VG debatt - inlägg sedan 9/10 kl 0.00


Fredrik Persson, Järna - onsdag 9 oktober 2019 kl 0.03
Wilands kontrakt går ut vid årsskiftet med Hammarby...

Daniel Oskarsson, Borås - onsdag 9 oktober 2019 kl 11.57
Tror ni verkligen Kevin är välkommen till Elfsborg som reserv eller på kontoret efter att han sågat både Thelin och Andreasson offentlig?

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 10 oktober 2019 kl 2.58
And now for something completely different: gula kort.

IFE har ju överlägset flest gula kort, även om en del tillkommit i matchfixningssyfte och kanske inte borde räknas. Följande orsaker till gula kort finnes:

1. För långsam, kommer in sent.
2. Fel position på planen, kommer in sent.
3. Taktiska gula
4. Dålig impulskontroll (skäll på domaren, onödiga efterslängar).
5. Domarna är emot oss (något som frekvent framförts på VG).

Finns det någon analys? Är det Thelins fel? Gör det något att vi har flest gula kort?


Jonas Claesson, Bottnaryd - torsdag 10 oktober 2019 kl 7.02
Nr 5 är ju svår att bevisa. Men jag kan på rak arm komma ihåg ett par tillfällen när Anders BORDE haft minst gult kort när han rev ner spelare i utsatt läge. Men han klarade sig, kanske för att han var Anders,.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 10 oktober 2019 kl 10.42
Bo,
Jag tror alla fem svar är rätt svar på frågan.

I år har vi oftare löst påstående 1 och 2 genom att använda metod nummer 3. Alternativet till gult kort hade kunnat vara målchans i röven, alternativt ett insläppt mål.

Svar nummer 4 har verkligen ökat i och med spelartyper som Sivert, Strand och Gregersen. Spelare vi alla verkar ha tyckt om. Framförallt Strand står för nummer 4, men just han upplever jag att många redan dyrkar.

Nummer 5 uppstår helt säkert. På samma sätt som Thelin, Miguel, Linus och Nuno drar igenom flera timmar i förberedelse för nästa match. Lika mycket tid lägger nog domarna på sin nästa match.


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 10 oktober 2019 kl 16.22
6. Både domare och motståndare räknar oss numera som ett fult och gnälligt lag. Det betyder att många domare kan vilja markera mot oss och visa att "det är jag som bestämmer". Och självklart har domarna ögonen extra mycket på vissa spelare, de är ju inte mer än människor. Vad gäller motståndarna så vet de naturligtvis att om de provocerar en spelare som Strand så kan han inte hålla sig kall utan svarar med att göra något dumt. Självfallet utnyttjar motståndarlagen det.

Jag hoppas att detta med de gula korten försvinner till nästa år.


Magnus Eriksson, Stockholm - torsdag 10 oktober 2019 kl 17.54
7. "Snälla" spelare som DG, Lundevall, Joakim Nilsson, Ishi, Kaib, Prodell, Dyer, Jebali och Bajrami har slutat eller fått betydligt mindre speltid efter 2018.

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 11 oktober 2019 kl 18.46
Östersund har nu betalat av en miljon av sin skatteskuld tack vare bidrag från företag och privatpersoner. Men viktigast för Allsvenskan: de har fått uppskov med resten av skulden till 2 november, som är sista speldatum i serien. Vilket bör betyda att risken för att de ska gå i konkurs under säsongen i princip är undanröjd och att det blir resultaten på planen som avgör serien.

Bo Andersson, Hässelby - fredag 11 oktober 2019 kl 20.16
Damsatsningen börjar ta form. Gillar att dom börjar i Division 4, med ambition att jobba sig upp i seriesystemet.

Bo Andersson, Hässelby - fredag 11 oktober 2019 kl 20.28
Passa på nu under landslagsuppehållet att hålla Klas Ingessons minne levande och skänk en slant.

Magnus Andersson Neumann, Borås - lördag 12 oktober 2019 kl 8.56
Jag vill också uppmana alla att skänka en slant till Klas Ingessons minne! Tänk att det gått fem är sen denna hemska dag när vi förlorade honom.

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 13 oktober 2019 kl 10.59
Hoppas allt är bra med er och att alla införskaffat biljett för sista hemmamatchen,denna säsong. Detta år har varit turbulent, på många sätt. Men det har ändå känts som att vi är på rätt väg, och efter ajk borta så har mer och mer funkat tillfredsställande.

En bra avslutning nu och vi kan se fram mot 2020 med tillförsikt!!!


Erik Nilsson, Linköping - söndag 13 oktober 2019 kl 13.03
Apropå gula-kort.

Är det någon som vet om det finns detaljerad statistik någonstans? Alltså inte bara antal gula kort och spelare utan också vilket regelbrott det utdelats för? Framgår sådant av matchprotokoll?


Bo Andersson, Hässelby - måndag 14 oktober 2019 kl 5.21
Erik - utan att veta har jag känslan av att bestraffningarna i hockey är mer definierade eftersom domaren måste göra ett tydligt tecken varför han delar ut en utvisning. Har letat lite men inte hittat detaljerad statistik vare sig för hockey eller fotboll.

Borde fotbollsdomarna ha ett antal fördefinierade tecken för att visa mer tydligt varför dom varnar?


Läs nya (från 14/10 kl 10.54) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!