VG debatt - inlägg sedan 4/10 kl 0.00


Kent Carlsson, Sandhult - fredag 4 oktober 2019 kl 11.38
Börjar redan nu att ladda inför söndagen:
Vi har ett spännande lag med några ungdomar som tar för sig rejält
Sannolikheten är ganska stor att någon/några kommer att söka sig ut i Europa under nästa år. Så passa på att komma till Arenan och se dem live.
Vi ses på söndag

Conny Johansson, Brämhult - lördag 5 oktober 2019 kl 9.58
Vore intressant att få reda på vilka spelarna som Elfsborg ej avser att förlänga med . Det är ju bara fyra matcher kvar på säsongen , berörda spelare måste ju få en chans att söka sig något nytt . Har dom redan fått besked , varför i så fall inte tala om det . Vad är praxis , eller låter man bara kontraktet löpa ut och sedan adjö ?

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 5 oktober 2019 kl 11.24
Drygt 2 timmar kvar att tippa omgång 27. Bara 49 har tippat hittills och det är tyvärr ÅRSSÄMSTA. 53 är annars det sämsta under 2019. Kom igen gott folk.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 5 oktober 2019 kl 11.33
Vi saknar några tippare i omgång 27. Av de 56 första i årets maratontabell saknas följande: Sjöholm, Sjöberg, Thorell (som vann förra omgången), Grähs, Reichel, R Lindh, Conny J, M Ekdahl, D Lindh och Hultin Även andra oregelbundna tippare är välkomna till tippa.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 5 oktober 2019 kl 12.40
Knappt 1 timme kvar att tippa omgång 27. Av de 10 namngivna har 1 tippat. Vi är bara 50 o det är ganska USELT.

Jonas Claesson, Bottnaryd - lördag 5 oktober 2019 kl 17.03
Conny: jag tippar på att ganska många helt enkelt slussas ut bakvägen. Konstigt vore väl annars. Kevin och Rosenqvist, om vi nu tar dem som exempel, har olika status hos oss. Kevin har varit kapten, Rosenqvist utlånad. Rätt eller fel, det kan jag inte svara på. Men visst är det skillnad på spelare, anser jag.

Fredrik Sjöholm, Borås - lördag 5 oktober 2019 kl 18.16
En del kanske är lite trötta på Bertils alla uppmaningar att tippa varje omgång. Jag hade dock behövt hans påminnelse redan igår. Har totalt missat att det var matcher idag så det bidde inget tips för mig och min tredjeplats i år rök all världens väg Får bli nytt försök att nå toppen nästa år

Hoppas Jesper får briljera lite extra mot sitt gamla lag imorgon. Forza Elfsborg !


Bo Andersson, Hässelby - söndag 6 oktober 2019 kl 3.22
Fas tre i masterplanen mot åttondeplatsen gick i lås, ÖSK förlorade igen. Idag gäller fas fyra. Vinst. (Tycker synd om Falkenberg, men var lyckans smed är sig själv närmast.) (Får hoppas att Häcken gör processen kort med Östersund.)

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 6 oktober 2019 kl 13.06
Vi blev iallafall 53 som tippade omgång 27. Idag är det ju match på Borås Arena mot Falkenberg. Vi fick ju PISK i somras borta mot Falkenberg och nu fordrar vi supportrar revansch. Om 3 timmar går färden till Borås. Vi blir 5 vuxna o lilla Zelda. Vi vill alla ha seger och 3 poäng. Klarar vi av att spela utan Sivert ? Det är dagens stora fråga. Vi ses.

Kent Carlsson, Sandhult - söndag 6 oktober 2019 kl 13.50
Laddat kaloririkt inför dagens match lövbiff med vitlökssmör(bänkgrannarna är härmed varnade) råstekt potatis, äppelpaj med lättvispad grädde och avslutade det hela med en espresso.
Hur det går? Ja vi hoppas ju alltid på vinst men någon lätt match är det inte. Motivation slår klass brukar ju det heta och Falkenberg slåss för sitt allsvenskt kontrakt. Dessutom är Sivert avstängd vilket ju innebär att någon annan måste fixa ytan framför vår backlinje.
Nåväl vi får hoppas på det bästa, vi ses på Arenan.

Magnus Andersson, Borås - söndag 6 oktober 2019 kl 15.11
Jag förväntar mig att Thelin spelar i första hand med de som nu har kontrakt även nästa säsong som Gurra och Okumu. Så det blir en bra ansats till nästa år.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 6 oktober 2019 kl 19.16
Vid 2-0 var FEM FFF-försvarare med nere och mellan en ensam Goijani och målvakten. ALLA stirrade på Gojanis fötter. Inte allsvenskt försvarsspel, även om Gojanis passning var delikat. FFF åker nog ur.

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 6 oktober 2019 kl 21.04
Halvtaffligt spel, ändå fyra mål och seger. Dödstyst på VG. Vi får hoppas på någon förlust till innan säsongen är slut, så att det blir lite liv här igen.

Kent Carlsson, Sandhult - söndag 6 oktober 2019 kl 21.04
Vilken kanon av Jesper! Hur länge får vi behålla honom?
Okumu gör återigen en bra match.
Men visst saknades Sivert på innermittfältet det hackade en hel del innan Falkenberg föll ihop de sista 10 minuterna.
Gojani fick lösa det defensiva arbetet och gjorde det väl skapligt.
Holmen har ju lärt sig att bara han springer mycket så får han plusbetyg hos BT. Täcker visserligen ytor men han är långsam och har träben.Man måste kunna kräva mer av en (mycket) välbetald spelare.
Olsson är för mig ett mysterium han har tappat flytet i spelet och är långsam och omständlig. Han har mycket högre kapacitet än han visar för närvarande.
Nåväl det är ju en styrka att ta en storseger även om inte spelet stämmer till 100%.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 6 oktober 2019 kl 21.32
En klart godkänd höst så här långt. Känns bra mycket stabilare än tidigare på säsongen. Känner viss förhoppning om att detta lag kan spela ihop sig ännu bättre inför nästa säsong. Tror i så fall på topp sex nästa år! annars enorm skillnad på topp och botten i årets serie. Och gulsvart tryggt parkerat i Ingenmansland. Men åtta är faktiskt övre halvan. 😉

Isak Edén, Göteborg - söndag 6 oktober 2019 kl 21.44
För den uppmärksamme så jublades det idag på Elfsborgsläktaren när Per Frick fick sitt gula kort. Märkligt kan tyckas men förklaringen är att vi jagar det (inoficiella) rekordet i flest antal gula kort under en säsong. Rekordet innehas av Ljungskile som drog på sig hela 83st varningar säsongen 2008. IF Elfsborgs upplaga 2019 har efter dagens match 76varningar och är alltså enbart sju varningar från rekordet. Det har varit en lång och dyster säsong, men nu på slutet har det ljusnat rejält, men en rekordjakt är en rekordjakt och är vi så nära rekordet är det klart att vi ska slå det!

Noterbart är att LSK under säsongen 2008 "enbart" hade 18-spelare som drog på sig ett gult kort medan vi är uppe i 25(!) stycken. Bara Dyer i nuvarande truppen som inte har ett gult. Otroligt facit. Simon Strand har dessutom slagit klubbrekord med 11st varningar under säsongen.


Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 6 oktober 2019 kl 21.48
Jag ligger hellre tryggt och säkert i mittens rike än att behöva vara i GIF, öfk eller fff's position just nu. Jag tippade oss mellan plats 6-10 i år, och ser ingen anledning att ändra på det tipset nu. 8 är helt ok, sett till hur det två föregående säsongerna sett ut.

Positivt är att spelet sitter där. Vi tar poäng mot de lag vi ska ta poäng mot. Vår borg börjar mer och mer åter bli den borg den var under många år. Vi har tagit poäng mot topp 4 lag under året.

Sista hemmamatchen i år kommer bli det sista testet på var vi står någonstans. Risken är dock att det kommer bli århundradets sämsta derbypublik i den matchen. (Alltså, mot ifk). Inget av lagen har så mycket mer än äran att spela för och många marginalare väljer nog att stanna hemma.

För mig är det dock årets viktigaste match, eftersom vi MÅSTE vinna i år. För den nesliga förlusten i våras. För vår kollektiva stolthets skull och för att få en positiv känsla inför den långa vintern.

Krossa göteborg!!!


Gert Björnalm, Borås - söndag 6 oktober 2019 kl 22.56
Johan N: Tur då att du tar ansvaret att skriva nåt intressant..

Inte för att det var någon fantastisk insats idag, men med sommarens match mot Falkenberg i minnet så känns det riktigt skönt att vinna så stort. Överhuvudtaget känns lägstanivån så mycket bättre nu, de riktiga bottennappen tycks inte längre hända och emellanåt ser det riktigt bra ut.

Och från att knappt haft några kontrakterade spelare till nästa år så ser det nu väldigt mycket ljusare ut. Några riktigt bra/spännande nyförvärv (med kontrakt över minst nästa år) i form av Rasmus Alm, Sivert och Okumu och därtill "genombrott" för de kontrakterade spelarna Jesper, Rönning och Henriksson. Plus att flera spelare från egna ungdomsled fått mer speltid, så börjar det kännas mycket ljusare.

Nu kan man se fram emot silly season med en viss spänning istället för fasa som jag kände tidigare. Men jag hoppas verkligen att man väljer att satsa på Tim. Är det nån som har koll hur det går för David O, kan man hoppas på att han är tillräckligt bra för att åtminstone kunna vara andremålvakt? Sen ska det bli väldigt intressant att se vilka val man gör på mittbackspositionen. I övrigt hoppas jag på chanser för några ur ungdomsleden, ex Iljazi och kanske nån till.

Börjar nästan bli svårt att hitta något att gnälla på Thelin för..


Bo Andersson, Hässelby - måndag 7 oktober 2019 kl 1.30
Ja, Jonas. Teoretiskt kan IFE komma som bäst 7:a och sämst 10:a. Så du gör rätt som inte ändrar ditt tips nu.

Annars så är jag nöjd med utvecklingen. Räknade lite fel och trodde det skulle räcka med oavgjort mot ÖSK för att haffa åttonde platsen (som jag som sagt har blivit fixerad vid). Hur som helst, vi har ätit upp hela ÖSKs målskillnadsfördel på bara två matcher. Starkt jobbat! 4-5 poäng till i år och många med mig känner nog sig väldigt nöjda jämfört med i våras.

Och så ännu ett ökenavbrott för spännande matcher mot Malta.


Anders Täreby, Steninge - måndag 7 oktober 2019 kl 9.18
Skönt att se hur Elfsborg har lyft sig. Vi är långt ifrån att vara ett bottenlag men samtidigt en bit ifrån att vara ett topplag, så vår 8:e-plats stämmer ju ganska väl.

Som Gert skriver är det kul att se dels de genombrott vi sett i höst (främst Jesper och Rönning), dels att nyförvärven på senare tid levererar bättre än tidigare.

Hoppas att vi kan behålla Jesper en säsong till. Med tanke på att han haft det tungt under ganska lång period kan jag tänka mig att han är ganska sugen på att köra en hel säsong till i allsvenskan, i stället för att riskera bänken i Holland eller Frankrike. Med Jesper i laget skulle det känns riktigt spännande inför 2020!

4-0 mot Falkenberg är lite stora siffror. Borde varit 2-0, på samma sätt som förlusten mot Malmö borde stannat varit 0-1. Men bra att vi får göra mål, och 4-0-målet är ju en delikatess!


Herman Thorell, Dalsjöfors - måndag 7 oktober 2019 kl 10.23
Matchraden 5-3-1 och målskillnaden 18-10 de senaste 9 matcherna. Ska man hitta en gemensam nämnare för de nio matcherna är det väl Heltne Nilsen, så trots att han inte spelade igår verkar hans ankomst haft en tydlig impact på laget och spelet.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 7 oktober 2019 kl 14.51
Gällande David Olsson så växlade Oddevold mellan honom och vår gamla målvakt Kristoffer Björk under våren. Men under hösten har David varit mer bofast som förstemålvakt. Tyvärr har dock Oddevold spelat väldigt dåligt och är på väg ur division 1.

Jag har också varit frustrerad över det här med Dyngeland. Men samtidigt kan jag börja förstå det. Vi ser ut att behöva värva en målvakt och då föredrar åtminstone jag att föreningen värvar en bra målvakt än en dålig. Konkurrens mellan målvakter är ovanligt och kan ibland ses som dåligt. Men det kan väl också vara bra?

Linus Eriksson som är vår målvaktstränare var tidigare i Östersund. Där bytte man ofta målvakter.
2016 växlade ÖFK mellan Keita, Blackman och H.Nilsson
2017 och 2018 växlade ÖFK mellan Keita och A.Andersson


Gert Björnalm, Borås - måndag 7 oktober 2019 kl 18.14
Glenn: Få tränare verkar vara särskilt intresserade av att växla mellan målvakter, det flesta väljer en och kör på det. Ska Tim utvecklas så behöver han speltid, inte riskera att fastna på bänken igen. Visst kan det funka, men jag är orolig där. Det är lite knepigt med målvakter därför, bredd eller inte?

Argument för och emot att satsa fullt ut på Tim, inte värva in någon ny utan köra på David (alt någon annan underifrån):
+ Vi får en ung utvecklingsbar målvakt som skulle kunna generera pengar framåt samtidigt som vi spelar med en "egen" kille vilket jag menar är positivt ur publiksynpunkt.
- Vi tar en risk om vi inte har en bra backup. Vad händer om Tim skadas, tappar självförtroende etc?

David har i alla fall fått speltid i höst, även om laget går dåligt och serien är för låg. Frågan är om det är så illa för en målvakt? Dock vet vi inte hur han själv har gått, mer än att han blivit första-målvakt.

Jag hoppas att vi satsar på Tim fullt ut. Men i andra hand att vi inte värvar någon fullt etablerad målvakt, utan någon som Tim har en sjyst chans att konkurera med/accepterar en andra-roll.


Kent Carlsson, Sandhult - måndag 7 oktober 2019 kl 20.29
Instämmer naturligtvis med Gert!!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 7 oktober 2019 kl 21.06
Tycker det vore fel att inte satsa fullt ut på Tim nu. Ser ut som han har alla möjligheter att bli en riktigt bra målvakt. Skulle det riktigt skita sig med t.ex. en skada finns väl alltid någon panikvärvning man kan göra. Vem minns inte Kenneth Höie!!

Nej, bygg nu långsiktigt med egna spelare (Tim, Olsson, Henriksson, Kaib, Ndione m.fl.) toppat med ett par klasspelare (Okumu, Heltne Nielsen, Strand, Karlsson, Levi) och låt gamla, kloka trotjänare köra ett tag till (Holmén, Ishi, Frick).

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 7 oktober 2019 kl 21.07
Utan att ha full koll på kontraktsläge och hur man tänker inför 2020, så hoppas jag verkligen spelare som Kevin, Jon och Lundevall blir rejält avtackade mot Gråvitt!

Herman Thorell, Dalsjöfors - måndag 7 oktober 2019 kl 22.06
För mig är det en självklarhet att satsa på Tim Rönning, ung, lovande och egen produkt. Laget har dessutom gått ganska bra sedan han klev in mellan stolparna (minus de två första matcherna). Jag tror faktiskt att han är en riktig guldklimp, han har visat potential och kvaliteter som jag inte sett på länge hos våra "målisar".

Karl Orrling, Helsingborg - tisdag 8 oktober 2019 kl 5.25
I likhet med föregående skribenter vill jag också se att vi satsar på Tim före att värva en etablerad målvakt. Om inte Olsson håller som reserv kanske vi kan hitta en äldre målvakt som är i slutet av karriären som kan tänka sig att vara back-up och samtidigt fungera som mentor. Vill minnas att Daniel Andersson fyllde en liknande funktion i HIF bakom Pär Hansson och Christoffer Källqvist hoppade in för Häcken för någon månad sedan trots att han egentligen lagt av. Om transfer- och lönebudgeten är begränsad ser jag hellre investeringar på annat håll än i eget straffområde.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 8 oktober 2019 kl 6.15
Karl - en som passar bra in på den profilen du söker och som dessutom är klubblös till hösten är Kevin Stuhr Ellegaard. Kanske skulle tipsa Stefan?

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 8 oktober 2019 kl 9.54
Bo: Jag tänker precis som du. Kevin och hans familj vill ju uppenbarligen stanna i Borås. Precis som Ishizaki, James Keene, Tobias Linderoth, Lasse Nilsson och andra icke-sjuhäringar som numera bor i eller runt stan. Någonting måste Borås och Elfsborg göra rätt!

Att ge Kevin ett tvåårskontrakt som reservmålvakt, med inskolning i andra uppgifter i klubben, vore en bra lösning. Med lite tur går det att ordna trots bråket för några veckor sedan.

Sedan tycker jag som alla andra, att Tim nu bör få förtroende som uttalad förstamålvakt. När vi har fått fram en sådan talang måste vi satsa på honom.


Gert Björnalm, Borås - tisdag 8 oktober 2019 kl 10.45
Ärligt talat, tror ni att Kevin skulle acceptera en uttalad roll som andramålvakt? Och acceptera en lön som står i paritet med den rollen? Ärligt talat, det tror inte jag. Och även om han skulle acceptera det så finns det en stor risk att det hänger kvar bitterhet och frustration efter det som hänt nu, vilket riskerar att bli ett problem med tiden.

Hur mycket jag än gillar Kevin som person (för det gör jag), så tycker jag att han själv kraschade bort den möjligheten när han valde att gå ut offentligt med sin kritik.


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 8 oktober 2019 kl 11.09
Nej visst, det är antagligen osannolikt. Och kanske inte så troligt att Jimmy vill ha honom kvar i truppen heller, efter det Kevin sa om honom. Men glöm inte familjefaktorn: om fru och barn trivs i stan och vill bo kvar kan det nog få Kevin att pudla. Alternativet för honom är att försöka få ett annat kontrakt inom pendlingsavstånd.

För sjutton, killen är ju dansk. Bjud honom på ett par pilsner, sätt er ner och snacka så kanske det går att komma överens.


Fredrik Persson, Järna - tisdag 8 oktober 2019 kl 12.26
Ja, förläng med Kevin om det är möjligt för bägge parter! Verkar va grymt uppskattad socialt av alla i laget. Glöm inte den faktorn.

Conny Johansson, Brämhult - tisdag 8 oktober 2019 kl 17.39
Glöm Kevin , han blir alldeles för dyr oavsett status som andremålvakt . Då jag inte tror att David kommer tillbaka skulle jag hellre se att man försökte värva Falkenbergs andremålvakt Johan Brattberg , en 22-åring som skulle konkurera med Tim på lika villkor och sporra varandra . Såg honom senast mot Elfsbogs U21-lag ( 0 – 3 ) där han agerade levande vägg .

Karl Orrling, Helsingborg - tisdag 8 oktober 2019 kl 18.24
Att behålla Kevin som back-up och för en framtida roll i klubben hade varit fantastiskt. När jag såg honom hjälpa till med värmningen av Tim före AIK-matchen såg han glad och avslappnad ut, utan ett uns av bitterhet, men jag tror relationen med Jimmy i kombination med löneposten skulle omöjliggöra ett sådant arrangemang såvida inte parterna kan släppa både prestige och anspråk åt sidan. Hur är det med Wiland?

Fredrik Persson, Järna - onsdag 9 oktober 2019 kl 0.03
Wilands kontrakt går ut vid årsskiftet med Hammarby...

Daniel Oskarsson, Borås - onsdag 9 oktober 2019 kl 11.57
Tror ni verkligen Kevin är välkommen till Elfsborg som reserv eller på kontoret efter att han sågat både Thelin och Andreasson offentlig?

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 10 oktober 2019 kl 2.58
And now for something completely different: gula kort.

IFE har ju överlägset flest gula kort, även om en del tillkommit i matchfixningssyfte och kanske inte borde räknas. Följande orsaker till gula kort finnes:

1. För långsam, kommer in sent.
2. Fel position på planen, kommer in sent.
3. Taktiska gula
4. Dålig impulskontroll (skäll på domaren, onödiga efterslängar).
5. Domarna är emot oss (något som frekvent framförts på VG).

Finns det någon analys? Är det Thelins fel? Gör det något att vi har flest gula kort?


Jonas Claesson, Bottnaryd - torsdag 10 oktober 2019 kl 7.02
Nr 5 är ju svår att bevisa. Men jag kan på rak arm komma ihåg ett par tillfällen när Anders BORDE haft minst gult kort när han rev ner spelare i utsatt läge. Men han klarade sig, kanske för att han var Anders,.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 10 oktober 2019 kl 10.42
Bo,
Jag tror alla fem svar är rätt svar på frågan.

I år har vi oftare löst påstående 1 och 2 genom att använda metod nummer 3. Alternativet till gult kort hade kunnat vara målchans i röven, alternativt ett insläppt mål.

Svar nummer 4 har verkligen ökat i och med spelartyper som Sivert, Strand och Gregersen. Spelare vi alla verkar ha tyckt om. Framförallt Strand står för nummer 4, men just han upplever jag att många redan dyrkar.

Nummer 5 uppstår helt säkert. På samma sätt som Thelin, Miguel, Linus och Nuno drar igenom flera timmar i förberedelse för nästa match. Lika mycket tid lägger nog domarna på sin nästa match.


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 10 oktober 2019 kl 16.22
6. Både domare och motståndare räknar oss numera som ett fult och gnälligt lag. Det betyder att många domare kan vilja markera mot oss och visa att "det är jag som bestämmer". Och självklart har domarna ögonen extra mycket på vissa spelare, de är ju inte mer än människor. Vad gäller motståndarna så vet de naturligtvis att om de provocerar en spelare som Strand så kan han inte hålla sig kall utan svarar med att göra något dumt. Självfallet utnyttjar motståndarlagen det.

Jag hoppas att detta med de gula korten försvinner till nästa år.


Magnus Eriksson, Stockholm - torsdag 10 oktober 2019 kl 17.54
7. "Snälla" spelare som DG, Lundevall, Joakim Nilsson, Ishi, Kaib, Prodell, Dyer, Jebali och Bajrami har slutat eller fått betydligt mindre speltid efter 2018.

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 11 oktober 2019 kl 18.46
Östersund har nu betalat av en miljon av sin skatteskuld tack vare bidrag från företag och privatpersoner. Men viktigast för Allsvenskan: de har fått uppskov med resten av skulden till 2 november, som är sista speldatum i serien. Vilket bör betyda att risken för att de ska gå i konkurs under säsongen i princip är undanröjd och att det blir resultaten på planen som avgör serien.

Bo Andersson, Hässelby - fredag 11 oktober 2019 kl 20.16
Damsatsningen börjar ta form. Gillar att dom börjar i Division 4, med ambition att jobba sig upp i seriesystemet.

Bo Andersson, Hässelby - fredag 11 oktober 2019 kl 20.28
Passa på nu under landslagsuppehållet att hålla Klas Ingessons minne levande och skänk en slant.

Magnus Andersson Neumann, Borås - lördag 12 oktober 2019 kl 8.56
Jag vill också uppmana alla att skänka en slant till Klas Ingessons minne! Tänk att det gått fem är sen denna hemska dag när vi förlorade honom.

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 13 oktober 2019 kl 10.59
Hoppas allt är bra med er och att alla införskaffat biljett för sista hemmamatchen,denna säsong. Detta år har varit turbulent, på många sätt. Men det har ändå känts som att vi är på rätt väg, och efter ajk borta så har mer och mer funkat tillfredsställande.

En bra avslutning nu och vi kan se fram mot 2020 med tillförsikt!!!


Erik Nilsson, Linköping - söndag 13 oktober 2019 kl 13.03
Apropå gula-kort.

Är det någon som vet om det finns detaljerad statistik någonstans? Alltså inte bara antal gula kort och spelare utan också vilket regelbrott det utdelats för? Framgår sådant av matchprotokoll?


Bo Andersson, Hässelby - måndag 14 oktober 2019 kl 5.21
Erik - utan att veta har jag känslan av att bestraffningarna i hockey är mer definierade eftersom domaren måste göra ett tydligt tecken varför han delar ut en utvisning. Har letat lite men inte hittat detaljerad statistik vare sig för hockey eller fotboll.

Borde fotbollsdomarna ha ett antal fördefinierade tecken för att visa mer tydligt varför dom varnar?


Läs nya (från 14/10 kl 11.15) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!