Söndag 19/9  Sponsor: Johan Nilsson, Göteborg
Nästa tävlingsmatch: 19/9 15.00 (b) Östersund

VG debatt - inlägg sedan 4/8 kl 1.21


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 1 september 2021 kl 15.26
Ännu en spelare såld. Deniz Hümmet till turkiska Rizespor och blir lagkamrat med Sebastian Holmén. Borde väl ge några miljoner till kassan. Han hade ju kontrakt till och med 2022.

Undrar hur det blir med Ndione. De flesta fönster stängdes igår.


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 1 september 2021 kl 15.35
Erik N: Skillnad på att skruva lite på upplägget och att växla över till ett triatlonupplägg. Men jag tänker inte ge mig in i den debatten igen, och som sagt, i många andra frågor är det jag som har varit galet ute.

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 1 september 2021 kl 15.38
Transfermarkt har blivit en maktfaktor som vi alla refererar till jämt och ständigt. Och det gäller inte bara oss på VG. Hela fotbollsvärlden tittar på Transfermarkts värderingar: klubbar, agenter, journalister och inte minst spelarna själva.

Här är en intressant artikel (ingen betalvägg) om hur TM startades och växte. Från början var det bara en tysk snubbe som ville ha bättre koll på sitt favoritlag, Werder Bremen. Så småningom växte det till dagens gigantiska sajt.

Fortfarande är det dock i grund och botten ett gäng fotbollsnördar (de får input från fans i hela världen) som sitter och snackar ihop sig. Kan vara värt att hålla i minnet när man refererar till dem.


Conny Johansson, Brämhult - onsdag 1 september 2021 kl 16.03
Marokhy Ndione stannar i Elfsborg. Men en övergång var nära, avslöjar han. – Förhandlingar pågick in i det sista, men Elfsborg ville nog inte sälja till slut, säger Ndione.

Roland Dellton, Lerum - onsdag 1 september 2021 kl 17.30
Känns bra att vi har kvar vår främste målskytt

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 2 september 2021 kl 10.16
Mot Häcken blir det upp till bevis för publiken. Ståplatsläktarna öppnas och ökar därmed kapaciteten till 5 000 på Borås Arena. Med tanke på hur bra vi är borde ju publiken återvända, men jag är pessimist.

Tror fortfarande att boråsarna tänker, betalt för TV kommer inte köpa biljett. Fast jag hoppas jag har fel. Heja di Gule.


Ronnie Karlén, Falköping - torsdag 2 september 2021 kl 12.37
Lennart... var finns uppgifter om 5000 personer ? Men givetvis är de nu 3 matcher i rad som drar publik,även om inte Boråsare väljer att komma.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 2 september 2021 kl 12.58
Ronnie >> Nu öppnar vi Elfsborgsläktaren.

Smart att släppa biljetterna till de tre matcherna mot Häcken, Malmö och Göteborg som ett paket, så att elfsborgare i första hand lägger beslag på dem.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 2 september 2021 kl 13.02
Tyvärr ligger alla på vardagar, så jag kan nog inte se någon av dem på plats.

Erik Nilsson, Linköping - torsdag 2 september 2021 kl 13.03
Johan: Visst, det är skillnad. Men ändå någon slags rätt i sak för kritikerna, det var för lite träning. Då vänder jag mig mot din beskrivning att alla var ute och cyklade (fast, i sin natur är kanske triathleter just ute och cyklar, de kan liksom inte hjälpa det ;) ).

Ronnie Karlén, Falköping - torsdag 2 september 2021 kl 13.44
Lars.... tack för din info. Nu har även jag läst Jag hade för mig att det fortfarande var ett regelverk kring stående publik enligt FHM och polisen. ”Sektionering är möjligt även för stående publik. Då kan en sektion rymma 600 personer utomhus om var och en har 5 kvadratmeter till sitt förfogande.” Jag har förmodligen fattat fel eftersom man nu kan öka till 5000. Så jag ”pudlar” i ämnet😉

Ronnie Karlén, Falköping - torsdag 2 september 2021 kl 13.59
Lars... pudlar dubbelt. Hade reglerna om 600 gällt hade vi ju enbart kunnat ta in ca 300 pers på elfsborgsläktaren. Typ 75x20 meter är ju 1500 m2. Och 5 m2/person är ju 300 st. Och ännu mindre på knallelandsläktaren.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 2 september 2021 kl 14.35
Fast hur räknar man kvadratmeter på en sluttande läktare? Projektionen på marken? Tur att vår skapare och spirituella ledare är matematiker!

Gert Björnalm, Borås - torsdag 2 september 2021 kl 15.31
Angående Thelin så förstår inte jag riktigt varför allt är så svart och vitt. Han har verkligen lyckats, och ska ha mycket beröm för det som han har åstadkommit, men innan han fick de spelare som han ville så var det inte mycket som funkade. Jag tycker att en riktigt bra tränare borde kunna få ut det bästa ur varje trupp, men då krävs att man läser av vad som passar bäst för den aktuella truppen. Han var bara intresserad av att spela en sorts fotboll, trots att truppen då var anpassad för något annat. Och jag hävdar fortfarande att truppen då var mycket bättre än vad resultaten visade. För dyr var den säkert, och det var så klart också en stor orsak till att förändringar behövdes, men så länge man hade de spelare som man hade borde man kunnat prestera mycket bättre än man gjorde.

Summa summarum för mig är att de första två säsongerna får han svagt betyg, därefter högt. Och då menar jag för det rent fotbollsmässiga. Utanför planen, när det gäller att forma truppen och värva rätt spelare får han (och Stefan?) starka betyg hela vägen (även om inte alla värvningar lyckats förstås).


Gert Björnalm, Borås - torsdag 2 september 2021 kl 15.45
För övrigt är jag lite undrande över hur värvningarna görs nu. Fast mer över vad det signalerar.

Gissar att mittfältstruppen kommer att förändras en hel del. Gojani försvinner nu, Sampa får nog inte nytt kontrakt. Frågan är hur länge Simon stannar, en bra höst så kanske han går utomlands sedan. Får Söderberg och K Holmén nya kontrakt?

Sen har vi närmast överskott av anfallare. Centrala anfallare (1 position) har vi alltså fyra spelare. Jag trodde därför att någon av Frick och Ndione var på väg ut när vi värvade islänningen, och kanske hade man räknat med att Ndione skulle försvinna. Och sen skulle man kunna gissa att Cooper Love inte ingår i framtidsplanerna.

Mittbackar, med tanke på att McVey gått så bra och att vi värvade Lagerbielke, kommer vi verkligen att köpa Jarjué? Har Broman nån chans?

Vilka av -01:orna får förlängt (allas kontrakt går väl ut)? Jag rankar sannolikheten så här:
1 (mest trolig förlängning): Zandén. Att han fått så lite speltid tror jag beror mest på att Strand varit så bra och spelar nonstop. Imponerade på försäsongen och vi har ingen annan backup på vänsterbacken. Plus ende vänsterfotade ytterbacken.
2: Söderberg. Har fått viss speltid, och det kan försvinna en del framför honom som innermitt
3: Cooper Love. Svårbedömd status, trångt på hans position. Men ändå en pålitlig målskytt tidigare, sådana brukar vara attraktiva. Och fått nån chans i alla fall, gjorde nåt mål på försäsongen. Och tycks kunna spela på fler positioner. Kan få förlängt, men bli utlånad.
4: Broman. Trångt på positionen, men vi vet inte om Jarjué köps loss och Väisänen borde vara attraktiv på marknaden. Och nån backup behövs, men oklart vilka kvalitéer han har.
5: K Holmén. Har oftast varit helt utanför truppen, har inte fått några chanser alls. Status tycks låg, kvalité okänd.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 2 september 2021 kl 18.10
Oscar Aga har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2025. Ansluter i vinter.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 2 september 2021 kl 18.50
Gert>>>>> Visa mig en enda tränare som kommer till en klubb och bara tar över spelsystem och spelare. Alla bra tränare har en idé hur de vill att laget ska spela.

Min lokala klubb, Real Sporting San José, där jag är materialare, har fått en ny tränare och han har ändrat spelsystemet totalt.

Vi är nu inne på andra veckans träning och baserat på vad jag sett så kommer en hel del favoriter från fjolårets säsong att få se sig om efter en annan klubb om de inte anpassar sig. I dagsläget har vi runt 30 på träningarna, ett dussin helt nya, om ett par veckor kommer vi att ha en trupp på 22-24 spelare som får kontrakt vilket ger dig 50 Euro i månaden. Materialaren får noll.

Samma sak med mitt lag i England, Sheffield Wednesday. Tränaren Moore kom in februari utan chans att värva nytt och så blev han sjuk i Covid så missade de flesta matcherna så vi åkte ner i trean, League One. Efter säsongen rensade han ut stora delar av den välbetalda spelartruppen och tog in 14 nya, alla på fri transfer eller lån.

Min poäng är att en tränare har en plan och spelare som inte vill/kan spela som han vill kommer att försvinna.


Jonas Claesson, Bottnaryd - torsdag 2 september 2021 kl 20.08
Den tränare som inte har en egen idé blir aldrig långvarig. (Se på Rolle hos ifk)

Jag är överhuvudtaget lyrisk över hur bra vi fungerar som förening nu och njuter i fulla drag.

Men det kan gå fort i fotboll och snart nog har vi en ny debatt om vilka som ska avgå! Haha!


Gert Björnalm, Borås - torsdag 2 september 2021 kl 20.39
Min viktigaste tes är att jag inte tror på svart och vitt på det sättet. En tränare är inte kass ett år och fantastisk ett annat år (även om förstås även tränare kan utvecklas). Samma sak gäller spelare. I Sverige har en tränare sällan resurser att bara slänga ut en stor del av truppen och bygga nytt. Bygga nytt kan man göra, men sällan på så kort sikt. Och så var det också för Thelin, det gick inte på ett halvår som i Sheffield W eller andra exempel i andra och större ligor. Så jag tycker inte att den jämförelsen är särskilt relevant. Och egentligen gillar jag att det är så, tycker att det är en fruktansvärd människohandel som många sådana klubbar sysslar med.

Jag är helt med på att vi behövde bygga om, framför allt av ekonomiska skäl där vi satt på en för dyr (men inte nödvändigtvis för dålig trupp). Självklart har de flesta tränare (utom Rolle då kanske ) en idé om hur man vill spela, och hur man ska komma dit, men att forcera dit trots att man inte har rätt spelare tycker inte jag är särskilt imponerande. I det här fallet var det inte så långt ifrån att det kunde kostat oss den allsvenska platsen, och då kunde priset blivit väldigt högt. Jag tror i alla fall inte på att det finns en taktik som alltid är bäst oavsett spelare, men det kunde tyckas som att Thelin tyckte det när han kom. Därför får han fortfarande underkänt av mig för det första året och kanske även det andra även om riktningen var tydligare och bättre då.

Men lika fullt får han självklart mer än godkänt för 2020-2021. En annan sak som jag verkligen gillar är Elfsborgs envishet att stå fast vid beslut. I det här fallet att behålla Thelin och fortsätta jobba framåt långsiktigt trots att resultaten uteblev. Och det säger jag trots att jag också tillhörde de som tyckte att Thelin skulle sparkas.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 2 september 2021 kl 21.07
Gert>>>> Att göra sig av med spelare som inte passar är inte lätt eftersom många sitter med långa kontrakt. I exemplet Wednesday var i stort sett alla som fick gå folk vars kontrakt gått ut och inte förnyades eftersom managern inte ville ha dem kvar och dessutom hade flera löjligt höga löner.

När Thelin kom till Elfsborg så var i stort sett alla spelare med kontrakt på minst ett år och längre. Givetvis är det inte lätt att då bli av med spelare. För det krävs ju att någon annan klubb vill ha spelaren ifråga. Uppenbarligen var rusningen efter någon av våra högavlönade inte stor. Var väl bara Holst som försvann under sommaren 2018.

Omsättningen av spelare i en klubb är ju stor eftersom så fungerar den moderna fotbollen, det är köp och sälj som gäller.

Titta på Elfsborg som i sommar . Fyra nya in, blir fem när Boatengs papper är klara. Även fem ut, fyra sålda en på lån.

Att lära sig ett nytt system tar tid, speciellt om det som i Thelins fall kräver att du är beredd att både försvara och anfalla vilket kräver att du är beredd att löpa enorm mycket.

Ta Jesper Karlsson, det tog lång tid för honom att lära sig det defensiva arbetet och fick därför inte mycket speltid trots att han på alla träningar jag sett i Maspalomas och i Borås nog var den spelare som gjorde flest mål.

Jesper bet ihop och blommade ut och belönades med proffskontrakt. Flera andra spelare ville/kunde inte ta till sig spelsättet och valde/tvingades lämna.


Emelie Hultin, Borås - torsdag 2 september 2021 kl 21.21
Guliganerna har passerat 600 medlemmar för 2021 och den starka tillströmningen är en tydlig indikator på att intresset är stort för att vara en del av IF Elfsborgs aktiva supporterkultur. Vi vet att det finns många fler som funderar på att ta steget till att bli medlemmar och därför har vi tillsammans med IFE ett kanonerbjudande.  

Inför matchen mot BK Häcken 13e september kör vi en medlemsdrive. För varje nytecknat medlemskap i Guliganerna bjuder vi på en matchbiljett i klacken. Passa på att bli medlem i Guliganerna för resten av 2021 och bidra samtidigt till att vi blir än fler sjungande när vi återvänder till Elfsborgsläktaren mot BK Häcken. Fixa medlemskapet själv, tipsa en polare eller värva en familjemedlem.

BLI MEDLEM HÄR!

Emelie Hultin, Borås - torsdag 2 september 2021 kl 22.19
I de nya riktlinjerna så ska ståplatspublik ha en kvadratmeter/person. Därför kan de nu öppna upp för ca 1000 personer på varje läktare.

Magnus Andersson Neumann, Borås - fredag 3 september 2021 kl 6.29
Kräver härmed att Viktor Claesson får Guldbollen!

Kurt Nilsson, Skyttorp - fredag 3 september 2021 kl 8.59
THELIN,vilken tränare,världens bästa---Eller Hur ??????? Vad tog Tobias Linderoth vägen ??? Sedan byter ju Elfsborg spelare i parti och minut via värvningar så det går inte längre att hålla reda på dom----Det var Bättre förr,då var dom kvar i betydligt längre och hade en klubb känsla som idag totalt har försvunnit-----Pengarna styr till 1000 procent !!!

Emelie Hultin, Borås - fredag 3 september 2021 kl 9.18
Nu släppte IF Elfsborg sitt biljettpaket för matcherna mot Häcken, Malmö och blåvitt. Om ni inte har sett det har nu även kategori 2 biljetter också kommit igen, vilket innebär att det även går att gå på sittplats till ett billigare pris.

Jag kan också tycka att prissättning IFE har gjort för dessa tre matcher är rimlig och bra!
Kategori 1 (ordinarie) 850 kr (ord. Pris 940 kr)
Kategori 1 (ungdom, senior) 650 kr (ord. Pris 715 kr)

Kategori 2 (ordinarie) 550 kr (ord. Pris 615 kr)
Kategori 2 (ungdom, senior) 400 kr (ord. Pris 465 kr)

Ståplats Elfsborgsläktaren (ordinarie) 400 kr (ord. Pris 465 kr)
Ståplats Elfsborgsläktaren (ungdom, senior) 280 kr (ord. Pris 315 kr)

Emelie Hultin, Borås - fredag 3 september 2021 kl 9.21
Glömde självklart lägga in en länk till att köpa biljetter: KÖP BILJETTER HÄR!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 3 september 2021 kl 9.38
Emelie>>> Verkligen bra priser på paketen.

Kurt>>> Du måste väl mena Anders Linderoth, eller?

Du har helt rätt i att omsättningen av spelare ökar. Orsaken är som du också konstaterar att pengarna styr.

För att komma undan detta så får man ge sig långt ner i seriepyramiden. Som till Real Sporting San José som spelar i den näst lägsta divisionen som finns.


Lars Alexandersson, Linköping - fredag 3 september 2021 kl 12.35
Lennart >> Hur känns det för dig att vara materialare i en kunglig klubb?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 3 september 2021 kl 13.03
Lars>>> Som gammal republikan känns det ju lite underligt. Men det enda kungliga är väl i namnet. Stadsdelen San José är den tredje äldsta i Las Palmas och en av de fattigaste. Klubben är dessutom den äldsta på Gran Canaria. Grundades 8/12 1913. Nio och ett halvt år efter IFE.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 3 september 2021 kl 13.06
Gå in och rösta fram Bernhardsson som månadens spelare och Jimmie Thelin som månadens tränare. Svensk Elitfotboll.

Daniel Strömqvist, Malmö - fredag 3 september 2021 kl 16.59
Nu har även jag röstat. På Bernhard och Thelin naturligtvis. Kan du tänka dig, Lennart

Trevlig helg alla gula!


Bo Andersson, Hässelby - fredag 3 september 2021 kl 19.04
Magnus Andersson: Peter Wettergren som president och Viktor Claesson som Statsminister. Thelin blir en bra inrikesminister. Kung vågar jag inte utse.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - fredag 3 september 2021 kl 21.54
Kung? Jag röstar på VG:s skapare L Alexandersson! Han har väl aldrig gjort några stora insatser i allsvenskan men har gjort avgörande insatser i allsvenskan...

Utan Vi Gule - inget guld 2006 och 2012.


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 4 september 2021 kl 8.15
Ja, jag har alltid tyckt att rollen som upplyst despot skulle passa mig perfekt.

Magnus Andersson Neumann, Borås - lördag 4 september 2021 kl 9.46
Jag ställer upp på samtliga nomineringar!

Tomas Kolles, Dalsjöfors - lördag 4 september 2021 kl 11.02
Vila i frid CvZ 🌹

Mikael Häggström, Borås - lördag 4 september 2021 kl 11.03
Läser i Borås Tidning att Christer von Zwiegbergk har lämnat oss. Till slut så vann cancern över honom.

Jag lärde känna honom för mer än 50 år sedan då han var ledare i Elfsborgs ungdomssektion.

Christer var en riktig Elfsborgare och hans kärlek till klubben visade sig många gånger här på Vi Gule.

Vi får alla tacka Christer för alla hans inlägg i debatten.

Vila nu i frid Christer. Det kommer säkert någon och berättar för dig när Elfsborg vunnit allsvenskan nästa gång!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 4 september 2021 kl 11.22
Leve Kung Lars den Gule.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 4 september 2021 kl 11.27
Vila i frid CvZ.

Jag kommer att sakna hans inlägg.


Bo Andersson, Hässelby - lördag 4 september 2021 kl 13.34
Jesper med i startelvan mot Uzbekistan, enligt DN. B-betonat lag, men ändå en chans!

Bo Andersson, Hässelby - lördag 4 september 2021 kl 17.46
Kände inte CvZ personligen, men jag har förstått att han kämpade länge mot sin sjukdom. Vår sista konversation här på VG handlade om korvgubben på Ryavallen. CvZ strök nästan alltid mothårs så det vitaliserade debatten. Tråkigt när en stämma på VG tystnar för alltid. QEPD.

Peter Wiberg, Borås - lördag 4 september 2021 kl 18.31
Det var ledsamt att läsa om CvZ:s bortgång. Vi hade vid en viss tidpunkt en del gemensamma fiender här så vi åkte på två bortamatcher ihop säsongen 2006, Öster och HBK. Bra resultat i båda matcherna och trevliga resor så ibland undrade jag varför vi inte fortsatte med det. Men i övrigt kände jag inte honom mer än ni andra som har läst och skrivit här i många år. Tyckte att han var rolig att läsa, om än något dramatisk. Allt som allt gav han ett hyggligt intryck och jag kommer sakna hans input.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 5 september 2021 kl 16.16
P17 är bättre än A-laget. Nionde raka segern idag borta mot Öster med 7-0. A-laget har ju "bara" 7-2-0.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 5 september 2021 kl 17.27
Nu är det ju landslagsuppehåll och råkade se en sak på twitter som inte har med Elfsborg att göra, men som hände just detta datum för 26 år sedan. Higuita gör en otrolig räddning mot England på Wembley.

Den räddningen måste nog rankas som en de häftigaste räddningar som gjorts. Vadå använda händerna?


Bo Andersson, Hässelby - söndag 5 september 2021 kl 18.35
Tittade på andra halvlek mot Uzbekistan med ett halvt öga, mest för att se hur det gick för Jesper. Det såg bra ut, men han har mördande konkurrens på sin position i det ”riktiga” landslaget.

Såg på spelarbetygen i Expressen med den underliga detaljen att spelare som kom in i 63:dje minuten ansågs ha spelat för kort tid för att bedömas! 30 minuter på plan! Det här med spelarbetyg är ju inte vetenskap utan bara en ”kul grej”, så hur kan 30 minuter inte vara tillräckligt?


Emelie Hultin, Borås - måndag 6 september 2021 kl 12.12
Det händer väldigt mycket nu inom Guliganerna. Vi arbetar för fullt med Gula Torget och öppnandet utav det på måndag.

Vi har också en grupp som har diskuterat hur ska vår supporterkultur ta nästa steg. Läs gärna vad som är på gång!

Man får fram till fredag kl 12.00 matchbiljett till matchen mot Häcken om man blir medlem.

Idag släppte vi även vår nästa kampanj. Alla medlemmar har chans att köpa billigare biljetter till Elfsborgsläktaren för 100kr (vuxen)/ 80kr (ungdom/pensionär).

VI SKA ÄNTLIGEN FÅ KOMMA TILLBAKA TILL VÅR LÄKTARE!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 6 september 2021 kl 17.06
Nu är det klart när cupmatchen mot FC Stockholm Internazional spelas. Kristinebergs IP den 13/10 klockan 18.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 6 september 2021 kl 17.35
Cupmatchen spelas under landslagsuppehållet, alltså (dagen efter VM-kvalmatchen Sverige-Grekland).

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 6 september 2021 kl 18.06
Ni som lider av gulsvart abstinens nu när det är gulblått som gäller kan bota detta genom att kolla damlaget som ikväll klockan 19:30 möter Bergdalens IK på Björkängsvallen.

Boråsare kan ju ta sig dit, men för oss andra så visas matchen av BoråsFotboll. Heja di Gule

Ett annat sätt är att Tippa Elfsborgs återstående matcher.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 6 september 2021 kl 20.22
Damerna spelar riktigt bra och leder med 5-0 efter första halvlek.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 6 september 2021 kl 20.49
Har nog aldrig tidigare sett fyra stolpträffar på bara nån minut. Först skjuter Elfsborg i högerstolpen och på returen från en meter skjuts den igen i stolpen.

Därefter är det vänsterstolpen att få en träff, men även här går returen på nytt i samma stolpe!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 7 september 2021 kl 0.08
Elfsborgs damer vann med 8-0 mot Bergdalens IK U20. Matchen kan ses här. Kolla runt 1:23:40 och 1:25:50 för att se de båda dubbla stolpträffarna.

Mikael Häggström, Borås - tisdag 7 september 2021 kl 10.30
Läser just att "toppmötet" Malmö FF-Djurgården flyttas från söndagen 19 september till lördag den 18. Detta för att MFF ska spela mot Elfsborg den 22 och få en extra vilodag.

Elfsborg hade också gärna flyttat matchen mot Östersund till den 18 för att få en extra vilodag inför matchen mot Malmö FF.

Bara för att Malmö nu spelar i Europa ska väl inte hela det allsvenska spelprogrammet behöva ta hänsyn till detta.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 7 september 2021 kl 10.45
Mikael>>> Har Elfsborg frågat om att få flytta matchen och fått nej?

Är det bara jag på VG som följer damlaget


Mikael Häggström, Borås - tisdag 7 september 2021 kl 11.18
Jag vet inte om Elfsborg har försökt. Men det borde ligga i såväl Östersunds som Elfsborgs intresse att spela den 18.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 7 september 2021 kl 11.22
Jag följde damlaget förra säsongen, med idel promenadsegrar. Så jag har nog tänkt att det blir lite samma i år och lämnat saken därhän :)


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 7 september 2021 kl 11.26
Vet inte om det räknas som ”följer” men jag har koll på och gläds med resultaten, och läser det jag kommer över. Längtar till lite jämnare matcher. Kanske i Div 2.

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 7 september 2021 kl 15.02
Det blir väl matchen mot Vänersborgs IF (b) söndag 19/9 som avgör toppstriden. Division 3 västra.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 7 september 2021 kl 15.42
Lars>> Det är väl mest troligt, men det finns faktiskt en möjlighet att Vänersborg tappar poäng i sin nästa match måndag den 13:e borta mot Lödöse Nygård IK U.

Poängtapp där och under förutsättning att Elfsborg fortsätter vinna sina matcher så kan laget till och med kosta på sig en förlust borta mot Vänersborg om nu Lödöse Nygård IK U tar poäng.

Baserat på det jag sett av årets matcher så var nog den igår den bästa, men då ska man komma ihåg att Bergdalens A-lag spelade match samma kväll så det gjorde ju att deras U-lag var kraftigt försvagat.

I övrigt så har damerna även i de matcher som laget inte spelat jättebra ändå till sist malt ner motståndet och vunnit. I många matcher så har motståndarna i bästa fall haft ett eller två skott mot mål och noll insläppta mål på sex matcher talar ju sitt tydliga språk.


Conny Johansson, Brämhult - tisdag 7 september 2021 kl 15.59
Helt tyst om om värvningen Emmanuel Boateng från Hapoel Tel Aviv FC , det kanske har gått grus i maskineriet och det var därför inte Elfsborg ville sälja Marokhy Ndione nu . Tittade på Hapoels hemsida och kunde inte hitta Boateng i deras trupp längre , han var borttagen så han kanske dyker upp i Elfsborg ändå vad det lider , vem vet ? Skulle Boateng dyka upp så har vi skrivande stund 29 spelare i truppen och det är på tok för många .

Vinterfönstret blir intressant , truppen behöver bantas till max 24 spelare . Behövs 3 målvakte : nej , Mathias Dyngeland ut .Samuel Holmens kontrakt förlängs ej Tyvärr så platsar ingen för närvarande av Oliver Zanden , Noah Söderberg , Prince Isacc Kouame och Jack Cooper Love om vi för behålla resterande spelare i truppen . Hoppas några kan lånas ut i första hand och ett par säljas .

Det ju en del spelare i truppen som ryktas har ögonen på sig för utlandsflytt och med bra insatser i resterande del av allsvenskan skulle ju ovanstående nödvändiga åtgärder lindras . Jag tänker framför allt på Tim Rönning , Leo Väisånen , Simon Olsson ,Jeppe Okkels och Marokhy Ndione


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 7 september 2021 kl 16.31
Conny>>> Boateng väntar på arbets-uppehållstillstånd, innan det är klart kan han ju inte presenteras.

Med Boateng får jag det till 28 varav en är utlånad. Håller med om att tre målvakter låter mycket och Dyngeland har aldrig imponerat på mig. Däremot ska vi inte göra oss av med vare sig Zandén och Söderberg. Båda håller Allsvensk klass och perfekta som ersättare för Strand och Olsson.

Prince och JCL är just nu inte i form så utlåning vore nog en bra lösning. Se på hur bra det gick med McVey.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 7 september 2021 kl 16.40
Publikrestriktioner slopas den 29/9. Det betyder att Elfsborgs nio återstående matcher i Allsvenskan med start hemma mot Blåvitt kan ta emot alla som vill komma.

Frågan är dock om publiken återvänder? Matchen mot Blåvitt är en fredagskväll och hade väl normalt blivit utsåld, runt 16 000, kan det bli tiotusen i år?


Conny Johansson, Brämhult - tisdag 7 september 2021 kl 16.41
Lennart , fick du med Oscar Aga , han är ju kontakterad ?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 7 september 2021 kl 16.54
Conny. Nej eftersom Aga först är tillgänglig efter nyår och innan dess hinner mycket att hända.

Baserat på de senaste åren så lär vi få se runt fem nya in och fem ut i varje fönster. Enligt mig kanske lite för mycket, men eftersom de flesta som lämnar blir utlandsproffs så måste de ju ersättas med spelare som håller Allsvensk klass.


Jörgen Willborg, Borås - tisdag 7 september 2021 kl 19.09
Idag får Väisänen bekänna färg, ställs mot Pogba, Griezmann och Benzema med flera..

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 7 september 2021 kl 20.11
Jag tror att vi värvat en kommande publikfavorit. Oscar AGA utsågs av OBOS-Ligan till månedens unge spiller i august.

Kolla in videon när han gör sitt tredje mål mot Grorud och vände därmed underläge 0-2 till seger. Klassmål.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 7 september 2021 kl 21.00
Sandnes ska det givetvis vara som Aga gjorde hat-trick mot.

Mikael Häggström, Borås - onsdag 8 september 2021 kl 10.54
Blir än en gång irriterad att matchen Malmö FF-Djurgården flyttas från söndag den 19 till lördag den 18 september.

Ännu mer irriterad är att TT skriver "så att Malmö FF får en vilodag mer inför matchen mot Elfsborg"


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 8 september 2021 kl 11.13
Mikael>>> Vad hindar Elfsborg från att göra samma sak?

Fast ska jag vara ärlig tror jag att det för våra spelare kvittar det om vi spelar söndag eller lördag. Detta baserat på det täta matchandet före landslagsuppehållet. Gick ju som på räls undantaget urspårningen i Rotterdam.


Mikael Häggström, Borås - onsdag 8 september 2021 kl 11.24
Vet inte säkert vad som krävs för att flytta en match.

Men jag vet att det är STOR skillnad att ha fyra vilodagar jämfört med tre och dessutom en bortamatch först.

Fast nu har väl Elfsborg ekonomi att flyga till Östersund.


Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 8 september 2021 kl 15.18
Två dagar kvar att tycka till om VAR - rösta senast fredag kl 15.

54 skribenter har hittills röstat, och meningarna är delade!


Erik Nilsson, Linköping - onsdag 8 september 2021 kl 16.20
Tycker synd om JCL. Tycker han alltid varit bra när han hoppat in. Men rekryteringar och Gudjohnsen och Aga antyder att han inte finns i några framtidsplaner.

Hoppas man inte gör en "Dyngeland", d.v.s. undervärderar de redan tillgängliga alternativen i trupp/ungdomstrupp och rekryterar dyrt för något vi inte hade behövt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 8 september 2021 kl 16.26
Erik>>> Tycker också att JCL gjort bra ifrån sig. Min förhoppning är att han får ett förlängt kontrakt och lånas ut hela säsongen 2022 till ett lag i Superettan. Detta för att inte tappa honom.

Baserat på vad jag sett och läst om Aga så kommer han att bli proffs efter nästa säsong.


Erik Nilsson, Linköping - onsdag 8 september 2021 kl 17.12
Det är förresten nästan overkligt att Oliver Zandén knappt fått spela.

En annan säsong hade "ersättare till Strand" inneburit garanterad speltid var fjärde match ;)


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 8 september 2021 kl 22.57
Sveriges match idag var ett bra argument mot VAR. Inte för att beslutet gick emot Sverige utan för det att med den nya offsideregeln så gynnas anfallande lag.

Hade det varit en grek på samma plats som vår vänsterback hade det inte varit offside eftersom han då inte "påverkade" spelet. Lika lite påverkade vänsterbacken spelet han var ju 25 meter bort. Lotteri och tre minuter gick åt skogen.

Frågan är dessutom om inte målgöraren var offside, men det tittade inte VAR på. #(


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 9 september 2021 kl 8.35
Nu förstår jag inte din argumentation, Lennart. VAR används väl för att om möjligt se till att reglerna följs, ny offsideregel eller inte.

Hela ditt andra stycke, förutom " ... och tre minuter gick åt skogen", är bara en beskrivning av offsideregeln (som inte är så ny längre!) och har inget med VAR att göra. Lotteriet hade dessutom varit ännu större utan VAR, då linjedomarens - felaktiga, om än på marginalen - bedömning att det var offside hade kvarstått. Att det tog alldeles för lång tid håller jag med om, men det problemet har minskat avsevärt på senare tid.

Och självklart kollade VAR om målgöraren var offside, men det visades inte i TV av någon anledning.


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 9 september 2021 kl 10.03
Man kan i alla fall konstatera att Sverige är helt beroende av Claessons målskytte för att vinna eller ta poäng. Så försmädligt att hans lilla tåfjutt gick i stolpen! Sedan var ju Jesper en vitamininjektion när ha kom in, hann gör flera bra saker och var mycket nära att noteras för en målgivande passning.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 9 september 2021 kl 10.44
Lars>>> Visst kan man ha åsikter om den nya offsideregeln. För den i sig är ett lotteri. Som i fallet igår. Enligt offsideregeln så är en anfallande spelare som är i samma position som Sveriges VB inte offside, eftersom han inte påverkar spelet.

VB däremot som är ungefär 1cm nedanför greken upphäver offsiden. Det är ju detta som blir absurt. Greken är ju helt klart offside sett till var spelet är och det uppfattar linjedomaren och viftar.

Då kommer VAR in och de är tvungna att ägna tre minuter åt att hitta att en spelare på motsatt sida av anfallet var en cm nedanför.

Utan VAR hade det blåsts för offside och det med rätta.

Om, jag skriver om VAR ska användas så måste det fattas ett beslut inom 30 sekunder. Går det inte att avgöra inom den tidsrymden då ska domslutet gälla.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 9 september 2021 kl 14.18
Håller inte med dig helt om ditt resonemang, Lennart, men ditt påpekande om assymetrin i offside regeln är mycket intressant och något jag aldrig tänkt på. Nu förlorade inte Sverige på en obefintlig offside som inte blåstes av.

Jag tror det var underskattning delux. Tyvärr var ju första minuterna precis så bra som alla (inkl jag själv) trodde att det skulle bli. Sen blev det bara slarvigt, oengagerat, kasst. Statistiken är ganska jämn, men hur många närkamper vann vi? Hur många bollar slog vi inte bort på mittfältet?

Den svaga punkten igår var (enligt mig, VGs tredje sämsta fotbollsanalytiker) fyrkanten innermittfällt/mittbackar. Det skapade stor osäkerhet och slutade med att man hoppade över mittfältet och försökte med långa bollar till Bengt.

Positivt var Jespers inhopp, som visade att Uzbekistanmatchen inte var en tillfällighet.


Emelie Hultin, Borås - torsdag 9 september 2021 kl 21.50
HÄCKEN HEMMA - 700 sålda till ELFSBORGSLÄKTAREN!
Det finns alltså endast 300 platser kvar på EL till matchen mot Häcken. Köp biljett nu och var med och invig Gula Torget innan matchen (mkt mer info om Gula torget kommer senare).

1. IDAG är sista dagen att köpa biljettpaket för reducerat pris till matcherna mot BKH, IFK Gbg och MFF. Biljettpaket köper du via: elfsborg.ebiljett.nu

2. Bli medlem i Guliganerna och få en matchbiljett till BKH på köpet! Sista chansen är imorgon fredag kl 12.00.

3. Redan medlem i Guliganerna? Köp matchbiljett till BKH av Guliganerna till det reducerade priser av 100 kr/vuxen (ord. 155kr) och 80 kr/ungdom (ord.105 kr). För att köpa så mailar du: emelie.hultin@guliganerna.se!

4. Vanliga lösbiljetter till matchen släpps IMORGON!

För mer info om de olika alternativen så kika gärna på våra senaste inlägg där vi beskriver varje alternativ mer utförligt!

MOT SJUNDE GULDET!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 10 september 2021 kl 10.32
Vad kul att redan 700 köpt biljett på ståplats. Jag hoppas att det Gula torget blir en succé, lysande idé att sätta tak över större delen av den öppna ytan och dessutom att det finns bord med bänkar.

Jag antar att Pitchers har fått klart med serveringstillstånd. Tror nämligen inte att enbart folköl kommer att locka folk att komma tidigare.

Lite drygt ett dygn kvar att tippa omgång 18.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 10 september 2021 kl 11.15
Damlaget tog tre nya poäng utan att spela. Lördagens match mot Rävlanda/Bollebygd ställdes in eftersom motståndarna inte fick ihop lag, så 3-0 på W.O.

Den uppskjutna matchen mot Skoftebyns IF U spelas tisdagen den 14 på Borås Arena. Matchstart 19:30.


Lars Alexandersson, Linköping - fredag 10 september 2021 kl 12.34
3-0 är troligen sämre än vad det hade blivit på plan ...

Mikael Häggström, Borås - fredag 10 september 2021 kl 13.48
Ja, tänk om serien avgörs med laget som har bäst målskillnad. Då kan WO-segrar med 3-0 avgöra hela tabellen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 10 september 2021 kl 14.25
Mikael och Lars>>> Just nu står det 1-1 i W.O mellan Vänersborg och Elfsborg. Elfsborg har just nu sex mål bättre målskillnad med en match mindre spelad.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 10 september 2021 kl 15.00
Omröstningen om VAR bland skribenterna här på VG utföll så här:

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 10 september 2021 kl 15.02
Frågan var alltså: Tycker du att VAR ska införas i Allsvenskan?

Conny Johansson, Brämhult - fredag 10 september 2021 kl 16.03
Du hade rätt Lennart , han dyker upp snart ! Efter administrativa svårigheter ser den ghananske mittfältaren Emmanuel Boateng ut att vara helt klar för Elfsborg. Boateng tar farväl av Hapoel – presenteras snart av Elfsborg?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 10 september 2021 kl 18.24
Prince Isaac Kouame lånas ut till GAIS för resten av säsongen, men som med Ndione ifjol kan han kallas tillbaka vid behov. Bra lösning.

Hapoel Tel-Aviv, klubben tar farväl av Boateng på sitt Instagramkonto.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 11 september 2021 kl 11.28
I en krönika i Fotbollskanalen Gör Olof Lundh en jämförelse mellan Blåvitt och Elfsborg. Gissa vilka som är bäst?

Klockan 15 är sista chansen att tippa omgång 18.


Gumme Lindh, Trollhättan - lördag 11 september 2021 kl 18.04
Världens vackraste förening har nu precis presenterat Emmanuel Boateng som ny spelare i IF Elfsborg!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - lördag 11 september 2021 kl 19.32
Känns spännande med Boateng. Vet nästan inget om honom, men av det man läst är det en klassvärvning. Afrikaspåret har ju visat sig lyckat tidigare och inget talar emot att det inte skulle vara det även nu!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 11 september 2021 kl 21.01
Intervju med Boateng.

Emelie Hultin, Borås - lördag 11 september 2021 kl 21.51
SAMLAD INFORMATION INFÖR MÅNDAG!

Äntligen är det dags! Gula Torget ska invigas mot BK Häcken och äntligen ska vi börja ladda i anslutning till Elfsborgsläktaren, där vi nu är hemma igen. Gula Torget är en yta som vuxit fram i samarbete med IF Elfsborg och sällan har klyschan, ”av supportrar – för supportrar” passat bättre.

Hela idén med Gula Torget handlar om att det ska vara en uppladdningsyta där vi supportrar är med och formar innehållet. Underhållning, musik, inredning. Målsättningen med Gula Torget är att det sakta men säkert ska växa till en plats där vi känner oss hemma. Uppladdning till matcher, möten, samhällsprojekt, tifo-jobb osv. Möjligheterna är många och som hjälp finns en arrangemangsgrupp i Guliganernas regi.

Gula Torget öppnar 17.30 inför matchen mot BK Häcken och det enda du behöver för att få tillgång, är matchbiljett till Elfsborgsläktaren. Mat och dryck på Gula Torget kommer att driftas av Pitchers i samarbete med IF Elfsborgs ordinarie kioskverksamhet.

För att se aktuell hamburgermeny, ladda ner appen ”Gula Torget”. I appen kan du se meny och göra beställningar. Vid måndagens match kommer endast folköl att serveras, men framöver väntar Pitchers på att få tillstånd till fulla rättigheter.

Följande händer på Gula Torget mot BK Häcken
– Officiell invigning med tal 18.15
– Musik DJ Nille, håller låda!
– Hemliga Elfsborgsprofiler gästar Gula Torget.
– Utställning streetart-tema på pelarna, i samarbete med kontot Elfsborgspixlar. Johan kommer även att ha enklare försäljning på torget.
– Guliganerna öppnar upp den nya försäljningsluckan för souvenirer med ett suveränt erbjudande 30% rea på ALLT (även nedsatta priser) mellan 17.30-18.00.

Köp dina biljetter, dra med vännerna och kom i god tid – nu inviger vi Gula Torget och sjunger eleganterna till seger!

Medlemmar i Guliganerna har fortsatt rabatt på biljetterna till matchen. 100 kr för vuxen (155kr ord), 80 kr för ungdom (105kr ord). Hör av Er till Emelie.hultin@guliganerna.se

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 12 september 2021 kl 11.57
Guliganerna var på dagens träning. Videoklipp från Elfsborg.

Daniel Oskarsson, Borås - söndag 12 september 2021 kl 17.17
I min seriebiljett är Kommande 3 matcher ett paket med en biljett/streckkod. Vad händer med match 2 och 3 om jag trycker förbruka på måndag.

Roland Dellton, Lerum - söndag 12 september 2021 kl 20.10
På Officiella möter Elfsborg både Häcken och Kalmar i Allsvenskans 18:e omgång.

Emelie Hultin, Borås - söndag 12 september 2021 kl 20.42
Daniel: Hört flera som frågat samma sak. Vår seriebiljett såg likadan ut när vi fick en sådan sist.. Tänker att den blir förbrukad/match. Men scannrarna ska fungera…

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 13 september 2021 kl 8.59
Daniel >> Jag har ingen seriebiljett, men senast jag var på match - mot Hammarby - tog jag en skärmdump på mobilbiljetten och visade upp den i spärren. Det gick hur bra som helst, och jag "förbrukade" den aldrig. (Som jag skrivit tidigare så har inte Norrköping denna märkliga "förbruka"-funktion på sina mobilbiljetter, trots att de också kommer från ebiljett.)

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 13 september 2021 kl 10.03
GP har idag ett helt uppslag om Alexander Bernhardsson som är rolig läsning för oss gulsvarta på flera sätt. Dels för att man återigen ser vilken inkompetent klubb IFK Göteborg har blivit. Blåvitt fick tips om talangen redan när han spelade i Jonsered och scoutade honom också. Men avstod från att värva. Sportchef Pontus Farnerud: "Vi hade varken plats i truppen med tanke på hans position och vi hade heller ingen möjlighet, utifrån budget och ekonomi, att agera innan Elfsborg värvade honom."

Artikeln handlar över huvud ganska mycket om hur klubbar som Elfsborg och Häcken numera är mer lockande för talanger än vad Blåvitt är.

Men ännu roligare än att gotta sig åt IFK:s misstag är att läsa vad Bernhardsson säger om Elfsborg. Några citat från artikeln:

- När jag träffade dem [Thelin och Andreasson] kändes det 100 procent rätt direkt. Ingen tvekan. Den fotbollen de spelar passar mig, hela klubben vill framåt och de håller på att bygga något som är otroligt intressant. Det märker man på att damlaget har startats upp och på att vi kom tvåa förra året. Jag minns att jag, när jag gick från mötet, kände: ”Shit, det känns så otroligt bra. Vi bara kör!”

Trots det, hade du andra alternativ att välja på?
- Jag tog det första bästa. Det var egentligen inget annat som lockade mig. Elfsborg kändes klockrent direkt.

För den som har inlogg till GP finns hela artikeln här.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 13 september 2021 kl 11.16
Rami Kaib har nog råkat ut för den konstigaste skadan jag hört om på länge.

När han bet i en morot sprack käken och han är borta från spel i fem veckor. En starkt bidragande orsak var väl att han fått en rejäl smäll på hakan i en match.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 13 september 2021 kl 13.26
Elfsborg förlänger med Jack Cooper-Love till och med 2023. Samtidigt lånas han ut till ÖIS resten av säsongen med samma avtal som Ndione ifjol, alltså att han kan spela för båda klubbarna vid behov. Mycket bra lösning.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 13 september 2021 kl 13.28
Statistoraklet Mikael Häggström vet allt om mötena med Häcken.

"Elfsborg-Häcken har tidigare spelat 28 serie- och kvalmatcher i Borås och Elfsborg har 13 segrar och 13 oavgjorda och två vinster för Häcken. Målen är 49-29.

I allsvenskan är tabellraden 7-6-1 27-18"


Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 13 september 2021 kl 14.03
Då var det dax för en ny resa från Trollhättan till den fina arenan i Borås. Trollhättans motsvarighet heter ju Edsborg och var nog modern på 30-40 talet. Jag känner mig i gamla DDR när jag går dit o tittar på fotboll. Idag är vi 5 st i 2 bilar och inga barn med idag. Avresa vid 16.30. Har goda förhoppningar inför kvällens västsvenska derby mot Häcken. Har IFE konserverat sin form som vi hade innan landslagsuppehållet så tror jag på en säker 3-poängare även om jag kommer att sakna Gojani ikväll. Å andra sidan har Häcken blivit av med Irondust och har några skador i Rasmus Lindgren o Samuel Gustafsson. Det gäller att när vi närmar oss tilläggstid att hålla koll på Johan Hammar. Alla gulingar uppmanas att komma till arenan i kväll och stötta våra gulsvarta eleganter. En ny upplevelse för mig ikväll blir att se matchen från ståplatsläktaren. Pensionären har börjat bli SNÅL. De 3 barnen säger att pensionären är född SNÅL. Kom igen och kör över Häcken i kväll.

Gert Björnalm, Borås - måndag 13 september 2021 kl 14.38
Gillar verkligen att Cooper Love fått förlängt (tom 2023). Nu har 3:an på min sannolikhetsbedömning av nya kontrakt till 2001:orna fått förlängt, nu väntar jag bara på 1:an och 2:an. Och för all del, 4-5:orna också.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 13 september 2021 kl 15.11
Bertil>>> Ståplats är bra, du kommer inte att bli besviken.

Bra att Elfsborg nu erbjuder priser som kan få folk att lämna hemma.

Ståplats 155 om man nu inte är Guligan och får den för 100. Sittplats från 205.

Kanske skulle man ha en kategori till för yngre, nu är det ju 105 på ståplats oavsett om du 7 eller 17.

Jag är ju av den åsikten att det som krokigt ska bli ska böjas i tid. Jag tror att alla vi som blivit fast för IFE blev det som mycket unga. Vi gick med farsan och så småningom gick vi själva. Tror det skulle löna sig på sikt att släppa in barn under 7/8 år gratis.


Mikael Häggström, Borås - måndag 13 september 2021 kl 16.14
Bertil Lindh nämner Edsborg. Elfsborg har seriespelat där tre gånger.

Säsongen 1956/57 så vann Elfsborg över IFK Trollhättan med 2-1. Stig Bodin var dubbel målskytt.

1959 var det Trollhättans IF som var i division II och de vann matchen mot Elfsborg med 1-0.
1960 så var Trollhättans IF ett av två lag som tog poäng från Elfsborg den säsongen. Mötet på Edsborg slutade 2-2. Målen för Elfsborg av Henry Larsson och Wigar Bartholdsson.


Henrik Hermansson, Borås - måndag 13 september 2021 kl 17.08
Intressant läsning om Bernhardssons val av klubb. Påminner mig om när en annan icke helt obekant spelare med rötter i Göteborg valde Elfsborg en gång för länge sedan på 90-talet. Vi vinner i afton!!!

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 13 september 2021 kl 20.32
Stark vändning efter två underlägen, men nu börjar oron på allvar. Ska Ndione jobba tillräckligt och ska Olsson orka? Inte bra att ta ut Holst den starkaste defensive mittfältaren

Henrik Eliasson, Örebro - måndag 13 september 2021 kl 21.14
En sådan underbar kämpaseger efter underläge två gånger. Jag är full av beundran.

Mikael Häggström, Borås - måndag 13 september 2021 kl 21.40
En härlig seger. Ännu bättre. Det var första gången i årets allsvenska som ett lag vände två underlägen 0-1 och 1-2 till seger.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 13 september 2021 kl 22.03
Det är bara att konstatera - Elfsborg är ett riktigt bra lag i år. Stabila, målfarliga och med hög lagmoral. Detta kan räcka långt! Och Frick - vad ska man säga? Inga superlativ räcker. 😃

Bo Andersson, Hässelby - måndag 13 september 2021 kl 22.19
Guldjohnsen?

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 13 september 2021 kl 23.53
Fasen vad gött! En riktigt tung seger mot ett Häcken som var bra!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 september 2021 kl 0.08
Trots att vi mer eller mindre ger bort två mål vinner vi, starkt att vända underläge två gånger. Långa stunder lysande spel.

Avdelning kuriosa. James Keane är med och leder klacken. Stort.


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 14 september 2021 kl 10.11
Snacka om underhållande match. Två lag som vill framåt, högt tempo, många mål - och så ett lyckligt slut för det bästa gulsvarta laget.

Härligt att se guliganerna på sin rätta plats igen. Riktigt bra tryck!

Mängden starka, offensiva spelare i Elfsborg just nu är häpnadsväckande. Vi kan alltså byta ut Bernhardsson, Okkels och Frick och ta in Alm (fjolårets bästa anfallare), Ndione (mognare och klokare för varje minut han spelar) och Ondrejka (nyss fyllda 19, kanske mest lovande av dem allihop). Dessa tre skulle vara självklara startspelare i de flesta allsvenska lag. Ruskigt tufft för Häcken att försvara sig i det läget!


Bosse Johansson, Göteborg - tisdag 14 september 2021 kl 10.18
Det var inte bara en svängig och underhållande match igår. Det var också premiär för uppladdning på Gula Torget. Succe även det.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 14 september 2021 kl 10.19
Och då glömde jag ändå Gudjohnsen!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 september 2021 kl 10.23
Johan>>> Glöm inte Gudjohnsen.

Ibland undrar man om reportrar ser matchen. Så här beskrivs 2-2 i Aftonbladet:

"2–2 kom efter att Larsson brutit sig igenom och på något sätt chippat fram bollen till Frick, som enkelt kunde sätta huvudet till och skarva in kvitteringen. "

Han nickar ju bollen, höjdpunkterna.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 september 2021 kl 10.26
Ni som besökte Gula torget, beskriv hur det var.

Bosse Johansson, Göteborg - tisdag 14 september 2021 kl 11.52
Guliganerna ska verkligen ha beröm för det jobb som lagts ner. Det här var så nära kontinental touch som det bara går. Gula Torget har numera en bardisk där det serveras även hamburgertallrikar och från och med nästa match även starköl och vin. Vid ena sidan har man riggat en scen för framträdanden, den här gången var Anders Bogsjö, Johan Karlsson, Anders Svensson och James Keene med flera inbjudna. Det var ett jävla tryck helt enkelt. Det var mycket folk på guliganläktaren, borde hörts även ner till Gran Canaria.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 september 2021 kl 15.08
Bosse>> Det hördes i Las Palmas. Kul att Elfsborgsläktaren var i stort sett kapacitetsfull. Det var länge sedan det var runt 1000 på plats. Bra arbete av Guliganerna.

Sittplats är långt ifrån kapacitetstaket, 2 779 på plats igår, hur ska Elfsborg bära sig åt för att få tillbaka folk? Elfsborg ligger i topp på Allsvenskan, spelar underhållande fotboll, men folk kommer ändå inte.

tror jag fortfarande är största orsaken till detta, folk väljer soffan och kollar redan betald fotboll istället för att lägga ut extra.

Om, och jag betonar OM, vi slår Östersund så är ju nästa hemmamatch mot MFF en ren toppmatch. Om vi inte säljer ut 5 000 då, ja då lär ju publiken inte vända åter i första taget.

Ikväll är det damlagets tur, 19:30 mot Skoftebyns IF U. Seger nödvändig eftersom Vänersborg besegrade Lödöse7Nygård IK U borta med 2-1 igår.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 september 2021 kl 15.19
Blir inte förvånad om vi får se Oliver Zandén på vänsterbacken borta mot Östersund. Inte minst med tanke på att han förlängt sitt kontrakt med Elfsborg tre år, till och med 2024. Bra beslut.

Anders Hultin, Borås - tisdag 14 september 2021 kl 17.19
Gula Torget fick verkligen en lyckad premiär och det var såklart extra kul att spelarna bjöd upp så att vi fick fira en seger nu när vi var tillbaka på Elfsborgsläktaren.
Någon timma innan match var det 930 sålda av 1000 möjligt på EL så där var det som sagt nästan slut!

Vad gäller publiksiffran som presenterades är jag helt övertygad om att den inte stämmer. Det var bättre beläggning på båda långsidorna än flertalet matcher samtidigt som Häcken var på plats med omkring 100 supportrar. Men självklart är det så att föreningen behöver jobba aktivt och långsiktigt för att locka tillbaka publiken i än större utsträckning.

Med det vill jag även påminna om att köpa biljett till matcherna mot MFF och IFK som släpptes idag.


Emelie Hultin, Borås - tisdag 14 september 2021 kl 21.10
Kul att Gula Torget verkar ha uppskattats. Det ligger väldigt mycket jobb bakom med idéella krafter i föreningen. Det finns många tankar och idéer om vad man ska kunna göra på detta torg. Många ser fram emot att kunna sitta ned efter matcherna också och bara njuta av en vinst och inte stressa iväg.

Burgarna från Pitchers var riktigt goda! Appen där man beställde mat var supersmidig att använda. Nu väntar vi som sagt på tillståndet. Vi håller tummar och tår att det ska vara klart till matchen mot Malmö.

SICKEN HÖST VI HAR FRAMFÖR OSS!

7 medlemmar kvar tills Guliganerna passerar 700 medlemmar. SÅ kul att många vill vara en del av gemenskapen. Speciellt ett år när vi firar 30 år. Om ni inte blivit medlemmar än BLI DET!

MOT GULDET!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 15 september 2021 kl 10.06
Som väntat vann damerna enkelt igår. 7-0 blev slutresultatet mot Skoftebyns IF U.

Nästa söndag avgörs serien borta mot Vänersborgs IF. Seger och saken är klar, oavgjort borde också räcka. Just nu har Elfsborg 41 plusmål mot 29 för Vänersborg. Tabell.

Visserligen återstår två matcher för Elfsborg efter seriefinalen, men har svårt att se Elfsborg tappa poäng mot vare sig Wargöns SK eller Trollhättans FK U/Halvorstorps IF A.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 15 september 2021 kl 14.49
Om Damerna vinner serien antar jag att dom går till Div 2 Norra Götaland. Vad händer sedan? Nästa steg borde vara Div 1 Mellersta Götaland. Men sen är det ju sex serier där något eller några lag ska upp till Elitettan. Hur går det till? Nästa steg, till Damallsvenskan är kanske lättare att förstå.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 15 september 2021 kl 15.47
OK, förvirrad fråga. Elefanten ätes bäst tugga för tugga.

”Kval till division 2: Spelas mellan grupptvåorna i div 3 D3V och D3Ö som gör upp om en plats i div 2 2022. U-lag kan inte kvalspela. Kvalet genomförs 9-10 och 16-17 oktober. Lag 2 från div 3 Västra börjar hemma.”

Tyder på att ettan går upp direkt till Div 2. Norra Götaland, antar jag.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 15 september 2021 kl 15.55
OK, då är vi i tvåan. Då gäller ”Div. 2 Götaland har åtta serier och seriesegrarna i respektive div. 2-serie kvalificerar sig till div 1.”

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 15 september 2021 kl 15.59
Kval till Elitettan:

Lag 1 i Norrland – Lag 1 Norra Svealand
Lag 1 i Södra Svealand – Lag 1 i Norra Götaland
Lag 1 i Mellersta Götaland – Lag 1 i Södra Götaland

Så.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 15 september 2021 kl 16.10
För 2021 gäller: ”Elitettan består av 14 lag i en seriegrupp. Lag 1-3 flyttas upp till OBOS Damallsvenskan. Lag 13-14 flyttas ned till div. 1, damer.”

Tror att alla dessa regler kan justeras lite år från år beroende på pandemier, gruppfördelningar, utökning/minskning av serie etc.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 15 september 2021 kl 16.17
Om jag räknat rätt kan damerna spela i Damallsvenskan tidigast 2025, men då ska allt gå som på ett snöre.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 15 september 2021 kl 19.25
Bo>>> Jag tror att vägen till division 1 kommer att gå ganska enkelt med det lag vi har nu och som ju rimligen borde bli bättre år från år.

Steget från division 1 till Elitettan tror jag personligen är det svåraste på vägen till Damallsvenskan.

Det räcker inte med att bara vinna serien, man måste även kvala. Väl i Elitettan räcker det med att vara bland de tre bästa.

Damfotbollen har ännu inte lyckats få till en seriepyramid som alltid garanterar att seriesegraren automatiskt går upp.

Jag läste någonstans (hittar det inte nu) om att anledningen till att seriepyramiden ännu inte ändrats varit att färre division 1 serier gör att resorna blir längre och kostnaderna därmed större och att det skulle hota klubbars existens.

Grattis till Fredrik Sjöholm som vann omgång 18, hans andra vinst.

Omgång 19 väntar.


Emelie Hultin, Borås - onsdag 15 september 2021 kl 20.52
Idag var jag på kansliet och pratade lite om ”förbruka”-knappen. Vet ni, nu är den borta! Så ni behöver inte oroa er nu när ni inte ser den på era biljetter.

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 16 september 2021 kl 9.38
Tack Emelie, jättebra. Det är förstås en bagatell på det stora hela, men jag var hela tiden orolig att jag skulle komma åt den där knappen och att jag inte skulle bli insläppt för att min biljett redan var "förbrukad".

Mikael Häggström, Borås - torsdag 16 september 2021 kl 10.09
Blir ingen lätt uppgift att besegra Östersund på Jämtkraft Arena.

Tittar vad de åstadkommit där och konstaterar att inget bortalag vunnit med mer än uddamålet där under denna säsongen.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 16 september 2021 kl 13.42
Häggström>> Nej att slå Östersund borta blir inte lätt. De har fått ny tränare för två veckor sedan och så en "ny" mittback. Ronald Mukiibi som totalt gjort 148 matcher för Östersund lämnade i somras, men fick inget kontrakt med annat lag så skrev på igen för ÖFK.

Dessutom har vi bara lyckats vinna en enda gång på fem försök och det var ifjol. Så att bara åka till Jämtland och tro att det är bara att visa upp sig för att få tre poäng är bara att glömma.

Östersund är ju desperata och har inget att förlora bara allt att vinna.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 16 september 2021 kl 14.12
Vill ni återuppleva stämningen från mötet mot Häcken? Kolla då på detta 20 minuter långa Zoomavsnitt.

Jörgen Willborg, Borås - torsdag 16 september 2021 kl 14.15
Den inställningen ger inget guld, klart vi ska köra över Fuskersund, de är ju sämst i Allsvenskan!

Fredrik Sjöholm, Borås - torsdag 16 september 2021 kl 14.31
Tack Lennart Tyvärr har jag slarvat och inte lyckats med att tippa alla omgångar. Det får bli ett nytt försök att nå tipstoppen nästa säsong

Det var riktigt kul i måndags med premiären för Gula Torget och bra tryck på Elfsborgsläktaren. Uppladdningen före matchen var bra med god burgare och skön stämning med flera gamla Elfsborgshjältar på plats. Därefter en riktigt bra match som till slut vägde över till en välförtjänt seger.

Hoppas verkligen på att fler supportrar lämnar TV-sofforna och kommer till Arenan de kommande hemmamatcherna, vårt lag är värt en mycket större publik.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 16 september 2021 kl 15.17
Jörgen>>>> Om man åker till Östersund med inställning att Östersund är sämst i Allsvenskan (vilket de ju onekligen är) är chansen stor att man faller på övermod.

Östersund har 2-1-6 hemma, men har det trots det 14-12 i målskillnad. Som Häggström noterar har inget lag vunnit med mer än uddamålet. Mot oss är raden för ÖFK med 5 spelade 2-2-1 6-3.

Givetvis är Elfsborg bättre, men motivation har mången gång förut slagit klass.

Nu är jag dock övertygad om att Thelin har präntat i grabbarnas skallar att det är hårt jobb som gäller för att tre poäng.


Jan Artursson, Borås - torsdag 16 september 2021 kl 17.17
Bra att förbruka-knappen är borta. Ingen verkar ha förstått sig på den. Personalen vid insläppen kom med olika info varje gång. Ibland skulle man trycka på den före insläpp och ibland efter. Systemet i sig skall väl hålla koll på vilka biljetter som scannats av.

Jörgen Willborg, Borås - torsdag 16 september 2021 kl 20.23
@Lennart; När det gäller motivation borde det inte vara något som helst tvivel, Elfsborg har slagläge på guld vilket historiskt sett händer väldigt sällan. Jag tycker bara att vi ska sluta be om ursäkt och brösta upp oss när tillfället yppar sig!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 17 september 2021 kl 10.44
Elfsborg började 2015 med flickfotboll för flickor i åldern 7/8 år. Nu sex år senare spelar flera av dem i F13 och laget har vunnit alla sina fyra matcher i år. Elfsborg.

Tara Badeie är tränare:

"-Vi som ledare har inställningen att vi vill lyckas få de här tjejerna att komma upp i en nivå som kan ta dem hela vägen till IF Elfsborgs damlag. Vi kör två-tre pass i veckan följt av en match som spelas varje helg, så vi jobbar successivt med att få ut det bästa av det här gänget och jag hoppas att fler vill hänga med på resan."

Tipsomgång 19.


Bo Andersson, Hässelby - fredag 17 september 2021 kl 13.35
Lennart - riktig feel-good läsning!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 17 september 2021 kl 14.44
Elfsborg förlänger kontraktet med Qasem till och med 2024:

"- Ett driv och karaktär som passar bra in i gruppen. Tar kliv och utvecklar sitt genombrottsspel samt förbättrat sin disciplin i försvarsspelet, säger manager Jimmy Thelin.

När Ahmed kom till oss från Motala så hade han ej fyllt 18 år vilket innebär att man ej får skriva längre avtal än 3 år."

Nu väntar jag på att få höra att vi förlängt med Noah Söderberg. Jag hoppas att även Gustav Broman får förlängt, men med Lagerbielkes ankomst kanske han riskerar bli utan?

Kevin Holmén verkar vara den som är längst ifrån förlängning, hoppas dock han blir kvar. Tror han kan ta steget till Allsvenskan, kanske utlåning en säsong?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 17 september 2021 kl 15.03
Igår hade BT en artikel om att Elfsborg har få lokala som bärande spelare i laget.

För mig är det viktigaste om en spelare har känsla för IFE än om han föddes i Sjuhäradsbygden.

Jag menar ingen kan ju påstå att Rönning eller Frick inte är gulsvarta rakt igenom även om de inte föddes här utan kom som unga och lärdes upp i akademin. Strand kom ju som vuxen, men han om någon visar ju känslor för klubben. Ett annat exempel är ju engelsmannen James Keene som fast han nu spelar i Öster var på senaste matchen och hejade med i klacken.

Tim Rönning har ju dessutom hejat på Elfsborg sedan han var 7 år.


Jörgen Willborg, Borås - lördag 18 september 2021 kl 11.25
Hoppas att idén om vaccination på matchdagen blir verklighet. Elfsborg går före här också!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 september 2021 kl 11.42

Elfsborg har ett bra damlag. Försvararen Linn Sångberg och anfallarna Mathilda Ståhlbom Karlsson och Maja Wrångemyr har tagits ut till F04-05-landslagets träningsläger i Lund 4/5 oktober.

Det är egentligen helt osannolikt att en division 3 klubb har tre spelare i ett landslag.

Imorgon blir det först herrarna klockan 15 och klockan 17 är det seriefinal för damerna borta mot Vänersborg. Heja di Gule

Klockan 15 är sista chansen att vara med och tippa Omgång 19.


Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 18 september 2021 kl 12.02
53 har tippat omgångstipset och det är 3 timmar kvar. Du som inte tippat eller tveksam, ta dig samman. Bra med corona-spruta på arenan inför Blåvitt matchen. Bortamatchen mot Östersund börjar kl 15 och bortamatchen för damlaget mot Vänersborg kl 17. Känns som man missar första kvarten faktiskt. Vid skitväder blir det nog ingen Vänersborgsresa. Däremot slutmatchen mot Halvorstorp/TFK B ligger bättre till. Efter att ha bott i samma lägenhet sedan 1989 så går flyttlasset till NYTT boende. Alltså ett evigt packande och det är inte så kul. Usch.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 18 september 2021 kl 12.05
Bland de 50 första i årets maratontabell har redan 48 tippat. Vi saknar Thorell och Björn Jansson.Kom igen o tippa.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 18 september 2021 kl 12.07
Jörgen - bra initiativ för att höja vaccinationsgraden, så länge man inser att man vid vaccinationsdagen har noll skydd. Fullgott skydd kanske 2-3 veckor efter andra dosen, d.v.s ungefär två månader efter första dosen.

Jörgen Willborg, Borås - lördag 18 september 2021 kl 14.02
Bo - alldeles riktigt, mest glad att Elfsborg inte bara snackar om samhällsengagemang utan (hoppas jag) faktiskt gör något.

Noterar också att Fuskersund målar om sitt omklädningsrum, får se om det räcker för att skaka Elfsborg


Daniel Oskarsson, Borås - lördag 18 september 2021 kl 16.34
Ja vill man ha mer smittspridning så är det en utmärkt ide att locka ovaccinerade in på arenan bland tusentals andra med löfte om spruta.

Daniel Oskarsson, Borås - lördag 18 september 2021 kl 16.36
...eller är tanken att man ska få en fribiljett till en match senare??

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 18 september 2021 kl 17.03
Efter dagens toppmatch blir morgondagen intressant. Om Elfsborg slår Östersund och Blåvitt luggar AIK på en pinne så tar Elfsborg över serieledningen. Gäller nu att våra spelare inte tar seger mot jumbolaget för given utan ger allt som vanligt!

Bo Andersson, Hässelby - lördag 18 september 2021 kl 17.04
Inser ni det skrämmande, coola, roliga och alldeles fruktansvärt spännande…vi kan gå upp i serieledning imorgon!

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 18 september 2021 kl 17.24
Bo. Det som är skrämmande är att det börjar lukta 2006 och delvis 2012… Dessa två höstar var en enda lång pina innan de förlösande matcherna mot DIF respektive ÅFF!

Tänk om vi i december står som allsvenska guldmedaljörer, har vaccinerat 95% av befolkningen och kan säga hejdå till Covid 19! Vilket avslut på 2021!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 september 2021 kl 19.31
Bertil>>> Ingen ursäkt att missa matchen i Vänersborg imorgon.

När det gäller mötet med Östersund så verka 99% tro att vi bara kör över Östersund. Jag är rädd för att vi kan torska!

OBS, givetvis vill jag att vi vinner, men att möta ett lag som har kniven på strupen är inte det lättaste och statistiken är emot oss.


Roland Dellton, Lerum - lördag 18 september 2021 kl 20.49
Enligt Officiella saknas Ndione i matchtruppen i morgon !?? Strand är avstängd,

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 september 2021 kl 21.05
Dellton>>> Att Ndione saknas är mindre underligt än det faktum att Boateng är med i truppen! Finns ju inte en chans att han lärt sig vårt spel. Märkligt.

Roland Dellton, Lerum - lördag 18 september 2021 kl 21.07
....och Officiella rapporterar inga skadade eller avstängda. Hur svårt kan det vara?

Emelie Hultin, Borås - lördag 18 september 2021 kl 21.17
Läste detta från BT-reportern Joel. "Marokhy Ndione fick en smäll på träningen tidigare i veckan och har inte åkt med laget till Östersund".

Roland Dellton, Lerum - lördag 18 september 2021 kl 21.24
Emelie-bra att vi har dig och BT så att vi kan få aktuella rapporter 😀😀

Mattias Palm, Fristad - lördag 18 september 2021 kl 23.08
Lennart>>> Du skrev igår om Elfsborgs F13-lag. Jag skulle vilja lyfta en händelse kring detta lag som tyvärr inte visar varumärket IF Elfsborg från någon särskilt positiv sida.

En av mina döttrar mötte tidigare idag Elfsborg med sitt lag FSB (Fristad/Sparsör/Borgstena). Det var en tuff match mellan två bra lag där vi som bortalag hade en 2-1-ledning ifrån första period fram tills ca en minut före full tid då Elfsborg kvitterade till 2-2. Det finns mycket att säga om matchen men det kan vi lämna därhän.

Vad jag kan häpnas över är flera av spelarna i Elfsborgs uppträdande efter matchen. De kvitterar i sista stund, förblir obesegrade i serien, men pekar finger åt motspelarna.

Ska Elfsborg som förening ha ett fortsatt gott rykte i stan och inte bli betraktat som en förening som ser ned på andra och bli en ”besserwisser”-förening, så krävs en uppryckning här. Skärpning IF Elfsborg!!


Kenneth Nygren, Sjuntorp - lördag 18 september 2021 kl 23.41
Önskeresultat idag! Imorgon kväll kan vi vara serieledare!!!!

Läs nya (från 19/9 kl 6.39) / dagens / äldre inlägg

Skriv inlägg!