Måndag 17/6 2024
Nästa tävlingsmatch: 6/7 15.00 (h) Bromma

VG debatt - inlägg sedan 19/11 kl 0.00


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 1 juni 2024 kl 10.05
BT har intervjuat Per Frick:

"– Det handlar om tre poäng som alla andra matcher men det finns alltid så många andra värden i de matcherna. Särskilt nu när det är Jimmys (Thelin) sista match och sista matchen före ett uppehåll. Man vill inte gå på uppehåll med en förlust och gå tänka på den tills man får spela matcher igen."

Enligt BT startar vi så här:
Bundegaard
Boman, Henriksson, Holmèn, Hult
Baldursson, Baidoo, Qasem
Zeneli, Frick, Hedlund
Oavsett vilka som startar så gäller det att kämpa från minut 1. Vi möter ett Blåvitt som vill revanschera sig efter storstryk mot Gnaget.

Heja di Gule. Framåt mot seger.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 1 juni 2024 kl 10.22
Det är bara att hålla med Sebastian Holmén:

"Blåvitt-matchen är inte bara sista matchen innan det är dags för uppehåll för spelarna. Det är också sista matchen från tränarbänken för Jimmy Thelin, Christer Persson och Emir Bajrami. Då vill laget avsluta på bästa sätt.

– Det vill vi absolut. För laget hade det varit skönt att avsluta med en bortavinst mot IFK Göteborg och gå på lite ledighet med positiva känslor. Sedan också för tränarnas skull, att de ska få en fin avslutning. När de tänker tillbaka på tiden här i Elfsborg vill vi gärna att det ska avslutas med en vinst nu mot Blåvitt. Det ska vi göra allt för, avslutar Sebastian Holmén. "


Anders Lindborg, Varberg - lördag 1 juni 2024 kl 10.36
Det skiter sig att komma till Ullevi i dag, så därför finns två bortaståbiljetter till salu.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 1 juni 2024 kl 15.53
På plats för att se ett gulsvart lag, dock inte IFE utan Friska Viljor. Bortalagets, FC Stockholm, tränare är ingen annan än Rickard Norling. Det är inte bara jag som rasar i seriesystemet.

På radiosporten lät det som om det återigen var hönsgård i försvaret vid ICA:s mål.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 1 juni 2024 kl 16.08
Oj vad stämningen höjs när ingen spelar boll.

Jörgen Willborg, Borås - lördag 1 juni 2024 kl 17.06
Deppigt, ser inte bra ut detta.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 1 juni 2024 kl 17.09
Vad spelar det för roll om man har boll, men inte gör mål? Så trist att Thelin lämnar med denna match i minnet. Att förlora mot ett skitlag som IFK är ett underbetyg.


Kjell Lidén, Skövde - lördag 1 juni 2024 kl 17.10
Det såg man redan på försäsongen att det skulle bli kämpigt i år. Men förlora mot Blåvitt som är helt under isen är ju skrämmande. Över till Thelin den store.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 1 juni 2024 kl 17.17
En sak jag funderar över är varför Elfsborg envisas med att starta med Frick, trots att han inte är frisk? Det är väl tredje matchen i år som han startar och byts ut i första halvlek.

Tack för allt du gett oss Jimmy, kommer alltid att älska dig.

Nu hoppas jag att Hiljemark kan komma igen och göra en liknande insats.


Jörgen Willborg, Borås - lördag 1 juni 2024 kl 17.18
De spelare man hoppats på offensivt levererar ju inte alls, Baidoo, Quasem, Abdulai, Zeneli, Hedlund. Samtliga underkända idag. Tyvärr är spelarmaterialet som Hiljemark tar över flera klasser sämre än för ett år sen. Det är tydligt nu, Blåvitt är sannerligen inget bra fotbollslag. Vi bryter ihop och kommer igen, heja di Gule!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 1 juni 2024 kl 17.20
Sex raka förluster borta är sämsta på 61 år. Säger allt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 1 juni 2024 kl 17.26
Bo>>> Du valde rätt match.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 1 juni 2024 kl 17.26
Närmast tjänstefel att sälja halva laget. Pengar på banken vinner inga natcher. 😐

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 1 juni 2024 kl 17.37
Jan>>> Spelare är inte livegna. Elfsborg måste sälja spelare för att överleva. Vi har inte en chans att neka spelare som får bra erbjudanden. Skulle vi nekat spelare att lämna hade de blivit sura och signalen till andra är att Elfsborg är inte vägen till stora pengar.

Marknaden styr, jag är emot, men så är verkligheten.
Blir aldrig arg på spelare som lämnar eftersom vem är jag att säga att du ska stanna hos oss och skita i miljoner?
Visst önskar jag att fler tänker som jag att pengar är världsliga saker, men tyvärr är vi inte där.


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 1 juni 2024 kl 20.02
Jag tänker väl mest på om det är möjligt att få några spelare att mot skälig kompensation vänta nåt år?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 1 juni 2024 kl 20.15
Jan>>> Inte ens MFF kan hålla kvar spelare. Så fungerar fotboll idag. Tyvärr tycker jag.

Nu är det som det är, vad som lite oroar mig är att de dyraste nyförvärven vi har inte platsar. Både Eggert och Yegby kostade tio miljoner.

Nu ska det bli intressant att se vad Hiljemark kan göra kommande fem veckor. Kan han få ordning på torpet?

Svaret får jag när jag sitter i Storlogen på lördag om fem veckor.

Heja di Gule.


Krister Sandberg, Skoghall - lördag 1 juni 2024 kl 21.44
Allsvenskan är en märklig serie som är stört omjlig att tippa rätt i! Noterar att av 16 lag så ör det endast 5 lag som har plus i målkvoten! 1:an,2:an,4:an,5:an och så 9:an som är Elfsborg. Resten har minus!

Ronnie Karlén, Falköping - lördag 1 juni 2024 kl 22.29
Vad man avundas Gråvitt och dess publik. Nästintill utsålt varje match. Tifo,bengaler och party. Trotts dåliga resultat. I dag har dom jätteparty och hela sittplats står upp och sjunger. Detta kan ALDRIG hända i Borås. Där är det mest insändare från gnälliga gubbar i BT och trötta kafferövar . Man blir verkligen avundsjuk på många andra arenor. Leve ungdomarna,tifon och bengaler. Ståplats med party är liv och framtid.

Olle Svalander, Klagstorp - söndag 2 juni 2024 kl 8.14
Igår morse köade många hundratals tjejer mellan typ 8 och 14 utanför NK i Göteborg för att få träffa Bianca Ingrosso och köpa smink. De stod i timmar i sina finaste kläder för att möta sin idol. Många var så unga att de hade sina mammor eller pappor med sig.
Framåt tiotiden ungefär kom ett stort gäng svartklädda unga män gående på andra sidan Avenyn. Det var Elfsborgsultras i 1312-tröjor och annat töntigt.
Vad gjorde de när de såg flickebarnen på andra sidan gatan?
Jo, de började skrika:"Visa pattarna!"
De såg barn, tjejer, och valde att kränka och förnedra dem. Antagligen för att stötta Elfsborg... Det fanns personer i sminkkön som gladeligen kastrerat de där svinen som trakasserade deras döttrar sexuellt på det viset.

När jag skrev om det på X började de försöka trakassera mig från sina -naturligtvis- anonyma konton (vilket jag såklart skiter helt i. )
Jag bara berättar detta här. För den sortens verbala övergrepp som tjejerna utsattes för av det drägg som påstår sig "vara" Elfsborg ska inte få passera obemärkt eller tystas ner.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 2 juni 2024 kl 9.30
Nja, Lennart…FV förlorade med 0-4…så valde jag verkligen rätt match?.

DE STORA LIGORNA

Minns ni när IFE mötte Valencia? Samma vecka köpte det spanska laget en bänkspelare för 60 miljoner kronor. Det motsvarar IFEs hela omsättning för det året. De stora lagen köps upp av ryssar, amerikaner, saudier som pyntar in så mycket pengar att det i princip har bildats en fotbollens oligarki. Dessa pengar genererar, som alltid, mer pengar, Sportswashing. Letar ni efter fotbollens själ i champinjonligan är ni på helt fel ställe. Jag, som är för kapitalismen, tycker att det spårat ur.

ALLSVENSKAN

Två stora problem: Eftersom allsvenskan ligger väldigt nära botten i näringskedjan, så har ligan blivit ett slags skyltfönster, en transitstation för spelare som vill åt dom stora pengarna. Hur många spelare köptes upp från IFE förra året? Halva laget? Då blir antalet trotjänare och kulturbärare allt färre. I MFF kom Pontus Jansson tillbaka och blev någon sorts kulturbärare…

Sedan har allsvenskan blivit en sorts magnet för idiotiska egoister, som med glädje förstör för alla andra. Olles berättelse säger väl allt. Tyvärr har klubbarna inte resurser och kanske inte heller viljan att uppfostra dessa element.

FOTBOLLENS SJÄL

Ja, var hittar man den? Kanske på Skyttis där två hundra hulliganbefriade entusiaster hejar fram sina Friska Viljor. Eller kanske ännu hellre på Hangarplan i Domsjö, där MoDos gamle kapten leder laget med min sjuåriga dotterdotter. Ren glädje när barnen möter sina föräldrar i en skojmatch med precis lagom mycket regler.

Så, Lennart, jag valde nog rätt match ändå!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 juni 2024 kl 11.40
Olle>>> Dessa så kallade supportrar är ett elände. Bra att du säger ifrån. Snacka om att dra Elfsborgs namn i smutsen.

Nu ska det bli intressant att se vad Hiljemark kan göra.

Det är ju tydligt att spelarna inte är i balans. Trots att de inför varje match säger att nu ska de minsann ta i från minut ett och kämpa på. De upprepar gång efter gång efter förlusterna att de vet vad som saknas och lik förbenat så misslyckas det i många matcher, inte minst borta. Ifjol var vi bästa bortalaget nu är vi väl näst sämst efter sex raka förluster!

Mitt lag i Las Palmas drabbades av något liknande efter nyår, efter höstsäsongen ledde vi överlägset, men sedan gick det troll i allt.

I ett par matcher var vi lysande på hemmaplan och vann stort, lite som IFE mot MFF och AIK, för att sedan tappa poäng i massor efter en radda oavgjorda och förlorade matcher eftersom spelarna inte kunde träffa mål och började hänga med huvudet när motståndarna gjorde mål.

Det ledde till sist till att tränarna fick gå med tre matcher kvar och det blev två raka segrar, bra spel och trots underlägen kunde laget vända och vinna.
Den nygamle tränaren vände upp och ner på laget och tog in några unga killar och vips blev det bra spel och avsluten inte bara träffade inom målställningarna utan även gick in i mål!

Sista matchen blev betydelselös eftersom laget som låg trea, på slutspelsplats, dagen innan vår match vunnit vilket gjorde att vi inte kunde nå dem så då förlorade vi sista matchen.

Nu är ju Real Sporting San Jose i den näst lägsta divisionen i Spanien så inga jämförelser med IFE på det viset, men jag tror att laget är i behov av en ny röst. Hoppas att Hiljemark har en plan. Heja di Gule.


Olle Svalander, Klagstorp - söndag 2 juni 2024 kl 13.00
Äntligen är den här låtsasperioden över. Jag kan inte förmå mig att tro att Thelin skulle accepterat denna trupp om han vetat att han skulle träna laget i flera år till. Med en bakdörr öppen har han kunnat lura sig själv och andra att Fricks kropp håller, att Krasnici kan springa, att Jalal är en fotbollspelare och att Bundgaard och Pettersson är allsvenska målvakter. Det hade han a l d r i g accepterat om det var han som skulle stå till svars för resultaten i höst.

Elfsborg har vaskat halva säsongen. Ett svårbegripligt val. Nu är det dags för Hiljemark att försöka blåsa liv i detta håglösa lag. Äntligen.


Daniel Oskarsson, Borås - söndag 2 juni 2024 kl 14.49
Jag gick bakom Hiljemark efter matchen i går. Han tappade sitt anteckningsblock. Lite otydlig handstil men tror det står så här.

Generalplan Elfsborg takeover 2024 juni
1. Skaffa en central anfallare som kan göra mål
2. Skaffa en central anfallare som kan göra mål och hålla sig skadefri.
3. Skaffa en central anfallare som kan göra må och hålla sig skadefri. Bonus om han även inte riskerar att bli utvisad varje match.
4. Inga mer hemvändare.
5. Om punkt 1-3 lyckas. Låna ut Abdullai så han mognar.
6. Kolla med Stefan om han har numret till Rasmus Alm.
7. Spela/matcha in Kaib och Boman.
8. Inte förstöra genom att spela Baido på fel position.
9. Boka Björbobacken
10. Lite svårt att tyda men tror det står: sälj inte halva laget i sommar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 juni 2024 kl 16.12
Daniel>>> Vem vill köpa någon, förutom Baidoo? Elfsborg är så långt ner i näringskedjan att vi måste sälja vare sig vi vill eller inte, finns inget lag i Sverige som klarar av att avstå från att sälja spelare.

När det går bra för Elfsborg är intresset stort och då blir vi av med spelare, när det går trögt är risken för sönderköp liten, så med talke på att vi ligger i botten lär vi få behålla spelarna. Andra kommer att sälja, är övertygad om att MFF blir av med någon/några spelare i sommar trots alla pengar.

Andra måste sälja eftersom ekonomin är dålig. Eftersom AIK är börsnoterat så vet vi att de måste sälja spelare för minst 30 miljoner kronor netto i sommar.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 juni 2024 kl 21.32
Enligt BT ska vi möta Fredrikstad FK i en träningsmatch den 29 juni klockan 14. Matchen ska tydligen spelas 3x45 för att alla spelare ska få visa vad de går för.

Blir nog en bra värdemätare för norrmännen ligger trea.

Elva dagar tidigare lottas vilka vi ska möta 11/7-18/7:

"Sheriff Tiraspol (Moldavien), NK Maribor (Slovenien), Tobol Kustanai (Kazakstan), Wisla Krakow (Polen), Pafos FC (Cypern) eller Paksi FC (Ungern)."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 juni 2024 kl 15.27
Tycker Robert Laul i GP fångar Thelins stora betydelse för IFE:

"På 193 matcher i allsvenskan med Elfsborg vann Thelin 85, spelade oavgjort 53 gånger och förlorade endast 55. Att det blev förlust i den sista mot IFK Göteborg förändrar inte faktum.

Då ska man veta att Elfsborg i snitt varit allsvenskans blott åttonde starkaste ekonomi den här perioden. Fem av sex år överpresterade Thelins Elfsborg tabellmässigt gentemot de ekonomiska förutsättningarna. I fjol var klubben ett mål – ett enda mål mot antingen Degerfors i näst sista matchen eller mot Malmö i sista – från att kröna allt med ett SM-guld mot alla odds. I min historiebok väger Elfsborgs silver 2023 tyngre än Malmös guld."


Kjell Lidén, Skövde - måndag 3 juni 2024 kl 15.59
Smart av Malmö att hålla inne med iformationen om Jansson före matcherna mot Häcken och Elfsborg.Det är ju inte fairplay direkt. De visste om detta minst i en vecka före matchen mot Elfsborg.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 juni 2024 kl 16.15
Kjell>>> Malmö agerade först när de fattade att uppgifterna om Jansson skulle bli offentliga.

Har aldrig gillat Jansson, antagligen för att han spelat för Leeds. Som Aftonbladet skriver har inte gjort något brottsligt, men bara en dumskalle till spelare umgås med huliganer.

"Åtalet mot de tolv huliganerna ska kompletteras med åtal som rör planstormningen i guldmatchen och i förundersökningen finns chattkonversationer som indikerar att stormningen var planerad redan på förhand.
”Lets go bröder” och ”Ses på innerplan”, skriver Pontus Jansson i chattgruppen till några av de åtalade männen."


Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 4 juni 2024 kl 10.27
Uppges att Sheffield Wednesday är intresserade av Baidoo. Ditt fel, Lennart?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 juni 2024 kl 11.29
Henrik>>> Nej, men eftersom Baidoo kommer att lämna så håller jag tummarna för att det blir Wednesday.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 juni 2024 kl 14.11
BT kommer att visa träningsmatchen mot Fredrikstad 29/6, bra för oss som bor långt bort och Sjuhärdsbor som åkt på semester.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 juni 2024 kl 15.12
Spelarna har ju ledigt i två veckor, men den nya ledarstaben började igår. Tycker Elfsborg borde göra en stor intervju med Hiljemark och övriga om hur de tänker inför omstarten.

Alla vill ju veta vad som väntar, eller?


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 4 juni 2024 kl 16.08
Ta du ledigt i två veckor du också, Lennart. Det unnar vi dig.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 juni 2024 kl 16.17
Lars>>> Semester? Huvaligen va hemskt.

Peter Olsson, Borås - tisdag 4 juni 2024 kl 16.41
Oerhört spännande att se vilka förändringar i spelstil som Hiljemark vill implementera. Men också hur laget eventuellt blir omkastat nu när det kommer in en helt ny tränarstab. Vem kommer gå från frysbox till startstpelare och vice versa. Kommer de "gamla gardet" att höja sig någar snäpp under ny tränare eller kommer de unga att ta över... Framtiden är oviss, men framförallt gul.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 juni 2024 kl 20.59
Peter>>> En första indikation blir väl när vi möter Fredrikstad och den stora sjösättningen blir mot BP som jag prickat in.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 5 juni 2024 kl 16.19
Här vad som väntar i juni för spelarna. 17 juni börjar med träning på Borås Arena och resa till Varberg för träningsläger som avslutas 19 juni.

Utgår från att våra skribenter i Varberg lämnar rapporter från lägret, eller vad säger Jan-Ove?


Bertil Lindh, Trollhättan - onsdag 5 juni 2024 kl 20.07
Omgång 12 2024 var nog deñ svåraste omgången hittìlls. 6 omöjliga resultat BP MFF 2 mot 2, HBK GAIS 4 mot 0, Sirius Norrköping 5 mot 1, Djurgården Hammarby 0 mot 3, Kalmar VSK 0 mot 4 samt Värnamo Mjällby 1 mot 2. Bara 2 normala resultat I form av Blåvitt IFE 1 mot 0 samt Häcken AIK 4 mot 1. Av 60 tippare endast 6 rätta slutresultat. Att tippa är just nu inte lätt.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - onsdag 5 juni 2024 kl 20.22
>> Vårgårda, vi kommer skicka ut allt vi har och granska varenda millimeter av allt, precis allt! Till och med under lupp…

Anders Täreby, Steninge - onsdag 5 juni 2024 kl 21.31
Jag röstar för en veckas utegångsförbud för Bertil som hävdar att 1-0 till Blåvitt mot Elfsborg är ett normalt resultat...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 5 juni 2024 kl 21.58
Anders>>>

Anders Täreby, Steninge - fredag 7 juni 2024 kl 9.42
Snyggt inlägg på Elfsborgs Instagram med bilder från Elfsborgs första SM-guld 7 juni 1936. Passande musik med Adam Englunds senaste. Noterar att Rohdén gillat inlägget och tolkar det som att han snart skriver på…

Ser att det går att byta till en enklare VG-kod. Skulle jag aldrig få för mig att göra. De tio random bokstäverna som hängt med sedan 1997 och som aldrig nedtecknats känns säkrare än bank-id!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 7 juni 2024 kl 10.20
Anders>>> VG-koden byts inte, den sitter som gjuten!

Videon.


Jan Artursson, Borås - fredag 7 juni 2024 kl 10.32
Vg-koden byter man inte. Grunden i de flesta av mina lösenord. Omöjlig att knäcka!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 7 juni 2024 kl 15.08
BT har en lång intervju med Hiljemark om vad han vill.

"– I stora drag vill jag skapa en trupp som på ett fysiskt plan är väldigt kompetent: löpstarkt, duellstarkt och bra på att hålla en hög intensitet oavsett om vi spelar med hög eller låg press. I Ålborg har vi jobbat mycket med kontroll och det tycker jag är viktigt. Kontroll innebär inte lågt tempo eller svag intensitet, och man kan vara i kontroll både med och utan boll. Att vara extremt skarp i omställningsspelet är en form av kontroll – att man kontrollerar den typen av matchens skeenden."

Om storleken på truppen:

"– Rent antalsmässigt för att skapa rätt dynamik: ja, det kan jag tycka. Det finns inget rätt eller fel kring det här utan det är personliga åsikter, men för att träningsintensiteten och strukturen ska bli så bra som möjligt tycker jag att det är ett litet för stort tal just nu. Jag vill inte att någon ska behöva stå vid sidan på träning. Samtidigt är det bevisat att skaderisken på spelare direkt efter ett tränarbyte är skyhög, så det är inte fel att ha några extra spelare i truppen. Men över tid kommer truppen att smalna av."

Ålder spelar ingen roll, om du är 16 eller 36. I Ålborg fick flera 16/17-åringar vara med. Intressant med tanke på att under Thelin har det oftast tagit tid att få chansen. Vi får se.

Om årets säsong:

"– Det har varit lite lägre poängskörd i år, vi ligger nia med en match mer spelad än flera andra lag och det är sju poäng upp till tredjeplatsen. På sikt ska vi utmana i toppen varje år och jag vill att vi bygger grunden som Elfsborg står på så att dipparna inte blir så djupa, utan att vi känner att vi varje år kan vara med och utmana kring topplaceringarna. Högstanivån får förstås gärna bli ännu högre, men viktigast är att höja grunden som vi står på."

Jag tror vi kommer att få se stora ändringar, men som vanligt den som lever får se.

Heja di Gule.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - fredag 7 juni 2024 kl 16.23
Mer Hiljemark.

Sitter och läser tidningen Offside. I det senaste numret finns en insändare från en dansk, från Ålborg.

Han skriver:

"Vi har som bekant nyligen exporterat Oscar Hiljemark till Borås. Jag upplever att fotbollssupportrarna här i Ålborg är hyfsat nöjda med att Hiljemark går vidare - och att man får pengar för honom! AaB har spelat eländigt hela säsongen. De har varit enormt beroende av individuell skicklighet, samtidigt som deras resurser och budget är överlägsen samtliga lag i 1 division (danska motsvarigheten till Superettan). Jag är säker på att Alexander Axéns mamma hade löst en uppflyttning med AaB med de förutsättningar som Hiljemark haft."

Hoppas Oscar också läser Offside (eller VG...), det bör tagga honom ordentligt hoppas jag.

Säger som Ernst-Hugo - danskjävlar...


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 7 juni 2024 kl 18.31
Jan-Ove>>> Det är ju tydligt att denne insändarskribent inte gillar Hiljemark.
Vi har ju fortfarande inget svar på hur han kommer att fungera i Elfsborg, men har svårt att tro att Stefan Andreasson haft så lite koll att han värvat en enligt skribenten totalt oduglig tränare.
Tycker det verkar lite surt sa räven om rönnbären. Instämmer med Ernst_Hugo.

Stefan Carlsson, Arentorp - fredag 7 juni 2024 kl 18.52
Men var Alexander Axéns mamma över huvud taget tillgänglig?

Tomas Kolles, Dalsjöfors - fredag 7 juni 2024 kl 19.10
Hon är tydligen högaktuell för Brighton..

Mattias Palm, Fristad - fredag 7 juni 2024 kl 23.49
Oj!

Satt och slösurfade lite här på sena kvällen och noterade då att vi kan komma att bli av med Baidoo, Baldursson & Qasem nu i sommar. Jäklar, vad händer då på mitten? In med JJT, Zeneli Jr & kanske en hemvändande Rohdén. Hmmm, tror vi får bygga på sikt isf. Hoppas vi kan hålla lagen kring nedflyttningsstrecket på bekvämt avstånd bakom oss. Där lägger jag min ribba för denna säsong.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 8 juni 2024 kl 15.52
U19 slog Norrby med 1-0. Alltid roligt att slå lillebror.

Låt oss hoppas att damerna kan spöa Boo idag, ett lag som är obesegrat så här långt. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 8 juni 2024 kl 21.47
Trots att det är mer än hälften av matcherna kvar börjar det se tungt ut för damerna. Trots stort övertag blev det bara 1-1 hemma mot Boo.
Samtidigt som Värnamo tog ännu en storseger. De leder nu med fem poäng och har en överlägsen målskillnad, plus 33 mot våra plus 14!

Anders Täreby, Steninge - måndag 10 juni 2024 kl 11.13
Nån som vet hur det går för Hiljemark? Vad gör han på dagarna? Man är ju nyfiken.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 10 juni 2024 kl 13.51
Ska man tro intervjun i BT handlar det om att planera träningarna som ska ändra sättet vi spelar på.

Nästa vecka blir det ett miniläger i Varberg om knappt tre veckor elddop när vi möter Fredrikstad. En match som enligt BT ska spelas 3x45 för att alla spelare ska få chansen att visa vad de kan


Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 11 juni 2024 kl 12.35
Min avstängning var därmed över. Jag har analyserat omgång 1 till 12 i vårt tips och konstaterar att det varit svårt med många oväntade resultat. Flest 50 poängare dvs helt rätt slutresultat leds av Marko Burazor med 15 rätt följd av Mikael Häggström med 13 rätt och slutligen med 12 rätt för Lenny Engström o JanOve Sjöberg. Totalt har 70 tippare haft minst 1 rätt. 12 omgångar 96 matcher.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 11 juni 2024 kl 18.21
Bertil>>>>

Svårtippat, jag som tippade i våras har haft det svårt de senaste veckorna eftersom inte ett enda lag spelar som jag ville.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 12 juni 2024 kl 21.09
I väntan på att Allsvenskan startar så kan man njuta av att Elfsborgs U19 just nu har platsen till Allsvenskan. BT:

"Elfsborg är nu serieledare i P19 Superettan södra i fotboll efter seger, 6-0 (3-0), hemma mot Jönköpings Södra IF. Elfsborg leder serien tre poäng före Varberg. Varberg har dock en match mindre spelad. "


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 14 juni 2024 kl 22.59
Vinster för Elfsborg är alltid kul. U17 spöade serieledande Häcken med 4-2.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 15 juni 2024 kl 19.25
Elfsborg har problem på målvaktssidan. Vare sig Isak eller dansken imponerar så här långt och efter att ha sett tredjevalet Uppenberg mot Norrby så är det tydligt att om vi ska värva någon ny spelare så är det en målvakt.

Bengt Gunnarsson, Tranås - lördag 15 juni 2024 kl 21.22
Skulle vilja säga att målvaktssidan är den största skillnaden på Elfsborg i fjol kontra i år. Valdimarsson var seriens bästa målvakt och spred ett enormt lugn och var kung i luften. Dansken är lång men väldigt passiv, ofta kvar på linjen. Ingen av nuvarande målvakter håller måttet och här hoppas jag att en riktigt bra målvakt är högprioriterat. Skulle även vilja ha en riktigt bra toppforward, inte minst med tanke på Fricks skadebekymmer

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 16 juni 2024 kl 12.56
På tisdag klockan 15 lottas första kvalrundan i Europa League.
Sheriff Tiraspol, Moldavien
Maribor, Slovenien
Tobol Kostanay, Kazakstan
Wisla Krakow, Polen
Pafos, Cypern
Paksi, Ungern

Bo Andersson, Hässelby - söndag 16 juni 2024 kl 18.46
Di Gula tuffar på, vann med 2-0 borta mot Tyresö. Samtidigt förlorade Värnamo. Husqvarna ny serieledare med IFE på tredjeplats, tre poäng och målskillnad bakom.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 16 juni 2024 kl 18.53
Damerna vann borta mot Tyresö med 2-0 samtidigt som Värnamo förlorade för första gången i serien, så nu skiljer det två poäng till Värnamo som har 26. Fast leder gör nu Husqvarna som borta tvålade till Degerfors med 6-1 och är därmed tre poäng före IFE med sina 27.
Med i toppen är även Boo som har 23 poäng.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 16 juni 2024 kl 20.04
Elfsborg behöver en bra lottning och flyt så att vi kan klättra i rankingen. FotbollDirekt skriver att vi just nu rankas på plats 302 i Europa, sjunde plats av de rankade svenska lagen och vi har bara två svenska lag som rankas lägre i Sverige, IFK Göteborg(303) och IFK Norrköping(304).

Jakob Lagerdahl, Stockholm - söndag 16 juni 2024 kl 22.57
Det är bara seriesegraren i damernas division ett som går upp till Elitettan, väl? Finns ingen kvalplats uppåt?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 17 juni 2024 kl 0.12
Jakob>>> Serieseger är ett måste för att gå upp. Inga slutspel eller kval för tvåan så det gäller att bli nummer ett.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 17 juni 2024 kl 9.35
Apropå Fotbolldirekts nya scoop ...

Alla svenska lag som deltar i Europa har landets koefficient (nu 4.300) som minimum. Fem lag - Malmö, Djurgården, Häcken, Hammarby och AIK - har spelat ihop till en högre koefficient.

I listan finns endast de lag som har spelat i Europa de senaste fem åren. Om Fristad GoIF hade vunnit cupen skulle de inte ha funnits med i listan men ändå haft 4.300 poäng, precis som Kalmar, Elfsborg, Göteborg och Norrköping.


Läs nya (från 17/6 kl 15.42) / dagens / äldre inlägg

Skriv inlägg!