Torsdag 2/7  Sponsor: Henrik Svensson, Varberg
Nästa tävlingsmatch: 5/7 14.30 (h) Malmö

VG debatt - inlägg sedan 30/6 kl 18.00


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 30 juni 2020 kl 20.01
Här 6 mål av Campos i Pumas. Så varför inte Rönning på topp då och då?

Herman Thorell, Toarpsdal - onsdag 1 juli 2020 kl 10.10
Hua, Norrköping borta ikväll och det känns läskigt, trots att du gule har imponerat på mig hittills. En svit bryts på ett eller annat sätt, antingen di gules förlustfria eller Norrköpings endast vinster. Jag hoppas på det det senare, men fan vet.

Erik Nilsson, Linköping - onsdag 1 juli 2020 kl 15.24
Jag tror Norrköping kommer pressa ner oss ikväll, men det finns chans att hålla nollan och kontra in ett mål.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 1 juli 2020 kl 15.57
Peking har gjort ruggigt många mål, även mot bra motstånd. Nollan blir nog svårt att hålla.

Conny Johansson, Brämhult - onsdag 1 juli 2020 kl 17.35
Swishade precis en soffbiljett , samtidigt skall jag spela 2-1 till Elfsborg . Ikväll hoppas jag det lossnar .

Bertil Lindh, Trollhättan - onsdag 1 juli 2020 kl 18.06
Vi har tidigare krossat Norrköping på bortaplan. Vi har ju släppt in minst mål av alla i allsvenskan. Gör vi ånyo en stabil insats i defensiven och att vi får till ett snabbt omställningsspel. Då finns en riktig segerchans. Men i vårt interna tips har jag dock tippat Norrköpingsseger med 2-1. Fegspel känns det som. Knappt en timme kvar till avspark. Heja di gule. Åt helvete med pandemin. 2020 året med 0 åskådare. Jag vill vara där.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 1 juli 2020 kl 19.08
VG:s medeltips för dagens match är Peking - IFE 1.67 - 1.26. Surgubbetips eller realism? Vi vet snart.

Själv tippade jag 1-1, som jag i skrivande stund inte alls tror på. Det blir betydligt fler mål ikväll.


Henrik Eliasson, Örebro - onsdag 1 juli 2020 kl 19.53
Finns hopp om att surgubbarna får fel....

Jörgen Willborg, Borås - onsdag 1 juli 2020 kl 20.55
Bra kämpat och försvarat, tyvärr orkar vi inte hålla huvudena kalla och ett par onödiga juniordribblingar i fel lägen på slutet gav tappad poäng. Gillar inte bytet Olsson mot Hümmet på slutet, vad var tanken med det?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 1 juli 2020 kl 20.58
Lite surt att tappa segern på övertid. Än en gång avgör linjedomaren. Om det inte var straff borde det varit frispark eftersom pekingspelaren börjar dra i tröjan.

Niclas Fridén, Mullsjö - onsdag 1 juli 2020 kl 21.11
Dåligt att vi inte kunde hålla undan. Riktigt stressat mot slutet. Annars får man vara nöjd med en poäng borta mot Norrköping. Solklar straff i min värld men jag är kanske färgad Fortfarande obesegrade... Thelin har verkligen fått till försvarsspelet i år. Ser trots allt lovande ut.

Daniel Oskarsson, Borås - onsdag 1 juli 2020 kl 21.45
Synd att det är två försvarstabbar av anfallare som ställer till det. Karlsson förra matchen. Idag Ndione som väljer att försöka dribbla av två gubbar utanför straffområdet istället för att rensa.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 1 juli 2020 kl 21.47
Jag tycker om Ndione, men idag kostar han oss segern ihop med stinsen på kanten. Varför stanna upp och låta försvaren komma ikapp? Nåväl det kan förlåtas, men inte när han står och dribblar vid straffområdet med tre minuter kvar och tappar bollen. Dynga bollen långt åt helvete.

Simon Olsson och Okumu tävlar om vem som var bäst.


Peter Olsson, Borås - onsdag 1 juli 2020 kl 22.14
Glöm inte Rönning.

Roland Dellton, Lerum - onsdag 1 juli 2020 kl 22.22
Simon Olsson, Okumu och Rönning är väl de största hjältarna ikväll. Tyvärr håller de inbytta spelarna inte samma klass som startspelarna. Hade Simon Olsson inte orkat några värdefulla minuter till?? I mina gulsvarta ögon berövades Elfsborg på en straff. Varför lät huvuddomaren sig övertalas? Var han så osäker på dömd straff och utdelat gult kort??

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 1 juli 2020 kl 22.50
Dellton>>> Både McVey och Ondrejka var väl så bra som startelvan, Hummet kom in sent och det är inte lätt. Tror bytet var både taktiskt och att Olssson var trött, inget fel av Thelin.

Den ende som kom in och inte höll måttet var tyvärr Ndione. Givetvis skulle han haft straff, men i slutet så dribblar man inte utanför eget straffområde utan dyngar bollen så långt bort det bara går.

Rönning var mycket bra, men så var många andra. Fast bäst Olsson och Okumu.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 1 juli 2020 kl 23.13
Ndione har ingen tur. Mot Örebro ett korrekt mål avblåst, mål, tre poäng till Elfsborg. Korrekt straff bortdömd och återigen mål på straffen 3 poäng till Elfsborg.

Erik Nilsson, Linköping - onsdag 1 juli 2020 kl 23.20
Det är verkligen skitkul att se Ondrejka. Bara en tidsfråga innan han hamnar i målprotokollet.

Daniel Davidsson, Sandared - onsdag 1 juli 2020 kl 23.21
Vet att det finns både plus och minus med VAR. Men hade vi haft det i Allsvenskan hade vi med all säkerhet haft 4 poäng till. Men sånt brukar jämna ut sig i längden...

Peter Olsson, Borås - torsdag 2 juli 2020 kl 8.28
Måste säga att Elfsborg, med hjälp av Thelins "nya" system är otroligt spännande i år. Det jag funderar på är om det alltid är så här Thelin har önskat att laget skulle spela, men att det tog 3 år för gubbarna att lära sig det. Å andra sidan sitter ju Okumu, Väisänen och Alm som gjutna i spelet redan.

Magnus Andersson Neumann, Borås - torsdag 2 juli 2020 kl 8.55
Det var tyvärr inte bara Ndione som drällde med bollen i slutet, det gjorde även Hümmet och Karlsson. Det såg väldigt naivt och orutinerat ut av dessa tre unga herrar. Annars gjorde vi en bra match där Rönning och Okumu var bäst, men jag vill även nämna Holst som varit förvånansvärt bra i sin nya roll. Surt med måltapp i slutet, men ingen kan väl påstå att det var annat än rättvist att Peking fick med sig poäng. Straffsituationen var rörig, men när man (till skillnad från domare och ass domare) får se 75 repriser så ser det ut som att Ndione borde fått straff. Sånt får vi leva med när vi inte har VAR, det är omöjligt att alltid döma rätt likt att det är omöjligt alla passningar under en match går rätt. Jag tror det bara är en tidsfråga innan vi har VAR i Allsvenskan.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 2 juli 2020 kl 10.37
Även om Elfsborg hade fått 4 poäng med VAR så är jag ändå skeptisk. VAR förstör spelet genom fler avbrott. Är övertygad om att felaktiga domslut jämnar ut sig över en säsong. Borta mot Häcken så hade vi ju domaren med oss som inte dömde straff till getingarna.

Att Peking fick en poäng var väl kanske inte alls orättvisst med tanke på alla deras chanser, men jag tycker fortfarande att det är surt att vi inte kan lära oss att rensa. Som flera noterat så är det inte bara Ndione som jag väl hårt hängde ut igår, inte så illa ment som det blev skrivet i upphetsningen efter att vi tappade segern på slutet.

Kan inte Thelin ta in Leif Målberg och ha en genomgång? Leif och hans brorsa visste hur man rensade. På den tiden var det ju dessutom bara en boll så när den sparkades upp på läktaren eller bortanför vanns värdefull tid.

Tycker fortfarande att det är surt att domaren inte håller fast vid sitt beslut om straff. Enligt mig har han ju betydligt bättre uppsikt från sin postion bakifrån om vad som sker än vad Linus på linjen har. Döm själva: Dplay.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 2 juli 2020 kl 10.42
Glämde skriva att om domslutet om straff skulle ändrats så skulle det varit till frispark för ELfsborg eftersom försvaren börjar dra i tröjan där. Aldrig att Norrköping skulle fått frispark, aldrig!

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 2 juli 2020 kl 10.49
I slutändan kan man inte säga annat än att Norrköping var värda kvitteringen. Även om det alltid är surt att tappa poäng i slutminuterna.

Elfsborg är sevärda och respektlösa i år. Kan bli en riktigt fin säsong.


Magnus Andersson Neumann, Borås - torsdag 2 juli 2020 kl 10.55
Vårgårda - du har intressanta poänger kring VAR. Men jag tror inte att vi supportrar kommer att acceptera matchavgörande feldomslut i längden om det finns teknik som kan rätta till det. Jag tror att det med tiden kommer att bli bättre och det gäller att bestämma sig exakt när man ska använda sig av VAR eller inte. Ett konkret exempel, själv är jag även Liverpoolsupporter och vi missade ligatiteln mot Mantjänster Citty förra säsongen med en boll som inte var över mållinjen med mindre än två centimeter, men samtidigt känns det som att det accepterades eftersom det blev rätt, vilket var helt omöjligt att se med blotta ögat.

Som sagt det var flera som drällde med bollen i slutet igår så Ndione ska inte bära hundhuvudet. Vi vinner, förlorar och spelar oavgjort som ett lag tillsammans. Ndione är fortfarande ung och under utveckling, han kommer att bli en gulsvart tillgång.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 2 juli 2020 kl 11.43
Magnus A>>> VAR kan innbära att matcher stoppas i bortåt tio minuter. Det hände i mötet Tottenham mot Sheffield United förra säsongen och då handlade om en tå som var offside. Sheffield United fick även ett mål bortdömt (haha jättebra) mot Aston Villa eftersom de sju målkamerorna lyckades missa målet på grund av spelare och annat. Så någon 100%-garanti finns inte.

Enligt min åsikt så skulle det vara mer önskvärt att en domarpanel i efterhand dömde fuskande spelare till avstängning. Det är ett längt större problem med filmingar och tjuvtricks än felaktiga domslut.

Håller med om att vi vinner och förlorar som ett lag. Alla kan göra missar, så även jag som var allt för snabb på tangentbord igår och attackerade en enskild spelare. Lovar att bli (åtminstone försöka) en bättre människa.


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 2 juli 2020 kl 13.41
Som publiken sjunger i England (på den tiden det var publik på matcherna, alltså) medan de väntar på ännu ett VAR-beslut: "It's not football, it's not football, it's not football anymore."

Men jag tror både tv-bolagen och många tv-tittare vill ha VAR. Det blir längre sändningar och ett extra spänningsmoment för alla som tycker att själva fotbollen är långtråkig.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 2 juli 2020 kl 13.51
Johan N>> Tror du är närmast sanningen om VAR. Folk på läktarna, när dessa finns, tror jag är mindre roade av detta.

Dessutom avhumaniseras fotbollen. Varför ens ha domare på plan, spara pengarna och låt en robot döma. Om roboten är osäker publiceras telefonnummer i rutan så att folk i soffan kan rösta på om det var straff eller inte. Precis som i Let's dance eller Idol.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 2 juli 2020 kl 14.34
Glömt bort att nämna Simon Strands enorma hemrusning som stoppar Christoffer Nyman.

Henrik Eliasson, Örebro - torsdag 2 juli 2020 kl 16.17
Vore intressant att se statistik på hur långt våra spelare springer under en match i år och jämföra med för ett par år sedan. Fast skillnaden är kanske bara att de inte längre springer som yra höns?

Erik Svensson, Göteborg - torsdag 2 juli 2020 kl 17.08
Bra skalp om än surt igår. Hatten av för Norrköping som spelar så bra fotboll.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 2 juli 2020 kl 22.26
Noterar att IFE har alla Stockholmslag bakom sig i tabellen. Synd att jag är pensionär och inte kan glida in på kontoret i Kista imorgon.

Läs nya (från 2/7 kl 23.00) / dagens / äldre inlägg

Skriv inlägg!