VG debatt - inlägg sedan 15/5 kl 5.18


Magnus Andersson Neumann, Borås - söndag 15 maj 2022 kl 7.37
Kent - hur kan det vara bara en persons ansvar när det går dåligt? Har inte spelarna, ledning och styrelse nåt ansvar? Eller omvänt, är de senaste två medaljerna enbart Thelins förtjänst och ingen annans?

Kent Carlsson, Sandhult - söndag 15 maj 2022 kl 9.42
I en konkurrensutsatt verksamhet (vilken fotbollen i hög grad är) är det den som leder den operativa verksamheten som är ytterst ansvarig för resultatet.

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 15 maj 2022 kl 9.52
Det kändes som ett trumfkort att ha så många bra spelare att välja på. Kunna starta med olika yttrar och ytterbackar i varje match, fräscha ben, omöjligt för motståndarna att veta vad som väntade. Men kanske blir det bara hackigt för spelarna? Ingen känner sig riktigt ordinarie och samspelet blir lidande?

Så känge det bara är en match i veckan, som i vår, blir ju inte heller spelarna slitna. Möjligen kan roterandet funka bättre om de blir europakval i sommar.

Nå, tre poäng nästa söndag så är allt förlåtet.


Johan Nilsson, Göteborg - söndag 15 maj 2022 kl 10.01
Kent, i så fall är det alltså Thelin vi ska tacka för medaljerna de två senaste åren!

För mig blir det lite fyrkantigt att bryta ut en enda faktor och hylla/såga den. Verkligheten är mer komplex. (Men visst, det är ju kutym inom fotbollen att tränaren blir syndabock eftersom han är förhållandevis enkel att byta ut.)


Kent Carlsson, Sandhult - söndag 15 maj 2022 kl 10.25
Jag förstår att ansvarsutkrävande kan kännas främmande för en del, men det är så man jobbar i en konkurrensutsatt verksamhet. Ja Thelin skall hyllas för framgångar och dissa för motgångar. En spelare som inte presterar tas ju bort från laget. Det är inte lätt att sparka en tränare men sker ju ibland det är vanligare inom ishockeyn än inom fotbollen

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 15 maj 2022 kl 10.42
Att något inte stämmer i år behöver man inte vara raketforskare för att förstå. Vad jag inte fattar är att en spelare ena dagen är lysande för att nästa vara osynlig, ja utom Väisänen som ju alltid är bäst. Klona den killen.

Ett problem som är så synligt att alla våra motståndare använder sig av det är framförallt högerbacken. Eftersom Larsson inte längre har Holst som backar upp honom vid sina offensiva räder så satsar motståndarna på att anfalla den sidan och ofta med framgång.

Larsson är offensivt en av landets bästa, men defensivt? Ta deras 2-0, att bli tunnlad framför egen målvakt underlättade ju inte Rönnings arbete.

Även på vänsterkanten så har Strand så här långt inte rosat marknaden. Vore jag Thelin skulle jag starta med Strand på höger och Zandén på vänster och ha Väisänen och Lagerbielke i mitten. Sedan hålla fast vid den uppställningen med undantag för skador och avstängningar.

Framåt var det inte lätt att vara center, i stort sett inte ett vettigt inlägg. Antalet avslut var mycket färre än normalt, men tillräckligt för att göra mål. Återigen visade det sig att vår ineffektivitet stod oss dyrt. Hade vi gjort mål på våra minst sagt bra chanser borde det stått 2-0 till oss, men nu gjorde det inte det och Sirius vinner därför välförtjänt för bortsett från de första 5 minutrarna i andra halvlek så var vi inte med i den.

Till sist tycker jag synd om Söderberg att hans cykelspark inte gick in. Det hade blivit årets mål.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 15 maj 2022 kl 10.48
Att byta tränare om det går lite knackigt är ingen höjdare. Ett avskräckande exempel har vi 72 kilometer åt väster.

När vi slagit Blåvitt så har vi en poäng än ifjol efter 9 matcher så ingen ko på isen.


Magnus Andersson Neumann, Borås - söndag 15 maj 2022 kl 10.50
Kent - menar du att vi ska byta tränare?

Kent Carlsson, Sandhult - söndag 15 maj 2022 kl 11.01
Lennart>>> Ja vi måste täta vår högersida defensivt det funkar inte i nuläget. Larsson är bra framåt men svag i defensiven (tyvärr)
Sedan spelar vi numera sällan via mittfältet utan uppspelen sker ofta via långbollar, det är inte de lättaste att få rätt adress på långa uppspel . Den ende som känns stabil på mittfältet är Römer, jag hade och har fortfarande tro på att Boateng är ett starkt kort i mittens rike

Kent Carlsson, Sandhult - söndag 15 maj 2022 kl 11.08
När det krisar så brukar den vanliga vara att man börjar med ett "kvartsamtal" och tydliggöra att man inte är nöjd med resultatet och vilka krav man har framöver. Ofta är det tillräckligt för att få en förändring till det bättre. Jag noterar ännu en gång att ansvarsutkrävande verkar vara en främmande fågel för en del skribenter.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 15 maj 2022 kl 11.11
Lite kul att du tydligen fortfarande mäter avstånd längs rälsen, Vårgårda, efter alla dina tågresor när du bodde uppe i Lycksele.

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 15 maj 2022 kl 12.26
De flesta av oss är nog väl bekanta med konkurrensutsatta verksamheter - det är därför vi vet hur komplext och mångdimensionellt allt är!

Thelin var alltså en usel tränare 2018 och 2019, en strålande tränare 2020 och 2021 och en medelmåttig tränare 2022? Knappast troligt, va?

Hur man ska välja bland fyra yttrar, hur man kompenserar för Holsts försvinnande, problemen med mittbacksplatsen bredvid Leo mm ... allt förändras hela tiden, allt flyter, det är därför det är så intressant att följa fotbollen. (Plus att det förstås alltid finns faktorer inom truppen som vi supportrar inte känner till.)


Magnus Andersson Neumann, Borås - söndag 15 maj 2022 kl 13.52
Då får vi hoppas på att Andreasson har ett kvartssamtal med Thelin imorgon. Sen är saken biff och vi vinner mot Ica.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 15 maj 2022 kl 15.36
Lars>>> För mig kommer avståndet mellan Borås och Borås hamn alltid att vara 72 kilometer. Lagd räls ligger.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 15 maj 2022 kl 16.06
Frågan är nu om man ska matchen mellan Borås hamnstad och Borås sommarstad?

Bo Andersson, Hässelby - söndag 15 maj 2022 kl 20.01
Roland - jag tycker att du var onödigt pessimistisk när du varnade för att IFE kunde ligga på elfte plats efter dagens matcher.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 15 maj 2022 kl 20.42
Detta med sviter, gick ju bra borta mot Degerfors, nu har Blåvitt fem raka utan segrar. 0-2-3. Detta efter att Sommarstaden tog en poäng borta mot Hamnstaden.

Hoppas vi gör som mot Degerfors och förlänger sviten till 6 utan seger.


Peter Olsson, Borås - söndag 15 maj 2022 kl 23.32
Elfsborg är mysteriskt ojämna i år. Tycker egentligen inte att de gör en dålig match (på 2/3 av planen). Men allvarligt, hur kan man gå ifrån att fullständigt köra över Degerfors och spela jämnt mot Djurgården som är ett av seriens bästa lag.. Till att inte lyckas slå ett enda vettigt inlägg på hela matchen. Nåväl, serien är så jämn i år, så jag tror inte det spelar någon roll att ligga lite efter. Bara vi slår ICA, så är jag för tillfället.. inte missnöjd.

Kurt Nilsson, Skyttorp - måndag 16 maj 2022 kl 9.07
Jo,nog F-N åkte jag in ensam och titta på Elfsborg ,betala 350kronor för sittplats ,tyvärr ej värt ---Ingen gnista överhuvudtaget i Elfsborg ,mycket duttande med boll fram och tillbaks, ingen speed inga snabba riktiga omställningar,klart besviken---Sirius var lite bättre och det vann dom på--- själv kommer jag aldrig mer att betala 350 kronor för en allsvensk match------P.S---Jag var på plats en halvtimme innan match-start och kolla uppvärmningen och titta på Rönning i målet--Plötsligt var jag tillbaks i Augusti 1968 på RÅSUNDA Fotbollsstadion i Solna och såg John Hedin värma upp ,han stod alltid och hoppade lite grann och var redo till språng ---Minns andra halvlek när han boxade en farlig nick av Rimbo Lundblad ut ur krysset han låg högt uppe i luften i ett jätte språng----1968 var han Sveriges bästa målvakt,bättre än Ronnie Hellström enligt tidningen Sport i Bild---- Det var Bättre förr !!!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 16 maj 2022 kl 10.57
Peter>>>> Den som knäcker den nöten om varför vi är så ojämna i år kommer att bli rikt belönad. Fast när vi slagit Borås hamnstad så har vi en poäng mer än i fjol efter 9 omgångar och ifjol gick det bra.

Som vanligt i fotboll tror jag att en grundbult är att få till en större jämnhet i försvarsarbetet. När det sitter är vi snudd på oslagbara, men blir det som mot Mjällby, Helsingborg eller Sirius då är vi väldigt sårbara.

Enligt mig så är det mer Elfsborgs svagheter än dessa tre lags skicklighet som avgjorde matcherna.


Peter Olsson, Borås - måndag 16 maj 2022 kl 13.29
Niklas Hult tackar för tiden i Hannover på sin Instagram. Är han redan klar för en annan klubb som jag har missat? Eller varför skrivs det inte en enda rad någonstans om att han inte förlängde med dem? Jag vill ha Hult i Elfsborg. Är alltid tveksamt inställd till återvandrare, då det ofta kostar mer än det smakar. Men Hult har jag alltid varit väldigt svag för, en fantastisk fotbollsspelare helt enkelt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 16 maj 2022 kl 13.58
Peter>>> Det var Hannover som inte förlängde kontraktet. Som jag skrivit så tycker jag att Hult är en bra spelare, men just nu har vi två VB och att då satsa på en 32-årong som inte lär bli billig är enligt mig inte vad Elfsborg behöver. Möjligen om Strand skulle bli proffs.

Peter Olsson, Borås - måndag 16 maj 2022 kl 16.05
Jag är övertygad att Hult skulle kunna spela även på mittfältet, såväl centralt som på kant. Samtliga fyra ytterspringa i Elfsborg borde ha ögonen på sig från större klubbar. Även om inte prestationen mot Sirius ser bäst ut på deras CV, så får man väl i ärlighetens namn erkänna att de flesta andra lags yttermittfältare knappt tar plats på bänken i Elfsborg. Det är väl Malmö och Hammarby som kanske kan få bänka någon ;)

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 16 maj 2022 kl 17.34
Grattis herr Odhström på Kanarieholmarna. Du vann omgång 8 trots att en match återstår. Om jag räknat rätt har du redan 220 poäng o leder med 53 poäng. Det officiella kommer runt 21.30 idag om redaktören är på hugget. Annars var det uselt mot Sirius. Men att såga IFE jämte fotknölarna var inte rättvist som BT gjorde. Allt kan bli bättre till på söndag. Förresten tippa omgång 9 redan nu så glömmer ni inte att göra detta.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 16 maj 2022 kl 21.08
Seger mot Blåvitt ger oss 14 poäng, bara en poäng bakom DIF och MFF och 5 efter AIK, lag som ju redan spelat 9 matcher.

Vi får hoppas MFF får tillbaka några spelare till cupfinalen så vi får spela i ECL.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 17 maj 2022 kl 12.55
Intressant intervju i Aftonbladet med Ondrejka: "Han har spåtts bli allsvenskans stora genombrottsnamn den här säsongen.

Men under säsongsinledningen har Jacob Ondrejka fått sitta på bänken i tre raka matcher.

– Det är alltid kul när folk tror på en, men det kan också blir för mycket ibland, säger 19-åringen."

Sebastian Holmén lämnar Caykur Rizespor. Fast han vill i första hand stanna ute i 2-3 år till.

Om jag skulle välja mellan Hult och Holmén så blir det den sistnämnda. Detta eftersom vi i nuläget har ett överskott av spelare på de platser Hult passar. För om någon spelare blir proffs i sommar så är det Väisänen.

Tack Bertil. Det blev ju en säker seger i omgång 8.

Jag hoppas Elfsborg tar en lika säker seger på söndag mot laget från vår hamnstad.

Glöm nu inte att tippa Omgång 9.


Ronnie Karlén, Falköping - tisdag 17 maj 2022 kl 13.57
Man undrar ju verkligen vad ev hemvändare som Hult,Holmen,Rohden mfl skulle kunna tillföra dagens Elfsborg som enligt många redan har Sveriges bästa lag,( tabellplaceringen ljuger) och ett stort publik intresse där folk kommer för att se våra profiler med många proffsår och landslagsuppdrag. Personligen vill jag verkligen ha hem dessa spelare. Dom är givna i dagens Elfsborg. Dom är skillnaden mellan en7-8 plats och hopp om guld. Dessa spelare har mycket att ge OM,Jag säger OM,dom är intresserade av Elfsborg igen. Dessutom skulle dom locka publik vilket inte dagens anonyma trupp gör. TR /JL LV SH NH/ MR SO AR/ RA SH JO. Det laget kan vinna guld. Locka sponsorer,media och publik. Dagens lag räcker inte till för att utmana om guld.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 17 maj 2022 kl 15.19
Ronnie>>>> Märklig inställning från en supporter att döma ut i stort sett hela truppen och säga att alla som sålts är bättre. På ett sätt stämmer det väl, därför uppköpta köpta. En förutsättning för att Elfsborg som klubb ska överleva. Utan försäljning går vi back varje år.

Inte ens om vi ökar både sponsorintäkter och publikintäkter så räcker det. Vi måste sälja och hoppas på spel i Europacuper för att få ekonomin att gå ihop. Det är den krassa verklighet vi lever i.

Så Frick, Väisänen, Strand, Ondrejka, Olsson, Rönning med flera är anonyma, det skrivs ju artiklar om dessa varje vecka? Vi har ju en hemvändare, Larsson, är han också anonym? Det måste han ju vara enligt ditt resonemang eftersom publiksiffrorna inte ökat sedan han kom hem.

Visst vore det väl trevligt om spelare vänder åter, men var ta pengarna` Samuel hade väl 250 000 i månaden plus sociala kostnader och pension. lågt räknat 400 000 i månaden, 5 miljoner om året. Det betyder att det på sittplats måste säljas 1150 extra biljetter varje match på de dyraste platserna för att täcka kostnaden för varje hemvändare.

Vilka skulle locka dessa av de signaturer du nämnt?


Ronnie Karlén, Falköping - tisdag 17 maj 2022 kl 17.02
Lennart,jag vet precis vilken plats vi har i näringskedjan. Och vi behöver sälja spelare varje år. Men det hindrar ju inte att ha ett bra lag och utmana. Då är det även lättare att sälja spelare. Det lockar dessutom andra saker till oss. Jodå... våra spelare är kända ( i Borås). Men det är ju inte direkt så att dom lockar publik. Det gör stjärnor och landslagsspelare. Det närmaste vi är där är Johan Larsson. En ytterback som många sågar efter varje match i år. Hemvändare kostar,men genererar också. Ex tror jag många i Hults egen ålder och yngre skulle besöka arenan med honom på planen. Dessutom skulle vi få allsvenskans bästa vänsterback( i hård konkurrens med AIK,Dif och några till). Det är skillnad på kvalitet .. därför är bättre spelare proffs.. och en del blir det aldrig nu när marknaden är mindre. Vi har bra spelare när det går bra. Men vi räcker inte ända fram. Och all fotboll går ju ut på att vinna bucklor,inte spela fint och ha pengar på banken

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 17 maj 2022 kl 18.17
Ronnie>>> Hult har spelar i tyska andraligan och är ingen landslagsspelare, det är tre år sedan och han är 32 år. Vilka förutom oss som håller på Elfsborg sedan länge och Värnamo känner till honom? Hult kommer inte att locka många extra om ens någon. Backar brukar inte göra det. På kanterna har vi minst fyra spelare redan.

Anders Svensson, Matthias Svensson lockade folk en gång när vi hade flyt med uppflyttning och ny arena, men det händer inte ofta.

Idag får Elfsborg arbeta med det vi har och värva smart. (Läs billigt). Så länge Elfsborg inte går långt i Europaspel och får pengar så kommer vi aldrig att kunna konkurrera med storstadsklubbarna varje år, omöjligt. Tar Elfsborg guld en gång per 15 år i snitt så är det bra.

Se på MFF de har både pengar och bra spelare, men skador på ofta äldre spelare ställer till det. Vi har unga spelare och för eller senare sitter det och segrarna kommer. Heja di Gule.


Ronnie Karlén, Falköping - tisdag 17 maj 2022 kl 18.44
Lennart.. har jag inte fel var väl Hult i bubblan förra mästerskapet. Hult har kultstatus hos den yngre generationen. Långt utanför Värnamo och Borås. Risken är väl att han dyker upp i nån annan svensk storklubb. För att tjäna pengar måste man vinna allsvenskan. Då måste man satsa. Pengar ska jobba ( på plan) inte på banken. De lag som satsar blir intressanta. Just nu är vi på 10 plats i allsvenskan och 10 plats i publikligan. Vi har vunnit 3 matcher mot dåliga lag... och förlorar 3 matcher mot lag som vi borde vara bättre än. 2 ok matcher mot Mff och Dif. Jag tror en tysk division 2 spelare är betydligt bättre än de som lirade mot ex MAIF,HIF,IKS. Men som sagt,nästa 10 matcher blir avgörande för många saker,så jag hoppas på 30 poäng framledes

Anders Hultin, Borås - onsdag 18 maj 2022 kl 8.27
Nu rör det sig fort med biljetterna tills på söndag. 10 000 sålda och sektion efter sektion säljer helt slut nu. Det finns några få sammanhängande kvar på S2, annars rekommenderar jag C1 på Sjuhäradsläktaren som har en hel del biljetter kvar till lägre pris. Kategori 1 biljetter finns det några kvar på andra etage på Ålgårdsläktaren.

Om jag får gissa kommer samtliga sittplatser sälja helt slut och att det kanske kommer finnas några biljetter kvar på ståplats när matchen drar igång. Men vem vågar vänta?!

Förövrigt kommer Gula Torget ( Borås största uteservering) öppna redan tre timmar innan match.

Köp din biljett här!


Peter Olsson, Borås - onsdag 18 maj 2022 kl 11.13
Hammarby känner uppenbarligen till Hult eftersom de enligt utsago har lagt ut förfrågningar till honom. Jeaze eller väl på väg att bli såld kan man tänka.

Kurt Nilsson, Skyttorp - onsdag 18 maj 2022 kl 11.24
Ronnie-----Tabellen ljuger aldrig,just nu är ELFSBORG inte bättre än den visar---Unders årens lopp har jag hört många gånger att vi har Allsvenskans bästa lag,men det visar också en stark överdrift många gångar bland riktiga experter och mindre riktiga experter-- Elfsborg är alltid så talang fulla !!!! Om det verkligen var så ,varför vinner Elfsborg inte serien oftare då ????

Ronnie Karlén, Falköping - onsdag 18 maj 2022 kl 13.48
Kurt... när jag skrev att ”tabellen ljuger” var det med ironi. Och trotts talang är det en inte en alltför bra placering just nu.Talang för mig är 17-19 år som kommer fram och slår igenom. Typ Stefan Larsson,Lennart Nilsson,Jesper Karlsson mfl. Vi går väl nu och väntar på att en del ska blomma ut. Men oavsett talang,pengar på banken,ålder på spelare . Det är segrar som räknas. Och vinna bucklor.

Kurt Nilsson, Skyttorp - onsdag 18 maj 2022 kl 14.54
Apropå Hult så ska han spela yttermittfältare,han var strålande där och blixtsnabb på sin kant---Har lite film kvar från 2012 där han är ypperlig,tror fortfarande han har lite att ge nått år till---Tråkigt om han går till en annan allsvensk klubb-----Talang och talang --Hm---1997 så var en 17 årig Tobias Linderoth väldigt dominerande på mitten ihop med Svensson,plus Fredrik Berglund i anfallet,väldigt unga killar---Dom var defenitivt undantag som super talanger----

Magnus Alburg, Karlstad - torsdag 19 maj 2022 kl 10.32
Hörde att Ondrejka är "såld" till turkisk klubb för 26 miljoner men individuellt kontrakt inte klart än. Någon som vet om det stämmer?

Mattias Palm, Fristad - torsdag 19 maj 2022 kl 15.00
Efter en snabb googling på Ondrejka så styrks de uppgifterna/ryktena om att det är klart via flera olika sajter. Antar att vi får höra om det i media under de närmsta dagarna.

Mattias Palm, Fristad - torsdag 19 maj 2022 kl 15.01
...och det ska gälla den med turkiska mått mätt, storklubben, "Besiktas" som huserar i Istanbul.

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 19 maj 2022 kl 15.40
Tycker uppgifterna är svåra att bedöma. De verkar komma från den turkiska tidningen Sabah, och sedan har svenska medier stuvat om de knapphändiga uppgifterna på olika sätt. Det påstås också att Besiktas jobbar hårt på att övertala Ondrejka och hans familj om en flytt. Även det är underligt. Han har redan erbjudanden från andra klubbar - och fler lär komma - så varför skulle han välja en som han är så tveksam till att han måste överralas?

Nå, den som lever får se. Att minst en av våra yttrar försvinner i sommar är väl ganska väntat.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 19 maj 2022 kl 19.14
Om nu Ondrejka skulle lämna. Någon övergång kan väl inte bli klar före den 9 juni då Turkiets fönster öppnar, eller?

Tippa Omgång 9.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 19 maj 2022 kl 19.25
Tobias Sana tillgänglig! Någon?

Roland Dellton, Lerum - torsdag 19 maj 2022 kl 20.28
Bo- ingen gulsvart i alla fall...

Betr O. Har aldrig förstått dessa fotbollsspelare som väljer/funderar över ett odemokratiskt land. Allt är inte pengar😁


Magnus Andersson Neumann, Borås - fredag 20 maj 2022 kl 5.58
Det kanske det som är Turkiets krav att släppa in Sverige i NATO, dvs att de får värva Ondrejka till turkiska ligan?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 20 maj 2022 kl 10.27
Intervju med kapten blod om matcherna mot Blåvitt.

Omgång 9 söker tippare.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 21 maj 2022 kl 11.41
Johan Larsson förlänger två säsonger till.

Hög tid att lämna in raden för Omgång 9.


Mattias Palm, Fristad - lördag 21 maj 2022 kl 23.14
Hur stor är hypen inför imorgon, känns relativt svalt även här på forumet. Jag är tagga till tusen och kommer vara på plats med två av barnen samt brorsan. Läste att "nästan alla" sittplatser är slutsålda, vad räknar vi med på arenan imorgon? 12000? 15000?

Vilka får/bör/ska starta? Min elva ser ut såhär:

Tim Rönning
Simon Strand, Leo Väisänen, Maudo Jarjué, Oliver Zandén
André Römer, Simon Olsson, Noah Söderberg
Alexander Bernhardsson, Per Frick, Rasmus Alm

Jo, jag vill se Bernhardsson från start. Tycker inte han fått någon ärlig chans riktigt och det kan vara läge nu!


Anders Hultin, Borås - söndag 22 maj 2022 kl 8.11
MATCHDAG * 2 - Dagens matchbiljett till herrarna gäller även till damernas match som börjar lite senare på arenan!

Nu finns det några få sittplatser kvar på hela arenan, ev att några öppnas upp på Sjuhäradsläktaren. Så just nu 12 000 sålda. Men infon är lite oklar från Elfsborg. Än mer oklart vad arenan faktiskt tar in idag, men det är under 15 000 som är Max av någon märklig anledning så att det blir totalt slutsålt är faktiskt inte orimligt.

Uppladdningen börjar kl 12.00 på Gula Torget med sitt vanliga utbud som är riktigt bra, vid seger kommer serveringen vara öppen även efter match!


Göran Holtstrand, Borås - söndag 22 maj 2022 kl 14.46
Viktig match idag! Hoppas på 3 poäng o många mål för di gule! 13000 på läktaren?

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 22 maj 2022 kl 17.02
Så jäkla gött!!!

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 22 maj 2022 kl 17.13
Med den intensiteten som vi hade idag, åtminstone i första halvlek, skulle vi ha blåst Helsingborg och Sirius av banan. Obegripligt att vi gör så loja matcher emellanåt.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 22 maj 2022 kl 17.23
Jag har klagat lite på den negativa PR-effekten efter svaga insatser. Idag var PR-jobbet på topp. Och inför storpublik. Och mot ärkerivalen. 👍 Nu kommer publiksiffrorna att öka, i samma takt som gulsvart klättrar mot toppen. Kräsen publik vill se mål, och Elfsborg snittar nu 2 mål per match framåt. (Och ett bakåt). Känns som om Thelin börjar få ordning på truppen efter en svag start. 😊

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 22 maj 2022 kl 17.28
I sista sekund lyckades jag få se matchen. Wifi la av i torsdags och det fungerade inte på mobilen, men tack vare en en suverän kille på Discovery+ lyckades jag få igång matchen via mobilen och datorn.

Tycker att Zandén går från klarhet till klarhet. Römer matchens bäste och Alm var suverän liksom många i laget. Frick vill göra mål och gör det. Nu är vi med.

Håller tummaerna för att Väsänen inte är allvarligt skadad, han är kung i försvaret.


Roland Dellton, Lerum - söndag 22 maj 2022 kl 17.29
Nästan inga sittplatsbiljetter kvar strax före matchstart. Men massor av lediga platser, när matchen började. Om marknadssidan är riktigt duktiga nästa år att sälja sponsorpaket, kan vi spela nästan utan publik 😁. Är det så vi vill ha det?
Några "dumma" varningar idag kan stå sig dyrt i fortsättningen... men fantastiskt skönt med tre poäng

Henrik Hermansson, Borås - söndag 22 maj 2022 kl 19.41
Jag märker på mig själv att den här segern tog! Underbart! Mest av allt glädjer jag mig åt Per Fricks mål. Hans viljeinsats att vara tiondelen före målvakten har jag saknat. Det är med det rätta mycket snack om djupledsspelet men viljan måste vara där också.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 22 maj 2022 kl 19.44
Suckar nöjt. Allt är väl i Elfsborgsland.

Mattias Palm, Fristad - söndag 22 maj 2022 kl 21.16
Vilken härlig seger på ett välbelagt Borås arena idag, så här skall fotboll upplevas live.

På plussidan tycker jag framförallt Tim i målet, Zandén i backlinjen, trion på mitten, Alms speed och Fricks järnvilja hamnar.

På minussidan, Jarjués alltför ofta återkommande slarv samt klackens hatramsor och bengaleldande.


Läs nya (från 23/5 kl 5.24) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!