Onsdag 8/12  Sponsor: Torbjörn Gustavsson, Göteborg
Rösta fram årets bäste spelare!

VG debatt - inlägg sedan 1/11 kl 0.00


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 november 2021 kl 9.33
När ska fotbollen införa en nämnd som dömer fuskande spelare i efterhand?

Strand utsattes för en medveten provokation, men blindstyret till domare såg det inte utan bara Strands ge igen spark. Strand måste lära sig att tåla provokationer om inte lär han åka på mer kort, både gula och röda.

"Att det var just Dino Salihovic som hamnade i gruff med Strand var kanske ingen slump.

Var det medvetet att krypa under skinnet på Simon Strand?

– Jag vet att deras vänsterback är lite ful och jag var lite taktisk där...

Han menar att du slog honom?

– Slog och slog. Det var inte medvetet.

Men det var medvetet att få honom ur balans?

– Nja. Det var mest ett eget initiativ."


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 1 november 2021 kl 10.23
Det rimliga i den situationen hade varit gult kort till båda.

Gert Björnalm, Borås - måndag 1 november 2021 kl 10.53
Att Strand blev provocerad tar jag inte med i den här bedömningen, han gör nog gärna det själv med andra. Så det får han tåla. Men det han gjorde vid första kortet var ändå knappast tillräckligt för kort, och i så fall borde verkligen deras spelare fått kort med tanke på hur han knuffade Strand. Och att han sedan fick ett andra kort i nästa situation? Rent skrattretande.

Nån krönikör skrev att Strand fick skylla sig själv eftersom han "gav domaren möjlighet att dela ut ett gult kort".. För min del något av det fånigaste jag läst. Att överhuvudtaget ge sig in i en närkamp är väl i så fall att ge domaren den möjligheten. Eller i hans fall att ens gå in på planen. Nej, Simon Strand fick inte kort igår för faktiska förseelser, han fick det för att han är Simon Strand. Vilket i sig är ironiskt med tanke på att han enligt Fotbollsförbundets sida endast har fått 4 gula kort i år. Att jämföra med exempelvis Römer som har fått 9 eller Sebastian Larsson som fått 10.

Nej, korten på Römer och Holst är som de är, de går inte att klaga på så sett. Men de är en direkt konsekvens av Strands utvisning och så som matchen utvecklade sig därefter. Så som jag ser det så har vi en domare (från Malmö) som nu kan ha plockat bort Elfsborg från guldkampen. Tre poäng mindre och tre viktiga spelare avstängda.

Jag brukar försöka hålla mig ifrån att gnälla på domaren. Men det var länge sen jag var så förbannad som jag var igår.. (och fortfarande är).

Elfsborg har visat tidigare under säsongen att de repar sig fort och bara kör på. Och jag är egentligen inte så orolig för att Strand är avstängd, vi har en mycket bra backup på vänsterbacken. Betydligt värre då att både Holst och Römer är avstängda samtidigt, för hur sjutton ska vi då formera innermittfältet? Det vill till att Boateng är redo och riktigt bra.


Kent Carlsson, Sandhult - måndag 1 november 2021 kl 11.24
Jag delar helt Gerts bedömning och ilska. Jag är också fortfarande förbannad att en domare(från Malmö hur kan han överhuvudtaget få döma en match där en huvudkonkurrent till Malmö om guldet är en part, det doftar mygel lång väg) kanske avgör allsvenskan 2021.
Strand skall ju bedömas som vilken spelare som helst och inte ha en egen måttstock.
Det borde ju vara en självklarhet att kalla in opartiska internationella domare till en sådan match. Det är ju inte första gången när domaren spelar huvudrollen i matchavgörande sekvenser. Hade IFE varit ett lag från Stockholm eller Malmö så hade ju vi fått straff i slutet av matchen. Nu blundar blindstyret en gång till och rånar kanske oss på en poäng.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 november 2021 kl 11.31
Lars>>>> Om nu domaren måste dra kort redan nån minut i matchen så ska givetvis båda ha kort, men att sätta ribban så lågt från start är ju inte bra och följaktligen haglade det kort. Av någon underlig anledning så var det i stort sett bara grabbar i gult som fick gula kort.

Gert>>> Det är linjedomaren som säger till domaren att ge Strand kort och givetvis är det billigt, mycket billigt, men hur smart är det att dra i tröjan mitt framför ögonen på en domare?

Hävdar fortfarande att Strand var övertänd och fick betala priset för sitt rykte om att vara en "ful" spelare och den som bär ansvaret för detta är ju Kim Bergstrand. För Strand har verkligen inte varit någon buse i år, men efter Kims påhoppp i dök det gamla syndaregistret upp och domarna, oavsett om de är från Malmö eller inte reagerar på sånt omedvetet.

Nu gör jag som Thelin och släpper detta och fokuserar på matchen mot Varberg. Är inte orolig för vänsterbackspositionen, det kommer Zandén att sköta med bravur.

Svårare blir det att ersätta Römer och Holst. För mig är Boating fortfarande en okänd storhet, har ännu inte sett tillräckligt för att avgöra om han klarar det eller inte, eftersom han är handplockad så är han bra, men som sagt är han i form ännu?

Andra tänkbara är ju Noah Söderberg och Samuel Holmén. Litar på att Thelin har koll.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 1 november 2021 kl 12.02
Lennart >> Ja, det var egentligen det jag menade: Om Strand ska ha kort där, så ska snoken också ha det.

Kurt Nilsson, Skyttorp - måndag 1 november 2021 kl 15.05
Hm--det var då fan också !!! Tyvärr var domaren under all kritik,Jag har alltid tyckt att Strand spelar lite för fult men igår var ju löjligt med hans andra varning och utvisning---GERT har rätt,han åker ut för han är Strand !!!! Det var ingen varning eller utvisning ,det kunde vem som helst se--Man måste få Chansen att lira om Guldet utan att så pass usla domare förstör detta ---I Backspegeln kommer jag ihåg Christer Andersen på mitten i Elfsborg sent 70 -tal och tidigt 80-tal--En riktigt tuff hårding som dessutom sköt väldigt hårt och bra---Kanske bättre boll spelare än Strand.

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 1 november 2021 kl 16.16
Jag är fortfarande förbannad! Och funderar på allvar om det verkligen är så kul med fotboll längre efter 65 år som fotbollsintresserad så börjar man fundera på talesättet "det är aldrig för sent att ge upp"!
Fotbollen förlorar mycket av sin charm när det inte längre är fair play utan att det är diverse mygel, pengar och folk som kliar varandra på ryggen som får avgöra.
Jag vägra tro att Sjöberg på allvar är en sådan undermålig domare (då har han inte på en fotbollsplan att göra) som hans insatser igår visade, han hade från början bestämt sig att hålla en nivå för IFE och en annan nivå för Norrköpng.
Det är dags för någon/några grävande journalister att sätta spaden i dynghögen fotbollsförbundet och börja gräva, det finns troligen mycket att gräva fram.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 1 november 2021 kl 21.15
Litet plåster på såren att AIK och Hammarby fick stryk.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 1 november 2021 kl 21.15
Dubbelt bra att AIK torskade ikväll. Dels för medaljstriden, dels för att Halmstad nu rimligen inte är lika motiverade i mötet med Elfsborg som man varit om man legat på kvalplats.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 november 2021 kl 21.18
Vi får tacka Magnus Haglund som såg till att AIK torskade.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 2 november 2021 kl 1.01
Nästa omgång blir grymt spännande! En inte helt otrolig utgång skulle kunna ge tre lag på 51p och ett på 50p.

IFE kan med besvär slå Varberg, ett pånyttfött ICA kan slå ett inte helt övertygande MFF, och Halmstad kan knipa poäng mot Djurgården. AIK vinner säkert mot Östersund.

Så det är bara att spänna fast säkerhetsbältet och njuta av färden!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 november 2021 kl 9.46
Hela tre insändare om Elfsborg i dagens BT. En som hyllar Thelin och Andreasson, en som kritiserar den låga publiktillströmningen och så en som toksågar Strand och Thelin som tar ut honom.

Bo>>>> AIK hemma och borta är två helt olika lag, så bombsäker etta. Halmstad och Blåvitt kan båda säkert ta både en och tre poäng, själv är jag ju 100 på att vi vinner våra sista fyra matcher.

Grattis till Lars Sandbecker som vann omgång 26, hans andra vinst denna säsong. Omgång 27 har sista inlämningstid på lördag klockan 15.


Erik Nilsson, Linköping - tisdag 2 november 2021 kl 9.56
Det är ju ändå tur vi har Strand så det händer något!

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 2 november 2021 kl 10.23
Fotbollsstudion ägnade en massa tid åt att prata om Strands utvisning och vilka följder den fick och får, men utan att analysera de båda situationerna som gav gult kort. Märkligt.

Roland Dellton, Lerum - tisdag 2 november 2021 kl 11.06
På förbundets hemsida kan man se statistik över antalet varningar. "Bråkstaken" Strand kommer inte med på Topp 20 😊 Sebastian Larsson toppar listan med 11 varningar...hittills!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 november 2021 kl 13.35
Dellton>>> Strand är ju rena ärkeängeln om man jämför med Römer och Frick.

Är det någon mer som läst "surgubbens" insändare I BT om Strand, ju mer jag tänker på den ju mer förbannad blir jag. Attans gubbe, antar att han inte är på Borås Arena regelbundet.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 2 november 2021 kl 15.19
Kan elfsborgare vara ärkeänglar?

Men jag hoppas att Änglarna tvålar till MFF på söndag.


Gumme Lindh, Trollhättan - tisdag 2 november 2021 kl 17.05
Elfsborg utnyttjar köpoptionen och är överens med Maudo Jarjué om ett kontraktsavtal över säsongen 2024.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 2 november 2021 kl 17.25
Såg just det också. En god nyhet och en viktig byggsten inför fortsatta framgångar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 november 2021 kl 18.15

Bra att vi har ett kontrakt med Maudo Jarjué som gäller till och med 2024. Det gör att prislappen blir högre när Maudo säljs.

Lars>>> Jag tänkte på den bibliska ärkeängeln Mikael. Icke Blåvita, dessa är fallna änglar som Lucifer.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - tisdag 2 november 2021 kl 18.42
Grymt med Maudo, en riktigt fin värvning!!

Peter Olsson, Borås - onsdag 3 november 2021 kl 10.24
En sak som jag tror påverkar väldigt mycket ang. publiktillströmningen är TV och det kommer inte lösas innan säsongen är över. Många har ju gjort som jag och skaffat Discovery och kan följa alla matcher i allsvenskan bekvämt hemifrån soffan. Jag går på alla matcher nu när restriktionerna är borta, men så har jag också haft kvar min seriebiljett över hela pandemin. De som däremot valde att inte förlänga sin och har skaffat möjligheten att se det från soffan, många av dessa tror jag inte vi får tillbaka innan nästa år. Sånt är livet och jag personligen tar inte så hårt på det. Visst, det skadar Elfsborgs ekonomi, men stämningen på arenan skapas ändå inte av sittplatsare som mig, utan av ståplats och klacken. Och där kan fasen ingen klaga, vilket jobb klacken har gjort sen de fick komma tillbaka.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 3 november 2021 kl 10.31
BT har en intervju med Tim Rönning:

"Inför Siriusmatchen förra helgen, den första efter Rönnings avstängning, höjde många på ögonbrynen när Valdimarssons namn fanns i startelvan. Rönning hade då haft ett snack med Jimmy Thelin.

– Vi hade ett bra samtal. När man har spelat varje match så uppskattar jag att han pratar med mig. Och jag köper beslutet till 100 procent. Hákon och hela laget har funkat fantastiskt bra och då ser jag ingen anledning att ändra på det."

Om Rönnings inhopp i klacken mot Blåvitt:

"– Det var otroligt roligt. Jag vet hur mycket de brinner för föreningen, men när man står bland dem förstår man att det betyder allt för dem. Vi är evigt tacksamma för våra fans, vad de gör och hur mycket de reser med oss."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 3 november 2021 kl 14.40
Kul initiativ, fyra krogar i centrala Borås har erbjudanden på mat och dryck både före och efter matchen mot Varbergs BOIS, detta gäller för alla med matchbiljett. Heja di Gule.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 4 november 2021 kl 18.59
Har någon koll på hur det fungerar med avstängningar när man både nått tre gula och dessutom fått ett rött efter två gula?

Som jag tolkar det får Strand en matchs avstängning för tre gula men frågan är då hur det röda räknas som ju gavs efter två gula, ger det ytterligare en matchs avstängning, eller? Dessutom finns ju risken för minst en match till för att Strand puttade på kameran, detta baserat på avstängning efter en kastad stol.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 4 november 2021 kl 19.11
Tyvärr är sidan Avstängda på Fotbollsförbundets sida inte så informativ. Står inte hur många matcher eller till vilket datum avstängningarna gäller.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 4 november 2021 kl 19.29
Både Zandén och Boman är uttagna till 18-mannatruppen i U20-landslaget som ska möta Finland på Åland 11 och 14 november.

Bo>>> Förbundets sida är ju rena goddag yxskaft.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 4 november 2021 kl 20.52
Blir man utvisad efter två gula kort blir man avstängd en match, och man står kvar på det antal gula kort man hade före matchen.

Så var det åtminstone på den tiden jag hade en varningssida här på VG.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 4 november 2021 kl 21.20
Lars>> Så avstängd en match och två gula för Strand. Då återstår bara att se om det blir straff för kameraincidenten, risken är väl rätt stor att det blir så med tanke på hur det slogs upp i olika media.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 4 november 2021 kl 22.17
Nej, Strand står på fyra gula. Två gula i samma match räknas bara som ett rött i statistiken.

Notera att Stefanelli i AIK, som blev utvisad efter två gula kort, står på noll varningar.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 november 2021 kl 8.58
BT har en intervju med Samuel Holmén där han berättar att han lägger av efter denna säsongen:

"– Jag tycker fortfarande det är jättekul, jag brinner på träningarna och vill vinna men jag känner också att kroppen börjar säga ifrån. Det tar längre tid att återhämta sig, jag har inte 90 minuter i kroppen längre. Det är en anledning, men en annan är att jag inte har gjort så många 90-minutare heller..."

Samuel hoppas han får avsluta med ett guld, tänk det gör jag med.

Omgång 27 har sista inlämning på lördag klockan 17, bara 4 chanser kvar att bli omgångsvinnare.


Lars Alexandersson, Linköping - fredag 5 november 2021 kl 13.25
Sista inlämning lördag klockan 15, inget annat!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 november 2021 kl 14.03
Tack Lars för korrekturläsningen. Tryckfelsnisse var framme.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 november 2021 kl 15.48
Torbjörn "Tåbbe" Lindeberg uppmärksammas i 14:e avsnittet av För alltid gul och svart. Han har bara missat 8 hemmatcher sedan 1963! Sett 48 bortamatcher i Örebro! Samt alla bortamatcher mot Blåvitt sedan 1972. Jag tror vi är många som ligger i lä. Heja di Gule.

Apropå Örebro, välkommen tillbaka i tävlingen Henrik.


Henrik Eliasson, Örebro - fredag 5 november 2021 kl 16.03
Tack, Lars, för att du gnuggar salt i såret! För alla andra ovetande: jag missade att tippa i senaste omgången och föll rejält i tabellen. Bl a blev jag passerad av herr redaktören, vilket är ett säkert tecken på en undermålig prestation.

Henrik Eliasson, Örebro - fredag 5 november 2021 kl 16.18
Det känns konstigt inför morgondagens match; första gången jag på plats ser en tävlingsmatch mellan dessa två lag. BoIS där jag spelade som knatte ( nej, jag var ingen stor talang..) och IFE som är laget i mitt hjärta. Mot alla andra lag hejar jag på BoIS, men i det här mötet är jag helt gulsvart.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 november 2021 kl 16.19
Henrik>>> Det var inte Lars som använde salt.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - fredag 5 november 2021 kl 17.51
Jag håller med dig Henrik, BoIS får gärna vara kvar i allsvenskan! Men i morgon hoppas jag på en rejäl urladdning av oss. Det är inget märkvärdigt lag vi möter. Under alla mina år i Varberg har jag haft en dröm att få gå(!) till ”Vallen” här och se Elfsborg spela något annat än träningsmatch. När det stod klart hösten 2019 att så skulle bli fallet dök den där förbannade pandemin upp. Så, BoIS får gärna vinna återstående matcher exklusive morgondagens. Så kan drömmen bli verklig till slut…

Vilken position hade du i knattelaget Henrik?


Johan Nilsson, Göteborg - fredag 5 november 2021 kl 18.01
Även jag, som "bara" var i Varberg på somrarna som barn, såg verkligen fram mot att kunna se IFE i allsvenskan på Påskbergsvallen. En större match än mot Falkenberg, utan tvekan.

Varberg har 33 poäng. Normalt räcker det för nytt kontrakt. Så jag hoppas på gulsvart seger i morgon och Påskbergsvallen 2022.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 november 2021 kl 18.23
I truppen finns Oliver Zandén med, men ska man tro BT blir det McVey som spelar vänsterback.

På mitten är det tunt, bara 4 spelare, Samuel Holmén, Simon Olsson, Emmanuel Boateng, Kevin Holmén. Varför är inte Noah Söderberg med? Någon som vet?


Johan Nilsson, Göteborg - lördag 6 november 2021 kl 10.18
Varberg är stabila, lär klara kontraktet med viss marginal och har tagit poäng av Kalmar och Malmö under de senaste omgångarna. Vi saknar flera nyckelspelare. På mittfältet startar troligtvis Boateng, som fortfarande är ny i laget, och Ndione, som inte har fått förtroende på länge. Kan bli en riktigt nervös eftermiddag.

Henrik Eliasson, Örebro - lördag 6 november 2021 kl 11.19
Förlåt, herr redaktör, för felaktig anklagelse. Vet inte hur jag fick till det. Det var ju en kanariefågel som kvittrade. Noterar att fåglar inte heller är så bra på att tippa… Sitter nu i Borås efter att ha blivit avsläppt av svärsonen, som är HIF-are och är på väg till Värnamo. Man vet inte vad som kan hända när man sätter barn till världen. En annan svärson är IFK-are. Man får försöka härda ut.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 6 november 2021 kl 11.28
Johan>>> Det är ju BT:s startelva och det är ju inte hundra säkert, men om det blir Ndione så är det ju en offensiv satsning. Fast jag tror Samuel startar. Sedan är jag inte 100 på att korpen startar, tror Rönning är tillbaka. Svaret får vi i eftermiddag. Heja di Gule

I BT finns det en artikel där både Jon Jönsson och Andreas Augustsson tror att Elfsborg tar guld. Båda betonar Larsson roll. Augustsson:

"– Med sin energi absolut. Det är en spelare som bara växer när det drar ihop sig. Men det gäller hela laget, Elfsborg är bäst när det gäller och viker inte ner sig.

Vad krävs mer?

– Att de går in och bestämmer sig för att vinna och sen fokusera på det. Inte ut och fega, bara köra och satsa framåt."

Omgång 27 har sista inlämning idag klockan 15. Bertil du saknas ännu."


Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 6 november 2021 kl 11.46
Nu ska tippandet ske. Idag är vi bara 3 personer som kommer trots 5 biljetter. O m någon saknar biljett kom in på Max vid 14-14.15 så löser vi detta.

Gert Björnalm, Borås - lördag 6 november 2021 kl 12.52
Jag hoppas verkligen att Zandén startar. Där har vi en riktigt bra vänsterback. McVey har varit svajig emellanåt, och då är det ändå som mittback som han varit bäst. Som ytterback, på fel kant, nja, då blir jag orolig.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - lördag 6 november 2021 kl 13.02
Idag hoppas ja att tolfte spelaren kan hjälpa laget i en svår situation. De viktigaste mittfältarna borta och en stark Strand. I allsvenska podden får han med rätta mycket beröm för sin utveckling i år och räknas som en av allsvenskans absolut bästa vänsterbackar. Holsts utveckling under Thelin har varit mycket bra med och hans och Römers arbete på mitten är inte lätt att ersätta. Jag undrar också varför inte Söderberg är med, han har varit bra vad jag sett. Hoppas ersättarna kan växa med uppgiften och täppa till på mitten och att inte Olsson tappar bollen i farliga lägen. Framåt litar jag på Okkels form och hoppas på Bernhardsson, då blir det mål framåt. Skönt att äntligen vara med och bidra till stöd på plats för första gången på länge.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 6 november 2021 kl 13.18
Gert>>>>> Håller med om Zanden. Jag hade nog haft McVey som defensiv mitt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 6 november 2021 kl 17.33
Bedrövligt. Varberg hade ju mer klara målchanser än Elfsborg. Bryt ihop och kom igen.

Lars Alexandersson, Linköping - lördag 6 november 2021 kl 17.44
Det märktes att tre tongivande spelare var borta.

... och publiksiffran är missvisande i dag igen. Vid insläppet till O nedre såg vi flera som gick in utan att biljetterna kunde avläsas. Varför använder man inte vändkorsen för att räkna åskådare?


Kent Carlsson, Sandhult - lördag 6 november 2021 kl 17.55
Strand och den danska dynamiten på mittfältet saknades och då blir det inte bättre än så här. Varberg är svårspelade men vi måste spela med ett högre bolltempo det är ju tidvis rena gåfotbollen på mittfältet. Jag lutar mer och mera emot att vi till nästa säsong får skaffa en ny offensiv mittfältare om vi skall hänga med i toppen. Olsson är långsam och spelar med ett alldeles för lågt bolltempo, det håller inte ens i allsvenskan.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 6 november 2021 kl 20.19
Jag skrev för ett tag sedan att Elfsborg inte alls har ett ”lätt” program som media gärna upprepar. Varberg är ALLTID en jobbig match för oss. Och idag gav Varberg allt och vann både dueller och gjorde brytningar som tog udden av Elfsborgs spel. Fast vi borde vunnit ändå, med normalt flyt hade vi fått 1-0. Djurgården hade länge vara 0-0 mot Halmstad men avgjorde på slutet. Det är skillnaden. Elfsborg var inte tillräckligt bra idag men det var DIF. Nu får vi slåss med AIK om tredjeplatsen. Det är inte fy skam det heller. Men sett över hela säsongen räckte inte gulsvart till för att slåss om guldet, för många plumpar i protokollet.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 7 november 2021 kl 17.39
Minns ni slutet på förra årets allsvenska? Minns jag rätt höll vi oss flytande trots lite knackiga resultat tack vare att det gick ännu sämre för våra konkurrenter. Kort sagt: vi hade flyt med resultaten.

I år känns det tvärtom. Våra konkurrenter ligger under och lyckas avgöra i slutminuterna. Misstänkta offsidemål ger segrar. Antagligen detta som menas med att det jämnar ut sig i längden.

Får vi ändå hoppas att ICA tar sig samman och luggar MFF ordentligt?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 november 2021 kl 18.15
Bo>>> Flytet från ifjol saknas och ingen hjälp från Blåvitt så här långt, MFF tog ledning med 1-0 så guldet är kört. Nu gäller det topp 3.

Igår var vi inte riktigt med i matchen. Visst saknades Holst, Römer och Strand, men vi har ju spelare som duger, men det var kanske vilka som startade och inte.

Som jag skrev igår hade jag startat med Zandén på VB och McVey som defensiv mittfältare istället för Ndione. Hade dessutom bytt in Ondrejka och Gudjohnsen i halvtid.


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 7 november 2021 kl 18.45
Nej, inte ett år med flyt. Denna omgång går allt emot oss. Nu blir det direkt avgörande match mot AIK om tredjeplatsen. Under förutsättning att vi även slår HBK och Örebro förstås. Vi har faktiskt tredjeplatsen i egna händer!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 november 2021 kl 19.21
Oliver Zandén uttagen till U21-landslaget som ska spela i Borås. Inte bara jag som ser Oliver som en tillgång.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 november 2021 kl 20.39
Grattis till Dennis Lindh som vann omgång 27 med 210 poäng.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 7 november 2021 kl 21.11
Ja, i fjol hade vi flyt som blev tvåa med bara 51 poäng - rekordlite för en tvåa sedan allsvenskan utökades till 16 lag, alltså sedan 2008.

Vi har också rekordet för färst (jodå, kolla SAOL ) poäng för ett guldlag sedan 2008, nämligen 59 år 2012.


Kent Carlsson, Sandhult - söndag 7 november 2021 kl 23.16
Nej vi har inga som kan ersätta Holst, Strand och absolut inte Römer. Hans spel som defensiv mittfältare är en nyckel för att spelet skall fungera bra. Boateng gjorde en helt godkänd match men är troligen bättre som offensiv mittfältare. Förutom sitt spel så bidrar Holst, Strand och Römer till en fighter anda som lyfter inställningen hos hela laget, sånt kan man bara inte ersätta så där.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 november 2021 kl 9.47
Elfsborg har ett hyfsat lag, eller vad sägs om att hela åtta spelare i A-truppen är iväg på landslagsuppdrag.

Tre matcher återstår och för att vara garanterade en tredjeplats tror jag att det krävs tre raka segrar.

Borta mot HBK säger statistiken att det ska gå. Mindre troligt hemma mot AIK, vi har inte slagit AIK sedan senast vi vann 2015, därefter 5 kryss och en förlust.

Borta mot Örebro? Där är det ju traditionellt förlust, så mycket talar för 1-1-1 och fyra poäng och med det blir det inget Europacupspel nästa år. Har jag fel?


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 9 november 2021 kl 10.26
Slår vi AIK hemma tror jag att vi blir (sämst) trea. En fjärdeplats ger också en ECL-plats om något av de tre första lagen vinner cupen.

Men vi vinner ju cupen i vår, och då är problemet löst.


Gert Björnalm, Borås - tisdag 9 november 2021 kl 16.22
Odhström: Lika övertygad som du är om McVey, lika tveksam är jag... Och som def innermitt? Nä tack, tycker att han gör tillräckligt med misstag i de positioner där han är trygg. Men antar att det var ett defensivt val av Thelin att välja McVey före Zandén, en mer rutinerad och mer defensivt inriktad spelare än Zandén (som dock var helt överlägsen offensivt).

Jag tror inte heller på publiksiffran. Jag skulle in på O, och det var en ren katastrof. Jag kom i hyfsad tid, men hann precis in till matchstart. Där stod nån få person och skulle ta hand om köer som växte till flera hundra meter, och som det såg ut så tycktes en av handskannrarna strula dessutom. Vid nåt tillfälle var det nån väktare som släppte in och räknade för hand. Nä, ska klubben få en ökad publiktillströmning så får man allt se till att ta hand om de som vill komma. Det där insläppet var faktiskt riktigt bedrövligt, nån kan säkert avstå nästa match tack vare det.


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 9 november 2021 kl 17.20
Halmstad borta blir ännu svårare än Varberg hemma. Det luktar 0-0 eller 1-1 lång väg. Enda hoppet är väl att medan Varberg lugnt kunde nöja sig med oavgjort behöver HBK helst tre poäng, så ibland måste de kanske försöka anfalla. Och att motståndarna anfaller är som bekant vad vi vill, det är då vi är giftiga, inte när vi får äga boll mot ett lag som backar hem. Sedan har vi ju ordinarie mittfält tillbaka också, det gör oss ett par snäpp vassare. Men en rysare lär det bli.

Roland Dellton, Lerum - tisdag 9 november 2021 kl 18.40
Något nytt om Simon Strands ev. avstängning? Han finns inte med på förbundets avstängningslista, men det är ju ingen garanti för att det stämmer😉

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 10 november 2021 kl 15.11
Strand missar två matcher enligt DN.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 10 november 2021 kl 15.20
Förbundets eminenta sida Avstängda anger anledningen till avstängningen: avstängning.

Gert Björnalm, Borås - onsdag 10 november 2021 kl 16.44
Tycker snarare att domaren borde blivit avstängd. För min del är jag fortfarande så ilsken så att jag skulle vilja slå på nåt, att Simon puttade till en kamera efter de korten (trakasserier från ordningsmakten) visar bara att han är mänsklig.

Holst då? Innebär det att han är tillgänglig nästa match?

Om Holst och Römer är tillgängliga igen plus att Zandén får Strands plats så är vi på banan igen.


Kent Carlsson, Sandhult - onsdag 10 november 2021 kl 18.06
Ja du Gert vi har en domare (från Malmö!!!) som har en stark påverkan på slutstriden i allsvenskan 2021, BEDRÖVLIGT
Jag upprepar min ståndpunkt att allsvenska matcher skall dömas av internationella domare så slipper vi förhoppningsvis massa lojaliteter som våra inhemska domare tycks ha.
Men den bollen(!!) lär väl inte det fotbollsförbundet ta tag i. Ännu en gång hoppas jag att någon tuff journalist börjar gräva i fotbollsförbundet och vänder på alla stenar.

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 10 november 2021 kl 20.59
Strand gjorde bort sig. Det drabbar honom själv, det drabbar laget, det drabbar oss supportrar. Sånt är livet. Att en person gör ett misstag betyder inte att man måste ge vare sig honom eller andra hat. "Hate the sin, love the sinner", om de kristna säger.

Vi som ser matcherna på plats vet att Strand är omistlig för laget och att han är en av de viktigaste skälen till vår återkomst som topplag. Dessutom en riktigt skön kille, vad det verkar. I år har han färre gula och röda kort än i fjol, och jag är säker på att den positiva utvecklingen kommer att fortsätta även 2022.


Hans Josefsson, Storvreta - torsdag 11 november 2021 kl 21.47
På senare år har jag haft glädjen (och ibland sorgen) att besöka Gaza några gånger. Om detta finns mycket att berätta men VG är inte forumet för det.

Men bortom det politiska och humanitära läget har jag naturligtvis också tagit företrädarskapet för VG:s Nordupplandssektion på djupaste allvar. En av mina kontakter i Gaza, Akram Ajour, gillar fotboll och har självklart blivit en sann Elfsborgssupporter vid sidan av sitt egyptiska favoritlag Al Ahly. Han följer di gule med stort intresse och vi har en hel del kontakt i samband med matcherna.

Med hjälp av en kurir från Sverige lyckades jag i tisdags skicka in en matchtröja genom alla checkpoints och staket. Hur glad Akram blev kan ni se här (de av er som inte begriper arabiska får translategoogla ).

Gaza är ju tyvärr satt under blockad. Men en av mina drömmar är att någon gång kunna bjuda Akram till Sverige så han får se en riktigt bra livematch på Arenan.


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 11 november 2021 kl 22.27
Hans J: Bra gjort på alla sätt! Låt oss hoppas att Akram en dag kan få se en match i Borås.

Bo Andersson, Hässelby - fredag 12 november 2021 kl 18.01
Hur ökar man supporterbasen?
En åt gången!

Bra där, Hans!


Bo Andersson, Hässelby - lördag 13 november 2021 kl 4.07
Disclaimer: jag såg INTE Georgien - Sverige.

Landslaget förlorade ju mot 93:dje rankade Georgien och det är illa nog. Nu antyds det att det delvis berodde på att många spelare var rädda för att få ett gult kort, och därmed vara avstängda mot Spanien. Någon har till och med gått ut och zagt att så var fallet.

Och därmed kunde saken vara klar. Men nej.

Nu visar det sig nämligen att de svenska spelarna är livrädda för att bli avstängda inför eventuellt play-off, till den grad att man försökt ändra reglerna under pågående turnering med motiveringen att det är en ny tävling (det är det inte). Dvs. man vill ta bort regeln där ackumulerade gula kort tas med även till play-off.

Så då kan vi förvänta oss att silkesvantarna sätts på, dobbarna ersätts med möbeltassar och att spanjorerna ges fri lejd utan knuffar och nyp, allt för att undvika potentiella gula kort.

Sens moral: hellre en utvisad Strand än ett utspelat landslag.


Bosse Wikensten, Borås - lördag 13 november 2021 kl 11.09
Apropå Simon Strand: Jag har gläds åt hans fighting spirit, och sjungt hans namn flera gånger på arenan i år. Jag förstår helt och hållet att det rinner över, och förstår att han tog med sig kameran - och för det ska han helt klart ha avstängning i ett par matcher. Simon bad som jag förstår om ursäkt, vilket är bra... MEN sedan läste jag på Fotbollskanalen rubriken "Allsvenskan, Strand efter avstängningen: "Jag tycker inte att det var så farligt som det framställts"" och kunde bara sucka. Det får inte finnas tillstymmelese till självrättfärdigande efter det som hände. Inte så att jag inte i sak håller med Simon, men ett sådant uttalande är helt oacceptabelt. Klubben blev lidande av att det rann över efter det tveksamma röda, och vi står och faller som lag... MEN: med en självrättfärdigande attityd förlorar vi bara sympatier ute i Sjuhärad. Hade en diskussion med en kollega om detta igår, och förstår att det är fler som tycker så....

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 13 november 2021 kl 19.36
En som garanterat kommer att få ett erbjudande om A-lagskontrakt är Besfort Zeneli, tre mål när U19 besegrade Åtvidaberg med 7-0. 24 mål på 20 matcher!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 november 2021 kl 20.38
Vilken historia. BT skriver om hur Torbjörn Lindeberg och Björn Johansson for till Tvååker för att hämta en pokal som Elfsborg vann för 72,5 år sedan efter att ha besegrat Barcelona.

"Hur hamnade då Elfsborgs fina vas i Tvååker? Jo, när Elfsborg skulle resa hem från Barcelona tog fotbollssektionens dåvarande ordförande Jack Samuelsson hand om trofén.

– Han hade fått en beställning på saffran, så han köpte på sig en massa som han fyllde vasen med, berättar Torbjörn Lindeberg.

– Tullen kollade inte vasen, så han fick hem sitt saffran i den. "

Där blev den kvar men nu är den i Borås.

BT skrev om matchen 23/3 1949:

”Spanjorerna var begeistrade över Elfsborgs vackra spel i sista matchen, och mest entusiastisk var Lasplazas, som är direktör för Spaniens största sporttidning, Mundo Deportivo. Han höll på söndagskvällen ett anförande i radio och påpekade att Elfsborg absolut är ett av de bästa lag som någonsin gästat Barcelona. 'Elfsborgarna visade ett lagspel och en fysik som står på toppen av vad vi sett', sade han och tillade: 'Spanjorerna hade mycket att lära av Elfsborg i den matchen'.”


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 16 november 2021 kl 13.13
Elfsborg har förstått att något måste göras för att locka tillbaka publiken. Klubben ska anställa en publikrekryterare. Denne ska även ansvara för evenemang och kontakter med samarbetspartners, sponsorer, skolor och övriga aktörer samt ansvara för kontakten med oss medlemmar.

Skönt att landslagsfotbollen är över, utgår från att Andersson och Wettergren får gå. Stryk av Georgien!! Dessutom hjärndöda byten i andra halvlek mot Spanien.

Nu är det bara tre omgångar kvar att tippa. Sista inlämning för omgång 28 är på lördag klockan 15.


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 16 november 2021 kl 16.39
Skulle det finnas plats för Wettergren i IFE, eller hamnar det under kategorin ”if it’s not broken, don’t try to fix it”?

Conny Johansson, Brämhult - tisdag 16 november 2021 kl 18.01
IF Elfsborgs U21-lag är klart för SM-fina besegrade Landskrona BoIS, slutresultatet skrevs till 0–2 (0–0).

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 16 november 2021 kl 18.02
Inte en chans i världen att Andersson och Wettergren skulle få gå, och varför skulle de? De har under året vunnit sin grupp i EM - före Spanien! - och sedan kommit tvåa i VM-kvalet efter just Spanien, ett av världens bästa lag som de besegrade på hemmaplan och spelade bra mot nu senast.

Lite rim och reson får det ändå vara. Att spelarna inte fick in bollen mot Georgien trots mängder av högklassiga chanser kan väl knappast ledarna lastas för?


Conny Johansson, Brämhult - tisdag 16 november 2021 kl 19.18
Han har dessutom ett nytt avtal som sträcker sig över EM 2024, så ett SVFF i gungning har inte råd att sparka någon mer. Janne kan väl inte klandras för någon annan grej än möjligen coachingen av Spanienmatchen och han gjorde ju det han trodde på . Förklaringen har han ju talat om . Resultatet mot Georgien får spelarna ta på sig , även dom gör som Elfsborg en plattmatch då och då .

Conny Johansson, Brämhult - onsdag 17 november 2021 kl 19.45
Det blir dubbelmöte mot Halmstad , först A-laget borta 25/11 sedan U21-laget hemma i finalen 25/11 . Kan vi hoppas på dubbla segrar ?

Conny Johansson, Brämhult - onsdag 17 november 2021 kl 19.51
Ursäkta fel datum, 21//11 och 23/11 skall det vara !

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 17 november 2021 kl 21.20
James Keene, 35, avsluta karriären, knät håller inte. BT. En tidig Simon Strand.

Anders Täreby, Steninge - onsdag 17 november 2021 kl 21.56
Keene, vilken spelare och kämpe! #Braga #Braveheart

Emelie Hultin, Borås - torsdag 18 november 2021 kl 14.21
På tisdagen den 23 november har Guliganerna supporterråd med IF Elfsborg. På supporterråden diskuteras allt som rör IF Elfsborg, allt från tankar och idéer till konstruktiv kritik och beröm. Har Ni några frågor som ni vill att vi tar upp till något av dessa möten så tveka inte på att höra av er till Emelie.hultin@guliganerna.se

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 18 november 2021 kl 15.23
Elfsborg har en artikel om James Keene med en video med hans två mål mot Braga.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 18 november 2021 kl 16.22
BT sänder finalen i U21 mellan IFE och HBK på onsdag klockan 18. Det är gratis entré på Borås Arena.

Ett annat klockslag är lördag klockan 15, då är det sista chansen att tippa omgång 28.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 18 november 2021 kl 17.45
Braga - en av mina bästa fotbollsupplevelser på plats! Ishi, Johan Karlsson, Keene, Bajrami, Mobaeck…inte utan att man funderar på att gå med i Kurts nostalgiklubb!

(Kollade och det visade sig att jag redan var medlem…)


Claes Waltersson, Trollhättan - fredag 19 november 2021 kl 11.27
Måste bara instämma med Bo. Matchen mot Braga är nog den häftigaste matchen jag varit på i Borås.
Elfsborgs insats blev ju än mer imponerande då Braga året efter gick till final i EL.

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 19 november 2021 kl 11.41
Det har grämt mig i åratal att jag missade den där Bragamatchen. Alla som var där verkar vara överens om att den var något alldeles extra.

På söndag blir det i alla fall ett besök på Örjans Vall. Kanske också kan bli minnesvärt.


Göran Holtstrand, Borås - fredag 19 november 2021 kl 14.39
Ska bli kul o gå på 30-årsjubileums middagen i morgon kväll med Guliganerna!! Hoppas att vi sedan på söndag vinner mot HBK borta! Tror att vi vinner med 2-1! Alla till Halmstad!!!

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 19 november 2021 kl 14.59
Johan >> Du kommer att få höra så många historier om Braga-matchen att du om några år är säker på att du har sett den.

Och just det: Jag har sett matchen.


Bo Andersson, Hässelby - fredag 19 november 2021 kl 15.37
Vilken match var det som Keene spelade med svåra magsmärtor (blindtarmen)? Var det mot Braga?

Bo Andersson, Hässelby - fredag 19 november 2021 kl 15.56
Det skulle varit ett frågetecken efter ”blindtarmen” i inlägget ovan. Minns inte vilken åkomma som James hade vid tillfället.

Bo Andersson, Hässelby - fredag 19 november 2021 kl 16.00
Och nu googlade jag (vilket jag skulle gjort från början): det var mot Braga och diagnosen var blödande magsår. Vilket gör matchen mot Braga än mer mytisk.

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 19 november 2021 kl 16.13
Ja, nu börjar jag faktiskt minnas allt tydligare att jag var där. Jag är hundra på att jag hade min gulsvarta halsduk på mig. Jäklar, vad Keene var bra!

Roland Dellton, Lerum - fredag 19 november 2021 kl 20.49
Maudo Jarjué skadad enligt nät-BT. Kan missa resten av säsongen

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 november 2021 kl 11.59
Dellton>>> Vi får hoppas att Maudo inte är allvarligt skadad. Han behövs. Om han inte kan vara med imorgon har Thelin två alternativ, flytta in McVey som mittback och ha Zandén på vänsterbacken eller om han fortsatt väljer McVey som ytterback blir det väl Lagerbielke som spelar ihop med Väisänen.

Omgång 28 stänger om tre timmar.


Gert Björnalm, Borås - lördag 20 november 2021 kl 16.10
Zandén ska spela på vänsterbacken oavsett. Det är en bra spelare på en naturlig position. Sen är frågan om McVey eller någon annan tar mittbackplatsen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 november 2021 kl 17.02
Gert>>> Vi är helt överens, Zandén ska spela vänsterback.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 20 november 2021 kl 17.04
Sundsvall tillbaks i Allsvenskan! För mig som hänger mycket i Övik blir det ju med norrlandsmått en hemmamatch!

Extra kul att dom satsat stort på egna produkter. Saxat från DN:

Vi har 20 norrlänningar, två från Skåne, en från Alingsås och en från Stockholm. – Många säger att man vill satsa lokalt och satsa på egna produkter. Vi har tagit upp tio spelare från egna U19 på två år, och vi lyckas ändå vara så här bra, säger 42-åringen, även han rörd till tårar, till Discovery.


Bo Andersson, Hässelby - lördag 20 november 2021 kl 17.19
Och eftersom VG ju är ett språkvårdande organ:

Heter det Allsvenskan eller allsvenskan?

På SFFs något snåriga hemsida verkar Allsvenskan vara dominerande. DN skriver allsvenskan.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 november 2021 kl 17.26
Bo>>> Hävdar att det ska skrivas Allsvenskan.

Kul med Sundsvall tillbaka i Allsvenskan, Norrlandsfönstret fortsatt öppet.

Synd att Häcken inte kunde hålla ut.


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 20 november 2021 kl 17.58
Liten bokstav bör det vara.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 20 november 2021 kl 20.45
Lite läskigt ändå - det var längesedan vi diskuterade superettan på detta forum...

Hoppas det inte är ett omen


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 20 november 2021 kl 20.59
Oftast bryr jag mig inte om journalisternas tillkortakommanden men - idag kan man, efter MFF-Häcken 2-2, i stort sett överallt läsa att "AIK och Djurgården är fortsatt med i toppstriden"... Inte vi alltså! Det skulle ju onekligen vara århundradets käftsmäll på de flesta om vi tog oss förbi i sista omgången.

I morgon åker varbergsguliganerna till årets näst kortaste match geografiskt. Halmstad. Nästa år, om alla sköter vaccinationerna som sig bör, har vi gångavstånd till "Påskbergsvallen". År av längtan... kan till slut bli verklighet.


Anders Täreby, Steninge - söndag 21 november 2021 kl 9.32
Jag tror Frick avgör idag, med en ”frickadönare” (jfr mörsare). Bör stavas med litet f.

Anders Täreby, Steninge - söndag 21 november 2021 kl 9.57
Keene, vilken spelare och kämpe! #Braga #Braveheart

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 21 november 2021 kl 11.13
BT har lite oroande nyheter om Römer, osäker till start.

"– Han tränade inte i dag, men förhoppningsvis är han med. Han har inte känt sig hundra under veckan, så vi avvaktade träningen, och ser om han är piggare i morgon (söndag), säger managern Jimmy Thelin."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 21 november 2021 kl 11.48
Guliganerna fyller idag 30 år, stort grattis. Se videon. Guliganerna: 30 år av supporterkultur på 30 minuter.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 21 november 2021 kl 16.10
Jag tycker att Frick har blivit ett begrepp i allas medvetande och bör därmed skrivas frick.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 21 november 2021 kl 16.16
60 minuter; IFE möjligen något lite bättre än bottenlaget HBK. Ett tag sen vi såg ut som ett topplag nu.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 21 november 2021 kl 16.56
Ha!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 21 november 2021 kl 16.56
Ojojojoj!!! Såååå rättvist!!! Spel mot ett mål!!! Propagandafotboll!!!

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 21 november 2021 kl 17.03
Så underbart orättvist!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 21 november 2021 kl 17.05
Ondrejka visade klass och avgjorde, trots att han blir upphakad fortsätter han och sätter bollen i mål. Den killen kommer att gå långt.

Elfsborg överlag gör ingen stor match, men Rönning med sina räddningar, Zandén och Olsson var bra.


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 21 november 2021 kl 17.45
På tiden med lite flyt i slutminuterna. Om vi slår AIK kan slutomgången bli extremt spännande!

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 21 november 2021 kl 19.57
Förfrös nästan fötterna på Örjans och efter 93 minuters spel - efter Halmstads straff och ribbskott - var jag tacksam för en poäng. Att vi en halvminut senare gjorde ett segermål var helt oväntat, totalt oförtjänt och fruktansvärt kul!

Petter Alburg, Växjö - måndag 21 november 2021 kl 20.03
Allsvenskans gnälligaste spelare avstängd mot oss. Skönt att slippa höra o se honom...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 21 november 2021 kl 20.13
Petter>>>> Instämmer helt och fullt

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 21 november 2021 kl 20.28
Men själva får vi spela utan tre fjärdedelar av vårt ordinarie försvar. Strand och Väisänen avstängda. Jarjué (troligtvis) skadad. Det blir riktigt tufft för oss, särskilt som vi troligtvis måste vinna för att fixa en europaplats.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 21 november 2021 kl 20.52
Johan>>> Visserligen är det illa att Jarjué och Väisänen är borta, men McVey och Lagerbielke är inte dåliga och Zandén är en diamant.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 21 november 2021 kl 21.22
Lennart: Det är inget fel på de pojkarna men det är en jäkla skillnad mot ordinarie försvar. McVey är rätt svajig och Lagerbielke oprövad. Zandén är helt uppenbart en man för framtiden och kan vara stolt över sin match, men han är inte färdig än och blandade bra grejer med dåliga idag. Ett bra lag som AIK kommer att straffa sånt.

Värst är på sätt och vis att den enda ordinarie backen, Johan Larsson, har haft en svacka i höst. Så jag är egentligen orolig för hela backlinjen. Jag tror vi får det svettigt mot AIK och som sagt, vi måste troligtvis vinna. Kan bli ett drama.


Anders Täreby, Steninge - söndag 21 november 2021 kl 22.10
Kommer aldrig glömma Ondrejkas avgörande mål på Örjans vall efter 93.02... Otroligt att sånt händer. Och Rönning, vilken hjälte!

Måndagen den 29:e nov spelar Elfsborg första kvalmatchen till Conference League 2023.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 21 november 2021 kl 22.32
Peking har besegrat alla topp-5-lagen hemma förutom Djurgården som de möter i morgon. Jag tror att de vinner den matchen också!

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 22 november 2021 kl 11.13
Några inlägg från i går verkar ha försvunnit på något mystiskt sätt. Jag försöker återskapa dem.

Björn Gustavsson, Södertälje - måndag 22 november 2021 kl 11.40
Igår hade jag min elfsborgsmössa på mig för första gången denna säsong. Inne på Coop möter jag en granne som frågar om jag håller på Elfsborg och varför. Han berättar att han var på Elfsborgs sista match mot Sandviken guldåret 1961. Han säger också att han kommer ihåg Douglas Nyman som är en av anledningarna till att jag är elfsborgare in i själen sedan slutet av 50-talet. Douglas var nämligen kusin till min mor. Tänk vad en mössa kan öppna upp.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 22 november 2021 kl 11.42
Nu har jag återskapat inläggen fram till kl 22.32 i går kväll i alla fall - som tur var hade jag dem i min telefon, så jag har skrivit in dem på nytt. Saknar ni inlägg, skriv gärna in dem igen.

Har ingen susning om vad som hänt här. Har aldrig hänt tidigare, vad jag vet.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 22 november 2021 kl 12.07
Jag skrev ett inlägg om att jag instämde i åsikten att det är skönt av vi slipper gnäll- och fulspelaren i AIK efter det att han fick gult kort igår (sitt tolfte) och är avstängd.

Igår hade jag på mig Guliganernas jubileumströja dagen till ära och det fungerade ju bra.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 22 november 2021 kl 12.08
Meddelande från webmaster: Det var underhåll på Vi Gules webbserver på FS Data under några timmar i går, och då sparades inga filändringar.

Om ni tippade i går, gå in och tippa igen för säkerhets skull!


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 22 november 2021 kl 12.09
Lennart >> Det inlägget är återskapat!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 22 november 2021 kl 12.32
Rönnings straffräddning.

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 22 november 2021 kl 13.32
Ett riktigt bottennapp såväl spelmässigt som chansmässigt av IFE. Det kändes som en förlust på gång och minuterna gick knappt framåt. Och då händer det. Helt fantastiskt men oerhört oförtjänt. Rönning glimrande, Simon O oj vad han kan, Zandén en diamant i vardande o Ondreijka en killer. I övrigt inte speciellt bra. Nu tar vi AIK av bara farten på måndag om en vecka.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 22 november 2021 kl 14.43
Ondrejkas mål tål att ses om igen.

Jörgen Willborg, Borås - måndag 22 november 2021 kl 15.09
Noterar att Holst i klippet på Ondrejkas mål norpat bollen! Så att inte Halmstad ska få till en snabb avspark?

Anders Täreby, Steninge - måndag 22 november 2021 kl 21.55
Smart av Holst. Noterar också att Rönning ansluter till firande klungan oväntat snabbt.

Snabba fot-isättningar av Ondrejka innan målet, påminner om uppvärmningsövning med stege…

Tycker Zandén utstrålar internationell pondus (eller ”shining” som Hamrén skulle sagt)!


Bo Andersson, Hässelby - måndag 22 november 2021 kl 22.15
Inte 100% bra utfall, men spänningen kvarstår:

Varberg kan ta poäng mot Djurgården
Kalmar kan ta poäng mot Malmö
…och…
IFE kan slå AIK!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 23 november 2021 kl 11.03
Zoom in från matchen i Halmstad.

Grattis till Henrik Eliasson som vann omgång 28, hans andra etappvinst. Omgång 29


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 23 november 2021 kl 11.40
Missade denna nyhet igår på Elfsborgs hemsida. Medlemsmötet på Luciadagen kan följas digitalt.

Bra för oss som bor på lite avstånd även om inga frågor eller synpunkter kan uttryckas, bara på plats.


Gert Rehn, Göteborg - tisdag 23 november 2021 kl 16.15
Enligt min mening är chansen till vinst mot AIK på måndag mindre än 5%. Skälen till detta är i korthet följande:
-Av ordinarie backlinjen är bara den defensivt svagaste spelaren, Johan L, tillgänglig. Finns ingen med kapacitet att ersätta Väisänen, som i mitt tycke är Allsvenskan bäste mittback.
-Både Varberg och Halmstad neutraliserade Elfsborgs kontringsspel effektivt. AIK är betydligt bättre defensivt är dessa båda lag och då förstår jag inte hur det skall gå till att göra mål på dem.
-AIK:s form verkar betydligt bättre än Elfsborgs. Jag såg exempelvis AIK:s match mot Varberg och de borde vunnit med betydligt mer än 1-0 medan Elfsborg omgången innan hade stora svårigheter att skapa något och det var rättvist med 0-0.
-Troligtvis får AIK en slags hemmaplan med massor av supportrar i Borås.
-Självklart kommer som vanligt domaren att inte missgynna storlaget från Solna. Om de dömer neutralt vet de att både Sebastian Larsson och alla journalister kommer att såga dem jäms med fotknölarna.
-Man får inte släppa in något mål mot AIK eftersom de är nästan omöjliga att göra mål på. Se problemen för Elfsborg i backlinjen.
-Elfsborg har normalt väldigt svårt att vinna mot de andra topplagen. Egentligen inte konstigt eftersom de är just topplag.

Finns naturligtvis fler skäl till att det i stort sett blir omöjligt att vinna, men jag tycker detta räcker.


Gert Björnalm, Borås - tisdag 23 november 2021 kl 16.36
Gert håller med Gert om alla argumenten. Skulle dock vilja lägga till några argument i andra vågskålen och det är:

1. I egenskap av topplag så står AIK sannolikt högre med sin backlinje än Varberg och Halmstad gjorde. Det är en fördel när det gäller di gules förmåga att skapa farliga chanser.
2. AIK förlorade mot Halmstad.
3. AIK är högst mediokra offensivt.
4. Elfsborg har visat många gånger i år att de har en stark förmåga att studsa tillbaka, en stark moral.

Och därmed skattar jag våra chanser mot AIK till 30/70. Fast med hjärtat (Gertat) tror jag vi vinner.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - tisdag 23 november 2021 kl 18.19
Varför skulle vi inte vinna mot AIK? De har dålig bortastatistik i år, bara 9:a i bortatabellen och gör mindre än ett mål per match i snitt. De har visserligen en väldigt bra och stabil backlinje, men ganska trög och långsam. Det gäller att hålla uppe tempot och pressa högt! Första målet lär bli viktigt. Full fart från start!! Nu eller aldrig!!

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 23 november 2021 kl 19.30
I mening "studsa tillbaka"... så vann vi ju i söndags så då är det ju bättre att fortsätta på den studsen

Har precis tinat upp från besöket på Örjans Vall. Det var kallt. Det blev mörkt. Det var bortamatch, straffspark emot oss som TR räddade, andra gången räddade ribban. Och så slutnumret - Ondrejka som bara springer förbi allt och alla och iskallt avslutar. Snacka om total eufori! Tack Elfsborg!

Två segrar nu, vilket inte alls är omöjligt, så får vi se var vi hamnar. I vilket fall måste vi vara nöjda med 2021. Undantaget, bortamtacherna mot Östersund & Mjällby. Kanske några till...


Gert Rehn, Göteborg - tisdag 23 november 2021 kl 20.24
Tyvärr tror jag att AIK:s offensiv har blivit lite vassare med en lite delvis ny uppställning. Har dock inte synts så mycket i målprotokollet och må det inte göra det på måndag heller. Däremot är det en fördel att gnällspiken Larsson är avstängd så vi slipper hans frisparkar, hörnor och gnällande på domaren. Han har väl inte, enligt honom själv, fått en enda korrekt dömd frispark mot sig de senaste 10 åren. Sedan är det kanske en fördel för oss att matchen spelas på konstgräs, men jag är inte säker. Elfsborg är väl i år ett utmärkt gräslag med flera vinster på gräs.

Daniel Oskarsson, Borås - tisdag 23 november 2021 kl 22.02
Tänk om "om" inte hade funnits.
Kalmar 88:e 2 poäng, Halmstad 88:e 1 poäng, Hammarby 94:e 2 poäng, Norrköping 1 poäng.
Där har ni Elfsborgs poängtapp efter 80 minuter i år. Tycks inte vara så mycket!
Men en enda poäng till hade (kanske) räckt. Tyvärr kör MFF över Halmstad i sista omgången och vinner på målskillnad.

Anders Täreby, Steninge - onsdag 24 november 2021 kl 7.15
Varför skulle vi inte vinna mot AIK på hemmaplan? Om Elfsborg bara vågar spela sitt eget spel så har vi en väldigt stor chans att vinna på måndag. AIK har tagit sina poäng på Friends i år, men på bortaplan är de inte ett topplag. Vi ska inte ha överdriven respekt för AIK bara för att de kommer från Stockholm, förlåt Solna…

Elfsborg har många spelare som kan avgöra, där ligger vår styrka. Tror tex Alm är sugen på att visa upp sig efter petningen senast. För Bernardsson är väl inte spelklar?

Och vi har Frickadona, våran Frickadona!, som älskar sådana häringa matcher.


Lenny Engström, Länghem - onsdag 24 november 2021 kl 9.45
Ja du Gert Rehn! Vi är väl fortfarande som på Ryavallens läktare Hugin och Munin, ett par olyckskorpar. Jag håller med dig om att alla avbräck i backlinjen är oroväckande. Men jag tycker att man spelat bättre mot bra lag, och flera av förlusterna mot dem har varit oturliga, särskilt hemmamatchen mot MFF. Därför tror jag att vi har en hyfsad chans mot AIK.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 24 november 2021 kl 11.01
Visst är det ett avbräck att sakna 3/4-delar av backlinjen, men nog ska vi kunna spöa AIK. Detta under förutsättning att vi spelar på topp. Spelar vi som mot Halmstad är våra vinstchanser nära noll, men varför skulle vi göra två dåliga matcher i rad?. Heja di Gule.

Fast först ska ju U21 vinna finalen mot Halmstad i afton. Gratis entré och för oss som bor lite långt bort kan matchen ses via BT.

Förutom äran så får vinnaren 100 000, inte kattskit precis.

Lördag klockan 15 Omgång 29.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 24 november 2021 kl 11.21
Bk Röva är ett underligt lag. På fullt allvar överväger laget att flytta sista hemmamatchen mot Djurgården, det skriver Robert Laul GP:

"Ponera att det var AIK som skulle mött Djurgården. Hade Gnaget gett upp sin hemmafördel för ge djurgårdarna bättre förutsättningar för att fira? Skulle IFK Göteborg göra det? IF Elfsborg?

Vilken supporter och medlem till en annan klubb kan – med handen på hjärtat – säga att: vi lägger oss platt här och erbjuder Djurgården inte bara bättre möjligheter för ett eventuellt guldfirande, utan också större chanser att vinna guldet? Varsågod."


Ronnie Karlén, Falköping - onsdag 24 november 2021 kl 12.05
Lennart,ur ekonomiska intressen flyttade BK Häcken även sin hemma match i kvalet till allsvenskan 1981 för att få mer publik.

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 24 november 2021 kl 13.43
Inga problem - guldfirandet kommer ändå ske i Örebro.

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 24 november 2021 kl 13.57
Det kan tvärt om vara en fördel för Häcken att slippa ha gapiga djurgårdare precis intill planen. På stora Ullevi hamnar de ju långt bort.

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 24 november 2021 kl 14.31
Ja, jag tänker som Lars. Svårare för djurgårdssupportrarna att sabba och påverka matchen om man stuvar undan dem högt upp på övre sektionen på stora Ullevi

Henrik Eliasson, Örebro - onsdag 24 november 2021 kl 14.56
I fjol blev vi 2:a med 51 poäng. I år har vi 52 poäng med 2 omgångar kvar. Oavsett vilken placering det blir har laget gjort en fantastisk insats i år. Men jag ser förstås gärna att det blir guldfirande i Örebro; välkomna hit, allesammans! Något problem med tryck från hemmapubliken lär det inte bli; det är nog bara de mest trogna säsongsbiljettinnehavarna som masar sig till arenan i början av december med tanke på tabelläget...

Gert Rehn, Göteborg - onsdag 24 november 2021 kl 15.39
Roligt att höra av dig, Lenny.
Jag tycker det är fantastiskt med alla er som alltid mer eller mindre räknar med vinst. Själv är jag precis tvärtom. Räknar alltid med förlust så blir varje poäng till än större glädje. Tyvärr finns det just den här gången, som jag skrev, en hel del som stöder min försiktiga pessimism. Men oavsett hur det gå de sista matcherna har laget gjort en mycket bra säsong. 52 poäng är jäkligt bra.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 24 november 2021 kl 16.41
Ja, underbart att med bara två omgångar kvar fortfarande ha en (åtminstone teoretisk) chans till guldet, vad mer kan en supporter begära? Jag skulle vara helnöjd med en tredjeplats och europaspel.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 24 november 2021 kl 18.42
Någon som har koll på vad det står i U21? Svårt att hitta på nätet om man inte är prenumerant på BT.

Lustigt att det kallas U21 förresten, bättre det kallades B-lagsturneringen. 37-årige Dusan Djuric uttagen i HBK:s trupp. Simon Lundevall är ju inte speciellt mycket U21 han heller.

Bertil Lindh, Trollhättan - onsdag 24 november 2021 kl 19.12
Vi leder i paus men resultatet är okänt.

Göran Holtstrand, Borås - onsdag 24 november 2021 kl 19.15
1-0 till Elfsborg efter 60 min! Målskytt Gudjohnsen!!Målning efter hörna

Göran Holtstrand, Borås - onsdag 24 november 2021 kl 19.16
1-0 till Elfsborg efter 60 min! Målskytt Gudjohnsen!!Målnick efter hörna

Bertil Lindh, Trollhättan - onsdag 24 november 2021 kl 19.25
Fortsätt att uppdatera, snälla söta Ni.

Göran Holtstrand, Borås - onsdag 24 november 2021 kl 19.26
Fotfarande 1-0 efter 70 min!! Spännande nu med chanser åt båda håll.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 24 november 2021 kl 19.34
Fick igång sändningen nu äntligen. Rött kort för Jusic, såg märkligt ut. Direkt efter 1-1.

Göran Holtstrand, Borås - onsdag 24 november 2021 kl 19.35
1-1 nu efter 80 min.Rött kort för vänsterbacken i di gule efter 77 min.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 24 november 2021 kl 19.37
En väldigt öppen, lite snäll match, många chanser, men fasen vad usla båda lagen är i avslutslägena.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 24 november 2021 kl 19.39
85 min nu, fortfarande 1-1. Avvaktande spel.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 24 november 2021 kl 19.50
1-1 efter full tid! Nu väntar straffar!!

Elfsborg startade med följande elva (kan varit 4-4-2 möjligen)
Valdimarsson
Abdulahad - Lagerbielke - Broman - Jusic
Söderberg - Boateng - K.Holmén
Qasem - Ndione - Ondrejka
Man avslutar med 4-4-1
Valdimarsson
Ceganjac - Lagerbielke - Broman - K.Holmén
Kouame - Gustafsson - Söderberg - Qasem
Gudjohnsen

Göran Holtstrand, Borås - onsdag 24 november 2021 kl 19.50
Straffsparkar kommer att avgöra matchen! 1-1 efter 90 min.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 24 november 2021 kl 19.53
HBK börjar! Sätter den, 1-2!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 24 november 2021 kl 19.54
Godjohnsen stenhårt, 2-2!!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 24 november 2021 kl 19.55
Lundevall skjuter högt över!!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 24 november 2021 kl 19.56
Holmén högre över!! Fortfarande 2-2

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 24 november 2021 kl 19.57
Ahlstrand högt i mål, 2-3!
Pålsson tar Qasems straff, 2-3!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 24 november 2021 kl 19.58
Johansson säkert, 2-4!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 24 november 2021 kl 19.59
Lagerbielke iskallt i mitten, 3-4!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 24 november 2021 kl 20.00
Pålsson (HBK:s målvakt) lägger sista straffen och sätter den tyvärr, 3-5! Surt!!

Bertil Lindh, Trollhättan - onsdag 24 november 2021 kl 20.04
Tack Nygren. Föredömligt. Tack.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 24 november 2021 kl 20.16
Måste säga att jag var besviken över insatsen idag. Påminde mycket om matchen mot Halmstad i söndags, ingen riktig glöd. Två värdelösa straffar och det var kört.

Peter Olsson, Borås - torsdag 25 november 2021 kl 11.07
Jag är oerhört stolt att finnas med uppe i toppen på tippar-tabellen. Vilket då borde innebära att jag har en känsla för resultat den här säsongen (Jag brukar finnas i botten av nämnd tabell). Om jag nu har rätt, så är de glada nyheterna, att Elfsborg får en riktig toppplacering i år. Tyvärr blir vi bara tvåa, slagna på målskillnad av MFF.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 25 november 2021 kl 14.26
Tråkigt besked om Bernhardsson i BT:

"Elfsborgs lagläkare Matilda Lundblad meddelar att det rör sig om en muskelbristning i baksida lår och att det kommer att ta cirka tre veckor för Bernhardsson att komma tillbaka i full träning. Det innebär att han missar båda de två återstående matcherna i allsvenskan – AIK hemma och Örebro borta."

Vi får hoppas på Ondrejka, han var väl piggast igår och när han byttes ut så försvann det mesta av anfallspelet, bidragande till det var givetvis även det röda kortet i minut 77.

När det gäller Jarjué så är beskedet att han tränar på plan, men ska man tolka Lundblad låter det inte som att han garanterat kan starta på lördag.

Omgång 29 stänger på lördag klockan 15.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 25 november 2021 kl 15.58
Det räcker att Jarjué startar på måndag.

Henrik Eliasson, Örebro - torsdag 25 november 2021 kl 16.30
Jag är stolt över att ligga högst i tipstabellen av de som missat att tippa en omgång. Jag kräver en särskild handikappklass för oss som har dåligt minne.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 25 november 2021 kl 17.00
Verkar bli strid på kniven om vem som kommer sist av alla fulltippade mellan mig och Täreby. Finns det risk för nedflyttning?

Fredrik Sjöholm, Borås - torsdag 25 november 2021 kl 17.25
Jag är stolt över att ligga i toppen av listan över de som missat att tippa två omgångar

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 25 november 2021 kl 21.28
Lars>>> Freudianskt misstag.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 26 november 2021 kl 13.52
Idag köpte jag en julklapp till mig själv, Årskort på Elfsborgsläktaren och en matchtröja. Heja di Gule.

Tipsomgång 29.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 26 november 2021 kl 15.19
Samuel Holmén avtackas med artikel och en Videointervju på 38 minuter.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 26 november 2021 kl 20.39
Samuel Holmén har humor, det visar han i en video BT TV om när en 10-åring tränade med IFE.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 27 november 2021 kl 11.36
Elfsborgs damer får en tuff säsong nästa år. Inte nog med att man måste vinna division 2, det blir även kval för att gå upp till division 1.

Detta sedan seriesystemet ändras. BT:

"Sex division 1-serier om vardera tolv lag görs om till tre serier med 14 lag vardera." Från 72 till 42 lag.

I Götaland finns det 8 serier, men bara 4 går upp till ettan, så det blir kval. Klarar sig Elfsborg upp till ettan och vinner där så innebär omläggningen att man slipper kval som idag för att gå upp i Damettan.

SVFF tog på samma möte ett beslut om att ändra i reglerna för varningar. SVFF:

Förslaget innebär i korthet att regeln i 5 kap. 6 § TB om att tre varningar i olika matcher ingåendes i samma tävling leder till en matchs avstängning justeras på så sätt att det ges möjlighet till ett ”frikort” för spelare som efter första men innan tredje varningen underlåter att dra på sig en varning under tio matcher i rad.

Justeringen syftar till att minska risken för att spelare som endast ådragit sig ett fåtal varningar under ett betydande antal matcher blir avstängda i avgörande matcher under slutskedet av en tävling. Därtill syftar justeringen till att minska risken för att spelare mot slutet av en tävling tar en taktisk tredje varning för att bli avstängd i ”rätt” match."

Tipsomgång 29 stänger idag klockan 15.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 27 november 2021 kl 11.45
Vilken grej. IF Elfsborg:

Som en hyllning till 30 fantastiska år av supporterskap kommer Guliganernas 30-årsemblem pryda IF Elfsborgs matchställ i måndagens möte med AIK. Heja di Gule.

Stefan Andreasson, klubbchef IF Elfsborg, minns tillbaka på dessa 30 år av supporterskap med värme.

– I mitten av 80-talet hade jag själv förmånen att få vara med i den gemenskap som det innebär att stå i klacken. Jag valde fotbollsspelandet medan klackkompisarna fortsatte stötta från läktaren och till slut startade Guliganerna år 1991, säger han och tillägger:

– Att nu hela 30 år senare få hylla dem genom att bära Guliganernas emblem på det finaste av allt, vår matchtröja, känns självklart!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 27 november 2021 kl 13.30
Man ska aldrig gå på autopilot. Eftersom Superettan avslutas idag så är det inga matcher i Allsvenskan förrän imorgon. Tipsomgång 29 har alltså stopptid på söndag klockan 15.

Lars Alexandersson, Linköping - lördag 27 november 2021 kl 17.10
Norrby var bara en feldömd straff från allsvenskt kval.

Janne Olofsson, Sandared - lördag 27 november 2021 kl 17.17
Så oerhört dåligt av domaren att blåsa straff för HIF! Den var ju hur billig som helst. I ett sådant viktigt läge måste man vara 100% säker. Tråkigt för Norrby och tråkigt för fotbollen i Borås. Hade varit kul med chansen till allsvenskt derby på Arenan.

Jörgen Willborg, Borås - lördag 27 november 2021 kl 18.48
Återstår att hoppas HIF åker på däng i kvalet. Har MYCKET hellre HBK eller Degerfors i Allsvenskan än dumdryga HIF! Straffen var en av de billigaste man sett, med domaren 5 meter från situationen, oskymd.

Göran Holtstrand, Borås - lördag 27 november 2021 kl 19.20
Håller med Er att det var felaktig straff för HIF! Norrby skulle fått kvala i stället.

Peter Olsson, Borås - lördag 27 november 2021 kl 20.41
Jag har tittat på en hel del av Norrbys matcher i år och har stundom varit .. måttligt imponerad.. stundom väldigt.. och idag.. Herregud.. Ivo Pekalski spelade som om han tillhörde La Liga. Men det är kanske det som gör att spelare som han och framförallt Vukojevic fortfarande spelar i Superettan och inte allsvenskan, deras lägsta nivå är för låg.. Men idag var de fruktansvärt bra.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 28 november 2021 kl 10.24
Vill inte se Norrby i Allsvenskan, det skulle dra resurser från Elfsborg. Borås kan inte försörja 2 lag i Allsvenskan. Heja di Gule.

Tipsomgång 29 stänger 15 idag.


Jörgen Willborg, Borås - söndag 28 november 2021 kl 17.04
Underbar tystnad på Tele2 efter slutsignal. Två segrar nu och vi har sämst Stora silver....

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 28 november 2021 kl 17.24
Tack Varberg.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 28 november 2021 kl 19.09
Om IFE i allmänhet och Thelin i synnerhet i Expressen Premium.

Och…Urstarkt, Varberg!


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 28 november 2021 kl 19.42
Där knep nog Malmö guldet. Känns som om morgondagens natch nu gäller andraplatsen. Spännande! Och en poäng till så är i vart fall gulsvarts fjärdeplats klar.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 28 november 2021 kl 19.59
Med VAR hade Kalmar fått straff vid ställningen 0-0.

Norge inför VAR i högsta serien till säsongen 2023.


Emelie Hultin, Borås - söndag 28 november 2021 kl 21.34
VI NÄRMAR OSS 800 MEDLEMMAR!

I skrivande stund är vi 767 medlemmar i Guliganerna.

Nu kan du bli medlem och då gäller det även för 2022.
BLI EN AV OSS!

Lenny Engström, Länghem - måndag 29 november 2021 kl 9.44
Efter många år som "tjuvkikare" av vigule. Har jag just precis skickat in min ansökan om medlemskap i guliganerna.

Fredrik von Knorring, Mölndal - måndag 29 november 2021 kl 14.59
Nu börjar nog jag bli lite pirrig.
Att få vara med ända in i slutet och ha det i egna händer är så mycket mer intressant. Det är trist att bara spela av en mittensituation.
Tänk om vi vinner?

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 29 november 2021 kl 15.47
Snart dags att dra på sig långkalsongerna och sätta kurs mot Borås. Över 10 000 biljetter sålda, tydligen. Kul. Europaspel även 2022 vore väl fantastiskt roligt!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 29 november 2021 kl 16.54
Statistiken lutar åt seger:

"Statistiken för de 73 allsvenska matcher som spelats i Borås i allsvenskan visar att Elfsborg har 29 vinster, 23 oavgjorda och 21 förluster. Målskillnaden är 117-88 till Elfsborg."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 29 november 2021 kl 21.33
För många missar kostade oss segern. Det som svider mest var kvitteringen till 1-1. Bara att bryta ihop och hoppas att vi spöar ÖSK samtidigt som BK Röva slår Djurgården.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 29 november 2021 kl 23.16
Med Jarjué, Väisänen, Strand och Larsson har vi ett av seriens starkaste försvar. Men det juniorförsvar vi var tvungna att mönstra idag höll inte mot ett så bra lag som AIK. Inte mycket att säga om. Vi har fortfarande en liten chans till Europaplats ...

Claes Waltersson, Trollhättan - tisdag 30 november 2021 kl 9.19
IFE-DIF 0-2, AIK-IFE 1-0, MFF-IFE 2-1, IFE-MFF 0-1, DIF-IFE 0-3, IFE-AIK 2-4. Vi tar 3 av 18 möjliga poäng i toppstriden i år, då blir det tyvärr inte de ädlaste medaljerna.

Roligast i gårdagens match var att se Zandén, tråkigast var Jarjués bjudning på kvitteringen.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 30 november 2021 kl 10.44
Ja, Jarjués bjudning var nog ödesdiger. Efter det fick AIK momentum, som det löjligt nog heter på fotbollsspråk numera, och de defensiva bristerna i den orutinerade backlinjen blev tydliga.

Häcken är så ojämna att deras hemmamatch mot Djurgården kan sluta allt från 4-0 till 0-4. Om vi slår ÖSK - vilket är långt ifrån självklart, vilket alla vi som har lidit på Eyravallen / Behrn Arena genom åren vet - räcker det att Djurgården inte slår Häcken för att vi ska knipa tredjeplatsen, eftersom vi då får bättre målskillnad (båda har +15 nu).


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 30 november 2021 kl 11.25
Grattis till Lars-Erik Andersson som vann omgång 29, en riktigt svårtippad sådan. Omgång 30 har sista inlämning på söndag klockan 15.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 30 november 2021 kl 13.46
Claes W: Ja, helt rätt, förutom de fina matchen mot DIF borta räckte vi inte till i de matcherna.

Ett stort framsteg mot förra året är dock att vi då hade 15(!) oavgjorda matcher. I år bara fyra oavgjorda. I år hittills 16 segrar mot 12 förra året. Kanske har vi gått mer för seger i år, inte nöjt oss med oavgjort?

Som bekant har vi redan tagit fler poäng i år än förra året, så det är svårt att säga annat än att laget har gjort en bra säsong. Men trist förstås om vi inte får utdelning i form av en Europaplats.


Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 30 november 2021 kl 17.09
Vet någon hur illa det är med Johan Larsson?

Roland Dellton, Lerum - tisdag 30 november 2021 kl 18.11
Henrik- Enligt BT är Elfsborg hemlighetsfulla inför Örebromatchen, "Elfsborgs lagläkare skriver i ett sms att hon inte vill utveckla statusen kring lagkaptenens skada, men bekräftar att det ska röra sig om axeln. – Johan mår bra och vi följer utvecklingen dag för dag nu för att se när han kan vara igång för spel igen."

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 1 december 2021 kl 13.14
Strand, Olsson och Alm uttagna till landslagets januariturné! Kul!!

Anders Täreby, Steninge - onsdag 1 december 2021 kl 23.03
Spännande att se Strand, Olsson och Alm på Janne-ariturnén!

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 2 december 2021 kl 6.59
Nu har jag utsett årets 3 bästa gulsvarta spelare i de 15 hemmamatcherna. Vinnare är Leo Väisänen med snittet 3,4545 följd av Simon Strand 3,3846 och Frederik Holst 3,3076. Endast 1 spelare har deltagit i alla 15 matcherna o det är Jeppe Okkels. 26 spelare har fått speltid medans 3 st på bänken har ej spelat. Beträffande matchen mot AIK gjorde vi en riktigt bra första halvlek. Spelar vi så mot Örebro på lördag så blir det seger. Då har vi även såväl Väisänen och Strand på plan men vi kommer att sakna Johan Larsson. Hade vi slagit AIK så hade det blivit en resa till Örebro. Värmen i TV-soffan lockar i detta vinterväder. Glöm inte att tippa innan lördag kl 15. De sammanlagt 16 första har redan tippat.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 2 december 2021 kl 11.04
Bertil>>> Tycker topp tre stämmer med min uppfattning om vilka som varit bäst, men kan vi inte få se hela listan? Är nyfiken på siffrorna för Zandén och Ondrejka samt Bernhardsson.

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 2 december 2021 kl 11.49
4. Rasmus Alm 3,1818 5. Robert Gojani 3,1666 6. Alexander Bernhardsson 3,1500 7. André Römer 3,1428 8. Tim Rönning 3,1153 9. Johan Larsson 3,0384 10. Christopher Mc Vey 3,0000 11. Maudo Jarjue 3,0000 12. Joseph Okumu 3,0000 13. Oliver Zandén 3,0000 14 Hakon Valdimarsson 3,0000. 5-gradig betygsskala. Plats 14 till plats 26 under 3,0000 i genomsnitt. Hoppas fler än min kompis söderut tycker detta är i vart fall lite intressant. Finns vi fler som sätter betyg tro ?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 2 december 2021 kl 12.32
Intressant att Okumu som vi sålde dyrt "bara" kom på en delad tiondeplats. Antar att Jarjué tappade några placeringar efter sin fadäs i matchen mot Gnaget.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 2 december 2021 kl 13.07
Tim Rönning har inte varit riktigt lika bra i år som 2020. Kan det bero på hans meniskskada? Han ska operas efter matchen mot Örebro, det skriver BT:

"Enligt lagläkaren Matilda Lundblad tar det cirka tre månader från operation till full återhämtning." Det betyder att han missar första delen av försäsongen.

Sista chansen att vinna en tipsomgång är på lördag då omgång 30 spelas.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 2 december 2021 kl 18.44
ÖSK har sänkt priset på biljetterna till lördagens match: 100 kr för sittplats, 50 kr för ståplats.

Om Elfsborg blir sämst fyra - det ska vi väl bli? - blir det också prisutdelning efter matchen.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 2 december 2021 kl 19.07
I tabelltipset leder Lars-Inge Andersson inför sista omgången!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 2 december 2021 kl 20.20
Smart av Örebro, kanske kan det få folk att trotsa kylan och titta på en match som inte betyder något för hemmalaget.

Jag hoppas att jag liksom Elfsborg tar sig från fjärde till tredje plats i tabellen.


Bo Andersson, Hässelby - fredag 3 december 2021 kl 9.41
Tabelltipset inför sista omgången:

42 Lars-Inge Andersson
42 Bo Andersson
42 Ella Lindh

Tufft och jämnt ända in på slutet! Eftersom jag redan vunnit tabelltipset en gång och ”en gång champ, alltid champ” så unnar jag någon av mina medtävlande att ta hem bucklan i år!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 3 december 2021 kl 11.09
BT har en kul artikel om busschauffören som kör Elfsborg. David Kryssman kör sin sista match på lördag, sedan pension efter 16 år:

"– Jag har haft ett drömjobb, är man intresserad av fotboll så är det här helt fantastiskt. Roligast är matcherna med övernattning, då är man så involverad i allt."

BT skriver också om att det idag avgörs om Johan Larsson kan spela på lördag. Han drog axeln ur led hemma mot AIK.

Lite drygt ett dygn kvar att tippa Omgång 30.


Henrik Eliasson, Örebro - fredag 3 december 2021 kl 17.05
Pass upp för Eliasson och Odhström som smyger med i toppen av tabelltipset, ungefär som IFE i serien… Beträffande Johan L är det svårt att tro att han spelar imorgon om axeln verkligen var ur led. Hur är uppslutningen från gula supportrar imorgon?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 3 december 2021 kl 17.23
Ingen Johan Larsson imorgon. Matchtruppen.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - fredag 3 december 2021 kl 18.16
Oavsett, alla guliganer som sluter upp i Örebro i morgon är värda all heder! Klockan 15.00, vid matchstart, är det minus fyra grader men känns enligt SMHI som minus nio! Varbergsguliganerna hade en plan att åka dit, vid chans på guldet, men nu valde vi att stanna hemma och avnjuta avslutningen i den varma, bekväma och sköna tevesoffan... Snacka om medgångssupportrar...

Nu tar vi oss igenom vintern och pandemin. Ser fram mot 2022 och då vore det ju själva djävulen om inte det där guldet kan återvända dit det hör hemma och att vi fick gå(!) till Vallen på Påskberget en gång för alla!

Jag vill fortfarande tro på en 3:e plats och om så blir fallet är säsongen med beröm godkänd.


Mattias Palm, Fristad - fredag 3 december 2021 kl 22.27
Ja även jag är väl medgångssupporter men har giltigt skäl till min frånvaro imorgon, då grabben spelar bordtennisturnering i Horred. Vi ska nog hinna hem till TV:n i tid iaf. Är ändå nöjd med att ha bevittnat två bortamatcher under slutet av säsongen, första besöket någonsin på Stora Valla och första gången på säkert femton år (samt sonens första bortamatch någonsin) i Halmstad. Nästa år hoppas också jag kunna få se Elfsborg spela i såväl Varberg som i Värnamo.

Detta år var ett mycket överraskande år tycker jag. Att Elfsborg är med och fajtas om topplatserna igen ser jag som inget annat än ett hellyckat år. Jimmy Thelin har överraskat mig positivt helt klart, och det som är så himla roligt är att det känns som hela klubben drar åt samma håll på ett positivt sätt. Det fylls på med nya spelare från de yngre leden och köps in billiga spelare som väldigt ofta lyckas. En positivism runt hela klubbmärket IF Elfsborg just nu vilket känns fantastiskt roligt. Bara att njuta på.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 4 december 2021 kl 10.37
Ska man tro BT så blir det Zandén, Väisänen, McVey och Strand som hb. I övrigt väntade spelare på mitt och anfall.

Håller nu tummarna för att BK Röva tar minst en poäng samtidigt som IFE glömmer bort att vi normalt förlorar i Örebro.

Sista chansen att bli etappvinnare är om man tippar OMGÅNG 30 före klockan 15!.


Henrik Eliasson, Örebro - lördag 4 december 2021 kl 13.49
”Zanden, Väisänen, McVey och Strand som högerback”. Övriga försvaret då?

Gert Björnalm, Borås - lördag 4 december 2021 kl 14.00
Håller med BT om att Zandén bör få vara kvar på vänsterbacken och att Strand kan ta högerbacken. Plus att Väisänen så klart ska spela. Med tanke på Jarjues ganska svaga insats senast så kan det vara hugget som stucket mellan honom och McVey jämte Väisänen. Eller varför inte Lagerbielke, han såg helt ok ut senast, åtminstone i spelet med boll.

Roland Dellton, Lerum - lördag 4 december 2021 kl 14.13
Alm på bänken

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 4 december 2021 kl 14.23
Nu har 50 av de 52 första i årets maratontabell tippat. Saknas gör Lidén o Tidstål. >Att bli omgångsvinnare är också stort. Det finns plats för många fler. Ifjol tippade 56 st slutomgången.

Gert Björnalm, Borås - lördag 4 december 2021 kl 15.14
Får se om vi får inleda nästa säsong utan Strand. Kaspar Sjöberg dömer.

Undrar hur det känns för Strand att han dömer i comebacken?


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 4 december 2021 kl 15.57
Nu har Elfsborg en halvlek kvar att rätta till detta och slippa skämmas för säsongsavslutningens alla stora besvikelser.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 4 december 2021 kl 17.06
De gjorde det jag hoppades, tände till i andra. Nu blev det i vart fall medaljplats och en (med viss tvekan) godkänd säsong. Lite för många stora plumpar i protokollet dock för att man ska vara riktigt nöjd. Minns tex den hemska 2-2-matchen mot Hammarby, förlusten mot Östersund, 0-4 mot Mjällby och senaste hemmaförlusten mot AIK. Med alla dessa motgångar är en fjärdeplats trots allt bra. Men det är lite märkligt att Elfsborg i år tagit fler poäng på bortaplan än hemma på Arenan, och det har varit ett ganska svajigt år. Lite för mycket utvisningar, lite för många tappade poäng i slutet av matcherna, lite för ojämnt helt enkelt. I sina bästa stunder har Elfsborg varit ett av seriens absolut bästa lag, men inte tillräckligt stabila.

Tycker faktiskt inte det gör så mycket att vi missar europaspel - bättre att ha fokus på allsvenskan nästa år. Och varför inte ett cupguld?

Men sammantaget - medalj igen. Det är faktiskt inte fy skam!

Bo Andersson, Hässelby - lördag 4 december 2021 kl 17.21
Ja, jag tycker väl ungefär som Jan, med skillnaden att jag visst saknar Europaspel (eller om det ska vara europaspel). I det stora hela: bra jobbat, grabbar! Ser med tillförsikt fram emot nästa säsong med vår fina klubb!

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 4 december 2021 kl 17.24
Härligt! Men lite kritik så här i elfte timman. Bänka Simon Olsson tills dess han förstår att det är ok att göra mål…

Lars Alexandersson, Linköping - lördag 4 december 2021 kl 17.40
Instämmer om Simon Olsson. Det är tillåtet att skjuta när man har bra läge - man måste inte alltid söka passningsalternativ.

Chansen till ECL är hyfsat stor tack vare att det blev en fjärdeplats till slut (vi låg ju femma ett tag ...). Om något av topp-4-lagen vinner cupen så är det klart!

Tipset rättas efter kl 20 någon gång. Ska ta mig hem från Örebro och tina först.


Jörgen Willborg, Borås - lördag 4 december 2021 kl 17.53
Vi slog ica 2 gånger och hamnade före dem i tabellen samt slapp nedflyttnigsstrid. Många mål gjorde vi också, bara mff och bajen gjorde fler. Vi som varit med länge vet att skatta en sån säsong högt! Fullt godkänt med brons. Vi har dessutom en ny säsong att se fram emot med en ung och utvecklingsbar trupp. Heja di Gule!

Johan Nilsson, Göteborg - lördag 4 december 2021 kl 18.04
Notera att vi gör ett bättre år än i fjol. 2020 var Allsvenskan en enda stor mittensmet (utom Malmö) och våra 51 poäng räckte till andra plats.

I år tog vi hela 55 poäng. Det räckte med nöd och näppe till fjärde plats. Konkurrensen i toppen har varit hårdare i år.

Europaplats är jätteviktigt för klubben, hoppas vi kan få en via cupen.


Niclas Fridén, Mullsjö - lördag 4 december 2021 kl 18.11
Synd att maskineriet började knacka lite på slutet men utvisningar, avstängningar och skador kommer och går, det är fotboll... Jag är ändå nöjd med att vi är med och utmanar till näst sista omgången och inte ens media kan nu säga annat än att vi är ett topplag. Sett till de två sista säsongerna har vi trots allt tappat Jesper Karlsson, Sivert Heltne Nilsen, och Joseph Okumu men ändå är vi där och hugger...

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 4 december 2021 kl 18.30
Kollade av tabellerna sedan 2006. På 16 år har vi:

2 förstaplatser
2 andraplatser
2 tredjeplatser
5 fjärdeplatser
5 år utan medalj

Medalj 11 år av 16 är extremt bra egentligen, även om vi alltid vill ha mer. Det var ju lite svajigt 2018-19, men nu verkar vi vara tillbaka i toppen.

Vad gäller europaspel - visst är det kul, men det tar också kraft och fokus. MFF klarade med nöd och näppe att försvara guldet, en prestation med tanken på det hårda internationella matchandet. Men som sagt, det kan bli gulsvart internationellt spel ändå, trots fjärdeplatsen.

Lars Alexandersson, Linköping - lördag 4 december 2021 kl 20.17
Stora grattis till Henrik Svensson, som vann siffertipset, och till Lennart Odhström, som vann tabelltipset!

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 4 december 2021 kl 21.01
Jan-E:s sammanställning över de senaste 16 åren är ju formidabelt lysande! Vilket lag vi har! Vilken förening! Finns det överhuvudtaget något motsvarande i svensk fotboll? Stolt och glad över detta faktum!

Jag instämmer även med gratulationerna till våra fantastiska tippare! Grattis Henrik & Lennart. Jag känner båda två...


Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 4 december 2021 kl 21.07
Seger mot Örebro borta sker väldigt sällan. En dålig första halvlek följdes av en bättre andra halvlek. Rättvis seger. Jag måste kommentera vårt interna tips där familjen Lindh i Trollhättan tog de 3 första platserna. Fattar inte att vinnaren bara är 10 år. Vad kommer det att bli av henne ? Jag själv blev nummer 2 i maratontipset och så högt har jag aldrig kommit tidigare. Jag kommer att sova gott i natt

Bo Andersson, Hässelby - lördag 4 december 2021 kl 21.27
Såg just på resultatet av Tabelltipset och inser att jag fallit offer för ICAs oförmåga att kapitalisera på alla supervärvningar som gjorts i nådens år 2021. Stort grattis till Las Palmas som vann på målskillnad!

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 5 december 2021 kl 9.09
STATISTIK. Bäst att tippa rätt slutresultat 2021 var Tomas Kolles 37 följd av Peter Olsson 35 och Daniel Gustavsson 33. Av årets 78 tippare hade 76 st tippat minst 1 rätt slutresultat.

Henrik Svensson, Varberg - söndag 5 december 2021 kl 11.15
Grattis Lennart Odhström till segern i Tabelltipset. Tack Lars Alexandersson för Grattis men framförallt för Allt du gör för oss guliganer. Tack Håkan Birgersson, Reinhold Arnesved och Jan-Ove Sjöberg för trevlig samåkning och samvaro under säsongen. Kan bli en tur till Degerfors även 2022. Tack alla skribenter, uppskattar verkligen era inlägg.

Gert Rehn, Göteborg - söndag 5 december 2021 kl 11.21
En strålande prestation att bli fyra med 55 poäng. Betänk att Elfsborg enligt ekonomin, som i längden till mycket stor del styr resultaten, skall hamna på åttonde plats. Mest pengar vinner helt enkelt. Laget har alltså kraftigt överpresterat de två senaste åren. All heder åt spelare, tränarstab, klubbledning och styrelse. De enda som inte verkar fatta prestationen som laget utför är publiken, alltså de som inte kommer. Varför publiksiffrorna är så dåliga är helt obegripligt. Laget spelar en bra och attraktiv fotboll för det mesta och tar många poäng. Och så himla dyrt är det inte att gå på match jämfört med mycket annan underhållning. Själv har jag redan försäkrat mig om mina två platser på arenan till nästa säsong. Har man en gång kommit över de bästa platserna på arenan gäller det att hålla hårt i dem.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 5 december 2021 kl 11.39
Ovanligt lång tystnad från Las Palmas. Har det blivit en cerveza för mycket efter segern i tabelltipset, tro?

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 5 december 2021 kl 11.47
Cupen lottas i kväll kl 19.00. Det som redan är klart är att vi får Degerfors i gruppen (igen) - vi möter dem hemma i sista matchen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 5 december 2021 kl 12.25
Lars>>> Hade inte tillgång till datorn igår, är kass på att skriva på telefonen, inte minst med många cervezas i kroppen

Tack till alla som grattat, det känns riktigt stort att vinna tabelltipset.

Så nära vi var i år. Fyra poäng från guldet. Det gör ju att de tre 2-0 matcherna på Borås Arena som vi tappade till två oavgjorda och en förlust känns extra tunga. Eller de te poäng vi tappade mot Norrköping borta på grund av en löjlig utvisning, så kan man fortsätta, men vi har ju också snott till oss segrar som inte var förtjänta som borta mot Varberg, så i slutändan blir väl tabellen rättvisande.

I vinter lär vi väl tappa några spelare, men är inte oroad vi har talanger på lager. Zandén och Ondrejka är bara toppen på ett isberg.

Till sist grattis till Zelda Lindh som genom att vinna omgång 30 tog sin andra delseger.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 5 december 2021 kl 12.41
Nu går det bra att rösta om Elfsborgs bäste spelare i år!

Henrik Eliasson, Örebro - söndag 5 december 2021 kl 14.32
Jag har röstat. Det var inte lätt. Valde till slut en doldis som nummer ett: Fredrik Holst. Lysande i sin roll. Stark tvåa förstås Väisänen.

Magnus Alburg, Karlstad - söndag 5 december 2021 kl 16.53
Som komplement till Elfsborgs placeringar av Jan Ericson kommer en maratontabell 2006-2021.
(M)atcher, (P)oäng, (G)jorda (M)ål, (I)nsläppta (M)ål, (S)nitt(P)oäng
  Lag         M  P  GM  IM  SP 

 1 Malmö FF      472 885 1,76 1,01 1,88
 2 AIK         472 856 1,49 0,94 1,81
 3 IF Elfsborg     472 790 1,61 1,20 1,67
 4 IFK Göteborg    472 735 1,54 1,16 1,56
 5 Djurgårdens IF   472 717 1,39 1,19 1,52

 6 Kalmar FF      472 654 1,30 1,32 1,39
 7 BK Häcken      416 623 1,60 1,23 1,50
 8 IFK Norrköping   360 567 1,59 1,38 1,58
 9 Helsingborgs IF   382 562 1,52 1,35 1,47
10 Örebro SK      416 512 1,24 1,52 1,23

11 Hammarby IF     322 472 1,54 1,39 1,47
12 Gefle IF      322 367 1,07 1,43 1,14
13 Halmstads BK    322 332 1,02 1,44 1,03
14 Mjällby AIF     210 267 1,22 1,30 1,27
15 GAIS        202 224 1,06 1,36 1,11

16 Östersunds FK    180 213 1,23 1,52 1,18
17 GIF Sundsvall    210 208 1,14 1,60 0,99
18 Trelleborgs FF   176 188 1,13 1,55 1,07
19 IK Sirius      150 174 1,33 1,78 1,16
20 Åtvidabergs FF   150 164 1,21 1,58 1,09

21 IF Brommapojkarna  176 152 0,90 1,84 0,86
22 Falkenbergs FF   150 117 1,05 2,03 0,78
23 Syrianska FC     90 76 0,96 1,70 0,84
24 Varbergs BoIS    60 74 1,33 1,37 1,23
25 Jönköpings Södra IF 60 65 1,05 1,42 1,08

26 Östers IF      56 47 0,82 1,59 0,84
27 Örgryte IS      56 42 0,91 1,66 0,75
28 AFC Eskilstuna    60 40 0,85 1,83 0,67
29 Degerfors IF     30 34 1,13 1,70 1,13
30 Ljungskile SK    30 24 0,77 1,73 0,80

31 Dalkurd FF      30 24 1,00 1,90 0,80
32 Västra Frölunda IF  26 15 0,65 2,38 0,58
33 Enköpings SK     26 14 0,85 2,27 0,54
34 Assyriska FF     26 14 0,65 2,00 0,54

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 5 december 2021 kl 19.31
Ingen lätt grupp i Cupen.

Grupp 4

Elfsborg

Degerfors

Gif Sundsvall

Skiljebo


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 5 december 2021 kl 19.45
In och rösta på årets mål, Johan Larsson.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 5 december 2021 kl 20.10
Enda gruppen där tre lag spelar i allsvenskan 2022.

Roland Dellton, Lerum - söndag 5 december 2021 kl 20.33
Två mål och en assist av Jesper K när AZ vann idag med 3-1

Emelie Hultin, Borås - tisdag 7 december 2021 kl 8.56
BLI MEDLEM för 2021+2022!

I skrivande stund är vi just nu 782 medlemmar. Vi hoppas att nå 800 medlemmar innan årets slut!
En av IF Elfsborgs present till Guliganerna var att ha Guliganernas 30 års emblem tryckt på matchtröjan mot AIK. Dessa har vi nu fått av IF Elfsborg. Vi kommer att lotta ut 10 av dessa tröjor (1/dag) till våra medlemmar.
Så ikväll kommer första utlottningen ske. Vill du vara med i lottningen?
BLI MEDLEM!

Anders Täreby, Steninge - tisdag 7 december 2021 kl 9.11
Jag har röstat enligt följande:
Frick, Strand och Väisänen är mina topp tre i år och får vardera 3p (motsvarar 4 av max 5 knallar i min bok).
Larsson, Rönning, Alm, Okkels, Römer, Holst och Olsson har alla haft en bra säsong och får vardera 2p (motsvarar 3 starka knallar i min bok).
Bernhardsson och Ondrejka har haft toppar när de väl spelat. Framtidsspelare som får vardera 1p. I min knalleliga får de 4 knallar för sina toppar men 2 knallar för hela säsongen).

Thelin får 4 knallar en riktigt bra säsong!

Andreasson får 4 knallar för bra truppbygge och kontinuitet i allt kring Elfsborg.

Elfsborg som helhet får 4 knallar för en riktigt bra säsong. Med lite flyt kunde vi faktiskt gått hela vägen, men det var inte riktigt vårt år. 2021 visar dock hur Elfsborg ska byggas, med kontinuitet och stabilitet i centrallinjen och talang och fart på kanterna. Jag gillar verkligen hur Elfsborg spelar nu. Tyvärr har vi inte råd med skador och avstängningar på våra bästa spelare. Där ligger skillnaden mot t.ex. Malmö, och det ska vara den skillnaden. Men vi kan vinna om vi spelar som i år, den känslan gillar jag. Höjdpunkterna var förstås segrarna mot Blåvitt samt bortamatchen mot Djurgården. Stolt över att vara gul!


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 7 december 2021 kl 10.21
Jag gav fem poäng till Väisänen och sedan tre poäng och nedåt till ungefär samma spelare som Täreby.

Emelie Hultin, Borås - tisdag 7 december 2021 kl 20.24
Guliganerna sitter just nu och skissar på en ny t-shirt som ska komma lagom till julhandeln. Denna t-shirt ska vara för att hylla några av våra största spelare genom tiderna. Men vi behöver en bild på John Hedin. Typ något "idolkort" som är i bra kvalité. Är det någon som har något sådant liggandes som kan ta kort på det? Kan mailas till Emelie.hultin@guliganerna.se Tack på förhand!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 8 december 2021 kl 11.15
Thelin fick priset årets ledare som delas ut av domarföreningen. Enligt mig mycket välförtjänt.

”Jimmy har fortsatt med sitt framgångsrika ledarskap och fortsätter att uppträda på ett respektfullt sätt mot oss domare. Jimmy framför sina synpunkter på ett konstruktivt och lugnt sätt och väljer så gott som alltid att fokusera på sin egen och sitt eget lags insats, snarare än på domaren. Detta gör att Jimmy Thelin utses till årets ledare 2021.”


Läs nya (från 8/12 kl 14.30) / dagens / äldre inlägg

Skriv inlägg!