VG debatt - inlägg sedan 4/8 kl 7.03


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 1 september 2020 kl 17.43
För alla som är lediga på torsdag förmiddag och har tillgång till BT kan då få se Elfsborgs U21 spela träningsmatch på Hisingen mot Häcken.

Magnus Eriksson, Stockholm - tisdag 1 september 2020 kl 20.19
Rykten (som givetvis dementeras av Andreasson) säger att Jesper Karlsson är mycket nära att säljas för minst 25 miljoner. Fotbolldirekt skriver om detta.
Under rådande förutsättningar låter det som ett bra pris. Även om det tar emot så är det nog bäst att sälja om alla bitar faller på plats.
Transferfönstret i t ex Holland, Belgien och Grekland stängde i går, så man kan ju undra vilken liga det kan handla om. Frankrike och Danmark stänger sina fönster i dag, så där är det bråttom.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 1 september 2020 kl 21.29
Och grattis till etappsegern, Magnus! Och Svante med, förstås!

Magnus Eriksson, Stockholm - tisdag 1 september 2020 kl 22.03
Tack Bosse! Formen är verkligen på topp nu.
Min, i siffertipset alltså.
Från utanför topp 30 till plats 7 på några veckor.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 2 september 2020 kl 14.30
Ska bli kul imorgon att se U21 förstärkt med bänkspelarna. Thelin säger till BT att han ska Testa McVey som mittback.

"– Vi tror att han har bra egenskaper för att kunna spela där. Vi har inte lagt mycket tid på det för han är en bra ytterback. Vi har Leo Väsinen, Joseph Okumu och Gustav Henriksson men vill testa honom, vi ser ett visst potential i honom där. Det kan vara en bra grej för honom. Först får vi se vad han kan naturligt och om vi ska jobba med det eller inte. Det blir ett bra test. "

En annan som ska spela är Ondrejka som fyller 18 idag, stort grattis.

Ondrejka stannade kvar efter ordinarie träning. "– Jag tränade lite extra. Jag tränade avslut, sprang och sköt. Det har blivit lite mer av sånt nu... jag behöver det. Det kan göra mycket. Och jag behöver som sagt komma in i matchtempo."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 2 september 2020 kl 14.40
Intressant om matchfixningen i BT. Enligt Malin Henriksson kan ett åtal vara nära och tydligen vet BT betydligt mer om vad som hände i Kalmar än vad de hittills skrivit. Malin skrivet att hon inte avundas ansvarige utgivare som ska beslut om vad som ska publiceras eller inte när det blir åtal.

"Hittills har vi på BT varit återhållsamma med detaljer. Vi har nämnt att en spelare i Elfsborg agerade misstänkt under matchen men inte hur, eftersom det skulle kunna göra att vi pekade ut inte bara honom utan även andra i laget. Men så länge vi inte berättar vad det var som tros ha orsakat avvikande spelmönster hos bettingbolagen kan vi inte heller beskriva hur absurd matchfixningen har blivit."

Grovt spelfusk kan ge sex års fängelse, tydligen avvaktar BT besked om vad åtalspunkterna blir, men BT lovar bevaka detta otyg med matchfixning.


Roland Dellton, Lerum - onsdag 2 september 2020 kl 15.28
Vårgårda- De som läser flashback har sedan länge namnet på fixaren....

Ser att Coronasmittan ökar på Gran Canaria och speciellt i Las Palmas. Hoppas att du har öl hemma


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 2 september 2020 kl 16.18
Dellton>> Det är en sak vad som står på Flashback där både sanningar och hittepå blandas. Det mesta utan källor. Därför ser jag fram emot en artikel i BT om vad som hände, hur och varför.

Någon ölbrist är det ingen risk för. Har ordentliga lager. Blir några öl sent på kvällen efter träningarna med Real Sporting San Jose.

Vi tränar 5 kvällar i veckan, måndag till fredag. 20:30-22:00. Är dock på plats dryga halvtimmen tidigare. Som materialare har vi nu att spreja all utrustning både före och efter träning.


Herman Thorell, Toarpsdal - onsdag 2 september 2020 kl 22.07
Undrar hur stor risken är att både Okumu och Jesper försvinner under transferfönstret? Låter ju oroväckande att McVey testas som mittback.

Peter Olsson, Borås - torsdag 3 september 2020 kl 8.25
Försvinner både Jesper och Okumu kommer Elfsborg stå som den enda klubben i allsvenskan som gör ett positivt resultat 2020. Ungefär hälften av klubbarna kommer antagligen inte klara elitlicensen nästa år och Elfsborg borde få en promenad mot europaplatser tillsammans med Malmö FF när vi får spela mot ÖIS, Norrby och Dalkurd i allsvenskan. Men det där kommer ju aldrig att hända, för SvFF eller vem som nu bestämmer kommer säkert undanta elitlicensen nästa år, eftersom det varit så synd om klubbarna som levt över sina tillgångar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 3 september 2020 kl 11.37
Riktigt bra match på Hisingen. 2-0 till Elfsborg efter 35 minuter av första halvlek. Se den här BT.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 3 september 2020 kl 12.18
Ndione utlånad till ÖIS resten av säsongen. Poya sparkad av IFK.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 3 september 2020 kl 12.58
Sammantaget en bra match. Kul att se Samuel Holmén spela ihop med brorsonen Kevin på mittfältet i första halvlek. Kevin kommer att bli något. McVey gjorde det bra som mittback, i första ihop med Okumu och i andra med Gustav Broman. Tror även att Gustav kommer att slå igenom.

Vallentin var en pigg mittfältare i andra och även här anar jag något. Kaib tillhörde de bästa och krönte ju det hela med ett snyggt mål. Mances pojk Daniel fick hoppa in på slutet när Samuel skadade sig, men för lite tid att hinna visa på allvar, men jag såg honom i P19 och även här har vi något.

Prinsen var väl inte helt hundra, men bättre än Ndione. Nye dansken Jeppe och Ondrejka var okej, men hade väntat mig lite mer.

Dyngeland hade en lugn dag, inte mycket att göra, men visade ändå att han är en bra målvakt. Kul för honom att hålla nollan denna gången.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 3 september 2020 kl 13.11
Glömde ju att nämna högerbacken Widell som kom in istället för Johan Larsson i halvtid. Ännu en kille som har det. Ser lovande ut för Elfsborg.

Gert Björnalm, Borås - torsdag 3 september 2020 kl 13.27
Det är väl inte bekräftat än att Ndione lånas ut? Men visst, att han inte var med i matchen är en stark indikation förstås. Det är nog bra för honom, förhoppningsvis får han speltid där han hamnar. Men med både Hummet och Ndione utlånade så är vi väldigt tunna så centerpositionen. Prinsen användes där idag, men det känns inte som en naturlig position. Och har vi då något offensivt huvudspel? Så vem ska användas där om Fricken går sönder?

Vart Jesper Sandberg Hesselgren tog vägen har aldrig sagts, men det verkar väl ändå klart att han inte är kvar. Har Elfsborg något nyförvärv i bakfickan? Men då måste det vara någon kontraktslös. Ska någon skolas om? Sampa? Ingen anfallare från juniorerna var med i truppen, så vitt jag vet. Hmmm...

Prodell är kontraktslös... (han kanske skulle acceptera ett billigt korttidskontrakt, hellre än att vara klubblös - minns var ni läste det först )


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 3 september 2020 kl 14.04
Gert>> Klart med ÖIS för Ndione.

Vill inte se Prodell i Elfsborg. Kan inte se att en spelare som inte spelat på länge skulle kunna tillföra något.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 3 september 2020 kl 14.06
Gert>> Ett tillägg till nyheten om Ndione. Ett annorlunda avtal. Har aldrig sett något liknande. "Samarbetsavtalet innebär att spelaren kan spela med både IF Elfsborg och ÖIS under resterande del av säsongen 2020. "

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 3 september 2020 kl 14.07
Elfsborg om samarbetsavtalet. Spela för två klubbar?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 3 september 2020 kl 15.17
Blåvitt är i kris. Tränaren sparkad, enligt rykten har sportchefen Kennet Andersson sagt upp sig. Eftersom Poya har kontrakt även nästa år blir det inte billigt. Lägg till det att de köpt in flera dinosaurier och notan blir dyr.

Skönt att sitta lugnt i båten med Stefan och Jimmy.

Hur vanligt är det att en Allsvensk klubb har ett samarbetsavtal med en Superettanklubb? Alltså att man kan spela för 2 klubbar samtidigt?

Hittade detta på Fotbollförbundets sida.: " 14§ Fotbollsutvecklande föreningssamarbete avseende professionell spelare.

En förening (ordinarie förening) har möjlighet att, utan sedvanlig övergångsanmälan, vid varje givet tillfälle låta högst sex utespelare och därutöver två målvakter representera annan förening/föreningar (tillfällig förening) i lägre serienivå."

Varför har inte Elfsborg utnyttjat detta mer? Speciellt nu då U21-laget inte spelar.

Noterar också att avtalet med ÖIS gjordes senast 31/8. Snacka om att Elfsborg är som 7 dövstumsinstitut. Det är sällan saker som rör övergångar och liknande läcker ut.


Jörgen Willborg, Borås - torsdag 3 september 2020 kl 18.04
Det är en intervju med Victor Claesson i Sportbladet där det tydligen spekuleras i "Djurgården eller Elfsborg". Nån som (betalvägg) och kan redogöra för vad Claesson sagt? Jobbigt om vår bäste sen Anders inte är 100% Elfsborg...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 3 september 2020 kl 18.27
Jörgen>> Claesson säger i princip att Djurgården inte är aktuellt, alltid Elfsborg.

Roland Dellton, Lerum - torsdag 3 september 2020 kl 18.29
"Claesson har rehabtränat med Djurgårdens IF och slog igenom i IF Elfsborg. 28-åringen får frågan vilken klubb han föredrar den dagen han flyttar hem. – Haha, jag förstår att den frågan kommer, men svaret är enkelt. Jag är väldigt tacksam mot Djurgården som låtit mig träna där, men Elfsborg är min klubb. Hos Djurgården finns Christian Andersson (naprapat även för landslaget) och det är nära till Sophiahemmet, säger han till Sportbladet."

Jörgen Willborg, Borås - torsdag 3 september 2020 kl 20.02
Tack. Nu kan jag sova lugnt.

Gert Björnalm, Borås - torsdag 3 september 2020 kl 21.23
Perfekt lösning med Ndione. Varför används inte det oftare?

Norrby gjorde så för några år sedan med Max Watson (numera i Mjällby). Han tillhörde Jönköping som då spelade i Allsvenskan. Så ena dagen spelade han match i Superettan med Norrby, andra dagen satt han på bänken för Jönköping i Allsvenskan. Skulle Frick vara avstängd eller skadad så utgår jag från att avtalet är skrivet så att Elfsborg kan spärra honom från matcher i Öis. Men lösningen bygger förstås på att det är mer eller mindre klart att spelaren inte tar en startplats i den högre serien.

Gissningsvis kommer han träna omväxlande mellan klubbarna. Ska han spela matcher för Öis måste han rimligtvis träna en del med dom, för att få ut något. Förhoppningsvis blir han given som startspelare i Öis, och växer med speltiden. Så till nästa säsong har vi förhoppningsvis både Hummet och Ndione tillbaka, med stort självförtroende efter lyckade lånesejourer.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 3 september 2020 kl 23.25
Leo Väisen nära att ge Finland ledningen, skott i stolpen efter hörna, men det blev Wales som vann med 0-1.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - fredag 4 september 2020 kl 10.33
Varför inte samarbetsavtal med Norrby, är det för nära och hotar det Elfsborgs dominans i stan? Jag önskar bägge klubbarna framgång och tycker det är slöseri att talanger ska försvinna till Falkenberg, ÖIS eller andra klubbar. Stefan Andreasson har inga goda omdömen efter vad jag hört från Norrby.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 4 september 2020 kl 10.58
Norrby lever på att prata skit om Elfsborg, så var det och så är det.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - fredag 4 september 2020 kl 13.24
Jag beundrar det arbete ledare, tränare och spelare har åstadkommit i Norrby med så mycket mindre resurser. Och jag gillar den förankring klubben har till stadsdelen i sitt ungdomsarbete. De har utvecklat sin fotboll att både vara bolltrygg och spelförande, något som måste till om de ska vara kvar i Superettan och inte bara spela enkelt, rakt och på omställningar. I år är jag väldigt glad över Elfsborgs framgångar och det lagarbete Thelin lyckats få gruppen att göra, något som Norrby varit tvungna att lita till för att vara kvar i Superettan. Jag har hört om spelare själva ex: Rasmus Rosenqvist önskat att bli utlånade t. Norrby men fått nej av Elfsborg. För något år sedan fick Varberg kvala sig kvar i Superettan och nu är de i Allsvenskan. Skillnaden är kanske inte så stor och jag undrar hur många gulingar som vill möta Norrby i Allsvenskan. Rådande maktbalans gynnar ju Elfsborg och bättre låna ut spelare t Gais och Falkenberg, tidigare, än Norrby, så är det bara. Man kan spekulera om varför bara.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 4 september 2020 kl 18.04
Vilken ungdomsverksamhet? Norrby har ju lagt ner sin. Norrby har sedan upprepade gånger sagt att de ska starta igen, men bara ord och ingen verksamhet. Så någon förankring finns ju inte i stadsdelen.

Norrby har numera bara en akademi och många av dessa spelare är utbildade av Elfsborg.

Att Norrby inte har resurser beror väl på hur klubben sköts eller inte sköts. Att Elfsborg nobbat Norrby att få låna spelare beror ju på att Norrby inte kunnat betala lönerna. Varför ska Elfsborg betala lönen och inte ha spelaren? Då är det ju bättre att låna ut till en klubb som betala. Då slipper IFE en stor utgift. Genom åren har ju Elfsborg försett Norrby med massor av spelare som inte platsat i Elfsborg och när de blivit kontraktslösa gått till Norrby.

Dessutom har ju Elfsborg sponsrat Norrby i många år. Hur då?

Jo då Arenan var klar så sa Norrby att klubben inte klarade av att sälja reklamplatser och fick politikerna till att få Elfsborg att dela med sig av reklaminkomsterna trots att Norrby inte gjort enda dyft för att sälja reklamen. I år är detta problem borta i och med uppgraderingen av Borås Arena och de nya digitalskärmarna. Nu får varje klubb sälja sin egen reklam. Så nu får Elfsborg behålla sina pengar och Norrby får väl börja att arbeta med att sälja reklam.


Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - fredag 4 september 2020 kl 21.54
Ok, jag får ge mig för dessa krassa fakta och har inget att invända mot det. Men tycker ändå att klubbens ledning gör ett bra jobb efter förutsättningarna.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 5 september 2020 kl 11.32
Damerna kommer att få en hektisk vecka. 3 matcher på fem dagar!

2020-09-07 18:30 Svenljunga IK U - IF Elfsborg Högvalla IP A

2020-09-08 19:00 IF Elfsborg - Kinna IF Borås Arena

2020-09-12 18:00 IF Elfsborg - Rävlanda/Bollebygd/Hestrafors U (9:9) Borås Arena


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 6 september 2020 kl 16.21
Ndione fick en hel match mot Norrby, men övertygade inte riktigt. Inte ens i lägre division. Låt oss hoppas det lossnar snart .

Appropå lägre divisioner. Just nu ligger ju IFE på säker plats i tabellen, men när vi harvade i botten av dåtidens division 2 så var det nära någon gång att vi skulla hamna i trean. Nu klarade vi oss, men för andra Allsvenska föreningar har det gått sämre.

I divsion 4, eller som det heter Division 2 Västra Götaland spelar idag 3 före detta Allsvenska lag: Halmia, IFK Malmö och Västra Frölunda.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 7 september 2020 kl 16.28
Ord och inga visor från Mariedals ordförande, Anders Nilsson, om hur pengarna till ”coronastöd” på 500 miljoner fördelades.

"Var det meningen att pengarna skulle landa i klubbar där en enda spelare har en årslön som överstiger en årsomsättning i flertalet av landets alla ideella föreningar? Var det meningen att pengarna skulle ge möjligheter för elitklubbarna att fortsätta köpa, eller hyra in, nya spelare för dyra pengar? Om det var meningen så hoppas jag att det kommande tilltänkta stödet får en annan inriktning. En inriktning som på ett mycket bättre sätt fokuserar på att stödja alla de föreningar som bygger sin verksamhet på ideella krafter och som har ett h-vete i dessa tider för att överleva. "


Bo Andersson, Hässelby - måndag 7 september 2020 kl 20.46
Som vanligt slänger man väl ut pengar utan att först ha klart för sig vad man vill. Om pengarna är tänkta som arbetsmarknadsstöd (för att undvika uppsägningar) borde väl i princip allt gå till toppklubbarna. Är stödet däremot tänkt för att främja idrotten i Sverige borde väl inget gå till storklubbarna. Än en gång ser man problemet att toppfotbollen ligger i gränslandet mellan ideell verksamhet och professionell.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 8 september 2020 kl 11.39
Sen det här med att staten finansierar spelarköp hos redan rika klubbar...rätt eller fel? Tyvärr är det inte helt enkelt.

Kapitalismen, det minst dåliga ekonomiska systemet, bygger på att folk satsar tid och pengar på att bygga verksamheter som skapar mervärden. Går det bra kan dom bli rika och mäktiga, men det kan också gå snett och då förlorar dom. Samhällets vinst är att det skapas arbetstillfällen, skatteintäkter och att den fria konkurrensen skapar bättre och billigare produkter. Tycker folk om vad du gör så köper dom och du blir rik, annars får du stänga ner. Och om ett företag går omkull så kan arbetskraften söka sig till andra företag som går bättre. Samhället behöver arbetstillfällen och bra produkter och företagen behöver arbetskraft och köpare med god ekonomi. En ganska juste symbios.

Men så kommer händelser som tippar balansen över ända: bankkriser, miljökatastrofer, pandemier...Bankvärlden är väl det mest extrema exemplet. I goda tider drar bankerna in kopiösa mängder med pengar. Så varför då stödja bankerna vid kriser? Gäller inte kapitalismens regler nu? Helt enkelt för att samhället i grunden är så beroende av ett fungerande bankväsen så att det blir helt otänkbart att låta bankerna gå omkull. Det blir nästan som en gisslansituation.

Liknande gäller nu i en pandemisituation. Staten bedömer att det på längre sikt är bättre att hålla företagen under armarna, behålla arbetstillfällen och i långa loppet få tillbaka pengarna. Problemet är att veta vem som ska få pengarna. Det verkar ju perverst att företag som har stora aktieutdelningar ska få bidrag. Men å andra sidan...ska man straffas för att man bedriver en lyckad verksamhet genom att dina sämre konkurrenter får stöd och inte du?

Då, äntligen, kommer vi till fotbollen. Om vi utgår ifrån att stödet till elitklubbarna är motiverat av arbetsmarknadsskäl (se inlägget ovan) kan man ju fundera på hur det ska vara utformat. Ska det täcka inkomstbortfall så blir det storklubbarna som får mest. Ska det vara ett permitteringsstöd så blir det återigen klubbarna med högst löner som får mest. Ska alla klubbar få lika mycket?

Det känns osmakligt att klubbar använder stödpengar för att göra nyförvärv. Men om det vore ett vanligt företag som använde pengarna till att uppgradera sin maskinpark så kanske det låter mindre konstigt.

Vad jag vill säga är att det inte är svart eller vitt. Otroligt svår balansgång för regering och riksdag hur man använder våra pengar för att få maximal effekt och samtidigt vara så rättvist som möjligt. Samt att vi skattebetalare ska känna att processen är transparent, relevant och försvarbar.

Tur man inte är politiker. Eller hur, Jan?


Conny Johansson, Brämhult - tisdag 8 september 2020 kl 14.43
Mycket bra formulerat Bosse ! Kloka ,upplysande och tänkvärda ord . Tycker du skulle bli politiker . Får Jesper starta ikväll igen , för övrigt är det tyst om honom .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 8 september 2020 kl 15.42
Tusan också. Kinna fick inte ihop lag så damlagets match ikväll på Borås Arena är inställd. WO till Elfsborg och serieledning med 3 poäng. Hade sett fram emot att få se den.

Gårdagens match borta mot Svenljunga IK U vanns med 8-0 men visades inte på BoråsFotboll.


Gert Björnalm, Borås - tisdag 8 september 2020 kl 17.08
Bra beskrivning av Bosse. En liten komplettering - om vi pratar specifikt stöd till elit-idrottsklubbar så finns ett riktat stöd till idrotten och det är det som Mariedals ordförande skriver om. Här kan jag inte detaljerna, men tror att det beräknas utifrån inkomstbortfall vilket innebär att de största klubbarna antagligen får mest stöd.

Men när det gäller den andra delen som många klubbar tagit del av så avser det reglerna om korttidspermittering. Och i det fallet så är det inte självklart att storklubbarna får mest, eftersom klubbar/företag endast får ersättning för löner upp till 44.000 kr/månad. Så om en klubb har 20 spelare med månadslön på 40.000 och en annan har 20 spelare med månadslön på 150.000 kr/månad så kommer faktiskt dessa båda klubbarna att få samma ersättning. I alla fall om de permitterar spelarna lika mycket (samma procent av arbetstiden).


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 8 september 2020 kl 21.54
Duktiga Elfsborgare bakom segern för Sveriges U21. Henriksson med mål och framspelningar och Karlsson med framspelningar.

Hade garanterat varit bättre med Simon Olsson i landslaget än Gustav Svensson, vilket skämt. Allsvenskan håller väl bättre klass än MLS.


Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - onsdag 9 september 2020 kl 11.02
Jesper Karlsson får högst betyg på plan 8 tillsammans med Almqvist i La Gazzettan i U21 segern mot Italien. Det borde öka chanserna till ett bra kontrakt söderöver för honom.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 9 september 2020 kl 16.20
Glöm inte bort att tippa. Även om det dröjer till på lördag innan det dags för Elfsborg att möta Djurgården så startar omgång 19 av Allsvenskan redan ikväll klockan 19.

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 10 september 2020 kl 20.48
Ibland funkar det faktiskt att sparka tränaren! IFK Göteborg hade hundra oavgjorda matcher i rad - sparkade Poya - och genast bröts den oavgjorda sviten!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - torsdag 10 september 2020 kl 21.01
Synd att man inte kan gilla inlägg, då hade jag gjort det med Johans ovan!

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 10 september 2020 kl 21.15
Generellt sett bra resultat ikväll för IFE.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 10 september 2020 kl 21.33
Ja, riktigt bra! Nu skall "bara" vi göra vårt så är det riktigt kul igen. Inte minst är det alltid kul när skåningarna och göteborgarna få stryk...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 10 september 2020 kl 23.46
Hummet i form, en brytning och pass till ett noll och så fixade han en straff. Bra för Elfsborg.

Roland Dellton, Lerum - fredag 11 september 2020 kl 10.14
Jesper Karlsson lämnar Elfsborg??? Flera medier påstår att övergång är nära till holländsk klubb och att Jesper är i Holland just nu.

Conny Johansson, Brämhult - fredag 11 september 2020 kl 10.57
Transferfönstret i Nederländerna stängde 31/8 ??? Kanske han skall mellanlanda på Schiphol för vidare transport till Italien ???

Roland Dellton, Lerum - fredag 11 september 2020 kl 11.25
På grund av Coronapandemin har transferfönstren i flera utländska ligor förlängts till 5 okt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 11 september 2020 kl 11.33
Conny>>> Fönstret i Nederländerna stängs först 6 oktober.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 11 september 2020 kl 13.02
Glöm inte att tippa omgång 20 senast lördag kl 15.

Conny Johansson, Brämhult - fredag 11 september 2020 kl 13.06
OK , tack Roland och Lennart . Med största sannolikhet är Jesper förlorad för den här gången . Fortsätter framgångarna i Örebro med Hummet vill dom säkert behålla honom , då måste vi ut på värvarjakt eller har vi spelare internt som kan fylla luckorna ?

Peter Wiberg, Borås - fredag 11 september 2020 kl 15.15
Vi har ju precis värvat en dansk som spelar på samma position + att Bernhardsson finns som väl inte har spelat en minut i allsvenskan än.

Herman Thorell, Toarpsdal - fredag 11 september 2020 kl 15.18
Så bra som Jesper vart i år blir svårt att ersätta med en annan spelare, och det var naturligtvis bara en tidsfråga innan en transfer skulle bli av. Kan man hoppas på att Ondrejka kan blomma ut nu på en liknande position?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 11 september 2020 kl 15.59
Vill man vara konspiratorisk så mörkar Elfsborgs hemsida. Normalt sett så publiceras dagen innan matchtruppen ihop med lite statistik och en spelarintervju. Hittills är det bara en intervju med Leo Väisinen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 11 september 2020 kl 16.20
Enligt BT (Thelin) spelar Jesper imorgon:

"– Jesper har fått ledigt idag men är med i matchtruppen och kommer att ansluta till Stockholm, säger Thelin.

Så du räknar med att han ska spela lördagens match mot Djurgården?

– Han spelar."

Givetsvis inga kommentar om övergång.

BT spekulerar också om 4 tänkbara ersättare. Okkels, Ondrejka, Prie, Bernhardssoch och så jokern Rami Kaib.

Personligen tror jag att Rami skulle fixa att hoppa in på vänsterytterplats som ett alternativ, inte förstaval i nuläget, men vem vet?.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 11 september 2020 kl 18.37
Jesper Karlsson till AZ Alkmaar. "Kontraktet börjar dock inte gälla förrän 18 september om AZ Alkmaar går vidare till Champions League Playoff. Annars sker övergången den 28 september."

Det kan alltså bli ytterligare två matcher för Jesper i Elfsborg förutom morgondagens. Lycka till.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 11 september 2020 kl 18.39
Förlåt, tre matcher till om övergången blir den 28/9, glömde mötet med Blåvitt.

Conny Johansson, Brämhult - fredag 11 september 2020 kl 19.45
Okumu avstängd imorgon , det blir väl Gustav Henriksson som tar hans plats alternativt McVey , tycker båda är ett bra alternativ. Tror på minst en poäng .

Anders Täreby, Steninge - fredag 11 september 2020 kl 21.07
Fantastisk affär för Elfsborg, och för Jesper! Grattis till båda!

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 11 september 2020 kl 21.26
AZ Alkmaar möter Dynamo Kiev borta nu på tisdag, i CL-kvalet.

Heja Kiev!


Erik Svensson, Göteborg - fredag 11 september 2020 kl 21.29
Roligt för Jesper! Både vad gäller honom och Thelin har IFE haft tålamod, inte alla klubbar som har det...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 11 september 2020 kl 21.58
Heja Kiev.

Roland Dellton, Lerum - fredag 11 september 2020 kl 22.25
Officiella har både Okumu och Ndione i truppen mot Djurgården. Den förstnämnde är avstängd och den andre spelade med Örgryte ikväll och skall enligt tränaren inte vara aktuell mot Djurgården. Kan man inte begära att Officiella har rätt uppgifter????

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 11 september 2020 kl 22.55
Dellton>>> Instämmer. Reagerade också på det. Hur svårt kan det vara?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 12 september 2020 kl 11.24
Flera roliga videor med Jesper på AZ Alkmaar. Först hur han kommer, sedan en video med massor av mål och se en intervju med Jesper.

Glöm inte att tippa omgång 20. 48 har tipppat hittillls, 4,5 timme kvar att lämna in segerraden.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - lördag 12 september 2020 kl 11.45
Det är med kluvna känslor som jag konstaterar stt det oundvikliga nu verkar vara ett faktum:

Jesper Karlsson prövar sina vingar ute i den lite större fotbollsvärlden. Roligt för honom och roligt för Elfsborg rent ekonomiskt, men där slutar det roliga.

Vi kommer med stor sannolikhet dala i tabellen och därmed blir fokus på Elfsborg mindre intensivt. Vi får i alla fall glädjas åt alla de högtidsstunder som på ett nästan magiskt sätt förtrollat oss under snart ett års tid.

TACK JESPER och LYCKA TILL därute! Din karriär har bara börjat...


Kent Carlsson, Sandhult - lördag 12 september 2020 kl 14.01
Lycka till Jesper! Det har varit kul att följa dig, speciellt från hösten 2019 till dags dato. Härligt att du äntligen fick visa ditt stora fotbollskunnande.
Att tror att någon rakt av kan gå in och ersätta Jesper är naivt och också orätt mot ersättaren. Med tiden kanske någon kan ta upp den fallna manteln.

Hasse Ekdahl, Borås - lördag 12 september 2020 kl 15.55
Halvtid: 0-1 Jesper Karlsson 18:e minuten....

Lars Alexandersson, Linköping - lördag 12 september 2020 kl 16.00
Rönning har varit helt OK.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 12 september 2020 kl 16.58
Vilken usel domare. Att döma bort Fricks mål gör att jag börjar luta åt VAR. Djurgårdaren skulle fått gult kort för filmning.

Usch.


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 12 september 2020 kl 17.14
Vi har tagit 8 poäng mot förra årets etta och tvåa.

Inget snack. Vi är ett topplag.


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 12 september 2020 kl 17.58
Jag trodde nog det skulle bli noll poäng borta mot MFF o DIF. Så det gick över förväntan: Elfsborg är helt klart ett topplag i år, hög och jämn nivå.

Hur mycket Karlssons flytt kommer betyda får vi se. Jag tror inte hela detta utmärkta lag faller på en spelare, och att de som är kvar räcker till för topp fyra. Bara en tredjedel kvar av serien för övrigt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 12 september 2020 kl 18.19
Att dömma bort Fricks mål är kriminellt. Ni som har Dplay kan ju se att djurgårdaren slänger sig och ska ha ett gult kort.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 12 september 2020 kl 22.30
Damerna vann med 15-0. Om jag fattat rätt är det en enkelserie med två matcher kvar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 13 september 2020 kl 11.04
BO>>> Två matcher kvar, mot Toarpsalliansen och Nittorps IK U. Seger mot Toarpsalliansen så är det 99,9% klart, för att Nittorps ska gå förbi krävs tre raka segrar, inklusive seger i sista matchen mot Elfsborg och dessutom måste Nittorp göra minst 28 mål mer än Elfsborg. Knappast troligt. Tabell division 4 Södra.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 13 september 2020 kl 11.55
Lennart - ser fram mot nästa säsong med liiiite mer tuggmotstånd. Hur som helst, kul att vi är med från början på denna långa och spännande resa.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 13 september 2020 kl 12.13
Idag ser vi fram mot en tung FFF-seger! Det skulle nog glädja Jesper, även om folk i hans moderklubb Böljan inte har mycket till övers för FFF.

Tror också AIK åker på en rejäl propp i Malmö, MFF torskar inte två i rad.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 13 september 2020 kl 12.28
Viva Falkenberg! Viva Varberg! Heja AIK (?). Heja Helsingborg (?). Typ.

Hasse Ekdahl, Borås - söndag 13 september 2020 kl 13.29
Falkenberg (ligger sist) men idag 14.30 FFF-IFK Gbg vinner 2-1 och 3 poäng !!!

Erik Nilsson, Linköping - söndag 13 september 2020 kl 13.58
Fint spel igår i första halvlek. I början av andra hamnade vi i brygga men med inbyte av Holst mot Gojani rättades det till. Fin fingertoppkänsla av Thelin där. Visserligen skapade vi heller inte så mycket framåt men släppte också till väldigt lite.

Jag börjar dock redan oroa mig lite för att Karlsson kommer försvinna. Visst, Alm och Frick kommer fortsätta göra mål och assist, men det är ändå Karlsson som är den stora låsdyrkaren. Det är förstås för tidigt, men Okkels har ännu inte visat varför vi rekryterat honom. Tycker i så fall Ondrejka visat mer, men kommer behöva lite tid.

Överraskad att man saknar Hümmet litegrann.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 13 september 2020 kl 15.19
Blåvitt har tur. Självmål av Wede och sedan skänker Al- Hakim en straff till Blåvitt som missas. Rättvisa skipad, men fortsatt 2-0 till Blåvitt.

Borde inte Al-Hakim gå till en ögonläkare. Att se en målad linje borde ju inte vara svårt, eller?.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 13 september 2020 kl 16.34
Trist, trist, trist med haltande tabell. Men bra att Bajen tappade poäng.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 13 september 2020 kl 20.29
Så klart att det är oroväckande att Karlsson lämnar, skärpan i avsluten är det som skiljer honom från övriga. Låt oss hoppas att Okkels, Ondrejka eller Bernhardsson tar klivet in och höjer sig ett snäpp.

Övriga resultat går dock med oss ganska bra överlag och vi ligger i slagläge trots fyra raka (svåra) matcher utan seger. Nu väntar (på pappret) lättare matcher framöver och nu avgörs det på riktigt åt vilket håll i tabellen vi går!

Jörgen Willborg, Borås - söndag 13 september 2020 kl 20.39
Toivonen erkänner, helt utan skam, att han försökte filma sig till en straff mot AIK. Ogenerat fusk får mig spyfärdig.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 13 september 2020 kl 21.34
Jörgen>> Jag tycker att man borde införa ett system där en trio erfarna domare går igenom matcherna i efterhand och straffar alla fuskare med avstängning. Speciellt de som filmar. Är så less på dessa fuskare. Ta Djurgårdaren som kastar sig när Frick gör mål!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 13 september 2020 kl 22.32
ALLT uppenbart fusk gör mig spyfärdig och skall bestraffas i efterhand. Hur skall man annars bli av med det?

Bo Andersson, Hässelby - måndag 14 september 2020 kl 8.13
Många spelare försöker skaffa sig fördelar på olika sätt. Men det slående i detta fall är att Toivonen helt öppet och som den mest naturliga sak i världen berättar att han är en fuskare. Det får en att fundera över om MFF har en kultur med låg moral och en omgivning som främjar fusk.

Kommer sponsorerna att ta avstånd eller speglar detta deras egna kulturer? I alla fall Folkvagn har ju en historia av fusk med gigantiska proportioner i Dieselgate.


Anders Täreby, Steninge - måndag 14 september 2020 kl 9.26
Bra resultat igår där Malmö och Hammarby spelar oavgjort. Kommande omgångar är minst sagt inspirerande för Elfsborg. Tre raka hemmamatcher på 10 dagar mot Mjällby, Häcken och Blåvitt. Nu finns chansen att närma sig Malmö, som i kommande omgångar möter Norrköping borta och Häcken hemma. Skönt att känna att vi är ett topplag igen!

Mikael Häggström, Borås - måndag 14 september 2020 kl 10.36
Tre hemmamatcher i följd i allsvenskan har Elfsborg inte haft sedan 1926/27. Då förlorades det mot IFK Norrköping 2-4, GAIS 0-5 och IK Sleipner 0-3.
Vad har hänt med det allsvenska spelprogrammet den senaste säsongerna ? Borta är kontinuiteten med lika antal hemma- och bortamatcher när jämnt antal omgångar är spelade. Att Elfsborg har tre i följd beror på att Djurgården eventuellt skulle spelat CL. Förstår inte heller varför inte Sirius-AIK kan spelas den 17 september. Blir en haltande tabell länge nu.

Erik Nilsson, Linköping - måndag 14 september 2020 kl 10.49
Intressant moraliskt ställningstagande att mena att det är sämre att vara ärlig om att man fuskat än att ljuga om det.

Alla fuskar om de får chansen, även Elfsborg, tyvärr genomsyrar det fotbollen. Vad värre är verkar de flesta inom fotbollen tycka att det är så det ska vara.


Henrik Eliasson, Örebro - måndag 14 september 2020 kl 11.02
Att man försöker fuska ska vi nog inte kalla ett MFF-fenomen. Jag minns en viss herr Nordmark göra ett patetiskt försök att falla i straffområdet i den gula tröjan för x antal år sedan och dylikt kan nog hända igen i vårt lag. Tyvärr är det så utbrett att ingen längre reagerar och man kan erkänna det utan att någon regerar heller. Dylikt borde videogranskas i efterhand och bestraffas. Sedan är det ju inte enkelt, oftast ingår en lättare beröring som förstärks och det utförs skickligt. Jag är övertygad om att det förekommer att man tränar på det...

Henrik Eliasson, Örebro - måndag 14 september 2020 kl 13.33
Illavarslande att när vi senast hade 3 hemmamatcher i rad så förlorade vi alla. Någon som minns det?

Mikael Häggström, Borås - måndag 14 september 2020 kl 15.15
Det är inte sällan som man överraskas av att invärvade spelare får stort förtroende direkt. Nu hoppas jag verkligen att jag har fel men Jeppe Okkels hade alltså svårt att ta en plats i Silkeborg i Danmarks andraliga. Hur många bänkspelare i Norrby hade fått förtroende att komma in mot såväl Malmö FF som Djurgården på bortaplan i allsvenskan?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 14 september 2020 kl 18.36
Mikael>>> Anledningen till att nyförvärv får starta är väl för att de ansvariga för värvningen hoppas att de köpt en diamant. Än så länge har väl inte inte Jeppe briljerat, men speltid är enda verktyget som finns för att slipa fram diamanten.

Vi får hoppas att Mikaels historiefynd inte upprepas, kanske får vi istället, drygt 90 år senare, se tre raka segrar?

Enda sättet att minska fuskandet är att i efterskott straffa syndarna med avstängning. Skulle inte förvåna mig om det finns spelare som övar in sätt att ramla "naturligt". Usch och fy.


Hans Josefsson, Storvreta - måndag 14 september 2020 kl 19.24
Om inte Odhströms önskemål om straff i efterskott blir verklighet kommer här några tips till Toivonen och andra amatörer på området.

De två sista är nästan i nivå med den klassiska Strömbergaren från 1985.


Conny Johansson, Brämhult - måndag 14 september 2020 kl 21.03
Fredrik Holst och Leo Väisänen avstängda mpt Mjällby , Joseph Okumu kommer tillbaka . Verkar som att vi sålde Jesper för billigt om man jämför med IFK Göteborgs försäljning av 17 årige backen Jesper Tolinsson till ett Belgiskt lag , Lommel SK i andraligan . Endast detaljer kvarstår innan kontraktsskrivning som är värt ca 25 miljoner för "blåvitt" . Han har gjort några U-17 landskamper och ca 10 A-lagsmatcher , jag begriper inte värderingen . Har inte sett honom spela men andra måste se en enorm potential i killen ?

Herman Thorell, Toarpsdal - måndag 14 september 2020 kl 21.24
Det blev väl ganska mycket status quo för topplagen i den här omgången (eller vad man nu ska kalla den senaste raddan av matcher).Idag nådde Häcken med nöd och näppe oavgjort mot Sirius, medan Norrköping blev omgångens vinnare. Jag hoppas vi tar 3 poäng mot Mjällby på torsdag, samt att det där laget från norr nollar Djurgården och att Malmö och Norrköping kryssar.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 15 september 2020 kl 18.21
På torsdag, alltså i övermorgon, är det fem(!) veckor sedan vi vann en match senast...

Falkenberg den gången och det var då det stod typ 4-0 efter tre minuter. Nu är det dags att köra över laget från Blekinge på samma sätt, tycker jag.


Conny Johansson, Brämhult - tisdag 15 september 2020 kl 18.59
Ikväll får vi veta hur länge Jesper stannar . AZ Alkmaar har en svår bortamatch mot Dynamo Kiev i ett enkelmöte i kvalomgång 3 till Champions Leauge .

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 15 september 2020 kl 21.11
Kiev vann!

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 15 september 2020 kl 21.46
Men innebär det per automatik att Jesper spelar en eller två matcher till med oss?

Hasse Ekdahl, Borås - tisdag 15 september 2020 kl 21.50
Jesper K: Mjällby, Häcken och IFK Göteborg.....Jättebra !!!

Conny Johansson, Brämhult - onsdag 16 september 2020 kl 8.11
Hoppas på en hejdundrade fotbollsfest - och avskedsföreställning av hela Elfsborg men framför allt av och för Jesper den 27 september på Borås arena i hans sista match . Motståndare är ju " blåvitt " så det vore ju dubbel glädje . Den 28 september tillhör han AZ . Mycket tråkigt att vi inte kan vara på läktarplats . Hoppas Elfsborg ihop med Guliganerna hittar på någonting.

Anders Täreby, Steninge - onsdag 16 september 2020 kl 9.10
Kul att vi får se Jesper i tre matcher till, även om det sannolikt blir lite lägre transfersumma nu. Med Jesper i laget kan vi definitivt ta tre segrar och det vore ju fantastiskt att få en repris på Anders Svenssons avskedsmatch hemma mot blåvitt 2001!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 16 september 2020 kl 11.03
Kul att Jesper får tre matcher till. BT:

"– Det känns surt att inte få spela Champions league i höst, det hade varit stort, säger Karlsson till BT."

"Nu vet du att flyttlasset går 28 september och att du har tre matcher (Mjällby, Häcken, IFK Göteborg) kvar att spela. Tankar?

– Skönt att veta vad som gäller, även om jag hade hoppats på att det skulle bli flytt snabbare än så med tanke på Champions league. Men nu är det samma fokus som gäller som tidigare, Mjällby först, sedan nästa match. Jag ska göra allt för att hjälpa Elfsborg att vinna de här tre matcherna."

Snacka om att Bernhardsson hade otur, att drabbas av två olika knäskador i samma knä. Lagets fysioterapeut Lars Göthfelt:

"– Det är egentligen helt sjukt, extremt olyckligt. Att vara tillbaka från en skada och bara spela en så kort stund innan en annan skada kommer – på samma knä."

Det mesta talar för att den forne ÖIS-aren blir borta resten av säsongen. Tråkigt. Det lilla jag sett av honom pekar på att den killen kan bli riktigt bra.


Herman Thorell, Toarpsdal - onsdag 16 september 2020 kl 11.20
Jesper spelar tre matcher till och av de matcherna är två mot lag på den undre halvan och en mot en toppkonkurrent. I den bästa av världar blir utfallet 9 poäng och jag tror stenhårt på det.

Peter Olsson, Borås - onsdag 16 september 2020 kl 11.30
Har det gått ut någon information om vad som händer med ens seriebiljetter och det man betalt för detta?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 16 september 2020 kl 15.30
Peter>> Information till seriebiljettsinnehavare.

Elfsborg satsar på matchsnack på sin Youtube-kanal inför mötena med Mjällby och Blåvitt. Boråsfotboll sänder på sin kanal på Youtube damernas matcher mot Toarpsalliansen och Nittorps IK U.


Magnus Eriksson, Stockholm - onsdag 16 september 2020 kl 20.00
Holst (avstängd) och Gojani (skadad) saknas i morgon.
Lär ju bli Nilsen, Holmén och Olsson från start på mitten då. Noah Söderberg är med i 19-mannatruppen och han är den enda naturliga centrala mittfältaren förutom de tre nyss nämnda. Men är han kvar i truppen när den bantats till 18 man? Jag hoppas det.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - torsdag 17 september 2020 kl 16.12
Hur bra är egentligen Elfsborg? Imponerande resultat hittills framför allt borta, när kontringsspelet är fantastiskt och alla jobbar så bra defensivt. Men nu gäller det hemma mot ett lag man bör vinna mot, om man ser till tabelläge, men det ställer krav på att själva inte åka på för många frisparkar emot sig och fasta situationer där Mjällby är starka. Krav på att ha ett större bollinnehav och låsa upp ett tätt försvar utan att missa passningar som ger kontring? Man hoppas att gulingarna klarar det, för vågar man säga att efter Karlssons flytt har Elfsborg ett mänskligt program med nyckelmatcher hemma , förutom Sirius. Det finns hopp om toppstrid trots frånvaron av Karlsson. Men jag tror fler behöver bidra till målskyttet från mittfältet, ett mål var är inte mycket och hittar motståndarna motmedel mot Elfsborgs kontringar, typ samlat lägre försvarsspel, är mittfältets genombrottsförmåga och passningssäkerhet nyckeln. Hoppas Holmen är värd sin lön och kan steppa upp till forna tiders kapacitet ikväll.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - torsdag 17 september 2020 kl 20.26
Ska de skapa skarpa chanser måste bollen passas mycket snabbare, hatar att se när flera rullar bollen under sulan. Oj då, billig straff får de nu och.... Stensäkert Karlsson MÅL!!! Håll detta nu och var aggressiva i presspelet.., på motståndarens planhalva. Fega inte ur och slarva inte med passningarna!

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - torsdag 17 september 2020 kl 21.07
Ok, stackars Tim..och Johan, men Karlsson har ju helt rätt i intervjun att man är inte tillräckligt hungriga runt straffområdet. Så många inlägg, men målvakt eller försvarare alltid först. Ganska lika i avslut på mål, trots spelövertag för Elfsborg- Ganska logiskt oavgjort tyvärr. Vi får se upp för Norrköping, DIF, Sirius och kanske Hammarby med nu.

Peter Olsson, Borås - torsdag 17 september 2020 kl 21.42
Jag tippade Elfsborg runt 7-8 plats innan årets säsong, så det är ju dumt att bli ledsen nu. Men å andra sidan vet man ju vad Elfsborg kan prestera när alla springer. Det var oerhört stillastående bitvis i andra halvlek.

Var Elfsborgs mål verkligen värt att döma bort för offside? Jag är såklart väldigt partisk här, men jag tycker inte att han inverkar så mycket på spelet.

Rönning, det där var inte bra alls, det var faktiskt till och med värdelöst. Men du har gjort så många djuriskt bra parader i år att det väl måste jämna ut sig någon gång.

Roland Dellton, Lerum - torsdag 17 september 2020 kl 22.05
Ett självmål och en målvaktstabbe och dessutom massor av felpass. Värst var vår lagkapten och lagets mest rutinerade spelare. Svårt att vinna matcher då. De som skall ersätta/komplementera Karlsson/Alm övertygar inte.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 17 september 2020 kl 22.50
Man kan inte både ta ett självmål och en grov målvaktstabbe i samma match om man ska vinna...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 17 september 2020 kl 23.16
Inte bra alls.

Krister Sandberg, Skoghall - torsdag 17 september 2020 kl 23.33
Den här känslan har jag upplevt många många gånger tidigare! En stensäker match som inte går att förlora. Räknar in 3 poäng och har den nya tabellen klar för mig redan innan matchen är spelad. Ja då går det som det oftast gör då. Besvikelsen är stor! Nä dags att bli pessimist igen! Nu 10 oavgjorda på 20 matcher!!

Peter Olsson, Borås - fredag 18 september 2020 kl 8.26
Man kan också säga 2 förlorade av 20. Det hade jag inte trott innan säsong.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 18 september 2020 kl 8.47
Många oavgjorda blir det. Vissa starka (borta mot Norrköping, Hammarby, Malmö och Djurgården), andra svaga (borta mot HIF och hemma mot Örebro, Varberg och Mjällby), övriga OK (hemma mot Hammarby och Sirius).

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 18 september 2020 kl 9.53
Det är bara att konstatera att det gick för långsamt igår. Mjällbys matchplan att dra ner tempot och rensa gick ju hem. Lagmaskinen Elfsborg kom aldrig igång. Visst skapades det en mängd kvartschanser och vi fick två mål bortdömda på offsidevinkningar, men det var som att flera spelare hade sirap i benen. Blir ju inte bättre av att man ger bort 2 mål.

Borta mot Mjällby var det ett helt annat spel, inställning 100 och alla i laget var beredda att löpa de där livsviktiga extra metrarna.

Det är uppenbart att Elfsborg har svårt att dyrka upp ett lag som satsar på försvar. Det går bättre mot lag som försöker anfalla.

Det tolkar jag som att vi slår Häcken.


Johan Nilsson, Göteborg - fredag 18 september 2020 kl 11.16
Karl-Henrik: svaret på din fråga från igår - "Hur bra är egentligen Elfsborg?" - är väl att vi har varit ungefär lika bra/dåliga hela säsongen. Det här var ännu en match i stil med 3-3 mot Varberg och Sirius. Laget fixar (ännu) inte att kontrollera matcher mot sämre motstånd och luckra upp lag som backar hem. Det skulle behövas en skicklig passningsspelare till på centralt mittfält, just nu är Simon O för ensam om de egenskaperna. Igår kompletterades han av Holmén och Sivert, som är mer skogshuggartyper.

Vår lägstanivå svajar en del. Men om vi fortsätter att hålla en så hög högstanivå som vi gjort i år så tror jag att stabiliteten kommer allt mer.

Och självklart: det är svårare att vinna när man släpper in sådana mål som vi gjorde igår.


Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - fredag 18 september 2020 kl 14.06
Är Oscar Hiljemark möjlig att få tillbaka i år? Han skulle göra god nytta i de ”lättare” hemmamatcherna där det krävs rörelse och passningssäkerhet framåt för att skapa chanser mot lag som vet hur man gör det svårt för Elfsborg på Arenan. Som Gefle förr eller Mjällby igår. Tänk vilka starka bortamatcher laget gjort i år och besvikelsen blir ju så mycket större om man inte kan slå Kalmar , Helsingborg eller ...AIK hemma. Naturgräs och bortaplan tar fram de rätta kämpatakterna, men det som sas inför hemmamatcherna förr: ”Vi måste hålla uppe bolltempot, så kommer det att gå bra..!” hör man inte nu. Och jfr. Anders Svensson, Ishizaki och en ung Holmen eller Bajrami hade ju en teknik som översteg dagens lag måste vi erkänna. Men visst finns det hopp om vara kvar däruppe i tabellen med tanke på återstående spelprogram ändå.

Jörgen Willborg, Borås - fredag 18 september 2020 kl 20.48
Viktor Claesson 2 mål och 2 assist i ryska ligan ikväll. Sveriges bäste fotbollsspelare är TILLBAKA!

Hasse Ekdahl, Borås - fredag 18 september 2020 kl 21.23
Viktor Claesson 2 mål och 2 assist.... Krasnodar vann !!!!!

Conny Johansson, Brämhult - söndag 20 september 2020 kl 10.53
Imorgon är vi fria från avstängda spelare och kan mönstra den starkaste uppställningen . Vill se ett offensivt , tempostarkt och hungrigt Elfsborg som styr matchen och där alla jobbar för varandra över hela banan i 90 minuter eller tills att domaren blåst av .Vi skall visa vem som äger matchen , vi har revansh att fordra för nederlaget i våras och den skall vi ta. Är trött på ursäkter och halvmessyrer det är 3 poäng som gäller .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 20 september 2020 kl 12.18
Damfotboll idag klockan 17. BoråsFotboll visar matchen mot Toarpsalliansen.

46 har hittills tippat omgång 21. 14:30 sista chansen.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 20 september 2020 kl 16.31
Den gamle mannen har åter gjort bort sig (”bjudit på sig själv” påstår han).

Som stor anhängare till Elfsborg är han alltid på hugget och tror sig veta allt om laget vilket i måndags visade sig stämma dåligt.

Han hade just varit och handlat i den lokala butiken och i kassan bredvid tyckte han sig se en av sina idoler packa sin kasse med varor. Spelaren ifråga är bl.a. känd för sina många gula och röda kort.

Den gamle mannen bestämde sig för att utsätta spelaren för ett practical joke och ställde sig utanför utgången för att vänta in honom.

När han passerade den gamle mannen lyfte denne armen högt upp i luften, stirrade med argsint blick på den andre och ropade med myndig stämma: RÖTT KORT Strand!

Favorithustrun har nu uppmanat den gamle mannen att inte visa sig offentligt på byn i fortsättningen och kräver att han omedelbart beställer tid för synundersökning...


Bo Andersson, Hässelby - söndag 20 september 2020 kl 17.42
Känner för dig CvZ. Skulle tyvärr kunna göra det samma...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 20 september 2020 kl 19.09
Damlaget spöade Toarpsalliansen med 7-0 och säkrade seriesegern. Nittorps IK U har visserligen en teoretisk chans, men då krävs seger över både Kronäng och Elfsborg. Har svårt att tro att Elfsborg skulle förlora med 12-0. Tabell.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 20 september 2020 kl 23.40
Morgondagens match känns extremt viktig. Det lag som vinner lär har mycket god chans att ta medalj i serien. Och det är nog även absolut sista chansen att försöka närma sig Malmö. Hög tid för en trepoängare till Elfsborg nu och revansch för katastrofen i Göteborg. Men Häcken kan vara grymt bra när de får till det. Blir en tuff uppgift för Elfsborg.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 21 september 2020 kl 9.08
CvZ >> Visste "Strand" vem Strand är?

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 21 september 2020 kl 9.20
Trots att Malmö leder serien klart är det anmärkningsvärt hur svaga de är mot övriga topplag. Mot Norrköping har de tagit 2 poäng av 6 möjliga. Mot Elfsborg 1 av 6. Häcken har de hittills bara mött en gång, oavgjort. Enda segern mot ett topplag kom mot Djurgården i våras. Alltså en enda trepoängare för Malmö mot dessa lag på de sex matcher de hittills spelat.

Det är med andra ord ingen särskilt stark årgång av Malmö vi ser. Däremot är de effektiva på att vinna mot de lägre placerade lagen. Där t ex Elfsborg tappar poäng mot Mjällby, Varberg osv tar Malmö ofta stabila trepoängare. Där finns skillnaden mellan lagen.


Roland Dellton, Lerum - måndag 21 september 2020 kl 11.10
Ikväll har Elfsborg möjlighet att knappa in på Malmö och utöka försprånget till Norrköping och Djurgården, som alla tappade poäng under söndagen. Vi har haft sådana tillfällen tidigare, men oftast har det inte gått som vi önskat. Vågar vi hoppas på ett "underverk" ikväll??

Fredrik Sigurd, Borås - måndag 21 september 2020 kl 12.40
Vill minnas att MFF har kryssat mot både Varberg och Mjällby?

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 21 september 2020 kl 12.53
Fredrik: Självklart har även MFF "onödiga" poängtapp - men färre än övriga topplag. Jag tycker bara det är intressant att de inte har kvalitet att vinna oftare mot toppkonkurrenterna. En seger, fyra oavgjorda, en förlust är deras facit så här långt.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 21 september 2020 kl 20.43
Nu är de gule i fullständig brygga, makalöst att de håller nollan fortfarande. Jag förstår att de kunde göra sex i våras.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 21 september 2020 kl 20.44
Strand kommer in. Hoppas det inte hoppar in nån gammal gubbe och skriker: RÖTT KORT!

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 21 september 2020 kl 20.51
Hur många poäng har gulsvart tappat i slutminuterna?

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 21 september 2020 kl 20.56
Känns väl som om Malmö säkrade guldet ikväll. Och om inte Elfsborg börjar ta trepoängare snart lär det inte bli några medaljer till gulsvart. :(

Magnus Eriksson, Stockholm - måndag 21 september 2020 kl 21.01
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX.

...och ytterligare ett X


Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 21 september 2020 kl 21.01
Häcken var riktigt bra i andra halvlek och var någonstans var Elfsborgs mittfält? Det var bara en tidsfråga innan de skulle göra ett mål. 12 skott på mål hade de. Olsson kan ofta vara bra en dryg halvlek , men mot slutet på matcherna orkar han inte. Utan Rönning hade vi varit ett mittenlag faktiskt.

Herman Thorell, Toarpsdal - måndag 21 september 2020 kl 21.02
Ja, det hängde i luften ganska länge men fan vad synd för Tim att det inte fick bli hans match hela vägen. Satan vad bra han var idag.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 21 september 2020 kl 21.03
Tror Häcken slår Malmö om de gör en hel match som andra halvlek.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 21 september 2020 kl 21.13
Både vi och IFK har otroligt nog elva oavgjorda hittills i år. Nån som vågar tippa annat än X på söndag?

Tappet mot Mjällby var surt, men idag kunde man inte direkt klaga. Häcken hade ett par ruskiga chanser före kvitteringen.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 21 september 2020 kl 21.14
Positivt ändå, Gråvitt på kvalplats!

Anders Täreby, Steninge - måndag 21 september 2020 kl 22.07
Så surt att Häcken lyckades kvittera, men samtidigt rättvist. Svår matchbild sista 20 minuterna, fullt naturligt att Häcken får tryck på oss. Vi skapar en del fina lägen att göra 2-0 men Dahlberg var ju sjukt bra, precis som Rönning. Att Frick inte fick göra mål på nicken nära mål är ju otroligt.

Vi ligger 3:a efter 21 matcher och har bara två förluster, jag är oerhört nöjd med säsongen hittills! Vi är åter ett stabilt lag som kan utmana alla lag. Thelin får efter några tuffa år äntligen skörda lite framgångar. Har faktiskt svårt att förstå att vissa bara måste försöka hitta något att gnälla på just nu...

Alla matcher som är kvar är svåra på sitt sätt men jag måste ändå säga att Elfsborg har ett på pappret mycket bra program kvar. Mycket kan hända!


Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 21 september 2020 kl 23.22
4 poäng på de 5 senaste matcherna och ändå en tredjeplats.

Hela övre halvan verkar helt vara ur form medan den undre har börjat röra på sig (med något glädjande undantag) så vi får vara oerhört tacksamma att inga andra topplag levererar.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 21 september 2020 kl 23.33
När flera av våra tidigare spelare har lämnat oss för vidare äventyr eller efter att ha lagt skorna på hyllan så har tyvärr de flesta av dem inte blivit hyllade på Arenan i samband med deras sista matcher.

Därför har jag en liten idé inför Jeppes avslutning i den gulsvarta tröjan på söndag. Låt oss samlas unisont utanför Arenan efter matchen mot Blåvitt för att ge honom det tack och den hyllning som han så väl förtjänar. Kan någon ta tag i detta eller är det en dålig idé? Kanske går det inte att hinna dit snabbt nog efter att vi har sett matchen på TV?


Christer von Zweigbergk, Viskafors - tisdag 22 september 2020 kl 11.33
Att vi blir så utspelade som vi blev i går de sista 15-20 minuterna visar på stora brister, särskilt när det sker på hemmaplan. Det kännetecknar inte ett topplag och om vi ska vara kvar i topp resten av säsongen så måste genomgripande förändringar ske, dels mentalt och dels taktiskt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 22 september 2020 kl 12.44
Instämmer med CvZ. Att bli så totalt utspelade är inte godkänt. Jag fattar inte att tio spelare samtidigt drabbas av totalförlamning. Om man blir så pressad så måste man ju dynga iväg bollen så långt bort det bara går för att kunna flytta upp spelet, men inga rensningar utan småduttande som tillät Häcken att enkelt ta bollen och fortsätta pressen.

Även om det inte varit riktigt bra nu på slutet så är vi i alla fall så mycket bättre än söndagens motståndare, Blåvitt. Snacka om att en del av deras så kallade supportrar är hjärndöda. Hota det egna lagets spelare.


Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - tisdag 22 september 2020 kl 14.02
Håller med om att återstående program ser mänskligt ut, ifall laget har ett bra grundspel, passningskicklighet och driv på hemmaplan. Men svaret hur bra laget är i år får vi först efter 30 omgångar. Och hur mycket laget utvecklats under Thelin får man bedöma då. Helt klart att Jesper Karlsson utvecklats, för ärligt talat har han inte varit tillräckligt bra den första tiden här. Faktiskt kände jag igen saker nu mot Häcken som jag tycker är lite brister i hans spel: Stanna upp och stå stilla mot en back istället för att utnyttja den rörelse som finns i spelet när bollen kommer till honom eller att spela lite nonchalant, med för små mariginaler i fel läge på plan, vilket Kaib och några till också har problem med. Men har man ett skott och kvickhet som Karlsson av hög Europaklass är man värd miljoner i Europa. Vi får se om spelskickligheten på hemmaplan utan Karlsson räcker till för en plats däruppe i tabellen. Jag ifrågasätter konditionen hos flera spelare också Frick, Olsson även Nielsen faktiskt.. dock inte Holst eller Kaib. Och den effektiva bortataktiken tätt försvar och kontring på ett par snabba spelare har ju varit poänggivande mot lag däruppe i tabellen, men hemmaplan ställer högre krav på spelskicklighet och teknik i högre tempo med bollen, för att slå ut ett samlat försvar. Sirius är ju imponerande och den matchen borta blir inte lätt, utan Karlsson.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 22 september 2020 kl 15.03
Christer,
Det låter som en rolig idé. Ta gärna tag i det! Det hade nog Jesper uppskattat.

Emelie Haglund, Borås - tisdag 22 september 2020 kl 18.42
Nu kör vi en ny budgivning där lägsta bud vinner!
Och inte vilken som helst.
På söndag spelar Jeppe Karlsson sin sista match i Elfsborgströjan.
Så därför auktioneras en tidigare matchanvänd tröja från Jeppe K ut.
ALLA PENGAR GÅR TILL IF ELFSBORG!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - tisdag 22 september 2020 kl 19.39
Jäkla konstig känsla just nu, man är både nöjd och besviken på samma gång. Har aldrig upplevt detta med Elfsborg tidigare, det har antingen varit svart eller vitt!
Nöjd över säsongen som helhet och det fartfyllda spelet, besviken på alla tappade ledningar till oavgjort i slutet av matcherna. Det KUNDE varit så mycket roligare tabelläsning om inte bollen varit rund och gräset varit grönare!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 23 september 2020 kl 11.59
Elfsborg har inte haft tur med domarna i år. Mot Häcken var det den "bäste" i Allsvenskan, Glenn Nyberg, som dömde. Inte var han bra. I första halvlek blåste han inte när Alm knuffades omkull precis utanför straffområdet. Gult kort till en Häckenförsvarare och en frispark i kanonläge borde det varit, men inte då.

Elfsborg och linjedomare är ju heller ingen hit. Återigen var det Alm som drabbades. I andra halvlek blir han elegant frispelad, men linus på linjen viftar eftersom han blev så ren. Reprisen visade dock att Alm inte alls var offside.

Grattis till damlaget som blev seriesegrare efter det att Kronäng i måndags slog Nittorps IK U med 3-2. Jag hoppas att laget slår Nittorp på lördag så att vi går obesegrade genom serien.


Emelie Haglund, Borås - torsdag 24 september 2020 kl 22.41
Jag gillar att tjata/påminna, speciellt för en god sak!

Buda hem Jeppes matchanvända tröja med signatur!

LÄGSTA UNIKA BUD VINNER!
Lägsta bud som får läggas är 25 kr.

ALLA PENGAR GÅR TILL IF ELFSBORG.

Läs nya (från 25/9 kl 14.45) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!