VG debatt - inlägg sedan 14/1 kl 5.36


Roland Dellton, Lerum - torsdag 14 januari 2021 kl 10.21
Från Ekstrabladet.dk: "André Rømer skal formentlig ikke vente til sommer, før han finder ud af om der er europæisk bold på programmet. Randers FC's iskolde straffesparksskytte står nemlig på tærsklen til et klubskifte, hvor billetten til Europa er sikret. De svenske sølvvindere Elfsborg har nemlig smidt snøren ud efter kronjydernes maratonmand på midtbanen, erfarer Ekstra Bladet. Lige nu forhandles der intenst mellem de to klubber om en overgang for den 27-årige midtbanespiller."

Gert Rehn, Göteborg - torsdag 14 januari 2021 kl 10.42
Lennart! Jag är inte alls lika kategorisk när det gäller Häckens eventuella övertagande av Göteborg FC. Enligt det stod i GP idag har Häckens nuvarande damlag sagt ja till det hela. De skall dessutom finnas kvar som lag, jämfört med ett U21-lag för t ex Elfsborg. Dessutom kan jag som boende i Göteborg tycka att det det vore för bedrövligt om det inte skulle finnas ett enda damelitlag i Göteborg. Jag tror att det skulle vara bra för alla parter. Men jag är inte medlem i Häcken och kan därmed endast ha synpunkter utifrån. Sedan kan man åter vara tacksam att vi i Sverige håller fast vi att klubbarna skall vara medlemsägda även om vi därmed hamnar långt ner i fotbollens hackordning. Göteborg FC var ju knappast medlemsägt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 januari 2021 kl 11.22
Gert>>> Enda anledningen till att elitlaget Göteborgs FC finns är ju att Kopparbergs bryggeri tyckte det varit värt att pumpa in hundra miljoner för att göra det möjligt. Den klubben har aldrig haft någon folklig förankring.

Heder åt MFF, IFK, Elfsborg med flera som trots många erbjudanden om att få ta över lag högt upp i pyramiden valde att börja från botten.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 januari 2021 kl 11.52
Ekstrabladet verkar ha bra insyn, eller om de bara gissar, för de skriver att Randers verkar gå med på att sälja André Römer för runt två miljoner danska kronor och det blir ju ganska precis vad Brann bjudit för Sivert. Dansken verkar vara en säker straffskytt, satte fyra raka senaste säsongen.

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 14 januari 2021 kl 12.05
Visst är det rätt att börja längst ner i seriesystemet, men det finns också ett mått av hyckleri i det där. T ex Göteborg och Elfsborg har värvat ihop så starka lag att de kommer att gå rätt igenom flera serier utan att behöva anstränga sig. Det sabbar de lägre serierna eftersom det blir löjligt ojämna matcher och ett "normalbra" division tre-lag inte ens kan drömma om att nå uppflyttning.

Det som är intressant i ett större perspektiv är att damfotbollen, både i Sverige och i Europa, nu förs in i de traditionella storklubbarna. Den utvecklingen har gått mycket snabbt. I huvudsak tycker jag det är rätt trist. I Sverige (och i flera andra länder) har mindre orter och klubbar kunnat dominera på damsidan, från Öxabäck och Jitex och framåt. I 2020 års damallsvenska fanns lag som Kristianstad, Vittsjö, Piteå och Rosengård. På sådana platser blir damfotbollen viktig! Tyvärr tror jag att dessa klubbar kommer att slås ut av de traditionella herr-storlagen under de närmaste åren.

Både Kronäng och Byttorp har haft damlag i eller nära eliten. För mig hade det varit roligare om någon av de klubbarna hängt sig kvar än att ha ett damallsvenskt Elfsborg (vilket vi med 100 procents säkerhet kommer att ha om några år).


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 14 januari 2021 kl 14.18
André Römer verkar ha 6 gula kort på 12 matcher. Kan han bara skrika högt (och roligt) samt peka en väldans massa så kommer det nog bli bra om han ersätter Sivert.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 januari 2021 kl 15.22
Nu är det klart att Thelins kompis från förr är assisterande tränare i år, Christer Persson.

Det verkat ta hårt att vara assisterande åt Thelin, han sliter ut minst en per säsong.


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 14 januari 2021 kl 16.29
Sivert är väl allt annat än rolig (i den ursprungliga betydelsen) .

Roland Dellton, Lerum - torsdag 14 januari 2021 kl 16.50
Elfsborg-Djurgården i den Allsvenska premiären!

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 14 januari 2021 kl 17.14
Sivert är svenskt rolig och norskt orolig.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 januari 2021 kl 17.20
Spelprogram Allsvenskan 2021.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 14 januari 2021 kl 17.41
Jag har nu lagt upp Elfsborgs alla matcher här på VG, inklusive datum för cupen och ECL.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 14 januari 2021 kl 19.11
Varberg borta ("hemma" för oss varbergsguliganer) redan i andra matchen. I April! Covid-19? Gå kvinna och man ur huse och vaccinera er så fort chansen kommer! Det vore ju f-n att missa den matchen ett år till...

Roland Dellton, Lerum - fredag 15 januari 2021 kl 14.00
De allsvenska spelarna har röstat fram årets elva: Målvakt Oscar Jansson, Örebro SK Försvarare Anel Ahmedhodzic, Malmö FF Eric Larsson, Malmö FF Rasmus Lauritsen, IFK Norrköping Mittfällt Simon Olsson, IF Elfsborg Jesper Karlsson, IF Elfsborg Anders Christiansen, Malmö FF Fredrik Ulvestad, Djurgårdens IF Forwards Ola Toivonen, Malmö FF Astrit Selmani, Varbergs BoIS Christoffer Nyman, IFK Norrköping

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 januari 2021 kl 16.57
Två av elva är väl godkänt, men jag tycker nog att Okumu eller Väisinen borde varit med i elvan.

Conny Johansson, Brämhult - fredag 15 januari 2021 kl 18.52
Okumus uttalande på dagens träning ”Det som gäller i dag kan vara annorlunda i morgon” tolkar jag som att han snart blir såld . Hoppas bara på en rejäl prislapp .

Läs nya (från 18/1 kl 8.21) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!