VG debatt - inlägg sedan 14/8 kl 17.06


Christer von Zweigbergk, Viskafors - onsdag 14 augusti 2019 kl 0.07
Kloka ord, Jonas Claesson!

Jonas Claesson, Bottnaryd - onsdag 14 augusti 2019 kl 0.28
Vet inte om driver med mig, eller om du menar det. Men jag tror positivt och tackar! Hoppas allt är bra med dig, CvZ!

Christofer Wärnlöf, Vedum - onsdag 14 augusti 2019 kl 7.08
Nej, det är tyvärr inga kloka ord. Att:

1) varje spelare vet vad denne ska göra på plan vid olika situationer.

2) spelarna ska underkasta sig systemet’,

...känns inte som ett nytänkande utan snarare som fundementala grunder i vilken taktik som helst. Det är nästan man tror att det är du som skämtar.


Anders Täreby, Steninge - onsdag 14 augusti 2019 kl 7.36
Välkommen Sivert!

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 14 augusti 2019 kl 8.19
Hoppas Sivert kan balansera upp så att Simon Olsson får mer yta med boll och att Robert Gojani eller Samuel Holmén får mer utrymme för att gå i djupet så som båda spelarna gjorde så fint i våras.
Jag hoppas få se Nilsen, Olsson och Gojani mer frekvent som våra innermittfältare till hösten. Kan bli väldigt spännande.

11 poäng upp till Blåvitt som har kryssat sig fram sedan i maj. Tar vi dom under hösten?

På tal om Blåvitt så värvade dom in en meriterad norsk defensiv mittfältare i Fredrik Oldrup Jensen ifjol. Stort fiasko för dom. Hoppas det går bättre för oss.
Sett till Siverts cv är det konstigt att han går till oss. Jag fortsätter förundras över vilken hylla vi kan värva ifrån. Har Thelin och Andreasson superkrafter i transferförhandlingar?

Så sent som i söndags var Sivert lagkapten för AC Horsens i matchen mot Midtjylland. Han är också AC Horsens dyraste värvning någonsin.


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 14 augusti 2019 kl 8.53
Av BT:s artikel framgår inte om det är köp eller lån. Är det nån som vet? Eller måste vi invänta officiellt besked från Elfsborg?

Hur som helst rätt position, defensivt mittfält, att satsa på. Måtte nu denne Nilsen kunna staga upp mittfältet!


Jonas Claesson, Bottnaryd - onsdag 14 augusti 2019 kl 9.25
Wärnlöf, läs gärna fjärde stycket i mitt inlägg från 23.17 igår. Läs det noga, och långsamt.

Jonas Claesson, Bottnaryd - onsdag 14 augusti 2019 kl 9.28
Glenn, så sent som i måndags var det lipande och gnäll på ifks forum (svfans) över att en spelare från Jönköping hade mage att nobba dem. Hybrisen är tillbaka efter en hygglig vårsäsong. Jag skulle inte bli det minsta förvånad om vi passerat dem när säsongen summeras.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 augusti 2019 kl 10.16

Här går IFE och värvar en spelare just innan fönstret stänger, men inte ett ord om detta från Elfsborg? Nog borde det vara möjligt att åtminstone lägga ut en liten snutt om detta på hemsidan?

Sivert ser ju att fylla det tomrum vi haft framför backlinjen. Hoppas han lyckats, för av någon outgrundlig anledning så använde Horsens honom som mittback istället för defensiv mittfältare som han ju är. Nåväl det är deras bekymmer nu är han vår glädje. Välkommen Sivert.

Glenn>>>> Jag tror nog att vi kan köra om Blåvitt, för just nu är de inte mycket att hänga i en julgran. Deras kvittering var en gigantisk blunder av Falkenbergs målvakt.


Jörgen Willborg, Borås - onsdag 14 augusti 2019 kl 10.26
Sivert har startat som mittback de fem första matcherna i Horsens den här säsongen, utbytt två gånger.

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 14 augusti 2019 kl 10.36
Välkommen Sivert! Och jag förstår nyhetstörstandet, speciellt när det gått som det gjort... men samtidigt har jag förståelse för att det dröjer lite... i första hand ska ju allt komma på plats, och när vi talar om tider runt midnatt får man väl ha lite förståelse för att en nedbantad kommunikationsavdelning funkar som den gör. Det är naturligtvis en investering för att tillgodose ett stort behov, och för att kunna klättra något pinnhål under hösten och få del av den större kakan nästa säsong...

... men för egen del kommer engagemanget trappas ned fr o m nästa säsong (om inget får mig att ändra mig). Jag har alltför svårt för att Unibet sponsrar allsvenskan samtidigt som man försöker arbeta mot spelmissbruk och matchfixning.


Roland Dellton, Lerum - onsdag 14 augusti 2019 kl 10.37
Av Horsens hemsida framgår att Sivert spelat på en position, som han inte ville ha (mittback). Han önskar spela defensivt mittfält och detta var en orsak till att han ville byta klubb.

Elfsborg har bekräftat övergången nu...men inte ett ord om att guldhjälten Jens Söderberg avlidit.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 augusti 2019 kl 10.41
Här kom till sist artikeln om nyförvärvet på IFE:s hemsida. Långsiktig satsning.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 augusti 2019 kl 11.16
Bosse W >>>> Att Sivert skulle skriva på var ju ingen hemlighet för klubben så att publicera en kort nyhet igår hade ju inte varit svårt, oavsett om hur många som arbetar eller inte på kommuniktionsavdelningen. Ska man tro hemsidan arbetar två personer med kommunikation/media. Inlägg kan skrivas i förväg och publiceras vid en bestämd tidpunkt.

Instämmer med Dellton att det är tråkigt att IFE inte publicerat något om Jens Söderbergs död.


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 14 augusti 2019 kl 11.32
Av Horsens och Elfsborgs hemsidor framgår nu att vi köper loss Nilsen. Kontraktet gäller till 2023. Verkligen anmärkningsvärt efter alla lån och korttidslösningar.

Nu börjar allvaret för det nya Elfsborg. Lånen har varit till för att staga upp laget tillfälligt. Holst (kontrakt till 2021), Strand (2021), Alm (2022) och Nilsen (2023) är vad klubben väljer att satsa på för framtiden. Runt dessa, plus egna unga killar, ska laget byggas.

Vi får verkligen hoppas att Nilsen är välscoutad och att han passar in i laget. Planen är uppenbarligen att han ska vara en nyckelspelare i flera år framåt.


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 14 augusti 2019 kl 11.46
Horsens smeknamn är förresten "De gule"". Så omställningen borde bli enkel för Nilsen.

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 14 augusti 2019 kl 11.51
Hej Lennart, jo, jag håller nog med... en kortis borde lagts upp omedelbart, speciellt då klubben behöver tillmötesgå supportrar & övriga intressenter för att inte ådra sig onödig irritation... sådant arbetssätt är mycket viktigare än snygga videor... det finns ju en hel del människor som sitter upp och bevakar slutet av transferfönster för att få nyheter...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 augusti 2019 kl 12.01
Johan N>>> Vi kan utgå från att nyförvärven är noga kollade, att det ändå kan skita sig någon gång är ju givetvis en möjlighet.

Tycker att lagbygget sakta tar form.

Utgår från att det kommer att komma in ytterligare några i vinter. Spelare som lämnar blir mest troligt Jönsson, Lundevall, Ishizaki, möjliga kandidater, Dyer och Kevin, den sistnämnde får möjligen förlängt om lönen sänks.

Nyförvärv förutsätter ju fortsatt Allsvenskt spel och det har vi ju hyfsat goda chanser att fixa redan under de kommande fyra matcherna. 3 segrar och ett kryss, klart.


Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 14 augusti 2019 kl 12.03
Jag gillar vad jag sett så långt av Holst och Strand. Alm har i alla fall löpt på bra, vilket är mer än man kan säga om många... så jag har tillförsikt för att Sivert kan bli bra också. I dessa fall är jag glad för långsiktiga satsningar/köp. Vore väldigt roligt om någon av våra egna produkter håller måttet och passar in i Jimmys system... och åtminstone får plats på bänken... och jag tenderar att hålla med Jonas C i hans resonemang... men det vore väldigt intressant att veta varför Tobias Linderoth och Jimmy Thelin inte samarbetar längre.... för jag tenderar att föredra chefstränare som gör det bästa av det material som finns tillgängligt (och vi har verkligen ett antal hyfsat bra spelare utanför matchtrupp och på bänken)

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 14 augusti 2019 kl 12.26
Men strunt samma... nu har vi de tränare vi har, och jag förutsätter att Tobbe och Jimmy i alla fall snackar med varandra ang. ev talanger... och jag är förväntansfull. Sivert var ju inte gratis, men ibland måste investeringar tas för att få det att funka.... kanske någon företagare hjälpte till lite grann för att slippa kräftgång... som Olle Blomqvist brukade säga: För anställda elfsborgare är det ju av betydelse att det går bra...

Christofer Wärnlöf, Vedum - onsdag 14 augusti 2019 kl 13.08
Till Berörde! Jag läste både noga och långsamt flera gånger med blev ändå inte klokare på hur taktiken och spelsättet ska förstås.

Men vi har kanske lagt tillräckligt med kraft på detta ämne numera


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 14 augusti 2019 kl 13.13
Jag har blivit inspirerad av Gerts truppgenomgångar och gör en här. Såhär ser det ut med spelare som har kontrakt 2020. Då har jag räknat att det är två spelare på varje position där frågetecken (?) markerar tom plats.

Målvakter:
Tim Rönning, David Olsson

Högerback:
Frederik Holst, Christoffer McVey

Vänsterback:
Simon Strand, Rami Kaib, (Mattias Özgun?)

Mittbacksplats 1:
Gustav Henriksson, (?)

Mittbacksplats 2:
(?), (?)

Defensiv innermittfältare:
Sivert Nilsen, Rasmus Rosenqvist

Innermittfältare plats 1:
Robert Gojani, Samuel Holmén

Innermittfältare plats 2:
Simon Olsson, Deniz Hümmet

Högerytter:
Jesper Karlsson, (?)

Vänsterytter:
Rasmus Alm, (?)

Anfallare:
Marokhy Ndione, Per Frick

Kontrakt som går ut:
Kevin Stuhr-Ellegaard, Alex Portillo, Stian Gregersen, Jonathan Levi, Jon Jönsson, Alex Dyer, Simon Lundevall, Stefan Ishizaki och Arian Kabashi

Min analys av läget:
Spelare jag tror vi vill behålla nästa år är Kevin, Portillo, Levi och Stian. Men vill vi verkligen ha båda dessa mittbackar? Kevin och Levi kanske blir för dyra? Man kanske vågar välja Tim före Kevin?

Filip Schyberg och Tim Stålheden bör få kontrakt. Åtminstone en av dessa spelare. Bör vara svårt att rangordna? Känslan är också att vi kommer gå för minst en startspelare som mittback. Men kanske till och med två?

Bra att vi fått in Sivert på defensivt mittfält. Hoppas han håller en bra standard där. För bakom honom känns det svagt då vi inte har någon riktigt bra spelare i ungdomsleden på den positionen samtidigt som vi har bevisat under året att vi har saknat spelartyp där. Sett till Rosenqvists år i GAIS. Kommer han verkligen spela i gulsvart nästa år? Av Thorsson och Engström är det svårt att säga något. Känns som deras position kan jämföras med Mattias Özguns. En position där ingen verkar förstå något.

Lundevalls aktie är nog inte tokhög hos Elfsborg just nu, så det kontrakt lär löpa ut. Kan man gissa att han spelar i Västerås nästa år? Vi kommer nog förstäkra ytterplatserna på båda kanterna. En av spelarna lär bli Eduart Iljazi underifrån. Klarar vi lösa Jonathan Levi? Det blir min stora dröm i vinter. Då får han gärna gå och rehaba nu under säsongen.

Dessutom tror jag nästan vi kan garantera att 2-4 spelare med kontrakt kan försvinna. Jag skulle tippa att Rosenqvist, D.Olsson, S.Olsson, Strand, Kaib och Ndione ligger närmast till hands att lämna av dessa spelare.

Vi var många som tyckte föregående vinter var spännande. Med en 8:e-plats(min gissning) i ryggen kommer nog nästkommande vinter bli ännu mer spännande. :)


Jonas Claesson, Bottnaryd - onsdag 14 augusti 2019 kl 13.14
Wärnlöf: vi har för många ärvda spelare, som hellre sitter av kontraktet, då de inte vill lära sig mågot nytt. Bakåtsträvare har alltid funnits. Och är de värvade av förre tränaren för att ingå i dennes system, så finns inget intresse för att lära sig något nytt.

Tydligare än så kan jag inte uttrycka mig.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 14 augusti 2019 kl 13.31
Vill göra en rättelse till min lista. McVeys kontrakt går ut efter detta året.

Lite spännande år för honom ändå. Rätt många starter, men en skada och två röda kort som ställt till det lite. Känns som han kan ha lärt sig ett och annat. Kanske en spelare vi behåller som reserv?

Hans inställning är något jag vet många uppskattar. Även i Dalkurd.


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 14 augusti 2019 kl 15.35
Dock även viktigt att vi får stopp på den värsta spelarsnurren till nästa år. Visst, i modern fotboll är det alltid snabba ryck, men det får finnas gränser. Som åskådare vill jag hinna lära känna spelarna, skaffa mig personliga favoriter osv. Och för lagets skull måste det vara bra om spelartruppen får "sätta sig" lite mer.

Martin S Andersson, Borås - onsdag 14 augusti 2019 kl 16.21
Noterar att BT har en längre intervju med Sivert, stort minus till Elfsborg där.

Peter Olsson, Borås - onsdag 14 augusti 2019 kl 16.26
Jag hoppas Elfsborg löser Levi. Han har inte hunnit visa upp sig ordentligt pga. hans envisa skada, men han dansade en vår och han gjorde det jäkligt bra. Så länge Levi fanns med i truppen hade jag känslan att vi kunde hota alla lag.

Peter Wiberg, Borås - onsdag 14 augusti 2019 kl 17.15
Här kan man se vad Sivert Heltne Nilsen är bra på enligt FM19. Höga värden på aggressivitet, ledarskap, mod, arbetskapacitet och lagarbete. Inte världsklass på tekniska och fysiska attribut, men sammantaget känns han som en bra värvning sett till vår trupp. Sedan har ju spelare en del trixiga dolda värden också, såsom anpassningsförmåga, skadebenägenhet etc. Om jag vore Elfsborgs manager hade jag avvaktat hur det ser ut på träningarna och därefter tagit ut laget.

Peter Wiberg, Borås - onsdag 14 augusti 2019 kl 18.02
Här är korrekt direktlänk.

Christofer Wärnlöf, Vedum - onsdag 14 augusti 2019 kl 19.26
Hej Jonas Claesson!

Du kan visst vara tydligare, mycket tydligare till och med. Frågan till dig från Jörgen Willborg var: Kan du förklara de här idéerna? [i.e. Thelins idéer]

Om du då hänvisar till fjärde stycket – och därtill hänvisar till ditt eget citat – så kan man önska sig en avsevärt tydligare förklaring. Ingen som läser din text kommer förstå Thelins idéer. Men vi lägger ner detta samtalsämne. Det blir bättre så.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 augusti 2019 kl 19.29
37 har tippat omgång 20.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 augusti 2019 kl 20.01
Christofer W. och Jörgen W.>>>>> Så här skrev Jonas igår kväll om spelsystemet:

"Det är en idé om en fotboll som inte betyder 4-4-2,där den med störst lungor och bästa löpsteget automatiskt blir mästare. Det är en idé där varje spelare vet vad denne ska göra på plan vid olika situationer. Det är en idé om att spelarna ska underkasta sig systemet, och därigenom nå framgång som ett kollektiv. "


Alf Gunnarsson, Eksjö - onsdag 14 augusti 2019 kl 21.10
Odhström
Christofer W.har ju redan klargjort vad som gäller oavsett vilket spelsystem som tillämpas.
Är det någon tror att t.ex. Janne Andersson inte förväntar sig att varje spelare vet vad han ska göra i olika situationer samt att spelaren ska vara solidarisk mot det spelsystem som landslaget tillämpar?
Just förmågan att fungera som ett kollektiv har ju alltid varit det svenska landslagets styrka.
Så kom igen nu, ni som är så övertygade om Jimmy T. kvalitéer. Vad består hans nytänkande av?

Gert Rehn, Göteborg - onsdag 14 augusti 2019 kl 21.15
Hellre stora lungor och 4-4-2 men vinster i matcherna än vilka fina ideer och fantastiska system som helst men förluster. Elitidrott går ut på att vinna! Med detta sagt vill jag ändå framhålla att nu när vi så tydligt slagit in på Thelinspåret måste vi fortsätta. Han bör absolut få mer tid på sig när han fått en trupp som är ”hans”. Det gäller bara att vi klarar oss kvar i år, vilket kan bli nog så knepigt. Nästa år kanske vi får ett mycket bra år och kan landa på 45 poäng.

Jonas Claesson, Bottnaryd - onsdag 14 augusti 2019 kl 22.42
Jag känner på mig att vi har spelare i truppen som inte klarar av/vill underkasta sig Thelins idéer, och resultaten kommer utebli till den dagen vi får in rätt spelare.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 15 augusti 2019 kl 8.01
När fotboll blir religion: alla har hört talas om Thelins system, några tror på det men ingen har sett det.

Om någon kritiserar systemet blir det en bannbulla. Och om någon gör fel i systemets namn är det inte systemets fel. För systemet är rätt.


Jonas Claesson, Bottnaryd - torsdag 15 augusti 2019 kl 9.56
Jamenprecis! Och de som kritiserar systemet lämnar inga alternativ, utan gnäller systematiskt....

Jörgen Willborg, Borås - torsdag 15 augusti 2019 kl 11.21
En del upplevs nog som gnälliga när de bara försöker förstå vad systemet går ut på och vilka fördelar det har.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 15 augusti 2019 kl 11.37
Bo A>>>> Självklart är fotboll religion, se här vad Bill Shankly sa om treenigheten:

At a football club, there's a holy trinity - the players, the manager and the supporters. Directors don't come into it. They are only there to sign the cheques.

Jörgen W>> För att nå vetskap om Thelinismen får man göra som det står i Lukas 11:9:

Ty var och en som beder, han får; och den som söker, han finner; och för den som klappar skall varda upplåtet.

40 har hittills tippat omgång 20.


Peter Vuorisalo, Borås - torsdag 15 augusti 2019 kl 11.52
Man kan som tränare skriva en manual på femtioelva sidor där varje spelare blir en robot som utför sina uppgifter mekaniskt. Fördelen med det är att det är lätt att ersätta spelare. Nackdelen är att det på sikt blir lättläst. Det Thelin gör en nästan raka motsatsen. Ett minimalt ramverk där man istället jobbar mycket med spelarnas hjärnor, beslutstagande och ansvar. Det kräver mer av spelarna som måste vara villiga att kommunicera med varandra. Fördelen på sikt är att man får spelare med hög spelförståelse och ett system där man kan stoppa in olika spelartyper för att förändra utan att spelet blir lidande. Nackdelen är att det ser ut som pannkaka i början.

Anders Täreby, Steninge - torsdag 15 augusti 2019 kl 12.10
En del säger att fotboll är som religion. Andra att det är betydligt viktigare än så. Jag har hört talas om thelinismen och är lite nyfiken men har ännu inte förstått riktigt vad det handlar om. Men det skulle vara spännande att få gå på något möte och få höra mer. Det sägs handla om att bygga relationer och att man lära sig att se sina medmänniskor på ett nytt sätt, och det tar tydligen tid att lära sig. Jag kan tänka mig att det är ett problem att det tar så lång tid att lära sig samtidigt som medlemmarna hela tiden byts ut, men vad vet jag, som ligger på plats 32 i tipstävlingen. Hoppas att vi blir över 70 personer som är med i nästa tipsomgång, det skulle göra mig lycklig på riktigt!

Jörgen Willborg, Borås - torsdag 15 augusti 2019 kl 12.15
Det där med pannkaka i början stämmer ju, ska bli intressant att följa fortsättningen. Jag är ju allergisk mot snömos, men jag hoppas verkligen att det fungerar. Vi som babblar och spekulerar här har ju väldigt lite insikt i truppens vardag.

Alf Gunnarsson, Eksjö - torsdag 15 augusti 2019 kl 12.56
De redan Thelinfrälsta är väl beredda att lägga följande bibelcitat i Thelins mun: "Jag är vägen, sanningen och livet"(?) 😀

Jozef Wojtyla spelade fotboll i sin ungdom. Som påve sa han: "Unter allen unwichtigen Dingen ist Fussball bei weitem das wichtigste."
Apropå påve: Nisse Liedholm hade stora framgångar som tränare i Roma. 1983 ledde han Roma till den första ligasegern på 40 år. Då sa man i Rom: "Först kommer påven, men sen kommer Liedholm."

Gert Björnalm, Borås - torsdag 15 augusti 2019 kl 13.36
Bo Andersson: Klockrent om religion och Thelin . Framtidens fotboll skrev någon (Jonas?). Den enda vägen enligt de troende, medan de otrogna ("griniga soffsupportar" enligt en annan sida.. ) tror att man valt fel håll på motorvägen (40:an mot Jönköping istället för Göteborg). Vända kan man i alla fall inte enligt de troende, eftersom Sankt Jimmy har GPS:en. Tiden får väl utvisa om vi hamnar rätt eller inte.

Jag har aldrig riktigt förstått varför vi just behövde en defensiv mittfältare eftersom jag tycker att både Gojani och Simon O passar bäst i den rollen. Särskilt Simon O som haft svårare för andra roller. Hur ska han användas nu? Risk för mycket bänk för honom i höst. Men i det här fallet har jag varit nedröstad av både troende och ateister, så jag får väl tro på er andra då. Hur som helst så låter det som om Thelin fått den spelare han vill ha, med tanke på att han beskrivs som "hårt arbetande och duellstark". Det låter bekant, och har nog använts tidigare om flera av Thelins nyförvärv (?). Jag hade jublat mer om ett nyförvärv presenterats som spel- och passningsskicklig, eller liknande. Därmed inte sagt att det är något fel på att vara hårt arbetande och duellstark. Men det låter som om vi fortsatt siktar på seger i gula-kort-ligan .


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 15 augusti 2019 kl 13.58
Många roliga inlägg just nu på VG.

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 15 augusti 2019 kl 14.32
Då var vi 42 som tippat och IFE en norrman rikare. 70 tippare blir inte lätt. 60 st är målet för denna omgång men gärna fler förstås.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 15 augusti 2019 kl 15.23
Alf >> Tur att du inte skrev påvecitatet på hans modersmål.

Thelinister och övriga: De kommande fyra seriematcherna blir otäckt viktiga. Det som oroar mig är att vi inte har spelat bra mot (de andra) bottenlagen: Falkenberg (b), HIF (h) och Kalmar (h), samt AFC (h) före uppehållet. Att vi ändå skrapade ihop 7 poäng på dessa fyra matcher får vi vara nöjda med - vi hade ju rätt mycket flyt både mot HIF och Kalmar, t.ex. Tar vi minst 7 poäng även på kommande fyra matcher tror jag att vi grejar kontraktet, men gör vi det? Det gick ju inte så bra förra hösten mot de lag som sedan åkte ut: bara 2 poäng totalt mot TFF (b), Dalkurd (h) och BP (h) ...

Vem kan ingjuta lite hopp?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 15 augusti 2019 kl 15.39
Hemma mot Östersund säger statistiken seger. Borta mot Sundsvall är statistiken än bättre till fördel oss. Sirius hemma talar all statistik för förlust. Borta mot laget vars namn inte får nämnas är det 100% för seger enligt statistiken.

Summerar vi då detta blir det minst 9 poäng av 12 möjliga.


Jörgen Willborg, Borås - torsdag 15 augusti 2019 kl 16.02
Man skulle också kunna extrapolera aktuell prestation som snittet efter sommarupphållet; då lutar det mer åt 2 av 12 poäng, sen är det Malmö, Häcken och AIK...

I färskt minne finns "sviten" från förra hösten Lars nämner ovan, då vi också behövde vinna lite matcher.

Herregud, det här kommer att bli tight.


Roland Dellton, Lerum - torsdag 15 augusti 2019 kl 16.20
De som ropade "kontraktet klart" efter Kalmarsegern har kommit till sans. Det här kommer att bli nervöst och det känns inte bättre om man tänker på det spel laget presterat. Men efter nästan två år skall väl "JT-systemet" sitta?

Mikael Häggström, Borås - torsdag 15 augusti 2019 kl 16.39
Klart är det inte med allsvenskt spel 2020 ännu men jag tror att 28 poöng kommer att räcka.

Om vi gör en tabell med inbördes möte och exkluderar de sju lagen i topp så är Elfsborg klart i topp med 18 poäng på 9 matcher. Örebro SK har 15 på 11 matcher och Sirius 14 på åtta spelade.

Tycker ända att vi ska fundera lite på som Lars Alexandersson skriver. Hur bra har vi spelat mot bottenlagen på sistone?

Vi kanske också ska tänka på att av de fem vinsterna i år så, jag vet att det är en lång serie där förutsättningarna varierar av olika skäl som form, skador, MEN vi har haft turen att möta såväl Örebro SK och IK Sirius under våren när de var i usel form och ett Kalmar FF med extremt många spelare på skadelistan. DET kan i så fall oroa mig lite.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 15 augusti 2019 kl 18.34
Det var ett tag sedan någon kritiserade hur dåligt tränade vi är. IFE träning 15/8.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 15 augusti 2019 kl 19.17
Dom måste ha klippt bort sekvensen från Rya åsar. Annars en rolig video!

Peter Olsson, Borås - torsdag 15 augusti 2019 kl 20.38
Den videon som Odhström länkar till borde ni kika på. Jösses vad IFE har steppat upp sina mediaproduktioner. Riktigt kul att se de olika momenten som de tränar. Kul att se Levi i full träningen igen också.

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 16 augusti 2019 kl 14.48
Då har vi nått 50 stycken. Minst 10 till innan dead-line i morgon eftermiddag. Var är Johan Kryger i Fristad undras ?

Christer von Zweigbergk, Viskafors - fredag 16 augusti 2019 kl 18.06
Malin Henriksson, BT, slog huvudet på spiken i dag apropå ständiga övergångar:

bt.se/sport/giggandet-gor-lag-till-framlingslegioner/


Johan Nilsson, Göteborg - fredag 16 augusti 2019 kl 20.31
Ja, bra text av Malin H. Detta är en av de största nackdelarna med den moderna fotbollen. Som jag skrev härom dan måste Elfsborg till nästa år få stopp på den värsta spelarsnurren. Vi supportrar förtjänar bättre än att ständigt se nya, okända namn i laguppställningen.

Jag är förstås väl medveten om att detta inte är specifikt Elfsborgs fel. Problemet finns i hela fotbollsvärlden idag. Men vår klubb har dock nästan legat på Gais-nivå i spelaromsättning de senaste åren, och den vägen leder sällan till framgång.


Johan Nilsson, Göteborg - fredag 16 augusti 2019 kl 20.39
(Framför allt bra av Malin att knyta detta till den eländiga gigg-ekonomin, som inte för mycket gott med sig. För på så sätt får man även spelarnas perspektiv. Det är antagligen inte så kul att skickas runt i Europa på olika låne- och korttidskontrakt. Även om fotbollsspelarna förstås tjänar mer än de stackare som cyklar runt i Gbg med stora matlådor på ryggen.)

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 17 augusti 2019 kl 9.07
7 timmar kvar att tippa helgens allsvenska omgång. Vi är uppe i 55 tippare och minst 5 till borde vi bli. Fundera en stund och lämna in ert tips. ATT TIPPA ÄR ROLIGT MEN INTE HELT LÄTT.

Stefan Carlsson, Vårgårda - lördag 17 augusti 2019 kl 13.52
Vi kan notera att Jocke Nilsson har gjort sitt första mål för Arminia Bielefeld i dagens ligamatch mot Erzgebirge Aue.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 17 augusti 2019 kl 15.11
Bertil L>>>>> Börjar tro att din kompis i Fristad är samma kille som Alfons Åberg har som vän.

Lars Alexandersson, Linköping - lördag 17 augusti 2019 kl 16.08
... och Ante Covic har minsann gått och blivit tränare för Hertha Berlin.

Roland Dellton, Lerum - lördag 17 augusti 2019 kl 16.55
…..men en annan Ante än den som vaktade målet i Elfsborg

Bo Andersson, Hässelby - lördag 17 augusti 2019 kl 17.33
Bertils ”Var är Johan Kryger i Fristad” ser jag som en trickfråga. Lite som ”vilken färg hade Gustav II Adolfs vita märr”.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 18 augusti 2019 kl 9.14
I övrigt vill vi se Kalmar, Örebro, Falkis och Sirius förlora idag.

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 18 augusti 2019 kl 14.16
Hoppas på sammalunda kanske med undantag för Falkenberg. Imorgon skall vi ta jämtarna från Östersund. Utan att veta så finns det nog inga jämtar i detta "köpelag". Å andra sidan har väl IFE inte speciellt många sjuhäringar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 augusti 2019 kl 14.32
Bertil>>< Nog finns det några sjuhäringar i truppen, Ndione från Hässleholmen, Samuel Holmén från Annelund, Kabashi från Bollebygd och även Rosenqvist och David Olsson är ju Sjuhäringar om än utlånade. Sedan är det fler som flyttat till Borås som tonåringar, så nog finns det lite hemvävt kvar i IFE.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 18 augusti 2019 kl 14.32
Jo, Falkenberg ligger ju nära hjärtat också, men nu i slutspurten är det alle man för sig själv.

Petter Alburg, Växjö - söndag 18 augusti 2019 kl 17.13
Risken är att vi efter denna omg har 3 p ner till kval...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 augusti 2019 kl 18.00
Ösregn/motvind i Växjö? Falkenberg vinna borta mot MFF?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 augusti 2019 kl 18.10
I mörkaste Småland tror man tydligen även att Östersund ska vinna imorgon. Är det något i vattnet?

IFE kommer att ta tre poäng imorgon och därmed åtta poäng till kvalplats. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 augusti 2019 kl 18.17
Jag hoppas Elfsborg har span på mittfältaren Björkengren i FFF, den "gubben" ska vi värva.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 augusti 2019 kl 18.42
Ösregn/motvind i Växjö? Falkenberg vinna borta mot MFF?

Roland Dellton, Lerum - söndag 18 augusti 2019 kl 18.59
Från Officiella:

TRUPPEN Kevin Stuhr-Ellegaard, Tim Rönning Stian Rode-Gregersen, Gustav Henriksson, Alejandro Portillo, Simon Strand, Rami Kaib. Sivert Heltne Nilsen, Stefan Ishizaki, Samuel Holmén, Simon Olsson, Alex Dyer, Simon Lundevall, Deniz Hümmet, Rasmus Alm, Jesper Karlsson, Per Frick, Jonathan Levi, Arian Kabashi

Frånvaro (skada/rehab/sjukdom/avstängning): Jon Jönsson. (Hjärnskakning) Följer hjärntrappan, börjat träna. Frederik Holst (rehab) Robert Gojani (rehab)

Ndione????


Petter Alburg, Växjö - söndag 18 augusti 2019 kl 19.14
Lennart... Var det någon som trodde Kff skulle spöa Solna på bortaplan? Vattnet må vara dåligt i Växjö men jag tillbringade helgen, som vanligt, i Vilshärad o har inte druckit Växjövatten sedan i fredags... Är inte alls säker på vinst i morgon även om jag hoppas...

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 18 augusti 2019 kl 19.40
>> Petter, det är nog även något i vattnet i Halland? Det har jag också druckit i helgen och är inte heller så säker på två poäng i morgon...

Jörgen Willborg, Borås - söndag 18 augusti 2019 kl 20.07
Rejäl Thelinsågning i BT.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 augusti 2019 kl 20.27
Mycket märkligt att vår, enligt mig, bäste anfallare inte finns med i truppen. Vad har hänt?

J-O S>>> Det måste garanterat vara något i vattnet i Halland. IFE kan få få tre poäng (mest troligt), en poäng (mindre troligt) eller 0 poäng (osannolikt), men två poäng är garanterat omöjligt.

Jag förstår ju tidningarna som låser sina sidor, men det är ju omöjligt att betala för tiotals olika tidningar. Någon som kan summera krönikörens åsikt, mer än att vi under Thelin tagit lite poäng?


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 18 augusti 2019 kl 21.15
Även om det tar emot så måste jag ge dig rätt Lennart.

Såg att trepoängsystemet infördes 1990! Man kan ju undra vart jag varit senaste 29 åren? Visserligen var det samma år jag träffade min fru men, samband?

Men ok, kan vi inte få två poäng så tar vi väl tre istället!


Roger Olsson, Borås - söndag 18 augusti 2019 kl 21.25
Enligt BT har Ndione känningar i ett knä. BT har också en mycket intressant sammanställning av poängsnittet för tränarna i Elfsborg sedan den allsvenska comebacken 1997. Sämst poängsnitt av alla har Thelin. Grönhagen, B-A Strömberg ja t.o.m. Kalle Björklunds lag tog fler poäng i snitt än vad Thelin har gjort. Thelins snitt var 1.0 förra året och 1,1 hittills i år. Vi får väl hoppas att snittet för Thelin kan höjas de närmaste matcherna även om formen inte talar för det.

Anders Täreby, Steninge - måndag 19 augusti 2019 kl 8.57
Jag hällde upp en liter halländskt vatten på en bricka igår kväll. När jag tittat på vattenspegeln en stund såg jag en bild av en nöjd Sivert som sittande på Thelins axlar tackar guliganerna efter matchen... I bakgrunden skymtades en gråtande Evert Ljusberg. Detta kan inte tolkas på annat sätt än att vi tar tre poäng mot Östersund!

Jörgen Willborg, Borås - måndag 19 augusti 2019 kl 11.23
Senast vi vann mot Östersund var 25 juli 2016 (3-1), efter det 6 raka utan vinst. Dags nu.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 19 augusti 2019 kl 11.35
Nu börjar den allsvenska ödesmånaden: 19/8 ÖFK (h), 26/8 GIF (b), 31/8 Sirius (h), 16/9 AFC (b). Nu måste poängen börja trilla in.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 19 augusti 2019 kl 12.00
Vi har förresten inte tagit ledningen i en match sedan Eskilstuna hemma den 15:e maj. Dags att bryta den idiotiska traditionen.

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 19 augusti 2019 kl 12.11
Efter viltolyckan i Vänga efter Djurgårdsmatchen fick jag i fredags tillbaka bilen hel och fin. Det innebär resa till Borås under seneftermiddagen med full bil. Hade inte bilen blivit klar så fanns i vart fall 2 reservbilar. Hoppas att de gulsvarta spelarna är helare o piggare än vad jag själv är. dÅ BLIR DET 3 poäng i kväll är jag ganska säker på. Vi ses (jag o ca 4500 andra åskådare).

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 19 augusti 2019 kl 14.43
Matchen borta mot Gauthiod i Grästorp startar 18.00 eller 18.30 på torsdag. Vem vet SÄKERT?

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 19 augusti 2019 kl 14.46
Matchen borta mot Gauthiod från Grästorp i svenska cupen är på torsdag på den fina arenan Lunnevi. På VG står starttid 18.30 medan på Elfsborgs hemsida kl 18.00. Vad är rätt undras ? (Äntligen nära till en match).

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 19 augusti 2019 kl 14.48
Las Palmas vet säkert. Avspark 18:00 Lunnevi IP.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 19 augusti 2019 kl 14.58
Ändrat här på VG också! (Från början annonserades starttiden 18.30. Varför ändrades den?)

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 19 augusti 2019 kl 15.00
Tiden ändrades till 18:00 för att det inte finns elljus på Lunnevi IP.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 19 augusti 2019 kl 15.14
Man tar alltså höjd för förlängning och straffar - hemska tanke!

Krister Sandberg, Skoghall - måndag 19 augusti 2019 kl 18.10
Och jag som trodde att matchen var flyttad hit till Skoghall! Hemmaarenan för IFK Skoghall heter nämligen också Lunnevi IP.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 19 augusti 2019 kl 18.56
När man tvingas titta neråt i tabellen, tvingas man hålla på Djurgården och IFK idag. Vore skönt att slippa.

Magnus Eriksson, Stockholm - måndag 19 augusti 2019 kl 19.22
2 - 0!

Nu tittar vi uppåt Bosse!


Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 19 augusti 2019 kl 19.25
Så jävla uselt. Värdelöst, precis.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 19 augusti 2019 kl 19.28
3-0! Risk för nackspärr när vi tittar så högt uppåt, Magnus!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 19 augusti 2019 kl 19.52
Jesper Karlsson är kung!!!!

Domaren måste vara från Jämtland. Dömer emot oss konsekvent och givetvis är det vi som får ett gult! Östersund borde fått två och så missar han en straff.

Trots det är vi bäst, precis som det ska vara. Heja di Gule.


Karl Orrling, Helsingborg - måndag 19 augusti 2019 kl 19.59
Kul att vara gul

Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 19 augusti 2019 kl 21.16
Väl genomförd match. Helt plötsligt kan Olsson och Holmen ägna sig åt det de ska göra på plan.

Så enkelt det är när rätt spelare finns på plan.


Krister Sandberg, Skoghall - måndag 19 augusti 2019 kl 21.22
Såja! Medaljhoppet lever! Segrar i resterande 10 matcher då kan vi nog räkna in åtminstone en bronspeng.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 19 augusti 2019 kl 21.37
Precis det vi behövde nu, en stabil storseger och avancemang i tabellen. Nu får man arbetsro. Hoppas trenden vänt nu. En bra dag, bra jobbat!

Anders Täreby, Steninge - måndag 19 augusti 2019 kl 21.39
Så kul det är att se när en spelare får sitt genombrott! Jespers första halvlek är ju fantastisk, och vilket mål han gör till 1-0, rena Super-Mac!

Såg någon om Sivert satt på Thelins axlar efter matchen?

Fina fötter på Levi när han kommer in.

Den här segern ger lite arbetsro, nu siktar vi uppåt!


Kent Carlsson, Sandhult - måndag 19 augusti 2019 kl 21.48
Äntligen!! fick Jesper visa vilken bra spelare han är. Insatsen borde ju ge självförtroendet en rejäl knuff uppåt.
Frick bökar och stökar tar mycket i luften och måste vara jobbig att möta, dessutom gjorde han ju mål.
Jag tyckte att Sivert gjorde en bra match inte minst med tanke på att det var första framträdandet i gulsvart. Fortsätter han på samma sätt så är han den defensiva mittfältaren som vi har saknat.
Avslutningsvis en viktig seger som är värd en skål.

Peter Olsson, Borås - måndag 19 augusti 2019 kl 21.52
Vi hade en period i första halvlek, strax efter 2-0 tror jag... Jag trodde ett tag att jag tittade på Elfsborg anno 2006 eller 2008. Östersund var helt vilsna och vi spelade kortpassningspel, bytte kant.. Det var så vackert...

Jesper Karlsson, jag har alltid önskat in han i startelvan. Tror han kan bli en ny Bajrami eller Zeneli.. Bara han får rätt matchvana och rätt backup. Tror den nya norrmannen kan vara den som löser att våra offensiva spelare får vara just offensiva.

Utöver det, underbart att se Levi på planen igen. Jag hoppas verkligen Elfsborg ser till att behålla honom.

Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 19 augusti 2019 kl 22.54
Hög inledande press. Ta ledningen, fall ner lite. Locka upp öfk i banan. Dra på maxtempo igen, utöka. Repetera.

I dag stämde det till 100,och den som ännu inte begriper taktiken kommer nog aldrig begripa den, hur noga man än förklarar.

Äntligen har vi lagdelarna och spelarna som begriper vad som ska göras.

Holmen och Olsson fick nu ägna sig åt precis det de ska ägna sig åt och var lysande! Jeppe fick bollarna levererade, eftersom Olsson slapp ta fullt ansvar för defensiven. Allt tack vare Sivert Nilsen.

Jag har hela tiden hävdat att vi saknade den spelartypen. Men nu är han på plats!

Öfk var inte bra. Men vi GJORDE så de inte kunde bli bra. Nu kommer i vändningarna direkt "Ja men öfk är ju ett bottenlag!". Ja, de är precis vad de är. Och det är de lagen vi ska slå, rejält, på hemmaplan.

Jag ser redan fram mot ett mycket intressant 2020!

Och ja, det känns sååååååå skönt att ha rätt och veta att man sagt detta hela tiden....


Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 20 augusti 2019 kl 0.09
Tack redaktören för väldigt snabb rättning av omgång 20. När jag kom hem för ca 1 timme sedan blev det ett glas starkt. Det kommer att bli söta drömmar i natt. Ett nytt ord för IFE ("Sivert-effekten). Sivert styrde o ställde och kändes som en ny kejsare men kanske inte så småful som kejsaren spelade.

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 20 augusti 2019 kl 8.49
I den tjugonde omgången uppmärksammas att för 6:e gången blev resultatet över 300 poäng. Richard Adelmo fick 305 poäng vilket placerar Adelmo på plats 4 genom alla tider. Grattis ! Hur gör du undras ? Rekordet hålls av Kenneth Baglee från 2013 med 335 poäng. Jag lyfter min hatt !

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 20 augusti 2019 kl 9.52
Härligt att se Sivert gå in och korrigera positioner på Alm, Strand, Olsson och Kaib konstant hela tiden. Dessutom faller han ner naturligt när Portillo gick framåt. Vid ett tillfälle var Portillo i offensivt straffområde pga rockaden. Det om något är överaskningsmoment.

Att presspelet satt igår beror nog främst på att Östersund var det sämsta laget som spelat på Borås Arena de senaste 2-3 åren. Sedan gjorde vårt självförtroende att spelarna hittade bra rörelser framåt. Sedan vill jag vara naiv och tro att Sivert höll ihop mitten. Han pekade konstant och Amin, Colkett och Hopcutt fick aldrig ytor att göra något med bollen centralt.

Vårt presspel har i år vunnit mer framgångar på hemmaplan, men det är också framförallt mot sämre lag vi kan upprätthålla det. Igår blev det väldigt enkelt då Östersund var oerhört naiva vid uppspel. Naivitet vid uppspel tror jag förövrigt också att Sundsvall och AFC kan stå för.

Nu gäller det att vi vågar och vill använda det på bortaplan och mot bättre lag. Det här spelet gynnar spelare som är löpstarka, vilket jag tycker vi har fått in en bra stomme av. Sundsvall och AFC är två fina bortamatcher att fortsätta ta poäng och få utdelning på. Håller vi i detta under hösten? Det vore skönt med en mer harmonisk försäsong till 2020.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 20 augusti 2019 kl 9.56
Richard Adelmo var ytterst nära att få hela 330 poäng, dessutom. Det hade han fått om inte Hümmet hade gjort 4-1 i minut 90+3.

Segermarginal 115 poäng - har det hänt förr, tabellbitare Bertil?


Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 20 augusti 2019 kl 10.25
Utan att kolla känns det som att segermarginalen är nytt rekord, men jag kollar o återkommer.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 20 augusti 2019 kl 12.39
Jag twittrade lite om värvningar nu när Sivert kändes så bra igår. Jag orkar inte föra in det här, men det är säkert någon som vill läsa.

Så här har ni länk.


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 20 augusti 2019 kl 12.50
Ett tag, medan Göteborg låg under i sin match, började jag drömma om att vi skulle kunna sätta upp ett ädelt mål för säsongen: att komma i kapp IFK. Så länge de låg under igår skilde "bara" sju poäng till dem och vi har ju kvar att möta dem hemma. Men nu stod sig ju inte resultatet i Helsingborg tyvärr.

Nu blir vi kvar i mittskiktet, där vi legat större delen av säsongen. Långt från toppen, inte i farozonen för att åka ur. En ganska trist position för oss supportrar på sätt och vis, men jag väljer att se det mer positivt: det är ju en klar förbättring mot fjolåret. Och framför allt ser spelet bättre ut, och fler bitar har kommit på plats i framtidsbygget.


Mattias Palm, Fristad - tisdag 20 augusti 2019 kl 13.16
Kul!!! Med seger för di gule. Jesper Karlsson var magisk att se, men visst borde Aly Keita kunnat göra något mer åt det första målet. Ska bli spännande att se hur Thelin väljer att spela mot de svårare motståndarna som väntar om fyra omgångar, när Elfsborg vunnit (för det ska de väl göra) fyra raka. Det är DÅ det gäller, hur står sig våra gulsvarta idoler mot betydligt vassare motstånd. Jag är inte så övertygad jag om att det kommer gå som på räls mot Häcken, Malmö och Aik.

Det mest positiva av allt är väl trots allt att det nu definitivt inte kommer bli någon bottenfajt samt att Jesper Karlsson kanske kan bli Boråsarnas nya kelgris (tillsammans med Ndione), och locka tillbaks en del folk till arenan igen.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 20 augusti 2019 kl 13.25
Johan,
Tänk då att vi möts i Borås. Vinner vi den är det åtta poäng som skiljer!

Innan vår match den 27 oktober spelar Blåvitt många matcher mot storlag som är i guldstrid.

Realistiskt? Nja...Kan man hoppas? Självklart!


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 20 augusti 2019 kl 14.22
Blåser ni inte faran över lite väl snabbt nu? Vi har fortfarande bara 24 poäng.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 20 augusti 2019 kl 14.43
Lars A: Du menar att vi fortfarande har chans på medalj? Tja, om vi vinner resten av matcherna hamnar vi på 54 poäng, vilket kan räcka till en topp fyra-plats. Men det är ju inte så sannolikt trots allt. Och det kräver också att minst ett lag där uppe kollapsar.

Det går säkert också att räkna ut ett sätt som gör att sex lag går förbi oss i tabellen och vi ramlar ur. Allt kan naturligtvis hända. Men realistiskt sett är vi fast i mitten.


Kent Carlsson, Sandhult - tisdag 20 augusti 2019 kl 16.42
Jag håller med Lars! Det farligaste som finns är att för tidigt blåsa faran över och därmed förlora koncentration och fokus. Det är många som gått i den fällan.
" Det är inte över förrän den feta damen sjunger."

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 20 augusti 2019 kl 16.56
Omgång 20:s segermarginal på 115 är ett nytt fantastiskt rekord. Det gamla rekordet var en differens på 68 vilket skedde 1998 omgång 25. Då vet alla läsare detta.

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 20 augusti 2019 kl 17.00
Då har 37 st tippat omgång 21. Det är 95 timmar kvar att tippa. 1 tippare varje timme gör ett nytt fantastiskt deltagarrekord. Ni som är tveksamma att vara med i denna skicklighetstävling säger jag bara tippa. Har ni ingen kod eller inte minns kontakta redaktören.

Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 20 augusti 2019 kl 17.36
Jo, det krävs nog bara ett missat inkast, sen är avgå-kören tillbaka. Ni har rätt!

Mattias Palm, Fristad - tisdag 20 augusti 2019 kl 17.43
Okej, det kanske inte blir tre raka segrar till efter denna, men det är ändå alltför många svaga lag i årets allsvenska för att jag på riktigt ska bli orolig för kval/degradering.

Att sikta uppåt känns inte heller direkt realistiskt. Tio poäng upp till närmsta lag, nä det blir alldeles för svårt.Men Thelin har iaf köpt sig lite mer tid och arbetsro som storsegern igår.


Erik Nilsson, Linköping - tisdag 20 augusti 2019 kl 18.59
Härlig match!

Många har skrivit insiktsfullt om matchen, och jag håller med om mycket.

Ang. vår förmåga att dra ut på motståndarnas lag och sedan växla tempo så tänker jag att en grundförutsättning för detta är att vi klarar av att hantera motståndarnas press. Tills helt nyligen var Simon Olsson den enda i vårt lag som var riktigt bra på detta. Nu är de plötsligt tre som kan hjälpa till: Olsson, Nielsen och Portillo. Det gör det mycket enklare. Både Portillo och Nielsen tycks mig vara väldigt begåvade värvningar.

Det är ju en floskel, men ack så viktigt det första målet är, men hur ska vi göra när vi inte får det?

När Jesper Karlsson kom till klubben var det ett direkt byte mot Hedlund. Jag tyckte vi fick in en nästan lika snabb spelare men som också hade teknik och bra avslut. Kort och gott, en uppgradering. Det var något sånt här jag föreställde mig då, det tog sin lilla tid.

Per Frick var strålande, särskilt i början av matchen när vi gick för första målet (!). Känner han flåset av Ndione tro?

Inget ont om Holst, men för stunden är Kaib och Strand mina startytterbackar.

I tabellen kan allt hända, men jag avfärdar redan nu AFC och Sundsvall. De är för många poäng efter + att de inte visat tillräckligt med kvalitét. Av övriga lag kan säkert flera gå om oss men för att vi ska hamna på kvalplats så måste ju _alla_ göra det - det tror jag bara inte.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 20 augusti 2019 kl 19.14
Nej, inte heller jag tror att vi hamnar på kvalplats eller värre. Vad jag menar är bara att man aldrig ska ta ut något i förskott. De nödvändiga poängen ska plockas också.

Det vore underbart om vi hade minst 30 poäng efter AFC-matchen - då kan vi spela avslappnat i de svåra matcherna mot MFF (h), Häcken (b) och AIK (h).


Kenneth Nygren, Sjuntorp - tisdag 20 augusti 2019 kl 19.27
Gött att det är match tätt inpå nu när det går bra igen och inte långt hemifrån heller. Väl mött i Grästorp! Gick ju bra sist, 7-0 efter fyra av DG!

Gert Björnalm, Borås - tisdag 20 augusti 2019 kl 22.44
Jonas C: Ursäkta, men jag kan bara inte låta bli... Det är väldigt mycket roligare när du är nyanserad och resonerande än när du, återigen, nått en ny bottennivå: måndag 19 augusti 2019 kl 19.25. Siktar du på att sänka debatt-nivån eller vad handlar det om? Och det kanske bara räcker med ett misslyckat inkast för att avgå-kören ska komma igång, men för dig räcker det med 7 poäng på 8 matcher, varav 6 poäng mot motstånd i sämre form än oss, för att du ska konstatera att du haft rätt hela tiden.

Så där Jonas, nu är det fritt fram att sparka tillbaka, det får jag tåla när jag hängt ut dig så.

Men absolut, matchen var ett mycket stort fall framåt. Riktigt kul att se, och för första gången på länge känns det som att hoppet är på väg tillbaka. Och till och med jag, som saknar Jonas bländande öga för taktiska finesser, kunde se och förstå åtminstone en del av Thelins taktik. Nu hoppas jag bara att detta är början på en ny trend..

För övrigt glädjer jag mig lite extra åt tre spelares insats:
- Jesper så klart, som kämpat länge för detta
- Kaib, som inte bara gjorde en bra match offensivt, utan var även stabil defensivt. Borde verkligen få (många) fler chanser. Älskar hans sköna knorrande inlägg, särskilt när han slår dom tidigt istället för att löpa ända fram till kortlinjen (ex vid hans assist igår).
- Simon Olsson. Jag var lite orolig att han skulle ha jobbigt att funka ihop med Sivert, men samspelet funkade klart över förväntan och Simon gjorde en bra match (med något bolltapp, men även mycket på plussidan).


Fredrik Sigurd, Borås - onsdag 21 augusti 2019 kl 9.33
Var ju inte så länge sedan Jonas själv ingick i "avgåkören" :) Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 22 juli 2019 kl 19.51 Orkar inte mer. Avgå, Thelin. Detta kommer aldrig funka.

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 21 augusti 2019 kl 10.38
Fast där försvarar jag Jonas... han är som många av oss känslostyrd, och det inlägget var ett känsloinlägg "... jag orkar inte mer.."... och en gång är ingen gång... Ibland är det befriande med ett mått av kaxighet... förutsatt att grundattityden är ödmjuk. Hellre det än en kaxig grundattityd med korta ögonblick av ödmjukhet...

Kent Carlsson, Sandhult - onsdag 21 augusti 2019 kl 15.56
Ja, det är verkligen högt och lågt på VG. Men det är väl naturligt att det är så på denna typ av forum. Man väljer ju själv om man anser att det är mödan värt att läsa ett inlägg.
Sedan är väl det självklart (som i alla sammanhang) att var och en får ta ansvar för det hen skriver.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 21 augusti 2019 kl 18.32
Match imorgon igen. Jag kan ge mig tusan på att Thelins taktik (sammanfattad av någon här på VG som att ”ta ledningen”) kommer att fungera igen!

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 21 augusti 2019 kl 19.01
Cibicki utlånad igen.

Daniel Oskarsson, Borås - onsdag 21 augusti 2019 kl 23.15
Positivt med fint anfallsspel och tendenser
Hoppas självklart på fler poäng. Men glömmer folk?
I april hade vi liknande spel. Vann två matcher på raken. Sen tog vi 6 av 18 poäng fram till uppehållet. 3 mål framåt.
Östersund har vunnit en bortamatch
Kalmar hade halva laget borta..
Vi möter Häcken borta. Vi har 3-15 i målskillnad mot dom senaste fyra på Hissingen
Vi har tagit 5 av 30 poäng borta
Faran är över för den här gången. Elfsborg kommer troligen inte höja upp snittet på 1.2p per match något nämnvärt

Nu blev sanningen riktigt negativ.

Realstiska poäng kvar?
21. Round Sundsvall Elfsborg 1p
22. Round Elfsborg Sirius 3p
23. Round AFC Eskilstuna Elfsborg 3p
24. Round Elfsborg Malmo FF 0p
25. Round Hacken Elfsborg 0p
26. Round Elfsborg AIK 0p
27. Round Elfsborg Falkenbergs 3p
28. Round Orebro Elfsborg 0p
29. Round Elfsborg Goteborg 1p
30. Round Helsingborg Elfsborg 0p
Snitt 1.1

Jag håller på Elfsborg och hoppas på vinst i alla matcher men något är allvarligt fel i IF Elfsborg.

Peace.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 22 augusti 2019 kl 8.36
Daniel,
Med din uträkning landar vi på 35 poäng, vilket bör garantera en 10:e-plats.
Jag själv tror på 40-43 poäng, vilket historiskt sett alltid har räckt till en 8:e-plats.

Du tror på 4p i bortamatcherna mot Sundsvall, AFC, Häcken, Örebro och Helsingborg. Där tror jag vi tar minst 7-8 poäng.
Du tror på 7p i hemmamatcherna mot Sirius, MFF, AIK, FFF och IFK. Där tror jag på minst 10-11 poäng.

Antagligen hamnar resultat mittemellan, så vi når 38p. Det borde nog som sämst räcka till 9:e-platsen.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 22 augusti 2019 kl 9.23
Mycket snack om poängsnitt det sista. Här är en tabell med poängsnitt på hemmaplan:

1. MFF 2,6
2. Bajen 2,6
3. Häcken 2
4. DIF 2,1
5. Peking 2,1
6. AIK 2
7. IFE 1,9
8. Blåvitt 1,9
9. ÖFK 1,4
10. FFF 1,3
11. HeIF 1,2
12. AFC 1
13. GIFS 1
14. KFF 0,9
15. ÖSK 0,8
16. IKS 0,7

AIK och Djurgården har en match mer hemma än oss andra.

Att vårt hemmaspel sett så bra ut i år och bortaspel så dåligt tror jag beror mycket på vilka lag vi har mött. T.ex kommer hemmasnittet balansera neråt av att vi möter MFF och AIK hemma i höst. På samma sätt kan bortasnittet höjas genom att vi möter sämre lag borta.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 22 augusti 2019 kl 10.20
Idag spelar Vårgårda mot Falkenberg. Någon som flyger in till matchen?

Daniel Oskarsson, Borås - torsdag 22 augusti 2019 kl 10.40
>> Glenn

"Du tror på 7p i hemmamatcherna mot Sirius, MFF, AIK, FFF och IFK. Där tror jag på minst 10-11 poäng."

"Att vårt hemmaspel sett så bra ut i år och bortaspel så dåligt tror jag beror mycket på vilka lag vi har mött. T.ex kommer hemmasnittet balansera neråt av att vi möter MFF och AIK hemma i höst. På samma sätt kan bortasnittet höjas genom att vi möter sämre lag borta."

Din första tes gär att vi höjer snittet hemma. Din andra gör att vi sänker snittat hemma.

Jag tror inte vi kommer trippla vårat poängsnitt på bortaplan de sista matcherna som du tror. Jag tror helt enkelt att vi är för dåliga borta pga underlaget och motivationen slår "klass" när det börjar närma sig. Fast å andra sidan har vi 4 av 5 konstgräsmatcher kvar på bortaplan..

Bosse Wikensten, Göteborg - torsdag 22 augusti 2019 kl 11.02
Nä, dra på trissor.. spelar Odhström mot Falkis... det är väl därför det varit tyst på honom sedan i måndags kväll... han har laddat.. och tar med sig lite eld i baken från sydön... mellanlandade i en radiointervju med radio sju på vägen... heja Vårgårda!

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 22 augusti 2019 kl 11.26
Inte har det varit tyst om Odhström. Vi har ju kunnat höra honom i radion, där han har rapporterat om skogsbränderna på Gran Canaria.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 22 augusti 2019 kl 12.19
Har en kompis på besök och vi har åkt runt lite och då blir det mindre tid framför datorn. Dessutom har det blivit en massa telefonintervjuer om branden. Ikväll hoppas jag på dubbelseger. Vårgårda spöar Falkenberg och Elfsborg tvålar till Gauthiod.


Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 22 augusti 2019 kl 14.41
Om drygt 2 timmar avresa till Grästorp med 3 passagerare. Enligt BT så är det inte det starkaste laget vi kommer med, men det måste ju bli vinst iallafall. Just nu så småregnar det i Trollhättan ca 2 mil från Grästorp. Det blir nog paraply skulle jag tro.

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 22 augusti 2019 kl 16.19
48 timmar kvar att tippa omgång 21. 44 har tippat och målet är 60. Kom igen gott folk o tippa.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 22 augusti 2019 kl 19.43
Det har varit driftsstörningar på FS data - igen.

... och 1-1 i Grästorp just nu. Herregud.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 22 augusti 2019 kl 19.45
1-1 med fyra kvar av ordinarie. Men ingen fara, eftersom vi ”tog ledningen” så sitter ju taktiken perfekt.

Daniel Oskarsson, Borås - torsdag 22 augusti 2019 kl 19.59
Underskattning? Skickar reservera? Nej just det. Det är ju etablerade allsvenska spelare de flesta. Inte halva laget bestående av U-spelare. Hoppas systemet satt sig till straffläggningen.

Hasse Ekdahl, Borås - torsdag 22 augusti 2019 kl 20.34
I en förlängning 3-1 ! Ordinarie matchtid Ishisaki, Jesper Karlsson o Ishisaki...

Christer von Zweigbergk, Viskafors - torsdag 22 augusti 2019 kl 20.43
Inställningen var säkert på topp hos Elfsborg men Gauthiod är ju ett ruskigt bra lag som är svårslagna hemma. Starkt att vinna trots motvind i andra halvlek...

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 22 augusti 2019 kl 21.35
Då var vi hemma från Grästorp efter en blöt match. Gauthiod gjorde en riktigt bra match medan IFE var ganska "kassa". Dåligt tempo, stillastående spelare och usla passningar. Vi måste ha fart annars är vi väldigt lättlästa. Betänk att Gauthiod hade ett avslut i underkanten av ribban och ett stolpskott. Vi levde farligt helt klart. Spelar vi såhär mot Sundsvall blir det inga poäng.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 22 augusti 2019 kl 21.50
Cup är cup. Vi gick vidare och bara det räknas. Helsingborg och Norrby åkte exempelvis ur och flera andra topplag gick vidare med hjärtat i halsgropen.

Ser man på laget som startade var det inte många från senaste startelvan, bara två, Kaib och Holmén.

Tim Rönning, Frederik Holst, Jon Jönsson, Gustav Henriksson, Rami Kaib(Ut), Stefan Ishizaki, Samuel Holmén(Ut), Alex Dyer, Arian Kabashi(Ut), Deniz Hümmet, Simon Lundevall(Ut)

Ersättare: Kevin Stuhr-Ellegaard, Alejandro Portillo, Simon Strand(In), Rasmus Alm(In), Anton Thorsson, Jonathan Levi(In), Jesper Karlsson(In)

Från matchen mot Östersund:

Startuppställning (4-5-1): Kevin Stuhr-Ellegaard–Simon Strand, Stian Gregersen, Alejandro Portillo, Rami Kaib–Jesper Karlsson, Simon Olsson, Sivert Heltne Nilsen, Samuel Holmén (86), Rasmus Alm (76)–Per Frick (89)

Ersättare: Tim Rönning, Gustav Henriksson, Stefan Ishizaki (86), Deniz Hümmet (89), Alex Dyer, Simon Lundevall, Jonathan Levi (76)


Markus Jansson, Lerum - fredag 23 augusti 2019 kl 10.22
Ingen Sivert -> inget välfungerande spel. Det är ju tydligt utifrån två senaste matcherna!

Bosse Johansson, Göteborg - fredag 23 augusti 2019 kl 11.34
Matchen som sådan var rena öknen med uselt tempo och flera goda chanser för Gauthiod. Med lite oflyt hade vi kunnat åka ur Svenska Cupen redan här. Allt detta i under stundom hällande ösregn. Men ändå, jag gillar den här sortens nedslag i det riktiga Folkrörelsesverige med bullbakande tanter och en speakerröst som uttalar Alex Dyer precis som det låter på svenska och på bred skaraborgsdialekt dessutom. Och kaffet var mycket bättre än på Borås Arena.

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 23 augusti 2019 kl 12.25
Då har 49 tippat och 27 timmar kvar att tippa. Kom igen 60 är målet.

Läs nya (från 23/8 kl 13.48) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!