VG debatt - inlägg sedan 16/4 kl 1.33


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 16 april 2021 kl 9.49
14 tippare fattas i omgång 2 av siffertipset. Just nu är vi 54. 68 tipppade första omgången. Sista chansen är imorgon klockan 15. In och tippa.

Erik Nilsson, Linköping - fredag 16 april 2021 kl 11.34
Jag får medge att jag finner det krångligt att förstå vad insändarna är så upprörda över:

Att styrelsen nu tycker som ni att det är vettigt att skola in en kvinna till, som kanske kan bli fullvärdig styrelesemedlem nästa år? Det går ju helt i linje med vad ni själva argumenterat för...

Att styrelsen har ändrat sig i sin inställning till styrelsens sammansättning? Det är betydligt trevligare med styrelser som kan ändra sig än sådana som inte kan det... och besides... hon är adjungerad, vilket inte är samma sak som en styrelsemedlem.

Att styrelsen har ändrat sig för fort? Vad är det för tramsargument, de kan få ändra sig en halv sekund efter årsmötet om de så vill.

Att styrelsens och valberedningens uppfattning om styrelsens sammansättning nu inte verkar vara samma? Styrelsen och valberedningen är ju två helt skilda entiteter och ska så vara. Faktum är att de flesta demokratiska föreningar är mycket noga med att se till att styrelsen _inte_ influerar valberedningens arbete, så det är klart de kan tycka olika!

Styrelsen har rätt att adjungera personer, det står i stadgarna, d.v.s. det är helt i enlighet med föreningsdemokratin. Det är högst ofint att påstå att de inte gör det. Vill man ändra på stadgarna är man fri att motionera om det. _Det_ är föreningsdemokrati.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - fredag 16 april 2021 kl 13.45
Jag tycker det är jättetydligt, för vi önskar en motivering till adjungeringen. Vi bollar upp tre teorier eftersom motivering inte finns.
Sedan är det upp till IF Elfsborg att motivera, det har man inte gjort via egna kanaler eller när media ringt för kommentarer.
Just nu är det bara tyst i frågan och fler blir lika konfunderade som du Erik.

Det du skriver med valberedningen är enligt mig rotorsak till åtminstone min frustration. Valberedningen agerar mer HR-funktion åt styrelsen och jobbar inifrån styrelsen ut mot medlemmarna istället för att jobba utifrån medlemmarna in emot styrelsen. Då blandas det lätt ihop i lägen som nu också. Det finns heller ingen som motiverar eller pratar med de (oss) som ofta upplevs som frustrerade. Den representationen finns inte.
Det har varit mycket kritik mot valberedning och det blir bara rörigare och rörigare. Jag själv gissar att detta är en reaktiv handling ifrån styrelsen efter Malin Henriksons krönika i mars, men då Therese inte varit valbar pga saknat medlemskap gör man på detta vis. Men det är återigen bara en teori ifrån mig eftersom IF Elfsborg inte svarar själva. Adjungeringen kan vara kanon, men vi måste ju förstå varför det sker för att förstå det som bra.

Som sagt, jag tror det återigen är reaktivt agerande utan örat mot marken. Det är så onödigt att skapa den frustration gång på gång...


Kurt Nilsson, Skyttorp - fredag 16 april 2021 kl 15.45
Vad hände förra året ???? Jag såg inte match då !!! Spelade Elfsborg som 1965 då ??? -- 2020 är för alltid borta för mej som ett riktigt skitår oavsett om det gäller fotboll eller annan idrott----Det ända som fängslade mej var Armand Duplantis i stavhopp ,vilken otrolig talang----HMMM--Vann Elfsborg allsvenskan förra året ????

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 16 april 2021 kl 16.41
Kurt>>> Vad synd om dig som inte såg en enda match ifjol. Flera av matcherna bjöd på riktigt bra fotboll. Nu såg jag aldrig någon match 1965 eftersom jag fick chansen först 1966, men är övertygad om att det Elfsborg bjöd på ifjol var väl så bra som då.

Erik>>> Jag har suttit i flera valberedningar och många gånger är kontakten med styrelsen mycket nära, både på gott och ont, mest gott enligt mig. Att sitta i en valberedning är ingen lätt sak eftersom min erfarenhet är att medlemmar sällan engagerar sig i detta arbetet.

Enligt mig är det medlemmarna som måste bli mer aktiva och föreslå kandidater som valberedningen kan titta på och om den säger nej, så föreslå kandidaterna själva.

I Elfsborgs fall tycker jag faktiskt som insändarskribenterna att vi fördes lite bakom ljuset när vi fick förklaringen att just i år med bland annat pandemin så fanns det inget behov av nya i styrelsen, inte ens för att ersätta en avgående.

Fast en månad senare så fanns det tydligen behov, märkligt enligt mig. Givetvis får styrelse adjungera folk och ska så göra när behov uppstår, inget fel i det, men då kan man ju åtminstone komma med en förklaring varför behovet uppstod en månad efter årsmötet då inget behov fanns. OBS, har ingen kritik mot Therese Bengtsson.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 17 april 2021 kl 8.12
Siffertips. 60 stycken har tippat omgång 2, blir vi fler än första omgångens 68? Det avgör du!

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 17 april 2021 kl 12.19
Nu är vi 62 o knappt 3 timmar kvar att tippa. Inga nya tippare alls. Vi fattas 6 st från förra omgången. Tveka inte....TIPPA.

Martin Andersson, Askim - lördag 17 april 2021 kl 14.19
64 tippare nu, 40 minuter kvar :)

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 17 april 2021 kl 21.50
Av 66 tippare hade hela 38 st resultatet Hammarby - Mjällby 2-0. Troligen NYTT REKORD. GRATTIS till er.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 april 2021 kl 13.10
Uppladdning med Simon Strand inför matchen mot Varberg.

Roland Dellton, Lerum - söndag 18 april 2021 kl 13.57
Från Officiella: "IF Elfsborgs Per Frick har testats positiv för Covid-19. Det var i veckan spelaren kände av symtom varpå han testades för Covid-19 och som visade positivt resultat i provsvaret. Av säkerhetsskäl har övriga spelare och ledare i herrlaget gjort två Coronatest. Senast under lördagen. Samtliga provsvar visade negativt."

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 april 2021 kl 14.19
Då är frågan om Ndione tar upp Ficks falllna mantel? Kan Marokhy upprepa det han gjorde mot MFF, hans bästa match i IFE så här långt?

Eftersom spelarna bara umgås ute i friska luften är väl chansen till smitta mycket liten. IFE om Covid-smittan.

En kille jag känner fick Covid-19 för 7 veckor sedan. Då satt vi 5 stycken inne i hyfsat stor lokal och pratade, han var den ende som tog av sig munskyddet eftersom han hostade och snörvlade och munskyddet störde. Så satt vi i nästan 1 timme innan han gick hem. 2 dagar senare ringde han på morgonen och sa att han hade viruset. Några timmar senare fick vi fyra order om att testa oss och att stanna hemma, inte gå ut, 24 timmar senare negativt svar.

Fem dagar senare nytt test och åter negativt för alla fyra. Vad jag vill säga med detta långa inlägg är att om ingen av oss fyra som satt ihop med en med virus inomhus drabbades, så lär ju sannolikheten för att spelare utomhus smittas vara försumbar.


Jan Artursson, Borås - söndag 18 april 2021 kl 14.55
"Tar av sig munskyddet för att kunna hosta och snörvla fritt"!! ?? Man tar sig för pannan! Även om det gick bra denna gång. Personen i fråga skall ju hålla sig hemma och inte vara i närheten av någon, inte ens i ett stort rum.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 april 2021 kl 15.10
Jan>>> Vi försökte påpeka detta. Det "roliga" i det hela var att denne kille tidigare sagt till om någon annan hade munskyddet nedanför nästa/mun.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 18 april 2021 kl 15.56
Varför gick du inte därifrån? Jag hade aldrig suttit med en som hostar och nyser i dessa tider.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 18 april 2021 kl 15.58
Eller snörvlar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 april 2021 kl 16.04
Lars>>> Det var mest för att de andra tre i rummet var kul att prata med, snörvlaren satt i ett hörne och sa inget.

Försöker undvika att få panik när folk hostar och snörvlar, detta eftersom jag i grunden är hypondriker så bestämde jag tidigt, under karantänen ifjol, att inte låta mig skrämmas. Har för det mesta gått bra, alternativet att ge efter min hypokondri hade nog inneburit att jag blivit sjuk av ren rädsla.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 april 2021 kl 18.18
Usch och fy för dessa egotrippade och pengakåta klubbar. BT har en TT-artikel om dessa 12 som vill köra eget.

UEFA och FIFA försöker stoppa, hoppas de lyckas:

"Vi vill tacka klubbarna i andra länder, framförallt de franska och tyska klubbarna, som har vägrat ställa upp på det här. Vi ber alla som älskar fotboll, supportrar och politiker och gå med oss i kampen mot ett sådant här projekt om det tillkännages", skriver Uefa i sitt uttalande." Givetvis hittar vi en storbank i bakgrunden:

"Enligt uppgifter till brittiska Financial Times backas projektet av den amerikanska investmentbanken JP Morgan."

Intressant Trupp. Väisänen, Olsson och Cooper-Love tillbaka.

Målvakter: Tim Rönning, Mathias Dyngeland

Försvarare: Joseph Okumu, Maudo Jarjué, Leo Väisänen, Christopher McVey, Simon Strand, Johan Larsson, Oliver Zandén.

Mittfältare: André Rømer, Samuel Holmén, Frederik Holst, Simon Olsson, Noah Söderberg, Jacob Ondrejka.

Anfallare: Jeppe Okkels, Rasmus Alm, Marokhy Ndione, Jack Cooper-Love.

Av dessa 19 ska en bort

Länge sedan skadelistan var så här kort. Frånvaro (skada/rehab/sjukdom/avstängning): Prince Isaac Kouame (rehab ländrygg), Alexander Bernhardsson (känning i knät) och så då Per Frick Covid-19.

Några som saknas utan att vara på skadelistan är bland annat Ahmed Qasem och Robert Gojani.


Roland Dellton, Lerum - söndag 18 april 2021 kl 18.29
Simon Olson tillbaka redan. Kan det vara korrekt info på Officiella???

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 april 2021 kl 18.32
Dellton>>> Du har en poäng, jag blev bara glad och tänkte inte. Måste vara fel.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 april 2021 kl 18.50
Får det vara publik på läktarna nu? Råkade gå in och titta på Zoo mot Peking och det finns ju flera människor på läktarna, inte i hundratal, men man hör ju att det finns fler än bara spelare, tränare och funktionärer.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 april 2021 kl 19.24
Djurgården blir farliga i år, 1-0 mot Norrköping.

När matchen var slut fick jag förklaringen till att det lät som om det fanns publik. 8 på läktaren och sedan var det folk på restaurangen, oklart hur många. Kan inte Elfsborg öppna restaurangen?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 april 2021 kl 20.37
Gojani tillagd i truppen, Simon Olsson fortfarande kvar, så nu är det 20 som ska bli 18.

Jörgen Willborg, Borås - måndag 19 april 2021 kl 6.15
Jag kräver att Elfsborg avstår från den nya superligan!

Jörgen Willborg, Borås - måndag 19 april 2021 kl 6.28
Skämt åsido. Jag har inget emot hockeyföreningen HV71, men gläds åt att de rikaste fortfarande kan falla, att det när det kommer till kritan är idrottsprestationen som avgör. Stängda serier är en styggelse.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 19 april 2021 kl 9.13
Engelska supportrar brukar ju vara duktiga på att organisera sig och väcka opinion. Låt oss hoppas att de kan få "sina" klubbar att tänka om. Halva den tänkta ligan är ju tänkt att bestå av engelska lag, och jag kan inte föreställa mig att deras supportrar gillar idén. Och de har faktiskt till och med Boris Johnson på sin sida.

Varberg borta känns som en rysare, inte precis några enkla poäng att plocka i fjol. Men vi möter en rad troliga nedre halvan-lag nu framöver (Varberg, Mjällby, Kalmar, Sirius, Halmstad), så om vi ska vara med i medaljstriden gäller det att börja bunkra trepoängare.


Emelie Hultin, Borås - måndag 19 april 2021 kl 9.26
Jag längtar till bortamatch och allt därtill.
Så istället för lägsta bud vinner denna omgång kör jag igång ett matchtips.
50% går till IF Elfsborg och 50 % går till vinnaren.

50 pers får plats i en buss, såpass många tips borde vi få in, MINST. Ju fler tips, ju mer pengar till både IFE och till vinnaren.

SWISHA 20 KR TILL 0704-049450, som meddelande skriv resultat samt minut första målet görs i.

Anders Täreby, Steninge - måndag 19 april 2021 kl 9.28
Jag ser gärna att Elfsborg blir en del av nya superligan, under förutsättning att jag får en uppgraderad internationell medlemsnål med posten.

Tror detta kan sluta med att JP Morgan, Barcelona och Juventus tar med Elfsborg i nya ligan som adjungerad. Om Ullared-Morgan håller på Elfsborg tycker jag att styrelsen ska överväga att även ta med honom som adjungerad, kan vara smart inför förhandlingarna med JP...


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 19 april 2021 kl 10.18
BT har döpt matchen mot Varberg som Badderbyt.

Varberg borta är ingen lätt nöt att knäcka. Elfsborg måste se till att göra mål på fasta situationer, tror det är enda sättet att få hål på Varberg som lär parkera bussen på egen planhalva för att sedan försöka kontra.

Simon Olssson är uppenbarligen tillbaka i full träning och lär väl få ett inhopp i andra. Enligt BT startar Ndione, om han inte gör mål så hoppas jag att Thelin vågar chansa och kasta in JCL tidigt i andra.

Heja di Gule.

Heja Gary Neville. Ett par uttalanden:

""It's criminal. It's a criminal act against football fans in this country. Make no mistake about it, this is the biggest sport in the world, the biggest sport in this country and it's a criminal act against the fans, simple as that. Deduct points, deduct the money and punish them.

"They [club owners] are bottle merchants. You never hear from the owners of these clubs. Absolute bottle merchants, they've got no voice. They'll probably hide for a few weeks and then say it was nothing to do with them, they were only talking about it.

"Seriously, in the midst of a pandemic, an economic crisis, football clubs at National League level going bust nearly, furloughing players, and these lots are having Zoom calls about breaking away and basically creating more greed? Joke."


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 19 april 2021 kl 12.45
Ikväll vid pass avspark är det strålande sol och runt 17 grader varmt i Varberg. Som jag önskar att kunna skriva "vis ses på Påskbergsvallen!(Egentligen Varbergs Energi Arena...)

Men, nej! Det går ju inte i år. Heller.

Kvällens match är verkligen en rysare som Johan skriver. Minns förra årets båda möten och det blir knepigt att låsa upp Varberg. Men görs det rätt snabbt kan det bli en behaglig resa då Varberg har ett betydligt sämre lag i år.

Badderbyt? Varbergarna badar året om, boråsarna endast på sommaren...


Jan Artursson, Borås - måndag 19 april 2021 kl 13.29
Stängda ligor gör idrott till teater. Helt ointressant! Kan någon supporter tycka det är roligt att ha sitt lag i en stängd superliga istället för i CL? Jag förstår det inte. Hellre Elfsborg i div 2 än i en stängd allsvenska.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 19 april 2021 kl 15.59
Jan>>> Är övertygad om att de flesta supportrar till lagen är emot, men ägarna är för. Liverpool, Man U och Arsenal har amerikanska affärsmän som ägare, Tottenham ägs av ett investmentbolag med säte på Bahamas och äger även Glasgow Rangers, AEK Athens, Slavia Prague, FC Basel och Vicenza Calcio.

Chelsea ägs av rysk miljardär som stal sina pengar när allt släpptes fritt och Manchester City har en Shejk från Förenade Arabemiraten som ägare. Ingen har något egentligt intresse av vare sig fotboll eller klubb och dess historia. Enbart pengar.

Både Manchester United och Liverpool har supportrar som tröttnade redan när jänkarna tog över och bildade istället egna lag. Heder åt dessa.

Hellre Elfsborg i division fyra än att sälja hela sin själ.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 19 april 2021 kl 17.27
Ska man tolka Elfsborg på twitter så verkar det som att Simon Olsson kan starta. Hans tröja hänger på en krok. Om en dryg timme vet vi.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 19 april 2021 kl 18.27
Nej, mittfältet i kväll är Römer, Holmen och Holst enligt den nu officiella laguppställningen. Att Olsson redan är med i truppen är en sensation men jag tror vi ska vara glada om han får ett inhopp i slutet. Låt oss för guds skull lotsa in honom försiktigt så att inte hela säsongen blir förstörd.

Daniel Strömqvist, Malmö - måndag 19 april 2021 kl 20.54
Så härligt att se vilka kliv Ndione har tagit - imponerande. Vi borde nog ha stängt matchen tidigare. Nu blev det att bila på naglar i 20 minuter i andra, litet i onödan kändes det som...
Men riktigt skönt att vi tog kampen stora delar av matchen och härligt att Olsson redan är tillbaka! Nu är vi igång, klättringen har börjat!

En annan grej, vilket brunkargäng Varberg är. Otroligt att de inte fick fler kort.


Herman Thorell, Toarpsdal - måndag 19 april 2021 kl 21.05
Märklig match. Di gule kunde lätt gjort tre mål första 6-7 minutrarna, sedan föll matchen in i något slags wrestling mode. Varberg grisar och kämpar, och blir väldigt mycket bättre allt eftersom matchen lider. Bollinnehav 60-40 till Varbergs fördel. Vi får 5 gula kort. Många felpass i luriga lägen. Men vad gör det? Vi vinner med 3-1 och gör det på en lurig gräsplan. Det är sjukt starkt. Konstigt och jävligt bra.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 19 april 2021 kl 21.48
En av de märkligaste matcherna jag sett. Elfsborg borde gjort mer än två mål i första, trots att vi inte spelade bra, men Varberg hade spelet. Andra halvlek dominerade Varberg och var farliga, men som tur är räknas bara målen.

Strand tillsammans med Ndione får extra pluss. Okkels får minus, han är till skillnad från ifjol lite för sen. Alm känns också lite steget efter, men varför klaga när vi vinner.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 19 april 2021 kl 21.49
Varbergs sätt att spela är exakt samma som 2020 då dom "överraskade" och klarade sig kvar i allsvenskan. Inget nytt i år eftersom Jocke Persson fortsätter, med all rätt, som tränare. Jimmy Thelin har så klart allt klart för sig och ser till att vi taktiskt vinner denna matchen tämligen enkelt.

Mycket boll Varberg ja, men i det stora hela en tämligen komfortabel seger!

Och det näst bästa, utöver tre poäng - gå till jobbet i morgon...
Full poäng till Alm, Strand och möjligen någon till.


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 20 april 2021 kl 8.45
60-40 i bollinnehav för Varberg. Som sagt, man vinner inte matcher på att ha bollen numera. (Inte alltid, i alla fall.)

Är Jarjué ÄNNU bättre än Okumu? Vår mittbacksuppsättning just nu måste vara den överlägset bästa i klubbens historia. Jarjué visar dessutom tendenser till att vara en pådrivare och inspiratör genom sin kämpastarka stil. Dessutom, att döma av två matcher, verkar han vara mer riskminimerande än Okumu.

En annan fråga: Har domarna släppt sin fixering vid att alltid varna Strand? Tänker de framöver behandla honom som en helt vanlig spelare? De två första matcherna tyder på det. 2019 och 2020 varnade de honom i förebyggande syfte vid första lilla tackling. Ok, han har haft en ovårdad och hetsig stil och har på många sätt fått skylla sig själv - men han har också fått gula i många lägen då en andra spelare skulle ha sluppit.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 20 april 2021 kl 9.35
Det är ju uppenbart att det är fasta som gäller för alla efter matchen igår, Maudo Lamine Jarjué och Marokhy Ndione fastade och gjorde målen.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 20 april 2021 kl 10.14
Det är faktiskt förbryllande hur man kan prestera på elitnivå i en kvällsmatch efter att inte ha ätit något sedan ca 05.30.

Peter Olsson, Borås - tisdag 20 april 2021 kl 10.20
Nu sa väl Ndione att han hade avbrutit fastan inför matchen, men att han skulle återuppta den igen efteråt. Att det fungerade bra när han tränade, men att han åt inför match. Jarjue var ju ute och fick engergitillskott ett par ggr under matchen, så jag tror det fungerar just under träning, men att de känner av det under en högintensiv match.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 20 april 2021 kl 11.28
Aha, det låter vettigt på alla sätt.

Peter Olsson, Borås - tisdag 20 april 2021 kl 14.50
Ramadan håller på till 12:e maj (oklart för obildade mig om det var till och MED 12:e maj dock). Vilket innebär att vi hinner slå Mjällby, AIK, Kalmar och kanske Sirius innan allt blir som vanligt ;)

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 20 april 2021 kl 15.48
Borde inte Elfsborg öppna restaurangen, som Djurgården på telefonarenan gjorde, när vi möter Mjällby. Där borde det väl rymmas ett par hundra. Betydligt fler än de 8 som får släppas in.

Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 20 april 2021 kl 17.01
Om någon undrar över ställningen i resultattipset så är det enkla svaret: matchfixning. Nu är dock plånboken tom så nu kommer raset.

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 20 april 2021 kl 18.41
Har inte hela Elfsborg blivit bra på fasta i år?

Tänker på farligheterna på hörnor i går!


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 20 april 2021 kl 18.46
När meddelar Elfsborg att vi är en av grundarna till €uropean $uper £eague?

Krister Sandberg, Skoghall - tisdag 20 april 2021 kl 20.28
Henrik 》》 matchfixning låter väldigt dyrt och krångligt! Går det inte att swisha tipsansvarig en slant istället! Då kanske man för en gång skull kunde få känna på hur det känns att ligga i toppen på tipset😉

Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 20 april 2021 kl 21.17
Krister > Tyvärr är Skaparen omutbar.

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 20 april 2021 kl 21.29
Henrik och Krister >> Prislista finns på Darknet. Betala i Bitcoin.

Gert Björnalm, Borås - tisdag 20 april 2021 kl 22.10
Tycker, till skillnad mot Jan-Ove, att det var stor skillnad mellan Varberg 2020 och 2021. 2020 spelade dom mycket på djupled och snabba omställningar med Seljmani som högg på allt. Vilket vi för övrigt hade väldigt stora problem med. Nu var det mycket slå långt på Simovic, och dom lyfte upp laget på frisparkar från mittlinjen och uppåt. Däremot blev dom vassare när dom bytte ut Simovic mot Karlsson Adjei som gjorde deras mål. Jag tyckte att han såg spännande ut, och kul med spelare som vid 27 års ålder får chansen på högsta nivån. Honom unnar jag gärna framgång. Late bloomer, underifrån, kul att det fortfarande går när trenden går vid att allt fler kommer fram via storklubbarnas akademier. För mig förstärker sånt där charmen med fotboll, precis som att det fortfarande är möjligt att lag som Degerfors, eller för all del Mjällby, fortfarande kan hävda sig åtminstone emellanåt.

Fotbollens grav däremot grävs på den högsta nivån. Europeisk klubbfotboll på högsta nivån har längt grävt på sin grav som jag ser det. Jag tittar ytterst sällan på CL längre, samma gäng av lag vinner nästan alltid, allt oftare med större siffror, och vägen till den drömmen blir allt smalare för de mindre lagen och de mindre fotbollsländerna. Samtidigt som skillnaderna i vinstpengar har blivit allt större.

Men nu har dom bytt spadarna som gräver graven till största modellen grävskopor. Nu handlar det om att gräva en massgrav där alla andra klubbar ska begravas. Hade jag haft en klubbtröja med någon av de berörda klubbarna i den nya ligan så hade jag bränt den nu.

Jag hoppas att Uefa inte viker en tum. Och passar på att vrida tillbaka klockan lite i CL så att fler får ta del av kakan, så att fler får chansen att komma dit. Att dom nu inser att alla anpassningar som gjorts till big 12 är dags att ta bort nu när dom visat sin sanna natur, oavsett om dom viker sig till slut.

Men vi pratar om Fifa och Uefa. Fifa som sålde sitt VM till Ryssland och Qatar. Är Uefa så mycket bättre? Nja, jag är tveksam. Särskilt inte som svansföringen närmast är orimligt hög. Självklart ska lagen straffas stenhårt och uteslutas ur alla nationella och uefa-styrda ligor/cuper, men spelarna? Dom står under kontrakt, ska dom inte få spela landslag då? Det är väl inte deras fel? Man kanske skulle kunna tänka sig att det kan ske med spelare som från nu skriver nya eller förlänger kontrakt, men inte befintliga.

Jag har alltid gillat landslagsfotboll. Man spelar för sitt land mer med hjärtat (förhoppningsvis) än för pengarna. Man har de spelare man har (förutom några undantag i form av importerade brassar eller så). Ännu mer nu när klubbfotbollen (förutom Allsvenskan) länge gått åt fel håll. Men om spelare i Super League stängs av skulle det bli lite som hockey-VM där de bästa (NHL-spelarna) inte deltar.

Tur att man har Elfsborg att heja på. Ännu roligare efter gårdagen. Kunde vi bara få återvända till arenorna också....


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 21 april 2021 kl 8.41
1) Du har 100 miljarder dollar i ryggen och ska starta ett stort, revolutionerande projekt. Och kallar det - Super League!!?? Por favor, som Lennart skulle sagt.

2) Man säger att fotbollen är i ekonomisk kris. Det har väl aldrig funnits mer pengar i fotbollen än just nu. Vad som finns är en ledarskapskris, folk som driver en verksamhet som dom inte har en aning om.

3) Grunden Bois. Fotbollens själ.

4) Vinsten mot Varberg smakade mumma! Nu bara du kör på, Ndione!

5) IFE:s medlemmar kan inte förvänta sig att vara med och löpande ta alla beslut i klubben. Man anger inriktning, väljer en styrelse man har förtroende för och sedan tar man ställning till hur dom jobbat på nästa årsmöte. Vi kan skatta oss lyckliga att ha så kompetenta representanter i styrelsen.

6) Korthuset S.L. verkar falla ihop. Gott så.

7) Den härninga ligan som IFE kvalat in till (ECL?) tycker jag verkar kul. Ju bredare cup-spel i Europa dessto bättre. Kanske plocka bort allt det där ”trickle down”, att klubbar som åker ur CL går till EL osv.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 21 april 2021 kl 10.58
48 stycken har nu tippat omgång 3. Lördag klockan 15 sista chansen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 21 april 2021 kl 11.07
Elfsborg ska lotta ut bland innehavarna av seriebiljetter vilka 8 som får se matchen mot Mjällby.

Fast jag tycker de krånglar till det i onödan, istället för att lotta fram 8 så blir det bara fyra som får två biljettter var???

"De seriebiljettsinnehavare som lottas fram kommer att tilldelas två biljetter. Den personen man bjuder med till matchen behöver också vara seriebiljettsinnehavare."

Är det någon som vet varför inte den nyrenoverade restaurangen öppnas? Går det i Stockholm måste det väl gå i Borås.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 21 april 2021 kl 15.00
Noterar att SEF och Discovery+ kommit överens om att alla kvällsmatcher startar 18:30 istället för 19 så att folk som ser matcherna på en TV i en bar ska kunna se klart. Garanterat ingen gräns på 8 personer där.

Så att sitta inomhus på en sportsbar och se Allsvensk fotboll går bra, men att se på en match utomhus där får det bara vara max 8 personer. Borde ju vara nära noll risk för smittspridning utomhus jämfört med inomhus. Vilken logik.

Nåväl vad vet väl jag. I Las Palmas är det i alla fall garanterat noll risk för smitta framför inomhus eftersom jag sitter ensam.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 21 april 2021 kl 20.42
Eftersom jag nu sitter med Discovery för att se IFE, så tittar man ju på annat som finns.

Idag hittade jag en favorit redan efter tre tiominutersavsnitt, Gärdsgårdsserien. Finns 2 säsonger och är de bara hälften så bra som de första tre så är jag mer än nöjd. Snacka om gräsrötter.

Rekommenderas varmt till er som ännu inte sett Gärdsgårdsserien. Nu till avsnitt 4.


Conny Johansson, Brämhult - torsdag 22 april 2021 kl 15.59
Kammade noll i biljettutlottningen till hemmamatchen mot Mjällby på måndag, spelar ingen roll bara inte Elfsborg gör detsamma . Marokhy Ndiones insats mot Varberg och alla positiva omdömen i press och TV bör väl motivera en plats i startelvan och samtidigt stärka hans självförtroende så han vågar spela ut och visa vilken fotbollsspelare han är , han kan gärna bli lite tuffare .Tyckte han såg mer vältränad ut än tidigare . Han gör två till på måndag !

Emelie Hultin, Borås - torsdag 22 april 2021 kl 22.16
Odhström:
Jag får förklara lite av det du skrev angående att de lottar ut 4 biljetter bara. Anledningen är att det är mitt förslag! :) Så tänkte förklara anledningen bakom.

När du går på fotboll går du oftast inte ensam. Oftast är det inte bara fotbollen som är i fokus utan vänskapen också runt omkring. I alla fall för många. Om de skulle lotta ut 8 biljetter finns det då risk att dessa 8 personer inte känner varandra alls och de får sitta med typ 10 kvadrat i mellan varandra. Helt själva. Man vill ändå att det ska bli en trevlig tillställning där du kan prata med någon och kanske diskutera matchen. Vet att några föreningar har gjort så att de lottat ut 4 och så får de ta med en valfri person. Men jag tyckte att det är bättre då att det ska vara 4 andra personer som har säsongskort.

Så hoppas du förstår anledningen nu när du fått lite mer info!

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 23 april 2021 kl 9.19
Helt rätt tänkt, Emelie!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 23 april 2021 kl 12.03
Emelie>>> Förstår dina argument.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 23 april 2021 kl 12.10
Min motion om klubbnål och medlemskort blev ju nedröstad, men gick faktiskt ändå igenom för 2021 Elfsborg har skickat ut ett e-brev till alla medlemmar om att man kan få ett fysiskt medlemskort för 2021 samt en klubbnål utan årtal. Ansökan görs HÄR.

54 har hittllls tippat siffertips omgång 3. In och tippa du med.


Göran Holtstrand, Borås - fredag 23 april 2021 kl 18.13
Lennart! Har beställt både nål o kort redan! Tycker att det är en självklarhet att få välja. Hoppas att det kommer bli en realitet från i år!! 2-0 på måndag till di gule förresten! Kul att Ndione kommit igång !!

Jörgen Willborg, Borås - lördag 24 april 2021 kl 10.50
Det här är bra angående Super League. Leve 51%-regeln!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 24 april 2021 kl 11.36
Jörgen>>> Instämmer, bra video. Igår demonstrerade tusentals Arsenalfans utanför sin arena och krävde att ägaren försvinner. Finns hopp.

64 har hittills tippat omgång 3, i omgång 2 var vi 65 och första rundan var vi 68, når vi det? Det avgör du.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 24 april 2021 kl 15.50
Vårt statistikorakel Mikael Häggström har allt ni behöver veta om måndagens motståndare på Elfsborgs hemsida.

"Mjällby AIF har gästat Elfsborg åtta gånger i allsvenskan och har aldrig lämnat Borås med en seger. Elfsborg har sex vinster och två oavgjorda matcher med målskillnaden 18-4."


Johan Nilsson, Göteborg - lördag 24 april 2021 kl 17.01
Jag kräver att få ändra mitt tabelltips i VG-tipset. Hur KUNDE jag vara så korkad att jag tippade Häcken som svenska mästare? Laget som alltid viker sig under press, som nästan alltid når hedersamma placeringar men aldrig kommer att komma högst upp i tabellen. Hur tänkte jag? Egentligen var det nog mest så att jag ville slippa sätta MFF högst, det kändes så förutsägbart. Men ändå!

Hans Josefsson, Storvreta - lördag 24 april 2021 kl 18.27
Härifrån Nordupplandssektionen vill vi upplysa om att Sirius är bättre än vad somliga ”experter” tror. 12 maj blir ingen skoutställarkväll för di gule.

Däremot är dom chanslösa i innebandy, men det är ju en annan sport som vi inte ska prata om här.


Johan Nilsson, Göteborg - söndag 25 april 2021 kl 13.40
Hur konstigt det än låter så har faktiskt europeisk fotboll några saker att lära av amerikansk proffsidrott.

Eftersom det i USA enbart handlar om underhållning och pengar, och sådant som upp- och nedflyttning förstås inte finns, har man fattat att det måste finnas mekanismer som gör lagen hyfsat jämnstarka, annars blir matcherna ointressanta för den betalande "kunden".

De olika ligorna (basket, football, baseball osv) har inte identiska regler, men alla har någon variant av lönetak. Draften har också en viktig funktion. Den klubb som blivit sist ett visst år väljer först i draften nästa gång, så att de ska få ett starkare lag till kommande säsonger. Båda dessa system motverkar att de ekonomiska och sportsliga förutsättningarna blir alltför olika.

Uefa har länge jobbat i motsatt riktning: genom Champions League har de sett till att ett begränsat antal klubbar blir allt rikare och därmed drar ifrån det övriga fältet mer och mer. Det finns ingen utjämningseffekt. Superligan var förstås ännu värre, men det är Uefa själva som har lett oss in på den här vägen, som har skapat en liten krets av obegränsat rika klubbar som tycker att de har rätt att göra som de vill.


Emelie Hultin, Borås - söndag 25 april 2021 kl 20.57
GULIGANERNA FIRAR 30 ÅR I IF ELFSBORGS TJÄNST - BLI MEDLEM IDAG! 💛

Under IF Elfsborgs sportsligt tyngsta period någonsin grundades Guliganerna 1991. I med- som i motgång har vi genom åren satt tonen för att vara Elfsborgssupporter. Under 30 år har vår förening gett ett ovillkorligt stöd till ”di gule”. För alla matcher, alla minnen, vår gemensamma historia – se till att du är medlem i Guliganerna under jubileumsåret. 30.guliganerna.se

Vi vill så gärna fira stort med alla Elfsborgare där ute men restriktionerna sätter stopp och detta är vår förhoppning om att folk istället vill fira med oss genom att bli medlemmar i vår älskade supporterförening. Förutom medlemskort samt vår medlemstidning Gula Sidorna så får även de 500 första medlemmarna en exklusiv medlemspin, så bli medlem nu!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 25 april 2021 kl 21.32
Gör som Emelie säger gå med i Guliganerna, detta från en som var med och grundade Gukiganerna.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 25 april 2021 kl 21.59
Det var väl då själva fan, var med och startade Guliganerna, inte Gukiganerna. Måste erkänna att öl ligger bakom felstavningen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 26 april 2021 kl 10.11
Noterar att Frick är åter efter Covid. I Elfsborgs inför matchen-artikel är han intervjuad tillsammans med Okumu.

Med tanke på form och historia borde det bli tre poäng mot Mjällby allt annat är en skräll. Fast se på Malmö hur det kan gå, de var väl ganska säkra på tre poäng mot Östersund, men bollen är rund.


Erik Nilsson, Linköping - måndag 26 april 2021 kl 11.11
Jag tycker den amerikanska vägen är intressant. Visst är det så att spelarna också i grund och botten är anlitade av ligan? d.v.s. den hyperinflation i transfer-summor och löner fotbollen har blir inte lika drastisk? (de bäst betalda är ändå snuskigt rika idrottare). Det motverkar ju också den allt mer skadliga agent-branschen.

Någonstans vet jag ju att fotbollen inte kommer gå dit, men jag hade inte haft något emot det.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 26 april 2021 kl 14.05
Erik>>> Enda anledningen att det fungerar i USA är ju att ligorna har total koll på lagen. Inget lag kan tillkomma utan godkännande. Helt stängt och då går det ju utmärkt att sätta regler som är lika för alla.

I Sverige har vi ju den egenheten att lag kan spela sig upp genom seriepyramiden. Mjällby, Degerfors och andra smålag kan gå upp i Allsvenskan. Akropolis och Värnamo kan spela i superettan och så vidare. Då blir det ju svårt att låta bottenlag få värva först, vad är ett bottenlag, ska det gälla bara Allsvenskan eller Superettan, division 1, 2 eller 3? Än svårare att sätta ett lönetak för vilka ska det gälla, inte lätt.

Lägg till det att vi har ligor runt om i världen som ju inte kan omfattas av svenska regler.

OBS tycker inte nuvarande system är bra, alldeles för många agenter och andra som likt löss suger pengar, men hur gör man för att ändra? Någon som har en idé?


Johan Nilsson, Göteborg - måndag 26 april 2021 kl 15.12
Eftersom både Uefa och nationella fotbollförbund kan ställa krav på att klubbar inte får ha underskott i budgeten, borde de väl också kunna ställa krav på en maxsumma som klubbar får lägga på spelarlöner under ett år. Det skulle göra stor skillnad.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 26 april 2021 kl 15.56
Däremot draftsystem går inte i Europa, till det krävs en stängd liga. Dessutom skulle det säkert bryta mot EU-regler för fri rörlighet, att man skulle kunna paxa talanger på det viset. Och jag tycker inte heller det är en bra idé.

Det jag ville föra fram är att i det superkommersialiserade USA har man uppfunnit mekanismer för att minska skillnader mellan klubbar, medan vi i Europa, som talar högstämt om sportslig rättvisa och blir upprörda över Superligan, har ett system som ständigt ökar skillnaderna. På något sätt måste vi komma tillrätta med det.


Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 26 april 2021 kl 20.01
Elfsborg ser ut att vilja spela på resultat, känns inte bra i 70:de min..Skapar inget framåt och Mjällby känd farligare och farligare. Flera hörnor och frisparkar emot, bollar in i Elfsborgs straffområde. Lågt tempo, gillar inte tendensen.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 26 april 2021 kl 20.08
Både Holst och Gojani utbytta, tyvärr är inte Olsson fullt färdig några tappade bollar oroar. Får lita på att backlinjen och Rönning klarar av det. Hörna Mjällby igen

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 26 april 2021 kl 20.15
Larsson räddar på mållinjen efter nästanfriläge som Rönning räddar- jobba hårt nu och inga missade passningar sista fem- kan få det.....hörnor nu för IFE

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 26 april 2021 kl 20.24
Ohhhh, vad skönt det gick vägen denna gången, men efter första 35 var det mer och mer Mjällby. Svårt att säga var Elfsborg står i år, om inte Mjällby är på övre halvan i år igen.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 26 april 2021 kl 20.25
Bra! Är vi ju inte hitintills...

Sex poäng efter tre omgångar är dock med beröm godkänt.


Daniel Strömqvist, Malmö - måndag 26 april 2021 kl 21.04
Det blir ju onödigt spännande det där, men alla poäng räknas! På tal om poäng, jämfört med samma matcher förra året är vi nu + 1 poäng. Jag tycker faktiskt att både matchen mot DIF och mot BOIS är bättre genomförda än förra året. Idag blev vi dock stillastående, fantasilösa och slarviga i princip genom hela andra halvlek.

Viktig värdemätare i nästa match. Har vi lärt oss av försäsongens torskar mot Gnaget? Deras tuppkam har nog växt efter derbyseger. Låt oss hoppas att det leder till att de vill föra spelet och pressa högt. Det kommer ge utrymme för giftiga omställningar som ju numer är vårt adelsmärke.


Daniel Strömqvist, Malmö - måndag 26 april 2021 kl 21.09
Johan Nilsson. Intressanta tankar i jämförelse med USA. Ytterligare försvårande blir dock det internationella perspektivet. Vi konkurrerar ju mot klubbar i andra Europeiska länder, inte minst Danmark och Norge. Danmark har redan en högre värderad valuta och låg artistskatt till alla utländska spelare i tre år. Med lönetak bara i allsvenskan skulle vi få än svårare att konkurrera. Att införa i hela Europa tror jag blir stökigt.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 26 april 2021 kl 21.17
Jag är verkligen ett stort fan av Holst, tycker han är en av få helt givna spelare i startelvan. River, sliter, vinner bollar, lägger vägvinnande passningar, ligger rätt i positioner och spelar lagom fult. En riktigt bra tvåvägsspelare.

Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 26 april 2021 kl 21.42
Att införa ett lönetak vore konstigt och skulle inte gynna någon på sikt. Vad jag däremot tror skulle kunna gynna fotbollen (och all idrott, egentligen) skulle vara att se till att klubbar inte tillåts att dra på sig skulder och ha reda pengar på kontot innan man köper en spelare.

Exempelvis borde ett lag som Barcelona inte kunna köpa en spelare för en miljard innan de kan visa att de har en miljard att betala för denne spelare. Det borde vara förbjudet att säga (typ) att "Vi köper spelare A för en miljard, och ni kommer få pengarna när vi sålt spelare B, C och D till dessa fyra klubbar."

De flesta klubbar lever i en bubbla där det snart är så många led som ska uppfyllas att det inte ens går att reda ut vem som måste gå vart för att allt ska bli som planerat.

Vi har själva "drabbats" av detta när Jesper såldes. Ni vet, "Va!!! 27 miljoner??? Driver ni? Vi borde få minst 60 för honom!"

Men kanske 27 miljoner i säkert förvar på kontot är värt mer än ett löfte om 60 miljoner, som bara möjliggörs om spelare A, B och C blir sålda för den och den summan?

Jag tar HELLRE 27 miljoner från AZ, som vi vet har pengar att göra rätt för sig, än ett bud på 60 miljoner från ex Sunderland (som är panka).

Så med det sagt: det enda som kan rädda fotbollen från total kollaps är att UEFA faktiskt drar åt tumskruvarna och utdelar förbud att delta i internationella cuper om du har skulder och inte kan uppvisa en sund ekonomi där inte en oligark, konglomerat från skumma nationer eller rent kriminella rörelser pumpar in blodspengar i en redan sjuk rörelse.

Till sist: Hellre MITT Elfsborg i div 5, och heder i behåll, än att tvingas leva med vetskapen om att vi blir bäst i Europa genom fiffel.


Anders Täreby, Steninge - måndag 26 april 2021 kl 22.39
Elfsborg har en bit kvar till formen, men vinner igen. Otroligt skönt med 3p. Men frustrerande att se allt slarv. Försvaret ser starkt ut med Okumo och Jarjue i spetsen. Gott att Olsson är tillbaka.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 26 april 2021 kl 23.22
Instämmer med Jonas C.

Första 30 riktigt bra, resten, nja, men skit samma tre poöng.

Måste säga att det uppebarligen var sittplatsbiljetter som vann platserna att se matchen. Lägg till det de 20 i logerna. Var det någon som hörde ett enda hejarop idag????

Givetvis ingen kritik mot personerna i sig, men det visar att Elfsborg har Sveriges tystaste sittplatspublik. Varför är det så?

Dessutom inget nytt fenomen, Ryavallen var om möjligt än värre.

Jag hoppas att när viruset är borta att sittplatspubliken inser att de har en vital roll att spela.


Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 27 april 2021 kl 9.26
Då har vi fått en nykomling igen. Daniel Palmqvist är tippare 356 från starten. Du hälsas välkommen in i gemenskapen. Matchen mot Mjällby igår kväll var ingen vidare upplevelse i 2:a halvlek. Bäste guling igår var Frederik Holst tycker jag. 30 st har tippat omgång 4 o det finns plats för många fler. Lycka till !

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - tisdag 27 april 2021 kl 12.02
En som lyft sig i år som inte får så högt betyg i BT är Simon Strand, tycker jag. Har kommit in centralt och räddat göra farliga situationer och hjälpt mittbackarna och ger alltid alternativ för Okkels med löpningar med. Däremot kan man gärna pröva ett alternativ till Okkels på kanten, varför inte Frick för att störa Gnagets mittfälts speluppbyggnad på Friends i nästa omgång.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 27 april 2021 kl 12.05
Jag håller förstås med Jonas C om att klubbarna ska ha ordning på sin ekonomi, och egentligen finns det ju redan ett regelverk för det. Som uppenbarligen inte följs, åtminstone inte på högsta europeiska nivå.

Men mitt problem med att bara kräva en budget i balans är att då finns det inga spärrar mot att Bill Gates (som varken är oligark eller kriminell) plötsligt kommer in och ger tio miljarder till Real Madrid. Vips är skulderna sanerade. Detta bryter inte på något sätt mot regelverket. Men det borde det göra - på något sätt bör man hålla de ekonomiska skillnaderna mellan klubbarna nere.

Åtgärder som har nämnts i den engelska debatten efter Superliga-fiaskot är att återinföra delning av matchintäkter (i stället för att hemmalaget tar allt) och naturligtvis att ha en jämnare fördelning av tv-pengar. Men storklubbarna klär ju kämpa emot detta med näbbar och klor.


Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 27 april 2021 kl 13.30
Ni vet väl att det blir en ny variant av CL redan 2023-24, där upplägget i princip gett samma resultat som Super League skulle ge?

Detta klubbades igenom samtidigt som debatten om SL rasade som värst. Och ingen vet något om detta, eftersom allt fokus hamnade på de klubbar som gjorde detta utspel.

Som av en ren slump är det ungefär samma klubbar som "alltid" är i CL....

Vill man vara lite konspiratorisk så är det lätt att tänka att detta utspel var en klassisk iscensatt fars för att leda bort fokus från det verkliga syftet. Men nej, så skulle väl dessa klubbar aldrig göra, eller?


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 27 april 2021 kl 15.50
Det nya CL-formatet, den så kallade "schweiziska modellen", var spikad redan innan Superligan presenterades. Superligan var ett äkta utbrytningsförsök, det behöver ingen tvivla på. Vi ska vara glada att motreaktionen blev så stark som den blev. Jag ger inte mycket för Uefa och deras upplägg, men Superligan skulle ha varit ännu värre.

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 27 april 2021 kl 16.05
Det nya upplägget gäller fr.o.m. 2024/25. Även EL och ECL ska ändras på motsvarande sätt, efter vad jag förstår.

Förhoppningsvis tar man nu chansen att ta bort de två CL-platserna (av 36) som skulle gå till de högst rankade lagen som (1) kvalificerat sig för Europa men (2) inte för CL - ett litet straff för de tolv utbrytarna i så fall. Uefa could be forced to alter Champions League plans amid backlash (från The Guardian).


Erik Nilsson, Linköping - onsdag 28 april 2021 kl 9.08
Snacket om att "rädda fotbollen" är gravt provocerande. Det är precis som sig bör att de klubbar som dopat sig mest med shejk-pengar får ta fallet när ekonomin inte längre går ihop. Istället tycker de att reglerna ska ändras så att de får garanterade intäkter.

Självklart ska de inte ha det, har de satt sig själva i skiten får de lösa det på egen hand. T.e.x. genom att inte köpa spelare för miljarder kronor. Det är ju inte _så_ svårt.


Emelie Hultin, Borås - onsdag 28 april 2021 kl 12.00
I söndags kväll släppte Guliganerna sin medlemskampanj. Redan 100 har blivit medlemmar sedan dess. Nu behöver vi ca 100 medlemmar till för att nå målet på 500 medlemmar. Alla medlemmar får medlemskort samt vår medlemstidning Gula Sidorna, men de 500 första medlemmar får en exklusiv medlemspin.

Fira vårt 30-års jubileum med att bli medlem, stötta oss så att vi kan prestera när vi väl få gå på fotboll igen!
Kolla gärna in vår kampanj sida 30.guliganerna.se. Där finns även nedräkning till vi släpper vår jubileumskollektion.

BLI MEDLEM!

Emelie Hultin, Borås - onsdag 28 april 2021 kl 22.24
Odhström:
Jag får förklara lite av det du skrev angående att de lottar ut 4 biljetter bara. Anledningen är att det är mitt förslag! :) Så tänkte förklara anledningen bakom.

När du går på fotboll går du oftast inte ensam. Oftast är det inte bara fotbollen som är i fokus utan vänskapen också runt omkring. I alla fall för många. Om de skulle lotta ut 8 biljetter finns det då risk att dessa 8 personer inte känner varandra alls och de får sitta med typ 10 kvadrat i mellan varandra. Helt själva. Man vill ändå att det ska bli en trevlig tillställning där du kan prata med någon och kanske diskutera matchen. Vet att några föreningar har gjort så att de lottat ut 4 och så får de ta med en valfri person. Men jag tyckte att det är bättre då att det ska vara 4 andra personer som har säsongskort.

Så hoppas du förstår anledningen nu när du fått lite mer info!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 29 april 2021 kl 10.27
Det kan inte vara lätt för Leo Väisänen, ifjol given startspelare och lika given i finska landslaget. Nu är han tillbaka efter skadan, men behöver speltid för att ta plats i landslaget igen. Fick en timme mot Falkenberg i U21, men A-laget?

BT har en bra artikel om ämnet. Thelin har nu tre landslagsaktuella mittbackar, garanterat enda laget i Allsvenskan som har detta, men hur få plats med Leo, inte lätt att peta Maudo Jarjué som ju varit mycket bra och Okumu är ju inte odum.

46 har hittills tippat omgång 4, in och tippa du med.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 29 april 2021 kl 11.07
Grattis till Elfsborg damlag och Guliganerna som fått Sven Jonasson-stipendiet. 5 000 vardera.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 29 april 2021 kl 11.43
Lennart: antar att du menar att ”Okumu är ju inte inte odum”.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 29 april 2021 kl 14.03
Odum är lika med inte alls dålig, tvärtom, bra.

Daniel Palmqvist, Borås - torsdag 29 april 2021 kl 15.55
Ja, nu när jag hälsats välkommen så är det väl på sin plats att jag tackar för det. Jag är definitivt nykomling här som tippare (det var för övrigt en mycket blek start jag gjorde) och som skribent. Samtidigt har jag till och från följt forumet som läsare ända sedan 1997 och givetvis emellanåt känt att jag velat blanda mig i och även vädra mina åsikter. Inte minst sedan min gode vän och stolsgranne på Borås Arena de senaste 15 åren(-ish), Peter Olsson, med jämna mellanrum tjatat på mig att jag borde vara med här.

På tal om Peter, så var det just han som fick mig att slutligen ansluta här då han hävdade att tipstävlingen skulle kunna vässa vårt årliga Elfsborgsvad. Ett vad som varierar från år till år, men där Peter tagit hem segern VARENDA år. Detta oavsett om det handlat om huruvida Jari Ilola kommer att träffa mål under säsongen, antal positioner Daniel Mobaeck kommer att spela på, eller om flest inkast kommer att kastas från höger- eller vänsterkanten.

Annars skulle jag väl kunna klassificeras som inbiten medgångsElfsborgare sedan barnsben och minns mycket väl min debut på Ryavallen i samband med SM-semifinalen mot Hammarby 1982. Ett första besök som gav mersmak minst sagt. Detta trots oskärpan i klippet som finns att se på Youtube. I vilket fall, vi får se hur aktiv jag kommer att vara framöver, men något slags vädrande av åsikter kommer det säkert bli mellan varven.

Elfsborg - Hammarby på Youtube


Peter Olsson, Borås - torsdag 29 april 2021 kl 16.07
Den vinst jag är stoltast över är dock när jag sa att Lasse Nilsson skulle vinna Elfsborgs interna skytteliga, redan innan det började gå rykten om att han var på väg tillbaka.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 29 april 2021 kl 17.55
Omgångarna 9-17 har nu fått avsparkstider, se spelprogrammet här på VG.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 30 april 2021 kl 11.18
Länge sedan vi gjorde Hattrick. Läs om alla 51 Elfsborg gjort i Allsvenskan i en artikel signerad Mikael Häggström.

"Bara" 50 som än så länge tippat omgång 4. Hög tid att lämna in tipsraden. Minst 15 till.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 30 april 2021 kl 11.41
Davis Majak från Sydsudan var ju på gång att provträna för Elfsborg i november, det rann ju ut i sanden. Undrar varför det aldrig fullföljdes? Nu har han hamnat på lån i Kalmar i sex månader.

Inte så att vi är i desperat behov av anfallare, men vad hände?

"20-åringen från Sydsudan har bott i Kenya sedan 2007. Han prisades förra året som Årets nykomling av sportjournalistkåren i Kenya. Han gjorde då elva mål på lika många matcher i Tusker FC."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 30 april 2021 kl 14.44
Bara 6 kvar till 500 medlemmar i Guliganerna.

52 har nu tippat omgång 4. 24 timmar kvar.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 30 april 2021 kl 16.06
Elfsborg ska enligt fotbollsklubben grotta på Island gjort upp om att deras målvakt,Hákon Rafn Valdimarsson går till Elfsborg i sommar. Twitter.

" Gróttas fotbollsavdelning har nått en överenskommelse med IF Elfsborg om att målvakt Hákon Rafn Valdimarsson kommer att ansluta sig till dem i sommar. Grótta gratulerar Hákon varmt med kontraktet och ser fram emot att följa sina äventyr i Sverige de närmaste månaderna."

Om nu detta stämmer vilka är det som ska bort? Tim, Dyngeland, båda eller försvinner Simon i sommar utan att egentligen fått chansen?

Någon som har en aning om vad som sker får gärna berätta.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 30 april 2021 kl 16.34
Borde inte Elfsborg försöka flytta matchen mot HBK från den 16/5 till dagen efter, den syttonde maj? Detta om regeringens förslag om att tillåta 500 åskådare på utomhusläktare från och med 17/5 blir verklighet.

Visserligen spelar vi ju borta mot MFF på torsdagen, men visst ska tre dagar räcka att vila upp sig på efter revanschen mot HBK för att sedan kunna tvåla till MFF på nytt?


Jan Artursson, Borås - fredag 30 april 2021 kl 17.46
3 matcher på söndag 16/5. Misstänker att alla vill flytta sina matcher till måndagen. Problemet är väl att Discovery+ inte kan sända 8 matcher på en gång.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 1 maj 2021 kl 8.08
Mindre än 7 timmar kvar att tippa omgång 4. 55 har gjort så hittills. Minst tio till.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 1 maj 2021 kl 8.15
BT bekräftar att Grotta och Elfsborg är överens om övergång för Hákon Rafn Valdimarsson.

"– Ambitionen är att han spelar med Elfsborg i sommar. Klubbarna är överens, det är ytterligare ett steg men det återstår fortfarande detaljer mellan oss och spelaren. Först blir man överens med klubben, sen spelaren, säger Andreasson."

Jag fattar 0, vad ska vi med 4 målvakter till? Någon som har en teori?


Herman Thorell, Toarpsdal - lördag 1 maj 2021 kl 10.14
Det måste ju innebära att Rönning är på väg bort. För inte värvar man en bänkspelare från Island?

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 1 maj 2021 kl 11.59
Nu är vi 59 och det fattas 6 till förra omgångens numerär. Det är drygt 3 timmar kvar att tippa. Ta dig samman och tippa är mitt råd. Hur går det imorgon mot mitt hatlag nr 1 dvs AIK ? Hoppas på bra spel samt seger, men jag är klart tveksam.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 1 maj 2021 kl 12.01
Nu är det 61 och det fattas ynka 4 st. Kom igen.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - lördag 1 maj 2021 kl 18.26
Man förstår ju den tillfälliga värvingen av Andersson ifall ifall Tim skulle vara otillgänglig. Nu blev det ju inte så. Men värvningen av islänningen måste väl tyda på att någon av herrar Rönning eller Dyngeland är på väg bort?

Minst sagt ett lyxproblem med tre riktigt högklassiga mittbackar, men frågan är hur länge vi får behålla Okumu.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 maj 2021 kl 11.58
Nog borde det gå att upprepa fjolårets resultat borta mot Gnaget. Tre poäng skulle sitta som en smäck. Heja di Gule.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 maj 2021 kl 12.32
Kul att Elfsborg verkar ha ett klappat och klart avtal om Maudo Lamine Jarjué. Så här säger Stefan Andreasson till FotbollDirekt:

"– Ja, Maudo är på lån, men vi har en säkerhetsställd option med både klubb och spelare. Det upplägget vi kunde lösa då är egentligen en både kort-och långsiktig möjlighet för oss, säger Andreasson."

Glämde ju att skriva i första inlägget att idag är det ju tredje gången gillt!

Inte kan vi förlora tre raka mot Gnaget?


Conny Johansson, Brämhult - söndag 2 maj 2021 kl 12.33
För en seger idag krävs taktisk diciplin och en maximal arbetsinsats av alla lagdelar över hela planen . Vi har ännu i år inte visat vår kapacitet och hur vi kan spela fotboll så jag tycker det är dags nu . Matchens domare Al Hakim, inte min favoritdomare .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 maj 2021 kl 12.45
Herregud, Al-Hakim domare???? Det har jag helt misssat. Då är vi dömda på förhand. Hur många gånger har han dömt bort oss?

Bo Andersson, Hässelby - söndag 2 maj 2021 kl 14.16
Det finns gult kort, det finns rött kort och så finns det Seb Larsson-kortet, fotbollens motsvarighet till ”get out of jail free card”.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 2 maj 2021 kl 19.36
Tungt. Skönt man slipper gå till jobbet imorgon.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 maj 2021 kl 19.38
Bara att glömma detta. Framåt totalt uddlösa, bakåt stabilt utom när Strand får hjärnsläpp och orsaker straff, han var dock bra i övrigt. Rönning bäst i IFE, men framåt??? Skotten var ju i stort sett överallt utom på mål.

Patrik Brandt, Borås - söndag 2 maj 2021 kl 19.53
Odhström! Glöm inte vem det var som orsakade så att det blev en straff det var ju Okomos felpass som gjorde att dom vann bollen och kunde slå inlägget. Sedan så håller jag med dig om det andra,och om Frick hade haft samma målform i år som förra året så hade han gjort mål idag med. Tycker att vi kunde fått med oss 1 poäng idag med tanke på andra halvlek,tycker dessutom att vi kunde fått en straff med tanke på handsen som Gnaget hade,men det vore väl för mycket begärt med tanke på vem som dömde idag. Nu tar vi nya tag och slår KFF på lördag.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 2 maj 2021 kl 19.56
Aftonbladet skriver en bit in på matchen: ”Förra året: Jesper Karlsson, Frick och Alm. Just nu: Okkels, Ndione och Ondrejka. Fina killar alla tre men klart att det är ett stort kvalitetstapp.”

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 maj 2021 kl 20.17
Brandt>> Ja Okumu felpassade, men det gör ju inte med nödvändighet att du måste göra en klumpig tackling på en spelare som är i straffområdet. Har sett flera repriser och kan bara konstatera att det var just klumpigt. När det gäller handsen så tycker jag att inte det är straff även om jag gärna velat ha en.

Nästa match så måste vi få skotten på mål. Du kan skjuta hur mycket som helst, men om inte skotten går inom målramen kan det aldrig bli mål. Med skärpa i straffområdet hade det blivit mål.

Bara bryta ihop och komma igen.


Johan Nilsson, Göteborg - söndag 2 maj 2021 kl 20.22
Ja, målet får Okumu ta på sig. Vansinnig indianare han gör.

Vi behöver en Simon Olsson i full form om vi ska klara en sån här match, och vi skulle också behövt Römer på planen. Skulle också gärna se Frick från start igen.

Intressanta matcher nu mot Kalmar och Sirius som lite grand kan definiera säsongen. De är väl troliga mittenlag - är vi det också eller kan vi ligga i toppen i år också


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 maj 2021 kl 21.04
Johan>> Det var ju mycket tydligt att Simon är långt ifrån att vara i form. Tror det är bättre om han hoppar in med 30-40 minuter kvar än startar. Då är motståndarna tröttare.

Okumu gör en felpass, men Strand behöver inte göra en så klumpig tackling.


Peter Olsson, Borås - söndag 2 maj 2021 kl 22.07
Jag undrar om jag sett samma match som er. Ja, Strands aktion just där och då var klumpig, men i övrigt var han ju Elfsborgs bästa spelare. (Kanske Rönning borträknat). Hur många brytningar av uppspel som helst, mer offensiv än Larsson. Grymt bra.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 maj 2021 kl 22.41
Peter>>> Det var ju det jag skrev, en klumpig tackling i övrigt var Strand en av Elfsborgs bästa, borde understrukit det mer.

Peter Olsson, Borås - söndag 2 maj 2021 kl 23.04
Odhström: Då missuppfattade jag dig.. Men enligt BT fick Strand en etta.. Så.. jag måste ju ha sett en annan match?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 maj 2021 kl 0.00
Peter>>> BT måste ju vara blinda. Strand var ju ihop med Rönning bäst. Tyvärr gjorde han en galen tackling.

Lenny Engström, Länghem - måndag 3 maj 2021 kl 9.32
IFE blir nog bara ett mittenlag i år. Försvarsmässigt bra men offensivt händer inte mycket. En straff och 3 mål mot ett dåligt Varbergsförsvar är allt man klarat av framåt. AIK verkar ha läst av IFE fullständigt. Nu 7 raka halvlekar utan ett enda mål mot dem.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 maj 2021 kl 10.58
Under kommande vecka så är det väl egentligen bara en sak att göra på träningarna. Öva skott. Märkligt hur illa vi sköt mot AIK. Endast två skott på mål och ett av dem var ju som en lös bakåtpass.

Spelmässigt var vi ju väl så bra som AIK, undantaget en 20-minuters period i första. Statistiskt sett var Elfsborg mer i AIK:s straffområde än Gnaget i vårt. Skillnaden var ju den att AIK sköt på mål och hade det inte varit för Rönning hade det kunnat stå minst 2-0 i halvtid. Jag tror inte deras målvakt hade något farligt skott att ta hand om.

Uppenbarligen så är inte Simon Olssson i form och att starta honom var en chansning som inte gick hem. Bättre låta honom hoppa in i andra halvlek samt låta honom spela sig i form i U21.

Synd att Alm skadade sig så tidigt, han är väl den snabbaste vi har och förr eller senare så kommer han att springa sig fri, han var ju nära några gånger.

Tycker Ondrejka ser pigggare ut än Okkels, så kanske byte där?

Skulle även gärna se Jack Cooper Love. Han är en joker.

Sammanfattningsvis. Vi har lika många poäng efter 4 matcher som ifjol så ingen ko på isen.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 3 maj 2021 kl 11.14
Ja, men på motsvarande matcher i fjol tog vi 8 poäng - vi vann mot Djurgården (h) och AIK (b), och spelade oavgjort mot Mjällby (h) och Varberg (b).

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 maj 2021 kl 11.30
Lars>>> Jag väljer att se ett halvfullt glas istället för halvtomt.

Anders Täreby, Steninge - måndag 3 maj 2021 kl 11.54
Att förlora med 1-0 borta mot ett starkt AIK är ingen katastrof. Jag tycker Elfsborg visar att de är stabila som lag, men i nuläget saknas lite spets. Vi hade igår ingen med "Jesper Karlsson-kvalitet" nära motståndarnas mål. Rönning storspelar och skapar förutsättningar för att vi ska kunna få med oss 1p, men det krävs mer kvalitet i avgörande lägen av t.ex. Okkels och Frick. Elfsborg behöver Alm på plan och en Olsson i form. Vi har inte den bredaste truppen, så enkelt är det.

Jag känner mig hoppfull trots allt. Mittförsvaret ser väldigt bra ut. Våra ytterbackar Larsson och Strand är grymt bra. Vi har en hyfsad bredd på mitten där jag tycker både Holst och Gojani sliter och fattar bra beslut. Det är framåt vi känns lite uddlösa. Men vi ska då komma ihåg att vi troligen mötte allsvenskans starkaste försvar med Lustig - Papagiannopolos - Milosevic - Otieno.

Vi har nu tre "på pappret" lite enklare matcher med Kalmar, Sirius och Halmstad innan våren avslutas med Malmö och Norrköping. Om vi spelar som igår tror jag ändå på en bra poängskörd kommande tre matcher, och förhoppningsvis ett starkt självförtroende inför avslutningen.


Erik Nilsson, Linköping - måndag 3 maj 2021 kl 12.07
Jag tycker visserligen inte Simon Olsson är i form, men det är ju svårt när inget händer runt honom heller.

Hade nog behövt både Alm och Frick på plan för att vår press skulle bita, nu blev det först en stund med bara Alm och sen en stund med bara Frick.

Simon Strand gör en ok match, men jag saknar verkligen Kaib när det kommer till sista tredjedelen.

Vi behöver så extremt mycket fart om det här spelet ska fungera och just nu är det bara Alm som har den.

Okkels är ur form, och Ondrejka kan få starta snart. Men egentligen är det ju Bernhardsson jag hade velat se...

På det hela taget tycker jag ändå det är en ok insats, man kämpar i alla fall in i det sista och trycker AIK längre och längre ned. Men skärpan saknas ändå.


Anders Täreby, Steninge - måndag 3 maj 2021 kl 15.02
Jag tycker Strand har överraskande bra kvalitet i sina inlägg, dessutom slår han inlägg med både höger och vänster. Exempel 1: inlägg med vänstern till Frick som nickade i stolpen mot Djurgården. Exempel 2: inlägg med högern på perfekt yta mellan backlinje och målvakt som Frick borde styrt i mål mot AIK. Han har lite att slipa på i tekniken ibland, men han blir allt bättre. Jag gillar Kaib också men minns honom som väldigt vänsterfotad och han spred faktiskt inläggen en hel del, även om ett och annat inlägg höll världsklass. Om Kaib hade varit kvar är jag ganska säker på att han fått sitta på kvisten (som Axén säger) i nuläget.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 maj 2021 kl 19.35
Med tanke på att Alm lär vara borta på lördag så är ju frågan vem som ska spela istället. Okkels/Ondrejka ihop med Frick och JCL? På Mitten Römer, Holst och Gojani?

Imorgon klockan 17 är det ju en kul U21 match. Norrby mot Elfsborg. Ska bli kul att se vilka som får chansen från start. Lär väl dyka upp laguppställning senast tidigt imorgon bitti. BT visar matchen.


Peter Olsson, Borås - måndag 3 maj 2021 kl 19.57
Då är det väl att konstatera att Elfsborg har tagit 0p mot 1:a och 2:a i allsvenskan och har full pott mot alla som inte är topp2 :P

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 maj 2021 kl 20.56
Peter>>> Nu möter vi ju fyran på lördag och därefter trean, båda obesegrade. Det får vi väl ändra på.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 maj 2021 kl 11.27
Intressant laguppställning idag.

Startelva: Mathias Dyngeland (mv),

Gustav Broman, Leo Väisänen, Christopher McVey, Oliver Zandén,

Kevin Holmén, Noah Söderberg, Besfort Zeneli,

Ahmed Qasem, Otto Vallentin, Jack Cooper Love

Ersättare: Simon Andersson (mv), Teodor Svensson, Stefan Ceganjac, Filip Gustafsson, Prince Isaac Kouame, Alexander Bernhardsson, Theo Lind.

Både Prince och Bernhardsson är tillbaka från skador, glädjande besked.


Anders Täreby, Steninge - tisdag 4 maj 2021 kl 12.08
Håller med, Lennart. Ett lag fullt med talanger!

Roland Dellton, Lerum - tisdag 4 maj 2021 kl 13.35
Enligt nät-BT: Joseph Okumu, 23, har fått sin skadedom.Elfsborgsstjärnan missar minst tre matcher. Besked om Rasmus Alm på torsdag.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 maj 2021 kl 14.47
BT om Okumu:

"”Okumu är borta från fotboll i två veckor”, skriver Lundblad i ett sms till BT."

”En skada runt hinnan i vaden”, beskriver hon det som."

Alm ska magnetröntagas imorgon och besked om skadan får vi på torsdag.

Det är ju tur att vi har tre mittbackar som håller Allsvensk klass.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 maj 2021 kl 18.50
U21 vet hur man ska göra mål. 5-0 mot Norrby. Borde varit 6-0 eftersom Väisänen fick ett nickmål bortdömt, felaktigt enligt mig. Väisänen gjorde det bra, en miss bara. Han och McVey gick av efter första halvlek.

Gert Björnalm, Borås - onsdag 5 maj 2021 kl 15.09
Erik Nilsson skriver: "Vi behöver så extremt mycket fart om det här spelet ska fungera och just nu är det bara Alm som har den". När Thelins fotboll fungerar så går det fort, händer mycket, blir tufft för motståndarna. Men när det inte funkar ser det mest trögt och intetsägande ut. Känns fortfarande som att det inte finns någon plan B. Och jag skulle fortfarande önska att vi kunde vårda bollen åtminstone lite mer, söka passningar lite mer. Det blir väldigt ofta en boll på djupet eller ett inlägg och därefter ett snabbt avslut, jag hade gärna sett att man lite oftare sökt den sista passningen. Visst, det växlar väl, men mot AIK så var det många halvtaffliga snabba avslut/skott som var ganska ofarliga för motståndarna.

En annan sak är att jag mer och mer saknar Väisänen. Både Okumu och Jarjue har en hög högstanivå och är oerhört spännande och spektakulära spelare, men båda vill gärna stöta och går bort sig för ofta. Då är det bra att ha en tryggare jämte som faller istället för stöter. Förhoppningsvis är Väisänen redo nu när Okumu behöver vila nån vecka. Därför lite oroväckande att han fortfarande inte spelat med är cirka en halvlek. Varför spelade han inte längre i U21-matchen så att han vänjer sig? Men vi får väl lite på det medicinska teamet.

Vi har många unga spännande spelare. Nackdelen är väl att det går lite mer upp och ner i prestationen. Det märks lite nu. Men sen är AIK ett tungt (,trist, osportsligt) lag att möta så vi ska nog inte gräva ner oss alltför mycket.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 5 maj 2021 kl 15.54
Gert>>> Att Väisänen och McVey bara spelade första halvlek var garanterat för att båda ska kunna starta mot Kalmar.

Att ta skott är aldrig fel, men man kan faktiskt begära att merparten av skotten ska hamna inom målramen och inte långt utanför. Bollen kan aldrig gå in i mål om skotten är utanför målramen.

U21 visade hur man ska göra. Norrbys målvakt var en av deras bäste och gjorde flera bra räddningar.

Baserat på vad jag såg tycker jag både JCL och Söderberg ska få gott om speltid på lördag. Kevin Holmén visade sig vara en jäkel på långa Okumupass. För övrigt var det flera bra insatser i U21, Broman började som högerback och i andra mittback, bra. Liksom Zandén på vänsterbacken. Unge Zeneli visade sig ha bly i dojorna, gjorde ett kanonmål.

Otto Valentin var flitig på vänsterkanten. Dyngeland hade väl bara en svårighet att ta hand om, det var när Väisänen tappade bollen precis utanför straffområdret, Norrbyspelaren blev fri i straffområdet, men Dyngeland gick ut och blokerade skottet.


Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 5 maj 2021 kl 17.14
Var hittar man en trygg jämte? Kanske Sven-E i Pistvakt?

Målvakter ska ta skott. Övriga ska skjuta.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 6 maj 2021 kl 0.09
Jan>>> Här är en riktigt trygg Jämte.

Fortfarande ingen jätterusning till omgång 5, just nu 41.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 6 maj 2021 kl 1.20
Lars>> Skammens rodnad färgar mina kinder. Jan???? Kan bara skylla på att jag skrev inlägget samtidigt som jag var på messenger med en kompis som heter Jan. Attans måste lära mig att göra en sak i taget.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 6 maj 2021 kl 11.27
Nu kan kan man vinna Simon Strands och Rasmus Alms signerade matchtröjor från 2020. Elfsborg lottar ut en vinnare bland dem som swishar 50 kronor för en hemmabiljett och har tippat rätt matchminut för Elfsborgs första mål mot Kalmar.

Apropå tippning så är det 47 som tippat omgång 5. Här det gratis och äran är priset.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 6 maj 2021 kl 13.13
Alm blir borta tre veckor enligt läkaren Matilda Lundblad, det skriver BT. Muskelbristning baksida lår.

Har vi tur kan Alm kanske spela mot Peking, men missar mötena med Kalmar FF, IK Sirius, Halmstads BK och Malmö FF.

Enligt mig ett tungt avbräck, Alm är som en Duracellkanin, löper enormt mycket och orsakar massor av problem för motståndarna.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 6 maj 2021 kl 20.53
Söndag 31 maj 2020 vann vi över Kalmar hemma med 5-0!

Låt vara att det var en fiktiv match mitt under pågående pandemi - men vad har förändrats sen dess? Repris?


Anders Hultin, Borås - fredag 7 maj 2021 kl 11.08
Tidigare fanns "Uefaranken" när man vill kolla vilka eventuella motståndare man skulle få i Europa. En grym sida utav en Malmösupporter som skrev om alla svenska lag, men han har tyvärr slutat att uppdatera.
Någon som vet en ranking sida eller liknande så att man kan få fantisera om kommande Europamotståndera för Eleganterna.

Fredrik Persson, Järna - fredag 7 maj 2021 kl 11.10
Elfborg-Halmstad flyttas till den 17 maj! Chans att vi kan få ta in 500 åskådare enligt fotbollskananlen!

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 7 maj 2021 kl 11.15
Anders H >> Jag brukar kolla Bert Kassies UEFA-sida.

Anders Hultin, Borås - fredag 7 maj 2021 kl 12.52
Tack Lars!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 7 maj 2021 kl 13.57
Kul intervju med Emelie Hultin, Guliganernas ordförande, i BT.

"Emelie Hultin var bara ett år och låg på en filt när hennes pappa och några av hans kompisar bildade Guliganerna 1991. Trettio år senare driver hon och den jubilerande supporterföreningen en medlemskampanj, som när detta skrivs tuffar på mot 600. "

Gå med i Guliganerna.

I nuläget är vi 53 som tippat omgång 5, senast var vi 64. In och tippa.


Roland Dellton, Lerum - fredag 7 maj 2021 kl 15.45
Enligt Officiella ingen Alexander Bernhardsson i morgon

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 7 maj 2021 kl 16.05
Dellton>>> När Bernhardssson inte fick spela mot Norrby förstod jag att hans skada dykt upp igen, detta eftersom han var med på bänken ihop med Prince. Prince fick hopppa in, men han fick ganska snart problem igen i ryggen.

Truppen med en bra video med Holst, Karlsson och Gojani som är mycket optimiska.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 7 maj 2021 kl 19.23
Ska bli intressant att se vilka tre som startar längs fram, övriga platser i stort givna.

Ndione eller Frick i mitten, tror det blir Frick. Okkels till vänster och Ondrejka till höger är väl en trolig lösning. Variant är att antingen Ndione eller Frick byter av någon av Okkels/Ondrejka.

Ett fräckt alternativ hade ju varit att sätta McVey som högerback och ha Johan Larsson på kanten, borde fungera, så varför inte testa?

I andra sedan kommer JCL in och utnyttjar att Kalmars spelare börjat tröttna och sätter ett eller två mål.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 8 maj 2021 kl 8.25
Det blir Okkels, Frick och Ondrejka som startar om man ska tro BT. Ondrejka som verkar riktigt ambitiös.

Kalmar har ett mycket försvarsstarkt lag, endast ett insläppt mål på 4 matcher, minst i Allsvenskan. Kan Elfsborg dyrka upp deras försvar?

Omgång 5 har nu 59 tippare, tippa du med.


Bo Andersson, Hässelby - lördag 8 maj 2021 kl 8.44
En Vasalundare i vårt tipsgäng har tippat X2 på alla system för dagens match. Jag har lovat en ölrunda till hela gänget om IFE inte vinner. Så grabbar, idag står mycket på spel!

Conny Johansson, Brämhult - lördag 8 maj 2021 kl 11.38
Som Lennart säger är Kalmar oerhört försvarsstarka och dessutom mycket organisatoriskt diciplinerade , tränaren Henrik Rydström har läst Elfsborg och vet precis hur han skall spela . Mycket talar för en 0-0 match men låt oss hoppas att ” di gule ” kan hitta rätt med en boll och att Rönning håller tätt bakåt . Hamnar vi i 0-1 underläge bli försvarsbussen parkerad och sannolikt matchen förlorad .

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 8 maj 2021 kl 11.58
3 timmar kvar att tippa och nu är vi 60. Vi fattas 4 st för att uppnå omgång 3. Det blir svårt idag mot Kalmar. Det gäller nog att göra första målet om vi skall vinna. Annars luktar det 0-0 lång väg. Ni som inte tippat ännu, gnugga geniknölarna o tippa. Förutom jag själv (JAG LEDER SAMMANLAGT) saknas 2 andra Lindhar. Övriga är välkomna.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 8 maj 2021 kl 12.16
Bo>>> Jag fruktar att det blir till att köpa öl. Har ju tippat seger, men vi har haft så svårt att dyrka upp täta försvar mot både Djurgården och AIK så 0-0 hotar.

Vilken klok kille Maudo Jarjué. Läs intervjun så förstår ni vad jag menar.

Fortfarande "bara" 60. In och tippa.


Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 8 maj 2021 kl 14.02
Knappt 1 timme kvar att tippa. Vi är nu 63 men vi kan bli fler. Det finns platser kvar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 8 maj 2021 kl 18.31
Bra första kvart, men sen?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 8 maj 2021 kl 18.38
Bäst i Elfsborg så här långt publiken.

Herman Thorell, Toarpsdal - lördag 8 maj 2021 kl 18.47
Jösses vad dåligt det är periodvis. Tur vi leder.

Herman Thorell, Toarpsdal - lördag 8 maj 2021 kl 18.51
Tack Leo!

Läs nya (från 8/5 kl 19.15) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!