Onsdag 4/8  Sponsor: Mattias Eriksson
Nästa tävlingsmatch: 5/8 18.45 (h) Velez

VG debatt - inlägg sedan 20/7 kl 0.00


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 20 juli 2021 kl 9.34
Intressant att försöka optimera biljettpriset. Innehåller element som matematik, psykologi, marknadskunskaper och en inte försumbar del filosofi.

Först lite hårda siffror. Enligt Årsredovisningen 2020 (not 4, för året 2019) stod matchintäkter för ~ 15% av intäkterna och sponsorintäkter för ~ 30%.

Första frågan: hur känslig är besökaren för priset? Skulle arenan vara full om priset var noll? Om priset höjs till det dubbla, kommer då publiktappet att göra att intäkterna minskar? Folk drar folk, högre priser ond cirkel, lägre priser god cirkel? Alltså: var ligger det perfekta priset för att maximera matchintäkterna? Men…det är ju bara en variabel

Hur mycket påverkas sponsorintäkterna av publikmängden? Mer (positiv) exponering borde öka intäkterna, men hur mycket? Skulle ett nollpris dra till sig ”fel” publik? Om matchintäkterna sjunker med 50% så måste sponsorintäkterna öka med 25% (med utgångspunkt från 2019).

Klubbens sportsliga resultat påverkar sponsorintäkterna. Men hur mycket påverkar publiken (antal och engagemang) klubbens sportsliga framgångar? Blir publikens engagemang större eller mindre vid riktigt billiga biljetter?

Så, till sist, lite filosofi. Varför finns klubben? Skapa arbetstillfällen för fotbollspelare? Eller för publiken? Vilken publik?

Jag har många frågor men inga svar.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 20 juli 2021 kl 11.50
Bo>>> Jag tror att Mattias Palm är ganska representativ för en stor del av Elfsborgs publik.

Som jag skrivit flera gånger. Det går inte att jämföra 2020 med något annat år. Orsak? Aldrig tidigare har så många köpt ett TV-paket och jag tror inte att publiksiffrorna för något lag i Allsvenskan kommer att vara i närheten av säsongen 2019.

Först nästa år så kommer vi att få svaret om många fortsätter att välja bekvämligheten med att se fotboll i soffan eller börjar återvända till arenorna.

Som jag ser det har folk röstat med fötterna när publik åter blev tillåten. Ytterst få har köpt biljetter för 280 kronor, om det kan man tycka vad man vill, men fakta är fakta.

Nu var det ju två helgmatcher i juli och mycket fint väder som givetvis påverkar publiktillströmningen. Tror faktiskt att något fler kommit om det varit en måndagsmatch.

På torsdag kanske vi får en indikation på intresset för att se Elfsborg i verkliga livet. Fast spel i de tidiga omgångarna i Europacuperna brukar ju inte locka folk. Dessutom lär ju inte motståndarlaget locka en extra själ så nu får vi se hur många som vill se IFE.

Heja di gule.


Herman Thorell, Toarpsdal - tisdag 20 juli 2021 kl 13.17
Liveidrott överlag har blivit dyrare. Jag är inte helt insatt på ämnet, men visst har de dyrare biljettpriserna i England gjort att det är en helt annan grupp som idag går på fotboll jämfört med 30 år sedan? Det är betydligt färre som har råd men fortfarande tillräckligt många för att fylla läktarna hos de stora lagen? Om det är så och om utvecklingen går samma väg i Sverige så är det trist, men jag ska inte vara kategorisk eftersom jag inte är helt insatt.

I övrigt bubblar det ju av fotboll i stan nu. Vårat kära Elfsborg har verkligen gripit tag i toppstriden och en våning ned i hierarkin har Norrby gjort det samma. De senare ska idag presentera en ex-landslagsman. Intresse skapar intresse och allt som allt tror jag båda föreningarnas framsteg gynnar helheten.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 20 juli 2021 kl 13.41
Äntligen stod prästen i predikstolen och sade: Låtom oss räkna. (Han borde lagt till: med grova förenklingar för att göra det enkelt).

Anta att publikintäkterna är 15.000.000 på ett år fördelat på 15 matcher. Medelpriset är 250 SEK = 4.000 betalande åskådare/match. (Visst ligger publiksnittet lite högre, men hur som helst…)

Säg sedan att vi sänker medelpriset till 150 SEK. För att kompensera rakt av behövs 400.000/150 ~ 2700 fler åskådare per match. Svårt, men kanske tusen fler? Då skulle intäkterna vara 5.000x150x15 vilket ger ett tapp på 3.750.000/år.

Säg att den ökade exponeringen ger bättre sponsoravtal på 5% så skulle det ge ett tillskott på 0.05x30.000.000 = 1.500.000 SEK/år.

Totalt skulle det ge ett minus på runt 2MSEK/år.

Nu finns det både uppsidor och nedsidor i denna modellen, men det skulle vara intressant att pröva. Klubben klarar utan vidare ett intäktstapp på 2MSEK givet att annan verksamhet går bra. Sen gäller det att vara tålmodig, publikökningen kommer gradvis över tid.

Varför inte köra rakt av med en hundring på alla kvarvarande hemmamatcher för att få tillbaks en del av corona-tappet. Som tidigare sagts, folk drar folk, en nästan full arena är en attraktion i sig.

PS. Är helt övertygad att IFE har folk på kansliet som räknar på det här med betydligt större ackuratess än jag.


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 20 juli 2021 kl 16.30
31-årige ”wingbacken” Nikola Tkalčić till Norrby.

Emelie Hultin, Borås - tisdag 20 juli 2021 kl 18.58
GLÖM INTE!

För dig som köpt Seriebiljett 2021 till ordinarie pris innan den 21 juni ingår matchbiljetter till q2 och q3. Du har fått ett mejl med information och biljettreservation till torsdagens match. Reservationen behöver du svara på senast IDAG 20 juli 23:59.

Under morgondagen släpper Häcken sina biljetter till söndagens match. Bortasupportrar rekommenderas att köpa på sektion B. Guliganerna kör sin första buss på väldigt länge! Häng med, endast 100 kr för medlemmar!

Angående biljettpriser. Så är det väldigt svårt hur man ska tänka. Nu valde Elfsborg att det bara fanns en kategori biljetter, tidigare har det funnits kategori 1(mitten platser) samt kategori 2 biljetter (kanter).. Skulle man nu sänka priset på biljetterna, så "sparar" de som köpt seriebiljett ingenting. Vilket innebär att folk kanske inte köper seriebiljett i fortsättningen för att det blir billigare att köpa enskilda biljetter. Enligt Elfsborg så säljer de nästan bara kategori 1 biljetter annars vilket gjorde att de valde att bara ha den priskategorin när det gällde seriebiljetter och styckbiljetter för att göra det enklare med så få val som möjligt. Samtidigt så finns inte möjligheten att gå på fotboll billigt. Jag tycker inte att prissättningen är fel egentligen utan man saknar en till kategori helt enkelt. Jag tror dock inte att det beror på prisnivån att vi säljer slut.

Emelie Hultin, Borås - onsdag 21 juli 2021 kl 9.47
Nu har Häcken släppt biljetter till söndagens match.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 21 juli 2021 kl 10.29
Apropå priser. För den som vill se matchen på torsdag så kostar det bara 120 kronor på sjungande sektionen! 60 för ungdom/pensionär. Heja Elfsborg.

36 har nu tippat omgång 12.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 21 juli 2021 kl 15.35
Såg Swe-USA idag, frejdig fotboll! Undrar vem som blir första Elfsborgstös att spela i blågult! Finns hon redan med i laget?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 21 juli 2021 kl 16.00
Bo>>>> Inte alls omöjligt, det finns flera duktiga unga tjejer i IFE. Om vi lyckas med plan A, att gå upp varje år, så borde vi om fyra år spela i Damallsvenskan och om då vore unga tjejer fortsatt sin utveckling så borde landslaget finnas inom räckhåll.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 22 juli 2021 kl 11.21
Är det någon som har koll på Moldavisk fotboll? Våra motståndare är rankade som 358 av 428 klubbar. Elfsborg finns inte ens med i UEFA:s klubbranking. Någon som vet varför?

Christer von Zweigbergk, Viskafors - torsdag 22 juli 2021 kl 11.23
Finns det någon kanal som sänder dagens match?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 22 juli 2021 kl 11.43
CvZ>>> Aftonbladet. Det kostar 99 kronor för en månad och man kan säga upp när man vill.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 22 juli 2021 kl 11.51
Blåvitt fortsätter att satsa på gubbar. Nu Gustav Svensson 34. Elfsborg gör tvärtom och värvar unga. Vad som är bäst?

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 22 juli 2021 kl 11.51
Lennart - delförklaring: om du tittar på 10 års samlade ranking så finns IFE med, dock utan poäng de senaste fem åren. Varför det är så vet kanske någon annan.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 22 juli 2021 kl 12.21
Det är nog så enkelt att vi inte fått några poäng i Europa de senaste fem åren.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 22 juli 2021 kl 12.22
Elfsborg har inte spelat några UEFA-matcher under de fem senaste säsongerna (2016/17 - 2020/21). Klubblagsrankningen baseras på dessa år, och därför är Elfsborg inte med i listan.

Elfsborg får därför hålla tillgodo med Sveriges poäng (4,100), som är en bottennivå för alla svenska lag. Hammarby och Häcken har varit med under denna femårsperiod och finns därför med i listan, men de har inte lyckats samla ihop tillräckligt många poäng för att nå över bottennivån. Endast Malmö, Östersund och AIK ligger över denna nivå.


Peter Olsson, Borås - torsdag 22 juli 2021 kl 15.42
Hade inte fått mina biljetter jag hade beställt till dagens match. Ringde till Elfsborg. Stefan svarade, han kunde tyvärr inte biljettsystemet och lät lätt förvirrad för att jag kommit till honom, men lovade ändå att lösa biffen. Tog 3 minuter, sen kom biljetterna på SMS.

Sånt gillar jag, kundservice ändå från högsta hönset.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 22 juli 2021 kl 18.39
Fy fasen vad jag hatar Aftonbladet. Betalade 99 kronor men kan inte se matchen eftersom jag inte bor i Sverige. Det stod säkert i något finstilt dold text. Fan också, ursäkta franskan.

Bosse Johansson, Göteborg - torsdag 22 juli 2021 kl 20.58
Jag skulle tro att detta moldaviska lag höll ungefär svensk div.2-nivå. I och med att de hamnade på efterkälken så blev det rätt mycket vårdslösheter och kort. Vet inte att jag någonsin varit med om att ett lag fått tre röda kort.

Henrik Eliasson, Örebro - torsdag 22 juli 2021 kl 21.12
Test utan värde… I returen kan vi vila en del spelare.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - torsdag 22 juli 2021 kl 21.18
Ja, vi kommer behöva absolut bästa laget för att kunna slå Häcken, sedan kan vi vila spelare i returen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 22 juli 2021 kl 22.38
Häcken blir utspelade i Skottland och får storstryk. Det tar jag som ett gott tecken inför mötet på söndag.

Blev tvingad att se matchen på mobil eftersom min internetleverantör blockerat Hesgoal. Ingen höjdare att se fotboll på mobil precis.

Enda kritiken mot Elfsborg idag är att laget inte tog till vara möjligheten att göra mer mål när vi var tre fler på plan.


Lenny Engström, Länghem - fredag 23 juli 2021 kl 8.47
Kul att vara på arenan igen. Men vad man blir irriterad på straffläggare som trippar fram i ansatsen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 23 juli 2021 kl 9.45
Var ju arg på Aftonbladet igår. Måste därför säga att idag är jag nöjd med tidningen. Kommer att få tillbaka mina 99 kronor.

Med drygt ett dygn kvar till att omgång 12 ska vara tippad och klar så är är det 44 som gjort just detta.


Gert Björnalm, Borås - fredag 23 juli 2021 kl 10.16
Bra gjort att vinna med 4-0, men jag känner mig kluven ändå...

1/ Varför passar man inte på att gå för en större seger? Särskilt när man spelade med 3 man mer i nästan 20 minuter.

2/ Varför passar man inte på att ge unga spelare lite europa-erfarenhet när man ändå var så överlägsna? Varför skulle det givna bytet Holmén ske, varför inte Söderbergh? Holmén gör väl ändå inget särskilt konstruktivt längre, och får han ens nytt kontrakt efter i år? (men min tvekan kring Thelins byten gäller i stort sett i samtliga matcher..)

Andra reflektioner efter matchen:
1/ Ndione känns helt under isen. Var han överhuvudtaget involverad i spelet? Han började året så bra, men det senaste har han känts allt annat än het. Känns som om han behöver kontinuerlig speltid för att komma igång, men för att få chansen måste han prestera när han får speltid. Bra gjort dock av Elfsborg att anpassa sig och hålla igen lite med tanke på att vi brukar vara ganska fysiska i närkampsspelet.

2/ Domaren satte en väldigt låg nivå och blåste för det mesta (räckte med att moldaverna behövde skrika lite i en närkamp) och delade ut mycket kort. De röda korten var dock helt ok enligt mig. Gissade att han kom från en liten liga, men det visade sig att han är ryss. Konstigt.

3/ Tre röda kort, varav åtminstone ett kändes så onödigt (det i samband med straffen). Visst var moldaverna frustrerade, men man kan nästan undra med tanke på spelindustrin och matchfixning..


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 23 juli 2021 kl 11.57
Kul att publiken ökar igen om än lite. 2163 på plats. Kvällsmatch på vardag och bra priser hjälpte nog till.

Kent Carlsson, Sandhult - fredag 23 juli 2021 kl 15.23
Kul med europafotboll även om motståndet inte var av hög kvalite. Oroande med Gojanis skada, Olsson är ju fortfarande inte klar för spel. Jag är i likhet med Gert frågande inför att alltid byta in Holmen det är ju länge sedan han bidrog med något. Bättre hade varit att matcha in yngre killar. Mot Häcken får väl Holst flytta fram han och ta den offensiva rollen på mittfältet om inte Gojani är tillbaka

Bo Andersson, Hässelby - fredag 23 juli 2021 kl 18.26
Blir det några kulor i kassan för vinsten? 4-0 smakar mumma oavsett.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 23 juli 2021 kl 19.16
Ska man tro FotbollDirekt så vinner man omgång 2 är det värt 3,7 miljoner. Vinner man omgång 3 får man 5,9. Seger i Play-Off ger 8 miljoner och når man gruppspel är man garanterad 31 miljoner.

Conny Johansson, Brämhult - fredag 23 juli 2021 kl 21.12
Gojani borta från spel i ca 3 veckor enligt läkaren Matilda Lundblad , liten bristning i baksida lår.
Tråkigt för han har verkligen imponerat dom sista matcherna .

Bo Andersson, Hässelby - fredag 23 juli 2021 kl 22.06
Tack för info, Lennart!

Fast om min något långsamma hjärna fattat rätt får man 3,7 miljoner om man FÖRLORAR omgång 2, som en fallskärm och 5,9 miljoner om du förlorar omgång 3. Det står:

”FOTNOT: Pengarna som ges för varje kvalomgång uppges vara "fallskärmar" för det förlorande laget, alltså inte summor som det vinnande laget får behålla. Den summa som klubbarna faktiskt är garanterade är prispengarna för avancemang till gruppspel.”


Lars Alexandersson, Linköping - fredag 23 juli 2021 kl 22.13
Lennart >> Det måste rimligen vara de summorna om man blir utslagen i ECL-Q2 etc. Vinner man play-off går man ju till gruppspelet!

Jag räknar kallt med att vi slår ut Milsami och alltså går vidare till ECL-Q3. Om vi åker ur där trillar 5,9 miljoner in på kontot, vad jag förstår.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 23 juli 2021 kl 22.16
Bo>>> Fotnoter är inte min starka sida. Noterade ju inte att Aftonbladet inte fungerade i Spanien. Det betyder då att vi är garanterade 5.9 miljoner om nu inte moldavierna åstadkommer årets skräll.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 23 juli 2021 kl 22.19
Bo i Hässelby hann före mig - igen!

Bo Andersson, Hässelby - lördag 24 juli 2021 kl 8.56
Bo i Hässelby
kan bara
Bo i Hässelby

Lennart -
Lars -

Etta eller tvåa spelar ingen roll. Jag ser VG som ett team, där vi hjälps åt att skapa ordning i en allt mer förvirrad värld.

Matchen mot Häcken är superviktig, sista omgången då vi har en match mer spelad än dom andra lagen. Omgång 13 utjämnar tabellen och det ska bli skönt. Vespofob eller ej, men matcher mot Häcken känns alltid nervösa.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 24 juli 2021 kl 11.31
Bo>> Jag tycker det är hög tid att vi spöar Häcken i Göteborg och det rejält. Nu känns som rätt läge och göra det.

Omgång 12 har nu 54 tippare. Gå med å tippa, blir vi 60?


Henrik Eliasson, Örebro - lördag 24 juli 2021 kl 11.44
Häcken borta känns aldrig bra, varje gång jag varit där har det blivit stryk med typ 5-1. Sedan är det Degerfors hemma; när kan man tro att återstående biljetter släpps till den matchen?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 24 juli 2021 kl 15.54
Fönstret är öppet och rykten haglar. Enligt Aftenposten skulle Elfsborg bjudit 4,5 miljoner kronor för en mittfältare i Sandnes Ulf, Michael Baidoo. Jag hoppas det bara är rykten. Varför kasta bort pengar på en spelare som bytt ner sig från Danmark via ett lag i norska andraligan till bottenlaget i tvåan?

Satsa pengar på att värva supermålskytten i BP.


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 25 juli 2021 kl 9.24
Elfsborg är rimligen ett mycket bättre lag än Häcken i år. Ändå är jag riktigt orolig för dagens match. Ett revanchhungrigt Häcken efter storstryket i Skottland är inte att leka med. Och vi har ofta haft jobbigt mot dem på bortaplan. Krävs stenhårt fokus o bästa laget på plats idag om detta ska gå vägen.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 25 juli 2021 kl 10.11
Jan - Häcken har fyra raka segrar i Allsvenskan. Det här blir inte lätt…

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 25 juli 2021 kl 10.20
Noterar att Vespofobin är vanligt förekommande.

Häcken är inte oövervinnerliga, tvärtom. Här ett klipp från årets första träningsmatch som slutade 3-0 till oss. Statistiken visar att vi vunnit nästan dubbelt så många matcher som Häcken gjort. Senast vi vann på Hisingen var 2019.

BK Häcken 36 15 12 9 53 - 54 57 1,58


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 25 juli 2021 kl 10.22
Bo>>> Elfsborg har också fyra raka segrar i Allsvenskan och dessutom seger i Europa, det har inte Häcken.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 25 juli 2021 kl 13.37
Om vi elfsborgare bara gaddar ihop oss mot Häcken ska det nog gå bra, trots allt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 25 juli 2021 kl 15.44
Vi får göra som Mohammed Ali. "Float like a butterfly, sting like a bee"

Bo Andersson, Hässelby - söndag 25 juli 2021 kl 16.26
Lite pinsamt att IFE lägger ut en Zoomvideo på tuben och kallar motståndaren Molsami. På hemsidan ”Inför Häcken…” kallas dom genomgående Molsami. Har skickat mail, men semester, söndag, Varberg…

Bo Andersson, Hässelby - söndag 25 juli 2021 kl 19.33
Såg inte matchen, men ganska nöjd med en poäng. När omgång 13 är färdigspelad ligger vi sämst (och troligast) femma i tabellen. Bra slagläge.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 25 juli 2021 kl 19.33
Min oro besannades. Kan inte riktigt bestämma mig flr om iavgjort var bra eller dåligt?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 25 juli 2021 kl 19.39
Bra start och sedan mindre bra i första. Andra halvlek var rent dålig från båda lagen. Ingen ordning alls på passningarna.

Positiva saker. Noah Söderbergs inhopp och McVey.


Peter Olsson, Borås - söndag 25 juli 2021 kl 20.05
Helt klart en av de svåraste matcherna på säsongen. Häckens lag är i mina ögon så mycket bättre än deras tabellposition och de visade de (stundvis idag). Det finns enorma individuella kvaliteter i det lager och det kanske är tur att den nya tränaren inte har hunnit få ordning på hela kollektivet innan vi mötte dem.

Mattias Palm, Fristad - söndag 25 juli 2021 kl 20.44
Lennart>>> I mina ögon är McVey oerhört ojämn. Han blandar jättefina prestationer med riktiga blunders. Kan han bara höja sin lägstanivå ett par snäpp så. Håller med om att Söderberg gjorde ett mycket fint inhopp, borde inte han ligga före Holmen sr i rangordningen?

Per Frick alltså! Hur bra har inte han blivit, tycker han höjt sig flera snäpp i år!


Jörgen Willborg, Borås - söndag 25 juli 2021 kl 22.16
Nöjd med en pinne borta mot Häcken, tyckte det såg bra ut långa stunder. Tyvärr har McVey för dålig teknik, får ofta bollen för långt ifrån sig. Han gör ändå en godkänd insats, varvar med bra grejer. Holst seglar upp som vår viktigaste spelare jämte Larsson.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 26 juli 2021 kl 10.37
Intressant att det går att ha så olika synpunkter om en spelare. McVey utsågs av BT till bäst i Elfsborg och jag håller med. Visst kan han bli ännu bättre, men enligt mig så håller han rent bakåt och driver upp bollen bra.

McVey och jag är dock helt överens om att han kan bli bättre på inlägg. "Jag kan slå lite mer precisa inlägg kanske, men jag har några som nästan går fram till Okkels."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 26 juli 2021 kl 11.08
Det verkar som om Rönning kanske är på väg bort. Enligt BT var en representant för AZ Alkmaar på plats mot Häcken för att kolla på Rönning.

Stefan Andreasson: "– Tim är ju en av Sveriges bästa målvakter och kommer garanterat ha en karriär utomlands. När det blir, det får vi se. Om rätt bud kommer så kommer vi titta på det då."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 26 juli 2021 kl 21.06
Brukar inte se andra matcher än Elfsborg i Allsvenskan. Gjorde ett undantag och såg Varberg köra över Blåvitt. Riktigt roligt.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 26 juli 2021 kl 21.14
Och Norrby öser på i Superettan. Och gör massor av mål. Finns möjligen intressanta spelare att bjuda på för Elfsborg? Eller är det kanske roligare om Norrby går upp i allsvenskan?

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 26 juli 2021 kl 21.17
Bra också att AIK tappade poäng.

... och Norrby bara vinner. Är vi mentalt förberedda på Boråsderby i allsvenskan nästa år?


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 26 juli 2021 kl 21.18
Hattrick av Vukojevic. Vad vet vi om honom? Något för gulsvart?

Henrik Eliasson, Örebro - måndag 26 juli 2021 kl 21.59
Det har ju aldrig fungerat att värva från Norrby…

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 26 juli 2021 kl 22.22
Henrik>>> Finns ingen i Norrby som platsar i IFE.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 27 juli 2021 kl 14.18
Det kommer nog att dröja innan publiken är tillbaka. I Varberg kom det 608 igår! Pensionärslaget hade inte ens klack! Elfsborg dominerade ju på Hisingen, men i Varberg var det inga Blävita. Om folk inte åker till en bortamatch som är så nära så lär det ta lång tid innan publiken är tillbaka.

Personligen tror jag att de flesta supportrar köpt Discovery och struntar i att lägga ut extra pengar och detta beteende tror jag kan bli bestående eller åtminstone ta mycket lång tid att få bort.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 27 juli 2021 kl 15.23
Inte konstigt att det inte var några blåvita på plats i Varberg eftersom alla biljetter gick till Varbergssupportrar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 27 juli 2021 kl 15.31
Lars>> Tack för infon. Märkligt att inte fler fick komma in. Det var ju mycket glest på läktarna, minst sagt.

Jan Artursson, Borås - tisdag 27 juli 2021 kl 16.29
Norrby hade ju dock en för deras del mycket stor publik igår. 667 är väl ungefär 200% fler än de brukar ha. Våra siffror är oroväckande dåliga!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 27 juli 2021 kl 17.02
Jan>>> Jag tror att Norrby kanske lockar lite extra nu när de är med i toppen och dessutom är det ju svinbilligt att köpa biljett. 90 kronor för vuxna och 30 under 18 år.

Priser som Elfsborg aldrig skulle klara sig på, men nog tror jag att klubben måste bita i det sura äpplet och sänka från dagens 280. Jag tror helt enkelt att folk i nuläget inte är beredda att betala det priset. Det var ju också fler på läktaren mot Moldaverna när priset var 150.


Jan Artursson, Borås - tisdag 27 juli 2021 kl 17.15
Vi är också med i toppen. Men helt klart tror jag du har en poäng i priserna. Norrby har helt klart attraktiva priser. 90 spänn är helt klart riktigt lågt pris för att få se fotboll live med ett lag i toppen av superettan. Även om vi är toppen av serien över så är 280 kronor ett saftigt pris som många backar för. I fall tills det vankas matcher mot "roligare" lag än ÖSK och Östersund. Dock är det en tankeställare att Norrby nu har 30% av vår publik. För några år sedan låg de väl på kanske på 3-4 %.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 27 juli 2021 kl 17.37
Hur många av er som med på VG har återvänt till Borås Arena efter 1,5 år och hur många av er har valt bort att gå på fotboll? Ni som valt att inte gå vad är främsta skälet?

Väljer ?

Priset?

Något annat?


Jan Artursson, Borås - tisdag 27 juli 2021 kl 18.13
För mig är det obegripligt att så många väljer att inte komma. Jag har ju längtat som ett barn efter julafton att få se Elfsborg i allsvenskan på BA. I ett och ett halvt år har denna väntan varat. Att det då inte är 3000 på läktaren förstår jag alltså inte. Uppenbarligen många som inte alls haft samma längtan som jag.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 27 juli 2021 kl 19.03
Ytterligare ett skäl att välja bort livefotboll är kanske att vi fortfarande har en pågående pandemi? Den är ju inte över på långa vägar och troligtvis finns en befogad rädsla och förhoppningsvis även att många följer uppmaningen om att hålla avstånd, stanna hemma vid symtom, helst umgås utomhus och undvika stora folksamlingar...

Varbergsguliganerna (samtliga fullt vaccinerade) var dock på plats mot Östersund och Häcken och det var mycket längesedan fotboll var så kul att se! Och stämningen var ju nästan elektrisk både i Borås och Göteborg.


Mattias Palm, Fristad - tisdag 27 juli 2021 kl 19.57
Jag har inte sett någon allsvensk match än, men var och såg matchen mot moldaverna. Jäklar vad skoj att vara på arenan igen.

280kr är för mycket för mig, 185kr som biljetterna kostar på familjeläktaren och ytterligare 75kr för grabben, tycker jag är mer relevant. Det kan jag tänka mig att lägga, kanske inte varje match men ibland.

Jag tror också att många (likt mig) skaffat möjligheten under pandemin, att kunna se matcherna på tv, och då blir det extra svårt att motivera att betala för biljetterna. Det blir liksom dubbel betalning.

Jag gissar att Elfsborg likt många andra klubbar inte har en tillräckligt trogen skara för att kunna fylla platserna så bra. Det är nog bara Malmö och Stockholmsklubbarna som har så mycket folk att ta av, så att säga!


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 27 juli 2021 kl 21.14
Intressant och relevant frågeställning. Kanske något som IFE skulle kunna utveckla.

Effekterna av Covid kommer att hänga kvar en bra stund, tyvärr. Sen går ju det här med publiksiffror lite i cykler.

Själv är jag inte så typisk åskådare, eftersom jag bor långt bort och ibland ännu längre bort från Borås. Men jag hade turen att se Örebro hemma med fru och Mor 89 år. Det var sååå kul, tiden gick sååå fort. Mor skulle gärna gå mer på fotboll men har lite svårt att gå ensam. Som lite extra grädde på moset hittade vi salig pappas gamla stol, som fortfarande bär hans namn.


Ronnie Karlén, Falköping - tisdag 27 juli 2021 kl 21.46
Jag tror det är flera orsaker som påverkar publiksiffrorna. En viktig faktor är att folk,drar folk. Men varför kommer inte marginalåskådare nu? Pandemin håller på och restriktioner skrämmer bort folk.Dessutom en fantastisk sommar. Sen börjar tyvärr fotbollen bli en tv sport av olika anledningar. Fotbollen har sedan tidigare,men även under pandemin ändrats. Det påminner om amerikans fotboll med fulla bänkar och mängder av byten. 3 är nog. Sen blåser man av för vätskepaus. Hur överlevde spelare förr? Sen spelas det mesta på plast och då blir det knappt några närkamper som det blir på gräs. Sitter man i tv soffan kan man se 2-3 matcher istället för 1 rent tidsmässigt,och är det dåligt kan man byta match. Enkelt med toa och köket i närhet dessutom. Den som använder Hesgoal kan dessutom se allt gratis. En viktig faktor är dessutom att ha nån riktig profil i laget. Vi har iofs Johan Larsson,proffs och några landskamper. Men det är ju ofta barn som drar föräldrar till fotbollen för att se sina idoler. Jag hoppas vi får fram profiler under hösten. Eller ett namnkunnigt nyförvärv. Skulle Norrby gå upp stiger väl intresset i Borås och det kan dra mer publik till båda lagen. Tyvärr har nog fotbollen tappat en del och vi landsortslag kommer få jobba för att få publiken tillbaka. Tyvärr tror jag inte det beror på biljettpriser,men hoppas ändå man tar fram en billig familje biljett för att locka framtidens supportrar till arenan och det då genererar öka försöljning på arenan och av souvenirer. Framåt för seger

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 27 juli 2021 kl 21.48
Jag har varit ute i Europa några veckor, så därför har jag inte sett någon match live än. Men siktar på att vara tillbaka på läktaren i augusti.

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 27 juli 2021 kl 23.29
Min senaste match på plats var Örebro i cupen i mars i fjol, precis innan pandemin slog till.

Men nu har jag blivit fullvaccinerad, och jag siktar på att se de två hemmamatcherna nästa vecka.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 28 juli 2021 kl 15.44
Intressanta teorier om publikminskningen. Tack till alla som svarade.

Någon som tror att Thelin ändrar på sin laguppställning imorgon?

Jag tror det inte, undantaget om någon spelare har någon skavank. Thelin kommer att ställa upp med samma lag som senast, enda skillnaden är att Frick startar istället för Ndione. Tror även att McVey får fortsätta som högerback om nu inte Larssons lår blivit helt botat.

Däremot tror jag att det blir många byten tidigt i andra halvlek om vi leder med minst ett mål efter första halvlek.

Omgång 13 som startar på lördag klockan 15 har redan nått 64 deltagare!

Observera att en match inte kan tippas, MFF-IFE, eftersom den redan spelats. Tyvärr med fel resultat.


Bosse Wikensten, Borås - onsdag 28 juli 2021 kl 16.50
Hej Vårgårda samt läsare & skribenter! Lite sent inlägg ang din fråga, Vårgårda, men för egen del är det en kombination av höga biljettpriser, viss covid-oro och det som senast triggade min ilska (Kindred Groups sponsorsskap). Hade tänkt gå med grabben på cupmatchen ("Unibet-fri"), men blev förkyld och hustrun erbjöd sig att gå med grabben. Vill passa på att nämna att jag inte mer kommer nämna Kindred Group/Unibet, då jag sent omsider insett att jag inte kan förändra denna världens system. Vill också be om ursäkt till alla er därute som på ett eller annat sätt berörts av min ilska. Gulsvart hälsning, Bosse

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 29 juli 2021 kl 12.08
Några gulsvarta supporters på plats ikväll?

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 29 juli 2021 kl 12.10
Antar att Lars hade tänkt fråga samma sak, men jag hann före igen.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 29 juli 2021 kl 13.28
Stämmer bra. Var på väg att ställa frågan, men såg då i sista stund att Bo redan hade gjort det, som väntat.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 29 juli 2021 kl 13.30
Ska man tro BT så har faktiskt Thelin gjort en ändring i startelvan jämfört med den jag tänkte. Det är att Bernhardsson startar istället för Okkels. McVey fortsätter istället för Larsson och Frick åter som center.

Om vi leder med minst ett mål efter första halvlek så tror jag att vi får se flera inhopp av våra yngre spelare. En högoddsare är att nye målvakten får göra debut.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 29 juli 2021 kl 14.14
AEK Aten - Velež har avspark kl 20, så vi får vänta minst en timme på att få veta vilka vi möter i Q3.

För inte kan väl Milsami ... ?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 29 juli 2021 kl 14.22
Lars>>> Att vi skulle åka ut mot Milsami finns inte ens på kartan. Möjligen om vi gör som mot Häcken ifjol och gör två självmål och får tre utvisade.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 29 juli 2021 kl 14.35
Om AEK går vidare - de ligger under med ett mål, så det är inte självklart - så blir de seedade i ECL-PO. Om vi skulle slå ut dem i Q3 så blir effekten att det är vi som blir seedade i PO eftersom lottningen dit sker innan Q3 har spelats.

Det innebär i så fall att vi inte riskerar att få möta lag som Roma och Tottenham i PO. Däremot är t.ex. Union Berlin på den oseedade sidan. Seedning i ECL.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 29 juli 2021 kl 15.05
Lars>>> Vi ska alltså hålla tummarna för att AEK vinner?

Enligt spelföretagen så är Elfsborg skyhöga favoriter att vinna även bortamatchen.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 29 juli 2021 kl 15.11
Lennart >> Svårt att säga. Att döma av rankningspoängen så blir Q3 svårare men PO lättare om AEK vinner, medan Q3 blir lättare men PO svårare om Velež vinner.

Det bästa vore kanske att AEK vinner efter en tuff förlängning och straffar ...


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 29 juli 2021 kl 15.13
Det händer ibland att jag spelar, men oftast för små belopp. Har satt 2 kronor på att McVey och Strand gör mål. Ger 134 kronor. Strand och Väisinen ger 108 kronor. Riskerar hela 4 kronor, blivande storspelare?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 29 juli 2021 kl 18.24
Enligt UEFA så har Elfsborg följande startelva. Intressant.

Rönning McVey Väisänen Jarjué Strand

Rømer Holst Ndione

Alm Frick Okkels

Domarna kommer från England och en av de assisterande heter James Mainwaring. Undrar om han är släkt med kaptenen i det engelska hemvärnet George Mainwaring, ni vet han i serien Krutgubbar?


Gumme Lindh, Trollhättan - torsdag 29 juli 2021 kl 19.16
Milsami-Elfsborg 0-2 efter 8min.

Gumme Lindh, Trollhättan - torsdag 29 juli 2021 kl 19.47
0-3 & paus!

Gumme Lindh, Trollhättan - torsdag 29 juli 2021 kl 20.50
Milsami-Elfsborg 0-5; slut!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 29 juli 2021 kl 20.54
Så enkelt. Kul att se Ndione göra tre och så kyliga avslut.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 29 juli 2021 kl 20.58
Härligt! Tack för en väl genomförd direktrapportering Gumme

Ingen nagelbitare direkt men två med beröm godkända matcher mot Milsami. Bådar gott och med tanke på att Häcken idag vann hemma över Aberdeen så är nog vår poäng på Hisingen senast mycket bra! Hösten blir intressant.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 29 juli 2021 kl 22.04
AEK gjorde 1-0 i minut 90+8 (!). Förlängning väntar.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 29 juli 2021 kl 22.23
9-0 på två matcher är grymt bra. Oavsett motstånd. Snyggt! 👍👍👍

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 29 juli 2021 kl 22.56
Velez!

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 29 juli 2021 kl 23.02
FK Velež är från Mostar i Bosnien, men spelade sin hemmamatch mot AEK Aten i Sarajevo. Förmodar att det blir samma arena mot oss.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 29 juli 2021 kl 23.03
Vilket innebär?

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 29 juli 2021 kl 23.07
Bland annat att Elfsborg/Velež blir oseedade i play-off.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 30 juli 2021 kl 9.26
Avdelning kuriosa. När spelade Elfsborg senast en match utan att få ett enda gult kort?

När gjorde enbart anfallare 5 mål? Någon som vet?


Anders Hultin, Borås - fredag 30 juli 2021 kl 9.32
Nu kl 10.00 ska Elfsborg öppna upp med lösbiljetter hemma mot Mostar Velez på torsdag.
Återigen helt rimliga biljettpriser!

I Europa har vi enbart plats för ca 2600, och till denna matchen är jag övertygad om att vi säljer helt slut. Inte minst för att Bosnier i stan och övriga landet kommer vilka se matchen också.. Mot Moldaverna var vi ca 2300 i publiken.

köp biljett


Fredrik Persson, Järna - fredag 30 juli 2021 kl 10.08
Redan slutsålt? Får inte upp möjligheten att köpa..

Anders Hultin, Borås - fredag 30 juli 2021 kl 11.10
Hemsidan kraschade i samband med biljettsläpp.
Denna länk skall fungera för tillfället: länk

Bo Andersson, Hässelby - fredag 30 juli 2021 kl 11.43
Om jag fattat rätt har nu IFE säkrat 5,9 MSEK i ECL-pengar, med chans att dra in ytterligare 2,1 MSEK vid vinst mot Velež. Och jag, mina damer och herrar, tror att vi vinner!

Bosse Johansson, Göteborg - fredag 30 juli 2021 kl 18.08
Jag får följa matchen på laptop från Gullholmen på Orust. Så ser semesterplanerna ut och så är läget. Enligt en före detta arbetskamrat finns det två lag från Mostar som är en stad i ungefär samma storlek som Borås, i den bosniska ligan. Lagens supportrar ryker regelbundet ihop vid varje derby. Velez som vi ska möta bildades 1922 och deras supportrar kallar sig själva redarmy-supportrar. Detta enligt wikipedia. Det andra laget Zrjinski bildades redan 1904 och är ett kroatisknationalistiskt lag som förbjöds efter andra världskriget på grund av dess fascistiska framtoning. Som det påstods. Lite spännande historia ändå.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 30 juli 2021 kl 20.11
Biljetter till matchen mot Degerfors kan också köpas nu, upptäckte jag av en slump.

Lars Alexandersson, Linköping - lördag 31 juli 2021 kl 10.50
... men nu syns inte Degerfors-matchen längre bland "Kommande evenemang". Skumt.

Systemet verkar lite skakigt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 31 juli 2021 kl 11.09
Sista chansen att tippa OMGÅNG 13 är klockan 15 idag. 64 är vi just nu.

Johan Nilsson, Göteborg - lördag 31 juli 2021 kl 11.58
Har ingen aning om ifall det var Malmös eller Elfsborgs idé att spela den här omgångens match redan före EM, men hur som helst var det ett smart drag. Betyder mycket med några extra dagars återhämtning inför den intensiva period som väntar både i AS och i Europa.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 31 juli 2021 kl 15.41
Lennart - jag är på gott humör (OS-silver till Hässelby) så jag bjuder på några extra timmars tipstid. Grabbar och tjejer…kör på till 17:30 idag! My treat!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 31 juli 2021 kl 15.52
Bo>> Vad snäll du är.

Emelie Hultin, Borås - lördag 31 juli 2021 kl 22.05
På tisdag 23.59 är sista stund att hämta ut sin matchbiljett om man har seriebiljett.

Om ni inte kan gå hoppas jag ni tar ut biljetten ändå och ger den till någon guling. Vi vill inte att arenan ska fyllas med Bosnier på torsdag, vi vill att Elfsborg ska känna att det är hemmaplan!

Ni har väl inte heller missat att medlemmar har förtur på ett gäng biljetter(ni ska ha fått Mail)? Ta med alla ni känner som är gula! Här gäller det att vi alla hjälps åt och fylla arenan gul!

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 1 augusti 2021 kl 13.45
Lottningen till ECL-PO sker i morgon kl 14.00. Här är lagen vi kan få möta:
1 KuPS Kuopio (FIN) / FC Astana (KAZ)
2 Bohemian FC (IRL) / PAOK FC (GRE)
3 FC Luzern (SUI) / Feyenoord (NED)
4 RFS (LVA) / KAA Gent (BEL)

Daniel Oskarsson, Borås - söndag 1 augusti 2021 kl 15.05
Vi ska väl inte ha en chans mot någon av bortalaget ovan?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 1 augusti 2021 kl 15.17
Daniel>>> Varför skulle vi vara chanslösa mot dessa fyra? Tufft motstånd, visst, men så måste det ju vara när du knackar på dörren till slutspel. Jag tror att Elfsborg har en chans mot alla dessa lag.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 1 augusti 2021 kl 17.32
Okumus Gent vore väl skojigt?

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 1 augusti 2021 kl 20.41
Nu kan alla tiders poängrekord för en omgång ryka all världens väg. Henrik Svensson från Varberg har på de 5 spelade matcherna 250 poäng. Det är rätt resultat i de 5 spelade matcherna. Nu är frågan skall Henrik nå 400 poäng tro ? Spännande. Henriks resultat i morgondagens matcher är : Aik-Halmstad 2-0, Blåvitt-Norrköping 1-1 samt Sirius- Örebro 1-0. Jag håller tummarna Henrik. Lycka till.

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 1 augusti 2021 kl 20.49
Gällande rekord är 335 poäng från Kenneth Baglee och det sattes 2013.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 2 augusti 2021 kl 11.16
Elfsborg får nog se över biljetthanteringen på ebiljett.nu.

Som jag skrev tidigare kunde man i fredags köpa biljetter till matchen mot Degerfors söndag 8/8, men sedan försvann den möjligheten.

Vad värre är att samma sak hände i går med matchen mot Hammarby söndag 22/8. Jag köpte inga biljetter, och skrev inte heller här att man kunde köpa eftersom jag inte ville bidra till att en massa hammarbyare köper upp våra biljetter, om nu någon hammarbyare läser Vi Gule.

Eftersom matchen mot Hammarby troligen blir utsåld hoppas jag att man ser till att så många elfsborgare som möjligt får plats, förslagsvis genom att ge medlemmar möjlighet att köpa biljetter innan eventuellt resterande biljetter släpps till allmänheten (inklusive hammarbyare).


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 2 augusti 2021 kl 14.47
Lars>>>> Försök kontakta Elfsborg. Risken är ju stor att Bajenfans kommer att försöka köpa de knappt 1000 lediga biljetterna. Kanske Guliganernas ordförande kan agera, vad säger du Emelie?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 2 augusti 2021 kl 15.04
Det blir Luzern eller Feyernoord om vi slår ut Velez. UEFA.

Henrik Svensson, Varberg - måndag 2 augusti 2021 kl 16.01
Tack Bertil. Visste att jag har rätt på Malmö-Elfsborg, men inte alls koll på de andra matcherna?? Ändrade i sista stund i förra omgången, Häcken-Elsborg, från 1-1 till 2-1. Där ska dumstruten på! Det är kul att vara gul 👍⚽️☀️💛🖤 3-1 i cupmatchen på torsdag tippar jag!

Anders Hultin, Borås - måndag 2 augusti 2021 kl 16.33
Jag har ett antal biljetter till matchen på torsdag som är slutsåld till salu om någon inte lyckades komma över biljetter.
Avser sektion S2 på Ålgårdsläktaren.

Sälja enbart till Elfsborgare och självklart till inköpspris!


Daniel Oskarsson, Borås - måndag 2 augusti 2021 kl 18.37
Lars/Lennart:
hur många chanser ska Boråsarna få? Trots att jag redan köpte årskort i december vet jag inte hur många mail med erbjudanden om säsongskort jag fått.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 2 augusti 2021 kl 18.58
Daniel>>>> Nu handlar det om de cirka 850 biljetter som är kvar efter säsong/sponsorbiljetter fått sitt.

Biljettsystemet kraschade när biljetterna till matchen mot Velez släpptes. Det tror jag beror på först och främst stort intresse från bortafans och att priserna ligger på en för närvarande rimlig nivå.

Låt medlemmar i IFE först få köpa biljetter under 4-5 dagar i matcher mot "populära" lag och först därefter släppa dem fria, det är min lösning.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 2 augusti 2021 kl 19.40
Märkligt att Velez spelar ligamatch ikväll, bra för oss givetvis, men hur tänkte fotbollförbundet i Bosnien?

Simon Andersson lämnade Elfsborg sista juli. Thelin säger i BT att man tackade av honom innan laget åkte till Moldavien.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 2 augusti 2021 kl 21.18
Nu när vi spelat omgång 13 är vi på en fjärde plats. Får väl anses vara godkänt. Synd att Halmstad inte kunde klara oavgjort.

När man ser på Superettan måste väl topptrion vara sensationella. Värnamo leder före Landskrona och Norrby trea.


Daniel Oskarsson, Borås - tisdag 3 augusti 2021 kl 10.14
Det verkar inte direkt som Velez Mostar gick "all in" i går i ligamatchen. Förlust 0-2 hemma mot nykomlingen. 5 byten. Typ 3-4 spelare som startade mot Athen fanns med.

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 3 augusti 2021 kl 13.25
Till Henrik Svensson. Dina 285 p räcker till en delad 9:e plats genom tiderna. Bra så.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 3 augusti 2021 kl 14.22
Ny chans att slå gällande veckorekord på 335 poäng. Nu är det omgång 14 som gäller. In och vinn evig ära. Lördag 17:30 sista inlämning.

OBS! Även den som aldrig någonsin tippat kan vara med. Blir ju svårt att vinna sammanlagt i år, men att sätta veckorekord är inte kattpiss.

Damlagets matcher. Söndag blir det match borta mot IFK Örby U klockan 18. Förhoppningsvis sänder BoråsFotboll på Youtube. Efter det att Elfsborg (förhoppningsvis) spöat Degerfors kan man ju se damlagets match i efterskott. 4 timmar med Gulsvart tål man väl?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 3 augusti 2021 kl 15.44
Har man 39 kronor och Elfsborg-abstinens kan man titta på Elfsborg U21 mot Varbergs Bois idag klockan 17. Sändningen är en livekamera utan kommentator.

Någon som testat tidigare? Låter ju inte jättekul, men om sändningen håller bra kvalitet så kanske det funkar.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 3 augusti 2021 kl 16.56
Var tvungen att köpa matchen när jag såg att "korpen" gör debut i målet, Hakon Rafn Valdimarsson nr 30.

Laguppställning. Noterar att Prince startar, hoppas hans ländrygg håller.


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 3 augusti 2021 kl 17.20
Knäpp länk, Lennart.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 3 augusti 2021 kl 17.25
Ny länk.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 3 augusti 2021 kl 19.12
Varberg var överlägsna större delen av matchen. Elfsborgs försvar var inte bra. Laget försökte spela sig upp från backlinjen och misslyckades i 97% av fallen. Varbergs press gjorde att de återerövrade bollen hela tiden.

På en sådan återerövring kontrade Varberg och tvingade debutanten i mål att rusa ut utanför straffområdet, men varbergaren var förre och satte enkelt 0-1. Visst var det hans miss, men dåligt uppspel låg bakom.

Inte blev det bättre vid 0-2 då en varbergare fick så helt oattackerad i högra hörnet på straffområdet och prickskjuta upp i vänstra krysset. Påminde om Deniz mål mot oss ifjol.

Även 0-3 var enligt mig orsakat av huvudlöst försvarsspel där ingen markerar och ett inlägg går via två träffar på varbergare i mål som ställer målvakten helt. Otagbart.

Tycker dock att Rafn i övrigt visade upp ett tryggt och stabilt spel och visade att han har talang. Han kan kasta bollen upp nästan till mittlinjen med precision. Tyvärr var det uppenbart att order var att bollen skulle spelas från backlinje och upp och det var ett dåligt beslut av Bajrami med tanke på att Varberg hade med ett antal spelare som spelat i Allsvenskan om än inga startspelare.

Enda felet med sändningen var att kameran stod längst upp under taket så det var snudd på omöjligt att se spelarnumren.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 3 augusti 2021 kl 19.16
Glömde två saker. Elfsborg spelade upp sig sista 10-15 och skapade lite halvchanser.

Dessutom fortsätter oturen att grina Prince i ansiktet. Efter 10 minuter nickade han ihop på mittplan med en varbergare. Båda blev liggande. Efter tio minuters stopp för behandling av skadorna så fortsatte Prince i tio minuter med bandagerat huvud, men byttes ut efter tio minuters spel. Varbergaren fick bytas ut direkt.


Jörgen Willborg, Borås - tisdag 3 augusti 2021 kl 21.25
På 30 minuter har Feyenoord gjort 3-0 mot Midtjylland, Mario Götze har gjort ett. Det är inget dussinlag vi får möta om vi går vidare!

Jörgen Willborg, Borås - tisdag 3 augusti 2021 kl 21.35
Nu yrade jag till det rejält...


Läs nya (från 4/8 kl 2.54) / dagens / äldre inlägg

Skriv inlägg!