VG debatt - inlägg sedan 18/9 kl 0.00


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 18 september 2019 kl 0.01
När Elfsborg nu måste rätta mun efter matsäcken då tar man bort dem som tjänar mest. Båda parter har skrivit på ett avtal som reglerar detta.

Vem som sagt eller gjort vad i den här historien kan man ju spekulera i, men ingen av oss vet. Det gör bara Kevin och klubbben.

Konstaterar bara att det är tråkigt att en lagkapten går ut i media och sågar klubben. Det säger en del tycker jag. Att Kevin var på väg bort kommer i alla fall inte för mig som en blixt från klar himmel.

Kevin har gjort mycket bra och för det ska han ha ett stort tack.

Hundarna skäller, men karavanen drar vidare. Heja di Gule.


Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 18 september 2019 kl 9.09
OM det är så som Kevin hävdar, att han hade ett förslag med rejält sänkt lön att ta ställning til, och efter ett par dagars övervägande tackade ja... och sedan drar klubben tillbaka det UTAN att erbjuda något reviderat förslag... samtidigt som Stefan indikerat en trolig förlängning... så är det enligt mig helt OK att gå till media, eftersom det i sådana fall finns en fruktansvärt unken attityd i föreningsledningen. I ett sådant läge MÅSTE Stefan bemöta anklagelserna sakligt i media... det håller helt enkelt inte att bara ducka... genom att ducka sprids rykten som bara förvärrar situationen... och eftersom det inte är första gången man från ledningens sida agerat så fruktansvärt unket att det inte är värt någon respekt alls (läs t ex Augustsson) tenderar jag att - om inte Stefan svarar - tro på Kevin... observera att det inte handlar om att man inte kan bryta ett kontrakt... det handlar helt och hållet om HUR man gör det... och HUR man behandlar medmänniskor...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 18 september 2019 kl 10.46
Bosse W>>>>Vill du verkligen att Stefan Andreasson ska gå ut i media och berätta allt? Vad vet vi om hur turerna varit? Vi har Kevin som hävdar en sak, sant eller inte, inte en aning. Ponera då att Elfsborgs version är totalt motsatt och det går dessutom att visa svart på vitt, vad har Elfsborg då uppnått? Att skitkastningen nått nya höjder?

Tänk er följande scenario, Kevin har ett kontrakt som kan sägas upp i september från båda parter. Vad hade hänt om Elfsborg säg i somras sagt till Kevin, du får gå vid årsskiftet? Hade Kevin då lojalt tigit och stått i mål som om inget hade hänt? Baserat på hur Kevin agerat tidigare och använt media för sina syften så tvivlar jag på att "lagkaptenen" sett till lagets bästa och tigit. OBS, det är min personliga tolkning.

För mig är Kevin historia, tack för det som var bra. Hundarna skäller men karavanen drar vidare. Heja di Gule.


Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 18 september 2019 kl 10.57
Nej, inte allt, men bemöta Kevins anklagelser sakligt... av den enkla anledningen att jag inte har tillräckligt förtroende för vår ledning, och om man hanterat det klantigt är det bra att be om ursäkt för det. Alternativt att svara tydligare än att "Så är inte riktigt fallet". Förtroende återskapas först när ledningen lär sig att be om ursäkt!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 18 september 2019 kl 11.15
Vad jag kunna läsa mig till så har både Andreasson och Thelin sakligt och sansat svarat på Kevins kritik, utan att gå in på detaljer. Vad ska de om ursäkt för, att Kevin inte får förlängt kontrakt?

Herman Thorell, Dalsjöfors - onsdag 18 september 2019 kl 11.22
Det är inte lika enkelt och självklart för en organisation som för en enskild individ att tvätta byken offentligt. De har dels hela spelartruppens förtroende att tänka på, dels sponsorers anseende. En ordväxling mellan klubbledning och spelare via media visar på något osunt. Att en spelare tänker på sig själv och sin egen karriär är självklart, han har bara ansvar för sig själv och möjligtvis det som är reglerat i ett kontrakt (icke att blanda ihop med lojalitet som är en känsla). Är det tråkigt för Elfsborg? Ja, tveklöst, det solkar ned. Men alternativet att föra en öppen och känslostyrd debatt i lokalmedia är än värre.

Jonas Claesson, Bottnaryd - onsdag 18 september 2019 kl 11.29
Bosse: Det är inte som du tror. Lennart skriver närmre sanningen än vad du tror.

Peter Olsson, Borås - onsdag 18 september 2019 kl 12.05
Men för fasiken Herr Claesson ;) Nu är du ju där igen och säger att någon ligger närmare sanningen än vad man tror... Du sitter alltså inne på information som inte vi andra gör. Du vet alltså att Kevin inte hade tagit en uppsägning proffsigt om det skett tidigare? Du behöver inte ange källor eller liknande, jag undrar bara igen.. Vet du mer än vad som har stått i tidningarna? (För då behöver jag också mer initierade källor).

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 18 september 2019 kl 12.17
Att vara fotbollsproffs har många fördelar, men också en del nackdelar. Som att man när som helst, nästan, kan skeppas iväg till ett annat lag, en annan liga, ett annat land. Även om man har barn och familj. Såna är villkoren, och det borde Kevin veta. Min sympati är inte jättestor för honom efter att han gick i täten för att driva bort Haglund, som förresten också hade barn och familj. Finns det ingen tränare som Kevin gillar?

Sen är det säkert klantigt skött från ledningen också. Sånt där känner man tyvärr igen från många arbetsplatser. Svårt att få klara besked, ingen som riktigt vill stå för jobbiga besked.

Själv är jag trött på negativa nyheter om Elfsborg. Har känts som att vi varit på väg bort från det den senaste tiden, med värvningarna av Nilsen och Okumu. Det har varit lite positivare vibbar. Men så kommer en sån här sak, som får många boråsare att ännu en gång tänka att något är ruttet i Elfsborg. Verkligen fin uppladdning inför MFF ...


Jörgen Willborg, Borås - onsdag 18 september 2019 kl 12.34
Andra negativa nyheter: Östersund hade till och med augusti intäkter på 39 miljoner och kostnader på 59....Vad är det för lallare? Väck med dom.

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 18 september 2019 kl 12.51
Tack för synpunkter, och ja, Herrman, visst är det som du skriver... så jag får nog ge mig angående en öppen dialog i media. Dock känner jag att man från ledningen bör rannsaka sig också, huruvida man kunde skött det bättre...

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 18 september 2019 kl 14.30
Ett par frågor:

1. Om ÖFK kursar med omedelbar verkan tappar vi fyra poäng och poängsnittet sjunker. Är det bättre att behålla poängen, eller är det bättre att ett ekodopat lag försvinner?

2. Kanske framgår i det skrivna, men vad händer med Kevin nu? Står han i målet resterande matcher? Om inte, vem får Rönning med som reservis?


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 18 september 2019 kl 14.31
PS. Har alltid gillat Kevin. Hans sätt med suporters har alltid varit jättefint.

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 18 september 2019 kl 15.11
Bo: Dagens Nyheter har räknat om dagens tabell utifrån antagandet att ÖFK kursar före säsongens slut. Då stryks alla deras resultat och de hamnar på noll poäng.

För mittenlagens del är effekten minimal. Elfsborg ligger fortfarande nia, men en poäng efter Örebro (mot samma poäng nu).

Desto mer avgörande i toppen och botten. I botten tar Eskilstuna klivet upp till kvalplats och FFF slipper kvala. Extremt viktiga förändringar. I toppen blir det en liten fördel för AIK. Hela artikeln för den som är DN-prenumerant.

Låt oss hoppas att ÖFK kan slutföra säsongen så att vi slipper det här omräkningskaoset.


Läs nya (från 18/9 kl 15.30) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!