VG debatt - inlägg sedan 12/9 kl 0.00


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 juli 2022 kl 10.50
Proffskollen fortsätter på Elfsborgs hemsida, nu Jesper Karlsson.

Nu börjar det dra ihop sig, klockan 19 i afton är sista chansen att tippa Omgång 12.


Roland Dellton, Lerum - fredag 1 juli 2022 kl 12.21
Elfsborg förlänger med Andre Römer enligt Officiella. Nu väntar vi bara på samma positiva besked beträffande Rasmus Alm 👍

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 juli 2022 kl 12.38
Instämmer med Dellton. Mycket bra att vi förlänger med Römer. Nu gäller det att även få Alms namnteckning på ett nytt kontrakt.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - fredag 1 juli 2022 kl 13.13
Grymt bra med förlängningen av Römer, troligen vår viktigaste spelare. Rätt match att ha honom avstängd mot Varberg, han kommer bli viktig nu i de kommande matcherna!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 juli 2022 kl 15.44
När det gäller Alm så är han ju från och med idag fri att diskutera med andra klubbar. Kom igen nu Stefan och fixa Alms namnteckning!.

Ronnie Karlén, Falköping - fredag 1 juli 2022 kl 17.34
Bra förlängning med Römer. Nu har vi säkrat han ytterliggare ett år,hans tidigare kontrakt löpte ju ut 2024. Det är väl så en bra löneförhandling går till för båda parter. Vi fick ett år till och Römer högre lön fr.o.m nu. Precis som det brukar gå till. Alm kommer nog bli svårare. Han sitter på ett utgående och kan ta en sign on själv på många miljoner då hans marknadsvärde är ca 12 miljoner. Utöver det en rejäl höjning av sin lön. Jag ser honom som förlorad. Tyvärr. Hoppas dock på 2-3 nyförvärv i sommar med Svenska pass som breddar truppen och höjer dess nivå. Nu får man hålla tummarna resten av Juli...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 juli 2022 kl 18.48
Ronnie>>> Tror fortfarande vi har chans på Alm, men dessa minskar för varje dag.

Mindre än kvarten kvar för att vara med i Omgång 12.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 juli 2022 kl 20.58
Tack vare målvakten Andreas Andersson, fd Elfsborg, så spöar Sundsvall Malmö FF med 2-1. Såg andra halvlek och vilka räddningar han gör. MFF hade väl 17 skott på mål, drygt 30 avslut, 20 hörnor.

Roland Dellton, Lerum - fredag 1 juli 2022 kl 21.08
...och nästan alla "torskade" på VG-tipset😁😁

Peter Olsson, Borås - fredag 1 juli 2022 kl 21.43
Jag vill till att börja med skriva att jag sätter INGEN PRESS på Elfsborg nu, eftersom jag inte kan minnas att de någonsin hanterat det ;) Utan jag konstaterar bara att Malmö FF, ni vet det där himmelsblå laget .. De som vanligt skall jogga hem allsvenskan de senaste 8 åren.. De har gjort 14 mål på 13 matcher. Elfsborg har jag gjort 23 på 11 matcher.

Nu spelar det kvitta i tabellen, för MFF är före.. Men.. När blev MFF förvandlade till AIK? Laget som bara vinner med 1-0?

Jag tycker Elfsborg just nu, i sina bästa stunder, är det mest sevärde laget i allsvenskan med hästlängder. Tyvärr är våra dalar lite för låga (första halvlek mot Varberg t.ex). Men toppnivån, når inget lag i allsvenskan upp till. Det går så ohyggligt fort ibland, när stjärnorna står rätt och jorden lutar exakt 23,4 grader.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 juli 2022 kl 21.50
Peter>>> Vad är lutningen på söndag?

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - fredag 1 juli 2022 kl 22.26
Förra året tog Elfsborg 4p av 6 möjliga mot Häcken. Dags att spöa dem på bortaplan i morgon!

Bo Andersson, Hässelby - lördag 2 juli 2022 kl 12.08
Jordens lutning på söndag är….trumvirvel…23.4˚!

Bo Andersson, Hässelby - lördag 2 juli 2022 kl 13.30
Otroligt skönt att Giffarna slog Iff Iff! Roligt med ett Norrlandslag även om Sundsvall ligger söderut, inte långt utanför Stockholms tullar, strax norr om Lapplands Väsby. Själv missar jag cupmatchen mellan Friska Viljor och Hudik p.g.a. barnbarnspassning. (Note to self: kolla alltid spelprogrammet innan du åtar dig något.)

Toppen är nu, som sagt, ett getingbo; svårt att veta vem man hoppas ska slå vem. Idag håller jag trots allt på Mjällby och Helsingborg. Om vi slår BK R*va har vi faktiskt guldet i våra egna händer, om jag inte räknat fel.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 2 juli 2022 kl 17.01
Matchen mot Häcken blir allt viktigare sedan Mjällby slog Gnaget borta.

Kom igen Elfsborg.


Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 2 juli 2022 kl 17.42
Nu är den gamle igång trots det fina sommarvädret. Har precis sett MJällby slå AIK på bortaplan. Mjällby parkerade bussen i halvlek 2 o kämpade till sig en 3 poängare. Vi känner igen Mjällby väl sedan de var i Borås i premiären o spelade på samma sätt. Det var omgångens knall nr 2. Den första såg vi går kväll då Sundsvall skrällde mot MFF. Imorgon skall vi själva försöka betvinga getingarna på Hisingen. Det blir inte lätt men spelar vi som vi gjorde sista timmen mot Varberg så finns chansen. Detta var nog årets bästa spel hittills. Innan matchen i måndags var vi på studiebesök vid Sjöbo torg och såg hyllningen till vår Stefan. Tyvärr hade någon stolle ställt 2 gröna igloos som täckte en del av hyllningen. Hoppas ansvariga flyttar dessa igloo några meter åt sidan. Efter att ha rättat de 2 spelade matcherna har jag 0 poäng. Uselt, men jag kommer igen.

Roland Dellton, Lerum - lördag 2 juli 2022 kl 18.57
3 mål av Jack Cooper Love i eftermiddag 👍👍👍

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 2 juli 2022 kl 19.45
JCL är ett sparkapital.

Helsingborg tog en poäng mot Kalmar, seger imorgon och vi ligger trea eller fyra.


David Ahlgrand, Göteborg - lördag 2 juli 2022 kl 20.48
Kevin Holmén spelade hela matchen för Skövde AIK

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 2 juli 2022 kl 22.24
Förra året suckade vi en del över att gulsvart ofta missade chanserna att avancera rejält i tabellen när andra lag misslyckats med resultaten en omgång. Dags att visa i morgon att Elfsborg är ett bättre lag än Häcken.

Roland Dellton, Lerum - söndag 3 juli 2022 kl 9.45
Om BT-elvan stämmer startar vår främste målskytt Rasmus Alm på bänken igen. "Tecken" på att kontraktet inte förnyats??😁😁

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 3 juli 2022 kl 10.56
Eller också är det så att han är som bäst sista halvtimmen när motståndarbackarna har sprungit sig trötta?

Henrik Eliasson, Örebro - söndag 3 juli 2022 kl 11.35
Häcken borta skapar alltid ångest hos mig, mer än någon annan bortamatch. Jag är nöjd med en poäng, för en gångs skull. Låt oss slippa självmål och felpassningar i försvaret. En pessimist har talat….

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 juli 2022 kl 11.48
Juli månad måste väl vara den tuffaste någonsin för Elfsborg? Två matcher i veckan mot lag som ligger före oss i tabeelen och bättre rankade i Europa.

3 juli 17.30 BK Häcken Bravida Arena, Göteborg

10 juli 15.00 AIK Borås Arena

17 juli 15.00 Hammarby IF Tele2 Arena, Stockholm

21 juli 18.00 Molde FK Aker Stadion

24 juli 17.30 Kalmar FF Guldfågeln Arena

28 juli 18.45 Molde FK Borås Arena

31 juli 15.00 BK Häcken Borås Arena

Ska man tro BT:s trupp så har vi ingen mittfältare på bänken, tre försvarare och tre anfallare.

I Elfsborgs trupp finns dock både Söderberg och Qasem. I eftermiddag får vi svaret.

Dellton>> Om inte Alm skriver på i juli så är det väl läge att försöka sälja för att åtminstone få nån krona.


Roland Dellton, Lerum - söndag 3 juli 2022 kl 12.59
...och Officiella har med Bernhardsson i truppen trots att han är avstängd. 😁😁😁

Gert Björnalm, Borås - söndag 3 juli 2022 kl 13.35
Ja, laguppställning är uppenbart inget som man tror att supportrarna är särskilt intresserade av. När den till slut läggs ut, nån timme innan matchstart, så är den ändå uppenbart fel. Varför ska jag ens leta efter informationen då, när den ändå är både sen och opålitlig?

Det är ganska uppenbart att man inte längre är målgrupp för Elfsborgs mediaavdelning. Istället för info och fakta bombarderas man istället av bilder (som dessutom upprepas i både flöde och story). Lite bilder är absolut trevligt, men inte i en sådan mängd att man funderar på att avfölja.

Men jag vet, jag har redan konstaterat att jag blivit en surgubbe.


Johan Nilsson, Göteborg - söndag 3 juli 2022 kl 14.02
Gert: Du menar truppen, va? Laguppställningar i Alllsvenskan meddelas alltid 60 minuter före matchstart, precis som i de stora ligorna. IFE brukar lägga ut den på sin Facebook direkt, och säkert i andra kanaler också. (Men visst vill man gärna veta truppen i god tid också!)

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 3 juli 2022 kl 14.11
För övrigt håller jag med om det Odhström skrev härom dagen, att det antagligen blir en del rörelse i truppen i sommar. Tror på ett antal spelare både ut och in.

Leo och minst en av yttrarna ut, är mitt tips. Befarar viss risk för Zandén. Och någon gång ska väl Simon Ohlsson sticka?

Det är ju starka rykten om Hult och Seb Holmén in, och kanske blir det så. Men på värvningsfronten är Andreasson känd för att överraska så jag utesluter inte att han presenterar någon för oss okänd kvalitetslirare som han har hittat till fyndpris.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 juli 2022 kl 16.39
Dellton>>> Alm, Frick och Ondrejka där framme i övrigt stämmer BTs startelva.

Gert och Dellton>>> Håller med om att det ofta är slarv i enkla faktauppgifter på hemsidan när truppen presenteras. Fast den startelva som namnges 60 minuter innan start är ju den som startar, om nu inte något händer på uppvärmningen.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 3 juli 2022 kl 16.53
Jag vet ju att all poäng räknas lika mycket, så som i första också i sista. Men just dom här tre poängen känns så otroligt viktiga, att verkligen vara med i toppen.

Tyvärr har min Vespofobi (vespofobia agudis) bara ökat under åren så det här känns supersvårt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 juli 2022 kl 17.26
Gert>>>> Tur att jag garderade mig om laguppställning, för Boateng gick sönder på uppvärmningen och ersätts av Söderberg.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 3 juli 2022 kl 17.39
Seger idag och vi är fyra och i absoluta toppstriden.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 3 juli 2022 kl 18.23
Häcken är bra! Jeremejeff mycket sympatisk i pausintervjun!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 juli 2022 kl 19.30
Häcken är jävligt bra, så oavgjort får väl sägas vara godkänt.

Visst, tre poäng hade vi behövt.

En sak Elfsborg måste sluta med är spelet i backlinjen. Minst tio gånger tappar vi bollen och Häcken får chansen. Sluta med detta!


Jörgen Willborg, Borås - söndag 3 juli 2022 kl 19.52
Römer måste lämna ifrån sig bollen snabbare, tekniken räcker inte till. Henriksson är rätt otimad och jag tycker inte han kommer upp i förväntad nivå. Intressant att se hur effektivt Häcken stoppade våra patenterade ytterbacksattacker.

I övrigt inget att gnälla över, en poäng får anses vara bra betalt med tanke på matchbilden.


Henrik Eliasson, Örebro - söndag 3 juli 2022 kl 19.59
En poäng. Jag är nöjd. Matchen mot AIK ska jag se på plats. Underbart. Skulle gärna vilja stärka mittfältet med en bra tvåvägsspelare.

Mattias Palm, Fristad - söndag 3 juli 2022 kl 20.58
Varför får inte Zandén starta?

Agas inställning när han kom in sista tio tycker jag visar på en enorm hunger och vilja att få chansen framöver.

Är Baidoo skadad?

Häcken är väl det bästa laget vi mött i år, iaf av de jag sett. Men Högmo sa i en intervju till Expressen att ”Elfsborg är det bästa laget vi mött hittills”, så vi ska nog vara nöjda med poängen. Häckens spel var ljuvligt att se, men Elfsborg var bitvis också riktigt bra och hade några riktigt fina chanser att avgöra.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 3 juli 2022 kl 21.02
Bo i Hässelby >> Vissa fobier kan behandlas genom att utsätta sig för det som skrämmer en.

Mitt besök på Bravida kan alltså ses som terapi.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 3 juli 2022 kl 22.25
Alla fobier kan avhjälpas, mer eller mindre, med så kallad exponering. Nu har vi mött Getingarna fem gånger sedan förlusten med 0-6 i juli 2020 utan förlust. Terapin har således varit framgångsrik!

Bäst ikväll, enligt mitt sätt att se det, var Guliganerna, Rönning och Väisinen!

Resten var bra!


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 3 juli 2022 kl 22.51
Man kan inte låta bli att tänka tanken att det kanske var de blivande svenska mästarna vi mötte idag? Häcken har krigat i toppen av och till i många år nu, men aldrig riktigt hållit hela vägen. Inte omöjligt att det lyckas i år. Tycker för övrigt Elfsborg gör en kämpainsats, precis som förra året med samma resultat.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 4 juli 2022 kl 11.34
Kul match igår, sällan man ser så mycket målchanser. Häcken var ju det bättre laget så vi får vara nöjda med oavgjort. Men även IFE gjorde en bra match och skapade mycket.

Det ser tunnast ut på mittfältet just nu. Med Boateng skadad på uppvärmningen hade vi inte ens någon avbytare där och i slutet fick Strand gå upp som mittfältare. Söderberg är fortfarande rätt valpig, blandar bra grejer med enkla missar. Men visst är han en framtidsman!

Det är tufft motstånd framöver men vi behöver till varje pris plocka ett par trepoängare om vi ska behålla kontakten med Europaplatserna.


Bo Andersson, Hässelby - måndag 4 juli 2022 kl 13.43
Liksom Freud är psykoanalysens fader, så är Redaktör’n otvivelaktigt Vespofobins grundare och främste uttolkare. Man måste ta till sig hans råd, men kanske vore det för kraftigt för mig att gå direkt till en IFE-BKR match. Nog bättre med en Gnaget eller DIF match mot Häcken och sedan gradvis öka.

För övrigt är ju Redaktör’ns uppmaning att ”Bo i Hässelby” alldeles utmärkt. Jag gör det redan!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 4 juli 2022 kl 18.31

Njut av Simon Olssons mål. Attans att inte Johan Larssons nick gick in.

Hur ska man döma här? Från matchen Varberg-Värnamo.

Heja Degerfors.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 4 juli 2022 kl 19.03
Bo>>>> Kom till Borås den 31/7 så lovar jag bjuda på en öl på Gula Torget och hålla i handen under matchen.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 4 juli 2022 kl 22.15
När jag kastar ett get(ing)öga på biljettsidan ser jag att bilden till Häckenmatchen - felaktigt - visar ett annat datum än söndag 31/7. Se upp, alla vespofober i terapi.

Agudis?! Vad betyder det, señor Andersson? Eller är det rena grekiskan?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 4 juli 2022 kl 22.55
Vår skapare>>> Biljett sön 31 jul - 15:00 IF Elfsborg - BK Häcken.

Signatur terapisten.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 5 juli 2022 kl 10.58
Det blev trippelvinnare i omgång 12. Grattis till Fredrik Von Knorring, Zelda Lindh och så till mig själv.

Omgång 13 inleds på lördag klockan 15.


Fredrik von Knorring, Mölndal - tisdag 5 juli 2022 kl 12.25
Tackar, och vilket celebert sälkskap!

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 6 juli 2022 kl 10.24
Lennart - tackar, tackar! Fina ord! Vågar nog inte anta ditt fina erbjudande, men passupp! Många smygvespofober kommer nog att krypa fram ut vrårna för att få chansen att hålla dig i handen i 90 minuter plus tillägg.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 6 juli 2022 kl 10.28
Redaktör’n - tror att jag blev lite överentusiastisk. Agudo betyder skarp på spanska, kanske även svår. Agudis var mitt försök att latinifiera ordet. Skamvrå.

En skamvrå som jag delar med IFE, då matchdatum på bilden fortfarande anges som 1 augusti.


Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 6 juli 2022 kl 11.23
Biljetterna till Molde borta 21/7 är högst rimliga, som norrmännen säger: 150 NOK för de bästa platserna. Ännu finns ingen sektion avsatt för bortasupportrar (sektion K är inte öppen).

Efter många segrar i rad lyckades Molde bara få oavgjort borta mot nykomlingarna Hamarkameratene senast. Kan vi hoppas på en begynnande formsvacka? Tidigare har de dock bland annat slagit Bodø/Glimt med 3-1 hemma, så det blir nog svårt ...

Som jag skrev senast Elfsborg skulle spela match i trakten (Ålesund 2011): Passa på att vistas några dagar i området om ni ska se matchen. Fantastisk natur! Arenan ligger hyfsat vackert, till att börja med.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 6 juli 2022 kl 13.39
Lars>>>> Arenan ligger onekligen vackert.

Molde måste ha stängt för köp. Jag vet flera som köpt på K-läktaren, 100 kronor för stora och 50 för de små.

Omgång 13.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 7 juli 2022 kl 11.57
Skövde AIK får väl snart status som Elfsborg B, även Prince utlånad till Skövde AIK.

Omgång 13.


Peter Olsson, Borås - torsdag 7 juli 2022 kl 15.41
Enligt aftonbladet slutförhandlar Elfsborg med Niklas Hult. Nu har vi bra vänsterbackar, men Strand kan konkurrera till höger också. Hult är i mina ögon en klar förstärkning till samtliga allsvenska lag.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 7 juli 2022 kl 16.00
Enligt Aftonbladet är Sebastian Holmén klar.

"Där är parterna muntligt överens om ett kontrakt men det återstår dock en del pappersarbete. Men allt talar för att Sebastian Holmén blir klubbens nästa hemvändare inom den närmsta veckan."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 7 juli 2022 kl 17.01
Om nu Aftonbladet har rätt om att Hult och Holmén skulle vara mer eller mindre klara för IFE så betyder detta enligt mig att någon/några är på väg bort.

Vi har ju tre spelare i Skövde så dem räknar jag bort för nu.

Med tanken på att Alm fortfarande inte skrivit på ett nytt kontrakt misstänker jag att Elfsborg släpper honom för att åtminstone få en miljon eller två, jag hoppas jag har fel.

Som vanligt är ju Väisänen ett troligt namn, kanske även Strand/Zandén. Olsson har ju potential för att få erbjudanden. Onekligen spännande tider.

Det är ju inte som förr i tiden då spelare möjligen bytte klubb under vintern. Omgång 13.


Conny Johansson, Brämhult - torsdag 7 juli 2022 kl 18.37
Lennart : är Alm under kontrakt och i så fall hur länge eller är han ett bosmanfall och i så fall får ju inte Elfsborg några pengar . Vet du hur läget är ?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 7 juli 2022 kl 19.59
Conny>>> Alm har kontrakt året ut, så nu kan han börja förhandla med andra klubbar eftersom det är mindre än sex månader kvar.

Om Alm inte vill förlänga så är Elfsborgs enda chans att få några pengar att sälja Alm nu i sommar, vilket inte lär vara troligt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 8 juli 2022 kl 18.12
Simon Olsson ryktas vara på väg till Utrecht.

Att saker kommer att hända antyds i Elfsborgssnack med Stefan Andreasson.

Nu börjar det dra ihop sig om man ska tippa Omgång 13.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 9 juli 2022 kl 11.40
Elfsborg fortsätter att locka unga spelare från Stockholm. Elliot Grönberg senaste tillskottet i U17.

Omgång 13 stänger klockan 15 idag.


Peter Olsson, Borås - söndag 10 juli 2022 kl 8.26
BT briljerar som vanligt med sin förutsägelse på vilken startelva Elfsborg skall ha.
Jeppe Okkels är både med i startelvan och på bänken.
Boateng står skriven både i startelvan, samt frånvaro, eftersom han är sjuk och skadad.
Rasmus Alm är inte med i startelvan, eller på bänken, eller frånvarande.

Nu har de väl förhoppningsvis någon som korrläser, så det här är väl löst om ett tag.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 10 juli 2022 kl 11.08
Peter>>> BT har rättat. Målvakterna är ju som vanligt.

Zandén, Henriksson, Väisänen, Larsson.

Römer, Söderberg, Olsson.

Alm, Ondrejka och Frick.

Av dessa ska en bort. Maudo Jarjué, Simon Strand, Michael Baidoo, Alexander Bernhardsson, Jeppe Okkels, Sveinn Gudjohnsen, Oscar Aga.


Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 10 juli 2022 kl 11.27
Då närmar sig avresa till Arenan. 2 bilar rullar med 7 personer. Vi borde slå ett ganska uddlöst AIK. Men vi är tyvärr lite svajiga i formen. Första halvlek mot Varberg var ganska usel medan andra halvlek var riktigt bra. Mot Häcken gjorde vi en bra match även om Häcken var strået vassare. AIK parkerar väl bussen men nu har de ingen Goitom i laget. Vi ses.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 10 juli 2022 kl 17.56
Det kunde lika gärna blivit seger idag…

För övrigt fortsätter Häcken att leverera. Känns som om de krigar om guldet på allvar i år…

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 10 juli 2022 kl 18.01
En mer solklar staff var det länge sedan jag såg. Domaren var långt bort, men linjedomaren borde ju sett. Straff och seger, men inte så, vi har inte flyt med domsluten. ,

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 10 juli 2022 kl 18.13
Solklar straff.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 10 juli 2022 kl 18.27
Tyvärr måste Rönning ta på sig poängtappet idag.

Bosse Wikensten, Borås - söndag 10 juli 2022 kl 18.32
Aaaarghhhh! En av de mest frustrerande upplevelserna på arenan någonsin. Vem bär ansvaret? Vår målvaktstränare? Jimmy? Tim själv? Att drälla med boll i egen straffområde för femtioelfte gången är höjden av brist på vishet. En gång är ingen gång, eller åtminstone helt förlåtligt misstag. Två gånger är tecken på att man är lite trög. Men femton-tjugo gånger?!?!?! Rensa bort, bara!!! Kvicka forwards, som såklart känner till Tims svaghet, kommer naturligtvis att utnyttja det. Har målvaktstränare och Jimmy varit tillräckligt tydliga??? Suck... låt vår islänning spela nu. Orkar inte med dessa ungdomsmisstag - och ungdomsmålvakter tas åt sidan - på den här nivån.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 10 juli 2022 kl 19.05
Det var bara en tidsfråga innan det där förbannade korta spelet nära eget mål skulle straffa sig.

Apropå straffsituationen kommer jag att tänka på en förkortning på tre bokstäver ...


Bo Andersson, Hässelby - söndag 10 juli 2022 kl 19.14
Om man väger in AIK-faktorn så var det ingen straff.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 10 juli 2022 kl 20.18
Mest överraskande var att inte AIK fick straff på övertid, men det berodde mest på att Sebastian Larsson var utbytt.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 10 juli 2022 kl 20.57
Är det inte bättre att AIK får sina 10-12 gratispoäng innan säsongen börjar så vet alla vad man har att rätta sig efter? På det här viset blir det ju bara pinsamt!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 10 juli 2022 kl 21.19
Tim Rönning: Han var smart jag dum.

Är fortsatt emot VAR, men idag hade det varit bra att ha det.


Conny Johansson, Brämhult - måndag 11 juli 2022 kl 6.21
Elfsborg får möta Oskarshamns AIK borta i andra omgången av svenska cupen . Kvalmatcherna spelas 31 augusti alternativt 1 september.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 juli 2022 kl 9.43
Oskarshamn har vi revansch att fordra.

Enligt BT är Hult och Holmén helt klara och ska presenteras nästa vecka.

Tycker fortfarande att det är surt med bara en poäng, tack vare två dundertabbar. Först Rönning och sedan domaren.


Ronnie Karlén, Falköping - måndag 11 juli 2022 kl 11.35
Inför VAR så är det slutgnällt på domare. Och ni som tycker det var straff? Såg ni det direkt eller på reprisen? Jag tyckte det var straff efter att sett reprisen. Precis som Aik skulle haft rött när Frick fick knytnävsslaget i ansiktet så han ramla baklänges på rygg. Å andra sidan tog så tog GH med hand före sitt mål. VAR eller inte. Går inte klaga på domaren. Men det är vi gulingar bäst på i Sverige

Ronnie Karlén, Falköping - måndag 11 juli 2022 kl 17.35
Presentation av nyförvärv i kväll kl 8 verkar det som.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 juli 2022 kl 18.00
Ronnie>>> Får man inte tycka att någon gjort fel, VAR eller inte VAR? Det var en solkar straff, men domaren valde att blunda och jag behövde inte någon repris för att se det.

När det gäller handsen på Henriksson så säger regeln numera att boll som först tar på egen kropp och studsar på en hand inte är hands. Dessutom kommer bollen bakifrån.


Ronnie Karlén, Falköping - måndag 11 juli 2022 kl 18.55
Lennart,det var inte riktat till dig,utan allmänt. Och alla får tycka vad dom vill givetvis. Men så länge vi inte har VAR blir det många fel. Fotbollen som omsätter enorma pengar även i Sverige behöver införa VAR för att verka trovärdiga mot investerare,spelbolag mm. Så länge vi inte har VAR är det bara acceptera varenda domslut. Men det gör inte fotbollen trovärdig. Det är givetvis tråkigt för domare,men jag jar inte hört någon spelare eller ledare gapa om en utebliven straff. Däremot önskar nog många ledare och spelare att man inför VAR. Hoppas det blir ett krav från både SEF,FIFA och UEFA till 2023. Sen får alla andra tycka vad dom vill. Men ger vi inte domarna de hjälpmedel som finns,kan vi inte klaga heller

Bo Andersson, Hässelby - måndag 11 juli 2022 kl 20.09
Holmén kontrakterad fram t.o.m. 2026.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 11 juli 2022 kl 21.24
Helt enig med Ronnie i Falköping! VAR kommer ju ändå förr eller senare så in med det så fort som möjligt! Det blir mer rättvist på sikt, oavsett!

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 11 juli 2022 kl 22.20
Ja, och det har vi ju redan bestämt, med röstsifforna 34-24.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 juli 2022 kl 22.51
Med Sebasatian hemma kan vi väl utgå från att Väisänen är på väg ut, tyvärr.

Värre är väl att det nu ryktas att Simon Olsson skulle gå till Rosenborg, tråkigt. Varför gå till Norge? Han är värd att spela på högsta nivån, inte i Norge.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 11 juli 2022 kl 22.54
Ja, så vad diskuterar vi egentligen? Det som bestäms på VG är ju det som sker i verkligheten också. VG är verkligheten, även i den virtuella världen. Det lärde vi oss under pandemins VG-allsvenska...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 12 juli 2022 kl 11.00
Enligt BT så får Sebastian en årslön på 1,8 miljoner och intressant nog ingen bonus för att skriva som ju många spelare utan kontrakt får. Låter som en bra affär och Sebastian är nöjd.

Grattis till Boris Preijde och Hans Röllgårdh som delade segern i omgång 13.

Omgång 14 har sista inlämning klockan 15 på lördag.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 12 juli 2022 kl 11.11
Om nu inte Väisänen försvinner antar jag att Lagerbielke lånas ut till Degerfors som ju uppges vara mycket intresserade. Det tror jag är en bra lösning för honom. Som det nu är är han väl efter både Henriksson och Jarjué.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 12 juli 2022 kl 17.53
Undrar om Thelin vågar chansa och låta Sebastian starta borta mot Hammarby? Första träningen idag med laget, men hinner han komma i matchform på en knapp vecka? Låter lite tveksamt, eller ?

Undrar om Hammarby tänker låta Saidi spela mot oss på söndag?

BT skriver att Bajen betalade Degersfors fem miljoner och Norrby fick 600 000 av dessa, totalt har Norrby tjänat cirka 1,5 miljoner på Saidi.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 juli 2022 kl 15.57
AZ Alkmaar köpte Jesper Karlsson för 27 miljoner, nu har de enligt BT nobbat bud på 150 miljoner? Blir han såld kommer Elfsborg få minst lika mycket till som de sålde JK för.

Enligt samma BT så ska Rohden signalerat att han vänder hem om ett eller två år.

Går inget bra för Holst ser att ha blivi långtidsskadad enligt BT.

Omgång 14.


Emelie Hultin, Borås - onsdag 13 juli 2022 kl 20.47
Nu SKA vi bli 1000 medlemmar!

I skrivande stund är vi 935 medlemmar, vi har nu ett nytt mål: att passera 1000 medlemmar innan månaden juli är slut. I samarbete med IF Elfsborg så får alla som blir medlemmar i Guliganerna varsin ståplatsbiljett till matchen mot Häcken den 31/7. Nu passerar vi 1000 medlemmar tillsammans!

Bli medlem du också!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 juli 2022 kl 15.54
BT skriver att Toulouse bjudit 15 miljoner för Zandén, Elfsborg vill ha 20.

Enligt BT är det en massa klubbar förutom den franska som vill ha vänsterbacken, holländska AZ Alkmaar och Groningen, samt italienska Genoa och Parma.

BT skriver om Guliganerna som har en tuff vecka framför sig, drygt 300 mil i buss för att se tre matcher.

Först Hammarby på söndag 2x 40 mil. Sedan tolv timmar till Norge på torsdag , två gånger 85 mil och så två gånger 28 mil till Kalmar nästkommande söndag. Lyfter på kepsen för den som gör alla tre resorna!

Mer från BT, denna gång om VAR som tydligen inte är perfekt. VAR dömde tydligen bort ett mål för Sverige och tydligen missat två röda kort i två andra matcher i EM.

Till sist tipppa omgång 14.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 juli 2022 kl 10.28
Hittade statistik mellan Bajen och Elfsborg sedan 2008, spela x2. 11 matcher, 2-5-4. Inte så dålig statistik.

Mikael Häggström har väl garanterat alla möten i Stockholm, kanske kan han ge en totalbild på alla matcher?

Omgång 14.


Bo Andersson, Hässelby - fredag 15 juli 2022 kl 11.40
Den 4 juli år 2000 bar det iväg till Söderstadion, tillsammans med Hammarbys dåvarande målvakt Lasse Erikssons pappa Anders. Anders hade fått några fribiljetter så vi satt bland en massa profiler inom Stockholmsfotbollen, t.ex. Nebojša som då spelade i AIK.

Veckorna innan hade man plågats av att se världens tråkigaste fotbollsmatch, Sverige-Turkiet i EM, så förväntningarna var långt ifrån höga. Men vad fel man hade!

Underbart fotbollsväder, två lag som spelade ut och chanser som böljade fram och tillbaka. Två mål av Bella och så avgörandet i 90:de minuten av Anders Svensson! 3-2 till Eleganterna!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 juli 2022 kl 17.02
Bo>>> Var tvungen att lämna i förtid för att hinna med nattåget mot Vännäs och Lycksele så missade sista målet, missade även tåget eftersom två steriodstinna väktare avvisade mig mig för att jag inte hade biljett, vilket jag hade.

När tåget mot centralen kom försökte jag gå in genom en annan ingång, men då stod de båda hjärndöda muskelknippena i bakhåll, grep mig och kallade på polis.

Det hela slutade med åtal för våldsamt motstånd, vilket givetvis inte förekom. Under hela processen lämnades olika versioner av väktarna till varför jag greps, ingen av den sann. Elfsborg hjälpte mig att få en landets då bästa brottsadvokater.

I rättegången två år senare hade en av de hjärndöda tatt fel på tingsrätt, åkt till Stockholm istället för Solna där rättegången hölls, därför kom han väldigt sent och inte hört vad åklagare och kollega sagt.

När han väl dök upp så levererade han nu en helt ny version. Jag hade brölande sprungit längs med perrongen med utsträckta armar och skrämt vettet ur några kvinnor med barn.

Eftersom denna version inte var ens i narheten av de andra versioner som avgetts och som hans kollega vittnat om under ed så började domare och nämndemän småskratta öppet.

Rätten drog sig tillbaka för att avkunna dom, mindre än fem minuter senare avgavs dom. Åtalet ogillas.

Det jävligaste var att när supporterpolisen Östen från Göteborg fick reda på detta efter rättegången så sa han, varför hörde du inte inte av dig till mig så hade jag sett till att kollegorna lagt anmälan i papperskorgen eftersom jag vet att du inte är våldsam, högljudd ja, men inte våldsbenägen.

Så den 4/7 2000 glömmer jag aldrig.


Bo Andersson, Hässelby - fredag 15 juli 2022 kl 18.09
Hahaha! Ja det var en berättelse som heter duga!

Bo Andersson, Hässelby - fredag 15 juli 2022 kl 19.19
Hult har skrivit på kontrakt t.o.m säsongen 2025!

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 15 juli 2022 kl 20.25
Vad hände med väktarna? Åkte någon dit för mened?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 juli 2022 kl 20.41
Välkommen Niklas Hult. Jag tror inte att vi sett slutet på värvningar och försäljningar i sommar. Kännns som att mer är på G, framförallt försäljningar.

Lars>>> Det hände inget med dem, tror åklagaren fått nog av allt i detta fall. Jag har i mitt arbete bevakat många rättegångar, men aldrig upplevt något liknande.

Åklagaren som i sitt inledningsanförande beskrev mig som en Belsub, avstod från slutpledering efter att min advokat sammanfattat spektaklet och hur anklagelsen var byggd på lösan sand. När domaren gav åklagaren sista ordet sa han bara, jag har inget att tillägga.


Roland Dellton, Lerum - fredag 15 juli 2022 kl 20.49
Noterar att Hult är tillbaka efter att ha spelat bl.a. i holländska Hannover 96. Hur är det med faktagranskningen på Officiella??? Jag trodde Hannover låg i Tyskland....

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 juli 2022 kl 20.52
BT har ett citat som är klockrent om en ramsa han saknat:

" – ”Niklas Hult, han springer som en galning, Usain Bolt, han hänger inte med”. Den är klass. Hoppas inte Guliganerna glömt av den, avslutar han och skrattar. "


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 juli 2022 kl 21.07
Dellton, rättat: "Efter fyra år i Grekland värvades Niklas till Hannover 96 i tyska andraligan i augusti 2020 – där han blev en stor supporterfavorit."

VG-korrektur verkar fungera, var ju likdant med laguppställningen som snabbt rättas efter inlägg på VG.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 juli 2022 kl 21.17
Baserat på ett inlägg på twitter från en reporter på Sportbladet tror jag att sannolikheten ökat för att Väisänen är på väg bort.

"Daniel Kristoffersson @DKristoffersson ❌Elfsborg sa tidigare i dagarna nej till en utlåning av Lagerbielke. Ser ut att bli kvar då klubben vill ha en stor mittbacksuppsättning till EL-kvalet."


Roland Dellton, Lerum - fredag 15 juli 2022 kl 21.27
Vårgårda-Bra! Men spelare som är både på bänken och i startuppställningen, spelare som är med i truppen trots att de är avstängda, spelare som varit i fel land....Det har varit mycket som varit fel senaste tiden. Tycker att Elfsborg borde ha större krav på de som publicerar info om föreningen. Annars är det väl lika bra att VG tar över😊😊

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 15 juli 2022 kl 22.18
Om det vore EL-kvalet ändå ...

Bo Andersson, Hässelby - lördag 16 juli 2022 kl 10.30
Egentligen är det ju en ganska otäck historia. Lennart hade ju ”tur” att väktarna var så arroganta att dom inte ens snackade ihop sig innan rättegången. Men tänk på alla oskyldiga med mindre tur som faktiskt blir dömda. Alla gråzoner där man kanske är lite stökig men inte i närheten av våldsamt motstånd.

Dom alla flesta väktarna är ju hederliga, men visst är det ett yrke som drar till sig olämpliga människor som inte alls borde ha någon makt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 juli 2022 kl 14.08
Bo>>> Det var en hemsk upplevelse. Jag var livrädd för bara några veckor innan min händelse så bröt några vakter nacken av en svart kille som de menade hade plankat. Alltså samma anklagelse som var mot mig.

Omgång 14 mindre än en timme kvar.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 juli 2022 kl 16.37
Jack Cooper Love är en tillgång värd stora pengar. Idag gjorde han sitt elfte mål.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 juli 2022 kl 17.57
Man ska ju inte kasta in saker på planen så ber om ursäkt för denna Video som visar hur någon kastar en hel fisk på en spelare i Independiente i Argentina. Fel, men kul.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 juli 2022 kl 10.52
BT har följande startelva.

Rönning

Strand - Henriksson - Väisänen - Larsson

Boateng - Olsson - Römer

Okkels - Frick - Ondrejka.

Sex av dessa nio på bänken

Maudo Jarjué, Oliver Zandén, Michael Baidoo, Alexander Bernhardsson, Rasmus Alm, Sveinn Gudjohnsen, Oscar Aga, Niklas Hult och Sebastian Holmén.

Tycker Elfsborg ska se till att göra ett par snabba och tysta hemmapubliken som kommer att ägna sig mer åt att gnälla på egna laget.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 17 juli 2022 kl 11.04
Grattis till Thomas Ahlström som fyller 70 år idag!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 juli 2022 kl 13.52
Grattis till Anders Svensson också som fyller 46. Elfsborg har därmed flera anledningar att vinna idag.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 17 juli 2022 kl 15.13
Dags att införa VAR nu! Då hade det varit 1-1 istället.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 juli 2022 kl 15.59
Usch. Måste göra mål på chanserna och när ska domsluten gå med oss?

Dessutom sluta med duttandet i backlinjen.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 17 juli 2022 kl 16.11
Svaret på din fråga Vårgårda är, när VAR är infört även i allsvenskan.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 17 juli 2022 kl 16.37
Något är fundamentalt fel i nuläget… 🤬

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 juli 2022 kl 16.55
Första halvlek okej trots 0-2, skulle vart 1-2. men andra halvlek är katastrof. Fy fasen vad uschelt. Avgå alla!

Ronnie Karlén, Falköping - söndag 17 juli 2022 kl 17.07
Finns ingen glädje i laget. Ser tyvärr ut som flera spelare checkat ut. Efter 2 Kalle anka år som knappt räknas är vi tillbaka i verkligheten och vi har iaf kapacitet att slå Giffarna,Degen,Värnamo,Varberg och som tur är gråvitt. Usch så djävla dåligt.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 17 juli 2022 kl 17.18
Inga fler ursäkter eller otur med domslut och avslut, skit är det och nu ser det också ut som skit. Vi vinner helt enkelt bara nån gång ibland. Då blir det nedre halvan.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 17 juli 2022 kl 17.38
Jörgen>>> Första halvlek är okej, vi skapar chanser och får ett korrekt mål bortdömt och borde haft minst oavgjort. Andra halvlek är en ren katastrof vi är inte ens nära att reducera.

Alla, spelare och tränare måste sätta sig ner och lösa detta.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 17 juli 2022 kl 18.43
Varför skulle vi inte räkna de senaste två åren, när vi kom tvåa och fyra?!

Andra halvlek var verkligen inte bra, virrigt värre. Men detta var första förlusten mot ett förmodat topplag. Det som i mina ögon är värst är förlusten mot Helsingborg - deras enda seger.

VAR bara måste införas i Sverige också. Det handlar på sikt om allsvenskans trovärdighet.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 17 juli 2022 kl 18.48
Frick är absolut bra, Rönning också men på torsdag skulle jag gärna se två islänningar från start. Hakon och Sveinn. Och Alm. Tror Tim och Per skulle må bra av att stå över ett par matcher. Vågar vi också slänga in Seb. Holmen och Niklas Hult kan det bli rejält bra.

Bosse Johansson, Göteborg - söndag 17 juli 2022 kl 20.07
Här gör man sig till och underkastar sig total medieskugga för att se matchen i efterhand och så kommer man hem till detta. Andra halvlek var direkt plågsam.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 17 juli 2022 kl 20.35
@Lennart; tar inte förluster för Di Gule bra, sämre och sämre med åren som det verkar. Just nu kompakt mörker, det hinner nog lätta innan torsdag då man lyckats hitta ljuspunkter att hoppas på.

Jag hävdar att Rømer är en ganska begränsad fotbollsspelare och de andra, Boateng och tyvärr Olsson inte levererar för ett tänkt topplag. Vi är lite tillbaka i känslan innan Sievert kom, ingen styrsel och stabilitet, ingen given ledare på planen.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 17 juli 2022 kl 22.35
Två minuter varje år önskar man att man vore Hammarbysupporter: när 20.000 på läktaren unison sjunger ”Just idag är jag stark”. Resten av årets 525.598 minutet är man glad att vara gul, ha lidandet som livsstil och besvikelsen som en naturlig del av vardagen.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 18 juli 2022 kl 9.18
Fruktansvärd irritation blandat med tomhet efter igår.
Det är så tydligt att våra motståndare har hittat vägar för att täppa igen de ytor vi så förtjänstfullt kunnat kontra i. Det får våra yttrar att se väldigt uddlösa ut.
Alldeles för ofta under den här säsongen har vi fått spela anfallsspel mot redan uppställda försvarslinjer. Det har fått Simon Olsson att göra mer poäng, då han är bäst i Allsvenskan på små ytor. Men det har fått hela vårt lag att se sämre ut.

2018 hade jag länge en känsla att det var lite för negativa tongånar sett till det arv Thelin hade till trupp. 2022 vill jag snarare mena att det är lite för positivt och lite för ofta handlar förlusterna om att det är små marginaler.

Vår tabellposition just nu är väldigt osmickrande och den får inte cementeras kommande veckor. Det kan bli en riktigt själadödande höst om vi tidigt åker ur Europa samtidigt som vi spelar i mitten av Allsvenskan innan vi gått in i augusti.


Peter Olsson, Borås - måndag 18 juli 2022 kl 9.59
Frick är hopplöst ur form i mina ögon. Oftast går det utmärkt att spela en Frick ur form ändå, eftersom han gör så många andra spelare bättre med sin uppoffrande spelstil, men just nu tycker jag han hamnar fel i pressen allt som oftast (eller ej får tillräckligt understöd av sina medspelare). Samt att bollar som tidigare satt som klistrade på bröstet på honom allt som oftast studsar iväg en meter och så blev det inget av det anfallet heller. Jag hade gärna sett islänningen på topp nästa match, eller för den delen Oscar Aga, som verkar ha mer speed än vad någon av våra andra anfallare har. Boateng fick sig en rejäl känga i tidningen och han var kanske inte bra igår, men jag gillar hans slit, sen spridde han sina passningar högt och lågt igår, det var verkligen ingen vacker syn.

Vad hände med Leo Väisinen igår då? Misstagen han gjorde var.. oförklarliga.. Förhandlas det proffskontrakt och han var nervös/hade svårt med koncentrationen? Aldrig sett han så velig på planen innan.

Jag hade inte räknat med någon topp-placering i år, vi må ha haft kvar stommen från ett lag som lyckades komma högt i tabellen förra året, men värvningarna som andra lag har gjort är ju klassspelare efter klasspelare. Det märks i det långa loppet om inte annat. Samtidigt har Elfsborg tagit det lugnt (fram tills nu i sommar).

Vi har istället lyft fram Oliver Zandén som antagligen inbringar Elfsborg +10-20 miljoner i kassan, istället för att lägga ut 10-20 miljoner på spelare. Vi har plockat in två riktigt fina återkomster i Hult och Holmén, där båda kommer som free agents. Mästerligt jobbat av Andreasson måste jag säga. Utöver det, så har Noah Söderberg fått sitt genombrott i år och kommer säkerligen bli en spelare att räkna med i framtiden. Ondrejka känns inte som ett genombrott, men killen har ju inte ens fyllt 20 år än.

Jag vill att Elfsborg vinner allsvenskan varje år. Men samtidigt så vill jag ännu hellre att det är ordning och reda på saker - framförallt ekonomin och truppsammansättningen.

Tänk om du hade hejat på blåvitt och haft vetskapen att ni hade fått sälja klubbgården för att skaka loss kapital, samtidigt som snittåldern på truppen närmar sig pensionsålder. Elfsborg har väl Allsvenskans näst yngsta trupp? Det skall inte bli sämre med åren, det skall bli bättre. Jag kan ta ett mellanår, även om jag inte vill - bara vi fortsätter bygga för framtiden.

Igår var riktigt uselt, men mitt förtroende för truppen och för Thelin är oförändrat och bergfast.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 18 juli 2022 kl 13.02
ECL-Q3 lottas i dag kl 14.00. Här är lagen vi eller Molde kan få möta:
Lugano (SUI)
Kairat Almaty (KAZ) / Kisvarda (HUN)
Aris Limassol (CYP) / Neftçi (AZE)
Velež (BIH) / Hamrun Spartans (MLT)
Union Luxembourg (LUX) / Čukarički (SRB)
(Molde är seedat, och vi åker snålskjuts på dem.)

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 18 juli 2022 kl 14.19
Kairat Almaty (KAZ) / Kisvarda (HUN)

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 18 juli 2022 kl 14.21
Elfsborg / Molde börjar hemma.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 18 juli 2022 kl 21.01
Hoppas nyförvärven/återvärvningarna kommer leverera. Just nu är Elfsborg verkligen ett mittenlag. 10 p ned till kvalplats och 11 poäng från förstaplatsen.

Jan Artursson, Borås - måndag 18 juli 2022 kl 21.17
Klockrent inlägg Peter! Vi gule må till stor del vara en samling gubbar. Men i en del inlägg finns det mer klokskap än på ett helt år i forumet på Svenska Fans.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 18 juli 2022 kl 23.12
En gubbe till som som tycker till när vi börjar prata detaljer om spelarprestationer och spelsätt i år. Frick är troligen med för sitt löpande i första pressen inte för sin målfarlighet längre. En riktig måltjuv behövs om man vill vara med i toppen. Det finns en i Skövde, men först är Aga värd en riktig chans. Mittfältet saknar Holst uppoffrande spel och press, Römer försöker men är för ensam i defensiven. Den som visat störst målfarlighet i år - Alm får begränsat med speltid. Detta gör att både mittfält och anfall saknar ett topplags kapacitet. Försvaret- vilka långsamma uppspel..! Beror ofta på dålig rörelse på mitten .. och vad har hänt med Väisenen, nonchalant, felpassande några gånger mot AIK och vid HIF:sista mål ser man hnm försöka pressa deras backlinje vid deras straffområde (!) Frustration??? Olsson är mycket begränsad i spelet utan boll, läs pressa, och fördröjer spelet på mitten regelbundet. En plats 6-9 är realistisk, men Stlmslagen, Malmö och Häcken har starkare lag i år efter vad jag sett.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 juli 2022 kl 15.24
Jag tycker det är hög tid att testa Strand på mitten. Kan bli en ny Holst.

Väisänen var ovanligt blek, inte minst när Saidi får helt ostörd nicka in 1-0.

Två raka segrar mot Kalmar och Häcken och två förluster för hisingslaget och vips bara fem poäng efter.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 juli 2022 kl 15.27
Grattis till vinnaren av omgång 14, Bertil Lindh.

Omgång 15.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 juli 2022 kl 16.04
Zanden klar för Toulouse.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 juli 2022 kl 16.18
Ska man tro Aftonbladet så är det nästan klart med att Lagerbielke lånas ut till Degerfors. Då lär väl Väisänen stanna.

Snacka om att det händer saker.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 20 juli 2022 kl 9.37
Malmö FF är inte bra i år, att förlora borta mot ett sketlag från Litauen är ju inte bra för svenska lag, vi behöver segrar för svenska lag för att få bättre ranking.

I Allsvenskan får iff-iff gärna torska men inte i Europa.

Omgång 15 har stopptid på lördag klockan 15.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 20 juli 2022 kl 10.25
Toulouse har humor när de presenterar Zanden.

Totalt humorlösa var däremot de "elfsborgssupportrar" som enligt uppgift skulle bråkat med anhängare av J-Södra utanför Borås Arena igår.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 20 juli 2022 kl 10.29
Rätt länk till videon.

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 20 juli 2022 kl 11.10
Det bästa för Sveriges rankning vore om Malmö tog sig till ECL. Som slagpåse i CL samlar de inte ihop mer än 4 bonuspoäng, vilket motsvarar två segrar i ECL (eller fyra oavgjorda).

Bodø/Glimt åkte ur CL-Q1 i fjol, och tog sedan många poäng i ECL, vilket lyfte deras och Norges rankning.


Christofer Wärnlöf, Vedum - torsdag 21 juli 2022 kl 8.42
Är det någon dom vet var man kan se matchen någonstans? (förutom på plats...)

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 21 juli 2022 kl 9.02
Aftonbladet plus sänder matchen. Det som krävs är ett abonnemang, 129 kr för två månader...

Ett bättre alternativ är att se den på VG plus (alltså Verdens Gang... ) för 49 NOK. Det gäller i "to uker".

VG


Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - torsdag 21 juli 2022 kl 18.00
Sitter framför burken istället för att vara ute i hettan och undrar om min oro för skilnnaden mellan Tipprligsn och Allsvenskan är till fördel för Tippeligan. Och förstaplats mot åtta.., eller nio gör att det borde vara klassskillnad. Kan di gule täta till bakåt och orka pressa på egen planhalva kan matchen leva tills Borås. Jag tror att det blir ett stort test på löpviljan och markeringsförmåga och ser det positivt att Alm är med från start i alla fall..

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 21 juli 2022 kl 18.03
Enligt mina källor är startuppställningen:
Rönning
Strand, Henriksson, Väisanen, Larsson
Olsson, Römer, Boateng
Ondrejka, Frick, Alm

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - torsdag 21 juli 2022 kl 18.52
Riktigt bra halvlek av Elfsborg! Bra jobb över hela plan, Strand blir inte lätt att peta som han spelar, Frick några fina skarvar, assist t målet, Henriksson riktigt räddande ängel. Men när Moldes mittfältare sätter fart från mitten är det svårt att hänga med i löpningarna. Domaren tillåter väldigt mycket, men erfarenheten från Europa är viktig för gulingarna idag.

Bosse Johansson, Göteborg - torsdag 21 juli 2022 kl 18.54
Svängigt. Ett otal målchanser för båda lagen. Flest för Molde men vi har 1-0 till våra grabbar.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 21 juli 2022 kl 19.53
Bare for å gratulere Molde, vi ble fullstendig overkjørt av et mye bedre lag.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 21 juli 2022 kl 20.02
Andra halvlek pinsam. Vi var ju inte med i matchen. Fem gula och ett rött säger allt och faktum är att det kunde blivit fler kort.

Att sedan sätta in två spelare som inte spelat på två månader?


Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - torsdag 21 juli 2022 kl 20.06
Såg bara sista kvarten och bara synd att Väisenens hand var så långt ut från kroppen, sista kvarten var dock norrmännen närmare ett mål till, än ett reduceringsmål av de gule.. Var skillnaden så stor som tre mål första 30 min i andra halvlek? Någon? Två sådana här första halvlekar mot Kalmar så finns hopp om seger, men kanske konditionen spelar in?

Peter Olsson, Borås - torsdag 21 juli 2022 kl 20.15
Väisinen och Olsson totalt under isen. Henriksson bästa back idag och han blev utbytt. Frisk bra första. Var han med i andra?

Erik Nilsson, Linköping - torsdag 21 juli 2022 kl 20.20
Efter en fin första halvlek har vi en usel första kvart av andra.

Det påminner lite om hur vi varit i allsvenskan - plötsligt efter att ha spelat bra och tajt kommer sekvenser där det verkar omöjligt att vara på rätt plats i defensiven. Moldes andra och tredje svider mest, där är vi inte i balans. När Simon Olsson onödigt spelar tillbaka bollen ner i backlinjen inför det tredje känner jag ångestmagen hugga till - man vet direkt vid det här laget.

Till det positiva: Boatengs röda. Ja ja, jag vet... inte bra, men gött att se nån bli rejält sur vid en förlust. Och sen Holmén och Hults inhopp.

Hult har sån hög kvalité i allt han gör... rappheten i tanke och aktion, precisionspassar och mer speed än vad jag trodde han skulle ha kvar. Det är _inte_ allsvensk nivå. Han kommer bli superbra för oss.

Holmén tror jag kommer passa utmärkt med Väisenen (om han får vara kvar). Mer speed än än Henriksson och fin följsamhet. Den precisa passen direkt från backlinje på forward kunde vi ju för två säsonger sedan, nu kanske den är tillbaka!


Kenneth Nygren, Sjuntorp - fredag 22 juli 2022 kl 19.10
Biljett till Guldfågeln inköpt. Nu behöver vi vända trenden!

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - fredag 22 juli 2022 kl 20.59
Ser Tony Gustavsson kommentera Assllanis kommentarer om vad som behövs göras: löpmeter..! ”Sveriges mest tekniska spelare talar om löpmeter”- det är en mogenhet hos henne, kanske m.h.a. Gerhardsson, gissar jag. Inga namn nämnda, men jag anser att det fuskas en del i lagarbetet och då räcker det inte till, ibland fungerar passningarna, ibland inte, men med det hårda jobbet kommer de extra meterna, tiondelarna att få passningarna rätt eller ta markeringen i tid. Ingen idé att att gråta över spilld Holst längre.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 23 juli 2022 kl 8.57
Uppenbart är att spelarna är rädda att förlora. Ingen bra egenskap. Självförtroendet är noll när det går emot.

Vad Elfsborg behöver nu är att vi flyttar in Strand på mitten med uppgift att vinna boll. Det är mitt recept.

Glöm inte att tippa omgång 15. Heja di gule.


Kent Carlsson, Sandhult - lördag 23 juli 2022 kl 11.32
Även om det är långt mellan varven så dyker det upp en och annan tänkvärt inlägg på VG. Som idag då Lennart vill flytta in Strand på mitten.
Man behöver inte sett många fotbollsmatcher i sitt liv för att förstå att det är just på mitten som vi har de största problemen. Motståndarna får ostört operera på jätteytor i mitten.
Antalet löpmeter och bollvinster måste bli fler.
Spela med Strand, Römer och Boateng på mitten. Strand och Römer något tillbakadragna och Boateng något mera offensivt på mitten med uppgiften att ibland gå ner och hämta bollen i uppspelsfasen.
Vi får mera löpmeter och ett tuffare spel på mitten.
Ställer över Olsson han i nuläget för ojämn och loj och borde säljas så att han kommer i en annan miljö där han förhoppningsvis kan utveckla som spelare.

Ronnie Karlén, Falköping - lördag 23 juli 2022 kl 11.47
Kreativitet är det aldrig fel med. Många tycker vi ska prova att spela Strand på mitten. Jag tror det skulle bli katastrof. Strand är van att spela i en korridor och är inte van vid rörelsemönster,arbetsområden på mitten. Han blir trotts sin vilja ofta ett halvsteg efter i löpningar,positioner och det i kombination med hans vilja skulle få honom att dra på sig minst en varning varje match. Han har inte längden för huvudspel eller blicken för konstruktivitet. Att spela Strand på mitten vore inte snällt mot Strand. Problemet är att man inte har rätt balans i truppen med mittfältare. Det såg alla redan i januari och många hoppades då på fler nyförvärv. Att det är dåligt på plan/mitten är nån ansvarig för. Men utsätt inte Strand att fylla den luckan. Det finns ju pengar. Köp 2 mittfältare, men nu är det för sent. Vi har ”vaskat” denna säsong

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 23 juli 2022 kl 14.24
Ingen trodde på Holst och det blev ju bra. Om man inte testar vet man inte. Vi har U21 just för det.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 23 juli 2022 kl 14.29
Ett annat otestat alternativ är Jarju som ju hamnat långt ifrån startplats. I hans fall handlar det ju bara om att flytta fram några meter och hålla rent framför backlinjen.

Jag antar att IFE ännu inte hittat någon till mitten som passar vårt spel och plånbok.


Ronnie Karlén, Falköping - lördag 23 juli 2022 kl 14.55
Lennart,vi kan nog testa vad som helst. Säsongen är redan ”vaskad” och det är ju bättre med pengar på banken än investering i form av spelare som kan generera högre placering och mer pengar på sikt. Eller så får vi kanske inse att vi är inte bättre än typ 6-10 i svensk fotboll. Vi har bara vunnit 2 viktiga matcher i år. Båda mot gråvitt,som vi alla talar om är helt kass. Fast ändå är dom också före oss i tabellen,sv cupen räckte vi inte till i,men får en gratisplats i Europa tack vare Mff,där räcker vi heller inte till. Och i allsvenskan är vi några hack efter dom 5 bästa lagen. 20/21 var lite lättare när många lag/spelare joggade runt och väntade på att det skulle börja på riktigt igen. Nu är vi där. Och vi är 9,a inför denna omgång. Bryta ihop och komma igen nästa år är nog ett alternativ.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 24 juli 2022 kl 10.59
Intressant rykte i BT med Timothy Ouma, kenyanska landslagsspelare har vi ju god erfarenhet av

Verkar ha rapp och fin spelföeståelse av det lilla man ser.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 24 juli 2022 kl 11.35
Ronnie>>> Att värva rätt är viktigare än att bara köpa för att man har pengar.

Om vi lyckas spöa KFF och Häcken är vi med i toppen igen. Eftersom jag tror att tur och otur med domslut och stolpe ut jämnar ut sig så är jag fortsatt optimistisk.

Inte minst efter Aftonbladets artikel om en ny kenyansk mittfältare.


Roland Dellton, Lerum - söndag 24 juli 2022 kl 12.06
Johan Larsson är inte med i matchtruppen mot Kalmar. Klubben anger personliga skäl.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 24 juli 2022 kl 12.21
Dellton>>> Något måste hänt nu på förmiddagen, när jag var inne på hemsidan för en dryg timme sedan då var Larsson med i truppen och bara Widell var nämnd som saknade på grund av skada.

Ronnie Karlén, Falköping - söndag 24 juli 2022 kl 16.33
Lennart. Hoppas du får rätt om seger i dag. Tyvärr är det för många lag framför åndå. Men vid förlust i dag tycker jag det är dax för förändringar. Alla säger ju att vi har en så bra trupp ( om vi nu har det). Då är det ju ett misslyckande. Vi åkte ur cupen,vi åker förmodligen ur Europa trotts en gratis plats. Vi kämpar om plats 6-11 i allsvenskan. Vi är tillbaka där vi var innan pandemin. Och vi kommer dessutom få en ny period med många svåra matcher. I dag gäller seger och inga ursäkter. Annars är det dax för förändringar.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 24 juli 2022 kl 17.07
 1. Vi åkte ur cupen i semifinalen i en jämn bortamatch mot Hammarby. Endast två lag går till final. Har alla andra lag misslyckats?
 2. Vi fick inte alls en gratisplats i ECL. Vi kom fyra i serien, Hammarby femma, och de lyckades inte vinna finalen. Helt enligt reglerna.
 3. Ja, vi åker troligen ur ECL, men mot ett lag som är klart bättre än det Malmö förlorade mot i CL.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 24 juli 2022 kl 17.07
AIK har ju en sällsynt tur. Värnamo är bättre och vänder 0-1 till 2-1. Då får de ett självmål och några minuter senare ett rent bjudmål signerat samne mittback som gjorde självmål. Förövrigt inlånad från AIK.

Vi har otur.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 24 juli 2022 kl 17.20
Lennart >> Det låter skumt värre. Två bjudningar av en spelare som tillhör motståndarlaget.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 24 juli 2022 kl 18.41
Redaktör’n höll ett fint försvarstal för årets säsong. Men just nu känns den…inte precis som en bal på slottet…

Bo Andersson, Hässelby - söndag 24 juli 2022 kl 18.45
Men med två snabba mål kanske den åtminstone känns som en trevlig fika på det lokala konditoriet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 24 juli 2022 kl 19.30
Vi har ju 10 chanser och noll mål. Kalmar en och ett mål.

Varför börjar spela i andra först när det är tio minuter kvar? Återigen hinner vi inte med, tre tröjdragningar på fem minuter och Olsson borde åkt ut.

Vi är inne i en svacka säger Thelin. Dagens underdrift.


Henrik Eliasson, Örebro - söndag 24 juli 2022 kl 20.09
När inte ens Odhström är optimist är det illa… Det fanns i alla fall vilja sista 10 minuterna. Hur många tror att vi kan klippa Häcken?

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 24 juli 2022 kl 20.15
Man kan väl lugnt konstatera att Elfsborg underpresterar och att chansen att nå medaljplats blir allt mindre. Trist.

Ronnie Karlén, Falköping - söndag 24 juli 2022 kl 20.17
Lars,tack för ditt bemötande inlägg som jag vill lägga följande till. 1. Ja,fotboll går ut på att vinna. Förlora är ett misslyckande 2. Vi fick platsen i Europa för att Mff är så bra att dom vann både cup och allsvenskan. Vi spelade inte till oss en Europa plats sv egen kraft. 3. Spelar väl ingen roll jämnföra Molde med Malmös motstånd. Vi var helt kass och det var närmare 7-1 än 4-2. 4. Och slutligen har vi vinst i allsvenskan 1/3. 20 poäng av 45 möjliga och har ett otroligt svårt schema framledes. Ta en titt i tabellen och analysera vilka lag vi vunnit mot. 5. Besvikelsen över en ”vaskad” säsong är enorm. Det syns även på många spelare sedan en månad tillbaka på bl.a inställning,varningar,humör och att ingen spelare ler och skrattar längre. Glädjen är borta och det krävs ändringar för att komma rätt igen utan massa alibiursäkter.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 24 juli 2022 kl 20.35
Instämmer i att säsongen är körd.

Tabellen brukar inte ljuga, och efter halva säsongen har vi tabellraden 15 5 5 5. Alltså är vi ett mittenlag. Det är kanske tur att ett knippe bottenlag är så dåliga i år - eller ska vi börja blicka nedåt i tabellen?


Roland Dellton, Lerum - söndag 24 juli 2022 kl 21.06
Ett lag som på flera sätt inte är i balans fn. Många gula kort mot Molde följdes upp ikväll med ytterligare gula kort, som kunde slutat i fler avstängningar och röda kort. Långt ifrån det som en del kallar "eleganterna". Återigen svek mittfältet, kanske inte så oväntat. Tyvärr får vi nog vara tacksamma för att vara ett mittenlag i år. Det finns de som har det värre.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 25 juli 2022 kl 9.03
Här är de saker jag tycker fungerar dåligt för tillfället.

Försvarsspel
Vårt försvarsspel har under flera framgångsrika år gått ut på att vinna boll högt, där vi framförallt kunnat utnyttja motståndares misstag. Vi har kunnat hålla vårt lag högt och fått med oss flera spelare när spelet vänder.
I år har vårt försvarsspel inte bitit så högt upp i planen, vilket gör att vi vinner boll längre ned och enligt mig har längre till målet när vi väl ska anfalla. Anledningen till att är såhär tror jag beror på att våra motståndare är förberedda på vår styrka, samt att vi har en sämre balans då Holsts roll inte är ordentligt ersatt.

Frisparkar
När vi flyttat upp vårt lag för mycket har vi haft för vana att använda ett knep. Det knepet är att dra på sig frispark för att kunna samla laget.
Vi är inte ensamma om detta knep längre, både Molde och Kalmar har använt det mot oss i två raka matcher. Runt matchminut 55 och 10 min framåt igår var det parodi när vi bara såg frisparkar.
Detta gör att lag är bättre på att samla ihop sig mot oss och vi har mindre ytor att spela kontringsspel på.

Spel mot uppställt försvar
Vårt lag är byggt för att såra via direkta omställningar. När vi inte får dessa ytor att spela direkt i, så måste vi spela mot uppställda försvar. Detta är vi helt enkelt inte lika bra på.
Med en Jesper Karlsson i laget kunde vi behärska detta, och jag tror man hoppats Ondrejka skulle fyllt den rollen nu. Att vi skulle ha en spelare som hade kunnat bryta mönster.
Nu har vi inte det och det gör oss till slut ivriga och gör att vi flyttar upp lite för mycket och blir straffade. Matchen mot Hammarby är ett lysande exempel på detta. För när vi väl anfaller så blir vi naiva och stressade, vilket ger bort mål till Hammarby.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 25 juli 2022 kl 9.35
Bo>> Jag har inte gett upp. Problemet är att vi inte vågar förlora. Laget är så stressat att när det börjar gå emot då faller vi ihop.

Vi gör återigen en bra första halvlek skapar tillräckligt för att ha 2-0. Istället för att gå ut och fortsätta så börjar det smyga in tvivel, osäkert och Kalmar gör ett elfsborgsmål och nackade hönor yrar runt. Först med mindre än tio minuter kvar då spelar vi återigen strålande fotboll, men bollen går inte in.

Real Sporting San Jose drabbade av detta i mitten av serien, vi var med i toppen och var det bäst tränade laget, då gick det snett och det blev någon onödig oavgjord och vi skulle möta två topplag så måste vi vinna, inte förlora.

Precis som Elfsborg radade vi upp chanser, men inga mål. Motståndaren gjorde ett och nackade hönor yrde runt på planen. Allt intränat var borta.

Efter två sådana förluster hade vi en samling och tränaren förklarade att nu måste vi sluta vara rädda för att förlora och spela fotboll för att det är kul. Därefter vann vi i stort sett alla matcher, gick till slutspel och vann det.


Bo Andersson, Hässelby - måndag 25 juli 2022 kl 10.21
Lennart - just det du beskriver är trots allt charmen med fotboll. Det räcker inte med bästa truppen och bästa taktiken, det är något mer som är svårt att ta på.

Alla - Såg inte matchen och undrar hur det gick för Hult!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 25 juli 2022 kl 10.51
Bo>> Hult var bra, både framåt och bakåt, men är lite ringrostig.

Glenn>>> Jag undrar också vart den höga pressen tagit vägen. Den saknas.

Mot Molde vill jag ha följande startelva.

Waldimarson.

Larsson, Väisänen, Holmen, Hult.

Söderberg, Romer och Zeneli.

Bernhardsson, Aga och Gudjohnsen.


Gert Björnalm, Borås - måndag 25 juli 2022 kl 13.02
Det är svåranalyserat varför det ser ut som det gör just nu. Kanske handlar det mer ren motflyt där våra fina lägen inte omsätts i mål och det sätter sig i huvuden. Kanske är vi sönderlästa. Eller så är det helt enkelt så att andra lag har tagit större kliv än oss (dvs andra lag är bättre än tidigare år). Samtidigt så kunde det lika gärna blivit en vinst igår, och då hade vi alla varit mer positiva.

Thelins fotboll har firat stora framgångar, men det är inte bara i år som det kommit svackor där vi inte tycks ha någon plan B. Ändå tycker jag egentligen att vi borde vara bättre i år än tidigare på att luckra upp samlade försvar i och med att vi har mer passningsskickligt innermittfält än som tidigare där vi levde mer på energi. Simon O är normalt en av de bästa i allsvenskan på små ytor (personligen tror jag att han hade passat så mycket bättre i ett bollinnehavslag, typ Haglunds modell eller för all del Rydström). Men när det inte funkar nu så förväntas han lösa alla knutar och hamnar i ett läge där han tvingas spela med (för) hög risk vilket går fel ibland. Hur som helst så är han fortsatt ojämn.

Jag har svårt att förstå varför Frick och Ondrejka startar match efter match. Ingen av dom har presterat på nån särskilt hög nivå på ett bra tag, och alternativen har varit bättre. Visst får vi alltid ett hårt jobb av Frick, men ärligt talat borde vi kunna få ut mer än så av en forward, samtidigt som bra alternativ finns. Ondrejka har sett alltför valpig och ofärdig ut länge, dags att starta på bänken i några matcher.

Sen känns inte Väisänen alls lika trygg och säker längre. I dagsläget skulle jag vilja påstå att det finns ganska många mittbackar som är bättre i allsvenskan.

Hult kändes väldigt bra så länge han orkade. Holmén också.

Är Widell skadad igen? Eller samma skada som spökar fortfarande (oroväckande i så fall)?


Ronnie Karlén, Falköping - måndag 25 juli 2022 kl 13.35
Gert... dom andra lagen har väntat på att det ska bli på riktigt igen. Dvs när Coronan är över och det är publik,fart och fest och varje duell gäller något igen. Det är nog den största skillnaden. Publiken driver adrenalin och krav som gör prestationerna. Det har inte funnits på 2 år. Nu är det på riktigt igen. Ex så följer jag Liverpool som förra Corona året plockade in förlust på förlust. Konstiga resultat i alla serier/länder pga att det var som att jogga runt på träningsmatcher och vänta på stt det skulle börja på riktigt igen. Att vi är dåliga nu är nått annat. Vi har vunnit mot riktigt dåliga lag. Vi har vunnit 5 av 15 matcher i en sport där det går ut på att vinna. Men vi är världsmästare i ursäkter,alibiursäkter och skälla på domarna. Vi är inte bättre och vi kommer få en otrolig tuff tid framför oss. Sen vill folk ha in alla möjliga utfyllnadsspelare i laget. Det har vi ju redan. Vi är inte bättre än så här nu. Tom Sveriges sämsta lag ligger före oss i tabellen. Usch.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 25 juli 2022 kl 15.09
Ronnie, värst vad du har snöat in på det där. Sanningen är att 2020 och 2021 är de mest rättvisande säsongerna vi har sett. För en gångs skull fick inte storlagen sina vanliga fördelar. Den verkliga skickligheten avgjorde, i stället för domarnas rädsla för att gå emot publiken på Friends och Tele2.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 25 juli 2022 kl 15.58
Med en dåres envishet hävdar jag att Elfsborg har chans på topplats. Det som hindrat det hittills är att vi missar för många chanser.

Igår borde vi gjort minst 2-3 mål och då hade vi vunnit enkelt.

Tänk om vi hade samma flyt som AIK som får två mål till skänks. Jag tycker att man borde kolla Värnamos inlånade mittbacks agerande igår.

Idag håller jag på Peking. På torsdag Borås Arena liksom på söndag.Två segrar.


Kurt Nilsson, Skyttorp - måndag 25 juli 2022 kl 19.38
Hmm--Klart att Hult var godkänd,tvivlade aldrig på honom,men han ska spela till vänster på mittfältet istället för back----Nu blir det att försöka vinna någon match -------innan serien tar slut .

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 25 juli 2022 kl 23.02
Efter halva serien leder Bertil Lindh siffertipset och Gert Rehn tabelltipset, och så här ser tabellen ut halvvägs:
 1. Djurgårdens IF.... 15 10 2 3 33- 9 +24 32 
 2. BK Häcken......... 15 9 4 2 33-21 +12 31 
 3. Hammarby IF....... 15 9 3 3 30-11 +19 30 
 4. Malmö FF.......... 15 9 3 3 22-11 +11 30 
 5. AIK............... 15 8 4 3 22-19 + 3 28 
 6. Kalmar FF......... 15 7 3 5 17-12 + 5 24 
 7. IFK Göteborg...... 15 7 3 5 18-15 + 3 24 
 8. Mjällby AIF....... 15 6 5 4 16-14 + 2 23 
 9. IK Sirius......... 15 6 3 6 18-23 - 5 21 
10. IF Elfsborg....... 15 5 5 5 26-19 + 7 20 
11. IFK Norrköping.... 15 4 4 7 16-19 - 3 16 
12. Varbergs BoIS..... 15 4 3 8 11-25 -14 15 
13. IFK Värnamo....... 15 3 4 8 14-25 -11 13 
14. GIF Sundsvall..... 15 3 1 11 15-37 -22 10 
15. Helsingborgs IF... 15 2 3 10 10-21 -11 9 
16. Degerfors IF...... 15 2 2 11 11-31 -20 8 
Omgång 16 spelas färdigt nu till helgen, och därefter slipper vi en haltande tabell.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 25 juli 2022 kl 23.23
Jag vill se mer Gudjohnsen och Aga. Frick och Ondrejka i all ära, men det är för dålig leverans just nu. Gudjohnsen hade sex avslut mot Kalmar, han borde gjort minst ett mål. Vi behöver rejäla strikers. Ett tidigt mål mot Molde kan skapa en rejäl boost för hela laget och då kan vad som helst hända. Slog vi Feyenoord med 3-1 kan vi slå Molde med tre bollar.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 26 juli 2022 kl 0.25
Dilemmat är väl att vår kontringsfotboll varit en (effektiv) one trick pony. Men fler och fler har lärt sig hantera den nu, det gick att förutse att det skulle hända.

Så alltså behöver vi fler strängar på vår lyra, vi ska även klara att spela med bollinnehav bättre.

Resultatet so far: En medioker säsong där vi är halvbra på att spela kontringsspel och halvbra på att spela med bollinnehav.

Jag är besviken på säsongen, men bygger man om får man också köpa att man inte alltid hittar rätt direkt.

Det sagt vill man ju se att tränarteamet ser problematiken och försöker hitta nya vägar framåt. Att t.ex. hänvisa till att statistiken antyder att laget _borde_ ha vunnit är ett dåligt tecken, då är det lätt att fortsätta i samma fotspår.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 26 juli 2022 kl 12.02
Grattis till Boris Preijde som vann omgång 15.

Omgång 16 har ju två omgångar spelade redan.

Kenneth>>> Helt rätt, mer Gudjohnsen och Aga och så slår vi Molde på torsdag, vi spöade Feyernoord. Heja dig gule.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 26 juli 2022 kl 13.50
Men oj vilka lägen Gudjohnsen och Aga brände mot Kalmar ...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 26 juli 2022 kl 14.05
Lars>>>> Det är sant, men nästa gång sitter dem.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 26 juli 2022 kl 14.13
Lars>>>> Det är sant, men nästa gång sitter dom.

Roland Dellton, Lerum - tisdag 26 juli 2022 kl 15.02
Vårgårda-Bra, du såg själv😁👍

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 26 juli 2022 kl 15.05
Det är sant, men nästa gång sitter de.

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 26 juli 2022 kl 16.08
I Snoka spelar nu Andri Lucas Guðjohnsen.

Broður Sveinns.


Ronnie Karlén, Falköping - tisdag 26 juli 2022 kl 16.33
Lars. Ja alla 3 bröder är här nu. IFE ,Peking och Mff. Vad det gäller röster om Aga undrar jag vad som gör att många vill han ska spela? Informera gärna om vilka prestationer han stått för som jag missat. Och inte att han gjort mål i andra och tredje serien i Norge. Hade hoppas på nyförvärv. Men det känns onödigt nu. Vi har ju bara tappat Zanden och fått in 2xH. Och enligt de flesta hade vi ju redan en av allsvenskans bästa trupper. Vi är just nu 4 poäng efter Sveriges sämsta lag

Jörgen Willborg, Borås - tisdag 26 juli 2022 kl 17.09
Cooper Love 12 mål på 14 matcher i Superettan, det är inte kattskit. Fel gubbe utlånad?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 26 juli 2022 kl 17.19
Lars blev ett E istället för O, men var för snabb på att trycka.

VAR eller inte VAR. Det är frågan. Aftonbladet om hur många kameror som måste vara. 36 på herr-EM. Hälften på damernas och det är tydligen sp att det blir fel. Billigare då att skippa VAR.


Ronnie Karlén, Falköping - tisdag 26 juli 2022 kl 17.28
Jörgen. Jag har sett nästan alla Skövdes matcher. Det ser man vad det gör med självförtroende när kemin/förtroende för en forward stämmer ihop med tränaren. Men jag tror inte JCL skulle lyckas i Elfsborg och 451/433 spel. Och en del andra faktorer. Förmodligen skulle han ha en startplats i nästan alla andra lag i allsvenskan. Jag hoppas för hans egen skull att han blir kvar året ut i Skövde. Det höjer hans marknadsvärde. Han är den målfarligaste ”elfsborgaren” sen Mattiassons dagar

Roland Dellton, Lerum - tisdag 26 juli 2022 kl 17.54
Förra året var JCL utlånad till Örgryte. Startspelare i de flesta matcherna , men inga mål!

Frick borta mot Molde. Då får vi se vad Aga & Co kan åstadkomma...


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 26 juli 2022 kl 20.43
Jörgen, JCL:s målskörd visar väl att utlåningen funkar perfekt. Killen fick sina chanser i Allsvenskan i fjol utan att få till det. Nu visar han att han åtminstone håller måttet på en lägre nivå. Nästa år är han tillbaka hos oss fullpumpad med självförtroende. Bästa möjliga utfall av en utlåning.

Jörgen Willborg, Borås - tisdag 26 juli 2022 kl 22.01
Ok, låt oss hoppas att han kommer tillbaka oskadd och blir att räkna med nästa år, den här säsongen är ju ändå körd.

Huvudproblemet är väl mittfältet där varken Römer eller Boateng skulle platsa i något lag på övre halvan.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 27 juli 2022 kl 13.02
Det lär inte bli trängsel imorgon, Elfsborg har sålt 2000 och räknar med 3000. 400 från Norge.

Jag är på plats och räknar med seger, frågan är om vi vinner redan efter 90 eller om vi behöver 120?


Bertil Lindh, Trollhättan - onsdag 27 juli 2022 kl 13.42
Åker inte till Arenan i morgon pga en riktigt usel halvlek mot Molde borta. Det är mitt straff. Laddar upp för söndagsmatchen mot Häcken som var en tänkt seriefinal. Häcken gjorde sitt men IFE underpresterade. Tror på en trevlig söndag. Vi gulingar ger aldrig upp. IFE är i en tung formsvacka medan ledaren av vårt tips har haft ett härligt flyt. Ledaren dvs jag. Slå mig på söndag men då måste ni tippa med ert hjärnkontor. Hoppas att träffa herr Odhström efter matchen på samma ställe som 2021. Lycka till i tippadet. Hittills har bara 2 st nya tippare tillkommit 2022 Ekenstam o Annika Olsson. Dessa har varit duktiga på att tippa och visat tålamod och uthållighet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 27 juli 2022 kl 14.07
Lite kuriosa inför imorgon. En av linjedomarna heter tydligen James Mainwaring. Kan han måhända vara barnbarnsbarn till Kapten Mainwaring?

Ni vet han från Krutgubbar, Dads Army.

Bertil >>>> Vi ses efter matchen på söndag.


David Ahlgrand, Göteborg - onsdag 27 juli 2022 kl 14.52
När säsongen drog igång var IFE inte klara för UCL utan Malmö vann Svenska Cupen 26 maj i år och skickade ut IFE på nytt ut i UCL.

För att laget ska få bästa möjliga stöd anser jag att kvalomgångarna till UCL borde ingå för seriebiljettsinnehavarna oavsett motstånd, möjligtvis kan man exkludera ett ev. play-off.

Europamatcherna betyder mycket för föreningen, spelarna, sponsorerna samt supportrarna.


Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 27 juli 2022 kl 15.32
"Biljetter till bortasektionen säljs via separat länk som skickats till bortalaget."

Så står det när man försöker köpa biljetter till IFK Värnamo borta söndag 21/8. Sittplatsbiljetterna är slut.

Var hittar man länken?


Jörgen Willborg, Borås - onsdag 27 juli 2022 kl 21.11
Malmö rejält utsparkade ur Champions League-kvalet och Allsvenskans mest osympatiske spelare Christiansen utvisad! Man får glädjas åt det lilla. (Ger högaktningsfullt f*n i rankingpoäng.)

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 28 juli 2022 kl 10.51
Så sveriges rikaste klubb som köpt massor av högklassiska spelare för dyra pengar åker ut mot ett skitlag sätter ju Elfsborgs insats i perspektiv.

Vi är inte så kass som en del hävdar. Gör vi en bra höst så kan vi vara med och slåss om en topplacering.

Vi börjar ikväll med att slå ut Molde. Kunde vi spela ut och slå Feyernord med 3-1 som vann ECL borde vi väl kunna spöa Molde.

Heja di gule.


Ronnie Karlén, Falköping - torsdag 28 juli 2022 kl 12.05
Lennart. Malmö har bara gått ned en cup och har många chanser kvar innan dom möter lag typ Molde. Vi får väl vara glada att Malmö varit så bra,annars hade vi ju inte spelat i Europa. Och precis som mot Feyenoord kan vi nog vinna i dag med nått mål då Molde kan ta en förlust. Å andra sidan kan dom gå ut och ha kul och vinna med 0-5. Vi och vissa spelare känns inte i balans. Hoppas på 3-0 och en förlängning. Går gärna vidare på straffar eller va f^*n som helst. Framåt för seger

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 28 juli 2022 kl 13.23
Jag tror inte att vi ska övervärdera segern mot Feyenoord - de hade trots allt 5-0 att gå på. (De vann för övrigt inte ECL, men de gick i alla fall till final.)

Ronnie Karlén, Falköping - torsdag 28 juli 2022 kl 14.02
Lars. Helt rätt analys. Dessutom rycktas Jack Cooper Love till Strömsgodset. I dag kör Molde march från ”ölstugan” 17.30 för 500 fans till arenan.

Mattias Palm, Fristad - torsdag 28 juli 2022 kl 16.42
Lars har du mailat Elfsborgs kansli och frågat om biljett till Värnamo borta? Vore spännande att få veta vad som gäller isf. Vi är också tre pers som tänkt åka dit och kolla, redan bokat hotell lördag-söndag.

Morgan Tidstål, Borås - torsdag 28 juli 2022 kl 20.25
Är det någon som vet varför en central del i klacken har vita tröjor? Och flaggor med SU? Tråkigt att 1-1 kom så snart efter paus. Sluta dräll med bollen i och i närheten av eget straffområde.

Mattias Palm, Fristad - torsdag 28 juli 2022 kl 20.47
Morgan, kan det ha något att göra med vilken läktare de brukar stå på? U-läktaren, och S kanske står för supporter eller ståplats? Min killgissning!

Peter Olsson, Borås - torsdag 28 juli 2022 kl 21.05
Römer är hopplöst ur form. Jarjue visar att han vill vara med och konkurrera. Pä söndag, in med Söderberg istället för Römer, så klipper vi häcken.

Mitt förtroende för Elfsborg och Thelin är oförändrat och bergfast. Framtiden är gul.

Kent Carlsson, Sandhult - fredag 29 juli 2022 kl 10.31
Nej,nej nej Gårdagen var en förfärlig dag. Vi åkte med dunder och brak ut ur europafotbollen. Mot ett norskt lag som visserligen är bra och toppar norska ligan. Men 6-2!!
Vi tog många steg tillbaka, spelarna (framförallt de yngre) missar möjligheten till den utveckling som det innebär att möta lag från andra ligor, dessutom är det ett skyltfönster för en eventuell proffskarriär utanför Sverige.
Är man ett lag som ofta spelar europafotboll så är det ett starkt argument för att locka till sig unga talanger.
Dessutom är det en ekonomisk uppsida att spela europafotboll.
Nu gäller det att stoppa blodflödet och göra resultat i allsvenskan. För det borde vi kunna göra vi har ju ändå ett hyggligt spelarmaterial och vi behöver inte ligga och harva runt 10-11 plats.
Men vi får inte helheten att fungera. Vi är lättlästa och har ingen plan B när en sådan behövs för att vända matcherna. Dessutom verkar det ju som att vi bara orkar prestera i en halvlek.
Min förhoppning är att hemvändarna också innebär en vändning till det bättre.
Men två spelare vinner inte ensamma matcherna, det gäller att få till en fungerande helhet och där är det upp till bevis.

Jonas Claesson, Bottnaryd - fredag 29 juli 2022 kl 15.34
Hej. Det var längesedan jag skrev här, men i den allmänna domedagsstämning som råder kan jag inte låta Vårgårda sköta allt positivt själv!

Detta kommer lösa sig, det är jag säker på. Och jag hoppas att vår styrelse ALDRIG mer kommer falla i fällan att köpa för köpandets skull. (Ja, jag riktar detta till dig, Ronnie).

Vi är på väg in i den perfekta skitstormen med inflation, ökade bränslepriser, ökade matpriser och energibrist. Som jag ser det kan det vara jäkligt skönt att ha lite sparat i ladorna. (Jo, det är väl lite foliehattsvarning på mig just nu). Men jag är en försiktig general och kommer ihåg sent 80-tal med de problem vi hade då. Dit vill jag INTE igen.


Ronnie Karlén, Falköping - fredag 29 juli 2022 kl 17.09
Jonas ... det handlar inte om och köpa för köpandes skull,det handlar om att isf köpa rätt. Thelin har ju fått köpa massor i flera års tid. Men alla såg i vintras att vi har ett för dåligt mittfält,och skyll nu inte detta på Holst. För både Gojani och Holmen hade lämnat innan. Men fönstret är ju öppet drygt 2 veckor till och mycket kan hända,åt båda håll. Och vänder inte trenden/formen är det kanske dax med andra förändringar är spelare. För just nu är vi tillbaka till 2019. Tabellen ljuger inte

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 29 juli 2022 kl 19.17
Mattias P >> Ja, jag har mejlat Elfsborg om biljetter till Värnamo, men inte fått svar (än).

Peter Olsson, Borås - fredag 29 juli 2022 kl 19.59
Både Simon Olsson och rasmus alm på väg bort enligt aftonbladet. Hereveen resp. Något lag i USA.

Jonas Claesson, Bottnaryd - lördag 30 juli 2022 kl 0.26
Jag hävdar att vi spelat hälften av säsongen och att vi kan vänta med att skriva bokslut ett litet tag till.

Emelie Hultin, Borås - lördag 30 juli 2022 kl 10.17
969 medlemmar i Guliganerna just nu. Vårt mål är att gå över 1000 medlemmar innan juli månads slut. Alla som blir medlemmar i Guliganerna innan kl 11.00 imorn erhåller matchbiljett till morgondagens match mot Häcken. BLI MEDLEM NU!

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 30 juli 2022 kl 20.42
Emellie. Jag blir gärna medlem i Guliganerna, men jag är en teknisk inkompetent person. Skicka en faktura så har du en medlem till. Eftersom jag har säsongskort behöver jag inte en biljett till morgondagens match. Vi ses kanske.$$

Conny Johansson, Brämhult - söndag 31 juli 2022 kl 13.03
Idag kan det vara sista hemmamatchen för Simon Olsson och Rasmus Alm, skulle så vara fallet hoppas jag på en spontan avskedshyllning och lycka till i nya klubbarna.

Mattias Palm, Fristad - söndag 31 juli 2022 kl 14.54
Simon Olsson är avstängd och således inte med idag.

Jag tror f.ö. att det kan bli seger idag, inte många som räknar med det, samtidigt som Häcken som föll mot Djurgården i förra matchen kanske fått lite griller i huvudet från det.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 31 juli 2022 kl 17.55
Al-HAKIM måste vara Sveriges sämsta domare. Vi var bäst ,men har oflyt minst sagt.

fy fasen vad otäckt i slutet när en kille kollapsade på läktaren. Hoppas det gick bra.


Henrik Eliasson, Örebro - söndag 31 juli 2022 kl 18.27
Domaren är dålig men vårt försvar är ännu sämre. För mig är Sveinn ett självklart val framför Frick; springer inte lika mkt men smartare och vinner ett par viktiga bollar; framåt är han bättre i allt.

Ronnie Karlén, Falköping - söndag 31 juli 2022 kl 18.57
En dag som denna är det viktigast att det gick bra för hen i publiken. Ser man till pojklagsmatchen är vi Elfsborgare gnälligast i Sverige på domarna. Inför VAR och sen är det nog dax med objektivitet. Römmer skulle även i dag haft ett rött kort och sen är repriserna fantastiska. De borde även Holmen titta på. Publikinsidenten räddar många från kritik i dag.

Daniel Oskarsson, Borås - söndag 31 juli 2022 kl 19.47
Dags att bt inför 1-10 i sin knallejury. Hur kan backar och målvakt som släppt in fyra mål få klart godkända betyg.

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 31 juli 2022 kl 22.25
Ägnade eftermiddagen åt att gå runt i Versailles gyllene salar. Medan andra turister åh-ade och ah-ade över de överdådiga miljöerna där den franska kungafamiljen rullade sig i tryffel och guld (typ) smög jag ideligen upp mobilen ur fickan. 1-0! Va, 1-1 direkt? Och nu 2-1! Sådär höll det på hela tiden. Måste ha varit en fantastisk match att följa!

(Först nu i kväll har jag läst om supportern som föll ihop. Såvitt jag förstår hämtade han sig ganska snabbt eller?)


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 augusti 2022 kl 10.04
Gårdagens match var en fotbollshöjdare. Det var länge sedan vi spelade så bra, tyvärr gav vi bort två mål och Al-Hakim ett. Lägg till det ribbor och bra räddningar av Häcken så blev det 4-4.

Nu är det vår tur att ha flyt med stolpe in och domslut med oss. Fem raka segrar och vips är vi med i toppstriden igen. Heja dig gule.


Magnus Karlsson, Varberg - måndag 1 augusti 2022 kl 13.36
Jag tycker Elfsborg ska vara glada för en poäng igår även om de t ex hade en frispark i stolpen i andra. Häcken kändes lite vassare större delen av matchen, särskilt i första, då deras taktik med att låsa uppspel från backlinjen skapade stora problem för Elfsborgs försvar och spel. När det inte har någon Anders svensson som kan gå ner och hjälpa till att spela sig genom (eller Simon Olsson för den delen) mitten fick de skyffla i väg en långboll som Häckens bjässar till försvarare lätt kunde ta hand om och de kunde börja om. Häcken har ett snabbt och rörligt vägvinnande passningsspel som Elfsborg lite saknar. Häcken kunde hota med snabbt passningsspel även mot ett etablerat försvar vilket Elfsborg har svårare med. Om man klarar av Elfsbergs kontringsspel är mycket vunnit för motståndarna. När Elfsborg väl skapade något var det ofta, tyckte jag, genom Baidoo (bra i första) eller Gudjohnsen som snodde bollen högt upp.

Ronnie Karlén, Falköping - måndag 1 augusti 2022 kl 14.11
I går var det 2 dåliga målvakter som mötte 2 dåliga försvar. Båda lagens anfall var okey och en mittfältare i varje lag var okey. Jerre visade sig vara Sveriges i särklass bäste anfallare men tror inte Häcken kommer räcka till. För dåliga bakåt. På olika forum framstår vi som otroligt gnälliga och skyller allt på domare och otur. Offerkoftan är sällan klädsam och gnället beror på att laget presterar dåligt,folk står bakom mål,kanske druckit nån öl i sommarvärmen och ser inte situationer ordentligt. Där är Tv och repriser överlägsna. Blir bara pinsamt att höra allt gnäll om domare när vi spelar. Behållningen i går var Alms mål som höjde hans marknadspris eller ev sign on med ytterliggare 500 tusen. Vår isländske vulkan tog defenitivt över centerplatsen i går och MB visade upp sig ordentligt på mitten. Totalt sett får vi vara nöjda med 1 poäng,vilket inte duger. 7 matcher i rad utan vinst och hönsgård för det mesta på egen planhalva. Det enda som var riktigt godkännt är insatsen av alla möjliga bland fans,personal och lagens båda spelare mfl som gjorde en stark insats i mänsklighet och empati.

Roland Dellton, Lerum - måndag 1 augusti 2022 kl 20.41
Simon Olsson i Nederländerna för kontraktsskrivning enligt uppgifter. Utan honom, Frick, Gudjohnsen och Römer borta mot Mjällby kan det bli jobbigt 😁

Mikael Häggström, Borås - måndag 1 augusti 2022 kl 21.04
Gudjohnsen är INTE avstängd. En varning stryks då det spelades tio omgångar utan han fick någon varning.

Roland Dellton, Lerum - måndag 1 augusti 2022 kl 21.15
Mikael-tack, utan dig hade siffernissarna på Discovery fått reagera ensamma👍👍

Roland Dellton, Lerum - måndag 1 augusti 2022 kl 21.30
...och på förbundets hemsida har han fortfarande tre gula kort. Förvånad?

Peter Olsson, Borås - måndag 1 augusti 2022 kl 21.34
Baidoo är väldigt intressant. Hult är förbryllande bra redan, har han inte blivit äldre när han varit utomlands?

Mitt förtroende för Elfsborg och Thelin är oförändrat och bergfast. Framtiden är gul.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 1 augusti 2022 kl 22.44
Det är nog fel att säga att en varning stryks. Guðjohnsen har fått tre varningar - i omgångarna 4, 15 och 16 - men han är alltså inte avstängd, tack vare regeln om tio varningsfria matcher i följd som gör att ett av de tre korten inte räknas i detta sammanhang. Men visst har han fått tre varningar!

Det står alltså rätt på förbundets hemsida, både på varningssidan och avstängningssidan. Sedan borde de för tydlighets skull markera på något sätt att ett av korten inte räknas när det gäller just avstängningar.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 augusti 2022 kl 13.31
Peter>>> Instämmer, även här fullt förtroende.

Baido är just nu bäst på mitten. Tror han klarar att ta Römers plats mot Mjällby. Boateng får enligt mig gärna ersättas av Zeneli och Söderberg.

Zeneli kommer snart att bli vår nye Simon Olsson.

Kul att den nya regeln räddar kvar Gudjohnsen. Han kommer att sätta ett par på Listerlandet.


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 2 augusti 2022 kl 14.16
Simon klar för Heerenveen.

Eric Sjölin, Borås - onsdag 3 augusti 2022 kl 11.07
Igår släpptes årets Vi Tillsammans-resa till Värnamo 21/8 och just nu fylls fjärde bussen! Priset är 275 kr för resa, matchbiljett och klassisk Elfsborgshatt. Anmälan på elfsborg.se

För alla som reser själva till matchen och vill ha biljett på bortasektionen släpps de inom kort med en speciallänk. Vi har ca. 1000 platser totalt på bortasektionen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 3 augusti 2022 kl 14.12
Stort grattis till Kerstin Wiklander som vann omgång 16.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - onsdag 3 augusti 2022 kl 18.42
Eric >> Vill du även lägga en blänkare här på VG när biljetterna till bortasektionen släpps? Varbergsguliganerna tänkte ta Krösatåget till Värnamo. På förhand, tusen tack!

Mattias Palm, Fristad - onsdag 3 augusti 2022 kl 19.44
Tack för infon Eric! Jag instämmer med Jan-Ove, hade varit bra med lite info här.

Jan-Ove >>> Åker Varbergsguliganerna också ner på lördagen och sover över? Hade varit skoj att ses och snacka litet på lördagen, på lämplig pub isf.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - onsdag 3 augusti 2022 kl 21.15
Mattias >>> Tanken var så från början men vi fick kasta om lite i planeringen. Det hade varit riktigt trevligt att ses på lördag kväll annars. Vi åker 10.30 från Varberg på söndagen och ankommer Värnamo strax efter 13.

Mattias Palm, Fristad - onsdag 3 augusti 2022 kl 22.02
Jan-Ove>>> Synd!

Är det några andra guliganer som tänkt åka till Värnamo redan på lördagen så hade det varit skoj att träffas.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 4 augusti 2022 kl 16.41
Får ta på mig förlusten för U21 igår borta mot Blåvitt. Så länge jag var på plats var vi med i matchen, Blåvitt tog lite turligt ledningen med 1-0, Elfsborg spelade med i huvudsak U19-laget, enda A-lagsspelare som var med var Queasem och Zeneli.

I början av andra halvlek vräkte regnet ner och jag valde då att åka till Landvetter i förtid eftersom att bli genomdränkt inte lockade och resultatet blev ytterligare 3 mål i baken.

Kom igen och tippa Omgång 17.


Conny Johansson, Brämhult - fredag 5 augusti 2022 kl 19.31
Simon Olssosn börjar på bänken i dagens match mellan Heerenveen - Sparta Rotterdam

Eric Sjölin, Borås - fredag 5 augusti 2022 kl 21.53
Nu finns länken för att köpa lösbiljetter till bortasektionen i Värnamo. länk till kampanjsida

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 6 augusti 2022 kl 9.54
Tack Eric!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 6 augusti 2022 kl 10.00
Simon Olsson fick hoppa in i slutet borta mot Sparta Rotterdam i en match som slutade 0-0.

Med Simon borta vill jag se Baidoo, Söderberg och Römer på mitten imorgon.

Omgång 17 stänger tipsdörren klockan 15 idag.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - lördag 6 augusti 2022 kl 11.30
Baidoo helt klart, han verkar het. Römer är väl given trots tveksam form. Håller nog ändå Boateng före Söderberg just nu. Oavsett vilka som spelar måste hela laget sluta upp med att sjunka ner i källaren första kvarten efter paus.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 6 augusti 2022 kl 11.58
Beträffande omgång 15 var det 29 av 58 som slog mig. Tror inte att fler slår mig omgång 16. Match borta mot Mjällby från Hällevik i morgon eftermiddag. Vi mötte Mjällby i seriepremiären och fick stryk med 2 mål om jag minns rätt. Just därför tror jag att IFE kommer att vara supertända i morgon och kommer att vinna knappt men klart. 3 timmar kvar att tippa omgång 16. Gör det snarast.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 6 augusti 2022 kl 12.09
Omgång 17 och inget annat. Nu har jag tippat och jag var nr 49 som gissade omgångens resultat. Förresten ett varmt tack till herr Odhström som jag träffade efter matchen och som vanligt ett intressant och givande samtal. Tänk om alla i Sjuhäradsbygden var lika fanatiskt gulsvarta som herr Odhström och jag. Då behövde vi en arena för minst 75000 åskådare. Det vore nåt.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 6 augusti 2022 kl 12.18
I samband med Häcken matchen träffade jag Emelie och betalade medlemsavgiften till Guliganerna. Kom vi upp till 1000 medlemmar vilket var målet? Emelie lovade skicka en faktura för 2023 vilket jag vill ha. Jag varken tror eller litar på tekniken.

Ronnie Karlén, Falköping - lördag 6 augusti 2022 kl 14.51
http://sverigesradio.se/artikel/skovde-aik-tappar-malkungen-kallas-hem-till-elfsborg. ....... Om nu Thelin sedan inte spelar honom kan Thelin avgå

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 6 augusti 2022 kl 15.08
Med supportrar som Ronnie behövs inga fiender. Hur är det möjligt att vara så negativ hela tiden?

Radio Skaraborg. BT, som var först med nyheten.

"Nu har Elfsborg kallat tillbaka 21-åringen – och när boråsarna möter Mjällby kommer Jack Cooper Love finnas med i truppen.

– Det ska bli fantastiskt kul att dra på sig Elfsborgströjan igen. Jag har längtat efter det länge, säger han. "

Lustigt nog inte ett ord på Elfsborgs hemsida trots att JCL gjort tre träningar med IFE under veckan.


Ronnie Karlén, Falköping - lördag 6 augusti 2022 kl 15.27
Lennart.. negativ. Konstaterar bara fakta. 5 vinster av 16 i serien. Åkt ut i alla cuper. 6 poäng efter gråvitt och inte nog med det. Vi har ju hela domarkåren mot oss och otur hela tiden enligt dom som frångår statistik och tabellplacering. Som Stefan Andréasson sa i BT i veckan. Det går ut på att vinna matcher och titlar. Tar man nu hem så låt honom få spela. Han har ju inte dugit förut men nu tar man hem honom. Varför? Är han bättre än dom som redan finns? Ska vi sälja spelare? Eller gör Linderoth ett för bra jobb? För får han inte spela förstör man mycket för honom som spelare. Och oavsett JCL,s medverkan får Thelin se till att plocka 3 poängare. Vi har vunnit 31% av våra matcher i allsvenskan,mot dåliga lag

Lars Alexandersson, Linköping - lördag 6 augusti 2022 kl 17.21
Ronnie >> Vilken startelva vill du se i morgon mot Mjällby?

Ronnie Karlén, Falköping - lördag 6 augusti 2022 kl 17.43
Lars.. med det materialet vi förfogar över hoppas jag på korpen,JL,LV,GH,NH mitt med MB,SH,MR och framåt RA,SG,JO. Tyvärr har jag satt en Holmen som städgumma på mitten då han kan rensa framför mittbackar. Tyvärr har vi inte mittfältare av yppersta kvalitet. Och tyvärr får nog spelare som tänker på annat starta. Sen inser jag att vi inte har material att räcka då mycket löngre upp i tabellen. Hade gärna sett JCL,och han kanske får Alms plats. Men JCL passar nog bäst i 442 och få hugga på allt. Men antar man kanske spelar Ondrejka,JCL och Söderberg då dom är potentiella försäljningar innan 9,e. Precis som Svein och Leo. Sista matchen att visa upp tänkta försäljningar. Vem vet. Kanske är nån norsk klubb som vill se JCL kapacitet i straffområdet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 augusti 2022 kl 11.49
BT har en intressant laguppställning. De räknar med att Johan Larsson inte startar eftersom han tydligen har en känning i låret och är osäker på spel. Dessutom har de Väisänen på bänken!

Rönning

Hult - Jarjuè - Holmèn - Strand.

Baidoo - Söderberg - Boateng.

Okkels - Gudjohnsen - Alm.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 augusti 2022 kl 16.37
Tydligen finns det en särskild regelbok för Sebastian Larsson i AIK. Att han bara får gult för denna brutala tackling är ett tydligt bevis på det.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 augusti 2022 kl 16.42
BT hade rätt på allt utom målvakten. Valdimarsson i mål istället för Rönning.

Hult - Jarjuè - Holmèn - Strand.

Baidoo - Söderberg - Boateng.

Okkels - Gudjohnsen - Alm.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 augusti 2022 kl 17.05
Bollen är sannerligen rund i år. Kalmar slog AIK med 1-0 och Sirius slog MFF med 2-1.

Nu skulle det smaka fågel med en trepoängare på Strandvallen. Heja di Gule.


Daniel Oskarsson, Borås - söndag 7 augusti 2022 kl 17.24
Jimmy tar alltså tillbaka superettan hetaste spelare och sätter han på läktaren??

Daniel Oskarsson, Borås - söndag 7 augusti 2022 kl 17.28
. Var visst fel i grafiken på discovery

Ronnie Karlén, Falköping - söndag 7 augusti 2022 kl 18.30
Går ju inte spela på en sån djävla plan,och en domare som följer regelboken. Tror faen att fåglarna stör spelarnas passningar också. Sätt in Strand och Noah i andra. Och några till,men ta ingen ut. Vi behöver nog va några mer. Nu vänder vi detta.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 7 augusti 2022 kl 19.21
Är det inte cupen snart så vi kan få möta ett div 2-lag? Hade varit kul med en vinst.

Ronnie Karlén, Falköping - söndag 7 augusti 2022 kl 19.28
Jörgen... eller en ny Corona våg. Thelin är ingen vinnare. Vi tog fel kille i Skövde,inget ont om JCL. ....suck så djävla dåligt

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 augusti 2022 kl 19.57
Har Borås förvandlats till gnällbältet? Ja, vi släppte in ett billigt mål i början, men kämpar på och får betalt i slutet. Baidoo är min nye favorit. Heja di gule.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 7 augusti 2022 kl 20.03
Man vet aldrig, ibland kan det vara sådana mål som ger mod i truppen och vänder på steken! Hur som helst, jäkligt skönt med ett mål efter att ha svurit framför TV:n i 93 minuter!

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 7 augusti 2022 kl 20.24
Baidoo ser hyperintressant ut, inte bara för målet. Verkligen inget skönspel idag, men bra kämpat mot ett som alltid svårslaget Mjällby. Med Römer och Johan borta, Rönning och Väisänen bänkade och Simon O såld ställde vi ett ganska nykomponerat lag på benen och det funkade trots allt hyfsat.

Mot Peking kommer trepoängaren, det känner jag i min portvinstå.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 augusti 2022 kl 20.28
Vi som älskar Elfborg kan njuta av Baidoos mål.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 augusti 2022 kl 20.36
Johan>>> Du har rätt. Du ser att glaset är halvfullt.

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 7 augusti 2022 kl 21.32
Poäng i matchens sista spark. Jag väljer, förstås, att se det som något positivt. Jag är också glad över att vi skapar chanser, inte ger upp och fortsätter mata på. Till slut ger det utdelning och visar både oss supportrar och spelare att vi inte är sämst i världen och att alla måste sparkas eller bytas ut!

Nu jävlar tar vi Peking!!!


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 7 augusti 2022 kl 21.53
Snoka var verkligen inte bra mot Degerfors, trots 2-0, så jag räknar kallt med seger mot dem.

Mattias Palm, Fristad - måndag 8 augusti 2022 kl 9.47
Mjällbys bortaläktare måste vara allsvenskans sämsta? En första halvlek där det var svårt att överhuvudtaget se något pga flaggviftandet. Uppsökte sedan sidan av den lilla, lilla bortaläktaren för att kunna se något och det var ju en väldigt fin kvittering till slut.

Blev lite lättare att åka bilen hem efter det. Nu är iaf Strandvallen besökt för första (och sista?) gången.


Peter Olsson, Borås - måndag 8 augusti 2022 kl 15.01
Baido kommer bli hur bra som helst. Elfsborg lär väl dock behöva ett par matcher på sig för att lära sig spela utan Simon Olsson, men jag tror inte det blir så dåligt i längden. Visst är Simon Olsson en gudabenådad fotbollsspelare, men allt som oftast gick det lite långsamt eftersom han alltid ville vända bort en gubbe innan han slog passningen. Med Boateng och Baido tror jag det kan gå snabbare, även om Boateng visar upp lite samma egenskaper som Simon.

Kul att få se JCL göra sin allsvenska premiär för året igår, även om han inte lyckades tillföra speciellt mycket, men kolla snittåldern på de som Elfsborg bytte in igår.
Bernardsson, Aga, JCL och Ondrejka. 23, 21, 20, 19.

Utbytta: Alm, Guðjohnsen, Okkels, Söderberg 26, 24, 23, 20

Framtiden är gul.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 augusti 2022 kl 16.54
Har nu sett Baidoos mål drygt 20 gånger och tröttnar inte.

Håller med Peter, Framtiden är gul.


Bo Andersson, Hässelby - måndag 8 augusti 2022 kl 21.09
Nio mål av två göteborgslag ikväll. Elfsborg ligger på plats 4 i antal gjorda mål men ligger på 10nde plats i tabellen. Så långt kom jag med analysen ikväll.

Jörgen Willborg, Borås - måndag 8 augusti 2022 kl 21.10
Efter 17 omgångar ockuperas plats 1-6 av lag från de tre största städerna. Slump eller oundviklig utveckling?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 augusti 2022 kl 21.27
Jörgen>> Slump.

Bo>>> I år har vi haft för många oavgjorda, vi behöver trepoängare.

IFK Göteborg inledde serien sämre än vad Elfsborg gjort nu det senaste. Avgå alla och i synnerhet Stahre. Nu är det tyst.

När det väl lossnar för Elfsborg är det inget som hindrar att vi sätter igång och vinner 5-6 matcher på raken. Tycker vi påbörjar segersviten med att slå Peking.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 8 augusti 2022 kl 22.14
Jörgen W >> Det tror jag inte. Säsongen 2001 slutade Hammarby, AIK och Djurgården topp-3. "Förstå-sig-påarna" menade då att stockholmslagen skulle dominera allsvenskan under lång tid. Så blev det ju inte riktigt ...

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 8 augusti 2022 kl 22.16
Jag tror alltså inte att det är en oundviklig utveckling!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 augusti 2022 kl 0.27
Stort grattis till Kjell Tibrand som vann omgång 17.

Omgång 18 stänger 17:30 på lördag.


Conny Johansson, Brämhult - tisdag 9 augusti 2022 kl 8.51
Elfsborg har lagt ett bud på två miljoner kronor för mittfältaren André Alsanati från Eskilstuna .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 augusti 2022 kl 15.56
Tycker inte Alsanati verkar vara det vi söker på mitten, han är ju mer en offensiv spelare och vad vi behöver är väl en defensiv gubbe. Fast jag kan ju ha fel.

Enligt Fotbollskanalen ska Celta Vigo och Jesper Karlsson vara överens, men den stora käpphästen är priset. För att köpa måste CV sälja Dennis Suarez som vill bort och AZ har redan nobbat ett bud på 10 miljoner Euro och lär väl begära minst 15, så även den affären låter i nuläget orealistisk.

Svenska fönstret stänger ju vid midnatt på torsdag, så än kan ju saker hända.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 augusti 2022 kl 16.13
Alltid lika roligt att höra positiva spelare som Niklas Hult.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 augusti 2022 kl 16.50
Stefan Andreasson är solklar till BT om miljonbud på Alsanati:

"– Det är rent felaktigt. Finns absolut ingen sanning i det. Jag vill inte såga spelaren men att vi skulle vara intresserade stämmer inte. "


Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 9 augusti 2022 kl 18.37
Jag vet inget om Alsanati, men vi behöver en kompetent mittfältare med kvalitet både offensivt och defensivt; en s k 2-vägsspelare. Vi behöver kunna dominera mot lag som backar hem, och vi måste kunna spela oss över mittfältet. Helst ska det inte kosta något heller…

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 9 augusti 2022 kl 19.56
Stefan: jag vill inte såga spelaren, men…
Bo: nu gjorde du ju just det…

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 augusti 2022 kl 21.06
Damlaget överkört av Falköping i DM, stryk med 1-5. Inte kul att veta att vi måste tillbaka till Falköping senare i höst för seriematch. Huva!

Roligare då för U 21 som slog J-Södra med 4-1.


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 9 augusti 2022 kl 22.14
Nej, dra på trissor! Norrby i TV4-sporten!

Det blir tufft för Di Gula, damerna behöver nog vinna de flesta av de resterande nio matcherna för det är stenhårt i toppen.


Emelie Hultin, Borås - onsdag 10 augusti 2022 kl 2.28
VI TILLSAMMANS-RESA med IF Elfsborg!

Nu fyller vi buss ÅTTA till Värnamo!

Elfsborg behöver allt stöd som finns framöver för att vända denna trend. Anmäl er nu!
Vi har en familjebuss från Dalsjöfors, familjebuss från Borås samt "vanliga" bussar. En buss från Schlätta via Jönköping som nästan är full!

Missa inte årets resa!

Läs nya (från 10/8 kl 7.54) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!