VG debatt - inlägg sedan 25/9 kl 16.45


Mattias Palm, Fristad - torsdag 1 oktober 2020 kl 18.51
Aik vill ha 37 miljoner för Paulos Abraham vid en försäljning. (!?!?!?) Skulle det stämma och om Elfsborg fick 27 miljoner för Jesper Karlsson, så känns det otroligt billigt för Jesper.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 1 oktober 2020 kl 19.02
Mattias>> 27 miljoner är vad tidningar skriver. Har sett att Andreasson sagt något om 7% av omsättningen som Alkmaar har och då hamnar vi minst tio miljoner mer. Svaret lär vi få när bokslutet kommer.

Tycker Prince senast visade att han är närmare en startplats än Ndione.

Ndione hade några hårda skott, men inget som var på mål, än mindre i mål och hur det nu än är så är det antalet mål som räknas för en anfallare. Lägg till det att han inte jobbar lika effektivt bakåt som Frick så pekar det på att han behöver lånas ut för att få till det . Låt han spela resten av säsongen för ÖIS. Prince kan hoppa in istället. Se på hur bra det gått för McVey.


Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 2 oktober 2020 kl 10.02
Måndagen 7 sept var jag o besiktigade min bil. När det var klart (godkänd) o jag skulle resa mig upp så bar inte benen. Jag slog huvudet i betonggolvet varvid blodvite uppstod på skallen. Det ringdes ambulans som kom ganska snabbt till platsen. Undersökning genomfördes på akuten varvid jag överfördes till infektionsavd. Sjukvården uteslöt det efter det andra. Allt var lugnt tills det skulle genomföras en gastroskopi (slang via matstrupen till magsäcken med kamera). Där såg man bara blod och förstod att jag läckte blod någonstans. Kom till kirurgen där det genomfördes ett operativt ingrepp för att stoppa blödningarna. Fick 10-12 blod under operationen. Tack alla bloddonatorer. Efter att öppnat kroppen konstaterade att det var tolvfingertarmen som läckte. Hur länge jag var helt väck vet jag inte. Pratade med opererande läkare efteråt som förklarade att jag hade flyt. Det kunde sluta precis hur som helst. En glad Bertil blev utskriven med massor av medicin 23 september. Detta är anledningen till att jag inte skrivit något på VG under några veckors tid. Men nu är jag med i matchen igen. Tack alla ni som tänkt på mig och stöttat framförallt familjen. Många har hört av sig. Ett speciellt tack till hela IF Elfsborgs spelartrupp som tillönskade mig ett snart tillfrisknande med alla autografer. Bara detta initiativ gjorde mig genast friskare. Livet kan ändra sig bara på en sekund så LEV FÖR DAGEN. 39 som tippat är för dåligt. Kom igen och tippa.

Conny Johansson, Brämhult - fredag 2 oktober 2020 kl 10.39
Förmodar att Deniz Hummet står över i morgonens match , det är väl det normala i liknande fall . Beror på vad som står i avtalet , någon som vet ? Svår sits för Deniz , han är ju ordinarie i ÖSK .

Bo Andersson, Hässelby - fredag 2 oktober 2020 kl 11.21
Välkommen tillbaka, Bertil! Skönt att allt gick bra!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 2 oktober 2020 kl 11.38
Bertil>>> Vilken skräckupplevelse. Skönt att du är tillbaka.

Tippa omgång 23.


Johan Nilsson, Göteborg - fredag 2 oktober 2020 kl 12.25
Jag önskar dig fortsatt god bättring, Bertil! Du missade åtminstone inga matcher på Arenan ...

Göran Holtstrand, Borås - fredag 2 oktober 2020 kl 15.59
Välkommen tillbaka Bertil! Man vet inte vad som kan hända plötsligt när som helst.Krya på dig och nu får vi hålla tummarna för 3 poäng i morgon mot ÖSK!!

Krister Sandberg, Skoghall - fredag 2 oktober 2020 kl 21.57
Ajaj! Hümmet får tydligen spela mot Elfsborg enligt fotbollskanalen. Det vet man ju hur det kommer att gå! Släkten är alltid värst..

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 3 oktober 2020 kl 8.33
Krister>> Fotbollskanalen är ute och seglar. Hummet är inte med i ÖSK:s trupp.

47 har tippat omgång 23. Sista chansen att vara med är klockan 15.


Jörgen Willborg, Borås - lördag 3 oktober 2020 kl 10.38
Hümmet i startuppställningen enligt BT, verkar också sannolikt enligt vad Andreasson säger.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 3 oktober 2020 kl 10.51
Enligt ÖSK:s hemsida är Hümmet inte med i truppen.

Roland Dellton, Lerum - lördag 3 oktober 2020 kl 11.14
Det är upp till ÖSK att bestämma säger Andreasson. Thelin hänvisar till muntlig överenskommelse. Undra om/hur Hümmet tänker?

Anders Täreby, Steninge - lördag 3 oktober 2020 kl 14.05
Så sjukt att ÖSK väljer att spela Hummet!

Magnus Andersson Neumann, Borås - lördag 3 oktober 2020 kl 14.13
Ja, jättekonstigt med Hümmet. I England får du aldrig spela mot den klubb som äger dig. Borde vara samma regel i alla länder.

Roland Dellton, Lerum - lördag 3 oktober 2020 kl 14.16
Nu vet vi-han tänkte inte!

Lars Alexandersson, Linköping - lördag 3 oktober 2020 kl 14.29
Men var det inte samma läge när Bangura spelade mot Celtic? Och det hade vi väl inget emot?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 3 oktober 2020 kl 14.50
Hümmet tar en chansning. Spelar han bra och gör mål, lär han ju inte bli populär i Borås, däremot i Örebro och kanske får han ett fast kontrakt. Trots att det inte går att avtala om att Hümmet inte får spela, emot reglerna, så tycker man ju att Hümmet borde bett att få avstå, men som sagt, kanske siktar han på en övergång.

Thelin lär ju inte ha honom som favorit vid återkomsten eftersom han enligt BT igår muntligt gjort upp med Örebro om att Hümmet inte skulle spela.


Peter Olsson, Borås - lördag 3 oktober 2020 kl 16.52
Elfsborg det bättre laget, men oflyt i avsluten. Örebro inte värda 3p.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 3 oktober 2020 kl 17.59
Hümmet-gate...mmmm...men det är väl inte en enskild spelares beslut om han ska spela eller ej, givet att han är frisk. Arbetsgivaren bestämmer och det är bara att göra sitt bästa (och ingen skulle väl trivas om han maskade, varken med- eller motspelare).

Konstigt att Hümmet inte fanns med i truppen på ÖSK:s hemsida. Någon slags mesig mörkning?


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 3 oktober 2020 kl 18.02
Känns tungt nu. Inget flyt. Medaljchanserna bleknar tyvärr. Gissar på 5-6 plats till slut. Inte Elfsborgs höst.

Göran Holtstrand, Borås - lördag 3 oktober 2020 kl 18.09
Konstigt med Hummet. Har aldrig sett vid utlåning mellan allsvenska lag att de spelat i den matchen mellan de inblandade lagen.Är det inte en oskriven lag att inte spelaren är med i matchen idag? Annars borde vi vunnit idag med alla chanserna vi får.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 3 oktober 2020 kl 18.13
Hümmet! Alltså helt seriöst. Grabben är 24 år gammal. Har spelat i en mängd klubbar redan och har så klart ingen(!) som helst anknytning till något lag. Att han spelar idag gör ju varken till eller ifrån. Bara kul att han att får spela. Sen vem som "äger" honom... I min värld känns det som någon form av feodalism...

Fotboll är uppbyggd så idag. Som vilket jävla företag som helst. Gör ditt jobb! Gör det bra! Att ha någon form av solidaritet med tidigare klubbar... Nä...

Dessutom var Deniz väldigt bra och var lite av tungan på vågen i dagens match. Jag hade önskat att han var kvar hos oss men någon annan önskade något annat...


Peter Olsson, Borås - lördag 3 oktober 2020 kl 18.30
Hümmet var bra idag, men i mina ögon kan han aldrig peta Frick. Frick är byggd för det sättet Elfsborg spelar fotboll. Jag tror inte det finns en enda anfallare i hela allsvenskan som Thelin hellre hade haft. Ruskigt tungt och trist resultat idag, men jag tycker det är kul att se att Ondrejka tar chansen. Snabb, teknisk och rejäl. Han är bara 18 år. Det finns definitivt ett liv efter Karlsson. Är mycket mer orolig för ett liv efter Olsson.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 3 oktober 2020 kl 23.30
Håller med Frick, rött kort och utvisning istället för straff så hade vi vunnit. Vi skänker bort tre mål och gör för lite på alla chanser. Nu är det på tiden att Elfsborg vinner. 8 matcher på raken utan seger, när hände det senast?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 3 oktober 2020 kl 23.32
Hümmet borde säljas, en spelare utan klubbkänsla. Visst är han bra, men sådana spelare ska vi inte ha!

Magnus Andersson Neumann, Borås - söndag 4 oktober 2020 kl 9.20
Vårgårda - brukar hålla med dig för det mesta. Men denna gången gör jag inte det. Det är inte Hümmet som sätter reglerna, det är förbundet. En spelare är enligt sitt kontrakt skyldiga att spela om de blir uttagna och ska då givetvis göra sitt bästa. Jag tycker inte det är helt rättvist att lägga skulden på spelaren när regelverken är helt fel. Lägg bollen där den hör hemma, nämligen hos Svenska Fotbollsförbundet, och inte på den enskilde spelaren.

Roland Dellton, Lerum - söndag 4 oktober 2020 kl 10.37
Intressant krönika i NA igår. Synd att artikeln låstes kl. 20. Annars kunde ni läsa om det som de kallar "Hümmet gate".

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 oktober 2020 kl 10.49
Magnus>> Självklart är reglerna helt fel, men Hümmet kommer inte att passa in i Elfsborg. Inte så länge Thelin är kvar, han var ju urförbannad när han intervjuades efter matchen.

Thelin ville inte att han skulle spela, men blev överkörd.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 4 oktober 2020 kl 11.25
Vi gav inte bort fler målchanser än vad Örebro gjorde, tvärtom. Skillnaden är att de var mycket effektivare i avsluten.

Vi blev verkligen inte missgynnade av domsluten i går, det kan väl inte ens du mena, Vårgårda? Hade det varit en "riktig" straff men det dömts frispark + utvisning och vi inte vunnit är jag rätt säker på hur det hade låtit från Islas Canarias. Och vid 2-2 hade nog de flesta domare dömt frispark till målvakten, även om jag tycker att domslutet var rätt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 oktober 2020 kl 13.32
Lars A>> Nej vi var inte missgynnade av domsluten och jag har inte skrivit det heller. Tvärtom tycker jag domaren var stor som inte gav målvakten frispsark, något han inte inte skulle ha heller. Frick är först på bollen och det är målvakten som springer på Frick långt mycket mer än tvärtom.

Jag skrev att jag höll med Per Frick om att ett rött kort istället för staff hade varit bättre. 10 man i 87 minuter hade ÖSK inte klarat av att göra tre mål och jag hade inte behövt bli sur på domaren. Dessutom hade vi kanske satt frisparken också.

Vidhåller att de fick tre "billiga" mål. Straffen är en gåva av oss, Hümmet får en liten lätt knuff och som om han blivit träffade av en lastbil, men det är vi som ger bort straffen. Andra målet förlorar Okumu sin första nickduell efter att Hümmet fått stå ostörd och måtta ett inlägg. Det tredje målet gör Karjalainen omgiven av tre spelare.

Fast det är ändå oförmågan att sätta chanserna som är värst. Trots en uppsjö av chanser gjorde vi inte mål på mer än 2 och det är inte första gången det händer i år. Träna avslut.


Conny Johansson, Brämhult - söndag 4 oktober 2020 kl 20.49
Sparta Rotterdam - AZ Alkmar 0-4 i halvlek , Jesper 2 assist . Resultat full tid 4-4 , AZ tappade helt matchen ungefär som Elfsborg ibland .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 oktober 2020 kl 22.04
Modern fotboll handlar om pengar och pengar lockar gamar. AIK har granskats av DN och det är en rejäl soppa. Med brevlådeföretag, kriminella och gud vet vad inblandade vid en spelarförsäljning 2015. Fotbollskanalen.

Conny Johansson, Brämhult - måndag 5 oktober 2020 kl 7.23
Somon Olsson avstängd mot Kalmar .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 5 oktober 2020 kl 10.36
På ett sätt är det väl tur att det mot Kalmar som Simon är avstängd. Kalmar är ju ett av de sämsta lagen i Allsvenskan, även om de just nu är formstarkare ön Elfsborg. Jag hoppas Thelin vågar tänka nytt och pröva någon ny på Simons plats.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 5 oktober 2020 kl 10.56
Jag fick följa lördagens match genom att då och då smygsnegla på mobilen. Hade uppe Text-tv och BT:s och Aftonbladets liverapportering. Det var nervpåfrestande, men jag kunde i alla fall jubla när Ondrejka gjorde 3-2 till Elfsborg efter 58 minuter, enligt text-tv. När jag lite senare försökte kolla på liverapporteringarna hur målet hade gått till stod det fortfarande 2-2 på dem. Tillbaka till text-tv: alltjämt 3-2 till Elfsborg. Förvirringen var total! Efter bortåt en kvart ändrade text-tv tillbaka till 2-2 i Örebro. Vad var det för klåpare som en lång stund lade ut fel ställning i matchen, med målskytt och allt!!?? Jag har en screenshot som bevis ...

I slutet av matchen visade text-tv plötsligt 3-2 till ÖSK, men den gången var det tyvärr sant.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 5 oktober 2020 kl 11.00
Jag tycker Rasmus Alm var väldigt bra på offensivt centralt mittfält ifjol mot HeIF borta. Vore spännande att se det igen, för att samtidigt ge både Ondrejka och Okkels speltid. Ytterpositionerna har klart försämrade utan Jesper Karlsson - och likt Jesper Karlsson kan både Ondrejka och Okkels få uppsving när man väl får speltid.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 5 oktober 2020 kl 12.24
Glenn>> Holst - Nielsen - Alm bakom Ondrejka - Frick - Okkels. Varför inte. Den uppställningen köper jag.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 5 oktober 2020 kl 15.08
Manchester United klarade av att hålla sig inom lagen, de släppte in 6, Liverpool däremot bröt mot lagen genom att släppa in 7. I England får man enligt lag bara släppa in 6.(personer i sitt hem).

Jörgen Willborg, Borås - måndag 5 oktober 2020 kl 17.45
Hiljemark till Aalborg, känns väl måttligt spännande.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 5 oktober 2020 kl 19.18
Jörgen>>> Jag antar att det är pengarna som lockar. Elfsborg har inte en chans att ens komma i närheten av danska löner.

Större problem är om det blir förbud mot konstgräs. Givetvis föredrar jag fotboll på gräs, men när det gäller breddidrotten är det inget alternativ. Möjligen om Svenska Fotbollförbundet ser till att omfördela pengar från elitklubbar till småklubbar, men det kommer aldrig att ske. Lika säkert är att EU inte kommer att ge pengar till gräsplaner som ersättning för plastmattorna. Vi får hoppas att någon hittar en ersättning till gummigranulat och det snabbt.

Det blir för barn och ungdomar att återgå till grusplaner,

"Europeiska kemikaliemyndigheten (ECHA) har utrett frågan sedan 2018 och den 10 juni 2020 rekommenderade ECHA:s kommitté för riskbedömning (RAC) ett totalförbud av konstgräsplaner som innehåller gummigranulat. Förslaget har varit på remiss under sommaren, i slutet av 2020 väntas ECHA skicka sin rekommendation till EU-kommissionen och 2022 ska ett beslut tas. " Förbud 2028?

På många håll i Spanien lär det bli grusplaner även för vuxna eftersom det helt enkelt inte finns vatten. Här på Gran Canaria kom det första regnet i helgen efter ett drygt halvår utan en regndroppe.


Bo Andersson, Hässelby - måndag 5 oktober 2020 kl 19.53
Nu skjuter jag från höften, men borde det inte finns något enkelt sätt att avskilja gummigranulatet i avrinningsvattnet och därmed återvinnas? Eller tillverka dom i annat, biodegradabelt material? Små djurfettkulor?

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 6 oktober 2020 kl 10.51
Det finns brunnar som avskiljer granulatet ifrån grundvattnet. Men det sprids rätt så ordentligt oavsett. Det är också få planer som har denna typ brunn installerad vid konstgräsplanenerna.
2012 gjorde vi ett försök att använda kork istället för granulat på Borås Arena. Det var i samband med Europamatcherna den sommaren som det infördes. Jag minns att flera spelare sa att det var den sämsta skit dom varit med om.
Det slutade med att man dammsög upp all kork och lade in granulat igen.

Gällande Hiljemark så tror jag i sig inte pengarna mellan Ålborg och IF Elfsborg skiljer sig så mycket. FCK är i en klass för sig i den ligan på samma sätt som MFF hos oss.
Däremot tror jag Hiljemark utnyttja den artistskatt som utländska spelare kan göra. Jag kan tänka mig att vi använde samma metod när vi värvade exempelvis Obasi - men det är ren gissning. Om jag inte har helt fel så kan en svensk spelare utnyttja artistskatt i Danmark i tre år, men i Sverige kan en utländsk spelare göra det bara i sex månader. Men det är också ren gissning. Det har varit tydligare i hockeyn där utländska spelare kommit in senare under säsongen.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 6 oktober 2020 kl 14.31
Glenn>> Det är max sex månader i Sverige och då betalar "artisten" 15% i skatt. I Danmark tre år.

Anders Täreby, Steninge - onsdag 7 oktober 2020 kl 9.54
Kikade på höjdpunkterna från Jespers första match med AZ Alkmaar, borta mot Sparta Rotterdam. Jesper gjorde avtryck direkt och levererade snygga assist till både 0-1 och 0-2 inom 20 minuter. Han hade därefter ett kanonskott strax utanför straffområdet som tyvärr gick i undersidan av ribban. Några andra fina aktioner syntes. Helt klart är att han vågar spela sitt vanliga spel och har fått en fin start i Holland! Märklig match för övrigt där AZ ledde med 0-4 i halvlek. Då hade AZ dessutom haft tre bollar i ramverket, varav en straff. I andra halvlek kunde Sparta reducera ganska tidigt med två bollar, bland annat via en indirekt frispark från 3 meter sedan målvakten fumlat och plockat upp bollen två gånger. Sista fem minuterna av matchen gör Sparta ytterligare två mål i sin forcering och matchen slutar osannolikt nog 4-4. Känns som Elfsborg - Östersund för något år sedan. Känslan är i alla fall att Jesper kommer fortsätta göra avtryck. Tror han är redo för ännu större klubbar ganska snart.

Kul för Viktor Claesson att Krasnodar kom med i Champions League, och intressant lottning med Chelsea, Sevilla och Rennes. Gör Viktor bra ifrån sig där borde Elfsborg äntligen få lite pengar för sin vidareförsäljningsklausul.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 7 oktober 2020 kl 10.35
Anders>>> Är övertygad om att Jesper kommer att gå vidare i karriären, hoppas Elfsborg har procent på vidareförsäljning som vi har på Viktor.

Nu har Elfsborg två veckor på sig att träna ihop sig inför mötet med Kalmar. Jag hoppas att träna avslut står högt på listan över vad som bör göras. Lite bättre skärpa bara och segrarna kommmer åter.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 7 oktober 2020 kl 17.30
Elfsborg har ett bra U19-lag. 3-3 bort Blåvitt i sista seriematchen och slutade tvåa efter Häcken. "Nu kommer IF Elfsborg ställas mot BK Häcken, IFK Göteborg, Halmstads BK och Malmö FF en en serie med enkelmöten. Det lag som vinner serien går vidare till SM-final och ställs mot den norra serievinnaren i fortsättningsserien."

Har någon sett denna Jack Cooper Love spela? Han gjorde alla tre målen. Skulle han platsa i A-laget?

Det borde bli nytt rekord för deltagande på årsmötet 9 december. Alla medlemmar kan vara med eftersom mötet hålls digitalt! "Inbjudan med digital länk och information om mötesregler och mötesordning kommer att skickas ut i november."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 7 oktober 2020 kl 18.00
Imorgon kommer det beslut om det blir publik på arenorna och hur i så fall många, 500 har nämnts. Svensk Elitfotboll har ställt samman hur många klubbarna anser sig kunna ta in säkert.

Lite kul är att Elfsborg kan ta 1 900, men Norrby bara 1 500. För Norrbys del skulle det betyda en tredubbling.

I Göteborg har Blåvitt angett 6 356 - 8 380 medan Gais och ÖIS anger 3 500 - 4 500.

Med tanke på att åtskillga hundra kan handla på exempelvis Ullared borde det väl gå att ta in åtminstone 500 på en fotbollsarena.


Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 7 oktober 2020 kl 19.23
1900 låter väldigt lite. Till exempel uppger Örebro 4000, och vår arena har väl fler sittplatser än deras?

Conny Johansson, Brämhult - onsdag 7 oktober 2020 kl 19.39
Elfsborgs siffra på 1900 platser kanske har att göra med att man vill värna om seriebiljettsköparna . Hur många årskort sålde Elfsborg till 2020 års säsong ? Sen har vi sponsorerna också .

Stefan Carlsson, Vårgårda - torsdag 8 oktober 2020 kl 13.04
Klubbarnas väldigt olika siffror tyder väl inte direkt på ett etablerat koncept.

I Tyskland har man publik sedan säsongen inleddes för några veckor sedan, och maxgränsen är satt till 20 procent av arenans kapacitet. De lokala hälsomyndigheterna kan dock reglera hur många som får tas in och till och med besluta om ingen publik beroende på smittsiffrorna. Några matcher har också tvingats spela helt utan publik, och i övrigt har man än så länge hållit sig en bit under 20 procent. Dortmund har en kapacitet på drygt 81000 och har tagit in drygt 9000 respektive 11000 i de två hemmamatcherna hittills. Leipzig, med en kapacitet på 42000, har tagit in drygt 8000 personer.

I ljuset av detta framstår Blåvitts koncept om upp till drygt 8000 personer på Gamla Ullevi som oansvarigt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 8 oktober 2020 kl 14.44
Ingen publik på matcherna:

Det meddelade socialminister Lena Hallengren (S) på en pressträff på torsdagen.

-Nu är Sverige i ett läge där det verkligen står och väger, sade Hallengren som beklagade att det inte blir några lättnader ännu.

Lite märkligt att Tyskland kan ha 20% av kapaciteten och inte Sverige.

I Spanien är publik helt förbjuden på alla nivåer, men eftersom jag är materialare så får jag se levande fotboll ikväll när Real Sporting San Jose spelar träningsmatch.


Herman Thorell, Toarpsdal - torsdag 8 oktober 2020 kl 20.37
Fan, det är verkligen ett förlorat år när det kommer till upplevelser likt konserter och fotboll. Känns som om det bara är att glömma och drömma om 2021. Tröstar mig med två raka topp 10-placeringar i siffertipset och rakettur i totaltabellen till en 19:e-plats. Krävs inte mö för att glädjas.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 9 oktober 2020 kl 19.03
Jag tycker det är ett gott betyg åt vår akademi när en 15-åring talang från Stockholm väljer Elfsborg framför stockholmslagen. Ludvig Richtnér .

Nu när det lite fotboll, passa på och gå in och tippa de återstående sju omgångarna som är kvar av Allsvenskan. Kom ihåg att det går att tippa om hur många gånger man vill, men riskerar aldrig att missa en omgång.


Magnus Eriksson, Stockholm - fredag 9 oktober 2020 kl 21.28
Ludvig R blir ju inte den första ytterbacken från Huddinge kommun i Elfsborg. En viss Simon Strand har ju Stuvsta som moderklubb. Så Ludvig har ju lite att leva upp till

Hasse Ekdahl, Borås - fredag 9 oktober 2020 kl 23.04
Jesper Karlsson två mål (i U 21) 4-0 Sverige-Luxemburg i Olympia, Helsingborg !!!

Conny Johansson, Brämhult - lördag 10 oktober 2020 kl 11.56
Borås Arena idag kl 13:00 . P19 match , IF Elfsborg - IFK Göteborg i fortsättningsserien A södra. Tyvärr kommer man inte in, dom låser Arenan .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 10 oktober 2020 kl 22.19
Alltid kul att besegra Blåvitt. 3-2.

Roland Dellton, Lerum - söndag 11 oktober 2020 kl 16.30
I veckan debuterade Simon Lundevall för Halmstad BK i svenska cupen, 2 mål och en assist. I eftermiddag gjorde Viktor Prodell 2 mål för Västerås SK, när man besegrade Sundsvall. De håller ännu de "gamla" Elfsborgarna

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 11 oktober 2020 kl 17.10
Roland>> Det är väl kul att de hittat sin nivå. Både Prodell och Lundevall gjorde mycket bra i Elfsborg och ska ha stort tack för det, men ingen av dem platsar i dagens IFE,

Conny Johansson, Brämhult - måndag 12 oktober 2020 kl 11.23
Lite funderingar kring Elfsborg framåt : Säsongen lider mot sitt slut och processen med planering och byggandet av 2021 års trupp är sökert i full gång . Om vi ser till Elfsbogs nuvarande trupp och utgår från att Gojani , Rosenqvist och Sandberg/Hasselgren inte får någon förlängning av utgående kontrakt samt att Özgun och Kabachi inte kommer tillbaka och att Hummet säkert blir såld till ÖSK så är det 20 st A-kontrakterade spelare kvar under förutsättning att ingen blir såld i nästa ” fönster ” . Ingen i vårat lovande P-19 lag kan till nästa år aspirera/konkurera på en a-lagsplats så som jag ser det . Får vi behålla alla de 20 st kvarvarande spelarna behöver vi komplettera/värva 3 st nya spelar utifrån, två på mitten och en i anfallet . Spelare vars kontrakt går ut 2021 är Kaib , Strand , Holst , Holmen , Olsson och Frick , av dessa sex spelare vill jag behålla alla utom Holmén . Vad spelarna och deras agenter vill är en annan sak och ett ständigt hot som man får leva med . Tror att 2021 kan bli ett turbulent år på spelarmarknaden .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 12 oktober 2020 kl 12.45
Conny>>> Nog finns det spelare i P/U19 som borde platsa i Allsvenskan. Mances son har ju spelat tio matcher i Allsvenskan. Ondrejka är ju i samma åldersklass. 3-4 borde platsa.

31. Sebastian Jonsson (mv), 2. Viktor Widell, 3. Gustav Broman (K), 4. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 11. Otto Vallentin, 18. Daniel Miljanovic

Ersättare: 1. Ludvig Målberg (mv), 9. Musa M’Benga, 13. Filip Gustafsson, 15. Mattias Mannerstål, 16. Besfort Zeneli, 17. Teodor Svensson, 19. Arvid Skantz


Hasse Ekdahl, Borås - tisdag 13 oktober 2020 kl 19.34
U 21 Sverige-Armenien....i 1:a halvlek...Jesper K.. två straffar och ett spelmål....3-0

Bo Andersson, Hässelby - fredag 16 oktober 2020 kl 13.47
Nu är det trista landslagsuppehållet över och vi kan nu utan störningar ägna oss åt den rafflande avslutningen på Allsvenska. Så nu är alla skribenter på VG välkomna tillbaka. Forumet är öppet för kommentarer!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 16 oktober 2020 kl 13.52
På söndag är det match igen och jag har noll koll på läget. Har inte sett en rad om hur träningar går eller ändringar, nada. Om vi spelar som vi gjort på slutet är jag rädd för att det kan bli förlust. Finns det någon som har lite koll eller information och som framför allt kan ge mig hopp?

Imorgon startar omgång 24 klockan 15, hittills har 44 tippat. Delta du ockdå.


Johan Nilsson, Göteborg - fredag 16 oktober 2020 kl 14.36
Personligen skulle jag uppskatta en trepoängare på söndag, det var ett tag sedan sist.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 17 oktober 2020 kl 13.31
Nu är vi 49 st som tippat omgången som börjar i eftermiddag. Ni som inte tippat eller vill ändra sitt tips, sätt igång.

Fredrik von Knorring, Mölndal - söndag 18 oktober 2020 kl 11.18
Det ska bli skönt och komma vidare med allsvenskan. Även om den sista perioden varit skakig så är det oändligt mycket roligare i år än förra året.

Conny Johansson, Brämhult - söndag 18 oktober 2020 kl 11.22
Idag hoppas jag på en urladdning av samtliga Elfsborgsspelare och att dom visar att det är i toppen av tabellen vi hör hemma . Saknaden av Simon Olsson behöver inte betyda så mycket bara vi håller ihop laget , spelar kompakt och att vi ställer om snabbt . Tror inte Kalmar kommer att spela för en poäng utan dom kommer säkert att gå för tre , då kommer många tillfällen att ges .

Bo Andersson, Hässelby - söndag 18 oktober 2020 kl 16.38
Skön seger. En poäng före Häcken, som har TVÅ matcher mindre spelade. Ska detta haltande aldrig ta slut?

Och apropå haltande: såg på Twitter att någon frågande: vilken spelare hade du helst sett varit skadefri under sin karriär. En annan person svarade: Jari Ilola. Amen.


Gert Björnalm, Borås - söndag 18 oktober 2020 kl 18.07
Apropå Elfsborgs U19 så får jag intrycket av att det är en väldigt stark årgång. Några av dom är födda -02 och kan därför få ett år till på sig, men ett stort antal är 19 år och därför måste klubben ta ett beslut. Och jag tror för min del att man kommer att välja att släppa några i A-truppen, likt Gojani, för att ge plats för flera från U-laget. Å andra sidan trodde jag att Iljazi och Stålheden skulle få chansen, så vad vet jag..

Henrik Svensson, Varberg - söndag 18 oktober 2020 kl 19.24
Väldigt skön seger idag. Blir lätt att gå till jobbet imorgon, och snacka fotboll med grönsvarta och blåvita kollegor.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 18 oktober 2020 kl 19.44
Oerhört viktig seger. Och stabil. Känns lite som att medaljchanserna återvände idag. Hoppas nu att första segern på länge jagade bort kryss-spöket! 😏

Fredrik von Knorring, Mölndal - måndag 19 oktober 2020 kl 7.08
Det var en mycket skön seger. Enligt referaten var den ju dessutom övertygande. Det hade varit fint om vi rullat över Varberg på bortaplan och då kan matchen mot Norrköping bli riktigt rolig istället för lite åt det ångestfyllda.

Magnus Eriksson, Stockholm - måndag 19 oktober 2020 kl 20.59
Här satt man och hoppades på en sexa Skåne i kvällens allsvenska matcher. Men tyvärr klappar Malmö ihop fullständigt i slutet och Helsingborg lyckas bara ta en pinne mot Häcken. Man får väl vara glad för att Hisingslaget i alla fall inte vann. Men ingen större hjälp till Elfsborg i kampen om medaljerna i dag.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 19 oktober 2020 kl 22.38
Malmös genomklappning var uppseendeväckande. Blir tuff strid om medaljerna. Men om Elfsborg vinner resten så...😃

Conny Johansson, Brämhult - tisdag 20 oktober 2020 kl 9.12
Varbergs Bois har två spelare avstängda i matchen mot Elfsborg ,Jesper Modig och Gustav Norlin .

Läs nya (från 21/10 kl 15.24) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!