VG debatt - inlägg sedan 15/2 kl 0.06


Gert Björnalm, Borås - lördag 1 augusti 2020 kl 12.42
Trist att talangerna släpps. Både Stålheden och Iljazi har väl varit ”stjärnor” i u-lagen och har en del landskamper, så man hade väl hoppats. Jag som älskar lirare hade hoppats extra på Iljazi, men det verkar inte vara en prioriterad egenskap just nu. Istället gick Kouame före som varit mer anonym som ungdom, men snabbhet är mer prioriterad nu.

Men vad vet jag, det kanske är välgrundat.

Jesper Sandberg Hesselgren nämns dock inte alls. Har han lämnat tidigare under våren, eller har han fått förlängt?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 1 augusti 2020 kl 17.41
Gert>> Övergången från ungdomslag till A-lag är svår. Porten är trång och ibland blir det fel. Sheffield Wednesday släppte James Vardy när han var 16 år, han ansågs vara för liten, men via amatörlag i 5-6 år hamnade han i Leicester och landslaget. Med facit i hand skulle han givetvis fått kontrakt, men...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 1 augusti 2020 kl 18.55
Elfsborg har en bra upplaga av U19, ny seger och Elfsborg har därmed full pott efter fyra matcher och imponerade 12–1 i målskillnad.

Magnus Andersson Neumann, Borås - lördag 1 augusti 2020 kl 21.16
Ja, övergången från junior till etablerad senior är svår. Krasst är det så att får man upp 1-2 spelare från ungdomssidan ett år som etablerar sig i seniortruppen pch får matchtid i A-laget är det bra. Får man upp tre är det fantastiskt bra. Så svårt är det.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 augusti 2020 kl 12.42
Okumu är tillbaka i spelartruppen.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 2 augusti 2020 kl 15.10
Otroligt inspirerande match imorgon! Vi har fler poäng än åtminstone jag trodde, slagläge i toppen, en intressant motståndare, några dagars extra vila och truppen i stort sett frisk!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 augusti 2020 kl 19.57
Sirius är ju inte precis Elfsborgs drömmotståndare, men imorgon gäller det att visa vad vi kan. Seger och vi håller oss kvar i toppen. Heja di Gule.

Gert Björnalm, Borås - måndag 3 augusti 2020 kl 12.28
Jo då, jag är fullt medveten om att steget upp till A-truppen är stort och svårt. Men den här gången blev det nog svårare än vanligt. Corona påverkar ekonomin, och inga matcher under året heller så de fick inga möjligheter att visa upp sig. Och tidigare årgångar så har nog de flesta som fått lärlingskontrakt åtminstone fått ett år på sig, de här fick bara en halv corona-bortblåst säsong.

Elfsborg har haft några väldigt starka årskullar, men har vi fått upp många spelare från dom? Man kan förstås diskutera vad som är många, men jag tror att långsiktigt är det väldigt viktigt hur man agerar. Självklart måste spelarna vara bra nog, men det finns alltid skäl att fundera. Hur resonerar en 16-årig talang med bud från flera allsvenska håll? AIK och Kalmar, som exempel, släpper fram talanger tidigt. Ska man komma upp i A-truppen som tonåring i Elfsborg så ska man helst komma utifrån och få A-kontrakt direkt (Jesper, Ondrejka). Visst, man kan alltid tycka att unga spelare inte ska ha för bråttom, men det är nog lättare sagt än gjort. Dessutom är frågan om inte utbildningen blir bättre för de som får träna (och ev spela) med A-laget. Sen finns det exempel på spelare som får A-kontrakt hyfsat tidigt, Ndione var en sådan.

Hade Skene-killen Isak Jansson valt Kalmar istället för Elfsborg om han inte upplevt att möjligheterna för honom var bättre i Kalmar? Ja, Kalmar är en mindre klubb och det kan vara lättare att slå igenom där, men AIK då? Även Malmö har släppt fram talanger tidigt i år. Visst, det växlar över tid, men ändå. Det här handlar även om potentiellt mycket pengar (framtida försäljningar).

Elfsborg har haft framgång med undgomsverksamheten över tid, så kanske slåss jag med väderkvarnar här. Men jag tror ändå att vi behöver se upp så att inte Elfsborg tappar i status och de bästa unga talangerna väljer andra klubbar.

Och för övrigt - hade det inte varit bättre att släppa/låna ut Rosenqvist som knappast kommer att slå igenom i Elfsborg och som är några år äldre, och sen behålla någon yngre lite till.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 3 augusti 2020 kl 13.29
Jag är också förvånad över att framförallt Stålheden och Iljazi inte får vara kvar. Men det handlar nog för mycket om timing. På mittbackssidan har vi idag 3 starka mittbackar och en McVey som kan spela där, det gör det svårt att motivera Stålheden. Förra sommaren var vi många som rankade Iljazi bra mycket högre än Prince Isaac - men den där Häcken-matchen blev nog väldigt avgörande där.

Här är spelarna vi flyttat upp senaste 10 åren (Jag har säkert glömt någon):

Födelseår:
1990/1991: Anton Wede, Calle Wede, Andreas Andersson, Marcus Rohdén, Anton Lans, Johan Larsson, Amadaiya Rennie, Niklas Hult
1992/1993: Ricky Yarsuvat, Per Frick, Sebastian Holmén, Simon Hedlund, Oscar Hiljemark, Anton Andreasson, Liridon Gashi, Victor Rotting
1994/1995: Arber Zeneli, Adam Lundqvist, Kristoffer Björk, Arjan Mostafa
1996/1997: Viktor Nilsson, Rasmus Rosenqvist, Ibroo Dresevic, David Olsson, Simon Olsson, Christopher McVey, Arian Kabashi och Rami Kaib.
1998/1999: Gustav Henriksson, Tim Rönning och Marokhy Ndione
2000/2001: Prince Isaac Kouame

Tidigare har IF Elfsborgs kullar varit bra varannat år och man har spelat ungefär lagvis så som jag radat upp ovanför. Det där har dock ändrats med åren. Exempelvis har underåriga spelare oftare spelat med äldre lag, typ Isaac med 1998/1999 och Henriksson med 1997/1998. Det har säkerligen ändrats pga att vi släppte upp så mycket spelare födda 1997.

Det är lite uppseendeväckande att inte fler spelare födda mellan 1999-2000 flyttas upp. Det ser ut att bli en stor skillnad gentemot tidigare år.

Dock är det tydligt att spelare vi flyttat upp och satsat på har varit rätt spelare. Jag skulle kunna sträcka mig så långt och säga att inte en enda av de spelare vi nobbat har lyckats vidare bra. Det har oftast slutat i att de spelarna som bäst blivit habila Superettan-spelare. På många sätt ett fascinerande facit som är väldigt imponerande för IF Elfsborg.

Kan det vara så att spelare födda 1999-2000 framförallt faller offer för att vi flyttade upp för många spelare födda 1997? Kan Iljazi och Stålheden bli de första som håller hög allsvensk klass efter vi har nobbat dom? Om jag ska vara ärlig så tror jag inte det - då hade inte Norrby tvekat att signa Iljazi när man uppenbarligen är intresserade av honom.

Av spelare vi inte gett a-lagschans kommer jag att tänka på Översjö, Osmanagic och Savvolainen som spelare som lyckats någorlunda bra utan att få chansen hos oss. Annars är det inte många som lyckats där heller.

En positiv detalj gällande timing är att i kullen med spelare födda framförallt 2001 är det många duktiga spelare. Det är dessutom många duktiga spelare som är födda och uppväxta i Sjuhärad. Gustav Broman kanske har högre potential än Stålheden som exempel?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 augusti 2020 kl 16.08
Tack till både Gert och Glenn för två intressanta och läsvärda inlägg. Jag vet inte hur Elfsborg ligger till jämfört med andra klubbar i Allsvenskan när det gäller att ge unga talanger chansen. Någon som vet? Tycker nog att Elfsborg låter unga få chansen, men har man otur, som i år, blir det färre som släpps in.

Det gäller att hålla ångan uppe när det gäller tippandet. Just nu är det 39 som tippat omgång 13 som har slutdatum om två dagar. Det är inte bara spelarna som har det hektiskt med fem matcher på 13 dagar, även vi tippare måste hänga på. Vi är 7 som helgarderat oss, vi har tippat alla omgångar som är kvar.


Jörgen Willborg, Borås - måndag 3 augusti 2020 kl 19.11
Två baklängesmål, Johan Larsson överspelad båda gångerna. Byt ut.

Jörgen Willborg, Borås - måndag 3 augusti 2020 kl 19.30
3 st. Larsson joggar bakom två Siriusspelare som hugger på returen.

Herman Thorell, Toarpsdal - måndag 3 augusti 2020 kl 19.31
1-3 efter 28 minuter. Vad händer?

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 3 augusti 2020 kl 19.35
12 insläppta (så här långt) på de fyra senaste. Hur är det möjligt med en sådan kollaps?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 augusti 2020 kl 19.50
Utspelade av Sirius. Inte bra.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 3 augusti 2020 kl 19.51
Vem sa - vad var det jag sa?

Peter Olsson, Borås - måndag 3 augusti 2020 kl 19.57
Det är klart man inte är nöjd. Men jag såg Sirius - MFF häromveckan och Sirius är ett riktigt jäkla bra fotbollslag. Att det rann iväg i slutet handlade om att de gjorde allt för att peta in en kvittering och sen helt enkelt tappade orken. Sirius är det lag som har imponerat mest på mig i årets allsvenska.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 3 augusti 2020 kl 20.17
Blir inte förvånad om vi vinner med 4-3.

Herman Thorell, Toarpsdal - måndag 3 augusti 2020 kl 20.23
Och 3-3 efter 64 minuter. Helvete vad starkt det här laget är, jag är imponerad.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 augusti 2020 kl 21.03
En bra andra halvlek ger godkänt, men vilken miss av Simon. Baserat på dagens insats kanske det är dags för byte på högerbacken, Holst eller McVey.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 3 augusti 2020 kl 21.36
Jag satt just och tänkte att Johan Larsson är för svag defensivt och både Holstein och McVey känns bättre där. Och hans inlägg är inte lika stabila som förr, men ett bra hot utan att vara i närheten av medspelare också.. Men en som är för svag både i presspelet och rörlighet är ju Simon Olsson, han vinner inte många närkamper. Det känns som man är en man mindre på egen planhalva när motståndarna har bollen. Utan motståndartabbar bakåt mot DIF och Sirius hade vi varit ett lag i mitten som tippat. Tappen mot Norrköping och Varberg är ju de egna svagheterna som kommer fram. Tre matcher kvar mot lag i de nedre regionerna innan halva serien är spelad, det vore kul om de kunde klara av att hålla sig bland de tre tills dess. Men varken spelet eller defensiven verkar stabilt nog, tycker jag. Undra om det var Thelin som höjde rösten, eller om Bajrami eller kanske Nielsen hördes mest I halvlek. Skulle vara kul att vara en fluga på väggen där. Något hände i alla fall, som tur var.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 augusti 2020 kl 21.38
6-6 de två sista matcherna. Försvarspelet behöver skärpas till.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 3 augusti 2020 kl 22.26
Intressant och oväntad scenförändring. Under de första sju omgångarna var vi målsnåla både bakåt och framåt. Sedan bytte vi stil totalt och har sedan dess resultatraden 0-6, 1-0, 5-0, 3-3 och 3-3.

Men viktigast: både som målsnåla och målglada är vi med i topstriden.


Peter Olsson, Borås - måndag 3 augusti 2020 kl 22.54
Livrädd för matchen mot AIK. Ny tränare, nytt system, in med de gamla rutinerade spelarna, ut med ungdomarna. Det kan bli vad som helst, men jag är mest orolig för att det blir en repris på 0-0 mot Helsingborg, när vi mötte ett lag som bara hade ett mål, att inte släppa in ett mål.

Bosse Johansson, Göteborg - tisdag 4 augusti 2020 kl 9.09
Sirius första halvlek var den bästa fotboll som spelats av något gästande lag på mycket länge. En bra andra halvlek och två målvaktstavlor räddade poängen åt oss.

Herman Thorell, Toarpsdal - tisdag 4 augusti 2020 kl 9.23
Vi får väl ändå säga att vi är inne i en liten dipp, ändå förlorar vi inte. Hade det slutat med förlust mot Sirius hade jag vart besviken och kanske lite orolig, men vi fortsätter plocka poäng. Jag tycker det är starkt sett till matchutveckling. Och AIK var sjukt bleka mot Kalmar, så de får plocka fram en mirakelförändring för att de ska anses som tuffa på torsdag.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 4 augusti 2020 kl 10.41
Om vi kan hitta tillbaka till det tajta försvarsspelet från säsongsstarten tror jag vi kan klara en topp 5-placering, typ. I Allsvenskan räcker det jättelångt att hålla tätt bakåt. Med den typ av raggarfotboll som vi sett på sistone är jag mer osäker. Både mot Varberg och Sirius kunde vi lika gärna vunnit som förlorat - spelet blir chansartat och slutresultatet ganska slumpmässigt.

Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 4 augusti 2020 kl 11.11
Det var jag som skrev "vad var det jag sa? "

Och det står jag för. Vi är jämnare, mer stabila och bättre än vad vi varit på många år.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 augusti 2020 kl 12.28
Det har kommit grus in vårt försvarsmaskineri. Det som var kassaskåpssäkert är nu emellanåt som ett såll. Faktum är att Sirius kunde gjort fler mål igår.

Det som oroar mig mest är att vi har 8-9 man i eget straffområde långa stunder. Trots det kan en enda ensam motståndare omgiven av alla gula nicka/skjuta ostörd. Hur ändrar man på detta?

Något som var positivt igår är att vi vände ett läge där vi var utspelade i första halvlek till att ta över i andra och kvittera.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 augusti 2020 kl 13.54
Många klubbar sägs jaga Jesper Karlsson. Enligt FotbollDirekt har Elfsbort tydligen satt en prislapp på 20 miljoner kronor. Elfsborg utan JK blir helt klart svagare. Klarar Ondrejka av att kliva in i Jespers skor om det nu blir försäljning? Finns det fler tänkbara ersättare?

Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 4 augusti 2020 kl 15.14
Lennart: som vi, tror jag, är på samma linje vad det gäller Elfsborg så är vi på rätt väg. Självklart kommer vi släppa in mål och tappa matcher, likt Häcken borta.

Men vad jag tycker kännas bra är att generellt har vi en styrka och stabilitet hos oss nu som jag inte upplevt på många år.

Jag har hävdat detta scenario ända sedan Jimmy kom till oss, och sett ingen anledning att ändra min åsikt nu.

Vi har lyckats sanera ekonomin, bytt truppen och kommit tillbaka från några riktigt tuffa år på ett oerhört imponerande sätt.

Hade detta varit -17 eller -18 så hade vi förlorat mot både Varberg och Sirius, utan tvekan. Då hade vi ingen moral i laget och det "fungerade" endast i vissa matcher för oss. Nu slutar vi inte spela och inget lag går längre säkert mot oss.


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 4 augusti 2020 kl 15.21
Dessutom har vi i år ofta tagit poäng även i matcher där spelet har hackat. Mycket värdefullt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 augusti 2020 kl 15.24
Jonas>> Vi är helt överens om att Elfsborg är på rätt väg. Om det har jag varit övertygad om sedan januari 2018.

Det hindrar mig dock inte från att tycka att ha ett lag med 8-9 spelare långa stunder i eget straffområde inte är en bra lösning.


Herman Thorell, Toarpsdal - tisdag 4 augusti 2020 kl 16.09
Håller med Lennart ang straffområdes-frossan. Det förefaller jävligt märkligt att så många gör så lite just i det egna straffområdet. Vad gäller defensiven som helhet tror jag att man tappade rytmen något när Okumu blev skadad och Holst sattes på bänken. Inte för att de som kommit in är sämre, men rytmen verkade försvinna. Jag tror den kommer tillbaka.

För övrigt gläds jag för egen del åt flera topp 20-placeringar i siffertipset och en totalplacering bland de 30 bästa. Borta är bottenångesten från ifjor

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 4 augusti 2020 kl 17.11
I matcher där vi flyttar upp och vill föra spelet lämnar vi mycket ytor. Om då presspelet samtidigt inte fungerar och/eller vi möter ett piggare/mer passningssäkert lag så kan vi få problem, i vissa situationer blir vi oorganiserade i straffområdet. Vi såg det i Häcken-matchen (där vi kanske hade hybris och borde haft en mer defensiv grundinställning) men också åt andra hållet mot Mjällby där vi verkligen var det bättre laget. Så det kan gå åt båda hållen just nu.

Jag tycker också vi gjorde bra förändringar i halvtid och kanske ska Nielsen och Kaib få chansen från start. För min del får gärna Gojani stå över. Okumu såg lite ringrostig ut men kommer snart upp i nivå igen.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - tisdag 4 augusti 2020 kl 18.24
Om Karlsson lämnar tror jag mycket på Bernhardsson på den positionen. Men låt oss hoppas han blir kvar ett bra tag till.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 4 augusti 2020 kl 19.53
Ja, det mesta är kul med vårt lag i år! Trots den där förbannade pandemin... Må den snart gå över!

Ursäkta en del skribenter men - visst är vi skrämmande nära VG-allsvenskan även i verkligheten? Den enda förlusten hitintills (även om den var omdiskuterad, framförallt mellan Las Palmas och Varberg) har varit mot Häcken...

Är det dikten som överträffar verkligheten eller verkligheten som överträffar dikten?

För övrigt hoppas jag innerligt att vi får behålla JP! Han kan bli tungan på vågen resten av året.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 augusti 2020 kl 19.55
Kenneth>>> Bernhardsson kan mycket väl bli en ny Karlsson, men tyvärr är han borta minst två-tre månader till.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 4 augusti 2020 kl 20.48
När jag blev skribent på VG bodde jag fortfarande i Mexico City, så jag är marinerad i latinamerikansk magisk realism. Och som någon skrev: "If you can explain it, then it's not magical realism."

Så för mig kan All-svenskan och VG-svenskan leva parallellt, ingen är mer verklig eller riktig än den andra.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 5 augusti 2020 kl 15.35
AIK har ju inte rosat marknaden så här långt. Frågan är om den nye tränaren haft tid att ändra?. Första matchen borta mot Kalmar var det samma oordning. Elfsborg har inte råd att gå ut med samma (o)inställning som senast hemma mot Sirius, det vore att ge AIK chansen att visa att de kan spela fotboll. Full fart från början är receptet för Elfsborg.

Elfsborg spelar ju först imorgon så glöm inte bort att omgång 13 startar redan ikväll, in och tippa.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 5 augusti 2020 kl 15.57
Matchen verkar visas på Kanal 9. Trist att vi är bortbjudna imorgon kväll. Kanske hinner hem till sista halvtimmen.

Hasse Ekdahl, Borås - onsdag 5 augusti 2020 kl 16.39
Dplay o Kanal 9 i morron AIK-Elfsborg 19.00....

Henrik Eliasson, Örebro - onsdag 5 augusti 2020 kl 18.31
Eric Sjölin går vidare till andra uppgifter. Lycka till från gnällbältet!

Gert Björnalm, Borås - onsdag 5 augusti 2020 kl 22.53
Glenn: tack för en mycket bra sammanställning. Intressant läsning, och det ser onekligen ut som att klubben i alla fall hittills gjort rätt bedömningar. Ändå har jag lite svårt att släppa att inte Stålheden och Iljazi fick mer tid, känns inte som att dom fick någon chans alls med tanke på omständigheterna med Corona och inställd U21-serie. Men det är som du säger många spännande i nästa årskull så det kanske blir fler nästa år.

Sen tror jag inte att man ska underskatta den psykologiska effekten mot de talanger som man vill värva in. Därför tror jag att det är viktigt att få fram talanger och ge chanser. Kanske lite oftare redan i tonåren.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 6 augusti 2020 kl 10.21
Jag lyfte upp Gustav Broman bland talangerna. Det fick jag äta upp fort.
Han tog två gula i U19-matchen mot Häcken igår. Båda korten i 44:e minuten.
Nu har jag inte den minsta aning vad som skedde - men juniorer är ofta juniorer, och ibland kan man se juniormisstag som gör att flaskhalsen blir smalare oavsett potential.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 6 augusti 2020 kl 11.00
Glenn>> Det står inget om hur korten kom till i referatet på Elfsborgs hemsida. Det måste väl vara för en förseelse och sedan protester mot domslutet. Man hinner väl knappast med att fälla spelare två gånger inom loppet av en minut, eller?

Om Sirius var ett lag vi hade taskig statistik mot, vad ska man då säga om våra senaste 7 besök på vänskapsarenan i Solna? Snacka om uppförsbacke.

1–2, 2013.

1–2, 2014.

2–4, 2015.

1–2, 2016.

2–5, 2017.

0–1, 2018.

0–3, 2019.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 6 augusti 2020 kl 11.02
Kul att se i Glenns sammanställning vilka fina spelare klubben har fostrat: Larsson, Hult, Hiljemark bara för att välja några.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 6 augusti 2020 kl 11.16
Glömde nämna att vi kan se Elfsborg spela fotboll även imorgon. Då spelar damlaget sin första hemmamatch mot HUS FF, Hällingsjö/Ubbhult/Sätila. Länk till matchen finns på Elfsborgs hemsida liksom alla namn på tröjan, Vi Tillsammans, som damlaget ska använda.

HUS FF verkar spela med 9 spelare. Någon som vet något om 9+9-regeln?


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 6 augusti 2020 kl 11.44
Om man söker på 9:9 på förbundets hemsida blir svaret Lorem ipsum...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 6 augusti 2020 kl 12.18
Efter lite sökande så hittade jag på Västergötlands Fotbollförbunds hemsida hur 9+9 fungerar.

Två huvudregler verkar finnas, plus lite varianter. "Lag som fått tillstånd att vid behov spela 9:9 har att rätta sig efter följande: Laget kan spela 9:9 om man har max 12 spelare att tillgå. Har man 13 spelare eller fler spelar man 11:11."

"9:9-spel på en 11:11-plan: Mål och mållinje flyttas fram till befintlig målområdeslinje som förlängs och utgör kortlinje. Som straffområde används befintligt straffområde minus målområdet. Straffpunkten placeras 11 meter från mål. Målstorlek som i 11:11."


Mattias Palm, Fristad - torsdag 6 augusti 2020 kl 18.43
Spännande att bänka sig i tv-soffan ikväll. Johan Larsson uttryckte i intervjun att efter den fina inledningen där defensiven satt perfekt, har de de senaste matcherna gasat en del och spelat offensivare varför de blottat sig bakåt och därför släppt in en hel del mål sista matcherna. Det skulle de rätta till idag fortsatte han. Intressant att se om det är ett försiktigt Elfsborg vi får se, och med tanke på den hemska raden i Solna sista sju åren kanske det är rätt melodi att försöka ha en defensiv grundinställning?

Mattias Palm, Fristad - torsdag 6 augusti 2020 kl 19.46
Simon Olsson, vilken halvlek!!!

Fredrik von Knorring, Mölndal - torsdag 6 augusti 2020 kl 19.47
Elfsborg leder välförtjänt i paus, 2-0. Och som man spelar! Andra målet är ett klapp-klapp så vackert så. Kul o vara GUL

Kenneth Nygren, Sjuntorp - torsdag 6 augusti 2020 kl 20.10
Fan vad kul att se Simon Olsson lira fotboll på det här viset!!

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 6 augusti 2020 kl 20.47
Blir jobbiga fem minuters tillägg nu...🙄

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 6 augusti 2020 kl 21.00
Puh! 😅 Man måste ändå säga att Elfsborg är rätt bra i år. Oväntat bra. 😀

Magnus Andersson Neumann, Borås - torsdag 6 augusti 2020 kl 21.01
Det är nog lika skönt nu för tiden och slå Den Allmänna Idrottsklubben från Solna som att slå Ica!

Henrik Svensson, Varberg - torsdag 6 augusti 2020 kl 21.01
Vilken härlig seger. Blir lätt att köra 50 mil till Sthlm imorgon bitti😎. Frick och Karlsson riktigt vassa framåt, och Simon Olsson formidabel, framförallt i första halvlek. Forza Elfsborg 💛🖤

Herman Thorell, Toarpsdal - torsdag 6 augusti 2020 kl 21.07
AIK mycket bättre än förväntat och ändå vinner vi. Så jävla bra. Vi ska vara sjukt stolta över det här laget!

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 6 augusti 2020 kl 21.26
Fler matcher på gräs, tack!

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - torsdag 6 augusti 2020 kl 22.57
En förlust på 13 matcher. När hände det senast?

Bosse Johansson, Göteborg - torsdag 6 augusti 2020 kl 23.00
Sirius spelar betydligt bättre fotboll än dagens AIK. Som det sett ut på TV-skärmen här hemma i alla fall.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 6 augusti 2020 kl 23.00
Vad var det jag sa!! Det ÄR kul med tätare matchschema!

Bo Andersson, Hässelby - fredag 7 augusti 2020 kl 0.56
Jan - fick mig att tänka på den famösa intervjun med Haglund: Nio poäng på nio matcher?

Bo Andersson, Hässelby - fredag 7 augusti 2020 kl 1.04
Saxat från Gnagarforum: ”Jag kom på mig själv idag att önska att vi hade en spelare som Frick i truppen.”

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - fredag 7 augusti 2020 kl 10.18
Håller med om att det tajta matchschemat är ganska kul. Blir lite som en vm-turnering där stämningen o känslan inte hinner gå ned mellan matcherna. Känns också som om våra killar gillar det? Bara att hoppas att fysträningen varit bra så det inte blir för mycket skador.

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 7 augusti 2020 kl 12.32
Kunde inte motstå att gå in på dplay och se sammandraget. Det andra målet är ju verkligen fotbollsgodis, och min avsikt var egentligen att räkna hur många sekunder som gick från att Rönning hade bollen till att den låg i AIK:s mål. Tyvärr hade man dock klippt bort uppspelet och man får bara följa anfallet från mittlinjen och framåt. Men det bör ha handlat om 11-12 sekunder från Rönning till mål. Ett mönsteranfall.

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 7 augusti 2020 kl 12.37
Ah, men nu ser jag att Elfsborg har lagt ut hela sekvensen på sin Facebook. 12 sekunder är mycket riktigt rätt tid. Målet föregås för övrigt av 25 passningar inom laget.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 7 augusti 2020 kl 12.41
Vilken aktuell tabell är detta? Den förste med rätt svar vinner ovansklig ära!
 1. IF Elfsborg....... 5 4 1 0 10- 2 + 8 13 
 2. Djurgårdens IF.... 4 3 0 1 5- 3 + 2 9 
 3. Östersunds FK..... 4 2 2 0 6- 4 + 2 8 
 4. IFK Norrköping.... 3 1 2 0 8- 5 + 3 5 
 5. IK Sirius......... 4 1 2 1 4- 4  0 5 
 6. Falkenbergs FF.... 4 1 2 1 5- 6 - 1 5 
 7. Malmö FF.......... 2 1 1 0 5- 2 + 3 4 
 8. Varbergs BoIS..... 2 1 1 0 5- 2 + 3 4 
 9. Örebro SK......... 2 1 1 0 4- 1 + 3 4 
10. Kalmar FF......... 4 1 1 2 5- 5  0 4 
11. Mjällby AIF....... 4 1 1 2 3- 5 - 2 4 
12. Hammarby IF....... 4 1 1 2 4- 7 - 3 4 
13. IFK Göteborg...... 1 1 0 0 2- 1 + 1 3 
14. AIK............... 4 0 2 2 2- 5 - 3 2 
15. Helsingborgs IF... 4 0 2 2 4-11 - 7 2 
16. BK Häcken......... 2 0 1 1 2- 4 - 2 1 

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 7 augusti 2020 kl 12.47
Bortamatcher på naturgräs?

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 7 augusti 2020 kl 12.49
Ja!

En omöjlig tabell, enligt alla "experter".


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 7 augusti 2020 kl 13.37
Med tanke på bortatabellen så är det väl dags att lägga in gräsmatta på Borås Arena.

Var tvungen att se matchen i efterskott sen igår kväll. Fungerade jättebra eftersom jag inte visste hur matchen slutade. Var ju lite nervöst på slutet, men vägrade kolla slutresultatet, föredrog spänningen.

Nåväl. Min åsikt om matchen är att Simon Olsson var planens dominant. Han är så läcker med bollen. Gör ett jättearbete både framåt och bakåt. Höjdpunkten var frispelningen av Karlsson till 2-0.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - fredag 7 augusti 2020 kl 16.13
Plastlaget har plötsligt blivit experter på naturgräs! Gott åt alla belackare. Men, se upp för IFK G. Vårt poängsnitt är bara 2,6 mot deras 3,0 på det underlaget...

Herman Thorell, Toarpsdal - fredag 7 augusti 2020 kl 16.17
25 raka pass inom laget föregick 2-0-målet igår. Och ändå så får man känslan av att det är en blixtsnabb spelvändning och kontring. Galet!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - fredag 7 augusti 2020 kl 16.31
Jag vet inte vad som är roligast, att Elfsborg vann eller att Stockholmsmedia analyserar ihjäl sig över AIK:s tabelläge.

"Herreguuuuud!! Hur är det möjligt att Solnas (hela Sveriges??!!) stolthet AIK ligger 1p från kvalplats??? Det är ju allmänt känt att AIK, det är stolthet och passion det. Spelar man i AIK, ja då är man inte vem som helst!"

Kan det helt enkelt vara så att ni är så j...a dåliga!!!!

Jörgen Willborg, Borås - fredag 7 augusti 2020 kl 16.43
Typiska kommentatorstexten efter matchen igår:

"Elfsborg var ganska bra. AIK, AIK, AIK, AIK, AIK , AIK, AIK, AIK, AIK, AIK, AIK, AIK, AIK.

AIK, AIK, AIK, AIK, AIK , AIK, AIK, AIK, AIK, AIK, AIK, AIK, AIK.

AIK, AIK, AIK, AIK, AIK , AIK, AIK, AIK, AIK, AIK, AIK, AIK, AIK.

AIK, AIK, AIK, AIK, AIK , AIK, AIK, AIK, AIK, AIK, AIK, AIK, AIK."

Tröttsamt är bara förnamnet.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 7 augusti 2020 kl 17.16
Herman>> Minst 25 pass. Jag skulle vilja benämna det ett bandymål.I bandy byggs ofta snabba anfall genom att laget vänder hem och sedan fort som tusan attackerar.

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 7 augusti 2020 kl 18.39
Jörgen W: På pricken.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 7 augusti 2020 kl 19.02
Den som vill kolla på Elfsborg även idag kan göra det här. Damlaget hemma mot HUS FF.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 7 augusti 2020 kl 20.59
Kan ingen på BT intervjua Colting? Vi var ju så dåligt tränade? Vi har väl startat med i stort sett samma lag, bortsett från några skadade och avstängda.

Bo Andersson, Hässelby - fredag 7 augusti 2020 kl 22.26
IFE Damer - Hus (9:9) 12-0.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 7 augusti 2020 kl 22.49
Bäste spelaren i HUS FF, målvakten, gjorde att det "bara" blev 12-0. Hon gjorde väl minst ett dussin fina räddningar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 7 augusti 2020 kl 22.54
Rätt länk. 12-0.

Anders Täreby, Steninge - lördag 8 augusti 2020 kl 8.53
Så kul att vara gul! Härligt att se hur självförtroende byggs upp i laget, just nu tror laget att man ska vinna varje match. Vi vinner mot de större klubbarna i år, vilket är en krydda och något som talar för att vi kommer att vara ett topplag hela året. Seger mot Göteborg och AIK borta och seger mot Malmö och Djurgården hemma. När hände det senast? Känns nästan overkligt.

0-2-målet mot AIK är ett av de snyggaste mål jag sett Elfsborg göra. Tålamod i speluppbyggnaden och när tillfälle ges en genial kombination som skapar ett friläge med 10 meter...

Kul att se hur Karlsson, Frick och Olsson blivit allsvenska toppspelare!


Läs nya (från 8/8 kl 10.06) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!