VG debatt - inlägg sedan 20/3 kl 0.00


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 20 mars 2020 kl 16.03
Elfsborgshjälpen.

Bitar ur texten. :"Härliga Elfsborgare! I dessa tider är det viktigt att vi visar solidaritet och medmänsklighet, att vi står enade och tillsammans hjälper varandra. Lika viktigt är det att vi sprider glädje och framtidstro i en tid av stor ovisshet och osäkerhet."

"IF Elfsborg med kanslipersonal, ledare och spelare som bedriver egenträning just nu står till samhällets förfogande och är beredda att hjälpa till. Har du/ni idéer om vad vi kan bidra med, är du privatperson och tillhör riskgruppen, känner du någon som behöver hjälp eller driver du ett företag i regionen och är i behov av hjälp?

Alla tips och förfrågningar är välkomna och vi gör vad vi kan för att hjälpa till. Mejla elfsborgshjalpen@elfsborg.se"


Bo Andersson, Hässelby - fredag 20 mars 2020 kl 19.27
Bra igen av IFE.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 23 mars 2020 kl 15.56
Tur att vi har ett damlag så det blir lite fotboll. 14-0.

Jimmy Thelin, IF Elfsborg:

"Fotbollen bygger framförallt på gemenskap. Den samlar en gemensam kraft och kan ena många människor mot samma mål. Under en normal säsong så enas vi under den här tiden för att kämpa i Allsvenskan.

Nu är en annan tid som ändå kan stärka våra band. Nu enas vi som medmänniskor för att ge tröst till de som är oroliga, stötta de som behöver hjälp, värna om riskgrupper och bidra till att vi som samhälle klarar av påfrestningarna.

Vi har experter som ger oss råd hur vi ska se efter oss själva och våra medmänniskor. Så låt oss göra det med enad kraft! Också när människor sitter i karantän eller isolerade så finns vi där för varandra. Vi är IF Elfsborg och en del av samhället – så låt oss nu hjälpas åt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 23 mars 2020 kl 16.04
Nu när det inte finns herrfotboll och damerna vidare i DM, borde inte IF Elfsborg fixa sändning om nästa match blir av? Jag är beredd att pröjsa 50 kronor.

Vi är nu 8 som tippat alla 30 omgångar av Siffertipset.


Conny Johansson, Brämhult - måndag 23 mars 2020 kl 17.32
Elfsborg sänker lönerna, både för spelarna, ledarna och kanslipersonalen.

Christofer Wärnlöf, Vedum - måndag 23 mars 2020 kl 18.52
...föregår spelarna med gott exempel ska även jag skänka pengar och bidra till Elfsborgs ekonomi.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 24 mars 2020 kl 9.39
Lite lustigt att det är herrarnas tabell man ser vid sidan av damfotbollsnyheten. Men det blir väl ordnat så fort serierna startar på allvar.

Isak Edén, Göteborg - tisdag 24 mars 2020 kl 15.06
Varje medlem räknas - Tillsammans för IF Elfsborg! Under måndagen berättade IF Elfsborg att samtliga spelare och anställda i föreningen sänker sina löner för att bidra till nuvarande situation. Nu är det dags för oss supportrar att ställa upp! Vi i Guliganerna lanserar därför idag en kampanj som siktar på att i första hand slå föreningens medlemsrekord!

Bli medlem, sprid i sociala medier under #ViTillsammans, lägg upp en bild på medlemskortet och prata med alla du känner!

Nu tar vi oss ur den här krisen tillsammans och kommer ut som en starkare förening såväl på kort som långsikt. Vi tillsammans!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 24 mars 2020 kl 16.39
Bra initiativ av Guliganerna Bli medlem. Det uppskattas av Elfsborg.

Jag är medlem sedan slutet av 70-talet och hoppas att fler nu passar på. Det är dags att visa sitt gula hjärta.


Eric Sjölin, Borås - tisdag 24 mars 2020 kl 17.23
Fantastiskt att se hur det ramlar in nya medlemmar hela tiden efter Guliganernas uppmaning. Vi passerar snart 2000-strecket efter bara några timmar!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 24 mars 2020 kl 17.33
Eric>>> Varför inte publicera en stapel, som vid biljettförsäljning, på hemsidan som visar hur många medlemmar vi är? Tror nog att det i nuvarande läge kan trigga fler att bli medlemmar.

Eric Sjölin, Borås - tisdag 24 mars 2020 kl 17.45
Absolut, Guliganerna ha en stapel som uppdateras kontinuerligt. Den kan användas här med.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 24 mars 2020 kl 18.05
Ännu ingen uppdatering på Guliganernas sida. Fortfarande 1950 medlemmar.

Här är direktlänk till var man anmäler sig: Medlem i IF Elfsborg 2020. Nog borde vi kunna nå 4 000 medlemmar, eller?


Conny Johansson, Brämhult - tisdag 24 mars 2020 kl 18.08
Har hörsammat medlemsuppmaningen, nu är även hustrun medlem !

Eric Sjölin, Borås - tisdag 24 mars 2020 kl 18.29
Härligt Conny!

Otrolig respons bland alla gula. Över 55 nya medlemmar bara idag, löser vi 100 innan midnatt? Jag sitter uppe och uppdaterar med nöje!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 24 mars 2020 kl 19.42
Över 2000 medlemmar och fler blir vi.

Fler blir det också som tippat alla 30 omgångar av Siffertipset, nu är vi 9.


Eric Sjölin, Borås - tisdag 24 mars 2020 kl 20.23
Lennart, v hinner inte riktigt med att uppdatera överallt, staplarna i sociala medier är uppdaterade. 84 nya medlemmar nu bara idag! Härligt!

Roland Dellton, Lerum - tisdag 24 mars 2020 kl 20.33
Borde inte föreningens OFFICIELLA hemsida vara först???

Eric Sjölin, Borås - tisdag 24 mars 2020 kl 21.55
Roland, ja, visst bör vi lösa en medlemsstapel på elfsborg.se. Jag kollar på det.

Ett stort tack till alla er som är engagerade och bidrar till IF Elfsborg. Nu klev vi precis över 100 nya medlemmar idag.

Eric Sjölin, Borås - onsdag 25 mars 2020 kl 11.08
Med risk för att bli lite enformig i mina uppdateringar här. Tack till alla som bidrar med att bli medlemmar, i den här takten går vi snart över 200 nya bara sedan kampanjstart! Alla insatser som hjälper oss att slå rekordet är välkomna!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 25 mars 2020 kl 11.09
Bra start. 150 nya medlemmar, totalt 2 100!

Hans Reichel, Alingsås - torsdag 26 mars 2020 kl 0.11
Hej, vore det inte bättre att uppmana våra läsare, medlemmar och övriga att köpa seriebiljetter istället? De är ju mycket större summor som Elfsborg behöver nu i väntan på seriestart. Köp helst sttbiljetter då, de kostar 3600 kr st. Naturligtvis skall vi lösa medlemsavgift också men dessa utgör ju småpengar i jämförelse med seriebiljetter. Hur många sådana är hittills sålda?

Eric Sjölin, Borås - torsdag 26 mars 2020 kl 9.35
Hans, det är otroligt kul och viktigt att det finns ett stort engagemang hos många supportrar att bidra. Föreningen arbetar paralellt med flera satsningar för att bidra i samhället/skära kostnader/säkra intäkter. Det är mer grejer på gång som släpps inom kort. Den aktuella medlemssatsningen är i första hand ett initiativ startat av Guliganerna som IFE gärna förmedlar. Medlemskapet är en ekonomisk intäkt med ett stakt symbolvärde.

Seriebiljetter är en viktig intäkt som vi självklart vill fortsätta att lyfta och det lär bli ännu mer aktuellt när vi har ett konkret startdatum för när matcherna drar igång.

Gert Rehn, Göteborg - torsdag 26 mars 2020 kl 10.20
Eric S. Många bra saker på gång för att klara klubben under denna svåra tid. Inte minst spelarnas och de anställdas beslut att gå ner i lön var starkt. Jag som redan är medlem och har köpt årets seriebiljetter funderade på ett annat förslag som du/ni kanske kan diskutera.
Kan klubben öppna en möjlighet så att man enkelt skulle kunna swisha in pengar man vill skänka? Beloppen skulle kunna bokföras på ett konto som man kan kalla "Medlemsgåvor". Swishmumret kan läggas in på hemsidan. Vad säger klubben om detta förslag?

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 26 mars 2020 kl 12.03
Flera elitklubbar permitterar sina spelare. Blir intressant att se om även Elfsborg gör det framöver. Den ekonomiska verkligheten för fotbollsspelare och fotbollsklubbar kan vara på väg att förändras för lång tid framåt. Många stora klubbar i Europa är högt skuldsatta. Och i Sverige går väl alla klubbar minus på driften och hankar sig fram tack vare spelarförsäljningar - men vem ska köpa nu?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 26 mars 2020 kl 12.05
Gert>>>> Ett förslag att stötta Elfsborg är att du (och alla andra givetvis) kan ju beställa nya matchtröjan till dig, övriga familjen, vänner osv. Antar att varje tröja ger 2-300 i vinst till klubben.

För två timmar sedan passerade vi 300 nya medlemmar.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 26 mars 2020 kl 12.16
Det kommer bli intressant framöver, helt klart. Jag ser beundransvärt på Elfsborgshjälpen och den självklarhet som personal och spelartrupp har framträtt med de senaste två veckorna.
På något vis känner jag en tro och hoppfullhet kring situationen. Vi har haft tunga år och en Coronakris är inget som ska sätta käpparna i hjulen på den förändringsresa föreningen är inne i.

Jag tror nog föreningar som Hammarby och AIK är ännu mer rädda. Båda föreningarna har en hög kostnadskostym med beräknat höga intäkter på publiksida.

Till viss del tror jag att vår förening har fått lära sig att tänka annorlunda de senaste åren - och det kommer vi dra nytta av nu, även om det kan bli oerhört tufft.

Det jobbigaste har nog inte nått oss än och det kommer bli tuffa månader och år. Där vi antagligen kommer se att IF Elfsborgs problem blir små i jämförelse med andra samhällsproblem. Att IF Elfsborg permitterar personal är nog ett väldigt troligt scenario där kanske inte ens det är slutet av alla åtgärder som behöver göras.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 26 mars 2020 kl 12.20
Jag vill förresten passa på att hylla en person som har fått mycket skit de senaste åren, nämligen Samuel Holmén.

Visst, som spelare var vi många som hoppades att han skulle dominera Allsvenskan. Han har också fått klä skott får mycket av de dåliga resultaten.

Men varje gång han uttalar sig blir jag stolt. Han är också med varje gång det är ett Vi Tillsammans-initiatv, nu senast var han med och packade upp varor på City Sparköp så att den andra personalen kunde fixa utkörning till bl.a pensionärer.

Vi Tillsammans och samhällsinitiativen är något vi är bra på inom IF Elfsborg. Jag tror inte det är en självklarhet för alla i spelartruppen att ställa upp där, men det känns som Samuel Holmén gärna tar det ansvaret.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 26 mars 2020 kl 14.03
Mattias Özgun lånas ut till Akropolis, i division 1, säsongen ut. "Greklaget" Akropolis är inget dåligt lag, kom tvåa ifjol och i kvalet till Superettan blev det två oavgjorda mot IK Frej. Frej klarade sig kvar tack vare fler gjorda mål på bortaplan.

Özgun var ju utlånad ifjol till Degerfors, men hade problem med mycket skador. Jag hoppas han blir hel och frisk i år och utvecklas så att han nästa år kan spela allsvenskt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 26 mars 2020 kl 14.09
Ett stort fel om Akropolis, det var ju 2015 som de förlorade kvalet. 2019 vann de division 1, med 75 av 90 möjliga poäng och spelar i år i Superetttan.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 27 mars 2020 kl 12.41
33 minuter Jesper Karlsson från 2019.

Herman Thorell, Dalsjöfors - fredag 27 mars 2020 kl 13.25
Fan vad gött att vi fortfarande har kvar Jesper i klubben. Tar han ett steg till i utvecklingen så är han utan tvekan landslagsmässig (och då förlorad för klubben, dessvärre).

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 27 mars 2020 kl 15.11
Andra halvan av 2019, förmodar jag.

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 27 mars 2020 kl 16.19
Herman, jag skulle inte ta något för givet under den här säsongen. Om Allsvenskan inte kommer igång i sommar, eller om den kommer igång men utan publik, kan klubbar behöva säga upp alla spelarkontrakt för att överleva. Ett annat alternativ är att det inte blir något spel alls, och då kan det ju kvitta vilka vi har i truppen. Vi lär få se många oväntade händelser under 2020 och 2021, även inom fotbollen.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 28 mars 2020 kl 7.44
Min klubb IF Elfsborg är föregångare för många andra klubbar med ett fint socialt arbete. Guliganerna jobbar hårt för att vi skall bli fler medlemmar och plus 200 på 2 dagar. Vart skall detta sluta ? Mot 3000 borde vara ett högst rimligt mål. Anser att fler skall köpa seriebiljetter ¨å det ger mycket mer pengar till IFE. (10 nya = 1 seriebiljett på sitt plats). Hittills har 21 st tippat premiäromgången. När denna blir är mycket oklart. Tror själv att det dröjer till 1 juli. Av de 21 som tippat premiäromgången så har vi faktiskt 1 nykomling som hälsas välkommen. Han heter Johan Thulin och han är nummer 341 sedan starten. Gud vad jag saknar all idrott just nu men framförallt allsvenskan.

Eric Sjölin, Borås - lördag 28 mars 2020 kl 10.47
Uppdatering, över 400 medlemmar sedan i tisdags. Bland de som kommer in har vi b.la. medlemmar ifrån Finland, Norge, Danmark och Italien. Otroligt kul att många som redan är befintliga medlemmar lägger till en eller flera familjemedlemmar. Nu jobbar vi in de 250 som är kvar till målet!

Conny Johansson, Brämhult - lördag 28 mars 2020 kl 12.09
En fråga om coronaviruset och folksamlingar på 50 personer . Tänker på U21 matchen mot ÖIS 31/3 , räknas spelartrupperna in i samlingen eller är det bara publiken ? Blir matchen av eller är den redan inställd , någon som vet . Kanske Erik kan reda ut !

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 29 mars 2020 kl 10.54
Finns det någon sammanställning av vilka böcker som har getts ut om Elfsborg genom åren, och hur man - om alls - kan få tag i dem fortfarande? Någon som vet? Mikael Häggström, t.ex., du brukar ju ha bra koll!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 29 mars 2020 kl 12.05
Lars A>>> En som borde ha bra koll är Torbjörn Lindeberg. Han forskar om Elfsborg, sitter i stadsarkivet och letar om allt som står skrivet om Elfsborg. Ett exempel. När BT skrev om vilka landslag som Elfsborg mött var det Tåbben som stod för uppgifterna.

Eric Sjölin, Borås - söndag 29 mars 2020 kl 19.46
Conny, vi lär gå ut med någon generell riktlinje kring vad som gäller vid de matcher som spelas.

Vi närmar oss 500 nya medlemmar och 2450 totalt. Riktigt, riktigt bra!

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 30 mars 2020 kl 9.37
Conny,
Tommy Jingfors som är fritidsförvaltningens chef på Borås Stad uttalade sig i helgens BT kring detta. Vid idrottsevenemang så räknas inte utövarna till siffran. Sedan är det ju inte självklart att evenemang anordnas ändå

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 30 mars 2020 kl 12.15
Helsingborgs existens är hotad. Normalt sett skulle jag ha skrattat skadeglatt åt denna sällsynt misskötta förening, men nu håller jag inne med skrattet. Det är troligtvis bara första klubben av många som hamnar i akut kris. Samhället lär ju heller inte vilja gå in med stora pengar för att stötta proffsklubbar som dem i Allsvenskan. (Och bör inte heller göra det, om ni frågar mig - det finns viktigare saker att lägga skattepengar på just nu.)

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 30 mars 2020 kl 15.36
Det som förvånade mig mest med HeIF var att dom hade budgeterat med EM-pengar för Granqvist.
Om inte Corona låg i vägen - så hade en skada kunnat skada den där ekonomin.

Eric Sjölin, Borås - tisdag 31 mars 2020 kl 16.18
Inom kort har ni/vi supportrar bidragit med 600 nya medlemmar till föreningen på en vecka. I skrivande stund är det 75 kvar till målet.

Läs nya (från 1/4 kl 9.09) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!