Onsdag 22/3  Sponsor: Göran Holtstrand, Borås
Tippa allsvenskan!

VG debatt - inlägg sedan 13/3 kl 0.00


Peter Olsson, Borås - måndag 13 mars 2023 kl 8.56
Jag och min son är medlemmar i Manchester United, vilket krävs för att få gå på matcherna. Jag fick precis mail av dem. För första gången i historien har United stängt möjligheten att bli medlem för året. De har helt enkelt för många medlemmar och det är omöjligt för nuvarande medlemmar att vara garanterade att få se en match. Nu förstår jag att United är en större klubb än Elfsborg, jag förstår att Manchester är en större stad än Borås. Men United har 75k på läktaren i match efter match efter match. Hur kan vi i Sverige vara så fruktansvärt dåliga på att gå på fotboll? Och det har inte med biljettpriserna att göra, för det var långt ifrån billigt att gå på United kan jag säga.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 13 mars 2023 kl 10.21
Peter>>> Jag tror du själv svarar på din egen fråga. Manchester United och flera andra i England är så mycket större än sin stad och framförallt sitt land. Många är numera medlemmar, som du, i klubbar som United bara för att ha möjligheten att få en biljett då och då.

2015 var det officiellt i snitt 5 736 utländska besökare varje match på Old Trafford, en siffra jag tror var högre och den är garanterat högre idag. Alltsedan Tipsextra är det åtskilliga tiotusen svenskar/norrmän som aktivt håller på lag i England, håller ju själv på Sheffield Wednesday sedan 1969!

Enligt Manchester Uniteds hemsida har laget 1.1 miljard anhängare världen över, garanterat överdriven siffra, men det säger något om VARUMÄRKET vilket är vad det handlar om i fotbollen numera.

Om man skulle fråga 1000 ungdomar i Borås om deras favoritlag skulle Elfsborg komma långt efter lag i England, Spanien och andra europeiska topplag. Är övertygad om att de flesta ungdomar i Borås med matchtröja har dessa från andra lag än Elfsborg.

Guliganerna har fattat detta och börjat ta upp kampen, inte minst genom gympapåsen som delas ut till ungdomar ihop med en matchbiljett. Det som krokigt ska bli måste böjas i tid.

Guliganerna och Elfsborg satsar även på att locka barn och unga till Borås Arena och det börjar så smått att ge resultat, det syns b¨de på Elfsborgsläktaren och familjeläktaren.

Framtidskortet kom 2022 och sålde inte slut, i år försvann de 200 korten blixtsnabbt.

Elfsborg kommer väl aldrig att nå 1,1 miljard anhängare, men om klubben kan bli störst i Västergötland så är jag nöjd.

Att ha många medlemmar är viktigt så därför tror jag att det i nuläget är kontraproduktivt att höja medlenmspriset, det kan vi göra när vi passerar 4000 medlemmar.


Bo Andersson, Hässelby - måndag 13 mars 2023 kl 12.50
På söndag ska jag se MoDos kvartsfinal i Hockeyallsvenskan.

Väldigt intressant för VG-läsarna. Not.

Grejen är att jag fick ett mail i stil med att ”du har köpt biljetter tidigare och får därför förtur att köpa till kvartsfinalen”. Detta händer hela tiden. Jag får erbjudanden om biljetter till extrapris, förtursköp, eller bara påminnelse om match. Jag är inte medlem, men ändå värnar dom om mig som kund.

Trevligt eller spam? Dom har fått mig att gå på betydligt fler matcher i alla fall.

Poängen? Det lönar sig för klubben att aktivt marknadsföra sig.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 13 mars 2023 kl 15.20
Bo>>> Elfsborg får gärna skicka erbjudanden, mer än gärna.

Fast klubben borde lära sig att ta bort erbjudanden om att köpa årskort till oss som redan köpt. Vet inte hur många erbjudande jag fått efter det att jag köpt. Det kan vara lite tröttsamt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 13 mars 2023 kl 15.59
Noterar att vi som lite utanför Borås kan närvara på årsmötet digitalt imorgon. Det tackar man för även om man inte kan delta verbalt eller rösta, men som sagt, i brist på bröd får man äta linpa.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 13 mars 2023 kl 16.07
Ett bor kom bort. Vi som bor lite utanför Borås ska det ju stå.

Roland Dellton, Lerum - måndag 13 mars 2023 kl 18.32
Bo- jag har köpt biljetter hos bl.a. Malmö FF och Frölunda Hockey och fått liknande mail. Men aldrig från Elfsborg...

Blir lite konfunderad över Elfsborgs biljettförsäljning. Om man försöker köpa en ordinarie sittplatsbiljett till matchen mot Häcken kan man välja plats själv....och då finns det bara två sektioner på Ålgårdsläktaren av hela arenan, där jag kan få köpa biljett. Om jag nu vill sitta på motsatta läktaren där jag har mina kompisar, som jag vill träffa före match och i paus går det alltså inte. Tveksam till om detta lockar flera åskådare. "Vi tillsammans"


Conny Johansson, Brämhult - måndag 13 mars 2023 kl 18.44
Simon Strand i startuppställningen ikväll mot AIK .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 13 mars 2023 kl 20.13
Dellton>>>> Om du väljer sittplatsalternativ 2 så kan du välja sektion A2 nedre Sjuhäradsläktare, jämte Familjeläktaren eller sektion H1 på övre Sjuhäradsläktaren.

Varför man inte kan köpa biljetter på de båda mittsektionerna på övre och nedre Sjuhärad övergår mitt förstånd, har svårt att tro att alla är sålda.

Här finns ju onekligen förbättringar att göra. Ska jag skriva ett e-brev till biljettansvarige med era/våra synpunkter?


Roland Dellton, Lerum - måndag 13 mars 2023 kl 20.32
Vårgårda- tack för tipset. Jag hade missat att jag kunde köpa sämre och billigare biljetter. Du behöver inte skriva. Jag hade samma problem i höstas och skrev till två olika personer i biljettorganisationen-ingen svarade...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 13 mars 2023 kl 20.53
Roland>>> Än större anledning att skriva om de inte svarar. Sådant sporrar mig.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 13 mars 2023 kl 21.28
U21 är i år uppdelat i fyra serier med sex lag i södra och västra, fem i östra och fyra i norra. Detta för att spara resor och det är säkert bra, men trots så få lag startade säsongen i södra serien redan 28/2!

Elfsborg startar på onsdag i den västra den 15/3 hemma mot Skövde. Nästa match är sedan den 13/4. Mycket underliga serier.

P19 södra med 14 lag startar 25/3, Elfsborg börjar hemma mot Ängelholm första april.


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 14 mars 2023 kl 9.08
Apropå spelreklam-diskussionen så antog IFK Göteborg igår, på sitt årsmöte, att klubben ska motverka spelreklam. Några supportrar hade lagt en motion, klubben svarade med ett eget, lite mer försiktigt förslag, och det sistnämnda röstades igenom. Det blev en sorts kompromiss alltså, men den innebär att klubben aktivt ska motverka spelaktiviteter inom klubben samt att man ska utreda om man kan klara sig helt utan intäkter från spelbolag.

Den som har inlogg till GP kan läsa mer där.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 mars 2023 kl 9.33
Johan>>> En sådan motion som den hos IFK hade väl kanske haft chansen även hos oss ikväll. Den motion vi har kräver ju att vi ska skänka bort intäkterna, vilket inte motionen hos IFK krävde. Då hade den garanterat blivit avslagen eftersom i IFK som i IFE är det de stora pengarna som styr.

För egen del är det styrelsens förslag om höjda avgifter som får mig att brinna. IFE behöver fler medlemmar, fler medlemmar ökade intäkter. Höjda avgifter riskerar ge färre medlemmar och därmed mindre intäkter på sikt.

Många medlemmar ökar möjligheten att få fler att komma på matcherna, att sälja fler tröjor, halsdukar och så vidare.

Drömscenariot är ju att vi på sikt hamnar i Manchester Uniteds sits, alltså att vi tvingas säga nej till fler medlemmar denna säsongen eftersom vi inte kan garantera att alla medlemmar får se en match på Borås Arena.


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 14 mars 2023 kl 9.40
Ja, just i år är det extra korkat att höja medlemsavgifterna, när många har det ekonomiskt kärvt. Dålig reklam för klubben, helt i onödan.

Gert Rehn, Göteborg - tisdag 14 mars 2023 kl 9.45
Gert B. Håller helt med dig beträffande avsparkstiderna. Hade redan skrivit ihop några synpunkter inför kvällens årsmöte i frågan, några av dem helt överensstämmande med det du skriver.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 mars 2023 kl 9.53
Var inne på GP och hittade denna mycket intressanta artikel av Robert Laul om ekonomin för Elfsborg, IFK och Häcken. Häcken leder överlägset på i stort sett alla områden utom eget kapital där IFE är bäst.

Exempelvis omsätter Häcken hela 260,1 miljon kronor år 2022, okej med Gothia Cup och damlaget inkluderat, men ändå. Elfsborg nådde 145,3, Blåvitt 6 miljoner mer än oss.

Joel Besseling på GP har en intressant betraktelse inför årsmötet ikväll.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 mars 2023 kl 11.06
Vilket kul foto jag hittade på Gamla Elfsborgares facebooksida, lagfoto 1979.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 mars 2023 kl 12.01
Nästa år ska jag banne mig skriva en motion om att Elfsborg måste driva frågan om en instans liknande ishockeyn där fuskande spelare kan straffas i efterskott. Se denne spelare i Malmö få en spark på vänster ben och sedan döende ta sig för höger.

Det borde bli minst tre matchers avstängning och minst tre veckors lön i böter. För inte kan vi hoppas att någon klubb gör som Modo och frivilligt stänger av en fuskande spelare.

Lite kul att döende svanen får en boll i huvudet på slutet av klippet och helt plötsligt försvann fantomsmärtan i höger ben och förflyttades till skallen.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 mars 2023 kl 13.51
Om någon här på VG går på årsmötet ikväll, var snäll och fråga hur många årskort/säsongsbiljetter som sålts.

Tippa.


Anders Hultin, Borås - tisdag 14 mars 2023 kl 14.27
Missa inte årsmötet idag - En högtidsdag för oss medlemmar som kan säga VI om IF Elfsborg.

Jag har varit med på en av motionerna, den som rör matchdräkten, där har styrelsen lämnat ett svar som iallafall jag känner mig nöjd med. Där man bla skriver: "Det är vår ambition att i våra lokala uppgörelser om reklam på tävlingsdräkt eftersträva den gulsvarta linjen" och "Det innefattar dialog med våra samarbetspartners för att kunna hitta lösningar kring vår tävlingsdräkt."

I och med den skrivelsen kan man ju räkna med att det blir lite positiva förändringar på dräkten relativt snart..

Sen förslaget att höja medlemspriserna, är jag helt emot. Inte minst eftersom föreningen tagit bort alla mervärden kring medlemskapet, man får dessutom betala extra för medlemskort.. Vi har tappat 33% av våra medlemmar sedan 2020 och då vill vi höja priset med 33% För mig är det orimligt och man har inte tänkt klart enligt mig. Vi som förening vinner på att ha fler medlemmar, inte färre!

Oavsett hur du tänkt rösta i olika frågor hoppas jag många dyker upp idag, föreningsdemokratin är något vi ska värna om!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 mars 2023 kl 15.43
Medlemsavgiften:

Heja Anders och stå på.

Ingen höjning vill vi få.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 mars 2023 kl 19.28
Medlemsmötet beslutade beslutade alldeles nyss att medlemsavgiften blir oförändrad. Kul när medlemmarna agerar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 mars 2023 kl 19.42
Styrelsen och motionärerna var överens om att anta punkt ett med tillägget att det IFE ska verka för att det ska gälla Elfsborg bortamatcher och att därmed slopa punkt 3.

Så 1 med tillägg och två antogs.

…att IF Elfsborg ska verka för att representationslagens matcher ska spelas på fredagar, lördagar eller söndagar.

… att IF Elfsborg ska verka för att tidigarelägga 17:30-avsparkstiden på söndagar

.…att IF Elfsborg ska verka för att det införs en 30-mils gräns för bortamatcher på vardagar.

Mötet överens om att matchtröjan ska i så stor utsträckning som möjligt ha svart som reklamtext.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 mars 2023 kl 19.45
Motionen om spelbolag avslogs utan debatt.

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 14 mars 2023 kl 19.53
... och ingen spelbolagsmotionär var på plats. Märkligt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 mars 2023 kl 20.11
Lars>>> Precis vad jag tänkte, ingen motionär på plats.

En fundering efter debatten om medlemsavgiften. Styrelsen hade som förslag att höja avgiften för 2024 och bad medlemmarna om förslag på vad som skulle kunna läggas till att ingå i medlemsskapet för 400 kronor per vuxen.

Snacka om att ta det i fel ordning. Först borde man ju diskutera med medlemmarna om vad som skulle kunna ingå i medlemsskapet och utifrån det sedan sätta en rimlig avgift. Här finns potential.

Eric Sjölin, då anställd i Elfsborg och Guliganerna tog ju under pandemin iniativet till en medlemsvärvarkampanj och den gav ju över 3000 medlemmar! Dit borde väl IFE kunna nå igen? Dags för en ny kampanj?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 mars 2023 kl 20.45
Fotboll borde spelas på gräs, men tyvärr är det inte ju möjligt i Borås på grund av klimatskäl, gräset växer helt enkelt inte så bra i knallestaden.

I Göteborg har de ju hybridgräs på Gamla Ullevi och nu i april håller inte planen för alla lag, GAIS klagar nu på de och ÖIS får flytta till Bravida (plastmatta) medans Blåvitt och Damlandslaget får spela.

Det gör det allt mindre troligt att Borås Arena inom överskådlig framtid får gräs eller hybdridgräs, för det skulle göra att i princip bara Elfsborg och Norrbys A-lag skulle få spela.

Dessutom skulle Arenabolagets intäkter drastiskt minskas eftersom inte bara färre matcher skulle spelas utan framförallt merparten av träningstiderna skulle försvinna.

Så plastmatta kvar, fast gardera med hybdrid om inget alternativ till gummikulor hittas och EU förbjuder användningen.


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 14 mars 2023 kl 20.56
Klart att inga motionärer är på plats, vi snackar elitidrott här…

Emelie Hultin, Borås - tisdag 14 mars 2023 kl 22.21
Länge leve föreningsdemokrati!

Jag är väldigt glad över att medlemspriserna är oförändrade. De kan inte plocka bort saker årsmöte efter årsmöte och sedan höja medlemsavgifterna för att sedan inte ha någon riktig plan! Tror styrelsen bör tänka om istället och komma på ett koncept, hur de önskar att ett medlemsskap ser ut och på det sättet kunna trycka på ökade medlemsavgifter. De pratade om att vi inte höjt priset sedan 2010, om man ser till 2010 fick alla medlemmar flera medlemstidningar i sin brevlåda varje år, medlemskort samt medlemspin. Detta är något som sedan tagits bort sak efter sak. Vad har gjort att styrelsen ändrat sig från deras tidigare uttalanden från att vilja ta bort allting till att helt plötsligt lägga till massa saker igen?!

Roland och Lennart: Angående biljetter. Det att man nu kan välja kategori 1 eller kategori 2 när man köper sittplats är något vi har tryckt på. Då folk påtalar att det är dyrt att se på fotboll. Vi vill att det ska vara tydligt att det finns billigare biljetter, utan att man ska klicka sig fram och leta.

Sedan biljetterna på Sjuhäradsläktaren, de går i första hand till sponsorer och öppnar upp några dagar innan match. Det är något som vi också ansett att man bör öppna upp tidigare, de har börjat bli bättre på det men jag anser fortfarande att de bör kunna ha någon sektion öppen.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 15 mars 2023 kl 0.03
Emelie>>> Tack för att ha rett ut hur biljetterna på Sjuhäradsläktaren säljs. Håller med dig om att det redan nu borde gå att köpa biljetter på någon av de fyra mittsektionerna på Sjuhärad, åtminstone de två på övre etaget eftersom det knappast lär bli slutsålt till en "vanlig" match.

Fast förhoppningsvis kommer det att bli så att folk köper biljett tidigare nu när folk börjar upptäcka att det bara finns 9 000 platser till hemmafans och då lär det bli ökat behov att släppa biljetter tidigare på Sjuhäradsläktaren.

Måste säga att jag instämmer med Stefan idag när han jämförde Blåvitts publiksiffro på 14 000 med våra 7 000. Med tanke på att Göteborg har 5 gånger Borås befolkningen så är ju våra siffror skyhögt bättre. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 15 mars 2023 kl 0.13
Jag följde ju mötet via datorn så det var lite svårt att se hur många det var som röstade för och emot höjning av medlemsavgiften, men att det var stor majoritet emot var det ju inget tvivel om och ska vi tro GP:s utsände Joel Besseling var det ingen tvekan alls:

"När det väl skulle röstas lös spänningen med sin frånvaro. Förutom styrelsen var det bara två av de 198 röstberättigade som ville höja medlemsavgiften. Motförslaget fick ett rungande ja och följdes av stora applåder."


Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 15 mars 2023 kl 7.50
Jag måste säga att jag har lite svårt för Stefan Andréassons resonemang kring publiksiffrorna. Är Elfsborg helt plötsligt bara en angelägenhet för Borås kommun? Är vi Västergötlands stolthet eller Borås stolthet?

Med samma logik måste Degerfors vara allsvenskans i särklass bästa publiklag - det bor ju inte ens 10.000 i kommunen. Och AIK då - Solna kommun har färre invånare än Borås kommun.

Den gode Stefan gör mycket bra, men han är en hejare på skönmålning.


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 15 mars 2023 kl 8.50
Tack, Emilie, för att du förklarar hur klubben tänker kring blockning av (nästan) hela Sjuhäradsläktaren. Jag tycker dock fortsatt att det är fel tänkt. Allt som gör det krångligare och svårbegripligare att köpa biljetter är negativt. Sponsorerna tar ju bara upp några hundra platser, om ens det. Resten av läktaren borde alltid ligga ute till fri försäljning.

Däremot tycker jag klubben tänker rätt när man stänger övre sektionerna. Det var för sorgligt att se en ensam farbror sitta på var tjugonde plats där uppe. Om vi någonsin ska få någon stämning på sittplats är det bra om folk får tränga ihop sig lite.


Ronnie Karlén, Falköping - onsdag 15 mars 2023 kl 8.58
Lars… jag håller med dig angående publiksiffror. Göteborg har ju dessutom 5 elitlag. Medans Borås har 1. Vad det gäller Västergötland så har ju gråvitt över 10 spelare med Västergötland som ursprung . Vi har väl Larsson,Holmen X 2,Zeneli ,Noah,Bambi och Widell från Västergötland. Så vi har fler importer än västgötar. Sen är det väl några år sedan vi snitta på 7000. Inte ens när vi haft ett eget konstigt biljetträkningssystem. Frågan borde vara riktad omvänt. Hur gör vi för att få mer publik. Utan undanflykter om äldre publik,tv mm. I ex Göteborg är det intressant även om det går dåligt. I Borås/delar av Västergötland kommer folk om Elfsborg är intressanta. Dvs kan och vågar utmana.Vi är ju ett anonymt lag där ingen sticker ut förutom Johan Larsson och Hult,sm guld,proffs och landslag. Intressanta spelar och utmaningar är det som lockar folk och bussresor från andra orter till Borås. Utan ex Holmen i laget vore inte Annelund,Ljung,Herrljunga,Floby,Vårgårda mfl orter lika representerade på läktaren. I dag är ju de flesta lag likt Elfsborg och dess spelare anonyma så för att då locka publik krävs att utmana. Inte bli 6-7. Då går publiken bara för att se de utmanande storklubbarna. Inte för att se Elfsborg vinna mot BO,Sirius eller Kalmar. Tyvärr

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 15 mars 2023 kl 9.11
Jag uppmanar alla som är intresserade av IFE:s verksamhet att titta på Årsredovisningen. Även om man inte är intresserad av ekonomi, så kan man hitta en hel del som berättar om själva verksamheten. Det är lätt att bli skrämd av alla tabeller med siffror, men vet man vad man ska leta efter så är det inte så svårt.

Mitt förslag:

Börja med att titta på sidan 9, Moderföreningens resultaträkning. Där får man en översikt av intäkter och utgifter och en jämförelse med året innan. Ska du bara se på en siffra så titta på raden längst ner. Där ser man att 2022 gick klubben med 15 miljoner i vinst. Toppen, men lägre än 2021 där vinsten var 35 miljoner.

Vill du veta mer om var intäkterna kommer ifrån så titta längst upp under rubriken Rörelsens intäkter. Kanske lite för översiktligt, men då kommer tricket. Titta på noterna vars nummer står i kolumnen Not.

Exempel 1: Övriga intäkter verkar ha minskat från 10 miljoner år 2021 till nästan noll 2022. Varför? Då går vi till Not 4 (sidan 15). Där ser vi att dom 10 miljonerna var ett tillfälligt Covid-19 stöd som vi givetvis inte fick 2022.

Exempel 2: också under Not 4 kan vi se att medlemsavgifterna uppgick till 674.000. Dom står alltså för 0,6% av moderföreningens intäkter. Dessa siffror bör man känna till innan man röstar om att förändra dessa avgifter.

Och så vidare. Bara att grotta ner sig!

Bonus: titta på Not 13 (sidan 17) med intressant info om spelarköp och försäljningar.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 15 mars 2023 kl 9.21
Jag tycker det är ganska kul att höra när Stefan talar om statistik och rekord. Han gör det med glimten i ögat och en stor räv bakom örat. (Jag kan riktigt se Stefan framför mig där han sitter ensam på kansliet sena kvällar och vrider och vänder på alla upptänkliga siffror för att hitta något positivt.)

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 15 mars 2023 kl 9.54
Intressant att IFE tagit ut 18 man ur A-laget till dagens U21 match mot Skövde klockan 14. Utgår från att Skövde gör likadant annars blir det ju ingen nytta med att spela mot ungdomar.

Conny Johansson, Brämhult - onsdag 15 mars 2023 kl 11.25
Lennart , var har du läst dig till om truppen till dagens match ? Inte ett enda ord om matchen , varken på hemsidan eller i BT. Beträffande hemsidan angående U21 , P19 och P17 är 2022-års seriesystem fortfarande kvar, dåligt !

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 15 mars 2023 kl 12.30
Oscar Pålssson på BT twittrade om det idag.

Elfsborg hade två träningspss inbokade idag och gjorde upp med Skövde om att de kom tidigare så att istället för träning blev det match. Skövde verkar ställa upp med sitt U21, men Elfsborg har 18 A-lagsspelare.

Elfsborg vill bli Västergötlands lag, men vi har ju konkurrens från Blåvitt som har greppet norr om stambanan och väster om järnvägen Herrljunga-Trollhättan. Elfsborg har fortfarande ett litet grepp i Skaraborgs län.

Apropå GBG, de må ha 5 lag, men inte ens om man slår ihop deras publiksiffror är de nära IF Elfsborgs. Jag tycker Stefan gör rätt som lyfter fram Elfsborg och det som är positivt, ingen annan kommer att göra det.


Ronnie Karlén, Falköping - onsdag 15 mars 2023 kl 13.00
Lennart… angående Elfsborg/Gråvitt och upptagningsområde så i Skaraborg är det nog fel tanke från dig. Tyvärr är våra konkurrenter störst i Lidköping,Mariestad,Skövde och tyvärr förmodligen även i Falköping. Ser man också att gråvitt i dag också har spelare från 3 av dessa städer i sitt a-lag växer deras supporter underlag i Skaraborg. Men i Hjo hänger det i sen Grahns dagar,och även i Vårgårda. Ulricehamn är det nog 50/50. Det handlar om att locka nya supporters och ny publik. Det gör tyvärr inte vi i dag.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 15 mars 2023 kl 16.02
Elfsborg slog Skövde med 2-0. Detta efter en bra andra halvlek och mål av Bernhardssson och Boateng. Första halvlek var det jämnare och Skövde hade bästa chanserna.

Pålssson skriver på BT att han i eftermiddag ska publicera en nyhet som han upptäckt nu, vi får vänta och se vad det är.

Ronnie>>> Tydligen har Blåvitt tagit över längs hela stambanan. Faktum är att kommunikationerna blir allt viktigare. Det är betydligt lättare att ta sig till och från Göteborg, både med kollektivtrafik och personbil än till Borås och det spelar roll när folk blir bekvämare.

Skit samma, Elfsborg är bättre än Blåvitt och vi tar numera mer medaljer än vad de gör.

Inte tusan tror jag att folk väljer lag efter varifrån spelarna kommer ifrån. I så fall måste ju Elfsborg sluta värva spelare från Annelund, Bredared och andra småbyar och spelare som Okumu och Väisänen.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 16 mars 2023 kl 13.09
Enligt BT provspelade en back från Kamerun igår, märkligt att inte ett ord nämns i Elfsborgs matchreferat om att han var på plan.

Med tanke på att vi har fyra mittbackar, 5 med Jarjuè, verkar det väl lite konstigt, eller? Liksom ryktena om att vi skulle vara nära att värva en 21-årig målvakt från Eskilstuna som inte ens platsar i Superettan.


Ronnie Karlén, Falköping - fredag 17 mars 2023 kl 8.52
Svensk fotboll har ju 51% regeln av demokratiska skäl. Men kan nån då förklara för mig hur det då fungerar för föreningar när det ex också finns Klubben AB och Platsen AB. För i dessa AB görs ju avdrag? Investeringar? Läggs pengar på hög? Förlustavdrag? Mm. Allt i föreningens regi. Men utan insyn/beslut likt 51% regeln. Givetvis förstår jag att det är olika skäl till dessa olika företag existerar och jag förstår varför. Men nu är ju redan 51% regeln överkörd. Vi har ju sett på våra årsmöten bl.a hur medlemmarnas vilja kan styra över olika beslut. Men då har ju medlemmarna inte insyn i all föreningsverksamheten. Eller har jag fel. Det är ju i detta exempel så att 2/3 av föreningen ligger vid sidan om. Och till dessa 2/3 väljer inte medlemmar styrelse mm. Då dessa AB inte ingår i föreningen ? Är det någon som kan förklara detta på ett bra sätt? Givetvis har föreningens styrelse fått ansvarsfrihet,och kan det då innebära att föreningen inom detta har utrymme att skapa andra organisationer där insyn och val görs upp utan medlemmar? Tacksam för kunnigt och förklarade svar i ämnet. Inget annat

Fredrik von Knorring, Mölndal - fredag 17 mars 2023 kl 12.55
Bra tanke. Jag tror det är precis som du säger att det är momsskäl man driver dessa ABar, en förening får ju inte dra av momsen vid investeringar mm.
I nästa steg är det väl den demokratiska föreningen som äger och styr dessa bolag och styrelsen har väl betämmanderätt. Så om vi tycker man gör ett dåligt jobb i ABarna så kan väl styrelsen i IFE avsättas, en ny tillsättas och kontroll av ABarna görs av den nya styrelsen.
Vad tror ni andra?

Bo Andersson, Hässelby - fredag 17 mars 2023 kl 13.00
Ronnie - ett delsvar: enligt årsredovisningen har inget aktivitet utförts i IF Elfsborg AB, något som kan verifieras genom att titta på allabolag.se. Ingen ekonomisk aktivitet sedan minst 2017.

Bo Andersson, Hässelby - fredag 17 mars 2023 kl 13.15
För övrigt kan man väl se vad som händer i Borås Arena AB i årsredovisningen (koncernen minus moderföreningen). Det är helt normalt att ägarna (läs medlemmarna) inte lägger sig i de dagliga aktiviteterna i ett bolag utan litar på VD och styrelsen. Den senare tillsätts ju dessutom av ägarna /medlemmarna via val.

Kanske är jag lurad, men jag ser inget konstigt med detta.


Ronnie Karlén, Falköping - fredag 17 mars 2023 kl 13.46
Jag menar inte att något är konstigt. Jag bara har funderingar på hur 51% regeln egentligen fungerar. Och visst finns redovisningar i ett Plats AB. Som är ett virrvarr med kommunen och olika åtaganden. Jag bara undrar hur medlemmar får full insyn i IF Elfsborg. På årsmötet berättades om uppdatering av arenan. Men mest om samtal med kommunen. Så om Plats AB är Elfsborg vad gör då kommunens bolag? Äger dom en läktaren och står för kostnader eller borgen? Nån som har koll?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 17 mars 2023 kl 14.05
Ronnie>>> Borås Arena ägs av Borås Arena AB, som är ett dotterbolag till IF Elfsborg. Fritids- och folkhälsoförvaltningen svarar för driften av anläggningen. En läktardel, Ålgårdsläktaren med affärslokaler i anslutning till affärscentrat Knalleland, såldes till kommunens fastighetsbolag, IBAB, och Arenabolaget hyr tillbaka läktardelen.

Så Elfsborg, Norrby och andra som hyr Borås Arena gör det av kommunen och det gör att kommunen än så länge inte förlorat ett öre på att borga för lånen till arenan, snarare har de väl tjänat nån krona, tror det är ganska unikt i Sverige att en kommun inte stått med svarte petter. Okej, går det åt helsike för IFE med nedfyttning till division 2 så står väl kommunen där med skägget i brevlådan om inte Norrby eller något annat lag fyller arenan med publik.

För Elfsborgs del innebar denna konstruktion att det blev en ny arena, att bygga den själv hade varit omöjligt, inte minst på grund av momsreglerna.

När det gäller insyn i bolaget så är det ju upp till medlemmarna att ställa frågor på årsmötet. Borås arena redovisas ju i bokslutet och alla offentliga uppgifter finns i den.

Ansvariga för bolaget är ju ytterst den av medlemmarna valda styrelsen, egentligen ingen skillnad på andra delar av verksamheten som sköts i föreningens egen regi som exempelvis ungdomsverksamhet. Eller för den delen de som är anställda i föreningen, vare sig det är spelarem tränare eller på kansliet.

Som i alla sammanhang är det upp till medlemmarna att hålla koll på de som styr.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 17 mars 2023 kl 14.10
Är det någon mer än mig som tycker det är märkligt att ha tre målvakter i A-truppen? Idag blev det officiellt att Melker Uppenberg värvats från laget vars namn man inte får nämna.

Var ska målvakterna som inte spelar i Allsvenskan få matcher? U21 har ju i år rekordfå matcher eftersom det bara är sex lag i serien, det gör ju att en målvakt av två aldrig får spela en match, eller.


Bo Andersson, Hässelby - fredag 17 mars 2023 kl 14.37
Saxat ur Årsredovisningen:

”Dotterbolaget Borås Arena AB hyr i sin helhet ut Borås Arena, Rydahallen samt Sjuhäradshallen till Borås Stad. Hyresintäkten redovisas som nettoomsättning i koncernresultaträkningen. För matcher, träningar och andra aktiviteter hyr IF Elfsborg arenan och hallen av Borås Stad. Denna hyreskostnad redovisas som övrig extern kostnad i koncernresultaträkningen.”

I Verksamhetsberättelsen kan man se att Borås Stad svarar för driften av Arenan. Där kan man också läsa lite om planerna för Arenan. Borås Stad står för borgen för lånet som finansierade Arenan.

Nu missade jag delen om Arenan på årsmötet, men jag antar att det är normalt att man för en dialog med sin hyresgäst/driftansvarig innan man gör större förändringar av hyresobjektet.


Ronnie Karlén, Falköping - fredag 17 mars 2023 kl 15.06
Tack för alla förklaringarna. Vet inte om jag blev så mycket klokare. Men det är väl mening det ska vara rörigt kanske,eller om jag bara är trög. Att vi värvat en målvakt betyder väl att någon lämnar. 3 målvakter till 1 och 1/2 lag behövs ju inte. Då får man väl plocka underifrån. Den av våra 2 nuvarande målvakter som inte tar en tröja i A laget måste ju spela matcher,u 21. Annars tappar man ju matchanalyser och blir ännu sämre. Kan det bli korpen som flyger?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 17 mars 2023 kl 18.26
Elfsborg verkar planera för att det ska bli dyrare att gå på match om biljetterna köps mindre än 10 dagar före match, nu när det i flörsta läget bara ska finnas 9000 platser.

"Inför säsongen 2023 har vi valt att tillämpa och prova en enklare version av dynamisk prissättning av biljetter till våra allsvenska matcher. Det innebär att om du gör ditt biljettköp tidigare än tio dagar innan en allsvensk match får du ett förmånligare biljettpris. Målet är att premiera tidiga köp, då det möjliggör en bättre planering av våra evenemang, driver på biljettintresse och ytterligare stärker förtjänsten i att skaffa ett årskort för säsongen."

Någon som har koll på hur det ska fungera?

Framför allt hur kommer Boråsare att reagera? Jag förstår tanken, men samtidigt riskerar man ju att tappa de som bestämmer sig i sista minuten av olika anledningaar som arbete eller väder och upptäcker att det är dyrare.

För mig spelar det ingen roll, har ju årskort.

Nu är vi 4 som tippat alla 30 matcher.


Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 17 mars 2023 kl 20.33
Efter att i eftermiddag ha lyssnat på legendariske IFE spelaren Anders Svensson med hustru Emma under 1,5 timme är jag på gott humör. De framträdde i Sisus regi på Folkets Hus i Trollhättan. Programmet syftade till hur man skall utveckla ungdomsidrotten. Anders kom in på sina 20 år i Elitfotbollen med tankar och reflektioner. Efter lite press avslöjade Anders de 3 bästa ledarna han haft, men det tänker jag inte avslöja. Anders är en klok människa ingetctvivel om detta. Anders har spelat på många platser men i Trollhätttan har han nog inte spelat som senior. Nu är jag på gott humör Efter denna happening. Jag som har lagt ned tittandet på träningsmatcher live hittade att i morgon 12.50 till 15.10 visas matchen mot Degerfors på Discovery och sista träningsmatchen mot Halmstad nästa fredag 14.50 17.10 i Halmstad också på Discovery. Kanske sänds dessa matcher även på Borås Tidning. Avslutningsvis har nu 14 st tippat premiäromgången och 25 st har tippat sluttabellen. Kom igen och tippa alla gulsvarta fantaster.

Roland Dellton, Lerum - fredag 17 mars 2023 kl 20.56
Vårgårda- var inne och kollade på biljettsidan nyss. Normalbiljetten kostar fortfarande 285 och några nya sektioner har inte öppnats på Sjuhäradsläktaren. Om 7 dagar upphör "rabatten" att köpa 10 dgr i förväg....

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 17 mars 2023 kl 21.21
Är det någon som vet vad priserna blir om 10 dagar? Som det är nu är det ju inte många som fattar att om man väntar så blir det dyrare, inte heller vad priserna blir.

Elfsborg skrev ju att de skulle "prova en enklare version av dynamisk prissättning" vet inte om jag tycker det är enklare när inte alternativen prsenteras.

När årskorten började säljas så var det ju glasklart att om man köpte på ståplats före siste december så var det billigare. Borde ju stå på biljettsidan att köp nu innan priserna går upp.

Återigen, bäst är att köpa ett årskort så slipper man problem, så mitt råd är, köp ett årskort!


Emelie Hultin, Borås - fredag 17 mars 2023 kl 23.34
Nu minns jag inte exakt. Men har för mig att priset skulle öka 30kr/biljett på sittplats och 15kr/biljett på ståplats.

Blåvitt har dynamisk prissättning men de har höjning om många köper biljett. Där kan priset också öka väldigt väldigt mycket. Jag tror inte att så många kommer köpa tidigare pga detta. Då många är spontana besökare speciellt på ståplats har vi märkt. Sittplats kanske kommer påverkas mer men är tveksam. Men alla tjänar på att köpa biljett tidigt! Det är ett bra grej att testa. Skulle detta leda till att folk köper biljetter tidigare så drar det mer folk, folk drar folk!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 mars 2023 kl 11.38
Tack Emelie för informationen.

Som sagt var, om man nu ska ha billigare priser om man köper tidigt och dyrare sent då måste ju Elfsborg göra detta klart för åskådarna. Jag hade inte en aning om detta och inte blev man ju klokare av artikeln om dynamiska priser. Enligt mig måste det ju stå på biljettsidan att köp tidigt, det lönar sig.

Fast klokast är ju att köpa årskort då spelar det ju ingen roll med olika priser för då är ju biljetten klar för hela säsongen.

Nu är det bara 14 dagar kvar att Tippa matcher och tabell. Heja di Gule.

Matchen mot Degerfors får ses i efterskott, tur den är på Discovery som gör det möjligt att se hela fast man är sen.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 mars 2023 kl 16.38
Ingen höjdare, beige är väl färgen för att beskriva matchen. Bernhardsson bäst i IFE.

Konstaterar att vi har fyra bra mittbackar. Rankar dessa så här i fallande skala, Buhari, Lagerbielke, Henriksson och Holmèn.

Deras mål får Korpen ta på sig, han släpper bollen på insidan, inte bra.


Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 18 mars 2023 kl 17.01
Träningsmatch ger oftast Nadal. I perioder kreativt och däremellan skit. Annars är det synnerligen anmärkningsvärt att lilla Mjällby slog Hammarby i cupsemifinalen. Mjällbys största framgång någonsin.

Gert Björnalm, Borås - lördag 18 mars 2023 kl 17.34
Nej, dagens träningsmatch var ingen höjdare. Ganska blekt överlag.

Klacken hade också träning. I bengalbrännande. Visst, det var bara en gång, men ändå.. Vad är det som är så kul med bengaler? Att vara rebell och trotsa lagen? Att reta alla "surgubbar" på sittplats?

Funderar på att lämna in en motion till nästa årsmöte, att styrelsen ska verka för nolltolerans mot bengaler.. Skulle i alla fall vara ganska intressant att lyssna på debatten..


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 mars 2023 kl 19.56
Hade nog varit roligare att se damerna, 7-0 mot Degerfors!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 mars 2023 kl 11.09
Tycker det är dåligt att Elfsborg inte har en matchrapport från damernas match, inte minst med tanke på att damerna tog en storseger och spelade bra till skillnad från herrana som inte ens lyckades vinna eller spela bra, men Matchrapport blev det.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 19 mars 2023 kl 17.44
Jösses, Häcken körde över Djurgården också. Det kan bli en tuff premiär för di gule.

Conny Johansson, Brämhult - söndag 19 mars 2023 kl 19.01
En liten tröst är att det bli dubbelt gulsvart i finalen .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 mars 2023 kl 20.06
Att Häcken skulle slå Djurgården var jag säker på, gav mig drygt 200 i vinst, varför satsar man inte rejält när man är säker? Nåja, hellre en liten vinst i handen än en storvinst i skogen.

Fast sättet Häcken vinner på är imponerande.

Spelar vi som mot Degerfors blir det inte roligt, men jag har ju sett flera av de andra träningsmatcherna och där har vi emellanåt visat framfötterna så inte är det kört i premiären mot Häcken.

Tippa matcher och tabell.


Magnus Eriksson, Stockholm - söndag 19 mars 2023 kl 20.42
Nästa hemmamatch för herrlaget enligt elfsborg.se är den 24 mars 19.15. Det är allsvensk premiär! Det ör mot IFK Örby!!
Kul att det marklaget gått upp i allsvenskan. Hade helt missat det. Perfekt med gångavstånd till deras hemmamatcher när jag hälsar på föräldrarna.

(Lite udda att damlaget möter IFK Örby vid samma tid dock...)


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 mars 2023 kl 20.50
Magnus>>>> Den var bra.

Vi får se upp, Örby verkar vara i form 5-2 borta mot Hyssna.


Ronnie Karlén, Falköping - måndag 20 mars 2023 kl 9.19
14.00 är det dax att se tuttosvenskan på youtube eller lyssna på podd. I dag ligger en del focus på Elfsborg. Vi får tänka på att Degen är vana vid lite hårdare matcher från svenska cupens gruppspel och ligger nog lite längre fram än oss som prioriterat läger och träningar. Vi är vassa framåt med Okkels och Bernhardsson,men mittfältet känns mediokert och i försvaret har man inte hittat rätt. Rörigt och insläppta mål mest hela tiden. Lagerbielke som dirigent med Henriksson brevid känns som bästa lösningen. Men så lär det nog inte bli. Frågan är om vi tappar fler spelare eller får in fler innan sista mars. Vi behöver verkligen förstärka om vi ska sikta på topp 5.

Ronnie Karlén, Falköping - måndag 20 mars 2023 kl 13.05
Förlåt,13.00 och nu live från upptaktsträffen

Bo Andersson, Hässelby - måndag 20 mars 2023 kl 15.20
Hamrén sparkas som huvudtränare för Ålborg och ersätts av Oscar Hiljemark. Namnet klingar bekant.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 20 mars 2023 kl 15.44
Med tanke på att Hiljemark bara är 30 så kanske kan han bli en riktigt bra tränare. Antar att han får jobbet temporärt, om nu inte Ålborg börjar vinna allt och spelar jättebra under Hiljemark.

Vi är redan 6 stycken som tippat alla 30 matcher.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 20 mars 2023 kl 16.29
Elfsborg har men del kvar att lära när det gäller att sälja Årskort/biljetter.

3 februari lanserades en kampanj för att öka försäljningen av årskort, fattades 34 för nå 2022 års sålda, 2738, det passerades nån vecka senare, men sedan dess total tystnad. Jag tycker att om man drar igång en kampanj för något så avslutar man den, antingen det nu gick bra eller dåligt.

Hur gick det med nästa stora delmål som var 3000 sålda årskort? Någon som vet?

Enligt Elfsborg så kommer priserna att höjas när det är mindre än 10 dagar kvar. En prishöjning som jag är övertygad om att ytterst få är medvetna om. Detta eftersom jag inte sett det någonstans på Elfsborgs hemsida, det antyds ju bara i artikel om 9000 Elfsborgare.

Borde inte IFE åtminstone informera om detta på sidan där Biljetter säljs? Det borde ju stå, passa på att köp din biljett nu, innan priset höjs, eller? Kanske rentav ha det på startsidan av hemsidan.

Som jag skrivit förut. Det bästa man kan göra är att köpa ÅRSKORT för då har man biljett till alla 15 matcher. Heja di Gule.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 20 mars 2023 kl 17.59
Ja, det här med information är svårt.

När man går in på Elfsborgs hemsida ser man naturligt nog reklam för premiären mot Häcken. Kunde det inte där stå något i stil med "Köp biljett senast ??/? för lägsta pris"? Självklart borde det också finnas information på biljettsidan. Och varför framgår det inte någonstans hur mycket dyrare biljetterna blir därefter?

Nej, jag tror man bäddar för sura reaktioner från alla (oss) snåla boråsare när biljettpriserna helt plötsligt går upp - helt oväntat för de flesta.


Bo Andersson, Hässelby - måndag 20 mars 2023 kl 19.51
Morot och piska fungerar inte om ingen känner till moroten och piskan.

Matchen mot Örby står fortfarande kvar på hemsidan och får därmed anses konfirmerad.

VG:s skribenter läser IFE:s hemsida, men läser IFE:s skribenter VG?


Roland Dellton, Lerum - måndag 20 mars 2023 kl 20.22
Bo, nej de läser inte sin egen sida. Frågan är VEM som är ansvarig för Officiella.

Lars Sandbecker, Lidköping - måndag 20 mars 2023 kl 20.48
Ett tag sen sist. Har just tippat omgång 1 och tabelltipset och ser fram emot en framgångsrik säsong för vårt lag. Mina två andra favoritlag har ju verkligen rosat marknaden. Man City är det ena och som lidköpingsbo Villa det andra. Tråkigt med finalförlusten i lördags.. Men nog om det; nu gäller det de gule och förhoppningsvis vinster i mängd.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 21 mars 2023 kl 0.41
Thelin intervjuad av Discovery inför årets säsong. Ser bra ut.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 21 mars 2023 kl 10.52
Jag är en dåre och envis, och med en dåres envishet ropar jag: UPPDATERA HEMSIDAN, ELFSBORG!!!

Gå in på ”Företag” och titta på ”Sponsor/personalbiljetter” och du hittar….promotion för årskortet 2022 och information för bussarnas fördelning vid Storstadsresan 2022!!

Uselt.


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 21 mars 2023 kl 11.04
En glad nyhet är Djurparksdagen den 15 oktober! Det står inget årtal, så jag antar att det är 2023.

Spoiler: gammal reklam för ett event år 2022.

Osv, osv.


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 21 mars 2023 kl 11.10
Emmelie - dags att uppdatera information om medlemskap i Guliganerna på IFE:s hemsida?

Emelie Hultin, Borås - tisdag 21 mars 2023 kl 11.49
Bo - Helt rätt! Jag har varit på dem, han som sköter hemsidan har precis fått bebis så därför inte kunnat ändra något. Dock skulle det självklart varit ändrat redan tidigare... Men ska be de fixa angående Guliganerna också!

Imorgon börjar vi skicka ut Gula Sidorna, vår medlemstidning samt medlemskort till alla som blivit medlemmar. Se till att bli medlemmar i dag så får ni hem en rykande medlemstidning direkt från tryckeriet. I årets medlemstidning kan ni läsa om Gustaf Lagerbielke, Bula, Ismet och mycket mer! Bli medlem här!. Just nu är vi 660 medlemmar!

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 21 mars 2023 kl 12.24
Tack, Emelie! Och ursäkta felstavningen av ditt namn, jag kopierade det från IFE:s sida om SLO!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 21 mars 2023 kl 13.20
Nog borde Elfsborg ha bättre ordning på sin hemsida. Är övertygad om att det finns medlemmar som skulle kunna ställa upp utan större ersättning/gratis för att uppdatera en mängd saker som idag hamnar mellan stolarna.

Noterar att matchen för herrarna på fredag mot IFK Örby är borta.

Jag hoppas att folk ser till att bli medlemmar i Guliganerna, en förening som gör ett hästjobb för att skapa stämning på läktarna och inte minst locka fler åskådare.

Jag vågar påstå att merparten av ökningen av åskådare på Elfsborgsläktaren är ett resultat av Guliganernas arbete.

Ni som nu vill sitta på de bästa platserna på Sjuhäradsläktaren har nu chansen att köpa biljetter på 3 sektioner. Passa på nu innan priserna höjs.

Apropå priser. För den som är medlem i Guliganerna och köper ett årskort på ståplats kan missa 7/8 matcher och ändå går det jämt upp. Så köp årskort.


Roland Dellton, Lerum - tisdag 21 mars 2023 kl 17.15
Vårgårda- "Ni som nu vill sitta på de bästa platserna på Sjuhäradsläktaren har nu chansen att köpa biljetter på 3 sektioner. Passa på nu innan priserna höjs." Vad jag kan förstå var det en inbjudan med armbågen. Man köpa plats på rad 1 och 2, där det inte är regnsäkert.

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 21 mars 2023 kl 18.31
Finnes tidender rörande påsksmällen i Varberg? När får vi besked?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 21 mars 2023 kl 18.32
Dellton>>> Inte regnar det på en Allsvensk premiär i Borås. Tänk positivt.

Ska du sitta på mittsektionerna på nedre läktaren på Ålgård börjar det bli hög tid att köpa, antalet platser högre upp minskar sakta men säkert. Kanske ska du slå på stort och testa storlogen, det verkar vara något extra. Även här börjar platserna ta slut.

Funderar starkt på att testa detta, vann ju två platser med mat och dryck i vipbox på Hillsborough och det var en verklig upplevelse. Inte att nyttja varje match, men att pröva på.

Om någon här på VG löser in sig på Storlogen var snälla och recensera här.


Ronnie Karlén, Falköping - tisdag 21 mars 2023 kl 20.05
Ser att flera lag säljer som tusan till premiären,ex gråvitt över 12000 i går till Värnamo matchen. Var kan man följa vår försöljning? Eller finns det ingen koll? Förr fanns biljettbarometern. Eller är vårt system så rörigt mot andra klubbar?

Emelie Hultin, Borås - tisdag 21 mars 2023 kl 20.27
Roland- väljer du priskategori 2 så får du upp andra platser på sjuhäradsläktaren! :)

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 21 mars 2023 kl 21.42
Lars >> Slutbesiktning av Påskbergsvallen är den 21/4 och då skall allt vara färdigt säger en munter projektledare... Hur Varbergs BoIS skall tackla hemmapremiären hittar jag inget nytt, de har väl sökt någon form av dispans för matchen mot oss men allt är mycket oklart.

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 21 mars 2023 kl 22.32
Den alkoholfria arenan tycks vara ledig på annandagen - i alla fall spelar inte Falkenberg där då. Är det inte lika bra att Varberg flyttar matchen dit, så att vi får besked någon gång?

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - onsdag 22 mars 2023 kl 8.46
Jag håller med dig Lars. Ett besked om vart vi skall ta vägen på annandag påsk vore mycket önskvärt! Bravida Arena tycks vara BoIS reservarena när det gäller konstgräs och Örjans Vall när det gäller naturgräs. Båda är lediga den 10/4 men jag har svårt att tänka mig att HBK skulle bli så glada om gräsmattan på Örjan slits för mycket...

Nåväl, det är bara att hoppas att BoIS får sin dispens även om det verkar naivt.


Emelie Hultin, Borås - onsdag 22 mars 2023 kl 9.23
Vi har varit i kontakt med Varberg. Deras reservarena är 1. Örjans vall. 2. Bravida. Örjans vall verkade tveksamt pga att det var inte säkert att Halmstad godkände att någon annan spelade på deras gräs.. Så känslan är att det blir Bravida..

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 22 mars 2023 kl 9.29
OK, då lär det inte bli en vit annandag i alla fall.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 22 mars 2023 kl 10.47
Så här svarar Varberg på frågan om matchen:

"Vi har inget svar på det i nuläget pga ombyggnad, håll utkik på våra sociala medier där vi lägger ut aktuell information"

Att gräset i Halland i nuläget inte är bra visar väl det faktum att träningsmatchen på fredag spelas på Skedalaheds IP klockan 15 och sänds på Discovery för oss långt bort från Halmstad.

Tippa tabell och resultat.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 22 mars 2023 kl 11.11
Jag hade ju trott att ju närmare allsvensk start ju mer skriverier om IFE, detta baserat på att både BT och GP storsatsat i år på bevakningen. Ett tag var det ju flera artiklar varje dag, men nu är det bara en rännil.

Nog borde det finnas att skrivas om, inte minst om första bortamatchen i Varberg. Jag har inte sett något om att matchen med stor sannolikhet flyttas, visst är det underligt?


Läs nya (från 22/3 kl 15.03) / dagens / äldre inlägg

Skriv inlägg!