VG debatt - inlägg sedan 26/3 kl 18.54


Hans Reichel, Alingsås - torsdag 26 mars 2020 kl 0.11
Hej, vore det inte bättre att uppmana våra läsare, medlemmar och övriga att köpa seriebiljetter istället? De är ju mycket större summor som Elfsborg behöver nu i väntan på seriestart. Köp helst sttbiljetter då, de kostar 3600 kr st. Naturligtvis skall vi lösa medlemsavgift också men dessa utgör ju småpengar i jämförelse med seriebiljetter. Hur många sådana är hittills sålda?

Eric Sjölin, Borås - torsdag 26 mars 2020 kl 9.35
Hans, det är otroligt kul och viktigt att det finns ett stort engagemang hos många supportrar att bidra. Föreningen arbetar paralellt med flera satsningar för att bidra i samhället/skära kostnader/säkra intäkter. Det är mer grejer på gång som släpps inom kort. Den aktuella medlemssatsningen är i första hand ett initiativ startat av Guliganerna som IFE gärna förmedlar. Medlemskapet är en ekonomisk intäkt med ett stakt symbolvärde.

Seriebiljetter är en viktig intäkt som vi självklart vill fortsätta att lyfta och det lär bli ännu mer aktuellt när vi har ett konkret startdatum för när matcherna drar igång.

Gert Rehn, Göteborg - torsdag 26 mars 2020 kl 10.20
Eric S. Många bra saker på gång för att klara klubben under denna svåra tid. Inte minst spelarnas och de anställdas beslut att gå ner i lön var starkt. Jag som redan är medlem och har köpt årets seriebiljetter funderade på ett annat förslag som du/ni kanske kan diskutera.
Kan klubben öppna en möjlighet så att man enkelt skulle kunna swisha in pengar man vill skänka? Beloppen skulle kunna bokföras på ett konto som man kan kalla "Medlemsgåvor". Swishmumret kan läggas in på hemsidan. Vad säger klubben om detta förslag?

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 26 mars 2020 kl 12.03
Flera elitklubbar permitterar sina spelare. Blir intressant att se om även Elfsborg gör det framöver. Den ekonomiska verkligheten för fotbollsspelare och fotbollsklubbar kan vara på väg att förändras för lång tid framåt. Många stora klubbar i Europa är högt skuldsatta. Och i Sverige går väl alla klubbar minus på driften och hankar sig fram tack vare spelarförsäljningar - men vem ska köpa nu?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 26 mars 2020 kl 12.05
Gert>>>> Ett förslag att stötta Elfsborg är att du (och alla andra givetvis) kan ju beställa nya matchtröjan till dig, övriga familjen, vänner osv. Antar att varje tröja ger 2-300 i vinst till klubben.

För två timmar sedan passerade vi 300 nya medlemmar.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 26 mars 2020 kl 12.16
Det kommer bli intressant framöver, helt klart. Jag ser beundransvärt på Elfsborgshjälpen och den självklarhet som personal och spelartrupp har framträtt med de senaste två veckorna.
På något vis känner jag en tro och hoppfullhet kring situationen. Vi har haft tunga år och en Coronakris är inget som ska sätta käpparna i hjulen på den förändringsresa föreningen är inne i.

Jag tror nog föreningar som Hammarby och AIK är ännu mer rädda. Båda föreningarna har en hög kostnadskostym med beräknat höga intäkter på publiksida.

Till viss del tror jag att vår förening har fått lära sig att tänka annorlunda de senaste åren - och det kommer vi dra nytta av nu, även om det kan bli oerhört tufft.

Det jobbigaste har nog inte nått oss än och det kommer bli tuffa månader och år. Där vi antagligen kommer se att IF Elfsborgs problem blir små i jämförelse med andra samhällsproblem. Att IF Elfsborg permitterar personal är nog ett väldigt troligt scenario där kanske inte ens det är slutet av alla åtgärder som behöver göras.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 26 mars 2020 kl 12.20
Jag vill förresten passa på att hylla en person som har fått mycket skit de senaste åren, nämligen Samuel Holmén.

Visst, som spelare var vi många som hoppades att han skulle dominera Allsvenskan. Han har också fått klä skott får mycket av de dåliga resultaten.

Men varje gång han uttalar sig blir jag stolt. Han är också med varje gång det är ett Vi Tillsammans-initiatv, nu senast var han med och packade upp varor på City Sparköp så att den andra personalen kunde fixa utkörning till bl.a pensionärer.

Vi Tillsammans och samhällsinitiativen är något vi är bra på inom IF Elfsborg. Jag tror inte det är en självklarhet för alla i spelartruppen att ställa upp där, men det känns som Samuel Holmén gärna tar det ansvaret.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 26 mars 2020 kl 14.03
Mattias Özgun lånas ut till Akropolis, i division 1, säsongen ut. "Greklaget" Akropolis är inget dåligt lag, kom tvåa ifjol och i kvalet till Superettan blev det två oavgjorda mot IK Frej. Frej klarade sig kvar tack vare fler gjorda mål på bortaplan.

Özgun var ju utlånad ifjol till Degerfors, men hade problem med mycket skador. Jag hoppas han blir hel och frisk i år och utvecklas så att han nästa år kan spela allsvenskt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 26 mars 2020 kl 14.09
Ett stort fel om Akropolis, det var ju 2015 som de förlorade kvalet. 2019 vann de division 1, med 75 av 90 möjliga poäng och spelar i år i Superetttan.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 27 mars 2020 kl 12.41
33 minuter Jesper Karlsson från 2019.

Herman Thorell, Dalsjöfors - fredag 27 mars 2020 kl 13.25
Fan vad gött att vi fortfarande har kvar Jesper i klubben. Tar han ett steg till i utvecklingen så är han utan tvekan landslagsmässig (och då förlorad för klubben, dessvärre).

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 27 mars 2020 kl 15.11
Andra halvan av 2019, förmodar jag.

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 27 mars 2020 kl 16.19
Herman, jag skulle inte ta något för givet under den här säsongen. Om Allsvenskan inte kommer igång i sommar, eller om den kommer igång men utan publik, kan klubbar behöva säga upp alla spelarkontrakt för att överleva. Ett annat alternativ är att det inte blir något spel alls, och då kan det ju kvitta vilka vi har i truppen. Vi lär få se många oväntade händelser under 2020 och 2021, även inom fotbollen.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 28 mars 2020 kl 7.44
Min klubb IF Elfsborg är föregångare för många andra klubbar med ett fint socialt arbete. Guliganerna jobbar hårt för att vi skall bli fler medlemmar och plus 200 på 2 dagar. Vart skall detta sluta ? Mot 3000 borde vara ett högst rimligt mål. Anser att fler skall köpa seriebiljetter ¨å det ger mycket mer pengar till IFE. (10 nya = 1 seriebiljett på sitt plats). Hittills har 21 st tippat premiäromgången. När denna blir är mycket oklart. Tror själv att det dröjer till 1 juli. Av de 21 som tippat premiäromgången så har vi faktiskt 1 nykomling som hälsas välkommen. Han heter Johan Thulin och han är nummer 341 sedan starten. Gud vad jag saknar all idrott just nu men framförallt allsvenskan.

Eric Sjölin, Borås - lördag 28 mars 2020 kl 10.47
Uppdatering, över 400 medlemmar sedan i tisdags. Bland de som kommer in har vi b.la. medlemmar ifrån Finland, Norge, Danmark och Italien. Otroligt kul att många som redan är befintliga medlemmar lägger till en eller flera familjemedlemmar. Nu jobbar vi in de 250 som är kvar till målet!

Conny Johansson, Brämhult - lördag 28 mars 2020 kl 12.09
En fråga om coronaviruset och folksamlingar på 50 personer . Tänker på U21 matchen mot ÖIS 31/3 , räknas spelartrupperna in i samlingen eller är det bara publiken ? Blir matchen av eller är den redan inställd , någon som vet . Kanske Erik kan reda ut !

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 29 mars 2020 kl 10.54
Finns det någon sammanställning av vilka böcker som har getts ut om Elfsborg genom åren, och hur man - om alls - kan få tag i dem fortfarande? Någon som vet? Mikael Häggström, t.ex., du brukar ju ha bra koll!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 29 mars 2020 kl 12.05
Lars A>>> En som borde ha bra koll är Torbjörn Lindeberg. Han forskar om Elfsborg, sitter i stadsarkivet och letar om allt som står skrivet om Elfsborg. Ett exempel. När BT skrev om vilka landslag som Elfsborg mött var det Tåbben som stod för uppgifterna.

Eric Sjölin, Borås - söndag 29 mars 2020 kl 19.46
Conny, vi lär gå ut med någon generell riktlinje kring vad som gäller vid de matcher som spelas.

Vi närmar oss 500 nya medlemmar och 2450 totalt. Riktigt, riktigt bra!

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 30 mars 2020 kl 9.37
Conny,
Tommy Jingfors som är fritidsförvaltningens chef på Borås Stad uttalade sig i helgens BT kring detta. Vid idrottsevenemang så räknas inte utövarna till siffran. Sedan är det ju inte självklart att evenemang anordnas ändå

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 30 mars 2020 kl 12.15
Helsingborgs existens är hotad. Normalt sett skulle jag ha skrattat skadeglatt åt denna sällsynt misskötta förening, men nu håller jag inne med skrattet. Det är troligtvis bara första klubben av många som hamnar i akut kris. Samhället lär ju heller inte vilja gå in med stora pengar för att stötta proffsklubbar som dem i Allsvenskan. (Och bör inte heller göra det, om ni frågar mig - det finns viktigare saker att lägga skattepengar på just nu.)

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 30 mars 2020 kl 15.36
Det som förvånade mig mest med HeIF var att dom hade budgeterat med EM-pengar för Granqvist.
Om inte Corona låg i vägen - så hade en skada kunnat skada den där ekonomin.

Eric Sjölin, Borås - tisdag 31 mars 2020 kl 16.18
Inom kort har ni/vi supportrar bidragit med 600 nya medlemmar till föreningen på en vecka. I skrivande stund är det 75 kvar till målet.

Läs nya (från 1/4 kl 10.00) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!