Lördag 8/5  Sponsor: Bo Andersson, Hässelby
Nästa tävlingsmatch: 12/5 18.30 (b) Sirius

VG debatt - inlägg sedan 3/5 kl 12.00


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 maj 2021 kl 0.00
Peter>>> BT måste ju vara blinda. Strand var ju ihop med Rönning bäst. Tyvärr gjorde han en galen tackling.

Lenny Engström, Länghem - måndag 3 maj 2021 kl 9.32
IFE blir nog bara ett mittenlag i år. Försvarsmässigt bra men offensivt händer inte mycket. En straff och 3 mål mot ett dåligt Varbergsförsvar är allt man klarat av framåt. AIK verkar ha läst av IFE fullständigt. Nu 7 raka halvlekar utan ett enda mål mot dem.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 maj 2021 kl 10.58
Under kommande vecka så är det väl egentligen bara en sak att göra på träningarna. Öva skott. Märkligt hur illa vi sköt mot AIK. Endast två skott på mål och ett av dem var ju som en lös bakåtpass.

Spelmässigt var vi ju väl så bra som AIK, undantaget en 20-minuters period i första. Statistiskt sett var Elfsborg mer i AIK:s straffområde än Gnaget i vårt. Skillnaden var ju den att AIK sköt på mål och hade det inte varit för Rönning hade det kunnat stå minst 2-0 i halvtid. Jag tror inte deras målvakt hade något farligt skott att ta hand om.

Uppenbarligen så är inte Simon Olssson i form och att starta honom var en chansning som inte gick hem. Bättre låta honom hoppa in i andra halvlek samt låta honom spela sig i form i U21.

Synd att Alm skadade sig så tidigt, han är väl den snabbaste vi har och förr eller senare så kommer han att springa sig fri, han var ju nära några gånger.

Tycker Ondrejka ser pigggare ut än Okkels, så kanske byte där?

Skulle även gärna se Jack Cooper Love. Han är en joker.

Sammanfattningsvis. Vi har lika många poäng efter 4 matcher som ifjol så ingen ko på isen.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 3 maj 2021 kl 11.14
Ja, men på motsvarande matcher i fjol tog vi 8 poäng - vi vann mot Djurgården (h) och AIK (b), och spelade oavgjort mot Mjällby (h) och Varberg (b).

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 maj 2021 kl 11.30
Lars>>> Jag väljer att se ett halvfullt glas istället för halvtomt.

Anders Täreby, Steninge - måndag 3 maj 2021 kl 11.54
Att förlora med 1-0 borta mot ett starkt AIK är ingen katastrof. Jag tycker Elfsborg visar att de är stabila som lag, men i nuläget saknas lite spets. Vi hade igår ingen med "Jesper Karlsson-kvalitet" nära motståndarnas mål. Rönning storspelar och skapar förutsättningar för att vi ska kunna få med oss 1p, men det krävs mer kvalitet i avgörande lägen av t.ex. Okkels och Frick. Elfsborg behöver Alm på plan och en Olsson i form. Vi har inte den bredaste truppen, så enkelt är det.

Jag känner mig hoppfull trots allt. Mittförsvaret ser väldigt bra ut. Våra ytterbackar Larsson och Strand är grymt bra. Vi har en hyfsad bredd på mitten där jag tycker både Holst och Gojani sliter och fattar bra beslut. Det är framåt vi känns lite uddlösa. Men vi ska då komma ihåg att vi troligen mötte allsvenskans starkaste försvar med Lustig - Papagiannopolos - Milosevic - Otieno.

Vi har nu tre "på pappret" lite enklare matcher med Kalmar, Sirius och Halmstad innan våren avslutas med Malmö och Norrköping. Om vi spelar som igår tror jag ändå på en bra poängskörd kommande tre matcher, och förhoppningsvis ett starkt självförtroende inför avslutningen.


Erik Nilsson, Linköping - måndag 3 maj 2021 kl 12.07
Jag tycker visserligen inte Simon Olsson är i form, men det är ju svårt när inget händer runt honom heller.

Hade nog behövt både Alm och Frick på plan för att vår press skulle bita, nu blev det först en stund med bara Alm och sen en stund med bara Frick.

Simon Strand gör en ok match, men jag saknar verkligen Kaib när det kommer till sista tredjedelen.

Vi behöver så extremt mycket fart om det här spelet ska fungera och just nu är det bara Alm som har den.

Okkels är ur form, och Ondrejka kan få starta snart. Men egentligen är det ju Bernhardsson jag hade velat se...

På det hela taget tycker jag ändå det är en ok insats, man kämpar i alla fall in i det sista och trycker AIK längre och längre ned. Men skärpan saknas ändå.


Anders Täreby, Steninge - måndag 3 maj 2021 kl 15.02
Jag tycker Strand har överraskande bra kvalitet i sina inlägg, dessutom slår han inlägg med både höger och vänster. Exempel 1: inlägg med vänstern till Frick som nickade i stolpen mot Djurgården. Exempel 2: inlägg med högern på perfekt yta mellan backlinje och målvakt som Frick borde styrt i mål mot AIK. Han har lite att slipa på i tekniken ibland, men han blir allt bättre. Jag gillar Kaib också men minns honom som väldigt vänsterfotad och han spred faktiskt inläggen en hel del, även om ett och annat inlägg höll världsklass. Om Kaib hade varit kvar är jag ganska säker på att han fått sitta på kvisten (som Axén säger) i nuläget.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 maj 2021 kl 19.35
Med tanke på att Alm lär vara borta på lördag så är ju frågan vem som ska spela istället. Okkels/Ondrejka ihop med Frick och JCL? På Mitten Römer, Holst och Gojani?

Imorgon klockan 17 är det ju en kul U21 match. Norrby mot Elfsborg. Ska bli kul att se vilka som får chansen från start. Lär väl dyka upp laguppställning senast tidigt imorgon bitti. BT visar matchen.


Peter Olsson, Borås - måndag 3 maj 2021 kl 19.57
Då är det väl att konstatera att Elfsborg har tagit 0p mot 1:a och 2:a i allsvenskan och har full pott mot alla som inte är topp2 :P

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 maj 2021 kl 20.56
Peter>>> Nu möter vi ju fyran på lördag och därefter trean, båda obesegrade. Det får vi väl ändra på.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 maj 2021 kl 11.27
Intressant laguppställning idag.

Startelva: Mathias Dyngeland (mv),

Gustav Broman, Leo Väisänen, Christopher McVey, Oliver Zandén,

Kevin Holmén, Noah Söderberg, Besfort Zeneli,

Ahmed Qasem, Otto Vallentin, Jack Cooper Love

Ersättare: Simon Andersson (mv), Teodor Svensson, Stefan Ceganjac, Filip Gustafsson, Prince Isaac Kouame, Alexander Bernhardsson, Theo Lind.

Både Prince och Bernhardsson är tillbaka från skador, glädjande besked.


Anders Täreby, Steninge - tisdag 4 maj 2021 kl 12.08
Håller med, Lennart. Ett lag fullt med talanger!

Roland Dellton, Lerum - tisdag 4 maj 2021 kl 13.35
Enligt nät-BT: Joseph Okumu, 23, har fått sin skadedom.Elfsborgsstjärnan missar minst tre matcher. Besked om Rasmus Alm på torsdag.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 maj 2021 kl 14.47
BT om Okumu:

"”Okumu är borta från fotboll i två veckor”, skriver Lundblad i ett sms till BT."

”En skada runt hinnan i vaden”, beskriver hon det som."

Alm ska magnetröntagas imorgon och besked om skadan får vi på torsdag.

Det är ju tur att vi har tre mittbackar som håller Allsvensk klass.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 maj 2021 kl 18.50
U21 vet hur man ska göra mål. 5-0 mot Norrby. Borde varit 6-0 eftersom Väisänen fick ett nickmål bortdömt, felaktigt enligt mig. Väisänen gjorde det bra, en miss bara. Han och McVey gick av efter första halvlek.

Gert Björnalm, Borås - onsdag 5 maj 2021 kl 15.09
Erik Nilsson skriver: "Vi behöver så extremt mycket fart om det här spelet ska fungera och just nu är det bara Alm som har den". När Thelins fotboll fungerar så går det fort, händer mycket, blir tufft för motståndarna. Men när det inte funkar ser det mest trögt och intetsägande ut. Känns fortfarande som att det inte finns någon plan B. Och jag skulle fortfarande önska att vi kunde vårda bollen åtminstone lite mer, söka passningar lite mer. Det blir väldigt ofta en boll på djupet eller ett inlägg och därefter ett snabbt avslut, jag hade gärna sett att man lite oftare sökt den sista passningen. Visst, det växlar väl, men mot AIK så var det många halvtaffliga snabba avslut/skott som var ganska ofarliga för motståndarna.

En annan sak är att jag mer och mer saknar Väisänen. Både Okumu och Jarjue har en hög högstanivå och är oerhört spännande och spektakulära spelare, men båda vill gärna stöta och går bort sig för ofta. Då är det bra att ha en tryggare jämte som faller istället för stöter. Förhoppningsvis är Väisänen redo nu när Okumu behöver vila nån vecka. Därför lite oroväckande att han fortfarande inte spelat med är cirka en halvlek. Varför spelade han inte längre i U21-matchen så att han vänjer sig? Men vi får väl lite på det medicinska teamet.

Vi har många unga spännande spelare. Nackdelen är väl att det går lite mer upp och ner i prestationen. Det märks lite nu. Men sen är AIK ett tungt (,trist, osportsligt) lag att möta så vi ska nog inte gräva ner oss alltför mycket.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 5 maj 2021 kl 15.54
Gert>>> Att Väisänen och McVey bara spelade första halvlek var garanterat för att båda ska kunna starta mot Kalmar.

Att ta skott är aldrig fel, men man kan faktiskt begära att merparten av skotten ska hamna inom målramen och inte långt utanför. Bollen kan aldrig gå in i mål om skotten är utanför målramen.

U21 visade hur man ska göra. Norrbys målvakt var en av deras bäste och gjorde flera bra räddningar.

Baserat på vad jag såg tycker jag både JCL och Söderberg ska få gott om speltid på lördag. Kevin Holmén visade sig vara en jäkel på långa Okumupass. För övrigt var det flera bra insatser i U21, Broman började som högerback och i andra mittback, bra. Liksom Zandén på vänsterbacken. Unge Zeneli visade sig ha bly i dojorna, gjorde ett kanonmål.

Otto Valentin var flitig på vänsterkanten. Dyngeland hade väl bara en svårighet att ta hand om, det var när Väisänen tappade bollen precis utanför straffområdret, Norrbyspelaren blev fri i straffområdet, men Dyngeland gick ut och blokerade skottet.


Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 5 maj 2021 kl 17.14
Var hittar man en trygg jämte? Kanske Sven-E i Pistvakt?

Målvakter ska ta skott. Övriga ska skjuta.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 6 maj 2021 kl 0.09
Jan>>> Här är en riktigt trygg Jämte.

Fortfarande ingen jätterusning till omgång 5, just nu 41.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 6 maj 2021 kl 1.20
Lars>> Skammens rodnad färgar mina kinder. Jan???? Kan bara skylla på att jag skrev inlägget samtidigt som jag var på messenger med en kompis som heter Jan. Attans måste lära mig att göra en sak i taget.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 6 maj 2021 kl 11.27
Nu kan kan man vinna Simon Strands och Rasmus Alms signerade matchtröjor från 2020. Elfsborg lottar ut en vinnare bland dem som swishar 50 kronor för en hemmabiljett och har tippat rätt matchminut för Elfsborgs första mål mot Kalmar.

Apropå tippning så är det 47 som tippat omgång 5. Här det gratis och äran är priset.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 6 maj 2021 kl 13.13
Alm blir borta tre veckor enligt läkaren Matilda Lundblad, det skriver BT. Muskelbristning baksida lår.

Har vi tur kan Alm kanske spela mot Peking, men missar mötena med Kalmar FF, IK Sirius, Halmstads BK och Malmö FF.

Enligt mig ett tungt avbräck, Alm är som en Duracellkanin, löper enormt mycket och orsakar massor av problem för motståndarna.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 6 maj 2021 kl 20.53
Söndag 31 maj 2020 vann vi över Kalmar hemma med 5-0!

Låt vara att det var en fiktiv match mitt under pågående pandemi - men vad har förändrats sen dess? Repris?


Anders Hultin, Borås - fredag 7 maj 2021 kl 11.08
Tidigare fanns "Uefaranken" när man vill kolla vilka eventuella motståndare man skulle få i Europa. En grym sida utav en Malmösupporter som skrev om alla svenska lag, men han har tyvärr slutat att uppdatera.
Någon som vet en ranking sida eller liknande så att man kan få fantisera om kommande Europamotståndera för Eleganterna.

Fredrik Persson, Järna - fredag 7 maj 2021 kl 11.10
Elfborg-Halmstad flyttas till den 17 maj! Chans att vi kan få ta in 500 åskådare enligt fotbollskananlen!

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 7 maj 2021 kl 11.15
Anders H >> Jag brukar kolla Bert Kassies UEFA-sida.

Anders Hultin, Borås - fredag 7 maj 2021 kl 12.52
Tack Lars!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 7 maj 2021 kl 13.57
Kul intervju med Emelie Hultin, Guliganernas ordförande, i BT.

"Emelie Hultin var bara ett år och låg på en filt när hennes pappa och några av hans kompisar bildade Guliganerna 1991. Trettio år senare driver hon och den jubilerande supporterföreningen en medlemskampanj, som när detta skrivs tuffar på mot 600. "

Gå med i Guliganerna.

I nuläget är vi 53 som tippat omgång 5, senast var vi 64. In och tippa.


Roland Dellton, Lerum - fredag 7 maj 2021 kl 15.45
Enligt Officiella ingen Alexander Bernhardsson i morgon

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 7 maj 2021 kl 16.05
Dellton>>> När Bernhardssson inte fick spela mot Norrby förstod jag att hans skada dykt upp igen, detta eftersom han var med på bänken ihop med Prince. Prince fick hopppa in, men han fick ganska snart problem igen i ryggen.

Truppen med en bra video med Holst, Karlsson och Gojani som är mycket optimiska.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 7 maj 2021 kl 19.23
Ska bli intressant att se vilka tre som startar längs fram, övriga platser i stort givna.

Ndione eller Frick i mitten, tror det blir Frick. Okkels till vänster och Ondrejka till höger är väl en trolig lösning. Variant är att antingen Ndione eller Frick byter av någon av Okkels/Ondrejka.

Ett fräckt alternativ hade ju varit att sätta McVey som högerback och ha Johan Larsson på kanten, borde fungera, så varför inte testa?

I andra sedan kommer JCL in och utnyttjar att Kalmars spelare börjat tröttna och sätter ett eller två mål.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 8 maj 2021 kl 8.25
Det blir Okkels, Frick och Ondrejka som startar om man ska tro BT. Ondrejka som verkar riktigt ambitiös.

Kalmar har ett mycket försvarsstarkt lag, endast ett insläppt mål på 4 matcher, minst i Allsvenskan. Kan Elfsborg dyrka upp deras försvar?

Omgång 5 har nu 59 tippare, tippa du med.


Bo Andersson, Hässelby - lördag 8 maj 2021 kl 8.44
En Vasalundare i vårt tipsgäng har tippat X2 på alla system för dagens match. Jag har lovat en ölrunda till hela gänget om IFE inte vinner. Så grabbar, idag står mycket på spel!

Conny Johansson, Brämhult - lördag 8 maj 2021 kl 11.38
Som Lennart säger är Kalmar oerhört försvarsstarka och dessutom mycket organisatoriskt diciplinerade , tränaren Henrik Rydström har läst Elfsborg och vet precis hur han skall spela . Mycket talar för en 0-0 match men låt oss hoppas att ” di gule ” kan hitta rätt med en boll och att Rönning håller tätt bakåt . Hamnar vi i 0-1 underläge bli försvarsbussen parkerad och sannolikt matchen förlorad .

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 8 maj 2021 kl 11.58
3 timmar kvar att tippa och nu är vi 60. Vi fattas 4 st för att uppnå omgång 3. Det blir svårt idag mot Kalmar. Det gäller nog att göra första målet om vi skall vinna. Annars luktar det 0-0 lång väg. Ni som inte tippat ännu, gnugga geniknölarna o tippa. Förutom jag själv (JAG LEDER SAMMANLAGT) saknas 2 andra Lindhar. Övriga är välkomna.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 8 maj 2021 kl 12.16
Bo>>> Jag fruktar att det blir till att köpa öl. Har ju tippat seger, men vi har haft så svårt att dyrka upp täta försvar mot både Djurgården och AIK så 0-0 hotar.

Vilken klok kille Maudo Jarjué. Läs intervjun så förstår ni vad jag menar.

Fortfarande "bara" 60. In och tippa.


Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 8 maj 2021 kl 14.02
Knappt 1 timme kvar att tippa. Vi är nu 63 men vi kan bli fler. Det finns platser kvar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 8 maj 2021 kl 18.31
Bra första kvart, men sen?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 8 maj 2021 kl 18.38
Bäst i Elfsborg så här långt publiken.

Herman Thorell, Toarpsdal - lördag 8 maj 2021 kl 18.47
Jösses vad dåligt det är periodvis. Tur vi leder.

Herman Thorell, Toarpsdal - lördag 8 maj 2021 kl 18.51
Tack Leo!

Läs nya (från 8/5 kl 19.27) / dagens / äldre inlägg

Skriv inlägg!