VG debatt - inlägg sedan 1/2 kl 0.00


Gert Björnalm, Borås - söndag 1 mars 2020 kl 15.34
Någon som såg matchen och som vågar sig på en analys? Vilken/vilka bortförklaringar stämmer bäst? Några förslag: Underskattning, för många icke-ordinarie i startelvan, avsaknaden av Sivert, motflyt, kass domare, oväntat bra motstånd, dålig inställning etc...

Vi borde definitivt besegra ett div 1-lag även om vi roterar lite. Samtidigt kan jag ändå känna att det är bättre att det kommer en motgång nu än när allsvenskan sätter igång. Kanske är detta en nyttig väckarklocka, nyttigt att hålla nere hybrisen, medvetandet om att jobbet måste göras. Och kanske våra (supportrarnas) förväntningar.

Trist att det skulle behöva ske i en cup-match när det kunde skett i en träningsmatch. Men trots allt hellre i cupen än i serien. Dessutom har vi trots allt fortfarande goda chanser att gå vidare (visst, utan hemmaplansfördel i nästa omgång, men ändå).


Peter Olsson, Borås - söndag 1 mars 2020 kl 16.40
Såg matchen, finns ingen enkel förklaring. Allt du skrev i en enda stor kombination.
* Ersättarna höll inte den klass de hade behövt göra, ingen av dem förtjänade en plats i premiären
* Elfsborg spelade lojt, tog inte löpningarna
* Motståndarna var på hugget och sprang allt var det orkade
* Elfsborg spelade inte som ett lag, utan som 11 stycken individer
* Avsaknad av en kapten, ingen axlade Siverts mantel

Mycket drygt att behöva klara sig mot Örebro utan Jesper Karlsson nu. Men jag ser hellre att näsbrännan kom nu, än att den kommer när allsvenskan börjat.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 1 mars 2020 kl 17.14
När Gojani ska ha boll och styra spelet hamnar Elfsborg ofta i lite räddhågset, vilset, stillastående spel. Jag begriper inte varför och skyller inte allt på Gojani som ibland visar sin fina uppspelsfot, det är mest en reflektion över hur det såg ut igår.

Gert Björnalm, Borås - söndag 1 mars 2020 kl 17.51
Innebär det att det var Gojani som fick försöka axla Siverts roll? Dvs den centrala mittfältare med störst ansvar i defensiven?

Bo Andersson, Hässelby - söndag 1 mars 2020 kl 19.18
Gert frågar om någon vågar sig på en analys. För egen del säger jag nej. Jag är näst sämst på VG vad gäller fotbollsanalys. Men...det såg helt enkelt trist ut. Stressat. Och när man försökte höja tempot hann man inte själva med. Mycket slarvpassningar. Kan inte minnas att vi någon gång under matchen hade tryck mot motståndarmålet.

Gert Björnalm, Borås - måndag 2 mars 2020 kl 10.28
Bottennapp händer, det behöver inte vara så stor sak. Det kan hända även mot sämre lag, men då brukar det oftast vara så att de sämre lagen haft bra utdelning på få chanser. I just det här fallet blev jag extra nyfiken eftersom statistiken (enligt appen Forza Fotboll) så märklig ut..:

(Elfsborgs siffror främst)
Bollinnehav 60-40
Skott 6-9
Skott på mål 1-5
Frisparkar 9-23
Gula kort 3-2 (+ ett rött)

Förutom bollinnehavet så går alla siffror i Oskarshamns favör. Oskarshamn tycks ha skapat betydligt mer än Elfsborg, inte bara varit effektivare. Och frisparksstatistiken antyder snarare att Elfsborg inte hängt med utan blivit tvungna att ta till osjysta medel för att få stopp på motståndarna. Eller så är det helt enkelt så att vi numera alltid drar på oss frisparkar och kort oavsett motstånd.

Men nu glömmer vi den matchen och ser framåt istället.


Anders Täreby, Steninge - måndag 2 mars 2020 kl 11.27
Intressant att ta en första titt i Elfsborgs årsredovisning för 2019. Här kommer lite blandade kommentarer:

Förlusten för 2019 är ca 3 mkr och det egna kapitalet minskar från 15 mkr till 12 mkr. Förlusten på 3 mkr kan jämföras med förlusten på 15 mkr under 2018...

Svår balansgång för styrelsen att bromsa men ändå satsa. Jag noterar att utgiften för spelarköp under 2019 uppgår till ca 12 mkr (Sivert mfl.). Restvärdet för spelartruppen vid utgången av 2019 är dock bara 13 mkr så blir det försäljningar under 2020 så borde vinsten bli väldigt stor. Under 2019 såldes spelare för sammanlagt 17,5 mkr, en mycket viktig post.

Löner till spelare uppgår till 20,8 mkr under 2019 (21,2 under 2018), löner till tränare m.fl. uppgår till 5,4 mkr under 2019 (samma som 2018), löner till kanslipersonal m.fl. uppgår till 8,1 mkr under 2019 (7,6 mkr under 2018). Dessa siffror är exklusive arbetsgivaravgifter. Totala lönekostnader uppgår till 58 mkr (62 mkr under 2018). Av skillnaden på 4 mkr kommer 3 mkr från minskade idrottspensioner.

Publikintäkter uppgick till 13,5 mkr under 2019 (14,5 mkr under 2018).

Sponsorintäkter uppgick till 28 mkr under 2019 (32 mkr under 2018).

Omsättningen totalt uppgår till 83,5 mkr under 2019 (80,5 mkr under 2018).

Sammanfattningsvis har de senaste årens ras bromsats in väsentligt och det känns åter mer stabilt.


Johan Nilsson, Göteborg - måndag 2 mars 2020 kl 12.11
Anders Täreby: Tack för bra sammanfattning!

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 2 mars 2020 kl 12.54
Tack för sammanfattning Anders!

Jag ser två kommande risker framöver:
1. Att IF Elfsborg har plöjt ned för mycket tid och tro i att Borås Arenas ombyggnation löser många ekonomiska knutar. Men att publiken och sponsorerna ändå inte ställer upp.

2. I vår spelarrensning har vi nu kommit fram till den dag där det finns ett lagbygge redo. Men det gör också att spelare kommer bli mer redo för försäljningar och då kan det bli ny omvandling av trupp på kort tid. Där tror jag vi får mindre betalt än vi varit vana vid - dessutom är det en utmaning att ersätta spelare snabbt.

Hoppas vi löser dessa risker på ett bra sätt! Jag är positivt inställd till båda frågorna och tror att vi kan få upp ett drag kring föreningen framöver.


Jörgen Willborg, Borås - måndag 2 mars 2020 kl 15.21
Puh. Inte så illa som befarat. Bra jobbat, 2020 borde kunna bli bättre!

Kaliber har gjort ett reportage om Elfsborg damsatsning, värt att lyssna på.


Bosse Wikensten, Borås - måndag 2 mars 2020 kl 16.53
Styrelsen valt väntad sida i SEF:s avtal med Kindred Group/Unibet. Nu är det upp till dig: Hur många självmord p g a frestelsen kan du acceptera? Hur många ungdomars framtida destruktion kan du acceptera?
500?
20?

Ordf Sune i dagens BT:
"Lundqvist pekar slutligen på de centrala avtalen som ett viktigt intäktsben vid sidan av publik, sponsring och spelarförsäljningar. TV-avtalet med Discovery och att Unibet ersatt Svenska Spel som huvudsponsor kommer att ge elitfotbollen hundratals miljoner i ökade intäkter.

– Vi ser positivt på framtiden. Vi jobbar löpande med våra utgifter och för att förbättra försäljningen, säger Sune Lundqvist."


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 2 mars 2020 kl 17.32
Nu går det bra att tippa allsvenskan!

Eric Sjölin, Borås - tisdag 3 mars 2020 kl 9.27
Nu finns lösbiljetterna till försäljning till matchen i Rydahallen. Köp här

Eric Sjölin, Borås - tisdag 3 mars 2020 kl 10.44
Endast ca. 70 biljetter kvar till matchen på söndag, gäller att passa på om man vill ha biljett!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 3 mars 2020 kl 14.26
Många siffror pekar åt rätt håll i bokslutet, men enligt mig är fortfarande personalkostnaderna fortfarande för höga. Fast om inkomsterna kraftigt höjs med nya centrala avtal och lönerna inte stiger i samma takt utan håller sig kring fjolåret då blir det bra.

Tyvärr lär väl lönerna stiga eftersom spelarna givetvis vet att inkomsterna till klubbarna ökar. I och för sig inget fel, men det är väldigt lätt att klubben kan hamna på obestånd med en stor fast kostnad om inkomsterna skulle minska på grund av dålig placering.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 3 mars 2020 kl 21.37
Efter gårdagens cupmatcher är det klart att vi tvingas spela borta i en eventuell kvartsfinal - gruppsegrarna i grupperna 1,2,4,6 får samtliga minst 7 poäng och vi får bara 6 vid seger mot ÖSK.

Bosse Wikensten, Borås - onsdag 4 mars 2020 kl 8.38
En klassiker - SÅÅÅÅÅÅ lätt att bränna andras pengar.... Kommunen och klubben, de sitter i samma båt! Men de är inte dom som ror, som ror så att svetten lackar...

Bosse Wikensten, Borås - onsdag 4 mars 2020 kl 8.53
... det lutar starkt åt att det inte blir någon förnyelse av medlemskapet för egen del. Om minst en person på måndag röstar för att Stefan ska verka för att SEF ska bryta avtalet med Unibet/Kindred Group kanske jag omvärderar tanken... under tiden bygger vi ett alternativt IF Elfsborg, som kanske en dag t o m får använda vårt vackra klubbmärke.

Bosse Wikensten, Borås - onsdag 4 mars 2020 kl 9.23
.... bra jobbat, Jonas & Eric. Blockera vanliga boråsare från att köpa biljett till söndagens cupmatch genom att reservera platser åt de som köper säsongsbiljett... och ni tror att ni bygger förtroende på det sättet?! Så förbannat inkompetenta.... gör klubben attraktiv igen, så ska jag ta med folk till den renoverade arenan och visa potentiella sponsorer hur bra vi är... men med dagens FIFA-moral kan ni glömma att vi kommer vårt egna kapital snart ta slut.....

Bosse Wikensten, Borås - onsdag 4 mars 2020 kl 9.24
... för det tar slut snabbare än ni hinner blinka....

Bosse Wikensten, Borås - onsdag 4 mars 2020 kl 9.25
... men jag förstår att ni inte ser mig som något hot, så det är ju lugnt....

Bosse Wikensten, Borås - onsdag 4 mars 2020 kl 9.28
...trots att deadline för säsongskortsinnehavare var i fredags 23.59! Jag övervägde faktiskt att köpa säsongskort TROTS Unibet.... nu kan ni ju glömma det!!!!!!

Bosse Wikensten, Borås - onsdag 4 mars 2020 kl 9.38
IF Elfsborg anno 2020 = 1984... låt oss ändra historien, så kan Vi Tillsammans leva lyckliga i alla våra dagar.... Vi ser dig... vi vet var du bor... vi övervakar dig... vi har våra torpeder.....

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 4 mars 2020 kl 9.55
Det är fullkomligt självklart att man ska ge folk som köper säsongsbiljett förtur till biljetter när de riskerar att ta slut. Det är just så man bygger förtroende, och så gör alla seriösa klubbar.

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 4 mars 2020 kl 10.15
Dessutom var det inte större tryck på biljetterna till ÖSK-matchen än att jag kunde köpa en i går eftermiddag, över fyra timmar efter släppet.

Bosse Wikensten, Borås - onsdag 4 mars 2020 kl 10.20
Hej Lars, Helt OK att göra som du skriver. Problemet är ju när man kommunicerat att "deadline för säsongskortsinnehavare är fredag kl 23.59, med "uthämtning" måndag och sedan släpps resterande biljetter på tisdag" och sedan inte håller det. Vad blir man då? En lögnare. Hade man hållit vad man sagt hade allt varit OK.

Bosse Wikensten, Borås - onsdag 4 mars 2020 kl 10.22
Jag vill be om ursäkt för den sista delen jag skrev i mitt inlägg publicerat 9:38...

Bosse Wikensten, Borås - onsdag 4 mars 2020 kl 10.25
Tack och hej! Som ni förstår är mitt förtroende för IF Elfsborgs nuvarande ledning och styrelse 0. Således är det ingen mening att fortsätta engagemanget....

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 4 mars 2020 kl 11.13
Att ha uppfattningar om saker och ting i livet är bra, men ibland kanske man måste skilja på päron och äpplen.

IF Elfsborg lever och verkar i en värld som styrs av pengar, om det kan man tycka vad man vill, jag personligen tycker inte om det.

Vill man ändra på detta får man försöka ändra hur landet och världen styrs.

Jag tycker att IFE styrs så bra det går under nuvarande förhållanden och har förtroende för både styrelse och klubbledning.


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 4 mars 2020 kl 11.54
Andas Bosse! Gå ett varv runt kvarteret nästa gång du känner att du måste skriva ett inlägg. Känner du att det fortfarande håller efter det, skriv då.

Att använda Rydahallen för att pusha för seriebiljetter är jättebra. Seriebiljetterna har dessutom funnits till salu i flera månader, ingen kan klaga på att de inte har hunnit skaffa.


Jonas Claesson, Bottnaryd - onsdag 4 mars 2020 kl 17.15
Bosse, vad har jag gjort? Jag trodde inte jag skulle komma iväg till matchen eftersom jag hade en sjuk flickvän, men sen löste det sig ändå. Hur kan detta bli mitt fel?

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 4 mars 2020 kl 17.50
Han menar nog en annan Jonas.

Kent Carlsson, Sandhult - onsdag 4 mars 2020 kl 17.59
Jag delar Lennarts uppfattning, IFE skall naturligtvis agerar efter det regelverk som finns. Sedan kan man tycka att spelbolagen har fått för mycket utrymme. Men det är ju en politisk fråga och för mig får politikerna gärna strama upp framförallt spelbolagens marknadsföringsaktiviteter.
Jag lyfter på kepsen för Jonas som erbjöd biljetter till hugade då han bedömde att han hade förhinder att gå på matchen. Att det sedan löste sig för Jonas är ju en helt annan historia.
För övrigt så tror jag att vi får ett bra 2020.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 4 mars 2020 kl 20.25
Jag leder siffertipset, har tippat 20 av 30 omgångar.

Jonas Claesson, Bottnaryd - onsdag 4 mars 2020 kl 20.46
Bosse hörde av sig via mail och förklarade att det rörde en annan Jonas. Så det är lugnt.

I övrigt håller jag med Vårgårda. Jag har fullt förtroende för både styrelse och ledare i IF Elfsborg.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 5 mars 2020 kl 11.30
”Om du inte kämpar, ha åtminstone anständigheten att respektera den som gör det” (fritt efter José Martí). Så all respekt till dig, Bosse. Dock är det ett komplext tema.

Vissa saker kommer alltid att finnas, öppet eller dolt: heroin, sprit, tobak, prostitution, spel... Narkotika är förbjudet men handeln blomstrar mer än någonsin. När spriten förbjöds i USA växte maffian.

Prostitution är tillåtet att sälja men inte att köpa i Sverige! Sprit kontrolleras genom Systembolaget, för att minimera skadeverkningarna. Tobak får säljas men med restriktioner. Den svenska modellen bygger på att tillåta en kontrollerad försäljning (förutom av narkotika) för att kunna ha viss kontroll och ta bort dom värsta avarterna. Tricket är att hitta en brytpunkt där skadorna minimeras men där lockelsen till svartförsäljning också minimeras.

Vad gäller spelmarknaden är vi nog överens om att vi tappat kontrollen. Men som affärspartners kan ju faktiskt Allsvenskan också ställa krav på Unibet. (Unibet sponsrar inte för att vara snälla utan för att dom anser att ett avtal med Allsvenskan är mycket attraktivt.)

Så jag tycker att fokus för klubbarna och dess medlemmar borde vara att påverka Unibet i en riktning där skadorna minimeras. T.ex avsätta pengar till forskning om spelmissbruk, hårdare kontroller av spelare, stöd till missbrukare etc. Utan ett avtal skulle vi inte kunna påverka alls.

Tack för ordet.


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 5 mars 2020 kl 12.03
En annan variant vore att inte tillåta vinstdrivande spelbolag.

Dvs tillåta lotterier och liknande som ett sätt att få in pengar till föreningar och annan bra verksamhet. Inom det systemet kan man även ha ett företag (t ex statligt ägt) som ordnar olika former av oddsspel på europeisk ligafotboll och annat, och som delar ut överskottet till olika goda ändamål. Men där alltså ingen kan sitta och plocka ut en vinst.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 5 mars 2020 kl 12.24
Fick en e-post från IFE idag med följande rubrik:

"Erbjudande - Seriebiljett för dig som ungdomsspelare i IF Elfsborg."

Känns kul att som född 56 fortfarande vara ungdom. .


Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 5 mars 2020 kl 14.26
Grattis Vårgårda. Jag känner samma sak. Ju äldre man blir ju yngre blir man i sinnet. Men jag har inte fått något ungdomsförslag å andra sidan är man pensionär. Trollhättefantasterna fick 5 biljetter till söndagens match. Men några seriebiljetter har inte kommit men det kommer väl.

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 5 mars 2020 kl 14.29
Nu har 8 personer tippat omgång 1. Ca 1 månad kvar att tippa. Kan vi bli 100 undras ? Påverka alla i er omgivning så vi blir riktigt många.

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 5 mars 2020 kl 14.34
Nu har även jag fått erbjudande om seriebiljett som ungdomsspelare i IFE.

Conny Johansson, Brämhult - torsdag 5 mars 2020 kl 16.15
Anhåller om en instruktion för att tippa tabelltipset. Mitt första försök blev helgalet , hoppas det går att göra om .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 5 mars 2020 kl 16.54
Conny>>> Det är bara att gå in och tippa om hur många gånger du vill fram till och med 4/4 klockan 13.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 5 mars 2020 kl 18.03
Länk till tipstävlingar både siffertips och sluttabell. Siffertips leder 12-11 över tabellen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 5 mars 2020 kl 19.50
Nya Matchtröjan är snygg.

"Under flera år ifrån slutet av 70- och början på 80-talet bar IF Elfsborgs spelare en egendesignad revär med bokstaven ”E”, ifrån den unika Elfsborgstexten på tröjor och byxor.

På årets matchtröja återfinns den historiska revären på axlarna. En påminnelse om ett 70-tal där ett ungt Elfsborgslag, anfört av Thomas Ahlström, satte avtryck när de stormade fram inom svensk fotboll."

Blir faktiskt sugen och undrar därför om det finns någon som köpte seriebiljett före årsskiftet och inte tänker köpa tröjan?

Man härstammar ju inte från Borås utan anledning. Hör av er via lenodh@gmail.com om ni har en voucher över.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 5 mars 2020 kl 21.15
Kaliber i P1 har granskat Elfsborgs satsning på damlag. Inget fel i det, men lite väl negativt.

Sedan kritiseras klubben för att börja i division 4 istället för att ta över ett annat. Elfsborg gjorde satsningen bara för goodwill och att det är billigt. Hur kan någon tycka att man ska kunna köpa sig genvägar? Att ta över en annan klubbs plats är ju fusk enligt mig.

Värre saker sänds i Radio 7 och deras avslöjande om att kommunpolitiker fått gratis resor när Elfsborg ordnar resor för sponsorgruppen. Även om Elfsborg, enligt Stefan Andreasson, inte gett bort gratis resor utan att detta ingick i uppgörelsen om kommunens sponsring med 1 miljon om året.

Det uppfattas ju ända som ett sätt att "smörja" politiker. Slutresultat blev ju bara negativa rubriker som förstör det positiva som börjat sprida sig. Dessutom lär ju debatten om sponsring av elitfotboll ta fart eftersom kommunen bedriver nedskärningar.


Magnus Eriksson, Stockholm - torsdag 5 mars 2020 kl 22.11
Vi har i alla fall inte döpt om vår arena till Platinumcars Arena på grund av sponsorsavtal. Alltid något.

Och av vad man kan se av matchtröjan verkar det vara den snyggaste på länge. Alltid något det också.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 6 mars 2020 kl 13.13
Med fyra veckor kvar till Allsvenskan startar så har jag ett tips.

Varför inte passa på att utnyttja tiden och tippa alla omgångar av Siffertipset innan dess? Vi är nu 3 stycken som tippat alla 30 omgångar och riskerar därmed inga streck. Man kan tippa om hur många gånger man vill.

Kastar ut frågan igen om det finns någon seriebiljettsinnehavare som inte tänker utnyttja sin voucher för att köpa matchtröja. Jag är mycket intresserad av den i så fall.


Jan Artursson, Borås - fredag 6 mars 2020 kl 15.33
Jag kan inte gå på matchen på söndag. Vill någon ha min biljett? Skicka ett mail.

Eric Sjölin, Borås - lördag 7 mars 2020 kl 8.24
Otroligt kul med stort intresse för årets replica, snart 140 tröjor är förbokade. De 150 första får sin tröja levererad med en spelarhälsning vid utlämning den 26e mars.

Gert Björnalm, Borås - lördag 7 mars 2020 kl 15.22
Lyssnade i veckan på P1:s Kaliber (via podd) som gjort ett program om Elfsborgs damsatsning. Kände där att jag blev närmast förbannad över ett dåligt journalistiskt arbete där bara bittra "förlorare" fick komma till tals, där man framställer satsningen som populistisk trots att beslutet togs av (en stor majoritet) på ett årsmöte och inte en elitistisk styrelse. Jag var personligen väldigt osäker på hur jag skulle rösta och vad som skulle vara bäst för damfotbollen i stan, men själva beslutet togs ändå på ett öppet demokratiskt sätt och med en gedigen utredning i bakgrunden. Så all heder till hur det gick till.

Såg nyss att Glenn har sammanfattat det hela på ett utmärkt sätt. Mycket väl skrivet Glenn!!


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 7 mars 2020 kl 18.56
Jag har just gjort några förändringar "bakom kulisserna" här på VG för att sidan ska bli enklare att använda för folk med smartfånar. Det gäller tills vidare i första hand tipssidan och sidan där man skriver inlägg. Det kan komma mer så småningom.

Skicka gärna synpunkter till webmaster@vigule.se


Göran Holtstrand, Borås - lördag 7 mars 2020 kl 19.17
Då har man beställt årets matchtröja!!! 3-1 i morgon till di gule!!!

Bo Andersson, Hässelby - lördag 7 mars 2020 kl 19.49
Verkar som om både Djurgården och Snoka är ute ur cuppen! Bra läge för oss!

PS: skrivfönstret har blivit ganska litet på Paddan.


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 7 mars 2020 kl 21.25
Bo A >> Större nu igen?

Bo Andersson, Hässelby - lördag 7 mars 2020 kl 22.08
Större!

Lars Alexandersson, Linköping - lördag 7 mars 2020 kl 22.28
Vad sägs om Mjällby i en kvart? De blir ju toppseedade nu, med tre raka segrar.

Lars Alexandersson, Linköping - lördag 7 mars 2020 kl 22.34
Rättelse: Det är inte klart ännu att de blir toppseedade, trots 9 poäng och 10-2.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 8 mars 2020 kl 8.56
Förutsättningarna för att gå vidare i cupen:

1. Vinst mot Örebro (nödvändigt, men inte tillräckligt villkor)
2. Oskarshamn får inte få en målskillnad i dagens match som är fyra mål större än IFE:s målskillnad (också i dagens match)
3. Om målskillnaden i dagens matcher är exakt fyra i Oskarshamns favör går det lag vidare som gjort flest mål (i detta scenario troligen Oskarshamn)

Jag avsäger mig allt ansvar för eventuella spelförluster om ovanstående skulle visa sig vara fel.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 8 mars 2020 kl 9.49
Bo A>>> Jag lovar äta upp min keps om Elfsborg, trots seger idag, blir passerade av Oskarshamn.

Isak Edén, Göteborg - söndag 8 mars 2020 kl 10.13
Varning för långt inlägg, men årsmöte imorgon och undertecknad står bakom två inskickade motioner. Tänkte därför förklara "kortfattat" om varför jag hoppas att ni röstar bifall på samtliga motioner och att-satser. Har ni fler frågor kan ni givetvis kontakta mig direkt, antingen på mail eller Twitter(kasi71) eller för all del prata med mig eller Tranlöv på matchen idag.
Here we go:

Motion 3 – Elfsborg ska jobba för att VAR inte införs i svensk fotboll. ´

En given motion i min värld, som förklarar sig själv, men jag vill absolut inte ha VAR i svensk fotboll. Var är en TV-uppfinning som förskjuter upplevelsen från läktaren till TVn och tar bort känsloyttringar från läktarupplevelsen. Styrelsen vill avvakta en utredning som ska göras av SEF och SvFF – Men Styrelsens svar på motionen innehåller en grav missräkning i tidsaspekt (utredningen ska vara klar hösten 2021 och då kan VAR införas till säsongen 2022, däremellan blir det omöjligt för oss att hinna rösta för eller emot, då det skulle vara försent) vilket gör att det långt ifrån är tydligt att vi medlemmar ska få ta beslut i frågan i slutändan. Jag hoppas därför att vi följer AIK:s och Malmö FF:s medlemmars beslut och röstar nej till VAR redan nu.

Motion 4 – Ang Villkorstrappan.

Det finns väldigt mycket att säga i dessa frågor, rekommenderar att läsa motionen i sin helhet samt om man vill läsa ytterligare så finns hemsidan raddasvenskfotboll.se, och vill man ha ett annat perspektiv är det bara att googla och läsa Expressens och Fotboll Stockholms åtskilliga granskningar av villkorstrappan eller läsa vad SEF och Mats Enqvist har uttalat sig om.

Jag tycker att Styrelsens svar är för vagt, för fegt och framförallt även okunskap i frågan. Man passar på i sin kommentar att ifrågasätta villkorstrappan, men man vill ändå att den ska finnas kvar då vi ” Vi upplever att den fungerar bra lokalt”. Det kan jag meddela att det gör den inte alls. Den fungerar aningen bättre i Göteborg/Borås än vad den gör i framförallt Stockholm, men det är exakt samma problematik som i övriga landet.

Vi har sett krav på ”samtyckesvisiteringar” samt villkor som kommer in två dagar innan match med helt absurda krav från match till match. Omöjligt att planera mao. Mot AIK hade vi krav på oss att det skulle vara minst 24-ordningsvakter och 90-publikvärldar på plats. Det kom två dagar innan match och om inte villkoren uppfylls och/eller om det skedde någon form av ordningsstörning stod det tydligt i matchvillkoret att publikneddragningar, tifo förbud, förbud mot att servera saker i kioskerna osv fanns på bordet att införa. Om någon vill läsa matchvillkoret i sin helhet kan ni maila mig på isakeden@gmail.com.

Utöver det enorma fiaskot det skulle innebära att förbjuda supportrar att åka på bortamatcher skulle det vara en enorm smäll ekonomiskt för föreningen IF Elfsborg om polisen bestämmer att vi inte får ta emot bortasupportrar/alt bestämmer att bortasupportrar inte får åka på matcher, vilket långt ifrån är en dystopisk framtid utan snarare en verklighet 2020 om det fortsätter som 2019.

Motionen är inte särskilt kontroversiell, Stockholmsklubbarna jobbar redan med de här frågorna, IFK Göteborgs styrelse har yrkat bifall på samtliga att-satser på en liknande motion, SEF själva är starkt kritiska till Polisens-metoder och det finns en motion som ska röstas om i riksdagen senare i vår kring detta. Jag ser det även som en solidaritetshandling mot övriga fotbolls sverige att rösta bifall på motionen i sin helhet och inte bara första att-satsen.

Vi vill se att villkorstrappan skrotas och att man går tillbaka till samverkan och dialog vilket fungerade utmärkt fram till Villkorstrappan infördes som arbetsmetod- Villkorstrappan har enbart lett till fler ordningsstörngar, mindre publik, högre säkerhetskostnader och en enorm spricka i svenskfotboll samt i längden att förtroende för polis och rättsväsende riskerar att raseras bland en stor skara samhällsmedborgare.

PS: Krossa Örebro!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 8 mars 2020 kl 11.18
Synd att man inte kan rösta via ombud. Hade det varit möjligt hade jag röstat för alla ATT-satser i båda motionerna. Ni som kan gå gör det och stötta Isak m.fl.

Gert Björnalm, Borås - söndag 8 mars 2020 kl 13.29
När det gäller motionerna på årsmötet så håller jag inte med Isak, och jag kommer att rösta med styrelsen.

a/ Rent generellt är jag tveksam till att bakbinda styrelsen alltför mycket. I vissa frågor vill vi förstås det ändå, men "att verka för" kan vara väldigt svårt att förhålla sig till. Hur mycket måste man göra för att "verka för" något?

b/ När det gäller VAR så har svensk fotboll som kollektiv bestämt sig för att utreda frågan, men i det läget så vill vi redan i förväg tvinga vår styrelse att ta ställning oavsett utredningens resultat. Dessutom vet vi inte i nuläget hur VAR utvecklas, kanske kommer det förbättringar av systemet som gör läget annorlunda. Dessutom har jag inte personligen tagit ställning än till VAR, vill mycket hellre ha en välgrundad utredning som stöd för min åsikt än att bara flyta med strömmen som den ser ut just nu.

c/ När det gäller villkorstrappan så funkade den väldigt dåligt 2019. Men polisen är en extern part som vi måste förhålla oss till, och att bara kategoriskt säga att vi ska jobba emot trappan oavsett hur den utvecklar sig blir väldigt konstigt. Vad händer då om polisen bestämmer sig för att justera den så att den blir mer rimlig samtidigt som man ändå väljer att behålla den. Ska vi då som klubb ändå "verka för" att den ska tas bort och därmed riskera att hamna i total konfrontation med polisen? Att inte fortsätta verka för avskaffandet i det läget skulle då istället innebära att man inte följer årsmötets beslut, vilket man inte kan göra.

d/ Det här är kanske en kontroversiell åsikt för en del, men... Villkorstrappan är förvisso alltför extrem, men faktum kvarstår att det finns en del problem med en del supportergrupper (bangers, bengaler, förstörelse, våld). Ändå tycker jag mig inte se minsta spår av självrannsakan hos supportrarna, utan all skuld läggs på polisen som har samhällets uppdrag att upprätthålla lag och ordning. För min personliga del skulle jag ha mycket lättare att känna sympati för själva sakfrågan om supporterled vore bättre på självrannsakan.. Som det är nu så läggs all skuld på polisen.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 8 mars 2020 kl 15.48
Huken er, alla vespofober! Häcken leder mot Östersund, och det är bra!

Hasse Ekdahl, Borås - söndag 8 mars 2020 kl 18.24
Två minuter på slutet Ndione 1-0 !!!!!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 8 mars 2020 kl 18.25
Gött!!!

Henrik Eliasson, Örebro - söndag 8 mars 2020 kl 18.30
Ndione- De Sena, Viktiga Målens Man. DSVMM!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 8 mars 2020 kl 18.47
1-0 räcker. Tack Ndione.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 8 mars 2020 kl 18.49
Inga rop på avgång behöver skalla. Inga kepsar behöver ätas. Gott så.

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 8 mars 2020 kl 19.27
Det gick en bil med 4 personer till Rydahallen. Dock var inte jag med pga Corona Light. Nu gick ju matchen på Sportkanalen så jag såg matchen. Trots ett massivt bollövertag fick vi vänta till slutminuterna innan vi daskade in vinstmålet. Visst märktes att Jesper inte var med. Roligt att se Sampa på plan med riktigt kreativt spel.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 8 mars 2020 kl 19.33
Alm aktiv, tar för sig rejält.

Anders Täreby, Steninge - söndag 8 mars 2020 kl 21.00
Härligt med seger! Starkt!

Fel att klaga när vi vinner, men vad gäller Alm så visade han stor orutin med 30 sekunder kvar. I stället för att ta med bollen ner till hörnflaggan och få tiden att gå så dräller han med bollen och Örebro får en sista chans att kvittera. Alms insats gav mig deja vi-vibbar från Prodells motsvarande orutin i någon Europa-match där vi torskade i sista minuten. Någon som minns vilken match det var?


Gert Björnalm, Borås - söndag 8 mars 2020 kl 22.29
Kul att se Marokhy som på 23 minuters speltid hann med att både nicka i ribban och göra mål. Intressant för övrigt att se honom i kantrollen, för mig såg han oväntat snabb ut och klarade därför rollen riktigt bra. Även om jag helst vill se honom centralt så är det alltid bra att kunna ha alternativ.

Men bäst i laget tyckte jag var Kaib.


Anders Täreby, Steninge - måndag 9 mars 2020 kl 8.56
Örebros sista kontring gav mig vibbar till den avgörande Europa League-matchen borta mot Rio Ave 2014, där de gjorde 1-0 på övertid och Elfsborg slogs ut (2-2 totalt). Eftersnacket handlade ju om huruvida Prodell borde varit mer synisk och stört målvakten vid utsparken. Men det var förstås inte Prodells fel att vi åkte ut!

Intressant lottning på Fotbollskanalen kl. 21.15 ikväll. Vi kan få Hammarby borta, Malmö borta, Häcken borta eller Kalmar/Mjällby borta. Tuffa matcher oavsett, men Mjällby eller Kalmar vore förstås mumma. Tar vi oss till semi så är det fri lottning (semi och final).


Johan Nilsson, Göteborg - måndag 9 mars 2020 kl 9.40
Den som gjorde det avgörande misstaget mot Rio Ave var väl Anders Svensson? Han feltajmade en nick - resultatet blev en skarv till en portugis som kom helt fri. Men det ena utesluter förstås inte det andra. Jag minns inte sekvensen med Prodell, men om han hade lyckats hålla bollen hade kanske inte Anders misstag behövt hända.

Hur som helst gott att gå vidare från cupens gruppspel för första gången sedan 2017. Jag tycker spelet ser lite lagom halvbra ut också. Man vill inte glänsa för mycket i mars, de lag som gör det har ofta fått en för tidig formtopp. (AFC i fjol, t ex. Och för två år sedan var det väl Gais som gick till cupsemi, för att sedan få ännu en medioker säsong i Superettan?)


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 9 mars 2020 kl 9.51
Snacka om att vi kan bygga upp formen på ett bra sätt fram till premiären borta mot Blåvitt. En tävlingsmatch i veckan och som belöning cup-guld.

Jag tror vi redan nu slagit rekord vad gäller antalet som tippat alla 30 omgångar i Siffertipset innan ens Allsvenskan startat. Vi är nu fyra som gjort det. Kanske Bertil Lindh vet?


Anders Täreby, Steninge - måndag 9 mars 2020 kl 9.54
Johan >> Helt rätt. Kanske tur i oturen att det var just Anders som gjorde det misstaget. Han hade ju ett stort eget kapital att ta ifrån om man säger så. Hade Prodell eller någon annan missat nicken på det sättet så hade det uppstått en individuell kontrollbalanssituation direkt...

Anders Täreby, Steninge - måndag 9 mars 2020 kl 10.01
Kan inte släppa Rio Ave... Kikade på klipp från matchen och ser att det faktiskt är Frankie Boy Jr som agerar som en junior i momentet innan målvaktens utspark. Klarström har bollen vid sidlinjen 10 meter från hörnflaggan och försöker skjuta bollen på en Rio Ave-spelare till hörna. I stället får målvakten bollen... Med facit i hand borde Klarström försökt få inkast i stället. Då hade Elfsborg haft 20 mkr mer i eget kapital nu... ;-)

Fredrik Sjöholm, Borås - måndag 9 mars 2020 kl 10.04
Kul med den rättvisa segern igår och extra roligt att Ndione fick bli matchhjälte på nytt. Hoppas verkligen han får vara skadefri under året, då tror jag vi kan få se många fler Ndione-mål.

Kom ihåg årsmötet ikväll på Borås Kongress kl. 18!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 9 mars 2020 kl 21.30
Häcken borta. Seger där och det blir hemmamatch mot vinnaren i matchen Hammarby IF-IFK Göteborg.

Anders Täreby, Steninge - måndag 9 mars 2020 kl 21.43
Häcken borta blir tufft men inte omöjligt! Räknar med att det blir Rönning i mål och peppning med video från matchen i höstas...

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 9 mars 2020 kl 21.55
Är arenan klar till semifinalen?

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 9 mars 2020 kl 22.02
Enligt Häckens hemsida spelas kvartsfinalen på lördag kl 13.30.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 10 mars 2020 kl 16.24
Överlag bra beslut på årsmötet.

Seger mot Häcken och vi får möta antingen motståndarna i omgång 1 eller 2 av Allsvenskan. Vad är den statistiska sannolikheten för det?

Nu är vi redan 5 stycken som tippat alla 30 omgångar i Siffertipset. Vill man går det att tippa om hur många gånger man vill.

Ingen av oss 5 riskerar att få ett retsamt streck i sluträkningen.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 10 mars 2020 kl 17.59
Gojani borta 4-6 veckor på grund av en fraktur i foten. Vem sätter vi in i stället?

Samuel Holmén är väl närmast att ta över, men varför inte testa med Hummet? Eller har vi fler varianter?


Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 10 mars 2020 kl 18.19
Jag tycker det vore intressant med Holst. Testa, i a f.

Conny Johansson, Brämhult - tisdag 10 mars 2020 kl 18.47
Hur länge är Alexander Bernhadsson skadad ? Det bör väl vara ett alternativ annars ?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 10 mars 2020 kl 19.19
Alexander Bernhadsson rehabtränar, tyder väl på att han inte är allt för långt borta från spel.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 10 mars 2020 kl 22.05
Nu är det klart att två matcher kommer att spelas utan publik även i Tyskland i helgen, bl a stormatchen Dortmund-Schalke. Mycket talar för att andra klubbar följer efter, och jag tror att vi snart kommer att se detta även i Sverige

Inget tyder på att smittspridningen kommer att avta den närmaste tiden, så min gissning just nu är att den allsvenska premiären antingen flyttas eller spelas utan publik. (Jag tror inte heller att ishockeyslutspelet kommer att spelas som planerat.)


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 11 mars 2020 kl 10.01
6 har nu tippat alla omgångar av Siffertipset.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 11 mars 2020 kl 14.54
Johan Larsson comeback i U21 idag klockan 17 mot GAIS. Matchen spelas i Ryda Fotbollshall där det är fritt inträde

David Djerf, Göteborg - onsdag 11 mars 2020 kl 17.31
Nu får Häcken en klar fördel, dom är ju vana att spela utan publik...... känns lite orättvist.....

Jonas Claesson, Bottnaryd - onsdag 11 mars 2020 kl 18.21
Ska vi gå vidare i cupen krävs det seger, publik eller inte. Och jag hoppas vi lyckas lösa det ändå!

Conny Johansson, Brämhult - onsdag 11 mars 2020 kl 19.33
U 21 match Elfsborg - GAIS 3-0

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 11 mars 2020 kl 20.02
Conny>> Finns det mer info?

Thelin förlänger två år, till och med 2022. Bra.


Conny Johansson, Brämhult - onsdag 11 mars 2020 kl 22.54
IF Elfsborg – Gais 3–0 (2–0) Mål: 1–0 Tim Stålheden, 2–0 Deniz Hümmet, 3–0 Kevin Holmén

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 12 mars 2020 kl 9.35
Johan Larsson skulle väl vara med i U21-matchen? Någon som vet hur det gick för honom?

Ola Lundgren, Falköping - torsdag 12 mars 2020 kl 10.30
"Bland annat gjorde Johan Larsson comeback i den gulsvarta tröjan sedan sin utlandssejour. – A-truppspelarna hade bra inställning och såg bra ut, vilket också Johan gjorde. Han spelade en halvlek och byttes mot Simon Strand på ett planerat byte i halvtidsvilan, men Johan stod för en bra insats, säger Tobias Linderoth."

Elfsborg.se

Om Tobbe säger att han var bra så var han bra...

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 12 mars 2020 kl 11.09
Tack, Ola!

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 12 mars 2020 kl 20.35
Befinner mig i Övik, med biljetter till MoDo-Björklöven som tyvärr inte kunde utnyttjas. Potentiellt stort intäktsbortfall för lagen, men dom har sålt många ”soffbiljetter”, dvs solidariska biljetter som inte kan användas i någon arena. Björklöven har redan ”publikrekord” i nästa match som alltså kommer att spelas inför tomma läktare.

Kanske skulle IFE satsa på ”soffbiljetter” om restriktionerna forstätter via cupen in i Allsvenskan.


Magnus Eriksson, Stockholm - torsdag 12 mars 2020 kl 22.04
Jag köper gärna soffbiljett.
Men är det sålda soffbiljetter som kommer redovisas eller antalet som verkligen befinner sig i soffan? Och hur kontrolleras det senare?

Jonas Claesson, Bottnaryd - torsdag 12 mars 2020 kl 22.24
Jag kan köpa en extra biljett, trots att jag har årskort. Fasen, jag kan köpa 2!

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 12 mars 2020 kl 22.49
Kan påpeka att MoDo valt att lägga priserna nära arenapriserna och dessutom differentierade beroende på fiktiv plats, medans Löven verkar köra 50 spänn rakt av. Alltså öppet för kreativitet.

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 13 mars 2020 kl 6.51
Allsvenskan ligger ändå bättre till än de europeiska ligorna. Om vi kan dra igång serien kring 1/5 och det inte blir något EM kommer vi att hinna genomföra säsongen utan större problem. Värre för de ligor (och svenska vintersporter) där man bara klipper av säsongen några omgångar från slutet.

Anders Täreby, Steninge - fredag 13 mars 2020 kl 13.25
Givetvis är det faktiskt utnyttjade soffplatsbiljetter som räknas, allt annat vore ju oetiskt... ;-)

Jag kan tänka mig betala en hyfsad slant för en hörnsoffa-biljett där jag kan lägga upp benen. Den viktigaste parametern för min betalningsvilja är dock Elfsborgs prestation i aktuell match, så jag föreslår en modell med ett grundpris för soffbiljetten med möjlighet till bonusersättning om Elfsborg vinner matchen. Om det blir fler matcher inför tomma läktare är detta absolut ett område som Elfsborg borde paketera i någon form.

Killarna i Elfsborg borde för övrigt bli lovade varsin glass efter matchen om de vinner mot Häcken!


Anders Täreby, Steninge - fredag 13 mars 2020 kl 13.28
Glassbonus ska givetvis även ska gälla för tjejerna...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 13 mars 2020 kl 15.41
Glädjande nyhet Tim Rönning skriver nytt kontrakt till och med 2024.

7 spelare uttagna till Ungdomslandslagen, bra betyg åt var ungdomsverksamhet.


Lars Alexandersson, Linköping - fredag 13 mars 2020 kl 18.11
Morgondagens match är uppskjuten. Eftersom jag är på en "vit vecka" kan jag inte ändra i spelschemat här på VG.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 13 mars 2020 kl 18.45
Vad i jösse namn ska man göra när det inte finns fotboll? All fotboll inställd på ön, ingen match ikväll. Vare sig Elfsborg eller Wednesday spelar imorgon.

Dessutom är favoritbryggeriet stängt eftersom alla åkt på ölmässa i Barcelona.

Gå i kloster?


Lars Alexandersson, Linköping - fredag 13 mars 2020 kl 19.13
Är inte ölmässan inställd eller uppskjuten?

Mattias Palm, Fristad - lördag 14 mars 2020 kl 21.37
Vårgårda>>> Varför inte testa nåt nytt? Ta en löptur, läs en bok, baka bröd?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 14 mars 2020 kl 22.03
Löptur brukar jag ta, får ta en sista imorgon för på måndag får man inte gå ut, jo för att handla mat och medicin. Böcker läser jag redan 3-4 i veckan, blir nog fler nu. Baka bröd går inte, ugnen trasig.

Tur att kylskåpet är fullt med hembryggt öl.

Ingen nöd alltså, men från fotboll med Elfsborg och Wednesday via tv och i verkliga livet varje fredag kväll med Real Sporting San Jose, plus träning tre dagar i veckan till noll är svårt. Abstinens.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 15 mars 2020 kl 11.19
Cupen uppskjuten, Premiere League inställd, hockeyslutspelet avbrutet, redaktör’n har vit vecka och Vårgårda i karantän.

Tuffa tider.

When the going gets weird
the weird turns pro.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 15 mars 2020 kl 14.51
Nu när det finns fotboll att titta på så kan man ju roa sig med att tippa Allsvenskan, både tabell och Siffertips.

Jag har ju gjort mitt klart så ägnar mig åt matlagning och efter det siesta följt av en afton med hembryggt öl och en god bok.


Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 16 mars 2020 kl 9.19
Jag roar mig med att läsa domedagsprofetior om detta. Folk är inte kloka.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 16 mars 2020 kl 9.31
Avdelningen "Väldigt oväsentliga problem i sammanhanget": Så konstigt det är att inte hålla på och kolla europeiska och svenska fotbollsresultat hela helgerna!

Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 16 mars 2020 kl 19.52
För övrigt uppmanar jag alla, som inte redan gjort det, att skaffa både medlemsskap och köpa säsongskort.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 17 mars 2020 kl 17.30
Allsvensk premiär tidigast i början av juni. Lär det bli match här i Varberg runt Lucia. Då kan vi dricka glögg och sjunga Blossa-sången ("Frankie Boy Junior - grabben heter Klarström")...

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 19 mars 2020 kl 10.12
Så, nu har jag säkerhetstippat alla omgångarna i siffertipset. En hygglig approximation, utifallatt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 19 mars 2020 kl 17.00
I brist på Allsvenskan får man nöja sig med detta, Först till fem ribbträffar.

Då var vi 7 som tippat alla omgångar av Siffertipset.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 19 mars 2020 kl 18.06
Tillbaka efter min vita vecka. Snön var vit och himmelen var blå - men solen, den var gul!

Har ändrat i spelprogrammet nu. Allt är ju oklart, så alla matcher har fått röd markering. Tipsinlämningarna kommer också att förskjutas så småningom.


Jonas Claesson, Bottnaryd - torsdag 19 mars 2020 kl 21.29
Bosse W: vad tror du? Kommer spelbolagen konka nu när idrotten ligger nere? Nu blir det intressant att följa hur de kommer agera när det helt plötsligt inte funkar att tippa på matcher hela tiden. Hur kan detta drabba allsvenskan?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 20 mars 2020 kl 16.03
Elfsborgshjälpen.

Bitar ur texten. :"Härliga Elfsborgare! I dessa tider är det viktigt att vi visar solidaritet och medmänsklighet, att vi står enade och tillsammans hjälper varandra. Lika viktigt är det att vi sprider glädje och framtidstro i en tid av stor ovisshet och osäkerhet."

"IF Elfsborg med kanslipersonal, ledare och spelare som bedriver egenträning just nu står till samhällets förfogande och är beredda att hjälpa till. Har du/ni idéer om vad vi kan bidra med, är du privatperson och tillhör riskgruppen, känner du någon som behöver hjälp eller driver du ett företag i regionen och är i behov av hjälp?

Alla tips och förfrågningar är välkomna och vi gör vad vi kan för att hjälpa till. Mejla elfsborgshjalpen@elfsborg.se"


Bo Andersson, Hässelby - fredag 20 mars 2020 kl 19.27
Bra igen av IFE.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 23 mars 2020 kl 15.56
Tur att vi har ett damlag så det blir lite fotboll. 14-0.

Jimmy Thelin, IF Elfsborg:

"Fotbollen bygger framförallt på gemenskap. Den samlar en gemensam kraft och kan ena många människor mot samma mål. Under en normal säsong så enas vi under den här tiden för att kämpa i Allsvenskan.

Nu är en annan tid som ändå kan stärka våra band. Nu enas vi som medmänniskor för att ge tröst till de som är oroliga, stötta de som behöver hjälp, värna om riskgrupper och bidra till att vi som samhälle klarar av påfrestningarna.

Vi har experter som ger oss råd hur vi ska se efter oss själva och våra medmänniskor. Så låt oss göra det med enad kraft! Också när människor sitter i karantän eller isolerade så finns vi där för varandra. Vi är IF Elfsborg och en del av samhället – så låt oss nu hjälpas åt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 23 mars 2020 kl 16.04
Nu när det inte finns herrfotboll och damerna vidare i DM, borde inte IF Elfsborg fixa sändning om nästa match blir av? Jag är beredd att pröjsa 50 kronor.

Vi är nu 8 som tippat alla 30 omgångar av Siffertipset.


Conny Johansson, Brämhult - måndag 23 mars 2020 kl 17.32
Elfsborg sänker lönerna, både för spelarna, ledarna och kanslipersonalen.

Christofer Wärnlöf, Vedum - måndag 23 mars 2020 kl 18.52
...föregår spelarna med gott exempel ska även jag skänka pengar och bidra till Elfsborgs ekonomi.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 24 mars 2020 kl 9.39
Lite lustigt att det är herrarnas tabell man ser vid sidan av damfotbollsnyheten. Men det blir väl ordnat så fort serierna startar på allvar.

Isak Edén, Göteborg - tisdag 24 mars 2020 kl 15.06
Varje medlem räknas - Tillsammans för IF Elfsborg! Under måndagen berättade IF Elfsborg att samtliga spelare och anställda i föreningen sänker sina löner för att bidra till nuvarande situation. Nu är det dags för oss supportrar att ställa upp! Vi i Guliganerna lanserar därför idag en kampanj som siktar på att i första hand slå föreningens medlemsrekord!

Bli medlem, sprid i sociala medier under #ViTillsammans, lägg upp en bild på medlemskortet och prata med alla du känner!

Nu tar vi oss ur den här krisen tillsammans och kommer ut som en starkare förening såväl på kort som långsikt. Vi tillsammans!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 24 mars 2020 kl 16.39
Bra initiativ av Guliganerna Bli medlem. Det uppskattas av Elfsborg.

Jag är medlem sedan slutet av 70-talet och hoppas att fler nu passar på. Det är dags att visa sitt gula hjärta.


Eric Sjölin, Borås - tisdag 24 mars 2020 kl 17.23
Fantastiskt att se hur det ramlar in nya medlemmar hela tiden efter Guliganernas uppmaning. Vi passerar snart 2000-strecket efter bara några timmar!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 24 mars 2020 kl 17.33
Eric>>> Varför inte publicera en stapel, som vid biljettförsäljning, på hemsidan som visar hur många medlemmar vi är? Tror nog att det i nuvarande läge kan trigga fler att bli medlemmar.

Eric Sjölin, Borås - tisdag 24 mars 2020 kl 17.45
Absolut, Guliganerna ha en stapel som uppdateras kontinuerligt. Den kan användas här med.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 24 mars 2020 kl 18.05
Ännu ingen uppdatering på Guliganernas sida. Fortfarande 1950 medlemmar.

Här är direktlänk till var man anmäler sig: Medlem i IF Elfsborg 2020. Nog borde vi kunna nå 4 000 medlemmar, eller?


Conny Johansson, Brämhult - tisdag 24 mars 2020 kl 18.08
Har hörsammat medlemsuppmaningen, nu är även hustrun medlem !

Eric Sjölin, Borås - tisdag 24 mars 2020 kl 18.29
Härligt Conny!

Otrolig respons bland alla gula. Över 55 nya medlemmar bara idag, löser vi 100 innan midnatt? Jag sitter uppe och uppdaterar med nöje!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 24 mars 2020 kl 19.42
Över 2000 medlemmar och fler blir vi.

Fler blir det också som tippat alla 30 omgångar av Siffertipset, nu är vi 9.


Eric Sjölin, Borås - tisdag 24 mars 2020 kl 20.23
Lennart, v hinner inte riktigt med att uppdatera överallt, staplarna i sociala medier är uppdaterade. 84 nya medlemmar nu bara idag! Härligt!

Roland Dellton, Lerum - tisdag 24 mars 2020 kl 20.33
Borde inte föreningens OFFICIELLA hemsida vara först???

Eric Sjölin, Borås - tisdag 24 mars 2020 kl 21.55
Roland, ja, visst bör vi lösa en medlemsstapel på elfsborg.se. Jag kollar på det.

Ett stort tack till alla er som är engagerade och bidrar till IF Elfsborg. Nu klev vi precis över 100 nya medlemmar idag.

Eric Sjölin, Borås - onsdag 25 mars 2020 kl 11.08
Med risk för att bli lite enformig i mina uppdateringar här. Tack till alla som bidrar med att bli medlemmar, i den här takten går vi snart över 200 nya bara sedan kampanjstart! Alla insatser som hjälper oss att slå rekordet är välkomna!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 25 mars 2020 kl 11.09
Bra start. 150 nya medlemmar, totalt 2 100!

Hans Reichel, Alingsås - torsdag 26 mars 2020 kl 0.11
Hej, vore det inte bättre att uppmana våra läsare, medlemmar och övriga att köpa seriebiljetter istället? De är ju mycket större summor som Elfsborg behöver nu i väntan på seriestart. Köp helst sttbiljetter då, de kostar 3600 kr st. Naturligtvis skall vi lösa medlemsavgift också men dessa utgör ju småpengar i jämförelse med seriebiljetter. Hur många sådana är hittills sålda?

Eric Sjölin, Borås - torsdag 26 mars 2020 kl 9.35
Hans, det är otroligt kul och viktigt att det finns ett stort engagemang hos många supportrar att bidra. Föreningen arbetar paralellt med flera satsningar för att bidra i samhället/skära kostnader/säkra intäkter. Det är mer grejer på gång som släpps inom kort. Den aktuella medlemssatsningen är i första hand ett initiativ startat av Guliganerna som IFE gärna förmedlar. Medlemskapet är en ekonomisk intäkt med ett stakt symbolvärde.

Seriebiljetter är en viktig intäkt som vi självklart vill fortsätta att lyfta och det lär bli ännu mer aktuellt när vi har ett konkret startdatum för när matcherna drar igång.

Gert Rehn, Göteborg - torsdag 26 mars 2020 kl 10.20
Eric S. Många bra saker på gång för att klara klubben under denna svåra tid. Inte minst spelarnas och de anställdas beslut att gå ner i lön var starkt. Jag som redan är medlem och har köpt årets seriebiljetter funderade på ett annat förslag som du/ni kanske kan diskutera.
Kan klubben öppna en möjlighet så att man enkelt skulle kunna swisha in pengar man vill skänka? Beloppen skulle kunna bokföras på ett konto som man kan kalla "Medlemsgåvor". Swishmumret kan läggas in på hemsidan. Vad säger klubben om detta förslag?

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 26 mars 2020 kl 12.03
Flera elitklubbar permitterar sina spelare. Blir intressant att se om även Elfsborg gör det framöver. Den ekonomiska verkligheten för fotbollsspelare och fotbollsklubbar kan vara på väg att förändras för lång tid framåt. Många stora klubbar i Europa är högt skuldsatta. Och i Sverige går väl alla klubbar minus på driften och hankar sig fram tack vare spelarförsäljningar - men vem ska köpa nu?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 26 mars 2020 kl 12.05
Gert>>>> Ett förslag att stötta Elfsborg är att du (och alla andra givetvis) kan ju beställa nya matchtröjan till dig, övriga familjen, vänner osv. Antar att varje tröja ger 2-300 i vinst till klubben.

För två timmar sedan passerade vi 300 nya medlemmar.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 26 mars 2020 kl 12.16
Det kommer bli intressant framöver, helt klart. Jag ser beundransvärt på Elfsborgshjälpen och den självklarhet som personal och spelartrupp har framträtt med de senaste två veckorna.
På något vis känner jag en tro och hoppfullhet kring situationen. Vi har haft tunga år och en Coronakris är inget som ska sätta käpparna i hjulen på den förändringsresa föreningen är inne i.

Jag tror nog föreningar som Hammarby och AIK är ännu mer rädda. Båda föreningarna har en hög kostnadskostym med beräknat höga intäkter på publiksida.

Till viss del tror jag att vår förening har fått lära sig att tänka annorlunda de senaste åren - och det kommer vi dra nytta av nu, även om det kan bli oerhört tufft.

Det jobbigaste har nog inte nått oss än och det kommer bli tuffa månader och år. Där vi antagligen kommer se att IF Elfsborgs problem blir små i jämförelse med andra samhällsproblem. Att IF Elfsborg permitterar personal är nog ett väldigt troligt scenario där kanske inte ens det är slutet av alla åtgärder som behöver göras.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 26 mars 2020 kl 12.20
Jag vill förresten passa på att hylla en person som har fått mycket skit de senaste åren, nämligen Samuel Holmén.

Visst, som spelare var vi många som hoppades att han skulle dominera Allsvenskan. Han har också fått klä skott får mycket av de dåliga resultaten.

Men varje gång han uttalar sig blir jag stolt. Han är också med varje gång det är ett Vi Tillsammans-initiatv, nu senast var han med och packade upp varor på City Sparköp så att den andra personalen kunde fixa utkörning till bl.a pensionärer.

Vi Tillsammans och samhällsinitiativen är något vi är bra på inom IF Elfsborg. Jag tror inte det är en självklarhet för alla i spelartruppen att ställa upp där, men det känns som Samuel Holmén gärna tar det ansvaret.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 26 mars 2020 kl 14.03
Mattias Özgun lånas ut till Akropolis, i division 1, säsongen ut. "Greklaget" Akropolis är inget dåligt lag, kom tvåa ifjol och i kvalet till Superettan blev det två oavgjorda mot IK Frej. Frej klarade sig kvar tack vare fler gjorda mål på bortaplan.

Özgun var ju utlånad ifjol till Degerfors, men hade problem med mycket skador. Jag hoppas han blir hel och frisk i år och utvecklas så att han nästa år kan spela allsvenskt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 26 mars 2020 kl 14.09
Ett stort fel om Akropolis, det var ju 2015 som de förlorade kvalet. 2019 vann de division 1, med 75 av 90 möjliga poäng och spelar i år i Superetttan.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 27 mars 2020 kl 12.41
33 minuter Jesper Karlsson från 2019.

Herman Thorell, Dalsjöfors - fredag 27 mars 2020 kl 13.25
Fan vad gött att vi fortfarande har kvar Jesper i klubben. Tar han ett steg till i utvecklingen så är han utan tvekan landslagsmässig (och då förlorad för klubben, dessvärre).

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 27 mars 2020 kl 15.11
Andra halvan av 2019, förmodar jag.

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 27 mars 2020 kl 16.19
Herman, jag skulle inte ta något för givet under den här säsongen. Om Allsvenskan inte kommer igång i sommar, eller om den kommer igång men utan publik, kan klubbar behöva säga upp alla spelarkontrakt för att överleva. Ett annat alternativ är att det inte blir något spel alls, och då kan det ju kvitta vilka vi har i truppen. Vi lär få se många oväntade händelser under 2020 och 2021, även inom fotbollen.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 28 mars 2020 kl 7.44
Min klubb IF Elfsborg är föregångare för många andra klubbar med ett fint socialt arbete. Guliganerna jobbar hårt för att vi skall bli fler medlemmar och plus 200 på 2 dagar. Vart skall detta sluta ? Mot 3000 borde vara ett högst rimligt mål. Anser att fler skall köpa seriebiljetter ¨å det ger mycket mer pengar till IFE. (10 nya = 1 seriebiljett på sitt plats). Hittills har 21 st tippat premiäromgången. När denna blir är mycket oklart. Tror själv att det dröjer till 1 juli. Av de 21 som tippat premiäromgången så har vi faktiskt 1 nykomling som hälsas välkommen. Han heter Johan Thulin och han är nummer 341 sedan starten. Gud vad jag saknar all idrott just nu men framförallt allsvenskan.

Eric Sjölin, Borås - lördag 28 mars 2020 kl 10.47
Uppdatering, över 400 medlemmar sedan i tisdags. Bland de som kommer in har vi b.la. medlemmar ifrån Finland, Norge, Danmark och Italien. Otroligt kul att många som redan är befintliga medlemmar lägger till en eller flera familjemedlemmar. Nu jobbar vi in de 250 som är kvar till målet!

Conny Johansson, Brämhult - lördag 28 mars 2020 kl 12.09
En fråga om coronaviruset och folksamlingar på 50 personer . Tänker på U21 matchen mot ÖIS 31/3 , räknas spelartrupperna in i samlingen eller är det bara publiken ? Blir matchen av eller är den redan inställd , någon som vet . Kanske Erik kan reda ut !

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 29 mars 2020 kl 10.54
Finns det någon sammanställning av vilka böcker som har getts ut om Elfsborg genom åren, och hur man - om alls - kan få tag i dem fortfarande? Någon som vet? Mikael Häggström, t.ex., du brukar ju ha bra koll!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 29 mars 2020 kl 12.05
Lars A>>> En som borde ha bra koll är Torbjörn Lindeberg. Han forskar om Elfsborg, sitter i stadsarkivet och letar om allt som står skrivet om Elfsborg. Ett exempel. När BT skrev om vilka landslag som Elfsborg mött var det Tåbben som stod för uppgifterna.

Eric Sjölin, Borås - söndag 29 mars 2020 kl 19.46
Conny, vi lär gå ut med någon generell riktlinje kring vad som gäller vid de matcher som spelas.

Vi närmar oss 500 nya medlemmar och 2450 totalt. Riktigt, riktigt bra!

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 30 mars 2020 kl 9.37
Conny,
Tommy Jingfors som är fritidsförvaltningens chef på Borås Stad uttalade sig i helgens BT kring detta. Vid idrottsevenemang så räknas inte utövarna till siffran. Sedan är det ju inte självklart att evenemang anordnas ändå

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 30 mars 2020 kl 12.15
Helsingborgs existens är hotad. Normalt sett skulle jag ha skrattat skadeglatt åt denna sällsynt misskötta förening, men nu håller jag inne med skrattet. Det är troligtvis bara första klubben av många som hamnar i akut kris. Samhället lär ju heller inte vilja gå in med stora pengar för att stötta proffsklubbar som dem i Allsvenskan. (Och bör inte heller göra det, om ni frågar mig - det finns viktigare saker att lägga skattepengar på just nu.)

Läs nya (från 30/3 kl 14.33) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!