VG debatt - inlägg sedan 7/4 kl 0.00


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 7 april 2021 kl 10.11
Vi har haft och har rätt mycket skador i vinter, men det är ändå inget mot göteborgslagen. GP skriver att Häcken har och har haft 16 skadade spelare under försäsongen och IFK 13. Andras Alm har en del intressanta tankar om att den korta vintervilan (pga att Allsvenskan avslutades rekordsent 2020) kan ha ställt till det, spelarna har inte fått den längre viloperiod som deras kroppar behöver. Han nämner också den starka kylan i vintras som en tänkbar faktor. Roland Nilsson menar däremot att allt har varit otur och att alla skador har kommit i närkamper som inte har gått att undvika ... Snacka om att man får en känsla av att Alm är en mycket noggrannare och mer analytisk tränare än Nilsson.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 7 april 2021 kl 11.32
Johan>> Är övertyga om att Alm har rätt. Samma sak har skett i England där det knappt blev någon vilotid alls mellan säsongerna. Exempelvis Sheffield Wednesday har haft troligt många och ofta långa skador.

Ser vi på Elfsborg har vi ju också haft fler skador än normalt, men jämför vi med IFK och Häcken är det ju ingenting.

Elfsborg har ju ett mycket aktivt förebyggande arbete mot skador.

Ser vi på skadorna just nu så är det ju enbart två som tvingats till operation, Simon Olsson som fick plocka en benbit ur foten som ingen upptäckte var skadad i slutet av förra säsongen och så Leo Väisänen som ju skadade sig i en landskamp ifjol. Resten av spelarna har ju varit borta några veckor på grund av vad jag förstår skador som upptäckts i tid.

Frick var väl borta fyra veckor och även om han inte är i form ännu så är det väl inte långt borta.


Isak Edén, Göteborg - onsdag 7 april 2021 kl 15.08
Hej!

Några av er har säkert lyssnat genom åren på oss i Gulsvart Göteborg när vi poddat efter matcherna. Tänkte därmed meddela att vi numera bytt namn på podden till Gulsvart Elegans och kommer enbart finnas på Spotify framöver. Krävs dock inget premium-abbonemang för att lyssna utan det är helt gratis. Sök på "Gulsvart Elegans" så dyker podden upp och bara att följa så missar man inget avsnitt.

Vi kommer podda två gånger i veckan under säsongen och har ett långt rykande färskt avsnitt ute där vi går igenom hela truppen. Hoppas ni hittar över till "nya" plattformen och uppskattar podden.


Conny Johansson, Brämhult - onsdag 7 april 2021 kl 16.24
Gustav Broman, 19, fick chansen på försäsongen. Han tog den – och belönas nu med ett A-kontrakt i Elfsborg. – Han har visat att han är värd en permanent plats, säger klubbchefen Stefan Andreasson.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 7 april 2021 kl 18.37
Mycket välförtjänt att Broman får förlängt året ut.

Tipset har inga nya idag. 48 tabell- och 38 siffertips.


Christofer Wärnlöf, Vedum - onsdag 7 april 2021 kl 22.32
Varför kan inte Elfsborg spela som Bayern Munchen...?

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 8 april 2021 kl 9.21
... eller som PSG?

Christofer Wärnlöf, Vedum - torsdag 8 april 2021 kl 9.59
...till Bayerns fördel i bollinnehav måste det varit: 65% - 35%
... det måste varit 35 - 5 i målchanser...
... för att inte glömma bort vilka som var roligast att titt på..

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 8 april 2021 kl 10.29
Bayern Munchen, PSG??? Har ni glömt matchen mot MFF? Går det att spela bättre?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 8 april 2021 kl 10.58
BT-Sporten tippar Elfsborg som fyra, reportrarna varierar mellan 4 och 5, en tippar Elfsbrg som sexa.

Apropå att tippa. Nu är det bara två dagar kvar till dess att Allsvenskan startar. Trots det ännu ingen rusning till Tipssidan. 53 tabell- och 39 siffertips så här långt.

BT skriver om Anthony Elanga som är med i Manchester Uniteds trupp när laget möter Granada ikväll. Lite kul är det ju att Elfsborg är hans moderklubb. Han spelade ju några år i ungdomslagen innan han som 11-åring flyttade till England.


Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 8 april 2021 kl 11.23
Nu har tagit mig samman och tippat tabelltipset. Har IFE som nr 7. Ut åker Sirius o Östersund o svenska mästare blir Häcken. I omgångstipset är det nu 52 timmar kvar att tippa. Som Vårgårda skrev har 39 tippat hittills och det finns plats för många fler. I Fjol var vi 73 som tippade omgång 1 så nu fattas vi 34 stycken för att nå 2020. Ni som redan tippat värva en kompis, barn, barnbarn, föräldrar, mor- o farföräldrar, kusiner o annat löst folk. Själv tippar jag slutgiltigt på lördag. Lycka till alla, men jag själv vill vinna.

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 8 april 2021 kl 11.26
Nu är vi 40 st. Kom igen o tippa.

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 8 april 2021 kl 11.31
Christoffer, det är en av de många saker som jag tycker är intressant med de senaste årens fotbollsutveckling: bollinnehav är inget särskilt bra mått på vilket som är det bästa laget längre. Jag älskade på många sätt den epoken när lag som Barcelona och Elfsborg höll bollen och kortpassade i timmar (kändes det som), i jakt på någon öppning i motståndarnas parkerade buss. Det var ett vackert sätt att spela fotboll på. Men jag älskar också att lagen hittade motmedel mot det, i form av snabba återerövringar och kontringar. Bayern pressade PSG ända ner i eget straffområde, men när hela laget står så högt tar man också risker - med två, tre snabba passningar hade PSG plötsligt spelat sig igenom pressen och fick automatiskt en målchans.

Elfsborg 2020 var ju ett lag som tog fler poäng borta än hemma, som gärna lämnade över bollinnehavet till motståndarna och som hade Karlsson och Alm som våra Neymar och Mbappé.

Med detta menar jag inte att argumentera mot dig, jag tyckte det var en suverän match igår (eller rättare sagt första halvlek, för sedan stängde jag av). Det är bara kul att se hur fotbollen ständigt utvecklas


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 8 april 2021 kl 11.52
Och ursäkta att jag skrev Christoffer, du heter ju Christofer!

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 8 april 2021 kl 14.34
Nu är 42 st. De som placerade sig 1-10 har 6 tippat, 11-20 har 6 tippat, 21-30 8 tippat, 31-40 6 tippat och 41-50 har 7 tippat. Vidare 51-60 2 tippare, 61-70 2 tippare, 71-80 2 tippare, 81-83 1 tippare. Vidare har tillkommit 2 st nygamla tippare. Det finns ingen helt NY hittills.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 8 april 2021 kl 15.21
Vill ni veta hur Elfsborg klarat av seriepremiärerna de senast 96 åren? Kolla då in statistikoraklet Mikael Häggströms detaljerade inlägg om just detta inför den 97:e seriestarten sedan vi kvalificerade oss till Allsvenskan 1926.

Christofer Wärnlöf, Vedum - fredag 9 april 2021 kl 0.04
Jag är visserligen lite småförtjust i possession fotboll men det var kanske inte i första hand det som jag tänkte på utan snarare på Bayerns variation i anfallsspelet.
Dom uppvisade allt ifrån snabba kontringar, luriga instick, hårda precisa inlägg, vassa och överraskande kombinationer, fräsande ytterbackar, individuella nummer –… dynamiskt, elastiskt, explosivt, allt på en gång.
Jag har ingen aning vilket spelsystem dom använde sig av och det verkade inte spela någon roll… det var ett Total-Anfall-Stil. Kreativt på alla håll. Variationen imponerade. Det var ju ruskigt att skåda.
För er som inte såg matchen kan det nämnas att deras bästa anfallsspelare deltog inte. Och, att dom förlorade. Sedan kan man undra ifall PSG verkligen orkar hålla emot i två matcher?

Thelin har ju nämnt att vårt anfallsspel ska utvecklas i år. Bayern borde vara en inspirationskälla.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 9 april 2021 kl 10.22
BT har en lång intervju med Rasmus Alm.

"Han säger att han gillar tanken på hårt jobb och anfallsinriktad, underhållande fotboll och berömmer Jimmy Thelins förmåga att lyfta sina spelare.

– Det är fantastiskt hur han får fram sina idéer och hur han peppar oss att göra det där lilla extra. Vissa grejer är så små detaljer att man knappt tänker på det själv, men när man ändrar det märker man direkt skillnaden. Det är det jag tycker gör honom till en väldigt bra tränare."

Allsvensk start närmar sig med stormsteg. Nu är det bara drygt 28 timmar kvar. Tips. Igår var det många som tippade, nu har vi 65 tabelltips och 46 siffertips. 27 till för att nå förra årets 73!


Johan Nilsson, Göteborg - fredag 9 april 2021 kl 10.29
Christofer, håller helt med om Bayerns anfallsspel.

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 9 april 2021 kl 10.35
Det sämsta med vår försäsong är väl att vi inte har kunnat ställa upp med vår tänkta förstaelva i en enda match. Plus att de två 0-1-förlusterna mot Degerfors och HBK visar att vi har svårt att föra matcher. Vi trivs fortfarande bäst när motståndarna kliver fram och vi kan kontra på dem. Men i år lär många lag backa hem mot oss, så det gäller att kunna hantera det.

Det bästa är att segrarna mot Häcken och Malmö visar att vår högstanivå är fortsatt jättehög.

Nå, på söndag är det allvar, då spelar försäsongen ingen roll längre ...


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 9 april 2021 kl 14.26
Tröjnummer. Alla spelarnas nummer. Jämfört med 2020 är det två ändringar.

Frederik Holst från 27 till 7 och Simon Olsson från 18 till 10


Conny Johansson, Brämhult - fredag 9 april 2021 kl 14.53
Är Tim på väg bort ? Elfsborg värvar ytterligare en målvakt, enligt isländsk media. Fotbolti.net rapporterar att Hákon Rafn Valdimarsson ansluter i sommar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 9 april 2021 kl 14.59
Connny>>> Intressanta spekulationer om nu det stämmer att vi värvat en isländsk målvakt.

Antingen Tim eller Mathias bort, i så fall vart? Eller så är det så att Simon försvinner, han har ju bara kontrakt juni ut och ersätts av islänningen. För fyra målvakter går ju inte att ha.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 9 april 2021 kl 15.12
Fotbollskanalen citerar Morgunbladid! Där står det att Hákon Rafn Valdimarsson kommer från Grotta!

En spelare som heter korp och kommer från Island, det är ju hur bra som helst. En av mina favoritfilmer är Korpen flyger.


Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 9 april 2021 kl 15.27
Knappt 1 dygn kvar att tippa. Vi har blivit 50 och hoppas att vi kommer upp i 65-70. Fundera, bestäm dig o det viktigaste TIPPA.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 9 april 2021 kl 19.29
Huvva, är det denne man som ska stå i mål hos oss? Då kommer nog ingen i närheten.

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 9 april 2021 kl 21.16
Nu är vi 55 st. 2 helt nya tippare Jan Svärd o Anders Hultin. Ni hälsas välkomna i den gul-svarta gemenskapen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 10 april 2021 kl 8.15
Igår var en bra dag när det gäller Tips. 15 siffertips och 14 tabelltips. Detta gör att vi nu har 73 som tippat sluttabellen och vi har 58 siffertips. En sista rusch så kanske vi når Bertils mål om 73 siffertippare!.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 10 april 2021 kl 11.29
Drygt 3 ½ timme kvar att tippa. 58 st hittills och vi skall helst upp till 73. Tror vi hamnar på 65 eller 66. Går in varje timme och tittar.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 10 april 2021 kl 12.26
Plötsligt 4 st på 30 minuter o nu är vi 62. Kom igen o tippa.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 10 april 2021 kl 12.41
Ytterligare en helt ny tippare. Du hälsas välkommen in i den gul-svarta gemenskapen Björn Larsson o lycka till.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 10 april 2021 kl 14.32
Då var vi 66 st och ½ timme kvar att tippa. Saknar fortfarande några namn från de 51 bästa 2020. Nu är det hög tid att vakna till. Nr 2 Daniel Sandbecker, nr 6 Martin Ekdahl, nr 18 Markus Jansson, 47 Torbjörn Gustavsson och 51 (min måg) Dennis Lindh. Även alla andra är välkomna att tippa.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 10 april 2021 kl 14.56
6 min kvar och vi är 68. Kan vi nå 70 tro ?

Kenneth Nygren, Sjuntorp - lördag 10 april 2021 kl 18.46
Tim i truppen, gött, men Bernhardsson på skadelistan igen, oroväckande!

Johan Nilsson, Göteborg - lördag 10 april 2021 kl 19.12
Skadeläget ser oväntat ljust ut enligt Matildas rapport på officiella.

Tim tillbaka alltså - suveränt! Eftersom han är uttagen i truppen kan man väl räkna med att han spelar? Dessutom verkar både Väisänen, Olsson och JCL hyfsat nära spel.

Bernhardsson, svårt att veta vad man ska tro ... hans talang är enorm, men håller kroppen för elitspel? Vi får hoppas att den här "känningen" bara är ett tillfälligt bakslag.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 10 april 2021 kl 20.12
Tråkigt besked om Bernhardssson. Hopppas det bara är en "känning" och inget annat. Frisk och kry är jag övertygad om att han blir en ny Jesper Karlsson.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 10 april 2021 kl 21.54
Attans. Missade tabelltipset....men jag hade tippat gulsvart som trea i år. Något svagare trupp, men ändå bättre än de flesta: Malmö lär vinna igen och jag tror att något av stockholmslagen kniper andraplatsen. Gissar att många underskattar Elfsborg i år. Och det gör inget.

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 11 april 2021 kl 8.03
Av 68 tippare är det 5 st som tror på hemmaförlust för IFE. Det är Jan-Erik Andersson, Mikael Häggström, Björn Jansson, Conny Johansson samt jag själv. Hjärtat säger att jag har fel men hjärnan var starkare denna gång.

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 11 april 2021 kl 9.04
En plusgrad och snöfall väntas under matchen, enligt SMHI-appen. Tur att man inte får gå dit! Det hade ju varit svinkallt, blåsigt och ogästvänligt, och man hade förfrusit fötterna och långkalsongerna hade skavt i grenen och det hade varit ... alldeles alldeles underbart!

Emelie Hultin, Borås - söndag 11 april 2021 kl 13.24
3 timmar och 9 minuter kvar till matchstart och också budstopp på Samuel Holméns Vi tillsammans tröja!
25 bud har kommit in och ca 850 kr.
ALLA PENGAR GÅR TILL IF ELFSBORG!

DET ÄR LÄGSTA UNIKA BUD SOM GÄLLER!

Emelie Hultin, Borås - söndag 11 april 2021 kl 13.26
Ibland går det fort. Det är ju ca 4 timmar kvar till matchstart. :)

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 11 april 2021 kl 14.33
Med tanke på vädret luktar det 0-0 lång väg idag...

Christofer Wärnlöf, Vedum - söndag 11 april 2021 kl 14.36
Mitt tips inför allsvenskan:


Jag vill:

Elfsborg Vinner Guld
De nya ungdomarna slår igenom
Elfsborg tar 13 raka segrar

Jag hoppas:

Elfsborg Vinner Guld
Varberg klarar sig kvar
Publiken är tillbaka till sommaren

Jag känner på mig:

Elfsborg Vinner Guld
Halmstad blir en obehaglig överraskning
Malmö kommer få det lite krisigt…

Jag tror (som på Gud):

Elfsborg Vinner Guld
Göteborg och Häcken kommer göra ett bra år
Att två Stockholmslag åker ur (valfritt)

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 11 april 2021 kl 15.01
Christofer>>> Det sägs ju att tron kan rubba berg, så håller tummarna för att 2 stockholmslag åker ur.

Har ändrat lite i startelvan baserat på senaste nytt och skador och annat.

Målvakt Tim Rönning.

Backlinje Johan Larsson, Maudo Jarjué, Joseph Okumu och Oliver Zandén.

Mittfällt André Römer, Noah Söderberg och Frederik Holst.

Anfall Rasmus Alm, Per Frick och Jacob Ondrejka.

På bänken. Mathias Dyngeland, Christopher McVey, Marokhy Ndione, Simon Strand, Robert Gojan, Samuel Holmén, och Jeppe Okkels.


Erik Nilsson, Linköping - söndag 11 april 2021 kl 17.02
Nu match!

HBK-Häcken som uppvärmning och visst är det märkligt, det räckte med en match för att förstå att Häcken inte vinner allsvenskan i år. Heller.


Conny Johansson, Brämhult - söndag 11 april 2021 kl 17.12
Lennart du har tre fel.

Herman Thorell, Toarpsdal - söndag 11 april 2021 kl 18.45
Fan. Bra spel och så släpper man in två pissmål.

Magnus Andersson Neumann, Borås - söndag 11 april 2021 kl 19.30
Fan! Det räcker så...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 11 april 2021 kl 19.32
Skillnaden idag var effektiviteten. Djurgården satte sina och vi var bara nära, om än jävligt nära, men nära skjuter ingen hare.. Första halvlek spelmässigt bra, men andra sämre. Efter Djurgårdens andra mål gick luften ur. Bara att bryta ihop.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 11 april 2021 kl 20.39
Tråkig start. Men serien är lång. Nu ligger gulsvart sist, men det är förhoppningsvis sista gången i år.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 11 april 2021 kl 20.54
Enligt en av kommentatorerna vid matchen i går mellan MFF och Hammarby visar statistiken att inget lag som har förlorat premiären har vunnit guld sedan 1993...

Alltså kan vi glömma guld såvida vi inte sätter stopp för en 27 år gammal svit. Det känns onekligen lite avtändande.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 11 april 2021 kl 22.29
Ja, att Djurgården spelade 2-2 hemma i första matchen 2019 - i stället för att förlora - mot ett Sundsvall som sedan skulle åka ur serien måste ha gett dem ett sådant lyft att de av bara farten gick och tog guld.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 12 april 2021 kl 8.58
Matchen blev alltså precis som vi inte ville ha den: vi hade bollinnehavet, pressade långa stunder ner Djurgården och fick därmed få chanser till spelvändningar. I stället var det DIF som fick kontra på oss. Närmast möter vi Varberg och Mjällby, som lär backa hem mer än Djurgården, så det gäller att vi snabbt som sjutton lär oss göra mål även som spelförande lag.

Annars var det många som såg pigga ut. Jarjué gjorde gott intryck i sin allsvenska debut. Strand gjorde en av sina bästa matcher nånsin (stängde sin kant + spelade vårdat, kan killen ha mognat till slut????). Johan Larsson alltid bra. Frick livsfarlig så länge han orkade och kommer bara att bli bättre.

Över huvud taget en väldigt bra fotbollsmatch, särskilt med tanke på premiär och snöyra. Det är svårt att tro annat än att båda de här lagen kommer att vara med i toppstriden.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 12 april 2021 kl 10.41
Kullneff gjorde tydligen bort sig igår enligt BT. Han stängde inte av micken när han i halvtid satt och pratade med Radiosportens Christian Olsson och då kritiserade han Thelin för att vara: ”så tråkig så att man vill spy”. Under samtalet kritiserade Kulneff även Per Frick och Jeppe Okkels.

Någon som hörde sändningen och kan tillägga något? Signaturen Nyfiken Gul.

När det gäller analyser efter matchen så tycker jag att Axén i Discocery+ gav en näst intill klockren sammanfattning:

"– Man kommer till väldigt många bra nästan-lägen. Men det är lite för mycket slarv. Man kom till bra löpningar, men slog dåliga passningar. Det känner man inte riktigt igen Elfsborg i. De har varit väldigt duktiga på de här sakerna: att så fort det fanns ytor så träffade man rätt. Den här matchen så var det många gånger den sista passningen som gjorde att de slarvade bort lägen. Jag kan förstå att han är nöjd med prestationen. Men utförandet av den sista bollen… där finns det mycket att göra, säger han i Discovery+."

Mot Varberg lär vi föra matchen precis som mot Djurgården så då måste passningarna sitta och avsluten vara kliniska. Annars är risken stor att Varberg kontrar in ett mål eller gör något på en fast situation. Jag är dock optimist och som jag ser det borde vi kunna besegra Varberg med 2-3 mål.


Kurt Nilsson, Skyttorp - måndag 12 april 2021 kl 11.20
Nä,men THELIN är väl inte tråkig !!!! Elfsborg bäste TRÄNARE genom alla tider eller hur ????--ÅH vad roligt det är med fotboll !!!! Alla tror på GULD igen !!!

Krister Sandberg, Skoghall - måndag 12 april 2021 kl 12.51
Hörde inte sändningen igår men det är inte första gången Kullnef glömmer att stänga av mikrofonen i halvtid. I en cupmatch för inte så länge sedan (var det mot Degerfors tro?) gick hela hans telefonsamtal ut i etern då han bl.a kritiserade den spartanska inredningen i radiohytten.

Krister Sandberg, Skoghall - måndag 12 april 2021 kl 12.55
Kulneff

Conny Johansson, Brämhult - måndag 12 april 2021 kl 14.53
U-21 match imorgon mot Varbergs Bois , undrar vilka sex ur A-truppen som är aktuella . Mitt förslag : Simon Andersson , Oliver Zandén , Gustav Broman , Kevin Holén , Noah Söderberg och Ahmed Quasem .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 12 april 2021 kl 16.36
I dessa dagar där mycket är osäkert känns det tryggt att det finns en sak som är orubblig. Kurt Nilsson.

Ber om ursäkt för felstavning av Kulneff.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 12 april 2021 kl 16.45
BT visar U21-matchen för prenumeranter imorgon klockan 17.00.

Conny>>> Jag vill se Ondrejka imorgon och Dyngeland.


Conny Johansson, Brämhult - måndag 12 april 2021 kl 17.20
Stefan Andrássons ord i en intervju för fotbollskanalen – Våra spelare är generellt redo för nästa steg när de går i väg – och jag hoppas givetvis att det blir någon (försäljning) 2021 också. Eller, det kommer det att bli. Vi har många i vår trupp som ska ha en karriär utomlands. Sen när det läget blir får vi se, fortsätter han. Är det Okumu han menar och är affären redan klar ?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 13 april 2021 kl 15.37
BT har glädjande besked om Bernhardsson som ju ifjol operade höger knä två gånger.. Matilda Lundblad säger att det är ledbandet på insidan på vänster knä som fått sig en smäll:

– Det ser bra ut. Han har redan påbörjat rehab, kan nog vara igång med fotbollsträning om två-tre veckor och spela match om fyra. Men vi jäktar inte, säger lagläkaren."

Matilda fortsätter med att smala spelare ofta behöver bygga muskler för att stärka kroppen, men det måste göras långsamt, annars ändras spelstilen.

BT visar klockan 17 idag U21 mellan Varberg och Elfsborg. Tycker anfallstrion ser bra ut.

"Startelva (4–3–3): Mathias Dyngeland.

Johannes Abdulahad, Gustav Broman, Teodor Svensson, Oliver Zandén.

Kevin Holmén, Otto Vallentin, Noah Söderberg.

Ahmed Qasem, Marokhy Ndione, Jacob Ondrejka.

Ersättare: Simon Andersson, Otto Gustafsson, Stefan Ceganjac, Filip Gustafsson, Besfort Zeneli, Theo Lind."


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 13 april 2021 kl 17.05
Glädjande och glädjande ... Han riskerar ju att missa alla matcher fram till EM.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 13 april 2021 kl 17.15
Lars>>> Allt är relativt. Med tanke på att han var borta hela förra säsongen är fyra veckor enligt mig ett glädjande besked.

Kurt Nilsson, Skyttorp - onsdag 14 april 2021 kl 15.17
Alltid orubblig ,till den dagen jag får en Etta med jordvärme---John Hedin--Heineman,Grahn, Christiansson ,ÅHHHHHHHHHHHHH vad det var roligare och bättre förr,Ärligt talat är fotbollen rätt trist idag ------Fortfarande medlem i Elfsborg dock,men tittar inte på någon match längre på TV----

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 14 april 2021 kl 17.37
Kurt >> Gick det för bra i fjol?

Lenny Engström, Länghem - torsdag 15 april 2021 kl 9.13
Jaha då har jag sett resultatet från min första omgång av siffertipset. Det var väl inte något lysande resultat, men nu har jag tippat omgång 2. Hoppas på bättre resultat. Kul att vara med i denna tävling, även om jag har lite svårt att förstå poängberäkning. Men som sagt en trevlig tävling och jag ska försöka komma ihåg att tippa alla 30 omgångar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 15 april 2021 kl 11.23
Lenny>>> Det är väl inte helt lätt att räkna, men om mna sätter sig med papper och penna och följer manuelen till poängberäkning så går det att få ihop det.

Fotbollskanalen skriver om att AZ Alkmaar ska ha satt en prislapp på 12 miljoner Euro på Jesper Karlsson. Fast ännu är det ingen klubb som har lagt något bud, men ändå.

Om nu dessa siffror skulle stämma och Karlsson blir såld, visst borde väl Elfsborg få en slant? Någon som vet om det fanns nån procentsats inskriven i avtalet?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 15 april 2021 kl 11.47
Noterar att många Guliganer, medlemmar i IF Elfsborg, är kritiska till styrelsen agerande efter årsmötet. Detta i en insändare i dagens BT. Läs den och fundera.

"Nu, en månad senare, får vi veta att Therese Bengtsson är adjungerad ledamot under 2021 för att stärka och säkerställa bred kompetens för att möta nya utmaningar och krav. Vilka är dessa utmaningar och krav som tillkommit nu som inte fanns för en månad sedan?

Vi kan bara se det på tre olika sätt:

• Det handlar om att runda föreningsdemokratin i föreningen och föreningens egna stadgar. Therese Bengtsson var inte valbar vid årsmötet och därför valde styrelsen att göra så här.

• Styrelsen underkänner valberedningens arbete och kände hela tiden att de saknade den här kompetensen i styrelsen.

• Det har sedan årsmötet tillkommit nya utmaningar och krav.

Vilket av ovanstående som är det gällande får gärna preciseras för oss medlemmar som just nu känner att vi blivit förda bakom ljuset på det årsmöte som precis hållits. "


Per Dahlberg, Borås - torsdag 15 april 2021 kl 14.00
Jag tycker detta stämmer med den uppfattning jag fick på mötet.
Att valberedningen hade en kvinna som skulle passa bra men inte var valbar detta år.
Underförstått att hon skulle bli medlem till nästa år.

Om hon kan få "prya" under året så är det väl bra.
Då kommer hon snabbare in om hon skulle bli vald vid nästa årssmöte.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 15 april 2021 kl 14.09
Per>>> Visst är det bra att prya, men enligt föreningens stadgar kan hon ju inte sitta i styrelsen om hon inte är medlem. Varför gavs hon inte medlemskap innan årsmötet i så fall, då hade hon ju blivit vald. Nu en månad senare blir hon adjungerad. Det verkar ju som om styrelsen behöver förklara sig precis som insändaren säger.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 15 april 2021 kl 14.44
Jag citerar från lawline.se:
Vad är en adjungerad styrelseledamot?

Att adjungera betyder att välja in en person som tillfälligt får delta i styrelsens arbete, till exempel delta på ett styrelse- eller medlemsmöte. En adjungerad styrelsemedlem har i regel yttrande- och förslagsrätt, men inte rösträtt. Av denna anledning bör en adjungerad styrelseledamot inte anses som en styrelseledamot när det kommer till beslutsförhet.

Insändarskribenterna skrev "Det handlar om att [...] runda [...] föreningens egna stadgar" - har man på fötterna när man skriver så? Vad säger Elfsborgs stadgar?

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 15 april 2021 kl 14.53
IF Elfsborgs stadgar.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 15 april 2021 kl 15.02
Lars>>> Styrelsen har inte brutit mot stadgarna, (se utdrag nedan) men uppenbarligen har man valt att gå ifrån vad som sades på årsmötet.

Citat ur insändaren: "Trots att arbetsbelastningen under det speciella året 2020 varit extra hög gjordes bedömningen att det inte var nödvändigt att behålla samma antal personer i styrelsen för 2021, då kontinuitet bland styrelsemedlemmarna ansågs vara viktigt. Svårigheten att utöva styrelsearbete utan fysiska möten lyftes också som en anledning till att inte välja in nya krafter i styrelsen. En linje årsmötet också röstade för."

"6 kap Styrelsen 1 § Sammansättning Styrelsen får utse adjungerad ledamot. Sådan ledamot har yttrande- och förslagsrätt men inte rösträtt. Adjungerad ledamot får utses till befattning inom styrelsen."

3 kap Årsmötet "6 § Valbarhet Valbar till styrelsen och valberedningen är röstberättigad medlem av föreningen."


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 15 april 2021 kl 15.11
Bra, det var precis det jag tänkte citera (från stadgarna), så nu slapp jag det!

Ingen ny är ju invald i styrelsen, och ingen ny har rösträtt i styrelsen, så det där med att runda stadgarna förstår jag inte. Fanns citaten från stadgarna med i insändaren? Eller hade skribenterna inte koll?

Känns som en storm i ett vattenglas det här ...


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 15 april 2021 kl 15.23
Lars>>> Inga stadgecitat finns i insändaren. Det som rört upp känslorna är väl att trots att det före årsmötet fanns krav på att man inte skulle minska på styrelsen och ha fler kvinnor, så blev det inte så och det motiverades med att det inte behövdes. Se citat i förra inlägget.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 15 april 2021 kl 15.49
Lars, det är BT som satt rubriken och det du tar upp är en av tre punkter vi ser som möjlig motivering till varför IF Elfsborg gör som man gör. Det är upp till IF Elfsborg att motivera, vilket ingen av oss tycker att man har gjort.

För 34 dagar sedan sade valberedning med stöd av styrelsen att man ansåg bäst väg för IF Elfsborg var att minska styrelsen. Jag var då irriterad över det och pratade med både Bosse Lindell och Ingela Carlsson innan årsmötet. Jag anser det är synd att man minskat styrelsen två år i rad, men köpte motivering efter samtal med båda. Vilket också årsmötet gjorde, vilket gjorde att vi röstade för det förslaget.

På 34 dagar verkar dock den åsikten ha ändrats, för nu behöver vi plötsligt den här personen som många av oss ansågs behövas redan vid årsmötet.

-------

Såhär skrev jag 4 mars på nummer8.se:
Det här med representationen i IF Elfsborgs styrelse (och valberedning) har diskuterats de senaste åren. Det är ingen överraskning för någon med intresse att många medlemmar tycker att det verkar vara enklare att bli invald i en ledande position hos IF Elfsborg om man är vit medelålders man som kommer ifrån näringslivet. Något som t.ex Malin Henrikson nyligen lyfte i Borås Tidning när valberedningen presenterade sitt förslag till styrelse. I flera år har också valberedningens förslag och formering diskuterats och på många sätt ältats. Det har t.ex mynnat ut i två motioner som vi avhandlat på vårt årsmöte.

Denna gång är den reaktiva frågan gällande medlemskort och föreningsnål. Ledning och styrelse missade här målet fullständigt och visade att man inte har örat mot marken. Nästa gång kan frågan gälla val av styrelse, villkorstrappa eller för den delen damfotbollen. För säg att vi genomgår en mindre kris i frågorna rörande villkorstrappa eller damfotboll i maj. Då tror jag vi kommer ha ett problem i att lyfta de perspektiv som behövs. Det kan bli minst sagt jobbigt att genomlida.

Vi har haft för vana att ha kompetenta personer i styrelsen, det är jag den första erkänna. Ett tydligt exempel på gott arbete är det ekonomiska resultatet styrelsen nu uppvisar – jag tror ingen anser att valberedningens förslag är inkompetenta personer. Men jag saknar ändå något.

-------

Jag är oerhört spänd på svaret ifrån IF Elfsborgs styrelse. Men det skulle inte förvåna mig om man håller helt tyst här.

Senaste gång (rätta mig om jag har fel) vi adjungerade en person på liknande vis i styrelsen var när Lasse Stensson gick in och stöttade upp efter att Hasse Ohlsson hade gått bort. Någon anledning likt det har vi inte fått se och det är oerhört underligt att så mycket har skett på 34 dagar. Adjungeringen nu känns planerad och det känns som man valt att undanhålla detta ifrån årsmötet.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 15 april 2021 kl 15.57
Om det av någon anledning inte går att läsa insändaren i BT så finns den även på Nummer8.

Roland Dellton, Lerum - torsdag 15 april 2021 kl 16.15
Glenn- under Bosse Banks styrelsetid blev väl Segerblom också adjungerad??

Linus Ternander, Frufällan - torsdag 15 april 2021 kl 16.35
Det stämmer. Så här motiverades det 2012 av Segerblom själv på Elfsborgs hemsisda. "De senaste tre åren har jag varit adjungerad ledamot och sekreterare i Elfsborgs huvudstyrelse. Min uppgift har bland annat varit att skriva protokoll från styrelsemöten samt en del övrig korrespondens med exempelvis förbundet och UEFA. Jag har dessutom biträtt vid upprättande av avtal och i övriga juridiska frågor."

Källa


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 15 april 2021 kl 16.43
Här är BTs artikel inför årsmötet kring kritiken om att minska styrelsen. Länk.

Läs nya (från 16/4 kl 0.57) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!