VG debatt - inlägg sedan 14/1 kl 0.00


Gert Björnalm, Borås - måndag 1 februari 2021 kl 10.05
Jag trodde att fönstret stängde igår, men tydligen är det idag 1/2 som det stänger för en stor del av ligorna. Men ett antal ligor har ytterligare senare, som Österrike som har 8/2 så ännu finns det gott om tid att slutföra affären med Henriksson. Hummet däremot är bråttom, Turkiet stänger idag så risken känns stor att han blir kvar. Kasst, han vill bort och tveksamt om vi vill ha honom ändå, men man vill ju hellre ha en "Lex Sivert" där man säljer för en högre peng till en utomnordisk klubb än tvingas släppa billigare inom Norden och som i det här fallet till en direkt konkurrent.

Vi i Sverige har däremot på oss till 31/3 att värva in ersättare. Knepigt vad vi ska satsa på om Henriksson försvinner men Okumu blir kvar. Eftersom det å ena sidan troligen främst handlar om en bänkplats, men å andra sidan är Väisänen skadad och båda ordinarie skulle kunna försvinna i sommar. Idealet vore väl en ung lovande som ännu inte kräver en ordinarie plats, men som kan växla upp. Och sen värva en mer etablerad i sommar om Okumu försvinner. Broman fick ju bara lärlingskontrakt, en antydan om att vi inte alls är säkra på honom. Försvinner Gurra så är väl McVey närmast i kön, men jag är tveksam till hans klass. Särskilt som mittback.


Erik Nilsson, Linköping - måndag 1 februari 2021 kl 12.06
Ang. Rosenqvist...

Jag tycker att man kan begära mer av Elfsborg, men kanske tidigare i skedet.

Det har ju varit ganska tydligt att klubben inte tänkte satsa på honom. Troligt vid utlånandet till HiF, och nästan helsäkert efter utlåningen till Gais. Så varför fick han sedan vara i truppen en säsong till utan uppgift?

Rasmus, i unga 20-årsåldern, hade en dröm om att få spela i Elfsborg, självklart försökte han uppnå den drömmen så länge ens ett halmstrå fanns kvar. Det är svårt att lasta honom för det. Men någon i klubben borde ha sagt stopp: "Det här kommer inte funka, vi gör bara Rasmus en björntjänst".

Nu, efter ett onödigt år i frysboxen är tydligen division 3 rätt nivå för Rosenqvist.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 februari 2021 kl 15.16
Gert>>> McVey har visat klart och tydligt att han har Allsvensk klass som både mittback och högerback så hyser inga tvivel på den fronten. Gustav Broman spelade andra halvlek mot Häcken och visade att han också håller en hög standard. Har sett honom i U19 två matcher ifjol och då spelade han riktigt bra, visserligen ung, en tror han kommer att klara av att ta klivet upp till Allsvensk nivå.

Erik>>> Både Andreasson och Thelin har ju medgett att sakerna kunde och borde hanterats bättre och det tror jag är ärligt menat. Det bästa kanske hade varit att bryta kontraktet efter första utlåningen och erbjuda honom en rejäl summa för att göra det. Nu vet jag inte om Rasmus var intresserad för han hade ju trots allt en garanterad lön i fyra år.

En annan klubb ville ifjol ge honom kontrakt, men ville att Elfsborg skulle stå för en del av lönen och det sa Elfsborg nej till. Rätt eller fel? Med facit i hand kanske det varit bäst för då hade det ju inte blivit skriverier och kostnaden var ju lika stor. Men att veta vad som är rätt eller inte är lättare veta i efterskott.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 februari 2021 kl 17.01
Jag hoppas faktiskt att Barcelona går i KK. Är man så dumma i huvudet att man betalar en spelare, Messi, 5 622 502 701 kronor för fyra år, ja då förtjänar man banne mig KK. 12 miljarder i skulder!

Bo Andersson, Hässelby - måndag 1 februari 2021 kl 17.12
Det tråkiga är att skulderna verkar inte vara till kreditinstitut och investerare utan till andra klubbar för obetalda spelarköp.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 februari 2021 kl 17.25
Bo>>> Merparten av skulderna är tilll banker, andra finansinstutioner, obligationer och liknande, en sjättedel är skulder för övergångar, cirka 2 miljarder. Som vanligt är skattebetalarna de som lånat ut massor, givetvis utan att haft något att säga till om. Under många år har storklubbarna i Spanien helt enkelt struntat att betala sina skatteskulder.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 1 februari 2021 kl 19.33
Tack för info, Lennart. Bedrövligt att vanliga människor, som ibland har det knapert, tvingas finansiera fantasilöner.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 februari 2021 kl 12.07
Nu börjar väl truppen bli klar, har svårt att se några Allsvenska lag hosta upp jättebelopp för att köpa någon av våra spelare. Inte heller Elfsborg lär handla, möjligen någon ung talang i lägre division.

Osäkra kort är nu Gojani, utan kontrakt och Deniz Hümmet, med kontrakt, som enligt uppgifter i pressen tackade nej till några turkiska klubbar och där är fönstret stängt. Till BT säger Stefan Andreasson att Hümmet fortsatt är Elfsborgs spelare, men tillägger:

"– I dag (måndag kväll) stängs många fönster, men det finns andra som är öppna. Så det kommer nog att spekuleras ett tag till, om såväl Deniz som andra spelare, säger Andreasson."

Jag tolkar det som att Hümmet inte är aktuell för spel med oss utan att han kommer att säljas eller lånas ut. ÖSK har ju inga pengar till att köpa honom, men kanske tillräckligt för att låna honom, Örebros tränare sägs vara mycket intressad av att Hümmet återvänder till gnällbältets huvudstad.

Är pengaregnet över fotbollen på väg att ta slut? Franska ligan står utan TV-kontrakt. Detta sedan det spanska bolaget Mediapro slutade att betala som konsekvens av coronapandemin och de bud som kom in var för låga enligt ligan. Jag tror ligan överskattat sig, franska Canal + lämnade exempelvis inget bud.

Resultatet av att det inte kommer pengar från TV ihop med ingen publik lär slå hårt mot många. En del klubbar riskerar att få slå igen och spelare kraftigt sänkta löner. Ligan riskerar att få acceptera ett mycket lägre bud eftersom TV-bolagen inser att de sitter med trumf på hand.

Vi får hoppas att detta inte sprider sig. Discovery har ju betalt 3 miljarder för rättigheterna, dubbelt mot CMoore. Klubbarna har ökat sina intäkter och givetvis även utgifter. Tänk om Discovery får kalla fötter och hoppar av nu i dessa pandemitider?


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 2 februari 2021 kl 13.42
Kanske detta är det reningsbad som fotbollen behöver. Tror ni Messi spelar sämre om han inte får en miljard utan bara 100 miljoner om året?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 februari 2021 kl 15.50
Bo>> Om vi ska vara petiga så var det cirka 1,4 miljarder om året.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 2 februari 2021 kl 16.25
Nu vart det jobbigt...måste räkna om. 140! Han ska ha 140 miljoner om året. Max.

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 2 februari 2021 kl 17.53
Jag kan tänka mig att sitta på bänken i Barcelona för 14 miljoner om året.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 februari 2021 kl 18.20
För 1,4 miljoner så sitter jag på en bänk i Barcelona, eller varsom nu bänken står.

Conny Johansson, Brämhult - tisdag 2 februari 2021 kl 19.30
Lennart , du nämner Gojani som ett osäkert kort utan kontrakt . Hur ser historien om honom ut , blev han erbjuden en kontraktsförlängning och tackade nej ? Elfsborg vill ju ogärna släppa spelare som bosman , då man ju förlorar alla pengarna som man tidigare betalade för spelaren i övergångssumma utan man vill ju helst sälja vidare . Gojanis stratetegi är väl kanske att står han utan kontrakt så blir han mer attraktiv på spelarbörsen och kan kanske kapa åt sig en sign on bonus för egen del , vad vet jag . Konkurrensen på Elfsborgs mittfält med dom duktiga spelarna vi har i truppen kommer att bli stenhård så jag anser att vi inte behöver Gojani , han har gjort sitt i Elfsborg. .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 februari 2021 kl 22.24
Conny>> Vad jag fattat var det Gojani som ville söka nytt. Som det är nu har ju Elfsborg välfyllt på mitten, så jag tror inte han erbjuds nytt kontrakt. Fast vad vet jag.

Niklas Alberts, Bunkeflostrand - onsdag 3 februari 2021 kl 6.14
Där får du nog utveckla Lennart.
Jag tycker inte det är välfyllt på mitten med Holmén som enda avbytaren till dom 3.

Holmén dy och Söderberg vet vi inte i ärlighetens namn hur dom är i allsvensk konkurrens.


Jörgen Willborg, Borås - onsdag 3 februari 2021 kl 6.55
Intressant i BT idag om Ahmed Qasem, en spelartyp som kan vara klassisk Elfsborg. Jag hoppas på en ny Hult, Bajrami, Hedlund, Zeneli....Trots att han "inte hade koll på Elfsborg" och "inte är här för att stanna". Vi har en ny generation fotbollsspelare att hantera på gott och ont.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 3 februari 2021 kl 11.02
IFE ber nu sina medlemmar att begrunda utredningen om VAR inför årsmötet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 3 februari 2021 kl 11.05
Niklas>>> Jag tycker att med Holst, Römer, Olsson, Ondrejka och Holmén där har vi en stomme och lägg till detta Söderberg, som visade mot Häcken att han håller. Holmén d.y tror jag även han kommer att platsa och så till sist den nye från Motala, Ahmed Qasem. Som jag tror kommer att få chansen redan i år. I truppen har vi ju även Deniz Hümmet, visserligen tror jag han hamnar i frysboxen om han blir kvar, men teoretiskt skulle han ju kunna spela.

Därför tycker jag att vi har fullt på mitten. Vi har nu 24 i truppen, 26 om vi lägger till Deniz Hümmet och David Olsson och därmed inte plats för fler.

Svensk Elitfotboll har nu tagit fram sin rapport om VAR. Frågan ska ju diskuteras på Elfsborgs årsmöte. Inte oväntat så föreslår rapporten att VAR införs. Enligt mig helt fel beslut. Inte bara för att fotbollen tappar mycket av charmen, vilket även rapporten medger att så blir fallet, det blir även dyrt. Minst 50-60 000 per match.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 3 februari 2021 kl 11.59
Discovery kommer att visa träningsmatchen mot Helsingborg på fredag klockan 12.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 3 februari 2021 kl 16.33
Har ögnat (inte lusläst) igenom rapporten om VAR. Jag fastnade tidigt för en mening i IFAB:s vision: ”...protecting and strengthening the spirit and simplicity of football.”. Simplicity.

Den absoluta höjdpunkten (eller bottenpunkten) i en match är när det blir mål. Jag kollar alltid blixtsnabbt på domare och assisterande för att se om allt är OK. En sekund senare vet man och kan glädjas eller förbittras. Med VAR blir det allt för ofta lång väntan på att målet ska konfirmeras. Själva fotbollens klimax har vattnats ur.

Jag är emot VAR.


Henrik Svensson, Varberg - onsdag 3 februari 2021 kl 16.45
VAR är som en böld i röven, den VARAR länge! Med det sagt så funderar jag på om jag är en bakåtsträvare/bromskloss? Problemet är ju att det redan införts i de stora ligorna samt vid internationella evenemang som EM o VM. Är risken att vi hamnar på efterkälken fotbollsmässigt i Allsvenskan om vi inte inför VAR?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 3 februari 2021 kl 16.47
Pawel Cibicki avstängd från all idrottslig verksamhet i väntan på det rättsliga avgörandet om olaga vadhållning. Ett beslut som ju inte har någon praktisk betydelse eftersom han spelar i Polen, men en tydlig markering.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 3 februari 2021 kl 17.11
Henrik>>> Efter att ha sett några idiotiska VAR-beslut som där en tå var nån millimeter offside och det blev dömt offside så inser man att VAR är vansinne. Läs denna artikel om VAR. När man läst detta begriper man att VAR inte kan vara en lösning. Det går inte att skapa helt korrekta beslut, omöjligt.

Vill man rätta till saker så gör det genom att straffa alla filmande, fuskande spelare som förstör fotbollen. Tillsätt en grupp rutinerade domare som i efterskott tittar på matchen och som ges rätten att döma till mellan 1 och 5 matchers avstängning. Är övertygad om att fuskande kommer att minska. Det skulle gynna fotbollen 100 gånger mer än VAR.


Herman Thorell, Toarpsdal - onsdag 3 februari 2021 kl 21.25
Sivert fick en blodig debut i Belgien. Fick kliva av med en sargad näsa. Talande för hans orädda spelstil kanske, och viktigt att ngn axlar den rollen i Elfsborg.

Gert Björnalm, Borås - torsdag 4 februari 2021 kl 18.49
Jag håller med Niklas Alberts om mittfältet. Sannolikt ligger Römer, Holst och Simon O längst fram i kön. Reserver till dessa är Holmen Sr plus två oprövade junisar. Holmén gör sannolikt sin sista säsong, för inte förlänger väl Elfsborg när han inte platser och antagligen är dyr. Simon O är en bonus att han är kvar, och kan mycket väl försvinna i sommar om inte tidigare. Jag har inte nämnt Hummet, känns väl inte som att han blir kvar? Och även om han blir det så tror jag snarare att han konkurrerar om center-positionen. Därför skulle jag gärna förlänga med Gojani om han vill.

När det gäller Ondrejka och Qasem som Odhström nämner så räknar jag dom som kantspelare. Där är det desto mer trångt. Alm, Okkels, Bernhardsson, Kouame, Ondrejka, Qasem. Cooper Love spelade också i den rollen i träningsmatchen mot Häcken, och Ndione har också spelat där vid något tillfälle. Ndione passar nog bäst centralt dock, vart Cooper Love passar bäst är ännu oklart för mig. Med tanke på den situationen så är det frågan om det inte vore nyttigt för nån att bli utlånad? Främst kanske Kouame och Ndione. I Ndiones fall så kanske det beror på hur det går med Hummet. Och om Thelin ser Kouame och Cooper Love som backuper även centralt.

Så sett kanske vi kan få se nån/några som skiftar position ibland under året. Ex Alm har spelat i Simon Olssons roll nån gång, och gjort det helt ok. Om man räknar med att vissa kan täcka för fler positioner så kanske det kan funka totalt sett.

Tycker fortfarande att truppen känns tunnast på mittbackspositionen, jag är inte övertygad om McVey och Bromans förmåga (McVey har väl varit hyfsad ok där, men jag är inte lika övertygad som Odhström om han kan växa). Nu har vi inte heller Sivert som skulle kunna gå ner dit. Finns det någon annan spelare som skulle kunna vara backuper där? Römer?


Roland Dellton, Lerum - torsdag 4 februari 2021 kl 20.44
I morgon kl 13 spelar Elfsborg mot Helsingborg, även om Officiella påstår att matchen är den 5 januari. Discovery+ (dplay) sänder matchen. Ett reservfyllt Elfsborg verkar det som.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 4 februari 2021 kl 20.50
Som sann Besserschmitter har jag mailat IFE om detta. Vi hjälps åt. Dom brukar rätta snabbt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 4 februari 2021 kl 20.59
Gert>> Vidhåller att vi inte kan utöka truppen i nuvarande läge med mer än osäkra inkomster. Klubben slopade ju både medlemsnål och medlemskort ifjol utan diskussion och debatt. Då pratar vi om en kostnad på max 30 kronor per medlem, eller hundratusen kronor för att minska utgifterna. Att då öka lönekostnaderna med 1,5 miljoner och uppåt kan ju inte anses vara vettigt.

Kan vi skola om Holst från högerback till en stabil mittfältare måste det ju gå att lära en ytter att gå in mer i banan. Som du nämner har vi väl 6-7 på ytterkanterna till två platser, alltså omskolning. Cooper Love tror jag kan spela både på Fricks plats, på kanten och som offensiv mittfältare.

De fem ungdomarna som kom upp, varav två på mitten, har ju de tre senaste åren varit det bästa laget i Sverige, med SM-guld på SM-guld.

Det jag sett av McVey på mittbacken är att han gör det bra och eftersom han inte är lastgammal kan han med stor säkerhet fortsätta att utvecklas. Som jag skrivit tidigare så visade Broman i de två matcher jag såg i fjol i U-19 att han potential, självklart inte färdig, men förhoppningsvis snart.

Römer ska ju enligt alla artiklar jag läst om honom ha spelat mittback och gjort det bra. Så jag tycker vi fortsatt ska sitta still i båten.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 4 februari 2021 kl 21.14
Roland>> Så hemskt reservbetonat är det väl inte med tanke på att det bara är två spelare som inte är med A-truppen.

Eftersom Simon inte spelar på grund av överbelastning ska det bli roligt att se vilken spelare Thelin sätter där.


Roland Dellton, Lerum - torsdag 4 februari 2021 kl 21.34
Vårgårda- kanske lite felformulerat av mig. Tänkte på 5-6 debutanter.

Gert Björnalm, Borås - torsdag 4 februari 2021 kl 21.43
Odhström: Jag har inte hävdat att vi nödvändigtvis ska värva, men hävdar ändå att vi bör ha plats för Gojani. Om han nu skulle vilja stanna. Plus att jag är osäker på spelarna bakom de ordinarie mittbackarna. Problemet är snarare att vi har en obalanserad trupp om man ser till positioner. Särskilt om man tänker på att några av spelarna med mest rykten kring sig spelar på positioner där bredden är tunn (Okumu, Olsson). Men som sagt, kanske kommer vi att få se tester av nya positioner, och/eller utlåningar.

Imorgon har vi alltså bara tre "naturliga" innermittfältare i truppen. 19 spelare i truppen, så några får nog spela hela eller åtminstone större delen av matchen. Nån/några av dom återfinns nog på innermitt. Men eftersom vi har med sju anfallare så testas nog säkert någon av dom på innermitt åtminstone en del av matchen. Officiella fortsätter förresten att sätta upp Ondrejka som mittfältare, är det jag som missförstått nåt? Han han nånsin spelat mittfältare (om man räknar yttrarna till anfallare)? Men jag tror mer att det blir Alm. Eller om Frick får sjunka ner bakom Ndione.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 4 februari 2021 kl 22.19
Gert>> Har inget emot Gojani, men det var han som ville bort och frågan är om det värt pengarna att erbjuda nytt kontrakt, jag tycker inte det. Vissserligen har vi ju sålt några spelare, men dessa pengar räcker i bästa fall för att täcka underskotten.

Det är 8 matcher till sommaruppehållet och skulle det då visa vara behov av förstärkning på mitten så tar vi det då.

Chansar hellre med Söderberg och Kevin än en spelare som enbart stannar för att ingen annan ville ha honom. Fast jag kan ju ha helt fel, men så tycker jag.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 februari 2021 kl 9.35
Vet inte hur man ska tolka att Discovovery sänker priset med en tredjedel, är de i kris eller är det bara ett sätt att knyta till sig kunder under ett helt år?

Oavsett så är det ett bra pris, 2 388 för ett år. Använder man denna länk så får även Elfsborg en extra del, till skillnad om man tecknar direkt av Discovery. Erbjudandet gäller till och 28 februari.

Sa upp mitt abonnemang som går ut 22/2 och ska teckna nytt via Elfsborg, man är ju knalle. Har dessutom hittat en att dela med så då blir det 1 189.


Lars Alexandersson, Linköping - fredag 5 februari 2021 kl 9.59
Skaffade ett Discovery+-abonnemang via Telia i förrgår ... Helt OK det också: 3 månader utan avgift, sedan 9 månader à 349 kr, men lite synd att man inte väntade ett par dagar så att man kunde stödja Elfsborg samtidigt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 februari 2021 kl 10.22
Lars>> Dessutom lite dyrare, 3 141.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 februari 2021 kl 10.42
Dyngeland fortfarande rehab och David Olsson sjuk så Ludvig Målberg på bänken. Är han släkt med Leif och Boris?

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 5 februari 2021 kl 10.44
Ja, men jag hade mycket hellre lagt betydligt mer pengar på att åka och se matcherna på plats, både hemma och borta.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 februari 2021 kl 10.56
Stör mig lite på att Elfsborg inte uppdaterat sidan om spelartruppen. Vissa har lagts till som Ahmed Qasem och Sivert är borta, men Kaib och Gojani kvar. Dessutom så är ingen av fem som flyttades upp med. Varför inte se till att sidan uppdateras helt istället för bara delvis, ger ett förvirrat intryck. Nåväl, det viktiga är att vi spelar bra och spöar Helsingborg.

Conny Johansson, Brämhult - fredag 5 februari 2021 kl 11.01
Håller med dig Lennart , har vi nu lyft upp U-19 spelare som vi tror på från egna leden till A-truppen samt värvat in en ung talang så låt dom pröva vingarna och rotera mycket i laguppställningarna under vårsäsongen . Finns ingen anledning att ta in Gojani igen , ge då hellre Hummet en rejäl chans . Ett litet orosmoment är ju att fortsätter formkurvan peka uppåt för främst Joseph Okumu och Simon Olsson så lär väl inte Elfsborg kunna hålla emot budgivningen i sommarfönstret . Elfsborg har säkert en strategi och plan för om ett sånt scenario skulle inträffa .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 februari 2021 kl 11.54
Fick precis veta att min tilltänkta delare av Discovery redan knutit ihop sig med sin son. Det betyder att jag letar efter någon som vill dela abonnemanget, 1 189 för 12 månader och det är alltså via länken som ger Elfsborg pengar. Någon intresserad? Hör av er.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 februari 2021 kl 12.30
Intressant startelva. Discovery.

Rönning

Karlsson Okumu Broman Zandén

Holst Kevin Holmén Söderberg

Alm Qasem Frick


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 februari 2021 kl 13.51
Ser bra ut. Spelet fungerar och vi dominerar.

Lars Johansson, Mölnlycke - fredag 5 februari 2021 kl 14.00
Vad står det?

Jörgen Willborg, Borås - fredag 5 februari 2021 kl 14.06
För er som inte kan se kan jag rekommendera Twitterkontot @dplus_sportSE Där läggs mål och highlights ut ganska omgående! Kan alltså konstatera att bollen INTE var ute....

Bo Andersson, Hässelby - fredag 5 februari 2021 kl 14.06
1-0 Alm 42’

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 februari 2021 kl 14.57
Så bra. Broman och MvVey visar att de är bra mittbackar. Qasem visar att han har det. Zandén, Söderberg och Kevin gör det bra och upp dyker Widell. Ser bra ut.

Bo Andersson, Hässelby - fredag 5 februari 2021 kl 15.02
Lennart - IFE ber om ursäkt och meddelar att dom kommer att uppdatera spelartruppen så fort som möjligt.

Bo Andersson, Hässelby - fredag 5 februari 2021 kl 15.03
Slut. 1-0.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 februari 2021 kl 15.37
Bo>>> Du är en klippa.

Bo Andersson, Hässelby - fredag 5 februari 2021 kl 16.22
Klargörande: truppen kommer att uppdateras på IFE:s hemsida! Själva truppen blir nog som den är, trots diverse önskemål härpå VG.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 februari 2021 kl 16.32
Matchreferat och intervju med McVey och Strand. Fattar ni hur bra det ser ut?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 februari 2021 kl 17.38
Måste nämna Widell. Han bara kommer in på högerbacken och gör det bra, inte bara defensivt utan även framåt. Framtiden är ljus.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 februari 2021 kl 19.26
En undran, varför så få kommentarer? OK, vi mötte ett lag i Supertettan, men i stort sett alla visade att de är redo.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 5 februari 2021 kl 19.30
Ett sista ord från mig om Discovery+.

Jag insåg nu att för att kunna utnyttja erbjudandet (199 kr/månad direkt från Discovery) måste jag skaffa bredband, vilket jag ju inte behöver nu när jag får kanalerna via digitalboxen. Så Telia-lösningen var nog bäst för mig!


Lars Alexandersson, Linköping - fredag 5 februari 2021 kl 19.37
Vårgårda >> Jag drar inte så stora växlar på denna match mot mediokert motstånd. Men Widell var onekligen intressant!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 februari 2021 kl 19.48
Lars>>> Tack för att du påminner mig.

Memento te mortalem esse - kom ihåg att du är dödlig


Gert Björnalm, Borås - lördag 6 februari 2021 kl 17.21
Håller med Lars, inte en match att dra så stora växlar på. Men om man ändå ska tycka lite om den och framför allt de yngre spelarna så tyckte jag nog att det var lite blandat. Zandén imponerade igen, känns helt redo att ge Strand en rejäl match om startplatsen. Söderberg ser också intressant ut, i alla fall i första när han låg högre i banan, försvann lite mer i andra. K Holmén tyckte jag nog blandade en hel del, gjorde några farliga misstag också, har mer att bevisa innan jag är övertygad. Cooper Love fick bara en dryg halvtimme, i en ovan 10-roll, och var ganska osynlig denna gången. Vill hellre se honom i en offensivare roll.

Broman hade inte så mycket att göra, svårare att bedöma. Men jag tyckte nog att han hamnade i skuggan av sina mittbackskollegor. McVey såg helt ok, förutom vid ett tillfälle när han stötte och gick bort sig. Kanske passar han bättre som mittback, är inte så övertygad om hans kapacitet som ytterback. Där skulle jag nästan vilja ranka honom som trea (fyra om man räknar in Holst), för jag håller med Odhström om Widell. Det inhoppet såg väldigt intressant ut, fast han blir väl kvar hos juniorerna ett år till. Men fysiskt känns han helt redo, stark, kraftfull och orädd.

Qasem tyckte jag var ganska osynlig. Vilket i och för sig är helt ok, helt ny som knappt hunnit träna med laget, och väldigt ung. Den näst yngste, Ondrejka, nja. Och borde gjort mål men passade istället, vilket var ett felbeslut. Blir nog ett år till på tillväxt. Ska man gå på den här matchen känns flera av våra nyuppflyttade mer redo än Ondrejka och Qasem. Men så är dom också äldre (ex-junisarna är födda -01, Ondrejka -02 och Qasem -03, + Widell -02).


Henrik Svensson, Varberg - söndag 7 februari 2021 kl 11.04
Lennart, har nu läst din länk och skummat igenom utredningen gällande VAR. Blir än mer övertygad om att VAR påverkar fotbollens ”själ” negativt. Det spontana försvinner. Jag hoppas det dröjer, gärna flera år, innan man inför VAR i vår Allsvenska.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 februari 2021 kl 12.44
Grattis VG. Tänk vad tiden går. Då satt jag i Lycksele och arbetade. Nu sitter jag som glad pensionär i Las Palmas, men VG är kvar.

Magnus Eriksson, Stockholm - söndag 7 februari 2021 kl 13.37
Grattis VG! 24 år. Helt fantastiskt. Klart äldre än de flesta i Elfsborgs A-trupp.
Och ett stort tack till sidans skapare Lars Alexandersson.

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 7 februari 2021 kl 13.39
24 år... Då kan vi väl inte klassas som unga och lovande längre.

Petter Alburg, Växjö - söndag 7 februari 2021 kl 18.19
När bytte vi från ''Virtuella guliganer''?

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 7 februari 2021 kl 18.38
Maj 2005.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 februari 2021 kl 18.39
Petter>>> Hela historien om VG står under Om VG i vänsterspalten under rubriken avdelningar. "I maj 2005 bytte sidan namn till Vi Gule"

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 7 februari 2021 kl 20.21
Min åsikt om VAR

ÄR att systemet endast ska användas för att avgöra om en boll är inne eller inte. I övriga situationer där VAR används i dag är det enskilda bedömningar från domarteamet som ifrågasätts då och då medan om en boll är inne eller inte är en exakt vetenskap...


Jakob Lagerdahl, Stockholm - söndag 7 februari 2021 kl 21.04
Grattis VG och stort tack till vår skapare för att vi finns!

Bo Andersson, Hässelby - söndag 7 februari 2021 kl 22.21
Grattis VG! Tack, Lars!

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 7 februari 2021 kl 22.50
Heja VG och Vår skapare!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 februari 2021 kl 9.44
Söker fortfarande efter någon att dela Discovery med. 1 189 kronor för 12 månader. Hör av er.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 8 februari 2021 kl 10.01
Nu är Kaib borta från spelartruppen på hemsidan.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 8 februari 2021 kl 10.27
Tre nya träningsmatcher inlagda i försäsongsschemat. Mot Norrköping, Öis och Halmstad.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 februari 2021 kl 10.28
Alla försäsongsmatcher med datum och tider här. Enligt Elfsborgs hemsida sänder Discovery alla fyra träningsmatcherna. Någon som är sugen? Hör av er till mig så delar vi på paketet.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 8 februari 2021 kl 13.46
Inte visas väl cupmatcherna på Discovery+?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 februari 2021 kl 13.57
Lars>> Nej cupen är på Cmoore, men de fyra träningsmatcherna ska enligt tidigare information på Elfsborgs hemsida visas på Discovery. Nu är det lite vagare. "-Samtidigt som du stöttar Elfsborg får du nu tillgång till försäsongen och hela allsvenskan"

Fortfarande efterlyser jag någon som vill dela Discovery. Eller det går lika bra med någon som tecknat och inte hittat någon att dela med, hör av dig. Två stycken kan använda samma abonnemang.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 8 februari 2021 kl 16.38
Vilseledande information på den länkade Elfsborgssidan, alltså.

Jag tror att din efterlysning har gått fram vid det här laget, Vårgårda. Redaktören.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 februari 2021 kl 17.54
Lars>>> Får försöka fiska i andra vatten, verkar som om ingen knalle läst vad som skrivs på VG.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 februari 2021 kl 18.26
Det verkar som om frågan om framtiden för Deniz Hümmet är på väg att lösas. Enligt Aftonbladet ska en affär var klar med Örebro Sk. Kostnad 1 miljon, samma som vi betalade Trelleborg. Blir en bra affär för alla inblandade.

Thelin markerade så tydligt att han var sur på Deniz Hümmet efter mötet borta och Deniz Hümmet själv har ju yttrat sig minst sagt syrligt om Elfsborg.


Erik Nilsson, Linköping - måndag 8 februari 2021 kl 20.41
Det var ju det enda rätta. Både för Hümmet och Elfsborg. Såg honom mest som backup till Simon Olsson (fast han kan spela mer forward också) och där tycker jag faktiskt Noah Söderberg såg riktigt lovande ut i träningsmatchen mot HIF (har inte sett Häcken-matchen).

Conny Johansson, Brämhult - tisdag 9 februari 2021 kl 10.09
I dag meddelar Elfsborg att Gojani skrivit på nytt kontrakt. Avtalet gäller över kommande säsong (2021).

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 februari 2021 kl 11.33
Tudelad över beskedet att Gojani får förlängt kontrakt året ut. Han är ju ingen dålig spelare, men heller ingen framtidsman eftersom han ville lämna.

Om han används i första hand som inhoppare och ersättare vid skador/avstängningar, så OK, men om han får spela från start istället för exempelvis Söderberg så innebär det ju att vi på sikt blir sämre.


Anders Täreby, Steninge - tisdag 9 februari 2021 kl 12.54
Inte så dumt av Elfsborg att ha Gojani i truppen som stabil backup på mittfältet på samma sätt som Holmén d.ä. var under 2020. När Holmén d.ä. förra året insåg att han inte var en startspelare tycker jag att han höjde sig en nivå. Hoppas att både Holmén d.ä. och Gojani kan vara bra "truppspelare". De kommer se till att det blir bra nivå på träningarna och kan gå in och täcka upp med kvalitet när det behövs. Kommer de i form kan de spela från start under perioder. Römer och Olsson är förstås givna från start. I övrigt känns det ganska öppet om den tredje platsen på innermittfältet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 februari 2021 kl 13.20
Svenska Fotbollförbundet vill att FIFA stänger av alla 4 inblandade i spelskandalen. Det betyder att Cibicki inte får spela i Polen och blir troligen därmed utan lön. Aftonbladet:

"– Vi tycker inte det är lämpligt att man kan spela fotboll någonstans utanför Sveriges gränser under tiden innan det här är avgjort rättsligt. Det här är en så allvarlig förseelse och starka misstankar att det bör gälla globalt, säger förbundsjuristen Christine Stridsberg till Sportbladet."


Gert Björnalm, Borås - tisdag 9 februari 2021 kl 17.27
Gojani är 28 år. En bra ålder, i en i övrigt ganska ung trupp. En stabil spelare, var inte alls dålig när han spelade, och kan mycket väl ha en viss utveckling kvar i sig. Bra tycker jag! Särskilt som jag tror att Holmén d.ä. sannolikt bara spelar en säsong till (spelar ut kontraktet) plus att Simon O kan försvinna när som helst. De yngre får nog sina chanser ändå, om de är bra nog. Och i år får de nog ändå räkna med att mest agera bänkspelare.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 februari 2021 kl 18.38
Har nu kollat att Discovery visar alla fyra träningsmatcherna, finns i tablån. Cupen visas i CMoore. Apropå cupen, Degerfors blir inte att leka med i cupen.

De spelade 2-2 mot Blåvitt. Såg sista kvarten och kan konstatera att Blåvitt hade lite flyt på slutet. 1-2 var enligt mig offside och 2-2, obefintlig markering på en frispark.

För att vinna måste Elfsborg ha fart på både spelare och boll, då går det att få hål på Degerfors.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 9 februari 2021 kl 18.56
Vad är CMoore? Något som Roger äger?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 februari 2021 kl 19.13
Lars>> Har svårt att fråga Roger, är så dålig på seanser.

Kent Carlsson, Sandhult - tisdag 9 februari 2021 kl 21.44
Bra att förlänga med Gojani, en lojal lagspelare som är en viktig kugge på mittfältet som är bra på att täcka ytor och gör sitt jobb ibland lite i det tysta. Han har rutin vilket också är värdefull. Jag håller en tumme för dig Robert.

Niklas Alberts, Bunkeflostrand - onsdag 10 februari 2021 kl 6.38
Gojani är definitivt en värvning vi behöver vi skall komma ihåg att vi har både svenska cupen och Europaspel.

Skulle nu bara vilja se en mittback till
även om jag blivit imponerad av McVey och hans Okomoliknande spel med bolltransporter en bra bit upp i plan.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 10 februari 2021 kl 8.48
Nu har kallelsen till Årsmötet kommit. Betalande medlemmar 2020 får rösta. Nya medlemmar 2021 får deltaga men ej rösta.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 10 februari 2021 kl 8.53
Eller rättare sagt...möjligheten att anmäla sig till mötet är nu öppen. Kallelsen kom ju för länge sedan.

Erik Nilsson, Linköping - onsdag 10 februari 2021 kl 11.29
Gojani blir bra med sin rutin och allsidighet. Vi hade kanske kunnat hitta ett mer spännande framtidsnamn, men om inget dykt upp tycker jag heller inte det är något att bekymra sig för.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 11 februari 2021 kl 16.28
Jag saknar en uppdatering om hur det går för våra operade spelare. Så här har det stått länge: Leo Väisänen (opererad fot, rehab), Alexander Bernhardsson (opererat knä, rehabar), Mathias Dyngeland (opererad fotled, rehabar).

Hur långt borta är dessa spelare från att börja träna/spela?

AIK som vi möter imorgon har ju haft blandad skörd så här långt. 0-2 mot Vasalund och en seger 3-1 och en förlust med 0-1 mot Örebro SK, lustigt nog spelades de två matcherna samma dag. Måste vara ovanligt, eller?


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 11 februari 2021 kl 17.14
Ja, dom spelade faktiskt två matcher à 75 minuter på samma dag.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - torsdag 11 februari 2021 kl 19.39
Odhström, finns en redogörelse på officiella! Ingen som blir borta länge vad det verkar. Är väldigt nyfiken på vad en sådan som Bernhardsson kan göra om han får vara skadefri.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 11 februari 2021 kl 19.45
Den som söker han finner. Elfsborgs läkare ger besked om läget i rehabiliteringen.

Dyngeland och Olsson nästan återställda. Skadorna på Bernhardssson och Väisinen har läkt bra, men ännu några veckor bort från 100%. Så i mitten av mars borde alla skadade vara åter och det ger 3-4 veckor till att komma i form inför starten av Allsvenskan.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 februari 2021 kl 15.12
Vad roligt att David Olsson fått kontrakt med Lindome GIF i division 1. Instämmer med Stefan Andreasson:

"-David har gjort en beundransvärd resa hos oss. Från Ståplatsläktaren som supporter till framgångsrik sista utpost i våra Elitlag där han vunnit flera titlar och sedan som professionell i vårt A-lag. David har varit en enormt uppskattad person som vi nu önskar all lycka till i sin fortsatta målvaktskarriär, säger klubbchef Stefan Andreasson."

Damlaget har fått tre nya spelare. Välkomna.

Dags att börja ladda inför mötet med gnaget.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 februari 2021 kl 15.32
För fem år sedan begravdes Guliganernas förste ordförande. Magnus Drotz gick bort alldeles för tidigt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 februari 2021 kl 19.22
Visserligen förlust men ingen katastrof. Vi spelade bra och AIK hade flyt och gjorde ett snyggt mål. Med lite flyt hade vi också gjort mål.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 februari 2021 kl 20.52
Okumu platsar i Premier League. Så alla bud under 80 miljoner är bara att förkasta.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - fredag 12 februari 2021 kl 23.19
Nu när abstinensen efter tävlingsmatcher är som störst kommer här lite kuriosa efter årets uppdatering av BornYellow

- Per Frick är på god väg att bli Elfsborg mest varnade spelare genom tiderna. Endast 4st gula kort saknas för att slå Anders Svenssons klubbrekord.

- Simon Strand slog klubbrekord i antalet varningar under en och samma allsvenskan säsong i fjol. I år slog han även klubbrekordet i antalet utvisningar per allsvensk säsong, 3st.

- Johan Wiland är den målvakt i Elfsborg som hållit nollan flest gånger i allsvenska sammanhang, totalt 69st gånger (varav 19st gånger av 30 möjliga 2008).

- Utökad fakta och statistik från Elfsborgs medverkan i Intertotocupen. Tack Örjan Hansson för detta.

- Anders Svensson är den spelare som medverkat i flest antal internationella matcher, 68st.

Peter Olsson, Borås - lördag 13 februari 2021 kl 9.41
Okumu är så sorligt bra. Sorgligt för att jag inser att vi bara kommer få se honom dansa fram till sommaren. Men jag håller med Odhström, allt under 80 miljoner (och således Elfsborgs överlägset största försäljning genom tiderna) är ett alldeles för billigt rea-pris.

I övrigt gillar jag att det unga spelarna är fullständigt respektlösa, det känns verkligen som de vill visa upp sig. Söderberg, Cooper Love, Sandén, Ondrejka och Qasem tycker jag verkligen visat att de vill vara med och konkurrera.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 13 februari 2021 kl 11.34
Tack Kenneth och övriga som arbetar med statistiken på BornYellow. Fantastiskt arbete.

Fortsätter Simon Strand och spelar några år till kommer han garanterat att ha flest gula kort.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 februari 2021 kl 10.36
Har vår skapare någon koll på IFK Norrköping? Vad väntar oss imorgon?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 februari 2021 kl 10.39
Kommer Elfsborg att satsa på en startelva imorgon med tanke på att det är en vecka kvar till första tävlingsmatchen? Alltså inte låta alla spela ungefär lika mycket.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 februari 2021 kl 16.03
Vi får hoppas att Simon Olsson kryar på sig. Enligt BT så har Simon Olsson en blödning i foten och är osäkert startande när Elfsborg går in i tävlingssäsong om en vecka.

Bättre nyheter är att Simon efter alla rykten om utlandsflytt verkar vara på G att skriva nytt kontrakt:

"– Jag vet att det har snackats en del, och jag hoppas att det blir så. Jag vill förlänga. Men samtidigt är det en del som ska klaffa, och det är inte jag som sköter allt det där."

Deniz Hümmet tränade med laget, men enligt BT talar det mesta för en flytt till ÖSK, antingen övergång eller nytt låneavtal. Jag hoppas det blir så, för Deniz Hümmet har mentalt lämnat oss för länge sedan, så för alla parter är det bäst att han lämnar.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 februari 2021 kl 16.20
Kommer vår skapare att vara på plats imorgon?

IFK Norrköpings restaurang kommer att vara öppen den 16:e februari.

Borde inte Elfsborg utnyttja detta? Flytta matcherna från Rydahallen till Borås Arena och utnyttja den nybyggda Restaurangen.


Krister Sandberg, Skoghall - måndag 15 februari 2021 kl 18.52
Det verkar vara turbulens i Degerfors. Lagets anfallsstjärna Viktor Edvardsen går nu ut i Nya Wermlandstidningen och säger att han är färdig med klubben och vill lämna. Har tydligen fått ett erbjudande från en allsvensk toppklubb, oklart vilken, och hävdar att Degerfors står i vägen för honom. Ledningen anser att han har attitydsproblem och hotar med bänken. Låter inte som den perfekta uppladdningen inför tävlingssäsongen.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 15 februari 2021 kl 19.03
Vårgårda >> Tyvärr går inte det - plikten kallar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 februari 2021 kl 20.10
Lars>> Vad tråkigt. Visst hade det varit kul och sitta i restaurangen och se matchen?

Jag vann två VIP-biljetter på Hillsborough för några år sedan med mat och dryck, utanför rummet där vi åt och drack fanns vadderade stolar. Ingen träsmak där inte.

Krister>>> Är väl bra för oss om Degerfors är i luven på varandra.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 februari 2021 kl 21.34
Nummer8, Fader Tonys fantastiska ungdomar.

Intressant om Tony Lundqvists roll i att producera talanger. Enligt podden har vi sålt egna talanger till ett värde av 130-140 miljoner kronor. Bra jobbat.

Samtidigt så bedriver Elfsborg en breddverksamhet för alla fram till 15 år. Inga värvas innan dess. Otroligt starkt. In och lyssna.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 15 februari 2021 kl 22.40
Joakim Nilsson och hans Arminia Bielefeld klarade just 3-3 borta mot Bayern München - starkt!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 februari 2021 kl 23.56
- Vi går för guld.

Ahmed Qasem, 17, har högt ställda förväntningar på sig själv och laget i år. - Vi går för guldet, säger han i en intervju med Fotbollskanalen.


Henrik Svensson, Varberg - tisdag 16 februari 2021 kl 15.25
Fick på matchen nu efter drygt 60. 2-2. Någon som kan sammanfatta lite om första timmen?

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 16 februari 2021 kl 16.10
Frejdigt anfallsspel från båda lagen. Tyvärr lite tavlor på mittplan vid Norrköpings mål. Efter ca 83 minuter försvann både bild och kommentator på min TV och kom inte tillbaka. Efter någon minuts frustration satte jag på min padda och där hittade jag matchen och fick se IFE kvittera på övertid genom Ondrejka. Jag är ändock nöjd efter dagens match. De övriga målskyttarna var Alm och Kevin (frispark), Anmärkningsvärt idag var Okumus återkommande slarv i vart fall under 1;a halvlek.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 16 februari 2021 kl 19.11
Bortsett från att vi gav bort målen och speciellt i första halvlek märkligt uselt försvarsspel emellanåt så är jag nöjd. Om jag sensate hyllade Okumu så är det väl på sin plats och undra på vilken sida av sängen han vaknade idag. Har nog aldrig tidigare sett honom göra så många misstag.

Positivt var att Ndione verkligen kämpade på bra, han som nästan aldrig får frisparkar med sig vann tiotals och även i övrigt spelade bra. Lille Kevin visade sig ha en riktig kanon och gjorde 2-2 på frispark, som även om den tog på en försvarare i muren så var skottet så hårt att det vete tusan om målvakten tagit dem.

McVey visar att han är en bra mittback. Alm är snabb och skapar chanser och gjorde första målet.

Ondrejka kvitterade på övertid, tyvärr valde Discovery att visa reklam för sina sändningar istället för matchen på slutet så svårt att avgöra hur bra han var.

Matchens kuriosa var att Norling gjorde ett inkast för Norrköping på slutet utan att vare sig domare Al-Hakim eller linjedomaren reagerade. Har aldrig sett något liknade tidigare.


Henrik Svensson, Varberg - tisdag 16 februari 2021 kl 21.16
Tack Bertil o Lennart för info om matchen. Min sändning försvann också runt 84:e minuten. Bra gjort att kvittera på övertid!

Emelie Haglund, Borås - onsdag 17 februari 2021 kl 12.20
På lördag har Guliganerna årets första styrelsemöte.
Tveka inte på att höra av dig om du har någon idé eller något som du vill att vi ska diskutera!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 18 februari 2021 kl 11.50
Örebro har uppenbarligen dåligt med pengar. Istället för köp blir det lån av Deniz Hümmet . Håller med Thelin:

"-Vi har tillsammans med Deniz utvärderat fjolåret och haft en löpande dialog om framtiden. Vi är nu överens om att det bästa för både IF Elfsborg och Deniz är en ny utlåning till Örebro SK, säger manager Jimmy Thelin."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 18 februari 2021 kl 15.53
Elfsborg förlänger kontraktet med Jacon Ondrejka 1 år till, alltså även säsongen 2023.

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 18 februari 2021 kl 15.56
Vad Hümmet har velat har varit svårt att förstå. Hoppas att det här blir en bra lösning för honom, i Elfsborg var han placerad i kylskåpet.

Men dagens glada nyhet är att Ondrejka förlänger över 2023!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 18 februari 2021 kl 16.13
Johan>>> Hümmet gjorde klart tidigt att han vill ha en startplats något han inte var i närheten av i Elfsborg. Misstänker att det var därför han lånades ut ifjol för han var ju alltid sur när han spelade för oss.

Därför är det bra b¨de för oss och Hümmet att vi går skilda vägar. Att Örebro inte köpte beror på antingen att de inte har pengar och /eller att de inte har råd att betala hans lön.

Nåväl, hoppas han gör det bra i ÖSK under våren och så säljer vi honom dyrt på sommaren så kan ÖSK stå där.

Ett år till med Ondrejka är bra, tror han kan bli proffs inom något/några år om han fortsätter utvecklas som hittills.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 18 februari 2021 kl 20.49
Elfsborgs styrelse har gjort ett bra arbete, men förnyelse är inte högt på dagordningen. För andra året i rad så minskar antalet medlemmar. BT: "Det skulle innebära att Elfsborg styrelse har minskats med två personer sedan 2018. Den senaste att bli invald var just Bengtsson i samband med årsmötet 2017. Med henne bestod styrelsen då av nio personer. Året efter avgick Bosse Johansson som ordförande. Då valde man att minska styrelsen till åtta personer. Och nu är alltså förslaget att gå ner till sju. Av dem är det sex män och en kvinna – Ingela Carlsson. "

Isak Edén före detta ordförande i Guliganerna är kritisk: "Ska bli otroligt intressant att höra valberedningens resonemang på årsmötet. Vi tappar en otroligt kompetent person och väljer för andra gången i rad att inte ersätta en avhoppande styrelsemedlem."

Isak pekar även på en annan sak: "Han konstaterar att styrelsen skall representera hela föreningen, och ser ytterligare en sak som sticker ut utöver könsfördelningen. – Alla är över 50 år, det är också en parameter, säger Edén."

Valberedningen menar att en normal styrelse har 6-7 medlemmar och det stämmer nog, men Elfsborg är lite annorlunda. Här är det oavlönat arbete och eftersom klubben försöker hålla nere kostnaderna så får styrelsen garanterat göra många uppgifter som annars skulle få göras av anställt folk. Finns det inte en risk att presssen på de som blir kvar blir för stor? Inte en aning. Ska bli kul årsmöte. Lär bli lite debatt.

Ni som vill får gärna rösta för min motion.

Jag vill att klubben återinför klubbnål och fysiskt medlemskort. Jag inser att det är en kostnad, men något måste man ju få ändå som medlem. Först försvann medlemstidningen, som ju var kanonbra och sedan även klubbnål och medlemskort. Blir ju inte mycket kvar mer än att man är medlem, vilket i sig inte är fel, men snålheten bedrar ofta visheten.


Gumme Lindh, Trollhättan - fredag 19 februari 2021 kl 12.05
IF Elfsborg värvar Maudo Jarjué från Österrikiska Austria Wien, Jarjué ansluter till IF Elfsborg på ett 1 år långt låneavtal med köpoption.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - fredag 19 februari 2021 kl 13.05
Spännande!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 19 februari 2021 kl 16.12
Jag tolkar denna värvning som att Okumu försvinner efter vårsäsongen.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 20 februari 2021 kl 13.43
Lite blandad kompott för Degerfors under 2021. En vunnen, en förlorad och två oavgjorda varav 2-2 mot ICA.

Magnus Eriksson, Stockholm - lördag 20 februari 2021 kl 16.12
Fem byten tillåts i matcher i allsvenskan och cupen under hela 2021. Hade fått för mig att det bara skulle bli tre i år. Däremot går man tillbaka till att spelare blir avstängda efter tre varningar, och inte fyra som i fjol. Detta beslutade Fotbollförbundet nyligen.

Med så många unga spännande spelare i truppen känns det bra att vi får göra några extra byten.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 20 februari 2021 kl 20.42
Magnus>> Goda nyheter. Underlättar att spela in ungdomarna.

Magnus Andersson Neumann, Borås - söndag 21 februari 2021 kl 8.23
Mycket bra med fem byten även denna säsongen som sannolikt även den kommer att bli Coronapåverkad. Tycker man kunde stått kvar även vid fyra varningar för avstängning, då kunde vi använt Strand oftare.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 21 februari 2021 kl 19.05
Leo Väsinen är tillbaka i full träning. Glad nyhet.

Imorgon väntar Degerfors. Det gäller att ta dem på allvar. Idag torskade MFF hemma mot Västerås, Kalmar FF torskade hemma mot Umeå FC och Halmstad förlorade hemma mot GAIS.


Bo Andersson, Hässelby - måndag 22 februari 2021 kl 7.55
Förlust mot Oskarshamn. Oavgjort mot Frej och Värnamo. Oklokt att underskatta något lag i kuppen.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 22 februari 2021 kl 9.03
Japp. Och om vi skulle göra en vurpa i årets gruppspel kan man gärna vänta lite grand innan man börjar ropa på katastrof och avgå alla.

Mikael Häggström, Borås - måndag 22 februari 2021 kl 9.44
Ska bli 10 grader varmt i Borås idag. Så varför spelas matchen inte på Borås Arena (även om det inte är 10 på kvällen)

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 22 februari 2021 kl 10.33
Häggström>> Bra idé, flytta till Borås Arena och gör som i Norrköping, öppna restaurangen. Det borde väl rymmas åtminstone ett par hundra där även i dessa virustider.

Johan>>> Det är ju det som är charmen med att vara supporter. Ena dagen vinner vi guld och nästa är det så katastrofat att alla måste avgå.

Bo>> Tre goda argument som Thelin bör nämna i snacket inför mötet idag.


Peter Olsson, Borås - måndag 22 februari 2021 kl 10.52
Simon Thern till blåvitt.. En värvning som... gör mig oglad...

Inte för att jag vill ha Thern till Elfsborg, han verkar vara för lättstött och ha ett för stort ego för sitt eget och hans lags bästa (inte för att jag känner han, så varför jag uttalar mig om det.. vet ej).. Men han är jäkligt duktig och det känns aldrig bra när Blåvitt värvar bra spelare. De skall ha gamla gubbar som passerat bäst föredatum.. Så är det... Borde stå i deras stadgar.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 22 februari 2021 kl 14.28
Blåvitt har bara värvat föråldrade mittfältare de senaste åren. Men när den bästa föråldrade mittfältaren Gustav Svensson ville hem så fanns det inte plats. Däremot hade man plats för mittfältaren Simon Thern.
Någonstans känns det ju som att den röda tråden hos Blåvitt fortsatt inte hänger ihop.

Roger Ohlsson, Fristad - måndag 22 februari 2021 kl 19.58
Tyvärr är ju Degerfors det bättre laget i 1a halvlek bortsett från dom första 12 min kanske, lite skärpning nu Tack !

Bo Andersson, Hässelby - måndag 22 februari 2021 kl 20.21
Blir detta som att titta på skidskytte där vår favorit skjuter bort sig redan vid första tavlan?

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 22 februari 2021 kl 20.48
Så mycket frisparkar för att man är för sen i närkamperna, ingen kan ta Abraham och så mycket missade pass framåt. Degerfors har klart bättre samspel och teknik. Holst vinner dock mycket boll, men rättvis seger för Degerfors.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 22 februari 2021 kl 20.51
Uschelt. Utspelade.

Jörgen Willborg, Borås - måndag 22 februari 2021 kl 21.04
Suck. Inte mycket att glädjas åt.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 22 februari 2021 kl 21.04
Ändå bra reality check för laget. Bara för att vi var bra 2020 har vi inget gratis i år. Jobbet måste göras i varje match. Det lär se annorlunda (= bättre) ut om någon månad, med Simon Olsson i form, Römer inspelad, Frick från start mm.

Roland Dellton, Lerum - måndag 22 februari 2021 kl 21.14
Bättre om någon månad? Ja, sämre kan det knappast bli. Lite underskattning att låta Frick börja på bänken??

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 22 februari 2021 kl 21.20
Känns som om vi upplevt detta förut? Torsk i cupen tidigt på säsongen. Underskattning?

Peter Olsson, Borås - måndag 22 februari 2021 kl 23.00
Frick har väl varit sjuk, kanske inte redo för 90 minuter.

Men, dags att avsluta alla träningar med skottövning på rullande boll perhaps ;)

Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 23 februari 2021 kl 7.57
Det är precis så här en säsong ska börja! Pisk i första cupmatchen. Det känns tryggt och bra.

Fredrik Sigurd, Borås - tisdag 23 februari 2021 kl 11.09
Förra året inledde vi med en vinst mot Brage med 3-0. Kändes betydligt tryggare

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 23 februari 2021 kl 12.42
Jag tror att svenska cupen är Elfsborgs variant av slaven som viskade i triumfatorns öra: Memento mori. I år var det Degerfors ifjol Oskarshamn. Låt oss hoppas att gårdagens debacle väcker Thelin och spelarna.

På mig verkar det som att om ett lag klarar att stå emot Elfsborgs hårda press under 10-15 minuter utan att släppa in mål då kan de ta över.

Elfsborg verkar ha slut på idéer och hamnar under stress och slår många felpass som motståndarna kan utnyttja. Igår var det inte många som gjorde rätt. McVey och Okumu ocg Rönning var väl bäst även om de också hade enstaka skönhetsfläckar.

Johan Larsson kom inte upp till normal nivå något som givetvis ger oss mindre tryck framåt med farliga inlägg. Appropå inlägg. Dessa saknades inte igår, men i stort sett allihopa hamnade i Degerfors målvakts famn, han behövde inte anstränga sig.

Visst kunde vi kanske kvitterat, men det kändes mer som tur än skicklighet i så fall.

Nä, bryt ihop och kom igen. Vi får inte glömma bort att exempelvis Simon Olsson varit borta ett tag liksom Frick. Det märktes även att Sivert saknades, Gojani är inte i närheten. Kanske kan Römer ta den rollen ihop med Holst.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 23 februari 2021 kl 13.07
Glömde nämna en viktig faktor som saknades igår, Borås Arena. Där vattnas plasten så bollen far fram som en smörbit i en glödhet panna. I Rydahallen blir det långsammare spel. En annan sak är den låga takhöjden som sätter stopp för långa passningar som går lite högt, något ju Elfsborg ifjol var mästare på.

Förstår faktiskt inte varför vi spelar inomhus när alla andra lag spelar ute. Någon som vet eller har en teori varför vi spelar i Rydahallen istället för på Borås Arena. I år byggs väl inte Arenan om som ifjol, eller?


Conny Johansson, Brämhult - tisdag 23 februari 2021 kl 17.07
Det blir en svår väg för Elfsborg att nå kvartsfinal , man är beroende av andra resultat . Som jag ser det är det störst chans om Falkenberg slår Degerfors med uddamålet säg 1-0 samtidigt slår Elfsborg slår Utsikten med minst 3 – 0 . Inför sista matcherna har då Falkenberg 6 poäng och 4-1 i målskillnad , Elfsborg 3 poäng och säg 3-1 i målskillnad , Degerfors 3 poäng 1-1 i målskillnad . Om Elfsborg slår Falkenberg i sista matchen med 2-0 måste Degerfors vinna över Utsikten med 4-0 för att gå vidare på inbördes möte med Elfsborg . Vid lika poäng gäller först målskillnad vid lika målskillnad gäller sedan mest gjorda mål och sedan inbördes möte . Matchen Falkenberg – Degerfors får inte sluta oavgjord eller med vinst för Degerfors för då är vi borta eller kan vi få hjälp av Utsikten ?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 23 februari 2021 kl 20.16
Conny>>> Jag gillar din plan. Hoppas den slår in.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 24 februari 2021 kl 10.57
Fint att Elfsborg fortsätter med sitt sociala engagemang. Vore kul att höra från någon som gått igenom något program och ”lyckats”.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 24 februari 2021 kl 15.09
Bo>>> Har pratat med Elfsborg som tyckte din idé var bra, men kunde inte säga exakt när det blir gjort, men att det ska komma.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 24 februari 2021 kl 15.39
Toppen, Lennart!

Mikael Häggström, Borås - onsdag 24 februari 2021 kl 19.22
Läste att Rikard Norling byter spelar- och ledarbänken så att de hamnar på den sida där assisterande domaren finns. Detta för att lättare kommunicera med domarna.
Fast egentligen är väl det för att själv kunna PÅVERKA domarna mer än vad motståndarna kan. Detta borde vara en självklarhet också för Elfsborg att tänka på.

Skulle också gärna vilja se annan ändring. Ända sedan kvitteringen för AIK 2006 som var klar offside har jag önskat att bortaklacken flyttas. Där de står nu har de stora möjligheter att sätta press på assisterande. Kanske var det en anledning att linjemannen inte vinkade för offside.....


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 24 februari 2021 kl 20.07
Mikael>> Var någonstans ska du har bortaklacken? Som jag ser det finns det ingen annanstans än bakom mål. Ta bort sätena på en del av långsidan?

Tror nog inte sittplatspubliken skulle uppskatta att ha bortasupportrar där de sitter. Dessutom lär ju polisen kräva att en massa säten står tomma runt där bortasupportrarn står/sitter och var ska de pissa och inta föda och mat i halvtid?


Mikael Häggström, Borås - onsdag 24 februari 2021 kl 21.25
Bortaklacken skulle vara längre åt den andra sidan. Fungerar givetvis inte när kortsidan är full

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 25 februari 2021 kl 8.55
Mikael, jag fattar inte riktigt. På allsvenska arenor har hemma- och bortalag fasta platser så vitt jag vet, det går väl inte att hålla på att byta?

Eller menar du att han byter permanent, t ex nu när han kommer till Parken? På BA har ju Elfsborg den sidan där assisterande inte rör sig. Om Norling blev tränare i Elfsborg, skulle han då flytta vår bänk permanent så att den låg till höger om spelartunneln?

Den här frågan har jag faktiskt aldrig tänkt på, trots alla dessa år vid tv:n och på läktarna.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 25 februari 2021 kl 9.59
Jag kommer att vara deltidsboende i Ö-vik med åtta minuters gångavstånd till Skyttis där, som ju alla vet, den fina klubben Friska Viljor huserar. Fina gulsvarta färger möjliggör en viss återanvändning av supportermaterial. För vissa, t.ex. Lars i Linköping, kan det dock medföra visst obehag då tröjorna faktiskt är randiga om dock med ganska breda fält.

Nu till min fråga.

Varför i alla glödheta döper man en klubb till Friska Viljor Fotboll Club? Alltså inte Football Club eller Fotbollsklubb. Varför denna språkliga bastard?

Ett exempel från övriga samhället är ju Ronald McDonald Hus, ett i sig mycket lovvärt initiativ, men språkligt en katastrof.

/En som aldrig frågat förr.


Mikael Häggström, Borås - torsdag 25 februari 2021 kl 10.24
Precis så Johan Nilsson tänker Norling. Ja, Elfsborg bör byta sida på hemmaplan om nu Thelin tänker likadant.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 25 februari 2021 kl 10.47
Bo>>> Usch för Fotboll club å detta i en klassisk förening som Friska Viljor.

Man blir ju glad att vi heter IFE, för det går ju inte att blanda in engelska i Idrottsförening. Sports association Elfsborg eller Sports club Elfsborg lär ju inte bli aktuellt.


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 25 februari 2021 kl 13.17
Mikael, att planera matcherna utifrån hur han ska påverka domarna känns inte som Thelins stil. Han har inte den sortens personlighet, att döma av vad vi har sett hittills av honom.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 25 februari 2021 kl 14.05
Johan>>> Nä, Thelin är inte den typen som står och tjafsar med domaren. Enda anledningen att byta plats skulle möjligen vara för att störa Norling.

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 25 februari 2021 kl 14.29
Ja, det vore en bra grej - byta bås bara vid hemmamatchen mot Norrköping. Och när Norling klagar på det låtsas man bara som om man inte fattar vad han menar.

Mikael Häggström, Borås - torsdag 25 februari 2021 kl 15.12
Jimmy Thelin är inte den som försöker påverka domarna. Men ett starkt skäl att byta sida är att se att inte motståndarlaget kan göra det. Gäller inte bara Norling.

Conny Johansson, Brämhult - torsdag 25 februari 2021 kl 17.33
Vill minnas att Jimmy inför säsongen 2021 sa något liknande , ” nu måste vi lägga om pusslet för nu har övriga lag läst Elfsbogs sätt att spela , det håller inte längre ”. Har inte sett alla träningsmatcher/cupmatchen så jag har svårt att bedöma om det är någon skillnad på spelsättet mot tidigare förutom att det har varit en del nya spelare . Skulle detta kunna vara en förklaring på det något knackiga spelet och insatserna hitintills ? Nytt spelsätt tar naturligtvis sin tid att nöta in , hoppas bara att det inte tar lika lång tid som 2018 .

Bo Andersson, Hässelby - fredag 26 februari 2021 kl 16.39
Vem ska fråga? Ska jag göra det? Okej, då.

Vad har vi för utsikter inför söndagens match?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 26 februari 2021 kl 17.38
Bo>>> Utsikten från Kanarieöarnas och Spaniens högsta berg Teide ger inte överblick ända till Hisingen, men prognosen pekar mot seger.

Förhoppningen är att möjligheten till lågt odds på en Gulsvart seger med 4-0 är stora.


Bo Andersson, Hässelby - fredag 26 februari 2021 kl 20.41
Lennart - min insikt säger att det blir 5-0.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 26 februari 2021 kl 23.52
Jag ser fram emot mötet med Utsikten. Är övertygad om att många av spelarna vill visa vad de kan.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 28 februari 2021 kl 10.30
Redan klockan 15:00 börjar den viktiga matchen Falkenberg - Degerfors. Får man hoppas på 1-0?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 28 februari 2021 kl 10.52
Bo>> Det får man. Heja Falkenberg.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 28 februari 2021 kl 11.42
Idag är sista dagen att anmäla sig till Elfsborgs årsmöte 10/3. Gör det HÄR.

Läs nya (från 28/2 kl 14.09) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!