VG debatt - inlägg sedan 14/9 kl 0.00


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 september 2021 kl 0.08
Trots att vi mer eller mindre ger bort två mål vinner vi, starkt att vända underläge två gånger. Långa stunder lysande spel.

Avdelning kuriosa. James Keane är med och leder klacken. Stort.


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 14 september 2021 kl 10.11
Snacka om underhållande match. Två lag som vill framåt, högt tempo, många mål - och så ett lyckligt slut för det bästa gulsvarta laget.

Härligt att se guliganerna på sin rätta plats igen. Riktigt bra tryck!

Mängden starka, offensiva spelare i Elfsborg just nu är häpnadsväckande. Vi kan alltså byta ut Bernhardsson, Okkels och Frick och ta in Alm (fjolårets bästa anfallare), Ndione (mognare och klokare för varje minut han spelar) och Ondrejka (nyss fyllda 19, kanske mest lovande av dem allihop). Dessa tre skulle vara självklara startspelare i de flesta allsvenska lag. Ruskigt tufft för Häcken att försvara sig i det läget!


Bosse Johansson, Göteborg - tisdag 14 september 2021 kl 10.18
Det var inte bara en svängig och underhållande match igår. Det var också premiär för uppladdning på Gula Torget. Succe även det.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 14 september 2021 kl 10.19
Och då glömde jag ändå Gudjohnsen!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 september 2021 kl 10.23
Johan>>> Glöm inte Gudjohnsen.

Ibland undrar man om reportrar ser matchen. Så här beskrivs 2-2 i Aftonbladet:

"2–2 kom efter att Larsson brutit sig igenom och på något sätt chippat fram bollen till Frick, som enkelt kunde sätta huvudet till och skarva in kvitteringen. "

Han nickar ju bollen, höjdpunkterna.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 september 2021 kl 10.26
Ni som besökte Gula torget, beskriv hur det var.

Bosse Johansson, Göteborg - tisdag 14 september 2021 kl 11.52
Guliganerna ska verkligen ha beröm för det jobb som lagts ner. Det här var så nära kontinental touch som det bara går. Gula Torget har numera en bardisk där det serveras även hamburgertallrikar och från och med nästa match även starköl och vin. Vid ena sidan har man riggat en scen för framträdanden, den här gången var Anders Bogsjö, Johan Karlsson, Anders Svensson och James Keene med flera inbjudna. Det var ett jävla tryck helt enkelt. Det var mycket folk på guliganläktaren, borde hörts även ner till Gran Canaria.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 september 2021 kl 15.08
Bosse>> Det hördes i Las Palmas. Kul att Elfsborgsläktaren var i stort sett kapacitetsfull. Det var länge sedan det var runt 1000 på plats. Bra arbete av Guliganerna.

Sittplats är långt ifrån kapacitetstaket, 2 779 på plats igår, hur ska Elfsborg bära sig åt för att få tillbaka folk? Elfsborg ligger i topp på Allsvenskan, spelar underhållande fotboll, men folk kommer ändå inte.

tror jag fortfarande är största orsaken till detta, folk väljer soffan och kollar redan betald fotboll istället för att lägga ut extra.

Om, och jag betonar OM, vi slår Östersund så är ju nästa hemmamatch mot MFF en ren toppmatch. Om vi inte säljer ut 5 000 då, ja då lär ju publiken inte vända åter i första taget.

Ikväll är det damlagets tur, 19:30 mot Skoftebyns IF U. Seger nödvändig eftersom Vänersborg besegrade Lödöse7Nygård IK U borta med 2-1 igår.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 september 2021 kl 15.19
Blir inte förvånad om vi får se Oliver Zandén på vänsterbacken borta mot Östersund. Inte minst med tanke på att han förlängt sitt kontrakt med Elfsborg tre år, till och med 2024. Bra beslut.

Anders Hultin, Borås - tisdag 14 september 2021 kl 17.19
Gula Torget fick verkligen en lyckad premiär och det var såklart extra kul att spelarna bjöd upp så att vi fick fira en seger nu när vi var tillbaka på Elfsborgsläktaren.
Någon timma innan match var det 930 sålda av 1000 möjligt på EL så där var det som sagt nästan slut!

Vad gäller publiksiffran som presenterades är jag helt övertygad om att den inte stämmer. Det var bättre beläggning på båda långsidorna än flertalet matcher samtidigt som Häcken var på plats med omkring 100 supportrar. Men självklart är det så att föreningen behöver jobba aktivt och långsiktigt för att locka tillbaka publiken i än större utsträckning.

Med det vill jag även påminna om att köpa biljett till matcherna mot MFF och IFK som släpptes idag.


Emelie Hultin, Borås - tisdag 14 september 2021 kl 21.10
Kul att Gula Torget verkar ha uppskattats. Det ligger väldigt mycket jobb bakom med idéella krafter i föreningen. Det finns många tankar och idéer om vad man ska kunna göra på detta torg. Många ser fram emot att kunna sitta ned efter matcherna också och bara njuta av en vinst och inte stressa iväg.

Burgarna från Pitchers var riktigt goda! Appen där man beställde mat var supersmidig att använda. Nu väntar vi som sagt på tillståndet. Vi håller tummar och tår att det ska vara klart till matchen mot Malmö.

SICKEN HÖST VI HAR FRAMFÖR OSS!

7 medlemmar kvar tills Guliganerna passerar 700 medlemmar. SÅ kul att många vill vara en del av gemenskapen. Speciellt ett år när vi firar 30 år. Om ni inte blivit medlemmar än BLI DET!

MOT GULDET!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 15 september 2021 kl 10.06
Som väntat vann damerna enkelt igår. 7-0 blev slutresultatet mot Skoftebyns IF U.

Nästa söndag avgörs serien borta mot Vänersborgs IF. Seger och saken är klar, oavgjort borde också räcka. Just nu har Elfsborg 41 plusmål mot 29 för Vänersborg. Tabell.

Visserligen återstår två matcher för Elfsborg efter seriefinalen, men har svårt att se Elfsborg tappa poäng mot vare sig Wargöns SK eller Trollhättans FK U/Halvorstorps IF A.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 15 september 2021 kl 14.49
Om Damerna vinner serien antar jag att dom går till Div 2 Norra Götaland. Vad händer sedan? Nästa steg borde vara Div 1 Mellersta Götaland. Men sen är det ju sex serier där något eller några lag ska upp till Elitettan. Hur går det till? Nästa steg, till Damallsvenskan är kanske lättare att förstå.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 15 september 2021 kl 15.47
OK, förvirrad fråga. Elefanten ätes bäst tugga för tugga.

”Kval till division 2: Spelas mellan grupptvåorna i div 3 D3V och D3Ö som gör upp om en plats i div 2 2022. U-lag kan inte kvalspela. Kvalet genomförs 9-10 och 16-17 oktober. Lag 2 från div 3 Västra börjar hemma.”

Tyder på att ettan går upp direkt till Div 2. Norra Götaland, antar jag.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 15 september 2021 kl 15.55
OK, då är vi i tvåan. Då gäller ”Div. 2 Götaland har åtta serier och seriesegrarna i respektive div. 2-serie kvalificerar sig till div 1.”

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 15 september 2021 kl 15.59
Kval till Elitettan:

Lag 1 i Norrland – Lag 1 Norra Svealand
Lag 1 i Södra Svealand – Lag 1 i Norra Götaland
Lag 1 i Mellersta Götaland – Lag 1 i Södra Götaland

Så.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 15 september 2021 kl 16.10
För 2021 gäller: ”Elitettan består av 14 lag i en seriegrupp. Lag 1-3 flyttas upp till OBOS Damallsvenskan. Lag 13-14 flyttas ned till div. 1, damer.”

Tror att alla dessa regler kan justeras lite år från år beroende på pandemier, gruppfördelningar, utökning/minskning av serie etc.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 15 september 2021 kl 16.17
Om jag räknat rätt kan damerna spela i Damallsvenskan tidigast 2025, men då ska allt gå som på ett snöre.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 15 september 2021 kl 19.25
Bo>>> Jag tror att vägen till division 1 kommer att gå ganska enkelt med det lag vi har nu och som ju rimligen borde bli bättre år från år.

Steget från division 1 till Elitettan tror jag personligen är det svåraste på vägen till Damallsvenskan.

Det räcker inte med att bara vinna serien, man måste även kvala. Väl i Elitettan räcker det med att vara bland de tre bästa.

Damfotbollen har ännu inte lyckats få till en seriepyramid som alltid garanterar att seriesegraren automatiskt går upp.

Jag läste någonstans (hittar det inte nu) om att anledningen till att seriepyramiden ännu inte ändrats varit att färre division 1 serier gör att resorna blir längre och kostnaderna därmed större och att det skulle hota klubbars existens.

Grattis till Fredrik Sjöholm som vann omgång 18, hans andra vinst.

Omgång 19 väntar.


Emelie Hultin, Borås - onsdag 15 september 2021 kl 20.52
Idag var jag på kansliet och pratade lite om ”förbruka”-knappen. Vet ni, nu är den borta! Så ni behöver inte oroa er nu när ni inte ser den på era biljetter.

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 16 september 2021 kl 9.38
Tack Emelie, jättebra. Det är förstås en bagatell på det stora hela, men jag var hela tiden orolig att jag skulle komma åt den där knappen och att jag inte skulle bli insläppt för att min biljett redan var "förbrukad".

Mikael Häggström, Borås - torsdag 16 september 2021 kl 10.09
Blir ingen lätt uppgift att besegra Östersund på Jämtkraft Arena.

Tittar vad de åstadkommit där och konstaterar att inget bortalag vunnit med mer än uddamålet där under denna säsongen.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 16 september 2021 kl 13.42
Häggström>> Nej att slå Östersund borta blir inte lätt. De har fått ny tränare för två veckor sedan och så en "ny" mittback. Ronald Mukiibi som totalt gjort 148 matcher för Östersund lämnade i somras, men fick inget kontrakt med annat lag så skrev på igen för ÖFK.

Dessutom har vi bara lyckats vinna en enda gång på fem försök och det var ifjol. Så att bara åka till Jämtland och tro att det är bara att visa upp sig för att få tre poäng är bara att glömma.

Östersund är ju desperata och har inget att förlora bara allt att vinna.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 16 september 2021 kl 14.12
Vill ni återuppleva stämningen från mötet mot Häcken? Kolla då på detta 20 minuter långa Zoomavsnitt.

Jörgen Willborg, Borås - torsdag 16 september 2021 kl 14.15
Den inställningen ger inget guld, klart vi ska köra över Fuskersund, de är ju sämst i Allsvenskan!

Fredrik Sjöholm, Borås - torsdag 16 september 2021 kl 14.31
Tack Lennart Tyvärr har jag slarvat och inte lyckats med att tippa alla omgångar. Det får bli ett nytt försök att nå tipstoppen nästa säsong

Det var riktigt kul i måndags med premiären för Gula Torget och bra tryck på Elfsborgsläktaren. Uppladdningen före matchen var bra med god burgare och skön stämning med flera gamla Elfsborgshjältar på plats. Därefter en riktigt bra match som till slut vägde över till en välförtjänt seger.

Hoppas verkligen på att fler supportrar lämnar TV-sofforna och kommer till Arenan de kommande hemmamatcherna, vårt lag är värt en mycket större publik.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 16 september 2021 kl 15.17
Jörgen>>>> Om man åker till Östersund med inställning att Östersund är sämst i Allsvenskan (vilket de ju onekligen är) är chansen stor att man faller på övermod.

Östersund har 2-1-6 hemma, men har det trots det 14-12 i målskillnad. Som Häggström noterar har inget lag vunnit med mer än uddamålet. Mot oss är raden för ÖFK med 5 spelade 2-2-1 6-3.

Givetvis är Elfsborg bättre, men motivation har mången gång förut slagit klass.

Nu är jag dock övertygad om att Thelin har präntat i grabbarnas skallar att det är hårt jobb som gäller för att tre poäng.


Jan Artursson, Borås - torsdag 16 september 2021 kl 17.17
Bra att förbruka-knappen är borta. Ingen verkar ha förstått sig på den. Personalen vid insläppen kom med olika info varje gång. Ibland skulle man trycka på den före insläpp och ibland efter. Systemet i sig skall väl hålla koll på vilka biljetter som scannats av.

Jörgen Willborg, Borås - torsdag 16 september 2021 kl 20.23
@Lennart; När det gäller motivation borde det inte vara något som helst tvivel, Elfsborg har slagläge på guld vilket historiskt sett händer väldigt sällan. Jag tycker bara att vi ska sluta be om ursäkt och brösta upp oss när tillfället yppar sig!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 17 september 2021 kl 10.44
Elfsborg började 2015 med flickfotboll för flickor i åldern 7/8 år. Nu sex år senare spelar flera av dem i F13 och laget har vunnit alla sina fyra matcher i år. Elfsborg.

Tara Badeie är tränare:

"-Vi som ledare har inställningen att vi vill lyckas få de här tjejerna att komma upp i en nivå som kan ta dem hela vägen till IF Elfsborgs damlag. Vi kör två-tre pass i veckan följt av en match som spelas varje helg, så vi jobbar successivt med att få ut det bästa av det här gänget och jag hoppas att fler vill hänga med på resan."

Tipsomgång 19.


Bo Andersson, Hässelby - fredag 17 september 2021 kl 13.35
Lennart - riktig feel-good läsning!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 17 september 2021 kl 14.44
Elfsborg förlänger kontraktet med Qasem till och med 2024:

"- Ett driv och karaktär som passar bra in i gruppen. Tar kliv och utvecklar sitt genombrottsspel samt förbättrat sin disciplin i försvarsspelet, säger manager Jimmy Thelin.

När Ahmed kom till oss från Motala så hade han ej fyllt 18 år vilket innebär att man ej får skriva längre avtal än 3 år."

Nu väntar jag på att få höra att vi förlängt med Noah Söderberg. Jag hoppas att även Gustav Broman får förlängt, men med Lagerbielkes ankomst kanske han riskerar bli utan?

Kevin Holmén verkar vara den som är längst ifrån förlängning, hoppas dock han blir kvar. Tror han kan ta steget till Allsvenskan, kanske utlåning en säsong?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 17 september 2021 kl 15.03
Igår hade BT en artikel om att Elfsborg har få lokala som bärande spelare i laget.

För mig är det viktigaste om en spelare har känsla för IFE än om han föddes i Sjuhäradsbygden.

Jag menar ingen kan ju påstå att Rönning eller Frick inte är gulsvarta rakt igenom även om de inte föddes här utan kom som unga och lärdes upp i akademin. Strand kom ju som vuxen, men han om någon visar ju känslor för klubben. Ett annat exempel är ju engelsmannen James Keene som fast han nu spelar i Öster var på senaste matchen och hejade med i klacken.

Tim Rönning har ju dessutom hejat på Elfsborg sedan han var 7 år.


Jörgen Willborg, Borås - lördag 18 september 2021 kl 11.25
Hoppas att idén om vaccination på matchdagen blir verklighet. Elfsborg går före här också!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 september 2021 kl 11.42

Elfsborg har ett bra damlag. Försvararen Linn Sångberg och anfallarna Mathilda Ståhlbom Karlsson och Maja Wrångemyr har tagits ut till F04-05-landslagets träningsläger i Lund 4/5 oktober.

Det är egentligen helt osannolikt att en division 3 klubb har tre spelare i ett landslag.

Imorgon blir det först herrarna klockan 15 och klockan 17 är det seriefinal för damerna borta mot Vänersborg. Heja di Gule

Klockan 15 är sista chansen att vara med och tippa Omgång 19.


Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 18 september 2021 kl 12.02
53 har tippat omgångstipset och det är 3 timmar kvar. Du som inte tippat eller tveksam, ta dig samman. Bra med corona-spruta på arenan inför Blåvitt matchen. Bortamatchen mot Östersund börjar kl 15 och bortamatchen för damlaget mot Vänersborg kl 17. Känns som man missar första kvarten faktiskt. Vid skitväder blir det nog ingen Vänersborgsresa. Däremot slutmatchen mot Halvorstorp/TFK B ligger bättre till. Efter att ha bott i samma lägenhet sedan 1989 så går flyttlasset till NYTT boende. Alltså ett evigt packande och det är inte så kul. Usch.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 18 september 2021 kl 12.05
Bland de 50 första i årets maratontabell har redan 48 tippat. Vi saknar Thorell och Björn Jansson.Kom igen o tippa.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 18 september 2021 kl 12.07
Jörgen - bra initiativ för att höja vaccinationsgraden, så länge man inser att man vid vaccinationsdagen har noll skydd. Fullgott skydd kanske 2-3 veckor efter andra dosen, d.v.s ungefär två månader efter första dosen.

Jörgen Willborg, Borås - lördag 18 september 2021 kl 14.02
Bo - alldeles riktigt, mest glad att Elfsborg inte bara snackar om samhällsengagemang utan (hoppas jag) faktiskt gör något.

Noterar också att Fuskersund målar om sitt omklädningsrum, får se om det räcker för att skaka Elfsborg


Daniel Oskarsson, Borås - lördag 18 september 2021 kl 16.34
Ja vill man ha mer smittspridning så är det en utmärkt ide att locka ovaccinerade in på arenan bland tusentals andra med löfte om spruta.

Daniel Oskarsson, Borås - lördag 18 september 2021 kl 16.36
...eller är tanken att man ska få en fribiljett till en match senare??

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 18 september 2021 kl 17.03
Efter dagens toppmatch blir morgondagen intressant. Om Elfsborg slår Östersund och Blåvitt luggar AIK på en pinne så tar Elfsborg över serieledningen. Gäller nu att våra spelare inte tar seger mot jumbolaget för given utan ger allt som vanligt!

Bo Andersson, Hässelby - lördag 18 september 2021 kl 17.04
Inser ni det skrämmande, coola, roliga och alldeles fruktansvärt spännande…vi kan gå upp i serieledning imorgon!

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 18 september 2021 kl 17.24
Bo. Det som är skrämmande är att det börjar lukta 2006 och delvis 2012… Dessa två höstar var en enda lång pina innan de förlösande matcherna mot DIF respektive ÅFF!

Tänk om vi i december står som allsvenska guldmedaljörer, har vaccinerat 95% av befolkningen och kan säga hejdå till Covid 19! Vilket avslut på 2021!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 september 2021 kl 19.31
Bertil>>> Ingen ursäkt att missa matchen i Vänersborg imorgon.

När det gäller mötet med Östersund så verka 99% tro att vi bara kör över Östersund. Jag är rädd för att vi kan torska!

OBS, givetvis vill jag att vi vinner, men att möta ett lag som har kniven på strupen är inte det lättaste och statistiken är emot oss.


Roland Dellton, Lerum - lördag 18 september 2021 kl 20.49
Enligt Officiella saknas Ndione i matchtruppen i morgon !?? Strand är avstängd,

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 september 2021 kl 21.05
Dellton>>> Att Ndione saknas är mindre underligt än det faktum att Boateng är med i truppen! Finns ju inte en chans att han lärt sig vårt spel. Märkligt.

Roland Dellton, Lerum - lördag 18 september 2021 kl 21.07
....och Officiella rapporterar inga skadade eller avstängda. Hur svårt kan det vara?

Emelie Hultin, Borås - lördag 18 september 2021 kl 21.17
Läste detta från BT-reportern Joel. "Marokhy Ndione fick en smäll på träningen tidigare i veckan och har inte åkt med laget till Östersund".

Roland Dellton, Lerum - lördag 18 september 2021 kl 21.24
Emelie-bra att vi har dig och BT så att vi kan få aktuella rapporter 😀😀

Mattias Palm, Fristad - lördag 18 september 2021 kl 23.08
Lennart>>> Du skrev igår om Elfsborgs F13-lag. Jag skulle vilja lyfta en händelse kring detta lag som tyvärr inte visar varumärket IF Elfsborg från någon särskilt positiv sida.

En av mina döttrar mötte tidigare idag Elfsborg med sitt lag FSB (Fristad/Sparsör/Borgstena). Det var en tuff match mellan två bra lag där vi som bortalag hade en 2-1-ledning ifrån första period fram tills ca en minut före full tid då Elfsborg kvitterade till 2-2. Det finns mycket att säga om matchen men det kan vi lämna därhän.

Vad jag kan häpnas över är flera av spelarna i Elfsborgs uppträdande efter matchen. De kvitterar i sista stund, förblir obesegrade i serien, men pekar finger åt motspelarna.

Ska Elfsborg som förening ha ett fortsatt gott rykte i stan och inte bli betraktat som en förening som ser ned på andra och bli en ”besserwisser”-förening, så krävs en uppryckning här. Skärpning IF Elfsborg!!


Kenneth Nygren, Sjuntorp - lördag 18 september 2021 kl 23.41
Önskeresultat idag! Imorgon kväll kan vi vara serieledare!!!!

Läs nya (från 19/9 kl 6.06) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!