VG debatt - inlägg sedan 11/1 kl 0.00


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 januari 2021 kl 14.02
Inga nya rykten om försäljningar.

Då tar jag och slår ett slag för medlemskap i IF Elfsborg. Ifjol sattes ju ett nytt medlemsrekord. 3 342 löste medlemskap. Hur många blir vi 2021?


Bo Andersson, Hässelby - måndag 11 januari 2021 kl 15.08
Träningsmatcherna ligger ute på elfsborg.se.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 januari 2021 kl 15.58
Typiskt, ingen publik tillåten när man besöker Borås när vi möter Helsingborg.

Träningsmatcher. "Först ut blir BK Häcken, med avspark fredagen den 22/1 kl 13:00 i Rydahallen, det är bekräftat att Discovery+ (tidigare DPlay, sänder denna matchen). Därefter möter vi Helsingborgs IF (fredag 5/2 kl 15:00 i Rydahallen) och sen mot AIK (fredag 12/2 kl 17:00 på Friends Arena)."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 januari 2021 kl 16.04
Imponerande siffror. "Av totalt 11 073 årskort har AIK Fotboll fått 92,4 procent av årskorten för 2020 efterskänkta, 844 innehavare valde återbetalning."

Någon som vet hur det gick för Elfsborg?


Henrik Eliasson, Örebro - måndag 11 januari 2021 kl 18.13
Det är sannerligen inte lätt att fixa medlemskapet digitalt när det rör sig om familjemedlemskap. Krävs inmatning av tel-nr och e-postadress till samtliga. Förmodar att jag får ett inbetalningskort som vanligt på posten om jag bara väntar? Någon som vet?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 januari 2021 kl 19.27
Henrik>>> Pröva med att skicka en fråga till medlem@elfsborg.se.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 11 januari 2021 kl 19.46
Mycket rykten om spelare nu, men den som bekymrar mig mest är en som det just nu är tyst om: Simon Olsson. Om vi förlorar Sivert (vilket verkar alltmer troligt) och Simon också försvinner (han har garanterat anbud efter sin fina säsong och nu när hans polare Kaib sticker tror jag att han också tycker det är dags), då är vi tillbaka på ruta ett. Då måste ett nytt lag byggas upp från grunden.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 januari 2021 kl 19.53
VG-TV har en intervju med Sivert Heltne Nilsen och efter att ha sett inslaget, som börjar efter 14 minuter, så lutar det nog lite åt Brann.

Enligt inslaget så har Brann bjudit 3 miljoner och Elfsborg ska ha begärt 4,5 miljoner. Lite väl lite kan man tycka, men i dessa Corona-tider så är ju ekonomin osäker för de allra flesta klubbar.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 11 januari 2021 kl 19.57
VG-TV? Det kanske vore något!

Roland Dellton, Lerum - måndag 11 januari 2021 kl 20.43
VG-TV ser vi fram emot. Vi har ju en pensionerad journalist i Las Palmas, som kan sända dygnet runt

Henrik Eliasson, Örebro - måndag 11 januari 2021 kl 20.44
Brevet med inbetalningskortet låg i brevlådan idag...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 12 januari 2021 kl 13.14
Kul att vi fortsatt ligger i topp när det gäller ungdomsverksamheten. Fem stjärnor, högsta beyg och vi har bara fem klubbar framför oss. Ser bra ut inför framtiden.

Ett sätt att stötta detta arbete är att bli medlem i IF Elfsborg.


Gert Björnalm, Borås - onsdag 13 januari 2021 kl 9.21
Det låter som om Sivert vill lämna, vilket kanske inte är så konstigt om hans partner bor och pluggar i Norge. Men ändå konstaterar han bara på mediers frågor att han är Elfsborgs spelare och att vi får se. Ändå helt ok agerat av Sivert. Sen lite svårt läge för Elfsborg som rimligtvis bör få hyfsat betalt samtidigt som det finns en mänsklig aspekt här och han är heller inte så ung längre vilket bör påverka priset rejält.

Det finns andra sämre exempel i andra klubbar. Nu verkar det visserligen vara hela havet stormar i Norrköping, och klubbledningen får en del kritik, men klubben lade stora pengar på Sead Haksabanovic (inför 2020 om jag minns rätt), killen har kontrakt ytterligare 3,5 år, men ändå är han ute i medier och gapar: "Jag vill dit, punkt slut.". Nu kanske man inte ska lite på allt som media skriver visserligen, men det ger verkligen inte något sympatiskt intryck när spelare tycks ha noll respekt för ingångna avtal och med den klubb man befinner sig i.

Är så länge är det få fall när Elfsborg hamnat i offentligheten kring liknande frågor. Det är väl Kevin som är undantaget som jag kan minnas.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 januari 2021 kl 12.17
Gert>>> Jag tycker Sivert skött det hela snyggt och jag hoppas det löser sig. Jag förstår ju hans situation, att ha en flickvän på annan ort är ju ingen önskvärd situation.

Elfsborg har förlängt med Simon Strand, till och med 2024 blir det i gulsvart tröja.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 januari 2021 kl 12.51
Lag som AFC, Dalkurd och Team Thorengruppen i Umeå (tog över TEG SK) är bastarder, ingen klubbkänsla, bara pengar.

På damsidan har vi även där Team Thoréngruppen (tog över Umeå Södra) och så värstingen Landvetter som först döpte om sig till Kopparberg/Landvetter och sedan flyttade till Göteborg och har de senaste 17 åren styrts av Peter Bronsman, VD för Kopparbergs bryggeri, klubbens sponsor.

Tyvärr har nu Häcken sällat sig till dessa bastarder. Enligt Aftonbladet ska Häcken ta över Kopparberg/Göteborg. Hur kul är det för spelarna i Häckens lag i division 2? Det är väl ingen som kommer att platsa i Damallsvenskan.

Tur att jag är med i en förening där medlemmarna får bestämma. Bli Medlem du med.

Våra damer har inlett träningen inför spel i division 3. Heja.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 januari 2021 kl 14.58
Fin avskedsartikel om Rami Kaib som idag officiellt blev klar för Heerenveen. Lycka till önskar jag.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 13 januari 2021 kl 15.32
Nu fick jag mitt elektroniska medlemskort!

Conny Johansson, Brämhult - onsdag 13 januari 2021 kl 15.51
Elfsborg och Brann står 2,5 miljoner ifrån varandra . Stefan vill ha fem miljoner för sin kapten . BT skriver att ersättaren är klar , vem är ersättaren ? Det är väl knappast någon spelare i egna leden . Någon som vet eller tror ?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 januari 2021 kl 16.06
Conny>> Någon ersättare är inte klar. Fem miljoner verkar vara förhandlingsbart, men inte att låta Sivert gå innan en ersättare är klar.

BT "först och främst är sportsligt fokus på att hitta ersättaren innan någon affär eventuellt kan blir av."


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 13 januari 2021 kl 16.13
Odhström: Även i Häcken är det självfallet medlemmarna som bestämmer. De ska ha ett extra årsmöte 27/1.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 januari 2021 kl 16.30
Johan>>> Då får vi hoppas på att medlemmarna i Häcken ber styrelsen dra dit pepparn växer. Detta för spelare och ledare i deras eget damlags skull. Om inte, då kan hela klubben dra dit pepparn växer.

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 13 januari 2021 kl 17.20
Växer det peppar på Islas Canarias? Är det i så fall därför du har hamnat där, Vårgårda?

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 13 januari 2021 kl 17.26
På Kanarieöarna växer Rosépeppar, aka Falsk Peppar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 januari 2021 kl 17.39
Lars>>> Säkert fanns det en och annan som önskade att jag skulle dra dit pepparn växer, men det var inte peppar ( som inte odlas här) utan sol och värme som fick mig till Las Palmas.

"Dra dit pepparn växer (idiomatiskt) försvinn!, eufemism för dra åt helvete.

"Etymologi: Önska någon dit pepparn växer var ett syftande på Cayennepepparens hemland Guyana, vars klimat är farligt för européer. Uttrycket förekommer redan i början av 1500-talet."

Sten&Stanley om att dra dit pepparn växer.


Roland Dellton, Lerum - torsdag 14 januari 2021 kl 10.21
Från Ekstrabladet.dk: "André Rømer skal formentlig ikke vente til sommer, før han finder ud af om der er europæisk bold på programmet. Randers FC's iskolde straffesparksskytte står nemlig på tærsklen til et klubskifte, hvor billetten til Europa er sikret. De svenske sølvvindere Elfsborg har nemlig smidt snøren ud efter kronjydernes maratonmand på midtbanen, erfarer Ekstra Bladet. Lige nu forhandles der intenst mellem de to klubber om en overgang for den 27-årige midtbanespiller."

Gert Rehn, Göteborg - torsdag 14 januari 2021 kl 10.42
Lennart! Jag är inte alls lika kategorisk när det gäller Häckens eventuella övertagande av Göteborg FC. Enligt det stod i GP idag har Häckens nuvarande damlag sagt ja till det hela. De skall dessutom finnas kvar som lag, jämfört med ett U21-lag för t ex Elfsborg. Dessutom kan jag som boende i Göteborg tycka att det det vore för bedrövligt om det inte skulle finnas ett enda damelitlag i Göteborg. Jag tror att det skulle vara bra för alla parter. Men jag är inte medlem i Häcken och kan därmed endast ha synpunkter utifrån. Sedan kan man åter vara tacksam att vi i Sverige håller fast vi att klubbarna skall vara medlemsägda även om vi därmed hamnar långt ner i fotbollens hackordning. Göteborg FC var ju knappast medlemsägt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 januari 2021 kl 11.22
Gert>>> Enda anledningen till att elitlaget Göteborgs FC finns är ju att Kopparbergs bryggeri tyckte det varit värt att pumpa in hundra miljoner för att göra det möjligt. Den klubben har aldrig haft någon folklig förankring.

Heder åt MFF, IFK, Elfsborg med flera som trots många erbjudanden om att få ta över lag högt upp i pyramiden valde att börja från botten.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 januari 2021 kl 11.52
Ekstrabladet verkar ha bra insyn, eller om de bara gissar, för de skriver att Randers verkar gå med på att sälja André Römer för runt två miljoner danska kronor och det blir ju ganska precis vad Brann bjudit för Sivert. Dansken verkar vara en säker straffskytt, satte fyra raka senaste säsongen.

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 14 januari 2021 kl 12.05
Visst är det rätt att börja längst ner i seriesystemet, men det finns också ett mått av hyckleri i det där. T ex Göteborg och Elfsborg har värvat ihop så starka lag att de kommer att gå rätt igenom flera serier utan att behöva anstränga sig. Det sabbar de lägre serierna eftersom det blir löjligt ojämna matcher och ett "normalbra" division tre-lag inte ens kan drömma om att nå uppflyttning.

Det som är intressant i ett större perspektiv är att damfotbollen, både i Sverige och i Europa, nu förs in i de traditionella storklubbarna. Den utvecklingen har gått mycket snabbt. I huvudsak tycker jag det är rätt trist. I Sverige (och i flera andra länder) har mindre orter och klubbar kunnat dominera på damsidan, från Öxabäck och Jitex och framåt. I 2020 års damallsvenska fanns lag som Kristianstad, Vittsjö, Piteå och Rosengård. På sådana platser blir damfotbollen viktig! Tyvärr tror jag att dessa klubbar kommer att slås ut av de traditionella herr-storlagen under de närmaste åren.

Både Kronäng och Byttorp har haft damlag i eller nära eliten. För mig hade det varit roligare om någon av de klubbarna hängt sig kvar än att ha ett damallsvenskt Elfsborg (vilket vi med 100 procents säkerhet kommer att ha om några år).


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 14 januari 2021 kl 14.18
André Römer verkar ha 6 gula kort på 12 matcher. Kan han bara skrika högt (och roligt) samt peka en väldans massa så kommer det nog bli bra om han ersätter Sivert.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 januari 2021 kl 15.22
Nu är det klart att Thelins kompis från förr är assisterande tränare i år, Christer Persson.

Det verkat ta hårt att vara assisterande åt Thelin, han sliter ut minst en per säsong.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 14 januari 2021 kl 16.29
Sivert är väl allt annat än rolig (i den ursprungliga betydelsen) .

Roland Dellton, Lerum - torsdag 14 januari 2021 kl 16.50
Elfsborg-Djurgården i den Allsvenska premiären!

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 14 januari 2021 kl 17.14
Sivert är svenskt rolig och norskt orolig.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 januari 2021 kl 17.20
Spelprogram Allsvenskan 2021.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 14 januari 2021 kl 17.41
Jag har nu lagt upp Elfsborgs alla matcher här på VG, inklusive datum för cupen och ECL.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 14 januari 2021 kl 19.11
Varberg borta ("hemma" för oss varbergsguliganer) redan i andra matchen. I April! Covid-19? Gå kvinna och man ur huse och vaccinera er så fort chansen kommer! Det vore ju f-n att missa den matchen ett år till...

Roland Dellton, Lerum - fredag 15 januari 2021 kl 14.00
De allsvenska spelarna har röstat fram årets elva: Målvakt Oscar Jansson, Örebro SK Försvarare Anel Ahmedhodzic, Malmö FF Eric Larsson, Malmö FF Rasmus Lauritsen, IFK Norrköping Mittfällt Simon Olsson, IF Elfsborg Jesper Karlsson, IF Elfsborg Anders Christiansen, Malmö FF Fredrik Ulvestad, Djurgårdens IF Forwards Ola Toivonen, Malmö FF Astrit Selmani, Varbergs BoIS Christoffer Nyman, IFK Norrköping

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 januari 2021 kl 16.57
Två av elva är väl godkänt, men jag tycker nog att Okumu eller Väisinen borde varit med i elvan.

Conny Johansson, Brämhult - fredag 15 januari 2021 kl 18.52
Okumus uttalande på dagens träning ”Det som gäller i dag kan vara annorlunda i morgon” tolkar jag som att han snart blir såld . Hoppas bara på en rejäl prislapp .

Läs nya (från 18/1 kl 9.12) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!