VG debatt - inlägg sedan 14/2 kl 6.00


Herman Thorell, Toarpsdal - onsdag 1 juli 2020 kl 10.10
Hua, Norrköping borta ikväll och det känns läskigt, trots att du gule har imponerat på mig hittills. En svit bryts på ett eller annat sätt, antingen di gules förlustfria eller Norrköpings endast vinster. Jag hoppas på det det senare, men fan vet.

Erik Nilsson, Linköping - onsdag 1 juli 2020 kl 15.24
Jag tror Norrköping kommer pressa ner oss ikväll, men det finns chans att hålla nollan och kontra in ett mål.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 1 juli 2020 kl 15.57
Peking har gjort ruggigt många mål, även mot bra motstånd. Nollan blir nog svårt att hålla.

Conny Johansson, Brämhult - onsdag 1 juli 2020 kl 17.35
Swishade precis en soffbiljett , samtidigt skall jag spela 2-1 till Elfsborg . Ikväll hoppas jag det lossnar .

Bertil Lindh, Trollhättan - onsdag 1 juli 2020 kl 18.06
Vi har tidigare krossat Norrköping på bortaplan. Vi har ju släppt in minst mål av alla i allsvenskan. Gör vi ånyo en stabil insats i defensiven och att vi får till ett snabbt omställningsspel. Då finns en riktig segerchans. Men i vårt interna tips har jag dock tippat Norrköpingsseger med 2-1. Fegspel känns det som. Knappt en timme kvar till avspark. Heja di gule. Åt helvete med pandemin. 2020 året med 0 åskådare. Jag vill vara där.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 1 juli 2020 kl 19.08
VG:s medeltips för dagens match är Peking - IFE 1.67 - 1.26. Surgubbetips eller realism? Vi vet snart.

Själv tippade jag 1-1, som jag i skrivande stund inte alls tror på. Det blir betydligt fler mål ikväll.


Henrik Eliasson, Örebro - onsdag 1 juli 2020 kl 19.53
Finns hopp om att surgubbarna får fel....

Jörgen Willborg, Borås - onsdag 1 juli 2020 kl 20.55
Bra kämpat och försvarat, tyvärr orkar vi inte hålla huvudena kalla och ett par onödiga juniordribblingar i fel lägen på slutet gav tappad poäng. Gillar inte bytet Olsson mot Hümmet på slutet, vad var tanken med det?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 1 juli 2020 kl 20.58
Lite surt att tappa segern på övertid. Än en gång avgör linjedomaren. Om det inte var straff borde det varit frispark eftersom pekingspelaren börjar dra i tröjan.

Niclas Fridén, Mullsjö - onsdag 1 juli 2020 kl 21.11
Dåligt att vi inte kunde hålla undan. Riktigt stressat mot slutet. Annars får man vara nöjd med en poäng borta mot Norrköping. Solklar straff i min värld men jag är kanske färgad Fortfarande obesegrade... Thelin har verkligen fått till försvarsspelet i år. Ser trots allt lovande ut.

Daniel Oskarsson, Borås - onsdag 1 juli 2020 kl 21.45
Synd att det är två försvarstabbar av anfallare som ställer till det. Karlsson förra matchen. Idag Ndione som väljer att försöka dribbla av två gubbar utanför straffområdet istället för att rensa.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 1 juli 2020 kl 21.47
Jag tycker om Ndione, men idag kostar han oss segern ihop med stinsen på kanten. Varför stanna upp och låta försvaren komma ikapp? Nåväl det kan förlåtas, men inte när han står och dribblar vid straffområdet med tre minuter kvar och tappar bollen. Dynga bollen långt åt helvete.

Simon Olsson och Okumu tävlar om vem som var bäst.


Peter Olsson, Borås - onsdag 1 juli 2020 kl 22.14
Glöm inte Rönning.

Roland Dellton, Lerum - onsdag 1 juli 2020 kl 22.22
Simon Olsson, Okumu och Rönning är väl de största hjältarna ikväll. Tyvärr håller de inbytta spelarna inte samma klass som startspelarna. Hade Simon Olsson inte orkat några värdefulla minuter till?? I mina gulsvarta ögon berövades Elfsborg på en straff. Varför lät huvuddomaren sig övertalas? Var han så osäker på dömd straff och utdelat gult kort??

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 1 juli 2020 kl 22.50
Dellton>>> Både McVey och Ondrejka var väl så bra som startelvan, Hummet kom in sent och det är inte lätt. Tror bytet var både taktiskt och att Olssson var trött, inget fel av Thelin.

Den ende som kom in och inte höll måttet var tyvärr Ndione. Givetvis skulle han haft straff, men i slutet så dribblar man inte utanför eget straffområde utan dyngar bollen så långt bort det bara går.

Rönning var mycket bra, men så var många andra. Fast bäst Olsson och Okumu.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 1 juli 2020 kl 23.13
Ndione har ingen tur. Mot Örebro ett korrekt mål avblåst, mål, tre poäng till Elfsborg. Korrekt straff bortdömd och återigen mål på straffen 3 poäng till Elfsborg.

Erik Nilsson, Linköping - onsdag 1 juli 2020 kl 23.20
Det är verkligen skitkul att se Ondrejka. Bara en tidsfråga innan han hamnar i målprotokollet.

Daniel Davidsson, Sandared - onsdag 1 juli 2020 kl 23.21
Vet att det finns både plus och minus med VAR. Men hade vi haft det i Allsvenskan hade vi med all säkerhet haft 4 poäng till. Men sånt brukar jämna ut sig i längden...

Peter Olsson, Borås - torsdag 2 juli 2020 kl 8.28
Måste säga att Elfsborg, med hjälp av Thelins "nya" system är otroligt spännande i år. Det jag funderar på är om det alltid är så här Thelin har önskat att laget skulle spela, men att det tog 3 år för gubbarna att lära sig det. Å andra sidan sitter ju Okumu, Väisänen och Alm som gjutna i spelet redan.

Magnus Andersson Neumann, Borås - torsdag 2 juli 2020 kl 8.55
Det var tyvärr inte bara Ndione som drällde med bollen i slutet, det gjorde även Hümmet och Karlsson. Det såg väldigt naivt och orutinerat ut av dessa tre unga herrar. Annars gjorde vi en bra match där Rönning och Okumu var bäst, men jag vill även nämna Holst som varit förvånansvärt bra i sin nya roll. Surt med måltapp i slutet, men ingen kan väl påstå att det var annat än rättvist att Peking fick med sig poäng. Straffsituationen var rörig, men när man (till skillnad från domare och ass domare) får se 75 repriser så ser det ut som att Ndione borde fått straff. Sånt får vi leva med när vi inte har VAR, det är omöjligt att alltid döma rätt likt att det är omöjligt alla passningar under en match går rätt. Jag tror det bara är en tidsfråga innan vi har VAR i Allsvenskan.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 2 juli 2020 kl 10.37
Även om Elfsborg hade fått 4 poäng med VAR så är jag ändå skeptisk. VAR förstör spelet genom fler avbrott. Är övertygad om att felaktiga domslut jämnar ut sig över en säsong. Borta mot Häcken så hade vi ju domaren med oss som inte dömde straff till getingarna.

Att Peking fick en poäng var väl kanske inte alls orättvisst med tanke på alla deras chanser, men jag tycker fortfarande att det är surt att vi inte kan lära oss att rensa. Som flera noterat så är det inte bara Ndione som jag väl hårt hängde ut igår, inte så illa ment som det blev skrivet i upphetsningen efter att vi tappade segern på slutet.

Kan inte Thelin ta in Leif Målberg och ha en genomgång? Leif och hans brorsa visste hur man rensade. På den tiden var det ju dessutom bara en boll så när den sparkades upp på läktaren eller bortanför vanns värdefull tid.

Tycker fortfarande att det är surt att domaren inte håller fast vid sitt beslut om straff. Enligt mig har han ju betydligt bättre uppsikt från sin postion bakifrån om vad som sker än vad Linus på linjen har. Döm själva: Dplay.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 2 juli 2020 kl 10.42
Glämde skriva att om domslutet om straff skulle ändrats så skulle det varit till frispark för ELfsborg eftersom försvaren börjar dra i tröjan där. Aldrig att Norrköping skulle fått frispark, aldrig!

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 2 juli 2020 kl 10.49
I slutändan kan man inte säga annat än att Norrköping var värda kvitteringen. Även om det alltid är surt att tappa poäng i slutminuterna.

Elfsborg är sevärda och respektlösa i år. Kan bli en riktigt fin säsong.


Magnus Andersson Neumann, Borås - torsdag 2 juli 2020 kl 10.55
Vårgårda - du har intressanta poänger kring VAR. Men jag tror inte att vi supportrar kommer att acceptera matchavgörande feldomslut i längden om det finns teknik som kan rätta till det. Jag tror att det med tiden kommer att bli bättre och det gäller att bestämma sig exakt när man ska använda sig av VAR eller inte. Ett konkret exempel, själv är jag även Liverpoolsupporter och vi missade ligatiteln mot Mantjänster Citty förra säsongen med en boll som inte var över mållinjen med mindre än två centimeter, men samtidigt känns det som att det accepterades eftersom det blev rätt, vilket var helt omöjligt att se med blotta ögat.

Som sagt det var flera som drällde med bollen i slutet igår så Ndione ska inte bära hundhuvudet. Vi vinner, förlorar och spelar oavgjort som ett lag tillsammans. Ndione är fortfarande ung och under utveckling, han kommer att bli en gulsvart tillgång.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 2 juli 2020 kl 11.43
Magnus A>>> VAR kan innbära att matcher stoppas i bortåt tio minuter. Det hände i mötet Tottenham mot Sheffield United förra säsongen och då handlade om en tå som var offside. Sheffield United fick även ett mål bortdömt (haha jättebra) mot Aston Villa eftersom de sju målkamerorna lyckades missa målet på grund av spelare och annat. Så någon 100%-garanti finns inte.

Enligt min åsikt så skulle det vara mer önskvärt att en domarpanel i efterhand dömde fuskande spelare till avstängning. Det är ett längt större problem med filmingar och tjuvtricks än felaktiga domslut.

Håller med om att vi vinner och förlorar som ett lag. Alla kan göra missar, så även jag som var allt för snabb på tangentbord igår och attackerade en enskild spelare. Lovar att bli (åtminstone försöka) en bättre människa.


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 2 juli 2020 kl 13.41
Som publiken sjunger i England (på den tiden det var publik på matcherna, alltså) medan de väntar på ännu ett VAR-beslut: "It's not football, it's not football, it's not football anymore."

Men jag tror både tv-bolagen och många tv-tittare vill ha VAR. Det blir längre sändningar och ett extra spänningsmoment för alla som tycker att själva fotbollen är långtråkig.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 2 juli 2020 kl 13.51
Johan N>> Tror du är närmast sanningen om VAR. Folk på läktarna, när dessa finns, tror jag är mindre roade av detta.

Dessutom avhumaniseras fotbollen. Varför ens ha domare på plan, spara pengarna och låt en robot döma. Om roboten är osäker publiceras telefonnummer i rutan så att folk i soffan kan rösta på om det var straff eller inte. Precis som i Let's dance eller Idol.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 2 juli 2020 kl 14.34
Glömt bort att nämna Simon Strands enorma hemrusning som stoppar Christoffer Nyman.

Henrik Eliasson, Örebro - torsdag 2 juli 2020 kl 16.17
Vore intressant att se statistik på hur långt våra spelare springer under en match i år och jämföra med för ett par år sedan. Fast skillnaden är kanske bara att de inte längre springer som yra höns?

Erik Svensson, Göteborg - torsdag 2 juli 2020 kl 17.08
Bra skalp om än surt igår. Hatten av för Norrköping som spelar så bra fotboll.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 2 juli 2020 kl 22.26
Noterar att IFE har alla Stockholmslag bakom sig i tabellen. Synd att jag är pensionär och inte kan glida in på kontoret i Kista imorgon.

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 3 juli 2020 kl 10.00
Fantastiskt snabbt rättat igen. Barnbarnet Zelda vann och hennes pappa o min son Gumme blev nr 2. Hur gör de? Själv blev jag nr 31.

Conny Johansson, Brämhult - fredag 3 juli 2020 kl 11.51
Kan Elfsborg spräcka MFF.s nolla ? IF Elfsborg - Malmo FF Fotboll • Allsvenskan Söndag 14:00 - 17:00 • Startar 14:30 Kanal 5 Från Borås Arena i Borås.

Mikael Häggström, Borås - fredag 3 juli 2020 kl 13.32
I sändningen i onsdags mot IFK Norrköping så sas det att Johan Larsson gjorde sin 200:e match. Undrar var den uppgiften kommer från ?

I min bok har Johan Larsson 153 allsvenska 35 UEFA och 35 matcher i svenska cupen vad gäller tävlingsmatcher.

Ser till min "fasa" att det bara är Johan Larsson och Samuel Holmén som gjort på Malmö FF av de i dagens trupp. Ser gärna att ett par till ansluter sig på söndag.


Krister Sandberg, Skoghall - fredag 3 juli 2020 kl 16.55
Grattis alla ni duktiga tippare!! Hoppas ni har fin utsikt där uppe i toppen! Själv är jag nere i dyngan och krälar. The bottom is nådd. Igen...

Kenneth Nygren, Sjuntorp - fredag 3 juli 2020 kl 17.03
Försvarsspelet över hela planen är imponerande i år, alla verkar nu fatta vad de skall göra. De andra lagen kommer få jobba hårt för målen. Inget lag har släppt in färre mål i år och vi verkar vara väldigt svårslagna. Nu gället det att börja plocka 3-poängare också. Oavgjort i all ära, men det blir ingen topplacering av det.

Christofer Wärnlöf, Vedum - fredag 3 juli 2020 kl 21.58
….i ärlighetens namn: det är bara vi hängivna supportrar som kan älska vårt lags sätt att spela. Den långt gångna kämpaglöden där våra spelare springer som galningar och, som Alm uttryckte så träffande; ‘jobbar som fan och när de börjar bli trötta så jobbar de ännu hårdare’. Så, efter 2 ½ år med Thelin sitter man och uppskattar stridsinsatsen, kämpaglöden. Och, vilket är kanske ännu viktigare, vi hoppas våra toppspelare ska bli uppmärksammade och säljas i nästa transferfönster. Jag tycker bägge aspekterna är spännande förvisso, men inte det är überkul.

Vårt forum blir delvis ett forum att samtala om spelare och dess relation till nästkommande ‘fönster’. Spelarna i laget ingår i något av ett roulettespel där attraktionskraften på spelarna spinner runt med drömmen om högsta vinsten - för dem själva, ledarana och klubbkassan. Det handlar inte i första hand om att skapa ett lag med långsiktiga mål utan att få ihop ekonomin inför nästa år, och då får spelarnas individuella värde gå före ambitionen att ha skapa ett fint spelande lag. Spelet har blivit en kuliss, för därbakom finns trådar som i huvudsak dras till kassakistan. När vi sedan spelar tråkigt så gläds man åt dessa individuella framgångar med förhoppning om en ny roulettevinst i form av en Rönning, Ondrejka eller Karlsson.

Vi har gått från haft femma i den allsvenska klassen till i bästa fall en klar trea. Min fråga till Er kunniga är; går det att redogöra hur Elfsborgs vision om framtiden formuleras… hur ser de ledande ledarna på Elfsborgs identitet som svenskt topplag; är det fortfararande devisen ’utmana storstadslagen’ som gäller…. I så fall känns den ganska urvattnad…


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 3 juli 2020 kl 22.04
Våra skadade spelare är på väg tillbaka enligt BT.

"– Alla tre tränar med full kontakt. Sivert och Bernhardsson är någon vecka bort, Rami är lite längre ifrån. Men vi följer dem noggrant och stressar inte fram något, säger Thelin."

Kan ju behövas med tanke på vi spelar 8 matcher i juli, 9 om vi går till final i cupen. Match var tredje dag. Har det hänt tidigare?

Intresset för att tippa var stort idag, hela 13 stycken så här långt och totalt 58 har tippat omgång 6 som har stopptid 14:30 på söndag.


Niklas Alberts, Bunkeflostrand - lördag 4 juli 2020 kl 8.00
Jag förstår din poäng Christofer men samtidigt får man ha med sig att vi kommer från några tuffa år och behöver sätta en ny grund.

Jag har en förhoppning att vi skall spela bättre fotboll inom den närmaste tiden men först måst vi hitta balansen.

Om vi jämför med tex Malmö så spelar ju dom inte någon champangefotboll även om dom är överlägsna ekonomiskt.


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 4 juli 2020 kl 10.47
Ett enda lag har tagit poäng mot serieledaren.

Ett enda lag har tappat poäng mot jumbon.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 4 juli 2020 kl 11.13
Lägg till det att ett enda lag besegrat Blåvitt.

Jag hoppas att vi imorgon kan skriva att ett enda lag besegrat MFF.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 4 juli 2020 kl 11.35
Det är på tiden att vi spöar MFF, men statistiken är emot oss. MFF är ett av de lag i Allsvenskan som vi har svårast att spöa. Inte ens en poäng i snitt genom åren och bara ett mål varannan match!

Elfsborg - Malmö FF 134 34 27 73 - 235 129 0,96. Statistik från BornYellow.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 4 juli 2020 kl 16.15
Ju fler gånger jag ser Simon Strand insats ensam mot tre norrköpingsspelare ju mer imponerad blir jag. Vilket hemjobb!!! Sekvensen finns med i videon inför matchen mot MFF.

Noterbart är att både Sivert Heltne Nilsen och Alexander Bernhardsson är med i truppen. Intressant.

63 har tippat omgång 6 så här långt.


Conny Johansson, Brämhult - lördag 4 juli 2020 kl 17.48
Ola Toivonen med i MFF:s trupp mot Elfsborg

Jörgen Willborg, Borås - lördag 4 juli 2020 kl 19.09
Såg rubriken "Blåvitts stjärna borta hela säsongen". Min spontana reaktion var ett förvirrat "Vem kan det vara, dom har väl inga stjärnor?"


Göran Holtstrand, Borås - lördag 4 juli 2020 kl 20.23
4-0 i morgon blir det!! Samma resultat som 1970 då Elfsborg gick upp i serieledning efter den hemmamatchen!!Nu är det dags att slå skåningarna rejält med detta kanonlag vi har i år!!!

Henrik Svensson, Varberg - söndag 5 juli 2020 kl 7.55
Någon som har info ang dagens startelva? Startar Sivert?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 5 juli 2020 kl 8.46
Henrik>>>> Ska man tro BT så startar Elfsborg med samma lag som senast. Det är väl troligt eftersom Thelin startat med samma spelare hela säsongen. Enda undtagen var när McVey ersatte Larssson i två matcher och Ndione ersatte Frick i en match.

Roland Dellton, Lerum - söndag 5 juli 2020 kl 10.41
Idag behöver de inte vattna på Borås Arena Regn hela dagen...

Henrik Svensson, Varberg - söndag 5 juli 2020 kl 10.52
Tack Lennart! Jag funderar på om Sivert är så bra/viktig att han ska starta när han är frisk. Men han behöver kanske ett par inhopp efter skadefrånvaron, för att komma ifatt och orka en hel match.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 5 juli 2020 kl 11.40
Henrik>>> Nu är ju BT:s startelva inte 100 säker, men det är väl troligt att den stämmer baserat på hur Thein agerat hittills.

Nu vet jag ju inte hur Nielsen fungerat på träning och hur länge han gått för fullt, så om Thelin tycker han är helt 100 så är det väl inte helt omöjligt att det blir start, men grundtipset är väl att han startar på bänken.

Svaret får vi väl först när sändningen startar. Oavsett vilka som startar så hoppas jag att vi spöar MFF.


Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 5 juli 2020 kl 13.18
Minns även jag 4-0 matchen mot MFF 1970. Det var Bosse Falks match. Han gjorde ett mål från högersidan strax efter mittlinjen. MFF:s målvakt Freddie Forsland hade inte en chans. Matchen spelades direkt efter VM i Mexiko. Hoppas jag minns rätt.

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 5 juli 2020 kl 13.24
Efter 600 raka matcher i Borås (även 1 match i Ulricehamn och 1 i Skene) är nu sviten uppe i 3 missade matcher i följd. Tungt som bara den. Här i Trollhättan är det riktigt Ryavallsväder dvs regn och blåst. I Tv-soffan är det bra väder. Hoppas inte soffan går sönder och att TV:n håller och att Discovery gör sitt jobb. Jag brukar för det mesta tippa fel när det gäller IFE. Men jag är optimist idag och tror på delad pott (igen).

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 5 juli 2020 kl 13.30
Nu är vi 68 st. Bra siffra. Av de 50 första i årssammandraget fattas bara 2 st. Det är Preijde o Lidén. Med dessa 2 blir vi 70 st.

Hasse Ekdahl, Borås - söndag 5 juli 2020 kl 15.23
1-0 till Elfsborg i sista minuten 1:a halvlek.....

Jörgen Willborg, Borås - söndag 5 juli 2020 kl 16.29
Väck mig! Jag tror jag drömmer.

Niclas Fridén, Mullsjö - söndag 5 juli 2020 kl 16.31
Seger hemma mot Malmö Ser onekligen fortsatt mycket bra ut. Ser fram emot fortsättningen på den här säsongen

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 5 juli 2020 kl 16.32
Sådana här drömmar vill väl ingen bli väckt ur?

Vilket försvar vi har!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 5 juli 2020 kl 16.56
Elfsborg anno 2020 är så bra. Vilken match. Vi var närmare 2-0 än iff-iff en kvittering. Skåningarna hade väl inte en målchans i andra, visst mycket boll, men uddlösa.

Peter Olsson, Borås - söndag 5 juli 2020 kl 17.10
Memento Mori

Magnus Andersson Neumann, Borås - söndag 5 juli 2020 kl 17.35
Finfin seger! Holst bäst på plan!

Bo Andersson, Hässelby - söndag 5 juli 2020 kl 19.55
VG-tipparna indikerade oavgjort med viss övervikt för IFE (1.26 - 1.19, dvs 1.26 mål för IFE och 1.19 mål för MFF i snitt).

Så spännande på slutet. Men framför allt: vilken glädje att ha Johan Larsson i vårt lag!


Henrik Svensson, Varberg - söndag 5 juli 2020 kl 21.09
Vilken underbar seger idag! Och rättvist var det också. Blir lätt att gå till jobbet imorgon😄

Herman Thorell, Toarpsdal - söndag 5 juli 2020 kl 22.00
Fan vad bra med vinst och på det sättet. Grisspel blandat med skönlir, psykologiskt viktigt mål och många imponerande insatser. Dessutom gött att se Sivert ta plats på plan när han kommer in, lagom tjafs med domare och motståndare. Han kommer vara jävligt bra att ha i laget av många anledningar, men den sidan kanske är allra viktigast.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 5 juli 2020 kl 22.04
Jag tycker Elfsborg stundtals spelar en underbar anfallsfotboll. Givetvis fattas fortfarande målen, men de kommer med tanke på antalet chanser vi skapar. Försvarsmässigt framstår ju Fort Knox som ett läckande såll jämfört med IFE.

Har Okumu förlorat en nickduell i Allsvenskan?


Johan Nilsson, Göteborg - söndag 5 juli 2020 kl 22.09
Det här laget utvecklas snabbt. Idag var det ingen som satte igång att dribbla i eget straffområde på tilläggstid. Man fattar att laget måste ha resonerat igenom det som hände i slutet av förra matchen. Ibland är faktiskt en rejäl rensning det enda rätta!

Det förstås, Malmö lyckades aldrig sätta oss under riktig press, och då minskar ju risken för misstag. Norrköping är det överlägset bästa lag vi har mött hittills. Malmö saknade visserligen några spelare, men hade ändå förvånansvärt lite att komma med.


Herman Thorell, Toarpsdal - söndag 5 juli 2020 kl 22.13
Ja, Okumu är fantastisk. Hur länge får vi behålla honom och Jesper tro?

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 5 juli 2020 kl 22.51
Känns som en oväntat och överraskande stark start på årets allsvenska. Man är ju helt överväldigad! 👍

Anders Täreby, Steninge - måndag 6 juli 2020 kl 14.20
Fantastisk match av Elfsborg, som är riktigt stabila och bra nu. Ändå känns det som att det finns mer att ta av. Vi kommer bli ännu bättre med Sivert i startelvan.

En detalj jag minns från matchen är situationen innan Jespers styrning (som Dahlin fick fingrarna på). Larsson kastar inkast till Frick, som är stark och håller i. Frick slår sedan en hård passning tillbaka till Larsson som i samma moment som mottagningen kan gå förbi Malmöbacken och slå inlägget till Larsson. Kvalitet rakt igenom!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 6 juli 2020 kl 16.01
Kul intervju efter segern igår. IFE video. Jesper Karlsson, Johan Larsson och Frederik Holst, som säger att målet var en intränad variant, stor humor.

Måste även nämna att Väisinen är ett jättefynd. Vilken säker mittback. Jag tror vi har Allsvenskans bästa mittbackspar.


Conny Johansson, Brämhult - måndag 6 juli 2020 kl 16.51
Sivert är väl med största sannolikhet startspelare . Frågan är vem som får utgå , Holst eller Alm ligger väl närmast eller finns det andra förslag ?

Bo Andersson, Hässelby - måndag 6 juli 2020 kl 18.27
”...Leo letar upp den minste på planen...” Hahaha, spelare med sån skön humor vill jag ha i mitt lag. (Hade tom glömt Holst rökare i stolpen i första.)

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 7 juli 2020 kl 7.18
Ånyo en snabbrättning av redaktören. Klart innan 21.30 igår. Fantastiskt. Tack.

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 7 juli 2020 kl 8.28
Är det någon som vet i vilken kanal som cupsemifinalen mot Blovitt på torsdag sänds ?

Hasse Ekdahl, Borås - tisdag 7 juli 2020 kl 9.09
Cup-semifinalen på Cmore på torsdag 17.45 !!!!

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 7 juli 2020 kl 9.30
Och TV12.

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 7 juli 2020 kl 10.01
Tack TV 12.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 7 juli 2020 kl 10.11
Tänkte mig vinna en matchtröja genom att köpa Stödbiljetter.

Fast det kan jag glömma eftersom jag inte skrev i vilken matchminut första målet kommer. Får väl trösta mig med att inskickade pengar går till en god sak.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 7 juli 2020 kl 14.47
Även finalen 30/7 ska visas på TV12, vad jag förstår.

En helt gulsvart final i Borås skulle smaka mumma!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 8 juli 2020 kl 16.11
Börjar tro att Thelin fastnat för titeln: På västfronten intet nytt.

Oförändrad trupp inför mötet med Blåvitt imorgon. Finns även med en video från dagens träning, stämningen verkar vara på topp.

Klockan 16:45 kommer Elfsborg sända Matchsnack direkt på sin Ansiktsboksida.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 8 juli 2020 kl 21.27
Vad är TV12 för märklig kanal? Varför går inte cupen i dplay som allt annat? Måste man punga ut för något mer jäkla kanalpaket nu??

Hasse Ekdahl, Borås - onsdag 8 juli 2020 kl 23.04
Cmore i morron 17.45...semifinal IFE-IFK Gbg ..svenska cupen..

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 8 juli 2020 kl 23.06
Kenneth>> Dplay äger inte rättigheterna till cupen. TV 12 ägs av TV4 och finns i stort sett alla kabelnätverk TV12 hemsida.

Har du inget av dessa återstår att betala Cmoore eller via tjuvstream.


Magnus Andersson Neumann, Borås - torsdag 9 juli 2020 kl 10.52
Krossa Ica!!

Daniel Dahlqvist, Malmö - torsdag 9 juli 2020 kl 11.39
Inte en enda kommentar härinne om AB:s artikel igår om att Elfsborg gärna vill få hem Hiljemark. Jag har inte AB+ så jag kunde inte läsa artikeln. Någon som vet om det bara var ett "clickbait" eller om det ligger någon sanning bakom rubriken?

Peter Wiberg, Borås - torsdag 9 juli 2020 kl 12.36
Daniel D: Stefan A säger att Hiljemark gärna vill stanna utomlands, men att han har hjärta för Elfsborg och det vore fantastiskt att få hem honom och att de ska träffas när den ryska säsongen är över. Agenten Carl Phager säger att Hiljemark är en etablerad spelare i Europa och att det inte kommer att saknas möjligheter. Detta kokar ner i snack om ekonomi och konflikten mellan arbete och kapital.

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 9 juli 2020 kl 15.30
Kenneth Nygren i Sjuntorp. Kom hem till mig och se matchen. Bor på Stavre 0705-257533.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 9 juli 2020 kl 16.44
Matchsnack 16:45.

Conny Johansson, Brämhult - torsdag 9 juli 2020 kl 16.46
Elfsborgs otursdomare i kväll , han med synfelet . Mohammad Al-Hakim .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 9 juli 2020 kl 16.49
Al-Hakim?. Då är det kört.

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 9 juli 2020 kl 16.56
Inför kvällen: notera att IFK ställde över ett par av sina bästa i senaste omgången. Sana, Aiesh och Kharaishvili. Allt för att satsa på cupsemin. Plus att Wernersson bara var inhoppare, men i hans fall var det väl mer en bestraffning. Hur som helst har de ett gäng spelare som antagligen är ganska utvilade.

Notera också att IFK två gånger i år har ställt upp med sexbackslinje! (Mot Hammarby och Norrköping.) Göteborg håller fast vid sin stolta tradition av dödgrävarfotboll.


Henrik Svensson, Varberg - torsdag 9 juli 2020 kl 17.55
Okumu skjuter som de blinde slåss! Kom igen Elfsborg!

Hasse Ekdahl, Borås - torsdag 9 juli 2020 kl 19.45
Jesper K straff men inget mål....förlängning.....

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 9 juli 2020 kl 20.20
Elfsborg 0 - Målvakten 1.

Jörgen Willborg, Borås - torsdag 9 juli 2020 kl 20.22
Väldigt förtjust i dagens gulsvart, trots torsk. Vi var bättre, målen kommer.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 9 juli 2020 kl 20.26
Vi föll på bristande effektivitet. Alldeles för många bra chanser för att gå mållösa.

Stefan Carlsson, Vårgårda - torsdag 9 juli 2020 kl 20.30
Ja, vi måste bli bättre på att sätta dit chanserna. Då avgör vi under ordinarie tid.

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 9 juli 2020 kl 20.31
Längesen vi förlorade en tävlingsmatch senast. Till slut måste det hända.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 9 juli 2020 kl 20.37
Surgubbeaxiom: den som straff orsakar, skall ej själv den lägga.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 9 juli 2020 kl 20.40
Bo A>>> Surgubbe instämmer.

Peter Olsson, Borås - torsdag 9 juli 2020 kl 22.30
Surt att vi åker ur.. Men.. Men.. Jag är inte missnöjd.. Jag är så sjukt glad att se årets uppsättning av Elfsborg. Fasen vad bra vi är. IFK har några chanser, ja, så är det. Inte oävet att de fick ett mål. Det kunde lika väl vart noll.. Elfsborg däremot borde gjort 3.. kanske 4.. Men jag är inte missnöjd ändå.. Målen kommer när chanserna finns... När Jesper och Alm hamnar "i zonen" finns det inget lag som går säkert.

Det är kul att se dem igen. J.O är den bästa back allsvenskan har.

Undra om AIK (eller Norling rättare sagt) blir den första tränaren att punktmarkera Elfsborgs mittback hela matchen, har Väisinen gjort ett enda uppspel än? Allt går genom Joseph.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 9 juli 2020 kl 23.54
Surt. Man får inte missa en straff mot Blåvitt. Och instämmer med tidigare skribenter - jag trodde det var kutym att den som är föremålet för straffen inte ska lägga den själv? Annars är det bara att gratulera Blåvitt till en fantastisk målvaktsinsats. Kändes som om han spelade över sin förmåga...nästan omänskligt bra. Intressant att Mjällby tvingade Malmö till förlängning och straffar. Svårt att få grepp om de allsvenska lagen i år, men Elfsborg platsar helt klart i toppen spelmässigt. Kan bli ett kul år även om vi nu missat chansen till cupseger.

Lenny Engström, Länghem - fredag 10 juli 2020 kl 9.41
Surt att förlora en match som vi för hela tiden. Men kan man inte få in ett mål under 120 minuter så vinner man inte. Inte för att jag är särskilt förtjust i MFF hoppas jag de vinner finalen. Hellre AIK till Europa än IFK.

Magnus Andersson Neumann, Borås - fredag 10 juli 2020 kl 10.02
Ja, surt sa Räven. Men varje säsong får man någon orättvis seger och som igår någon orättvis förlust. Tyvärr blir det ju mycket tyngre att bära eftersom det var Ica som vi förlorade mot och en sån där dag där vi spelar riktigt bra, men ändå förlorar och deras målis gör en kanonmatch samtidigt som vi är lite snälla och hjälper honom ännatt

Magnus Andersson Neumann, Borås - fredag 10 juli 2020 kl 10.21
Oj, en del försvann så jag får skriva om.

Ja, surt sa Räven. Men varje säsong får man någon orättvis seger och som igår någon orättvis förlust. Tyvärr blir det ju mycket tyngre att bära eftersom det var Ica som vi förlorade mot och en sån där dag där vi spelar riktigt bra, men ändå förlorar och deras målis gör en kanonmatch samtidigt som vi är lite snälla och hjälper honom att bli ännu bättre. Men målvakten räknas också in i laget. Vi hade svårt med målskyttet, kanske Thelin skulle slängt upp Rönning i anfallet tidigare, han visade ju att han är livsfarlig i boxen.

Snacka om pest eller kolera, Europaplats till antingen Ica eller Den Allmänna Idrottsklubben från Solna...


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 10 juli 2020 kl 10.57
Jag tycker Elfsborg gär en bra match och sett till antalet chanser borde vunnit. Många fokuserar på att vi missade, jag ser det mer som att Blåvitts målvakt gör ett antal superräddningar och har dessutom turen med sig. Med en "normal" målvaktsinsats hade det blivit minst 2 mål.

Matchen är nu historia, nu gäller det att ladda om och se till att bolluslingen hamnar i Kalmars nätmaskor. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 10 juli 2020 kl 14.46
Om jag vore Thelin skulle jag satsa på att träna avslut resten av veckan inför mötet mot Kalmar. Jag tror inte Elfsborg skapat så här många chanser på år och dag som hittills i år. Enda felet är ju att bolluslingen inte går i mål. Igår till stor del på Blåvitts målvakt, men ändå. Vi hade väl 5-6 solklara chanser förutom straffen.

Det är svårt att vinna matcher utan att göra mål. Tror dock att det kommer att lossna, förhoppningsvis redan mot KFF.


Erik Nilsson, Linköping - fredag 10 juli 2020 kl 16.33
Fin match av Elfsborg, jag tycker vi hade bättre försvar än IFK, bättre mittfält och bättre anfall.

Jobbar vi bara vidare på det här så kommer målen snart också.

Mot Kalmar tycker jag det är dags för Ondrejka från start. Det är en match där jag tror vi kommer få mer boll och ha mer nytta av hans kreativitet än Alms djupledshot (och har jag fel om det är det ju bara att byta i andra halvlek).


Erik Nilsson, Linköping - fredag 10 juli 2020 kl 17.19
När Zlatan kom till Juventus ansågs han vara en så dålig avslutare att han fick en egen personlig tränare som bara tränade avslut med honom.

Simon Olsson är en bra spelare, men om han kunde lära sig avsluta hade han blivit fantastisk. Han kan redan det andra, så det borde gå att hitta tid i träningsupplägget.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - fredag 10 juli 2020 kl 19.03
Ja, i år är det enklare än på mången år att älska Elfsborg! Det som är mest spännande är att den så kallade "surgubbemaffian" (mig inkluderad) bara blir mer och mer positiv med stigande ålder...

Dags för nästa generation att ta över elegin?

Tar hellre en förlust mot Gråvitt i cupen som igår (även om det så klart bär emot) än mot Kalmar på måndag.

Vågar vi tro på ett par matcher med publik i år? Min dröm är ju fortfarande att se Elfsborg på Påskbergsva... Varbergs Energi Arena i oktober? Någon som vet?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 10 juli 2020 kl 21.26
Mot Kalmar skulle det vara kul att få se Ondrejka från start, kanske istället för Alm. Många gånger har Ondrejka hoppat in på slutet och då har det oftast handlat om defensiv, tror han skulle vara ännu bättre i offensiven.

Omgång sex var det 69 som tippade, just nu är det 58.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - lördag 11 juli 2020 kl 19.24
Tycker Bernhardsson såg väldigt spännande ut den lilla speltid han fick. Fick han en känning till tro?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 11 juli 2020 kl 19.32
Kenneth>>> Samma knä. Magnetröntgen väntar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 12 juli 2020 kl 19.33
Seger imorgon och vi hamnar på andra plats. Just nu har Mjällby andraplatsen före Sirius på tredje. Det kan jag ärligt säga att jag inte trodde var möjligt.

Fast årets Allsvenska är annorlunda. Förmodade topplag som Gnaget och Bajen i botten och som sagt Mjällby och Sirius i toppen.

Nu har IFE chansen att placera sig i toppen, så låt oss hoppas att målskyttet lossnar imorgon. Heja di Gule.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 12 juli 2020 kl 20.46
Jo, mot Kalmar släpper det. Har tippat 2-0 till Eleganterna men det blir nog fler mål.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 12 juli 2020 kl 22.32
Låt oss hoppas på gruvlig revansch för cupförlusten i morgon och en skön andraplats!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 12 juli 2020 kl 23.04
Tråkigt besked om Bernhardsson.

-Alexander fick en fraktur på knäskålen i den senaste matchen. Han kommer nu att vara borta några månader och behandlingsbeslut tas i början av veckan som kommer, säger lagläkare Matilda Lundblad.


Herman Thorell, Toarpsdal - måndag 13 juli 2020 kl 11.51
Fan vad trist för Bernhardsson. Just tillbaka efter skada så råkar han ut för ngt så ovanligt (för det kan inte hända ofta va?). Nåväl, krossa Kalmar ikväll. Lyssnar just nu på poden When we were kings och avsnittet om Kalmars guldår 2008. Cool berättelse om hur man bygger ett underdog-lag, men ikväll visar vi dem var skåpet ska stå!

Peter Olsson, Borås - måndag 13 juli 2020 kl 19.49
Är det någon som faktiskt kan regelboken här, jag har en fråga.. alltså inte vad ni tycker, utan hur det faktiskt är. Någon minut in i första halvlek kommer Jesper nästan fri. Backen gör sedan en klockren brytning (bollen borta från Jesper). Sen kommer målvakten och fullständigt kör över Jesper utan att bollen är i närheten. Varför blir inte det något av den situationen? Han mosar ju en spelare som inte är bollförande. Varför räknas detta inte? Är det ett "olycksfall i arbetet" eller anses situationen vara överspelade, är det för att det är en målvakt, är det för att det bara vart oflyt.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 13 juli 2020 kl 20.52
Gôtt!

Henrik Svensson, Varberg - måndag 13 juli 2020 kl 20.56
Lätt seger idag💛🖤

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 13 juli 2020 kl 20.57
FAN VAD GÖÖÖÖÖÖÖÖTT!!!!!

Hasse Ekdahl, Borås - måndag 13 juli 2020 kl 20.57
På slutet: 1-2 KFF-IFE !!!!

Bosse Johansson, Göteborg - måndag 13 juli 2020 kl 21.03
Just de här vinsterna är de som smakar allra bäst.

Erik Svensson, Göteborg - måndag 13 juli 2020 kl 21.06
Vilka krigare grym vinst!

Niclas Fridén, Mullsjö - måndag 13 juli 2020 kl 21.12
Stabilt framför allt i andra halvlek. Ser fortsatt grymt bra ut

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 13 juli 2020 kl 21.15
Efter en svag första halvlek visade Elfsborg kämpatakter och det gav seger. Inte vackert, men skönt. Mina femhundra för att ta hem Samuel betalade sig väl.

Hoppas att Okumu inte är allvarligt skadad, men det såg inte bra ut.


Magnus Andersson Neumann, Borås - måndag 13 juli 2020 kl 21.19
Underbar seger! Det är såna här vinster man vinner medaljer på. Dock smolk i bägaren med Okumus skada, såg tyvärr ut att inte vara någon lättare skada.

Herman Thorell, Toarpsdal - måndag 13 juli 2020 kl 22.01
Vi har släppt in 5 mål på 7 matcher, hur bra är det? Så här har det sett ut de senaste 5 säsongerna:
2019: 10 mål
2018: 8 mål
2017: 13 mål
2016: 10 mål
2015: 6 mål
Man får gå tillbaka till 2008 och 2009 för att hitta en målsnålare inledning (7 omgångar) och det är de enda två säsongerna sedan återkomsten 1997 som vi släppt in färre mål. Nu är det väl mycket roligare att göra många mål än att släppa in få, men det känns ändå som ett tydligt trendbrott mot de senaste säsongerna.

Lenny Engström, Länghem - tisdag 14 juli 2020 kl 8.52
Härlig vana att vända matcher mot KFF i slutminutrarna, även om det hade känts skönt om man kunde avgöra matcherna tidigare. Om man bortser från Norrköping är serien otroligt jämn. Under de sista 10 minuterna gick vi från åttonde till andra plats. Det känns tydligt att lag med höga publiksiffror förlorar poängmässigt på tomma läktare.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 juli 2020 kl 11.50
Lenny>> Vilken tur att vi hade så lite publik förra året.

När det gäller Okumus skada så är han på Twitter optimistisk om en snar återkomst: "Thanks, I'm fine and hoping to be back very soon".

Elfsborgs läkare Matilda Lundblad säger till BT att man ska göra en magnetröntgen av Okumus lår inom två dagar och att det är för tidigt att säga något om hur allvarlig skadan är.

"– Vi kämpar med att hålla muskelbristningar nere och så fort spelare har känningar vilar vi dem. Okumu har inte känt av något innan. Det är den vanligaste skadan för en fotbollsspelare och det vanligaste är några veckors frånvaro, säger Lundblad och påpekar att det är för tidigt att dra någon slutsats."


Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 14 juli 2020 kl 13.07
Idag är jag glad efter gårdagskvällens bortamatch i Kalmar. En ganska usel första halvlek följdes upp med en mycket bättre andra halvlek. Moral och vinnarskalle gav utslag till sist. Tänk vad denna match var lik vår hemmamatch 2019 mot Kalmar. Kalmar har haft Elfsborg i säcken båda gångerna men det SKET sig igen. Läste spelarbetygen i BT och jag undrar om betygssättaren var full, var sjuk eller somnade.Han måste ha glömt andra halvlek. 2.00 gav BT medan jag fick till 2.7. Jag älskar IFE men det verkar inte BT alltid göra. Anser att Rönning, Johan L (2 fina assist), Strand (vilken viljespelare), Alm och Grebbestad-Gustav borde fått högre betyg. Högsta betyg i vår tipstävling får mitt barnbarn Zelda som är 9 år. Nu har hon vunnit 2 deletapper medan farfarn (dvs jag) ligger på 40-50 plats. Är ZELDA synsk ? Jag får nog konsultera henne. Slutligen glöm inte tippa innan repet fälls dvs i morgon kl 19.00.

Jan Artursson, Borås - tisdag 14 juli 2020 kl 13.12
Ja ger man Strand betyget 2 efter hans insats igår så undrar man ju om betygsättaren ens har sett matchen?

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 14 juli 2020 kl 13.25
Före seriestarten trodde jag att alla lag skulle rotera ganska mycket i laguppställningarna pga det rekordtajta programmet, för att undvika skador. Men etta och tvåa i serien ligger nu faktiskt två lag som satsat på att spela med samma startelva (när så är möjligt) i varje match.

Jag hörde också Håkan Mild på Radiosporten igår kväll - han ondgjorde sig över roterandet, som han bara tycker är löjligt. Han menade t ex att Malmö har sabbat för sig själva genom att variera uppställningarna så mycket.

Nu är ju sju omgångar bara 23 procent av säsongen, så kanske vinner de roterande lagen i längden? Men både Norrköping och Elfsborg verkar ha bra koll på spelarnas fysiska status. Vi har hittills inte haft fler skador än normalt - säsongens första skada kom igår, Okumu. (Bernhardsson kan man knappast räkna, han hoppade ju bara in en kort stund.) Vissa spelare verkar dessutom bara bli bättre ju mer de spelar, som Strand.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 juli 2020 kl 13.44
Johan>>> Jag trodde också att det skulle vara bättre att rotera mer, men Thelin har ju visat att hans system fungerar. Okumus skada tror jag uppkom på grund av ren otur när han sprang för att rädda bollen från att gå till hörna. Han kom lite fel i steget och då drog det till i låret.

55 har tippat omgång 8 så här långt.


Peter Wiberg, Borås - tisdag 14 juli 2020 kl 17.57
BT-sport har nog inte i uppdrag att älska Elfsborg, och på det hela taget tycker jag att de gör ganska bra sportsidor nu för tiden. Med det sagt blir även jag ibland konfunderad över deras spelarbetyg. Inte så mycket att exempelvis Strand ska ha en fyra eller femma istället för tvåa, däremot borde hans betyg varit högre i relation till andra spelarbetyg. (Tycker jag).

Egentligen förstår jag inte vitsen med att en tidning sätter betyg. Jag kan bedöma spelarinsatser lika bra eller dåligt som vilken sportjournalist som helst och det kan nog de flesta andra som ser matcherna också göra. Det här med att tidningar betygsätter olika saker är en kvarleva från en svunnen tid.


Gert Björnalm, Borås - tisdag 14 juli 2020 kl 21.43
Jag hade (främst) en sak emot Haglund och det var hans ovilja att rotera och även att byta i matcherna. Min hypotes gick ut på att spelarna som hade "garanterad" speltid blev mätta, spelarna utanför uppgivna, och när väl rotation tvingades fram pga skador eller avstängningar så var de som äntligen fick spela inte igång, och ville visa för mycket så att det knöt sig. På kort sikt kan det absolut vara framgångsrikt, och kanske även på längre sikt, men det förutsätter tur med skador. En annan nackdel kan även vara att spelare, särskilt unga, som inte får speltid, inte blommar ut som de annars kunde gjort.

I vissa avseende är inte skillnaden så stor mellan Haglund och Thelin.

Jag propagerar inte för en stor rotation. Inte heller att vissa nyckelspelare roteras särskilt mycket (om inte den fysiska statusen påbjuder det). Men en viss rotation tycker jag är lämpligt, i alla fall så länge bredden i truppen inte är usel. Jag är visserligen inte jätteimponerad av bredden (som jag tycker är klart sämre än tidigare), men ändå fullt tillräcklig för viss rotation.

Debatten tenderar gärna att bara se till de senaste resultaten. Nyss var det en trend bland experter att propagera för rotation, nu när de som roterat minst har haft framgång så hörs plötsligt röster för att det är mycket bättre. Sanningen är sällan så svart eller vit, och det skulle räcka med att Malmö vann två raka samtidigt som Elfsborg och Peking förlorar två raka för att den debatten skulle svänga över. Även om tabellen ser vacker ut just nu så skiljer det inte särskilt många poäng mellan de flesta lagen.


Erik Svensson, Göteborg - tisdag 14 juli 2020 kl 22.13
Nu är det ju motståndaren som bjuder upp och sätter ramar för vårt spel, men med Sivert och Holmen igår fick vi ett helt annat mittfält än med Holst och Gojani. Holst och Gojani har haft en otrolig rörelse och snabbhet. Sivert styr tempot stressar inte, Holmen löper och krigar. Gott med alternativ i täta matchandet.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 15 juli 2020 kl 8.18
Inget ont som inte...pandemin har ju gjort att vi har precis det där lite tätare spelschemat som jag flera gånger efterlyst här på VG. Nästan alltid ny match på gång. Chans att rotera truppen och ge unga killar chansen (eller inte).

Hockeyn kör ju med än tätare matchning. Varför klarar dom det? Vad är det som gör att förslitning och skaderisk är så mycket större i fotboll? Är det att det blir större impakt mot underlaget när man springer jämfört med skridsko? Att våldet i fotboll riktar sig mot benen och inte överkropp och huvud som i hockey?


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 15 juli 2020 kl 9.41
Bo,
I Hockeyn kommer rotationen mer naturligt i och med att det är ca20 spelare i varje matchtrupp som spelar.

Jag tror både vi och Peking tvingas till rotation nu framöver. Där oroar det mig att vi känns lite tunna på ytterrollerna - men å andra sidan har vi stor potential på Ondrejka och Isaac där. Kan vi få se ännu större genombrott på dessa framöver?

För att lyfta en höjd till så tror jag att en poängspelare behöver växa fram. Jag är på riktigt lite frustrerad över att Alm och Karlsson har svårt att sätta lägen eller spela fram motspelare i bättre lägen. Det blir inte bättre av att Marokhy Ndione har en satans otur för tillfället. För de sena inhoppen för Marokhy passar bra där han också får sina lägen - och dessa kommer behöva ge resultat.

Varken Alm eller Karlsson gör det särskilt dåligt. Efter ha tvingats se spelare som Lundevall och Daniel Gustavsson på ytterkanterna är detta en fröjd att se. Jag skulle säga att Alm och Karlsson gör det väldigt bra och förtjänar beröm - men det är också dessa spelare som ska avgöra matcher och vara skillnaden för oss framöver. Framförallt Karlsson har jag enorma förväntningar kring - kanske orealistiskt, men ifjol fick vi se vad grabben kan göra.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 15 juli 2020 kl 11.29
Bo A>>> Utan att vara expert så är jag övertygad om att fotboll sliter mer på kroppen än ishockey. En fotbollspelare gör en massa korta och långa löpningar och ofta tvära vändningar som sliter på benen och detta under 90 minuter,eller runt 45 minuter i full fart i snitt.

När det gäller rotation så tror jag den kommer av sig självt. Hittills har Thelin valt att starta med samma elva utom vid skador och sjukdomar. Har noterat att han även gör tidigare byten och ofta byter in alla fem. Som nu senast mot Kalmar där Samuel Holmèn kom in redan till starten av andra halvlek. När man lyssnar på Thelin när han förklarar uttagningarna så verkar det som om att han och övriga ledarstaben har järnkoll på spelarnas både fysiska och psykiska status.

Tyvärr får vi klara oss utan Berhardssson på kanterna. Han ska operas och blir borta i minst tre månader enligt BT. Okumu lär väl också vara bort ett tag, har ännu inte sett något om vad magnetröntgen visade, men åtminstone några matcher blir han ju borta och då blir det väl Henriksson som startar.

Ondrejka tror jag kommer att fungera bra och frågan är väl inte om han borde få starta i någon match istället för exempelvis Alm. Prinsen har jag bara sett någon gång, men det jag sett lovar gott och förhoppningsvis kan han få ett genombrott i år.

Visst finns det även några fler lovande spelare i U21 som kanske kunde klara sig bra även i Allsvenskan?

Siffertips.


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 15 juli 2020 kl 12.00
Här får du ännu mer mothugg, Bo! Dels är en hockeyspelare bara i aktion 15-20 effektiva minuter trots att matcherna varar två och en halv timme. Dels måste man ju säga att den enorma mängden matcher i grundserien i SHL devalverar värdet av varje enskild match. En del lag är i praktiken klara för slutspel tidigt på säsongen och kan sedan ta det lugnare i väntan på slutspel. I fotboll är däremot varje match lika viktigt. Det ger en annan nerv.

I amerikansk proffsidrott, där antalet matcher är ännu fler, finns ju också ofoget att spelarna har en tyst överenskommelse om att spela av en del av matchen och gå för fullt först i sista perioden/quartern. Just för att spara på krafterna.

Samtidigt fattar jag vad du menar, ur supportersynpunkt. Det är gött med nya matcher hela tiden, i stället för att behöva vänta på helgen ...


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 15 juli 2020 kl 12.05
Gert 21.43 igår: Haglund eller Thelin, Klopp eller Guardiola - försöker inte alla tränare hitta en perfekt elva som de kan starta med i varje match? Det är nog oundvikligt. Vad gäller Allsvenskan så brukar man ju kunna se att de lag som ligger i toppen är de lag som haft minst skador/avstängningar/tvingats till minst ändringar i laget - men det är ju normala år, med normal tid mellan matcherna. Återstår att se hur det blir i år, inte minst för de lag som ska klämma in europakval också. Kanske vinner Malmös strategi i längden.

Roland Dellton, Lerum - onsdag 15 juli 2020 kl 12.45
Enligt nät-BT: Joseph Okumu har fått en liten muskelbristning i baksida lår och väntas vara tillbaka redan om två-tre veckor.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 15 juli 2020 kl 16.42
Okumu skaderapport IFE.

Rasmus Rosenqvist med i truppen mot Häcken, även intervju med Sivert.


Gert Björnalm, Borås - onsdag 15 juli 2020 kl 22.23
Johan N: Hur Klopp eller Guardiola gör har jag ingen större koll på, internationell klubbfotboll intresserar mig inte särskilt mycket. Men åtminstone på allsvensk nivå så skiftar det mycket mellan lagen, och om man ser på den korta tiden som avlöpt i år så är väl Varberg det lysande undantaget. En klubb som rimligtvis knappast kan ha särskilt bred trupp har roterat friskt och ändå presterat långt över förväntningarna. Eller så skyller vi det på att nykomlingar ofta sprattlar i början.

Hur som helst, min poäng är att jag tror på en ökad risk för en svacka längre fram om vi inte roterar mer. Min känsla är att det ofta blev så under Haglund.

Med det sagt så håller jag med om att Thelin varit ganska flitig med att använda byten. Men att Holmén byttes in redan i halvtid hade nog inte bara taktiska skäl utan även mycket med årets regler för byten att göra. Fem spelare får visserligen bytas ut men bara vid tre tillfällen förutom i halvtid. Eftersom vi redan hade gjort åt ett byte på Okumu så hade ett tidigt byte i andra gjort att vi bara haft ett tillfälle kvar. Alltså ett taktiskt val att byta redan i halvtid. Men förstås, Thelin gjorde taktiska förändringar därmed som var nödvändiga, så kanske hade det skett oavsett.

Och intressant att det Thelin förändrade, i avsaknad av Okumu och Gojani på plan, var att lyfta bak Olsson för att sköta uppspelen medan Holmén fick jaga högre upp. För övrigt ytterligare ett bevis på hur viktig Okumu blivit för oss även i uppspelen. Och första halvlek, efter Okumu lämnat, så ägnade vi oss åt värsta bonna-fotbollen med nackspärr på innermittfältet, så vi behövde förstärka i uppspelsfasen. Vilket vi därmed gjorde, så ett bra val av Thelin. Men också ett svaghetstecken för truppen där det blev tydligt att vi numera har färre konstruktiva passningsspelare som kan styra spelet.


Gert Björnalm, Borås - onsdag 15 juli 2020 kl 23.15
Noterar förresten att Glenn fortsätter sitt korståg mot Lundevall. Enligt Sportbladet är han tydligen på väg till grekiska högstaligan. I samma artikel konstateras att han under sin toppsäsong gjorde 6 mål och 15 assist. Så tungt var det att tvingas se honom..

Han hade sina brister, men han hade sina fördelar också. Han bidrog med många poäng framåt (och några bakåt), men var lojal utan att klaga ända tills kontraktet gick ut. Jag tycker att han förtjänar respekt för sina år hos oss, och borde fått någon form av avslutning.


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 16 juli 2020 kl 16.02
Gert: Ja, det lär ju helt enkelt visa sig med tiden, hur mycket eller lite rotation som är bra.

Liksom du undrar jag hur uppspelen kommer att funka i kväll. Det verkar inte som om Thelin litar på Väisänen på den fronten. Blir det mer uppspel på kanterna i stället? Eller via Simon O på mitten?

Undrar om inte förlustnollan ryker i kväll, förresten. Häcken behöver börja plocka poäng + är antagligen revanschsugna efter cupmatchen.


Linus Ternander, Frufällan - torsdag 16 juli 2020 kl 16.37
Jag tycker Simon Lundevalls tid i Eflsborg är intressant för att den så tydligt kan delas in i tre olika perioder poängmässigt. Han inledde med en ganska skral poängskörd 2015 fram till han fick en rejäl islossning borta mot Helsingborg i omgång 13 2016 (1 mål, 3 assist). Därefter dansade han i stor sett ett år, fram till Hammarby borta i omgång 16 2017, för att sedan återgå till en relativt låg poängskörd igen. Jag använde informationen på Bornyellow och kom fram till följande:

2015- 2016 omg 12 (42 matcher):
Mål: 3 st. 0,07/match
Assist: 5 st. 0,1/match

2016 omg 13 - 2017 omg 16 (32 matcher):
Mål: 9 st. 0,3/match
Assist: 16 st. 0,5/match

2017 omg 17 - 2019 (64 matcher):
Mål: 7 st. 0,1/match
Assist: 13 st. 0,2/match

Poängskörden är såklart inte allt i en helhetsbedömning av en spelares insats men den säger ändå något. Vilka slutsatser drar ni?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 16 juli 2020 kl 16.49
Gert>>> Lundevall passade inte in vårt nya spelsystem, det betyder ju inte att han därmed skulle vara en dålig fotbollsspelare.

Johan>> Vadan denna pessimism? Kalmar behövde poäng, fick inga. MFF behövde poäng, fick inga. Häcken får förhoppningsvis samma besked.

De enda som vi väl gett poäng är väl Helsingborg och Örebro.


Anders Täreby, Steninge - torsdag 16 juli 2020 kl 18.53
Ser att Häcken har en Wålemark i startelvan. Ger mig dåliga vibbar. Minns matcherna mot Ljungskile i mitten av 90-talet där Elfsborg alltid hade spelet, men där Bosse Wålemark nickade bort allt och Jörgen Wålemark brukade avgöra på en ”stickare” i slutminuterna...

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 16 juli 2020 kl 19.45
Wålemark sa Bull...

Erik Svensson, Göteborg - torsdag 16 juli 2020 kl 19.49
Klockren oro. Jens son Patrik gjorde mål..

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - torsdag 16 juli 2020 kl 19.52
Ser inte bra ut idag, tur att Häcken inte har passningssäkerhet i sista tredjedelen, men när IFE kommer fram är passninagarna ännu längre ifrån en medspelare. Inlägg 10 från från närmsta medspelare t.ex., men viljan finns och omställningarna känns allt farligare från gulingarna. Men wow vad Häcken dribblar sig förbi ibland- farlig frispark nu... ....OK, chanslöst för Dyngeland. Känns tungt! En teknisk Wålemark har varit bra och gör målet..

Erik Svensson, Göteborg - torsdag 16 juli 2020 kl 19.52
In med Holmen

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 16 juli 2020 kl 20.02
Usch vilket flyt för Häcken. Vänder våra gubbar detta blir jag grymt imponerad. 😐

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - torsdag 16 juli 2020 kl 20.06
Tyvärr 2-0 på en kanonnick på hörna, men varför stannar Gojani när hans markering går mot bollen för att nicka??? Synd om Dyngland- chanslös på målen. Pressens "bett" och skärpan verkar hittills inte bra, men konditionen hoppas jag kan göra att matchen inte är körd ännu ändå..

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 16 juli 2020 kl 20.21
Katastrof. En frisk Tim Rönning betyder uppenbarligen enormt mycket. 😞

Erik Svensson, Göteborg - torsdag 16 juli 2020 kl 20.22
Sivert är oerhört långsam!

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 16 juli 2020 kl 20.30
Nåja. Sverige vände ju 0-4 mot Tyskland...😏

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 16 juli 2020 kl 20.36
Luftslottet som sprängdes!

På Hisingen igen...

Just nu önskar jag att man lägger ner allsvenskan! Att överhuvudtaget behöva se på Dplay, och alla matcher utan publik. Det blir ju bara en parodi på allt som har med fotboll i allmänhet och allsvenskan i synnerhet att göra.

2021 är förhoppningsvis pandemin över, kan vi vänta tills dess? Så det blir på riktigt typ...


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 16 juli 2020 kl 20.57
Katastrof, inget fungerade. Alla borde gå hem till Borås. Stackars Dyngeland. Finns inget positivt med denna insats.

Bara att bryta ihop och glömma detta och ta nya tag mot Djurgården.


Erik Svensson, Göteborg - torsdag 16 juli 2020 kl 20.57
Holst före Sivert i min värld framöver

Niclas Fridén, Mullsjö - torsdag 16 juli 2020 kl 20.58
Fruktansvärt dåligt!

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 16 juli 2020 kl 21.03
Bedrövligt sorgligt. Usel insats överlag. Alldeles oavsett orsak är det inte ok att torska med 0-6. Risk också att det sätter sig i huvudet. Och usch vilket inhopp för Dyngeland. 😞

Bosse Johansson, Göteborg - torsdag 16 juli 2020 kl 21.12
Det här var riktigt plågsamt.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 16 juli 2020 kl 21.14
Vad hände med Rönning?

Peter Olsson, Borås - torsdag 16 juli 2020 kl 21.25
Uppfriskande att se lite grubblande och nedstämda inlägg, men jag slår vad om att det går över tills imorgon och vi är tillbaka på den obekväma glada hyllan igen.
Min analys av det här, GLÖM SKITEN OCH FOKUSERA PÅ NÄSTA MATCH.
Riktigt riktigt jävla uselt på riktigt. Inte en startspelare med godkänt idag (Rönning undantagen).
Dessutom tycker jag evighetssynd om Dyngeland som får en sådan uppförsbacke att jag funderar på om han kommer rulla hela vägen tillbaka ner för backen efter det här. Noll hjälp, i mina ögon kan han inte lastas för något av målen.
Nilsen, icke imponerande. Alm / Karlsson osynliga. Frick.. nej, du får inte skäll för du gjorde vad du alltid gör. Mittbackar, hade vi det? Strand, samma visa som förra året.. Olsson, slog bort all passningar.

Så, nu var den matchen glömd för mig och jag väljer aktivt att fokusera på nästa match mot Djurgården.

Glöm aldrig, det har varit mycket sämre än nu (men det har varit mycket bättre också).

Pluspoäng till Thelin som samlar alla spelare efter matchen direkt på planen och i intervjun efteråt ger bra svar. Blandannat hur han ogillar när det tas varningar för att man är frustrerad, trots att detta bara är en match av 30 i säsongen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 16 juli 2020 kl 21.41
"Frisparken skulle han ha tagit, de andra målet kan han inte lastas för. En mardrömsdebut i allsvenskan för norrmannen. In 18." Skulle vilja se BT:s betygsättare rädda frisparken från Wåhlemark. Enligt mig var den frisparken otagbar, stenhård som skruvar in sig i krysset.

Magnus Andersson Neumann, Borås - torsdag 16 juli 2020 kl 21.47
Tydligen hade Rönning problem med migrän, det var vad de sa på radion. Självklart bara löjligt av BT och tracka på en ouppvärmd målvakt att han inte tar ett stenhårt skott i krysset. Min personliga åsikt är dock att jag inte vill se någon på BT:s sportredaktion mellan våra stolpar.

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 16 juli 2020 kl 21.50
Vi gjorde åtminstone inga självmål den här gången.

Jonas Claesson, Bottnaryd - torsdag 16 juli 2020 kl 21.51
Att förlora med 6-0 mot Häcken är väl inget. Antingen vinner vi med 6-0, eller så förlorar vi med samma siffror. Det kan väl inte vara något nytt för oss?

Att det rann iväg förklarar jag med att både mittback och målvakt saknades. Rönning och Okumo har ett fint samspel. Men inför denna match saknades 50% redan från början. När sedan Rönning tvingades gå av försvann de resterande 50% vi hade behövt för att lyckas knipa poäng.

Kilit läge, men jag vill tro att det är så.

Blir det 0-6 mot dif, ja då kommer jag börja undra. Men poäng där, så är allt ok igen. En förlust var åttonde match kan jag leva med.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 16 juli 2020 kl 22.34
Minns faktiskt inte när vi vann med 6-0 senast.

Peter Olsson, Borås - torsdag 16 juli 2020 kl 23.02
Säger inte att det är senast, men håll till godo med denna ;)
Elfsborg - Halmstad 6-0

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 16 juli 2020 kl 23.39
Finns kanske visst hopp att Rönning är tillbaka mot DIF då. Stackars Dyngeland borde få chansen att stå i någon annan match och revanschera sig så han inte tappar självförtroendet. B-lag, ungdomslag eller varsom helst. Måste drömma mardrömmar i natt.

Kanske är förklaringen helt enkelt tunn trupp och hårt matchande? Plus skador. Tror det kommer drabba alla lag mer eller mindre i år. Blir ett maratonlopp för alla lag. De som gör minst antal bottennapp tar medaljerna...

Christer von Zweigbergk, Viskafors - torsdag 16 juli 2020 kl 23.52
Eftertom jag inte förttår mig på fotboll tå bettämde jag mig efter förra tätongen för att inte uttala mig om tådant tom jag inte borde.

Efter dagens ttora elftborgtförlutt kan jag åter konttatera att jag inte förttår mig på denna tundtalt märkliga tport tå jag behåller mina åtikter för mig tjälv.

Till titt undrar jag om någon vet vad det är för fel på mitt tangentbord. När jag tka tkriva bokttaven t så kommer det hela tiden upp ett t i ttället.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - fredag 17 juli 2020 kl 18.37
Tack Peter O! Den matchen förstår jag inte varför jag glömde. Underbar video från premiären 2010! Minns att det var kallt som f-n men att spelet värmde oerhört den kvällen. Det är lättare att sura över en 0-6 förlust uppenbarligen än att med glädje minnas en dito seger...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 juli 2020 kl 14.22
Det ser ut som att Tim Rönning kan spela imorgon enligt Elfsborgs hemsida.

55 har tippat omgång 9. 1 dygn kvar.


Gert Björnalm, Borås - lördag 18 juli 2020 kl 15.42
Linus: Intressant statistik om Lundevall. 0,8 poäng per match i snitt under ett drygt år är oerhört bra, men inte så värst märkvärdigt i övrigt. Det som jag dock skulle vilja lägga till är att under åtminstone 2019 (minns inte riktigt 2017-2018) så var många av matcherna endast korta inhopp, så per minut skulle nog den statistiken se bättre ut. Sen visar självklart inte statistiken hur många mål han orsakade åt andra hållet..

Hur som helst så spelade han troget i Elfsborg i 5 år (?), och bidrog med många poäng, så jag tycker fortfarande att han hade förtjänat en avtackning!

Odhström: Absolut, han passade inte in i Thelins system. Jag vidhåller dock min åsikt att det blottar Thelins största svaghet - taktiskt flexibilitet. Dvs han verkar inte kunna anpassa sin taktik utifrån spelarmaterialet för att få bästa möjliga resultat, utan endast när han fått exakt de spelartyper han vill ha så får han resultat.

För övrigt - oroväckande start av Sivert. Men efter att ha sett honom i höstas så tror jag förstås på mer. Dock är frågan om Holst borde gå före än så länge. Men den största enskilda orsaken till genomklappningen mot Häcken tror jag stavas Okumu. Det hade inte runnit iväg så om han hade varit med. När det gäller Dyngeland så håller jag inte heller med BT om att han BORDE ha tagit den. Men det betyder inte att den såg otagbar ut och att Rönning kanske kunde gjort det.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 juli 2020 kl 20.37
Den stora frågan inför morgondagens möte med Djurgården, kan vi resa oss?

En annan fråga är om Holst borde starta istället för Sivert?

Tredje frågan, får Kaib chansen att starta nu när Strand är avstängd?


Stefan Carlsson, Vårgårda - söndag 19 juli 2020 kl 11.13
Är Kaib frisk då?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 juli 2020 kl 11.39
Jag tolkar frånvaron av inlägg som att många är oroliga inför vad som väntar i eftermiddag. Själv har jag alltsedan i torsdags åkt hiss mellan nattsvart pessism och ljusblå optimism utan att veta vad jag tror.

Ska man tro Thelin och lagkapten Sivert är matchen mot Häcken historia och att laget är redo. Efter att ha sovit gott i natt har jag bestämt mig för att tro på dessa båda herrar. Heja di gule


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 juli 2020 kl 11.52
Stefan C >>> Enligt BT är Kaib redo:

– Det hade varit skitkul att komma in, men jag har inga förväntningar på det, det är inte ofta man byter en ytterback. Men jag har till och med sagt att jag kan starta om Jimmy vill. Jag är redo för allting, säger Rami Kaib.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 juli 2020 kl 14.42
Fortfarande lugn, trots att jag nästan brände lasagnen i ugnen. Ny gasugn, hade svårt med temperaturen. Fullt pådrag med gas, mycket varmt, för varmt. Nåväl det lyckades till sist. Det tar jag som ett gott omen. Heja di Gule.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 juli 2020 kl 17.03
Attans Dplay. Sändningen borta. Skulle börja 17 och så vips borta.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 19 juli 2020 kl 17.04
Om inte spelarna är grymt taggade och revanschlystna idag har de inget i Elfsborg att göra. Tror på en bra match idag!

Erik Svensson, Göteborg - söndag 19 juli 2020 kl 19.23
Go seger! Mycket slit och tur men lika viktig iom förra matchen.

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 19 juli 2020 kl 19.27
Nästan lite väl enkelt idag...

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 19 juli 2020 kl 19.27
Bra match blev det inte, men ett bra resultat! Hellre bra resultat än bra match!

Kan konstatera att domarna för andra gången i år berövar oss ett solklart mål för felaktig offside. Vad håller linjedomarna för kvalitet i år egentligen???

Jörgen Willborg, Borås - söndag 19 juli 2020 kl 19.30
Vi gör en skitmatch men vinner ändå! Fattar inte hur vi ska kunna göra mål, våra anfallare och mittfältare är ju helt ofarliga.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 juli 2020 kl 20.02
Starkt att vända förnedringen på Hisingen till seger. Bra första halvlek, mindre bra i andra, men bra försvarsspel och så lite flax med målet. Fast å andra sidan fick vi för tredje gången ett bortdömt mål/straff på grund av linjedomaren. Eftersom jag tror på att tur och otur jämnar ut sig så har vi lite tillgodo.

Elfsborg har två saker att förbättra, sluta dra på sig onödiga frisparkar och så detta med avslut. Får vi ordning på det så kan det bli hur bra som helst.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 juli 2020 kl 20.51
Var ju lite tveksam till Sivert som startspelare, men idag var han bra. Enda kritiken är att han drar på sig gula kort, som tyvärr allt fler spelare i Elfsborg gör. Dplay redovisade statistik som visar på ett Elfsborg ligger i topp på antalet frisparker emot och i botten när det gäller frisparkar för. Inte bra.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 19 juli 2020 kl 20.58
Mycket viktig seger. Värdefullt för självförtroendet. Och som Vårgårda skriver - tur och otur jämnar ut sig. Vi gjorde ett riktigt mål som sannolikt blev felaktigt bortdömt och fick ett till skänks som tröst. 😊 Rättvist.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 juli 2020 kl 21.51
Måste ge Väisinen ett extra plus, ihop med Okumu var han ibland lite i bakgrunden, utan att på något sett vara dålig, tvärtom, men idag tog han tömmarna och visade att han är minst lika bra med nicken på mållinjen som grädde på moset.

Herman Thorell, Toarpsdal - söndag 19 juli 2020 kl 22.18
Di gule studsar tillbaka och tar tre blytunga poäng mot en svår motståndare. Häcken får pyspunka och tappar två mot ett lag på lite dekis. Det visar ändå på den mentala styrkan i årets lag. Fan vad gött!

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 20 juli 2020 kl 11.54
Fokus igår, med halva ordinarie backlinjen borta och efter 0-6 senast, var väl att täta bakåt. 0-0 hade varit helt ok för mig. Att det blev tre poäng var en skön bonus.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 20 juli 2020 kl 13.55
Det är faktiskt riktigt snyggt mål han gör den gode Une Larsson. Tycker rättvisa skipades med tanke på att Fricks mål blev felaktigt bortdömt.

Måste ta upp detta med alla frisparkar vi drar på oss. Värst är de som görs precis utanför straffområdet, flera av dem helt onödiga, värsta exemplet var ju borta mot Häcken när Wåhlemark dras ner och sedan sätter frisparken. Mot Djurgården var det väl tre-fyra frisparkar i riktigt farliga lägen, som tur var hade Djurgården ingen bra skytt.

Går det att träna bort detta oskick? Dessutom ger flera av dessa frisparkar gula kort, tre stycken igår.


Hasse Ekdahl, Borås - måndag 20 juli 2020 kl 15.35
23/7 Mjällby-Elfsborg....vänsterbacken Simon Strand tillbaka....Tim Rönning=kanonbra och Johan Larsson skickade iväg ett skott o självmål..3-4 min på slutet !!!!

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 20 juli 2020 kl 15.55
Tabellen ser trevlig ut och förutom Häcken har man fått så mycket beröm för defensiven, men i flera intervjuer pratar man om att det finns mer att hämta i offensiven och att snart kommer det att lossna, för man skapar chanser. Men senaste matchernas skott på mål ( Häcken 2 och DIF 1) så är det inte så mycket att hänga i gran. Häcken hade 13 skott på mål och Norrköping säkert lika många, så gör man mål på hälften så är det med allsvenska mått OK, men 10:de plats hittills i gjorda mål i allsvenskan räcker inte för att hålla oss däruppe även om man defensivt jobbar bra med Rönning som riktigt bra sista utpost som räddat flera givna mål. Jag tycker Karlsson ofta väljer fel i år och tyvärr är både Frick och Ndione lite tröga, skulle gärna se mer av Ondrejka och Prince - de har ett mer internationellt steg och oberäknelighet. Hummet räknas som anfallare, men har inte känts alls het i förhållande till den speltid han fått. Tappar man för mycket av defensiven ifall de kvicka, unga får mer speltid?

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 20 juli 2020 kl 19.14
Det är mycket positivt för alla som är rädda om vårt ekosystem att konstatera att de allsvenska klubbarna verkligen har anammat trenden.

Varje match ger ett bevis på detta genom det ständigt ekande ekot...


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 21 juli 2020 kl 10.53
Fortfarande har vi svårt att göra mål. 6 spelmål, en straff och två självmål. Självmålen tack vare inlägg från Johan Larsson. Faktum är att kinnabon därmed ligger i topp i skytteligan ihop med Frick. Kanske dags att se över startformationen och ändra lite?

Det är tätt med matcher, så glöm inte bort att tippa omgång 10. Imorgon klockan 19 är sista chansen.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - tisdag 21 juli 2020 kl 18.13
Tänk om inte...

Hur ofta har vi inte lite till mans tagit till den gamla klyschan när oturen (eller kanske oturen) har grinat mot oss med sina fula tänder? MEN: det går ändå inte att undvika att konstatera att om vi hade hållit tätt någon minut till mot Snoka borta så hade vi legat tvåa, endast 1 poäng efter. Då hade vi nog redan börjat drömma om en guldkantad höst.

Tänk om inte...


Christer von Zweigbergk, Viskafors - tisdag 21 juli 2020 kl 19.12
Skall vara: "Turen (eller kanske oturen)"... (sättarens anm.)

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 21 juli 2020 kl 19.18
Östersund har en ofattbar tur med SvFF. I vintras räddades deras elitlicens på ett löfte om sponsorspengar som aldrig setts till. Nu har de lyckats förlänga livet en gång till genom att övertyga SvFF att det inte är "orealistiskt" att klubben genom en handlingsplan under 2020 ska vända ett underskott på 20 miljoner kronor till nollresultat! Detta när varenda lag kämpar för att få det att gå runt utan publik och mindre sponsorpengar

Under senhösten ska licensnämnden fatta beslut om ÖFK får elitlicens eller inte.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 21 juli 2020 kl 19.28
CvZ>>> Vi får hoppas att vi får turen med oss när det gäller bortdömda mål.

På straffsidan ligger vi lika. Häcken borde fått straff i cupmatchen och Ndione skulle fått straff, alternativt frispark på straffområdeslinjen och en frilägesutvisning.


Conny Johansson, Brämhult - tisdag 21 juli 2020 kl 20.17
För att slippa resonemanget med att tur och otur beträffande domslut ock icke domslut jämnar ut sig finns det enligt mig bara en sak att göra , inför VAR . Merparten av våra domare ( domarteam )lever inte upp till sin uppgift dom är satta att utföra .

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 22 juli 2020 kl 14.29
Expressen Premium ger IFE:s matchtröja två getingar och hävdar att ”klubbens tröjor har sett i princip likadana ut sen Pannbandsligans dagar”.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - onsdag 22 juli 2020 kl 14.53
Är det någon som tror, som jag, att dessa siffror visar på en sanning som mer överensstämmer med kommande slutplacering i allsvenskan än dagens tabell? Lögn, förbannad lögn och statistik...? OK, nuvarande tabell är också statistik, men sluttabellen ljuger inte, brukar man väl säga? Om inte ex. skott på mål, passningssäkerhett och bollinnehav ökar rejält, tror jag att Thelin får se dig om efter ett nytt jobb till nästa år. Tre försvarsspelare är bäst statistiskt i Elfsborg (Henriksson är en av dem) medan i andra klubbar ligger Irandust, Christiansen, Haksabanovic i topp. Och av målvakterna är Rönning bäst. Domedagsprofet kanske, men jag är nöjd ifall IFE blir bland de sex bästa, och då tror jag Bernhardsson, Ondrejka och kanske Prince behöver bidra till det. http://www.aftonbladet.se/a/Ad6rwn

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 22 juli 2020 kl 18.22
Framtiden ser ljus ut. Hela 5 spelare uttagna till P17 Landslaget.

Inga förändringar i truppen inför Mjällby, intervju med Leo Väisinen i Matchsnack.

Ingen riktigt bra bortastatistik mot Mjällby, bara en seger på fem försök. Läge för en andra.

Med en dryg halvtimme kvar är det 59 som tippat omgång 10.


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - onsdag 22 juli 2020 kl 21.18
Häcken tvålar alltså till AIK med 4-0. Det sätter Elfsborgs förlust i ett annat ljus: Häcken har flyt just nu...

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 22 juli 2020 kl 21.22
Darra månne all världens vespofober: 10-0 på två matcher.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 22 juli 2020 kl 21.31
Jag hoppas att Häckens målform står sig i en match till. Blåvitt hemma på söndag.

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 22 juli 2020 kl 22.30
Karl-Henrik: bollinnehav är en väldigt ointressant siffra i fotboll. DIF hade 57 procents bollinnehav mot oss i söndags. De fick med sig noll poäng hem. AIK har (enligt den här artikeln) högst genomsnittligt bollinnehav i hela Allsvenskan så här långt. De ligger på elfte plats.

Om vi fortsätter att sätta försvarsspelet (som vi har gjort i alla matcher utom den där målvakten fick migrän) kommer vi att ligga högt upp, oavsett annan statistik.


Henrik Svensson, Varberg - torsdag 23 juli 2020 kl 8.00
Hej. Vill gärna ha lite hjälp. Är väldigt glad att Leeds vann serien, och äntligen går upp i Premier League igen. När jag kollar tabellen på Text-TV så är det nåt som inte stämmer. Wigan ligger på nedflyttning på 23:e plats, men deras matchsiffror tyder på 59 poäng, inte 47. Fel hos Text-Tv helt enkelt, eller? Vårgårda eller någon annan som har koll? I övrigt så hoppas jag på tre poäng på strandvallen idag, men tror det blir svårt. De två ggr jag varit där har det inte varit så munter hemresa.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 23 juli 2020 kl 8.29
Henrik - se här.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - torsdag 23 juli 2020 kl 9.03
Du har rätt Johan. Tyvärr är statistiken jag syftar på hämtad från Aftonbladet PLUS, som jag förstår att man inte vill betala för. Ja, bollinnehav är en parameter i undersökningen av statistiken hittills och AIK ligger högst där, alltså 1 i allsvenskan. Men i övriga delar som förväntade gjorda mål, förväntade insläppta, förväntade poäng och passningsprocent till rätt adress har AIK placering 15, 9, 12 och 8 Elfsborg: 11, 12, 14, 13 och Elfsborgs bollinnehav..13. Två lag har sämre passningssäkerhet än di gule: Kalmar och Varberg. F.ö. får vi snart svar om denna historiska statistik har någon bäring för poängen i de närmaste matcherna då vi möter Mjällby, Varberg och Sirius som alla har högre förväntade poäng, platserna 5-7 mot Elfsborgs 13. Måtte denna statistiken inte ha något att göra med resultaten i de matcherna. Jag är bara glad om "fotboll är fotboll" och "bollen är rund" gör att gulingarna är med högt uppe i tabellen.

Henrik Svensson, Varberg - torsdag 23 juli 2020 kl 13.14
Tack Bo. Det har jag totalt missat i sportrapporterna. Men, det finns ju en förklaring till det mesta, så även här.

Herman Thorell, Toarpsdal - torsdag 23 juli 2020 kl 13.25
Jag läste den statistiken men blir inte riktigt klok på hur man räknat. Ngn som kan förklara?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 23 juli 2020 kl 13.41
Elfsborg har ju bra statistik i år på riktigt gräs och Mjällby har gräs. Tar det som ett gott omen.

Henrik>>> Wigan blev alltså av med tolv poäng på grund av trasslig ekonomi. Laget lär inte bli ensamt, flera lag ligger pyrt till. Mitt lag Sheffield Wednesday som haft en urusel andra halva av serien, från en tredjeplats i december till en plats på nedre halvan, riskerar också att bli av med poäng, 12- 18 och då blir det nedflytting.

Detta sedan ligan ifrågasatte hur ägaren av klubben köpte arenan för att få bokslutet att gå ihop. I snart ett halvår har ligan och klubben diskuterat saken. Ligan hävdar att pengarna bokfördes på fel år. Klubben å sin sida hävdar att de i varje skede av affären frågade ligan och fick klartecken. Detta kan klubben bevisa hävdas det, å klubben hotar att stämma ligan om de döms till poängavdrag.


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 23 juli 2020 kl 16.21
Karl-Henrik: Ja, det där med förväntade mål är mer intressant. Jag fattar inte exakt vilka parametrar de använder för att få fram siffrorna, men det är en statistik som tränare och experter värderar högt. Dock är genomsnittsvärden alltid kluriga. Vi har släppt in fem mål på åtta matcher. Men i den nionde matchen släppte vi in sex mål - snittet steg plötsligt brant. Men jag vill nog se det som att vi har tajt försvar, som dock råkade haverera i en enskild match, av vissa speciella orsaker.

Nå, vilken statistisk som stämmer lär ju visa sig när säsongen fortsätter. Efter matchen i kväll har vi spelat en tredjedel av serien. Jag tror det är ett bra läge att möta två nykomlingar i rad - de borde börja bli lite möra vid det här laget.


Henrik Svensson, Varberg - torsdag 23 juli 2020 kl 20.02
Maif - IFE 0-4 paus🖤💛

Jörgen Willborg, Borås - torsdag 23 juli 2020 kl 20.04
Den halvleken såg man inte komma...

Herman Thorell, Toarpsdal - torsdag 23 juli 2020 kl 20.33
På allvar? Vem kunde ana det här?

Jörgen Willborg, Borås - torsdag 23 juli 2020 kl 20.58
OCH gråvitt tappade segern hemma på övertid!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 23 juli 2020 kl 21.12
En bra kväll. Elfsborg dominerar och vinner med 5-0 och Blåvitt tappar segern på slutet. Kan det bli bättre?

Hasse Ekdahl, Borås - torsdag 23 juli 2020 kl 21.12
Mjällby-Elfsborg 0-5...och IFK Gbg-Falkenberg 2-2...

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 23 juli 2020 kl 21.17
Underbar kväll! Och skönt att våra grabbar fick göra lite mål. Bra för självförtroendet! Tabellen ljuger aldrig. Elfsborg är riktigt bra i år. Fiaskot mot Häcken är enda riktiga plumpen i protokollet i serien så här långt. 😄

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 23 juli 2020 kl 21.20
Grädden på moset var att Ondrejka gjorde mål.

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 23 juli 2020 kl 21.23
Poäng har vi tagit ända sedan första omgången, trots halvknackigt spel. Nu kom målen och skönspelet också. Superintressant säsong, detta!

Conny Johansson, Brämhult - torsdag 23 juli 2020 kl 21.23
Målkalas och hållen nolla , mycket bra . Ytterligare positiv sak , inga varningar , när hände det senast ?

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - torsdag 23 juli 2020 kl 21.26
Vilken halvlek! rappt och och energiskt till tusen och till slut 5 mål av 10 skott på mål-effektivt! och Gustav Henriksson som hade högsta poängen i Elfsborg, enligt den förb. statistiken tidigare, gör ju som förväntat 2 mål idag då... Omställningar och press, det funkade suveränt och extra kul att Karlsson och Ondrejka gör mål, man unnar Ndione att få sätta en balja med. Och Thelin svarar bara: Det är ny match på söndag! när intervjuaren säger : Bra dag på jobbet va? Jo, fortsätt att ha bägge fötterna på jorden Thelin, för det kan svänga snabbt är vi ju medvetna om.

Jörgen Willborg, Borås - torsdag 23 juli 2020 kl 21.29
Noll gula kort? Domaren måste ha missat att vi spelade i reservstället.

Herman Thorell, Toarpsdal - torsdag 23 juli 2020 kl 22.26
Aftonbladets Laul är, trots kvällens insats, ändå inte så imponerad av di gule. Han tror att vi kommer tappa placeringar framöver. Men om han hade vart lite mer klarsynt i sin analys hade han pekat på att de 19 poäng vi har borde vart fler, dessutom gapet till Norrköping mindre. Vidare att resultatet på naturgräs är förvånansvärt bra och att vi har seriens bästa försvar, borträknat ett ras.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 23 juli 2020 kl 22.50
Laul verkar ha dålig koll. Elfsborg årgång 2020 är bra och dagens insats på Strandvallen bevisar detta. Var det inte Laul som hävdade att Elfsborg är dåliga på gräs?

Hundarna skäller men karavanen drar vidare. Lika bra insats mot Varberg som mot Mjällby så blir det tre poäng till och Laul får väl hitta på nya ursäkter.


Erik Svensson, Göteborg - torsdag 23 juli 2020 kl 23.40
Grym seger hann inte bli nervös idag. Kanonbänk har vi också!

Krister Sandberg, Skoghall - torsdag 23 juli 2020 kl 23.46
Härlig seger och många andra bra resultat i den här omgången! Och AIK...hehe. Angående tipstävlingen så undrar jag om det någonsin varit så låga poäng rakt över. Fruktansvärt svårtippat!

Krister Sandberg, Skoghall - fredag 24 juli 2020 kl 0.03
Ojdå! Sorry. Det var visst inte färdigrättat än😶

Bo Andersson, Hässelby - fredag 24 juli 2020 kl 8.32
Tuffa tider för oss surgubbar.

I övrigt kan man konstatera att Högsta Domstolen inte kommer att pröva domen mot supportrarna som firade med Ndione. Bra där. Ibland gör man lite fel utan onda avsikter och då tar man konsekvenserna, rycker på axlarna och går vidare. Aftonbladet


Henrik Eliasson, Örebro - fredag 24 juli 2020 kl 9.04
Det var ingen som tippat mer än tvåmålsseger igår. Vilka surgubbar vi är!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 24 juli 2020 kl 11.26
Gustav Henriksson gjorde väl sitt livs match igår. 2 ursnygga nickmål och försvarsarbetet kröntes med rensningen på mållinjen. Välförtjänt fick han en femma i betyg av BT, den första de delat ut i år.

Jesper Karlsson visade alla som tvivlat lite att han är en klassspelare. Hans nedtagning, vändning och avslut på inlägget från Johan Larssson är ju av yppersta klass. Lägg till målet, två målgivande pass, plus en massa bra hörnor samt inlägg och ett par vassa avslut.

Elfsborg har nu 5 spelare som gjort två mål. Per Frick, Gustav Henriksson, Jesper Karlsson, Rasmus Alm och Johan Larssson. Den sistnämnde har ju fixat två självmål.

Nu återstår det en match innan långledigheten, ingen match på 8 dagar! Frågan är om Elfsborg klarar av att ladda om och visa Varberg var skåpet ska stå?


Jonas Claesson, Bottnaryd - fredag 24 juli 2020 kl 12.23
Inte för att vara sån, men... Vad var det jag sa?

Magnus Andersson Neumann, Borås - fredag 24 juli 2020 kl 19.04
Jonas C - du får nog skriva det själv eftersom de som gapade högst när det gick dåligt förra året nu lyser med sin frånvaro. Tydligen tycker inte alla att det är kul och skriva när det går bra.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 25 juli 2020 kl 12.28
Vi var många som var uppriktigt oroliga för klubben för något år sedan och vi är många som nu genuint glädjer oss för goda resultat och, framför allt, för frejdigt spel. En glädje som inte grumlas av några skadeglada inlägg här på VG.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 25 juli 2020 kl 18.43
Leo Väisänen var inte med träningen inför mötet med Varberg, fast Thelin säger till BT att Väisinen kan spela mot Varberg. BT spekulerar i om Leo inte spelar så blir det McVey.

Ondrejka skadade tydligen foten när han gjorde 5-0 skriver BT.

– Det kanske blir att vi gör ett sent byte på Jacob (Ondrejka) och tar in Prince (Isaac Kouame). Vi får se hur hans fot reagerar, säger Thelin.

54 har tippat omgång 11. 14:30 på söndag sista chansen.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 25 juli 2020 kl 22.45
Statistiken säger seger enligt BornYellow. Elfsborg-Varbergs BoIS 2 2 0 0 3 - 0 6 3,00

Henrik Eliasson, Örebro - lördag 25 juli 2020 kl 23.14
Dags att påminna om matchen i Svenska Cupen i januari 1996: Varbergs BoIS-Elfsborg 0-19. Har vi någonsin vunnit med större siffror? Kan man be om en repris? För övrigt känns det konstigt att möta BoIS, laget jag spelade i som pojkvasker en gång i tiden. Jag hejar fortfarande på dem, men när det verkligen gäller finns det bara ett lag i hjärtat.

Henrik Eliasson, Örebro - lördag 25 juli 2020 kl 23.16
Tillägg: en eloge till Born Yellow för all statistik; man kan fastna hur länge som helst och drömma sig tillbaks.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 25 juli 2020 kl 23.21
Visste inte ens att det fanns statistik mot Varberg...
För mig, och många andra, som valt att slå ner bopålarna här på västkusten är morgondagens match riktigt läskig! Vinner BoIS så blir det många hånfulla kommentarer - men vinner vi så är det lätt att gå till jobbet på måndag.

Hur slutade motsvarande match i VG-allsvenskan? Vårgårda, har du koll


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 26 juli 2020 kl 0.24
Henrik>>> Den matchen 1996 mot Varberg hade jag helt glömt bort. Fast hur kan man glömma bort Elfsborgs största seger någonsin?

Från BornYellow.

"Omgång 3 Grupp M (21 Januari) Varbergs Bois (III) - IF Elfsborg (I) 0-19 (0-6) Målskyttar: Mathias Svensson 6, Christer Mattiasson 4, Stefan Andreasson 2, Fredrik Mohlin 2, Anders Svensson 2, Anders Thorstensson 2, Nemanja Miljanovic Publik: 100 (Detta är Elfsborgs största seger någonsin i tävlingssammanhang. Matchen spelades inomhus i Växjö!)"

Jan-Ove>>> VG-Allsvenskan: "När domaren blåste för full tid stod det 5-0 på anslagstavlan."


Jörgen Willborg, Borås - söndag 26 juli 2020 kl 9.41
I jämförelse med dagens match var nog den 1996 både en målfest och lite mer otippat en publikfest.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 26 juli 2020 kl 10.12
Jörgen >>> Inte ens om man räknar alla på plats idag dubbelt, inklusive spelare och tränare, så lär publiksiffran på 100 i Växjö överträffas. Är även lite tveksam till att vi överträffar slutresultatet 1996.

Attans vad nyfiken jag är på matchen i Växjö.

BT har en artikel om matchen, men det handlar i stort sett bara om Mathias Svensson som gjorde sex mål och eftersom han inte kommer ihåg så mycket så får man inte veta hur det var möjligt att göra 19 mål varav 13 i andra halvlek.

Är det någon här på VG som var på plats? Det var ju ändå 100 i publiken varav flera Guliganer. Kanske historikern Mikael Häggström vet något? Hans Gabrielsson och Torbjörn Lindeberg är ju två till som har järnkoll på Elfsborg.

Siffertipset.


Henrik Eliasson, Örebro - söndag 26 juli 2020 kl 11.35
Hade varit kul om Stefan Andreasson, som var med i laget och även gjorde mål, uttalade sig om matchen 1996 i stil med ”räknar med lika stor seger idag”.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 26 juli 2020 kl 13.01
Många spännande matcher idag och inte alltid lätt att veta vad som är bäst. Givet är att Falkenberg borde slå Snoka (med risk att såra Redaktör’ns känslor). Hoppas ICA slår BK Rôva (för tabellens skull). AIK - Djurgården...kan man hoppas att bägge förlorar? Hoppas att Sirius slår MFF, vi tittar väl upp i tabellen och inte neråt. Lite kul också om det går bra för Sirius.

Magnus Andersson Neumann, Borås - söndag 26 juli 2020 kl 14.03
Bo - Jag skulle gärna se att så många matcher som möjligt slutar oavgjort. Då tar vi två poäng från alla efter vår vinst mot Varberg idag.

Henrik Eliasson, Örebro - söndag 26 juli 2020 kl 14.12
Att önska poäng till ICA är att avvika från den sanna läran.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 26 juli 2020 kl 15.29
"Vår vinst mot Varberg"...

Uselt i 45 så det kommer krävas en rejäl uppryckning kommande 45 om vi skall gå med huvudet högt kommande vecka!


Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 26 juli 2020 kl 15.45
Bästa resultat? Vinst för oss, alltid. Sen är resten av akademiskt intresse.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - söndag 26 juli 2020 kl 16.05
Såg inte första halvlek, men här i andra är IFE bra framåt men lite passiva, avvaktande på egen planhalva så det kan bli fler mål bakåt på slarv, men tycker det får räcka för idag nu.... Varberg tar snart vara på ytterligare ett inkast, hörna. Är lite orolig för Kaib bakåt, men framåt är det bra idag.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - söndag 26 juli 2020 kl 16.08
Jädrar Nielsen, gjorde nyss frispark precis utanför straffområdet. Gå se om koliten finns att spela av en match nu och.. Minimera misstagen utandats bli passiv

Bo Andersson, Hässelby - söndag 26 juli 2020 kl 16.23
Vilka fruktansvärt olyckliga sista minuter i Borås och Falkenberg.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - söndag 26 juli 2020 kl 16.26
Nej, några hörnor och frisparkar bakåt ger till slut utslag. Missad utboxning i duell med Varbergs målvakt gör första misstaget av honom i år. Den kvaliten av att spela av sista 5 min finns inte än. Alm suveränt bra idag, tycker jag!

Jörgen Willborg, Borås - söndag 26 juli 2020 kl 16.28
Besvikelsen....

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 26 juli 2020 kl 16.29
Tacka vet jag VG-Allsvenskan.

Dålig första halvlek och sista kvarten. Fattar inte vad laget sysslar med på slutet. Rönning får ta på sig kvitteringen, men å andra sidan borde det varit frispark till Kaib och inte hörna.


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 26 juli 2020 kl 16.36
Oerhört slarvigt detta att tappa fokus i slutminuterna. Thelin får skärpa upp detta. Dock kändes det inte orättvist att Varberg fick en poäng. Gör man tre mål på Elfsborg påbortaplan är man värd det.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 26 juli 2020 kl 17.23
Detta Varberg! Kul inslag i allsvenskan när dom skojar med HIF, MFF och några till. Men helt seriöst, skall dom få åka till Borås och skoja med oss? Eller är det någon form av payback efter alla år med boråsarnas framfart i den lilla lilla staden mellan Götet och Halmstad?

Så klart imponerande av den lilla klubben. Men dagens insats från oss imponerar inte! Kanske låta Dyngeland ta plats nästa omgång? För att få möjlighet att revanschera sig efter 0-6?

Tog det säkra före det osäkra och tog ledigt kommande vecka. Inte minst för att slippa mötas av varbergarnas tråkiga gliringar.


Erik Nilsson, Linköping - söndag 26 juli 2020 kl 17.31
Lite tankar efter matchen.

1) Vi släppte in det viktiga första målet. Henriksson är överspelad på kanten. Tre-fyra spelare som inte klarar av den ensamma Varberg-spelaren i straffområdet. Men det är ändå Simon Strand som får huvudansvaret, han har gott om tid att rensa undan bollen.

2) Alldeles för bakåttunga när vi tar ledningen. Två gånger om. Och det känns onödigt. När vi sätter fart efter Varbergs 2-2 ser man tydligt hur bra vi är i presspelet om vi bara ger oss chansen. Istället ger vi Varberg frisparkar och hörnor i överflöd.

3) Något mer positivt, Alm gör ett riktigt klassmål av det slag jag alltid trott han har i sig! Även Jesper Karlsson gör ett vackert spelmål! Våra yttrar känns farliga!

4) Simon Olsson utbytt. Thelin kan ha rätt i att Holmén vinner mer boll, men det är ändå trisst att vi inte kan kosta på oss en enda genuint kreativ mittfältare på plan. Gojanis uppspel i första halvlek är inte bra, hade hellre sett ett byte där.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 26 juli 2020 kl 17.40
Tack vare Torbjörn Lindeberg och L.O.B så kan jag nu reda ut vad som hände i Växjö. Vid ställningen 4-0 drabbades Varberg av en utvisning och ytterligare en i slutet av första halvlek. Vid ställningen 12-0 en tredje utvisning och det var spel mot ett mål.

Citat ur L.O.B. "Om Varberg hade fått ett mål för varje gång de slog bollen över mittlinjen hade Elfsborg vunnit lätt i alla fall."


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 26 juli 2020 kl 18.48
Synd! Att inte cupmatchen från 1996 upprepade sig. Synd! Att inte VG-allsvenskan upprepade sig heller...

Men från en positiv horisont, vi är lika få poäng från Peking som innan omgång 11...


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 26 juli 2020 kl 23.08
Helt otroligt att Elfsborg kan släppa in tredje målet. Se videon där man ser 9 gula spelare, plus Rönning, mot en ensam målvakt. Hur tusan kan en spelare mot 10 tillåtas göra mål?

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 27 juli 2020 kl 8.47
Fortfarande bittert med så svag avslutning med frisparkar och hörnor igår och har sett på reprisen av målet nu. Hur kan bägge mittbackarna sakna markering? Och när Rönning ensam får ta matchen med att försöka knuffa undan Varbergs målvakt, så är dessa passiva istället. Veckans träning: Hur spelar vi för att minimera fasta situationer på egen planhalva vid uddamålsledning? Se på A. Villa, hög press och ta i så fall frisparkar på motståndarplanhalvan. Ska långbollar slås, slå mot hörnflaggorna inte rakt mot motståndarnas mål.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 27 juli 2020 kl 10.13
Jag följde matcherna via Sportradion igår, på väg genom Värmland. Vilket drama, när både Pekings match och vår svängde fram och tillbaka i slutskedet! Tänk att vanlig allsvensk fotboll kan vara så spännande!

Av kommentarerna efteråt förstår jag att många gula är besvikna. Enligt radioreportern var resultatet dock rättvist. Vi kom trots alls i underläge tidigt och behövde en tveksam (?) straff för att komma in i matchen. Oavgjort känns rätt ok för en som inte har sett matchen.

Nu väntar en veckas vila och sedan en högintressant toppmatch mot Sirius.


Jörgen Willborg, Borås - måndag 27 juli 2020 kl 10.48
Straffen var verkligen inte tveksam!

Herman Thorell, Toarpsdal - måndag 27 juli 2020 kl 11.17
Straffen var korrekt dömd. Kanske var även resultatet 3-3 rättvist, men förbannat surt att släppa in ett sådant mål. Varberg var bra, med ett fint passningsspel i första som stort utropstecken (iaf för mig som inte sett dem spela tidigare).

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 27 juli 2020 kl 12.05
Kollade på Dplays sammandrag nu och, ja, straffen ser korrekt ut även om Larsson förstärker fallet. Fattar om ni som såg matchen var besvikna på poängtapp i slutsekunderna, men i bilradion var det bara häftigt att följa två parallella dramer med ständiga omkastningar. Det är just så som man vill att idrott ska vara.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 27 juli 2020 kl 20.31
Norling sparkad. Bra eller dåligt för oss?

Om AIK hittar en ny tränare så kanske spelarna vill visa att de är värda att få spela, men hinner en ny tränare att få ordning på torpet på två veckor?

Hävdar fortfarande att en spelare, målvakt, inte kan få göra mål när han omges av tio spelare.


Herman Thorell, Toarpsdal - måndag 27 juli 2020 kl 21.05
Jag håller med dig vad gäller Varbergmålisens kvittering, Lennart. Ju fler gånger jag ser situationen får jag känslan att Rönning ger sig in i någon slags intern målvaktsfight. Hade ngn annan tagit den duellen och Rönning stått kvar hade det aldrig blivit mål. Och med ngn annan menar jag ngn av alla de gulklädda som ändå var i eget straffområde.

Vad gäller Norling så var det väntat att han rök. Han var väl lite i samma sits som Haglund var hos oss andra vändan, även om det inte går att jämföra rakt av. Tyvärr lär det väl få en direkt effekt, men på lång sikt lär det inte hända så mycket. AIK är och kommer vara årets flopp tillsammans med Gråvitt. Och Laul kommer få äta upp alla underskattningar av di gule han fortsätter framhärda!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 27 juli 2020 kl 21.11
Herman>> Exakt, nio gulklädda spelare omringar Rönning och Varbergs målvakt, men inte en enda tar bort halläningen utan lämnar Rönning att stångas med honom. Varför? Det finns ju inga andra grönklädda i närheten?

Dags för mig att lämna detta, annars blir jag tokig.

En veckas träning för att komma i form att spöa Sirius borde räcka.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 27 juli 2020 kl 21.41
Elfsborgs damlag lag visar var skåpet ska stå. Andra segern över Blåvitt i en träningsmatch.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 28 juli 2020 kl 15.05
Simon Lundevall drar till grekiska klubben Volos.

Herman Thorell, Toarpsdal - tisdag 28 juli 2020 kl 15.51
Laul fortsätter se förbi di gule. Nåväl, jag har inget emot den underdog-position sådant bygger.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 30 juli 2020 kl 16.23
Det finns många gula supportrar ute i landet. En av dessa är Stig-Ove Andersson i Västerås som före gårdagens möte mellan VSK och HBK hyllade Magnus Haglund utanför arenan och tackade för guldet 2006. Detta med foton och tidningsklipp från 2006. Stort. Hatten av.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 30 juli 2020 kl 23.09
Idag gick kontrakten ut för fyra spelare i Elfsborg. Mittfältaren Anton Thorsson plus de tre lärlingarna Tim Stålheden, Jesper Sandberg Hesselgren och Eduart Iljazi. Den sistnämnde har tränat med Norrby de två senaste veckorna.

Ingen information på hemsidan bara en artikel i BT. Någon som vet mer?

49 har tippat omgång omgång 12. Lördag klockan 15 sista chansen.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - fredag 31 juli 2020 kl 9.42
Inte hört något. Men med inställd U21-serie och Coronapåverkan på ekonomin kan jag tänka mig att dessa kontrakt tyvärr blir enklare att säga upp.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 31 juli 2020 kl 12.42
Glenn>> Med största sannolikhet har du rätt.

Inget spel i U21 och med små inkomster så är det väl troligt att spelare som inte platsar i A-laget inte får kontrakten förlängda. Jag hoppas bara att vi inte blir av med någon riktigt bra spelare. Har väl egentligen bara sett Tim Stålheden spela en gång så svårt säga om han är fisk eller fågel.

Någon som har upplysningar om spelarna på väg bort?


Henrik Eliasson, Örebro - fredag 31 juli 2020 kl 15.42
Med tanke på att Iljazi tränar med Norrby; finns det någon statistik på övergångar mellan IFE och Norrby? Känslan, säkert färgad av mina sympatier, är att övergångar bara sker åt ena hållet...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 31 juli 2020 kl 16.22
Henrik>> Överlägset flest övergångar har gått från Elfsborg till Norrby, men det finns några undantag. 2001 gick Stefan Andreassons kusin Mikael Andersson äver från Norrby till Elfsborg.

Med mindre än 24 timmar kvar är det "bara" 51 som tippat omgång 12.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 31 juli 2020 kl 19.12
Artikel på Elfsborgs hemsida om lärlingarna som får lämna.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 31 juli 2020 kl 19.21
Ingen brist på nya talanger i IFE. BT har en artikel om Mances grabb, Daniel Miljanović, som återvänt till IFE. Han har tydligen ett 3-års kontrakt som går ut i år. Ifjol gjorde han tio matcher i Allsvenskan för klubben vars namn man inte får nämna. Nu spelar han i U19:

"– Jag känner ju redan staden, spelarna och tränarna så det kändes som att komma hem. Det är hög nivå på träningen och stor konkurrens i laget och jag tror att vi kan gå hela vägen om vi jobbar för varandra och lyssnar på tränarna. Laget före jaget är det som gäller.".


Gert Björnalm, Borås - lördag 1 augusti 2020 kl 12.42
Trist att talangerna släpps. Både Stålheden och Iljazi har väl varit ”stjärnor” i u-lagen och har en del landskamper, så man hade väl hoppats. Jag som älskar lirare hade hoppats extra på Iljazi, men det verkar inte vara en prioriterad egenskap just nu. Istället gick Kouame före som varit mer anonym som ungdom, men snabbhet är mer prioriterad nu.

Men vad vet jag, det kanske är välgrundat.

Jesper Sandberg Hesselgren nämns dock inte alls. Har han lämnat tidigare under våren, eller har han fått förlängt?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 1 augusti 2020 kl 17.41
Gert>> Övergången från ungdomslag till A-lag är svår. Porten är trång och ibland blir det fel. Sheffield Wednesday släppte James Vardy när han var 16 år, han ansågs vara för liten, men via amatörlag i 5-6 år hamnade han i Leicester och landslaget. Med facit i hand skulle han givetvis fått kontrakt, men...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 1 augusti 2020 kl 18.55
Elfsborg har en bra upplaga av U19, ny seger och Elfsborg har därmed full pott efter fyra matcher och imponerade 12–1 i målskillnad.

Magnus Andersson Neumann, Borås - lördag 1 augusti 2020 kl 21.16
Ja, övergången från junior till etablerad senior är svår. Krasst är det så att får man upp 1-2 spelare från ungdomssidan ett år som etablerar sig i seniortruppen pch får matchtid i A-laget är det bra. Får man upp tre är det fantastiskt bra. Så svårt är det.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 augusti 2020 kl 12.42
Okumu är tillbaka i spelartruppen.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 2 augusti 2020 kl 15.10
Otroligt inspirerande match imorgon! Vi har fler poäng än åtminstone jag trodde, slagläge i toppen, en intressant motståndare, några dagars extra vila och truppen i stort sett frisk!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 augusti 2020 kl 19.57
Sirius är ju inte precis Elfsborgs drömmotståndare, men imorgon gäller det att visa vad vi kan. Seger och vi håller oss kvar i toppen. Heja di Gule.

Gert Björnalm, Borås - måndag 3 augusti 2020 kl 12.28
Jo då, jag är fullt medveten om att steget upp till A-truppen är stort och svårt. Men den här gången blev det nog svårare än vanligt. Corona påverkar ekonomin, och inga matcher under året heller så de fick inga möjligheter att visa upp sig. Och tidigare årgångar så har nog de flesta som fått lärlingskontrakt åtminstone fått ett år på sig, de här fick bara en halv corona-bortblåst säsong.

Elfsborg har haft några väldigt starka årskullar, men har vi fått upp många spelare från dom? Man kan förstås diskutera vad som är många, men jag tror att långsiktigt är det väldigt viktigt hur man agerar. Självklart måste spelarna vara bra nog, men det finns alltid skäl att fundera. Hur resonerar en 16-årig talang med bud från flera allsvenska håll? AIK och Kalmar, som exempel, släpper fram talanger tidigt. Ska man komma upp i A-truppen som tonåring i Elfsborg så ska man helst komma utifrån och få A-kontrakt direkt (Jesper, Ondrejka). Visst, man kan alltid tycka att unga spelare inte ska ha för bråttom, men det är nog lättare sagt än gjort. Dessutom är frågan om inte utbildningen blir bättre för de som får träna (och ev spela) med A-laget. Sen finns det exempel på spelare som får A-kontrakt hyfsat tidigt, Ndione var en sådan.

Hade Skene-killen Isak Jansson valt Kalmar istället för Elfsborg om han inte upplevt att möjligheterna för honom var bättre i Kalmar? Ja, Kalmar är en mindre klubb och det kan vara lättare att slå igenom där, men AIK då? Även Malmö har släppt fram talanger tidigt i år. Visst, det växlar över tid, men ändå. Det här handlar även om potentiellt mycket pengar (framtida försäljningar).

Elfsborg har haft framgång med undgomsverksamheten över tid, så kanske slåss jag med väderkvarnar här. Men jag tror ändå att vi behöver se upp så att inte Elfsborg tappar i status och de bästa unga talangerna väljer andra klubbar.

Och för övrigt - hade det inte varit bättre att släppa/låna ut Rosenqvist som knappast kommer att slå igenom i Elfsborg och som är några år äldre, och sen behålla någon yngre lite till.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 3 augusti 2020 kl 13.29
Jag är också förvånad över att framförallt Stålheden och Iljazi inte får vara kvar. Men det handlar nog för mycket om timing. På mittbackssidan har vi idag 3 starka mittbackar och en McVey som kan spela där, det gör det svårt att motivera Stålheden. Förra sommaren var vi många som rankade Iljazi bra mycket högre än Prince Isaac - men den där Häcken-matchen blev nog väldigt avgörande där.

Här är spelarna vi flyttat upp senaste 10 åren (Jag har säkert glömt någon):

Födelseår:
1990/1991: Anton Wede, Calle Wede, Andreas Andersson, Marcus Rohdén, Anton Lans, Johan Larsson, Amadaiya Rennie, Niklas Hult
1992/1993: Ricky Yarsuvat, Per Frick, Sebastian Holmén, Simon Hedlund, Oscar Hiljemark, Anton Andreasson, Liridon Gashi, Victor Rotting
1994/1995: Arber Zeneli, Adam Lundqvist, Kristoffer Björk, Arjan Mostafa
1996/1997: Viktor Nilsson, Rasmus Rosenqvist, Ibroo Dresevic, David Olsson, Simon Olsson, Christopher McVey, Arian Kabashi och Rami Kaib.
1998/1999: Gustav Henriksson, Tim Rönning och Marokhy Ndione
2000/2001: Prince Isaac Kouame

Tidigare har IF Elfsborgs kullar varit bra varannat år och man har spelat ungefär lagvis så som jag radat upp ovanför. Det där har dock ändrats med åren. Exempelvis har underåriga spelare oftare spelat med äldre lag, typ Isaac med 1998/1999 och Henriksson med 1997/1998. Det har säkerligen ändrats pga att vi släppte upp så mycket spelare födda 1997.

Det är lite uppseendeväckande att inte fler spelare födda mellan 1999-2000 flyttas upp. Det ser ut att bli en stor skillnad gentemot tidigare år.

Dock är det tydligt att spelare vi flyttat upp och satsat på har varit rätt spelare. Jag skulle kunna sträcka mig så långt och säga att inte en enda av de spelare vi nobbat har lyckats vidare bra. Det har oftast slutat i att de spelarna som bäst blivit habila Superettan-spelare. På många sätt ett fascinerande facit som är väldigt imponerande för IF Elfsborg.

Kan det vara så att spelare födda 1999-2000 framförallt faller offer för att vi flyttade upp för många spelare födda 1997? Kan Iljazi och Stålheden bli de första som håller hög allsvensk klass efter vi har nobbat dom? Om jag ska vara ärlig så tror jag inte det - då hade inte Norrby tvekat att signa Iljazi när man uppenbarligen är intresserade av honom.

Av spelare vi inte gett a-lagschans kommer jag att tänka på Översjö, Osmanagic och Savvolainen som spelare som lyckats någorlunda bra utan att få chansen hos oss. Annars är det inte många som lyckats där heller.

En positiv detalj gällande timing är att i kullen med spelare födda framförallt 2001 är det många duktiga spelare. Det är dessutom många duktiga spelare som är födda och uppväxta i Sjuhärad. Gustav Broman kanske har högre potential än Stålheden som exempel?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 augusti 2020 kl 16.08
Tack till både Gert och Glenn för två intressanta och läsvärda inlägg. Jag vet inte hur Elfsborg ligger till jämfört med andra klubbar i Allsvenskan när det gäller att ge unga talanger chansen. Någon som vet? Tycker nog att Elfsborg låter unga få chansen, men har man otur, som i år, blir det färre som släpps in.

Det gäller att hålla ångan uppe när det gäller tippandet. Just nu är det 39 som tippat omgång 13 som har slutdatum om två dagar. Det är inte bara spelarna som har det hektiskt med fem matcher på 13 dagar, även vi tippare måste hänga på. Vi är 7 som helgarderat oss, vi har tippat alla omgångar som är kvar.


Jörgen Willborg, Borås - måndag 3 augusti 2020 kl 19.11
Två baklängesmål, Johan Larsson överspelad båda gångerna. Byt ut.

Jörgen Willborg, Borås - måndag 3 augusti 2020 kl 19.30
3 st. Larsson joggar bakom två Siriusspelare som hugger på returen.

Herman Thorell, Toarpsdal - måndag 3 augusti 2020 kl 19.31
1-3 efter 28 minuter. Vad händer?

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 3 augusti 2020 kl 19.35
12 insläppta (så här långt) på de fyra senaste. Hur är det möjligt med en sådan kollaps?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 augusti 2020 kl 19.50
Utspelade av Sirius. Inte bra.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 3 augusti 2020 kl 19.51
Vem sa - vad var det jag sa?

Peter Olsson, Borås - måndag 3 augusti 2020 kl 19.57
Det är klart man inte är nöjd. Men jag såg Sirius - MFF häromveckan och Sirius är ett riktigt jäkla bra fotbollslag. Att det rann iväg i slutet handlade om att de gjorde allt för att peta in en kvittering och sen helt enkelt tappade orken. Sirius är det lag som har imponerat mest på mig i årets allsvenska.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 3 augusti 2020 kl 20.17
Blir inte förvånad om vi vinner med 4-3.

Herman Thorell, Toarpsdal - måndag 3 augusti 2020 kl 20.23
Och 3-3 efter 64 minuter. Helvete vad starkt det här laget är, jag är imponerad.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 augusti 2020 kl 21.03
En bra andra halvlek ger godkänt, men vilken miss av Simon. Baserat på dagens insats kanske det är dags för byte på högerbacken, Holst eller McVey.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 3 augusti 2020 kl 21.36
Jag satt just och tänkte att Johan Larsson är för svag defensivt och både Holstein och McVey känns bättre där. Och hans inlägg är inte lika stabila som förr, men ett bra hot utan att vara i närheten av medspelare också.. Men en som är för svag både i presspelet och rörlighet är ju Simon Olsson, han vinner inte många närkamper. Det känns som man är en man mindre på egen planhalva när motståndarna har bollen. Utan motståndartabbar bakåt mot DIF och Sirius hade vi varit ett lag i mitten som tippat. Tappen mot Norrköping och Varberg är ju de egna svagheterna som kommer fram. Tre matcher kvar mot lag i de nedre regionerna innan halva serien är spelad, det vore kul om de kunde klara av att hålla sig bland de tre tills dess. Men varken spelet eller defensiven verkar stabilt nog, tycker jag. Undra om det var Thelin som höjde rösten, eller om Bajrami eller kanske Nielsen hördes mest I halvlek. Skulle vara kul att vara en fluga på väggen där. Något hände i alla fall, som tur var.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 augusti 2020 kl 21.38
6-6 de två sista matcherna. Försvarspelet behöver skärpas till.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 3 augusti 2020 kl 22.26
Intressant och oväntad scenförändring. Under de första sju omgångarna var vi målsnåla både bakåt och framåt. Sedan bytte vi stil totalt och har sedan dess resultatraden 0-6, 1-0, 5-0, 3-3 och 3-3.

Men viktigast: både som målsnåla och målglada är vi med i topstriden.


Peter Olsson, Borås - måndag 3 augusti 2020 kl 22.54
Livrädd för matchen mot AIK. Ny tränare, nytt system, in med de gamla rutinerade spelarna, ut med ungdomarna. Det kan bli vad som helst, men jag är mest orolig för att det blir en repris på 0-0 mot Helsingborg, när vi mötte ett lag som bara hade ett mål, att inte släppa in ett mål.

Läs nya (från 4/8 kl 7.45) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!