VG debatt - inlägg sedan 8/6 kl 21.30


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 september 2023 kl 9.47
Stefan Andreasson ångrar förlängning av sommarfönstret det säger han till Fotbollskanalen:

"- Jag var positiv till åtta veckor till en början men just nu känns det inte som en speciellt bra idé. Vi får utvärdera det här. Jag har varit positiv till att testa men nu i efterhand… det känns inte som det bästa beslutet, sa Andreasson när han gästade sändningen.

Varför är det inte bra?

- Testa att leva med ångest i så många månader…, svarar Andreasson och fortsätter:

- Jag tror tolv veckor (på vintern) för att bygga trupp och fyra veckor (på sommaren) för att komplettera är bra. Nu finns det förväntningar och press på att vi i princip ska bygga trupp två gånger. Det blir väldigt pressande för de som jobbar i de här rollerna."

Fotbollskanalen:

"På torsdagskvällen berättade Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson att Sveinn Aron Gudjohnsen blir kvar i klubben, som leder allsvenskan med nio omgångar kvar att spela.

- Vi har rätt många hyfsade spelare och intresse har funnits, till och med bud. Utifrån det har vi haft diskussioner med x antal spelare sista veckorna, till och med dagar, och vi har väl kommit överens om att det inte är rätt just nu och så kör vi med Elfsborg, sa Andreasson i Fotbollskanalens deadline day-sändning."

Omgång 22.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 september 2023 kl 10.50
Jag tror det är få som inser hur mycket Stefan Andreasson arbetar. För mig är det obegripligt att han orkar. Skulle tippa att han gör minst tre personers heltidsarbete.

Jag trodde som Stefan att detta med förlängt fönster på sommaren skulle vara bra, men frågan är om det blev det och då inte bara för allt extraarbete.

Att byta så många under ett par månader kan aldrig vara bra.

Vi har väl ändå inte drabbats alltför hårt, men enligt intervjun med Stefan så var det ju en hel drös med spelare som det bjöds på.

Tittar man på Häcken så har väl nästan halva startelvan bytts ut, visserligen bra för oss, men på sikt kan det väl knappast gynna svensk fotboll. Fotbollen börja likna ishockeyn där det ju inte är ovanligt att halva laget eller mer byts mellan säsongerna.

Jag håller ju tyvärr på Sheffield Wednesday, antagligen för mina synders skull.

Ett skräckexemplet på hur man inte ska göra. Helt ny tränaruppsättning från Spanien en månad innan seriestart och sedan närmare ett dussin nyförvärv med start veckan innan seriestart. Har ju varit rena katastrofen.

Långsiktighet är bra, men verkar bli en bristvara i modern fotboll.


Mikael Häggström, Borås - fredag 1 september 2023 kl 10.51
Klart att Sverige inte ska ha så långt "fönster" på sommaren.

Vi devalverar allsvenskan när det är tillåtet att byta spelare med bara nio omgångar kvar.
Arsene Wenger satte ned foten för några år sedan när det var "kaos" i Engelska ligan under de första fyra-fem omgångarna. Han sa att alla spelarbyten ska vara gjorda när ligan startar och så var det under ett par säsonger.
Men nu har agenterna tagit tillbaka makten igen.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 september 2023 kl 14.55
Mikael>>> Jag tror att det är fler än Stefan Andreasson som ångrar att man förlängde sommarfönstret. Tror ingen räknade med att så många spelare skulle säljas/köpas/lånas. Det är ju snudd på absurt.

TRUPPEN:

Målvakter: Hakon Valdimarsson, Tim Rönning.

Försvarare: Johan Larsson, Sebastian Holmén, Buhari Ibrahim, André Boman, Maudo Jarjue, Gustav Henriksson.

Mittfältare: Michael Baidoo, Andri Baldursson, Emmanuel Boateng, Ahmed Qasem, Noah Söderberg, Besfort Zeneli, Timothy Ouma.

Anfallare: Jeppe Okkels, Sveinn Gudjohnsen, Per Frick, Simon Hedlund, Jalal Abullai, Gottfrid Rapp, Camil Jebara.

Två av ovanstående spelare kommer att utgå ur truppen under matchdagen.

Skada/Sjukdom/Avstängning: Viktor Widell (Knä), Jens Jakob Thomasen (Baksida lår), Alexander Bernhardsson (Fot), Niklas Hult (Avstängd efter tre varningar).


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 september 2023 kl 15.01
Mycket pekar på att Boman ersätter Hult. BT:

"André Boman lär få chansen från start för första gången.

– Jag ska försöka fylla Hults plats så bra jag kan, säger den förre Varbergsspelaren."

Lagerbielke uttagen i Landslaget.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 september 2023 kl 15.45
Så imorgon blir det. Valdimarsson.

Larsson, Holmèn, Buhari, Boman.

Tre B på mitten.

Okkels, Gudjohnsen, Qasem.

Frick hoppar in tidigt liksom Hedlund som ersätter någon av Qasem eller Okkels.

Ur truppen stryks en av Ouma eller Jallai för vi får bara ha 9 utlänningar i truppen. Inte möjligt att det blir båda om Thelin väljer två MB på bänken.

Då är det dags att rösta på månadens tränare och spelare. Thelin och Valdimarsson nominerade. Rösta HÄR.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 september 2023 kl 15.59
Den som bor i Borås med omnejd och har behov av gulsvart fotboll kan se damlaget på Borås Arena i afton klockan 19:30 ta sig an Skultorp.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 september 2023 kl 16.24
Qasem och Boman i ZOOM.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 september 2023 kl 19.55
Johan Larsson i BT om de fem nyförvärven:

"Jalal Abdullai, 18: ”Ett monster med jättepotential – en oslipad diamant på alla sätt och vis."

"Camil Jebara, 20: ”Lite som när Jacob Ondrejka kom, det här är en 'på sikt-värvning'. "

"Jens Jakob Thomasen, 27: ”En klassisk och klok innermittfältare.

"Andri Baldursson, 21: ”Ja, jävlar, här har jag höga förväntningar."

"Simon Hedlund, 30: ”En riktig kvalitetsspelare som jag spelat med både i Elfsborg och Brøndby."

Jag har sett Jalal på träning och han kan verkligen bli något. Verkar som om kroppen är gjord av stål och han är snabb utav bara helsike.

Det är verkligen bra värvningar, även om Jalal och Camil har lite kvar att lära så har de potential som heter duga. JJT behöver bara få ordning på kroppen. Baldursson är hur bra som helst och tvivlar inte på att Hedlund kommer att leverera, förhoppningsvis redan imorgon. Heja di Gule.


Mattias Palm, Fristad - fredag 1 september 2023 kl 23.15
Jädrar i min låda vad kul det ska bli att åka till Värnamo imorgon. Har haft på känn att Boman ska få chansen då han blev inbytt senast samt att det är en "bra" match att få prova på att starta mot Värnamo.

För intresserade så har jag och mina kompisar bokat bord tillsammans med Varbergsguliganerna imorgon på D8 klockan 14.00. Italiensk pasta/pizza-restaurang. Om någon vill hänga på så gör gärna det!


Lars Sandbecker, Lidköping - fredag 1 september 2023 kl 23.30
Dags för nästa bortamatch! Förra gången jag var i Värnamo fanns bara ståplats att få. Denna gång fanns sittplatsbiljetter men det fanns bara skilda platser och eftersom vi sitter på olika sektioner blir det väl att sms:a till varandra. Styrkan i Elfsborg som jag ser det är återvändarna Johan L, Hult och Holmen. Förhoppningsvis blir det tre poäng i morgon. Har möjlighet att se Malmö mot Göteborg på söndag då jag bara befinner mig 5 minuter från Malmös arena men det får nog bli tv-match.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 september 2023 kl 23.51

Damerna besegrade Skultorp med 8-2.

Skultorp som ju hjälpt oss enormt mycket genom att de tidigt på säsongen besegrade Trollhättan med 1-0 vilket gett oss en trepoängsledning som tillsammans med en överlägsen målskillnad gör att vi ligger bra till för att vinna serien.

Fast man ska inte sälja skinnet innan björnen är skjuten.

Valdimarsson inför Värnamo:

"– Jag förväntar mig en liknande matchbild som senast mot Värnamo. De gillar att ha mycket boll, så det tror jag de vill ha nu med. Men vi får se upp med deras djupledsbollar bakom vår backlinje också. Det gäller att vi försvarar bra och tar vara på de chanserna vi får, då har vi en bra chans att ta tre poäng."

Lyckostar som får åka till Värnamo. Ha det sa skoj.


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 2 september 2023 kl 8.05
Jag är rädd att en del tror att det blir en enkel match i dag. Glöm det. Värnamo slog Häcken på hemmaplan, och där tog de ledningen mot både Malmö och Djurgården - Malmö fick dessutom ett mål till skänks när en långboll studsade över målvakten.

Roland Dellton, Lerum - lördag 2 september 2023 kl 10.04
Sandbecker-att i över 60 år se alla hemmamatcher och de flesta bortamatcher är en prestation. Kanske blir du veckans Elfsborgare så småningom⚽😀😀

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 2 september 2023 kl 11.09
Imponerande insats av Lars Sandbecker!

Lars>>> Jag tror inte det blir lätt mot Värnamo, de behöver poäng. Tur för oss verkar vara att deras bäste målskytt Gustav Engvall inte kan spela på grund av skada. Alltid något som Fan sa när han såg Åmål.

BT har samma startelva som jag tippade igår.

"Valdimarsson.

Larsson, Holmèn, Buhari, Boman.

Tre B på mitten.

Okkels, Gudjohnsen, Qasem.

"Jimmy Thelin, manager till BT: ”Vi ställs mot ett bra lag som är väldigt lugnt och tryggt i sitt sätt att spela. Det blir lite att två olika filosofier möter varandra och det kommer att krävas jättemycket koncentration och hårt jobb från alla. "

Olle Svalander missa inte att tippa Omgång 22.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 2 september 2023 kl 11.20
BT har en intervju med klubbchefen Stefan Andreasson om årets 6 försäljningar och 2 vidareförsäljningar som gett brutto över 100 miljoner kronor:

"– Sättet vi jobbar på är en stor anledning till att vi kan locka hit så bra spelare, hävdar klubbchefen Stefan Andreasson."

Elfsborg har verkligen hittat ett vinnande recept, köp hysat billigt och sälj dyrt och spelare väljer "lilla" Elfsborg framför storstadsklubbar på grund av vårt sätt att arbeta.

"Parallellt med försäljningarna har Elfsborg under sommaren värvat fem spelare. Jens Jakob Thomasen (kontraktslös) och Andri Baldursson (lån med möjlighet till köp längre fram) kom utan övergångssumma men kostar naturligtvis lön. Trion Jalal Abdullai, Camil Jebara och Simon Hedlund har enligt BT:s uppgifter tillsammans kostat mellan fem och sex miljoner kronor i övergångssummor till deras tidigare klubbar."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 2 september 2023 kl 11.29
Ser ut att bli hyfsat med folk på plats i Värnamo. En av de tre sektionerna på ståplats är slutsåld, sektion H på långsidan!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 2 september 2023 kl 11.30
Värnamos Hemsida har inte ett ord om att serieledande Elfsborg kommer på besök idag!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 2 september 2023 kl 11.41
GP har en artikel om Hedlund:

"Jimmy Thelin om Simon Hedlund: ”Värvad för att leverera dag ett”"

"– Hedlund är rutinerad, har hoppat runt lite på olika positioner och har bra speluppfattning. Han passar in i det vi ska göra, är erfaren och har tränat på bra. Man ser redan i dag (reds. anm. första träningen) att han hittar Michael Baidoo och Sveinn Gudjohnsen i samarbetet. I dagsläget med det som hänt med Alexander Bernhardsson kanske vi tänker honom mer som en ytter."

GP har även en artikel om värvningar och försäljningar för Elfsborg och Göteborgslagen. Elfsborg får en fyra liksom Blåvitt och Häcken. Häcken som fått in hela 9 nya spelare och sju ut!


Anders Lindborg, Varberg - lördag 2 september 2023 kl 12.07
Varbergs BOIS visar en annan aspekt av det långa transferfönstret. I min mening har de gett upp och växlar ner sin budget inför Superettan redan nu genom att sälja av kvalitetsspelare. Nu har de iofs ändå spelat som krattor, men en försämring av truppen gynnar de nio lag som BOIS har kvar (inkl Di gule).

Anders Lindborg, Varberg - lördag 2 september 2023 kl 12.09
Och jag håller med Lars. Det kommer bli en tuff uppgift ikväll. Hoppas di gule kan behålla lugnet mot ett bollsäkert Värnamo.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 2 september 2023 kl 18.14
Valdimarsson får hjärnsläpp. Det kan stå oss dyrt.

Värnamo är överlägset bäst och vi är inte ens nära.

Värnamospelaren springer förbi tre spelare och passerar enkelt Rönning. Usch.


Andreas Iwerbäck, Älta - lördag 2 september 2023 kl 18.25
Dumt ja….

Men är det frilägesutvisning när det finns två (andra) Elfsborgs-spelare mellan bollen och mål…?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 2 september 2023 kl 18.31
Två saker talar för rött. Målet är tomt alltså solklar målchans. Dessutom är det en mycket vårdslös tackling.

Vad i helsike ska han där att göra? #


Jan Artursson, Borås - lördag 2 september 2023 kl 18.32
Tror det är satsningen i sig som ger rött kort.

Conny Johansson, Brämhult - lördag 2 september 2023 kl 18.49
Glöm inte bort att det är vår otursdomare . Al Hakim kan ha sina egna regler och tolkningar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 2 september 2023 kl 18.53
Conny>>> Trodde aldrig att jag skulle skriva detta, men Al-Hakim dömde helt rätt. Solklart rött.

Nu är det ju inte första gången Korpen flaxar långt ifrån var han ska vara, i mål.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 2 september 2023 kl 18.55
Vi är ju fem gånger bättre i andra. Med facit i hand skulle vi startat med Qasem på VB och Hedlund på kanten.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 2 september 2023 kl 19.27
Valdimarssons dumhet kostade oss segern.

Sedan visade det sig ju att Boman tyvärr inte höll Allsvensk klass. Thelin borde valt Qasem, säger soffcoachen. Det jag tar med mig var hur vi spelade i andra, det var bra även om vi inte gjorde mål.


Henrik Eliasson, Örebro - lördag 2 september 2023 kl 19.31
Konstaterar att: 1. Hedlund blir ett bra tillskott. 2. Baldursson är redan oumbärlig. 3. Boman stärkte inte sina aktier. 4. Andra halvlek OK trots allt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 2 september 2023 kl 19.46
Det negativa tenderar att dominera en dag som denna, men det fanns ljuspunkter. Hedlund var ju hur bra som helst.

Satan (ursäkta franskan) att han hade en back i ryggen när han gör en fenomenal nedtagning i deras straffområde, hade backen varit 10 cm längre bak hade han ta mig tusan gjort mål.

Baldursson är också ett fynd.


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 2 september 2023 kl 20.25
Detta var verkligen inte bra. På något sätt. Dagens insats duger inte i guldstriden. Underskattning, guldfrossa eller formsvacka?

Peter Olsson, Borås - lördag 2 september 2023 kl 20.32
Som alltid vid hemvändare är jag lite rädd. Inte nu längre. Hedlund är ett kap! Gjorde skillnad när han kom in.

Mattias Palm, Fristad - lördag 2 september 2023 kl 21.26
Bryt ihop! Kom igen!!

Aldrig roligt med förlust, men det är efter att ha genomlidit förluster som segrarna blir så mycket skönare också! Nu blir det skönt med ett uppehåll på två veckor och sen komma tillbaka med nya tag mot KFF hemma.


Daniel Oskarsson, Borås - söndag 3 september 2023 kl 9.13
Jag minns inte vilken tränare det var, om det var Haglund, Ingesson eller Lennartsson. MEN..någon av dom var väldigt noga med att dom som satt på bänken fick spela i tex "B-laget" "u21" eller vad det kallas. Hur funkar det idag? Vågar påstå att det är inte många av dom icke etablerade A-lagsspelarna som när dom väl får chansen i inhopp/eller från start som gör några vidare avtryck.
var inne och kikade på u21 västra. fram till idag har elfsborg spelade sju matcher. endast sex lag i denna serie..slarvigt räknat en match i månaden...Går jag in och kollar på dessa matcher så är det absolut många bänkspelare med från elfsborg A. Men sex matcher?!?!

Lagen i U21 Norra har hittills spelat 4 matcher. 4 lag i serien

Lagen i U21 Södra har hittills spelat mellan 6-10 matcher..6 Lag i serien

Lagen i U21 Västra (Elfsborg bl.a) har hittills spelat mellan 6-7 matcher..6 Lag i serien

Lagen i U21 Norra har hittills spelat mellan 4 matcher..4 Lag i serien

I vissa europeiska ligor är det inte alls ovanligt med en träningsmatch mitt i veckan mot något lag i regionen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 september 2023 kl 10.44
Daniel>>> U21 har hamnat i en ond cikel. Massor av klubbar har lagt ner sina lag. För att inte få många och långa resor gjordes det om i år till regionala serier och då blev det så löjligt som idag.

För de spelare som är högst 19 kan de ju hoppa in i U19 något som också skett vid några tillfällen, men äldre spelare har ju ingenstans att spela som exempelvis Rönning och Uppenberg. Ingen bra lösning, hur ska spelare på bänken få matchträning?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 september 2023 kl 11.04
Valdimarsson lyckades med konststycket att bli utvisad två gånger! Först från planen och sedan från läktaren. BT:

"Ilskna reaktioner efter att en reklamskylt framför Hákon Valdimarsson fallit till marken – då lämnade Elfsborgsmålvakten läktaren i matchens slutskede, i sällskap med Jonas Livered, säkerhetsansvarig."

Sanna Sunderberg i GP pekar på en viktig sak när det gäller Valdimarsson som måste rättas till:

"Islänningen har visat upp liknande aktioner tidigare. Speciellt två situationer framträder i minnet: En mot Djurgårdens Haris Radetinac och en mot Hammarbys Simon Strand. Båda ”hjärnsläppen” utspelade sig i somras. Det är inget snack om att Hákon Valdimarsson är en stor talang och har räddat Elfsborg många gånger i år. Ofta har han varit lagets bästa spelare. Men sena ingripanden likt det här behöver få ett stopp – dels för att undvika onödiga konsekvenser som mot Värnamo. Men den främsta anledningen: undvika allvarliga skador."

Nu är det bara att bryta ihop och komma igen mot Kalmar. Idag blir det att heja på Degerfors och, det tar emot att skriva det, Blåvitt.


Conny Johansson, Brämhult - söndag 3 september 2023 kl 12.38
Old Firm Kl 13,00 i Glasgow med Lagerbielke i spetsen .

Daniel Oskarsson, Borås - söndag 3 september 2023 kl 13.31
Var räddar lagerbielke från att bli förpassad till juniorerna

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 september 2023 kl 14.10
Daniel>>>>>> ????

Mikael Häggström, Borås - söndag 3 september 2023 kl 14.23
Läser ingen spelprogrammen innan de blir definitiva längre ?

Hammarby har alltså 7 av de nio sista matcherna på Tele 2. Sex hemma och ett bortaderby mot Djurgården.
Borde vara en självklarhet att det efter jämnt antal spelade omgångar ska vara lika många hemma- och bortamatcher.

Tänk om Hammarby haft chans på guldet med denna avslutning.


Daniel Oskarsson, Borås - söndag 3 september 2023 kl 14.30
Lennart : Lagerbielke dräller med bollen helt attackerad till en början men tappar bollen i en 50/50 duell vilket leder till baklängesmål. Var dömer frispark istället

Daniel Oskarsson, Borås - söndag 3 september 2023 kl 14.48
.. Helt oattackerad.. Ska det vara

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 september 2023 kl 15.08
Tack Daniel.

Med VAR hade Boman kanske åkt ut när han krockade/sparkade ihop med Värnamospelare. Om han nu klarat sig i första läget så hade VAR utan tvekan dömt straff när han trampade en spelare på hälen. Tur att vi inte har VAR.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 september 2023 kl 16.25
Mikael>> Till och med 6 hemmamatcher av 9 borde väl fått någon att reagera tycker man.

Degerfors tar ledningen efter timmen spelad.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 september 2023 kl 16.53
Allsvenskan är inte lätt. Degerfors som släppt in flest mål slår laget som gjort flest med 1-0. Tack Degen.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 3 september 2023 kl 17.49
Och Blåvitt gjorde just 1-0 på MFF…hoppas det håller matchen ut…

Olle Svalander, Klagstorp - söndag 3 september 2023 kl 17.50
Uppdatering angående kärnverksamheten:
1. Kontraktet? - 48 poäng = klart
2. Slå IFK? - Om IFK vinner samtliga matcher som är kvar får de 49 poäng. Om Elfsborg fortsätter som de gjorde i Värnamo kommer de stanna på 48 poäng = inte klart

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 september 2023 kl 17.54
Olle>>> Med Hult tillbaka och Hedlund från start mot Kalmar har vi 51 poäng. Kärnverksamheten fixad.

Henrik Eliasson, Örebro - söndag 3 september 2023 kl 18.12
2-0 till Blåvitt. Vi håller avståndet neråt om inte IFK säckar ihop, och det är en omgång mindre kvar. Tänk om vi hade vunnit igår…

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 3 september 2023 kl 18.26
Jag trodde att kärnverksamheten var att besegra IFK i matcherna, inte att komma före dem i tabellen.

Hoppas att IFK här i öster kan vinna i kväll också!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 september 2023 kl 18.35
Lars>>> Visst är kärnverksamheten att slå Blåvitt och klara kontraktet, men har för mig att komma före Blåvitt också ingår. Lite som ett Kinderägg. Tre i ett.

Norrköping får gärna vinna.

Om 0-2 står sig är det ju bra även för målskillnaden, vi har då tre bättre.


Anders Lindborg, Varberg - söndag 3 september 2023 kl 18.41
Är IFK bäst i Sverige just nu? Malmö hade ingenting i första halvlek....på hemmaplan! Tänk om håller avståndet neråt trots deblaclet på Finnvedsvallen?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 september 2023 kl 18.54
Anders>>> Formstarkast just nu är SBAB, 4-1-0, därefter Blåvitt 4-0-1.

Samtidigt som vi ska vara glada över att Häcken förlorade och att MFF just nu ligger under med 0-2 efter första halvlek så svider det att vi gjorde bort oss igår.

Faktum är ju att Värnamo var överlägsna oss i första halvlek. Var ju mer guds försyn än något annat som gjorde att det inte blev mer än ett mål i baken.

Andra halvlek var så mycket bättre, men med bara tio man räckte det inte, men återigen så nära Hedlund var. En sån briljant nedtagning förtjänade ett bättre öde, attans att mittbacken låg kloss an.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 september 2023 kl 19.55
Efter gårdagens debacle var det väl inte många (inklusive övertecknad) som trodde annat än att Häcken skulle vara en poäng bakom och vi tvåa efter MFF. Nu är vi två poäng för skåningarna och fortsatt fyra före hisingsborna.

För några veckor sedan såg det ju ut som att topp tre redan var avgjort, nu är Djurgården där och nafsar. SBAB var ju nära på att bli indragna i bottenstriden och nu är de femma.

I botten är det rena getingboet. Allsvenskan är nog en av de mest svårtippade ligor vi har i Europa. Inget är säkert.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 3 september 2023 kl 20.01
Ja, man var naturligtvis lite nere efter besöket i Värnamo igår, men med nästan maximal utdelning idag så känns allt mycket bättre! Lagen bakom behöver göra en rejäl kraftansträngning för att gå om oss. Vi har fortfarande ledningen och det (på pappret) enklaste schemat kvar. Nu kör vi full fart från start i nästa omgång och tar ett formsvagt Kalmar på arenan.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 3 september 2023 kl 20.51
Surt att MFF kvitterade i 97:e minuten. Men vi leder fortfarande. Det finns inga enkla matcher, och vi ska möta både ett pånyttfött Blåvitt och har MFF sista omgången. Dessutom - kan vi inte slå Värnamo är inga matcher lätta framöver. Jag tror laget som bäst hanterar sin guldfrossa tar guld.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 3 september 2023 kl 21.08
Grattis till Annika Olsson, som tog hem omgång 22 i tipstävlingen!

(... och personligen fick jag mina lägsta poäng någonsin, tror jag.)


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 september 2023 kl 21.24
Snacka om att omgång 22 var svårtippad. Kepsen av för Annika som klarade av hela 140 poäng. Tänk att komma på plats 31 med enbart 55 poäng, det säger en del om hur svårt det var.

Bertil Lindh som har koll på tippandet genom åren kanske har svaret på hurt svårtippad omgång 22 var?

Blir Omgång 23 lättare att tippa? Gott om tid att tippa med två veckors uppehåll för landslagsfotboll.

Så svaret på hur svårtippad omgång 23 var får vi först på måndag den 18 september när AIK-Degerfors är färdigspelad om det nu inte blir spektakulära tidslägg i Norrköping som möter Mjällby.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 3 september 2023 kl 22.21
Bra av IFK att sno poäng av Malmö, men får de verkligen spela i gula tröjor? Det är ju lite som när Benny Guldfot tar på sig Kanon-Keens skor.

Mikael Häggström, Borås - söndag 3 september 2023 kl 23.41
IFK Göteborg visste vad de gjorde när de spelade i gula tröjor.

Det sägs att Eric Perssons ande ännu svävar över MFF så hårt att hans hat mot IFK Malmö sedan 1933 gör att än i dag är gula västar förbjudet på träningen.

Resultat 2023 är en förlust mot Elfsborg, två förluster mot Mjällby och ett kryss mot "halvgula" Häcken. IFK Göteborg valde klokt nog det gula reservstället och det gav en poäng i Malmö.

Undrar om Henrik Rydström inför de två sista omgångarna vågar köpa in gula träningsvästar för att förbereda laget inför matcherna mot Häcken och Elfsborg.

Tror nog att Eric Persson vinkar avvärjande i sin himmel.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 september 2023 kl 23.45
Mikael>>>> Tack för historielektionen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 4 september 2023 kl 0.15
Nummer8 har ett nytt avsnitt ute.

“Abbas Hassan borde fått en guldmedalj 2006” Återigen en bortaförlust, men vi är fortsatt serieledare efter poängtapp av Häcken och Malmö FF. I detta avsnitt pratar vi om André Boman, Stefan Andreasson och vi besvarar också lite lyssnarfrågor.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 4 september 2023 kl 11.25
Skönt att vi har två veckor på oss att spela ihop Rönning med backlinjen, det här kommer att bli bra. Rönning är en bra målvakt. Dessutom kommer förhoppningsvis skadan på JJT att läka så att vi får ytterligare ett alternativ på mitten.

Ibland kastas det ordentligt med sten i glashus. Kiese Thelin kritiserade igår i Fotbollskanalen att Mucollis firade sitt första mål framför hemmaklacken:

"Deras spelare firar en meter framför våra fans, det är klart att något kommer hända. De får vara lite smarta också och gå därifrån."

Det säger alltså killen som för fyra månader sedan gjorde målgest framför Blåvitts fans. Haha.

Sedan kan jag tycka att spelare rent allmänt borde avstå från att fira mål framför motståndarklackar.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 4 september 2023 kl 11.51
Allt vad I viljen att människorna skola göra eder, det skolen I ock göra dem, som det hette när jag gick och läste.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 4 september 2023 kl 11.56
Valdimarsson hade tur att Al- Hakim dömde rött för målchans och inte för våldsam tackling.

BT får svar av disciplinnämnden:

”Eftersom det var en målchansutvisning får spelaren enbart den automatiska matchens avstängning. Det har således inte lämnats in någon anmälan till disciplinnämnden.”


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 4 september 2023 kl 12.01
Lars>>> Amen.

Henrik Eliasson, Örebro - måndag 4 september 2023 kl 15.33
Det här med att låna ut spelare är lite knepigt. Om ett par omgångar möter vi HBK och då kan, i värsta fall och om jag fattat det rätt, Cooper-Love spela bort sig själv från att få en guldmedalj. Eller har jag fattat fel?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 4 september 2023 kl 15.50
Henrik>>>> Tyvärr har du rätt. Tydligen inte tillåtet att stoppa spelare.

I England är det typ standard att om en klubb lånat ut en spelare till ett annat lag och de båda möts så är den spelaren inte spelbar. Borde vara så i Sverige också.

Ingen av oss här på Vi Gule glömmer väl Deniz Hümmet utlånad till ÖSK.

Ifjol var en mittback i Värnamo inlånad från AIK som spelade när lagen möttes och han gjorde ett självmål.

När Mjällby mötte MFF nu senast hade de en mittback inlånad från malmöiterna, han var en av Mjällbys bästa. Kan ju inte gjort honom populär i Malmö.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 4 september 2023 kl 16.37
Men då får väl klubbarna låna ut sina spelare till superettan eller till typ Norge eller Danmark i stället. Hur svårt kan det vara?

Självklart ska de spela alla matcher de kan för det lag de är utlånade till. Annars blir det orättvist för övriga lag i serien som får möta ett bättre lag än det utlånande laget får.

Själva spelade vi med Mohamed Bangura mot Celtic, och det var väl ingen här som var emot det?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 4 september 2023 kl 16.55
Lars>>>> Jag tycker det är fel mot framför allt spelarna. Deniz Hümmet hamnade till exempel i frysboxen eftersom Thelin blev sur, tydligen var Thelin emot att Hümmet skulle få spela mot oss och att det fanns en överenskommelse om det. Lite osäker, men tror det var så.

När det gäller Bangura kommer jag inte ihåg om jag uttryckte en åsikt, men generellt tycker jag alltså att det är fel.

Rent hypotetiskt, säg att JCL avgör matchen mot oss och som en följd av förlusten mot HBK blir vi bara tvåa, men om vi fått oavgjort mot HBK hade det blivit guld.

Tror inte JCL blivit en publikfavorit i Elfsborg. Eller omvänt, JCL missar öppet mål och HBK förlorar, hade ju varit omöjligt för honom att spela på Örjans Vall igen.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 4 september 2023 kl 17.02
Men låna inte ut till konkurrenter då!

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 4 september 2023 kl 17.04
Alltså till lag som man vet att man kommer att möta senare.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 4 september 2023 kl 17.18
Lars>>> Du har en poäng, men jag ser inte problemet med att man gör som i England. Där har det fungerat i herrans många år och jag har aldrig hört någon som klagat på att inlånad spelare inte får spela om de båda lagen möts.


Lars Sandbecker, Lidköping - måndag 4 september 2023 kl 22.35
Roland D - Tack för att du föreslog mig som veckans elfsborgare för lång och trogen tjänst. Mer än 60 år stämmer ganska väl. Två händelser jag drar mig till minnes gäller missade elfsborgsmatcher. 1952 gjorde vi i vår familj en vandring från Fristad på fel sida Öresjö och kom så småningom till Ryavallen där det var match mellan Elfsborg och Kalmar (tror jag). Jag såg inte matchen. Nästa händelse inträffade under tiden jag gjorde lumpen. Det var match i Göteborg mellan Elfsborg och IFK och det var den matchen som slutade 5-5 och är känd för de flesta boråsare. Jag fick inte permission och kunde således inte se nämnde match medan min inte särdeles fotbollsintresserade kompis Bernt Täreby fick permission och kunde se den. Bernt är för övrigt far till Anders som inledde sin fotbollskarriär i Swaziland under proffsig ledning. En del nostalgi är förknippade med ovan skrivna. Sådant blir viktigare med ökad ålder ska ni veta. Tillbaka till nutid. Frustration efter matchen i Värnamo har lagt sig särskilt som både Häcken och MFF tappade poäng. Jag kunde inte fatta att det blev 9 minuters tilläggstid på matchen i Malmö. Hade 1-2 på Matchen så det blev dubbelt tråkigt. På matchen i Värnamo satt jag nära guliganklacken och den skötte sig utmärkt. Det tyckte även karlen bredvid mig från Värnamo som berättade för mig hur det var när Göteborgs supporter var där och det hade inte varit så bra.

Jan Johansson, Borås - tisdag 5 september 2023 kl 11.28
Jag är i Lars S ålder och har följt Elfsborg i nästan 70 år. Jag bodde på ”fel” sida sjön Säven och åkte buss till Vägporten och gick Getängsvägen, som då var grusväg, till Ryavallen. Där mötte jag min svåger som var norrman och som hejade på Norrby. Jag vågade knappt visa att jag höll på Elfsborg. Och när han ropade sjyt (skjut) tyckte jag det var pinsamt. Jag såg 5-5 matchen i Göteborg och fick konduktören på extratåget att klippa 5+5 hål i den hårda biljetten, som jag tyvärr inte har kvar. Ser fortfarande dom flesta matcher, även borta. Nu hoppas jag få uppleva mitt fjärde guldfirande!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 5 september 2023 kl 11.46
Man blir imponerad över vilka supportrar vi har, kepsen av för Lars Sandbecker och Jan Johansson. Vilka berättelser, trots att man snart fyller 67 var man ju inte ens en glimt i farsans ögon när de började följa Elfsborg och fortfarande gör det!

Kan inte hjälpa att när jag läser Jan Johanssons berättelse så dyker en låt upp i skallen, signerad en namne till Jan, låten har inte med Elfsborg att göra, men ack så bra.

Visa från Utanmyra.


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 5 september 2023 kl 11.56
Ja, riktigt roliga berättelser från Lars och Jan! Läser gärna många fler historier! IF Elfsborgs spelare och tränare kommer och går, men det är lagets historia som gör att vi supporter håller fast vid klubben.

Roland Dellton, Lerum - tisdag 5 september 2023 kl 15.37
Om man som jag är medlem i Föreningen Gamla Elfsborgare inser man att det finns många supporters med ett nästan livslångt intresse för Elfsborg. Kommande tisdag har föreningen för övrigt månadsmöte. Då kommer Mathias Svensson och berättar om proffslivet och sin civila karriär efteråt. Skall bli spännande.

Själv såg jag min första Elfsborgsmatch 1952 men har pga ålder nu slutat att köra till bortamatcherna.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 5 september 2023 kl 16.04
Dellton>>> Drygt fyra år innan jag föddes var du på din första match! Tror min första var 1966.

GP har en intressant artikel om Okkels utveckling och Elfsborgs arbete med att utveckla framgångsrika ytterspelare:

"– Vi hänger ihop bra som lag. Alla vet vad de ska göra. I tidigare lag har kanske inte allt riktigt stämt, då blir man tveksam på vissa fronter och vågar inte göra det sista. Här vet alla solklart vad som gäller. Jimmy (Thelin) har varit tränare här i sex år allt känns givet. Vi i laget tar jobbet för varandra, och vågar också pressa varandra. Alla presterar på sin bästa nivå, det är så det känns.

Tränaren Jimmy Thelin om framgångsreceptet:

– Dels tror jag det beror på att vi har en tydlighet i vad vi vill ha av rollen. Där har varje spelare sin unika egenskap – men spelmodellen är riktad åt ett håll. Den ena spelaren kan vara lite snabbare och rakare, den andre mer teknisk. Spelarna kommer till sin rätt för att de är scoutade in till något specifikt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 6 september 2023 kl 13.40
Idag var sista träningen på Borås Arena för veckan.

Eftersom det är landslagsuppehåll får både ledare och tränare ledigt en långhelg, torsdag-söndag. Det är ju inte ofta spelarna har en helg ledig under säsong.

Tyvärr lyckades jag inte länka till en video från träningsmatchen mellan rött och gult jag fick via Whatsapp från en av mina rapportörer på plats. (Någon som vet hur man gör om en video på Whatsapp till något som går att dela på nätet?)

Domare var Martin Andersson och en av linjemännen var målvakten Melker Uppenberg som fortfarande inte är helt frisk efter handskadan. Bernhardsson har forfarande ett skyddspaket om foten och tränade inte heller.

Tränade gjorde därmed Viktor Widell som spelade vänsterback i det röda laget. Håller tummarna för att han håller, innan han skadade sig var han en av de största talanger jag sett på år och dag.

För att fylla ut för alla spelare som är på landslagsuppdrag spelade flera från U19, bland annat backarna Viktor Nylén och Ludvig Richtnér, två lovande killar.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 6 september 2023 kl 15.46
Otroligt nog hamnade en spelare från Elfsborg i vackans lag för omgång 22. Tyvärr spelade han för Halmstad, JCL.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 6 september 2023 kl 16.04
För er som planerar för resa till Malmö kan det vara bra att veta Biljetterna släpps med början den 12/9 och för alla 14/9.

"Biljetterna släpps med förtursmöjlighet till Mitt MFF tisdagen den 12 september klockan 11:00. Varje användare har möjlighet att köpa två biljetter. OBS: Årskortsinnehavare erbjuds inte förtur.

Allmänt biljettsläpp torsdagen den 14 september klockan 13:00. Biljettluckorna öppna mellan kl 13:00–16:00."

Antar att det kommer en länk för bortasektionen.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 6 september 2023 kl 17.52
Apropå biljettsläpp. Nu går det att köpa till de två sista hemmamatcherna mot AIK och Degerfors.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 6 september 2023 kl 19.10
Siade lite i kvarstående matcher (även om man inte ska göra det för man har ändå alltid fel). Räknade lite på ett någorlunda realistiskt worst case scenario.

Det innebär att Elfsborg vinner sina fyra kvarvarande hemmamatcher samt BP borta, kryssar mot HBK och förlorar mot Gråvitt och Malmö. Då slutar vi på 64p. Det innebär att Malmö måste ta minst 18 av 24 kvarvarande poäng. I scenariot tar de 9p i sina tre kvarvarande hemmamatcher. Utöver det måste de vinna minst tre av fem bortamatcher mot Hammarby, Degerfors, Kalmar, Norrköping och Häcken. Det skall mycket till att Malmö vinner minst sex av sina åtta kvarvarande matcher.

Det fina i spelschemat som återstår är att vi har en hemmamatch mer kvar än Malmö och ett på pappret lättare schema. Det lite jobbiga är att det spelar ingen roll om vi leder med 1p, 2p eller på målskillnad på samma poäng inför sista omgången. Förutsättningarna för guld blir detsamma.

Önskescenariot är nästan att vi har 3p och minst tre måls bättre målskillnad inför sista omgången och därmed tvinga Malmö till minst en 2-målsseger. Det hade varit en jäkligt kul match att se!!

Anders Lindborg, Varberg - onsdag 6 september 2023 kl 19.26
Mitt önskescenario är att guldet är klart långt innan sista omgången. Men det är jag det.

Daniel Oskarsson, Borås - onsdag 6 september 2023 kl 20.22
Kenneth: Det låter närmare som ett best case scenario tycker jag Om jag inte räknat fel är snittet hittills: 2,36 hemma och 2 borta. Hemmaspelet blir avgörande.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 6 september 2023 kl 21.26
Att guldet är klart före sista omgången är så klart underbart, men att ligga på kontring hela matchen och vinna med 2-0 mot Malmö borta är ännu bättre!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 6 september 2023 kl 21.40
Det jag menar är att Malmö måste vara en klass bättre än oss de sista omgångarna gör att kunna gå om med tanke på tabell och spelschema.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 7 september 2023 kl 0.37
Nu är det dags att nominera till Svenska supporterpriset.

"Svenska Supporterpriset är en utmärkelse som hyllar supportrar som berikar svensk idrott genom sin passion och sitt engagemang. Priset är instiftat av Unibet med syfte att belöna de som visar vägen för ett schysst supporterskap, oavsett idrott eller serienivå. Med Svenska Supporterpriset vill Unibet ge tillbaka till såväl supportrar som idrotten i stort. Prissummor delas lika mellan varje vinnare och den förening/idrottare som är föremål för dennes supporterskap. "


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 7 september 2023 kl 0.49
BT har en en intervju med Ondrejka. Han tvivlar inte på vem som vinner Allsvenskan:

"– Jag säger att det blir SM-guld och tycker att alla i den sitsen ska tänka på det sättet. ”Vi får utvärdera och se efter säsongen” är inget för mig, man lyfter med självförtroende i sådana här situationer. Jag tror att Elfsborg, eller rättare sagt vi, tar guld. Det hade betytt väldigt mycket."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 7 september 2023 kl 10.34
Ni som läser Vi Gule och har kontakter med föreningar i Sjuhärad se till att sprida budskapet om att matchen mot Kalmar är Ungdomens dag.

När IF Elfsborg tar emot Kalmar FF söndagen den 17 september klockan 17:30 fyller vi Borås Arena med aktiva idrottsungdomar, ledare, föräldrar, syskon och andra gulsvarta för framtiden.

Detta erbjudande riktas därför till alla föreningar och ungdomar i vår region, och är en chans att för en billig summa skapa en rolig aktivitet tillsammans.

Biljettpris

Under 18 år: 50 kr

Vuxen: 75 kr


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 7 september 2023 kl 12.29
Det gäller väl inte bara Sjuhärad, hoppas jag. "Vår region" står det - vad menar de med det? Västergötland? Västra Götaland? Är hallänningar välkomna?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 7 september 2023 kl 13.41
Lars>>>> Är övertygad om att även ett lag från Överkalix får rabatterade biljetter.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 7 september 2023 kl 14.22
Inga bra nyheter i BT:

"Mystiken kring Alexander Bernhardssons fotskada tätnar.

Ingen vill säga något konkret, men enligt BT:s uppgifter är läget sämre än vad som först förutspåddes.

– Vi tar allt dag för dag just nu, säger Elfsborgsyttern."

Vi får hoppas det löser sig, vi har ju dryga veckan kvar innan det drar igång igen.


Bo Andersson, Hässelby - fredag 8 september 2023 kl 10.51
Åkte nästan till Överkalix i somras, men det blev Övertorneå istället (fin kyrka). Så jag kan, ärligt talat, inte säga om det finns något större intresse för Elfsborg och/eller Kalsippera FF i denna kommun.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 8 september 2023 kl 11.20
Bra materialare ska inte underskattas. Fotbollskanalen skriver om Spanska landslaget som åkt till Georgien:

"Man genomförde nämligen sitt matchförberedande träningspass utan fotbollsskor eller målvaktshandskar."

De var kvarglömda i Spanien!

Jag fortsätter på temat icke Elfsborgsanknutet nu när det är uppehåll och ger en matchrapport från stadion Chano Cruz i Las Palmas

Materialarna (en av dem jag) i Real Sporting San Jose hade gjort sitt arbete igår, allt var på plats, men det var ju på hemmaplan.

Trots att spelarna gick ut i seriepremiären mot UD Agaete utan att vara inkopplade slutade det bra.

För bortalaget gjorde två mål inom loppet av 8 minuter! Därefter vaknade våra spelare och sedan var det snudd på spel mot ett mål resten av matchen.

Chanser radades upp, men vi lyckades bara gör ett mål i första så i halvtid stod det 1-2.

Pressen fortsatte i andra, men var det inte stolpar så var det målvakten som stod i vägen. Fast efter 20 minuter var det kvitterat. Sedan borde det blivit straff, men eftersom vi inte har VAR i näst lägsta divisionen så gick det inte att ändra domarens miss.

Straffen var solklar, jag såg det tydligt då jag satt snett bakom mål.

Har nämligen ett uppdrag under matcherna och det är att kunna springa ut och hämta bollar som skjuts över nätet bakom mål. Stadion ligger i en brant sluttning så bollen kan fara iväg långt. En mycket viktig uppgift, för om du inte är snabb så hittar bollen fort ett nytt hem.

Nåväl med mindre än tio minuter kvar så gjorde hemmalaget välförjänt 3-2. På tilläggstid så gick Agaete upp i ett försök att kvittera och då minsann blåste domaren straff för bortalaget. Stor palaver och en av bortaspelarna skadade sig när han gått upp för att nicka och föll olyckligt.

Spelet blåstes av och båda lagens medicinmän kom in och det tog nästan tio minuter innan spelaren kunde fås av planen. Vi har faktiskt en riktig doktor som är fystränare och medicinman under matcherna.

Straffen visade sig bli det sista som hände i matchen, straffen slogs mot vänster stolpe, men vår målvakt slängde sig och fantomräddade.

Segern var vår, men vilken pärs!

Den skadade spelaren kunde tio minuter efter slutsignalen för egen maskin sedan ta sig till omklädningsrummet, men han lär inte spela på ett tag.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 8 september 2023 kl 12.02
Bo>>> Är helt övertygad om att alla föreningar i hela världen är välkomna till matchen mot Kalmar.

Överkalix var ett exempel Helge.


Emelie Hultin, Borås - lördag 9 september 2023 kl 7.34
Guldåret 2012 ligger många Elfsborgare extra varmt om hjärtat. Då sattes även Guliganernas nuvarande medlemsrekord på 1220 medlemmar. Nu är det dags att ändra på det!

I skrivande stund har Guliganerna 1126 medlemmar. Ynka 95 kvar till rekordnotering.

Guliganerna bidrar till bland annat:
- En stark röst för Elfsborgs supportar
- Utvecklar Gula Torget och Elfsborgsläktaren
- Sveriges billigaste supporterresor


Inför matchen mot Kalmar FF 17 september sjösätter Guliganerna en medlemskampanj med stöd av IF Elfsborg. Alla som blir medlemmar i Guliganerna fram till matchdag får en matchbiljett på Elfsborgsläktaren.

Passa på att ta steget att bli medlem! Och du, vi ses på matchen mot Kalmar! Bli medlem här!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 9 september 2023 kl 10.11
För den som tänkt gå och se Kalmar och ännu inte är medlem i Guliganerna är det ju riktigt lönsamt att bli medlem. Medlemskapet är billigare än en biljett. Det måste väl ändå locka en äkta knalle?

Bo Andersson, Hässelby - lördag 9 september 2023 kl 11.52
I brist på äkta vara blir det idag besök på Skyttis för att se ett annat gulsvart lag, Friska Viljor, som möter Bergnäset i Div 2 (i verkligheten Div 4).

Retar mig bara lite på klubbmärket som har texten Friska Viljor Fotboll Club. Borde väl vara Fotbollsklubb eller Football Club. Säger serganten i språkvårdsarmén.


Bo Andersson, Hässelby - lördag 9 september 2023 kl 13.03
Di Gula spelar borta mot Råda idag. Håll i! Håll ut!

Lars Alexandersson, Linköping - lördag 9 september 2023 kl 14.40
Det blir en enkel seger, om Elfsborg får råda.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 9 september 2023 kl 14.58
Serganten har helt rätt. Varför i hela fridens dagar valde de FC när de lämnade IF Friska Viljor som inte hade råd med att ha en fotbollsektion? Varför inte FK som i Fotbollsklubb? Eller om de nu skulle vara engelska då skulle man väl valt Football Club? Hatar svengelska.

Har vi tur är det någon på plats i Lidköping som kan rapportera från matchen mot Råda på MinFotboll.

Är vi riktigt tursamma är Lars Sandbecker på plats.


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 9 september 2023 kl 15.26
Lennart >> Du tillhör väl den exklusiva skara som har sett Friska Viljor möta Elfsborg i en tävlingsmatch? 19 maj 2004. Resultatet vill jag inte nämna ...

Bo Andersson, Hässelby - lördag 9 september 2023 kl 15.56
Lars! Berätta mer!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 9 september 2023 kl 16.04
Lars>>>> Matchen såg jag, det var ju bara 10 mil söder om Umeå!

Resultatet var ingen höjdare, men vi gjorde i alla fall tre spelmål och jag tror att det var då det började vända för IFE under Haglund. Ropen skallade högt om att han skulle bort, men 2006 blev det guld!

Den som hävdar att fotboll bara kan spelas på gräs borde ha sett den matchen. Inte många gröna strån på en ojämn plan som fick Ryavallens gräsmatta tidig vår att framstå som en golfgreen.


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 9 september 2023 kl 16.05
Friska Viljor avgjorde i minut 90, slutresultat 4-3 till FVFC. Detta efter en mycket tung vår i allsvenskan för di gule med ynka tre poäng på åtta matcher.

Men sedan kom vändningen: sexton poäng på sex matcher!

Och vi slog i alla fall Myresjö under den svåra perioden


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 9 september 2023 kl 16.11
Bo>>> Från Vi Gule efter matchen:

"Lennart Odhström, Umeå - onsdag 19 maj 2004 kl 22.25

Vårgårda hemma i Umeå, fick skjuts av linjedomaren.

Tro nu inte det var därför jag skriver att domarna var bra och inte deras fel vi förlorade. Folk deppar här på sidan och det kan ni väl få göra, men jag tycker att det finns en ljus i mörkret.

Ni som sett Ryavallen och tycker den är kass har inte sett Skyttis i Ö-vik, den hade någon grön tuva i övrigt var den bestående av dött gräs och ojämn som satan.

Detta skrivs inte som en bortförklaring utan bara ren fakta.

Om planen hade varit jämn hade Lasse Nilssons boll gått in istället för i stolpen och då hade vi vunnit. Den stora bristen idag var mittfältsspelet, hört det förut? Sedan gör vi några enkla misstag i försvaret när Viljorna gör mål.

Inget av målen kan lastas målvakten Jonsson, han var chanslös på alla fyra. I synnerhet deras andra mål(tror jag) på frispark. En kanon upp i bortre krysset.

Det som jag tycker vi ska ta med oss är att vi gör tre snygga mål som jobbats fram. Det andra är den kämpaglöd som växte fram i andra halvlek, grabbarna ville vinna. Nu blev det inte så och Friska Viljor är att gratulera till en fin seger. Efter matchen var det uppenbart att självförtroendet är i bott.

Jag har dock bearbetat truppen mentalt och målet nu är seger mot ÖSK och seger i UEFA cupen.

Folk älskar att prata skit om Elfsborg och till er kan jag bara säga." Byt lag eller skaffa er ett liv. Det är nu stödet från läktaren och i snacket på stan behövs.

Spelarna vet mycket väl att dom inte spelar bra, mer skit behöver dom inte.


Bo Andersson, Hässelby - lördag 9 september 2023 kl 16.13
Tack, Lars! Klubben är dess historia!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 9 september 2023 kl 16.19
Lite kul att gå in och läsa gamla inlägg. Tydligen utfördes ett tifo i Ö-vik enligt rapport på ViGule:

"Odhström kämpar på och höll ett enmanstifo med tändare när spelarna presenterades och han kan ropa bra, det uppskattades av spelarna"


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 9 september 2023 kl 16.25
Var du klädd i vit sparkdräkt när du eldade, Lennart?

Bo Andersson, Hässelby - lördag 9 september 2023 kl 16.31
Tack, Lennart! Kul historia!

Nu kör man på konstgräs, sprillans nytt för dagen. Det gamla konstgräset ligger hoprullat bakom målet.


Stefan Carlsson, Arentorp - lördag 9 september 2023 kl 16.54
Ledning 2-0 i paus för di gula mot Råda. Mål av Stina Jensen och Linda Westberg-Karlsson.

Det blev ingen supporterbuss hit och vi är inte många gulingar här, men åtminstone några.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 9 september 2023 kl 17.06
Lars>>>> Fanns ingen som kastade in väskor med dräkterna.

Så jag höll cigarettändaren i luften som man gjorde på popkonserter på 70-talet.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 9 september 2023 kl 17.54
Damerna vann med 4-0 borta mot Råda. Hoppas Stefan som var i Lidköping kan ge oss ett referat.

Stefan Carlsson, Arentorp - lördag 9 september 2023 kl 18.54
I Lidköping? Jag var i Råda.

Två tidiga mål av Elfsborg och bud på mer men sedan blev Råda bättre och hade en boll i ribban. Men Elfsborg hade flera lägen men avslut på målvakten. Länge bara 2-0 så lite nervöst på någon hörna. I slutet mål av Stina Jensen och Vanessa Lopez.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 9 september 2023 kl 19.37
Tack Stefan för rapporten.

Råda är en del av Lidköping om än det ligger i utkanten. Åtminstone var det så när jag senast besökte Lidköping, visserligen var det för drygt 30 år sedan, men ändå.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 10 september 2023 kl 11.33
När jag nyss var inne och fixade till så att alla "smilfinkar" ( -- ) åter syns i riktigt gamla inlägg i arkivet (första gången de användes var 22 oktober 2002, men en symbolisk länk överlevde inte hotellflytten i februari vilket gjorde att de tillfälligt var borta i inlägg 2002-2004) upptäckte jag ett guldkorn från oktober 2002 från en skribent som jag inte avslöjar namnet på :
Nästa år ska vi ta tillbaka det!!!!!!Det måste vara årets VG-citat!!!!Det kommer aldrig att hända !!!!Elfsborg tar inte Guld under våran livstid!!!!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 10 september 2023 kl 11.49
Matchrapport U17 borta mot Häcken 2-2.

Matchrapport damlaget borta mot Råda seger med 4-0.

Damerna möter serietvåan Trollhättan i DM på onsdag hemma på Borås Arena klockan 19.

Damerna har nu fem matcher kvar i division 2 och vinner vi de kommande fyra så är seriesegern klar även om Trollhättan skulle vinna sista seriematchen i Borås.

Detta eftersom ví i nuläget har tre poäng mer och överlägsen målskillnad, plus 83 mot Trollhättans 57 och det är omöjligt att ta igen 26 mål på fem matcher.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 10 september 2023 kl 11.54
Som den gode marknadsförare Lars är fick han mig att gå in och leta! Kan avslöja att det var Olle som ville ”ta tillbaka det”!

Noterade också att det tyvärr saknas många röster på dagens VG. Vad hände med mina stockholmsguligankollegor Johanna, Ilona, Erik…


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 10 september 2023 kl 12.24
Lars>>> Tack för detta inlägg av utropstecknens okränte konung, hans egen beskrivning.

Läste igenom inläggen under oktober för att hitta citatet som jag ju visste vem det var.

Jösses vilken aktivitet det var då, var är alla idag?

Intressant diskussion om biljettförsäljningen till sista matchen mot Djurgården. Hade inte blivit kul på läktarna om det blivit så att MFF vunnit och vi slagit Djurgården och guldet hamnat i Skåne. Som tur var blev det inte så.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 10 september 2023 kl 12.25
Okrönte konung ska det ju vara!

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 10 september 2023 kl 14.44
Då var det lite statistik nu när allsvenskan gör uppehåll. 16 lagsserien infördes 2008 och jag konstaterar att sista tipsomgången var synnerligen svår. Dock var inte vinnarresultatet speciellt lågt 140. Den lägsta vinnarsiffran är 80 som Hasse Ekdahl hade i omgång 27 2014. Det finns ett lågt vinnarresultat ytterligare. Det var i omgång 2 2015 då Kjell Floberg vann på 98 poäng. När man lusläser alla resultat så är omgång 27 från 2014 absolut svårast tätt följd av omgång 2 från 2015. Sista omgången ligger på en hedrande tredje plats. Högsta vinnarpoängen är 335 som Kenneth Baglee hade i omgång 5 2013. Själv satte jag ett nytt bottenŕekord med YNKA 10 poäng i sista omgången. Det är det sjätte lägsta av alla. Skämskudden på men vi kommer igen. Det lovar jag.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 10 september 2023 kl 16.04
Bertil>>>> Tack för uppdateringen om tippandet.

Ni som vet med er att ni ska gå och se IFE möta Kalmar nästa söndag.

Köp biljett idag om du är Knalle. Imorgon kostar biljetten 30 kronor mer.

Fast om du köper sista veckan är det ju ingen katastrof eftersom pengarna hamnar i goda händer, IF Elfsborgs.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 10 september 2023 kl 17.38
Bäste BO (biljettombudsman) : Biljettpriset tycks höjas exakt sju dygn före avspark - i alla fall har biljetterna mot Kalmar precis blivit 30 kr dyrare.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 10 september 2023 kl 19.04
Lars>>>> Aha, intressant, trodde höjningen skedde vid midnatt.

Nåväl, Elfsborg kommer förhoppningsvis sälja minst 2500 biljetter på sittplats till och det blir då 75 000 kronor extra.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 september 2023 kl 10.50
Ska bli intressant att se hur Elfsborg gör när U21 möter Blåvitt imorgon klockan 17 på Borås Arena.

Normalt brukar ju de som börjar på bänken spela i U21, men kanske vill Thelin testa samspelet Rönning ihop med ordinarie backlinje? Eller finns det andra varianter?


Conny Johansson, Brämhult - måndag 11 september 2023 kl 14.33
Tack för upplysningen om matchen imorgon Lennart . Enligt Elfsborgs hemsida ser spelprogrammet ut enligt följande, hade missat matchen utan dig . OMGÅNG 8, 2023-09-19 17:00 IF ELFSBORG – GAIS OMGÅNG 9, 2023-09-23 00:00 IF ELFSBORG – IFK GÖTEBORG OMGÅNG 10, 2023-10-03 17:00 IF ELFSBORG – UTSIKTEN

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 12 september 2023 kl 15.40
Senaste nytt om Bernhardsson:

"– Alexander har en stressreaktion i foten som hållit honom borta från spel de senaste veckorna. Vi kommer nu att göra ett försök att starta upp honom i träning, säger lagläkare Matilda Lundblad."

Dåligt att det inte finns någon information på hemsidan om U21 och matchen idag mot Blåvitt. Vill inte IFE att folk går och ser matchen? Är det för att det är gratis?

Ska man tro BT så verkar det vara mest bänkspelare soom startar, jag trodde faktiskt att IFE skulle starta med A-laget nu när det varit uppehåll.

Hittar ingenstans något om sändning, någon som vet?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 12 september 2023 kl 16.25
Laguppställning MinFotboll:

1 Carl Josefsson

21 André Boman, 4 Gustav Henriksson (K), 5 Maudo Lamine Jarjué, 11 Ludvig Richtner

13 Enzo Andren, 26 Isak Edman, 28 Noah Söderberg

24 Camil Jebara 14 Jalal Abdullai, 20 Gottfrid Rapp

Ersättare 10 Frode Aronsson, 12 Arian Sawsani, 15 Andrés Lindberg, 16 Felix Älverdal, 17 Lukas Paulsén, 27 Theo Eliasson.

Personligen är jag lite förvånad över att inte fler startspelare är med, men Thelin vill väl inte riskera skador.

Får hoppas att det finns någon på arenan som kan rapportera på MinFotboll om vad som händer. Hittar inte någon sänndning.


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 12 september 2023 kl 19.35
Miljardregn i Saudi? Fotbollens själ?

Var på avslutning för Domsjös tjejjer idag, 6-7 åringar. Regn, lerig gräsplan, föräldrar mot barnen.

Nöjd morfar står vid sidan och njuter. Här är fotbollens själ.


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 12 september 2023 kl 22.51
Skönt! Nu får vi landslagsuppehåll och kan ägna oss åt vår kärnverksamhet: ta hem pokalen till Borås.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 september 2023 kl 0.03
Bo>>> Låter bra, den största pokalen till Borås.

U21 fick 1-1 hemma mot Blåvitt. Rapp målskytt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 september 2023 kl 10.57
DM-semifinal ikväll klockan 19 på Borås Arena för damerna som möter Trollhättan, laget de slåss med om seriesegern.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 13 september 2023 kl 13.04
Till er som kan fotboll: hur står sig Lagerbielke gentemot Hien?

(Nu hade iofs Hien en synnerligen olycklig afton igår, som kanske inte är representativ för hans vanliga nivå,)


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 september 2023 kl 16.30
Bo>>> Har noll koll på fotboll.

Noterar att landslaget inte rosar marknaden, Janne Anderssons dagar verkar räknade. Tyvärr upptäcker jag att på flera spelbolag har de lägst odds på Jimmy Thelin som ersättare, fyra gånger pengarna.

Har lagt till aftonbönen att Thelin inte ska bli tränare för landslaget.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 september 2023 kl 21.24
Damerna besegrade Trollhättan med 2-0 och får möta Lidköpings FK i DM-final.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 13 september 2023 kl 22.18
Dagens Nyheter går igenom alternativ till Janne Andersson.

” Jimmy Thelin, tränare i Elfsborg.
Talar för: Är tränaren vars lag just nu leder allsvenskan, och har efter flera års metodiskt arbete SM-guldet inom räckhåll.
Talar emot: Har ännu inte vunnit SM-guld. ”


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 13 september 2023 kl 22.25
Ganska beige beskrivning av DN om ni frågar mig.

Expressen utvecklar lite mer:

Spelbolagens favorit, vilket går att förstå med tanke på det fina jobb som Jimmy Thelin har gjort med IF Elfsborg. Det ska dock inte glömmas bort att 45-åringen behövde rätt lång tid på sig för att få ihop alla gulsvarta pusselbitar. Och då med flera träningar om dagen som arbetsredskap. Det känns som att Jimmy Thelin är mer av en klubblagstränare än en landslagstränare. Och därmed borde ha några andra kandidater före sig. Samtidigt lyckades Janne Andersson ta steget från allsvenskan till landslaget …
Spelbolagens rankning: 1
Expressens rankning: 6


Johan Lindqvist, Göteborg - torsdag 14 september 2023 kl 11.59
Skriver under på Expressens analys. DN har landets slöaste sportbevakning. Vill dock lägga till att Jimmy Thelin har utvecklats till en väldigt effektiv. modig och smart matchcoach. Plus att han uppenbarligen har förmågan att få alla i en trupp att känna sig delaktiga. Med det sagt vill jag självklart inte släppa honom till landslaget. Det är som alltid "hellre ett inkast till Elfsborg än ett VM-guld till Sverige som gäller".

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 september 2023 kl 14.53
Elfsborg vinner Allsvenskan enligt Fotbollskanalen:

"Fotbollslabbets Ola Lidmark Eriksson har simulerat allsvenska slutspurten 100 000 gånger och då står en tydlig guldfavorit klar."

"- Elfsborg är ganska tydliga guldfavoriter nu, man vinner 75 000 av de där 100 000 simlueringarna som jag kört och det är ganska mycket, säger Ola Lidmark Eriksson."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 september 2023 kl 15.02
Johan Rydén spekulerar om damfotbollen BT:

"När spelar Elfsborg i damallsvenskan? Hur många division 1-klubbar har vi nästa år?

Han konstaterar att Elfsborg var bättre än Trollhättan i DM-semifinalen:

"Den här gången tog Elfsborg kontroll från start. Det var 2–0-ledning i paus efter att Vanessa Lopez styrt in en hörna och Izabella Bergström slagit till från distans.

Bergström är för övrigt överlägsen på den här nivån – flera klasser för bra för tvåan. Elfsborg lever högt på sina nyförvärv från Bergdalen. När Trollhättan hade en bra period i den andra halvleken visade Sandra Eriksson varför hon var elitmålvakt i fjol."

Johan tycker (liksom jag) att Elfsborg bör sikta mot högre divisioner:

"Men för en sådan snabb klättring krävs det utökad satsning. Den nuvarande truppen håller hög division 1-klass. Men skall vi snacka allsvenskan måste den byggas om från grunden."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 september 2023 kl 15.10
Blir ett inlägg till på kort tid och det handlar om mötet mot Kalmar FF.

Som jag ser finns det väl bara två saker att lösa inför söndagen, vem startar av Qasem och Hedlund? Jag tror Qasem och att Hedlund hoppar in när andra halvlek startar.

Det andra att lösa är Deniz Hümmet.

I min värld finns det bara ett moln på fotbollshimlen när vi tar emot KFF och det är hur vi stoppar Hümmet, jag har fortfarande inte glömt matchen när vi mötte ÖSK dit han var utlånad.

Min tanke är att ligga tätt och skava på hälarna så att han förstår var skåpet ska stå.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 september 2023 kl 15.53
Fotbollstidningen FourFourTwo har utsett de 100 snyggaste klubbmärkena i världen genom alla tider:

"We have written the list in alphabetical order because choosing between beautiful badges is a crime. If they're glorious enough to make this list, they've done enough already.

Endast ett lag från Sverige finns med, 35!

"There are a few black and yellow crests on this list (see Dortmund, Young Boys and Kashiwa Reysol) which may say more about FFT’s love for a bold colour scheme than anything else. Still, IF Elfsborg, of the Swedish top flight, do more than use waspish hues. The gold wreath is just glorious and the scribbled font in the centre of the black plate is a scratchy work of art."

Kanske dags för Elfsborg att ta tillbaka? Fast jag gillar ju nuvarande också med enbart skrivstil.

Dessutom finns mitt lag i England också med, 87 och får högsta betyg!!!:

"Latin phrase, animal, shield, unfurled scroll, heraldry in the form of the white rose of York and a cracking colour scheme. So many boxes does the Sheffield Wednesday crest tick that we feel it could be put in a museum just to showcase football badges at their most perfect. Just look at the owl’s eyes and tell us that’s not a work of art. Ten out of ten. "


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 14 september 2023 kl 20.15
Kul lista, Lennart! Kan konstatera att tre Mex-lag är med, Veracruz, Tijuana och dotterns favoritlag Pumas.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 september 2023 kl 20.28
Bo>>> En kompis i England tipsade om att the Owls var med på listan, vi håller båda på Wednesday och så berättade han att även IFE var med.

Kul och klubbmärkena är från hela världen och som sagt var, bara ett är från Sverige. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 september 2023 kl 20.54
GP har en intervju med Rönning som gör att ens gulsvarta hjärta klappar lite extra:

"Tim Rönnings starka känslor för Borås-laget har gjort att det inte funnits på kartan att söka sig vidare till andra klubbar – trots att det funnits alternativ.

– Jag vill vara med på resan med Elfsborg. Det är laget som jag hållit på sedan jag var liten. Att missa det här med Elfsborg ... nej, det har jag inte velat göra, säger Rönning innan han lyfter sin konkurrerande lagkamrat.

– Det är klart att man inte nöjer sig med att sitta på bänken, men de (ledarstaben, reds. anm) har tagit ett beslut att spela Hákon. Han har gjort det fantastiskt bra, allsvenskans bäste målvakt i år utan tvekan. Vi pushar varandra varje träning."

GP har även intervju med Thelin om att bli förbundskapten:

"– Det har jag inte tänkt en tanke på och kommer inte göra heller. Mitt fokus är här och bara här."

Känns tryggt. Rör inte vår Thelin!!!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 september 2023 kl 11.25
Det kan bli möjligt att nå minst 9000 på söndag. I skrivande stund har det sålts 7500 skriver IF Elfsborg:

"IF Elfsborg – Kalmar FF och Ungdomens dag med mängder av aktiviteter inför match. Inte konstigt att det det råder högt publiktryck på Borås Arena inför söndag. I skrivande stund har vi passerat 7500 sålda biljetter. Slut upp du med och stötta laget mot en viktig trepoängare."

Med tanke på att det är högt tryck är det ju något märkligt att Kategori 1 på övre Sjuhäradsläktaren ännu inte öppnats. Som det nu är finns det bara ett dussintal platser kvar på de fyra nedre mittsektionerna.

Detsamma gäller Kategori 2 på samma läktare, endast en handfull återstår på de tre öppna sektionerna så varför inte öppna de båda hörnsektionerna på övre Sjuhärad?


Roland Dellton, Lerum - fredag 15 september 2023 kl 12.07
Biljettförsäljningen fortsätter att förvåna. På hemsidan står "Via vår biljettshop på webben kan du i lugn och ro planera ditt besök på Borås Arena. Du väljer själv var du vill sitta."Smaka" på den😁

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 september 2023 kl 14.39
Nu återstår det endast enstaka platser på Sjuhäradsläktaren, men trots det öppnas inte nya sektioner. Vill inte Elfsborg sälja?

Eller ska man vänta till alla platser är slut eller att folk köper på Ålgård där det är gott om platser? En grupp på 3-4 personer som vill sitta ihop kan just nu inte köpa biljetter på Sjuhäradsläktaren.

Märkligt, men vad vet väl Biljettombudsmannen.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 september 2023 kl 14.47
Rönning och Hedlund intervjuas inför Kalmar. Två superpositiva killar. Känns bra. Heja di Gule.

Markus Jullander, Falkenberg - fredag 15 september 2023 kl 22.08
På tal om biljetter. Det är högt tryck på det som kan bli guldmatchen på Eleda stadion. I nuläget är de flesta sektioner slutsålda. Till gästande supportrar har MFF varit generösa och reserverat 2000 biljetter. Dessa släpps först på måndag. Hoppas att det blir lika bra tryck på de gula biljetterna.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 september 2023 kl 11.31
Jalal är en som spelar i många lag, igår spelade han i P19 borta mot Jönköping och gjorde tre av Elfsborgs 5 mål. J-Södra inget mål. Lite kuriosa, alla fem målen gjordes i första halvlek. 2024 blir Jalals stora genombrott i Allsvenskan.

BO måste göra ett inlägg till om biljetterna.

"Du väljer själv var du vill sitta."

Nu finns det bara 4 biljetter i Kategori 1 på Sjuhärad nedre och tre på Kategori 2 Sjuhärad övre. Varför i hela fridens dagar öppnar de inte fler sektioner på Övre Sjuhärad? Måste folk köpa på Ålgård där det finns gott om biljetter?


Anders Hultin, Borås - lördag 16 september 2023 kl 11.32
Till matchen mot Kalmar är faktiskt hela Sjuhäradsläktaren slutsåld! Otroligt många ungdomar och föräldrar som nappat på ungdomensdag som gjort att hela Sjuhäradsläktaren är slutsåld + att 600 av dem är på knallelandsläktaren.

Sen håller jag med om att mitt sektionerna på ålgårdsläktaren bör öppnas nu när det enbart finns 40st kat 1 biljetter kvar på hela arenan. Men om Elfsborg väljer att öppna N2 /R1 vet jag inte, även om jag såklart hoppas de gör det.

På Elfsborgsläktaren, kommer vi landa på närmare 2500 skulle jag gissa vilket kommer betyda att det blir riktigt bra drag på läktarna!
Spelning på Gula Torget innan match av ytterligare ett lokalt band, gänget som jobbar med GT gör verkligen ett grymt jobb. Helt ideellt!

Har du inte redan köpt gör det du också! köp här


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 september 2023 kl 11.53
Anders>>> Tack för informationen. Riktigt kul att biljetterna är slut på övre Sjuhärad!

Då borde det nog löna sig att öppna några mittsektioner på övre Ålgård då det är färre än 50 biljetter kvar på nedre, Kategori 1 verkar vara populära.

Det finns dock mycket gott om platser i Kategori 2 på Ålgård P1 och L2. Något som är lite förvånande, det är ju ända bra platser.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 september 2023 kl 15.32
Anders Hultin>>> Du som verkar ha koll på biljetterna kan du inte tala om för IFE att biljettsidan är galen. Skulle för skojs skull se hur försäljningen går mot AIK och Degerfors, den sistnämnda är ju sista hemmamatchen för säsongen och kan ju vara superviktig.

Har svårt att tro att alla biljetter på Ålgårdsläktaren är slutsålda både mot AIK och Degerfors även om det vore kul om det vore så, men...


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 september 2023 kl 15.47
Guliganerna närmar sig medlemsrekordet.

För fem timmar sedan var det 49 medlemmar kvar till rekord.

Morgondagens match lär innebära att vi får närmare 9000 på Arenan, alltså att alla Elfsbogssektioner är mer eller mindre fulla.

Misstänker att IFE inte öppnar fler sektioner för att markera att folk ska lära sig att köpa biljetter i tid. Rätt eller fel?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 september 2023 kl 16.02
Damerna besegrade Götene FK med hela 10-0.

Allt som behövs för serieseger att vinna de tre närmaste matcherna mot med början mot Vänersborgs FK borta nästa lördag.

Skoftebyns IF hemma 30/9 och så Skepplanda BTK borta 7/10.

Tre segrar där gör att seriefinalen hemma mot FC Trollhättan på lördag 14/10 klockan 13 blir enbart för att visa vilket lag som är bäst för dagen eftersom målskillnaden är överlägset till fördel IFE. 102-9 mot 67-8.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 september 2023 kl 16.12
Truppen:

Målvakter: Tim Rönning, Carl Josefsson.

Försvarare: Johan Larsson, Sebastian Holmén, Buhari Ibrahim, Niklas Hult, André Boman, Maudo Jarjue, Gustav Henriksson.

Mittfältare: Michael Baidoo, Andri Baldursson, Noah Söderberg, Ahmed Qasem, Emmanuel Boateng, Jens Jakob Thomasen. Anfallare: Jeppe Okkels, Sveinn Gudjohnsen, Per Frick, Simon Hedlund, Gottfrid Rapp.

Skada/Sjukdom/Avstängning: Viktor Widell (Knä), Alexander Bernhardsson (Fot), Hakon Valdimarsson (Avstängd).

JJT har återhämtat sig, positiv nyhet!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 september 2023 kl 16.34
BT har som GP gjort en intervju med Rönning:

Tim gör ingen hemlighet av att han vill vara i Elfsborg även om alternativ funnits.

"I år har han haft sin plats i allsvenskan på bänken och där har inte stödet från supportrarna och trycket på Elfsborgsläktaren gått honom förbi.

– Alla har varit helt otroliga mot mig och visar mig stöd även fast jag inte spelar. Det är otroligt kul och värmande och det ger mig extra energi för att hålla humöret uppe, säger han och fortsätter:

– De går inte att beskriva med ord hur mycket de har betytt för oss. Den resan de har gjort och att det i princip är slutsålt varje match. Även bortastödet har varit väldigt bra och det betyder otroligt mycket. De reser land och rike runt för oss och stöttar oss i med och motgång. De är fantastiska.

Elfsborg ska vara tacksamma och glada över att vi har så många lojala spelare. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 september 2023 kl 17.15
Att Varbergs BOIS kommer att åka ur har väl stått klart ganska länge. Idag kom väl spiken i kistan, Sirius vann med hela 7-0!

Hur kunde vi undvika att göra mål borta mot Varberg och därmed tappa två poäng?

Kan man hopppas på att Värnamos hyfsade bortaform gör att de kan sno en poäng av Djurgården?


Roland Dellton, Lerum - lördag 16 september 2023 kl 20.46
Så tråkigt från Officiella: "I måndags gjorde Alexander Bernhardsson en undersökning efter den fotskada han ådrog sig mot Lunds BK och det gjordes sedan försök att starta upp honom i träning under veckan. Nu väntar operation. – Alexander har ett löst benfragment i foten efter en stressrelaterad fraktur. Vi har försökt att starta igång honom för att se om han kan spela, men tyvärr har han inte kunnat komma igång fullt ut. Nu väntar operation och sedan beräknas Alexander vara tillbaka i full träning och match om cirka fyra månader, säger lagläkare Matilda Lundblad. Vi önskar Alexander en snabb återhämtning och ser fram emot att se honom ute på plan igen!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 september 2023 kl 21.17
Dellton>>>> Tråkig nyhet. Då lär ju inte Bernhardsson spela mer i år, eller?

Matchrapport från Damernas storseger.

Baidoo om matchen mot Kalmar:

"– Vi vill bara spela vårt spel och hitta vår stil, vara Elfsborg helt enkelt. Det gäller att behålla lugnet. Det blir en svår match, men med bra fokus och mycket energi från vår sida så kan vi vinna."


Bo Andersson, Hässelby - söndag 17 september 2023 kl 8.48
Läste en troligtvis låst artikel i Dagens Nyheter om Degerfors problem med att uppfylla Allsvenskans krav på läktare:

”Det har handlat om krisläget med arenan. Vad händer om det inte kommer fram pengar så att läktaren med tak för 3 000 sittande som Svenska fotbollförbundet kräver kan byggas? Ingen vet. Degerfors dispens för 85-åriga Stora Valla går ut efter säsongen.”

Först tänkte jag att det är lika för all, demokratiskt beslut etc. Men sedan…varför ska andra lägga sig i hur en klubbs arena ser ut (bortsett från rena säkerhetsaspekter)?

Bortsett från det rent ekonomiska och sportsliga (ska inte små klubbar kunna spela i Allsvenskan några år?) så har ju varje arena sin själ som nog är än viktigare på mindre orter.

Ja, jag vet inte. Vet ni?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 september 2023 kl 11.04
Bo>>>> Kraven som ställs på Elitklubbarna är många gånger rent löjliga. Varför måste det finnas 3000 sittplatser under tak? Enda felet med Stora Valla var ju förr när ståplatsläktaren bakom mål var närmare Örebro än planen.

Värnamo är ju också ett lag som hotas av kraven på en ny arena, satsningar som kan ruinera små fattiga komuner.

Herregud, många mindre lag har ju inte mer än 2-3000 i snitt, så varför stora arenor?

Har svårt att tro att det är åskådarna som kräver det.

Jag vet att på damsidan är det lika jobbigt och många gånger sjukare eftersom klubbar med några hundra åskådare ska ha drygt 1000 sittpatser under tak.

SVFF borde ju vara lite ödmjuka efter den minst sagt dyra satsningen på Friends Arena. En förlust som vad jag vet delvis fått betalas av distrikten genom mindre anslag.

Ställ rimliga säkerhetskrav, men i övrigt låt klubbar/kommuner bestämma själva annars försvinner ju charmen med svensk fotboll där lag som Värnamo, Falkenberg och så vidare kan ta sig till Allsvenskan.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 september 2023 kl 11.13
BT har följande startelva:

Rönning

Larsson, Holmén, Ibrahim, Hult

Thomasen, Baidoo, Baldursson

Hedlund, Guðjohnsen, Okkels

Avbytare: Carl Josefsson (mv), Andre Bohman, Gustav Henriksson, Maudo Jarjué, Emmanuel Boateng, Noah Söderberg, Ahmed Qasem, Per Frick och Gottfrid Rapp.

Tycker det verkar lite underligt att JJT som ju inte tränat på flera veckor, först nu i veckan skulle starta, men vad vet väl jag?

Dessutom tror jag att Frick och Qasem startar istället för Gudjohnsen och Hedlund, men som sagt var, det är ju jag det.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 september 2023 kl 11.28
För ovanlighetens skull regnar det idag, den senaste veckan har det regnat ett par gånger och det är första nederbörden sedan i slutet av mars.

Det passar ju bra då det blir två matcher att följa idag. Först SBAB som tar sig an "iff-iff" klockan tre och så då dagens höjdpunkt 17:30. Elfsborg hemma mot kalsipperna.

Det lär bli runt 9000 idag. Just nu finns det bara platser kvar på ståplats och kategori 2 på nedre Ålgård på P1, L2 och Gula Hörnan. På Sjuhäradsläktaren finns det bara platser kvar på Föreningssektionen, i övrigt fullt!

Elfsborg har valt att inte öppna övre Ålgård. Klubben vill markera att om inte folk köper i tid så blir det fullt på de sektioner som är öppna.

Skulle nu de cirka 300 sittplatserna som är kvar ta slut då kan jag tipsa folk om att de kan köpa på borta sittplats, där är det sålt 4 biljetter så där ryms drygt 400 till.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 17 september 2023 kl 11.29
De som har bestämt dessa idiotiska arenakrav är föreningarna i allsvenskan och damallsvenskan (två röster var), superettan och elitettan (en röst var) samt distriktsförbunden (tre röster var plus totalt hundra röster som fördelas proportionellt mot antalet föreningar i de olika distrikten), se 2 kap 22 § Rösträtt i SvFF:s stadgar.

Så vi kan ju börja med att fråga hur IF Elfsborg och Västergötlands fotbollsförbund har röstat i frågan. Att skylla allt på diverse centralt placerade förbundspampar är ju bekvämt, men det är inte de som röstar.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 september 2023 kl 11.57
Lars>>>> Förlåt om jag var otydlig och bara pekade ut ledningen i SVFF som "skyldiga". Givetvis är även klubbar och distrikten "medskyldiga". Det var inte min avsikt, men kunde lätt tolkas så med exemplet Friends Arena.

Ytterst är det nog FIFA och UEFA som driver på kraven på att arenor ska se ut på ett visst sett. Exempelvis att ståplats generellt inte får användas i Europacuper, det är ju därför vi har sittplatser på kortsidan för bortasupportrar.

Troligen är det väl storstadsdistriken och lagen högst upp i näringskedjan som röstar för arenakraven eftersom de siktar på spel i Europa, eller?

Är det någon som vet hur IFE och Västergötlands Fotbollförbund röstat i arenafrågorna?


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 17 september 2023 kl 12.29
Nog driver Uefa på, i alla fall indirekt, med sina arenakrav, som i och för sig är olika för kvalmatcher och resten av tävlingarna inklusive CL playoff.

Men jag tycker att det borde vara upp till de enskilda föreningarna att lösa de problem som uppstår om de kvalificerar sig för Europa. Degerfors skulle mycket väl kunna fortsätta spela på Stora Valla i nuvarande skick i allsvenskan men i Örebro om det blir aktuellt med Europa. Det är deras problem, och inget övriga Fotbollssverige har att göra med.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 september 2023 kl 12.45
Lars>>>> Du har 100% rätt.

Stefan Carlsson, Arentorp - söndag 17 september 2023 kl 13.07
Instämmer om arenakraven. Antalet sittplatser under tak och sånt borde vara upp till varje klubb och dess behov och önskemål.

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 17 september 2023 kl 14.04
Nu är det avresa snart till vår fina ARENA från Trollhättan. Idag är vi 5 inbitna fantaster som hoppas på ett frejdligt o vägvinnande spel som leder till seger. Hoppas att Bajen piskar upp iff iff ordentligt. Kan sedan kvastarna sno BK RÖVA på poäng så blir det en riktig höjdardag. Jag håller alla tummar o tår för att detta sker.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 september 2023 kl 16.42
Snacka om att vi behöver vinna idag. MFF har nu 3-0, SBAB har bollen, men MFF gör målen. Deras båda nyförvärv, Berg och Rosengren målskyttar.

Så kom igen IFE och visa var skåpet ska stå.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 september 2023 kl 16.50
Intressant startelva.

Rönning

Larsson, Holmén, Ibrahim, Hult

Söderberg, Baidoo, Baldursson

Hedlund Gudjohnsen, Okkels

Hedlund från start är väl ingen högoddsare, men Söderberg är det.

Nu är det bara att köra. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 september 2023 kl 17.58
Jösses vad dåligt, efter att vi haft spelet första kvarten så har Kalmar tagit över och tyvärr gör Rönning en tabbe och godnatt. Rönning gör sedan en kanon räddning och medan jag skriver det blir det 0-2.

Var är Elfsborgs spel från första halvan av säsongen?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 september 2023 kl 17.59
Var är IFE??? Nu är goda råd dyra. Byt nu, vad? Ingen aning men byt.

Morgan Tidstål, Borås - söndag 17 september 2023 kl 18.01
Hur många ska vi byta…?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 september 2023 kl 18.02
Herregud, det blir inget guld i år, blir det ens topp tre? Vi är ju totalt utspelade.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 september 2023 kl 18.09
Morgan>>>> Helst alla, men minst fyra i halvtid.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 september 2023 kl 18.20
Faktum är ju är vi ger bort målen och sedan gör vi inga på de chanser vi har. Bottennapp är bara förnamnet.

Peter Olsson, Borås - söndag 17 september 2023 kl 18.24
Får man önska Quasem och Frick direkt i andra halvlek. Gärna fler. Vet bara inte vilka.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 september 2023 kl 18.28
Buhari, Söderberg, Gudjohnsen och Okkels ut.

Morgan Tidstål, Borås - söndag 17 september 2023 kl 18.54
Lennart O, Thelin måste läsa dina inlägg på ViGule :-) Och nu Baldursson ut, helt rätt det också.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 september 2023 kl 19.16
Avstår fler inlägg idag.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 17 september 2023 kl 19.59
Trist att skänka bort guldchansen. Nu är det läge att släppa tanken på guld och försöka försvara en topp tre plats. Jag har för övrigt ifrågasatt dem som kaxigt hävdat att Elfsborg har ett ”lätt program” kvar. Finns inga lätta matcher. Två raka bottennapp bevisar det.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 17 september 2023 kl 20.04
För övrigt är resterande program ruskigt. Halmstad borta blir stenhårt. Varberg hemma bör vi vinna säkert. Kanske BP med. Men sedan väntar matcher mot AIK, Göteborg o Degerfors som alla slåss för att inte åka ur. Och så Malmö till slut…

Jag tror det finns hopp om en tredjeplats, men inte säkert alls.

Daniel Dahlqvist, Malmö - söndag 17 september 2023 kl 20.06
Jag håller med om att det var uselt idag…men HALLÅ?! Ge upp guldchansen?? Vi är en poäng bakom Malmö & har Malmö borta indiska omgången. Vi har fortfarande allt i egna händer! Vad är det för mentalitet? Att ge upp? Sen håller jag med om att så som spelet såg ut idag så är det inget som talar för ett guld i november. Men ge upp? Aldrig! Inte förrän den feta damen sjunger!

Daniel Dahlqvist, Malmö - söndag 17 september 2023 kl 20.51
Det hade varit spännande att spela i indiska omgången. Men jag menar såklart ”i sista omgången”. Den där autocorrect han kan minsann ställa till det ibland:)

Henrik Eliasson, Örebro - söndag 17 september 2023 kl 21.09
Trodde för ett ögonblick att BP stod för Brahmaputra-pojkarna.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 17 september 2023 kl 21.28
Nej, vi kan inte lägga oss på en Madras och dö efter detta. Lite tikka taka i resterande matcher så ska vi nog göra en Masala mål.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 17 september 2023 kl 21.29
Jag menar väl mer att tankar på guld skapar en press som uppenbarligen är svår att hantera. Bättre ta en match i taget. Fokus på rätt sak…🤷‍♂️

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - söndag 17 september 2023 kl 21.43
Jag brukar vara skeptisk till mycket gällande mitt kära Elfsborg, men om vi ser vilka bortamatcher man gjort i år, så skulle de ju kunna klara av några täta insatser till resten av året. Och vi ligger före Häcken, fortfarande, och bara en futtig pinne bakom Malmö - det hade vi jublat åt i april, om vetat att vi hade detta läget efter 23 omg. Årets plattmatch är gjord- nu ska vi se vilket virke grabbarna är gjorda av på tungsprungna Örjans Vall - man hade tydligen tränat ganska hårt första veckan utan matcher nu. Effekten kan komma senare. It ain’t over before the fat lady sings!

Morgan Tidstål, Borås - söndag 17 september 2023 kl 22.23
Bryt ihop och kom igen! När Römer försvann var det snack om Sievert Heltne Nielsen men det blev JJT som ännu inte visat upp sej och sedan Baldursson som börjat bra, men idag var allt annat än bra. Vi/Stefan A kanske skulle gjort som vanligt och tagit en hemvändare, Gojani var bra idag.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 17 september 2023 kl 22.25
Glädjer mig åt alla positiva och trösterika tankar…dock inte övertygad. Två raka förluster mot tämligen mediokra lag är nog för mycket i en guldstrid….

Svante Lindell, Skummeslövsstrand - söndag 17 september 2023 kl 23.01
Tror att vi kan Bombay in många bollar i mål i den indiska omgången även om det just nu är ett hack i vår Shiva.

Mattias Palm, Fristad - söndag 17 september 2023 kl 23.09
Fasen, ibland blir det inte som man tänkt sig eller önskat (men glöm inte bort att det ibland blir mycket bättre än man trott)…

Kalmar var bättre idag, det håller jag med om, men ta mig tusan… vi är med i guldracet… det är vi bara tre lag som är, och efter två matcher utan mål så kan det nog bara gå bättre. Jag tänker iaf åka till Halmstad om en vecka! Var med där och ge allt för att heja fram de gula grabbarna till en seger, eller skit i det och bli hemma och tro att sagan är över för den här gången… Jag vet iaf vilket jag tycker verkar roligast!


Claes Waltersson, Trollhättan - måndag 18 september 2023 kl 7.42
Väldigt välskrivet Matchreferat på elfsborg.se.
Så många spelare som var helt ur slag på en och samma gång. Tappades och trampades på boll, inläggen var överallt. Bollkänslan kan ju få sig en törn om man tränat stenhård fys i uppehållet??
Thelin hade inte sin bästa dag på jobbet, startelvan var inte rätt med facit i hand.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 18 september 2023 kl 9.55
Var tvungen att lämna tangentbordet igår. Hade säkert blivit många hårda ord.

Trodde inte mina ögonen när Elfsborg slutade spela boll efter 10-12 minuter. Helt plötsligt var vi inte ens trea på bollen och målen bara rasade in. När släppte vi senast in tre mål på 7 minuter?

Claes slår spikien på huvudet när han konstaterar att startelvan var fel. Varför ändra på tre B på mitten och Qasem borde startat istället för Hedlund.

Med facit i hand hade det ju även varit bättre med Frick från start om han då gått sönder efter 25 minuter hade vi kunnat byta ut honom. Att Buhari skulle klappa igenom helt fanns det ju inga tecken på så det gick ju inte att rätta till på förhand.

Thelin gjorde ett försök att ändra med att byta fyra spelare i halvtid, nytt rekord även där.

Det blev en liten uppryckning, men Kalmar tog det lugnt och försvarade sig enkelt och med bara tio man sista 20 var det ju kört.

Tre förluster på de fem senaste är oroande. Än mer oroande var ju att Kalmar satte press på Sebastian och då fanns ingen plan B på hur vi spelar upp bollen, det måste tas fram. En sån enkel sak gjorde att KFF enkelt stoppade vår offensiv från att ens komma igång.

TillGP säger Johan Larsson:

"– Vi frångår det som vi står för. Vi blir för breda med våra yttrar som ska ligga centralt nära vår nia och hålla bredden med våra ytterbackar. Det blir en annan formation som gör att vi inte får tyngden i det spelet som vi är så bra på annars.

– Det håller inte att vi frångår vårt system. Det systemet har gett oss poängen vi tagit i år och vi måste så snabbt som möjligt hitta tillbaka dit. Det finns inga ursäkter för att vi inte tagit fler poäng de senaste fem matcherna. Nu får vi slicka såren och komma tillbaka starkt nästa match."

Vad jag inte begriper är om vi vet hur vi ska spela, varför gör vi inte det?

Det kan ju inte vara så att Thelin och Bajrami sagt till spelarna att vad ni än gör så spela inte som vi gjorde när vi hade en svit på 15 obesegrade.

Så vad har hänt?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 18 september 2023 kl 10.05
Glämde ju det viktigaste. Det fanns en sak som fungerade igår och det var tolfte spelaren. Grympt imponerande insats i 90 minuter!

Tänk om spelarna bara lagt ner hälften av energin som producerades på Elfsborgsläktaren så hade vi vunnit oavsett spelsystem.

Heja di Gule.


Peter Olsson, Borås - måndag 18 september 2023 kl 10.09
Det är väl never utanpå kroppen som har hänt. Allsvenskan är dessutom så jämn att alla lag kan slå alla. Lex Värnamo som både Elfsborg och Djurgården har fått smaka på nu. Malmö har gått på sina nitar, Häcken likaså. IFK uppträder som att de spelar för SM-guld.. Det svänger. Hellre det här än en liga där man låtsas att det är intresant och sen vinner Celtic ändå med 38p.

Elfsborg har överpresterat i år än så länge, det är iaf vad jag anser. Att vi är bara 1p efter Malmö är ett jäkla mirakel. Frågan är väl mest, orkar Elfsborg fortsätta överprestera i 7 omgångar till, då är guldet vårt.

Ett mer normalt och realistiskt resultat hade väl vara några vinster, några lika, några förluster. Förhoppningvis räcker det till topp tre, vilket jag inför säsongen hade varit tokigt nöjd med. Men så länge vi har en mattematisk chans att ta guldet, så är det ju naturligtvis det man hoppas på och den chansen finns. Tyvärr åker jag inte till Halmstad för att titta på matchen, men med tanke på hur fantastiskt bra klacken har blivit i år är jag inte orolig för stödet. Där har vi en sak till som har överpresterat i år.. klacken.. Tack och bock, vilket jobb ni gör och har gjort.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 18 september 2023 kl 10.46
En liten fundering till. Är det inte bättre att låta Frick vila från spel helt i några veckor? Som det känns nu så kastar vi in honom för tidigt och han blir skadad efter 20-30 minuter. Detta har hänt i nästan varje inhopp.

Vi får väl köra med Gudjohnsen, Jalal och Hedlund så länge.

Visst var det så här också 2012 att vi hade ledningen och så tappade den för att sedan ta tillbaka den?

Har för mig att sedan Allsvenskan fick 16 lag så har det lag som ledde Allsvenskan efter omgång 21 vunnit serien alla gånger utom två.

Fat lady sings.


Kjell Lidén, Skövde - måndag 18 september 2023 kl 10.56
Ta hem Cooper Love från Halmstad och låt honom starta mot dom.Sen att starta med Söderberg och byta ut honom i halvtid igen är ju tjänstefel. Är det tredje gången det sker. Kan ju knäcka vilken spelare som helst.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 18 september 2023 kl 11.30
Den bistra sanningen är väl att Söderberg (ännu) inte är bra nog för ett lag på övre halvan i allsvenskan. Jag begriper inte varför inte Boateng fick starta matchen.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 18 september 2023 kl 13.27
Det är bara att konstatera att gulsvart har en rejäl formsvacka. Efter 15 raka matcher utan förlust har vi nu fyra förluster på senaste sju matcherna. Laget har gått från att överprestera till att underprestera. Det blir så ibland, men timingen är usel… Frågan är - hinner laget ur svackan i tid?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 18 september 2023 kl 14.19
Kjell>>>> När det gäller JCL är jag snudd på 100 säker på att om man lånar ut till ett Allsvenskt lag går det inte att avbryta. Den regeln gäller bara om man lånar ut till lag i Superettan eller lägre tyvärr.

När det gäller Söderberg instämmer jag. Att göra så mot Söderberg måste ju vara snudd på tjänstefel, eller?

Baldurssson kom ju inte upp i normal standard igår. Kan det bero på att Kalmar i början gick mycket hårt åt honom, inte minst Gojani. Han fick väl ett halvdussin hårda tacklingar snudd på varningsgränsen första 20 och därefter var inte islänningen sig själv.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 18 september 2023 kl 14.56
Mitt i allt mörker kommer det goda nyheter!

Widell friskförklarad från efter dubbla korsbandsskador:

"Under måndagen meddelade sjukgymnast Tania Nilsson att Viktor nu har genomfört samtliga delar i rehabiliteringsprocessen och åter är i full träning och tillgänglig för matchspel.

– Jag har inte mått så här bra på länge, det är riktigt kul att vara tillbaka fullt ut, säger Viktor."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 18 september 2023 kl 15.07
Nu finns biljetterna borta mot MFF till försäljning och de har fattat ett bra beslut om köpet!

"IF Elfsborg har tilldelats 2000 biljetter, och Malmö FF har begränsat försäljningen till max 2 biljetter per köpare."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 18 september 2023 kl 16.06
Ytterligare en sak som hamnat i bakvattnet är ju den fantastiska publiksiffran igår, hela 9422 kom för att se matchen. Jag är grymt imponerad.

Tyvärr lär väl insatsen igår inte inspirera till snar återkomst, tråkigt nog.

När vi pratar publik så måste jag återigen nämna det riktigt positiva igår. En otrolig insats från ståplats som kämpade helhjärtat i 90 minuter.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 18 september 2023 kl 19.27
Kjell och Lennart >> Men Söderberg har ju inte varit bra de gånger han har fått chansen att starta matcher eller när han, som mot Norrköping borta, har kommit in väldigt tidigt. Ska Thelin avstå från att byta ut honom då?

På den här nivån måste man ta chansen när man får den. Jag tror att Söderberg skulle må bra av att lånas ut nästa säsong, om han har kontrakt då.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 18 september 2023 kl 19.41
Lars>>>> Mittfältet har ju fungerat med 3B från start i flera matcher så varför ändra?

Söderberg har när han kommit in som inhoppare klarat det bra, men uppenbarligen fungerar det inte från start. Varför? Nerver? Otur?

I gårdagens match var det så mycket som ganska tidigt blev fel.

Ingen lagdel fungerade, allt blev fel. Alla spelare individuellt underpresterade. Så allt som kunde gå fel gick fel.

Min förhoppning är att gårdagen blev en väckarklocka för både ledare och spelare så att när vi tar oss an HBK borta så kommer det att gå som en dans.


Kjell Lidén, Skövde - måndag 18 september 2023 kl 20.12
Söderberg har ju hamnat i en ovanligt konstig situation som säkert satt griller i huvudet. Kan vara bra som sagt att prova en annan miljö ett tag.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 18 september 2023 kl 22.11
Lennart >> ??? Jag skrev ju tidigare att jag inte begrep varför Boateng inte fick starta.

Grattis till Anders Lindborg, som vann omgång 23 i tipstävlingen!


Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 18 september 2023 kl 22.48
Grymt besviken igår, nu har det gått över och jag känner bara: "Jäklar vad lagen i de sju sista matcherna skall få sota för det här!!!"

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 18 september 2023 kl 23.49
Lars>>>> Jag vet och vi är överens. Som jag skrev när laguppställningen kom igår:

"Hedlund från start är väl ingen högoddsare, men Söderberg är det."


Emelie Hultin, Borås - tisdag 19 september 2023 kl 9.33
Matchen var åt skogen, men vi måste gå vidare!
Som Frick skrev igår "Sluta inte tro Borås, tillsammans sista 7"

Det händer mycket nu samtidigt.
Guliganerna har ca 8 medlemmar kvar till rekord.

Buss två från Borås till Halmstad är full, fick precis info om att vi lyckats få in en till buss! Anmäl er här.

Vi har också en buss från Schlätta som går via Vårgårda och GBG.

Vi har redan fyllt en buss till Malmö borta. ANMÄL ER NU! Biljetter till matchen köper ni här. SVINDYRT. Att en ståplats får kosta 250 kr är fan sjukt!

Elfsborgsläktaren växer något enormt. Mot Kalmar var vi 2288 personer. Om vi jämför med 2022 så var vi 1153 personer. Om vi går tillbaka till 2019 var vi endast 820 personer.

Snittet i år är 2232 personer på Elfsborgsläktaren. Det är sjukt!!

Det är fortfarande kul att vara gul!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 september 2023 kl 9.56
Emelie>>> Vi behöver positiva saker.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 september 2023 kl 10.17
Här är Fricks inlägg på Instagram.

Många tycker om inlägget, som exempelvis Marcus Rhoden!


Anders Täreby, Steninge - tisdag 19 september 2023 kl 10.33
Irriterande att Elfsborg inte klarar att prestera bättre mot Kalmar. Snacka om guldfrossa. Men det är tydligt att ombyggnationen av laget blivit kostsam. Svaga insatser av främst Buhari, Rönning, Söderberg och Gudjohnsen. Och varför springer inte Okkels hem och markerar fri spelare innan 0-3?? Baldursson såg också mänsklig ut helt plötsligt. Hult håller nivån men var tyvärr ganska ensam om att göra det. Kan någon fråga Thelin hur han tänker när han startar med Söderberg mot Kalmar? Varför?

I nuläget är vi tyvärr inget guldlag. Allt bygger på att varken Malmö eller Häcken presterar på topp framöver. Tyvärr såg Malmö väldigt starka och stabila ut mot Hammarby.

Måste samtidigt säga att jag är riktigt imponerad av Kalmar. Många bra bollspelare, en tydlig spelidé och pigga ben. Ganska typiskt också att Gojani och Hummet spelar bra mot Elfsborg. Hoppas Kalmar kan behålla formen till 8 oktober när de möter Malmö hemma.

Blir intressant att se hur Thelin formerar laget mot Halmstad. Jag gissar på följande elva:
Valdimarsson
Larsson-Holmén-Jarjue-Hult
Baldursson-Boateng-Baidoo
Qasem-Hedlund-Okkels

Oroväckande att vi ska möta Cooper-Love på måndag...

Drömmer om att vi ligger 2p efter Malmö inför sista omgången och att Frick gör 0-1 på övertid.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 september 2023 kl 12.54
Anders>>> Din startelva köper jag rakt av, hoppas Thelin ser den och tar ut den.

Jag tycker det är dags att leta en ny center. Gudjohnsen har ju fått hur många chanser som helst och trots att han gör mål emellanåt och rensar i försvaret så tycker jag inte att han håller Allsvensk toppklass, tyvärr.

JCL verkar ju inte vara på Thelins hetlista så jag tror inte han blir kvar.

Hedlund får spela center så länge och så får Jalal hoppa in i andra. Tror fortfarade att Jalal kan bli något i hästväg, men vi behöver en till.

Jag utgår från att både Jalal och Widell får spela i U21 som idag tar emot GAIS klockan 17 på Borås Arena.

Om någon varit på en träning i veckan får ni gärna rapportera om dt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 september 2023 kl 14.55
Nu gäller det att tänka positivt.

Sist vi var mållösa i två matcher hade vi 8 raka segrar. Gick det då borde det väl gå att ta 7 raka segrar?

BP hemma 5-0.

Degersfors borta 2-1.

Mjällby borta 1-0.

HBK hemma 6-1.

Sirius borta 4-3.

Värnamo hemma 2-0.

Norrköping borta 2-1.

Malmö FF hemma 3-0.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 september 2023 kl 15.12
Nummer 8 har ett nytt avsnitt.

“Det var Valencia borta-vibbar”

"Årets överlägset argaste poddavsnitt. Elfsborgare som tyckte att insatsen mot KFF var bra bör inte lyssna."

Intressant diskussion om hur man tänkte som lät Frick hoppa in med tanke på hans skadehistorik.

Som jag skrev igår, låt Frick vila i några veckor och låt honom spela och avgöra borta mot MFF.

Det sågas friskt, men som jag ser det rättvist.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 19 september 2023 kl 15.38
När jag ser hur landets i särklass rikaste klubb prissätter ståplats kommer jag att tänka på ett ord som inte används så ofta numera: ohemult.

Mycket vill ha mer.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 september 2023 kl 15.51
Lars>>> Det verkar som MFF vill krama ur det sista. De har höjt priserna rejält.

Ståplats med 75 kronor från 175 till 250 och sittplats från exempelvis mot Varberg 345 ~ 475 kr till 470 ~ 655 kr mot IFE.

Snacka om ohemult.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 september 2023 kl 16.04
Rapporten om Fricks skadeläge tycker jag understryker min tes om att låta honom vila i några veckor.

"– Per har en muskelbristning i höftböjare och påbörjar nu rehab. Vi kommer att bedöma inför varje match om han kan spela eller inte, säger lagläkare Matilda Lundblad."

Imponerande siffra på Ungdomens dag.

"Omkring 2000 ungdomar, ledare samt familjemedlemmar från regionens föreningar tog då plats på både Knallelandsläktaren och flera sektioner på Sjuhäradsläktaren"


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 september 2023 kl 16.16
Elfsborgs U21 idag mot Gais: En stark startelva.

4 Gustav Henriksson 7 Jens Jakob Dyhr Thomasen 14 Jalal Abdullai 16 Timothy Noor Ouma 20 Gottfrid Rapp 21 André Boman 24 Camil Jebara 27 Besfort Zeneli (K) 31 Lucas Söderberg 32 Viktor Widell

Ersättare 10 Enzo Andren 17 Andrés Lindberg 18 Frode Aronsson 19 Ludvig Richtner 23 Lukas Paulsén 26 Isak Edman 28 Felix Älverdal


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 september 2023 kl 16.40
Noterar att Elfsborg startelva är en start-tia. Antar att de missat att sätta upp 18 Frode Aronsson, han lär väl spela mittbacck ihop med Henriksson. En annan möjlighet är väl 19 Ludvig Richtner som MB även om han ju är ytterback.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 19 september 2023 kl 16.47
Vem ska stå i mål, Lennart?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 september 2023 kl 16.50
Bo>>> Målvakt är 31 Lucas Söderberg i U19-laget.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 19 september 2023 kl 16.54
Tack, Lennart! (Insåg det efter en mindre undersökning…)

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 september 2023 kl 16.55
Lucas Söderberg

André Boman Gustav Henriksson, Frode Aronsson?, Viktor Widell

Jens Jakob Dyhr Thomasen, Timothy Noor Ouma, Besfort Zeneli (K)

Gottfrid Rapp, Jalal Abdullai, Camil Jebara


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 september 2023 kl 17.19
Det är inte Frode som spelar MB, det gör en ung afrikan som är och provspelar, kan inte namnet. Han får spela, men får inte stå med i laguppställningen. Underliga regler det finns.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 september 2023 kl 18.01
0-0 efter första halvlek. Mittbacken heter Umar Sulaiman. 18-åring från Nigeria provspelar i U-lagen, men har tränat några gånger med A-laget.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 september 2023 kl 18.53
Det blev en händelserik andra halvlek. Jalal gjorde tidigt 1-0, Gais kvitterade snabbt. Några minuter senare satte Jebara 2-1, Zeneli ökade till 3-1.

Elfsborg bytte sedan in en massa från U19. En av dessa satte 4-1, Lindberg. Sedan började GAIS knapra in. 4-2 blev 4-3 på straff och med en minut kvar av ordinarie 4-4.

Synd att vi inte vann för då hade seriesegern varit klar, nu återstår en match och oavgjort räcker, men de två bästa seriesegrarna får hemmamatch i semifinalerna.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 september 2023 kl 21.18
Seriesegern är klar för U21. Sista matchen om två veckor hemma mot Utsikten blir om äran. Det skiljer fyra poäng till vår fördel.

Kom ihåg att vi är regerande svenska mästare i U21. Det fortsätter vi gärna att vara.


Stefan Carlsson, Arentorp - onsdag 20 september 2023 kl 15.23
IF Elfsborg vill locka folk till Djurparksdagen den 30 september. Det står bland annat att man kan träffa IF Elfsborgs spelare i Simbaland klockan 13 till 15. Det kan säkert låta lockande.

Men ärligt talat, hur tänker IF Elfsborg här? Damlaget spelar hemma mot Skoftebyn just klockan 13 den 30 september, men då vill IF Elfsborg istället locka folk till att träffa (herrlagets) spelare på djurparken. Vill man inte ha någon publik på damlagets matcher? Varför inte ändra tiden för träffen med spelarna till typ klockan 11? Eller ändra platsen för träffen till Borås Arenas läktare där vi alla tittar på damlagets match istället? Hur svårt kan det vara?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 20 september 2023 kl 15.37
Stefan>>> Avdelning Yrrol.

Denna veckan har jag känt mig som Dr Jekyll och Mr Hyde. I söndags var jag utan tvekan Mr Hyde och sedan dess har ju desperat åter försökt hitta dr Jekyll i mig, alltså tänka postivt. Börjar gå bättre.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 20 september 2023 kl 16.33
Råkade se på Fotbollstransfers om vilka spelare i Allsvenska lag som har utgående kontrakt 2023 och det visar sig enligt den artikeln att IFE bara har ett utgående kontrakt.

Det är Viktor Widell, 21, Med tanke på att han gavs ett förlängt kontrakt trots korsbandsskada häromåret är det väl troligt att han erbjuds en förlängning nu när skadan är läkt.

Antar att IFE först vill se honom spela i några fler matcher än senast första halvlek mot GAIS i U21 innan de erbjuder nytt kontrakt.

Som jag skrivit flera gånger tidigare, Widell är en av de största talangerna jag sett de senaste åren. En hel Viktor kommer att bli en värdig efterträdare till Hult om nåt år.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 20 september 2023 kl 22.03
Matchrappport på hemsidan om U21.

Bästa är väl att Viktor Widell är tillbaka efter sina korsbandskador och att dansken JJT åter var på banan efter sina småskador sedan ankomsten i sommar. Både gjorde 45 minuter och det tolkar jag som ett stort plus för resten av hösten.

Givetvis är ingen av dem startmaterial ännu, men båda kommer att vara två starka kort på bänken.

Förhoppningsvis kommer JJT att senare i höst vara ett startalternativ på mitten. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 21 september 2023 kl 11.19
Hälsan tiger still heter det så då tolkar jag frånvaron av nyheter om IFE de senaste dagarna som att allt är under kontroll.

Visst är det så att vi på senare år vunnit mer i Halmstad än vi förlorat? Oavsett statistik så utgår jag från att spelarna (och Thelin) vill revanschera sig för de två senaste matchernas insatser.

Inte minst se till att göra mål!

Som jag ser det vill jag ha följande trio på topp:

Okkels- Hedlund- Qasem. På mitten 3B och en backlinje bestående av Larsson - Holmén - Jarjué - Hult och så Korpen i mål. Den elvan plus en rejäl dos jävlar anamma är receptet för att ta tre poäng.

Heja di Gule.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - torsdag 21 september 2023 kl 12.17
Kan det inte bli måndag snart? En hel dryg fredag och helg utan Elfsborg!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 22 september 2023 kl 10.01
GP har en intervju med Anders Svensson om livet efter fotbollskarriären:

För några månader sedan träffade han Thelin och Andreasson:

"– De har sökt en chefsscout på heltid. Jag har varit ärlig och sagt att jag absolut kan tänka mig den rollen, men att jag inte kan jobba dygnet runt. Jag hade gått in för jobbet till hundra procent, men jag hade inte åkt in till arenan varje dag eller varit på plats varje helg på alla matcher då mina barn har sina aktiviteter. Barnen kommer alltid gå först, så är min prioritering."

"– De ville ha någon som gick in med samma förutsättningar som de själva har, antar jag, för jag har inte hört något om jobbet efter mötet. Det var några månader sedan, säger han."

Även om den dörren verkar vara stängd så är Svensson öppen för en framtid i IFE:

"– Jag är öppen för det hela tiden. Jag jobbar gärna med Elfsborg, men då ska det finnas något vettigt att göra och inte bara komma dit för att jag var en viktig fotbollsspelare förr."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 22 september 2023 kl 11.15
Bra ledare i Expressen om arenakraven. Det går inte att tydligare visa hur rubbade kraven är!

"Det ska finnas minst 3 000 sittplatser under tak. 50 av dem ska vara vikta för journalister, och hälften av dem försedda med arbetsbänk, el och wifi.

Vip-gäster ska ha 500 sittplatser på mitten och tillgång till minst 400 kvadratmeter att mingla på vid arenan.

Det ska till ett mirakel för att femtio journalister ska åka till Degerfors, Varberg eller Värnamo. Och att femhundra Väldigt Viktiga Personer skulle vara intresserade av att örla runt där är inte heller troligt."

Passa på måndag när ni ser matchen på Borås Arena och kolla det område avsatt för pressen, det är högst upp till höger om mitten på nedre Sjuhäradsläktaren. Jag har aldrig sett mer än högst ett dussin personer där någon gång, oftast betydligt färre.


Bo Andersson, Hässelby - fredag 22 september 2023 kl 14.05
Jag tror bestämt Malin Siwe läser VG!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 22 september 2023 kl 15.15
Bo>>>

Ni som ska gå till Djurparken på lördag åttedar får inte glömma detta:

"Du som är medlem får bjuda med dig tre personer utan kostnad. Sista anmälningsdag är den 25 september klockan 12:00. För barn upp till tre år krävs ingen entrébiljett."

Ni som vill se damerna spela lördag 30/10 klockan 13 på Borås Arena mot Skoftebyns IF får välja att se djuren tidigt, djurparken öppnar tio.

Herrarna som träffas i Simbaland 13-15 får ni som väljer damernas match istället se på måndag klockan 19 när Varberg kommer på besök.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 22 september 2023 kl 15.38
Är helt emot att man kastar in saker på planen, totalt hjärndött beteende.

Fast vete tusan om inte killen som i Kalmar kastade in öl i ett plastglas fått ett väl hårt straff?

BT skriver:

"En man i 30-årsåldern från Borås får tillträdesförbud i sex månader efter att ha kastat in ett plastglas med öl på planen."

Återigen, oskicket att kasta in saker måste upphöra och det igår!

Fast av alla saker man kan kasta måste väl öl i ett i plastglas vara bland det ofarligaste, det värsta som kan hända är att någon blir blöt om det träffar, så sex månaders avstängning?

"Dessutom har åtal väckts för brott mot ordningslagen."


Lars Alexandersson, Linköping - fredag 22 september 2023 kl 15.50
Bo i Hässelby >> Ja, att hon använder ordet ohemult bevisar det!

Bo Andersson, Hässelby - fredag 22 september 2023 kl 16.24
Hej, Malin!

Kul att du är här och läser VG lite då och då! Men varför inte ta steget fullt ut och bli skribent här på VG också?

Redaktör’n är ju en hemul person och ser nog mellan fingrarna på din sidoaktivitet på Expressen.

Med vänliga hälsningar /Hässelbybobo.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 22 september 2023 kl 16.26
Har funderat på vilket scenario det blir på måndag i Halmstad. Lugnast för hjärtat är ju fjolårets möte borta i mars i en träningsmatch 0-4 eller vårens match i Borås 6-1!

Eller blir det som nagelbitaren i Halmstad 2021?

Än en gång ställs en spelare inför ett svårt val som utlånad.

GP har träffat JCL med två mål och en assist senaste två matcherna:

"– Det är klart att det är speciellt. Jag har varit i Elfsborg i fem år och det är första gången jag ska möta dem. Vad ska man säga? Det är känsliga frågor. Jag har sagt till mig själv att inte prata om det för mycket i veckan. Man vet vad som står på spel för båda lagen.

– Jag tillhör Halmstad nu och då får jag göra allt för Halmstad just nu. När matchen väl startar är det trots allt runt om bara fotboll man ska spela. Jag kommer gå ut och göra mitt jobb, det är där mitt fokus ligger."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 22 september 2023 kl 16.31
Bo>>>> Toppen att du bjuder in skribenter till ViGule!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 23 september 2023 kl 11.02
Damerna tar sig an Vänersborgs FK på bortaplan, detta klocka 16 i eftermiddag. Om inte underskattning visar sitt fula ansikte upp ska det bli tre nya poäng i jakten på serieseger. Heja di Gule.

Real Sporting San Jose tog sig igår i kragen efter att förra fredagen gjort en insats liknande Elfsborgs mot Kalmar. Detta borta mot Barrial, 1-2 efter två tabbar av målvakten.

Igår hemmma på Chano Cruz mot CD Firgas var det full fart framåt och efter bara 1:20 stod det 1-0 och hade det inte varit för Firgas målvakt hade nog slutsiffrorna 4-2 lika gärna kunnat bli 8-2 eller mer. Vår målvakt gjorde också en kanoninsats.

Så kan Sporting rycka upp sig så borde ju även IFE kunna göra det.

Ge mig måndag nu! Heja di Gule.


Bo Andersson, Hässelby - lördag 23 september 2023 kl 14.34
Trollhättan spelar mot Friscoflickorna ’as we speak’. Lite svårare nöt än Vänersborg. Kan man hoppas på poängtapp?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 23 september 2023 kl 15.00
Flickorna från Frisco förlorade med 0-4.

Det betyder att damlaget måste ta tre poäng idag för att behålla tre poängs försprång.


Bo Andersson, Hässelby - lördag 23 september 2023 kl 15.05
Trollhättan vann med 4-0.

Stefan Carlsson, Arentorp - lördag 23 september 2023 kl 16.38
Ledning 2-0 för di gula. Mål av Hanna Jiozon och nyss på straff av Vanessa Lopez.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 23 september 2023 kl 16.41
Stefan>>> Om du är på plats får du gärna berätta mer om hur spelet ser ut.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 23 september 2023 kl 16.50
Vi behöver ju bygga upp positiva tankar inför resan till södra Halland på måndagh.

Här kommer ett bidrag. Elfsborg P17 spöade IFK Norrköping med 6-0 idag.


Stefan Carlsson, Arentorp - lördag 23 september 2023 kl 16.50
Ledning 3-1 i paus. Först reducering på straff och i slutsekunderna 3-1 av Isabella Bergström, snyggt i bortre krysset.

Stefan Carlsson, Arentorp - lördag 23 september 2023 kl 17.03
Det mesta spel mot ett mål, men det ett tag att komma igenom. Vänersborg har haft ett par fasta situationer och annars rensning på djupet som oftast nått vår målvakt.

Första målet på målvaktstavla. Inför andra kom Jiozon fri och rundade målvakten och blev rejält kapad av målvakten med öppet mål. Straff och överraskande endast gult kort. 2-0 av Vanessa Lopez.

Reducering på straff efter att bollen inför en rensning studsat upp på handen på en back hos oss. 3-1 av Bergström i slutet.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 23 september 2023 kl 17.09
Heja Stefan, tack för rapporterna.

Stefan Carlsson, Arentorp - lördag 23 september 2023 kl 17.41
Nu ledning 4-1. Mål av Ida Backlund.

Stefan Carlsson, Arentorp - lördag 23 september 2023 kl 17.57
Slut seger 4-1

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 23 september 2023 kl 18.01
Vilken tur att vi har damerna. 18 segrar och en oavgjord så här långt.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 24 september 2023 kl 13.12
Herrarna har ju inte varit så pjåkiga heller. För två omgångar sedan hade vi serieledning för båda våra representationslag.

Full fart framåt mot HBK imorgon. Vi spelar för guld för bövelen! Hoppas på följande elva!
Valdimarsson
Larsson - Holmén - Jarjué - Hult
Boateng - Baidoo - Baldursson
Qasem - Hedlund - Okkels

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 24 september 2023 kl 14.28
Kenneth>>> Helt rätt inställning. Jag känner mig allt längre ifrån att vara mr Hyde när jag läser dina rader.

Din startelva hoppas jag att Thelin startar med. Den har tre poäng i sig.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 24 september 2023 kl 15.10
Matchrapport från damernas seger igår. Åttonde raka! Heja di Gule.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 24 september 2023 kl 16.55
Det pratades ju mycket om hur enkelt program vi hade kvar på slutet förutom MFF borta.

Jag börjar tvivla, ja Varberg hemma är ju enkel, men både AIK och Blåvitt skrämmer. Båda lagen får ju till och med Jesus bragd att väcka Lasarus att framstå som fnuttigt.

Deras framfart gör ju dessutom att både HBK och BP måste börja vinna. Huvva som vi sa i norr.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 24 september 2023 kl 17.01
Eller ”que horror” som vi säger i väster! Men…hur eländigt det än är att AIK vinner så känns det som om dom här idag säkrade vår europaplats.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - söndag 24 september 2023 kl 17.20
Jag är orolig för Cooper-Love imorgon, en spelare med näsa för att vara på rätt plats framför mål. Och som kan påverka guldracet åt fel håll ( inte som inlånade Hugo Bolin från MFF till Degen, som igår tappade bollen på mitten och blev upphov till Malmös 1-0 mål) Vem i Elfsborg kommer att vara på rätt plats i straffområdet imorgon…Hedlund..?.. eller ska vi hoppas på att Okkels springer ifrån HBK?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 24 september 2023 kl 17.23
Truppen mot HBK:

Målvakter: Hakon Valdimarsson, Tim Rönning.

Försvarare: Johan Larsson, Sebastian Holmén, Buhari Ibrahim, Niklas Hult, André Boman, Gustav Henriksson.

Mittfältare: Michael Baidoo, Andri Baldursson, Noah Söderberg, Ahmed Qasem, Emmanuel Boateng, Jens Jakob Thomasen.

Anfallare: Jeppe Okkels, Sveinn Gudjohnsen, Simon Hedlund, Gottfrid Rapp, Jalal Abdullai, Camil Jebara.

Skada/Sjukdom/Avstängning: Alexander Bernhardsson (Fot), Per Frick (Höft).

Tror bara det är en tidsfråga innan Widell ersätter Boman i truppen. Kom ihåg var ni läste det först.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 24 september 2023 kl 17.35
Karl-Henrik>>>> Du pekar på något som jag tycker borde försvinna från svensk fotboll.

Antingen får klubbar inte låna ut till konkurrenter i samma serier. Om det ska tillåtas så ska det skrivas in att de inte får spela mot egna laget. Detta för alla inblandades skull.

Ifjol hade vi ju en mittback utlånad från AIK till Värnamo som orsakade ett eller två mål i baken för Värnamo.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 24 september 2023 kl 17.45
Baldursson om HBK borta:

"– Det är laget före jaget som gäller. Vi måste jobba hårt för varandra. Om en spelare gör ett misstag så måste vi vara där och hjälpa till, och göra allt tillsammans. Vi har jobbat hårt under veckan och är fokuserade på vad som kommer. Vi ska göra allt för att vinna och komma tillbaka på rätt spår igen."

Vi ska inte glömma att från att vara obesegrade borta har vi nu tre raka bortaförluster!

Kalmar börjar i all fall bra. Deniz Hümmet gör 1-0 efter tio minuter.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 24 september 2023 kl 17.49
Hümmet målar mot Häcken!

Bo Andersson, Hässelby - söndag 24 september 2023 kl 17.53
¡Que horror! Nu får jag stryk av Lennart, varje dag.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 24 september 2023 kl 18.57
Så här i väntan på Godot (läs Halmstad) så finns tid för spekulationer.

Djurgården kan nu få max 58 poäng om de vinner samtliga återstående sex matcher, låter mastigt, de har exempelvis Bajen hemma och Kalmar borta.

Elfsborg behöver alltså teoretiskt 11 poäng av 21 möjliga för att komma sämst trea. Borde väl vara rimligt att anta att vi klarar 1,5 poäng i snitt, eller? Tappar Djurgården dessutom poäng i två eller tre matcher så räcker det med 5-7 poäng.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 24 september 2023 kl 19.30
Kalmar spöade BK Röva med 1-0. Snacka om att IFE har press på sig imorgon. Tre poäng och vi hänger på skåningarna och fixar en lite lucka ner till hisingsborna.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 24 september 2023 kl 20.37
Blir hela havet stormar resten av säsongen. Och guldfrossan slår mot alla. MFF hade problem med Degerfors o Häcken torskade mot ett Kalmar som vaknat till liv. AIK o Blåvitt kommer säkra kontraktet innan de möter oss. Då blir de mänskliga. Och inte förlorar väl Elfsborg tre matcher i rad? Seger i morgon! Nu gäller allt att hänga på MFF så att allt avgörs i sista matchen!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 24 september 2023 kl 21.11
Det är väl positivt att vi inte leder längre? Vi är ju som bäst när vi slår ur underläge!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 24 september 2023 kl 21.28
Oscar Pålsson i BT är inne på samma tanke som jag:

"På måndagskvällen kan Jack Cooper-Love släcka sin egen Champions League-dröm.

Gör om och gör rätt: Förbjud utlåningar mellan allsvenska klubbar."

"Det här systemet riskerar att placera enskilda spelare i skottgluggen – hur de än gör blir det fel. Om Jack Cooper-Love avgör mot Elfsborg är det inte bara klubben som högst troligt fortfarande betalar delar av hans lön som han sänker utan också den förening som han har kontrakt i nästa år och som då vid serieseger i höst kommer att få kvala till Champions League nästa sommar."


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 25 september 2023 kl 8.38
Lennart >> Men din åsikt var väl att utlåningar i samma serie skulle vara tillåtna men att spel mot den egna klubben skulle vara förbjudet? BT:s krönikör vill ju förbjuda dessa utlåningar helt.

Han ligger alltså närmare min åsikt än din.


Peter Olsson, Borås - måndag 25 september 2023 kl 11.23
Att förbjuda att låna ut inom allsvenskan tycker jag är fel. Vi vill väl att JCL skall matchas mot det motstånd han faktiskt får möta om Elfsborg tar tillbaka honom, istället för att spela mot Trelleborg, Skvöde och GAIS. Bättre att vi tar bort den föråldrade regeln att man inte får förbjuda spelare att spela mot sin egen klubb. Det handlar ju om två matcher per år. Hur svårt kan det vara.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 25 september 2023 kl 11.50
Varför måste pappa Förbundet bestämma allt (ang. läktardebatten)? Kan inte klubbarna själva komma överens vid själva utlåningen?

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 25 september 2023 kl 12.05
Då tar vi det igen:

Förbundet är inte någon (oupplyst?) despot som bestämmer över Fotbollssverige, det är ju föreningarna och distrikten som är förbundet. Inhemska regler kan ändras om bara tillräckligt många föreningar och distrikt vill det.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 25 september 2023 kl 12.49
Apropå kärnverksamheten: Redan efter omgång 22 stod det klart att IFK Göteborg hamnar efter Elfsborg i tabellen:
 1. IF Elfsborg....... 22 15  3  4 46-18 +28 48
12. IFK Göteborg...... 22  5  8  9 25-28 - 3 23
(25 poängs skillnad med 24 poäng kvar att spela om). Rekord?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 25 september 2023 kl 15.02
Lars>>> Jag och Oscar är överens om det viktigaste att utlåning till Allsvensk klubb blir för fel för enskilda spelare. Min tanke är att göra som i England när man lånar ut att klubbarna gör upp om hur de ska göra med spelare när lagen möts.

I de flesta fall skrivs det in att de inte får spela mot det "egna" laget, i en del fall är det okej.

Om det inte går i Sverige så förbjud utlåning till lag i samma serie.

Eftersom du har rätt i att det är klubbar och distrikt som bestämmer reglerna så funderar jag på att skriva en motion till Elfsborgs årsmöte om att se över utlåningsreglerna till lag i samma serie.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 25 september 2023 kl 15.24
BT-elvan.

Valdimarsson

Larsson, Holmén, Ibrahim, Hult

Baidoo, Qasem, Baldursson

Hedlund, Guðjohnsen, Okkels

Tycker vi kör med 3 B på mitten och Qasem, Hedlund, Okkels där fram.

Undrar lite vad som hänt med Jarjue, från inhoppare senaste till att inte ens sitta på bänken, vad har hänt?

"Pålssons spaning

Räkna med kort i kvällens match. Domaren Joakim Östling har delat ut 80 gula och fyra röda på sina 19 allsvenska matcher i år. Med de siffrorna toppar han både varnings- och utvisningsligan bland domare överlägset – trots att flera domare dömt fler matcher än honom hittills."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 25 september 2023 kl 15.30
BT har intervjuat lagkapten inför HBK:

"– Nu handlar det om att släppa ryggsäcken. Om det var någon som var orolig för att tappa något som vi inte ens hade så finns inget att tappa längre. Nu är det vi som jagar och det tror jag kommer att passa oss bra. Vi måste bygga upp vår egen bubbla och se till att den inte spricker för små motgångar i matcherna. Ibland torskar man en duell, ibland får motståndarna en hörna – men det får inte göra att vi faller ihop på det sättet som vi gjorde mot Kalmar."

Jag skriver under på det sista. Tillbaka till grunderna så ska detta lösa sig. Hoppas och tror jag.

Idag vet jag om att minst tre Guliganer fyller år, Olle Svalander, Hans Gabrielsson och Anders Hultin. Nog borde det få spelarna att ge det där allra sista för att ge dem en present de förtjänar.


Bo Andersson, Hässelby - måndag 25 september 2023 kl 15.43
Jag ser inte problemet!

Stefan vill låna ut en spelare till Magnus. Man kommer överens om flera olika saker; tidsrymd, löner och sociala avgifter, försäkringar. Man får spelarens godkännande. Och till slut säger Stefan: men jag vill inte att Målberg spelar mot oss, ok?

Så spottar man i näven och skakar hand.

Pappa är snäll, men behöver inte bestämma allt och veta allt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 25 september 2023 kl 15.51
Lite positiv laddning inför mötet idag. IFE-HBK 6-1(0-1). Vilken andra halvlek!

Heja di Gule.

Apropå tidigare händelser. Kommer någon ihåg när vi besökte Halmstad 2011 med Haglund som tränare?

Aftonbladet:

"Gräsmattan var fem millimeter för lång.

Med avsikt, menade Elfsborg – som vägrade spela innan den var klippt."

Numera är det ju oftast rök som stoppar matcher, men då var det 20 minuters väntan på avspark för att gräset skulle klippas reglementsenligt, 35 mm!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 25 september 2023 kl 15.53
Bo>>>> Håller med dig, men nu är reglerna skrivna som de är. Därför funderar jag som sagt på att skriva en motion till årsmötet för att få Elfsborg att driva på för en regeländring.

Heja di Gule


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 25 september 2023 kl 16.16
Lennart >> Självklart minns jag det - jag var där! Men våfflorna är så goda på Örjans vall så fördröjningen gjorde inget.

Morgan Tidstål, Borås - måndag 25 september 2023 kl 19.09
Vad hände med Kapten Larsson?

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 25 september 2023 kl 19.53
Vi har tur som har 0 0 i paus. Chanserna har HBK haft men vi har inte haft Något alls. Hoppas att andra halvlek blir bättre. Vi vinner inga närkamper för bövelen.

Morgan Tidstål, Borås - måndag 25 september 2023 kl 19.59
Larsson Orkeslös… med de argumentet borde fler fått vila. Undrar lite över varför Broman blev intervjuad i Discovery. Disciovrysnubbe: -Kalla hit den ljushårige högerbacken som vanligt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 25 september 2023 kl 20.01
Inte ett enda avslut!!!!!!

Skärpning.


Christian Ekblom, Floby - måndag 25 september 2023 kl 20.38
Visst kan man tro att vi är en man mindre på plan?

Svante Lindell, Skummeslövsstrand - måndag 25 september 2023 kl 20.55
En man mindre, sa Bull!

Jörgen Willborg, Borås - måndag 25 september 2023 kl 21.01
Men HELV...E vad usla vi var idag!

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 25 september 2023 kl 21.01
Tänk Gud är god. Vad skönt. Ojojijojij.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 25 september 2023 kl 21.06
Morgan>>> Larsson själv sa att han inte mådde bra, snacka om om att han visade sig vara lagkapten.

Jag vill aldrig mer se Gudjohnsen starta! Hatar att att såga spelare men han duger inte.

Jalal kommer in och avgör på egen hand genom att helt enkelt lägga in en superväxel, sprinta ifrån och göra mål.

Han är ung så han drar av sig tröjan och får ett onödigt gult som gör att när han tackar till får ett andra åker ut, men spela roll.

Han ska starta när hans avstängning är klar.

Finns andra spekaare i IFE som gär en undermålig insats, men nämner inte namn, alla vet vilka jag menar.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 25 september 2023 kl 21.08
Bertil>>> Hallelujah!

Anders Lindborg, Varberg - måndag 25 september 2023 kl 21.19
Såååå j-a rättvist!! Målet är fantastiskt! Och så skönt för André.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 25 september 2023 kl 21.21
Det är segrar som idag när vi är urkass spelmässigt som gör att vi kan slåss om guldet. Det självförtroende som vanns idag kommer att återbetala sig många gånger om framöver.

Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 25 september 2023 kl 21.23
Anders>>> Boman var en våra bästa idag.

Så glad att han visade att han kan. Inte lätt att få veta 45 minuter innan avspark att du ska ersätta lagkaptenen, men det gjorde han med bravur!


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 25 september 2023 kl 21.41
Precis som borta mot Mjällby - hemmalaget skapar de klart bästa chanserna, men vi tar ändå en härlig, oförtjänt seger med 1-0 till slut.

Grattis till Zelda Lindh, som vann omgång 24 i tipstävlingen!


Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 25 september 2023 kl 21.50
Mitt äldsta barnbarn Zelda vann omgång 24. Hon får nog lära mig ett och annat tex tippa rätt..

Bosse Johansson, Göteborg - tisdag 26 september 2023 kl 0.10
Temperaturen var 16,6 grader i Tylösands havsbad och spelet på Örjans Vall värmde definitivt inte förrän just i 89:e minuten. Ingen orättvisa hade skett om vi förlorat, just därför är de här vinsterna de allra goaste.

Mattias Palm, Fristad - tisdag 26 september 2023 kl 0.36
Halmstad borta på hösten med match på Örjans vall, börjar bli en riktig tur-arena. Andra gången nu där vi avgör i slutet (förra gången var det Ondrejka på övertid). Riktigt gött att åka hem efteråt, men vad jag tycker synd om HBK-supportrarna. Två riktigt tunga förluster i rad mot toppklubbar.

Boman var bäste Elfsborgare på plan idag, han var en av få som verkligen ville framåt. Är faktiskt riktigt orolig för de matcherna framöver som väntar. Vad har hänt med den sprudlande offensiven? Är det nerverna eller vad händer? Håller med Nannskogs analys, det är inte ett guldlag som spelar. Men skit samma, vi vann och det lever. Det är sex matcher kvar nu och vi är med!!! Jösses vad kul.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - tisdag 26 september 2023 kl 1.39
Så jäkla gött med 3p igen och så jäkla skönt att någon äntligen gör mål!!

Ett sådant mål som blir så avgörande kan ju sätta ton för hela avslutningen. Vi är fortfarande med bra och vi har allt i egna händer. Malmö har allt att förlora, vi har allt att vinna!

Claes Waltersson, Trollhättan - tisdag 26 september 2023 kl 7.36
3 fina poäng. Det var ett fall framåt sen sist, fler spelare som var nära sin tidigare form, men sen har de svårt att få ihop helheten. Korpen är riktigt bra på höjdbollarna, Buhari gjorde en rejäl uppryckning, Boman klart godkänd, Qasem vill framåt även om han inte fick med sig bollen så ofta. Hedlund visar klass med sitt löpsteg och spelförståelse, tror han får högre utdelning på en annan matta. Baidoo är mycket bättre när han får kliva fram på offensiv mitt som i slutet på matchen. Han blir alldeles för passiv i defensiv position, driver nästa aldrig fram bollen. Hur länge ska vi behöva tjata om 3B innan någon som bestämmer fattar!

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 26 september 2023 kl 8.11
Efter att sovit på saken har jag fått fram vad IFE lider av då spelet varit anskrämligt. Man lider av GULDFROSSA. Hur botar man detta tro ?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 26 september 2023 kl 10.05
Thelin måste sluta med att starta med Gudjohnsen. Från och med BP får det bli Jalal som startar, se höjdpunkterna igen så förstår ni vad jag menar. Den snabbheten är vad vi behöver offensivt.

Mot Varberg så får Rapp eller Hedlund starta som center.

Mot HBK var ju anfallet under all kritik i synnerhet i första halvlek. Har IFE någonsin haft noll i stort sett alla kategorier framåt?

Okkels började bra, men efter att han blev fälld i straffområdet utan att få straff så försvann mycket av offensivlustan. Vi behöver ha tillbaka Okkels i målform.

Trots att vi inte gjorde en bra match som lag så klarade vi av det enda som räknas i fotboll och det är att göra ett mål mer än motståndarna.


Anders Hultin, Borås - tisdag 26 september 2023 kl 11.08
Fint sätt att få fira sin födelsedag med 3 poäng och tillsammans med många fina vänner igår!

Nu säger jag inte att det var det som gjorde det, men vi har inte tagit några poäng det senast och det har "saknats" bengaler på läktaren. Igår var de tillbaka, så även poängen.

Ska ni ha biljetter till Malmö borta finns det bara några hundra kvar av de 2000 platserna som vi blivit tilldelade.


Gert Rehn, Göteborg - tisdag 26 september 2023 kl 11.30
Kanske bengalerna också låg bakom det bländande passningsspel och mängden av högklassiska målchanser vi såg det gula laget presterade på Örjans Vall igår kväll? Konstigt att de klarat av att vinna någon match utan bengaler tidigare i så fall.

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 26 september 2023 kl 11.35
Att Guðjohnsen får starta så ofta, trots att han inte är någon större stjärna, beror nog dels på att Frick är skadad, dels på att han - i frånvaro av just Frick - är en av få anfallare i truppen som fungerar som uppspelspunkt, alltså en spelare som har fysik nog för att kunna ta emot bollen felvänd i kamp med motståndarnas backar och fördela bollar ut på kanterna. Som Mathias Svensson när det begav sig! (Om än inte på samma nivå.)

Anders Täreby, Steninge - tisdag 26 september 2023 kl 14.25
Sitter här i Halmstad och njuter av gårdagens seger. Tog nyss en liten promenad på stan...

Otrolig känsla när Abdullai gör 0-1, wow, vilket genombrott! Att han utan att tänka drar av sig tröjan visar att han är av rätta virket, jag tycker han gör helt rätt! :-) Målet är ju nästan en repris av Ondrejkas 0-1 för två år sedan. Börjar bli en fin tradition. Det var värre att möte HBK för 15 år sedan när de hade Torbjörn Arvidsson och Petter Hansson på mittfältet. Minns att de käkade upp Johan Karlsson en gång när det blev 5-0 till HBK.

HBK var riktigt bra igår och var mer värda att vinna än Elfsborg sett till hela matchen. Haglund har lyckats bygga ett starkt HBK. Starkt försvar och fin balans på mittfältet. Ahlstrand och Karlsson har verkligen framtiden för sig. Skönt att Jack slapp göra mål på Elfsborg. Han hade ett läget att skjuta på volley i straffområdet i första där han valde att passa. Fick känslan att han tyckte det var enklare. Att han var framme och drack av Valdimarssons vatten några gånger vid Elfsborgsklacken var möjligen också en vinkning.

Oroväckande att Elfsborg hade så svårt att skapa chanser. När det fanns läge för avgörande passningar in i straffområdet var kvaliteten alldeles för dålig tyvärr. Frick och Bernardsson saknades verkligen. Hedlund ganska svag tyvärr, Okkels likaså. Buhari betydligt bättre än senast och bra att han fick vara med att hålla nollan. Valdimarsson, Holmén och Hult är sjukt viktiga i försvarsspelet. Jag förstår inte riktigt hyllningarna kring Boman. Han har ok igår, och det var positivt att han vågade hålla i bollen lite på slutet, men han är långt ifrån t.ex. Hults nivå.

I andra halvlek var en viktig framgångsfaktor att backarna vågade spela in till mittfältet centralt. Vi måste våga det för att bryta mönstret. Boateng gör i mina ögon ett kanoninhopp, har svårt att se varför han ska börja på bänken. När det stämmer har han en nivå i sig som är över de flesta andra i laget.

Rapp tycker jag ser allt bättre ut. Kanske dags att texta honom som central forward i nästa match.

En som utöver Abdullai gjorde en topprestation igår är Victor Stoltz, Elfsborgs "Strength And Conditioning Coach". Han ledde uppvärmningen av alla avbytare i hela andra halvlek och visar upp en imponerande fantasi i olika övningar som indianen etc. Snyggt när alla avbytare värmer upp under noggrann ledning. Det var Stoltz som såg till att Abdullai var genomvarm, mjuk och fin, men inte trött, när han kom in i matchen. Klass!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 26 september 2023 kl 18.08
Gert>>>> Klockrent inlägg.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 27 september 2023 kl 0.38
Robert Laul i GP räknar bort Häcken från guldstriden:

"Jag har lika svårt att se BK Häcken tappa 7-9 poäng till Djurgården ELLER Hammarby, som jag har att se Häcken ta i kapp 5-6 poäng på IF Elfsborg OCH Malmö FF. Men som det gamla allsvenska djungelordspråket säger: den som jagar både Europasegrar och SM-guld, riskerar att mista hela tredjeplatsen."

"Utvisningen spelade mindre roll, kvitteringstiden var i princip ute för HBK, och Elfsborg tog tre poäng efter en svag prestation. Nog luktar det lite mästarklass över sådana skalper ändå? Särskilt med tanke på Kalmar-kollapsen senast. Elfsborg har studsat tillbaka, gott så."


Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 27 september 2023 kl 9.08
Dessa meningslösa spekulationer. Hur länge sedan var det som både BP och Utsikten var klara för allsvenskan nästa år, och hur ser det ut nu? Och någon förståsigpåare i Discovery sa tvärsäkert för ett tag sedan att AIK som bäst hamnar på kvalplats.

Det är 18 poäng kvar att spela om i allsvenskan. Mycket kan fortfarande hända, både i toppen och i botten.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 27 september 2023 kl 9.39
Lars>>>>> Det är väl det som gör oss till supportrar, att spekulera, drömma, längta, önska, hoppas?

Tänk att man under en hel säsong bara tänker att först när vi spelat omgång 30 kan man fundera på vem som ska vinna, ta plats i en europacup, hamna på kvalplats eller åka ur?

Själv drömmer jag nu i slutskedet om guld, önskar vi tar guld, hoppas vi tar guld, men kan i mardrömsscenariot tänka mig att vi bara får stora silvret.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 27 september 2023 kl 10.09
BT har en intervju med vad jag tror är skribenten på Vi Gule, Johan Nilsson, som är aktuell med en översättning av en bok av Bret Easton Ellis.

"Fakta Johan Nilsson

Ogillar: När Elfsborg förlorar med 3–0 mot Kalmar. "


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 27 september 2023 kl 10.41
Alla 2000 biljetter borta mot MFF är slutsålda. " Kampanjen är slutsåld och det finns inga fler biljetter tillgängliga för försäljning just nu "

Ganska imponerande att alla biljetterna sålts så fort.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 27 september 2023 kl 10.51
Nummer 8 har ett nytt avsnitt ute.

“Bäst före-datumet på ölen hade gått ut”

"Tänk vad stor skillnad ett sent mål kan göra. Jalal är numera tvåfotad och poddtrion försöker räkna ut hur många poäng vi tar kommande matcher."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 27 september 2023 kl 15.33
MFF borta slutsålt, borta mot Blåvitt 30/10 lär väl gå samma öde till mötes. Biljetterna släpps nu på måndag den andre oktober.

BP borta lär väl inte sälja ut, eller?


Anders Hultin, Borås - onsdag 27 september 2023 kl 16.27
För er som vill sitta på Gamla Ullevi borta mot IFK den 30 oktober och vill ge IFK lite mindre pengar.
Här kan ni köpa biljetter med 10% rabatt..
Gå in på denna biljettlänk och ange koden PREN10-IFE, koden gäller till 30 september.

Biljetterna till klacksektionen släpps på måndag och i och med att vi sålt slut 2000 platser i Malmö lär platserna i Göteborg gå åt fort också.


Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - onsdag 27 september 2023 kl 16.38
1-0 i 85:te, och inte speciellt rättvist, det smakar gott och förlänger drömmen. Men ärligt talat är inte Elfsborg ett ordinärt allsvenskt lag just nu, har de tränat för hårt under uppehållet eller det självförtroendet som börjar svikta..! Hos Abdullai fanns det självförtroende och individuell förmåga framåt. Man ser annars att man inte är uppe i press i tid och vinner då inte så många närkamper. Detta gör att man får spela mot ett organiserat försvar vilket man inte är kreativa, rörliga nog att komma igenom. Baidoo har fått kritik två gånger om att han inte tar löpningar fullt ut och rörelsen hos Gudjohnsen är ju minimal- går det att vinna guld utan en bra 9:a….Hmmm, Thise -Thelin är ganska blek han med… För att vinna mot Varberg måste bolltempot och bettet i pressen upp annars blir det för svårt att dyrka upp BOis. …….Men jag tror de tar Varberg och själförtroendet kommer tillbaka, höjer laget sig till Norrköping borta standard- riktigt stabil match, så är de med i racet hela vägen, tror jag, för MFF har.. Norrköping, Kalmar, Häcken borta…- inte lätt..!👍

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 27 september 2023 kl 16.50
Karl-Henrik>>>> Kul att du också ser Jalals potential.

Allt han behöver göra är att slipa lite på spelsättet. Han är stenhård, ett muskelpaket som det gör ont att möta, fråga lagkamraterna.

Med hans snabbhet och hårdhet har vi äntligen en ny center med inbyggd RSV (Riktad sprängverkan).

Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 27 september 2023 kl 17.11
Guliganerna pekar på att några privatpersoner börjat sälja gulsvarta souvenirer och till och med använder emblem som Guliganerna äger.

Mitt råd är att handla direkt av Guliganerna och IFE för då hamnar pengarna i rätt kassa. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 27 september 2023 kl 17.22
BT om händelser när MFF kom på besök:

Enligt BT:s källor försökte en grupp maskerade Elfsborgssupportrar under natten nå fram till det hotell där Malmösupportrarna härbärgerade. Polisen kunde då stoppa konfrontationen.

Den man i 25-årsåldern som nu meddelats tillträdesförbud på ett år ska ha identifierats i samband med kvällens/nattens oroligheter.

Är man "supporter" om man sysslar med dylikt?


Roland Dellton, Lerum - onsdag 27 september 2023 kl 20.25
Noterar att en "Elfsborgssupporter" riskerar lång avstängning. Någon som vet hur det fungerar? Tror att i England måste den avstängde besöka en polisstation vid matchstart. Här räcker det kanske om man skickar ett mail, eller??😁

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 27 september 2023 kl 20.44
Dellton>>>> Vad jag förstår så informeras alla klubbar om straffet och givetvis polisen, men få som döms stoppas och än färre åker fast.

Ska det få effekt måste det vara som i England där de som har tillträdesförbud måste infinna sig på en polisstation, eller så var det i alla fall förr.

SVT:

"Tillträdesförbud och arrangörsavstängningar ska stoppa stökiga supportrar. Men förbuden är ofta svåra att upprätthålla. – Det är relativt enkelt att komma in ändå, säger AIK:s säkerhetschef Henrik Koch."

"Enligt AIK:s säkerhetschef Henrik Koch är det svårt att identifiera och stoppa personer från att gå på matcherna.

– Vi har en massa entréer, vi får inte dela ut bilder på de som har tillträdesförbud och vi har inte systemen att kunna kolla legitimation i dag. Med andra ord är det ganska lätt att ta sig in här ändå, säger han."

Sedan är ju straffet för att bryta mot tillträdesförbudet inte så värst avskräckande:

Enligt förarbetena bör normalstraffet vid en överträdelse av ett tillträdes- förbud vara böter. Det finns även möjlighet att döma upp till 6 månaders fängelse.


Roland Dellton, Lerum - onsdag 27 september 2023 kl 21.07
Man lägger ner en massa utredningsarbete och så slutar det tydligen med en s.k. "Papperstiger"...😁

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 28 september 2023 kl 15.33
Som bekant är jag en stor anhängare av utrycket skadeglädjen är den enda sanna glädjen.

Fotboll Skåne skriver Att Pontus Jansson är avstängd mot BP och Kalmar:

"Enligt anmälan har Pontus Jansson blivit anmäld för att ha yttrat sig på ett förolämpande och otillbörligt sätt mot dopingkontrollant samt inte hörsammat dopingkontrollants anvisning vid kallelse till dopingkontroll.”"

Det missgynnar ju inte IFE.

Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 28 september 2023 kl 15.52
Med tanke på att vi i allra högsta grad fortfarande är med i kampen om guldet (förlåt Lars för tyckande) så tycker jag det är lite märkligt att det ännu inte blivit någon fart på försäljningen av biljetter mot Varbergs Bois.

Trodde faktiskt att segern borta mot HBK skulle få de som efter två raka förluster före den trepoängaren tappat sugen att ha återfått tron.

Vilket skulle få dem skynda sig att köpa en biljett för att vara med om guldkampen. Tydligen hade jag fel, eller?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 28 september 2023 kl 17.00
Zoom har en video från dagens träning med intervjuer med måndagens målskytt Jalal Abdullai samt Jakob Jens Thomasen som är helt tillbaka efter en skadeperiod.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 28 september 2023 kl 17.29
Att Pontus Jansson är avstängd några matcher tror jag inte påverkar Malmö så mycket. Han har ju inte rosat marknaden direkt.

Det är klart att vi är med i kampen om guldet. Det jag retar mig på är när folk tar ut saker i förskott, som när Laul räknade bort Häcken från guldstriden (kanske bara för att ha något att fylla spalterna med).

Sedan tror jag fortfarande att det inte är någon idé att gnälla på att folk inte går på matcherna.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 28 september 2023 kl 17.42
Lars>>> Jag har noll koll på Pontus, men eftersom han startar varje match så har jag utgått från att han var en viktig del i Malmös försvar så därför min skadeglädje.

Jag gnäller inte på någon, är bara förundrad över att inte biljettförsäljningen mot Varberg ännu tagit fart. Nog måste det vara tillåtet att undra?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 28 september 2023 kl 18.25
När jag sett videon på Zoom tycker jag mig se Bernhardsson vara med och träna, har jag sett i syne? Han skulle ju opereras.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 28 september 2023 kl 18.43
Glada nyheter för dig som funderar på att se IFE mot Varbergs BOIS på måndag.

Elfsborg har i samarbete med AB Bostäder, som fyller 100 år, ett erbjudande om 100 kronor!!! Rena fyndet.

"Kampanjen gäller sektionerna P1/L2 och den aktiva sittplats-sektionen Gula hörnan på Ålgårdsläktaren eller Ståplats på Elfsborgsläktaren. Notera att vårt låga pris på Ungdom Ståplats även här är 80 kr per biljett. "


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 28 september 2023 kl 18.46
Utgår från att man måste bo i AB Bostäder för att få rabatten, men ändå. Dessutom känner man säkert någon som bor där som kan "köpa ut".

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 28 september 2023 kl 20.46
BO vilar aldrig!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 29 september 2023 kl 19.31
BT har en artikel om ett medborgarförslag som låter kul:

"Förslaget som nu skickats in handlar om att en del av den parkeringsyta som finns utanför Ålgårdsläktaren på Borås Arena ska omvandlas till ett grönområde där lekplatser och yta för spontanidrott ska få plats.

I förslaget står bland annat: ”När man anländer till Borås Arena, som får betraktas som skyltfönstret till detta idrottsområde, kan man inte hjälpa att känna att det finns en hel del outnyttjad potential. På arenans södra sida sträcker sig en stor parkeringsplats, ofta ödslig, med endast en återvinningsstation och en snabbmatsrestaurang i närheten.”"

GP har en artikel om och med Per Frick:

"– När man fyllt 30 år börjar man alltid skjuta på den där siffran. Nu vill jag vara kvar här till jag är 35 år. Det är planen, även fast man inte borde blicka så långt fram utan ta ett år i taget.

Omgång 25. Hur mycket betyder klubben för dig?

– Jättemycket. Jag kommer inte ihåg vem jag var innan jag var en Elfsborgsspelare. Jag ser mig själv som en elfsborgare hela tiden, identifierar mig som det och har gjort sedan jag var 17 år. Nu är jag 31 år. Det är en läskig tanke att man skulle vara något annat någon gång."


Emelie Hultin, Borås - fredag 29 september 2023 kl 22.29
Så sjukt mycket som händer!!

Guliganerna har slagit medlemsrekord! Vi närmar oss 1300 medlemmar! Tidigare var 1220 högsta antal.

Mot Varberg testar vi något nytt på Gula Torget, vi har bjudit in två tatuerare. Så de har tagit fram tre motiv som man kan få tatuera sig innan matchen. 500 kr och alla pengar går till tifogruppen.

Vi fyller buss två till BP.

Vi fyller buss 3 till Göteborg.

Vi fyller buss 7 till Malmö!

Anmäl dig nu till årets sista resor.

Man ska ta en match i taget, men jäklar vad svårt det är att inte drömma sig iväg...

Emelie Hultin, Borås - fredag 29 september 2023 kl 22.41
OCH på måndag släpps biljetterna till Göteborg borta kl 10.00. Malmöbiljetterna tog slut extremt fort, och nu får vi mindre biljetter. 1500 biljetter tar bortasektionen, säljer vi många så får vi även sittplats ovanför bortasektionen på 300 platser.

Läs nya (från 30/9 kl 1.18) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!