VG debatt - inlägg sedan 20/11 kl 6.00


Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 20 november 2023 kl 13.54
Friedrich aktuell! Inte mig emot om Hákon lämnar i vinter.

Mattias Palm, Fristad - måndag 20 november 2023 kl 16.31
Inte mig emot heller Kenneth. Tycker han varit otroligt stabil i två säsonger nu, helst vill vi såklart behålla Hakon men det vore väl konstigt om han inte går vidare i Europa efter detta året.

Vad tror vi om övriga spelare ut & in tro? Min magkänsla säger att Baidoo kanske kan komma att lämna men i övrigt har jag svårt att tro att någon annan självmant lämnar. Däremot hyser jag tvivel över att alla spelare i truppen får fortsätta, några lånas säkert ut och ett par får nog se sig om efter ny klubbadress tror jag. Potentiella nyförvärv känns jättesvårt att sia om, men jag håller med om vad som skrevs häromveckan här på forumet angående gamle Varbergsspelaren Astrit Selmani. Honom hade jag gärna sett i den gula tröjan, jag tror han skulle passa alldeles utmärkt hos oss. En James Keene med näsa för mål, och riv & slit i sig.


Anders Täreby, Steninge - måndag 20 november 2023 kl 23.58
Kul att Niklas Hult fick pris som årets spelare! Han har visst klass hela året!

Vem fan är Nisse Hult? Vi har Niklas Hult! 🏆💛🖤


Ronnie Karlén, Falköping - tisdag 21 november 2023 kl 12.08
Det är en sån bra sammanfattning av 2023 av Herr Holvik Gustavsson i nummer8.se och i hans inlägg på Vi gule i onsdags. Glenn är belagd med talets gåva och med stor insyn ifrån olika vinklar. Och har helt rätt i sina inlägg denna dag. Nu spänner vi bågen den 24 november och säljer ut Elfsborgs läktaren.

Anders Täreby, Steninge - torsdag 23 november 2023 kl 10.15
Det spekuleras om lite olika nyförvärv till Elfsborg i olika poddar.

Som tidigare nämnts verkar Friedrich vara ett alternativ till Valdimarson. Noterade i fotbollslabbet att Friedrich har otroligt bra statistik under 2023. Jag är positiv. Valdimarson är så hajpad nu att han borde kunna gå direkt till Premier League för 30-50 miljoner.

Gustav Engvall verkar vara öppen för att gå till en större klubb i allsvenskan. Är väl tveksamt om han vill tillbaka till Blåvitt eller Djurgården. Elfsborg borde kunna locka. Vad tror ni? Om vi ska ha in en anfallare som alternativ till Frick behöver ju Gudjohnsen lämna. Om det stämmer att Elfsborg kan få 10 mnkr (Hansa Rostock i somras) för honom så tycker jag man ska sälja. Är det någon som tror att Gudjohnsen kan lyfta till toppklassnivå? Vore ju fantastiskt kul om det skedde men jag är tveksam. Selmani är förstås också ett bra alternativ som det spekulerats om här på vigule. Jag tror också att han skulle passa bra in, han verkar ha rätt inställning.

Oskar Pettersson (BP) och Tashreeq Matthews (Siruis) har nämnts under en längre tid. Är väl då aktuella som yttrar. Bygger väl på att Okkels säljs, och det är väl ganska troligt. Är nog också rätt att passa på att sälja Okkels med tanke på hans siffror under året. jag tror dock att prislappen för Pettersson och Matthews är för hög för Eöfsborg.

Det jag önskar mest av allt nu är att våra egna spelare som Qasem, Zeneli, Abdullai och Rapp utvecklas ett eller två steg i vinter! Ska bli så spännande att se dem i vår!


Kurt Nilsson, Skyttorp - torsdag 23 november 2023 kl 15.24
HM---- Nisse Hult var en otroligt bra målvakt i Malmö FF på 60-talet,kan ni målvakerna på den Tiden ??? Ronney Pettersson,Djurgården - Bengt Lindström,Norrköping -Arne Lundqvist ,AIK - Ronnie Hellström,Hammarby --Det var bättre förr -----JOHN HEDIN ELFSBORG !!!!

Roland Dellton, Lerum - lördag 25 november 2023 kl 17.32
Svenska Cupen lottad!

Grupp 2: IF Elfsborg, Degerfors IF, Gais, Örgryte IS.


Peter Olsson, Borås - måndag 27 november 2023 kl 14.17
Om ni som jag har lite fotbollsabstinens (Jo, jag vet att det finns internationella ligor också och jag tittar faktiskt på engelska ligan). Men så vill jag iaf rekommendera "Welcome to Wrexham" på Disney+. Laget som Ryan Renolds and the other guy (Rob McElhenney) köper och försöker få upp till ligafotbollen. En väldigt varm serie om hur mycket ett fotbollslag betyder för en stad och hur mycket mer än vad som sker på själva planen laget faktiskt är del av.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 27 november 2023 kl 15.21
Vill ni slippa spam från mig så passa på att rösta på årets bäste spelare senast denna vecka!

Christian Ekblom, Floby - tisdag 28 november 2023 kl 18.36
Tråkig period nu, vill höra lite rykten om spelare ut eller in.

Hans Josefsson, Storvreta - tisdag 28 november 2023 kl 19.27
Då kanske detta kan pigga upp?

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 28 november 2023 kl 19.58
Inom någon dag kommer jag att presentera diverse statistik då ingen entusiast skriver något varken positivt eller negativt.

Tomas Kolles, Dalsjöfors - onsdag 29 november 2023 kl 19.50
Ryktena om Jimmy Thelin har också lyst med sin frånvaro..
Tack och lov..

Erik Svensson, Göteborg - onsdag 29 november 2023 kl 22.16
Lurar vi hem Viktor Claesson vinner vi Allsvenskan😀

Peter Olsson, Borås - torsdag 30 november 2023 kl 12.25
VC hade verkligen varit en drömvärvning, men det enda jag kan se som gör att det inte är 100% orealistiskt, utan bara 99% orealistiskt är att FCK hamnar sist i gruppen och åker ur Europaspelet totalt. Att han skulle ge upp Champions Leauge eller Europa Leauge för att komma hem till Elfsborg tror jag inte på.

Intressanta namn i min bok, även om säkert många av dem är orealistiska:
Astrit Selmani
Gustav Engvall
Marcus Rodhén
Zeneli d.ä
Daleho Irandust
Jeremejeff
Joakim Persson (orealistiskt)
VC (orealitiskt)

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 3 december 2023 kl 11.47
Nu har jag skickat ut en påminnelse till alla som röstade i fjol men som ännu inte har gjort det i år (ett par epostadresser fungerade dock inte).

Till er och alla övriga: Rösta (senast 12/12)!


Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 3 december 2023 kl 17.24
Vår maratontabell gällande vårt interna siffertips 1977 till 2023 leds av Roland Dellton med 99056 poäng följd av JanErik Andersson 98321 poäng och Lars Alexandersson 97495. Dessa 3 gentlemän kommer att gå över drömgränsen dvs 100.000 poäng under kommande säsong. Under 2023 tillkom 5 helt nya tippare, där Jan Hellnevi var mest lyckosam. Jan gick med sina poäng in på plats 154 i vår maratontabell. Totalt har 362 tippat sedan starten. Högst omgångsresulat under 2023 hade Roland Dellton med 320 poäng. Detta är det näst högsta resultatet någonsin. Rekordet har Kenneth Baglee på 335 poäng. Totalt har 6 tippare haft 300 poäng eller mer. Sämst resultat under året hade Lenny Engström med 7 poäng. Jag själv hade ynka 10 poäng för allmän kännedom. Rekordet ligger på 0 poäng. Totalt 8 tippare har haft högst 10 poäng. 0 tipparen vill jag inte namnge. De nyfikna får leta i vårt historiearkiv. 2 tippare har tippat alla matcher sedan starten. Dessa är Roland Dellton och Lars Alexandersson. Snabbt uträknat handlar det om ca 4762 matcher. Har inte kontrollräknat. Totalt har 99 tippare nått 10.000 poäng. Om någon har intresse av sin placering i maratontabellen ställ frågan här på VG. Återkommer med mer statistik i kommande vecka.

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 4 december 2023 kl 9.02
Flest 50 poängare i vårt siffertips 2023 hade Jonas Lidén och Annika Olsson som båda hade 29 rätta slutresultat. Maratontabellen över rätta resultat leds av Roland Dellton med 612 rätta slutresultat följd av JanErik Andersson 604 rätt och Daniel Gustavsson 596 rätt.

Jörgen Willborg, Borås - måndag 4 december 2023 kl 15.20
Olof Lundh intervjuar Gustaf Lagerbielke i sin pod, den kan man lyssna på i väntan på att tomten kommer med spännande nyförvärv.

Magnus Eriksson, Stockholm - måndag 4 december 2023 kl 18.16
Denna beskrivningen av den 22-årige 195 cm långe ghananske mittbacken Terry Yegbe som Elfsborg ryktas köpa från finska Seinäjoki, tagen från en tråd på Twitter, känns ju som tagen ur Thelins handbok för mittbackar:

"The biggest strength in Yegbes game is his passing, using a great variety in his passing, mixing a short passing game with longer passing, both with confidence and ease, being crucial in the build-up and progression phase for SJK. Yegbe has also used his left foot to hit longer passes to switch the ball out to the right side, often to the RWB, and with this starting quick counterattacks for his team. He also has the ability to deliver the ball quickly up to the forwards with a straight pass. Yegbe has started a lot of attacks from deep with his passing"

Terry ryktas göra hälsoundersökning i Borås vilken dag som helst för att sedan presenteras som nyförvärv om allt går bra.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 4 december 2023 kl 18.58
Yegbe verkar bra, men värvar vi honom måste vi sälja av utländska spelare.

Baidoo blir mest troligt värvad i vinter liksom Valdimarsson så då behöver vi sälja två till för att komma ner till nio utländska spelare. Jarjue och Gudjohnsen?


Magnus Eriksson, Stockholm - måndag 4 december 2023 kl 20.25
Jarjue, Gudjohnsen och Okkels har alla kontrakt som går ut om ett år.
Skulle tro att man lyssnar på bud eller till och med aktivt jobbar för att sälja dem nu.

Läs nya (från 5/12 kl 0.51) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!