VG debatt - inlägg sedan 8/10 kl 0.00


Karl Orrling, Helsingborg - tisdag 8 oktober 2019 kl 5.25
I likhet med föregående skribenter vill jag också se att vi satsar på Tim före att värva en etablerad målvakt. Om inte Olsson håller som reserv kanske vi kan hitta en äldre målvakt som är i slutet av karriären som kan tänka sig att vara back-up och samtidigt fungera som mentor. Vill minnas att Daniel Andersson fyllde en liknande funktion i HIF bakom Pär Hansson och Christoffer Källqvist hoppade in för Häcken för någon månad sedan trots att han egentligen lagt av. Om transfer- och lönebudgeten är begränsad ser jag hellre investeringar på annat håll än i eget straffområde.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 8 oktober 2019 kl 6.15
Karl - en som passar bra in på den profilen du söker och som dessutom är klubblös till hösten är Kevin Stuhr Ellegaard. Kanske skulle tipsa Stefan?

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 8 oktober 2019 kl 9.54
Bo: Jag tänker precis som du. Kevin och hans familj vill ju uppenbarligen stanna i Borås. Precis som Ishizaki, James Keene, Tobias Linderoth, Lasse Nilsson och andra icke-sjuhäringar som numera bor i eller runt stan. Någonting måste Borås och Elfsborg göra rätt!

Att ge Kevin ett tvåårskontrakt som reservmålvakt, med inskolning i andra uppgifter i klubben, vore en bra lösning. Med lite tur går det att ordna trots bråket för några veckor sedan.

Sedan tycker jag som alla andra, att Tim nu bör få förtroende som uttalad förstamålvakt. När vi har fått fram en sådan talang måste vi satsa på honom.


Gert Björnalm, Borås - tisdag 8 oktober 2019 kl 10.45
Ärligt talat, tror ni att Kevin skulle acceptera en uttalad roll som andramålvakt? Och acceptera en lön som står i paritet med den rollen? Ärligt talat, det tror inte jag. Och även om han skulle acceptera det så finns det en stor risk att det hänger kvar bitterhet och frustration efter det som hänt nu, vilket riskerar att bli ett problem med tiden.

Hur mycket jag än gillar Kevin som person (för det gör jag), så tycker jag att han själv kraschade bort den möjligheten när han valde att gå ut offentligt med sin kritik.


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 8 oktober 2019 kl 11.09
Nej visst, det är antagligen osannolikt. Och kanske inte så troligt att Jimmy vill ha honom kvar i truppen heller, efter det Kevin sa om honom. Men glöm inte familjefaktorn: om fru och barn trivs i stan och vill bo kvar kan det nog få Kevin att pudla. Alternativet för honom är att försöka få ett annat kontrakt inom pendlingsavstånd.

För sjutton, killen är ju dansk. Bjud honom på ett par pilsner, sätt er ner och snacka så kanske det går att komma överens.


Fredrik Persson, Järna - tisdag 8 oktober 2019 kl 12.26
Ja, förläng med Kevin om det är möjligt för bägge parter! Verkar va grymt uppskattad socialt av alla i laget. Glöm inte den faktorn.

Conny Johansson, Brämhult - tisdag 8 oktober 2019 kl 17.39
Glöm Kevin , han blir alldeles för dyr oavsett status som andremålvakt . Då jag inte tror att David kommer tillbaka skulle jag hellre se att man försökte värva Falkenbergs andremålvakt Johan Brattberg , en 22-åring som skulle konkurera med Tim på lika villkor och sporra varandra . Såg honom senast mot Elfsbogs U21-lag ( 0 – 3 ) där han agerade levande vägg .

Karl Orrling, Helsingborg - tisdag 8 oktober 2019 kl 18.24
Att behålla Kevin som back-up och för en framtida roll i klubben hade varit fantastiskt. När jag såg honom hjälpa till med värmningen av Tim före AIK-matchen såg han glad och avslappnad ut, utan ett uns av bitterhet, men jag tror relationen med Jimmy i kombination med löneposten skulle omöjliggöra ett sådant arrangemang såvida inte parterna kan släppa både prestige och anspråk åt sidan. Hur är det med Wiland?

Fredrik Persson, Järna - onsdag 9 oktober 2019 kl 0.03
Wilands kontrakt går ut vid årsskiftet med Hammarby...

Daniel Oskarsson, Borås - onsdag 9 oktober 2019 kl 11.57
Tror ni verkligen Kevin är välkommen till Elfsborg som reserv eller på kontoret efter att han sågat både Thelin och Andreasson offentlig?

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 10 oktober 2019 kl 2.58
And now for something completely different: gula kort.

IFE har ju överlägset flest gula kort, även om en del tillkommit i matchfixningssyfte och kanske inte borde räknas. Följande orsaker till gula kort finnes:

1. För långsam, kommer in sent.
2. Fel position på planen, kommer in sent.
3. Taktiska gula
4. Dålig impulskontroll (skäll på domaren, onödiga efterslängar).
5. Domarna är emot oss (något som frekvent framförts på VG).

Finns det någon analys? Är det Thelins fel? Gör det något att vi har flest gula kort?


Jonas Claesson, Bottnaryd - torsdag 10 oktober 2019 kl 7.02
Nr 5 är ju svår att bevisa. Men jag kan på rak arm komma ihåg ett par tillfällen när Anders BORDE haft minst gult kort när han rev ner spelare i utsatt läge. Men han klarade sig, kanske för att han var Anders,.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 10 oktober 2019 kl 10.42
Bo,
Jag tror alla fem svar är rätt svar på frågan.

I år har vi oftare löst påstående 1 och 2 genom att använda metod nummer 3. Alternativet till gult kort hade kunnat vara målchans i röven, alternativt ett insläppt mål.

Svar nummer 4 har verkligen ökat i och med spelartyper som Sivert, Strand och Gregersen. Spelare vi alla verkar ha tyckt om. Framförallt Strand står för nummer 4, men just han upplever jag att många redan dyrkar.

Nummer 5 uppstår helt säkert. På samma sätt som Thelin, Miguel, Linus och Nuno drar igenom flera timmar i förberedelse för nästa match. Lika mycket tid lägger nog domarna på sin nästa match.


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 10 oktober 2019 kl 16.22
6. Både domare och motståndare räknar oss numera som ett fult och gnälligt lag. Det betyder att många domare kan vilja markera mot oss och visa att "det är jag som bestämmer". Och självklart har domarna ögonen extra mycket på vissa spelare, de är ju inte mer än människor. Vad gäller motståndarna så vet de naturligtvis att om de provocerar en spelare som Strand så kan han inte hålla sig kall utan svarar med att göra något dumt. Självfallet utnyttjar motståndarlagen det.

Jag hoppas att detta med de gula korten försvinner till nästa år.


Magnus Eriksson, Stockholm - torsdag 10 oktober 2019 kl 17.54
7. "Snälla" spelare som DG, Lundevall, Joakim Nilsson, Ishi, Kaib, Prodell, Dyer, Jebali och Bajrami har slutat eller fått betydligt mindre speltid efter 2018.

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 11 oktober 2019 kl 18.46
Östersund har nu betalat av en miljon av sin skatteskuld tack vare bidrag från företag och privatpersoner. Men viktigast för Allsvenskan: de har fått uppskov med resten av skulden till 2 november, som är sista speldatum i serien. Vilket bör betyda att risken för att de ska gå i konkurs under säsongen i princip är undanröjd och att det blir resultaten på planen som avgör serien.

Bo Andersson, Hässelby - fredag 11 oktober 2019 kl 20.16
Damsatsningen börjar ta form. Gillar att dom börjar i Division 4, med ambition att jobba sig upp i seriesystemet.

Bo Andersson, Hässelby - fredag 11 oktober 2019 kl 20.28
Passa på nu under landslagsuppehållet att hålla Klas Ingessons minne levande och skänk en slant.

Magnus Andersson Neumann, Borås - lördag 12 oktober 2019 kl 8.56
Jag vill också uppmana alla att skänka en slant till Klas Ingessons minne! Tänk att det gått fem är sen denna hemska dag när vi förlorade honom.

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 13 oktober 2019 kl 10.59
Hoppas allt är bra med er och att alla införskaffat biljett för sista hemmamatchen,denna säsong. Detta år har varit turbulent, på många sätt. Men det har ändå känts som att vi är på rätt väg, och efter ajk borta så har mer och mer funkat tillfredsställande.

En bra avslutning nu och vi kan se fram mot 2020 med tillförsikt!!!


Erik Nilsson, Linköping - söndag 13 oktober 2019 kl 13.03
Apropå gula-kort.

Är det någon som vet om det finns detaljerad statistik någonstans? Alltså inte bara antal gula kort och spelare utan också vilket regelbrott det utdelats för? Framgår sådant av matchprotokoll?


Bo Andersson, Hässelby - måndag 14 oktober 2019 kl 5.21
Erik - utan att veta har jag känslan av att bestraffningarna i hockey är mer definierade eftersom domaren måste göra ett tydligt tecken varför han delar ut en utvisning. Har letat lite men inte hittat detaljerad statistik vare sig för hockey eller fotboll.

Borde fotbollsdomarna ha ett antal fördefinierade tecken för att visa mer tydligt varför dom varnar?


Läs nya (från 14/10 kl 9.57) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!