VG debatt - inlägg sedan 18/3 kl 0.00


Bo Andersson, Hässelby - måndag 18 mars 2019 kl 0.08
Kuriosa: Denni Avdic satte en straff mot AIK, för AFC.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 18 mars 2019 kl 0.15
Nu när den allsvenska säsongen närmar sig har BornYellow uppdaterats med statistik för 2018 (samt för svenska cupen 2019). Som vanligt bjuds det på lite trevlig (och mindre smickrande) kuriosa.

- Stefan Ishizaki är sedan länge inskriven som en av de största i Elfsborgs historia, nu tillhör han även den exklusiva skaran som spelat fler än 200 allsvenska matcher för Elfsborg, vilket ger honom en 19:e plats på denna lista.

- Kevin Stuhr-Ellegaard är inte långt därefter och får han göra en säsong till som förstemålvakt kommer han att vara Elfsborgs "meste" målvakt i Allsvenskan genom tiderna. Åke Sandberg är dock fortfarande 22 matcher före. Även Johan Wiland har än så länge fler allsvenska matcher än Kevin.

- Självmål görs det då och då, Elfsborg spelade oavgjort med sig själv under säsongen med 2 gjorda självmål mot Häcken, men fick tillbaka totalt 2st av Trelleborg och Sirius. Totalt har Elfsborgs motståndare gjort 44st självmål genom åren och hyggligast är Hammarby med 5st.

- Elfsborg slog ett mindre smickrande klubbrekord i och med den trista sviten i somras om 6st allsvenska matcher utan att göra mål. Det tidigare rekordet löd på totalt 4st matcher.

- Elfsborg vann "varningsligan" i Allsvenskan under fjolåret. Det var dessutom ytterst nära att man även slog klubbrekordet i antal varningar per säsong. Totalt drog man på sig 56 gula kort vilket endast överträffats av 57 gula kort under säsongen 2005. Detta kan jämföras med guldåret 2006 då Elfsborg drog på sig endast 24 varningar. Samuel Holmén och Ibrahim Dresevic var värst och tangerade Marcus Rohdéns rekord från 2015 på 9st varningar var.

- Publikmässigt var fjolåret ingen större hit. Framförallt var det ödsligt på läktarna i 2st bortamatcher med publiksiffror under 1000 personer, vilket bara inträffat i Elfsborgs historia totalt 7 gånger i Allsvenska sammanhang. Matchen mot Dalkurd lockade enbart 901 personer och än värre var det i Trelleborg med ynka 802 personer.

Eric Sjölin, Borås - måndag 18 mars 2019 kl 8.43
Vi har passerat 10 000 kr insamlat till Vi Tillsammans biljettfond. Tack till alla er som än så länge swishat ett bidrag. Just nu ligger det uppe flera auktioner på matchtröjor på tradera, även där går hela överskottet till biljettfonden. Läs mer och lägg ett bud.

Roger Olsson, Borås - måndag 18 mars 2019 kl 8.45
Kul att vi får se två gamla Elfsborgare (Mance och Hodzic) i cupfinal. Det visar lite grann på svårigheten att göra rätt bedömningar kring vilka man som klubb skall satsa på. Jag tror allmänt att skillnaden mellan spelares kvalitet i allsvenskan och även superettan är så liten att det är inte vilka värvningar man gör som är avgörande för en säsong. Om man undantar enstaka storstjärnor som Anders Svensson och Mattias Svensson så har det inte varit någon större skillnad på de spelare som Elfsborg har använt sig av de senaste tre åren. Istället är det avgörande om man kan forma en grupp där alla vet sitt ansvar och där alla tar sitt ansvar. Kan man krydda detta med lite äkta fotbollsglädje så kan man, som AFC, nå en cupfinal. Har man istället en tränare som inte har förmågan att stimulera, engagera och vara tydlig så åker man ut i gruppspelet.

Karl Orrling, Helsingborg - måndag 18 mars 2019 kl 10.06
Intressant statistik, Kenneth. Tack!

Publiksiffran mot Trelleborg hade varit hälften så hög om det inte hade varit för de 4 busslasterna tappra Boråsare som hade tagit sig ned till Söderslätt den regniga fredagen i oktober. Första halvlek var bra. Andra var skit. Korven var som vanligt fantastisk.


Roland Dellton, Lerum - måndag 18 mars 2019 kl 11.40
Två veckor till seriepremiär. Har någon sett/läst något om biljettförsäljningen? Hittar inget på Officiella.

Martin Andersson, Borås - måndag 18 mars 2019 kl 11.59
Roland Nej, personligen saknar jag biljettbarometern på hemsidan. Den har en tendens att skapa en liten hype. Två veckor till premiär. Tycker marknadsavdelningen kan börja jobba lite. Jag tycker vi syns och hörs alldeles för lite i Borås. Har du inte facebook eller BT, så vet du inte om att det är match. I mitt tycke bör de vara någon typ av marknadstorg på torget varje matchdag. Där man säljer biljetter och kanske har tävlingar/events av olika slag.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 18 mars 2019 kl 13.02
I Ö-vik sitter det speciella vimplar utanför alla spelbutiker, pressbyråar etc när det är matchdag för MoDo.

Eric Sjölin, Borås - måndag 18 mars 2019 kl 15.09
Det börjar märkas i Borås att det är hemmapremiär den 1 april. Idag kom Elfsborgsvepor upp längs Norrbyleden. På storbildsskärmar och TV-monitorer i butiker finns material ifrån den uppskattade kampanjfilmen som släpptes. Vi jobbar med att få upp affischer hos så många butiker, företag och privatpersoner som det bara är möjligt. Det finns mycket som görs utanför hemsdia och sociala medier. All hjälp tas tacksamt emot, fortsätt kom med bra tips och initiativ för hur vi ska få IFE att synas än mer. Alla som vill är välkomna förbi kansliet för att hämta en bunt affischer.

Läs nya (från 18/3 kl 22.39) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!