VG debatt - inlägg sedan 23/7 kl 0.00


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - tisdag 23 juli 2019 kl 0.14
Sant! Tänk om boråsarna kunde chocka laget med en fullsatt Arena? Kunde göra underverk för motivationen! 👍

Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 23 juli 2019 kl 2.41
Full stöttning på måndag! Vinst mot Kalmar och dif, så är vi med igen! Nu har jag gnällt av mig under styvt 35 mil, så nu ser vi framåt. Portillo såg bra ut med ett gäng suveräna pass. Jeppe kanske blommar ut nu. Det ser bättre och bättre ut. En Rohden på mittfältet och jag blir positiv igen!

Vi kommer INTE åka ut. Och Cv, sluta gnäll så på allt och alla. Du går i försvarsställning så fort någon tycker annorlunda mot vad du tycker. Du MÅSTE acceptera att andra människor kan ha en annan åsikt än vad du har. Vi har förstått att du vill ha bort Thelin, och det till vilket pris som helst. Vi vet också att du varit guling sen Moses gick i kortbyxor och säkerligen är en legend i gula kretsar. Det kändes fint att se dig leda klacken både i kväll och förra veckan på plats. Eller vänta lite nu..... Jag såg dig inte på någon av matcherna.... Just det, glöm att jag skrev något.


Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 23 juli 2019 kl 3.14
Min dotter har nu sett två matcher i Stockholm och har 2-8 i målskillnad. Jag frågade i bilen på väg hem i kväll om hon ska med på måndag. "Gjötet, pappa!" Hon är en äkta motgångssupporter och stolt guling. Jag VET att hon kommer bära sin matchtröja med stolthet i höst när hon börjar högstadiet i Jönköping. Hon är 13 år och äkta guling. Samtidigt sitter här gamla gubbar och gnäller över hur mycket bättre allt var förr.

Vet ni vad? De tiderna kommer aldrig tillbaka, så nu ser vi framåt. Fyll arenan på måndag! Krossa kääääämaaa!!!


Peter Olsson, Borås - tisdag 23 juli 2019 kl 8.45
Oavsett vilken mittback som spelar eller vilken tränare som står vid sidan av planen, så kommer jag och min son gå på alla matcher året ut (och nästa år och nästa och nästa... well you get it).. Men, det var ganska längesedan man njöt på riktigt av Elfsborgs spel..

Men.. Nu skall ni få ta med er en bra sak.

Vi är obesegrade hemma! Och det skall vi fortsätta vara resten av säsongen!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - tisdag 23 juli 2019 kl 9.29
Tycker att naturgräs borde förbjudas! Fotboll skall spelas på plast, då vinner Elfsborg!

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 23 juli 2019 kl 9.56
Ingen skugga må falla på Portillo. Omöjlig uppgift att komma in som mittlås utan att ens ha tränat med laget. Detta skulle bara fungera med en Olof Mellberg i högform, en Patrik Andersson direkt från Barcelona eller en Leif Målberg när som helst. Men inte med någon från fjärde divisionen även i världens bästa liga.

Portillo ”mostró su cara” i alla fall när han efter matchen gick ut och skakade hand med supportrarna. Tror Strand var med och hälsade också.


Bosse Johansson, Göteborg - tisdag 23 juli 2019 kl 10.13
http://www.expressen.se/sport/kronikorer/noa-bachner/kan-man-ha-dalig-form-for-alltid/

Jan Artursson, Borås - tisdag 23 juli 2019 kl 10.46
@ Kenneth, det är plast på Tele2.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 23 juli 2019 kl 11.10
32 har tippat omgång 17 så här långt.

Peter Olsson, Borås - tisdag 23 juli 2019 kl 11.29
Jättetråkigt att tippa eftersom Elfsborg *alltid* förstör mitt tips.. Tippar dem som vinnare oavsett motstånd.. Det har ju funkat sådär.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 23 juli 2019 kl 11.46
Oväntat nog är det en kvällstidningsjournalist (Noa Bachner på GT) som ger det mest eftertänksamma perspektivet, i den artikel som Bosse Johansson länkade till kl 13. Bachner undviker syndabockstänkandet som är så vanligt bland supportrar, och konstaterar att Elfsborgs formsvacka har varat i två år, under tre olika tränarkonstellationer.

Haglund fick gå efter 0-6 mot Malmö. Då jublade många på VG, för det var ju Haglund som kört Elfsborg i botten och utan honom skulle allt bli bra igen. Nu två år senare är allt Thelins fel i stället. Och vissa varierar med att ha Andreasson som syndabock.

Bacnher konstaterar dock:

"Vet ni vad det konstiga är? Att Elfsborg tycks ha testat det mesta. Spelare har sålts och köpts. Personalen på bänken har bytts ut. Man har slussat in ledargestalterna man tycktes sakna efter Anders Svensson (Ishizaki, Holmén), gjort sina försök att täta till saker längst bak (Gregersen och den för dagen förtvivlat håglöse Portilllo) och värvat spelare med humör som ska sätta stopp när det rinner i väg (Simon Strand framhävdes som sådan av folk i klubben inför säsongen). Man genomförde en eftertänksam rekryteringsprocess när man hämtade in Jimmy Thelins till synes progressiva ledarskap från Jönköping Södra – men det ser exakt, på pricken lika hjälplöst ut som det gjorde månaderna innan han tog över."

Bachner konstaterar också: "Vad säger man? Det är väl något som sitter i väggarna nu? En så kallad kultur? Institutionaliserad vilsenhet. Bara en fotbollsförening i total avsaknad av kompass och stadga irrar runt så här i två år. Det är ingen slump."

Det är väl fångat. Men det betyder också att problemen är mycket svårare att åtgärda än att bara ersätta en person med en annan, vare sig det är på planen eller i ledarstaben. (Den som vill kan förstås bortse från det här inlägget och fortsätta skylla allt på enskilda personer!)

Bachners krönika finns här.


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 23 juli 2019 kl 11.49
"som Bosse Johansson länkade till kl 10.13", ska det stå i första meningen ovan!

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 23 juli 2019 kl 12.15
Nu alla Elfsborgs-supportrar är jag med i matchen igen efter att ha varit fri en dator i en månad. Jag vill tacka vaktmästarna på Borås Arena som hjälpte mig vid förra hemmamatchen mot Helsingborg. Mot Helsingborg (årets sämsta hemmamatch) fick vi med lite flyt 1 poäng vilket inte var speciellt rättvist. AIK borta var genomuselt och även med jätteflyt hade vi aldrig tagit poäng i denna match. Mot Hammarby i går var ändå ett fall framåt jämfört med matcherna mot Helsingborg och AIK. Hammarby var bra inget snack om annat. Defensivt var det inte bra men framåt skapades det ändå en del. Gillade Portillos vänsterfot med fina passningar framåt men bakåt nej nej nej. Men har man bara tränat 1 vecka med sin omgivning då är det inte lätt. Nu måste något hända i transferfönstret och nyförvärv måste jagas. En elak defensiv mittfältare från England vore mycket önskvärt som kan jaga på sina lagkamrater. Fotboll är vilja och den som vill mest vinner oftast. Marcus Rohdén vore ett gott kap och viljemänniskan Johan Larsson vore "guld" värt. Gör Johan till lagkapten omedelbart. Även Sebbe är ledig vad jag vet. Det känns att nästa match mot Kalmar på vår Arena är en riktig ÖDESMATCH mellan 2 tränare som har det blytungt. Vem kommer att få sparken först av dessa två ? Slutligen glöm inte att tippa. Trots alla motgångar har vi toppklass på vårt tippande men fler önskas. Glöm inte att komma till Arenan på måndag o stötta våra "guldgula" eleganter. De behöver allt stöd de kan få.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 23 juli 2019 kl 14.03
Det är inte lätt att förstå vad Elfsborg bör göra men jag har börjat ana en sorts missriktad idé om hur man förbättrar ett allsvenskt fotbollslag.

Vi har tidigare haft spelare som fungerat och varit bra, men flera av dem har vi nu gjort oss av med eller försämrat från sin toppotential.

Visst är det ett komplext problem, vissa spelare passar kanske inte i ett givet system eller så är deras kontrakt bara för dyra. Men effekten av nuvarande strategi har enbart uttarmat truppen. Den spjutspetskvalitét vi vill ha måste vi tillföra med kortvariga lånekontrakt, något som ju knappast kan skapa ro i vare sig styrelsen, i laget eller hos tränaren (som en halv säsong senare inte vet vilka spelare som kommer finnas tillgängliga).

Vi tyckte det var tråkigt ett tag när allt offensivt spel gick genom Jebali och Lundevall, men lösningen skulle ju inte ha varit att göra sig av med en och sätta den andra på bänken, istället borde mer kvalitét in på andra positioner i laget.

På samma sätt ter ju sig Prodells ivägskeppning som makaber, vem ska nu göra de där viktiga höstmålen i bottenstriden?

Nu måste man verkligen börja bli mer noggrann med lagbygget, se till att Gregersen stannar liksom Levi, se till att Lundevall får spela och om han inte gör hemjobbet, hitta sätt att låta honom slippa det. Använd de styrkor som finns i laget istället för att drömma om ett spel som inte finns där just nu.

Börja rekrytera talanger, både till ungdomsleden och beprövade superettanvärvningar som kan bli toppspelare på sikt. Återskapa de goda kontakterna vi hade med t.ex. Värnamo.


Läs nya (från 23/7 kl 15.18) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!