VG debatt - inlägg sedan 15/2 kl 0.03


Fredrik Persson, Järna - lördag 15 februari 2020 kl 7.53
Finns ett 3 min sammandrag här: http://www.dplay.se/program/forsasong-2020

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 15 februari 2020 kl 10.09
Snygga mål, men 4-0 var solklar offside.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 15 februari 2020 kl 10.38
Kanske offside, men inte solklar. Kolla på ruta 2:37 och spelare nummer 16 verkar stå i linje.

Jonas Claesson, Bottnaryd - lördag 15 februari 2020 kl 11.06
Saknar gnället på forat....

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 15 februari 2020 kl 12.00
Andreas Tranlöv har motionerat till årsmötet om att Elfsborg ska arbeta emot införandet av VAR i svensk fotboll, det skriver Nummer8.

En motion som förtjänar allt stöd.


Peter Olsson, Borås - lördag 15 februari 2020 kl 12.51
Där är jag i helt motsatt åsikt. VAR är bra. Ett mål som är offside skall inte bli ett mål för att det mänskliga ögat missade det. Jag förstår att det fortfarande tas felbeslut även med VAR, men de är färre. Jag är för.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 15 februari 2020 kl 13.44
Domare är mänskliga liksom spelare och alla gör misstag, men att fördröja spelet är inte värt det. Om något nytt ska införas så är det en domarpanel som i efterhand dömer fuskande spelare så att de stängs av. Det beövs.

Gert Björnalm, Borås - lördag 15 februari 2020 kl 13.49
Jonas - vad har hänt? Elfsborg vinner med 4-0 och du föreslår inte att klubben ska skriva livstidskontrakt med Thelin? Jag är chockad.

Nej, det är svårt att gnälla just nu. På ett sätt svårt att dra växlar av en tidig träningsmatch, men visst såg det riktigt trevligt ut. Jag gillade hur man växlade mycket mellan att ta sig fram centralt och via kanterna. Jag gillade det jag såg av Simon Olsson, har nog aldrig sett honom så offensiv tidigare, och det såg väldigt spännande ut. Men han var lika ofta tillbaka och jobbade. Mycket platsbyten, Sivert följde ofta med upp, och Kaib såg väldigt het ut. Jesper såg ut att ha behållit höstkvalitén. Men som sagt, kanske för tidigt än för att dra alltför stora växlar.

Men det var i alla fall väldigt kul att se, och det ger en förhoppning om att det finns stora kvalitéer i laget. Även om jag fortfarande tror att det kan komma att gå lite upp och ner under säsongen. Dvs jag tror mer på en bra högstanivå än på en jämn lägstanivå.


Jonas Claesson, Bottnaryd - lördag 15 februari 2020 kl 22.30
Jag är helt för kritik, när kritiken inte bedrivs med pöbelmentalitet och kassa argument. Att ropa/skriva avgå i vart och vartannat inlägg tycker jag inte är en vettig form att bedriva kampanj.

Jag har heller aldrig begärt ett livstidskontrakt för Thelin, men jag fattade redan under hans tid i jkpg att han har en filosofi jag gärna ger en chans i Elfsborg.

Men med det sagt så är träning just vad det är;nämligen träning. Klart en vinst med 4-0 är bättre än förlust med samma siffror. Tyvärr säger det nog mer om heif än vad det säger om oss just nu. Vi får se mot Brage på lördag vad detta var värt! Och alldeles oavsett vad vi hittar på, så kommer vi förlora i premiären, det vågar jag påstå redan nu.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 16 februari 2020 kl 16.36
Statistiken för 2019 är nu uppdaterad på BornYellow och här kommer som seden bjuder lite kuriosa:

- Det är svårt inte att nämna det allsvenska rekord i antalet varningar som slogs, 85st totalt (om man räknar dubbelt vid utvisning efter två gula kort).

- Simon Strand överlägset värst individuellt, 12st gula kort, 3st fler än det tidigare klubbrekordet.

- Faktum är att av de 26st spelare som representerade Elfsborg på plan i Allsvenskan 2019 var det enbart Alex Dyer som INTE blev varnad, och han spelade sammanlagt i 37 minuter.

- Stefan Ishizaki avslutade en fantastisk karriär och placerar sig som nummer 12 i antalet allsvenska matcher för Elfsborg och som nummer 13 i antalet allsvenska mål för Elfsborg.

- 2st andra profiler avslutade sina karriärer i Elfsborg, Jon Jönsson efter 12st allsvenska säsonger och Kevin Stuhr-Ellegaard som Elfsborgs meste allsvenske målvakt, delat med Åke Sandberg. Kevin är också den utländske import som spelat flest allsvenska matcher för Elfsborg av totalt 40st spelare fördelat på 20st olika nationer.

Glädjande nog är IFK Göteborg det allsvenska motstånd som inbringat flest poäng för Elfsborg, totalt 185 poäng genom tiderna.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 16 februari 2020 kl 18.11
Tack Kenneth för gediget arbete. Klart roligast: "Glädjande nog är IFK Göteborg det allsvenska motstånd som inbringat flest poäng för Elfsborg, totalt 185 poäng genom tiderna." Ett gott omen inför seriestarten

Optimistisk krönika. Nummer8.


Läs nya (från 16/2 kl 21.27) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!