Fredag 25/9  Sponsor: G.U.L.
Nästa tävlingsmatch: 27/9 17.30 (h) Göteborg

VG debatt - inlägg sedan 13/9 kl 0.00


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 13 september 2020 kl 11.04
BO>>> Två matcher kvar, mot Toarpsalliansen och Nittorps IK U. Seger mot Toarpsalliansen så är det 99,9% klart, för att Nittorps ska gå förbi krävs tre raka segrar, inklusive seger i sista matchen mot Elfsborg och dessutom måste Nittorp göra minst 28 mål mer än Elfsborg. Knappast troligt. Tabell division 4 Södra.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 13 september 2020 kl 11.55
Lennart - ser fram mot nästa säsong med liiiite mer tuggmotstånd. Hur som helst, kul att vi är med från början på denna långa och spännande resa.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 13 september 2020 kl 12.13
Idag ser vi fram mot en tung FFF-seger! Det skulle nog glädja Jesper, även om folk i hans moderklubb Böljan inte har mycket till övers för FFF.

Tror också AIK åker på en rejäl propp i Malmö, MFF torskar inte två i rad.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 13 september 2020 kl 12.28
Viva Falkenberg! Viva Varberg! Heja AIK (?). Heja Helsingborg (?). Typ.

Hasse Ekdahl, Borås - söndag 13 september 2020 kl 13.29
Falkenberg (ligger sist) men idag 14.30 FFF-IFK Gbg vinner 2-1 och 3 poäng !!!

Erik Nilsson, Linköping - söndag 13 september 2020 kl 13.58
Fint spel igår i första halvlek. I början av andra hamnade vi i brygga men med inbyte av Holst mot Gojani rättades det till. Fin fingertoppkänsla av Thelin där. Visserligen skapade vi heller inte så mycket framåt men släppte också till väldigt lite.

Jag börjar dock redan oroa mig lite för att Karlsson kommer försvinna. Visst, Alm och Frick kommer fortsätta göra mål och assist, men det är ändå Karlsson som är den stora låsdyrkaren. Det är förstås för tidigt, men Okkels har ännu inte visat varför vi rekryterat honom. Tycker i så fall Ondrejka visat mer, men kommer behöva lite tid.

Överraskad att man saknar Hümmet litegrann.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 13 september 2020 kl 15.19
Blåvitt har tur. Självmål av Wede och sedan skänker Al- Hakim en straff till Blåvitt som missas. Rättvisa skipad, men fortsatt 2-0 till Blåvitt.

Borde inte Al-Hakim gå till en ögonläkare. Att se en målad linje borde ju inte vara svårt, eller?.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 13 september 2020 kl 16.34
Trist, trist, trist med haltande tabell. Men bra att Bajen tappade poäng.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 13 september 2020 kl 20.29
Så klart att det är oroväckande att Karlsson lämnar, skärpan i avsluten är det som skiljer honom från övriga. Låt oss hoppas att Okkels, Ondrejka eller Bernhardsson tar klivet in och höjer sig ett snäpp.

Övriga resultat går dock med oss ganska bra överlag och vi ligger i slagläge trots fyra raka (svåra) matcher utan seger. Nu väntar (på pappret) lättare matcher framöver och nu avgörs det på riktigt åt vilket håll i tabellen vi går!

Jörgen Willborg, Borås - söndag 13 september 2020 kl 20.39
Toivonen erkänner, helt utan skam, att han försökte filma sig till en straff mot AIK. Ogenerat fusk får mig spyfärdig.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 13 september 2020 kl 21.34
Jörgen>> Jag tycker att man borde införa ett system där en trio erfarna domare går igenom matcherna i efterhand och straffar alla fuskare med avstängning. Speciellt de som filmar. Är så less på dessa fuskare. Ta Djurgårdaren som kastar sig när Frick gör mål!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 13 september 2020 kl 22.32
ALLT uppenbart fusk gör mig spyfärdig och skall bestraffas i efterhand. Hur skall man annars bli av med det?

Bo Andersson, Hässelby - måndag 14 september 2020 kl 8.13
Många spelare försöker skaffa sig fördelar på olika sätt. Men det slående i detta fall är att Toivonen helt öppet och som den mest naturliga sak i världen berättar att han är en fuskare. Det får en att fundera över om MFF har en kultur med låg moral och en omgivning som främjar fusk.

Kommer sponsorerna att ta avstånd eller speglar detta deras egna kulturer? I alla fall Folkvagn har ju en historia av fusk med gigantiska proportioner i Dieselgate.


Anders Täreby, Steninge - måndag 14 september 2020 kl 9.26
Bra resultat igår där Malmö och Hammarby spelar oavgjort. Kommande omgångar är minst sagt inspirerande för Elfsborg. Tre raka hemmamatcher på 10 dagar mot Mjällby, Häcken och Blåvitt. Nu finns chansen att närma sig Malmö, som i kommande omgångar möter Norrköping borta och Häcken hemma. Skönt att känna att vi är ett topplag igen!

Mikael Häggström, Borås - måndag 14 september 2020 kl 10.36
Tre hemmamatcher i följd i allsvenskan har Elfsborg inte haft sedan 1926/27. Då förlorades det mot IFK Norrköping 2-4, GAIS 0-5 och IK Sleipner 0-3.
Vad har hänt med det allsvenska spelprogrammet den senaste säsongerna ? Borta är kontinuiteten med lika antal hemma- och bortamatcher när jämnt antal omgångar är spelade. Att Elfsborg har tre i följd beror på att Djurgården eventuellt skulle spelat CL. Förstår inte heller varför inte Sirius-AIK kan spelas den 17 september. Blir en haltande tabell länge nu.

Erik Nilsson, Linköping - måndag 14 september 2020 kl 10.49
Intressant moraliskt ställningstagande att mena att det är sämre att vara ärlig om att man fuskat än att ljuga om det.

Alla fuskar om de får chansen, även Elfsborg, tyvärr genomsyrar det fotbollen. Vad värre är verkar de flesta inom fotbollen tycka att det är så det ska vara.


Henrik Eliasson, Örebro - måndag 14 september 2020 kl 11.02
Att man försöker fuska ska vi nog inte kalla ett MFF-fenomen. Jag minns en viss herr Nordmark göra ett patetiskt försök att falla i straffområdet i den gula tröjan för x antal år sedan och dylikt kan nog hända igen i vårt lag. Tyvärr är det så utbrett att ingen längre reagerar och man kan erkänna det utan att någon regerar heller. Dylikt borde videogranskas i efterhand och bestraffas. Sedan är det ju inte enkelt, oftast ingår en lättare beröring som förstärks och det utförs skickligt. Jag är övertygad om att det förekommer att man tränar på det...

Henrik Eliasson, Örebro - måndag 14 september 2020 kl 13.33
Illavarslande att när vi senast hade 3 hemmamatcher i rad så förlorade vi alla. Någon som minns det?

Mikael Häggström, Borås - måndag 14 september 2020 kl 15.15
Det är inte sällan som man överraskas av att invärvade spelare får stort förtroende direkt. Nu hoppas jag verkligen att jag har fel men Jeppe Okkels hade alltså svårt att ta en plats i Silkeborg i Danmarks andraliga. Hur många bänkspelare i Norrby hade fått förtroende att komma in mot såväl Malmö FF som Djurgården på bortaplan i allsvenskan?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 14 september 2020 kl 18.36
Mikael>>> Anledningen till att nyförvärv får starta är väl för att de ansvariga för värvningen hoppas att de köpt en diamant. Än så länge har väl inte inte Jeppe briljerat, men speltid är enda verktyget som finns för att slipa fram diamanten.

Vi får hoppas att Mikaels historiefynd inte upprepas, kanske får vi istället, drygt 90 år senare, se tre raka segrar?

Enda sättet att minska fuskandet är att i efterskott straffa syndarna med avstängning. Skulle inte förvåna mig om det finns spelare som övar in sätt att ramla "naturligt". Usch och fy.


Hans Josefsson, Storvreta - måndag 14 september 2020 kl 19.24
Om inte Odhströms önskemål om straff i efterskott blir verklighet kommer här några tips till Toivonen och andra amatörer på området.

De två sista är nästan i nivå med den klassiska Strömbergaren från 1985.


Conny Johansson, Brämhult - måndag 14 september 2020 kl 21.03
Fredrik Holst och Leo Väisänen avstängda mpt Mjällby , Joseph Okumu kommer tillbaka . Verkar som att vi sålde Jesper för billigt om man jämför med IFK Göteborgs försäljning av 17 årige backen Jesper Tolinsson till ett Belgiskt lag , Lommel SK i andraligan . Endast detaljer kvarstår innan kontraktsskrivning som är värt ca 25 miljoner för "blåvitt" . Han har gjort några U-17 landskamper och ca 10 A-lagsmatcher , jag begriper inte värderingen . Har inte sett honom spela men andra måste se en enorm potential i killen ?

Herman Thorell, Toarpsdal - måndag 14 september 2020 kl 21.24
Det blev väl ganska mycket status quo för topplagen i den här omgången (eller vad man nu ska kalla den senaste raddan av matcher).Idag nådde Häcken med nöd och näppe oavgjort mot Sirius, medan Norrköping blev omgångens vinnare. Jag hoppas vi tar 3 poäng mot Mjällby på torsdag, samt att det där laget från norr nollar Djurgården och att Malmö och Norrköping kryssar.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 15 september 2020 kl 18.21
På torsdag, alltså i övermorgon, är det fem(!) veckor sedan vi vann en match senast...

Falkenberg den gången och det var då det stod typ 4-0 efter tre minuter. Nu är det dags att köra över laget från Blekinge på samma sätt, tycker jag.


Conny Johansson, Brämhult - tisdag 15 september 2020 kl 18.59
Ikväll får vi veta hur länge Jesper stannar . AZ Alkmaar har en svår bortamatch mot Dynamo Kiev i ett enkelmöte i kvalomgång 3 till Champions Leauge .

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 15 september 2020 kl 21.11
Kiev vann!

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 15 september 2020 kl 21.46
Men innebär det per automatik att Jesper spelar en eller två matcher till med oss?

Hasse Ekdahl, Borås - tisdag 15 september 2020 kl 21.50
Jesper K: Mjällby, Häcken och IFK Göteborg.....Jättebra !!!

Conny Johansson, Brämhult - onsdag 16 september 2020 kl 8.11
Hoppas på en hejdundrade fotbollsfest - och avskedsföreställning av hela Elfsborg men framför allt av och för Jesper den 27 september på Borås arena i hans sista match . Motståndare är ju " blåvitt " så det vore ju dubbel glädje . Den 28 september tillhör han AZ . Mycket tråkigt att vi inte kan vara på läktarplats . Hoppas Elfsborg ihop med Guliganerna hittar på någonting.

Anders Täreby, Steninge - onsdag 16 september 2020 kl 9.10
Kul att vi får se Jesper i tre matcher till, även om det sannolikt blir lite lägre transfersumma nu. Med Jesper i laget kan vi definitivt ta tre segrar och det vore ju fantastiskt att få en repris på Anders Svenssons avskedsmatch hemma mot blåvitt 2001!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 16 september 2020 kl 11.03
Kul att Jesper får tre matcher till. BT:

"– Det känns surt att inte få spela Champions league i höst, det hade varit stort, säger Karlsson till BT."

"Nu vet du att flyttlasset går 28 september och att du har tre matcher (Mjällby, Häcken, IFK Göteborg) kvar att spela. Tankar?

– Skönt att veta vad som gäller, även om jag hade hoppats på att det skulle bli flytt snabbare än så med tanke på Champions league. Men nu är det samma fokus som gäller som tidigare, Mjällby först, sedan nästa match. Jag ska göra allt för att hjälpa Elfsborg att vinna de här tre matcherna."

Snacka om att Bernhardsson hade otur, att drabbas av två olika knäskador i samma knä. Lagets fysioterapeut Lars Göthfelt:

"– Det är egentligen helt sjukt, extremt olyckligt. Att vara tillbaka från en skada och bara spela en så kort stund innan en annan skada kommer – på samma knä."

Det mesta talar för att den forne ÖIS-aren blir borta resten av säsongen. Tråkigt. Det lilla jag sett av honom pekar på att den killen kan bli riktigt bra.


Herman Thorell, Toarpsdal - onsdag 16 september 2020 kl 11.20
Jesper spelar tre matcher till och av de matcherna är två mot lag på den undre halvan och en mot en toppkonkurrent. I den bästa av världar blir utfallet 9 poäng och jag tror stenhårt på det.

Peter Olsson, Borås - onsdag 16 september 2020 kl 11.30
Har det gått ut någon information om vad som händer med ens seriebiljetter och det man betalt för detta?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 16 september 2020 kl 15.30
Peter>> Information till seriebiljettsinnehavare.

Elfsborg satsar på matchsnack på sin Youtube-kanal inför mötena med Mjällby och Blåvitt. Boråsfotboll sänder på sin kanal på Youtube damernas matcher mot Toarpsalliansen och Nittorps IK U.


Magnus Eriksson, Stockholm - onsdag 16 september 2020 kl 20.00
Holst (avstängd) och Gojani (skadad) saknas i morgon.
Lär ju bli Nilsen, Holmén och Olsson från start på mitten då. Noah Söderberg är med i 19-mannatruppen och han är den enda naturliga centrala mittfältaren förutom de tre nyss nämnda. Men är han kvar i truppen när den bantats till 18 man? Jag hoppas det.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - torsdag 17 september 2020 kl 16.12
Hur bra är egentligen Elfsborg? Imponerande resultat hittills framför allt borta, när kontringsspelet är fantastiskt och alla jobbar så bra defensivt. Men nu gäller det hemma mot ett lag man bör vinna mot, om man ser till tabelläge, men det ställer krav på att själva inte åka på för många frisparkar emot sig och fasta situationer där Mjällby är starka. Krav på att ha ett större bollinnehav och låsa upp ett tätt försvar utan att missa passningar som ger kontring? Man hoppas att gulingarna klarar det, för vågar man säga att efter Karlssons flytt har Elfsborg ett mänskligt program med nyckelmatcher hemma , förutom Sirius. Det finns hopp om toppstrid trots frånvaron av Karlsson. Men jag tror fler behöver bidra till målskyttet från mittfältet, ett mål var är inte mycket och hittar motståndarna motmedel mot Elfsborgs kontringar, typ samlat lägre försvarsspel, är mittfältets genombrottsförmåga och passningssäkerhet nyckeln. Hoppas Holmen är värd sin lön och kan steppa upp till forna tiders kapacitet ikväll.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - torsdag 17 september 2020 kl 20.26
Ska de skapa skarpa chanser måste bollen passas mycket snabbare, hatar att se när flera rullar bollen under sulan. Oj då, billig straff får de nu och.... Stensäkert Karlsson MÅL!!! Håll detta nu och var aggressiva i presspelet.., på motståndarens planhalva. Fega inte ur och slarva inte med passningarna!

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - torsdag 17 september 2020 kl 21.07
Ok, stackars Tim..och Johan, men Karlsson har ju helt rätt i intervjun att man är inte tillräckligt hungriga runt straffområdet. Så många inlägg, men målvakt eller försvarare alltid först. Ganska lika i avslut på mål, trots spelövertag för Elfsborg- Ganska logiskt oavgjort tyvärr. Vi får se upp för Norrköping, DIF, Sirius och kanske Hammarby med nu.

Peter Olsson, Borås - torsdag 17 september 2020 kl 21.42
Jag tippade Elfsborg runt 7-8 plats innan årets säsong, så det är ju dumt att bli ledsen nu. Men å andra sidan vet man ju vad Elfsborg kan prestera när alla springer. Det var oerhört stillastående bitvis i andra halvlek.

Var Elfsborgs mål verkligen värt att döma bort för offside? Jag är såklart väldigt partisk här, men jag tycker inte att han inverkar så mycket på spelet.

Rönning, det där var inte bra alls, det var faktiskt till och med värdelöst. Men du har gjort så många djuriskt bra parader i år att det väl måste jämna ut sig någon gång.

Roland Dellton, Lerum - torsdag 17 september 2020 kl 22.05
Ett självmål och en målvaktstabbe och dessutom massor av felpass. Värst var vår lagkapten och lagets mest rutinerade spelare. Svårt att vinna matcher då. De som skall ersätta/komplementera Karlsson/Alm övertygar inte.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 17 september 2020 kl 22.50
Man kan inte både ta ett självmål och en grov målvaktstabbe i samma match om man ska vinna...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 17 september 2020 kl 23.16
Inte bra alls.

Krister Sandberg, Skoghall - torsdag 17 september 2020 kl 23.33
Den här känslan har jag upplevt många många gånger tidigare! En stensäker match som inte går att förlora. Räknar in 3 poäng och har den nya tabellen klar för mig redan innan matchen är spelad. Ja då går det som det oftast gör då. Besvikelsen är stor! Nä dags att bli pessimist igen! Nu 10 oavgjorda på 20 matcher!!

Peter Olsson, Borås - fredag 18 september 2020 kl 8.26
Man kan också säga 2 förlorade av 20. Det hade jag inte trott innan säsong.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 18 september 2020 kl 8.47
Många oavgjorda blir det. Vissa starka (borta mot Norrköping, Hammarby, Malmö och Djurgården), andra svaga (borta mot HIF och hemma mot Örebro, Varberg och Mjällby), övriga OK (hemma mot Hammarby och Sirius).

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 18 september 2020 kl 9.53
Det är bara att konstatera att det gick för långsamt igår. Mjällbys matchplan att dra ner tempot och rensa gick ju hem. Lagmaskinen Elfsborg kom aldrig igång. Visst skapades det en mängd kvartschanser och vi fick två mål bortdömda på offsidevinkningar, men det var som att flera spelare hade sirap i benen. Blir ju inte bättre av att man ger bort 2 mål.

Borta mot Mjällby var det ett helt annat spel, inställning 100 och alla i laget var beredda att löpa de där livsviktiga extra metrarna.

Det är uppenbart att Elfsborg har svårt att dyrka upp ett lag som satsar på försvar. Det går bättre mot lag som försöker anfalla.

Det tolkar jag som att vi slår Häcken.


Johan Nilsson, Göteborg - fredag 18 september 2020 kl 11.16
Karl-Henrik: svaret på din fråga från igår - "Hur bra är egentligen Elfsborg?" - är väl att vi har varit ungefär lika bra/dåliga hela säsongen. Det här var ännu en match i stil med 3-3 mot Varberg och Sirius. Laget fixar (ännu) inte att kontrollera matcher mot sämre motstånd och luckra upp lag som backar hem. Det skulle behövas en skicklig passningsspelare till på centralt mittfält, just nu är Simon O för ensam om de egenskaperna. Igår kompletterades han av Holmén och Sivert, som är mer skogshuggartyper.

Vår lägstanivå svajar en del. Men om vi fortsätter att hålla en så hög högstanivå som vi gjort i år så tror jag att stabiliteten kommer allt mer.

Och självklart: det är svårare att vinna när man släpper in sådana mål som vi gjorde igår.


Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - fredag 18 september 2020 kl 14.06
Är Oscar Hiljemark möjlig att få tillbaka i år? Han skulle göra god nytta i de ”lättare” hemmamatcherna där det krävs rörelse och passningssäkerhet framåt för att skapa chanser mot lag som vet hur man gör det svårt för Elfsborg på Arenan. Som Gefle förr eller Mjällby igår. Tänk vilka starka bortamatcher laget gjort i år och besvikelsen blir ju så mycket större om man inte kan slå Kalmar , Helsingborg eller ...AIK hemma. Naturgräs och bortaplan tar fram de rätta kämpatakterna, men det som sas inför hemmamatcherna förr: ”Vi måste hålla uppe bolltempot, så kommer det att gå bra..!” hör man inte nu. Och jfr. Anders Svensson, Ishizaki och en ung Holmen eller Bajrami hade ju en teknik som översteg dagens lag måste vi erkänna. Men visst finns det hopp om vara kvar däruppe i tabellen med tanke på återstående spelprogram ändå.

Jörgen Willborg, Borås - fredag 18 september 2020 kl 20.48
Viktor Claesson 2 mål och 2 assist i ryska ligan ikväll. Sveriges bäste fotbollsspelare är TILLBAKA!

Hasse Ekdahl, Borås - fredag 18 september 2020 kl 21.23
Viktor Claesson 2 mål och 2 assist.... Krasnodar vann !!!!!

Conny Johansson, Brämhult - söndag 20 september 2020 kl 10.53
Imorgon är vi fria från avstängda spelare och kan mönstra den starkaste uppställningen . Vill se ett offensivt , tempostarkt och hungrigt Elfsborg som styr matchen och där alla jobbar för varandra över hela banan i 90 minuter eller tills att domaren blåst av .Vi skall visa vem som äger matchen , vi har revansh att fordra för nederlaget i våras och den skall vi ta. Är trött på ursäkter och halvmessyrer det är 3 poäng som gäller .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 20 september 2020 kl 12.18
Damfotboll idag klockan 17. BoråsFotboll visar matchen mot Toarpsalliansen.

46 har hittills tippat omgång 21. 14:30 sista chansen.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 20 september 2020 kl 16.31
Den gamle mannen har åter gjort bort sig (”bjudit på sig själv” påstår han).

Som stor anhängare till Elfsborg är han alltid på hugget och tror sig veta allt om laget vilket i måndags visade sig stämma dåligt.

Han hade just varit och handlat i den lokala butiken och i kassan bredvid tyckte han sig se en av sina idoler packa sin kasse med varor. Spelaren ifråga är bl.a. känd för sina många gula och röda kort.

Den gamle mannen bestämde sig för att utsätta spelaren för ett practical joke och ställde sig utanför utgången för att vänta in honom.

När han passerade den gamle mannen lyfte denne armen högt upp i luften, stirrade med argsint blick på den andre och ropade med myndig stämma: RÖTT KORT Strand!

Favorithustrun har nu uppmanat den gamle mannen att inte visa sig offentligt på byn i fortsättningen och kräver att han omedelbart beställer tid för synundersökning...


Bo Andersson, Hässelby - söndag 20 september 2020 kl 17.42
Känner för dig CvZ. Skulle tyvärr kunna göra det samma...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 20 september 2020 kl 19.09
Damlaget spöade Toarpsalliansen med 7-0 och säkrade seriesegern. Nittorps IK U har visserligen en teoretisk chans, men då krävs seger över både Kronäng och Elfsborg. Har svårt att tro att Elfsborg skulle förlora med 12-0. Tabell.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 20 september 2020 kl 23.40
Morgondagens match känns extremt viktig. Det lag som vinner lär har mycket god chans att ta medalj i serien. Och det är nog även absolut sista chansen att försöka närma sig Malmö. Hög tid för en trepoängare till Elfsborg nu och revansch för katastrofen i Göteborg. Men Häcken kan vara grymt bra när de får till det. Blir en tuff uppgift för Elfsborg.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 21 september 2020 kl 9.08
CvZ >> Visste "Strand" vem Strand är?

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 21 september 2020 kl 9.20
Trots att Malmö leder serien klart är det anmärkningsvärt hur svaga de är mot övriga topplag. Mot Norrköping har de tagit 2 poäng av 6 möjliga. Mot Elfsborg 1 av 6. Häcken har de hittills bara mött en gång, oavgjort. Enda segern mot ett topplag kom mot Djurgården i våras. Alltså en enda trepoängare för Malmö mot dessa lag på de sex matcher de hittills spelat.

Det är med andra ord ingen särskilt stark årgång av Malmö vi ser. Däremot är de effektiva på att vinna mot de lägre placerade lagen. Där t ex Elfsborg tappar poäng mot Mjällby, Varberg osv tar Malmö ofta stabila trepoängare. Där finns skillnaden mellan lagen.


Roland Dellton, Lerum - måndag 21 september 2020 kl 11.10
Ikväll har Elfsborg möjlighet att knappa in på Malmö och utöka försprånget till Norrköping och Djurgården, som alla tappade poäng under söndagen. Vi har haft sådana tillfällen tidigare, men oftast har det inte gått som vi önskat. Vågar vi hoppas på ett "underverk" ikväll??

Fredrik Sigurd, Borås - måndag 21 september 2020 kl 12.40
Vill minnas att MFF har kryssat mot både Varberg och Mjällby?

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 21 september 2020 kl 12.53
Fredrik: Självklart har även MFF "onödiga" poängtapp - men färre än övriga topplag. Jag tycker bara det är intressant att de inte har kvalitet att vinna oftare mot toppkonkurrenterna. En seger, fyra oavgjorda, en förlust är deras facit så här långt.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 21 september 2020 kl 20.43
Nu är de gule i fullständig brygga, makalöst att de håller nollan fortfarande. Jag förstår att de kunde göra sex i våras.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 21 september 2020 kl 20.44
Strand kommer in. Hoppas det inte hoppar in nån gammal gubbe och skriker: RÖTT KORT!

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 21 september 2020 kl 20.51
Hur många poäng har gulsvart tappat i slutminuterna?

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 21 september 2020 kl 20.56
Känns väl som om Malmö säkrade guldet ikväll. Och om inte Elfsborg börjar ta trepoängare snart lär det inte bli några medaljer till gulsvart. :(

Magnus Eriksson, Stockholm - måndag 21 september 2020 kl 21.01
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX.

...och ytterligare ett X


Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 21 september 2020 kl 21.01
Häcken var riktigt bra i andra halvlek och var någonstans var Elfsborgs mittfält? Det var bara en tidsfråga innan de skulle göra ett mål. 12 skott på mål hade de. Olsson kan ofta vara bra en dryg halvlek , men mot slutet på matcherna orkar han inte. Utan Rönning hade vi varit ett mittenlag faktiskt.

Herman Thorell, Toarpsdal - måndag 21 september 2020 kl 21.02
Ja, det hängde i luften ganska länge men fan vad synd för Tim att det inte fick bli hans match hela vägen. Satan vad bra han var idag.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 21 september 2020 kl 21.03
Tror Häcken slår Malmö om de gör en hel match som andra halvlek.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 21 september 2020 kl 21.13
Både vi och IFK har otroligt nog elva oavgjorda hittills i år. Nån som vågar tippa annat än X på söndag?

Tappet mot Mjällby var surt, men idag kunde man inte direkt klaga. Häcken hade ett par ruskiga chanser före kvitteringen.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 21 september 2020 kl 21.14
Positivt ändå, Gråvitt på kvalplats!

Anders Täreby, Steninge - måndag 21 september 2020 kl 22.07
Så surt att Häcken lyckades kvittera, men samtidigt rättvist. Svår matchbild sista 20 minuterna, fullt naturligt att Häcken får tryck på oss. Vi skapar en del fina lägen att göra 2-0 men Dahlberg var ju sjukt bra, precis som Rönning. Att Frick inte fick göra mål på nicken nära mål är ju otroligt.

Vi ligger 3:a efter 21 matcher och har bara två förluster, jag är oerhört nöjd med säsongen hittills! Vi är åter ett stabilt lag som kan utmana alla lag. Thelin får efter några tuffa år äntligen skörda lite framgångar. Har faktiskt svårt att förstå att vissa bara måste försöka hitta något att gnälla på just nu...

Alla matcher som är kvar är svåra på sitt sätt men jag måste ändå säga att Elfsborg har ett på pappret mycket bra program kvar. Mycket kan hända!


Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 21 september 2020 kl 23.22
4 poäng på de 5 senaste matcherna och ändå en tredjeplats.

Hela övre halvan verkar helt vara ur form medan den undre har börjat röra på sig (med något glädjande undantag) så vi får vara oerhört tacksamma att inga andra topplag levererar.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 21 september 2020 kl 23.33
När flera av våra tidigare spelare har lämnat oss för vidare äventyr eller efter att ha lagt skorna på hyllan så har tyvärr de flesta av dem inte blivit hyllade på Arenan i samband med deras sista matcher.

Därför har jag en liten idé inför Jeppes avslutning i den gulsvarta tröjan på söndag. Låt oss samlas unisont utanför Arenan efter matchen mot Blåvitt för att ge honom det tack och den hyllning som han så väl förtjänar. Kan någon ta tag i detta eller är det en dålig idé? Kanske går det inte att hinna dit snabbt nog efter att vi har sett matchen på TV?


Christer von Zweigbergk, Viskafors - tisdag 22 september 2020 kl 11.33
Att vi blir så utspelade som vi blev i går de sista 15-20 minuterna visar på stora brister, särskilt när det sker på hemmaplan. Det kännetecknar inte ett topplag och om vi ska vara kvar i topp resten av säsongen så måste genomgripande förändringar ske, dels mentalt och dels taktiskt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 22 september 2020 kl 12.44
Instämmer med CvZ. Att bli så totalt utspelade är inte godkänt. Jag fattar inte att tio spelare samtidigt drabbas av totalförlamning. Om man blir så pressad så måste man ju dynga iväg bollen så långt bort det bara går för att kunna flytta upp spelet, men inga rensningar utan småduttande som tillät Häcken att enkelt ta bollen och fortsätta pressen.

Även om det inte varit riktigt bra nu på slutet så är vi i alla fall så mycket bättre än söndagens motståndare, Blåvitt. Snacka om att en del av deras så kallade supportrar är hjärndöda. Hota det egna lagets spelare.


Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - tisdag 22 september 2020 kl 14.02
Håller med om att återstående program ser mänskligt ut, ifall laget har ett bra grundspel, passningskicklighet och driv på hemmaplan. Men svaret hur bra laget är i år får vi först efter 30 omgångar. Och hur mycket laget utvecklats under Thelin får man bedöma då. Helt klart att Jesper Karlsson utvecklats, för ärligt talat har han inte varit tillräckligt bra den första tiden här. Faktiskt kände jag igen saker nu mot Häcken som jag tycker är lite brister i hans spel: Stanna upp och stå stilla mot en back istället för att utnyttja den rörelse som finns i spelet när bollen kommer till honom eller att spela lite nonchalant, med för små mariginaler i fel läge på plan, vilket Kaib och några till också har problem med. Men har man ett skott och kvickhet som Karlsson av hög Europaklass är man värd miljoner i Europa. Vi får se om spelskickligheten på hemmaplan utan Karlsson räcker till för en plats däruppe i tabellen. Jag ifrågasätter konditionen hos flera spelare också Frick, Olsson även Nielsen faktiskt.. dock inte Holst eller Kaib. Och den effektiva bortataktiken tätt försvar och kontring på ett par snabba spelare har ju varit poänggivande mot lag däruppe i tabellen, men hemmaplan ställer högre krav på spelskicklighet och teknik i högre tempo med bollen, för att slå ut ett samlat försvar. Sirius är ju imponerande och den matchen borta blir inte lätt, utan Karlsson.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 22 september 2020 kl 15.03
Christer,
Det låter som en rolig idé. Ta gärna tag i det! Det hade nog Jesper uppskattat.

Emelie Haglund, Borås - tisdag 22 september 2020 kl 18.42
Nu kör vi en ny budgivning där lägsta bud vinner!
Och inte vilken som helst.
På söndag spelar Jeppe Karlsson sin sista match i Elfsborgströjan.
Så därför auktioneras en tidigare matchanvänd tröja från Jeppe K ut.
ALLA PENGAR GÅR TILL IF ELFSBORG!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - tisdag 22 september 2020 kl 19.39
Jäkla konstig känsla just nu, man är både nöjd och besviken på samma gång. Har aldrig upplevt detta med Elfsborg tidigare, det har antingen varit svart eller vitt!
Nöjd över säsongen som helhet och det fartfyllda spelet, besviken på alla tappade ledningar till oavgjort i slutet av matcherna. Det KUNDE varit så mycket roligare tabelläsning om inte bollen varit rund och gräset varit grönare!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 23 september 2020 kl 11.59
Elfsborg har inte haft tur med domarna i år. Mot Häcken var det den "bäste" i Allsvenskan, Glenn Nyberg, som dömde. Inte var han bra. I första halvlek blåste han inte när Alm knuffades omkull precis utanför straffområdet. Gult kort till en Häckenförsvarare och en frispark i kanonläge borde det varit, men inte då.

Elfsborg och linjedomare är ju heller ingen hit. Återigen var det Alm som drabbades. I andra halvlek blir han elegant frispelad, men linus på linjen viftar eftersom han blev så ren. Reprisen visade dock att Alm inte alls var offside.

Grattis till damlaget som blev seriesegrare efter det att Kronäng i måndags slog Nittorps IK U med 3-2. Jag hoppas att laget slår Nittorp på lördag så att vi går obesegrade genom serien.


Emelie Haglund, Borås - torsdag 24 september 2020 kl 22.41
Jag gillar att tjata/påminna, speciellt för en god sak!

Buda hem Jeppes matchanvända tröja med signatur!

LÄGSTA UNIKA BUD VINNER!
Lägsta bud som får läggas är 25 kr.

ALLA PENGAR GÅR TILL IF ELFSBORG.

Ivar Tengklint, Glommen - fredag 25 september 2020 kl 15.48
Såg att Magnus Haglund smittats med covid 19, likaså HBKs skyttekung Wedesheim Paul. Tråkigt men hoppas de kryar på sig!

Läs nya (från 25/9 kl 16.36) / dagens / äldre inlägg

Skriv inlägg!