VG debatt - inlägg sedan 1/11 kl 0.00


Bo Andersson, Hässelby - fredag 1 januari 2021 kl 9.49
God Fortsättning på det nya året!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 januari 2021 kl 18.10
Det är bara tre veckor kvar till första träningsmatchen, hemma mot Häcken. Jag tror att Thelin kör samma upplägg som ifjol att all spelare får chansen att spela i träningsmatcherna.

Som jag ser det kommer inte Elfsborg att värva några nya i vinter. Om nu inte någon av trion, Okumu, Väisinen, Olsson säljs, då kan det ske.

På väg bort är Deniz Hümmet, ÖSK om de hittar pengar eller fortsatt lån, alternativt såld till Turkiet. Gojani lämnar om han hittar ny klubb, möjligen kan Strand försvinna om någon bjuder bra, annars har vi kvar alla-

På plussidan har vi de fem nya ungdomarna och förhoppningsvis är Bernhardsson återställd som väl nästan får räknas som nyförvärv. Han var riktigt bra innan han blev skadad.

Jag tycker det ser bra ut.


Conny Johansson, Brämhult - lördag 2 januari 2021 kl 12.17
Hur skall man tolka Jimmy Thelins uttalande i BT 17/12 , jag citerar ” vi skall försöka hitta några nya pusselbitar , exakt det vi gjorde i år kommer inte att fungera nästa år , man måste justera lite , slut citat .” Hoppas naturligtvis men jag tror inte pusselbitarna finns i dom uppflyttade U-19 spelarna . Man söker nog minst 2 spelare utifrån .

Johan Lindqvist, Göteborg - lördag 2 januari 2021 kl 18.53
>Conny, tolkar det som pusselbitar i spelet snarare än nya spelare. Sättet Elfsborg spelade på 2020 var effektivt men behöver skruvas på inför 2021. Vi kan inte vinna fler matcher enbart med fortsatt hög press och snabba omställningar. Vi behöver kunna etablera eget bollinnehav och inte minst hitta metoder att spela av matcher där vi har ledningen.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - söndag 3 januari 2021 kl 0.09
Över 700 personer har lyssnat på poddavsnittet om säsongen 2005. Tack till alla er som hört av er med feedback.

Här är avsnittet om säsongen 2006.
Länk


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 januari 2021 kl 15.00
Då har man vunnit guld 2006 igen. Hela historien berättat i podden gjord av Glenn Holvik, Eric Sjölin och Olle Larsson. Det startar i november 2005 och tar oss hela vägen till den 5 november 2006.

Som vanligt blir jag imponerad över att folk kommer ihåg händelser i enskilda matcher och detta flera år senare. Jag kommer bara ihåg Sjöhages mål och handsen som inte blev straff på slutet och jublet efter att vi besegrat Djurgården med 1-0.


Jörgen Willborg, Borås - söndag 3 januari 2021 kl 21.04
Det har varit kanontrevligt att lyssna på poddarna, tackar så mycket! Jag såg alla hemmamatcher och sju bortamatcher live säsongen 2006 vilket är rekord för mig. Kul att bli påmind om saker man helt glömt! Något som sitter kvar är Anders 1-1-mål borta mot Malmö. På sittplats med hustrun på Malmö Stadion bland mängder av MFF-supportrar och jag hoppade upp och ner och skrek! Rätt sura miner var det. Även 2-2 hemma mot Häcken sitter kvar, men mer som en tagg i hjärtat....

Conny Johansson, Brämhult - måndag 4 januari 2021 kl 12.36
Dagens BT: Sport Uppgifter: Thelin värvar förra kollegan Elfsborg är på väg att anställa ännu en ledare med sin bakgrund i Jönköpings Södra. Uppgifter gör gällande att Christer Persson återförenas med Jimmy Thelin och blir assisterande tränare i Boråsklubben. – Vi är ganska nära att lägga klart pusslet, säger klubbchefen Stefan Andreasson.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 4 januari 2021 kl 15.12
Ingen mossa växer på rullande stenar. Det verkar vara mottot för Thdlin, som bytt medhjälpare varje år och det har ju varit mycket framgångsrikt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 4 januari 2021 kl 16.14
Då var man medlem i IF Elfsborg även 2021. "Status Betald Betaldatum: 2021-01-04"

Jag utgår från att jag inte blir ensam här på VG om att vara medlem 2021.


Roland Dellton, Lerum - måndag 4 januari 2021 kl 16.29
Nej Vårgårda, du är inte ensam. Betalade kl 9 i morse, men något digitalt medlemskort kom inte som utlovats

Bo Andersson, Hässelby - måndag 4 januari 2021 kl 18.24
I’m playing hard to get. (Betalar imorgon.)

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 5 januari 2021 kl 0.12
Skulle det inte komma en ung anfallare från Sudan och provspela för Elfsborg i november/december. Någon som vet om han kom eller blev det inställt på grund av viruset?

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 5 januari 2021 kl 11.04
2021 blir tredje året med Jimmy Thelin. Fotbollen har verkligen förnyas och satt oss i ett fint läge. Fotboll går i trender och just nu tycker jag att Liverpool, Bayern Munchen och Atletico Madrid är de lag som imponerar mest på mig.
Därför är jag också glad att jag ser likheter med IF Elfsborg och alla dessa lag. Vi använder snabbhet och utnyttjar motståndarnas svagheter. Vi har också ett försvarsspel där fixstjärnor inte tvekar på att hjälpa till. Att Jesper Karlsson lärde sig försvarsspel hos oss är ett stort kvitto på det.

Jörgen Lennartsson är nu tränare i HeIF. Hos både oss och Blåvitt blev det tydligt att han är bäst när han kommer in med entusiasm och optimism. Men sedan är det som om spelare tröttnar på honom.
Jimmy Thelin känns snarare som en tränare som blir bättre när han fogar in sina idéer och spelare. Han gör det också med relativt billiga spelare.

Magnus Haglund var också bra på att förädla spelare. Jag menar, tittar man tillbaka på 2004 är det sjukt att spelare som Mobaeck, Jönsson, Augustsson, Alexandersson och Sjöhage blev guldhjältar. Få visste något om dessa spelare då.
IF Elfsborg var dock ovana som topplag då och när vi senare skulle förstärka trupp lade vi miljoner på spelare som kanske inte gav oss nästa utväxling. Jawo är tydligast exempel där. Horn är ett annat.

Jag tycker Thelin gett oss nya hopp. Nu blir det spännande att se hur vi får utväxling på detta. Corona kommer göra att ekonomisk framgång blir viktigare. Vilka nya guldkorn kommer vi förädla?


Peter Olsson, Borås - tisdag 5 januari 2021 kl 11.21
Skulle påstå att Elfsborg har ett av allsvenskans mest spännande "nyförvärv" under 2021. Tycker Alexander Bernhardsson såg mycket intressant ut innan han gick sönder och missade hela säsongen.

Lennart Selrot, Bohus-Malmön - tisdag 5 januari 2021 kl 11.46
Nu är även jag medlem 2021. Börjar nog bli bland de äldre snart. Såg första matchen säsongen 48-49 (tyvärr 1-4 mot Norrköping). Varit medlem sen runt 1970, då vi bodde i Närke och jag tyckte att jag borde ha en gulsvart klubbnål att stila med bland alla arbetskamrater som höll på ett tråklag med vita tröjor och svarta byxor.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 5 januari 2021 kl 12.07
Glenn>>> Thelins roll kan inte överskattas, jag föll handlöst för hans sätt i januari 2018.

Vet inte vem som har störst inflytande över värvningar, men Elfsborg har lyckats väldigt bra på senare tid. Eftersom vi även har en av Sveriges bästa akademier så får vi ju påfyllt även den vägen. När det gäller guldkorn så tror jag vi har några bland de fem nya från U19 och jag hoppas att Prince tar ett kliv och jag håller med Peter O. om att vi har en pärla i Berhardsson. Om han tar vid där han, tyvärr, stoppades av skada så snackar vi om en som kommer att blomma ut.

Som jag skrivit tidigare så tror jag inte Elfsborg kommer att värva stort och dyrt, inte minst på grund av den osäkra ekonomin. Fast ifall någon/några säljs av Väisinen, Okumu, Olsson, så blir det kanske en annan fråga och då kan det kanske bli köpa av.

Fast bäst är ju att fortsätta fynda som vi gjort hittills, ingen av Okumu, Väsiinen, Ondrejka, Okkels eller Bernhardsson har ju kostat skjortan.

Dyraste värvningen på senare tid är väl Deniz Hümmet, eller har jag fel?


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 5 januari 2021 kl 15.30
Glenn skrev: "Att Jesper Karlsson lärde sig försvarsspel hos oss är ett stort kvitto på det."

Det här är ett bra tillfälle för mig att pudla angående Jesper K. Den som letar i VG-arkiven kommer att hitta ett antal Jesper-kritiska inlägg från mig.

Hans talang var lätt att se redan från början. Det räckte att man t ex kollade in honom under uppvärmningar inför matcherna, han verkade kunna göra det mesta med bollen. Men sällan har man väl sett en så naiv och oskolad spelare i toppfotbollen. Han sprang åt fel håll, missförstod medspelarnas intentioner och hade noll koll på försvarsspel. Den som spelade back bakom honom var hårt utsatt, eftersom han inte kunde räkna med någon hjälp av Jesper.

Efter några år hade jag faktiskt gett upp hoppet. Så sent som när Alm kom in, förra sommaren, tyckte jag att Alm var en bättre version av Jeppe. Lika snabb och vass framåt, men med bättre arbetsmoral och vilja att hjälpa laget.

Men det verkar konstigt nog som om Thelin förstår fotboll bättre än jag. Han gav envist Jesper chans på chans och till slut lossnade det ju, med besked. Förra hösten blev Jesper en allsvensk toppspelare och i höst har han visat att han håller alldeles utmärkt på holländsk nivå. Som sagt, jag pudlar! (Men jag är fortfarande ruskigt förtjust i Alm och tror vi kommer att ha fortsatt stor nytta av honom.)


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 5 januari 2021 kl 15.51
Johan>>> Jesper hade även problem med att få till avsluten. Jag såg ju alla utom en träning på Kanarieöarna och därefter har det blivit minst tre träningar på Borås Arena. Jag vill påstå att han gjorde mål på närmare nio av tio skott på träning. Sanslöst effektiv, men på match var det som förgjort. Brukade säga till Jesper att han ska intala sig att det är träning när han går ut för att spela match.

Detta med självförtroende i avslutsmoment är inget man kan köpa på burk, tyvärr.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 5 januari 2021 kl 16.34
Någon medlem i Guliganerna som kan upplysa om det är samma priser för medlemskap som ifjol? Jag har ju varit med sedan starten november 1991 och vill ju inte missa 30 års-jubileumet.

Conny Johansson, Brämhult - tisdag 5 januari 2021 kl 17.26
Lennart ! Medlemspriset föregående år . Medlemsavgift 2019 Vuxen: 300 kr Ungdom (under 18 år, född -02 eller senare): 100 kr Familjemedlem (Boende på samma adress som annan betalande medlem): 100 kr.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 5 januari 2021 kl 20.46
Med tanke på att Thelin gjorde klart vad han tyckte om Deniz Hümmet, så hoppas jag att Elfsborg säljer honom till Turkiet. Bäst för alla parter.

"Enligt uppgifter till BT talar nu en hel del för att nästa adress blir inom Turkiet, som Hümmet sedan tidigare representerat i 14 U21-landskamper. Såväl den nuvarande liganian Fatih Karagümrük som tolfteplacerade Göztepe ska ha hört sig för kring anfallaren. "


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 6 januari 2021 kl 10.02
Störst utvecklingspotential för Thelin tror jag ligger i att få fart på spelarna vi flyttar upp.
Tim Rönning och Gustav Henriksson är de spelare som Thelin lyckats göra allsvenska spelare av.

Nu flyttar vi upp fyra spelare och det är intressant om vi nästa vinter kan se att någon anses vara på den nivån.

För ekonomin kommer det vara nödvändigt. Jag tror också det är ekonomin som gör att vi gör så stor uppflyttning. Dels passar det i tid för den kull vi har. Men med Europaår så är det här billigaste sättet att fylla ut truppen med bredd.

2014 flyttade vi upp spelare födda 93,94,95. Då fick vi fram Arber Zeneli.
2016-2017 flyttade vi upp spelare födda 1997. Där fick vi fram Dresevic, Kaib och Olsson.

Rent krasst behöver en av de nu uppflyttade spelarna bli en Allsvensk spelare. Visst, dumt att sätta press på ynglingar. Men denna press är mer riktad mot Thelin. Lyckas han med att förädla en av våra egna är jag oerhört imponerad.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 6 januari 2021 kl 13.49
Glebb>> Glöm inte McVey, tycker han visat att han håller Allsvensk klass, både som högerback och mittback. Thelin såg till att han fick speltid som utlånad och kom tillbaka som en bättre spelare. Baserat på Henriksson, McVey och Rönning så är jag beredd att sticka ut nacken och hävda att Thelin kommer att få fram minst två nya stabila Allsvenska spelare.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 6 januari 2021 kl 14.06
Förlåt Glenn, vete tusan hur jag bar mig åt att stava fel. Skammens rodnad färgar mina kinder.

Får skylla på att en bilkaravan med de tre vise männen passerade utanför med biltutor och dånade musik, eller Reyes magos som de heter här, just när jag skulle skicka inlägget.

Barnen i Spanien har det bra, de har två julaftnar eftersom Trettondagen är den stora julklappsdagen enligt katolsk tradion.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 7 januari 2021 kl 13.03
Vet inte om jag är så glad över att medlemskortet slopats, vadå digitalt? Ska klubbnålen vara digital också? Får nog skriva motion till årsmötet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 7 januari 2021 kl 19.34
Rubrik i Nerikes Allelanda, säger allt. Vill att Dennis blir historia fortast möjligt:

Hümmet bekräftar intresse från fler klubbar än ÖSK – men dömer ut Elfsborg: ”Inte supertaggad på att återvända dit”


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 7 januari 2021 kl 19.51
Ja, Lennart, det där med medlemskortet...Förut kunde man ju sitta i baren och av ”misstag” ta fram klubbkortet istället för kreditkortet och genast blev man festens medelpunkt. Fast det är klart, betalar man med Swish kanske man kan flasha med det digitala kortet istället.

Roland Dellton, Lerum - torsdag 7 januari 2021 kl 20.39
...men lite spännande blir det med den digitala medlemsnålen .

Conny Johansson, Brämhult - torsdag 7 januari 2021 kl 23.37
Rami Kaib mycket nära en övergång till nederländska Heerenveen. Om vänsterbacken från Nyköping klarar läkarundersökningen väntas han skriva på ett kontrakt på 3,5 år.

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 8 januari 2021 kl 9.32
Kul och välförtjänt för Rami! Holland borde passa honom, med den offensiva fotboll som spelas där (sagt utan att veta exakt hur Heerenveen spelar). Förhoppningsvis ramlar det in några miljoner i vår kassa också.

Vi har ju redan Strand på vänsterbacken, men en backup behövs med tanke på hans avstängningsfrekvens. Hur är det med de uppflyttade spelarna, kan någon av dem gå in på vb?

Väldigt många e:n i Heerenveen, förresten.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 8 januari 2021 kl 12.36
Jag är så glad fför Kaib. En underbar kille, inte bara som spelare. I BT spekulerar Oskar Pålsson om att vi kanske får se en trio Elfsborgare i Heerenveen om nu Kaib går dit, kanske även Olsson följer:

"Elfsborgs framgångsrika trio från 1997-kullen består förutom Dresevic och Kaib av Simon Olsson – också han högaktuell för flytt efter sin strålande säsong i allsvenskan. På många sätt hade Heerenveen varit ett klockrent steg även för honom: spelstilen, klubben, staden – och vännerna."


Conny Johansson, Brämhult - fredag 8 januari 2021 kl 14.39
Kaptenen Sivert Heltne Nilsen kan göra "chockflytt" tillbaka till Brann - Elfsborg sägs ha fått in miljonbud . Hur skall detta sluta ?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 8 januari 2021 kl 14.58
Conny>> När Nielsen varit borta har Holst fyllt hans skor på ett utmärkt sätt och Holst har vi ju nu i tre år till. Sitter därför lugnt i båten.

Conny Johansson, Brämhult - fredag 8 januari 2021 kl 15.35
Tror inte det är slut med åderlåtningen av Elfsborg än , Gojani och Hummet räknar jag som borta, Okume och Simon Ohlsson är i farozonen .Många av dom lite mer välbeställda klubbarna på kontinenten har nog riktat in sig på Sverige där dom kan handla relativt billigt. O K det är väl bra att förädla spelare som gör att dom blir intressanta för uppköp , hoppas bara man får hyfsat betalt. Det kanske är rätt läge nu när vi har lyft upp 4 + 1 spelare till A-truppen men det skall mycket till innan dom tar en ordinarie plats i startuppställningen .Tror och hoppas på att Stefan och Jimmy har tentaklerna ute efter några nyförvärv för det behövs .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 8 januari 2021 kl 17.41
Conny>> Än så länge är det ingen ko på isen.

Deniz Hümmet försvinner och det är ingen förlust, enligt mitt sätt att se det på. Han var ju inte dominant precis och kommer därför inte att saknas.

Kaib ersätts av Strand och Zandén.

Gojani, om han går, ersätts av Kevin eller Noah.

Okumu, om han nu försvinner, ersätter man ju inte så lätt eftersom det är en klasspelare, men faktum är att Henrikssom visat att han håller god Allsvensk klass som mittback när han ersatt Okumu eller Väisinen och McVey har visat att han också klarar det när han fick hoppa in i höstas som mittback.

Försvinner Olsson blir det svårare för Noah och Kevin att kliva in i hans stövlar, så då bör klubben ut med håven, den håv som varit så framgångsrik på sistone.

Glöm inte heller att vi har ett kvalificierat "nyförvärv" redan klart, Bernhardsson. Om han läkt ihop bra efter skada och operation så har vi en oslipad diamant som kan bli ett utropstecken.

Sedan var det ju denne unge anfallaren från Sudans landslag som skulle provspela. Någon som vet om han kom, eller inte?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 8 januari 2021 kl 18.28
Har inget emot om Nielsen vill flytta hem, men då ska norrbaggarna ta mig f-n betala för det och inte komma med ett löjligt bud på cirka två miljoner norska kronor, detta enligt Bergens Tidene.

Med tanke på att Nielsen har kontrakt i tre år till så får Brann vara så goda och hosta upp minst det femdubbla, om inte? Då kan Stefan be Brann dra till ett varmare ställe.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - fredag 8 januari 2021 kl 19.11
Håller med dig Vårgårda! Stefan får helt enkelt säga "stick och brann"...

Roland Dellton, Lerum - fredag 8 januari 2021 kl 22.03
...och så ryktas Per Frick också utomlands.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 8 januari 2021 kl 22.23
Hwem aff eder haar hörd och wist,
Aff en Norbagge sådan list?
(Messenius 1612)

Magnus Andersson Neumann, Borås - lördag 9 januari 2021 kl 8.13
Håller helt med Vårgårda. 2 miljoner för vår lagkapten är ju inte att tänka på, bara och slänga i papperskorgen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 9 januari 2021 kl 10.08
BT berättar idag historien om vad som hände en våra största anfallstalanger på länge, Jesper Sandberg Hesselgren. "På 40 matcher i U19-allsvenskan och ligacupen noterades han under 2018 och 2019 för 45 mål. Sommaren 2019 skrev han på ett lärlingskontrakt med Elfsborgs A-lag – något som inte kommunicerades ut förrän närmare ett halvår senare."

Det som hände var att man i samband med UEFA-matchen mot Midtjylland i oktober 2019 upptäckte ett hjärtfel. Sedan dess har han inte spelat. Svenska specialister säger att han inte kan spela mer, medan andra utländska läkare säger att det går.

Nu står han i valet och kvalet om att spela eller inte. Enligt BT blir det i så fall inte i Elfsborg eftersom klubben väljer att lita på de svenska experterna. Elfsborg, som hela tittat stöttat Jeseper, erbjuder sig att hjälpa honom med en tränarkarriär i Elfsborg. Enligt BT har han fått en fråga om spel av en klubb i division 1.

Vilken historia. Jag funderade ett tag på slutet av säsongen 2019 varför Jesper aldrig spelade de sista matcherna i U-19 som ju Elfsborg vann och varför han som gjort mest mål inte var med i guldfirandet, men sedan bara försvann det. Först idag fick jag alltså svaret. Man inser att det sker saker i det tysta som man inte har en aning om.


Conny Johansson, Brämhult - lördag 9 januari 2021 kl 17.43
Uppgifter: Viktor Claesson nobbar nytt kontrakt med Krasnodar. Nu rapporterar ryska sajten Sports.ru att Claesson har blivit erbjuden ett nytt kontrakt, men att han inte vill förlänga med klubben. Han vill till en annan liga . Den här säsongen har han noterats för sex mål och fyra assist på 20 matcher med Krasnodar , samtidigt sitter han på ett utgående avtal med den ryska klubben . Elfsborg har väl en vidareförsäljningsklausul ?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 9 januari 2021 kl 21.24
Conny>> Elfsborg har en vidareförsäljningsklausul, men inte vad den ger.

Fredrik Persson, Järna - söndag 10 januari 2021 kl 10.14
Har för mig att vi har 15%, men kommer ju bli kronor 0 nu antagligen. Riktigt surt med hans korsbandskada 2019 i Madrid då han med all säkerhet hade blivit såld därefter.

Conny Johansson, Brämhult - söndag 10 januari 2021 kl 10.28
Nu är även Okumu på väg bort , Elfsborg har nobbat bud på 20 miljoner , flera klubbar visar stort intresse .

Magnus Andersson Neumann, Borås - söndag 10 januari 2021 kl 11.15
Om en top-5-liga vill köpa Okumu borde vi kunna få betydligt mer än 20 millar.

Conny Johansson, Brämhult - söndag 10 januari 2021 kl 12.02
Fredrik , varför skulle Viktor Claessons övergångsklausul ge något nu . Blev den bortförhandlad i kontraktsförlängningen ? För övrigt tycker jag Okume är värd det dubbla minst . Han har 2 år kvar på kontraktet och är fortfarande under utveckling , sälj inte för billigt !!!!!

Conny Johansson, Brämhult - söndag 10 januari 2021 kl 12.12
Rättelse till tidigare inslag : jag menar naturligtvis " inte ge något nu "

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 10 januari 2021 kl 12.16
Tror inte Elfsborg släpper Okumu billigt om man ska tro på vad Aftonbladet skriver:

– Allsvenskans bästa spelare kan spela i bättre ligor och värderas högre, sägerStefan Andreasson. I Okumus fall handlar det om spel i topp fem-ligorna och då blir också priset på honom högre.


Magnus Eriksson, Stockholm - söndag 10 januari 2021 kl 12.22
Om Claesson blir såld i detta övergångsfönstret blir det ju pengar till Elfsborg. Om han inte blir såld nu utan i stället går som bosmanfall i sommar när kontraktet med Krasnodar gått ut så blir det inget till Elfsborg.
Den där skadan i Madrid stoppade inte bara upp Claessons karriär den kan även leda till Elfsborg mister många sköna miljoner.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 10 januari 2021 kl 12.30
Visst är det bättre att våra spelare är hett eftertraktade än tvärtom? Sant är att det är tråkigt att bli av med bra spelare, men samtidigt ger det ju nödvändiga pengar, utan försäljningar inget framgångsrikt Elfsborg.

Gert Björnalm, Borås - söndag 10 januari 2021 kl 14.47
Så klart är det bättre att våra spelare än eftertraktade än tvärtom. Och ett bra kvitto på att året varit framgångsrikt. Men det skulle kunna bli tungt om många lämnar samtidigt, kan ta ett ta att studsa tillbaka då.

Just nu finns rykten (som jag har sett) om Kaib, Okumu, Sivert, Frick och Hummet. Plus att BT spekulerade i Olsson. Och att Gojanis kontrakt gått ut, även om inget är klart vart han hamnar. Skönt att Holst kontrakt förlängdes, och att vi har Bernhardsson plus ungdomarna att hoppas på.

Hade gärna sett mer av Kaib i Elfsborg, men med tanke på vad vi redan har i truppen så blir han väl den som kommer att saknas minst (förutom de ej ordinarie Hummet och Gojani). Störst förlust vore Okumu, tätt följd av Simon O. Frick och Sivert vore också tunga förluster förstås, men jag tror att de blir något lättare att ersätta. Undrar om man fortfarande vågar drömma om ett genombrott för Ndione? Egentligen hade jag gissat på en utlåning, men om Frick försvinner så kan det förändras. Eller så värvas det in en ny och hans läge blir oförändrat.

Hur som helst så känns det verkligen som att det kan bli ett mycket aktivt transferfönster.


Kent Carlsson, Sandhult - söndag 10 januari 2021 kl 15.22
Sivert kan bli en tung förlust(om han säljs) då är det bara Holst kvar som kan städa upp ytan framför backlinjen. Får ju i detta läge hålla alla tummar för att han blir skadefri och håller formen. Men det är sannerligen en chanstagning att sälja Sivert.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 10 januari 2021 kl 17.43
Kent>>> Glöm inte bort Kevin Holmén, visserligen fortfarande ung, men han lägger inte fingrarna emellan.

Herman Thorell, Toarpsdal - söndag 10 januari 2021 kl 17.58
Den största förlusten med Sivert vore ju hans ledaregenskaper. Där är han ovärderlig är min känsla.

Kent Carlsson, Sandhult - söndag 10 januari 2021 kl 19.42
Lennart>>> Brukar ta ett tag innan de nya blir varma i kläderna. Men bra att du lyfter fram ungdomarna. De är framtiden

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 januari 2021 kl 14.02
Inga nya rykten om försäljningar.

Då tar jag och slår ett slag för medlemskap i IF Elfsborg. Ifjol sattes ju ett nytt medlemsrekord. 3 342 löste medlemskap. Hur många blir vi 2021?


Bo Andersson, Hässelby - måndag 11 januari 2021 kl 15.08
Träningsmatcherna ligger ute på elfsborg.se.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 januari 2021 kl 15.58
Typiskt, ingen publik tillåten när man besöker Borås när vi möter Helsingborg.

Träningsmatcher. "Först ut blir BK Häcken, med avspark fredagen den 22/1 kl 13:00 i Rydahallen, det är bekräftat att Discovery+ (tidigare DPlay, sänder denna matchen). Därefter möter vi Helsingborgs IF (fredag 5/2 kl 15:00 i Rydahallen) och sen mot AIK (fredag 12/2 kl 17:00 på Friends Arena)."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 januari 2021 kl 16.04
Imponerande siffror. "Av totalt 11 073 årskort har AIK Fotboll fått 92,4 procent av årskorten för 2020 efterskänkta, 844 innehavare valde återbetalning."

Någon som vet hur det gick för Elfsborg?


Henrik Eliasson, Örebro - måndag 11 januari 2021 kl 18.13
Det är sannerligen inte lätt att fixa medlemskapet digitalt när det rör sig om familjemedlemskap. Krävs inmatning av tel-nr och e-postadress till samtliga. Förmodar att jag får ett inbetalningskort som vanligt på posten om jag bara väntar? Någon som vet?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 januari 2021 kl 19.27
Henrik>>> Pröva med att skicka en fråga till medlem@elfsborg.se.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 11 januari 2021 kl 19.46
Mycket rykten om spelare nu, men den som bekymrar mig mest är en som det just nu är tyst om: Simon Olsson. Om vi förlorar Sivert (vilket verkar alltmer troligt) och Simon också försvinner (han har garanterat anbud efter sin fina säsong och nu när hans polare Kaib sticker tror jag att han också tycker det är dags), då är vi tillbaka på ruta ett. Då måste ett nytt lag byggas upp från grunden.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 januari 2021 kl 19.53
VG-TV har en intervju med Sivert Heltne Nilsen och efter att ha sett inslaget, som börjar efter 14 minuter, så lutar det nog lite åt Brann.

Enligt inslaget så har Brann bjudit 3 miljoner och Elfsborg ska ha begärt 4,5 miljoner. Lite väl lite kan man tycka, men i dessa Corona-tider så är ju ekonomin osäker för de allra flesta klubbar.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 11 januari 2021 kl 19.57
VG-TV? Det kanske vore något!

Roland Dellton, Lerum - måndag 11 januari 2021 kl 20.43
VG-TV ser vi fram emot. Vi har ju en pensionerad journalist i Las Palmas, som kan sända dygnet runt

Henrik Eliasson, Örebro - måndag 11 januari 2021 kl 20.44
Brevet med inbetalningskortet låg i brevlådan idag...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 12 januari 2021 kl 13.14
Kul att vi fortsatt ligger i topp när det gäller ungdomsverksamheten. Fem stjärnor, högsta beyg och vi har bara fem klubbar framför oss. Ser bra ut inför framtiden.

Ett sätt att stötta detta arbete är att bli medlem i IF Elfsborg.


Gert Björnalm, Borås - onsdag 13 januari 2021 kl 9.21
Det låter som om Sivert vill lämna, vilket kanske inte är så konstigt om hans partner bor och pluggar i Norge. Men ändå konstaterar han bara på mediers frågor att han är Elfsborgs spelare och att vi får se. Ändå helt ok agerat av Sivert. Sen lite svårt läge för Elfsborg som rimligtvis bör få hyfsat betalt samtidigt som det finns en mänsklig aspekt här och han är heller inte så ung längre vilket bör påverka priset rejält.

Det finns andra sämre exempel i andra klubbar. Nu verkar det visserligen vara hela havet stormar i Norrköping, och klubbledningen får en del kritik, men klubben lade stora pengar på Sead Haksabanovic (inför 2020 om jag minns rätt), killen har kontrakt ytterligare 3,5 år, men ändå är han ute i medier och gapar: "Jag vill dit, punkt slut.". Nu kanske man inte ska lite på allt som media skriver visserligen, men det ger verkligen inte något sympatiskt intryck när spelare tycks ha noll respekt för ingångna avtal och med den klubb man befinner sig i.

Är så länge är det få fall när Elfsborg hamnat i offentligheten kring liknande frågor. Det är väl Kevin som är undantaget som jag kan minnas.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 januari 2021 kl 12.17
Gert>>> Jag tycker Sivert skött det hela snyggt och jag hoppas det löser sig. Jag förstår ju hans situation, att ha en flickvän på annan ort är ju ingen önskvärd situation.

Elfsborg har förlängt med Simon Strand, till och med 2024 blir det i gulsvart tröja.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 januari 2021 kl 12.51
Lag som AFC, Dalkurd och Team Thorengruppen i Umeå (tog över TEG SK) är bastarder, ingen klubbkänsla, bara pengar.

På damsidan har vi även där Team Thoréngruppen (tog över Umeå Södra) och så värstingen Landvetter som först döpte om sig till Kopparberg/Landvetter och sedan flyttade till Göteborg och har de senaste 17 åren styrts av Peter Bronsman, VD för Kopparbergs bryggeri, klubbens sponsor.

Tyvärr har nu Häcken sällat sig till dessa bastarder. Enligt Aftonbladet ska Häcken ta över Kopparberg/Göteborg. Hur kul är det för spelarna i Häckens lag i division 2? Det är väl ingen som kommer att platsa i Damallsvenskan.

Tur att jag är med i en förening där medlemmarna får bestämma. Bli Medlem du med.

Våra damer har inlett träningen inför spel i division 3. Heja.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 januari 2021 kl 14.58
Fin avskedsartikel om Rami Kaib som idag officiellt blev klar för Heerenveen. Lycka till önskar jag.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 13 januari 2021 kl 15.32
Nu fick jag mitt elektroniska medlemskort!

Conny Johansson, Brämhult - onsdag 13 januari 2021 kl 15.51
Elfsborg och Brann står 2,5 miljoner ifrån varandra . Stefan vill ha fem miljoner för sin kapten . BT skriver att ersättaren är klar , vem är ersättaren ? Det är väl knappast någon spelare i egna leden . Någon som vet eller tror ?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 januari 2021 kl 16.06
Conny>> Någon ersättare är inte klar. Fem miljoner verkar vara förhandlingsbart, men inte att låta Sivert gå innan en ersättare är klar.

BT "först och främst är sportsligt fokus på att hitta ersättaren innan någon affär eventuellt kan blir av."


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 13 januari 2021 kl 16.13
Odhström: Även i Häcken är det självfallet medlemmarna som bestämmer. De ska ha ett extra årsmöte 27/1.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 januari 2021 kl 16.30
Johan>>> Då får vi hoppas på att medlemmarna i Häcken ber styrelsen dra dit pepparn växer. Detta för spelare och ledare i deras eget damlags skull. Om inte, då kan hela klubben dra dit pepparn växer.

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 13 januari 2021 kl 17.20
Växer det peppar på Islas Canarias? Är det i så fall därför du har hamnat där, Vårgårda?

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 13 januari 2021 kl 17.26
På Kanarieöarna växer Rosépeppar, aka Falsk Peppar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 januari 2021 kl 17.39
Lars>>> Säkert fanns det en och annan som önskade att jag skulle dra dit pepparn växer, men det var inte peppar ( som inte odlas här) utan sol och värme som fick mig till Las Palmas.

"Dra dit pepparn växer (idiomatiskt) försvinn!, eufemism för dra åt helvete.

"Etymologi: Önska någon dit pepparn växer var ett syftande på Cayennepepparens hemland Guyana, vars klimat är farligt för européer. Uttrycket förekommer redan i början av 1500-talet."

Sten&Stanley om att dra dit pepparn växer.


Roland Dellton, Lerum - torsdag 14 januari 2021 kl 10.21
Från Ekstrabladet.dk: "André Rømer skal formentlig ikke vente til sommer, før han finder ud af om der er europæisk bold på programmet. Randers FC's iskolde straffesparksskytte står nemlig på tærsklen til et klubskifte, hvor billetten til Europa er sikret. De svenske sølvvindere Elfsborg har nemlig smidt snøren ud efter kronjydernes maratonmand på midtbanen, erfarer Ekstra Bladet. Lige nu forhandles der intenst mellem de to klubber om en overgang for den 27-årige midtbanespiller."

Gert Rehn, Göteborg - torsdag 14 januari 2021 kl 10.42
Lennart! Jag är inte alls lika kategorisk när det gäller Häckens eventuella övertagande av Göteborg FC. Enligt det stod i GP idag har Häckens nuvarande damlag sagt ja till det hela. De skall dessutom finnas kvar som lag, jämfört med ett U21-lag för t ex Elfsborg. Dessutom kan jag som boende i Göteborg tycka att det det vore för bedrövligt om det inte skulle finnas ett enda damelitlag i Göteborg. Jag tror att det skulle vara bra för alla parter. Men jag är inte medlem i Häcken och kan därmed endast ha synpunkter utifrån. Sedan kan man åter vara tacksam att vi i Sverige håller fast vi att klubbarna skall vara medlemsägda även om vi därmed hamnar långt ner i fotbollens hackordning. Göteborg FC var ju knappast medlemsägt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 januari 2021 kl 11.22
Gert>>> Enda anledningen till att elitlaget Göteborgs FC finns är ju att Kopparbergs bryggeri tyckte det varit värt att pumpa in hundra miljoner för att göra det möjligt. Den klubben har aldrig haft någon folklig förankring.

Heder åt MFF, IFK, Elfsborg med flera som trots många erbjudanden om att få ta över lag högt upp i pyramiden valde att börja från botten.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 januari 2021 kl 11.52
Ekstrabladet verkar ha bra insyn, eller om de bara gissar, för de skriver att Randers verkar gå med på att sälja André Römer för runt två miljoner danska kronor och det blir ju ganska precis vad Brann bjudit för Sivert. Dansken verkar vara en säker straffskytt, satte fyra raka senaste säsongen.

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 14 januari 2021 kl 12.05
Visst är det rätt att börja längst ner i seriesystemet, men det finns också ett mått av hyckleri i det där. T ex Göteborg och Elfsborg har värvat ihop så starka lag att de kommer att gå rätt igenom flera serier utan att behöva anstränga sig. Det sabbar de lägre serierna eftersom det blir löjligt ojämna matcher och ett "normalbra" division tre-lag inte ens kan drömma om att nå uppflyttning.

Det som är intressant i ett större perspektiv är att damfotbollen, både i Sverige och i Europa, nu förs in i de traditionella storklubbarna. Den utvecklingen har gått mycket snabbt. I huvudsak tycker jag det är rätt trist. I Sverige (och i flera andra länder) har mindre orter och klubbar kunnat dominera på damsidan, från Öxabäck och Jitex och framåt. I 2020 års damallsvenska fanns lag som Kristianstad, Vittsjö, Piteå och Rosengård. På sådana platser blir damfotbollen viktig! Tyvärr tror jag att dessa klubbar kommer att slås ut av de traditionella herr-storlagen under de närmaste åren.

Både Kronäng och Byttorp har haft damlag i eller nära eliten. För mig hade det varit roligare om någon av de klubbarna hängt sig kvar än att ha ett damallsvenskt Elfsborg (vilket vi med 100 procents säkerhet kommer att ha om några år).


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 14 januari 2021 kl 14.18
André Römer verkar ha 6 gula kort på 12 matcher. Kan han bara skrika högt (och roligt) samt peka en väldans massa så kommer det nog bli bra om han ersätter Sivert.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 januari 2021 kl 15.22
Nu är det klart att Thelins kompis från förr är assisterande tränare i år, Christer Persson.

Det verkat ta hårt att vara assisterande åt Thelin, han sliter ut minst en per säsong.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 14 januari 2021 kl 16.29
Sivert är väl allt annat än rolig (i den ursprungliga betydelsen) .

Roland Dellton, Lerum - torsdag 14 januari 2021 kl 16.50
Elfsborg-Djurgården i den Allsvenska premiären!

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 14 januari 2021 kl 17.14
Sivert är svenskt rolig och norskt orolig.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 januari 2021 kl 17.20
Spelprogram Allsvenskan 2021.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 14 januari 2021 kl 17.41
Jag har nu lagt upp Elfsborgs alla matcher här på VG, inklusive datum för cupen och ECL.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 14 januari 2021 kl 19.11
Varberg borta ("hemma" för oss varbergsguliganer) redan i andra matchen. I April! Covid-19? Gå kvinna och man ur huse och vaccinera er så fort chansen kommer! Det vore ju f-n att missa den matchen ett år till...

Roland Dellton, Lerum - fredag 15 januari 2021 kl 14.00
De allsvenska spelarna har röstat fram årets elva: Målvakt Oscar Jansson, Örebro SK Försvarare Anel Ahmedhodzic, Malmö FF Eric Larsson, Malmö FF Rasmus Lauritsen, IFK Norrköping Mittfällt Simon Olsson, IF Elfsborg Jesper Karlsson, IF Elfsborg Anders Christiansen, Malmö FF Fredrik Ulvestad, Djurgårdens IF Forwards Ola Toivonen, Malmö FF Astrit Selmani, Varbergs BoIS Christoffer Nyman, IFK Norrköping

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 januari 2021 kl 16.57
Två av elva är väl godkänt, men jag tycker nog att Okumu eller Väisinen borde varit med i elvan.

Conny Johansson, Brämhult - fredag 15 januari 2021 kl 18.52
Okumus uttalande på dagens träning ”Det som gäller i dag kan vara annorlunda i morgon” tolkar jag som att han snart blir såld . Hoppas bara på en rejäl prislapp .

Läs nya (från 18/1 kl 9.15) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!