Måndag 27/5 2024
Nästa tävlingsmatch: 28/5 19.00 (b) Malmö

VG debatt - inlägg sedan 16/5 kl 12.00


Peter Olsson, Borås - torsdag 16 maj 2024 kl 0.45
Also, Baidoo blir såld i sommar.. och han spelade nog hem ett par miljoner extra till Elfsborg mot AIK. Tack och bock! Nu får vi hoppas att Eggert är redo att axla manteln såsom Baidoo gjorde efter Simon Olsson.

Magnus Andersson Neumann, Borås - torsdag 16 maj 2024 kl 6.02
Håller med om Baidoo helt. Vi lär tappa honom nu i sommar. Till och med Borås Tidning förstod hur bra han var i går, jo det är faktiskt sant...

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 16 maj 2024 kl 9.28
Kan verkligen alla sittplatsbiljetter till bortamatchen mot IFK 1/6 vara slut redan? Bortastå där måste vara seriens sämsta – man ser ju nästan ingenting där nere.

Erik Nilsson, Linköping - torsdag 16 maj 2024 kl 9.46
Det blir ändå ett mellanår. Men saker börjar komma på plats: Baldursson + Ouma är äntligen konkurrenskraftiga på innermitt. Zeneli fortsätter att mala sig i form, på andra kanten blir det bra om Qasem och Hedlund växeldrar.

Abdullai visar att han kan pressa han också även om han inte är en identisk spelare med Frick.

Eggert hann inte visa mycket men han har i alla fall ett Brolinskt baby face som bådar mycket gott :)

Jag tycker att det finns ett intressant alternativ ifall Baidoo säljs: Att spela Hult som offensiv mitt. Han spelade centralt i Nice och har på pappret bra egenskaper för det: Bra bollkontroll och spelförståelse, snabbt kombinationsspel på små ytor. I och med att vi har en så bra ersättare på VB i Kaib.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 16 maj 2024 kl 9.54
Lars>>> Anders Hultin har koll, fråga honom.

Jag har för mig att sittplatserna borta mot Blåvitt brukar släppas först när de flesta ståplats sålts.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 16 maj 2024 kl 10.01
Goda nyheter från gurun Bert Kassies : Förutsatt att han har koll – och det brukar han ha – är det nästan säkert att vi kan påbörja Europaspelet i EL-Q2 om Dortmund vinner CL-finalen. (Om Madrid vinner måste vi börja i EL-Q1.) Enda fallet då det inte blir så om Dortmund vinner är om Atalanta vinner EL-finalen mot Leverkusen och slutar sjua i Serie A, men det senare ser rätt osannolikt ut eftersom Atalanta (3 matcher kvar) har 4 poängs försprång till Lazio (2 matcher kvar) som nu ligger på plats sju.

Ytterligare en anledning att hålla på gulsvarta Dortmund i finalen, alltså. Aber doch!

(Varsågod, BT )


Anders Täreby, Steninge - torsdag 16 maj 2024 kl 10.56
6-1 mot AIK! Wow, man får nypa sig i armen. Det svänger snabbt, och just nu är det kul att vara gul-svart. Det är värre att vara svart-gul och gå till träningen hemma i Stockholm idag...

Så viktigt att Abdullai fick spräcka målnollan. Jag har ett tips på honom som skytteligavinnare till 40 gånger pengarna, och det känns just nu inte alls omöjligt. Det finns liksom inga gränser där, åt något håll.

Gillar Eriks tanke på Hult som ett alternativ centralt i planen om vi behöver täckning där.

Kul att se Eggert, som såg smidig och snabb ut. Där finns sannerligen potential. Han borde ha en av de lägsta tyngdpunkterna i allsvenskan.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 16 maj 2024 kl 11.19
Sista hemmamatchen mot HBK med Thelin och Baidoo i Elfsborg borde väl locka till utsålt?
Sätter en tjuga på att Thelins första spelarköp i Aberdeen blir Baidoo. Risken är stor att Thelin köper fler av våra spelare. Många spelare tycker med rätta att Thelin är en jättebra tränare.

Anders Hultin, Borås - torsdag 16 maj 2024 kl 11.47
Otroligt intressant med Europakvalet, om vi kan börja i ELQ2 istället. Men jag hade nästan hellre börjat i ELQ1 och är seedade, man vill ju vinna lite i Europa också..

Vad gäller biljetter till Göteborg.
Till på söndag har vi sålt över 1100 biljetter på våra tilldelade sektioner, då har vi bortastå samt sittplatser på B3, B4 och P4 som vi blivit tilldelade.

Mot IFK är det lite andra "regler" som gäller i och med att de har såpass mycket egen publik. Ifjol sålde vi slut bortastå och fick då omkring 300 platser på övre etege då vi som bortalag har rätt till 10% av arenan. Så för att vi skall få platser på övre behöver det säljas fler på ståplats i god tid för annars försvinner de platserna och IFK säljer dem till sina egna. Exakt hur regelverket ser ut och hur man får och inte får göra vet jag inte.
Men 3 maj hade vi redan sålt 700 på ståplats mot IFK och sedan dess har vi inte fått några uppdateringar och jag räknar med att det sålts en hel del till där.

Tillägg , ja Gamla Ullevi är kass! Helt otroligt att de fick bygga en bortasektion där man inte kan se hela planen, ganska stor skillnad på hur vi välkomnar andra lags supportrar till en sektion med god sikt från alla platser.

Köp biljett till bortamatcherna här


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 16 maj 2024 kl 13.26
Anders>>> Det är väl troligt att Blåvitt försöker sälja dessa eftersom de sålt slut alla sina platser redan om de nu inte redan gjort det.

Enda chansen är att köpa alla på ståplats och kanske kan man då "rädda" dessa 300 sittplatser om de finns kvar.


Kurt Nilsson, Skyttorp - torsdag 16 maj 2024 kl 14.41
Guldåret 2012 spelade Hult mittfältare ett flertal matcher och var riktigt bra,raka passningar ,en underbar spelförståelse,jag har sagt det tidigare,in med Hult på mittfältet och få en ytterligare dimension. Hur var det 1965 ??? Heineman och Grahn fixade 5-1 mot AIK på legendariska Råsunda stadion,Målen fördelade på ett Gert Christiansson,ett Ove Grahn och tre mål på Lasse Henieman,vilka lirare -----Fin seger igår men vilket uruselt försvar av AIK,vad fan gör målvakten på alla inlägg ?? Han står som fastklistrad på mållinjen och är chanslös,på min tid gick dom ut och boxade bort bollarna ,kolla på you tube och kolla Ronnie Hellström som dominerade straff området VM 1974 och några år framåt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 16 maj 2024 kl 15.42
Lysande igår, men vi ska komma ihåg att vi hade tur i början. Hade domaren blåst straff och AIK tagit ledningen med 1-0 kanske det gått annorlunda. Strunt samma, nu hade vi flyt så nu njuter vi.

Fast sällan har väl denna fras varit lämpligare: Memento te mortalem esse.

Att möta Gais blir inte lätt. De har verkligen ett lag som kämpar och spelar just som ett lag. Vi får hoppas att de förtar sig mot MFF ikväll, Gais får gärna bli lag nummer två som tar tre poäng, även en poäng är ok.


Ronnie Karlén, Falköping - torsdag 16 maj 2024 kl 16.35
Underbart i går igen. Fantastiskt. En del snack om hands på Hult. Och det var det nog. Lika mycket hands som när Björnström tar med hand en stund tidigare och 3-4 Elfsborgs spelare signalerar för i mitt tycke en solklar straff. Hade vi fått 1-0 så tidigt hade det nog blivit 10-0.

Emelie Hultin, Borås - torsdag 16 maj 2024 kl 20.38
Till största sannolikheten så öppnar sittplats upp inom kort. Blåvitt anser att ett visst antal ståplatser måste säljas ett visst datum innan de öppnar upp sittplatser. Och vi är inte många därifrån så nu håller vi tummarna att vi säljer ett gäng till de närmaste dagarna.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 16 maj 2024 kl 23.56
VAR är inte så populärt hos alla i England. Wolverhampton har lämnat in en motion till Premier League om att det ska skrotas skriver BBC. Inte troligt att den går igenom då 14 av 20 måste rösta för, men ändå.

Finns också ett reportage om Sverige på sidan om varför VAR inte finns här.
Enligt en omröstning på sidan är VAR inte populärt.


Magnus Andersson Neumann, Borås - fredag 17 maj 2024 kl 6.04
Jag lyckades bli sist i tipstävlingen denna omgången. Inte så enkelt som man tror. Så jag undrar jag om det utgår nåt tröstpris?

För övrigt så är jag fortfarande för VAR. Kommer bli ett jätteproblem om våra domare inte får döma med VAR när de sen ska ut och döma internationellt. Risken är att våra domare inte kommer att få så många internationella uppdrag. Det finns andra fördelar med VAR också, men jag har inte tid att utveckla det mer än så just nu.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 17 maj 2024 kl 12.01
Matchen på söndag blir inte lätt. Gais är ett lag som jag skrivit tidigare som spelar som ett lag, de kämpar och ger allt. De gav MFF en riktig match, vi får hoppas att det sitter i bena hos de grönsvarta.

Dessutom är det ju en Vi Tillsammas-match och dessa brukar resultera i förlust! Det är väl bara 2014 borta mot Falkenberg vi vunnit? Så en oavgjord 2017 mot HBK.
Ifjol var vi bästa bortalag, i år har vi endast en seger mot VSK och därefter tre raka förluster. Dags att bryta den negativa trenden. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 17 maj 2024 kl 12.07
Elfsborg värvar inför framtiden. Två nya födda 2008. Aryan Chalousi från IFK Uddevalla och Olle Nordén från Aneby.

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 17 maj 2024 kl 17.11
Jättestämning på Arenan I onsdags kväll trots att inga bengaler eller någon pyroteknik användes varken av AIK eller Elfsborg. Så hoppas jag det blir även i fortsättningen. Att vi sedan vann med 6 mot 1 var mycket oväntat. När gjorde vi 6 mål senast i en seriematch ? Kan någon ta fram detta. Vore tacksam om någon kan ta fram detta. Kan vi visa halva kunnandet på söndag mot GAIS så vinner vi i solskeNet.

Magnus Eriksson, Stockholm - fredag 17 maj 2024 kl 17.25
3 maj 2023 gjorde vi sex mål i hemmamatchen mot Halmstads BK. 6 - 1 slutade det även den gången.

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 17 maj 2024 kl 17.44
Tack Magnus.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - fredag 17 maj 2024 kl 21.18
Men i den 6-1 matchen gjordes samtliga sex mål i andra halvlek. Det var bättre förr…

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 maj 2024 kl 9.33
Oklart med målvaktsfrågan. BT skriver att Bundgaards fot fortfarande är svullen oklart om han spela imorgon. Kan bli så att vi kallar hem Melker Uppenberg från Oskarshamn för att ha som reserv bakom Isak Pettersson on inte danskens fot blir bra.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 18 maj 2024 kl 9.46
Underlig och underhållande säsong.

Stod på bortasektionen på Tele2 och led mig igenom matchen mot Djurgården. Sedan var jag exekutiv morfar när AIK-matchen rullade igång på Kanal 5. Det spelades Plump, gicks ut med diarretisk hund, togs hand om allehanda nödsituationer. Tror jag bara såg ett mål ”live”. Somnade trött men lycklig.

GAIS? Anybody’s guess.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 maj 2024 kl 9.53
GP har en artikel där deras skribenter tycker till om Allsvenskan och flera pekar på att den är så jämn.

Dessutom tycker de till om ett foto på Jalal framför Aik-klacken som flera tycker är årets bästa sportbild så här långt.

Robert Laul tycker så här:

"– Ja. I alla fall hittills. Jag fastnar direkt för Jalals tröjteknik i hög fart i kombination med hans symmetriska kroppshållning. Fullt orienterad på planen och närvaron att stanna precis framför Sveriges argaste klack i vad som ska bli deras målrikaste storförlust på ett halvt sekel. För att inte tala om ögonblicket: Gnaget har precis släppt in mål, och fansen är så tagna att de inte hinner reagera spontant på Jalals huvudlösa provokation. De förmår inte ens att lyfta sina armar. Och där, framför denna illustration av fotbollen som skådespel, står Jalal Abdullai blickstilla. Armar upp, ben ut och med tröjan över huvudet. I den sekunden pressar Jörgen Jarnberger in avtryckaren på sin kamera från en position drygt hundra meter rakt bakifrån. Resultatet förtjänar definitivt ett pris."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 maj 2024 kl 17.05
Hittade ett kul inlägg på Ansiktsboken från sidan, 1904 - Från Landala till Borås Arena. Det handlar om ett inlägg på ett bajenfanzine om matchen Gais-IFE 1995.

Vi vann med 3-2 inför 1900! åskådare. Det är väl nästa så många vi ensamma kommer att ha imorgon. 30 års skillnad. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 maj 2024 kl 20.01
Damerna besegrade Gideonsberg med 4-1. Fjärde raka.
Vad som är förvånande är att nästa veckas hemmamatch ska spelas i Rydahallen? Lär ju bli kokhett där om det är lika varmt som idag. Mycket underligt.

Lars Alexandersson, Linköping - lördag 18 maj 2024 kl 21.11
Atalanta vann i dag, så nu ska det vara helt klart att vi börjar i EL-Q2 om Dortmund vinner CL. Om Madrid gör det måste vi börja i EL-Q1.

BVB! BVB!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 maj 2024 kl 21.34
Då håller jag på Dortmund, finns ju bara ett riktigt Real i Spanien. Real Sporting San José i Las Palmas

Marko Burazor, Ulricehamn - lördag 18 maj 2024 kl 21.52
Är otroligt taggad inför imorgon. Min och min mammas första borta resan tillsammans. Heja Di Gule

Stefan Carlsson, Arentorp - lördag 18 maj 2024 kl 22.29
Som om man behövde ännu ett skäl till att hålla på Borussia Dortmund i Champions League-finalen. I semifinalen hemma mot PSG var jag på plats. Men den 1 juni blir det först Elfsborgströjan på Gamla Ullevi för att sedan byta gul tröja till BVB-tröjan och se finalen på en pub i Göteborg tillsammans med andra Borussen.

Men redan imorgon är det dags att åka till Göteborg och besegra Gais. Kan vi visa samma fina effektivitet framför mål som senast?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 maj 2024 kl 11.19
BT har följande startelva:

Pettersson.
Larsson, Holmèn, Buhari, Kaib.
Baldurssson, Ouma, Baidoo.
Zeneli, Abdulai, Qasem.

Vi får väl se. Hult är borta på grund av lårkaka och fortfarande lite osäkert om Bundgaards stukade fot är återställd eller inte.

Oavsett vilka som startar så krävs det en insats i klass med MFF och AIk för att ta tre poäng i Götet.

Inför mötet med AIK var jag 100 på seger (vann en bra slant), men idag fladdrar det fjärilar i magen. Utgår dock från seger eftersom vi är det bättre laget och den trista bortasviten med tre raka förluster måste ju brytas någon gång så varför inte idag?
Även det det usla utfallet av Vi Tillsammans måste ju brytas. Lär bli minst 2000 på plats idag som hejar fram di Gule.
Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 maj 2024 kl 15.49
Två ändringar jämfört med BT-elvan. Bundgaard i mål och på mitten startar JJT istället för Baldursson. Det sisnämnda mycket förvånade. Baldursson har gjort det bra på sistone.

Oavsett detta så måste vi kämpa och slita som djur plus lite elegans för att ta Makrillarna. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 maj 2024 kl 16.03
Finns nu ytterligare en anledning att heja på Dortmund. Aftonbladet skriver om en snygg gest.

Sista matchen inför Gula väggen. Då bjöd Marco Reus 25 000 supportrar på öl.

"När publiken skulle beställa öl i baren hade Reus sett till att en lapp mötte dem. ”Tack för allt! Avskedsölen är på mig :-), er Marco”, stod det enligt Bild. Tidningen har räknat ut att om alla åskådare på ståplatsläktaren köpte en öl skulle notan landa på 1,4 miljoner kronor (en öl kostar 4,9 euro). ”Och det stannade nog inte på en öl per person”, skriver tidningen.

Reus uppges ha en årslön motsvarande 81 miljoner kronor och var gladeligen med i planeringen.
– Det har planerats länge. Carsten Cramer (klubbens marknadschef) implementerade det briljant, säger Reus till Bild."

Vem blir först i Elfsborg?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 maj 2024 kl 16.43
Skärpning, Gais vinner ju alla närkamper första tio.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 maj 2024 kl 16.49
Pinsamt idag så här långt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 maj 2024 kl 17.13
Äntligen, Heja Baidoo.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 maj 2024 kl 17.21
Vilken skillnad det blir när vi börjar spela boll, vi totaldominerade sista tio. Kom igen IFE.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 maj 2024 kl 17.37
Henriksson totaldominerar första minuten.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 19 maj 2024 kl 18.37
Gais vinner välförtjänt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 maj 2024 kl 18.38
Det är ju så tydligt att IFE inte fungerar i år, från toppar till djupa dalar utan logisk förklaring. Bortsett från sista minutrarna i första halvlek är vi ju inte med i matchen.

Visserligen är det ju spelarna på plan som måste göra jobbet, men tränaren är det ju som ska leda och styra. Han som tar ut laget och har ansvaret.

Istället för att starta med det bäst fungerande mittfältet så ändras det.
Han startar med JJT som ju inte gjort en människa glad sedan han kom och inte blev det bättre idag. Fast i halvtid är det Ouma som byts ut och så kommer Baldursson in. Abdulai ut och Hedlund in,varför? Buhari mot Henriksson var logiskt efter stämplingen på Buhari.

Nästa byte på mitten är Söderberg istället för JJT och helt plötsligt är Baidoo längst bak.

Ser fram emot matchen mot BP.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 19 maj 2024 kl 18.41
GAIS ligger trea i en visserligen haltande tabell. Konsensus på VG-tipset är 14:de plats. Kristallkulan måste putsas och kalibreras om.

Stefan Carlsson, Arentorp - söndag 19 maj 2024 kl 18.52
Vi ger bort den här matchen när vi inte är med den första dryga halvtimmen. Ingen press och vi får knappt till tre passningar framåt innan vi blir av med bollen.

Peter Olsson, Borås - söndag 19 maj 2024 kl 20.34
GAIS vinner helt rättvist, men samtidigt kunde de ha blivit 1-0 till Elfsborg. Första målet GAIS gör har de ganska maximerat flyt på när det går via Buhari.

Andra målet tycker jag inte Elfsborg behöver ta på sig alls, det kan Zeneli ta helt själv faktiskt. Vilket fullständigt icke existerande markeringsspel.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 maj 2024 kl 21.10
Kan någon förklarar varför vi envisas med att inte byta tränare när det är uppenbart att det inte fungerar?

Alltså jag är Thelinare sedan han kom och tycker om honom, men varför inte byta när det så tydligt inte fungerar?

Drömfotboll ena matchen och mardröm nästa? Många skyller på Kaib att det gick dåligt i första, men vad ska han göra när han nästan hela tiden lämnas ensam på kanten?
Han har nästan hela tiden två spelare som han ska täcka, går han på den ut mot kanten blir det en lucka innanför och tvärtom.
Det visades så tydligt på Discovery i pausen.

Lägg till detta att så många spelare utom en kort period i slutet av första inte gör jobbet att pressa och kämpa.


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 19 maj 2024 kl 21.45
Elfsborg i år ser ut som ett zickzackmönster på en symaskin. Vi vet nu vad laget kan. Men vi vet också att laget underpresterar något otroligt i en del matcher. Jag undrar bara varför?

Magnus Andersson Neumann, Borås - måndag 20 maj 2024 kl 5.44
Ja, denna ojämnhet är en total gåta...

Kjell Lidén, Skövde - måndag 20 maj 2024 kl 6.45
Det är ju en tränares förbaskade skyldighet se till att laget gör sitt bästa på plan. Som det såg ut igår långa stunder så trodde man inte det var sant hur dåligt det var. All heder åt Gais iallafall spela bra mot Malmö 3 dagar innan och prestera så bra igår.

Olle Svalander, Klagstorp - måndag 20 maj 2024 kl 10.06
Thelin har skapat en trupp utan central anfallare. Han har skapat ett lag som haltar. Hela spelidén bygger på djupledsspel och på att förstapressen fungerar. Med Frick på planen gör den det. Igår gick Jalal och Baidoo omkring. Nej, de stod och tittade på Gaisarna. Ingen gick in i närkamper! Djupledsspelet existerade inte.
Hur kan man skapa en trupp som är så beroende av en hårt arbetande central forward utan att ha mer än en sån i truppen när man VET att Frick kommer bli skadad?

Jalal är kanske en oslipad diamant men nån vidare fotbollspelare är han inte. Det är obegripligt att han får spela match efter match.

För mig är det svårt att inte tänka att Thelin hade huvudet i någon annanstans i höstas och vintras. Han trodde inte att han skulle behöva träna Elfsborg i år. Det är min enda förklaring till att truppen och spelet ser ut som det gör. Han är ju inte blind. Hade han vetat att han skulle ta Elfsborg ut i Europa hade han sett till att ha en central anfallare av åtminstone allsvensk klass utöver Frick.

Jag förutsätter att Hiljemark också ser bristerna i laget och ser till att ta in en ersättare till Frick när han väl tillåts träna sitt lag.

Sen måste jag säga att jag är besviken på Larsson, JJT, Kaib och Holmén som inte ser till att laget är på tårna. De är rutinerade och borde skälla, tackla, skrika och springa igång laget. Thelin kan inte lastas för att spelarna helt skiter i sitt jobb.
Bundgaard måste sluta kasta sig på chans och kanske faktiskt rädda nåt skott, då och då.
Arber Zeneli orkar jag knappt kommentera. Inte nog med att han inte tar defensivt ansvar, han löper inte i djupled och han stoppar upp alla anfall med sitt poänglösa dribblande.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 20 maj 2024 kl 11.08
Olle>>> Det är tränaren som tar ut laget och ska motivera dem. Givetvis har varje spelare ett eget ansvar, men till syvende och sist är det tränarens ansvar att få ihop spelarna till ett lag.
Har Thelin tappat omklädningsrummet.

Eggert var ju Islands bästa unge spelare och var ju skadad, men är nu hel, men platsar inte ens i truppen!
Eftersom jag bara sett honom i ett kort inhopp så vet jag inte om han är fågel, fisk eller mittemellan, men han ju inte gärna vara sämre än JJT.

Vill återigen peka på hur Kaib hamnade i trångmål enbart på grund av att han inte fick hjälp. I första hand är det ju Arber som ska hjälpa, men när han inte gör det måste ju någon annan gripa in. Gais såg ju tidigt vad som var på gång och utnyttjade sin högerkant med framgång.

Om jag ser det framför så måste ju ledarna på bänken göra detsamma och agera, men inte då.

Såg att Johan Larsson beklagar sig i GP över den dåliga inställning hos laget:

"– Vi måste bli bättre på skitgörat. Vi vet att Gais är bra, det är inget snack om det. Men vi är långsamma och tama. Det är inte tillräckligt.
Larsson tar ny sats:
– Det handlar om att orka ta fighten. Orka löpa. Det gör vi inte. Inte åt något håll. Det finns alla möjligheter för oss när vi väl spelar ut, men vi lägger bara av med det."

Fast vad gjorde han som lagkapten? Det var ju först när Baidoo samlar ihop laget som det händer saker. Sista 5-10 minutrarna i första halvlek fungerar helt plötsligt både press och passningar och det var ju nära kvittering.

Vad gör då Thelin, bygger vidare på detta momentum? Nej då byter han ut tre spelare, okej att Ibrahim fick bytas efter stämplingen som naturligtvis inte gav något kort, men att ta ut Ouma och låta JJT vara kvar?
För mig är det totalt obegripligt att vi fortsätter att ha kvar en tränare som ju är på väg bort och låter den som ska ta över sitta på läktaren. Jag hade ju förstått det om vi vunnit och spelat bra i maatch efter match, men så är ju inte fallet.

Jag älskar Thelin och tycker det är ledsamt att se hur hans eftermäle riskerar att bli sämre än vad det borde bli.

Thelin har ju bokstavligt talat byggt upp Elfsborg till ett topplag som var två mål från ett guld och genom smart spelarutveckling fixat Elfsborgs ekonomi många år framöver.

Just nu är det två saker som gäller, fixa kontrakt och spöa Blåvitt. Drömmen är ju givetvis att få en bra lottning i europaspelet vinna och dra in pengar och värva nytt och fräscht. Heja di Gule.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 20 maj 2024 kl 12.14
Ge Baidoo kaptensbindeln.

Olle Svalander, Klagstorp - måndag 20 maj 2024 kl 13.07
>> Vårgårda: Spelare måste ha en egen motivation och ansvar. De måste ha förstått under alla träningar att de måste springa och gå in i närkamper och helt enkelt spela fotboll för att vinna. Det kräver jag av en spelare.
Sen är det nåt trasigt som gör att det i varannan match ser så fruktansvärt illa ut. Där har Thelin ett ansvar att laga maskinen.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 20 maj 2024 kl 15.18
Disclaimer: såg inte matchen mot GAIS.

Toyotas ”fem varför” används för att finna roten till ett problem. Man nöjer sig inte med ett svar utan gräver vidare.

Jag förväntar mig inte att en sportreporter ska applicera denna metod, den har ju redan material till sin artikel. Men jag förväntar mig att Stefan utnyttjar denna metod. Exempel:

Stefan: varför förlorar vi?
Johan: vi är långsamma och tama
Stefan: varför?
Johan: vi orkar inte
Stefan: varför?
Johan: vi är dåligt tränade/omotiverade/mentalt slut/etc
Stefan: varför?
OSV

You got the drill, right? ? Att nöja sig med svaret ”vi är långsamma och tama” är ju sanslös vekt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 20 maj 2024 kl 16.23
Bo>>>

Låt oss använda Toyotametoden.

Olle>>>> Jag är helt enig med dig om att spelarna måste ta ansvar och jobba. Att de kan det bevisas ju varann match och igår under tio minuter. Återigen, i artikeln i GP är det lagkaptenen som beklagar sig, men gör ju uppenbarligen inte något åt det.

Att spelarna inte tar sitt ansvar beror kanske på att de inte längre tror på Thelin. Inte så att de medvetet saboterar, absolut inte, men att de i bakhuvudet vet att att tränaren som de förlitat sig på under lång tid inte längre är där.

Ju längre tid det tar innan Oscar tar över ju längre kommer det att ta att fixa det, tyvärr.

Mitt lag i Las Palmas gick som tåget i höstas och vi ledde serien överlägset, 15 segrar och tre förluster på 18 matcher. Efter nyår på 14 matcher blev det 3-7-4. Spelarna slutade spela som lag när det gick emot, påminde mycket om hur vi gjort mot exempelvis, Norrköping och Kalmar. Vi gjorde nån gång som mot AIK och MFF.

Med fyra matcher kvar fick tränarna gå på direkten (endast materialaren blev kvar)
En nygammal tränare tog över och fick samma spelare som tappat allt att börja på nytt med att spela som ett lag och på de sista fyra blev det 3 segrar och en förlust, men tyvärr inte tillräckligt för att gå till slutspel.

Vad vill jag säga med detta? Jo, låt Hiljemark ta över nu!


Ronnie Karlén, Falköping - måndag 20 maj 2024 kl 20.29
Känns skönt att Hiljemark får se våra brister och i lugn och ro och få bygga i kulisserna. Dels en stab och sin egen spelartrupp. En 5-6 köp och sälj i fönstret är nog att föredra och förhoppningsvis att vänta. Nu ska Hiljemark få sätta sin egen prägel på detta. Det kan leda till en fin höst och framför allt högre krav på varje spelare. Ev ett nytt spelsystem och mer resultat fixerat.

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 21 maj 2024 kl 8.50
Vi kan trots allt komma att bli seedade i EL-Q1 om vi måste börja där (d.v.s. om Madrid vinner CL), eftersom fyra lag redan har flyttats till EL-Q2 som följd av vilka lag som spelar final i CL och EL. Länk till Bert Kassies.

Peter Olsson, Borås - tisdag 21 maj 2024 kl 12.16
Aah.. Nu skall Thelin skeppas igen. Precis som han skulle efter matchen mot Peking.. Sen skulle han adlas efter matchen mot MFF.. Sen skulle han skjutas.. Sen skulle han adlas igen efter matchen mot AIK.

Thelin är och förblir den bästa tränare vi har haft i modern tid och är det fortfarande. Ja, det är helt klart hans jobb att motivera spelarna, men vad fan skulle han göra mot GAIS? Han *får inte* göra 11 byten. Jag håller med om att Ouma borde varit kvar på planen, det är väl enda misstaget - men i övrigt, hur skulle han fått av 9 andra underpresterande spelare? (Han bytte ju inte Baidoo och borde ej heller gjort det).

Inte ens Manchester City vann alla sina matcher. Ibland fungerar inte psykologin i laget. Vi hade en svacka förra året också.. Jag har bestämt att årets svacka precis är slut.. Nu börjar vinsttåget att rulla och nåde dem som står i vägen. Först till rakning är Halmstad... 6-1 igen!

Alf Gunnarsson, Eksjö - tisdag 21 maj 2024 kl 12.45
Peter Olsson
Sista 10 min av första halvlek var det väl inte nio underpresterande spelare i IFE.
Så uppgiften för JT var att få spelarna att prestera lika bra i andra halvlek.
Det misslyckades han med.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 21 maj 2024 kl 12.49
Alf>>>> Instämmer.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 21 maj 2024 kl 13.56
Eggert Gudmundsson kostade cirka tio miljoner enligt olika mediauppgifter och var en av Islands mest lovande talanger och flera klubbar var ute efter honom.
Tyvärr skadades han ju på ett isländskt landslagsläger och var borta i tre månader, men är helt återställd och spelade 90 minuter i U21.
Trots det platsar han inte ens i truppen. Jag undrar varför, någon som har en aning eller tanke om detta?

Ronnie Karlén, Falköping - tisdag 21 maj 2024 kl 14.24
Peter Olsson…. Givetvis får du tycka att Jimmy Thelin är vår störste tränare i modern tid. Jag kan inte hålla med dig och fakta talar nog även emot det också. Angående framgångar i modern tid så är placeringarna 2005- 2017 enligt följande. 7,1,4,2,3,4,3,1,6,4,4,5. Lägg därtill cup-guld 2001,2003 och 2014. Thelin har gjort ett bra jobb men är långt ifrån nån Gud. Han har 3 medaljer på 6 försök. Dock inget guld eller någon framgång i cupen. Övriga tränare i modern tid har olika guld. Thelin har med styrelsens hjälp haft bra köp och sälj netto. Och varit nära leda laget till en framgång 2023. Tyvärr räckte vi inte hela vägen. Eller rättare sagt. Över 30 omgångar nådde vi inte hela vägen. Vad det gäller Eggert har han nog en bit kvar till allsvensk klass. Och sen ska han dessutom peta någon på sin egen position,eller att vi säljer rätt spelare.

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 21 maj 2024 kl 16.57
Jag håller med Peter O. Det blir lätt parodiskt när misstankar om att han har tankarna i Skottland dyker upp varje gång det går åt skogen men av någon anledning aldrig när det går bra.

Jörgen Willborg, Borås - tisdag 21 maj 2024 kl 17.42
Thelin var en feldömd straff från att bli guldtränare. Knappast hans fel, glöm inte det. Han har gjort ett imponerande arbete. Basta.

Magnus Andersson Neumann, Borås - tisdag 21 maj 2024 kl 18.02
Märklig diskussion. Det är bara och gå på fakta och då har Jimmy gjort ett suveränt bra jobb. Självklart är han inte Gud för det finns bara en och det är Anders Svensson. Det trodde jag att alla i den gulsvarta församlingen hade koll på.

Ronnie Karlén, Falköping - tisdag 21 maj 2024 kl 19.21
Apropå Gud,så har det bara funnits en i Elfsborg…. http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P3y8Bb/gud-bor-i-boras-och-heter-inte-anders

Mikael Häggström, Borås - tisdag 21 maj 2024 kl 22.03
Matchen på fredag är redan historisk i ett avseeende.

Domaren i matchen blir Tess Olofsson. Första gången som en kvinna dömer Elfsborg i allsvenskan.

Tess Olofsson blir domare nr 266 som haft ansvaret för Elfsborg i en allsvensk match.

Matchen är Elfsborgs nr 1971 i allsvenskan. Meste domare är Stefan Johannesson som har varit rättskipare i 55,5 matcher. Att han har en halv match beror på att han i bortamatchen mot Malmö FF 2014 tvingades utgå i paus.


Peter Olsson, Borås - onsdag 22 maj 2024 kl 9.45
Kul att Tess för döma, vad jag har förstått har hon en kometkarriär bakom sig och är väldigt omtyckt. Det hade ju varit kul med en domare som.. är omtyckt.. För det finns väl ingen sådan i allsvenskan idag?

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 22 maj 2024 kl 10.01
I svenska rättsväsendet är 6 av 10 domare kvinnor.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 22 maj 2024 kl 19.43
Noterar att det nu finns ett sätt att köpa billigare biljetter. Biljettpôtten. Man köper tio biljetter i ett paket och dessa kan delas med andra. Gäller alla matcher utom Blåvitt. Exempelvis kan man få en ståplats för 99:90 styck!.
Sittplats kategori 2 för 159:90 styck!
Kategori 1 229:90 styck! Köper man något av sittplatsalternativen kan även nyttja dessa på ståplats.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 22 maj 2024 kl 19.46
BT skriver att Hult missar matchen på fredag.
"Per Frick tränade för fullt på onsdagen och bör vara aktuell för matchtruppen på fredag. Jalal Abdullai fick en smäll mot knät mot Gais senast och tränade (med knät lindat) ungefär halva onsdagspasset innan han klev av."

Gert Björnalm, Borås - onsdag 22 maj 2024 kl 22.42
Jag håller med Ronnie.

1. Konstanten i Elfsborg, vars insats knappast kan överskattas, är Stefan.

2. Thelin har gjort en fantastisk insats. Men bäst, nja. Haglund tog Elfsborg från ett svagt lindansarlag till en stormakt, och tog medalj de allra flesta säsongerna han var här. När Thelin kom var Elfsborg visserligen på nedgång, men ändå etablerade på ett helt annat sätt. Missförstå mig inte, han har gjort ett fantastiskt jobb, men jag rankar ändå honom som tvåa under 2000-talet.

Så lite spännande att Thelins sista hemmamatch är mot Haglund. Tänk om båda tränarna kunde hyllas imorgon.. Men jag minns när Cratz dansade ärevarv för Hammarbypubliken när han var tränare för Helsingborg, så vi får väl låta bli det... Aftonbladet


Jan Johansson, Borås - torsdag 23 maj 2024 kl 11.30
Angående Häggströms domarspaning, här kommer lite domarnostalgi från gamla tider: Någon fjärdedomare fanns inte ens i Allsvenskan, om domaren inte kunde fullfölja bad speakern någon domare som befann sig på läktaren att ta vid. Linjedomarna, ja det hette så, hade olika färg på flaggorna vilket klargjordes med namn innan match. Assar Isaksson, allsvensk domare från Borås, för övrigt rund som en boll, dömde en träningsmatch mellan Elfsborg och ett holländskt lag. Han rusade fram till en holländare och skrek på svenska: du ska sparka på bollen inte på bena. Och till sist, ofta använd ramsa: Heja domarn svart och vit, liknar mest en fågelskit. Det var bättre förr!

Roland Dellton, Lerum - torsdag 23 maj 2024 kl 17.22
Enligt nät-BT ingen Wettergren till Elfsborg😒

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 23 maj 2024 kl 18.56
BT:

"– Jag har förstås en ständig dialog med Peter om att han ska komma tillbaka till Elfsborg och Borås, så även nu. Men det har väl inte riktigt varit rätt tajming med tanke på att han nyligen börjat på ett nytt jobb och flera andra aspekter, säger Stefan Andreasson."

Assisterande tränare blir Javier Agenjo, 36, som hade titeln fystränare i Ålborg, men har UEFA-licens som tränare. Enligt BT ska även Fredrik Ahlstrand, som sedan i vintras är U19-tränare i Elfsborg bli assisterande.
Dessutom är en utvecklingschef i stort sett klar skriver BT.


Magnus Eriksson, Stockholm - torsdag 23 maj 2024 kl 20.55
Thiago Motta lämnar tränarposten i Bologna. Även om han aldrig kommer att erkänna det tror jag nog att Jesper Karlsson blir lite glad. En nystart med en ny tränare är precis vad han behöver.

På tal om tränare. Elfsborg spelar ett ganska högt spel med en tränartrio som består av en 31-åring som varit tränare i tre år (Hiljemark), en spansk 36-årig fystränare (Agenjo) och en 35-åring som har assisterande tränare i superettan som högsta merit (Ahlstrand). Men jag tror på det. Vi har ju lyckats med unga och orutinerade tränare förr.

Hur Hiljemark vill att vi ska spela har jag dock inte förstått. Någon annan som har det?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 23 maj 2024 kl 21.23
Någon som har en aning om vad Elfsborg menar med detta inlägg på sociala medier?
"Ni minns väl förra årets succétröja? Håll utkik imorgon.. 👀"

Tröjan var ju snygg, men succétröja är väl kanske inte det ord jag skulle välja med tanke på hur matchen på Hisingen slutade.

Magnus>>> Har inte hittat någon som beskriver hur Ålborg spelade, men det gick ju bra.

GP hade en artikel i augusti ifjol om Hiljemark.
Ledarstil:
”Jag är väldigt energisk och krävande. Jag hoppas att folk ser mig som rak och tydlig. Om de ställer en fråga får de ett ärligt svar. Det är ingen skillnad mot hur jag är som människa. Jag är bara Oscar, jag är målmedveten, har ett driv och vet vad jag vill. Jag vet vad jag vill få ut av dagen och försöker använda det för att få mitt lag att prestera.”
Taktiska filosofi:
”Jag är en väldigt vertikal coach och gillar högt tempo i spelet, både med och utan boll. Jag gillar att pressa högt och spela med en hög backlinje. Med bollen vill jag att vi ska bryta linjer, skapa mycket chanser och spela en fotboll som publiken gillar, men också som passar spelarna vi har. Jag vill spela så vi alltid ligger på gränsen till vad vi klarar av.”


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 23 maj 2024 kl 21.33
Alltid roligt när det går bra Elfsborgare. Utlånade Kevin Holmén gjorde enda målet ikväll när Degerfors bortaslog Brage.

Anders Hultin, Borås - fredag 24 maj 2024 kl 10.32
Vi har sålt slut bortastå mot IFK nu, det betyder att de kommer öppna upp ca 300 platser på övre etage. Ni som redan köpt på sittplats och får mail från IFK, min rekommendation är att INTE byta platser som IFK rekommenderar. Inte helt oväntat jobbar de hårt för att få så få Elfsborgare på arenan som möjligt..

Övre etage mot IFK öppnar nog idag.

EL har mindre än 500 platser kvar till ikväll och ordinarie familjsektion har sålt slut och övre är öppnad där, ser ut att blir riktigt bra drag på Arenan ikväll!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 24 maj 2024 kl 12.09
Elfsborg har börjat sälja Bortatröjor, det är förklaringen till gårdagens inlägg. Riktigt snygg tröja.

Vi får väl hoppas att det blir lite fart biljettförsäljningen på sittplats. Just nu ser det ut att bli lite drygt 7000.
Max 100 från Halmstad som det verkar.
Trodde faktiskt att vi skulle få bortåt 10 000 på Thelins sista match.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 24 maj 2024 kl 12.11
Bättre bilder på tröjan och så historien om varför vi har rött bortaställ.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 24 maj 2024 kl 12.42
Ser att Guliganerna skrev för en liten stund sedan att det nu sålts 2600 till ståplats! Imponerande siffra. Det lär väl peka på att det blir i stort sett fullt, mycket bra jobbat.


Mattias Palm, Fristad - fredag 24 maj 2024 kl 14.12
Att locka 10.000 till en fredagsmatch hemma mot Halmstad, när vi förlorat varannan match och samtidigt snuddar vid att vara ett bottenlag tror jag inte ett dyft på. 7-8000 är mer rimligt. Elfsborg behöver jobba för att få mer sittplatspublik. Kanske man ska snegla på hur Blåvitt fått till det? Visst, de är en betydligt större stad, men ändå imponerande att snitta 17.000 när man är ett bottenlag!

Dags att studsa tillbaka igen ikväll, med två bortamatcher nästa vecka tror jag inte på mer än ett poäng på de matcherna och då behövs verkligen en seger idag för att inte bottenlagen ska knappa in ännu mer.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 24 maj 2024 kl 14.35
Mattias>> Hyfsat fotbollsväder, mulet, inget regn och 17 grader. Löningen har kommit och det är sista chansen att på hemmaplan ta farväl av Thelin, så jo, jag trodde faktiskt att det skulle bli bortåt 10 000.

Vi har vunnit de tre senaste hemmmatcherna och vi spöade både MFF och AIK med lysande spel och massa mål. Borta har det ju gått mindre bra om vi säger, men merparten av publiken som kom mot AIK och MFF har ju fått se bra fotboll.
Därför i min enfald trodde jag att dessa skulle komma igen, men ack så fel jag hade.

Strunt samma, nu är det bara att kavla upp ärmarna, spela som ett lag, kämpa, offra sig, täcka skott och ge järnet och spöa HBK. Varför inte som vi gjorde för två månader sedan? 4-0 skulle smaka mumma. Heja di Gule.


Lars Alexandersson, Linköping - fredag 24 maj 2024 kl 16.34
Båda mittbackarna (Baffo och Johansson) borta i HBK, enligt BT. Bra eller dåligt? Vi vet ju hur det kan gå då.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 24 maj 2024 kl 18.43
Lars>>> Jag tvivlar på att HBK har något som ens är i närheten av Henriksson och Ibrahim.

I en intervju i GP förklarar Thelin att det gått upp occh ner med att det saknas stabilitet på mittfältet:

"– Dels har det varit lite skador, skavanker och någon avstängning, och dels så har vi haft tätt matchande. Alla har inte haft de här 90 minuterna i benen och inte varit uppe i tempo. Har man inte grundträningen så är man inte redo att hålla uppe fokuset i match efter match. Därför har det funnits en rotation, säger Jimmy Thelin."

Så då byter vi igen , senast var JJT in och Baldursson ut.
Idag är det Ouma ut och Qasem in.

Bundegaard.
Larsson, Holmèn, Henriksson, Kaib.
Baldursson, Qasem, Baidoo.
Hedlund, Abdulai, Zeneli.

Jag hoppas att Thelin talat om för Zeneli att han måste täppa till bakåt så att inte HBK gör som Gais. Då blir det tufft för Kaib.

Heja di Gule.


Hans Röllgårdh, Storvreta - fredag 24 maj 2024 kl 19.52
Herregud så dåligt…

Jörgen Willborg, Borås - fredag 24 maj 2024 kl 19.58
Vad hände med Abdulai?

Hans Röllgårdh, Storvreta - fredag 24 maj 2024 kl 20.52
Herregud så bra.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 24 maj 2024 kl 21.44
Jörgen>>> Han fick ju en smäll mot Gais och har tränat lindad i veckan så skadan slogs väl upp.

Hans>>>

Dina inlägg summerar matchen.


Mikael Häggström, Borås - fredag 24 maj 2024 kl 22.26
Upptäcker något verkligt viktigt vetande WWW.

Elfsborg har i kväll satt ett klubbrekord. 26 matcher i följd i omgång 11 i allsvenskan har Elfsborg varit obesegrade. Senast Elfsborg förlorade i omgång 11 var 1998 hemma mot Halmstads BK.
Då vann HBK med 4-3 efter att Elfsborg haft ledningen med 3-1.

På tisdag gäller det att knäcka MFF som i klubbens match nr 12 i allsvenskan inte förlorat sedan 1999.


Alf Gunnarsson, Eksjö - fredag 24 maj 2024 kl 22.55
Matchen mot HBK 1998 kommer jag ihåg.
Jag var tvungen att gå ut med hunden och när jag kom tillbaka några minuter senare, hade Fredrik Ljungberg avgjort matchen med en soloprestation. 😒

Tomas Kolles, Dalsjöfors - lördag 25 maj 2024 kl 9.27
Gillar Häggströms statistik. Fantastiskt kul att nörda ner sig i.👍🏻
En enkel fråga i ämnet: Har Elfsborg genom alla år varit ett vårlag eller höstlag? Har Elfsborg tagit merparten av sina poäng på våren eller hösten?
I år tar man ju uppehållet efter 12 omgångar så det kanske är lurigt att få ett rakt svar.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 25 maj 2024 kl 9.40
Jag minns inte om jag själv spelade eller bara var åskådare när Assar Isaksson dömde en pojklagsmatch på Brämhults IP. Han rörde sig inte ur mittcirkeln, men därifrån dömde han med pondus och otrolig blick för spelet. Efter matchen delade han med sig av en anekdot:

”Jag såg att spelaren tog med handen, men visste inte om det var straff. Då skriker spelaren ’domarn, det var på linjen’! Då visste jag, och kunde blåsa straff!”

Här är en bild på Assar. Ser nästan ut som Brämhults IKs tröjor, men samtidigt verkar det vara på en större arena. Någon som vet?


Bo Andersson, Hässelby - lördag 25 maj 2024 kl 9.48
Jo, jag var nog åskådare, för min kompis (och sedemera JAS-pilot) Björn Johansson kom lite nära sidlinjen med sin cykel, så Assar skrek ”ska du ta med cykeln in på mittplan, eller?”.

Nostalgiklubben har antecknat.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - lördag 25 maj 2024 kl 11.42
Att dela BTs borgerliga ledarsida känns obekvämt. Speciellt då samma ledarsida stod för ett karaktärsmord av mig 2015 pga bengalfrågan.

Igår hände dock något. BTs ledarsida står upp för pyroteknik på svenska läktare.

Välkommen till nya schizofrena 2024!

Länk här.


Mikael Häggström, Borås - lördag 25 maj 2024 kl 11.51
Det har i skrivande stund spelats 82 matcher i årets allsvenska.

Endast fem matcher har det laget som tagit ledningen med 1-0 förlorat.

Häcken har vänt två matcher, mot Kalmar FF och Hammarby, Sirius mot Kalmar FF, Västerås SK mot Mjällby och så då Norrköping mot Elfsborg där IFK Norrköping till och med vände 2-0 till vinst 4-2. Under de tio senaste säsongerna har endast 17 matcher vänts från 0-2 till seger. En gång, IFK Norrköping-Varbergs BoIS 2023, har en match från underläge 0-3.


Kent Carlsson, Sandhult - lördag 25 maj 2024 kl 12.01
Om Thelin är den bäste tränaren vi har haft lämnar jag till andra att diskutera.

Jag läste Pålssons krönika idag och där imponerar verkligen Thelin med sin framåtblick och vision.
Han har enligt mig helt rätt när han säger att skall vi hänga med i toppen så kan vi i framtiden inte enbart lita till ekonomi vis spelarförsäljning utan måste också ha en annan inkomstkälla det kan vara något som inte har med fotbollen att göra.
Så rätt tänkt!! Jag lyfter på kepsen för en visionär.


Henrik Eliasson, Örebro - lördag 25 maj 2024 kl 14.21
Skribenten på BT skriver som krönikör och där brukar man tillåta lite avvikande röster så man kanske inte ska dra slutsatsen att BT har svängt… För övrigt noterar jag att Markus Rohdens klubb nog åker ur högsta ligan i helgen. Ökade chanser för att han kommer hem?

→ Påminnelse: Tippa omgång 17 senast tisdag 28/5 kl 19.00.
Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 25 maj 2024 kl 20.46
Som hallänning i förskingringen är det alltid lika kul att vinna över HBK, Varberg, Falkenberg. Vilket vi ju oftast gör också. Nu för tiden...

Men, domaren igår var ju en fröjd att se. Vilken pondus! Vilken blick för spelet och även om hon inte kom upp i Assar Isaksson klass var det ljusår bättre än många andra domare jag sett senaste åren. Vet inte om det har med pronomen att göra men jag skulle gärna se fler kvinnor döma allsvenska matcher. Ja, andra också.

Hatten av för Tess Olofsson! Och för 1-0 målet, snyggt som fan!


Markus Jullander, Falkenberg - lördag 25 maj 2024 kl 23.03
Som tillägg till året 2024 kan man också notera att Glenn Holvik alltså återigen debatterar pyroteknik på VG. En riktningsförändring så god som någon!

Om Hiljemark förde anteckningar i går lär det stora frågetecknet ha varit ”Hur hittar vi ett vägvinnande spel mot lågt stående försvar. Vi försökte i 45 minuter, men utan att lyckas skapa några särskilt farliga chanser. Det är då talande att matchavgörande 1-0-målet kom på en spelvändning, efter att HBK missat en jättechans. Och så här har det ju sett ut sedan flera år tillbaka. Det är såklart svårt att klaga när vi flera av dessa år har tagit medalj, men det är också frustrerande att vi helt saknar spets i den dimensionen av spelet. Ett baklängesmål kan förstöra en hel match som det känns nu. I går hade vi lyckan att få första målet.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 26 maj 2024 kl 8.44
JCL ligger på åttonde plats i skytteligan (jag vet, med 14 andra men ändå…). Dags att komma hem?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 26 maj 2024 kl 10.39
Bo>>> Tyvärr kan inte spelare som lånas ut till Allsvenska lag tas tillbaka som när JCL spelade i ÖIS. Jack kommer tillbaka när Allsvenskan är slut.

Peter Olsson, Borås - söndag 26 maj 2024 kl 11.09
Det är kul att JCL lyckas, kanske kan han göra det under Hiljemark nästa år. Men i år är det ingen idé att bry sig om det där alls, utöver att glädjas för honom. En del spelare passar inte in i vissa miljöer/spelsystem helt enkelt. Titta på Dennis Hûmmet som inte gjorde en människa glad när han spelade i Elfsborg, men nu är en viktig, uppskattad och väldigt målfarlig kugge i topplaget Djurgården. Annorlunda spelsätt som passar honom som handen i handsken.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 26 maj 2024 kl 11.17
Något av dessa lag får vi möta i EL-Q1 om Madrid vinner CL:
Sheriff Tiraspol     Mol
NK Maribor        Slo
Tobol Kustanai      Kaz
Wisla Kraków       Pol
Pafos FC         Cyp
Paksi FC         Hun
Om Dortmund vinner CL börjar vi som tidigare sagts i EL-Q2.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 26 maj 2024 kl 11.50
Inget av dessa lagen låter väl som totalt omöjliga om nu Real Madrid vinner.

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 26 maj 2024 kl 12.55
Hatten av för Roland Dellton som passerat 100.000 poäng på vårt maratontips. Vårt IFE imponerade inte mot Kvastarna i fredagskväll men vi vann o det var viktigt. Vi måste få fart i vårt spel. IFE liknar i sitt anfallsspel mer och mer bandy. Tess dömde bra i en ganska lättdömd match. Det blir inte lätt på tisdag mot MFF men vi vill få revansch för slutmatchen 2023. Det måste innebära maximal tändning för våra guldgulsvarta eleganter.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 26 maj 2024 kl 18.12
Aftonbladet: "”Fotbollen får palliativ vård, snart är den död”

Eric Rosén möter Simon Bank och pratar om hans nya bok"

Mycket intressant artikel och jag instämmer till 100% Blir till att köpa hans bok: ”Vem dödade min fotboll?”.


Jan Artursson, Borås - söndag 26 maj 2024 kl 18.43
Må vi aldrig slopa 51%-regeln i svensk fotboll!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 26 maj 2024 kl 19.46
Trippel för Elfsborg idag. U19 slog serieledande Varberg med 4-3.
U17 besegrade också Varberg, 3-1.
Damerna tog sjätte raka segern genom att besegra Segeltorps IF Fotboll med 4-0.

Igår så vann U16 över Blåvitt med 3-2. Bra helg.

Då hoppas vi att denna positiva vinnarhelg smittar av sig till herrarna.

På tisdag gäller det att bryta sviter. Elfsborg har fyra raka bortaförluster och Malmö har fem raka hemmasegrar och 14-0 i målskillnad. Så skönt det vore att bryta sviterna och dessutom ta revansch för fjolåret.

Heja di Gule.


Anders Hultin, Borås - måndag 27 maj 2024 kl 9.23
Utöver att AXS är otroligt dåliga och det är sjukt att de upphandlat hela Allsvenskan med deras dåliga service.. Men ja ni som vill ha sittplatser mot IFK, nu finns de äntligen uppe, gäller bara att sitta i kö ett tag för att lyckas få tag i någon av de ca 300 som vi skall ha rätt till. I länken finns även biljetter till Malmö borta ..

Köp här


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 27 maj 2024 kl 10.10
Anders>>>> Skulle tro att sittplatsbiljetterna mot Blåvitt går åt fort så vill man ha biljett är det nog bäst att köpa bums.

Jag håller med dig om att det måste vara bland de sämsta biljettsidorna som finns. Jag antar att man valde det billigaste och inte det bästa.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 27 maj 2024 kl 12.16
Så där, då var fyra biljetter införskaffade.

Det finns fortfarande en hel del platser kvar, så passa på.


Christian Ekblom, Floby - måndag 27 maj 2024 kl 17.28
Ser på olika sidor att man tycker vi skall plocka hem Rohden o Claesson, är det verkligen så smart?
Vi har idag 5st 30+ o nästa år även Zeneli, skall vi då plock hem ytterligare 2st?
Leta utvecklingsbara spelare i superettan o Afrika, toppa med några hemvändare som platsa i sin tidigare klubb.
OBS! Mitt förslag

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 27 maj 2024 kl 17.32
Skönt att det inte är blindstyret som dömer igen i Malmö, då kanske det finns en chans ändå.

Påminnelse: Tippa omgång 17 senast tisdag 28/5 kl 19.00.

Läs nya (från 27/5 kl 19.09) / dagens / äldre inlägg

Skriv inlägg!