VG debatt - inlägg sedan 21/9 kl 0.00


Stefan Carlsson, Arentorp - måndag 1 maj 2023 kl 9.11
Bertil: Jag hade samma problem men det hjälpte att uppdatera Telia-boxen genom att stänga av och sätta på den igen. Då kom det ett meddelade om uppdatering och jag tryckte okej på det.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 maj 2023 kl 9.14
Bra Maarko, då blir det ju tre poäng. Hon är ju en turmaskot.

Ronnie Karlén, Falköping - måndag 1 maj 2023 kl 11.23
En av Borås största talanger de senaste åren,Hugo Bohlin 19 år gjorde i går allsvensk debut för MFF. Hugo skrev nyligen på ett nytt kontrakt som gäller över 2026. Hugo lämnade Sjömarken som 15 åring för MFF. Är det någon som vet varför? Naturligtvis kan ju föräldrarna flyttat dit? Han gjorde avtryck de 3 min han spelade och fick efter matchen leda Malmö klacken ihop ISK. Det är betyg nog

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 maj 2023 kl 13.37
Fotboll Skåne har en artikel om Bolin. Var aldrig aktuell för IFE.

"Var spel i Elfsborg ett alternativ?

– Egentligen inte. Det var mer en rivalitet där mellan Sjömarken och Elfsborg. Vi var ganska jämna, om inte till och med att vi var lite bättre när jag var yngre. Jag har dessutom alltid tyckt att de spelar en ganska primitiv och tråkig fotboll. På ungdomsnivån då. De fokuserade mer på resultat och långa bollar, här i Malmö var det mer fokus på enskilda spelare och utveckling."


Ronnie Karlén, Falköping - måndag 1 maj 2023 kl 13.50
Tack Lennart…. Synd på en sånt löfte.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 maj 2023 kl 14.01
Ronnie>>>> När det gäller talanger så får vi acceptera att inte alla från lokala klubbar väljer IFE, som i Bolins fall, han hade lärt sig från barnsben att Elfsborg inte är bra. Baaernmisshandel om du frågar mig.

Vi ska vara glada att trots allt är det många lokala talanger som väljer oss, men också att unga talanger från resten av Sverige väljer oss.

MFF har ju bästa akademin i Sverige, men jag tror ärligt att chansen att komma in i A-laget, spela i Allsvenskan och bli proffs procentuellt är större i IFE.


Bo Andersson, Hässelby - måndag 1 maj 2023 kl 15.11
När MoDo åkte ur SHL 2016 sade dåvarande klubbdirektören Tomas Byberg: - Vi ska tillbaka. Och vi ska göra det med grannens grabb!

Bor och jobbar man i Stockholm så är det normala att arbetsplatsen är fylld av norrlänningar, skåningar, smålänningar och en och annan gute. Det finns en förväntan att folk från hela landet dras till storstaden. Grannens grabb är ett koncept som inte flyger så högt i storstaden. Ser man på BP som traditionellt förädlat lokala talanger så har ju dom aldrig haft någon vidare supporterskara.

Däremot i mindre städer, t.ex. Borås och Örnsköldsvik, är ju konceptet synnerligen attraktivt, dels av ekonomiska skäl, men också rent känslomässiga sådana. Möjligheten att springa på en spelare på stan eller att känna någon som känner en spelare är mycket hög. - Agnes pappa spelade i finalen. - Emmas lärare leder skytteligan.

Därför är jag stor förespråkare för att driva konceptet Grannens grabb så långt som möjligt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 maj 2023 kl 16.05
Bo>>>> Finns nog inget bättre än hemvävt, men bortsett från isländska lag finns det nog inga lag som i stort sett bara har hemvävt.

Elfsborg värvar ju talanger när de är 16 och de blir ju då en del av Borås så jag tycker att då kan de räknas som hemvävda.

Svårare blir det få spelare som Okumu, Boateng, Buhari,Baidoo och så vidare att bli rubricerade som hemvävda.

Jag tror dock att en mix alltid är bäst, lite gott å blandat.

Tvivlar på att vi vunnit guld 2006 utan skåningarna Jönsson och Augustsson.

IFK mot IFK står 1-1, enda som är säkert att det blir poäng för IFK.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 maj 2023 kl 17.04
Blåvitt ligger nu på 6 poäng i sluttabellen och 6-30 i målskillnad.

En sak som börjat störa mig allt mer är att anfall stoppas genom att spelarna dras ner och det ger ett gult kort och kommentatorerna pratar om att det var "rätt" beslut.

Jag vet att IFE sysslar med samma sak, men det hindrar mig inte från att börja fundera på att det krävs en regeländring, det borde bli direkt rött kort när spelare drar motståndare för att stoppa ett farligt anfall.

Som det nu är så förstör det ju meningen med spelet.

Bara två dagar kvar att tippa Omgång 6, glöm inte det!


Marko Burazor, Ulricehamn - måndag 1 maj 2023 kl 20.44
Lennart>>>> Har även bjudit med en annan vän inför matchen mot HBK som aldrig varit på en match. Så nu är vi full bil på Onsdag från Ulricehamn

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 maj 2023 kl 21.01
Mycket bra Marko och apropå postiva saker såg jag någonstans att Guliganerna passerat 900 medlemmar, mot tusen. Heja di Gule.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 1 maj 2023 kl 21.36
Detta inlägg har egentligen inte med Elfsborg eller ens med fotboll att göra, men jag måste ändå delge er en kulturchock jag varit med om i kväll. Det handlar i alla fall om idrott - tror jag.

Jag gjorde misstaget att se basketfinal tre mellan Norrköping och Borås på plats - min blott andra basketmatch live någonsin, och troligen den sista.

Brôtig meningslös musik spelades på hög volym, ibland även under pågående spel, samtidigt som speakern gapade en massa uppmaningar till publiken. Dessutom ackompanjerat av ett gäng trumslagare och ett antal stollar utspridda i den kompakta arenan som blåser i trumpeter, tänk vuvuzelor. Jag kom undan med hörseln i behåll, tror jag, tack vare att jag höll för öronen större delen av matchen.

Och när det segrande hemmalaget skulle hyllas av publiken efter matchen kunde man knappt höra applåderna, som dränktes av hög - riktigt hög! - "musik".

Eller är det bara jag som blivit gammal?


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 1 maj 2023 kl 21.53
"Gammal" möjligen Lars men jag skulle nog säga klok... Om det var så klokt att gå på basket (korgboll...) var nog mindre klokt!

Nu har Gråvitt gjort tre mål varav två i fel(!) (rätt) målbur. Hur underbart är inte det?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 maj 2023 kl 22.20
Instämmer helt och fullt med inlägget från Varberg.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 1 maj 2023 kl 22.21
Vafalls? Titta på korgboll, gamla människa! Ska karln börja med tocken rappdans också, kanske?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 maj 2023 kl 22.30
Även inlägget från Hässelby anbefalles å det varmaste. ##

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 1 maj 2023 kl 22.42
Vet ni om det är lika eländigt när Borås Basket spelar hemma?

Jag har verkligen inget emot när publiken låter, med ramsor, sånger och applåder. Men här fick - kunde? - publiken inte sköta det själva, utan speakern var hela tiden igång och styrde.

De enda gångerna det varken var "musik" eller gap från speakern var när hemmalaget hade straffkast ...


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 1 maj 2023 kl 23.24
Det är likadant i Boråshallen. Där har man också någon eldshow som gör att det känns som om det är över 100 grader i hallen. Det är sällan man ser någon förarga sig lika mycket över det som pyroteknik på Borås Arena.

Den kanske största kulturchocken för mig kring basketen är dock att man bara låter när man försvarar. Många gånger låter det som om hejapubliken hejar fram bortalaget. Eller ja, klappar med pappersklappor samtidigt som en stucken gris skriker sönder Boråshallens högtalarsystem.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 2 maj 2023 kl 8.38
Själv gjorde jag misstaget för några år sedan och såg på ishockey i Scandinavium. Så jag tror mig förstå Lars upplevelse från basketmatchen. Hellre 200, icke kommersiella, bengaler på Borås Arena än tramset på basket och hockey.

I morgon blir det invasion från Halland. I alla fall från Varberg, kanske några från Halmstad också?

(Ber om ursäkt till MoDo-Bo för sågningen av hockey...)


Lenny Engström, Länghem - tisdag 2 maj 2023 kl 9.31
Apropå diskussionen om okynnesvarningar. Utöver detta irriterar det mig med avstängningar efter tre varningar. Jag tycker man borde införa korta utvisningar förslagsvis 15 minuter. Vi tar ett hypotetiskt fall. Elfsborg slåss om guldet med MFF. Elfsborg möter IFK en av deras nyckelspelare fäller en Elfsborgare som håller på sätta igång en kontring. Elfsborg får en "ofarlig" frispark på egen planhalva, IFKaren får en varning och är avstängd i nästa match (som är mot MFF). En sådan situation gynnar knappast, utan är en klar nackdel för IFE. Mitt förslag är ett gult kort innebär 15 minuters utvisning. Vid ett andra gult kort blir det istället orange kort och utvisning resten av matchen. Inget av dessa kort innebär avstängning i nästa match. Sedan finns ju kvar rött kort vid grov förseelse, detta ska kunna leda till avstängning en eller flera matcher. Vad är då vitsen med detta. Man får spelare att tänka till en extra gång innan man tar ett gult kort. En varning ska ge en fördel för det förfördelade laget och inte det lag som möter syndande lag i nästa match. Medans det lag som tar en varning får ett kännbart straff, speciellt om man tar flera gula kort på kort tid.

Emelie Hultin, Borås - tisdag 2 maj 2023 kl 10.12
Guliganerna har nu passerat 900 medlemmar!
Har du inte blivit det än, bli det så får du hem vår fina medlemstidning samt medlemskort.
Lättaste sättet att bli medlem är via vår webbshop men man kan också betala in på vårt bankgiro: 5844-3391 där du anger ditt namn, adress & telefonnummer.

Jag har sett till så mina arbetskamrater går på morgondagens match med halva priset biljetterna, ni som har årskort, se till att utnyttja det för nära och kära!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 maj 2023 kl 10.30
Fotbollskanalen har en intervju med Lagerbielke som är lite kul:

"- Vi är några i laget - jag, (André) Boman, (Per) Frick och (Niklas) Hult - som har pratat om huruvida Football Manager är ett realistiskt spel eller inte. Jag har sagt att i min karriär har jag, alltså min spelare, gjort 24 mål i allsvenskan. Och jag sa att det var realistiskt.

- Då började de skämta med mig om att jag måste höja tempot om jag ska hinna med det i år. Så när jag gjorde mål nu visade jag att det bara är 23 kvar, så det var därför jag höll upp fingrarna som en 23:a i luften.

24 mål? Spelar du dig själv som forward på FM eller vad är hemligheten?

- Mest mittback. Men jag har mina knep och om man vet hur man gör så vet man. Det handlar om speciella hörnvarianter, främst. Och så tar jag frisparkar och straffar."

Stort grattis till Hasse Ekdahl som vann omgång 5 med 200 poäng.

Omgång 6 har sista inlämning imorgon klockan 19!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 maj 2023 kl 10.38
Emelie>>>> Om du har fler att bjuda in och fyllt din kvot, glöm inte bort att utnyttja mitt årskort.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 maj 2023 kl 10.59
Det har ju pratats om att Elfsborg vill värva Rhodèn när hans kontrakt går ut i sommar, men det kan vi nog glömma nu när Frosinone gått upp i Serie A. För erbjuder de en förlängning så blir det inte spel med oss om nu inte Marcus längtar efter rejäla rotblötor istället för snustorra marker i Italien. .

Fotbollskanalen hade en intervju med Stefan för ett tag sedan:

"Finns det hopp om Rohdén i sommar?

- Det finns det. Men han går också för bra.

- Tajmingen går inte att styra över och det handlar om vad de själva känner. Rohdén går bra och är viktig på alla sätt där. Blir det Serie A och han får kontrakt där så gratulerar vi honom men blir det inte så då finns vi där, säger Stefan Andreasson."


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 2 maj 2023 kl 11.47
Lenny - intressanta tankar om gula kort och deras konsekvenser. Dock vore det svårt med tidsbestämda utvisningar i fotboll eftersom man inte använder effektiv tid. Tänk vad tråkigt att se MFF maska bort 15 minuter.

Jan Johansson, Borås - tisdag 2 maj 2023 kl 13.06
Nu är snart BP bästa Stockholmslag! Degerfors tog hjälp av tre gamla Norrbyspelare när dom slog Djurgården, mål av Vukojevic och Öhrqvist (bedömdes dock som självmål) samt Mammar, heroisk försvarare. Strand blev rejält uppsnurrad av MFF. AIK mållöst igen! Nio poäng väntar mot Stockholmslagen och tre i morgon

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 maj 2023 kl 14.31
Jan>>> Just i nuläget är nio poäng garanterade mot de tre "stora" i 08.

När det gäller Strand, som jag gillade skarpt, så visade sig försäljningen vara en genial lösning. Tack Söderbrödernas AB för miljonerna.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 maj 2023 kl 14.37
Statistikoraklet Mikael Häggström påminner om att vi har revansch att fordra på HBK efter senaste mötet. I övrigt är hemmastistiken bra.

" Sadat Karim gjorde 3-2 och Elfsborg hade för andra gången på 370 hemmamatcher i allsvenskan sedan comebacken 1997 förlorat trots en tvåmålsledning.

Elfsborg inför matchen mot Halmstads BK spelat 973 hemmamatcher i allsvenskan.

Förutom matcherna mot HBK 1998 och 2021 så har det bara en enda gång till hänt att Elfsborg tappat en tvåmålsledning till förlust på hemmaplan. Det var mot Gårda BK säsongen 1941/42.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 maj 2023 kl 14.45
Dåliga nyheter om Per Frick:

"– Per har gjort en MR-undersökning som visar en muskelbristning i baksida lår. Han förväntas återgå till spel om tre veckor, säger lagläkare Matilda Lundblad."

Lärdom att dra, starta inte spelare för tidigt efter skada.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 2 maj 2023 kl 18.13
Det är klart att det går sämre för Strand i en sämre omgivning.

Jan Johansson, Borås - tisdag 2 maj 2023 kl 20.03
HIF-GAIS: Kommentatorn säger att äntligen får Holst spela på den position han önskar, och orsakar omedelbart straff, 0-1. Sedan kvitterar Vattumannen. Heja GAIS.

Lenny Engström, Länghem - onsdag 3 maj 2023 kl 9.29
Tack Bo för att någon ville kommentera mitt inlägg. Jag inser att det finns praktiska problem med att införa det förslag jag föreslår. På gott och ont är fotbollsvärlden väldigt konservativ. Beräkning av matchtid känns väldigt gammalmodig. Ett steg i rätt riktning togs för drygt 25 år sedan då man när matchklockan gick upp till fulltid meddelade hur många minuter som minst skulle läggas till. Jag tycker om man inte vill ha ren effektiv tid, kunde man likt handbollen låta domaren visa tecken när klockan ska stannas. Sedan är matchen slut när klockan tickat upp till full tid. Det finns idag allt för stora möjligheter att maska bort tid. En varning ger för liten fördel för förfördelade laget och ibland istället en fördel för motståndaren i nästa match. Med ett antal korta utvisningar kan kanske vissa låsta matcher bli lite öppnare. Vid gult kort på målvakten bör en utespelare sitta av utvisningen, men vid andra gula kortet ska även målvakten utvisas resten av matchen. Nu inser jag att mina förslag inte har en chans att bli verklighet. Men jag tror att vi fick roligare matcher med mina tankar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 3 maj 2023 kl 10.26
Lenny>>> Jag gillar tanken, men vill spetsa den mer. För "normala" förseelser tycker jag att vi behåller det nuvarande systemet. Det är spelförstörandet jag vill åt. Alltså att spelare stoppas för att hindra anfall. Ett gult är ett för lindrigt straff, enligt mig borde det vara utvisning, 15 minuter är för lite, minst en halvlek och görs förseelsen med tio minuter kvar i andra halvlek så tas återstoden ut vid starten av nästa match.

Det kommer att göra att tränarna kommer att förbjuda spelarna att satsa på spelförstörande eftersom laget drabbas med färre spelare på plan.

Oavsett vilken typ av bestraffning som införs så måste det vara hårt så att det sätter stopp för detta spelsabotage.

Det är på väg att komma till ett vägskäl som ishockeyn hade på tidigt 70-tal. Då tillåts det att en buse, som knappt kunde stå på skridskor, slog ner alla som försökte åka skridskor. Det gjorde att jag sedan dess inte tittat på ishockey.

Lars>>> Givetvis bidrar omgivningen.

Ikväll klockan 19 är det sista chansen att tippa Omgång 6.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 3 maj 2023 kl 10.54
Några funderingar inför kvällen vars match jag får se först imorgon eftersom jag sitter på ett plan till London.

Okkels var ju glödhet på försäsongen,men nu är det mycket svalt. Dags att låta någon annan starta? Qasem eller Zeneli?

Oavsett vilka som startar så tror jag nyckeln idag är att glämma tabellläget och att vi är bättre än HBK, för det är vi, mycket bättre, men går vi ut med den inställning så har vi ett nytt 2021. Nä, som vanligt full fart framåt och slå inte av på takten förrän vi har tre måls ledning.

GP har en artikel om Boman som ännu inte fått spela en minut:

"– Han hade en annan roll i Varberg. Vi har köpt honom för löpkapaciteten, en mot en-spelet och hans längre inlägg. Sen gäller det att hitta tajmingen i det vi vill göra. Hans tid kommer. Precis som för de flesta andra vi har värvat tar det sin lilla tid, säger Thelin."

Elfsborgs troliga startelva mot Halmstad BK (4-2-3-1) Hákon Valdimarsson – Johan Larsson, Sebastian Holmén, Gustaf Lagerbielke, Niklas Hult – Noah Söderberg, André Römer – Jeppe Okkels, Michael Baidoo, Jacob Ondrejka – Sveinn Gudjohnsen.

På bänken: Rönning, Boman, Henriksson, Ibrahim, Holmén, Nouma, Qasem, Cooper Love, Zeneli.

Emmanuel Boateng är fortsatt avstängd av klubben av disciplinära skäl och Elfsborg vill fortsatt inte kommentera ärendet närmare. Börjar vill bli lite märkligt nu, vad har Boateng egentligen gjort?


Bertil Lindh, Trollhättan - onsdag 3 maj 2023 kl 13.55
Om 2 timmar går avresan från Trollhättan till Borås Arena. Vi är 3 vuxna och en fröken. Vi hoppas alla på 3 poäng i kväll. Jag tror på seger med 2 mot 0. Glöm inte att tippa omgång 6. Det är ca 5 timmar kvar innan repet dras. Jag är så glad att vara gul svart.

Henrik Eliasson, Örebro - onsdag 3 maj 2023 kl 20.51
Vad drack de i paus och var kan jag köpa den drycken?

Jörgen Willborg, Borås - onsdag 3 maj 2023 kl 21.31
Chockad.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 3 maj 2023 kl 21.35
Hockeysiffror, J-O! Hockeysiffror!

Peter Olsson, Borås - onsdag 3 maj 2023 kl 21.36
Lika dålig som första halvlek var.. Lika... alltså.. Vad hände?

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - onsdag 3 maj 2023 kl 22.05
Tennisiffror. Första set. Hoppas på fortsättning i nästa match…då kommer andra set. 😃 Grymt överraskad av gulsvart nu!

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 3 maj 2023 kl 22.41
Saxat från Gnagarforum:

Jag vill se AIK göra 17 (sic) mål på 6 matcher som Elfsborg någon gång innan jag dör. Kommer jag få det?


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - onsdag 3 maj 2023 kl 23.05
>> Bo... Tennissiffror....

Bosse Johansson, Göteborg - onsdag 3 maj 2023 kl 23.43
Det finns de som gör fyra mål på åtta minuter. Och så finns det de som gör ett mål på fyrahundra minuter. Inga namn.

Marko Burazor, Ulricehamn - torsdag 4 maj 2023 kl 0.18
Nu hoppas jag att min mor fortsätter följa med mig på matcherna och står i klacken. Hennes första Elfsborgs match på plats var förra hemma matchen mot BP och då vann vi med 5-0 och ikväll var hon med igen och vi vann med 6-0

Marko Burazor, Ulricehamn - torsdag 4 maj 2023 kl 3.15
Förlåt mig skrev lite fel vi vann ju med 6-1

Hans Josefsson, Storvreta - torsdag 4 maj 2023 kl 8.49
Viktigt meddelande till Lennart Odhström som enligt egen utsago inte ska se matchen förrän idag: Förläng ditt liv med 45 minuter genom att hoppa över första halvlek. Om du inte hänger med i svängarna i andra halvlek är det bättre att du ser den två gånger.

Peter Olsson, Borås - torsdag 4 maj 2023 kl 11.02
Att Discovery+ slutade visa repriser på Elfsborgs mål i sammandraget efter vi hade gjort 3-1 säger ju lite om hur totalt överlägsna vi var. Tror inte ens de hade med Söderbergs avslut som borde resulterat i mål eller det som jag ansåg var en solklar straff för Johan Larsson. Närmare 10-1 än 6-2 i mina ögon.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 4 maj 2023 kl 11.38
Hans>>>> Borde gjort som jag skrev, alltså sett matchen idag, planet var försenat igår så hann se första.

Givetvis blev gudarna föragade över att jag inte gjorde som jag sagt så straffade mig och Elfsborg genom att låta HBK dominera.

Jag fattade som tur var budskapet så istället för att titta på andra vid midnatt när jag kom till hotelletgick jag och la mig.

Steg upp strax före 7 och kollade andra och eftersom nu gudarna var nöjda vann vi andra med 6-0. Heja di Gule.


Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 4 maj 2023 kl 11.45
Nu mår jag ini h.... e gott. Det gäller att alla vill samtidigt. Då blir det fantastiskt bra. Bävar redan om bortamatchen mot Sirius till helgen. Till statistiknördarna följande fråga Är det nytt klubbrekord att göra 4 mål på ca 8 minuter ? Glöm inte att tippa omgång 7.

Mattias Palm, Fristad - torsdag 4 maj 2023 kl 12.14
Det var banne mig den bästa halvlek jag någonsin sett Elfsborg göra. Vilken förändrad inställning jämfört med den första, ALLA ville verkligen visa att "nä så dåliga är vi minsann inte"! Det kändes så skönt att se Hult komma flygande och farande på kanten, varje gång lyckades han inte komma förbi, men varje gång blev Halmstad osäkra, och varje gång fanns det alternativ att spela.
Att se Söderbergs glädje efter att han gjort 2-1 var underbart!
Att se återuppväckte Baidoo bjuda på matchens delikatess vid 3-1-framspelningen var ljuvligt!
Att se Okkels ta för sig på sin kant och curla in 3-1 var formidabelt!
Att se Cooper Love komma in och med sin inställning fortsätta pumpa på för fler mål, och så när lyckas med det via sin stolpnick, var magnifikt!
Att se Zeneli och Qasem komma in och ha lekstuga på kanten och så när lyckas göra 7-1 samt visa upp en sprudlande spelglädje, var sagolikt!

Så där skulle jag kunna fortsätta hur länge som helst, och jag tycker verkligen hela laget förtjänar cred och applåder! Hoppas nu inställningen fortsätter lika bra i nästa match mot Sirius, då kan det bli en skön kväll också där!


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 4 maj 2023 kl 19.04
Vågar man be våra bröder i Varberg att lugga MFF på poängen ikväll?

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 4 maj 2023 kl 19.08
J-O:s uppdaterade sluttabell:

Elfsborg…..30…70:20….65.

Räcker det till guld?


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 4 maj 2023 kl 19.22
Sorry, Varberg, skulle inte frågat…

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 4 maj 2023 kl 19.52
Äh, Malmö kunde bara göra tre mål på åtta minuter - jag är inte imponerad.

Erik Svensson, Göteborg - torsdag 4 maj 2023 kl 20.41
Underbar match!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 4 maj 2023 kl 20.57
Damerna slog Falköping borta med 2-0, båda målen av Isabella Bergström.

Blåvitt vaknade till liv, 6-0.

Söderbrödernas AB torskar igen borta mot Peking. BP bästa lag i 08 efter 1-0 borta mot Värnamo.


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 4 maj 2023 kl 21.14
Har allsvenskan blivit entennis-tour? Många tennissiffror denna omgång. Ryder på mycket stor kvalitetsskillnad mellan de bättre o sämre lagen…

Kenneth Nygren, Sjuntorp - torsdag 4 maj 2023 kl 22.14
En helt fantastisk upplevelse i andra halvlek och vilken scenföränding. Elfsborgsspelarna gjorde ju vad de ville.

Man skulle ju vilja att det sattes någon form av klubbrekord, men i den smått berömda 2-12-segern borta mot Eskilstuna 1936 gjordes 4 mål på 5 minuter när man gick från 2-8 till 2-12 i slutet av matchen. Dessutom gjorde man hela 8 mål (!!) i andra halvlek!

Markus Jullander, Falkenberg - torsdag 4 maj 2023 kl 22.23
En liten spaning om damfotbollen är att division 1 verkar vara otroligt tuff i år. Öis, som vi förlorade klart mot i kvalet, har inlett säsongen med en poäng på fyra matcher, senast genom ett kvitteringsmål på övertid. Detta samtidigt som Elfsborg går som tåget i serien under. Känslan är att det kanske inte var helt fel att få ladda upp resurserna och låta några spelare mogna ytterligare ett år i tvåan. Serieseger ger ju garanterad uppflyttning den här säsongen. Segern mot Falköping var nog otroligt viktig i det racet.

Samtidigt som det alltmer börjar kännas som att Boateng har gjort sin sista match i Elfsborg så verkar ju inte Rohdén alls stänga dörren för att vända hem i sommar. I intervjun med Fotbollskanalen verkar det vara lite hugget som stucket om det blir Elfsborg eller inte, trots uppflyttningen till Serie A. Rohdén verkar oavsett vara väldigt sugen på Elfsborg, och det tycks ju vara både ekonomiskt och sportsligt motiverat att plocka hem honom nu.


Lars Alexandersson, Linköping - fredag 5 maj 2023 kl 9.02
Har ni som är medlemmar fått mejl om matchen mot Värnamo? Det skulle ha kommit i går, vad jag förstår, men jag har inte fått det (än).

Roland Dellton, Lerum - fredag 5 maj 2023 kl 10.11
Lars- inget mail till mig heller😁

Bo Andersson, Hässelby - fredag 5 maj 2023 kl 10.37
Det kom ett mail igår om matchen mot Halmstad, med info om matchen mot Värnamo.

Bo Andersson, Hässelby - fredag 5 maj 2023 kl 10.50
Mailet.

Tyvärr verkar inte biljettlänken fungera.


Roland Dellton, Lerum - fredag 5 maj 2023 kl 11.04
Det mailet fick jag inte heller😁

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 maj 2023 kl 14.46
Stort grattis till Annika Olsson som vann den oerhört svårtippade omgång sex.

Glöm nu inte att tippa omgång 7 som stänger portarna redan på söndag klockan 15.


Marko Burazor, Ulricehamn - fredag 5 maj 2023 kl 15.32
Då har man tippat omgång 7 här på Vi Gule. Gör det du också. Hoppas att det går bättre för mig den här omgången haha. På Måndag bär det av till Uppsala för att stötta IFE. Hoppas segertåget fortsätter. Heja Di Gule

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 5 maj 2023 kl 17.20
NU fick jag mejlet från Elfsborg!

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 5 maj 2023 kl 19.53
Enligt den vanligtvis välinformerade Bert Kassies kan det bli serietvåan 2023 snarare än cupvinnaren 2024 som går in i EL-Q1 sommaren 2024. Cupvinnaren går i så fall in i ECL-Q2, där även serietvåan hamnar vid förlust i EL-Q1. Detta har dock inte bekräftats av Uefa.

Fredrik von Knorring, Mölndal - fredag 5 maj 2023 kl 22.38
Jag känner mig mycket smickrad att ni låter mig behålla 1a platsen i tipstävlingen.
För så usla är ni väl ändå inte. ?

Gert Rehn, Göteborg - lördag 6 maj 2023 kl 9.02
Lenny. Jag tycker att du onekligen har en poäng med dina synpunkter både beträffande utvisning istället för gula kort och när det gäller att stoppa klockan istället för att lägga till tid.

Vad gäller tiden borde det inte vara några problem i de högre serierna runt om i världen, där har man väl alltid klockor som är synliga för publiken. I de lägre serierna får man fortsätta köra med dagens system. Faktiskt skulle det vara en förbättring, idag kan man ibland uppleva att det blir lite svajigt när domaren skall blåsa av om ett lag till exempel får en hörna när 10 sekunder återstår av tilläggstiden.

När det gäller utvisningar tycker att man gott kunde utreda en sådan förändring. Precis som du skriver får ”rätt” lag i så fall fördel om det blir en utvisning under matchen jämfört med dagens system.

Dessutom tycker jag att man från domarhåll skulle beivra dessa mängder med protester mot domslut som man kan se i många matcher. En första spontan reaktion är okey, sedan skall det vara slut. I vissa matcher i t ex Spanien och Italien skulle det antagligen inte bli kvar så många spelare ett par omgångar efter en sådan skärpning, men man skulle snart lära sig. Kan handbollsspelare kan naturligtvis även fotbollsspelare lära sig vad som gäller.


Emelie Hultin, Borås - lördag 6 maj 2023 kl 10.22
På måndag möter vi Sirius uppe i Uppsala! Guliganerna säljer biljetter(bortakort) för 150kr/st ord pris är 189kr. Pengarna går till Guliganernas resekassa istället för till Sirius!

Intresserad? De kan köpas här.

Björn Larsson, Falkenberg - lördag 6 maj 2023 kl 12.42
Nu är Boatengs avstäning hävd. Undrar vad han gjort.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 6 maj 2023 kl 20.04
Björn>>>> Vi lär aldrig få veta vad som hände Boateng, så det är bara att lägga till handlingarna och gå vidare. Heja di Gule.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 6 maj 2023 kl 21.07
Jag vet inte hur många av er som minns uppladdningen på Bar Katalin våren 2020? Det var svåra tider med pandemi bland annat men vi vann med 4-1 där och då i Uppsala... Är det samma ställe på måndag som gäller? Om, så får Bo från Hässelby hålla i hatten...

Gert Björnalm, Borås - söndag 7 maj 2023 kl 11.34
Apropå Hugo Bolin som säger att hans Sjömarken var lika bra eller bättre än Elfsborg..

Det är väl inte så konstigt, om nu Sjömarken hade en bra årgång, eftersom Elfsborg kör med breddfotboll upp till 15 års ålder, och han lämnade som 15-åring. Jag är inte helt förtjust i att Elfsborg har en så stor verksamhet i yngre årskullar som utarmar andra klubbar, men jag tycker ändå att det är så mycket bättre än en ren elit-satsning som många andra klubbar kör med redan från början. Ex Norrby som numera kör ett toppat stängt lag i varje årskull, vilket dom gör genom att plocka godbitar från andra klubbar. Samtidigt som dom helt skiter i sin egen stadsdel. Det tycker jag riktigt illa om.

Att vissa av bygdens killar väljer andra klubbar går väl inte att göra så mycket åt. Hugo valde Malmö för att han ville ha den bästa (och Elfsborg var inte fint nog), Isak Jansson från Skene valde Kalmar för att de är kända för att släppa fram talanger tidigt i A-laget så han såg det som en snabb väg. Han som sedan valde att spela ut kontraktet och gå som bosman till Spanien. Valet är fritt, spelare väljer som dom vill, men dom har gjort sina val och för min del behöver inte Elfsborg göra några försök att värva dom i framtiden.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 maj 2023 kl 12.53
Gert>>>>> Att Elfsborg har många spelare i yngre åldrar tror jag till stor del beror på de låga priserna. Jag tycker att barn ska spela nära där de bor i yngre år, bäst för alla. Tycker att IFE gör helt rätt som satsar först efter 15 år.

Norrby ska vi inte prata om, de är ett lag som valt att elitsatsning och struntar helt i "sin" stadsdel.

Man kan ju hoppas på att Gnaget gnetar till sig en poäng i Malmö. Halmstad får gärna klippa ner Häcken.

Drygt två timmar kvar innan repet dras för att delta i Omgång 7


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 maj 2023 kl 15.17
Elfsborg U i division 4 vann idag sin andra match för säsongen, gästande Borås GIF besegrades med 9-0.

Klarar herrarna av att spöa Sirius med ett mål imorgon är då i alla fall jag helnöjd. Heja di Gule.

Avdelning kuriosa, AIK tar ledningen på straff i sjunde minuten. Inte mig emot.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 7 maj 2023 kl 16.02
Var hittar du alla dessa obskyra resultat, Lennart? Elfsborg U i division 4?!

Bo Andersson, Hässelby - söndag 7 maj 2023 kl 16.13
Lars - Lennart sitter i möte, men jag skickar länken.

Länken.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 7 maj 2023 kl 16.42
Så det handlar om nivå sex i seriesystemet? Känns inte så hett!

Jörgen Willborg, Borås - söndag 7 maj 2023 kl 18.09
Är det bara jag som är dödligt trött på allt tjat om Guidetti? Han är skadad, ur form, arg, bänkad, "en av allsvenskans bästa", en frälsare och gud vet allt. Mål gör han aldrig, han hade en bra säsong i Holland för 10 år sen. Det är bättre att han spelar paddel eller bridge. Imorgon blir det seger för di gule, 2-1!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 maj 2023 kl 19.40
Lars>> Elfsborg U är alldeles för bra för division 4 (6).

Jörgen>> Guidetti är en överskattad spelare i ett AIK som väl än så länge är säsongens stora negativa utropstecken.

MFF fortsätter att gå som tåget, 7 raka.

HBK reste sig efter överkörningen av IFE och klippte Häcken. Det gör att Elfsborg tar sig upp till andra plats om vi kan spöa Kittens Sirius imorgon. Sirius med fem oavgjorda på sex matcher!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 maj 2023 kl 19.57
Enligt BT är Jalal Abdulai, 18, nära att skriva ett långtidskontrakt med Elfsborg.

– Dialog pågår, medger klubbchefen Stefan Andreasson.

Det tror jag kan bli bra på sikt, han kom ju till U19, men flyttades snabbt upp till att träna med A-laget.

Oavsett anledningen till avstängningen av Boateng så verkar han vara positiv. GP:

"– Jag mår väldigt bra. Jag är positiv nu och det är väldigt skönt att vara tillbaka i laget, med lagkamraterna och träna igen. Jag måste köra på nu och vara mentalt stark. Jag är väldigt exalterad, säger han."

Boateng lär väl vara tillbaka i truppen först nästa match, tre veckor utan att träna sätter sina spår.

"Managern Jimmy Thelin:

– Nu blickar vi framåt. Han har varit avstängd och nu är han tillgänglig för spel igen. Det var hans första träning på ett tag och nu tar vi det därifrån. Han får träna regelbundet nu så att han puttar till formen lite grann."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 maj 2023 kl 9.59
GP har en artikel om Kitten och Thelin som senaste använde samma taktik efter usla första halvlekar.

"De ställde tuffa ultimatum till spelarna.

Det fungerade ju för båda.

Vi får se vem som är bäst på att motivera spelarna från start idag.

Kitten har enligt mig rätt inställning, lite Drillo över det hela, men helt rätt. Hoppas bara att det inte lyckas ikväll.

"– I BP hade vi väldigt mycket bollinnehav, men vi spelade mycket framåt. För att såra motståndare måste man spela direkta bollar. Det ska inte vara massa duttande fram och tillbaka. Man måste sätta bollar bakom motståndarnas backlinje för att göra livet surt för dem.

Jimmy Thelin har noterat Sirius riktningsförändring i spelet.

– De har kvar en del av sin speluppbyggnad och hur de hittar fria spelare som är rättvända. De har lagt till mer djupledsbollar och är betydligt mer direkta. Det är ett bra lag som gjorde en väldigt fin match mot Djurgården och en stark comeback senast mot Kalmar.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 maj 2023 kl 10.13
Måste säga att jag höjde på båda ögonbrynen när jag läste BT-Elvan idag.

Om den nu stämmer så undrar jag lite över detta bytande av mittbackar, är det någon position som brukar vara permanent är det väl den, men som sagt, om man ska tro BT så byts Lagerbielke ut mot Buhari.

Förstå mig rätt, jag tycker Buhari är en jättebra spelare, så det är inte det utan det faktum att Elfsborg nu haft tre startuppställningar på 3 matcher. Nåväl, Thelin har mer koll än jag.

Valdimarsson

Larsson, Holmèn, Ibrahim, Hult

Söderberg, Rømer

Ondrejka, Baidoo, Okkels

Guðjohnsen

Avbytare: Rönning, Boman, Henriksson, Lagerbielke, K. Holmén, Ouma, Qasem, Cooper Love, Zeneli.


Marko Burazor, Ulricehamn - måndag 8 maj 2023 kl 12.48
Sitter just nu i en minibuss med 7 andra Guliganer upp till Uppsala. Heja Di Gule

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 maj 2023 kl 14.53
Heja Marko och IFE.

Enligt en trovärdig källa fintade Thelin de närvarande på gårdagens träning och lät folk (läs journalister/spioner) tro att Buhari startar istället för Lagerbielke, men min källa på väg till Studenternas säger att Lagerbielke startar ihop med Holmèn. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 maj 2023 kl 18.13
Min källa hade fel. Buhari startar istället för Lagerbielke. Kan orsaken vara att Kitten var tränare för Lagerbielke i ett par år när de båda var i Sollentuna? Fast om det stämmer borde ju inte Lagerbielke varit med mot Degerfors.

Ett mysterium som inte har något svar.

Strunt samma vilka som är på plan, det enda som räknas är att göra minst ett mål mer än motståndarna. Heja di Gule.


Peter Olsson, Borås - måndag 8 maj 2023 kl 19.36
Är Elfsborg inspirerade av Halmstadmatchen? Kass första halvlek.kan jag be om scenförändring i andra, tack.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 maj 2023 kl 19.49
Fy fasen vad dåliga vi är, knappt godkänt fram till 0-1 därefter är vi ju inte med i matchen. Byt alla.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 8 maj 2023 kl 19.51
Från bortastå ser Sirius ut att vara det bättre laget.

Peter Olsson, Borås - måndag 8 maj 2023 kl 20.17
Mycket ansvar på "junior"-axlar. Hoppas de lyckas. Alla av dem är väldigt intressanta spelare.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 maj 2023 kl 20.18
Här börjar vi andra perfekt och sedan slår Hakim till och skänker en hörna till Sirius som det blir mål på. Bollen var ju för fan en meter död.

Peter Olsson, Borås - måndag 8 maj 2023 kl 20.36
Jag försöker alltid hitta något positivt i allt. Idag är det. Jäklar vad offensiva byten och ganska tidigt.

Peter Olsson, Borås - måndag 8 maj 2023 kl 20.45
Stahres analys tycket jag lät väldigt på pricken. Elfsborg anpassade sitt spel i första efter sirius. Metodiskt korrekt, men vi borde inte ha gjort det. När jag skriver detta, så lägger jag till... GRATTIS JCL!

Hans Josefsson, Storvreta - måndag 8 maj 2023 kl 21.18
Jag tar på mig detta. Hade annat åtagande i Stockholm ikväll. Fick rapport om prekärt läge när mitt möte var slut. Sprang som en… ett… eh… väldigt fort, till Retrobar (hak på Norrmalm för IFE-supportar i Stockholm). Hann med lite lidande innan det sa smack och sen smack igen. Jag hann aldrig bli orolig.

Hör av er om ni vill anlita mig för att med blotta närvaron vända trender i era företag och organisationer. Jag är billig i drift. Tar betalt i öl.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 maj 2023 kl 21.24
Elfsborg kan gå långt i år, varför? Ja vinner vi in en match som idag då finns det inget som kan stoppa oss. Första halvlek efter 0-1 var som jag skrev urusel. I andra kommer vi in i matchen och kvitterar och sedan gör Hakim som vanligt när vi har honom, en tabbe, dömer hörna!

Bo>> Du som var på plats måste ju ha sett att bollen var metern bakom mållinjen? Alla såg det utom två, Hakim och hans assisterande. Givetvis blir det 3-2.

Tycker att bytena kom rätt och att även om vi inte spelar bra så tar vi över och skapar chanser, men trodde ärligt att när det var tre minuter kvar att det var kört.

Så glad att jag hade fel. JCL iskall och Larsson likaså två minuter senare.

Jag skulle gärna se att de elva som var på plan när matchen blåstes av startar nästa.


Marko Burazor, Ulricehamn - måndag 8 maj 2023 kl 21.29
Så jaaa vilken sjuk vändning bland dom sjukaste jag sett på plats. Skön stämning i minibussen hem nu från Uppsala.Älska Elfsborg

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 maj 2023 kl 21.39
Fem raka segrar och notabelt är att en spelare varit på plan när vi till slut vunnit. Lagerbielke startade i tre som vi vann och hoppade in i två när vi antingen låg under eller bara hade oavgjort. Från start nästa gång!

Morgan Tidstål, Borås - måndag 8 maj 2023 kl 21.56
Lätt att vara efterklok, men kan någon förstå varför inte Lagerbielke fick starta?
Hult, Ondrejka, Larsson och Lagerbielke var skillnaden mellan vinst och förlust.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 maj 2023 kl 22.10
Morgan>>> Ingen förutom Thelin förstår varför Lagerbielke inte startade.

Inför matchen sa Thelin att Buhari startade för att med Buhari skulle vi fortsätta vårt spel på bortaplan, detta genom sin snabbhet och att täcka upp bakom backlinjen. Inte för att Buhari var dålig, men inte blev vi bättre försvarsmässigt. Bakläxa Thelin.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 maj 2023 kl 22.15
Kyligaste killen på Studenternas, JCL!

Morgan Tidstål, Borås - måndag 8 maj 2023 kl 23.12
MFF ser starka ut, men vinner vi bara resten av matcherna är guldet vårt:-)

Bo Andersson, Hässelby - måndag 8 maj 2023 kl 23.13
Lennart - jo, jag tyckte faktiskt att bollen var över linjen, men tänkte att jag väl såg fel.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 8 maj 2023 kl 23.14
Lennart >> I ärlighetens namn gjorde väl domarna en tabbe till i så fall när Baidoo fick gult och inte rött kort för den fula armbågen i ansiktet på Siriusspelaren.

Vi får verkligen resultaten med oss nu: först Mjällby, sedan Sirius, trots rätt knackigt spel i stora delar av de matcherna. Det är kul att vara gul!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 maj 2023 kl 23.27
Lars>> Efter att kollat med VAR 15 gånger tycker jag att gult kort räcker.

Henrik Eliasson, Örebro - måndag 8 maj 2023 kl 23.58
Jag är ingen stor vän av Hakim men han kan knappast köra över assisterande i en sådan situation. Nu har vi fem raka segrar. 2012 tror jag vi vann sju matcher i rad. Vore kul att slå det men inte så lätt. Vet någon om sju segrar i rad är rekordet för IFE i allsvenskan?

Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 9 maj 2023 kl 0.10
Nästa omgång är det bottenmöte mellan AIK och Blåvitt. Hur kul är inte det?

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - tisdag 9 maj 2023 kl 0.17
Riktigt kul att vara gul! 😎
Detta att gulsvart lägger in en extraväxel i slutet av jobbiga matcher, vänder och vinner betyder sannolikt oerhört mycket för moralen. Det är sånt man minns när det blir motigt och underläge nästa gång!

Marko Burazor, Ulricehamn - tisdag 9 maj 2023 kl 1.31
Då var man hemma snart från Uppsala. Minibussen passerar nu Falköping. Nu tar vi Värnamo av bara farten på söndag och självklart har jag nu köpt biljett till morsan med tills söndag. Heja Di Gule

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 9 maj 2023 kl 7.18
I min hjärna har jag bokfört matchen under rubriken UNDRET I UPPSALA. Sånt här händer aldrig, men det gjorde det.

Anders Hultin, Borås - tisdag 9 maj 2023 kl 10.41
Märkligt och surt att man inte var på plats igår, men fru ordförande fick åka igår istället!

5 dagar kvar till match och det finns bra biljetter på alla sektioner just nu. Flera sektioner sålde slut mot Halmstad och det räknar jag med att flera kommer göra tills på söndag också. Inte minst Familjeläktaren.

Men oavsett om du önskar sitta eller stå, köp förköp och var med och bidra till ett högre intresse runt föreningen!
Biljetter


Roland Dellton, Lerum - tisdag 9 maj 2023 kl 11.41
Anders- "Flera sektioner sålde slut mot Halmstad". Ändå blev det "bara" 5505 till slut. Märklig biljettförsäljning av Elfsborg. Vill du ha en "bra" biljett tidigt är man hänvisad till två sektioner på Ålgårdsläktaren. När priserna höjs släpps sektioner på Sjuhäradsläkataren, men då oftast högt upp. På matchdagen kan man sedan se massor av tomma stolar på nedre läktaren...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 maj 2023 kl 12.16
Roland>>> Anledningen till tomma stolar är ju tyvärr att sponsorerna inte använder alla platser. Hur man ska lösa det är en tiotusenkronorsfråga.

Enda lösningen som jag ser det är att sponsorerna "skänker" biljetterna de inte kan använda till IFE som då kan sälja dem. Detta istället för att låta dessa stolar stå tomma.

Tror dessa platser skulle vara lättsålda, alltså de fyra mittsektionerna på nedre Sjuhäradsläktaren.

Roland matchen mot Värnamo blir ju billig för dig som medlem, halva priset, för en pensionär 120 kronor och det finns platser på alla fyra mittsektioner på Sjuhärad, B1, B2, E1, E2 och de två på Ålgård, så denna gången har du inget att klaga på.


Roland Dellton, Lerum - tisdag 9 maj 2023 kl 12.50
Vårgårda- Det är riktigt att det går att köpa biljetter till de nämnda sektionerna, men bara på de nedre sämre raderna. Jag är inte ute efter billiga platser, jag vill köpa bra platser.

När man ser på matcher från andra arenor kan jag inte påminna mig att de har "stora hål" med tomma stolar. Undrar hur de har löst det? De har väl också sponsorer😁


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 9 maj 2023 kl 14.02
IFK Norrköping har samma problem. I matchen mot Hammarby förra veckan kom över 13.000, men ändå var det långt ifrån fullt på de bästa sektionerna på den så kallade VM-läktaren där sponsorerna sitter och dit vanliga dödliga aldrig kan köpa biljett. Det var klart mer folk på sektionerna intill.

Snoka har dock ordnat det så vist att i tv syns den andra långsidan, där det var välfyllt ...


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 9 maj 2023 kl 14.21
Liiiite kul skulle det väl vara om Varberg skulle vinna idag och peta ner AIK till sistaplatsen…

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 9 maj 2023 kl 14.36
Roland >> Jag hittar massor med bra platser på O1 och O2 till matchen mot Värnamo. Visst, av någon anledning blir man först tilldelad platser långt ner (O2 rad 3 för mig nyss), men man kan ju ÄNDRA PLATS SJÄLV, som det står på bokningssidan.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 maj 2023 kl 14.43
Lars>>> Det är ju Elfsborgs stora problem att sponsorplatserna är på Sjuhäradsläktaren. Inte ens i premiärmatchen mot Häcken var det fulla sponsorstolar. Skulle tippa att minst ett par hundra stod tomma. Tråkigt, enda chansen att ändra detta är att flytta TV över till Sjuhäradsläktaren och låta Ålgård synas.

Då måste ett par åtgärder vidtas. Familjeläktaren flyttas tillbaka och bortasittplats flyttas över till Sjuhärad. Stängning av övre etaget på Sjuhärad och öppna de mittersta på övre Ålgård igen.

Ikväll får gärna båda matcherna sluta oavgjort, ser hellre att Värnamo får en poäng eller tre än att Varberg tar segern även om nöjet att se AIK sist är värt en slant.

Tror nämligen att ett Värnamo med 7 eller 9 poäng är bättre att möta än ett med bara 6 poäng.


Roland Dellton, Lerum - tisdag 9 maj 2023 kl 14.46
Lars- jag har sett och jag vet att man kan ändra. Mitt problem är att jag efter 40 år med årskort har alla mina kompisar på Sjuhäradsläktaren.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 maj 2023 kl 14.51
Roland>>> Rad 5 på B2 är ju inte dåliga, på B1 finns det på rad 6.

Ronnie Karlén, Falköping - tisdag 9 maj 2023 kl 17.42
Det här med lediga stolar/sponsorsbiljetter är inget konstigt. Biljetten är dyrt såld till ett företag som genererar pengar till Elfsborg. Oftast finns biljetterna liggande hos företag och personal/kunder/kundbesök kan utnyttja biljetten. Tyvärr är det ju bäst för företag med typ Måndag eller Torsdags match. För övrigt kan ju inte företag hjälpa om inte personalen är intresserad av att gå på matcher. Men det verkar ändå som biljetterna räknas in i publiksiffrorna??? Den dagen man börjar diskutera återlämning av företagsbiljetter försvinner nog många sponsorspaket. På vissa företag bestämmer kanske några i personalen vid 3 kaffet att gå på matchen. Hellre tomma sponsorsplatser än minskade intäkter. Dessutom får ju alla klubbar redan betalt för publiken/bortfall via tv pengar. De klubbar som är attraktiva får dubbelt iom att dom drar in publikintäkter dessutom. Det som drar publik är namnkunniga spelare,lokala spelare och bra resultat. Framåt för seger

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 maj 2023 kl 18.45
Ronnie>>> Bara åskådare på plats räknas numera. Så om ett företag inte använder sina platser så räknas de inte. Som mitt årskort, bara för att jag köpt det så räknas det inte i statistiken om inte någon använder det

Givetvis är sponsorpengarna viktiga, men det hindrar ju inte att det går att göra det bättre.

Givetvis ska inte företag tvingas lämna sina platser, men som det är nu så gynnas ju vare sig företaget eller Elfsborg av att platserna inte används.

Att inte företagen mer aktivt använder sig av sina gratisbiljetter övergår mitt förstånd. De kan ju användas av kunder, anställda, endast fantasin sätter gränser. Fast om nu ingen vill ha sponsorbiljetter så på sikt kan ju inte Elfsborg använda biljetter som ett sätt att tacka/belöna sina sponsorer.

Alltså ligger det även i Elfsborgs intresse att sponsorbiljetterna används.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 maj 2023 kl 21.14
Söderbrödernas AB lockade inte ens 20 000 idag, är det början på en nedgång?

Mjällby var betydligt vassare än Bajen och var närmare segern, men det blev 0-0. Kan man hoppas på att Söderbrödernas AB spöar Djurgården i nästa omgång? Då har vi båda klubbarna på 10 poäng, oavgjort går också bra.

Värnamo slog Varberg med 3-1 och lämnar hallänningarna i botten. Börjar tro att de grönsvarta är en garanterad nedflyttningskandidat. Att vi inte slog dem övergår mitt förstånd. Fast å andra sidan tog vi igen det med råge igår.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 maj 2023 kl 21.27
Snacka om att Holst, en favorit, bytt ner sig. Han spelar ju numera i Helsingborg och idag kom säsongens femte förlust på sex försök. Landskrona Bois vann med 2-1 inför drygt 7000 åskådare.

Anders Hultin, Borås - tisdag 9 maj 2023 kl 22.19
Trevligt med biljett/publik diskussioner, det gillar jag.

För ett antal års sedan hade Elfsborg betydligt fler biljetter ute hos sponsorer... Biljetter i överflöd. Det skadade Elfsborg över lång tid och lider fortfarande av detta. Det var såklart biljetter som företag betalt för så Elfsborg fick sina pengar, men det var inget bra sätt att bygga en kultur kring Elfsborg. Det funkade en tid, men när en stor andel av publiken fått sin biljett gratis över lång tid så har det svårt att locka tillbaka samma publik när de behöver betala för biljetten själva igen. Det var så att mängder av biljetter låg på företag, Högskolan mm som aldrig användes. Samtidigt var det enkelt att få biljetter från förtag som hade dem i överflöd, det devalverade värdet på produkten vi som förening försöker sälja in.

Tack och lov har vi ändrat strategi och minskat biljetter som ligger ute hos företagen, det finns andra värden som Elfsborg kan erbjuda dessa företag och samtidigt få in viktiga pengar. Samtidigt är det en otroligt stor omställning, det var som sagt många som vant sig vid att inte själva betala för sin biljett, denna och ny publik jobbar vi på att få tillbaka nu och jag är uppriktigt glad att det inte går för fört även om jag självklart vill se högre publiksiffror. Men jag även övertygad om att långsiktighet är mycket bättre än att locka med gratisbiljetter.

Sedan ifjol har Elfsborg för första gången någon som aktivt ska jobba mot privatsidan och oss "vanliga" supportrar. Det är ett väldigt bra steg och det har fått effekt, men det är klart det tar tid när man inte haft någon på den posten innan. Men som någon nämnde, finns det klubbar som jobbar med en " tv-sida" som man försöker fylla. Från och med i år har Elfsborg börjat precis med detta och det är också ett viktigt steg för att locka mer publik. Ser det helt tomt ut i tv, lockas man inte direkt till arenan när man sitter hemma i soffan. Nu har vi däremot både familjesektionen och föreningsplatser ute i hörnen på nedre etag på Sjuhäradsläktaren och det ser onekligen mycket bättre ut i TV. Sen vet jag även att familjeläktaren har mycket bättre möjligheter till aktiviteter bakom sjuhäradsläktaren också så det finns fler fördelar med att den sektionen bytte långsida.

Sen är jag helt med på att jag tycker det från dag 1 skall finnas kat 1 och 2 tillgängliga på båda långsidorna att köpa. Många platser är spärrade och det får vi leva med och är helt naturligt i och med att många företag fortfarande har en hel del biljetter på sjuhärad. Men Uppenbarligen är det så att vi borde kunna hålla någon del av en sektion öppen redan från start i och med att det alltid finns platser kvar på matchdagen. Detta tycker jag såklart gäller även seriebiljetter, att privatpersoner skall kunna köpa både på nedre och övre på Sjuhärad.
Hittills tycker jag det känns bra med att vi spärrat av övre etag på Ålgård och att det blir trevligare med fyllda sektioner på nedre istället.

Elfsborgsläktaren har ökat enormt och stämningen där smittar såklart av sig till övriga sektioner, det tar som sagt tid men om publiken kommer tillbaka för fort tror jag de också kan försvinna lika fort. EL jobbar mot en siffra på omkring 2000 mot Värnamo, når vi det är det riktigt bra! Det är klart att jag önskat att vi var fler på arenan senast när vi vann med 6-1, samtidigt blir man lite glad när folk missar något som de valt bort men i efterhand hade velat se. Det vi har på arenan, det kan man aldrig få hemma i soffan. Aldrig och det är det som vi ska förmedla till vänner och kollegor som kanske inte hittat tillbaka till arenan än..

Det har kanske inte framgått speciellt tydligt, men Elfsborg höjer priserna lite när det är 7 dagar till match. Jag vet faktiskt inte vad jag tycker om det.. Om vi ska ha det tycker jag det ska höjda kanske 3-4 dagar innan. Men ja, Elfsborg får ju utvärdera och se vad man tycker att det ger. Sen någonstans 3-5 dagar innan match brukar det öppnas upp biljetter, främst på Sjuhäradsläktaren som inte köpts av sponsorer, där tycker jag att dessa biljetterna skall komma upp tidigare till allmän försäljning.

Exakt hur publiksiffrorna presenterat har jag aldrig förstått mig på faktiskt. Men för mig vore det enkelt att säga båda sålda och faktisk publik. Där gjorde ju vi ju bort oss ett tag, men nu är ju våra siffror mycket mer realistiska. På ståplats är det fasta maskiner som läser av biljetten nu och dessa krånglar aldrig som det gjorde förr, gissar att det är samma på sitt? Detta är också en anledning till att jag är säker på att vi är betydligt närmare verkligheten när vi nu presenterar publiksiffran.

I och med att Unibet betalar ut sina 20 miljoner utefter publik, lite olika parametrar men ändå. Så ja, det borde verkligen bli tydligare från SEF hur man ska presentera siffrorna. Känns som att flera klubbar har "problem" med att redovisa rätt siffra och nu när det handlar om extra pengar känns det än viktigare att klubbar inte kan fuska till sig fördelar..

Heja Elfsborg


Ronnie Karlén, Falköping - tisdag 9 maj 2023 kl 22.20
Lennart… sponsorer har inga gratis biljetter. De ingår i sponsorpaket och är det som gör att föreningen existerar. Ta ex Kalles Bud som köper reklam för 100000 för att synas har 10 biljetter. Det är bättre än nått annat. Och om bara publik på arenan räknas så verkar nått i systemet räkna fel ser det ut som.

Peter Olsson, Borås - onsdag 10 maj 2023 kl 0.43
Tips från coachen - ta in en sponsor som bygger en webbapp gratis.
Där kan företag som inte tänker använda sina biljetter anmäla detta, antingen för en hel säsong eller match för match.

Dela ut biljetterna som blir inlämnade till "Vi tillsammans"-projektet och dela ut det till behövande, ungdomar, folk med sämre ekonomi etc etc.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 10 maj 2023 kl 9.20
Stort grattis till Nils-Henrik af Ekenstam som vann omgång 7. Lördag klockan klockan 15 är sista chansen att vara med och vinna Omgång 8.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 10 maj 2023 kl 9.42
Anders>>>> Tack för ett intressant inlägg. Det är kul att läsa att Elfsborg förstått att man inte kan devalvera värdet på biljetter. Som jag nämnt flera gånger tidigare, Umeå IK hade under flera år flera tusen på läktarna på 90-talet, bäst i Sverige.

Ett problem var att i stort sett alla var "gratis", alltså sponsorer betalade biljetterna och så länge det gick bra var fungerade det.

När det började gå trögt så minskade intresset och sponsorerna blev inte av med biljetterna och började tappa intresset av att sponsra. Det ledde till färre och färre i publiken och Umeå IK fick problem med ekonomin, stora problem.

Folk som vant sig vid att biljetter var gratis ville inte börja betala och sponsorerna minskade sponsringen eftersom ingen ville ha ha biljetter som var det som företagen fick. En ond cirkel.

Jag tycker därför att Peter Olssons förslag är intressant. På så sätt skulle inte biljetternas värde devalveras eftersom de skulle gå till folk som i stort sett aldrig skulle gå eftersom de inte har råd.

Ronnie>>> Var någonstans har jag sagt att biljetterna som sponsorerna får är gratis? Givetvis är de betalda av företagen, däremot är dessa sponsorbiljetter gratis för de som får dem. Alltså gäller det att inte ha för många sponsorbijetter eftersom du då devalverar värdet på dessa, se ovan i mitt inlägg.


Ronnie Karlén, Falköping - onsdag 10 maj 2023 kl 11.07
Lennart .. angående biljetter drar nog många företag öronen åt sig då biljetter till anställda är förmån och ska beskattas. Jag vet företag som vid olika arenor inte kunnat dela ut biljetter till anställda efter granskningar av Skatteverket. Det protesteras även i olika kommuner där man införskaffat biljetter för pengar som borde gå till annat.Detta är nog ett problem för de flesta elitklubbar inom olika sporter. Det leder nog på sikt till att den som vill se idrott på plats får köpa sin egen biljett. Och receptet på mycket publik är att utmana,sticka ut,namnkunniga spelareprofiler,lokala spelare och bra resultat. Vad det gäller Elfsborg var ju sponsoraktiviteter och engangemang kring matcher både före och efter stort fram till pandemin och marknadsavdelningen var på topp med kreativa lösningar och bra upplägg i ex hallen. Och andra sidan var ju spelartruppen självsäljande 2005-2017 med f.d proffs,landslagsspelare och coming men som både barn och vuxna såg upp till. Vi var utmanare och fotbolls-Sverige pratade om Elfsborg.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 10 maj 2023 kl 15.19
Om nu Elfsborg skulle bli av med fler spelare i sommar så ökar chansen att kunna värva nya eftersom fönstret blir 8 veckor istället för som nu 4. Fotbollskanalen:

"Svante Samuelsson, sportchef för ligaorganisationen Svensk Elitfotboll, förklarar för Fotbollskanalen att det enda som återstår innan allt är klart är att de nya datumen rent tekniskt ska registreras i Fifas system.

"Det borde lösa sig inom kort", skriver Samuelsson i ett sms.

Joakim Lindström på Svenska Fotbollförbundets övergångsavdelning, vilken sköter de praktiska bitarna i processen, bekräftar att förändringen snart är igenom."

- Vi har fått besked från Fifa om att de godkänner åtta veckor i sommar och vi räknar nu med att transferfönstret kommer öppna den 7 juli, säger Lindström.

Nu hoppas jag att vi får behålla vår trupp, men man vet ju aldrig.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 10 maj 2023 kl 16.03
Apropå försäljningar. Elfsborg har ju en rejäl procent, 15, på en eventuell försäljning av Jesper Karlsson. Enligt många media är Lazo ute efter vänsteryttern, det skriver Fotbollskanalen.

Prisssumman säga ligga på 20 miljoner Euro om det blir affär (håller tummarna), det skulle ge oss omkring 34 miljoner kronor att lägga till de 27 vi fick vid övergången till AZ Alkmaar.

Om vi får pengarna kanske vi skulle satsa en del av dessa på att värva Rhodèn?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 10 maj 2023 kl 18.01
Ge fan i att svära och du får besök av Elfsborg. BT har en solskenshistoria:

"Fula ord, bråk och brist på respekt har tidigare präglat spelet på Daltorpskolans fotbollsplan. Nu har bättring skett – och belöning kommit i form av tre Elfsborgsspelare.

– Alla har skött sig bättre för att få träffa dem, säger Israela Efrem."


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 10 maj 2023 kl 19.36
Laddade just ner appen Elfsborg Live. Bara kollat runt lite, men kul att man kan gå in på senaste matchen och scrolla sig igenom händelserna och se motsvarande videoklipp.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 10 maj 2023 kl 21.54
Man kan ju faktiskt se massor med situationer från alla allsvenska matcher i appen. Väl värt!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 11 maj 2023 kl 8.37
Bo>>> Har pillat på appen och har bara en synpunkt, den är bra, men det ska f-n som gammal titta på en mobilskärm.

Föredrar att kolla höjdpunkter på Discovery eller på Discoverys twitterkanal där det finns en uppsjö med korta klipp på händelser. Så appen får vara till dess att man är på resa utan dator.

Tippa Omgång 8.


Lenny Engström, Länghem - torsdag 11 maj 2023 kl 9.14
Nu börjar snart allvaret. Vi har haft ett märkligt spelschema, efter matchen mot Häcken har vi fått 7 (lätta matcher). När 6 av dessa matcher är spelade har vi vunnit 5 och spelat oavgjort i en av dem. Detta är naturligtvis positivt, då denna typ av matcher ofta inte har gett den poängutdelning vi haft i år. Nu gäller det att (beta av Värnamo). Sedan är det idel svåra matcher som återstår innan serien vänder. Visserligen har flera av dessa lag underpresterat, jag tror att flera av dessa lag är bättre än vad dom hittills visat. Hoppas verkligen att vi inte får se en sommar som förra året, massor av matcher utan seger. Men jag tror inte vi kan hålla ett poängsnitt på 2 under denna period. Även direkt efter serien har vänt har vi flera svåra matcher.

Marko Burazor, Ulricehamn - torsdag 11 maj 2023 kl 10.46
Då har man tippat omgång 8 här på Vi Gule. Gör det ni också.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 11 maj 2023 kl 13.39
Lenny>>>> Norrköping borta är svår, men inte omöjlig. Ifjol tappade vi en ledning med 2-0, har vi en sån i år tror jag inte vi tappar.

MFF hemma blev oavgjort ifjol och vi kanske borde vunnit. 1-3 poäng.

Djurgården hemma blev 0-0, kan bli seger så 1-3 poäng.

AIK bortaslog vi ifjol och som Gnaget spelat hittills i år så kan vi upprepa det. Så 8-12 poäng på 4 matcher.

Sen väntar Söderbrödernas AB och Blåvitt hemma och Kalmar borta, ytterligare 6 poäng. Heja di Gule.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 11 maj 2023 kl 14.28
Visst har vi haft ett på pappret lätt spelprogram, efter Häcken, så vi får inse att denna poängskörd hade vi troligen inte haft med ett mera normalt program.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 11 maj 2023 kl 14.53
Fast nu får ingen, ingen spelare, klubbledning, Guliganer, VG-skribenter, publik, polis eller random person på Hötorget ta lätt på matchen mot V-mo.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 11 maj 2023 kl 14.55
Det klagas till och från på Elfsborgs publiksiffror, men jämfört med Söderbrödernas AB så kommer väl ändå de flesta som köpt biljett. FotbollDirekt skriver om Söderbrödernas AB:

"Mjällby hamnade på under 20 000 (19 293 för att vara exakt). Detta trots på förhand 23 000 sålda. I matchen innan så hade det sålts 28 000 och kom gjorde 23 000."

Skulle tippa på att vi maximalt "tappar" 5-600 sålda sponsorsplatser och så mitt årskort då när det inte används. Den är ju köpt, men som sagt nån måste ju använda den för att räknas. Förhoppningsvis använder Guliganerna den eftersom de har tillgång till fär att bjuda in ungdomar/pensioner att testa Elfsborg.

Lars>>> Enligt mina kalkyler så kan vi räkna in 14-18 poäng de kommande 7 matcherna efter Värnamo. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 11 maj 2023 kl 15.04
Bo>>> Lovar att inte underskatta Värnamo. Skrev ju innan de mötte Varberg hemma att seger för smålänningarna nog var det bästa för oss. Alltid svårt att möta lag med kniven på strupen.

Vad IFE inte kan göra är att bara spela delar av matchen som vi gjort på slutet.

Fast det är klart startar vi som gjorde efter tio minuter i andra halvlek mot Halmstad så räcker det med att vi spelar i en halvtimme, för inte tappar vi en ledning på 6-0?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 11 maj 2023 kl 17.00
Här kommer ett tips till spelarna och Thelin hur man kan lägga frisparkar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 11 maj 2023 kl 19.09
Gott argument för att Lagerbielke ska starta. Bland landets bästa på att vinna nick dueller.

Fredrik Sigurd, Borås - torsdag 11 maj 2023 kl 21.01
Lennart...vi slog MFF hemma ifjol och kryssade borta.

Roland Dellton, Lerum - torsdag 11 maj 2023 kl 21.12
För er som är riktigt gamla...Lagerbielkes morfar heter Jan Waldensträm och spelade i Elfsborg på 1950-talet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 11 maj 2023 kl 21.20
Fredrik, se där då har vi ju 10-12 poäng på de 4 matcherna efter Värnamo, tre poäng där och sedan sex i tre efterföljande så kommer vi att ha 35-37 poäng efter halva säsongen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 11 maj 2023 kl 22.06
Roland>>> I Guliganernas senaste medlemstidning finns en intervju med både Waldenström och Lagerbielke. Tidningen får man ihop med ett snyggt medlemskort för endast 150 kronor. Som hittat.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 maj 2023 kl 9.08
Ikväll blir det för damerna att ta sig an Skultorp borta på Orkanvallen. Ifjol blev det oavgjort, seger behövs nog ikväll för att hålla Trollhättan fortsatt bakom.

Fast personligen blir det att se Sheffield Wednesday borta mot Peterborough i första semifinalen i Leauge One.

Inte minst för att se till att Wednesday tar sig till final och upp till Championship, något min min älskade son såg fram emot. Nu får han förhoppningsvis se Owls första steget i afton där han sitter på bästa läktarplats i himlen.

Tippa Omgång 8.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 maj 2023 kl 10.00
Är det någon som har koll på hur det gick erbjudandet mot HBK med årskort, alltså att kunna köpa 3 biljetter för halva priset? Var det någon på VG som utnyttjade detta?

Nu är det ju samma erbjudande för oss som är Medlemmar, alltså upp till 3 biljetter för halva priset. Är det någon som nappar/nappat?


Lars Alexandersson, Linköping - fredag 12 maj 2023 kl 10.12
Napp!

Orkanvallen? Vilket namn ...


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 maj 2023 kl 10.24
Mer om Waldenström och Lagerbielke. BT har en artikel om ännu ett barnbarn till Jan Waldenström, kusin till Lagerbielke.

"Gothia Cups bäste, Schalke 04:s provspelare och deras gemensamma pojklagstränare i Elfsborg.

Fotbollen förde Carl Waldenström, Aleksandar Ceganjac och Almir Avdic åt vitt skilda håll och öden – men nu är trion återförenad i BT-treans succélag Bergdalen. "


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 maj 2023 kl 10.30
Lars>>> Vi får väl hoppas att inte vädret i afton lever upp till namnet. Kul att det nappat.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - fredag 12 maj 2023 kl 15.35
Kan man hoppas på lite skrällar i kommande omgång?

Varberg, Degerfors och Halmstad vinner
Sirius tar minst en poäng
0-0 i ångestmötet på Friends
...och Elfsborg gör som mot BP och HBK
Det hade varit en fin tabell det!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 maj 2023 kl 16.06
Kenneth>>>> HBK har ju besegrat AIK, Djurgården och Häcken hemma och bara torskat mot BP. BP som var så nära att slå MFF, så där har vi hemmaseger.

Varberg har ännu inte vunnit så det blir seger nu i åttonde matchen.

Degerfors blir nog svårast att få till en seger, där får vi leva på hoppet.

Sirius är ju mästare på oavgjort, men vill ha sin första seger så de tar den mot Sillstryparna.

AIK-Blåvitt får gärna sluta 0-0.

Söderbrödernas AB får gärna spöa Djurgården och givetvis så ska Elfsborg ta hem en seger hemma mot Värnamo.

Där har vi esset i rockärmen, Marko tar med sin mamma. Hon har än så länge bara sett segrar så hon ser till att det blir en till.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 maj 2023 kl 17.57
I väntan på matchen på söndag kan man kolla på dessa videosnuttar. Första ett bra argument för plastgräs.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 maj 2023 kl 20.11
Elfsborg leder med 2-1 borta mot Skultorp efter en dryg halvtimmes spel. 0-1 Linda Westberg Carlsson och 0-2 Vanessa Lopez. MinFotboll uppdaterar resultat.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 maj 2023 kl 21.36
Elfsborg vann med 3-1, sista målskytt i 87:e minuten, Hanna Jiozon. Tabell.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 maj 2023 kl 22.01
Skultorp - Elfsborg 1 - 3. Matchrapport.

Tippa Omgång 8.


Marko Burazor, Ulricehamn - fredag 12 maj 2023 kl 22.05
Lennart>>>> Min mor har en jäkla press på sig nu haha. Utöver min mor är vi tre andra som åker. Två Timmele bor och jag från Ulricehamn

Marko Burazor, Ulricehamn - fredag 12 maj 2023 kl 23.03
I år har jag ett litet jubileum att fira. Det är nämligen 20 år sedan i år som jag gick med i Guliganerna 2003.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 13 maj 2023 kl 10.01
Det sägs att en stor bettingfirma tittar på VG innan dom sätter oddsen på IFE:s matcher. Internt kallar dom det för ”mammakollen”.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 13 maj 2023 kl 11.36
Fick mail från IFE imorse om matchen. Bra där, känns som om Elfsborg har ”steppat upp” ansträngningen att sälja biljetter. Men…för andra gången på mycket kort tid fungerar inte länken till biljettförsäljningen….

Snälla elfsborg.se, ni måste provtrycka alla länkar INNAN ni publicerar.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 13 maj 2023 kl 11.44
Grattis på 20-årsdagen Marko.

Bo>>> De har koll på Markos morsa, bara 1.44 för hemmaseger.

Visst borde man kolla länkar när man vill få folk att köpa biljetter. Själv är jag djupt deprimerad idag. Sheffield Wednesday spelade med 98% säkerhet bort chansen att gå till final på Wembley, detta genom att torska borta mot Peterborough igår. Allt som kunde gå fel gick fel. Flera grova missar ledde till att det istället för ledning med ett eller två noll blev 0-1 genom att vår målvakten missade grovt och på den vägen fortsatte det.

Imorgon vill jag inte se Elfsborg göra samma misstag för då hoppar jag i havet.

Minst fyra fattas för att nå antalet tippare i omgång 7. Klockan 15 idag sista chansen att tippa och vinna Omgång 8. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 13 maj 2023 kl 15.47
Tungt på skadefronten, Både Söderberg och Zeneli småskade och missar matchen imorgon, lägg till det Baidoo avstängd, men Boateng tillbaka i truppen. Liksom Bernhardsson som lär börja på bänken.

GP: Thelin inte orolig.

– Vi får hitta lösningar. Jag tycker att vi har många intressanta möjligheter, säger Thelin.

"Elfsborgs preliminära startelva mot Värnamo (4-2-3-1):

Hákon Valdimarsson – Johan Larsson, Sebastian Holmén, Gustaf Lagerbielke, Niklas Hult – Emmanuel Boateng, André Römer – Jacob Ondrejka, Timothy Ouma, Jeppe Okkels – Sveinn Gudjohnsen

Avbytare: Tim Rönning, André Boman, Gustav Henriksson, Ibrahim Buhari, Kevin Holmén, Alexander Bernhardsson, Ahmed Qasem, Gottfrid Rapp, Jack Cooper Love "

Degerfors hade behövt Lagerbielke idag, getingarna har gjort tre mål på fasta situationer och sen ett skott från nära håll strax före paus, ett resultat som inte helt speglar spelet, men det är nu en gång för alla målen som räknas. Häcken kommer att vinna utan problem. .


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 13 maj 2023 kl 17.28
Tycker att Degerfors börjar se ut som en toppkandidat att åka ur Allsvenskan. De hade en bra period mot Häcken första 20 minuterna när de var med i maatchen, men när målen började rulla in föll de ihop. Struntade i att se andra andra halvlek. På 8 matcher har de släppt in 23 mål.

Varberg måste ta en trepoängare idag om de inte vill tävla med Degerfors om att vara solklar nedfyttningskandidat.

Elfsborg behöver visa mot Värnamo att vi kan ta upp kampen med Häcken om andraplatsen och att göra mål. BK Röva har gjort 23, just nu har vi 18.

Om det inte varit för osäkerheten på mittfältet medskador och avstängningar så hade jag sagt att fem mål hemma mot Värnamo är en solklar möjlighet, nu nöjer jag med att det är möjligt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 13 maj 2023 kl 17.35
JCL vet vad som krävs imorgon mot Värnamo:

"Vi måste köra på direkt från start och vara vakna under 90 minuter."

"Vad blir nyckeln för att Elfsborg ska ta ytterligare en seger?

– Att ha självförtroende i det vi gör. När vi vinner bollen ska vi utnyttja att vi är skickliga i omställningsspelet. Vi ska ha respekt för att de är ett bra och spelskickligt lag, men vi får inte bli passiva utan köra på med vår matchplan. "


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 13 maj 2023 kl 17.57
Inlägget inte om Elfsborg, men ett gott skratt sägs ju förlänga livet så skratta och lev.

Torns IF har humor. Här på Twitter. Kolla foto och text. Riktigt kul.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 13 maj 2023 kl 18.10
Bo>>> Det är tydligen inte bara Elfsborg.se som inte klarar av att publicera fungerande länkar.

Inlägget inte om Elfsborg, men ett gott skratt sägs ju förlänga livet så skratta och lev.

Torns IF har humor. Här på Twitter. Kolla foto och text. Riktigt kul.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 13 maj 2023 kl 19.28
Elfsborg har nu ytterligare press på sig efter det att Peking slog Varberg och passerade oss i tabellen.

Varberg och Degerfors leder nu klart vilka som ska åka ur i år. Båda lagen läcker som såll när de väl släppt in första baklängesmålet, ja utom när de mötte oss.

Jag hoppas fortsatt att AIK och Blåvitt fortsätter att ge de båda kandidaterna en kamp om nedflyttning men tvivlar på att AIK och Blåvitt klarar det.


Marko Burazor, Ulricehamn - lördag 13 maj 2023 kl 22.11
Lennart>>>Tack så mycket. Ångrar inte en sekund att jag blev Guligan. Fler år ska det bli.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 10.40
BT-Elvan är samma som i GP. Hm?

Valdimarsson

Larsson, Holmén, Lagerbielke, Hult Boateng, Ouma, Rømer

Okkels, Guðjohnsen, Ondrejka

Avbytare: Rönning, Boman, Henriksson, Buhari, K. Holmén, Bernhardsson, Qasem, Cooper Love, Rapp.

Lätt skeptisk till att Boateng startar, han var borta i tre veckor från träning och spel och tvivlar på att en vecka i träning är tillräckligt. Risken är stor att han övertänder om man han missar och då vet vi vilket färg på kortet det blir.

Jag hade hellre tagit någon av JCL eller Qasem, men det är ju jag det. Thelin är ju den som bestämmer, apropå Thelin så har BT en atikel:

"Elfsborgs succévår visar det tydligt: Jimmy Thelin har utvecklats som matchcoach.

Men på en position måste han nu bestämma sig – innan de riktigt tuffa matcherna kommer."

Undrar om vi kommer över 5 505 idag? För trots supererbjudande för medlemmar, bästa sittplatser för vuxen 157:50, ståplats 87:50, så verkar det inte vara jätterusning än så länge. Hoppas jag får fel. Med regn som väntar så kan ju inte stranden vara ett alternativ.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 11.04
Noterar att Unibet höjt oddset för Elfsborgsseger två gånger sedan gårdagens 1.44, först till 1.47 nu är det 1.50. Har något hänt Markos mammma?

Krister Sandberg, Skoghall - söndag 14 maj 2023 kl 11.22
Lennart---Svenska stenhus arena; där det krävs mycket god simkunnighet för att få vara bollkalle😀

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 11.26
Krister>>>>

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 15.09
Jösses, ingen straff???

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 16.02
Visserligen bättre första än i de två senaste, men vi måste göra mål och när ska vi ha flyt med straffar? Enligt mig borde vi haft två, skottet från Larsson på en hand och sedan på slutet tacklingen av Qasem på slutet, försvaren är ju inte ens i närheten av bollen.

Kom igen och gör oss glada i andra. Heja di Gule.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 14 maj 2023 kl 16.02
Undrar vad som skiljer i bedömningen för Hammarbys straff och vår uteblivna? Båda tar på försvarsrens knä och på handen. Det ena blir straff och det andra inte. Hur kan man döma så olika på 2st nästan identiska situationer?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 16.07
Kenneth>> Liten rättelse, Larssons skott tar på hand sedan ben, skottet på Djurgårdentar på benet och sen på handen, men eftersom spelaren trycker till bollen med handen blir det straff, hade han haft handen still, ingen straff.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 17.28
Det tog sig i andra och en välförtjänt seger, borde väl gjort några till, men en sa inte va kräsen.

Valdimarsson blandade och gav idag, flera bra saker och så några underliga ingripanden,men fjörde nollan av 8 är mer godkänt.

Tycker synd om Römer som inte fick något mål med sig, han får skylla på målvakten.

Kul att se Qasem, den killen blir proffs inom 12 månader. Ondrejka visade varför han blev proffs i Belgien.

Enda negativa idag är hur Elfsborg sköter biljettförsäljningen, följde den i flera dagar och trots att det bara återstod en handfull platser på en sektion av de fyra på nedre Sjuhärad så var hålen stora och det kan inte enbart skyllas på att det var sponsorbiljetter som inte nyttjades.

För jag vägrar och tro att folk köper biljetter för 315 kronor och inte går. För flera av de tomma platserna i mitten var till salu för fem dagar sedan och idag markerade som sålda.

Vi ska inte ens tala om övre etaget där alla platser på de 9-10 första raderna var markerade som sålda och några rader längst bak var till salu.


Jörgen Willborg, Borås - söndag 14 maj 2023 kl 17.51
Hult bäst på plan!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 18.13
Jörgen>>> Kan nog hålla med.

Bäst på läktaren? Markos mamma. Tredje raka segern. Fjärde mot Malmö?


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 14 maj 2023 kl 18.14
Hult var bra, Ondrejka var bra, men bäst av alla var Boateng. Vilken match han gjorde!

Marko Burazor, Ulricehamn - söndag 14 maj 2023 kl 18.22
Haha Lennart seger igen. Sa till morsan att hon måste följa med mot Malmö hemma med. Hon skulle försöka få ledigt då hon jobbar helger ibland på Ica i Timmele

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 18.24
Oavsett att alla i Elfsborg var bra, var är publiken?

Fotbollskanalen skriver att derbyt Linköping mot IFK Norrköping i Damallsvenskan lockade 2000 fler än i Borås. Vad göra? Jag fattar noll.

Elfsborg har sex raka vinster, öser in mål, men i helsike att publiken kommer.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 18.25
Marko>>> Vi får ordna en insamling så hon kan ta ledigt.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 14 maj 2023 kl 18.29
Lennart >> Vi skulle ha varit en till om inte du hade bott där pepparn växer. Flytta hem, vetja!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 18.42
Lars>>> Jag har åtminstone en seriebiljett. Skit bara att de inte räknas om den inte används.

Skövde går inget vidare utan våra spelare, sist i Superettan.

Blåvitt har ju fortfarande chansen att åka ur även om det just nu är tre lag som gör sitt sämsta, Degerfors, Varberg och Sirius.

Fast även om Blåvitt lyckas åka ur så kan vi ändå fler matcher i Götet. Gais Leder Superettan och Utsikten är på kvalplats.


Marko Burazor, Ulricehamn - söndag 14 maj 2023 kl 18.56
Förstår mig inte på publiksiffran. 2a i Allsvenskan inför dagens match 5 raka segrar och bara 5600 på plats. Vad är annars roligare i Borås en söndag än att se Di Gule spela boll

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 19.02
Kul klipp från Elfsborg. "Kaffe, kaka, sjätte raka"


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 19.17
Hahaha. Bengalbrännare kan inte ha hög IQ. Malmö pressar på för att göra mål då tänder geniernai Malmöklacken bengaler och matchen blåses av. Tack säger HBK.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 14 maj 2023 kl 19.26
Så fruktansvärt surt…MFF gör mål i 90+6.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 14 maj 2023 kl 19.27
Det verkar vara Malmös år i år.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 19.31
I 94 minuten sker det igen. En spelare i HBK stoppar en anfallande MFF:are med ett brottargrepp och får bara gult kort. Spelförstörandet blir bara värre och värre. När ska domarna sätta ner foten?

Visserligen bra för IFE om MFF tappar poäng, men nu hjälpte inte överfallet för MFF avgör matchen med ett sent mål i 96:e minuten.

BP däremot ser till att Kalmar inte hakar på i toppen. Tack för det BP.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 14 maj 2023 kl 19.35
Det är inte domarna som ska sätta ner foten. De följer bara regelboken. Det är den som måste ändras i så fall.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 19.35
Lars>>> Häcken tar en poäng av skåningarna nästa vecka när vi tar tre mot Peking och så går vi förbi på söndag den 28/5 genom att spöa MFF med 3-0.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 14 maj 2023 kl 19.35
Och det tuffa matchandet i Allsvenskan fortsätter…bara åtta dagar till nästa match. Gäller att ha en bred trupp.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 19.51
Lars>>> Då får vi ändra reglerna och det fort. För som det är nu fotbollen på väg att förstöras.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 20.13
Undrar vad oddset varit på att BP skulle vara bästa Stockholmslag efter 8 omgångar?

Som jag ser det nu så är det väl bara 4 lag som kan vara med och slåss om guld och ett av dessa är vi. Heja di Gule.

Imorgon hoppas jag på 0-0 på kompisarenan.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 20.35
GP har en lång intervju med Tim Rönning, klart läsvärd.

"– Vi är två unga målvakter som båda behöver spela, men jag tror mycket på att vara här och nu. Vad som händer i sommar eller i vinter kan man inte styra.

Man kan ju styra det till viss del, genom att säga till klubben att man vill bort.

– Ja, men det har jag inte gjort. Det är upp till en själv om man vill spela. Gör du det bättre än den andre på din position så spelar du. Jag har inte gnällt på Thelin, det är jag själv som styr det.

– Just nu fokuserar jag på att ta tillbaka platsen, men skulle det dyka upp något längre fram så är det klart att jag kommer se över situationen. Det ska jag inte sticka under stol med."


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 14 maj 2023 kl 20.51
Fem raka hade vi 2012 med guld som följd. Men när hade vi sex raka senast?

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 14 maj 2023 kl 21.00
Vi hade faktiskt hela sju raka 2012!

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 14 maj 2023 kl 21.19
Tack Lars! Ändå vann vi guld det året…

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 21.35
Alltså något är fel när det gäller försäljningen av biljetter hos Elfsborg. Visst var det riktigt gott om folk på Familjeläktaren, men långt ifrån slutsålt. Trots det hävdade Elfsborg strax före match att det var just slutsålt.

Nu är ju detta inte grundproblemet, för det är att många inte bryr sig att komma till Borås Arena.

Jag har varken förklaring eller lösning. Ståplats har ju lyckats vända trenden och ökat om än från låg nivå men ändå. Men hur få folk till sittplats? Billigare än idag går det ju inte att få.

Okej då, jag sitter på en ö Atlanten och klagar så borde väl vara tyst.

Har nu sett höjdpunkterna några gånger och måste säga att Ondrejkas nick är av allra högsta karat. Han hoppar ju nästan högre än Patrik Sjöberg när han knoppar in bollen. Snyggt är bara förnamnet.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 14 maj 2023 kl 21.42
>> Vårgårda. När knoppade Patrik Sjöberg in bollen?

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 14 maj 2023 kl 21.44
Knoppar. Knoppade… Ursäkta. Ja, vansinnigt snyggt av Jakob! Trodde den gick halvannan meter utanför först.

Roland Dellton, Lerum - söndag 14 maj 2023 kl 21.51
Ett sätt att få fler åskådare på matcherna är väl att räkna alla sålda biljetter. Då kommer ju alla sponsorbiljetter som inte utnyttjas med i statistiken😁😁 Ett annat sätt är att låta biljettköpare ha ett bredare urval av sektioner att köpa biljett till. Som det är nu har Elfsborg bestämt att det är två sektioner på Sjuhäradsläktaren som man skall sitta på, om man vill ha en bra biljett. Ända fram till man höjer biljettpriset....

Jörgen Willborg, Borås - söndag 14 maj 2023 kl 21.57
Elfsborgsläktaren var grym idag. Jag har följt Elfsborg på plats i snart 50 år (herregud!) och vår klack har aldrig låtit mer eller bättre vad jag kan minnas. Idag var det inga bengaler heller! Fantastisk utveckling, eller vad säger övriga stofiler, var det bättre förr?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 maj 2023 kl 22.16
Jörgen>>> Stofilen på ön i Atlanten tycker det såg bra ut idag. Bättre förr? Ja det har säkert funnits några tillfällen då jag tyckt det.

Fast jag har aldrig sett så mycket gult någonsin. Riktigt kul när det är gult på läktarna.


Morgan Tidstål, Borås - söndag 14 maj 2023 kl 22.30
Lennart O, håller med om att det är för lite publik, men vad du missade i dina inlägg 17:28 och 21:35 var att regnet öste ner strax före matchstart och att folk flyttade längre upp under tak.
Fortfarande gäller, vinner vi resten av matcherna är guldet vårt, och gult.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 maj 2023 kl 9.02
Morgan>>>> Ett problem med att bo på en ö i Atlanten där det nu inte regnat på drygt två månader är att man tänker bort det där blöta som faller. Tur att det inte regnar som i Borås här, då hade det blivit blött på stadion I Las Palmas eftersom större delen saknar tak.

En av anledningarna att jag om min far valde hans stol på övre etaget på Ålgård var inte enbart att få bästa överblicken utan även regnet. Jag hävdar att de bästa sittplatserna är mittsektionernas på övre etagen rad två till 6.

Håller med om att Elfsborg behöver göra för att vinna guld är att vinna alla matcher. Låt oss ta det i tur och börjing, först Norrköping.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 maj 2023 kl 9.17
Det verkar som att intresset för matchen MFF är ganska stort. Det börjar bli ont om biljetter på flera mittsektioner, så ni som ska gå passa på idag innan priserna höjs med 30 kronor.

Anders Hultin, Borås - måndag 15 maj 2023 kl 11.45
Precis som Lennart skriver, det ser ut att bli mycket folk mot Malmö. O2 har redan sålt slut och det är ett bra tag till match. Vi har plats för 9000 Elfsborgare och jag gissar faktiskt att vi säljer slut denna matchen.

Just nu finns det biljetter på både Sjuhäradsläktaren och Ålgårdsläktaren, men det är få på Sjuhärad och oklart om fler kommer upp. Igår sålde familjeläktaren slut ( folk flyttade pga regnet igår ) , och den läktaren kommer sälja slut även mot Malmö, så vill ni ha plats tveka inte på att köp redan nu i veckan för det rullar på fort nu vilket vi inte varit helt bortskämda med det senaste..

Biljetter


Mattias Palm, Fristad - måndag 15 maj 2023 kl 12.11
Hur är det med ståplatsbiljetter? Hur många sådana finns till försäljning? Tänker på Elfsborgssidan då!

Anders Hultin, Borås - måndag 15 maj 2023 kl 13.34
Det finns 3000 platser på Elfsborgsläktaren. ( Man har tyvärr sänkt kapaciteten flera gånger, när arenan byggdes tror jag det var byggt för 4000 ) Jag är övertygad om 2500 mot Malmö, men det förvånar mig inte om det säljer slut helt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 maj 2023 kl 14.51
Anders>>> När den invigdes angavs 4 000 på ståplatsläktarna, men jag tror att det numera är tillåtet maximalt 3000, om den siffran inte sänkts igen.

Kapaciteten har ju minskat sakta men säkert överallt. det Idag ryms väl bara strax över 2000 på bortasidan. Från början hade Sjuhäradsläktaren 4 700 sittplatser, idag är det väl strax över 4 000 om alla sektioner är öppna. Ålgårdsläktaren hade 5000 och numera vid allt öppet är det väl kanske max 4400.

Ingen risk för utsålt den närmaste tiden.

Om Elfsborg lyckas sälja de 9000 platser vi har mot MFF och fylla de drygt 2500 för bortasupportrarna får vi var nöjda.

Jag tycker inte Elfsborg ska öppna mer än möjligen de två avstängda på övre etaget på Sjuhärad.

Elfsborg måste lära folk att biljetterna kan ta slut. Lite Fantomens anda behövs. Hård mot de hårda.

Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 maj 2023 kl 16.43
Är det någon som har koll på hur det ser ut med biljettillgången på övre etaget på Sjuhärad? Med undantag för D1 så är alla de första 11-12 raderna svartmarkerade, alltså att det skulle våra sålda, mest troligt då sponsorbiljetter eftersom de är markerade från start.

Kan ju vara seriebiljetter en del, men då borde det ju funnits luckor. Brukar finnas ett par rader längs bak att köpa.

När jag ser matcherna på TV har då jag aldrig sett att övre läktarens platser är fullsatta, fast större delen är markerade som sålda och då pratar vi ändå om bortåt 1 500 platser! Jag tycker det är märkligt, minst sagt.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 15 maj 2023 kl 16.50
Lennart >> Kanske läge att kontakta biljettansvarig på Elfsborg och fråga? Så att vi får klarhet och slipper spekulera.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 maj 2023 kl 18.57
Lars>> Det ska jag göra, för som det nu är fattar jag noll hur det fungerar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 maj 2023 kl 19.34
Eftersom skadeglädjen är den enda sanna glädjen kan jag inte undanhålla er Blåvitts sjävmål. Discovery.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 maj 2023 kl 20.29
Har växeltittat lite på bottenmötet mellan Sundsvall och Helsingborg och bottenmötet mellan AIK och Blåvitt där Gnaget gjorde 2-1 i minut 54. Båda matcherna dålig kvalitè.

Det jag reagerar på är underlaget som ser ut som att de anlagt "gräs"mattan för att den ska se ut som GAIS matchdräkt för att störa Blåvitt.

Skämt åsido, de som på allvar vill ha gräs på Borås Arena, där solen inte skiner över hela planen och ligger i växtzon 4 borde se hur det ser ut på Kompisarenan. Trots att de byter gräs flera gånger om året är det en sorgligt syn. Lär ju inte vara billigt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 maj 2023 kl 21.30
Både AIK och Blåvitt vill ge Degerfors, Sirius och Varberg konkurrens om nedflyttningsplatserna. Det gillar jag.

Dags att fundera på Omgång 9. Det blir nytt bottenmöte i Degerfos som tar emot Gnaget. Stockholms bästa lag tar emot Varberg.

Blåvitt ta emot Söderbrödernas AB och Sirius tar sig an HBK.

I andra änden av tabellen möts ettan och trean i Malmö och tvåan möter fyran i Norrköping. Mycket att se fram emot. Heja di Gule.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 15 maj 2023 kl 22.02
Grattis till Magnus Andersson Neumann som vann omgång 8 i tipstävlingen.

Mattias Palm, Fristad - måndag 15 maj 2023 kl 22.04
Anders>>> Tack för snabb info gällande antalet platser, jag har nu införskaffat fem ståplatsbiljetter till familjen!

En helt annan fråga jag skulle vilja lyfta, det här med flaggor under matcherna. Har nu ett par matcher stått med döttrarna på Elfsborgsläktaren och störts av detta "oavbrutna" vajande med flaggor. Det är ju nästintill omöjligt att se något när det blir målchans i straffområdet framför den närmaste läktaren. Jag förstår och har full respekt för att klacken vill förgylla stämningen med gula flaggor, men det är helt obegripligt att man inte kan plocka ned flaggorna när det är spel vid närmsta målet. Det skapar bara irritation bland de som står ovanför och inte ser, nu senast hörde jag själv flera som ropade "Ner med flaggan och låt oss hundra som står bakom också kunna se". Förstår inte vederbörande att det på sikt kan generera att folk inte vill stå där bland klacken och vara med och ropa, om man inte tillåts se något?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 16 maj 2023 kl 10.20
Mattias>>> Flaggor är trevligt, men inte under pågående match.


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 16 maj 2023 kl 10.29
Saxat från MoDos biljettförsäljning: ” Kurva Carlabel är för dig som sjunger. Där flaggor, trumma och megafon och skymd sikt är en del av upplevelsen. ”

Tack, men nej tack.


Marko Burazor, Ulricehamn - tisdag 16 maj 2023 kl 12.24
Kul att det rullar på med biljettförsäljningen inför Malmö hemma. Kan även meddela att min mor lyckats få ledigt då hon ska jobba en annan dag😃 så hon ska stå i klacken med mig mot Malmö. Men först har vi en svår match borta mot Peking. Jag ska åka upp till Norrköping. Vore kul om vi blir många Elfsborgare på plats. Tror det lutar åt två bussar från Borås om jag inte har fel. Glöm heller inte att tippa omgång 9 här på Vi Gule. Heja Di Gule

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 16 maj 2023 kl 14.30
Orkar inte ens länka till när Reinfeldt intervjuas på Discovery om VAR, vilket svammel. Bäst summerat av Torns IF på Twitter.

"Förbundsordföranden använder hela ordboken utan att säga något, nationalarenans gräsmatta är som en konstinstallation, förbundskaptenen tappar huvudet i direktsändning. Det finns ändå hopp för svensk fotboll. I morgon är det Lundaderby. Välkomna till Tornvallen – vårt konstverk!"


Ronnie Karlén, Falköping - tisdag 16 maj 2023 kl 16.35
Varenda omgång är det gnäll på domare,ex skulle vi haft 1 eller 2 straffar mot Värnamo. Malmö hade kört över Halmstad om linjemannen inte varit rädd för publiken och vinkat bort både lägen och mål. Reinfeldt hade helt rätt i sitt resonemang om VAR. De som hörts mest och gnäller mest på domare vill inte ha VAR. Men den tysta stora skaran vill införa VAR. Personligen var jag emot i början men inser att det inte är rättvist eller ekonomiskt försvarbart att inte ha VAR. Nu kommer nog UEFA besluta åt Sverige eller låta våra domare och lag på både dam och herrsidan stå utanför turneringar då vi som enda land är utan VAR. Dessutom är det ju en katastrof att ha ett spelbolag som huvudsponsor till allsvenskan när man inte stödjer rättvisa domslut. Inför VAR =slut på domargnäll efter varje match. Och har jag inte fel har ju redan VG röstat för VAR. De som är emot VAR behöver aldrig kommentera domslut.

Magnus Andersson Neumann, Borås - tisdag 16 maj 2023 kl 16.59
Lars - stort tack för det! Ibland har man tur när man tänker fotbolls-tips.

Magnus Andersson Neumann, Borås - tisdag 16 maj 2023 kl 17.01
Jag håller med Ronnie när det gäller VAR-frågan och tycker du framför de rätta argumenten. Har i tidigare inlägg framfört liknande argument. Inför VAR säger jag helt enkelt.

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 16 maj 2023 kl 17.25
Väl skrivet, Ronnie!

Dessutom tycks det ha blivit en del av supporteridentiteten hos många att vara emot VAR, av någon anledning.


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 16 maj 2023 kl 18.40
Nu kan alla som laddat ner Elfsborg Live-appen se alla mål och diverse andra händelser från senaste omgången i allsvenskan. Varför inte njuta av Degerfors kanonskott till 1-1 eller kanske Ondrejkas nick ett par gånger till!

Man kan inte se alla händelserna direkt utan man får vänta till kl 18 dagen efter sista matchen i omgången. Vill man se allt direkt får man prenumerera på Highlights á 35 sek/månad. Eller dela Discovery abonnemang med t.ex. Lennart.


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 16 maj 2023 kl 18.48
P.S. Tittar på surfplatta, mobil funkar nog också men blir lite litet.

Jörgen Willborg, Borås - tisdag 16 maj 2023 kl 19.14
Östersunds FK (FuskKlubb) får vackert betala tillbaka 3,8 miljoner i pandemistöd. Det kommer väl att överklagas, men till slut hinner verkligheten ifatt. Då borde vi vara av med den skitklubben i elitfotbollen? #financialfairplay

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 16 maj 2023 kl 19.53
Stor artikel om Wigar Bartholdson i Dagens Nyheter.

Jan Johansson, Borås - tisdag 16 maj 2023 kl 20.40
Karim i ÖIS - vilken spelare! Köp!

Anders Hultin, Borås - tisdag 16 maj 2023 kl 20.48
Ang flaggor på läktarna så är ju även dert en fråga som delar publiken. Jag flaggar en hel del med större flaggor och försöker göra det mindre vid eget anfall.. Och jag håller med om att det finns bättre och sämre sätt att vifta på. Men jag kan ju säga att jag hellre ser att det är flaggor hela matchen om alternativet är att inte flagga alls.

Själv stod jag i flera år med ryggen mot planen och det säger ju kanske en del om vart mitt fokus ligger på matcherna. Det är inte på planen, utan att leverera på läktaren, den inställningen önskar jag fler hade även hos oss. Då jäklar hade det blivit liv i luckan på arenan.
Men jag förstår förstås att många andra vill se mer av själva spelet än mig, men väljer man att stå mitt i klacken flaggor något man får leva med. Men visst ibland kan även jag tycka att flaggorna vajar för mycket, men det kanske har med att man blir äldre.

Sen måste man ju kommentera alla trötta insändare i BT som varit det senaste och flera år tillbaka som främst rör bengaler. Många trycker på att de skrämt bort publiken från arenan. Här är lite fakta om hur publiken utvecklats. 2019 känns siffrorna dessutom i överkant, då man räknade på ett annat sätt.
Hösta siffran på Elfsborgslätaren / snitt arenan
2019 - 1082 /5823
2021 - 1820 / 3 081 (7 667 utan restriktioner)
2022- 1955 /6494
2023 - 2360 / 6195 ( Hittills och då har vi inte mött några publiklag än )

Sedan ifjol har det aldrig varit så mycket pyroteknik på arenan från Elfsborgssida, aldrig. Tycka får man göra vad man vill om det. Ändå mer än dubblar Elfsborgsläktaren och arenan i stort ökar också. Enstaka personer får gärna säga att publiken blivit bortskrämd, Men det är faktiskt lögn och det tycker jag man ska ha med sig när / om man läser de orimligt många insändarna i ämnet. Själv tror jag mest att det är någon enstaka person som inte orkar ta sig till arenan längre som skyller på något. Men sak är säker, publiken ökar på arenan och det är otroligt glädjande!


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 16 maj 2023 kl 22.17
Jag måste tillstå att ju äldre jag blir ju häftigare är det med både flaggor i allmänhet och bengaler i synnerhet! Helt seriöst. Jag kan dessutom välja om jag vill stå på EL eller sitta, stå i klacken eller inte. Såväl på bortaplan eller hemma. Så jag håller med Anders inlägg ovan att aldrig förr har det varit mer tryck på våra hemmamatcher än nu. En fröjd att se att Elfborgsläktaren är bättre än någonsin! Hatten av!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 17 maj 2023 kl 15.22
Det var länge sedan Elfsborg hade tre spelare i veckans lag hos Discovery. Hult, Römer ocg Valdimarsson. Det ser vi gärna fler gånger.

Tippa Omgång 9.


Gert Björnalm, Borås - onsdag 17 maj 2023 kl 15.51
Jag skulle aldrig (tror jag) sluta gå på matcher bara för att några får för sig att kapa festen och bränna bengaler. Och det är antagligen ganska få som faktiskt slutar att gå av det skälet, i alla fall så länge det inte spårar ut totalt. Men jag kommer att fortsätta tycka att det är korkat och otroligt egoistiskt att bränna bengaler bara för att man själv tycker det är kul, trots att (antagligen) den största delen av publiken och polisen är starkt emot.

Att ledande personer i klack och guliganerna gång på gång vägrar att uttala sig emot bengaler, men då och då för, gör att jag hittills aldrig gått med som medlem i guliganerna. Sen får dessa gärna tycka att det inte hör ihop och att jag har fel i min argumentation, men för min del så är det så jag resonerar. Hade det inte varit så hade jag antagligen gått med som stödmedlem.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 17 maj 2023 kl 16.06
Gert>>> Instämmer i första delen helt och fullt, men är och kommer att förbli medlem i Guliganerna för att det är mitt kärleksbarn.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 17 maj 2023 kl 16.53
Snygga mål förtjänas att ses igen och igen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 17 maj 2023 kl 19.04
Hade tänkt fråga om texten till Guliganernas Macken, men hittade den.
Här på läktaren där sjunger vi
För di gule skapar vi magi
Vi har alla fått en stad
Ett lag, en dröm
Att nå tillsammans

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 17 maj 2023 kl 19.45
Noterar att MFF har något som Elfsborg borde ha, eller det kanske redan finns?

"För att maximera stödet på plats till mötet med BK Häcken vill vi påminna om att du som är årskortsinnehavare och inte har möjlighet att vara på plats på söndag enkelt kan låna ut ditt årskort digitalt."

Mitt kort finns fysiskt att låna om någon pensionär/ungdom vill stå på Elfsborsläktaren, hör av er i god tid så ordnar vi det.


Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 17 maj 2023 kl 20.26
Macken-ramsan är kul! (Eller vad säger du, Peter Wiberg? ) Men är det bara en vers? Går den på repeat?

Jag ser ju en del matcher i Norrköping, så jag får utskick från Snoka då och då. Till matchen på måndag är det dessvärre inplanerat att fira korgbollmästarna (i pausen, förmodar jag) - bara att hoppas att inte speaker-dåren dyker upp på Parken också.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 17 maj 2023 kl 20.46
Elfsborg U tappade sina första poäng idag hemma mot Borgstena IF (Fristad/Borgstena/Sparsör, matchen slutade 1-1.

Lars>>> Så vitt jag vet finns det bara en vers som sjungs med text först å sedan trallas den en gång och så börjar den om. Jag gillar den, men så är jag ju storälskare av Macken. Avdelning kuriosa följer.

Macken som användes i utescenerna låg för övrigt i Bitterna mellan Vedum och Lekåsa. Passerade den åtskilliga gånger när mor och far bodde i Lekåsa och hämtade och lämnade mig i Vedum, järnvägsstationen som användes i filmen, Stinsen brinner.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 18 maj 2023 kl 9.07
Damlaget möter Råda idag klockan 12 på Borås Arena på Folknykterhetens dag. Heja di Gule.

Omgång 9.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 18 maj 2023 kl 10.45
Visst vore det kul om Mjällby vann cupen idag? Eller är det bättre av europataktiska skäl att BKR vinner?

Stefan Carlsson, Arentorp - torsdag 18 maj 2023 kl 10.55
Passa på att stötta di gula hemma mot Råda klockan 12. Seriebiljett gäller.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 18 maj 2023 kl 11.04
Bo i Hässelby >> Vinner Häcken får ju Kalmar ECL-platsen, och jag vet inte om de skulle lyckas bättre i Europa än Mjällby.

Ytterligare en anledning för oss vespofober att hålla på Mjällby.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 18 maj 2023 kl 11.12
Tack, Lars! Då säger vi så.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 18 maj 2023 kl 14.24
6-0 till damerna över Råda BK. Sjätte raka och med fem målskyttar, Vanessa Lopez 2, Izabella Bergström, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Hanna Jiozon och Alva Sjöström.

29-2 i målskillnad.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 18 maj 2023 kl 15.56
Môcke bra av Di gula! Och BKR verkar ha kopplat greppet om cupen. Men…

…vad händer med Allsvenskan? Inga matcher? Tvinga mig inte tillbaka till hockeyn…


Ronnie Karlén, Falköping - torsdag 18 maj 2023 kl 19.21
Häcken vinner sin 4,e titel sedan 2016. Dvs ett guld varannat år. Det är klass. Det är det fotboll går ut på. Vinna titlar,inget annat. Kapitalet ska arbeta på plan och inbringa mer kapital. Häcken skapar nu även kapital för KFF,precis som MFF gjorde för oss. Men med VAR hade kanske MAIF fått en straff vid 0-0 och fått chansen på många miljoner.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 18 maj 2023 kl 20.37
Ska bli intressant att se vad straffet blir för Mjällby och Häcken efter skandalen efter slutsignalen. Klubbar bötfälls ju med 10 000-tals kronor för att de haft sina egna små barn på innerplan så här borde det ju bli miljonböter när folk stormar planen och sedan startar bråk.

Roland Dellton, Lerum - torsdag 18 maj 2023 kl 21.07
Ronnie. ja, med VAR hade kanske matchen fått en annan utgång. Men VAR skall vi inte ha., det skapar bara en massa avbrott i spelet och dessutom rättvisa. 😁 Det räcker med målvakter som sätter sig ner eller spelare som simulerar skador. Hurra vad bra vi är i Sverige!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 18 maj 2023 kl 21.24
Roland>>>> VAR kanske kan fixa nåt mål eller offside, men spelsabotaget gör det inget åt. VAR hade mest troligt inte använts vid smällen i skallen eftersom det inte var en situation med ett solklart rött kort.

Däremot hade det åtminstone i efterhand kunnat straffats om det bedömts vara medvetet. Jag har hela tiden hävdat att vad som behövs är en nämnd, typ hockeyns, som i efterhand straffar alla dessa myglare och spelsabotörer som förstör fotbollen. Som oskicket att stoppa anfall och allt som sker är ett gult kort och kommentaterna mer eller mindre hyllar det.


Ronnie Karlén, Falköping - torsdag 18 maj 2023 kl 21.35
Roland… du får ha vilken uppfattning du vill om VAR. Helt okey. Bara man inte gnäller om domslut. Nu är det ju så att de enda förlorarna utan VAR är 32 elitklubbar som inte får rättvis bedömning. Misstankar om uppgjorda domslut eller spelare/ ledare dom påverkar matcher. Dessutom sponsrade av spelbolag. Svensk fotboll är inte seriös utan VAR och många följer det via tv för att kunna se det som borde VAR granskas på arenorna. Svensk fotboll är inte seriös i dag. Vi är enda landet i dag där man kan muta domare för en tveksam straff som VAR skulle kunna fria. Frågan man istället borde diskutera är om korruption förekommer?

Roland Dellton, Lerum - torsdag 18 maj 2023 kl 21.36
"VAR hade mest troligt inte använts vid smällen i skallen eftersom det inte var en situation med ett solklart rött kort." Vårgårda-VAR används väl inte bara situationer med utgång rött kort??

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 18 maj 2023 kl 21.53
Roland>> Nej, men eftersom diskussion om VAR rörde smällen i skallen så kommenterade jag det. För mig är det så många saker som är viktigare än VAR, om det införs så ändrar det inte spelsabotaget som breder ut sig allt mer. Kan leva både utan och med VAR.

"Skadade" målvakter borde få sitta vid sidan av planen och "vårdas" och så får laget ställa en annan spelare i mål eller byta in en reserv. I samma stund försvinner det.

Om fuskande spelare som simulerar skador, filmar till sig frisparkar eller straffar straffas i efterhand med några matchers avstänging så försvinner detta, men inte med nuvarande system. Det blir bara värre.


Ronnie Karlén, Falköping - torsdag 18 maj 2023 kl 21.54
Roland… givetvis hade den straffsituation granskats. Sen hade bedömningen blivit om han fick nicka ostört eller om målvakten träffade innan nicken. Dessutom hur satsningen var. I detta fall tror jag på straff och ev en annan cupmästare. Men utan VAR kanske domaren var mutat? Med VAR kan ju det va pengarna i sjön. Förekommet mutor eller uppgjorda saker i matcher av ekonomiska syften i svensk fotboll. Svar JA. Därför måste VAR införas. Och även Elfsborg och spelare i vår klubb har ju varit involverade över tid. Ska svensk elitfotboll vara ”ren” är VAR ett givet och nödvändigt instrument. I dag är det upp till domare… det är inte seriöst. Utan VAR har ”gängen” mer marknadsandelar att ta.

Roland Dellton, Lerum - torsdag 18 maj 2023 kl 22.18
Ronnie- Läs "Matchfixarna" av Jens Littorin. Tyvärr visar böckerna att du har rätt i mycket. Författaren var gäst hos "Gamla Elfsborgare" för något år sedan och berättade om sådant vi inte trodde fanns.

Ronnie Karlén, Falköping - torsdag 18 maj 2023 kl 22.35
Roland..jag vet mycket mer som den boken INTE avhandlar. VAR är nödvändigt om svensk fotboll ska vara seriös. Och mer rättvis. Matchfixning mm är så otroligt utbrett som ingen kan förstå. Från allsvenskan till div 4. Därför ska domare ha hjälpen med VAR och SEF möjligheten kontrollera domslut via VAR. Då blir Svensk fotboll mer seriös

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 18 maj 2023 kl 23.38
Nu börjar debatten spåra ur. Hur skulle VAR stoppa matchfixning? I stort sett alla exempel som ges i de böcker, artiklar och TV-program som jag läst/sett handlar ju om spelare som fixar straffar, röda kort, hörnor och så vidare. Hur skulle VAR stoppa det?

Ronnie Karlén, Falköping - fredag 19 maj 2023 kl 0.03
Lennart… om man tänker till och använder hjärnan kan ju ex”gänget” ge domaren 100 lax med uppdrag att blåsa en straff. VAR kanske visar att det inte är straff… matchfixning… Kan det förekomma i Sverige? Ja. För vi har inte VAR. Kan linjemannen vinka för att ex ett lag inte ska göra mål ? Ja, för vi har inte VAR. Mm,mm. Men sen vill folk ha cctv överallt för att motverka brott. Men inte i svensk fotboll ,trotts att man vet att brott förekommer. Att inte ha VAR är en garant för felaktiga domslut,orättvisa,organiserad brottslighet mm. Det kommer ej finnas domare om några år och svensk fotboll kommer leva på en bakgård.

Ett litet utdrag:

Vadhållning innebär att man satsar pengar på något som kommer att hända i framtiden, eller på något som redan har hänt men utan att man vet resultatet.

Vadhållning är vanligt inom olika former av spel på sport. Man kan satsa på vilket lag som kommer att vinna en match, eller tippa vilka matcher som kommer att bli mest målrika. Fotboll är den vanligaste sporten, men det går att spela på i stort sett alla sporter.

Den nya spellagstiftningen anger följande inskränkningar i spelutbudet:
Ingen får erbjuda vadhållning på händelser eller evenemang där den övervägande delen av deltagarna är under 18 år.
Ingen får erbjuda vadhållning som är stötande eller olämplig ut allmän synpunkt.
Ingen får erbjuda vadhållning som omfattas av kommande föreskrifter om förbud med avseende på matchfixning.
Spelbolagen är ansvariga för att dessa begräsningar följs, samtidigt som Spelinspektionen gör kontroller och tar fram föreskrifter som ytterligare kan reglera vilka händelser det är tillåtet att ha vadhållning på.

Ett allt mer uppmärksammat problem är matchfixning. Med matchfixning avses manipulation av resultat av en match, tävling eller turnering där idrottare, tränare, ledare, domare eller andra deltagare försöker påverka utgången i en tävling eller enstaka händelser i tävlingen i syfte att ge sig själva eller andra ekonomisk vinning. Manipulation av resultat ses av många som ett av de största hoten mot idrotten i dag. Manipulation av resultat involverar ofta organiserade kriminella nätverk och är en prioriterad fråga för myndigheter, idrottsrörelsen och brottsbekämpande organ över hela världen.

Spelfuskbrott infört
Spelfuskbrottet, infört 1 januari 2019, innebär att den som otillbörligen vidtar en åtgärd som är ägnad att påverka utgången av ett spel som omfattas av licenskrav enligt denna lag kan dömas för spelfusk till fängelse i högst två år. Syftet med brottet är att straffa otillbörlig påverkan av utgången i ett spel om pengar, inte att straffa osportsligt spel. Åtgärder som endast syftar till att vinna idrottsliga fördelar är inte straffbart. Endast faktiska handlingar kriminaliseras.

Matchfixningsråd för att motverka matchfixning
Det har inrättats ett särskilt matchfixningsråd där Spelinspektionen, regeringskansliet, polis, åklagare, spelbranschen och Riksidrottsförbundet samverkar för att motverka manipulation resultat, så kallad matchfixning.

Spelinspektionen har tagit fram föreskrifter om åtgärder mot manipulation av resultat
Spelinspektionen har meddelat föreskrifter om förbud eller begränsningar av spel på vissa tävlingar eller händelser för att begränsa risken för matchfixning. Föreskrifterna har tagits fram genom avstämningar i en referensgrupp med Riksidrottsförbundet och branschorganisationerna.

Spelinspektionens föreskrifter
SIFS 2020:2 Spelinspektionens föreskrifter och allmänna råd om begränsningar och förbud mot viss vadhållning för att motverka manipulation av resultat (bl.a. matchfixning) inom sport samt rapportering av misstänkt manipulation

Spelinspektionens nyhetsbrev


Johan Nilsson, Göteborg - fredag 19 maj 2023 kl 9.58
Sanslös vändning av Sheffield Wednesday igår! I klass med Sveriges 4-4 mot Tyskland. Gissar att en viss skribent här är på gott humör idag.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 19 maj 2023 kl 12.04
Ett inlägg som inte handlar om Elfsborg, men som visar att omöjligt finns inte i fotbollens värld.

Miraklet i Sheffield. I stort sett alla räknade med att Sheffield Wednesday var chanslösa efter 0-4 borta mot Peterborough, inklusive mig. Aldrig tidigare har ett lag i slutspelssammananhang i ligan i England vänt ett underläge större än 2 mål.

Wednesday gjorde det och Liam Palmer som spelat sedan knatteåldern för klubben sätter 4-4 97:30 in i matchen! 1--1 i förlängningen och sedan 5-3 på straffar. Så ska en slipsten dras.

Att tippa rätt resultat är svårt, men det går. Omgång 9. Heja di Gule.


Ronnie Karlén, Falköping - fredag 19 maj 2023 kl 13.56
Grattis Lennart. En otrolig match/upphämtning och dessutom otroligt kul för staden/supporters till SWFC. I går anade du nog ”ugglor” i mossen….

Bo Andersson, Hässelby - fredag 19 maj 2023 kl 17.08
När jag ser att nätet rasslar far blicken blixtsnabbt till linjedomaren, sedan till huvuddomaren. Inom loppet av en sekund vet jag om målet är godkänt och kan leva ut mina känslor. Ska man behöva vänta 5 minuter kan man lika gärna följa matchen på text-tv.

VAR tittar bara på målsituationer, straffsituationer och röda kort. Därför är det ett alltför trubbigt verktyg mot olika typer av matchfixning. Det enda som (hjälpligt) fungerar är att bettingbolagen följer och rapporterar anormala spelmönster och att berörda förbund granskar dessa matcher i efterhand.

Dagens Nyheter rapporterar om hur otroligt stor spelmarknaden är i Asien: ” I de sex [svenska] division 2-serierna spelas det i snitt för nära nio miljoner per match och för drygt fem miljoner hos asiatiska bolag.”

Jag tror att vårt inflytande över de asiatiska spelsyndikaten är högst begränsat, och vi för nöja oss med de europeiska bolagens kontroll och hålla ett öga på spelare med upprepade konstiga beteenden.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 19 maj 2023 kl 17.18
Efter drömsegern igår så tänkte jag drömma ihop en perfekt utgång av omgång 9.

Först ut på lördag Degerfors mot AIK, seger för brukslaget med 1-0 sitter bra.

Söndagen bjuder på lite revansch för Mjällby som tar en poäng, 1-1 borta mot Djurgården.

MFF och Häcken spelar 0-0.

BP går på en mina och tappar till Varberg som tar sin första seger efter 2-1 borta.

Blåvitt lyckades kvittera till 2-2 i sista matchminuten mot Söderbrödernas AB.

Kittens Sirius vinner med 3-1 mot gästande HBK.

På måndag slår Värnamo gästande Kalmar med 2-0.

Till sist på bilförsäljarstadion i Norrköpingså tar bortalaget IFE en övertygande seger med 3-0 efter en kanonstart med 2-0 efter 12 minuter. Ondrejka och Bernhardsson. I andra halvlek fastställer inhoppande Zeneli slutresultet med ett snyggt mål i minut 68.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 19 maj 2023 kl 17.38
Har alltid varit emot våld i samband med fotboll, en orsak till att jag var med och bildade Guliganerna. Enligt mig borde våldsverkare på fotbollsarenor bli avstängda minst 10 år.

Jag hoppas därför att AZ Alkmaar blir avstängda i några år från Europacupspel eftersom man uppenbarligen inte kan hantera våldsverkare.

Har man såna hjärndöda "anhängare"som anfaller sektionen där West Hams spelare hade sina familjer då ska man stängas av.

Givetvis innebär en avstängning att Alkmaar får sälja Jesper och så får vi en belöning när de straffas.


Lars Alexandersson, Linköping - fredag 19 maj 2023 kl 17.53
Jag tittade på delar av två cupfinaler i går: Mjällby-Häcken (utan VAR) och FCK-Ålborg (med VAR).

I den första missade domarna att en Mjällbyspelare blev knockad av Häckenmålvakten efter att han nickat bollen. Inte så konstigt, för det var svårt att se i hastigheten. Mjällby gick miste om en solklar straff, vid ställningen 0-0.

I den andra godkände domarna preliminärt Ålborgs 1-1-mål, men efter en snabb VAR-koll såg man att en offsidestående Ålborgsspelare störde FCK-målvaktens siktlinje. Fortsatt ledning och så småningom vinst för FCK (och Victor Claesson mot det av Oscar Hiljemark tränade Ålborg!).

Jag vet vad jag föredrar.


Stefan Carlsson, Arentorp - fredag 19 maj 2023 kl 21.28
Lars, om det nu verkligen skulle bli rätt alltid med VAR. Tyvärr är det inte alltid fallet.

Borussia Dortmund blev också berövade på en solklar straff härom veckan, i en match mot Bochum som slutade 1-1. Med vinst hade Dortmund lett Bundesliga med två poäng, men istället är laget nu en poäng efter Bayern.

Domaren erkände dagen efter att det var en solklar straff och att han hade blåst straff om VAR hade gripit in och åtminstone bett honom titta på situationen igen. Men VAR ansåg att domslutet inte var fel. Att domaren på planen kan se fel är förståeligt, men varför VAR inte griper in här är obegripligt, även för det tyska förbundet.

Straffsituationen

Precis som Bo tycker jag att den spontana euforin (eller besvikelsen) försvinner när ett mål kan ges eller dömas bort efter en stunds videogranskning. Samtidigt som det förstås blir, eller åtminstone borde bli, mer rättvist med VAR.


Roland Dellton, Lerum - fredag 19 maj 2023 kl 21.44
Stefan-det blir inte alltid rätt med VAR, men förhoppnoingsvis oftare. När det gäller dina tyska lag fanns det en förlorare, men två vinnare. Bayern som inte är starka bara på planen utan också storstadslaget Hertha Berlin, som kämpar från att undvika degradering.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 19 maj 2023 kl 22.59
Stefan >> Jag såg den matchen. Obegripligt, precis som du säger. Man kan bli konspiratorisk för mindre.

Hoppas att Leipzig tar poäng mot Bayern i morgon.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 maj 2023 kl 11.13
Stefan>>>> Så det är en robot som avgör som VAR ska användas? Här trodde jag i min enfald att domare och tränare var de som begärde VAR.

Anders Hultin har en poäng i BT apropå flera negativa insändare om klacken och bengaler:

"– Att publiken skräms bort stämmer ju inte alls. Snittet ökar, säger han."

Tror han har helt rätt den gode Anders, visserligen tycker jag inte om bengaler, men stämning på Borås Arena blir bättre och bättre liksom publiksiffrorna även om ökningen går långsamt. Borde ju komma fler, skriver han som kommer en gång om året.

Tips.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 maj 2023 kl 15.54
Assisterande domare fungerar som VAR. Domaren blåste först straff till AIK på tilläggstid i första, men assisterande viftade och påpekade med rätta att försvararen träffade bollen först. 1-1 efter första.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 maj 2023 kl 16.24
Frågan är vad Elfsborg ska göra nu, bortsett från föreningsläktaren och Gula läktaren, finns det bara omkring 500 sittplatsbiljetter kvar mot MFF.

Ska klubben öppna övre etaget på Ålgård eller inte? Tankar och funderingar?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 maj 2023 kl 17.05
AIK fortsätter kampen om nedflyttning. Tippade ju 1-0 till Degerfors, blev 2-1, men jag förlåter mig för det felet.

Synd att vi inte möter Gnaget förrän 11 juni.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 maj 2023 kl 17.17
Elfsborgs seger borta mot Degerfors framstår alltmer som riktigt bra. Mot AIK var det Degerfors som hade fler klara målchanser än AIK och vann rättvist.

Stefan Carlsson, Arentorp - lördag 20 maj 2023 kl 17.33
Det är ingen robot som avgör om VAR ska användas. VAR ska på eget initiativ gripa in vid tydliga feldomslut och kan be huvuddomaren att titta på situationen igen på en skärm.

I Tyskland är det till och med två videodomare i VAR-rummet. Varför de inte ingrep i den aktuella situationen är en ännu en gåta. Ingen förklaring har getts (man får hoppas att det inte berodde på det faktum att videodomaren kom från Bayern). Däremot är alla övriga överens om VAR skulle ha gripit in och att det skulle ha varit straff.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 maj 2023 kl 18.16
Stefan>>> VAR är alltså styrt av människor som ser matchen och avgör om VAR ska användas eller inte.

Min fråga är då, vad händer om domaren/tränare ber om VAR?


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 20 maj 2023 kl 19.55
Självklart kan inte tränare - eller spelare - be om VAR; om spelare ritar en fyrkant i luften får de väl gult kort? Hur det är med domare vet jag inte.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 maj 2023 kl 20.05
Lars>>>Så egentligen är då VAR bara en jättedyr variant av min lågbudgetvariant. Minst två killar som sitter och tittar på en TV och avgör om det ska bli VAR eller inte.

Då föredrar jag min variant, en TV som fjärdedomaren kollar reprisen på och om han inte direkt på reprisen ser att det var mål/inte mål, rött kort/ inte rött kort, offside/ inte offside så får domarens beslut gälla.


Bo Andersson, Hässelby - lördag 20 maj 2023 kl 20.44
Lennart - tv-killarna avgör inte när det ska vara VAR…dom ÄR VAR! (Video Assistant Referee).

Till skillnad från Budget VAR, där en kille kollar på tv-bilder som är utvalda av en tv-producent från någon kommersiell tv-kanal, så kräver VAR ett större antal kameror på plats och VAR-gubbarna kan välja precis dom vinklar och kameror som dom vill. Men detta, mina damer och herrar, ska vi inte ha!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 maj 2023 kl 20.56
Bo>>>> Jag fattar nu grejen, men eftersom det är människor så är det ju inte ofelbart, som exemplet i Tyskland visar. Jag i min enfald har trott att domare och eller tränare kan protestera mot felaktigheter och begära VAR, så fel jag haft.

Jag hävdar då att med min lågbudgetvariant, oavsett om det är kommersiella kameravinklar, så kan du avgöra om det var offside, mål och så vidare genom att se reprisen. Jag gör det framför @tv varje match.

Om du behöver se det flera gånger för att aavgöra då är det 50%50 och då får domarens första beslut gälla. Enkelt, snabbt och billigt.


Bo Andersson, Hässelby - lördag 20 maj 2023 kl 21.06
Men du har ju en poäng med det där med en ”robot” som studerar matchmomenten. Detta borde ju vara en utmärkt applikation för AI, som lätt skulle kunna lära sig att se allt från offside (enkelt) till hands, bollen över linjen men även ojusta tacklingar, fälleben m.m. På sikt (och jag skojar inte) skulle AI helt kunna ersätta huvud- och linjedomare.

Ronnie Karlén, Falköping - lördag 20 maj 2023 kl 21.13
Många behöver läsa på om hur VAR/VAR rummet fungerar. Okunskap gör att debatten blir fel. VAR är bra och här för att stanna. Vi i Sverige kanske slipper VAR.. och internationella domaruppdrag,cuper mm. Och de spelare vi vill leverera till den internationella marknaden får svårt anpassa sig. Tänk att spela med VAR och inget plastgräs. Blir inte lätt får Svensk fotboll. Och de som är emot VAR bör inte kommentera ett enda domslut.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 maj 2023 kl 21.28
Ronnie>>> Varför skulle jag inte få kommentera ett domslut om jag ifrågasätter nyttan med VAR? Oavsett om vi har VAR eller inte så lär ju domare, liksom spelare och givetvis vi åskådare fortsätta göra/ha fel.

Nu släpper jag VAR för denna gång och koncentrar mig på mental påverkan för att få även övriga sju matcher i omgång 9 att ha samma lyckosamma utgång som den idag.

Heja di Gule.


Bo Andersson, Hässelby - lördag 20 maj 2023 kl 23.36
På Gnagarforum har man varken tid eller lust att diskutera VAR.

Före dagens match fanns det två läger. Ett ville ha kvar Brännan (tränaren) och menade att det är truppen som är svag och att spelarna är oengagerade och allmänt värdelösa. Det andra lägret menade att truppen är svag och att spelarna är oengagerade och allmänt värdelösa, men att det är Brännans jobb att fixa det, ergo han måste avgå/sparkas.

Efter dagens match finns det 1,9 läger som vill sparka Brännan och bara 0,1 läger som vill ha honom kvar.

Mycket invektiv, men samtidigt en ganska intressant diskussion. Ett internt styrdokument inom AIK säger att klubben ska spela ”framåtlutad” fotboll. Om nu truppen inte har rätt sammansättning för detta, ska då Brännan ändå försöka med detta eller spela grisfotboll med dom resurser som han har?

Under tiden har vi på VG lyxen att kunna tjôta om VAR hela veckan lång.


Gert Rehn, Göteborg - söndag 21 maj 2023 kl 10.49
Till de som är mer insatta i VAR än jag. Hur långt tillbaka skall man gå för att kolla om ett fel begåtts?

Exempel 1. Ett lag får en felaktigt dömd hörna. På denna hörna gör laget mål. Kollar VAR att hörnan var feldömd och att målet skall underkännas?

Exempel 2. Jag såg en match tidigare i år mellan Athletic Bilbao och Barcelona. Där kvitterade Athletic i slutet av matchen på en kontring. VAR dömde därefter bort målet eftersom det det funnits en ganska tveksam Athlectichands ungefär mitt på egen planhalva tidigare. Ca 12 sekunder därefter gjorde Athletic ett mål som således dömdes bort. Kommentatorerna förde därefter en diskussion om det gått för lång tid mellan förseelsen och målet, men de hade inget vettigt svar vad jag förstod. Vad är det som skall gälla?

Man kan tycka vad man vill om VAR, men eftersom alla andra har det kommer vi också att få in det snart hos oss. Men att tro att det garanterat alltid blir rätt med VAR är att ha för stor tilltro till systemet.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 21 maj 2023 kl 11.13
Gert - svaret på fråga 1:

The Laws of the Game do not allow restart decisions (corner kicks, throw-ins etc.) to be changed once play has restarted, so they cannot be reviewed

D.v.s. om hörnan väl är slagen så kan man inte titta på om den var feldömd eller ej.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 21 maj 2023 kl 11.17
Gert >> Jag tror att man bara får kolla den aktuella spelsekvensen, alltså vad som hänt sedan bollen senast var död.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 21 maj 2023 kl 11.19
Tvåa på bollen ...

Bo Andersson, Hässelby - söndag 21 maj 2023 kl 11.28
Gert - svar på fråga 2:

From what point does the VAR check incidents leading to a penalty or goal?

The VAR will only check the attacking possession phase that led to the penalty or goal. The starting point will be limited to the immediate phase. The VAR may not go back to when the attacking team gained possession. The VAR will consider the ability of the opposing defence to reset, and the momentum of the attack.

Nu Lars, nu kan du svara!


Bo Andersson, Hässelby - söndag 21 maj 2023 kl 11.37
Det finns regler och det finns applikationer av reglerna. T.ex. målvaktens sexsekunders regel, som enligt praxis aldrig används.

Samma med VAR, reglerna säger en sak men i praktiken sker något annat. Ett exempel:

Reglerna säger att endast ‘clear and obvious error’ skall korrigeras. Samtidigt har jag sett matcher där mål blivit bortdömda för att spelaren haft en halv tå i offsideposition. Alltså varken ’klart’ eller ’uppenbart’ fel.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 21 maj 2023 kl 13.48
Tråkiga nyheter inför matchen på bilförsäljararena imorgon. BT skriver att Bernhardsson fått känningar i samma lårmuskel som gjorde att han var borta i tre veckor. Behandling istället för träning.

Zeneli fortsatt rehabträning, Söderberg är dock tillbaka. Alltid någon som Fan sa när han såg Åmål.


Gert Rehn, Göteborg - söndag 21 maj 2023 kl 14.37
Tack för svaren. Beträffande hörnan var det alltså glasklart medan det fortfarande är mänskliga bedömningar i övrigt. Men inte fel att döma bort Athletics kvittering, men eftersom handsen var så osynlig och tveksam att domaren på planen inte dömde för dem, kunde VAR också låtit bli att gripa in. Man skulle, som kommentatorerna sa, också kunnat bedöma att spelet pågått för länge innan bollen låg i målet. Men vi får vänja oss, vi kommer att ha VAR från nästa säsong skulle jag tro.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 21 maj 2023 kl 18.19
Tycker Joel Besseling har kul rapporter i GP från träningarna. Artikeln avslutas med en preliminär startelva och nyheten att vi bara har en mittback på bänken för första gången denna säsong:

"Det som förvånar en del är att Ibrahim Buhari lämnas utanför truppen. Hittills har Jimmy Thelin tagit med sig fyra mittbackar till matcherna, men nu väljer han 17-årige Gottfrid Rapp i stället. Att Gustav Henriksson är med i truppen, framför Buhari, signalerar också att Thelin inte var helt nöjd med nigerianens enda start hittills, mot Sirius.

Det ger oss följande preliminära startelva (4–2–3–1):

Hákon Valdimarsson – Johan Larsson, Sebastian Holmén, Gustaf Lagerbielke, Niklas Hult – Emmanuel Boateng, André Römer – Jacob Ondrejka, Michael Baidoo, Jeppe Okkels – Sveinn Gudjohnsen"

Linjedomaren i Malmö hade huvudroll när han helt korrekt dömde att bollen var inne vid 2-2.

Bra resultat för IFE som vid seger mot Peking kan ta över serieledningen om/när vi slår MFF hemma.

Kul situation på Gamla Ullevi. Blåvitt borde haft en straff när en back i Hammarby tar bollen med handen i målområdet och lägger upp bollen för en frispark till domaren. Grejemn var att spelet inte var avblåst, men ingen reagerade, vare sig domare, publik eller spelare i Blåvitt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 21 maj 2023 kl 18.37
Frispark till egen målvakt ska det vara. Första halvlek to 64 minuter! Mycket märkligt, Bajens målvakt skadad, ska bytas ut går av planen, men återvänder och då bestämmer domaren att bytet ska göras. Otrolig situation.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 21 maj 2023 kl 19.03
Tippade seger för ICA. Det kändes som ett genidrag just då.
Tippade seger för Sirius. Det kändes som ett genidrag just då.

Men…allt kan hände och allt kan vände…


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 21 maj 2023 kl 19.51
Elfsborg har imorgon en chans att ta igen två poäng på MFF, gör det.

I botten är det nu fyra lag som kämpar om att få åka ut. Varberg och Sirius leder i dagsläget, men AIK och Blåvitt vägrar ge upp helt.


Henrik Eliasson, Örebro - söndag 21 maj 2023 kl 22.03
Även om vi skulle förlora imorgon har vi lika många poäng som Djurgården och AIK tillsammans…Ibland är livet härligt.

Marko Burazor, Ulricehamn - måndag 22 maj 2023 kl 8.28
Då åker man till Norrköping idag då. Hoppas att vi blir många på bortasektionen som stöttar IFE. Heja Di Gule

Bo Andersson, Hässelby - måndag 22 maj 2023 kl 12.50
Nu är smekmånaden över och det väntar ett par tuffa matcher. 2 eller 4 poäng vore klart godkänt.

Kul att du kommer upp, Marko och hoppas du får med dig många kompisar. Tyvärr kan jag inte åka ner trots att det är ”liten hemmamatch”. Som pensionär har man fullt upp att få ihop livspusslet.

Och avslutningsvis citerar jag John & Yoko:

VAR is over, if you want it
VAR is over now.


Svante Lindell, Skummeslövsstrand - måndag 22 maj 2023 kl 13.17
Don’t mention the VAR. I mentioned it once, but I think I got away with it. (John Cleese)

Svante Lindell, Skummeslövsstrand - måndag 22 maj 2023 kl 13.29
Att VARa eller inte VARa, det är frågan: månn’ ädlare att lida och fördraga ett bittert ödes styng … (William Shakespeare)

Bo Andersson, Hässelby - måndag 22 maj 2023 kl 13.40
Svante - om du tänker på Bernhardsson så hittade jag detta hos IFE:

” Alexander Bernhardsson fick efter den senaste matchen mot Värnamo en känning i baksida lår och har nu gjort en ny MR-undersökning. – Han hade en känning och därför har vi lättat på hans belastning sedan förra matchen. MR visar ingen skada, och han kommer att vara tillgänglig mot Malmö på söndag, säger lagläkare Matilda Lundblad.”


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 22 maj 2023 kl 13.48
Och Gud sade: "Varde VAR";
och det vart VAR.


Anders Täreby, Steninge - måndag 22 maj 2023 kl 14.00
Noterar att Lundell ligger före sin tid, som nu släpper VARdagar 9...

Anders Täreby, Steninge - måndag 22 maj 2023 kl 14.21
Jag tycker INTE att vi ska införa VAR i allsvenskan. Låt oss vara unika i stället. Unikitet och originalitet är något vi kommer vinna på i längden. Tänk om allsvenskan blir den enda ligan i Europa utan VAR. Fotbollsfans runt om i Europa kommer vara avundsjuka på oss som slipper långa avbrott. Det faktum att våra svenska domare inte får döma i Europa är om de får döma med VAR i Allsvenskan är inget argument som jag ser det. Det positiva med VAR är att man inte kan filma till sig en straff eller att man kan få rött kort vid fula förseelser, men vi ser ju tydligt att det även med VAR blir en mängd bedömningar, fast på en annan nivå. VAR innebär inte att det blir helt rättvist, det kommer det aldrig bli.

Jag tror vi även om 10 år kommer vara glada att vi inte införde VAR. Jämför resonemanget med 51 %-regeln, som många ville ta bort för några år sedan. Den regeln tror jag få skulle vilja ändra idag? Ett borttagande skulle kanske innebära att Malmö och Sthlms-klubbarna skulle kunna lyfta sig till FCK-nivå och spela lite mer regelbundet i CL (och kanske att någon liten klubb från någon by i Småland gör en resa och hamnar i Allsvenskan, för att sedan falla ihop när ägare tröttnat). Men är det värt att montera ner föreningsdemokratin för den möjligheten? Knappast. Låt oss bevara och utveckla det vi har.

Målkameror hade ju varit ganska enkelt att införa, och det är jag positiv till. Det blir ju en binär övning. Skulle ju på ett enkelt sätt ha kunnat visa om det var Mathias Svensson eller Joakim Sjöhage som gjorde Elfsborgs mål mot Djurgården i sista matchen 2006, eller om Malmös boll var över linjen mot Häcken igår.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 22 maj 2023 kl 16.18
Bo>>> Du har också upptäckt att man är fulltecknad som pensionär? Attans tur att man inte har ett arbete, hur i allsin dar skulle man hinna med det?

Lovade ju att inte nämna ..., men måste ge rosor till inläggen från Hässelby och Steninge, men i synnerhet till poeten i Skummeslövsstrand. Kepsen är lyft till en glad hälsning och tack för breda leenden.

Linköping är som bekant biskopsstad och det märktes i inlägget därifrån i eftermiddag.

Det börjar bli ont om sittplatser, max 200 kvar, i stort sett alla dessa tomma i de två hörnena på övre Sjuhäradsläktaren.

Seger ikväll och jag tror att Elfsborg beslutar om att öppna även övre etaget på Ålgårdsläkttaren. Biljetter.

Nu är det bara drygt en timme kvar innan jag och barnbarnet ska åka till karateträning (2 timmar) som börjar klockan 17 (18 svensk tid).

Trodde först att jag skulle få se matchen i afton med fördröjning, men frugan sa att jag bara behöver lämna och att hon efter sjukbesök kommer dit en stund senare och tar med sig flickan efter träningen så jag hinner hem i god tid för att ladda upp inför sändningen som börjar 17:30 i Las Palmas. Det kallar jag samarbete/kärlek.

Heja di Gule.


Bo Andersson, Hässelby - måndag 22 maj 2023 kl 18.19
Valdimarson
Hult, Holmen, Lagerbielke, Larsson
Rømer, Baidoo, Boateng
Ondrejka, Guđjonsen, Okkels

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 22 maj 2023 kl 18.28
I kväll måste i första hand mittbackarna se upp med Christoffer Nyman. Han är inne i ett stim, och han offrar sig hänsynslöst när han vädrar målchans.

Arnór Sigurðsson är ju en riktig klass-spelare, och han får inte ges stora ytor.

Får vi se vår gamle spelare Niklas Gunnarsson ta plats i Pekings backlinje, tro?

Hu, vad nervöst det är nu ... 2-2 har jag tippat.


Morgan Tidstål, Borås - måndag 22 maj 2023 kl 18.41
I BT står vår, 2015, långkastande högerback uppsatt som mittback, enligt officiella laguppställningen slipper han spela. Tur för honom
Jag träffade honom i en hiss på ett hotell i Drammen för ett par år sedan, mycket trevlig människa.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 22 maj 2023 kl 18.49
Gunnarsson börjar på bänken.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 22 maj 2023 kl 19.03
Bedre med en dram i timen, enn en time i Drammen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 22 maj 2023 kl 19.41
Billigt mål. Vi skapar massor av kvartschanser, men inget farligt och de får mål på en frispark från 30 meter.

Henrik Eliasson, Örebro - måndag 22 maj 2023 kl 21.05
Jag är stum av beundran!!!

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 22 maj 2023 kl 21.08
Måste uttrycka min beundran över en så imponerande insats. Dominerar fullständigt- kör över Peking med ett stort hemmastöd. Jag är glad att ha biljett på söndag. Och…. Om det inte kommer närmare 13-14000 till Arenan då så vet jag inte vad Sjuhäradsbygdens sportintresse är.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 22 maj 2023 kl 21.21
Obegripligt bra! Känns som om truppens bredd är styrkan? Har någon en dålig dag byter man bara in nån annan. Blir nån skadad finns alternativ. Och många kan göra mål. Tror gulsvart har satt sig i respekt ordentligt nu! 💪 Detta är mycket bättre än man vågade tro före säsongen. Förresten - vi ligger före Blåvitt: låååååångt före. 😎

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 22 maj 2023 kl 21.34
Passerade den ikoniska byggnaden Strykjärnet på väg till stationen, ett namn som sammanfattar andra halvlek på ett bra sätt: Elfsborg gav järnet och Norrköping fick stryk.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 22 maj 2023 kl 21.37
Besviken. Tippade 3-1 till IFE.

Jörgen Willborg, Borås - måndag 22 maj 2023 kl 21.40
Hur bra är vi?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 22 maj 2023 kl 21.44
En hyfsad första med kvartschanser, men inget farligt och så en frispark i mål, har nu sett repriser och Korpen blir fintad av Norrköpingspelaren som går upp för att nicka, missar, men Valdimarsson hinner inte med. Intränat variant sa Sigurdsen.

Ondrejka sammanfattar första arg som ett bi, missnöjd med att det saknas fart.

Ut kommer Elfsborg i andra och fullkomligt kör över hemmalaget.

Peking ska vara glada att det slutade med 1-2. kunde blivit två-tre mål till.

Larsson säger till Discovery, vi är en väloljad maskin.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 22 maj 2023 kl 21.44
Så jäkla rättvist! Satt och svor framför TV:n i 75 minuter, men den ilskan vände snabbt till något annat!

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 22 maj 2023 kl 21.48
Som det känns nu kan vi rent av kriga om guldet. Öven om Malmö såklart är storfavoriter möjligen tillsammans med Häcken. Kommande två svåra matcher kommer visa mera om Elfsborgs styrkor…

Förresten, när vann Elfsborg sju raka i allsvenskan senast? Har det ens hänt?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 22 maj 2023 kl 21.52
Måste ju berömma Thelin som i halvtid bestämmer sig för att byta ut Söderberg, som gick in för skadade Boateng i minut 12/13, mot Qasem. Inte många tränare som skulle göra ett sånt byte.

Vi behöver mer kraft framåt. Så rätt han hade och fick! Qasem är såld utomlands inom 12 månader!


Peter Olsson, Borås - måndag 22 maj 2023 kl 21.52
Inför den här matchen har mina tankar cirkulerat runt "lottningen" av allsvenskan. Visst - vi har inlett urstarkt men mot mestadels smålag (häcken borträknat), men nu inför Peking stod vi inför 9 matcher där det inte skulle vara omöjligt att ta noll poäng om alla andra lag är på tå.

Tack Elfsborg, fy satan vad bra ni var idag. Må Malmö darra efter att ha sett andra halvlek. De första 3 poängen av de 27 omöjliga poängen är bärgade.

Ahmed Qasem - kommer det bli Elfsborgs dyraste försäljning genom tiderna? Han är sjukligt bra och fullständigt respektlös.

Daniel Strömqvist, Malmö - måndag 22 maj 2023 kl 21.57
2012 hände det senast att vi tog sju raka. Och det minns ni kanske hur den säsongen slutade…

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 22 maj 2023 kl 21.58
Jag fick rätt. Elfsborg satsar på fullt hus. Öppnar Övre Ålgård och folk har redan börjat köpa.

Heja di Gule.


Marko Burazor, Ulricehamn - måndag 22 maj 2023 kl 22.00
Så jäkla bra vi är i andra halvlek. Skön resa hem från Norrköping nu i bussen. Älska Elfsborg för Evigt

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 22 maj 2023 kl 22.08
Grattis till Roland Dellton, som vann omgång 9 överlägset - hela 320 poäng fick han!

Glöm inte att tippa två matcher i omgång 18 (ja!) senast på onsdag.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 22 maj 2023 kl 22.10
Ja, Ahmed Qasem, vilken lirare! Tur att Motalapajken inte valde Norrköping.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 22 maj 2023 kl 22.33
Höjdpunkter. Njut.

Anders Täreby, Steninge - måndag 22 maj 2023 kl 22.36
Wow! Fantastiskt att se årets upplaga av Elfsborg växa för varje match. Ett lagbygge verkligen, där så många levererar. Korpen känns självklar och har pondus. Holmén och Lagerbielke är klockrena som mittbackar, vilken styrka i luften och vilka passningsfötter. Hult (kvickhet och offensiv) och Larsson (högerfoten) ger två olika dimensioner till laget och bidrar med så mycket erfarenhet. Römer är tillbaka efter dippen i fjol. Ondrejka är för bra för allsvenskan, såg ni mottagningen i fart med kvarten kvar. Elfsborg har framförallt fått en erfarenhet av hur man vinner fotbollsmatcher och ger aldrig upp. Trots sju raka segrar är min känsla att det finns en nivå till. Varken Gudjonsen, Okkels, Frick, Baidoo eller Söderberg nått upp till sin högsta nivå ännu. De har alla varit bra men det finns mer att hämta. Och Bernhardsson går förstås rakt in i laget mot Malmö. Qasem och Cooper Love har också växt in i allsvenska kostymen och visar att vi har bredd. Fantastiskt roligt.

Markus Jullander, Falkenberg - måndag 22 maj 2023 kl 23.01
En scen jag tar med mig från matchen är när Jeppe Okkels firar sitt 1-1-mål och Kapten Larsson springer fram med en lugnande gest och börjar ge taktiska direktiv. Därefter fortsätter övertaget och 1-2 känns mer logiskt än något annat. Den graden av självförtroende och beslutsamhet har jag nog inte sett sedan 2012. Det är vansinnigt vad bra vi är nu. Malmö nästa!

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 23 maj 2023 kl 8.07
– Vi vinner inte bara för att Noah går ut, det är inte det det handlar om. Vi står upp och lägger en hand på ryggen på Noah och han vet att det inte är något personligt.

Fina ord från Johan Larsson.

I övrigt trist att tabellen nu blir haltande igen, speciellt när några av toppkandidaterna är inblandade.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 23 maj 2023 kl 8.35
Joel Besseling har som vanligt sina fem punkter efter matchen i GP.

"Vad är det som håller på att hända?" "Tidigt stod det klart att det här Elfsborgslaget är – schemat till trots – klart bättre än Norrköping och att boråsarna verkligen hör hemma i toppstriden. "

"Römers kanske bästa insats i Elfsborgströjan" Bra var han.

"Söderbergs medienobb sänder dubbla budskap" Det man undrar är hur Söderberg tar detta?

"Qasems fina prestationer kommer lägligt för Elfsborg" Sanna mina ord, en nästan färdigslipad diamant!

"Mittbacksparet har satt sig" Det ett tag, men det mittbackspar som alla troode på inför säsongen sitter nu.

Det är alltså redan imorgon dags att tippa minst två matcher i Omgång 18!

Ordinarie omgång 10 är ju sista inämning först på lördag.


Daniel Strömqvist, Malmö - tisdag 23 maj 2023 kl 9.50
Wow, vilken kamp och vilken inställning! När Elfsborg börjar skölja över motståndarna likt i andra halvlek igår krävs det riktigt, riktigt bra lag för att stå emot. Man kan fundera på vad som kommer hända om vi får för oss att börja spela från start. Blir det tvåsiffrigt då? Det är ju närmast bisarrt att vi i årets förstahalvlekar har 4-6 i målskillnad och 18-2 (!!) i andra halvlekarna. Vi har gjort 22 mål på 9 matcher och då var vi ändå nollade efter två omgångar.

En annan märklig grej är att vi skulle varit i solklar serieledning typ alla säsonger de senaste 20 åren (orkar inte kolla, men så måste det nästan vara) med raden 7-1-1 efter 9 omgångar. Nu är vi tre poäng efter en maskin som heter MFF. Denna maskin får vi möjlighet att montera ned hemma på Fästningen i helgen, efter att Häcken repade lacken på maskinen i söndags. Det är naturligtvis en väldigt tuff uppgift. Samtidigt vet vi hur MFF brukar gnälla om konstgräs. Stor risk för energitapp där. De har faktiskt bara spelat en match på konstgräs i år och då lyckades de snubbla till sig en sen seger mot BP. Det var innan BP blivit bra.

Det är sådana här matcher man lever för. Pulsen kommer att stiga gradvis fram till att domaren sätter pipan i munnen på söndag klockan 17:30.

Malmö vet om att det kommer att krävas mycket för att ta poäng i Borås. Elfsborg vet om att om vi är med i paus så talar allt för oss. Jag säger "bring it on"!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 23 maj 2023 kl 9.52
Intresset för matchen mot MFF verkar ju hyfsat bra. Det som är svårt att få en uppfattning om är hur ståplats säljer liksom Gula hörnan och föreningssektionen. Någon som vet?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 23 maj 2023 kl 16.08
Elfsborg skriver att de sålt drygt 9000 biljetter, antar att det inkluderar bortasupportrar eftersom det ju finns 9000 platser på sittplats och ståplats för Elfsborgare utan övre Ålgård och de två hörnen på övre Sjuhärad.

Just nu finns det bara ett par hundra sittplatser, förutom vad som finns kvar på Gula Hörnan och föreningssektionen. Utgår från att Elfsborg öppnar fler sektioner på övre Ålgård senast imorgon om inte redan idag.

Det gör ju att det kommer att det kan bli drygt 12 000 om MFF säljer allt de får. Det borde väl bli 2-2500 om de fyller sin sittplatssektion och den med sittplatser på ståplatssektionen.

Det i sin tur kommer att göra att publiksnittet ökar rejält eftersom fjolårets möte "bara" drog 7 532.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 23 maj 2023 kl 17.05
Kommer sponsorplatserna att utnyttjas till fullo mot MFF? Om inte nu, så när?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 23 maj 2023 kl 17.22
Lars>>> Om inte sponsorplatserna fylls mot MFF då lär det väl aldrig ske. Vi talar ju om en seriefinal med en tredjedel av serien spelad.

Klubben kanske måste hitta ett nytt sätt att belöna sponsorerna. För intresset från sponsorernas sida riskerar ju att minska om de sittplatser de får som belöning inte går att fylla, stolar de dyrt betalt för.


Roland Dellton, Lerum - tisdag 23 maj 2023 kl 18.54
Är det fortfarande så att Elfsborg inte uppger sålda biljetter utan bara de som utnyttjats?? Någon som vet? När man ser matcher från Malmö och Gamla Ullevi talas det om utsålda hus, ändå ser man många tomma stolar. Använder de allsvenska klubbarna olika sätt att ange publikantal eller finns det en bestämd regel?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 23 maj 2023 kl 19.15
Roland>>>> Det som ska redovisas är antalet åskådare inne på arenan. Söderbrödernas AB har exempelvis i flera matcher haft fler sålda biljetter än vad som var på plats.

Mot Mjällby kom 19293, men klubben hade sålt 23000. Så det är de som går in som räknas. Givetvis har bajen fått betalt för 23000, men som sagt den officiella siffran är den som visar folk på plats.


Roland Dellton, Lerum - tisdag 23 maj 2023 kl 20.17
OK, så det som kallas utsålt i Discovery är antalet sålda biljetter, vilket förklarar alla tomma stolar😁

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 23 maj 2023 kl 20.41
Roland>>>> Så är det nog. Elfsborg redovisade ju i många år antalet sålda biljetter vilket ju blev lätt parodiskt när flera tusen sålda sponsorstolar och antar jag seriebiljettsplatser stod tomma. Den redovisade publiksiffran kunde vara drygt 6 000 och alla som var på plats eller såg på TV kunde notera att det kanske var hälften. Inte bra för någon.

Att sedan exempelvis klubbar som Söderbrödernas AB och andra klubbar även redovisar antalet sålda biljetter, speciellt före match, det är ju ett sätt att locka fler.

För som bekant så drar folk mer folk. Titta nu på haussen runt matchen mot Malmö. Det var många år sedan det var ett sådant tryck.

Tror faktiskt att beslutet att stänga vissa sektioner faktiskt bidragit till suget. Folk upptäcker att det börjar ta slut och köper.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 23 maj 2023 kl 20.48
Jag tycker på allvar att JCL borde starta istället för Gudjohnsen. Något han bevisade idag ggenom att göra alla tre målen i matchen mot Blåvitt som slutade 3-0. För övrigt fjärde raka segern.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 23 maj 2023 kl 21.04
Elfsborg öppnar ännu en sektion på övre Ålgård, R2, nu tre öppna av de 8 som finns.

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 23 maj 2023 kl 21.21
Ja, om man vill vara noggrann ska man givetvis skilja på utsålt och fullsatt - det är ju olika saker. Och fullsatt blir det nog aldrig på någon arena.

Att bara öppna övre Ålgård vid behov tycker jag är helt rätt. Det blir mycket bättre stämning när folk sitter tätare på de nedre sektionerna.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 23 maj 2023 kl 23.08
Senaste avsnittet av podcast på nummer8.se laddas i skrivande stund upp. I den intervjuas IF Elfsborgs publikrekryterare Alexander Siniorg med tanke på publikläget generellt, men också med fokus på matchen på söndag. God lyssning.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 24 maj 2023 kl 8.31
Nummer8. “Blir det över 14.000 på arenan på söndag?”

Det är nu allt mer troligt. Just nu är en av tre sektioner på övre Ålgård slutsåld. Av kategori 2 återstår 50 biljetter, utgår från att en eller flera av de fyra sektioner kategori 2 på övre Ålgård liksom den återstående sektionen kategori 1 öppnas.

Omgång 18 för att tippa de tidigarelagda matcherna stängs 19 idag.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 24 maj 2023 kl 12.22
Min känsla är att alla Elfsborgsbiljetter kommer att säljas slut, men att MFF inte säljer på så bra. Dom har stampat runt 1500 biljetter länge nu. Mot fullsatta gulsvarta sektioner!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 24 maj 2023 kl 16.10
Glenn>>> På bortasektionens sittplats återstår nu bara omkring 150 platser. Hur ståplats säljer går ju inte att se, inte heller om de kommer att öppna sittplatserna bakom mål.

Hemmasektionerna säljer bra, på förmidddagen öppnades S1 på övre Ålgård och redan är mer än hälften sålda i övrigt nästan slut på de öppnade sektionerna.

I nuläget återstår fyra sektioner på övre Ålgård, antar att ett par till öppnas i eftermiddag, en av dessa 4 är sektrion 1, lär behövas för i nuläget finns bara tio tomma stolar.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 24 maj 2023 kl 16.30
Boateng blir borta i tre veckor efter skadan senast. Muskelbristning i låret. Det skriver BT som även berättar att även om det säljs biljetter som aldrig förr så är det en kille som inte kommer vara på åplats på söndag.

BT: "En Elfsborgssupporter döms till sex månaders tillträdesförbund från all fotboll. Enligt åklagarkammarens beslut har personen ertappats med kastat in en flaska på planen." Detta skedde borta mot Mjällby.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 24 maj 2023 kl 19.36
Inte bara Sheffield Wednesday kan hämta upp ett 0-4 underläge, det gjorde även U17 borta mot MFF. 0-4 underläge efter första slutade med 4-4! Heja di Gule.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 24 maj 2023 kl 21.05
Det är väl tur att vi möter Djurgården hemma och inte i telefonkiosken. 5 matcher hemma, fem raka segrar. Borta 5 matcher, fyra förluster en oavgjord.

Elfsborg har ju nu chansen att rycka ifrån Häcken genom seger på söndag och det är ju bra. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 24 maj 2023 kl 22.06
Även damerna kan vända underläge. De låg under borta mot Skövde KIK med 0-1 i DM. I minut 70 kvitterade Ida Backlund och i förlängningen avgjorde Tilda Brodén med sitt 2-1 i minut 99. Elfsborg ställde upp med ett blandat A- och U-lag.

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 24 maj 2023 kl 22.23
Hmmm ... U17 och damernas DM med B-betonat lag. Tunga nyheter, Lennart.

Djurgården vinner mot Häcken på en feldömd straff. Tänk om det ändå fanns ett sätt att hjälpa domarna att korrigera uppenbart felaktiga domslut ...


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 24 maj 2023 kl 22.30
Lars>>> Jag tycker om alla lag i Elfsborg. Får man bara skriva om herrarnas A-lag?

Jag behövde inte ens kolla reprisen för att se att det var fel, men fjärdedomaren borde göra som han gjorde på Borås Arena ifjol, (handsen) kolla på reprisen.


Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 24 maj 2023 kl 22.46
Men du skriver ju aldrig om U15, F14, P14, P13, P11 eller P9? Vadan denna diskriminering?

Konstaterar redaktören, som bävar inför att du ska ta mig på orden.

Men jag kan ju, för att sprida gracerna, passa på att skriva om Elfsborgs P12 årgång 1974, som vi i Fristad spelade 1-1 mot. Det gick dessvärre lite sämre för oss mot Norrby: 0-8.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 25 maj 2023 kl 8.49
Damernas DM kanske ändå är av visst intresse: Är det kval till svenska cupen för lag i lägre divisioner, precis som för herrarna?

Ställer Elfsborgs herrar upp i DM? Här i Östergötland gör elitlagen (Peking, tidigare även Åtvid) det, även om de sällan spelar med så många A-lagspelare då, om ens någon.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 25 maj 2023 kl 9.01
Den 31/5 möter Di Gula Sävedalens IF i Svenska Cupen.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 25 maj 2023 kl 9.05
Kom de dit via förra årets DM?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 25 maj 2023 kl 9.14
Lars>> Jag följer alla elitlagen Elfsborg har och det är från 16 år och uppåt. Brukar oftast inte publicera något om resultaten från de flesta matcher.

Fast om ett lag från Elfsborg vänder ett underläge på bortaplan mot Malmö FF som är ett av Sveriges bästa lag, inte bara vuxna utan även på ungdomssidan, så tycker jag det är värt att uppmärksamma.

Elfsborgs herrar har väl inte spelat i DM på år och dag, däremot damerna. Att delta i cupen för damer är det bara lagen från de två högsta serierna som automatiskt är med. Till dessa läggs sedan 44 lag som utses av distrikten. Elfsborgs damer är i år ett av dessa.

Apropå Malmö så lutar det åt att det blir fullsatt på sittplats. Återstår ströplatser, 15, på mittsektionerna och nu är det bara en sektion oöppnad på Ålgård, M1. På M2 och S1 finns det ännu gott om platser, men de lär väl gå åt de också. Sittplats Malmö färre än 140 kvar.

Elfsborgsläktaren passerade igår 2000 sålda och så vitt jag vet tar ståplats numera 3000 så tusen kvar.

Omgång 10 stängs klockan 15 på lördag.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 25 maj 2023 kl 9.59
Nu vet jag att ståplats tar 3000. Elfsborg skriver att 2100 är sålda med 900 kvar och 700 sittplatser.

Lär bli fullsatt då om om dessa 1600 säljs och MFF säljer sina. Då får vi veta kapaciteten vid slutsålt är i dagsläget med alla ombyggnationer, slutsålt som ju som bekant inte är detsamma som fullsatt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 25 maj 2023 kl 11.15
Nu kan vi planera resten av säsongen, alla matchtider för omgång 16-26 fastställda. Heja di Gule.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 25 maj 2023 kl 11.28
Härligt med många helgmatcher! Men tufft att möta förra årets etta, tvåa och trea på bortaplan 22/7 - 13/8.

Är det dags att ge ordet västgötaklimax en ny innebörd på söndag?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 25 maj 2023 kl 12.21
Lars>>> En seger på söndag med 3-0 kommer att för alltid ändra betydelsen av ordet Västgötaklimax.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 25 maj 2023 kl 12.37
Märkligt att Elfsborg inte släpper sektion M1 på övre Ålgård. Det börjar bli slutsålt på de övrig, max några hundra sittplatser kvar, plus vad som finns på Gula hörnan och föreningssektionen.

Kan anledningen vara att M1 är ovanför MFF:s sittplatser? Betyder det då att den ska stå tom? Dumt eftersom där ryms väl 300-350 personer. Mycket pengar som tappas.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 25 maj 2023 kl 13.20
Man vill kanske fylla S2 först? Där finns fortfarande en hel del platser kvar.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 25 maj 2023 kl 15.40
Aftonbladet kan man nu rösta om VAR. Just nu 65% ja, 35% nej.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 25 maj 2023 kl 17.08
Eller här.

Resultatet behöver inte vara representativt för alla och bör tolkas med försiktighet.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 25 maj 2023 kl 19.20
Försäljningen tuggar på bra, sittplatser börjar ta slut och kvar finns då M1 och Gula Hörnan och föreningssektionen.

Fast måste säga att Elfsborgs biljettsystem är något extraordinärt. Där markeras hela sektioner som slutsålda bara för att en timme senare dyker slutsålda sektioner upp med 6-7 osålda stolar.

Att vita stolar är markerade med kryss kanske kan förklaras av att flera är inne och tittar, men att sektioner som varit slutsålda dyker upp igen med osålda är obegripligt. Kan man köpa en biljett och senare lämna tillbaka den?

Nåväl det löser sig väl som kärringa sa när hon sket i vasken.

Nu ska jag hålla på Degerfors. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 25 maj 2023 kl 19.52
Har sett sista halvtimmen av Degerfors match och man blir inte imponerad av något av lagen.

Alltid kul med domare som vågar dra ett rött direkt. Frilägesutvisning ned minuten kvar av första, bra gjort.

Söderbrödernas AB leder visserligen efter att Degerfors misslyckades att få bort bollen vid tre-fyra tillfällen och en debutant satte mål i krysset, men vi kan väl hoppas på att Degen åtminstone kvitterar nu när de är en man mer.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 26 maj 2023 kl 8.53
Skulle tippa att det nu sålts närmare 13 000 biljetter till på söndag.

Finns bara en handfull platser på sittplats, plus vad som finns kvar på Gula Hörnan. Trots detta verkar Elfsborg inte öppna M1, där finns drygt 300 platser.

Igår såg jag att det sålts 2300 på Elfsborgsläktaren så mindre än 700 ståplatser kvar.

MFF har väl cirka 100 sittplatser kvar, oklart hur många av de 2400 på ståplats/sittplats bakom mål som sålts, kanske hälften?

Omgång 10.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 26 maj 2023 kl 9.12
I sommar ska vi ju möta Djurgården (22/7)och Söderbrödernas AB (13/8) på telefonkiosken. Planen där har ju numera sand istället för gummigranulat, vilket tydligen är helt annorlunda än andra underlag.

Något som märks, vare sig Söderbrödernas AB eller Djurgården har ju vunnit på bortaplan, däremot det mesta hemma. Mitt tips till Thelin är att vi tränar på plastmatta med mycket sand på några gåner i sommar så att vi vet hur det är.


Fredrik Sigurd, Borås - fredag 26 maj 2023 kl 11.20
När vi spelar på Tele2 så är mattan utbytt. Den byts ut under sommaruppehållet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 26 maj 2023 kl 11.28
Fredrik>>> Då får vi hoppas det blir mer likt vårt underlag, då får vi ju en rejäl fördel, medan sandpojkarna får det jobbigt eftersom de uppenbarligen bara klarar av sandunderlag.

MFF:S SLO twittrar för ett par timmar sedan om följande sålda. Bortaklack: 1 552 sålda. Bortasitt: 402 sålda. Det betyder drygt 800 kvar på ståplats och en bra bit under 100 på sittplats.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 26 maj 2023 kl 13.44
Nu börjar det bli bråttom om man vill sitta på söndag på Borås Arena. Sista sektion M1 är nu öppnad och redan är en tredjedel sålda.

När dessa är borta är det ståplats som gäller och även där börjar det fyllas på. Skulle tippa på att det i nuläget finns max 500 kvar om ens det.

Så nu närmar vi oss 14 000 och fylls även sektionerna för MFF så kan det bli strax över 14000! Vem hade kunnat tro det i början säsongen?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 26 maj 2023 kl 13.54
BT skriver att Niklas Hult inte var med på matchträningen idag. Han har nån skavank och har gjort en MR-undersökning som inte visade något, men vad det rör sig om vill ingen säga.

"– Går det så går det, går det inte så går det inte. Känslan just nu är att jag kommer kunna spela, säger Hult till BT."

Om inte Hult spelar blir det väl Boman som hoppar in.

Anders Christenssen blev yr på Malmös träning i veckan och är osäker till start. Undersökningar visade inget fel, men även här osäkert vad det rör sig om.


Lars Alexandersson, Linköping - fredag 26 maj 2023 kl 13.59
Sittplats kategori 1 är helt slut nu. Tur att man var tidigt ute med att norpa platser på O1.

Passa på att köpa till Djurgårdsmatchen söndagen efter. När exakt är det förresten som biljettpriserna höjs?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 26 maj 2023 kl 14.09
Lars>>> Det började med tio dagar, det sänktes för ett tag sedan till 7 dagar före matchdag.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 26 maj 2023 kl 14.23
Ska rätta mig när det gäller M1, de tre nedersta raderna har troligen blockats för att undvika att folk kastar saker på malmöborna. Nu tror jag ju att det räckt med några ordningsvakter. Tror knappast att "huliganer" köper biljett på M1 bara för att kasta saker på folk.

Dessutom så lär den som på sittplats kastar något bli ganska lätt identiferad av övervakningskameror.

Det lär ju ju knappast hjälpa om man maskerar sig, det är ju samma sak som att signalera, jag ska göra något förbjudet.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 26 maj 2023 kl 15.10
Den som vet om att han/hon ska gå på matchen mot Djurgården och vill spara 30 kronor bör köpa biljett innan måndag.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 26 maj 2023 kl 17.47
Hoppas att Elfsborg sätter in tillräckligt många funktionärer på söndag. Det är viktigt att folk som inte går så ofta (hittills) får en bra upplevelse så att de vill komma tillbaka senare.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 26 maj 2023 kl 17.57
Lars>>>> Ska man tro Elfsborg så har de mer folk, om det räcker?

"För att vara så väl förberedda på publiktillströmningen som möjligt kommer fler entréer öppnas på Sjuhäradsläktaren, och det kommer även att finnas fler vändkors på sidan mot IF Elfsborgs sportkontor samt fler handscanners mot Knalleland. På Elfsborgsläktaren kommer det att finnas fler visitatörer i varje entréfålla."

Tror rekommendation att komma en timme innan avspark ska följas.


Bo Andersson, Hässelby - fredag 26 maj 2023 kl 18.30
Och skalden lade ifrån sig sitt skrivdon och sitt pergament och utbrast:

Det suger att bo långt bort när det vankas stormatch på Arenan.

Word, Bro.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 26 maj 2023 kl 18.41
Bo>>>> Inte utan att man känner sig lite utanför just nu. Vilket drag det är. När hände det senaste i Borås att det var ett sådant enormt sug efter Elfsborg. Måste vara bra länge sedan.

På söndag ska jag låtsas att jag åter bor på Hässleholmen, promenerande ner till Lilla Krogen. Ladda några timmar och sedan vandra mot Borås Arena och dyka upp strax före matchstart.

Helt övertygad om att alla andra kommit i tid så att köerna är borta.

Heja di Gule.


Bo Andersson, Hässelby - fredag 26 maj 2023 kl 18.54
Exakt, Lennart! Min dröm är att ta med morsan, 91, som älskar att gå på Arenan och Frun, ålder okänd, till matchen. Och appropå det, kommer Markos morsa med?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 26 maj 2023 kl 19.00
Bo>> Det senaste jag såg var att Marko skrev att hans mamma kommer, hon fick ledigt från jobbet. Så tecknen inför söndagen är goda.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 26 maj 2023 kl 21.09
Till alla er lyckostar som får möjligheten att komma till Borås Arena på söndag. Här är texten ni ska lära er utantill till dess. Di Gule är vårt lag. Jag kommer att sitta på ön i Atlanten och lyssna på er och nåde den som inte sjunger med.

U19 besegrade Värnamo med 3-0 i afton. Det tolkar jag som ett postivt omen. Heja di Gule.


Bo Andersson, Hässelby - lördag 27 maj 2023 kl 9.24
Idag håller vi på Sirius, så att…

…Kitten inte blir arbetslös
…BP kryper tillbaka under stenen

Tror den här omgången avgör vem som blir först av tränarna att få sparken, Kitten eller Brännan. För att Kitten ska få stanna krävs poäng, för att Brännan ska få stanna behövs ett bra resultat i Tjockhultsderbyt på söndag.

Heja Kitten!


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 27 maj 2023 kl 11.23
Så du var inte en av de 816 (!) som såg Stockholms bästa lag vinna mot Varberg senast, trots att du Bor i Hässelby?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 27 maj 2023 kl 11.26
Instämmer helt och fullt med Bo. Heja Kitten och Sirius.

Nu är det 5 sittplatser kvar för di Gule och 40 för MFF. Sedan återstår bara ståplats. Kanske kan Anders Hultin uppdatera hur många som är sålda på Elfsborgsläktaren?

Omgång 10 stänger dörren för tippare klockan 15 idag.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 27 maj 2023 kl 11.32
Bo>>> Med tanke på att du måste bo inom gångavstånd från Grimsta IP utgår jag från att du är på plats och stöttar Kitten och hans Sirius.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 27 maj 2023 kl 11.41
L&L - enligt Googles Maps har jag 5 dagars gångmarsch till Grimsta IP just nu, och 7 dagar till Arenan. Det får bli Text-tv i helgen istället.

(Har inget emot BP men vid vinst kommer dom obehagligt nära ett visst gulsvart lag. Pandemiavstånd anbefalles.)


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 27 maj 2023 kl 11.47
GP har en artikel om publiktillströmmningen.

"– Vi har en unik möjlighet nu. Det är många som vill stötta oss i den här superviktiga matchen och det blir en nyckel att behålla många, säger Siniorg."

Låt oss hoppas att det vänder nu, en bra match imorgon gör nog att vi kan hoppas på över 10 000 i de tre kommande hemmamatcherna och att vi når en baspublik på 5 500, idag ligger den väl på strax under 4 tusen.

Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 27 maj 2023 kl 15.03
Damerna, med vinden i ryggen i andra, vann med 8-2 borta mot Götene, 1-1 efter första.

Sämre gick det för U17 som förlorade hemma mot bottenlaget Östers IF med 0-1.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 27 maj 2023 kl 15.37
Matchrapport Götene FK mot IFE.

Någon som har koll på hur försäljningen på ståplats går? Senaste siffran jag sett var 2300 sålda, närmar vi oss 3000?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 27 maj 2023 kl 15.43
Svaret är, slutsålt på Elfsborgsläktaren. Otroligt bra. Jag finns på plats i form av mitt årskort som används.

Nu finns det bara platser kvar på ståplats för MFF. Ser ut som att vi når 14000. Hoppas nu att sponsorerna sett till att dela ut sina biljetter så att det inte bara är slutsål,t utan även fullsatt. .


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 27 maj 2023 kl 16.03
Slutsålt på Elfsborgs allasektioner. IFE uppmanar nu alla med årskort som inte kan gå imorgon att låna ut din plats till en annan Elfsborgare.

Jag har gjort det, gör det du med som inte kan gå.

Så delar du ditt kort

– Logga in på ”Mina sidor” i AXS

– Under ”Aktiva årskort” klickar du på ”Skicka till en vän”

– Välj till vilken match det gäller och klicka på ”Skicka”

– Skriv in din väns namn, e-postadress och ett meddelande

Biljetten skickas nu till din vän och ditt årskort blir avaktiverat till den aktuella matchen.


Ronnie Karlén, Falköping - lördag 27 maj 2023 kl 16.06
Enligt uppgifter är numera Borås Arenas kapacitet 16000. Publikrekordet är 17083. Från början tog man in 3500/kortsida. Numera är antalet på borta sektionen färre pga av stolar. Nu är det bara hoppas på seger och att man öppnar plånboken för att utmana på riktigt. Jag önskar mig Rhoden och en riktig center mellan alla speediga yttrar. Köp Edvardsson från apa så vinner vi guld….

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 27 maj 2023 kl 16.14
Ronnie>>> Siffran på 16000 är inte giltig sedan länge. Med alla ombyggnationer som gjorts på senare är väl maxkapaciten idag runt 14 500. Svaret får vi imorgon.

Kortsidorna hade från början 4000, men har sänkts till 3000 och bortastå med sittplatser har idag 2 400 platser.


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 27 maj 2023 kl 17.52
Anders Christiansen missar matchen enligt Fotbollskanalen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 27 maj 2023 kl 19.31
Kitten har jobbet kvar. Sirius bortaslog BP med 2-1. Det gör att AIK är på nedflyttningsplats och Blåvitt med plusmålskillnad! ligger på kvalplats.

Nu blir det att hålla tummarna inför mötet med MFF.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 27 maj 2023 kl 22.01
Tydligen var det stort bråk i Borås ikväll mellan "supportrar".GP. Vad fattas i huvudet på dessa?

Att slåss med folk för att de håller på ett annat lag? Tänk om alla höll på ett och samma lag? Hur roligt hade det varit att se Elfsborg A mot Elfsborg B vecka ut och vecka in?

Det finns många lag jag inte tycker om, men varför skulle jag inte kunna umgås med någon som håller på ett sånt lag? Jag fattar det inte.

Har kompisar som håller på MFF, Blåvitt, Hammarby, Djurgården och till och med Norrby.


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 27 maj 2023 kl 22.52
Tydligen svartklädda. Någon överraskad?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 27 maj 2023 kl 23.07
Lars>>> Inte det minsta.

Helgult var det i Las Palmas idag, 90% av publiken med gula tröjor och såg det helgula laget spela 0-0 mot serietrean och tog därmed andraplatsen som gav uppflyttning och spel i La Liga nästa säsong.

Folk tutar och sjunger på gatan utanför efter att ha sett matchen på någon av kvarterets alla barer.

Avstod från att gå ut eftersom jag måste spara öldrickningen till morgondagens seriefinal.


Patrik Brandt, Borås - lördag 27 maj 2023 kl 23.51
Här har jag och Hagge med sambo umgåtts med 3 st Malmö supportrar varav vi känt 2 av dom i 20 år eller mer och haft på oss våra lags färger för att visa både allmänhet och polisen att man kan ha det trevligt ihop utan att bråka,vi såg en massa idioter i svarta kläder när vi satt på en servering som bara ville söka bråk i stan,det är bara sorgligt att se,jag önskade våra Malmö kamrater lycka till i serien men tyvärr ej imorgon. Arriba Arriba Arriba Gult och svart 💛🖤

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 28 maj 2023 kl 9.27
Patrik illustrerar vad jag menar, riktiga supportrar kan umgås utan problem. Njut av matchen idag Brandt och låt det bli många Arriba, hälsa Hagge och de andra gamlingrna.

Dessa svartklädda måste ju sakna något mellan öronen. Bortsett från att de inte kan uppföra sig så verkar de vara allergiska mot gult? Elfsborg som för alla är förknippade med en färg, gul.

Blir glad när jag läser intervjun med Qasem på Elfsborgs hemsida.

"– Vi vet att det blir en viktig match. Vi har varit fokuserade under veckan. Avslappnade men ändå jättetaggade. Vi ska fortsätta i samma spår som vi gjort under säsongen, då kommer det att gå bra. Det är en match vi ser fram emot att spela, och med bra stämning på arenan."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 28 maj 2023 kl 9.57
Att det är en tidig seriefinal i Allsvenskan idag är inte lätt att förstå om man läser Aftonbladet.

Först flera artiklar om derbyt mellan nästjumbon och mittenlaget, en genomgång av tre-fyra Europeiska ligor, Blåvitt inför Häcken och så till sist kommer en artikel om att Christiansen missar matchen mot oss.

Expressen lika illa, liksom Fotbollskanalen.

Visst är det kul?


Mikael Häggström, Borås - söndag 28 maj 2023 kl 10.13
Idag är det match 28 i den allsvenska historien som Elfsborg är involverade i en match där ettan och tvåan i den aktuella tabellen ställs mot varandra.

Senast det hände var i omgång 18 2020 då det var match mellan dagens två lag i Malmö. MFF var då inför den matchen sju poäng före Elfsborg. Det var samma avstånd efter matchen då den slutade 1-1.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 28 maj 2023 kl 10.27
Mikael>>>> Hur gick det i de andra 27? Finns det hopp i statistiken?

Mikael Häggström, Borås - söndag 28 maj 2023 kl 10.35
Här de 27 tidigare ”seriefinalerna som Elfsborg varit involverade i.
	Omg				
1935-36	12 Elfsborg	IFK Göteborg	1-0
1935-36	21 AIK		Elfsborg	2-3
1935-36	22 Elfsborg	AIK      	4-1
1938-39	 7 Elfsborg	Landskrona BoIS	4-1
1938-39	15 Malmö FF	Elfsborg	0-0
1939-40	 3 Elfsborg	IK Brage	8-0
1939-40	10 Elfsborg	IFK Göteborg	3-2
1939-40	20 IFK Göteborg	Elfsborg	2-1
1943-44	16 Elfsborg	Malmö FF	1-2
1944-45	20 Elfsborg	IFK Norrköping	2-2
1961	 8 Elfsborg	IFK Göteborg	3-2
1961	13 IFK Göteborg	Elfsborg	5-5
1962	 6 Elfsborg	IFK Norrköping	1-2
1963	 3 Elfsborg	Degerfors	0-1
1970	17 Elfsborg	Djurgårdens IF	1-1
1977	26 Elfsborg	Malmö FF	0-2
1979	11 Halmstads BK	Elfsborg	1-0
1982	15 IFK Göteborg	Elfsborg	0-0
2001	 2 Elfsborg	Malmö FF	0-2
2006	17 Elfsborg	AIK     	1-1
2008	24 Kalmar FF	Elfsborg	2-1
2012	10 Malmö FF	Elfsborg	1-0
2012	19 Elfsborg	Malmö FF	4-1
2014	12 Elfsborg	Malmö FF	0-1
2015	 8 Elfsborg	Malmö FF	2-2
2015	12 IFK Göteborg	Elfsborg	1-0
2020	18 Malmö FF	Elfsborg	1-1

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 28 maj 2023 kl 10.47
Märklig spelordning 1935-36: Elfsborg mötte AIK borta och hemma de två sista omgångarna.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 28 maj 2023 kl 13.36
Tack Mikael för servicen med statistiken.

Så det är alltså tionde seriefinalen vi spelar mot MFF av totalt 29. Hittills har det inte ju gått så bra 9 spelade 1-3-5, varav i Borås 1-1-4. Noterar att enda segern kom 2012 och vi vet alla hur det året slutade.

Så mitt tips/förhoppning/önskan är att det slutar som 2012. Varför inte med samma siffror 4-1?

Heja di Gule.


Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 28 maj 2023 kl 13.52
Nu börjar det att pirra så lätt i magen då det närmar sig matchdags på vår Arena. Idag är vi bara 3 i bilen men nr 4 kommer med tåg från Stockholm vid 17tiden. Vi hoppas alla att det blir en fin match utan någon pyroteknik. Tyvärr är verklighetenni istället att vi nog får se ett nytt svenskt rekord i pyroteknik från såväl våra supporters som Malmö klanens supporters. Hoppas att ingen blir skadad. Ett tips till ordningsmakten är att hålla bortasupporters på läktaren till att alla gulingar lämnat Arenan. Hur går då matchen? Tyvärr är resultatet skrivit i stjärnorna. Jag vågar inte tippa då det aldrig blir som jag vill och önskar. Väl mött alla supporters.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 28 maj 2023 kl 15.01
Seriefinal i omgång två 2001 ... Jaja.

Varför inte i omgång ett? Då är ju alla lag delad etta.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 28 maj 2023 kl 16.47
Visserligen är det tidigt på säsongen, men det kan bli så att vi nästa säsong återigen får spela på Ruddalen i Frölunda. Utsikten leder just nu Superettan och de kommer troligtvis snart att få byta tillbaka från Bravida till Ruddalen som rustats upp för att möta elitkraven.

Har många goda minnen därifrån när vi mötte Västra Frölunda.

Nu fokus på Borås Arena.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 28 maj 2023 kl 16.58
Låt AIK spela utan publik i resten av säsongen. Dessutom borde mer än halva spelartruppen stängas efter deras uppträdandet efter ett solklart rött kort. Deras uppträdande utlöser bombningen.

Fotbollsmördare. Idioter, de sätter eld på läktaren genom att slänga bengaler och skjuta raketer. Fotbollsmördare!!!


Jörgen Willborg, Borås - söndag 28 maj 2023 kl 18.22
Ser bra ut efter första.

Claes Waltersson, Trollhättan - söndag 28 maj 2023 kl 20.11
När det är så här dött här efter match då vet man att det gått riktigt bra!
Heja di Gule!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 28 maj 2023 kl 20.15
Som att ta spettekaka från små pågar. Överläget bäst.

Blev ju inte 4-1, utan 3-0 och det tolkar jag som att vi kommer att ta guldet 2023 lite smidigare.

Hoppas att AIK åker ur och återvänder till Allsvenskan först den dag då de har anhängare som förtjänar ett allsvenskt lag.


Jörgen Willborg, Borås - söndag 28 maj 2023 kl 20.15
Nyper mig i armen..

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 28 maj 2023 kl 20.21
Spitzenreiter, Spitzenreiter, hey, hey!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 28 maj 2023 kl 20.50
Enligt Aftonbladet säljs Hugo Larsson för 132 miljoner. Då Borde Qasem går för 250.

Då vet vi nu att Borås Arena tar 14000 vid slutsålt.

Elfsborgs läktaren var ju dimensionerad för 4, sänkt till 3.5 och nu max 3, men om vi packar den som vi gjorde då på Ryavallens J-läktare borde det gå in 5000, men folk väger ju numera 10-15 kilo mer så 4 tusen ryms väl idag.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 28 maj 2023 kl 21.18
Om inte AIK straffas hårt för skandalen idag så är det lika bra att lägga ner elitfotbollen. För det var inte bara fansen utan även spelarna som tappade förståndet.

Åtminstone fem spelare borde bli avstängda i minst tre matcher och AIK spela resten av säsongen utan publik.

Är egentligen helt emot kollektiva bestraffningar, men idag passerades en gräns.

Fotbollen måste sätta ner foten och säga hit men inte längre.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 28 maj 2023 kl 21.46
Många på Gnagarforum som tar Thelin som ett exempel på en tränare som fått ledningens förtroende och fått tid att bygga sitt lag.

Men sen skriver någon

”Bosse Andersson??? På riktigt?? Ska fyllskallen Andersson ha åsikter?”

Visst för att man tagit nån pilsner, men fyllskalle…?
(Fast det tyder ju på att gnagarna också läser VG.)


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 28 maj 2023 kl 22.25
Claes Waltersson i Trollhättan sätter fingret på spiken. När det är dött på VG har vi vunnit! Till och med Ohdström är lugn...

På MFF-forum pratas det bara om underlaget, det var därför dom fick stryk med 3-0 så allt är som det skall...

Klacken idag var nog bland det bästa jag någonsin hört och sett! Hatten av!


Jari Kokko, Göteborg - söndag 28 maj 2023 kl 22.32
Vilken match idag! Och vilka glädjevrål vid samtliga tre mål. Som sonen sa i bilen hem... Man kände känslan från 2012 ikväll vid inramningen och målen. Slogs av vad jag skrev den 2 december 2022 och fick nästan rätt... För visst skulle vi haft alla tre poängen mot Varberg om inte vår förre Elfsborgs keeper gjort sitt livs match? Så här skrev jag då..."Om vi är påkopplade från början så är det fullt möjligt med 27 poäng efter de första nio omgångarna. Handen upp för de som tror på det." Men 25 p efter 10 matcher tar jag alla dar i veckan. Och vi har gjort flest mål och släppt in minst. Vilken kombo och en härlig motvikt när alla medier nästan bara skriver om skandalen i 08 land.

Mattias Palm, Fristad - söndag 28 maj 2023 kl 22.34
Vilken match, vilket lag, vilken inställning. Och idag satt den ifrån start!

Blir så jäkla glad och imponerad. Mittbackslåset är det bästa jag sett på år och dar, och Hults insats idag var magisk, magnifik, enastående!

Ahmed Qasem sedan då, hur långt sprang han idag? Vilket spelsinne, vilken teknik, vilken fart. Okkels gör mål igen, hur ska min egen favoritspelare Bernhardsson ta tillbaks en plats i startelvan när han väl blir spelklar igen?

Den här matchen ska ses igen, på tv den här gången , i lugn och ro för att bara uppleva allt hemma i soffan i lugn och ro. Innan det är dags att lägga fokus på nästa match, Djurgården hemma, på söndag!

Åtta raka mina vänner! Åtta raka!!!


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 28 maj 2023 kl 23.34
Sjukt bra. Är stum av beundran, en prestation som sticker ut. Så kul! 👍💪👍

Magnus Andersson Neumann, Borås - måndag 29 maj 2023 kl 6.39
Härligt och vakna som serieledare!

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 29 maj 2023 kl 9.02
Stockholms stollar skymmer Elfsborgs elegans och Malmös magplask.

Verkshöjd?


Peter Olsson, Borås - måndag 29 maj 2023 kl 9.44
Som sagt var, jag tänkte att det ändå inte var helt osannolikt med 0p på 9 matcher med vår tuffa lottning mot endera topplag eller storlag.

6p av de 27 omöjliga poängen är nu bärgade. 6p av 6 möjligt skall sägas. Tar vi Djurgården i bara farten nu så är det helt sjukt.

Både Björnström och Ottieno borde väl vara avstängda mot Elfsborg eftersom de fick rött direkt?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 29 maj 2023 kl 9.52
Johan Larssonhar en uppmaning till StefanAndreasson i Aftonbladet:

"– Nu har vi sålt Jacob. Jag ser ingen anledning till att vi börjar sälja någon mer. Nu är butiken stängd, säger lagkaptenen Johan Larsson bestämt under söndagskvällen."

Jag hävdar även idag att om Aftonbladet har rätt om att Frannurt ska betala 132 miljoner för Hugo Larsson. Då borde Qasem gå för 250, men först efter att vi tagit guldet.

Helt otroligt att vi trots har bara bollen en fjärdedel avtiden så är det vi somhar total koll hela matchen utom de första sju minuterna i andra halvlek.

Ondrejka säger som det var till Aftonbladet:

– Det ser ni i dag. Vi är helt överlägsna. Jag tycker Malmö är riktigt, riktigt dåliga. De kommer inte alls upp i den kvaliteten man sett att de har varit i. Men vi gör det också väldigt bra så att det inte lyckas komma dit. Vi stänger det helt och gör det vi är bra på, säger han."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 29 maj 2023 kl 10.25
Det är ju nästan så att man hoppas att Blåvitt slår Häcken, fast bara nästan. Nöjd med om bottenlaget kan lugga BK Röva på en poäng.

Vore kul om Varberg tog sin första seger och lämna skitlaget AIK sist där de hör hemma. Jag håller tummarna för att Gnaget gör samma resa som Helsingborg som är på väg till division 1.

Till sist vore det ju roligt också om Värnamo kunde överraska Söderbrödernas AB och ta åtminstone en poäng.

Heja di Gule.

Ser ut att bli mycket folk mot Djurgården. Mittsektionerna på Ålgård nästan slutsålda redan. Biljetter.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 29 maj 2023 kl 10.47
Och du dväljs ute i Atlanten, Lennart, när Elfsborg är bättre än på många år och upptar en stor del av din vakna tid. Vilket öde!

Bo Andersson, Hässelby - måndag 29 maj 2023 kl 10.48
Lennart!

Min prioritering ser ut så här:

1. Vad gynnar IFE i tabellen
2. Vad gynnar mig i VG-tipset
3. Personliga känslor för olika lag

Så självklart hoppas jag att ICA slår BKR idag.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 29 maj 2023 kl 11.01
Lars>>>>>> Jag känner mig lite som Pippi Långstrump.

Bo>>>>> Jag förstår dig till fullo, men jag klarar inte av att skriva att jag vill att Blåvitt vinner, det går bara inte.

Däremot kommer jag att hålla på ett Blåvitt randigt lag idag av hela mitt hjärta.

Sheffield Wednesday möter Barnsley på Wembley idag, skulle egentligen varit där, men sjukdom i familjen gör att jag måste bara barnvakt åt barnbarnet.


Mikael Häggström, Borås - måndag 29 maj 2023 kl 11.03
8 raka segrar är tangerat rekord.
1938/39 vann Elfsborg åtta raka i omgångarna 4-11 så här. Örgryte B 3-0, Degerfors H 10-1, Örgryte H 1-0, Sleipner B 4-2, Landskrona H 4-1, Hallstahammar H 4-1, Brage B 1-0, AIK H 2-1.
Sviten bröts mot Sandvikens IF B 0-0

Omgångarna 4-11 var bra på den tiden för 1943/44 tangerades rekordet. IFK Norrköping H 5-1, Brage B 3-0, Degerfors H 1-0, Halmstads BK B 2-0, AIK H 4-1, GAIS B 2-0, Sandvikens IF H 2-0, IFK Göteborg H 5-1.
IFK Göteborg tog sedan revansch och vann med 3-2.

Här kan vi minnas att det funnits andra klubbar i allsvenskan


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 29 maj 2023 kl 11.16
Aftonbladet visar varför AIK inte förtjänar att spela i Allsvenskan.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 29 maj 2023 kl 11.41
Jag har nu gjort Mikael Häggströms tabell över tidigare "seriefinaler" med Elfsborg lite mera lättläst (inlägget skrevs kl 10.35 i går).

Bo Andersson, Hässelby - måndag 29 maj 2023 kl 12.13
Snyggt jobbat med tabellen, Lars. Och verkshöjden på dina alliterationer är väl i alla fall en god trea på en femgradig skala.

Ronnie Karlén, Falköping - måndag 29 maj 2023 kl 13.04
Mer att njuta av 14.00 med bl.a Gustav http://youtube.com/@tuttosvenskan

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 29 maj 2023 kl 14.21
Jag har fortfarande ett stor salig leende klistrar i ansiktet och förhoppningsvis förlänger Sheffield Wednesday det leendet genom att spöa Barnsley i eftermiddag, men mitt i all glädje finns det smolk i glädjebägaren.

Svenska supportrar är överlag mycket bra, men har alldeles för länge låtit våldsverkarna ta över mer och mer. Lund på fotbollskanalen har en tänkvärd krönika.

Risken är nu stor att Fotbollförbundet och i synnerhet politikerna nu vidtar åtgärder som drabbar oss alla som älskar fotboll och den levande supporterkulturen på ståplats.

Kommer inte att hända tänker nu kanske någon? Det trodde folk i England också och där förbjöds ståplats och du riskerar att bli utslängd om du ställer dig upp utom vid mål eller liknande. Har själv sett folk kastas ut vid flera tillfällen. OBS utan att ha begått ett annat brott än att ha ställt sig upp vid fel tillfälle. Glöm dessutom saker som flaggor, förbjudet.

Dessutom har poliserna fått i stort sett fritt fram att behandla supportrar illa och då pratar vi om såna som inte gjort något brottsligt, men som i polisens ögon är huliganer eftersom de är supportrar.

Ett sånt läge risker vi att få även här i Sverige och tro mig, det är trist.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 29 maj 2023 kl 14.24
Elfsborg har lagt ut en video med höjdpunkterna och kommentarer. Bara att njuta. Heja di Gule.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 29 maj 2023 kl 15.45
En sak som jag funderat på är hur mycket bättre skulle vi bli om vi passade bättre? Igår var väl rättpassen på strax över 50%. Tänk om den siffran steg till nivån på exempelvis MFF på drygt 80?

Tanken svindlar.

Heja di Gule och Sheffield Wednesday. Nu blir det


Jan Artursson, Borås - måndag 29 maj 2023 kl 16.09
>>> Lennart, Vår passningsprocent går nog ofta inte riktigt jämföra med andra lags. Vi spelar rakare och försöker spela på djupet så fort vi får tag på bollen. Med andra ord, de passningar vi slår är i genomsnitt mycket svårare än våra motståndares. Därmed blir det sämre för oss vad gäller andel lyckade passningar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 29 maj 2023 kl 17.06
Jan>>>Är medveten om att många av våra pass är svårare det är därför jag funderar på hur bra vi skulle bli med 80+ rätt.

Jan Artursson, Borås - måndag 29 maj 2023 kl 17.26
Ok, ja i så fall hade vi kanske t.o.m. kunnat matcha ett annat ljusblått från Manchester.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 29 maj 2023 kl 18.05
Vill bara tillägga till all statistik. Vi har på de 20 senaste allsvenska matcherna tabellraden
20 16 2 2 46-15 50
Alltså 50p av 60 möjliga och plus 31 i målsskillnad. Den snackar inte ens Stockholmsmedia bort!!

Göran Holtstrand, Borås - måndag 29 maj 2023 kl 18.33
Fick en aha-upplevelse i går kväll! 1970 vann vi mot Malmö FF med 4-0 o gick upp i serieledning i maj månad. Nästa samma siffror i år! Vi får satsa på att bli topp tre i år!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 29 maj 2023 kl 19.01
Göran>> Fördrar jämförelsen med 2012, då vi vann med 4-1 och Guld!

Guld blev det för Wednesday som slog Barnsley på Wembley efter förlängning med 1-0 och målet kom på nick i sista sekunden!

Sergej dansar i sin himmel, han planerade strax före han dog i februari att vi skulle åka till slutspelsfinalen. Han älskade också målskytten Windass så han hade säkert ett finger med i det som skedde.


Bo Andersson, Hässelby - måndag 29 maj 2023 kl 19.01
Och nu håller vi på dom tre V:na: Värnamo, Varberg och Vöteborg. (Som Magnus brukar säga, tack, jag hittar ut själv…)

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 29 maj 2023 kl 20.13
BO>>> Två av tre V är vinnare just nu.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 29 maj 2023 kl 20.23
Kenneth>>> Tror det är få lag i Allsvenskan som har en liknande svit.

Bo>> Vöteborg går inget vidare.


Bo Andersson, Hässelby - måndag 29 maj 2023 kl 20.35
Nä, lutar åt Väcken…

Bo Andersson, Hässelby - måndag 29 maj 2023 kl 20.45
6141 åskådare på ett lokalderby (BKV- IFK V) i högsta ligan i Sveriges näst största stad…tur man är Boråsare!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 29 maj 2023 kl 21.05
Vöteborg fortsätter envist kampen om att få bli nedflyttade idag med framgång mot Väcken, Väcken vann med 4-1.

Värnamo chockade Söderbrödernas AB genom att vinna med 2-0. Synd att inte Varberg kunde hålla ut och vinna borta mot Degen. Det hade ju hjälpt både Vöteborg och AIK att nå målet att åka ur


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 29 maj 2023 kl 21.25
Men det var ju utsålt i Göteborg - arenan tar bara 6.300. Helt rätt av Häcken att inte flytta matchen till en större arena.

Häcken är oerhört bra offensivt, men har ofta problem i defensiven. Det får vi utnyttja i juli!

Kul att Värnamo, som är ett bollskickligt lag, slog Hammarby på den bedrövliga mattan i Stockholm.


Magnus Eriksson, Stockholm - måndag 29 maj 2023 kl 21.51
Som alla andra människor med vett i skallen håller Magnus Eriksson och Bo Andersson på Elfsborg mot Djurgården på söndag. Det är ska dem ju ha cred för.

Fredrik Sigurd, Borås - måndag 29 maj 2023 kl 21.55
Kenneth...det stämmer inte va? Vi avslutade 2022 med 8-2-0 och har startat 2023 med 8-1-1. Så på de 20 senaste matcherna borde vi ha 16-3-1.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 29 maj 2023 kl 21.56
Mitt i prick, Magnus!

Fredrik Sigurd, Borås - måndag 29 maj 2023 kl 21.59
Fel av mig...vi förlorade mot Kalmar...

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 29 maj 2023 kl 22.05
Fredrik, ja den plumpen mot Kalmar stör. Var tvungen själv att dubbelkolla, för den hade jag förträngt!

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 29 maj 2023 kl 22.25
Grattis till Jonas Lidén, som vann omgång 10 i tipstävlingen!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 29 maj 2023 kl 22.26
Än mer imponerande är ju bortasviten
9 8 1 0 18-6 25
25p av 27 möjliga på de nio senaste bortamatcherna.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 29 maj 2023 kl 22.28
...och allt detta drog igång tre dagar efter att vi åkt ut ur Cupen mot Oskarshamn!

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 29 maj 2023 kl 22.29
På både gräs och konstgräs.

Som Valencia sa när de var i Borås 2007: Bra lag kan spela på alla underlag. Något för Malmö att tänka på.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 30 maj 2023 kl 10.08
Det var ju detta med publikintäkterna annars verkar det ju vara poängmässigt mer lönsamt att spela borta.

Apropå publikintäkter, igår hade det redan sålts 7 000 biljetter till matchen mot Djurgården, det borde kunna bli runt 11000 på söndag, eller blir det mer?

Grattis till Jonas Lidén som inte bara vann omgång 10, han gjorde även som Elfsborg och gick upp i serieledning.

Omgång 11 har sista inlämning på lördag 3 juni kl 15.00.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 30 maj 2023 kl 10.38
När det gäller biljetter är jag något förvirrad. På övre Sjuhärad finns det i nuläget bara tre sektioner öppna. Innebär det att G1, G2, D1, D2 och G2 redan är slutsålda? Någon som vet?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 30 maj 2023 kl 14.37
Läste någonstans att av någon outgrundlig anledning har Elfsborg numera ett maxtak på 2700 på Elfsborgsläktaren som nu mot MFF.

Någon som var på plats och kan säga om det var trångt? Var ju på plats när det maxtak på 3500 och visst var det inte gott om plats, men aldrig att det var i närheten av vara så knökat som på J-läktaren på Ryavallen när det var fullt där.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 30 maj 2023 kl 16.48
Lennart >> Folk är fetare nu för tiden.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 30 maj 2023 kl 17.07
Helt apropå VG-tipset. Jag är generellt en rätt usel tippare och förhoppningsvis inte speciellt skrytsam heller, men jag noterade att mitt tips 3-0 mot MFF var det enda bland 62 stycken. Jäkla pessimister är vad ni är hela bunten...

En god vän och varbergsguligan sa till mig igår, bara Valdimarsson klarar en och annan bangers i ryggen i en halvlek tar vi lätt nionde raka på söndag!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 30 maj 2023 kl 21.09
Resa bokad till Borås 13/7 och hem en vecka senare. Gissa vilken match jag personligen kommer att använda mitt årskort för att se?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 30 maj 2023 kl 21.23
Hult har tydligen en revbensskada sedan matchen mot Norrköping som spökar och även lite problem med insida lår. Troligen kan han spela på söndag, men om inte vad gör vi då?

Använder vi högerbacken Boman? Drar Thelin ner Qasem som ju några gånger spelat vänsterback eller får Viktor Nylén göra Allsvensk debut? Han flögs ju faktiskt ner till andra lägret i Portugal sedan Strand såldes, men sedan dess har det ju varit tyst, spel i U19 och U21.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 31 maj 2023 kl 10.01
En (säkert låst) artikel i Dagens Nyheter om bruket att klippa hål på sockorna.

Matilda Lundblad, lagläkare för IF Elfsborg i allsvenskan samt styrelseledamot i Svenska fotbollförbundets medicinska kommitté, anser likt Wallin att effekten av att klippa hål i strumporna uteblir i de flesta fallen.

– Det finns en del spelare som har något som kallas för kompartmentsyndrom, vilket ökar trycket i vadmuskeln. Känslan när man har tajta strumpor blir då väldigt jobbig och jag har förståelse för att spelare väljer att klippa hål i sina strumpor. Men trycket mot muskeln från strumporna brukar i regel vara väldigt liten och jag har svårt att se att det hjälper särskilt mycket, såvida inte strumpan sitter vansinnigt tajt. Vanligtvis tror jag inte att det gör en stor skillnad, säger hon och tillägger:

– Kompartmentsyndrom är ett ganska vanligt tillstånd bland elitspelare och då kan känslan bli nästan outhärdlig om man har för tajta strumpor.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 31 maj 2023 kl 10.24
Bo>>> Jag hoppas klubbarna låter spelarna betala för strumporna, dumheter om du frågar mig i synnerhet om spelarna inte betalar.

I Real Sporting San José så är det flera spelare som klipper av sina strumpor och har bara delen på benen, men spelarna får betala för strumporna de gör sönder, 13 Euro! Idioti att förstöra kläder, men här får de åtminstone betala för förstörelsen.

Apropå förstörlse.

BT skriver om de "supportrar" till det gula laget, som givetvis klär sig i helsvart för att visa vilket lag man gillar, lyckades att slå sönder inredningen på restaurang El Classico på lördagskvällen.

Vilket gjorde att restaungpersonalen som tänkt ha på sig elfsborgsgrejor på söndagen struntade i det och nekade elfsborgare att komma dit.

Omgång 11.


Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 31 maj 2023 kl 10.50
Minns ni när en massa spelare helt plötsligt började använda plåster på näsan - var det i samband med EM 2004? - för att, som de trodde, få lättare att andas? Men det försvann snabbt igen.

BT-artikeln är låst, men handlar det om så många som ett 50-tal svartklädda idioter i våra led så är det hög tid att ta tag i problemet på allvar innan det blir ännu större. Det är väl gruppen som viftar med en SU-flagga (SnorUngar?), låter som ugglor med sitt hoo-hoo-ande ibland och - ännu tuffare när man nyligen har kommit ur målbrottet - vevar med en ACAB-flagga.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 31 maj 2023 kl 11.34
Alltså Boråsare (nåja inte alla) är ett märklig släkte. I söndags kokade Borås Arena och det var slutsålt. Elfsborg spelade bra och vann över MFF med 3-0, upp i serieledning. Då skulle man tro att biljettförsäljningen mot Djurgården skulle gå som smort? Inte då, 7000 sålda direkt och sedan dess har det kanske sålts några hundra till.

Otroligt, Elfsborg, spelarna och klacken kan ju inte gärna göra mer för att få folk att gå, bra fotboll, kul fotboll, åtta raka segrar och ett herrans tryck på läktarna, men ...

Jag hoppas jag har fel och att försäljningen tar fart, det är ju trots allt 4 dygn kvar.


Jan Artursson, Borås - onsdag 31 maj 2023 kl 15.59
>>Lennart, jag är inte förvånad. I söndags var i princip alla som är intresserade av Elfsborg på matchen. Inkluderat alla marginalåskådare som bara går ibland. Går man ibland, så går man ju just bara ibland, alltså inte två matcher på en vecka.

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 31 maj 2023 kl 16.11
Det kan nog spela in att det är klämdag på måndag också - många är kanske bortresta denna långhelg.

Peter Olsson, Borås - onsdag 31 maj 2023 kl 16.12
"Nästan 9000" skrev Elfsborg nyss.. någonstans.

Återstår då att se om "Nästan 9000" är 7500 eller faktiskt 8500+.

Gumme Lindh, Trollhättan - onsdag 31 maj 2023 kl 16.27
AC i mff är borta resten av säsongen!

Anders Lindborg, Varberg - onsdag 31 maj 2023 kl 17.00
Lennart: Nej, så speciellt knökat på (delar av) Elfsborgsläktaren var det inte i söndags. Om det nu var fullt så är det en väldig skillnad mot hur det var då och då 2012. Är det nya säkerhetsregler som har gjort att man minskat max antal åskådare?

Anders Lindborg, Varberg - onsdag 31 maj 2023 kl 17.09
Som usel tippare har jag ingen större förhoppning om att konkurrera varken i stora tipstävlingen eller i min egna interna liga (De vet inte om det, men där ingår Varbergs Jan-Ove och från Bäckängs NIIIc: herr redaktör och herr Simfors), men jag krigar på och hoppas på framtida under.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 31 maj 2023 kl 17.21
Anders>>> Det måste vara nytt för i år, det har ju "alltid" (på senare år) angetts 3 000 som max på ståplats, att sänka med 10% är mycket pengar upp i rök är övertygad om att de 300 borttagna platserna hade sålts i söndags.

Jan>>>> Elfsborg har minst sagt svårflirtade fans, oj två matcher på en vecka eller, oj det är klämdag på måndag.

Sheffield Wednesday sålde ut Hillsborough (33 000) hemma i semifinalen mot Peterborough, trots underläge med 0-4 efter första matchen.

Vann och gick till final en vecka senare på Wembley, fick först knappt 38 000 som gick åt som smör i solsken och fick sex tusen till och de försvann lika fort, trots att det inte var något lågpris bästa platserna kostade 80 pund vilket är 1100 kronor.

Hade vi fått de många tomma osålda sektionerna på Barnsleysidan hade vi lätt sålt 10 000 till.

Gumme>>>> Hans yrsel visade sig vara hjärtproblem och det vet jag av egen smärtsam erfarenhet att det leker man inte med. AC fick en ICD, en sorts pacemaker, inopererad.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 31 maj 2023 kl 17.38
Gumme - trist att AC är borta, man vill ju möta de bästa (så det inte blir typ hockey-VM). Å andra sidan tappar ju alla (?) lagen bra spelare av en eller annan orsak (läs Ondrejka). Gäller att utnyttja transferfönstret (7 juli - 31 augusti) på bästa sätt, kortsiktigt eller för framtida lagbygge.

Varför finns det ens transferfönster? IFE spelar ju 8 matcher under fönstret, så skälet kan ju inte vara att inte störa pågående säsong.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 31 maj 2023 kl 17.46
Som sagt hjärtat leker man inte med och frågan är väl om AC någonsin kommer tillbaka, är ju borta resten av 2023. Personligen skulle jag råda honom att tänka på hälsan först. Visserligen är fotboll viktigt, men hälsan viktigare.

Visserligen har ju MFF en bred trupp, men dansken var lite extra, en kille som tog för sig, ibland för hårt, men var alltid inblandad i det som hände framåt.

Blir kanske till att värva och MFF riskerar väl att tappa Peña som åklagaren vill ska dömas till fängelse för grovt rattfylleri och kanske också då försvinner om han blir döömd och avstängd. Expressen skriver att hans försvadvokat skrivit detta i ett yttrande:

"”För det fall Sergio Peña döms till fängelse följer ytterligare disciplinär påföljd från Malmö FF i form av avstängning motsvarande tiden för ett fängelsestraff och ytterligare löneavdrag."

Elfsborg blir ju av med Ondrejka, men även om det svider så sitter vi inte i sjön, fast det är klart om Bernhardsson blir borta med fler skador kanske det behövs värvas lite extra.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 31 maj 2023 kl 17.49
Bo>>> Sommarfönstret finns i första hand för alla ligor som spelar höst/vår.

SVFF lyckades ju få till en ändring så att vi nu har öppet fönster i 8 veckor istället för som tidigare enbart 4, blir därmed 4 veckor kortare på vintern.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 31 maj 2023 kl 18.06
Kul att Qasem och Ondrejka är uttagna till U21. Fast jag undrar lite över målvakterna, två av tre från Bajen, Bajen som släppt in hela 20 mål. Vi får väl hoppas att Dovin lärt sig skillnad på en straffpunkt och en boll.

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 31 maj 2023 kl 20.05
Anders L (f.d. C) >> Insatserna i tipstävlingen ökar! Viktigt att vinna NIIIc-tävlingen.

Lurigt det där med hjärtat. Händer det oftare för elitidrottare än för "vanligt folk"? Hoppas att det går bra för Anders Christiansen, hur som helst.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 31 maj 2023 kl 20.49
Lars>>>> Det är omöjligt att veta om "vanligt" folk drabbas lika ofta som idrottsmän av hjärtproblem. Om säg en annan 32:årig dansk i Malmö ramlat ihop efter en löprunda och drabbats av samma som AC får vi nog aldrig veta det.

Eller för att ta ett personligt exempel. När en nästan 66:årig svensk i Las Palmas fick en infarkt i höstas blev det inga notiser.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 31 maj 2023 kl 21.10
Och sen har vi Christian Eriksen som kom tillbaka och nu spelar för fullt. Alla är vi olika, hoppas AC kan komma tillbaks nästa säsong.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 31 maj 2023 kl 21.37
Attans, missade att damlagets match sändes idag för 29 kronor. Varför är damlaget och Elfsborg så dåliga på att berätta om att matchen sänds någonstans?

Nåväl. Damlaget klarade av cupdebuten borta mot Sävedalens IF alldeles utmärkt. 2-7. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 31 maj 2023 kl 21.45
Matchreferat.

Christofer Wärnlöf, Vedum - onsdag 31 maj 2023 kl 23.20
Jag köper tre biljetter till söndagen men kommer inte gå... I believe in witchcraft och tror vi förlorar ifall jag är på plats... så ... vinner vi denna matchen så är vi med på riktigt. Årets vintigaste match. Hoppas vi har 13 000 gallskrikande supportar på plats (själv kommer jag vanka fram och tillbaka på teverummets ekgolv)....

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 1 juni 2023 kl 8.28
Christofer>>>> Snacka om att köpa sig avlatsbrev. Då vet vi vad som krävs för hemmasegrar.

Christoffer vankandes fram och tillbaka på ekgolvet i Vedum med tre biljetter i fickan och Markos mamma som står på Elfsborgsläktaren.

Omgång 11.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 1 juni 2023 kl 9.00
Det går nu trögt med försäljningen på sittplats. Bättre då på ståplats där det igår var sålt 1800, alltså 2/3-delar av det som finns.

Tror att Elfsborg ska försöka öka taket till 3000 igen. För det verkar som att det är på ståplats som det verkliga suget finns.

Trots allt tror jag att vi kommer att hamna på drygt 10 000, kan bli elva om stockholmarna blir många.

Som jag skrivet innan så har vi väl haft 3500 trogna som alltid kommer på senare år. Målet i år borde vara att försöka öka den siffran till 4500. Folk som kommer oavsett var vi ligger.

Elsborg har ju haft en dalande trend på senare år som ifjol började vända sakta uppåt, men det tar tid att bygga upp en trogen bas. Så man måste ha tålamod.


Peter Olsson, Borås - torsdag 1 juni 2023 kl 13.26
Jag har inte sportblandet, men snappade via fotbolldirekt upp att Qasem har intressenter från Serie A.
Fotbolldirekt

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 1 juni 2023 kl 14.29
Peter>>>> Qasem har varit jagad av klubbar alltsedan 2020. Fotbolltransfers har en lista med artiklar om klubbar till höger på sidan till den länkade artikeln.

Klubbar som Atalanta, Roma, Östersund och Dalkurd. Qasem var inbjuden till Bröndby och Sporting Lissabon. Till och med laget på nedflyttningsplats var ute efter Qasem 2021, som dock var en klok kille och valde Elfsborg.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 1 juni 2023 kl 16.28
Di Gula tog ju en första seger i Svenska Cupen. Men hur fungerar den? Jo:

Distriktens deltagarplatser fördelas utifrån varje distrikts antal lag (flick- och dam). Det finns totalt 44 distriktsplatser. Därutöver deltar de 28 lagen i Damallsvenskan och Elitettan.

Omgång 1
De 44 distriktslagen möter varandra utifrån geografisk spelordning. (Här vann vi!)

Omgång 2
De 22 segrarna från omgång 1 deltar tillsammans med 14 lag från Elitettan. Lag från Elitettan får inte möta varandra.

Omgång 3
De 18 segrarna från omgång 2 deltar tillsammans med de 14 lagen från Damallsvenskan. Lag från Damallsvenskan får inte möta varandra.

Omgång 4
Spelas som gruppspel. Gruppsegrarna till semifinal, de två bästa gruppsegrarna ska ha hemmamatch och lottas fritt mot de två övriga gruppsegrarna. Hemmalag i finalen lottas fritt. Speldagarna för gruppspelet fastställs i årsplanen.

Semifinal och final
Speldagarna för semifinalerna och finalen fastställs i årsplanen.

Kan vi hoppas på vinst i omgång 2?

Saxat från Svenskfotboll.se


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 1 juni 2023 kl 16.30
Omgång 2: 23 augusti sista speldag.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 1 juni 2023 kl 17.10
Glad nyhet för alla utan biljetter. Till matchen mot Blåvitt finns det biljetter att låna på biblioteket, det skriver BT:

"Moderaternas förslag om utlåning av Elfsborgsbiljetter på biblioteken blir verklighet.

Premiären äger rum i samband med västderbyt mot IFK Göteborg 16 juli."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 1 juni 2023 kl 21.07
Ifjol när vi hade otur under lång tid och inte vann, så fanns det ju några enstaka som ansåg att Thelin skulle bytas mot Tobias Linderoth i Skövde. Då gick det ju bra för Linderoth med flera inlånade från Elfsborg, i år lär SAIK åka ur.

Har svårt att se att ett lag som bara tagit tre poäng på tio matcher ska kunna klara sig. Helsingborg är bara snäppet bättre med sex poäng.

Såg till och från matchen och det är ingen slump att dessa båda lag ligger i botten. Snacka om att Holst bytte ner sig, hoppas han åtminstone har det bra med frugan.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 1 juni 2023 kl 21.14
Som jag skrev ifjol till dem som ville ha Tobias Linderoth som tränare då: Ni kan aldrig ha sett hur urbota tråkig fotboll Skövde spelar. Även om den var framgångsrik i poäng ifjol skulle sådan fotboll inte accepteras i Elfsborg.

Ja, vilket slöseri att Frederik Holst harvar i HIF.


Christofer Wärnlöf, Vedum - torsdag 1 juni 2023 kl 23.02
Lennart... vad gör man inte för Elfsborg. Jag vågar inte ens titta på sändningen...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 2 juni 2023 kl 15.40
In och rösta på månadens spelare, Ondrejka och Lagerbielke och månadens tränare Thelin, gör det här.

Det har nu sålts 10 000 till matchen mot Djurgården, då borde det bli drygt 11 000 på söndag. Heja di Gule.

När ni ändå röstar, tippa även Omgång 11.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 2 juni 2023 kl 17.23
Guliganerna skriver på Twitter att det nu har sålts 2200 på Elfsborgsläktaren och kapaciteten är återigen 3000! Så 800 kvar. Det borde väl inte vara omöjligt att nå maxtaket?

Det var ju 2700 sålda, slutsålt, mot MFF redan på lördagen. Skulle inte förvånat mig om det hade kunnat sälja 4-500 till om biljetter funnits kvar.

Heja di Gule.


Kjell Lidén, Skövde - fredag 2 juni 2023 kl 18.36
Nu får man både mail och sms från IF Elfsborg att man ska köpa biljetter.Ett riktigt bra initiativ tycker jag. Kanske har vart så förut men kanske glömt bort mig.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 2 juni 2023 kl 18.40
Kjell >> Nej, det är nytt. I alla fall fick aldrig jag det förut.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 2 juni 2023 kl 19.02
Kjell>>> Jag får bara ibland.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 3 juni 2023 kl 11.46
Skulle tippa på att det blir omkring 11 500 baserat på hur biljettförsäljning går. Mittsektionerna kommer nog att säljas ut, men just nu är det fortfarande tre oöppnade sektioner på övre Ålgård och lär så förbli om det inte blir en sen rusning.

Vore kul om Elfsborgsläktaren klarar av att sälja alla 3000, det blir i så fall första gången sedan 2015 som det sker.

Ett stort lyft jämfört med fjolårets 7 862. Kan man hoppas på en lika stor förbättring av fjolårets resultat??

Omgång 11 väntar fortfarande på att Bertil ska tippa.


Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 3 juni 2023 kl 13.47
Då har jag tippat omgång 11 som deltagare 63. Ingen lätt omgång precis men nu är det gjort. Annars har jag tillbringat förmiddagen på häktet i Uddevalla som frivillig besökare. Här visar jag empati och en viss förståelse för de intagna. Jag försöker att få de intagna att bli gulsvarta supportrar men med ett dåligt resultat. Måňga är faktiskt ganska fotbollsintresserade men de håller på blåvitt eller kolsäckarna från Solna. Nu kör vi så det ryker imorgon eftermiddag.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 3 juni 2023 kl 14.58
Bertil>>> Bra att du försöker värva nya.

Truppen till matchen. För andra gången i rad är det bara tre mittbackar. Mycket klokt.

Samtidigt undrar man vad som hänt med Gustav Henriksson som inte är med i truppen, men inte heller med på listan över skadade. Någon som vet?


Jonas Claesson, Bottnaryd - lördag 3 juni 2023 kl 15.13
” Stoppa villkorstrappan”, ”Mot den moderna fotbollen” osv osv in infinitum.

Jag älskar ståplats, har stått bredvid några av mina bästa vänner i över trettio år på väldigt många läktare runt om i landet. Aldrig upplevt slagsmål i samband med matcher, ALDRIG! (Jag vet att det förekommer, även i våra led, men JAG har aldrig upplevt det personligen.)

Det börjar dock bli svårt att fortsätta motivera ståplats och att försvara företeelsen som sådan när folk beter sig som de gör.

Vi har redan haft människor som avlidit i samband med fotboll och våld i Sverige.

Många av dem som skriker alla högst och mest om att Svff är giriga fotbollsmördare är de samma som utan tvekan väljer att dra på sig huvor och maskera sig för att sedan bränna bengaler i massans skydd.

Hur tänker ni som gör detta? Det är såna aktioner som i förlängningen kommer göra att ståplats försvinner och vi kommer få ett system likt det de har i England.

Om alla skötte sig, slutade att hata allt och alla konstant och ägna sig åt att stötta det egna laget, ja då hade troligen en del problem försvinna.

Tyvärr är det så att den lilla klicken kommer agera så att den stora massan blir lidande. Och då kommer det inte hjälpa att vi andra står och svär över det orättvisa i saken.

Ett litet fåtal saboterar upplevelsen för den stora massan. Så enkelt är det.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 3 juni 2023 kl 15.38
Heja Jonas. Helt rätt.

Folk ska koncentrera sig på att älska Elfsborg och ge fasen i att hata andra. Uppmaningen gäller för övrigt supportrar till andra lag.

Ska Elfsborg ha lag att möta måste dessa lag ha supportrar annars blir det ju enbart matcher med Elfsborg A mot Elfsborg B. Visserligen blir ju bortaresorna korta, men hur kul vore det?

Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 3 juni 2023 kl 16.38
Guliganerna skriver att det sålts 2 500 på Elfsborgsläktaren. 500 kvar, kom igen och fyll ståplats. Heja di Gule.

P.s.

Apropa gult, Mjällby leder borta mot Blåvitt.

d.s


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 3 juni 2023 kl 16.59
Hur många tror på fullt allvar att motståndarlaget spelar sämre om klacken ropar Hata, hata, hata (valfritt lag)?

Däremot är det bevisat bortom allt tvivel att om publiken stöttar sitt lag så blir publiken som en tolfte spelare.

Så varför detta hata, hata, hata???

Blåvitt vägrar ge upp kampen om nedflyttning. 0-1 hemma mot Mjällby.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 3 juni 2023 kl 19.30
Elfsborg knäckte tydligen Norrköping när vi vände och vann. Idag tredje raka förlusten. BP vann med 2-0.

Slår vi Djurgården imorgon med två mål är BP återigen bästa laget i Stockholm.

Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 3 juni 2023 kl 20.49
Blåvitt är illa ute och med spelare som Sebastian Erikkson förstår man att laget i kris. Se videon från Aftonbladet.

"0–1-förlusten mot Mjällby tog hårt på Sebastian Eriksson.

IFK Göteborgsprofilen rasade mot Otto Rosengren i spelargången.

– Käften på dig, lilla pissunge, säger Eriksson."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 3 juni 2023 kl 22.05
Det har nu sålts 2 700 på Elfsborgsläktaren, alltså lika många som mot MFF, då slutsålt. Det skriver Guliganerna på twitter.

Eftersom kapaciteten nu åter är 3 000 så finns det alltså 300 platser kvar. Även de sista sittplatserna på kategori 1 är på väg att ta slut, finns 60-70 kvar. Skynda, skynda om ni vill stå eller sitta i mitten .

Sittplats kategori 2 är det fortfarande gott om. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 3 juni 2023 kl 22.55
Kul att Zeneli är tillbaka efter sin skada.

"– Det känns bra nu för egen del. Jag känner mig ”fit for fight” och har kunnat träna fullt hela veckan, och hoppas kunna vara med och bidra om chansen ges."


Bo Andersson, Hässelby - söndag 4 juni 2023 kl 9.49
Hjälp! Jag har fått Sirius virus i mobilen! Varje gång dom ska spela match får jag ett SMS!

Historien fick ett bitterljuvt slut. Hittade var man avregistrerade sig, och deras sista meddelande blev: vi kommer att sakna dig!


Bo Andersson, Hässelby - söndag 4 juni 2023 kl 10.01
Intervju med Thelin i Dagens Nyheter, säkert bara för resursstarka läsare.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 juni 2023 kl 10.14
Det mesta talar för att vi startar med samma elva som mot MFF, ett gott tecken.

GP har en artikel om bollinnehav, nästan alla ligavinnare har mer än 50%, Elfsborg ligger på 47%. De

Johan Larsson ger exempel mot MFF, som hade nästan 70% bollinnehav:

"– Det enkla svaret är att bollinnehav inte genererar segrar, säger den gulsvarta veteranen Johan Larsson.

Han påpekar i stället att det främst är många målchanser som leder till segrar. Dit kan man ta sig på olika sätt.

– Det finns enklare vägar än att ha 20 passningar innan läget kommer. Ibland behövs det en – och då kan det räcka."

Biljettförsäljning tickar på och som det ser ut nu kanske vi kan passera 12000. En fantastisk siffra.

Heja di Gule.

Bo>> Du funderar inte på att gå och stötta Kittens lag nästa vecka i bottenfinalen?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 juni 2023 kl 10.35
Bo>>> Det gick att läsa artikeln. Intressant som vanligt att läsa intervjuer med Thelin. En kille vi ska vara tacksam för att vi har.

Tänk om de svarta i Sektion U fått som de ville? De hade ju banderollen ”Självförtroendet i botten – med Thelin når vi inte toppen” mot MFF i höstas.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 juni 2023 kl 11.43
Intressant att så många skriver att Djurgården är så svåra att göra mål på och tar upp det i och för sig korrekta faktum att DIF inte släppt in ett mål på sina senaste tre matcher.

Varför inte peka på att Djurgården på sina övriga 8 matcherna släppt in 14 mål, nästan två mål i snitt?

Heja di Gule.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 4 juni 2023 kl 12.20
Lennart - vi har ju gjort slut! Men lite intresserad av exet är man ju alltid. Befinner oss i krokarna, så varför inte?

Dagens jinx: ikväll kan det bli nionde raka segern i allsvenskan, vilket skulle vara klubbrekord.

Dagens antijinx: vi har råd att förlora ikväll.


Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 4 juni 2023 kl 14.32
Nu börjar uppladdningen inför bataljen om några timmar på vår Arena. Hoppas att vi gör ett lika bra jobb som mot MFF för då slår vi ett bortasvagt Djurgården. Vi ses utan bangers och annan pyroteknik.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 juni 2023 kl 16.00
Med 2,5 timmar till avspark meddelar Guliganerna på Twitter att nu är det sålt 2 900 på ståplats. 100 kvar! Heja di Gule.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 juni 2023 kl 16.12
På Elfsborgs sida står det nu att det är slutsålt, men det verkar minst sagt underligt med tanke på att de två hörnsektionerna på övre Ålgård aldrig öppnats och att det för en 20 minuter sedan fanns fler hundra osålda på tre sektioner.

Nåvä, slutsålt är det.

Heja di Gule.

Slötittar på AIK mot Kalmar, AIK bäst i första, men 0-0. I andra får AIK straff, målvakten räddar och nån minut senare tar KFF ledningen. Bra eller dåligt för oss som ska till kompisarenan nästa vecka?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 juni 2023 kl 16.18
Elfsborg behöver göra något åt sin biljettsida, för fem minuter sedan var allt slutsålt, nu är det tillbaka som för 25 minuter sedan. Vilket skämt.

Om någon gick in för 5 minuter sedan för att köpa och fick beskedet slutsålt, den kanske inte dubbelkollar, eller i mitt fall fyrkollar.

För innan förra publiceringen uppdaterade jag biljettsidan 3 gånger, med samma besked. Slutsålt.

Nåja, det viktiga är att vi spöar Djurgården. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 juni 2023 kl 17.52
Intressant att vi numera spelar med fembackslinje och flygande målvakt. Hfranin Flygur.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 juni 2023 kl 19.38
Anledningen till att vi inte slog nytt rekord med nio segrar är vår målvakt. Att spela vågat kommer förr eller senare att straffa sig.

Tycker vi borde vunnit, men gör man inte mer mål än motståndarna går det inte och ger man motståndarna ett mål dåblir det inga segrar.

Att det inte blir ett rött kort för tacklingen på Hult i andra är för mig obegripligt. Då hade ju det dessutom troligen aldrig kommit en kvittering.

Hult är ju ett fysiskt mästerverk. Han är en kombination av marathonlöpare och hundrameterslöpare och dessutom en otroligt dultig fotbollsspelare.

Lägg till det att detta fenomen är halvskadad!!!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 juni 2023 kl 20.31
Ingen reaktion?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 juni 2023 kl 20.49
Jag vill se Tim i mål igen. Valdimarsson är duktig målvakt, riktigt duktig, men han måste ju lära sig var en målvakt ska vara på plan.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 4 juni 2023 kl 21.07
Valdimarson gjorde ett par kanonräddningar och är givet förstaval även i fortsättningen. Älskar när han dundrar ut och nickar, kör över anfallare mm. Han får missa ibland, maken till underhållande målvakt finns inte.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 4 juni 2023 kl 21.10
Nåja. Sviter bryts alltid förr eller senare. Oavgjort mot ett DIF i bra form är inte dåligt. Även om vi sannolikt tappar ledningen i tabellen denna omgång. Nu nya tag mot AIK.

Jan Artursson, Borås - söndag 4 juni 2023 kl 21.30
Hakon är given i målet. Visst ett misstag idag som kostade ett mål men i övrigt felfri med många mycket bra ingripanden. Han fick ju pris som matchens lirare i Elfsborg, inte fel även om jag tycker Hult var överlägsen som vanligt på sistone.

Mikael Häggström, Borås - söndag 4 juni 2023 kl 23.43
Ligan i Belgien är inte så uppmärksammad.

Jacob Ondrejka har alltså gått till det nyblivna belgiska mästarlaget. Royal Antwerpen säkrade titeln i kväll.


Peter Olsson, Borås - måndag 5 juni 2023 kl 0.27
I listan på omöjliga matcher, värda totalt 27 poäng, så har vi nu tagit 7 av 9 möjliga. Well, done.

DIF är ett väldigt bra lag, klart det är surt att tappa när vi leder - men DIF kommer finnas högt upp i tabellen när den summeras. Jag var ordentligt orolig att det inte skulle finnas någon hunger i Elfsborg idag, Men, det gjorde det verkligen. Med lite flyt hade vi fått alla 3p, med oflyt hade det blivit noll. Inte en välspelad match, men .. nä.. fan.. jag är nöjd i år... Fint som snus.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 5 juni 2023 kl 7.24
Oavgjort, om dock på hemmaplan, mot en av toppkandidaterna är inget att skämmas för. Att efter mer än en tredjedel av serien ligga med och slåss i toppen är mer än godkänt, och inget man är bortskämd med. Alla poängtapp för BKR och MFF idag får ses som en stor bonus.

Men jag är orolig inför gnagarmatchen. Till slut verkar AIK ha fått till något som liknar ett spel. Durmaz, som tydligen haft osämja med Brännan, gjorde enligt uppgift en mycket bra match senast. Frågan är om han kommer till spel efter axelskadan som han fick igår.


Erik Nilsson, Linköping - måndag 5 juni 2023 kl 10.05
1-1 mot DIF är förstås ingen katastrof.

Men som vanligt är det svåraste med fotboll när det blir ett mentalt spel. Som serieledare börjar tankarna gå: Först om att inte förlora poäng, sen om att oavgjort kanske är helt ok ändå.

Kanske är det en haltande analys, för även om första halvlek stämmer väl in på den där osäkerheten, där det blir viktigare att minimera misstag än att spela sitt eget spel, så gör ju andra halvlek inte det.

Först visade man vilken brutal målmaskin Elfsborg kan trumma igång, sen även vilja i slutminuterna. Det räckte inte riktigt ända fram.

Man behövde inte vinna denna gång, det var ok. Men kanske är det så man blir en mästare: genom att vinna även när man inte behöver.


Erik Nilsson, Linköping - måndag 5 juni 2023 kl 10.10
Kan det förresten vara svensk fotbolls största mysterium de senaste 10 åren:

Hur kan Hult inte ha varit vårt förstaval som svenska landslagets vänsterback? Var han mycket sämre när han var yngre och spelade i tuffare ligor?


Kurt Nilsson, Skyttorp - måndag 5 juni 2023 kl 12.13
Under Guldåret 2012 spelade Niklas Hult yttermittfältare dom flesta matcherna,han är en riktig klass spelare snabb och precisa passningar,väger dock lite lätt som ytterback ibland,ser honom helst som mittfältare. I matchen mot Sirius firade han stora triumfer med sin snabbhet,som sagt Simon strand hade ingen chans att konkurrera med Hult.Någon Skrev om underhållande Målvakt----Då har ni inte fått uppleva JOHN HEDIN ,vilken publik underhållare i mål 1966-1975---Det var bättre förr -------

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 5 juni 2023 kl 12.20
Men det är rätt bra nu också - inte sant, Kurt?

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 5 juni 2023 kl 23.11
Tja, det var ju rätt orealistiskt att tro att Degerfors skulle skrälla mot MFF. Och skåningarna tar nog guldet. Två gulsvarta västsvenska lag får nog slåss om andraplatsen.

Men vilken klasskillnad det är i allsvenskan! Bara 3 eller möjligen fyra topplag, 3-4 mittenlag och resten känns riktigt under isen. Typ superettan. Är mest förvånad över AiK. De är bra mycket bättre än så här. Risk för underskattning från Elfsborg kommande match? Hoppas inte…

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 6 juni 2023 kl 12.05
Grattis till Magnus Andersson Neumann som vann omgång 11.

Omgång 12 är sista omgången för vårsäsongen, nästa chans, omgång 13, blir först i juli.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 6 juni 2023 kl 13.02
Häcken-Elfsborg ska ju spelas lördag 29/7 är det sagt, men jag undrar om det verkligen kan vara spikat.

Häcken går ju in i CL-Q1, och om de förlorar där - vilket inte alls är omöjligt, inte minst eftersom de är oseedade - trillar de ner i ECL-Q2 med speldagar torsdag 27/7 och torsdag 3/8 (såvida de inte har tur med lotten och får gå direkt till ECL-Q3 som två av femton förlorare i CL-Q1 gör), och då borde rimligen vår match mot Häcken flyttas till söndag 30/7.

Jag har lagt in den brasklappen i spelprogrammet här på VG tills vidare.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 6 juni 2023 kl 19.50
Gick ju bra för damerna idag. IF Elfsborg 8-0 Vänersborgs FK.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 7 juni 2023 kl 14.20
Vi slipper tre AIK:are på söndag. Antar att det är bra att två vänsterbackar är avstängda för sina röda kort i derbyt mot Djurgården. Fotbollskanalen.

Även mittfältaren Bilal Hussein missar på grund av avstängning, det var ju ett halvdussin i AIK med två gula inför mötet med Kalmar så lite synd att inte domaren drog fler gula.

Tycker Elfsborg behandlar damlaget lite styvmoderligt, varför inget matchreferat från gårdagens seger med 8-0? Man har ju haft tid att publicera supporterinfo borta mot AIK.

Omgång 12 missar man inte om lämnar in sitt tips före fredag 9 klockan 19, inte som normalt klockan 15 på lördag, så missa inte det!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 7 juni 2023 kl 14.23
Glömde ju att nämna att Blåvitt fått ny tränare, SVT:

"Närmast kommer Berthel Askou från tränarjobb med AC Horsens, med vilka han precis avslutade säsongen i besvikelse och tårar.

I lördags åkte Horsens, som går under smeknamnet ”Den gula faran”, ur den danska högstaligan efter att ha slutat slutat näst sist i Superligan. "

Det är ju bara hoppas att han lyckas lika bra i Allsvenskan.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 7 juni 2023 kl 15.18
Kanske var anledning till att Oliver Zandén haft problem att ta plats i Toulouse att han hade en skada?

Fotbollskanalen skriver: "- Vi har letat i veckor efter vad problemet var. Han kommer opereras nästa vecka och blir borta fyra månader. "


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 7 juni 2023 kl 15.44
I år kommer Elfsborg att kunna gå vidare i cupen. Varför? IFK Berga slog Oskarshams AIK i Svenska Cupen igår med 3-0.

Anders Täreby, Steninge - onsdag 7 juni 2023 kl 16.15
Hör Blåvitts tekniske direktör Ola Larsson på presskonferensen stolt beskriva att man anlitat en dansk rekryteringsfirma för att inte bara ta någon tränare som man redan känner. Den danska rekryteringsbyrån har föreslagit en dansk...

Ola beskriver vidare att man i rekryteringsprocessen av har utgått ifrån ett antal "knock-out-kriterier"... Känns som det kan passa Blåvitt! ;-)

Den 27 mars lade jag ett symboliskt tips på Betson (tyvärr bara 20 spänn) om att Blåvitt skulle komma sist i allsvenskan 2023 och fick 80 gånger pengarna. Undrar vad oddset är idag...


Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 7 juni 2023 kl 16.23
Det är rimligt att det är skillnad på hur allsvenskan och fjärdedivisionen bevakas på officiella hemsidan, tycker jag.

Dessutom var det bara 109 personer som brydde sig om att se senaste hemmamatchen för damerna, sämre än vad Frisco hade (120), så intresset är väl inte större än så så länge de befinner sig där nere.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 7 juni 2023 kl 16.29
Anders>>>> Jag håller tummarna för att Betson skickar dig 1 600 i november, eller kanske redan i oktober?.

Heja Kitten, visa dansken på söndag var skåpet ska stå.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 7 juni 2023 kl 17.05
Lars>>> Nu har ju klubben bestämt sig för satsning på damfotboll då är det väl inte för mycket begärt att man berättar om hur det går för laget?

Jag kräver inte att matchrapporten ska publiceras samma dag nån timme efter matchslut som herrlaget, men dagen efter är väl rimligt, eller?


Conny Johansson, Brämhult - onsdag 7 juni 2023 kl 17.11
Lennart , kan även gälla U21 . Inte ett ord om U21-matchen igår borta mot Utsikten , matchen slutade 2-2 som upplysning .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 7 juni 2023 kl 17.21
Conny>>> Instämmer, i U21-matchen var väl större delen av spelarna från A-laget, så nog borde det rapporteras.

Det borde väl gå att fixa nån medlem/supporter som kan levera en kort text med resultat och laguppställning för en smärre ersättning.

Att bedriva fotboll på elitnivå är dyrt och i Superettan och damfotbollen är det ännu svårare. Fotbollskanalen skriver än en gång om Östersund fortsatt är i kris, men inte ensamma. J-Södra är minst lika illa ute

Flera andra lag behöver fixa boksluten, Gefle IF, Utsiktens BK, IK Uppsala Fotboll och Kif Örebro lämnat in handlingsplaner för att återställa klubbarnas egna kapital till minst noll vid årsskiftet.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 7 juni 2023 kl 17.43
Ja, flera spelare borta i AIK inför söndagens match. Däremot är Durmaz trots allt tillbaks i träning efter axelskadan, men oklart om han blir spelklar. John Föredetti rehabtränar, men det verkar göra varken till eller från (mest från enligt GF) om han spelar. Alltså en perfekt storm, ett superläge…

…för att IFE ska åka upp och göra årets bottennapp. AIK har ryggen mot väggen, allt att vinna, lite nya spelare som får chansen…varning härmed utfärdad!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 7 juni 2023 kl 19.29
Bo>>>> Gillar namnet Föredetti. Det är aldrig lätt att möta lag med ryggen mot väggen. Fast jag tycker att IFE borde klara av att hålla fart och press mot Gnaget, då borde det gå vägen.

Såg lite när AIK mötte Kalmar och när smålänningarna gjorde mål då rasade de ihop och det var först på slutet de kom igen och fick till en kvittering. Hade däremot Kalmar gjort ett mål till på de chanser de hade när de ledde med 1-0 är jag övertygad om att de vunnit.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 7 juni 2023 kl 20.45
En Holmènare i Elfsborg räckte för att slå 3 stycken i Annelunds IF i afton. Elfsborg U i division 4 vann borta med 8-3 över Annelunds IF. Matchfakta MinFotboll. Tilda Brodén tremålsskytt.

Peter Olsson, Borås - torsdag 8 juni 2023 kl 0.07
Alltså, det är lite halvfräckt att McVey numera skall kampera ihop med Leo Messi tycker jag..
Borås Tidning

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 8 juni 2023 kl 8.14
Sånt är livet, Peter. Ena dagen tränar man inkast med Dalkurd. Andra dagen kör man idioten med Messi. Det är inte bara medgång.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 8 juni 2023 kl 8.53
Undrade om man kunde bli ekonomiskt oberoende om man spelade i Inter Miami. Visst dom bästa blir det absolut. McVey har en grundlön på 229.000 USD/år. Bra betalt, men inget oberoende efter tre år.

Något för IFE i framtiden?


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 8 juni 2023 kl 8.59
219.000 USD ska det vara. Källa på det.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 8 juni 2023 kl 10.55
Skulle vara ekonomiskt oberoende om jag fick McVeys lön som pension.

McVey får väl lära Messi lite så han klarar av att spela boll i Amerikat.

Omgång 12 fredag klockan 19.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 8 juni 2023 kl 10.56
Pengar, pengar…

Såg just att AIK ansökt om lån från Den svarta massan (DSM). Hade inte hört talas om DSB men det visade sig att det är en ekonomisk förening som vid behov stöttar alla olika AIK-grenarna, typ golf, handboll, bowling och givetvis fotboll och hockey.

DSB är medlemsstyrt och man köper en andel på 12.000 för att bli medlem, cash eller via avbetalning.

AIK Fotboll vill låna 10 miljoner, så DSB verkar ju ha ordentliga muskler.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 8 juni 2023 kl 11.06
DSM skare va! 1500 medlemmar 2020 = 18 miljoner i kassan.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 8 juni 2023 kl 11.31
Bo>>> DSM verkar ha pengar. De har ju lånat ut 23 miljoner sedan 2011 och sponsrat med 1,1 miljoner. Antar att de fått tillbaka åtminstone en del. Fast utgår från att pengarna de lånat ut till hockeyn till stor del är borta med tanke på hur usel deras ekonomi är.

DGM, Den Gula Massan vore det något för IFE? Eller ska det heta VGB, Vi Gules Bank?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 8 juni 2023 kl 16.12
Det ser väl ut som om Ondrejka gjort sin sista match för oss, han gick ju av skadad och ingår tackade han nej till landslagsspel i U21 enligt svenskfotboll.

Hoppas han bara tackat nej till U21 för att få lite semester, för det hade varit kul att se Ondrejka överglänsa blivande lagkamraten i Royal Anterp, dansken Viktor Fischer som är utlånad till Gnaget.


Läs nya (från 8/6 kl 21.09) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!