Torsdag 25/7 2024
Nästa tävlingsmatch: 25/7 19.00 (b) Sheriff

VG debatt - inlägg sedan 16/6 kl 18.00


Peter Olsson, Borås - måndag 1 juli 2024 kl 10.26
Jag är ju för VAR, vilket då innebär att jag naturligtvis är färgad i vad jag skriver här, men here i go anyway.. Rant on..

Offsideregeln är inte skriven i gråskala, den är totalt svartvit. Antingen så är du offside, eller så är du inte offside. Således är det enda VAR behöver rätt till här att bli ännu snabbare, vilket de jobbar på hela tiden.

Således anser jag att just offside-grejen är totalt oproblematisk. Sluta vara offside när du gör mål, så slipper du oroa dig för VAR.

Det som är krångligare är när det blir bedömning på bedömning av otydliga regler eller situationer.

Typexemplet är ju handsregeln som inte ens en expertstudio kan förklara på ett sådant tydligt sätt att någon förstår det. Är handen i en naturlig position? Ja?`Nej? Var bollen på väg mot mål? Träffades den från för nära håll? Träffade den en annan kroppsdel först? Träffade den en annan kroppsdel först, från för nära håll, men bollen var fortfarande på väg mot mål?

Lägg där till bedömningsfrågor, dvs domaren tycker i förstaläget att det inte är straff, men sen får han se repriser i hundra olika vinklar där det ser ut som att någon amputerar benet på Ronaldo (eller, så uppfattar Ronaldo det iaf), vi övriga tycker att det är en synnerligen lätt touch... Där är det.. minst sagt krångligt att alltid göra rätt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 juli 2024 kl 11.34
Peter>>> Jag tror inte jag vill se på fotboll om allt ska avgöras av datorer, som om dessa inte gör fel. Offsideregeln är ju som den är men att påstå att en spelare är offside när det skiljer en centimeter blir ju absurt eftersom ingen ser det med blotta ögat.
Hade spelaren haft 42 istället för 43 i skor så hade det inte varit offside, men hade varit på exakt samma ställe.
Fel kommer alltid att göras och det är ju en del av charmen med fotboll så som jag ser det.


Peter Olsson, Borås - måndag 1 juli 2024 kl 11.59
Med VAR hade Elfsborg fått en straff och MFF inga i seriefinalen förra året.
Just saying :P

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 juli 2024 kl 12.40
Noterar att Elfsborg numera placerar sittande bortasupportrar på kortsidan istället för på Ålgårdsläktaren. Undrar hur det kommer att tas emot. BP och Mjällby spelar väl ingen roll eftersom så få kommer, men Djurgården?

Jan Artursson, Borås - måndag 1 juli 2024 kl 18.37
Med VAR hade vi även fått Buhari utvisad i omg 28 mot Blåvitt. Troligen då inga 3 pinnar där. Det och ett hundratals andra beslut under säsongen hade ändrat allt och ingen vet hur serien hade slutat då. Men visst, med VAR enbart i omg 30 så hade vi kanske vunnit guldet.

Lenny Engström, Länghem - tisdag 2 juli 2024 kl 9.08
Jag tycker och tror att vi kommer att införa var. Visserligen kommer det bli en del tveksamma domslut även då, men betydligt färre. Offsideregeln är i grunden mycket komplicerad. Att se om någon är offside exakt när en passning slås kanske 50 m därifrån. En klar förbättring sedan några år, är att domarna kan kommunicera med varandra (den ene assisterande kan säga när passningen slås och den andre kan vara i linje med backlinjen). Men med var kan man få en exakt bild. Jag kan tycka vid offside. Likt hela bollen ska vara helt över en linje ska en spelare vara helt förbi näst siste motståndare för att vara offside. Var ska endast användas till 1. Är bollen helt över mållinjen vid mål? 2. Föregås målet av en offside eller annan regelöverträdelse? 3. Ska det vara en straff eller inte? 4. Eventuellt kolla en situation som kan ge gult eller rött kort. Det ska inte användas till vilket lag som ska ha inkast, hörna eller inspark eller frisparkar ute på plan. Är man emot var har man förbrukat sin rätt att kritisera domslut. Dessutom är många av dem som inte vill se avbrott i spelet för vargranskning, tycker det är helt okej med långa spelavbrott för att några kriminella element "förhöjer stämningen med att bränna bengaler".

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 2 juli 2024 kl 12.01
Lenny - du skriver ”Är man emot var har man förbrukat sin rätt att kritisera domslut.”

Menar du specifikt domslut som berörs av VAR eller alla domslut? Varför det?


Peter Olsson, Borås - onsdag 3 juli 2024 kl 10.22
En helt annan sak, transferfönstret har öppnat. Vi har en ny GM. Vi har fd. Elfsborgsspelare som borde vara superintressanta att få hem. Varför så tyst?

Peter Olsson, Borås - onsdag 3 juli 2024 kl 10.27
Noterar också att FCK handlar på en lite annan hylla än vad Elfsborg gör. Deras trupp består av spelare de har köpt från:
Liverpool
Arsenal
Fiorentina
Lazio
Sjachtar Donetsk
Ajax
Genoa x 2
Rennes
Nottingham Forest
Krasnodar
NEC
Benfica
Southampton
Shalke 04
Trabzonspor
Sassuolo

Sen 5 egna produkter och några köp inom danska ligan.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 3 juli 2024 kl 11.00
Peter>>>

Vi har nu Sebastian Holmén, Johan Larsson, Nicklas Hult, Simon Hedlund och Per Frick som är 31 till 34 år. Visst vare det kul att få hem Marcus Rohdén och Viktor Claesson, 33 respektive 32, men inte känns det som framtidssatsningar och inte lär de bli billiga heller.

Då ser jag hellre att vi fortsätter hitta unga talanger på andra håll ute i världen och i lägre divisioner i Sverige. Det är enda sättet att få ekonomi i det hela, tyvärr.

Jag önskar att fotbollen inte så totalt domineras av pengar, något som på sikt kommer att ta helt död på den idrott som vi med några år på nacken växte upp med.

Heja di Gule.

Sent ikväll inleds resan till Sverige för match mot BP och ett nytt pass.


Peter Olsson, Borås - onsdag 3 juli 2024 kl 11.44
Jag syftade inte enbart till Rodhén och Claesson dock, utan att vi har en ny GM som skall sätta sin prägel på trupp och spel. Thelin hade det tufft första tiden, innan han fick in de spelartyper som han önskade i laget (eller lära befintliga hur han ville spela). Därför tänker jag att Hiljemark antagligen har ett par önskemål på sin lista. Själv tycker jag att Viktor Gyökeres, Chvitja Kvaratschelia och Giorgi Mamardashvili hade blivit fina tillskott i Elfsborg.. Skall bara vinna på högsta vinsten på Eurojackpot några gånger, så kanske jag kan hjälpa Elfsborg med det.

Lenny Engström, Länghem - onsdag 3 juli 2024 kl 12.55
Bo Andersson. Jag ber om ursäkt för mitt lite bryska uttalande. Naturligtvis har alla rätt att tycka och uttala sig om vad man vill. Jag tror inte att allsvenska domare är partiska eller korupta, utan försöker göra så gott som dom kan. Och var ska ses som ett hjälpmedel för dem att fatta korrekta beslut. Då tycker JAG att vill man inte ge dem detta hjälpmedel ska man inte heller kritisera dem när man tycker att dom gjort fel. Dom flesta av de domslut som kritiseras är sådana som skulle kunna omfattas av var. Om ett inkast gavs till fel lag brukar tex sällan tas upp till diskussion.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 3 juli 2024 kl 13.29
Lenny>>> Folk kommer att kritisera domslut vare sig dessa görs av levande domare eller datorer. Som tur är kommer VAR aldrig att komma till gärdsgårdserierna så där kan man fortsätta att ifrågasätta besluten av blindstyren på linjen eller stolpskott till huvuddomare.
Så Cabron, mierda idiota, estupido, ciego, sinvergüenza med mera kommer fortsatt att höras från läktarna när Real Sporting San José spelar.

Matchen mot BP väntar och jag är fortfarande efter träningsmatchen mot Fredikstad osäker på om Hiljemarks Elfsborg är fågel, fisk eller mittemellan. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 3 juli 2024 kl 13.39
Jag gillar när klubbar gör roliga videos när de presenterar nyheter, Torn är duktiga och denna från Wednesday är inte dum när klubben värvat en spelare som heter Olaf Kobacki från Polen.

Frågan är om vi får några nya spelare i sommarfönstret? Tror inte det blir många om nu inte spelare lämnar i parti och minut.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 3 juli 2024 kl 17.40
Lenny - ingen ursäkt behövs! Här ges och tas snytingar med gott humör!

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 3 juli 2024 kl 17.50
Lennart - att döma av spanska serier borde väl ’gilipollas’ tillhöra de vanligare tillmälen…

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 3 juli 2024 kl 17.53
Bo>>>> Gilipollas förekommer liksom flera olika könsord, men vill ju inte skriva dem då barn kan läsa sidan.

Bosse Johansson, Göteborg - torsdag 4 juli 2024 kl 12.21
Jag hoppas verkligen att jag har fel här nu. Elfsborgs nye tränare Oscar Hiljemark påminner mig bara allt för väl om de unga strebrar som kom och gick på mina arbetsplatser under mitt förvärvsarbetande liv. Vältaligheten, mediaexponeringen, den exklusiva smaken och benägenheten att riva och slita i allt för mycket är sådant som dessvärre känns igen. Som jag skrev ovan, jag hoppas jag har fel. http://www.gp.se/sport/fotboll/oscar-hiljemark-om-forsta-tiden-i-elfsborg-sa-forandrar-han-laget.80fb0f6f-83b1-45f0-a7b3-a24e5d5b3e58

Anders Täreby, Steninge - lördag 6 juli 2024 kl 0.06
Spaniens vänsterback Marc Cucurella måste ha Niklas Hult som förebild. Hans rörelsemönster och snabba fötter är Hult upp i dagen. Lite mer hår bara.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 6 juli 2024 kl 10.43
Då var det dags för årets match (för mig) mot BP. Storlogen är inbokad, men först blir det besök på Gula läktaren, ska hjälpa Tåbben med hans utställning av matchtröjor som burits av spelare. Väl värd ett besök så du som tvekat om du ska se matchen, kom!

Hiljemark är fortfarande ett oskrivet kort och inte blev jag klokare efter 15 minuters träning igår för då stängdes träningen.

Så det är med stor nyfikenhet jag tar plats på läktaren idag. Heja di Gule.


Gert Rehn, Göteborg - lördag 6 juli 2024 kl 10.59
Bosse J. Förstår precis din oro. Jag kan inte hjälpa att jag känner lite samma sak. Ett par saker som dock talar för Hiljemark är att han som spelare verkligen tog sin del av bördan på planen. Han slet och jobbade hårt för laget. Att han dessutom tycker att allsvenska spelare skall träna hårdare ligger helt i linje med min egen åsikt. Vi var ju några stycken här på VG som drev den frågan för några år sedan. Jag tycker fortfarande att det är ett underbetyg när en spelare från Elfsborg går till en utländsk klubb och då konstaterar att man tränar hårdare där. Nu senast Bernhardsson i Kiel. Alla är heltidsarbetande fotbollsspelare och har i princip samma förutsättningar när det gäller träningsmängd. Sedan att spelare är olika bra är en annan sak och har egentligen inget med träningsmängden att göra.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 6 juli 2024 kl 11.06
Idag känner jag mig vilsen. Under Thelineran var det ganska lätt att plocka ut en startuppställning men idag nästan omöjligt. Hoppas att pusselbitarna sitter för då kan det bli en trevlig eftermiddag. Befinner mig just nu i Skummeslövštrand o har ca 20 mil från Arenan. Detta hìndrar mig inte med min nya begagnade bil. Hoppas att jag får träffa Kanariebon Odhström efter matchen på sedvanlig plats. Jag tippar inte officiellt innan match men hag är förhoppningsfull. Heja guld gul svarta laget.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 6 juli 2024 kl 14.45
Bertil≥> Efter matchen ska jag hjälpa Tåbben med tröjorna, så om du stannar fem minuter på Elfsborgs läktaren kan vi ses, jag måste ta mig ner från Storlogen. Som kan rekommenderas.

Izhisaki presenterade nyss startelvan och hur vi ska spela. Isak i mål och en trebackslinje. Blir 3-4-3 offensivt och 5-3-2 defensivt. Hedlund och Hult på kanterna. Enligt Stefan vinner vi med 2-0, Henriksson på hörna och så Baidoo.


Henrik Eliasson, Örebro - lördag 6 juli 2024 kl 14.50
Tycker att laguppställningen antyder att vi blir ett mer ”spelande” lag och mindre inriktat på presspel och kontringar. Ser mer offensivt balanserat ut. Upp till bevis strax…

Lars Johansson, Mölnlycke - lördag 6 juli 2024 kl 16.44
Det måste vara ett nytt rekord för felpassningar i en match. Yegbe vann nog.

Tomas Kolles, Dalsjöfors - lördag 6 juli 2024 kl 17.00
Arbetsro.👍🏻

Kent Carlsson, Sandhult - lördag 6 juli 2024 kl 18.16
Härligt för Hiljemark att få börja med seger det ger arbetsro och Pettersson fick hålla nollan, två plustecken.
På minussidan Holmens skada samt några katastrofpassningar i backlinjen.
Men ändå seger och tre poäng.
Det kan nog bli riktigt bra när Hiljemark får sätta sin prägel på laget och spelet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 6 juli 2024 kl 19.08
Seger var bra, men hoppar inte högt. 3-0 godkänt. Nu är jag på mellan fågel och mittemellan.

Något som dock var 100 det var Storlogen. Inte superbilligt, men värt att besöka. God mat och bästa platserna på arenan med mjuka säten. Rekommenderas när man vill lyxa till det.

Bäst idag var sista dribblingen av islänningen när han punkterade med 3-0. Heja di Gule.


Jörgen Willborg, Borås - lördag 6 juli 2024 kl 21.06
Jalal?

Christofer Wärnlöf, Vedum - lördag 6 juli 2024 kl 23.30
Ängligen! Äntilgen var det roligt att se vårt lag igen: bollinnehav; komibinationer; spring i bena; relationtional focus; viljan att visa, glädjen; och inte minst; entusiasmemen... (Trött på Thelin-fotboll).

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 6 juli 2024 kl 23.51
Skön seger. Och viktig. Om gulsvart ska lyckas nå toppen krävs i princip 5-6 raka segrar nu för att hämta in luckan uppåt. Vi får se hur hösten blir. 😊

Bosse Johansson, Göteborg - söndag 7 juli 2024 kl 20.03
Nu gick det ju vägen men nog blev det en rätt lång downperiod när Noah Söderberg byttes in istället för Sebastian Holmén. Visst har Noah Söderberg kvalitéer men inte just som mittback. Där fanns ju andra alternativ kan jag tycka.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 7 juli 2024 kl 20.27
André Boman ryktas här nere i Halland vara väldigt nära en flytt till HBK.

Synd, hade mer än gärna velat se honom mer, tror han kommer bli jäkligt bra, i ett annat lag tyvärr...


Tomas Kolles, Dalsjöfors - söndag 7 juli 2024 kl 20.52
Vad är statusen på Holmén?
Någon som tagit del av någon info bakom alla betalväggar?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 juli 2024 kl 21.46
Tomas>>> Sebastian säger till BT att han inte tror det är något allvarligt. Han hade känning i ett muskelfäste. Vi hoppas att Annelundaren känner sin kropp vä.

Tomas Kolles, Dalsjöfors - söndag 7 juli 2024 kl 22.31
Lennart >> Tack för infon.
Låter ändå som han bör ta det lite vackert framöver.

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 8 juli 2024 kl 9.38
Ett förlåt till Odhström för i lördags. Jag hann till matchen men var lite sen. Den sedvanliga proceduren med burgarkäkande innan match hanns inte med. Därför var barnbarnen svårt hungriga efter matchen så då fick det ätas. Därför sket sig vårt möte. Vi kanske ses på torsdag om du inte flytt från det fina sommarvädret i Sverige. För tredje hemmamatchen i följd fick vi uppleva ingen pyroteknik och det kändes utmärkt. Annars en mer än halvskaplig match mot BP, men mycket kan bli önnu båttre

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 juli 2024 kl 10.38
Bertil>>>> Givetvis synd att vi inte kunde ses, men vi får ta det nästa besök. Åker hem på torsdag, om jag stannat en vecka till hade flyger blivit 200 euro dyrare och då gick det inte.

Konstaterar att Elfsborg nu är ett storlag, träningarna är antingen helt stängda eller bara öppet första kvarten. Tråkigt eftersom man varit van att träffa spelare och ledare. Som det sas i Hedebyborna:

Det är nya tider nu.


Anders Hultin, Borås - måndag 8 juli 2024 kl 11.17
Nu går vi in i EUROPAVECKA!

Jag förstår inte riktigt hur vi kan ha nämrmare 6000 mot BP i Allsvenskan som vi möter varje år, men nu på torsdag när vi går in i kvalet till Europa League så kommer det betydligt färre. Känns som att det faktiskt är en hel del som inte vet om att det är match mot Pafos nu på torsdag och hur viktig den matchen är.

Priserna som satte är dessutom lägre än i Allsvenskan på samtliga sektioner, Priserna är alltså mellan 60 och 175kr vilket är orimligt bra!
Det var ett gäng som la ner drygt 100 arbetstimmar efter matchen mot BP och hjälpte till att flytta stolar från Ryavallen till Elfsborgsläktaren. De 1400 platser som finns där nu, kommer med största sannolikhet att sälja slut. Även familjesektionen skulle jag gissa säljer slut.
Pafos har fyllt ett plan med supportrar så de kommer med ett bra gäng, jag hoppas Borås sluter upp och gör sitt bästa för att hjälpa Eleganterna i kvalet till EL!

Köp förköp här


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 8 juli 2024 kl 15.43
Det underlättar ju inte heller att officiella annonserar Mjällby som nästa hemmamatch ...

I morgon klockan 13.00 lottas omgång 2 i cupen. Måtte det bli Smedby!


Bo Andersson, Hässelby - måndag 8 juli 2024 kl 18.33
Kommer man in på arenan mot Pafos om man kommer kl 20:00? Kan man köpa biljett så sent?

Emelie Hultin, Borås - måndag 8 juli 2024 kl 21.57
Du kan inte köpa biljett efter att matchen startat. Men in brukar man komma!

Roland Dellton, Lerum - tisdag 9 juli 2024 kl 6.50
Stor artikel i dagens BT om "vår" Vårgårda😊

Daniel Palmqvist, Borås - tisdag 9 juli 2024 kl 8.59
Oj! Det där kom oväntat, och så höga poäng! Inte minst med tanke på att jag, med några få undantag, knappt varit över 100 tidigare i år. Jag och mina bänkgrannar satt i lördags och gladde oss enormt när Eggert gled igenom och gjorde 3-0, detta inte minst då vi alla faktiskt hade tippat detta resultat.

Två viktiga matcher i veckan och det ska verkligen bli spännande att se hur Hiljemark tar det hela vidare. När såg vi senast en tränare/manager som var så aktiv i sitt coachande under match i Elfsborg? Har vi någonsin sett det tidigare? Jag kan inte minnas det.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 9 juli 2024 kl 13.15
Vi lottades mot Eskilsminne IF i cupen.

Roland Dellton, Lerum - tisdag 9 juli 2024 kl 13.55
Det blir inte lätt. De ligger före Oskarshamn i serien

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 9 juli 2024 kl 16.47
Vi mötte Eskilsminne i cupen även 2014 (seger 6-1 på Olympia). Matchen spelades först i oktober eftersom vi hade EL-playoff mot Rio Ave i augusti. Vi missade avancemanget på grund av bortamålsregeln, och Rio Ave kvitterade i slutskedet, som ni säkert minns.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 9 juli 2024 kl 20.25
Och nu, mina damer och herrar, blir det VAR på Arenan!

Peter Olsson, Borås - onsdag 10 juli 2024 kl 9.53
Ingen Rodhén enligt flera medier. Då hoppas jag att vi skippar han totalt nu faktiskt. Fortfarande en fatnastisk spelare, men han blir inte yngre och om han skall göra ett par år på Cypern också, så tror jag bäst före har passerat när han är klar där. Tycker fortfarande vi kan satsa på Claesson dock.

Kjell Lidén, Skövde - onsdag 10 juli 2024 kl 10.45
Begrav Rodhén spåret för alltid. Lägg energin istället på att försöka få behålla Baldursson istället om nu detta är möjligt.

Olle Svalander, Klagstorp - torsdag 11 juli 2024 kl 12.58
Spännande med VAR på Borås Arena ikväll. Det lär ju kunna hindra filmande Cyprioter från att få straffar.
Tycker det är lite enahanda debatt om VAR i Sverige. Alla verkar hata det. Men vad som hänt är att folk klagar på VAR istf att klaga på domaren enbart. Och att erbjuda något att klaga på är en av fotbollens viktigaste uppgifter.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 11 juli 2024 kl 13.20
Blir spännande ikväll. Är Pafos fågel eller fisk? Hur bra är dom? Och hur bra är Elfsborg?

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 11 juli 2024 kl 14.12
Då var det dags för en ny resa från södra Halland till vårt Elfsborgsfäste dvs Arenan i Borås. Möte med cypriotiskt lag som vi inte vet något om. Spännande förutsättningar. VAR till Arenan. Det är ju något helt ñytt för oss som kommer. Vi måste vinna i kväll o helst ganska klařt. Unďrar om Sebbe ör med i kväll ?

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 11 juli 2024 kl 20.18
Var? Nej för helvete!

Tomas Kolles, Dalsjöfors - torsdag 11 juli 2024 kl 21.03
Därnt? Ja för fan..!

Mikael Häggström, Borås - torsdag 11 juli 2024 kl 21.42
Nu är Per Frick delad etta på listan över Elfsborgs målskyttar i Europa. Per Frick och Lasse Nilsson har varit målskyttar vid nio tillfällen

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 11 juli 2024 kl 21.58
Detta VAR väl en trevlig kväll på arenan!

Det var ju ytterst nära både 3-1 och 4-0 på slutet, så 3-0 får vi nog vara nöjda med. Och med tanke på hur ΠAΦOΣ styrde spelet under stora delar av första halvlek tror jag att det tredje målet kan bli viktigt i returen. Kolossalt viktigt.


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 11 juli 2024 kl 23.08
Svårt att bedöma dagens insats, men kändes hyfsat stabilt, och gör Elfsborg ett mål i returen måste de andra göra fem. Känns väl ändå som om det är god chans att avancera till nästa omgång. Och två raka 3-0-segrar med ny tränare känns som en bra början! 👍

Peter Olsson, Borås - torsdag 11 juli 2024 kl 23.18
Om Elfsborg gör ett mål i returen behöver de andra göra fyra.
Bortamålsregeln är borta sedan länge.

Mattias Palm, Fristad - torsdag 11 juli 2024 kl 23.50
Riktigt Peter, men gör cyprioterna fyra och vi ett så är det lika och då måste de ändå göra ytterligare ett!

Jag är helnöjd med dagens insats, efter en imponerande första kvart tog de tekniska cyprioterna över i resten av första halvleken. Sedan kom De gule in riktigt starkt även i andra, och det var en imponerande vinst.

Riktigt skoj att Besfort fick göra sin första strut. Kan detta hjälpa honom att komma förbi första spärren, så det släpper nu. Blir det en dominoeffekt så vi får se ytterligare ett mål mot Häcken borta?


Jörgen Willborg, Borås - fredag 12 juli 2024 kl 5.44
Sivert till Aberdeen...

Jan Johansson, Borås - fredag 12 juli 2024 kl 8.19
Går vi vidare i Europa League blir det troligen mot laget från Azerbadjan som vann med 1-0 borta. Förlorar vi blir det troligen det Litauiska laget som slog Vasa borta med 2-1. Lite tråkiga lag kanske!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - fredag 12 juli 2024 kl 10.06
Mikael, rätta mig om jag har fel nu, men Henry Larsson är väl vår bäste målskytt internationell med 11 mål i Intertoto. Lasse och Frick delad 2:a med 9 mål och Keene 4:a med 8 mål.

Mikael Häggström, Borås - fredag 12 juli 2024 kl 11.47
Helt rätt att Henry Larsson är bästa målskytt om också Intertotocupen räkans. Men Intertotocupen var inga UEFA matcher före 2008 (för Elfsborgs del)

Kenneth Nygren, Sjuntorp - fredag 12 juli 2024 kl 17.44
Även om bortaspelet i år varit minst sagt knackigt känns det ju bra att vi nu har 6st raka segrar på Borås arena med 19-2 i målskillnad!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 juli 2024 kl 18.37
Kenneth>>> Bra facit hemma, nu gäller det på söndag att inte slå ett dystert rekord. Torsk mot Häcken och vi har sju raka förluster borta. Det vill vi inte.

Heja di Gule.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 13 juli 2024 kl 13.09
Vart är uppladdningen på Hisingen i morgon?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 13 juli 2024 kl 16.01
Jan-Ove>>>

"Guliganerna

Häcken borta på söndag 14/7

Vi laddar upp på Ölstugan Tullen Kville från kl 12.00! "


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 13 juli 2024 kl 16.41
Tack Vårgårda! Då vet jag vilket ställe det är.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 13 juli 2024 kl 16.57
Alltid lika roligt när MFF torskar. Segerreceptet verkar vara att ha gulsvart hemma.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 13 juli 2024 kl 21.34
Seger imorgon och vi passerar Gamla Ankor I Säveån. Det tycker jag är ett bra argument för att klippa Häcken.

Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 13 juli 2024 kl 21.52
En gång i tiden tyckte jag Rydström var bra, numera icke så. En tränare som först skyller på andra.
Fotbollskanalen:

" - Anledningen till att jag sa att man får förstå mig rätt eller fel är att jag vet att mina spelare bryr sig, men till slut handlar det om att visa hur man gör det. Det gjorde vi inte i dag. Man skäms."


Jörgen Willborg, Borås - lördag 13 juli 2024 kl 22.10
Jag har gillat Rydström genom åren för hans öppenhet men nu tycker jag han allt oftare låter som Rickard Norling, den mest obegripligt (svamlande?) tränare Allsvenskan haft.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - lördag 13 juli 2024 kl 23.08
Det är väl så med de flesta. Man kan uppskatta spelare och tränare tills den dag de representerar dryga klubbar. Rydström är ju en sådan person. Så länge han var i Kalmar och Sirius väldigt uppskattad, nu bara dryg. Ungefär som med Simon Strand.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 13 juli 2024 kl 23.11
Någon som känner Kitten? Skicka detta till honom om hur Sirius ska klä sig på fredag: Matchtröja

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 juli 2024 kl 15.34
Mycket nytt i startelvan.

Isaksson.
Holmèn, Henriksson, Yegbe.
Kaib, B Zeneli, Ouma, Hult.
Gudmondsson, Baidoo, Jebara.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 juli 2024 kl 15.45
Inte bara Johan Larsson har hamnat i frysbocen, det har även Qasem gjort. Måste säga att jag är förvånad eftersom Qasem var en av våra bättre under våren.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 14 juli 2024 kl 15.54
Spännande att se vad Eggert kan göra från start.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 14 juli 2024 kl 15.57
Qasembi frysboxen? Han startade ju både mot BP och Pafos!

Peter Olsson, Borås - söndag 14 juli 2024 kl 15.58
Qasem i frysboxen? Han startade väl mot både BP och cyprioterna?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 juli 2024 kl 16.10
Börjar bli senil, okej Qasem är inte i frysboxen, bara Larsson och Bondegaard

Tror det kan bli fart med både Kaib och Hult på kanterna. Eggert gjorde ju snyggaste kroppsfinten mot BP, får gärna göra om det idag.

Jebara från start är väl första gången, ska han blomma ut idag?

Heja di Gule.


Peter Olsson, Borås - söndag 14 juli 2024 kl 16.18
Jag hade hoppats på rotation i startelvan idag. Tycker vi har kvalitet på bänken.

Framförallt måste alla vara i form på torsdag, europa är viktigare än allsvenskan nu anser jag, då tåget redan gått för 2024.

Så nu är det till att ta sig till gruppspel i europa och vinna Svenska Cupen som gäller.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 juli 2024 kl 16.28
Någon mer som saknar ljud på Discovery, annat än publikljud?

Peter Olsson, Borås - söndag 14 juli 2024 kl 17.22
Stackars Isak. Han spelar strålande, men får noll hjälp.

Fredrik von Knorring, Mölndal - söndag 14 juli 2024 kl 17.26
Är på matchen och förundras över domsluten. Hur upplever ni det från soffan?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 juli 2024 kl 17.29
Här trodde jag att Al-Hakim blivit bättre, men inte då.


Jan Artursson, Borås - söndag 14 juli 2024 kl 17.31
Jag har ljud på Discovery.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - söndag 14 juli 2024 kl 18.29
Elfsborgs försvarsspel lämnar mycket kvar att önska.. men det finns ett lag vars försvarsspel lämnar ALLT kvar att önska.. 😊

Jörgen Willborg, Borås - söndag 14 juli 2024 kl 18.30
Är i Frankrike och har inte sett matchen. Vad var det som hände??

Peter Olsson, Borås - söndag 14 juli 2024 kl 18.35
Kan sammanfatta det med att den var galen. Elfsborg låg under med 1-0, 2-1, 3-2.. (med en kort stund kvar och häcken hade 72% bollinnehav)... en hade vi plötsligt gjort 3 mål..

Peter Olsson, Borås - söndag 14 juli 2024 kl 18.47
Det var alltså i minut 90 vi kvitterade och satte två till på övertid för att.. vi kunde.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 juli 2024 kl 18.52
Jösses vilken avslutning. Vi gör alltså tre mål i slutminuten och på tilläggstid. Rättvist? Spelar roll, vi vinner och Hiljemark är fortsatt den tränare som har bäst poängsnitt.

Olle Svalander, Klagstorp - söndag 14 juli 2024 kl 20.49
Du store tid! Jag har kanske uppfattats som lite ... tveksam ... till tränaröverlämningen.
Men nu är det som det är. Och kyss mig i knävecket va kul det är att se Elfsborg spela nu!

Besfort Zeneli kan bli hur bra som helst. Å moralen i laget. Jag viker mig platt som ett vilt A4 i ödmjuk hyllning.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 juli 2024 kl 23.01
Dubbelseger idag. Först Elfsborg och sedan Spanien.

Magnus Andersson Neumann, Borås - måndag 15 juli 2024 kl 7.55
En av de märkligaste matcherna och vändningarna jag sett med Elfsborg. Det är kul att vara kul!

Jan Johansson, Borås - måndag 15 juli 2024 kl 8.41
I våra tävlingsmatcher (Allsvenskan och Europa League) i år har vi haft 13 olika målskyttar. Det är en styrka. Undrar om något annat lag kan matcha det?

Magnus Karlsson, Varberg - måndag 15 juli 2024 kl 9.52
Sjukt skön vändning. 4 mål på fasta situationer -ej likt elfsborg. De hade ju problem hela matchen bakåt och kunde straffats ytterligare även om de visade kvalite framåt. Häcken spelade igenom pressen ganska enkelt i ett utspritt elfsborg och Trebackslinjen utmanades ordentligt och hamnade ofta i svårigheter. Men man får väl ge ett nytt spelsystem tid. Ouma riktigt stark på mitten och Zeneli bolltrygg att spela sig ur situationer. Forza!

Peter Olsson, Borås - måndag 15 juli 2024 kl 9.58
Hoppas bara inte cyprioterna scoutade den här matchen för mycket.. Det var väldigt lätt Häcken rann igenom ganska många ggr. Utan Isak i mål hade det kunnat bli ett par kassar till för Häcken..

Sen håller jag nog Häcken som det bästa offensiva laget i Allsvenskan, möjligtvis bakom MFF. Så att släppa 3 mot dem, det är väl kanske inte bra - men vi hade inte varit det första eller sista laget som har svårt att stoppa Häcken.

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 15 juli 2024 kl 10.36
Vi använder våra styrkor på ett bra sätt Yegbes inkast är ju en mardröm för motståndarna och Arbers serv måste vara en av allsvenskans bästa. Sedan läcker vi en del i försvaret. Vi kanske inte skulle släppt Boman utan gett honom en chans till

Anders Täreby, Steninge - måndag 15 juli 2024 kl 11.16
Kalla den Änglamarken eller Hiljemarken om du vill...(ett embryo till ny ramsa...)

Vilken flygande start han fått, Oskar! Lite flyt igår mot Häcken förstås, men imponerade hur mycket han fått att fungera på så kort tid. Trebackslinje känns plötligt självklart och ett antal spelare har fått en nytändning. Det märks att Oskar har mycket intryck med sig efter sina år utomlands, och då förstås främst från Italien. Han visar dessutom upp ett stort mod. Kul att vara gul!


Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 15 juli 2024 kl 14.13
Mjällby har också 13 olika målskyttar 2024 i allsvenskan.

Olle Svalander, Klagstorp - måndag 15 juli 2024 kl 14.17
"Kalla den Hiljemarken eller Ryavallen om du vill. Borås arena med plasten den gröna." >> Anders, jag har oxå tänkt på den! Great minds etc :)

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 15 juli 2024 kl 15.22
”Kalla den Hiljemarken eller Ryavallen om du vill. Borås arena med plasten den gröna” vildhjärnor och blåtiror och bengaler och kanonmål”…

Olle Svalander, Klagstorp - måndag 15 juli 2024 kl 16.03
Vildhjärnor, gnällspikar, guliganer dricker till.
Låt ölen komma de är ju så sköna!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 juli 2024 kl 21.49
Tycker Christofer Wärnlöf förtjänar mer än bara tio poäng för hans tippade 0-5 i mötet Häcken - IFE.
Jag straffades hårt med rätta och fick 0 för mitt 1-1.

Anders Täreby, Steninge - tisdag 16 juli 2024 kl 9.52
Snygg fortsättning på Hiljemarken, betraktar den ramsan som klar.

Området mellan avbytarbänken och sidlinjen, där Oskar verkar trivas som bäst, kan för övrigt också benämnas Hiljemarken.

Klart Christoffer ska få 100 extra poäng i tipstävlingen för att han tippade 0-5. Det borde väl finns något i tipsreglerna om särskilda skäl. #lexjohankarlsson


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 16 juli 2024 kl 10.02
Olle>>> Du är ju musiker, kan du inte spela in Hiljemarken och lägga ut den på VG så vi kan lära oss den?

Anders>>> Röstar för #lexjohankarlsson.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 16 juli 2024 kl 10.20
Efter långvarig granskning i VG:s VAR-rum kommer nu beskedet: Bedömningen i tipstävlingen står fast!

På tal om VAR: Var matchen mot Pafos första gången som ett svenskt klubblag var med om att ett domslut av betydelse (straff, offside eller inte efter mål, ...) ändrades efter VAR?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 16 juli 2024 kl 20.32
JCL klar för Burton Albion. Hade jag inte redan haft ett lag i England hade jag nog valt Burton eftersom de har ett bra smeknam, Brewers, Bryggarna.

Burton har mjukt vatten som är perfekt för att brygga Ale.

Har sett laget spela på sin gamla stadion som revs 2005. Charmig, men liten.


Jörgen Willborg, Borås - tisdag 16 juli 2024 kl 22.09
Lycka till JCL! Vem blir förvånad om GAIS spelar i division 1 om tre år?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 17 juli 2024 kl 9.59
Mitt råd till Elfsborg imorgon är att toksatsa offensivt och göra ett mål tidigt för att döda matchen. Tror nämligen att cyprioterna räknar med att vi ska backa hem och försvara 3-0 så full fart framåt från start.

Kan man få hoppas på en sak till så är det att Djurgården gör slag i saken och köper Ståhl från Mjällby denna veckan.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 18 juli 2024 kl 12.20
35 grader och sol i Limassol under matchen i kväll, enligt SMHI. Troligen något liknande i Kolossi.

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 18 juli 2024 kl 12.51
Usch vilken otrevlig dröm jag hade under natten som gick. Cyprioterna vann med 7 mot 1 efter att ha inlett med 3 mål under matchens första 10 minuter. En riktig mardröm. Hemskt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 18 juli 2024 kl 13.56
Lars>>> 35 grader är varmt, men tror att problemen övertrivs. Har varit på Borås Arena på träning nån sommar och då har det varit drygt 30 grader och träningen fungerade som vanligt, fast med lite fler drickapauser.

Bertil>>>> Med såna mardrömmar måste du söka hjälp, låter otrevligt.

Elfsborg vinner med 2-1 efter att haft ledningen med 2-0, släpper in ett mål först i minut 90.

Heja di Gule.


Kurt Nilsson, Skyttorp - torsdag 18 juli 2024 kl 16.32
Hm,såg en ny målvakt i Elfsborg,friska takter där,kan bli något kanske ,jag skålar för honom med en Coca Cola i flaska.Heja Isak .

Roland Dellton, Lerum - torsdag 18 juli 2024 kl 16.57
Hiljemark överraskar igen betr. laguttagningen!

Henrik Eliasson, Örebro - torsdag 18 juli 2024 kl 17.47
En mer defensiv och rutinerad uppställning. Låter vettigt.

Christofer Wärnlöf, Vedum - torsdag 18 juli 2024 kl 18.23
Vilken underbar start. (tack för ert stöd)

Magnus Karlsson, Varberg - torsdag 18 juli 2024 kl 18.47
Vad händer??? Behöver Pafos vinna med 5-1 nu för att Elfsborg ska missa avancemang?

Jan Artursson, Borås - torsdag 18 juli 2024 kl 18.53
Nej bortamålsfördel finns inte längre. 4-1 ger förlängning.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 18 juli 2024 kl 19.11
Gör Frick mål i alla matcher?

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 18 juli 2024 kl 19.12
Nej, Flashscore ändrade till Baldursson.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - torsdag 18 juli 2024 kl 19.29
Den cypriotiska TV-produktionen verkar inte riktigt ha full koll på spelarna.
2-4 förresten, vilken delikatess av Besfort, Baidoo och Jalal!

Magnus Karlsson, Varberg - torsdag 18 juli 2024 kl 19.40
Verkar lösa sig ändå. Hiljemark får vara nöjd med sina inbyten av Zeneli och Hult. Besfort Zeneli för att äga mer boll. Kändes såhär i efterhand väldigt taktiskt smart trots att Ouma varit den böste efter uppehållet(?). Gillar också framspelningen frpn Baldursson till Hult innan 2-2. Delikatess. Elfsborg kommer med sin bredd och fler spelare som nu verkar vara i form ta mer poäng, framförallt, på bortaplan i höst. Det är min känsla. Zeneli, Ouma och Baldursson, tre starka innermittfältare att alternera mellan.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 18 juli 2024 kl 20.00
Förlängning i Baku.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 18 juli 2024 kl 20.01
Förlängning väntar mellan Zirä och Sheriff. Hoppas att sherifferna går vidare - de båda lagen verkar ju vara jämnstarka, och vid lottningen till EL-Q3 på måndag åker vi i så fall snålskjuts på Sheriffs fina rankning.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 18 juli 2024 kl 20.06
Elfsborg har blivit en målmaskin! 😃

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 18 juli 2024 kl 21.01
Sheriff vann på straffar.

Jörgen Willborg, Borås - torsdag 18 juli 2024 kl 21.22
Många spelare i form, bådar gott!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 18 juli 2024 kl 21.57
Blir bra med Sheriffen, bara göra som Bob Marley.

Gjorde Sebastian årets självmål?


Magnus Andersson Neumann, Borås - fredag 19 juli 2024 kl 7.55
Vi drog på oss många varningar i första halvlek igår. Tycker att ett par var onödiga och orutinerade. Någon som vet hur man tar med dig varningarna framåt i Europaspelet?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 19 juli 2024 kl 10.07
Magnus>>> Vad jag förstår stängs man efter tre gula kort sedan igen efter fem, sju..... Om man klarar sig i två omgångar utan nytt kort dras ett bort. Tar vi oss till slutspel och går vidare stryks korten, liksom efter kvartsfinal. UEFA.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 19 juli 2024 kl 11.18
Nu borde väl folk strömma till Borås Arena. Fyra raka segrar och 16-5 i målskillnad, 4-1 i snitt! Det borde väl få folk att lämna soffan?

Nu på söndag har vi chansen att krympa avståndet till tredjeplatsen till ynka 4 poäng! Det borde väl locka minst 8 000 mot Mjällby, eller?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 19 juli 2024 kl 11.23
Naturligtvis så fungerar det inte att köpa biljetter när intresset är på topp. .
"Biljettsystemet för samtliga allsvenska klubbar ligger nere under fredagsförmiddagen.

– Det är en internationell fråga. Ett av de drabbade bolagen är direkt kopplade till bijlettleverantören AXS så där ligger problemet, som påverkar alla allsvenska klubbar, säger Linus Wallén till Expressen. "


Mattias Palm, Fristad - fredag 19 juli 2024 kl 12.41
Ja såklart blir det över 8000 mot Mjällby på söndag, även om det är mitt i semestern och 50% av Boråsarna är nere i sina stugor i Halland.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 19 juli 2024 kl 12.49
Datastrulet löst. Just nu pekar det mot sextusen på söndag, tycker fortfarande det borde bli bortåt 8. Om dett inte går att få folk att lämna TV-soffan nu när vi vräker in mål, vad ska Elfsborg då göra för att locka folk?

Henrik Eliasson, Örebro - fredag 19 juli 2024 kl 12.59
Om nu hälften av alla Elfsborgare är här i Varberg vore det utmärkt om min idé med en samåkningsfunktion på hemsidan. Har skickat in detta i ett Mail och fått ett vänligt tack för 1-2 år sedan men inget har hänt. Får väl skriva en motion till nästa årsmöte. Eller är det blåögt av mig; vill alla vi gubbar sitta själva i våra bilar? Blåögd vill man inte vara; gulsvart hellre…

Jan Johansson, Borås - fredag 19 juli 2024 kl 13.20
I Allsvenskan och i Europa League har vi efter uppehållet gjort åtta mål i vardera, bäst i Sverige och näst bäst i Europa. Klass!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 19 juli 2024 kl 13.21
Mattias>>> Ifjol hade vi två matcher i juli och då kom det 14379 mot Blåvitt och 11649 mot Söderbrödernas AB, okej stora lag med med 2-3000 bortasupportrar, men trots det 9-1100 boråsare på plats så varför skulle det inte gå att nå 8000 mot Mjällby så som vi spelar nu?
Eller var hälften av boråsarna inte i Halland ifjol?

Henrik>>> Det finns ju en hög med Guliganer i Varberg kolla med dem eller ta tåget.


Magnus Andersson Neumann, Borås - fredag 19 juli 2024 kl 14.27
Vårgårda - stort tack för varningsinformationen!

Anders Täreby, Steninge - fredag 19 juli 2024 kl 23.18
Nyttig erfarenhet för våra unga spelare att möte Pafos. Våra erfarna spelare med Frick och Hult i spetsen visar vägen. Hiljemark har åter fin känsla med taktik och byten. Nya lagbygget rullar vidare, kul att vara gul!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 juli 2024 kl 9.33
Anders>>> Hiljemark har en stor sak kvar att fixa, hur spela med en man mer! De 30 minuter vi hade en man mer i första dominerades ju av cyprioterna och de vände 0-1 till 2-1. Som tur var sprang de sig trötta i värmen. Snabb kvittering och ledningsmål i andra knäckte sedan Pafos.

Jag kommer ihåg ifjol mot Häcken, då hade vi 1-1 i minut 40 och i 50 minuter med en man mer gjorde Häcken två mål. Ännu ett läge missat som kunde gett guldet.


Bo Andersson, Hässelby - lördag 20 juli 2024 kl 12.32
Hej! Det är jag som är slaven på triumfvagnen!

Att möta Pafos är en sak, att möta Sheriff är en helt annan.

Saxat från Wikipedia: Säsongen 2021/2021 debuterade FC Sheriff i Champions League. Första matchen vann de mot Sjachtar Donetsk med 2–0. I den andra matchen den 28 september 2021 vann de med 2–1 mot Real Madrid.

Dom verkar också ha mycket pengar i ryggen.

Saxat från Wikipedia: Sheriff äger en kedja av bensinstationer, en livsmedelskedja, en TV-kanal, ett bokförlag, ett byggföretag, en Mercedes-Benz-anläggning, ett reklambolag, en destillationsanläggning, två brödindustrier, ett mobiltelefon-nätverk, fotbollsklubben FC Sheriff Tiraspol och dess nyligen byggda Sheriff Stadium.

Det som talar för oss är att dom bara gick vidare efter straffar mot Zira och att dom i dagsläget ligger tvåa i serien sex poäng efter ettan efter bara tio matcher.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 juli 2024 kl 15.15
Bo>>>>> Serien startar först i början av augusti. Det är väl något som är till vår fördel eftersom Sheriffen dominerar moldavisk fotboll, men ännu inte riktigt kommit igång.

Kollar man på lagets hemsida ser man att de har en uppsjö av hyfsade proffs värvade från när och fjärran.


Bo Andersson, Hässelby - lördag 20 juli 2024 kl 15.35
Stämmer Lennart. Det jag såg var Mästerskapsslutspelet med sex lag från i våras.

Lars Alexandersson, Linköping - lördag 20 juli 2024 kl 15.50
Den gångna säsongen i Moldavien vann Petrocub Hîncesti en dubbel, som väl alla vet.

Sheriff kom tvåa i serien, och tog alltså EL-platsen av samma skäl som vi.


Mattias Palm, Fristad - lördag 20 juli 2024 kl 17.16
Lennart>>> Jag tror som du att det borde kunna gå att locka åtminstone 8000 personer imorgon, jag tror inget annat. Själv tänkte jag ta med ena dottern ner till Varberg på morgonen för att sola & bada, och sen åka hem lagom till match. Ser verkligen fram emot matchen imorgon, just nu är det väldigt kul att vara gul. Mer kul än på länge!

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 20 juli 2024 kl 17.42
Elfsborg mötte väl Sheriff för ett antal år sedan? Minns inte hur det gick?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 juli 2024 kl 18.33
Jan>>> 2010 mötte vi Iskra från samma stad som Sheriffen. Det gick bra. Elfsborg 2-1 hemma och seger med 1-0 borta. Repris!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 juli 2024 kl 18.51
Det skulle inte förvåna mig om Häckens norske tränare snart får gå. Än en gång tappar de en ledning, 2-0 borta mot Värnamo blev 2-2 där kvitteringen kom i sista tilläggsminuten.

Så en seger imorgon gör att vi passerar BK Röva och ligger fyra. Heja di Gule.


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 20 juli 2024 kl 19.02
Vi mötte Iskra i samma stad (Tiraspol) eftersom deras arena i Ribnita inte var godkänd för Uefaspel.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 juli 2024 kl 19.19
Lars>>> Helt rätt, mitt misstag.
Vi har ju även mött FC Dacia Chisinau 2012. Förlust borta med 0-1, men hemma vann vi med 2-0 båda målen gjorda av Lasse Nilsson. Så tre segrar av fyra möjliga sedan 2010. Bra statistik.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 juli 2024 kl 19.54
Närminnet är inte vad det brukade vara. För bara tre år sedan mötte Elfsborg FC Milsami i konferensligan och det blev 4-0 hemma och 5-0 borta. Så vi har alltså 5 segrar i sex matcher mot Moldaviska lag.

Henrik Eliasson, Örebro - lördag 20 juli 2024 kl 20.12
Sherif är ett otroligt multinationellt lag; om jag räknar rätt är 10 afrikanska länder representerade i deras trupp! Dessutom en handfull andra länder. Kvaliteten är svår att värdera men uppenbarligen finns det pengar.

Erik Blomkvist, Solna - lördag 20 juli 2024 kl 20.57
Imorgon ska jag äntligen få se Elfsborg live på Borås Arena igen för första gången på säkert fem år. Sonen ska göra debut på läktaren och jag hoppas spelarna är lika taggade som honom för då kommer det bli seger Ses på läktaren!

Roland Dellton, Lerum - söndag 21 juli 2024 kl 9.37
Det går i gamla spår när Elfsborg presenterar laguppställning i sitt programblad. Terry Yegbe är avstängd och André Boman är inte längre utlånad till Halmstad. Hur svårt kan det vara??

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 21 juli 2024 kl 10.14
Tack Lennart mfl för uppdatering av mitt minne rörande Sheriff! Blandade ihop laget och arenan. 😎 Men i vart fall hade jag rätt i att Elfsborg spelat på arenan tidigare. Ett ståtligt bygge som jag beskådade på plats vid ett besök i Transnistrien för ett antal år sedan. Den ligger alltså mitt inne i den omtalade ryskstödda utbrytarrepubliken. Landet som officiellt inte finns och knappt är erkänt av någon...

En annan sak - kolla den allsvenska tabellen. För nästan alla lag gäller tydligen vinst eller förlust. Nästan inga oavgjorda matcher i årets serie. Måste vara unikt?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 21 juli 2024 kl 11.28
Man ska ju inte jinxa saker, men statistiken talar onekligen för Elfsborg.
Elfsborg har på elva matcher åtta vinster, två oavgjorda matcher, en förlust och målskillnaden 21-6.

Faktum är att av de lag som nu spelar i Allsvenskan är det bara mot BP och VSK som vi har högre poängsnitt mot än det mot Mjällby, 1.95 poäng per match enligt eminenta sidan Born Yellow.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 21 juli 2024 kl 16.09
Mycket nytt framåt från start.

Pettersson
Holmén, Henriksson, Yegbe
Hedlund, B. Zeneli, Ouma, Hult
Baidoo, Frick, Abdullai


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 21 juli 2024 kl 18.40
Bra lag har tur. Rättvis seger. Bäst i Elfsborg Henriksson, vilka tacklingar han gör! Fast bäst på plan idag var domaren. Tror ta mig tusan att han inte dömde något fel.

Nu är det bara att fortsätta segersviten och spöa Sheriffen på torsdag. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 21 juli 2024 kl 18.48
Jag tror det är en tidsfråga innan Ouma snappas upp av en storklubb. Ännu en toppmatch, vilken lirare. Yegby gör även han en mer än godkänd insats, två gånger stoppar han Bergström i sista stund.

Om Blåvitt kunde sälja sin talang för löjligt stora pengar är det väl inte otroligt att Jalal säljs för lika stora pengar om han fortsätter göra mål.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 21 juli 2024 kl 19.00
En bra söndag. Elfsborg vinner och Blåvitt tappar poäng hemma. Vann 43 kronor på att VSK tog en poäng mot Blåvitt efter att satsat 4 kronor, borde satt en hundring.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 21 juli 2024 kl 19.22
Nu när vi går in i andra halvan av serien kan det vara bra att veta att vi har toppkonkurrenterna Djurgården, Häcken och Hammarby kvar att möta hemma – ja, även Gais, om de hänger med i toppen.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 21 juli 2024 kl 20.02
Målsnittet fyra/match är på nedåtgående… Skall vi börja kräva avgång för Hiljemark och alla andra nu eller ha is i magen och vänta ett par matcher till?

Tror inte jag sett ett fryntligare Elfsborg sedan mor födde Nils…


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 21 juli 2024 kl 20.26
Du får låna Kurts tidsmaskin, Jan-Ove!

Sheriff är seedade i EL-Q3, vilket vi drar nytta av i händelse av seger mot dem.

Däremot är vi oseedade i CO-Q3, där vi ju hamnar om sheriffen tar oss.

Lottningen sker i morgon.


Roger Olsson, Borås - söndag 21 juli 2024 kl 23.20
Vad kul man kan ha på arenan. Positiv fotboll, ett Elfsborg som flyger fram och detta utan bengaler och bangers. Tror inte jag sett ett bättre offensivt IFE sedan 2006.

Ronnie Karlén, Falköping - måndag 22 juli 2024 kl 1.50
Jalal är värd minst 100 miljoner… nu är det dax spela Rapp på höger. Sälj av 3-5 spelare och krydda mixen med kvalitet. Vi kan nå längt hemma och i Europa

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 22 juli 2024 kl 9.29
Vinner vi mot Sheriff får vi möta ett av följande lag i EL-Q3: (1) Vinnaren CS Corvinul 1921 Hunedoara (ROU) - HNK Rijeka (CRO); (2) Servette FC (SUI); (3) FC Kryvbas Kryvyi Rih (UKR).

Annars får vi möta en av vinnarna i följande matcher i CO-Q2 i CO-Q3: (1) F.C. København (DEN) - FCB Magpies (GIB); (2) Omonoia FC (CYP) - FC Torpedo Kutaisi (GEO); (3) Riga FC (LVA) - WKS Śląsk Wrocław (POL); (4) NK Olimpija Ljubljana (SVN) - FC Polissya Zhytomyr (UKR); (5) HŠK Zrinjski Mostar (BIH) - NK Bravo (SVN); (6) NK Osijek (CRO) - FCI Levadia Tallinn (EST).


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 22 juli 2024 kl 10.26
Sändningen av matchen Blåvitt - VSK blev uppgraderad igår. Expressen.

Efter 10 minuter blev det svart i TV 5:
Även på streamingsajten Max, där matchen också visades, uppstod problem.

Där bytte bolaget först till det parallella mötet mellan Elfsborg och Mjällby, innan sändningen bröts helt."


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 22 juli 2024 kl 10.38
Tvingades stackarna på plats på Ullevi se hela matchen?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 22 juli 2024 kl 11.06
Lars>>>> Lyckligtvis ja.

Jakob Lagerdahl, Stockholm - måndag 22 juli 2024 kl 13.33
Corvinul Hunedoara (Rumänien) eller NK Rijeka (Kroatien) väntar i fortsatta kvalet ifall det blir seger mot Sherifferna.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 22 juli 2024 kl 14.37
NK Olimpija Ljubljana (SVN) eller FC Polissya Zhytomyr (UKR) om vi förlorar mot Sheriff.

Vi börjar borta i båda fallen.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 22 juli 2024 kl 16.30
UD avråder från icke-nödvändiga resor till Transnistrien ... (länk till UD).

Bo Andersson, Hässelby - måndag 22 juli 2024 kl 21.30
Kan tabellen sluta halta snart!

Tack.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 22 juli 2024 kl 21.38
Bo>> Haltandet är över efter att vi slaget Djurgården på söndag och Sheriffen på torsdag åttedar.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 22 juli 2024 kl 21.51
Lennart - inspirerad av att just ha sett La Gunilla Persson stiga ner från en helikopter på väg in på ett väckelsemöte i Övik utropar jag: halleluja!

P.S. Minnesgoda kanske ådrar sig att Målle Lindberg utförde denna, på den tiden, uppseendeväckande akt redan på 60-talet just här i Övik.


Markus Jullander, Falkenberg - måndag 22 juli 2024 kl 23.58
Med 15 omgångar och därmed halva serien spelad kan vi konstatera att Elfsborg placerar sig på fjärde plats i tabellen. Detta alltså även om vi räknar bort Elfsborgs redan spelade match i omgång 17, där det ju blev förlust i Malmö. Sett till svajiga prestationer och en lam anka vid tränarbänken så tycker jag att resultatet är klart godkänt. Malmö joggar, som väntat, hem guldet och vi utmanar fortfarande om Europaplatserna. Samtidigt kommer vi att under minst en månads tid spela dubbelt så många matcher som flera av konkurrenterna, vilket ställer höga krav på truppen och Hiljemarks förmåga att få ut maximalt av spelarna på planen. Men jösses, vilken start han har fått.

Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 23 juli 2024 kl 8.52
Kan inte hitta något om att torsdagsmatchen går att se på något sätt ( om man inte åker till Transnistrien förstås men där sviker jag…) Någon som vet något?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 23 juli 2024 kl 9.48
Henrik>>> Aftonbladet som har rättigheterna sänder bara Djurgårdens och Häckens matcher på torsdag. Bet365 sände matchen senast, öppnade ett konto i Spanien, men först på torsdag vet jag om den sänds där, fast sannolkit inte.

Fredrik Persson, Järna - tisdag 23 juli 2024 kl 12.38
Brukar visas här på denna sida: http://www.fawanews.com/

Emelie Hultin, Borås - tisdag 23 juli 2024 kl 13.57
Pratade med IFE. Aftonbladet håller på och förhandlar med Sheriff så IFE trodde besked skulle komma ikväll.

Andreas Tranlöv leder tabelltipset efter halva serien!
Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 24 juli 2024 kl 10.23
Noterar att flera spelbolag har Elfsborg som knapp favorit mot Sheriff. Det tolkar jag positivt. Fortfarande ingen kanal som visar matchen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 24 juli 2024 kl 10.41
Noterar också att det är svängdörrar i Djurgården både in och ut. Enligt Expressen är målvakten Jacob Widell Zetterström på väg till Derby. Hoppas han lämnar innan helgen.

Förhoppningsvis försvinner även Samuel Dahl till Roma innan helgen.

In kommer Ståhl, han får gärna komma med till Arenan och förlora igen. In kommer även Viktor Bergh från Värnamo.

Intresset för matchen är hyfsat, just nu pekar det på 9000 åskådare. Heja di Gule.


Roland Dellton, Lerum - onsdag 24 juli 2024 kl 12.48
Aftonbladet skriver....."Sportbladet sänder Europa-leaguekvalmatchen mellan FC Sheriff och IF Elfsborg i Plus. Avspark 19.00."

Henrik Eliasson, Örebro - onsdag 24 juli 2024 kl 12.50
Aftonbladet skriver nu att de sänder matchen imorgon!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 24 juli 2024 kl 12.58
Som den minnesgode kommer ihåg skrev jag för länge sedan att Viktor Widell var en av de mest talangfulla högerbackar jag sett, tyvärr åkte han ju på två korsbandsskador, den första redan 2021, men fick trots det A-kontrak ihop med Besfort Zenili 2022. Han kom tillbaka i full träning efter andra skada ifjol höstas, fick lämna Elfsborg efter fjolårets säsong.

Han började i Norrby och från början gick det bra, men sedan hamnade han i kylan, om det berodde på att han var dålig eller inte vet jag ej.

Nu är han tillbaka där han en gång började spelade fotboll, detta i Nossebro IF i division 5.


→ Påminnelse: Tippa omgång 16 senast lördag 27/7 kl 15.00.
Henrik Eliasson, Örebro - onsdag 24 juli 2024 kl 15.38
…och jag var nr 2 som vanligt om tv-sändning. Är det några supportrar som åkt till Transnistrien undrar en nyfiken svikare?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 24 juli 2024 kl 15.51
Henrik>>>> Se det inte så utan att du deltar i sann olympisk anda.

Heja di Gule.


Henrik Eliasson, Örebro - onsdag 24 juli 2024 kl 19.09
>>Lennart: när får jag min silvermedalj?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 24 juli 2024 kl 19.13
Henrik>>> När du kommer till Las Palmas.

Magnus Eriksson, Stockholm - onsdag 24 juli 2024 kl 22.44
Gjort lite scouting på Sherifferna:

I sommar har 10 spelare lämnat och 12 anlänt. Inga övergångssummor har betalats för de nyanlända.
Väldigt ung trupp, två över 26. Ingen utespelare över 28.
Spelade 4-2-3-1 i senaste matchen.
Målvakt och tre i backlinjen var nyförvärv, den fjärde en 18-åring som inte gjorde en minut i a-laget förra säsongen.
Förra säsongens bästa målskytt Talal (8 mål) såld för 7,5 milj euro till Akhmat Grozny.
Spelare att hålla koll på: Badolo (nr 10), mittfältare som gjorde 7 mål förra säsongen. Yade (nummer 90), ny mittfältare från Metz som gjorde mål i senaste matchen.

Man blir ju inte jätterädd. Men det blir man ju inte för Degerfors, Örgryte eller Oskarshamn heller...


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 25 juli 2024 kl 0.16
Intressant! Med så stor omsättning av spelare kan det nog dröja – helst en dryg vecka – innan de får ordning på laget.

Läs nya (från 25/7 kl 14.12) / dagens / äldre inlägg

Skriv inlägg!