VG debatt - inlägg sedan 20/3 kl 0.00


Peter Wiberg, Borås - fredag 1 maj 2020 kl 0.53
Min frågeställning var skämtsam menad, även om den inte syftade på Samtyckeslagen, dvs den lag som handlar om att samtycke ska finnas vid sex. Snarare att jag vet att min fru skulle vara totalt ointresserad av ett medlemskap i Elfsborg, ungefär som Glenn Hysén. Men för att vara seriös så krävs väl i allmänhet samtycke vid registrering av personuppgifter så frågan borde ändå vara relevant på sätt och vis. Sjölin får gärna förklara hur det praktiskt går till vid registrering av familjemedlemskap.

Eric Sjölin, Borås - fredag 1 maj 2020 kl 7.59
Peter>> Ja, det är en intressant frågeställning. Vi brukar förutsätta att en familj som registrerar sig har kommit överrens om det och att det inte sker mot någons vilja. I registreringsformuläret finns ett samtycke för dataskyddspolicy som man får fylla i för att bli ny medlem. Får kolla vidare på den frågan.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - fredag 1 maj 2020 kl 8.42
Vårgårda >>> Vi har absolut inte tappat orken, vi har bara aldrig haft någon...

Dessutom cyklar vi inte direkt då vi kör utmed strandvägen via Glommen, bland annat. Så skall vi pausa, äta, dricka, bada, slå en båge osv så det krävs lite tid! Men troligtvis tog jag fel på dag...


Eric Sjölin, Borås - fredag 1 maj 2020 kl 8.44
Ikväll klockan 17.30 sänder vi ett nytt studioprogram (Digital fredagskväll), programmet går även att se i efterhand. Vi har sett över tekniken och nu ska ljudet funka bättre. Det blir gott om profiler i studion eller via länk samt en djupdykning med temat cupguldet 2001. Sjöberg, Jocke Alexandersson och Klarström gästar. Köp dina soffbiljetter och häng med!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 maj 2020 kl 21.58
Ni som missade dagens sändning, se den här. Riktigt kul. Höjdpunkt efter straffarna var Thelin.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 2 maj 2020 kl 8.52
Då har vi sett gårdagens happening. Underhållande program där man smålog mest hela tiden. Jag var en stor fantast av Fredrik Mohlin som var en ettrig iller på mitten som vann många bollar. Beträffande cup-finalen 2001 var jag på plats på ståplats. En av Elfsborgs straffläggare vågade jag inte titta på utan vände mig om. Kan nu gissa vems straff som jag inte vågade titta på ? Tack Vårgårda att du lade upp denna länk.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 2 maj 2020 kl 17.32
Det var ju inget sommarväder i Falkenberg, men trots det hade ett par tusen boråsare hade tagit sig till arenan med alkolfritt namn.

Elfsborg började matchen som om man hade underskattat hemmalaget. Nonchalt spel gjorde att FFF kunde dominera första 10-12 minuterna, men utan att skapa några riktigt farliga chanser.

Sivert Nilsen visade varför han är lagkapten och fick igång det gulsvarta laget.

Mittfältet började dominera planen och rullade ut Falkenberg. Chanser skapades på löpande band och efter 30 miuters spel satte Jesper Karlsson 1-0 efter en millimeterpassning signerad Simom Olsson.

Trots en handfull chanser blev halvtidsresultatet 1-0 till di Gule.

Thelin gjorde ett byte i halvtid och tog ut Ndione som startat och in med Per Frick. Denne tackade för förtroendet genom att sätta 2-0 tio minuter in i den andra halvleken. Målet kom efter hörna från Karlsson och Frick tryckte in både boll och en back i målet.

Med kvarten kvar fastställde Okumu slutresultatet till 3-0. Okumu nickade in en frispark slagen av Olsson.

Elfsborg leder VG-Allsvenskan.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 2 maj 2020 kl 19.26
Tack Vårgårda! 3-0 var ju i underkant, sett ur spanska ögon...

Kallt. Av och till regn på vägen ner. Nu återstår bara resan hem på cyklarna. Räknar med att vara tillbaka i Varberg sent söndag kväll...

Nästa omgång Varbergs BoIS hemma. Cykla till Borås är uteslutet. Undrar om vi får åka med Varbergsspelarna eller tvingas att ta tåget?


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 2 maj 2020 kl 19.51
Fantastiskt starkt att vinna dagens match så övertygande, inte minst med tanke på att vi så sent som i går vann cupfinalen mot Malmö FF nere i Skåne. Har inte den matchen visats nere på Kanarieöarna?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 2 maj 2020 kl 20.24
Enda Cupfinalen igår var väl den som spelades 2001 mot Gnaget i Jönköping, såg den på Elfsborgs Youtube-kanal.

Nåväl, i VG-Allsvenskan kan vad som helst hända.

Rekommenderar Varbergsguliganerna att ta tåget. Det bästa sättet att färdas på.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 2 maj 2020 kl 22.53
Angående cupfinalen igår, i Malmö. Så gör vi som strutsen här på VG... Förlust 1-2 efter sent mål i sista övertidsminuten. Men ingen av oss såg det så då har det ju inte hänt. Det är vad jag tror.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 2 maj 2020 kl 23.25
Nu blev det motsägelsefullt igen, bara som det kan bli i VG-allsvenskan... Vilka vann egentligen cupfinalen igår? Åsikterna år isär. Och det kanske är meningen?

Har från säkra källor hört att matchen mot Varberg kommer klassas som en av tidernas högriskmatch! Polisen kommer att mobilisera som aldrig förr inför en match på Borås Arena.

Anledningen är att man förväntar sig mellan 10-12 000 varbergare som kommer upp för att om möjligt "ge tillbaka" en del av den SARS-CoV-2 (Covid 19) som ungefär lika många boråsare eventuellt tar med sig till Varberg helg efter helg. Trots FHM och Tegnells uppmaningar att stanna hemma tills läget är mer stabilt...

Men jag tror att vi vinner med 3-0 eller 4-0 utifrån beräkningarna från Las Palmas!


Eric Sjölin, Borås - söndag 3 maj 2020 kl 9.32
Idag kör Guliganerna söndagsquiz på instagram. Swisha en liten slant till IFE för att delta och sedan väntar kluriga frågor. Måste bäste Elfsborgare vinna.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 maj 2020 kl 20.00
Viruset ställer till det för många, så även för fotbollen. Det kommer att bli tuffa tider för många klubbar. Fast frågan är om inte det blivit kris ändå. Läs Osynliga Handen Pengarna var slut redan innan Covid-19.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 4 maj 2020 kl 10.00
Webmaster här!

Jag har knåpat ihop en mobilanpassad version av VG som ni nu kan testa. Själv har jag testat den på två olika android-telefoner (Samsung och Sony) samt på två olika webbläsare (Firefox och Chrome), och har - ännu - inte upptäckt några direkta konstigheter, men de finns säkert.

Rapportera brister (och föreslå förändringar/förbättringar) till webmaster@vigule.se - inte minst ni som har Iphone och/eller kör andra webbläsare.

Mobilversion av VG (test)


Göran Holtstrand, Borås - måndag 4 maj 2020 kl 12.38
Bra jobbat Lars A! Har själv Samsung och det ser mycket bättre ut än innan!

Bo Andersson, Hässelby - måndag 4 maj 2020 kl 13.55
Hej! På iPhonen ser det bra ut, med alla menyer och så. Men på iPaddan, både Safari och Crome, ser det...underligt ut. Screen shots i mailboxen.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 4 maj 2020 kl 14.09
Snyggt jobbat med mobilversion!
Fungerar bra för mig via Android på både surfplatta och mobil.

Johan Lindqvist, Göteborg - måndag 4 maj 2020 kl 14.20
Victor Claesson tränar med... Djurgården.

Jakob Lagerdahl, Stockholm - måndag 4 maj 2020 kl 16.19
Bertil >> Jag gissar på Anders Svensson (eller Johan Wiland).

Vem var förresten ordinarie straffläggare på den tiden? Bella? Kapten Blod? Försökte lista ut det med hjälp av förnämliga Bornyellow, men det verkar inte bättre än att di gule inte gjorde ett enda (!) mål på straff under allsvenskan 2001.


Johan Nilsson, Göteborg - måndag 4 maj 2020 kl 18.17
Ser fint ut på min Samsung. Bra jobbat, webbmastern.

Men chockerande med första designförändringen någonsin på VG!


Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 4 maj 2020 kl 20.08
Inte Anders som gjort ett antal straffmål. Vill igen mer gissa tro ? Jag avslöjar i morgon vem jag inte vågade titta på.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 4 maj 2020 kl 21.30
Bertil, gissar på Elfsborgs 5:e straffläggare, Arvhage!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 4 maj 2020 kl 22.08
Jag gissar på hjälten Mohlin.

Fredrik Persson, Järna - tisdag 5 maj 2020 kl 12.35
Grymt bra mobilanpassad sida! Funkar utmärkt på min Samsung. Är der ett verk av Corona-tristess månne Lars? ;-)

Jan Artursson, Borås - tisdag 5 maj 2020 kl 13.31
Japp, funkar i båda världarna. Android telefon och Ipad har jag provat på. Bara att släppa! Bra att kunna läsa VG i telefonen när man inte har glasögonen med sig.

Jörgen Willborg, Borås - tisdag 5 maj 2020 kl 13.38
Snyggt med mobilsida! I Chrome på Android försvinner den översta fasta panelen om man vrider till liggande.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 5 maj 2020 kl 13.50
Inlägget handlar inte om Elfsborg, men är ända gulsvart.

Var inne och kikade på BT och hittade historien om att Grimsås hade chans att gå upp i Allsvenskan även 1980, det hade jag helt glömt bort. Kvalet 1965 kände jag ju till. I artikeln finns ett klipp från TV-Sporten om sista omgången av divison 2. Där en Vårgårdabo avgorde på straff.

Det är ju otroligt att Grimsås faktiskt spelat 18 år i näst högsta serien, ett kul klipp ur artikeln:

"Den nuvarande division VI-klubben kan stoltsera med segrar i fyra av tio seriematcher mot IFK Göteborg. Och så har klubben blivit musik. Gruppen Torsson skrev nämligen låten ”Det spelades bättre boll” om en match mellan Jönköpings Södra och Grimsås."


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 5 maj 2020 kl 15.44
Tack för de vänliga orden om mobilversionen! Om den visar sig stabil lägger jag upp den på en bättre adress så småningom.

Johan N >> För alla traditionalister finns ju den vanliga datorversionen av sidan kvar, oförändrad!

Fredrik P >> Avsaknad av Elfsborgsmatcher frigör en del tid!

Jörgen W >> Att panelen försvinner i liggande läge är en planerad effekt. Den tar upp för stor del av höjden i ett mobilfönster annars.


Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 5 maj 2020 kl 20.42
Den i cupfinalen som jag inte vågade titta på när han lade sin straff var "Spindelmannen" dvs Joacim Alexandersson. Ingen hade rätt. Smaken är ju olika som man säger.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 5 maj 2020 kl 21.35
Tror det vara många som vände sig om när Jocke A skulle lägga en straff. Vilket sannolikt bara hände en gång i hans karriär? Jag vände mig om ett flertal gånger vad han än gjorde... Men han förblir en evig hjälte ändå, inte minst efter att han knoppade in 1-0 mot Kalmar på Fredrikskans hösten 1999! Det målet innebar nytt kontrakt och sedan var framgångssagan ett faktum! JA förtjänar en plats på topp 10 genom alla tider!

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 6 maj 2020 kl 9.41
Här finns en sammanställning över när och hur de stora ligorna planerar sina omstarter.

Bosse Johansson, Göteborg - onsdag 6 maj 2020 kl 11.34
Funkar bra på min IPhone.

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 6 maj 2020 kl 14.05
OK, då kör vi!

Från och med nu hittar ni mobilversionen på adressen www.vigule.se/mobil/. Länk finns också i datorversionens marginal (uppdatera den om nödvändigt).


Christer von Zweigbergk, Viskafors - onsdag 6 maj 2020 kl 16.53
Tänkte bara lufta mitt lösenord efter låååång vintervila.

I dag säger Anders Tegnell att han har svårt att tro att Allsvenskan kan komma igång den 14/6. Eftersom debatten har pågått i flera år om övergång till höst/vår så borde väl tillfället vara perfekt att komma till skott och köra igång i slutet av augusti. Problemet har väl tidigare varit bl.a. att det blir väldigt långt vinteruppehåll (nästan 5 månader) men eftersom klimatet verkar har etablerat sig som konstant milt så kanske man kan köra november ut och börja vårsäsongen redan i mitten av mars eller rent av ännu tidigare.

En stor fördel skulle vara att man kan lägga upp träningen med sikte på start ett specifikt datum antingen sent i augusti eller tidigt i september. Det skulle också gynna spel i olika internationella cuper där vi inte skulle ha samma handikapp som vi har nu.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 6 maj 2020 kl 18.25
Problemet är alla lag under Superettan som knappt har speldugliga planer i maj och september. För Allsvenskan och Superettan ser jag också problem. Det kommer bli problematiskt att få dit publik, vilket med tiden påverkar fotbollen negativt.

Herman Thorell, Toarpsdal - torsdag 7 maj 2020 kl 9.35
Ute i europa har väl opinionen vänt mot säsongsindelningen vänt mot att man tittar på möjligheten att spela vår-höst?

Herman Thorell, Toarpsdal - torsdag 7 maj 2020 kl 9.38
Kan ju vara ett av tidernas sämst skrivna inlägg. Vad jag ville skriva var "Ute i europa har väl opinionen vänt och man tittar mer och mer på en säsongsindelning vår-höst".

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 7 maj 2020 kl 16.16
Herman>>> I stort sett alla länder i Europa spelar sedan länge höst-vår. Det är väl bara i Skandinavien vi har vår-höst och det är ju av klimatskäl. Ryssland var väl det land som senast gick över till höst-vår 2011/2012.

Själv är jag skeptisk till höst-vår. Jag instämmer helt och fult med Glenn Holvik Gustavssons inlägg.

I Norrland skulle det ju bli ett uppehåll på 7 månader, i mellansverige minst 5-6 månader och i söder 4 månader, undantaget de gamla danska landskapen (Blekinge, Skåne, Halland).

Har även svårt att se publiken strömma till under iskalla vintermånader, möjligen om alla tvingas bygga arenor med tak som klubbarna i Stockholm har. Om det blir verklighet då kommer i alla fall jag att sluta gå på matcher, tycker inte om dessa instängda arenor. Nån enstaka match,ja, men alla? Aldrig.


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 7 maj 2020 kl 16.52
Det "normala" vore ju att spela kalenderår i hela Europa. I större delen av vår kontinent har det aldrig funkat särskilt bra med fotboll på vintern - leriga planer, dåligt väder, kallt för publiken osv. Fotboll är en sommarsport och spel under den varma årstiden vore "egentligen" det bästa.

Att det blev vinterspel berodde väl på att man följde läsårsrytmen i de engelska skolorna, där vår form av fotboll föddes. Dessutom var somrarna i England upptagna av cricket.

Det finns en unik chans att övergå till vår-höst i Europa nu. Särskilt som nästa VM ändå kräver ett vinteruppehåll. Men traditionens makt är stor. Jag tvivlar på att det kommer att ske.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 7 maj 2020 kl 18.01
Johan och Herman>> Italien, Spanien, Portugal, Grekland och givetvis inte England kommer aldrig att byta till vår höst, tyvärr.


Herman Thorell, Toarpsdal - fredag 8 maj 2020 kl 13.17
Jag ska försöka leta reda på den artikel/reportage där man diskuterade frågan (kommer fan inte ihåg vart det var). Utgångspunkten var att fotboll är en sommarsport och att man ska utnyttja den bra tiden av året. Som sagt, ska se om jag kan hitta det.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 9 maj 2020 kl 11.38
Anders Svensson dansar vidare i Let’s Dance (liksom Jan Björklund, som också är från bôgda). Kul att se Anders verkligen bjuda på sig själv, även om han nog är lite bättre på snurrfinter än på dans.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 9 maj 2020 kl 12.16
För er som har tillgång till BT så har tidningen kört igång en kul serie om alla 155 spelare som spelat/spelar i Elfsborg sedan 1997. Första 25 igår, plus en lång och intressant intervju med Teddy Lucic.

"– Att vi inte vann 2008 är ju fortfarande en gåta. Vi släppte in två mål hemma på hela säsongen. Lite surt kan det kännas, det var guldet som drev mig. Men Patrik Ingelsten fick ett bryt och gjorde mål på allt det året (vann skytteligan för Kalmar FF med 19 mål). Och även om jag tycker att vi hade ett ruggigt lag tar jag inte ifrån Kalmar någonting, de var också riktigt bra.

Varför vill du lyfta åren i Elfsborg?

– Det blev ett bra avslut. Slippa harva i skiten sista biten in. Vi slogs om guldet och spelade i Europa, men också att det var bra folk, i och runt klubben. Jag hade ju ingen koppling dit egentligen, men det var positivt, bra stämning, bra push, något speciellt. Det gjorde det lättare att landa karriären."


Stefan Carlsson, Vårgårda - lördag 9 maj 2020 kl 20.05
Jag småtittade lite på Offsides sändning från premiären i den färöiska ligan. NSÍ Runavík vann med 3-1, har den trevliga färgkombinationen gulsvart och verkar ha en supporterklubb som heter Guliganz. Bara en sån sak!

Daniel Oskarsson, Borås - söndag 10 maj 2020 kl 12.38
Allsvenskan: IF Elfsborg - IFK Göteborg 1997
http://www.youtube.com/watch?v=Gqn7a2otoz8

Fotbollskväll: Moses Nsubuga 1997
http://www.youtube.com/watch?v=WOXCZe0SxFM

Lennart Odhström åker tåg + IF Elfsborg- Malmö FF 1997
http://www.youtube.com/watch?v=sG1-sQMU8sI

SVT Sport: Östers IF - IF Elfsborg 97 *Piska Öster med Rotting*
http://www.youtube.com/watch?v=QybzFVHjfuw

SVT Sport: IF Elfsborg - IFK Norrköping 97 (Anders Svensson besviken)
http://www.youtube.com/watch?v=CA7yxaHn2oM

Fotbollskväll: Christer Mattiasson skrockfull skyttekung 97
http://www.youtube.com/watch?v=AZe6cBH_TGw

SVT Sport: IF Elfsborg - AIK cupfinal 97
http://www.youtube.com/watch?v=T12GkDuDuMs

SVT Sport: Örebro SK - IF Elfsborg 97
http://www.youtube.com/watch?v=KeXyMkWgRNs

SVT Sport: Örgryte IS - IF Elfsborg 97
http://www.youtube.com/watch?v=g7fMDqK02ds

Div 1 södra: IF Elfsborg - Kalmar FF - avancemang till allsvenskan 1996
http://www.youtube.com/watch?v=faH_lZgxzS8

Anders Svensson vs Argentina
http://www.youtube.com/watch?v=rNoC01XRZXo

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 10 maj 2020 kl 13.32
Tack Daniel. Kul att se matcherna igen.

Här en till från 1997. Elfsborg - Halmstad BK.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 10 maj 2020 kl 21.22
NSÍ Runavíks guliganz har en geting som symbol, såg jag på deras facebooksida. Inte uppbyggligt för en vespofob.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 maj 2020 kl 13.20
Har Varbergsguliganerna köpt biljett till tåget?

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 11 maj 2020 kl 15.21
Tåget var fullbokat - av varbergare...

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 11 maj 2020 kl 18.40
RV 41 är igenproppad. Köer från Lassabackarondellen till avfarten mot Växjö...

Men vi kom på ett sätt att ta oss upp! Via Viskan med kanot... Frågan är om det finns biljetter kvar?

Har du koll på läget Vårgårda?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 maj 2020 kl 21.05
Jan-Ove>> Med tanke på att publiksiffran var 11 345 kom ni säkert in. Det var lite kylslaget, men spelet värmde.

Nykomlingar som Varberg brukar ju göra det bra i början, fast på Borås Arena räckte inte laget till.

Det kom att bli en enahanda historia, men för de gulsvarta supportrarna en rolig hisoria. För det var i stort sett spel mot ett mål från början till start. Frågan var inte om Elfsborg skulle vinna utan med hur mycket.

När domaren blåste för full tid stod det 5-0 på anslagstavlan. Faktum är att Tim kunde gjort som John Hedin och satt sig med fotograferna.

Jesper Karlsson hade julafton och gjorde tre mål. Lär bli svårt att behålla honom när fönstret öppnar.

Frick och Simon Olsson gjorde varsitt mål.

En övertygande seger och det börjar lukta guld.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 maj 2020 kl 21.29
Måste bli en skön kanottur nedströms för Varbergsguliganerna.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 11 maj 2020 kl 23.28
Tack Vårgårda! Nu börjar det lukta guld på allvar! Ingen var väl speciellt bekymrad för denna matchen som sådan, det kommer komma mer besvärliga matcher...

Det som oroar mig är att det bara blev 5-0! Är det Thelin som inte har förmågan att ge laget rätt instruktioner?

Även publiksiffran på drygt 11 000 oroar. Är det Tegnell som har förmågan att få en del att inse vilka instruktioner som gäller?


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 11 maj 2020 kl 23.31
Tåget Borås-Varberg 21.35 var förvånansvärt tomt, så vi lämnade kanoterna vid strandkanten och tog tåget längs Viskadalen hem. Helt gratis dessutom!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 12 maj 2020 kl 1.12
Jan-Ove>> Det gläder mig att ni slapp paddla hem. Som tur är i VG-Allsvenskan så existerar inte Covid-19.

Tyvärr finns detta virus i verkligheten, men förhoppningsvis blir det cupspel 1/6.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 12 maj 2020 kl 13.22
Sebastian Holmén har utsetts till säsongens spelare i Willem II. Det skriver BT. BT som fortsätter med att lista alla spelare som spelat i Elfsborg sedan 1997, kul serie. Idag C-F. Dessutom intervju med Kitten som är tränare i Sollentuna FK.

Eric Sjölin, Borås - onsdag 13 maj 2020 kl 13.25
Nu på fredag kör vi nästa studioprogram "fredagskväll med Elfsborg" där vi pratar om SM-guldet 2006. Martin Andersson, Stefan Ishizaki och Emir Bajrami gästar i studion, har ni frågor som vi borde ställa till gästerna? Skriva här eller maila mig eric.sjolin@elfsborg.se

Vi uppmanar verkligen alla Elfsborgare att swisha in stödbiljetter till nr 123 06 10 584. Just nu är alla medlemmar, stödbiljetter och annat som kommer in otroligt värdefullt för föreningen. Kolla även in de auktioner som ligger uppe.

Henrik Eliasson, Örebro - fredag 15 maj 2020 kl 22.20
VG-allsvenskan är i full gång, vi leder serien och ICA sladdar i botten. Och ändå är det helt tyst här. Asocial distansering?

Bo Andersson, Hässelby - lördag 16 maj 2020 kl 10.08
Hinner inte riktigt med VG-svenskan, för jag har full upp med Let’s Dance, där Anders Svensson nu är kvalificerad till semifinal.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 maj 2020 kl 14.44
Gårdagens sändning från IFE Elfsborg. Själv förbereder jag mig för mötet mot Örebro i VG-Allsvenskan.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 maj 2020 kl 17.16
Trots en kylig lördag kom det hela 13 898 personer till Borås Arena för att se matchen mot ÖSK. Uppenbart att folk gillar när Elfsborg toppar Allsvenskan(VG).

Elfsborg har ett statistiskt stabilt övertag gentemot ÖSK på hemmaplan och det fortsätter.

ÖSK försökte överraska Elfsborg genom att gå till attack från start. Första tio var det spel mot mot ett mål, Rönnings, men Tim stoppade elegant alla försök från ÖSK.

Elfsborg reste sig och började ta över. I den artonde minuten satte Jesper 1-0 efter ett kanonskott i högra krysset. Tio minuter senare tryckte Okumu in 2-0 på nick efter en hörna signerad Jesper Karlsson. Två minuter före halvtidsvilan satte Jesper sitt andra och matchens tredje mål efter en soloraid genom ÖSKs försvar där flera var på väg att köpa korv.

Andra halvlek blev en parad mot segern. ÖSK skapade inget farligt utan det var de gulsvarta som svärmade runt målet hos motståndarna.

Två mål noterades signerade Alm och Jesper Karlsson, den sistnämnde tråcklade in sitt hatrick från två meter.

2020 ser ut att bli ett guldår och Elfsborg lär även nosa på ett nytt publikrekord för säsongen om VG-Allsvenskan fortsätter som hittills.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 16 maj 2020 kl 18.57
Och Jesper Karlsson lär vinna skytteligan på runt 90 mål eftersom han gör hattrick i varje match á la Las Palmas!

Det är nästan så att man hoppas att VG-allsvenskan skulle vara för evigt!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 maj 2020 kl 19.28
Det är ju själva f-n att inte Dplay visar VG-Allsvenskan.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 16 maj 2020 kl 21.27
Det gör dom ju! Bakom en betalvägg...

Henrik Eliasson, Örebro - söndag 17 maj 2020 kl 13.51
Undrar om örebroarna kommer att förstå mina gliringar imorgon?

Kurt Nilsson, Skyttorp - måndag 18 maj 2020 kl 15.32
HMMMMM,jag måste ha en annan Tv än herr Odhström,Örebro vann med 4-0 och Elfsborg var totalt utspelade igen,klart sist utan några poäng----FAN--Vad det var bättre förr,då hängde man åtminstone kvar i allsvenskan-----

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 18 maj 2020 kl 15.55
Kurt>> Hahaha. Till och med Ior framstår som en obotlig optimist.

Har alltid tagit ut segern i förskott oavsett vilket lag vi mött/möter. Det betyder att jag åtminstone inte förlorat dubbelt.

Ser fram emot onsdagens bortamöte mot penningdopade ÖFK.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 maj 2020 kl 18.04
Fyra spelare är skadade i Elfsborg. Först Kaib med fotfraktur och operation. Nyförvärvet från ÖIS, Alexander Bernhardsson, har ett ömmande knä som inget vet vad det beror. Titthålsoperation och minst sex veckor rehab.

Samuel Holmén, har en ledbandsskada på insida fot. Holmén väntas bli borta fyra veckor. Anton Thorsson har en fotledsskada och har ett par veckor kvar innan skadan är läkt.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 19 maj 2020 kl 18.38
Tar du inte den fiktiva VG-allsvenskan lite väl långt nu Vårgårda?

Sådant händer ju bara inte i verkligheten, om det nu finns en verklighet...


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 19 maj 2020 kl 19.43
Fiktiva?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 maj 2020 kl 21.05
VG-Allsvenskan är så skön eftersom där finns inga virus. Där kan Elfsborg ta ut svängarna rejält.

Verkligheten är tristare. Det enda som händer nu är ju att spelare skadar sig, tråkigt, men tur i oturen är ju då att det inte är något spel.

VG-Allsvenskan tar nya tag imorgon kväll. Ser fram emot mötet med fiffellaget nummer 1, ÖFK. För mig är det en gåta att de fick behålla platsen i Allsvenskan. Detta baserat på att ÖFK presenterade intäkter från ett sponsoravtal med ”ett utländskt bolag” värt 15 miljoner kronor. Pengar som ingen sett röken av. Nåja i år åker de antingen ur eller konkar.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - onsdag 20 maj 2020 kl 20.32
En kvart kvar. Underläge 0-2 men snart gör Jesper Karlsson hattrick så vi kommer vinna med 3-2. Säkra källor från Las Palmas!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 20 maj 2020 kl 21.03
Återigen är Varberg ute och seglar, nåväl. Det är väl hemfärden längs Viskan som spökar.

En onsdag kväll i Östersund är ju inte gjord för supportrar från Borås. En handfull fanns dock på plats och de ångrade inte resan.

ÖFK är ju i djup kris inte bara finansiellt utan även spelmässigt och kämpar i botten med Blåvitt i VG-Allsvenskan.

Hemmalaget gjorde ett försök att ta takt i taktpinnen i början och hade ett bra chans efter tre minuter, men Tim sträckte ut sina två metrar och tippade ett skott till hörna, en hörna som blev resultatlös. Det var det enda som jämtarna skapade av farlighet i matchen.

Elfsborg däremot skapade massor av chanser och med lite bättre skärpa i avsluten hade det nog kunnat bli dubbelt så många mål som nu blev segerresultatet, 4-0 till de gulsvarta.

Först att notera sig i målprotokollet var Jesper Karlsson som i den tjugonde matchminuten sprang förbi mittbackarna efter en passning från Olsson och placerade bollen på rätt sida högerstolpen. Fem minuter senare blev han framspelare efter det att Väisinen nickade in en hörna från vänster. Jesper hade sedan ytterligare ett par klara chanser att göra fler mål, men oflyt och lite otur hindrade att det blev fler mål för JK denna kväll.

0-2 stod det på anslagstavlan efter 45 minuter.

Redan efter tre minuter i andra halvlek satte Per Frick 3-0 och med halvtimmen kvar punkterade inhoppande Ondrejka matchen genom att elegant placera ett skott i högerkrysset.

Elfsborg har nu ryckt i VG-Allsvenskan och har 7 poängs försprång till Gnaget.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - onsdag 20 maj 2020 kl 21.05
Phu... Seger 4-3 till slut! Vårgårdas Jesper-hattrick var ju väntat. Mindre väntat var ÖFK:s sena kvittering i den 92:a minuten. Som tur var blev både Thelin och Alm förbannade! Vilket gjorde att Alm nickade in segermålet sekunder före domaren blåste...

Nu leder vi (VG)-allsvenskan med nio(!) poäng! Enda hotet är väl kanske Norrköping? Eller om FHM beslutar att starta någon fiktiv allsvenska på riktigt...


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - onsdag 20 maj 2020 kl 21.50
Det är tur att vi delar samma uppfattning. Även om det skiljer en del...

Att Blåvitt ligger sist behöver vi ju inte ens en livlig fantasi för...


Krister Sandberg, Skoghall - onsdag 20 maj 2020 kl 23.32
Det kan inte vara lätt för den som ska rätta det fiktiva siffertipset...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 21 maj 2020 kl 18.33
Kanske kan det snart bli fotboll på riktigt igen. Svenska Fans skriver en artikel där Tegnell säger: "Hoppas hitta ett datum snart". Fast utan publik, tyvärr.

Först återstår dock två omgångar av VG-Allsvenskan.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 21 maj 2020 kl 22.09
Bara två? Hur räknar vi dem Vårgårda? På spanska eller halländska?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 21 maj 2020 kl 22.39
Om Allsvenskan startar i juni/juli så återstår bara två omgångar av VG-Allsvenskan, Helsingborg borta på söndag och så Kalmar hemma sista maj. Därefter ska det spelas virtuellt EM. Asi es.

Jan Artursson, Borås - fredag 22 maj 2020 kl 14.05
Ja vi får hoppas att det kan starta snart så att vi i alla fall får se matcher på TV. Vad gäller att få se Elfsborg på arenan börjar bli alltmer tveksam till att det överhuvudtaget blir möjligt under 2020. Tyvärr verkar det ju som att väldigt få fortfarande har haft smittan. Så att det i höst skulle gå att öppna för stora folksamlingar igen ser jag som ytterst osannolikt tyvärr.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 22 maj 2020 kl 14.56
Borussia Mönchengladbach sätter upp "pappskallar" på läktarna, och Århus satsar på virtuell publik.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 24 maj 2020 kl 9.30
Enligt säkra källor från Las Palmas kommer JK göra hattrick nere i Helsingborg i eftermiddag. Med det som utgångspunkt tror jag på seger 5-3!

Skriver du matchrapporten Vårgårda?


Bo Andersson, Hässelby - söndag 24 maj 2020 kl 11.22
Tyvärr åkte Anders Svensson ur Let’s Dance i fredags. Han har utvecklas från en tafatt dansamatör till en riktig showman. Hans avslutande nummer innehöll inte mindre än tre snurrfinter! Anders blev trea och lämnar tävlingen med flaggan i topp. Så nu kan jag ägna mig åt VG-svenskan till fullo. Hur går det? Leder vi? Blir JK skyttekung?

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 24 maj 2020 kl 11.28
I en intervju i GP idag berättar Marcus Allbäck att Elfsborg försökte värva honom när han flyttade hem från FC Köpenhamn 2008. Han valde dock att återvända till Öis.

Visst är det fantastiskt hur offensiv hela föreningen var ca 2005-2010! Vi låg ständigt och högg på de bästa svenska spelarna.

En helt annan sak som Allbäck säger handlar om fotbollsmarknaden efter corona (Han arbetar idag som spelaragent):

- Alla klubbar är hårt drabbade ekonomiskt och det kommer att få följder såklart. Lönerna kommer att bli mindre (sic), övergångssummorna likaså. Vi kommer att få se en skillnad där.

Viruset ställer till med mycket elände i världen, men om det dämpar pengahysterin inom fotbollen så är det ju åtminstone en positiv sak.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 24 maj 2020 kl 15.44
Jan-Ove. Matchrapport kommer vid halv 8. Det ser onekliglen bra ut inför matchen vid sundets pärla.

Bo A>> Vi leder VG-Allsvenskan med 7 poäng och JK leder skytteligan på 12 mål.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 24 maj 2020 kl 21.47
Trots regn och kylslaget väder hade omkring 600 guliganer tagit sig till Helsingborg för att se botten mot toppen och så tydligt det visades.

Elfsborg fortsatte sitt vägvinnande spel som presterats så här långt i VG-Allsvenskan och satte direkt de rödblå under press. Det tog bara åtta minuter för Elfsborg att ta ledningen. Per Frick satte till foten på ett snyggt inlägg från Simon Strand.

Tvåan kom bara tre minuter senare och nu var det Frick som nickade in ett inlägg från Strand.

Hönsgård var bara förnamnet på försvarsspelet som Helsingborg visade upp. Detta utnyttjade Jesper Karlsson i nittonde minuten när han elegant vrickade in 3-0 förbi målvakten, återigen på en passning från Simon Strand. Ett äkta Hat-tick i passningar, kanske kan vara något för Guiness rekordbok?

Halvtidsresultatet 4-0 till di Gule hade samme målskytt, JK.

Andra halvlek blev en besvikelse, något av en antiklimax. Hemmalaget ville, men kunde inte mer än tillfälligt skapa lite oreda i det stabila försvarsspelet. Elfsborg verkade kunna, men inte ville. Elfsborg spelade lugnt, men utan att glänsa och skapade inte mycket framåt. Inte förrän i näst sista minuten då Alm blev fälld i straffområdet och Samuel Holmèn klev fram och satte 5-0.


Kurt Nilsson, Skyttorp - måndag 25 maj 2020 kl 9.30
Elfsborg förlora åter igen på min Tv med 0-1 i sista minuten på straff ,Strand snubblar omkull en Helsingborgare och matchen är rökt, Usch i år blir det svårt att hänga kvar-----Inga mål framåt och målskillnad 0-23 ------------Hua ---Det var faktiskt bättre förr !!!

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 25 maj 2020 kl 20.56
Vad har du för TV Kurt?

Telefunken (tevefunkarente...)


Kurt Nilsson, Skyttorp - tisdag 26 maj 2020 kl 7.51
Jag har en BLAUPUNKT Paradmöbel från 1956 med en 17 tums Svartvit TV,kanske ligger felet där ??? Drömmer alltid om att få en glimt av 1965 års laget och Malmö matchen 1968 där John Hedin stod för en Bragd match ,kanske dyker det upp i min gamla TV-------------------

Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 26 maj 2020 kl 17.46
>Kurt: Kör du Volvo PV också, och äter raketost dagligen?

Kurt Nilsson, Skyttorp - onsdag 27 maj 2020 kl 11.19
Jag kör en gammal SAAB 90 från 1986 som gått 22,000 mil med två Elfsborgs klistermärken på Bakrutan sedan 1998---Raket ost var ingen favorit ,men i min källare har jag en Coca cola automat från 1956 ,en Varuautamat från 1949 och slutligen en Seeburg jukebox från 1954 fullproppad med Chuck Berry Elvis och andra 50 -tals hjältar----Fan,vad det var bättre förr !!!

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 28 maj 2020 kl 13.40
Bästa tiden att leva torde ha varit efter penicillinet men före rap-”musiken”. John Hedin återfinns i denna era.

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 28 maj 2020 kl 15.31
Bästa tiden att leva var mellan 2006 och 2012. Även åren 1936-1940 var väldigt bra.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 28 maj 2020 kl 16.38
ALLA ÅRETS MÅL I ALLSVENSKAN 1998 - 2019, fyra av dessa gjorda av Elfsborgare.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 28 maj 2020 kl 18.09
Härlig kavalkad! Visst var det efter Anders mål en reporter som ville testa om det bara var tur, så Anders fick tre försök att göra om volleyn. Lyckades på första!

Hasses mål såg jag på en pub på Söder fylld med Stockholmare. Härliga tider!

Trots allt blir jag lika glad varje gång jag ser Kennedys frisparksmål med tillhörande uppfångande av inkastad öl. Vilket slut på karriären. En av få spelare med riktigt klubbhjärta. Vem vill inte ha en sån profil i sitt lag.

Tack för ordet.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 28 maj 2020 kl 18.36
Kennedy var en profil och trogen Bajen och jag vill påstå att fånga ölen var väl så svårt som att sätta bollen.

Det är så många snygga mål, givetvis eftersom det är årets mål, så det är svårt att välja en favorit, Hasses, Anders, Johans eller Jespers? Vilket väljer man?


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 28 maj 2020 kl 19.36
Vågar man hoppas?

Eric Sjölin, Borås - fredag 29 maj 2020 kl 8.21
Ikväll sänds det fjärde "fredagskväll med IF Elfsborg" där vi rundar av historiken med en återblick till de nio raka Europaåren 07-15. Jon Jönsson, Daniel Mobaeck och Johan Karlsson gästar i studion och pratar minnen. Alla bidrag till föreningen är verkligen välkomna: Swisha dina stödbiljetter till: 123 06 10 584

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 29 maj 2020 kl 8.53
Jan-Ove: Japp, nu har klartecknet kommit. Om drygt två veckor kan vi slå oss ner på den digitala läktaren och njuta av premiären.

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 29 maj 2020 kl 9.09
Eller njuta förresten. Nu minns jag plötsligt: det är ju ångest man känner. Det har funnits mycket att vara rädd och orolig för i vår, men fotbollsångesten har man åtminstone sluppit.

Peter Olsson, Borås - fredag 29 maj 2020 kl 9.37
Kanske har den här frågan ställts tidigare, men jag har inte varit lika aktiv här eftersom det inte har funnits någon allsvenska. Men hur ställer sig Elfsborg till de som har köpt seriebiljetter nu när många matcher kommer spelas utan publik? Jag köper 3 seriebiljetter (mig själv och mina två söner). Kommer man få någon kompensation? Någon som vet?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 29 maj 2020 kl 16.19
Peter>>> IF Elfsborg kommer att inom de närmsta dagarna kontakta dig med seriebiljett 2020 med mer information. IFE.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 29 maj 2020 kl 16.45
Då blir sista matchen i VG-Allsvenska på söndag hemma mot Kalmar.

Den riktiga Allsvenskan drar sedan igång i juni. Är lite kluven, visst vill jag se Elfsborg spela, men hur kommer det att bli utan publik? Garanterat konstigt.

För klubbarna är det dock bra eftersom det blir inkomster från TV och sponsorer, inget från publiken, men utan inkomster blir det tufft.


Bo Andersson, Hässelby - fredag 29 maj 2020 kl 17.35
Den riktiga Allsvenskan drar sedan igång i juni. Är lite kluven, visst vill jag se Elfsborg spela, men hur kommer det att bli utan VG-svenskan? Garanterat konstigt.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - fredag 29 maj 2020 kl 21.57
Göteborg (b)
Hammarby (h)
Helsingborg (b)

De tre inledande omgångarna. I VG-svenskan hade vi vunnit med 5-0, 5-0 och 4-0. JK hade gjort nio av de 14 målen. Nu kan det bli något knepigare...


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 30 maj 2020 kl 10.26
IFK Göteborg kan väl inte behålla biljettpengarna nu när matchen spelas utan publik?!

Villkor, se "Inställd eller avbruten match".


Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 30 maj 2020 kl 10.51
Då vet vi att serien startar 14 juni mot Gråvitt borta på troligen Gamla Ullevi. Skönt att det börjar. Abstinensen har varit svår vill jag lova. Första hemmamatchen mot Hammarby någon dag senare inför tomma läktare. Det gillar jag inte. Då spricker min matchsvit som blev exakt 600 matcher. Hoppas att våran Eric Sjölin kan fixa till det. 14 dagar kvar att tippa premiäromgången. 25 har hittills tippat. 2019 var det 75 som tippade premiären. Toppåret är 2004 då 84 tippade premiären. Genomsnittet på premiäromgången på 23 år är 63,30 tippare. Sämsta året är från vårt första år 1997 då det var 35 tippare (dock inte jag). Kom igen gott folk o TIPPA.

Erik Nilsson, Linköping - lördag 30 maj 2020 kl 11.16
Snårigt för klubbarna att hantera redan köpta biljetter. Ekonomierna lär var extremt ansträngda.

Särskilt seriebiljetter. De är ju dyra och kanske köpta för en hel familj. Så ifall man inte ger kompensation eller återbetalning, vad innebär det för seriebiljettsförsäljning inför 2021 och vidare? Att köpa på förhand tappar helt sin charm om säljaren tar pengarna och drar till skogs.


Bo Andersson, Hässelby - lördag 30 maj 2020 kl 13.13
Häri ligger problemet. Elitfotbollen i Sverige ligger i gränslandet mellan affär och ideellt; underhållning och idrott. Spelare och ledare har löner långt över industririktmärket, samtidigt som klubben i sig inte genererar något överskott.

När Covid-19 stängde ute publiken i Övik var det få eller inga som begärde pengarna tillbaks. Tvärtom såldes det massor med soffbiljetter för att stödja MoDo, och för all del Björklöven och Timrå också. Något som aldrig skulle hända om Rolling Stones ställde in en consert. Soffbiljetter till Bo Kaspers? I don’t think so.

Så vad göra med säsongsbiljetterna? Än en gång blir det komplext, för det finns en legal sida och en känslomässig sida. Kanske kan klubben hävda ”act of God” (eftersom jag inte kan stava till fors majör). Samtidigt, som Erik skriver, vad innebär det för goodwill och framtiden om man inte betalar tillbaks? Finns det pengar att betala tillbaks? Och ska man gynna en högt betald spelare på bekostnad av en person med små resurser som lyckats skrapa ihop till en seriebiljett?

Jag är uppriktigt glad att jag slipper ta beslut i frågan, men hoppas att det kan komma fram en rad olika kreativa lösningar, inte minst från de eminenta skribenterna på VG.

Tack för ordet.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 30 maj 2020 kl 13.28
Intressant diskussion om köpta biljett ska återbetals eller inte.

Jag tror att Elfsborg måste erbjuda alla på kompensation för uteblivna matcher för att behålla sitt goda namn.

Att sedan Elfsborg uppmuntrar folk till att skänka pengarna är lika givet. För en supporter med hyfsat gott ställt är det ju möjligt att avstå säg halva värdet om spel utan publik gäller till i höst. En supporter däremot med knal ekonomi och som gnetat och sparat för att få ihop pengarna har kanske svårare att skänka något.

Ett alternativ är väl att klubbben erbjuder rabatt på nästa års säsongsbiljetter till ett värde motsvarande antalet matcher som man inte fått gå på.

Ett annat alternativ är väl att Elfsborg gör upp med Dplay om att de med säsongsbiljett får kolla "gratis" på de matcher som spelas utan publik.


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 30 maj 2020 kl 13.47
Om jag hade köpt biljetter till en hemmamatch skulle jag inte begära pengarna tillbaka, med tanke på rådande situation, men nu hamnar ju pengarna 6 mil västerut.

Däremot har jag full förståelse för att inte alla kan eller vill göra så, i synnerhet när det gäller säsongskort - då handlar det ju om lite mera pengar.


Roland Dellton, Lerum - lördag 30 maj 2020 kl 14.00
Fråga till redaktören: Hur blir det med VG-tipset? Sista tipsdag blir väl för första omgången runt 14/6? Nu står 4/4. Blir det omtippning för de som tippat allt, för vi vet väl inte hur omgångarna kommer att se ut?

Lars Alexandersson, Linköping - lördag 30 maj 2020 kl 16.22
I ytterligare någon vecka kan man tippa alla omgångar, oavsett vilket datum som står inom parentes. När spelschemat klarnar återgår vi till normalläge.

Jag tror inte att omgångarnas sammansättning (eller inbördes ordning) kommer att ändras, men om så skulle ske får vi lösa det då.


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 30 maj 2020 kl 16.44
Nu ser jag att man har ändrat omgångarnas sammansättning. Varför?!

Vi får alltså räkna med en omstart av siffertipset. Tippa tabellen så länge!


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 30 maj 2020 kl 17.29
Eftersom man alltså har ändrat matchsammansättningen i omgångarna () blir konsekvensen att
alla måste tippa om siffertipset.
Tipssidan

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 30 maj 2020 kl 17.53
Börja om från början. Tre omgångar nu tippade av två stycken. Tipssidan.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 30 maj 2020 kl 18.33
Tre omgångar tippade nu av två stycken?

Vårgårda - vi snackar allvar nu! Inte VG-svenskan...


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 30 maj 2020 kl 18.47
Jan-Ove>> Nu är vi fyra som tippat de tre första omgångarna.

VG-Allsvenskan avslutas imorgon och jag ser fram mot mötet med Kalmar.


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 30 maj 2020 kl 18.52
Bänkas Jesper Karlsson mot Kalmar, tro? Han gjorde ju bara två mål senast.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 30 maj 2020 kl 19.00
Lars>>> Enligt mycket säkra källor kommer Jesper spela imorgon.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 31 maj 2020 kl 14.41
Rykten gör gällande att:

http://nxt.bt.se/sport/rykte-premier-leagueklubb-vill-ha-elfsborgsstjarna


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 31 maj 2020 kl 15.17
Okumu på väg bort i sommar? Newcastle sägs erbjuda 500 000 pund enligt BT. Ytterligare tre lag sägs jaga, Lille, Wolfsburg och Feyenoord.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 31 maj 2020 kl 18.28
Tårta-på-tårta inlägg, Odhström...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 31 maj 2020 kl 19.05
CvZ>>> Jag bara gjorde det lättare med en länk och la till lite information för de som inte är prenumeranter. Inget annat.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 31 maj 2020 kl 19.55
Oroväckande tyst om matchen mot KFF! Förlorade vi Vårgårda?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 31 maj 2020 kl 20.06
Jan-Ove>> Matchstart förskjuten på grund av den stora publiken. 15 324! Matchrapport kommer.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 31 maj 2020 kl 20.26
Sista omgången i VG-allsvenskan blev något alldeles i hästväg. Storpublik och strålande väder. Den stora publiken fick se ett Elfsborg som var ystra som kor på vårsläpp. De skuttade, hoppade, nickade, passade, dribblade och framförallt sköt som kanonjärer.

Första målet noterades Per Frick för, ett skott från tio meter som fick nätet att fladdra ordentligt, detta var i sjätte matchminuten.

Kalmar försökte svara och lyckades skapa en rikigt bra farlighet som Rönning och Okumu med gemensamma ansträngningar lyckades stoppa på från mållinjen.

Denna attack sporrade de gulsvarta att ta nya tag. I tionde minuten satte Jesper Karlsson 2-0 på en kanon från strax utanför straffområdet, ett mål som påminde en del om årets mål förra säsongen.

Med en halvtimme spelad var det dags för Jesper att sätta sitt andra och Elfsborgs tredje mål. Denna gång på en språngnick på en passning från Simon Olsson. Det blev också ställningen i paus

Elfsborg startade andra halvlek i ett lika högt tempo som i första. Mittfältarna briljerade med ett snabbt och teknisk passningsspel som fick den stora hemmapubliken att jubla. Ett jubel som växte till ett tordön när Leo Väisinen sattte skallen till på en hörna och 4-0 var ett faktum i den sextiotredje matchminuten.

Simon Olsson visade att han har en känslig fot som inte bara levererar millimeterpassningar utan även till att skjuta. Synd att det sker så sällan. Nåväl, med tio minuter kvar satte Simon 5-0 på en frispark från 25 meter. Bollen skruvade sig runt muren och Kalmars målvakt var chanslös.

Det är bara att lyfta på kepsen och tacka för Elfsborgs uppvisning och till en välförtjänt serieseger i VG-Allsvenskan.

Jag hoppas att denna spelglädje lever kvar när den riktiga Allsvenskna startar om två veckor. Då kommer Blåvitt att få det hett om öronen. Har tippat 0-3.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 31 maj 2020 kl 21.27
Det börjar röra på sig på Tipssidan. 27 stycken har tippat sluttabell och 9,6,7 har tippat de tre första omgångarna. Kjell T>> Har du missat omgång 2.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 1 juni 2020 kl 9.41
Oroväckande tyst om matchen mot KFF! Förlorade vi Vårgårda?

Bo Andersson, Hässelby - måndag 1 juni 2020 kl 10.29
Nej, vi har inte förlorat Vårgårda. Han är kvar.

Hans Josefsson, Storvreta - måndag 1 juni 2020 kl 11.13
Jag tackar Vårgårda, Varberg och Skyttorp för initierade rapporter från matcherna i april och maj. Det enda som saknas nu är info om tabelläget, inklusive antal poäng och målskillnad. Kan ni bistå?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 juni 2020 kl 14.26
Elfsborg 11 10 1 0 40-4 34 så blev segerraden i VG-Allsvenskan.

Jesper Karlsson 19 mål, Per Frick 8, Simon Olsson 4, Alm 3, Väsinen 3, Okumu och Samuel Holmén 2, Ondrejka och Ndione 1 var.

Sist i tabellen hamnade Blåvitt 11 1 2 8 9 - 39 5.

Tipssidan. Antalet tippare ökar. Tabelltips 31, siffertips, 18, 14, 14.


Bo Andersson, Hässelby - måndag 1 juni 2020 kl 16.59
IFE var så duktiga att dom fick 34 poäng av 33 möjliga.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 juni 2020 kl 17.14
Bo>> Det var två bonuspoäng. Nej det var helt enkelt ett slarvfel. 32 poäng ska det ju vara, ber om ursäkt.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 1 juni 2020 kl 17.17
Eller 31.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 1 juni 2020 kl 17.19
Du får nog be om ursäkt en gång till Vårgårda... 10 segrar och en oavgjord blir i min värld 31 poäng.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 1 juni 2020 kl 17.24
Det är ju skit också! Hade inte Hammarby kvitterat på övertid i den där matchen, den andra, hade segersviten varit intakt.

Utan Las Palmas hade vi inte vunnit så övertygande som vi gjorde. Och att Blåvitt kom sist, den såg vi alla komma!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 juni 2020 kl 17.27
Blir till att göra en kennel eller två. Kortslutningen är total.

Nåväl segerraden var ju korrekt 10 segrar och en oavgjord. Det är då lika med, nu känner jag mig som Martin Ljung i Guben i låddan, nä, jag törs inte skriva.


Roland Dellton, Lerum - måndag 1 juni 2020 kl 20.57
Vårgårda-ta en öl till

Roland Dellton, Lerum - måndag 1 juni 2020 kl 20.59
Från nät-BT ikväll: Ett gulsvart mardrömsbesked: Sivert Heltne Nilsen, 28, tvingas till akut knäoperation.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 juni 2020 kl 23.36
Tack Roland, tog två.

Snacka om att Elfsborg åkt på en käftsmäll. Sivert Heltne Nilsen. "Det var under lördagens helplansträning elva mot elva som olyckan var framme. Heltne Nilsen försökte sparka loss bollen under Deniz Hümmets fot varpå vänster knä reagerade starkt."

"Elfsborgs manager Jimmy Thelin får nu med största sannolikhet klara sig utan sin nyvalde kapten och nyckelspelare under allsvenskans tre, fyra första veckor."

"Andra får kliva fram och ta mark helt enkelt, och jag litar fullt till engagemanget vi har i truppen, säger Thelin."


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 2 juni 2020 kl 11.54
Så är då VG-svenskan över och vill tacka alla skribenter som rapporterat resultat och matchanalyser. Att vissa resultat skiljer sig åt är inte fake news utan snarare alternativa fakta.

Nu är det bara att hoppas att spelarna, efter detta sprakande fyrverkeri, klarar av att återgå till den Allsvenska lunken.


Erik Nilsson, Linköping - tisdag 2 juni 2020 kl 12.40
Nu börjar det ju se lite skralt ut på mittfältet. För visst var Holmén skadad också? Kanske inte heller med på premiären.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 juni 2020 kl 16.14
Med tanke på det ekonomiska läget är det väl inte troligt att Elfsborg värvar en ersättare til Nielsen, men det finns ju möjlighet eftersom fönstret är öppet från 31 maj till den 13 juni.

Enligt mig var Nielsen nyckeln till den uppryckning som skedde sedan under hösten.

Frågan är om vi har någon i de egna leden som skulle ta hans plats. Kanske Okumu, Väisinen eller Holst? Någon andra förslag?

Antalet som deltar och tippar på Tipssidan ökar sakta men säkert. Tabelltips, 32. Siffertips, 22,16,16.


Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 2 juni 2020 kl 19.27
Då vet vi att Blovitt borta är söndag 14 juni kl 14.30. 5 matcher på söndagen o 3 matcher på måndagen 15 juni. Eftersom 1 match på söndagen börjar redan 1200 och fram till dess är alla välkomna att tippa.

Svante Lindell, Skummeslövsstrand - tisdag 2 juni 2020 kl 19.29
Datum och tid för de tre inledande omgångarna klara enligt Expressen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 3 juni 2020 kl 9.58
Med bara elva dagar kvar börjar det bli dags att tippa, både siffertips och tabell.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 3 juni 2020 kl 16.08
Glädjande nyheter trots allt.

IFE. "Efter en lyckad operation tidigare i veckan kan nu vår läkare Mathilda Lundblad ge en uppdatering gällande vår norska mittfältare.

”Sivert skadade menisken under fredagens träning. Han opererades igår och det gick väldigt bra. Han kommer vara tillbaka om bara några veckor.” – Mathilda."

Mycket liten aktivitet på tipssidan.


Magnus Andersson Neumann, Borås - onsdag 3 juni 2020 kl 18.33
Skönt! Sivert har verkligen blivit en nyckelspelare!

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 4 juni 2020 kl 8.34
Lite om skaderiskerna med den allsvenska starten och intervju med Matilda Lundblad i DN. Tyvärr troligen betalartikel.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 4 juni 2020 kl 8.36
Också en quiz om Elfsborg i samma DN.

Lenny Engström, Länghem - torsdag 4 juni 2020 kl 9.22
Jag fick 10 rätt på DN quiz

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 4 juni 2020 kl 11.01
Tack för länken Bo Andersson. 10 av 10.

Tipssidan är ännu inte överbelastad. 35 tabelltips, 25,19,19 siffertips.


Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 4 juni 2020 kl 13.06
Jag SKÄMS bara 8 rätt. TÄNK TIPPA. 10 av de som tippade tidigt har ännu inte tippat.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 4 juni 2020 kl 16.56
Jag fick 9 rätt (missade året då Thomas Ahlström vann skytteligan).

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 4 juni 2020 kl 17.23
Och hur gick quizen för mig? I invoke my 5th amendment rights to remain silent in order to avoid self-incrimination.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 4 juni 2020 kl 17.31
Elfsborg lovar betala tillbaka pengar till de seriebiljettsinnehavare som så vill. IFE. Varje inställd match ger 1/15-del av priset tillbaka.

Givetvis hoppas IFE att de flesta väljer alternativ 1:

"Jag väljer att stötta IF Elfsborg och kommer inte begära någon återbetalning. IF Elfsborg är oerhört tacksamma för alla som väljer det här alternativet. Vi hoppas att många ger sitt stöd genom den tuffa tid som väntar. Fyll i dina uppgifter nedan och du väljer att stå kvar vid din seriebiljett 2020."


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 4 juni 2020 kl 18.43
Jag tar på mig samma kudde som Bertil...

8 rätt och de felande svaren var 1926 - 1936, när vi gjorde allsvensk debut? Försvarar mig med att jag knappt var född...

Andra felet var en påföljd av första - hur många allsvenska säsonger

Är det någon annan som saknar VG-svenskan? Det var på den tiden vi vann i parti och minut. Om ni minns...


Roland Dellton, Lerum - fredag 5 juni 2020 kl 17.41
Elfsborgs motståndare i omgångarna 4-6: Örebro (h), Norrköping (b), Malmö (h). Datum och tid ej fastställda.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 juni 2020 kl 22.05
Nu finns det tre nya omgångar att Tippa.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 6 juni 2020 kl 11.37
Spelarbetyg på Elfsborg i Expressen Premium.

En spelare får 5 getingar (Johan Larsson) och två spelare får fyra getingar (Sivert och JK).


Läs nya (från 6/6 kl 12.06) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!