VG debatt - inlägg sedan 21/5 kl 14.39


Conny Johansson, Brämhult - torsdag 1 augusti 2019 kl 10.16
Elfsborg har i skrivande stund en A-lagstrupp på 26 spelare inklusive 2 st inlånade och 3 st utlånade . Av de inlånade spelarna vill jag behålla båda, ( Stian och Levi , av dom utlånade vill jag inte ha tillbaka någon , ( Mc Vey , Rosenqvist och Olsson ) återstår 23 st . Spelare vars kontrakt går ut i höst och ej bör förnyas ( Jon , Ishizaki och Kabashi ) , kvar 20 st spelar = lagom trupp . Spelare vars kontrakt som går ut i höst och om de inte förlängs behöver ersättas med nya spelare (Portillo , Manns , Dyer och Lundevall ) . Vid sidan av detta fick 3 st U-21 spelare korttidskontrakt året ut , ( Schyberg , Thorsson och Engsström ) alla tre 20 åringar . Mitt förslag : skriv kontrakt med U-21 spelarna och avsluta med Portillo, Manns, Dyer förläng med Lundevall . Det ger en föryngrad trupp på 20 spelare men det finns ändå rutin och erfarenhet i varje lagdel , och om något intressant skulle dyka upp kan den utökas med max 2 spelare .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 1 augusti 2019 kl 12.45
Noterar att 65 stycken tippat omgång 18 där redan två matcher spelats. Det intressanta är att många de senaste dagarna tippat om. Kan Ndione ha påverkat dessa att ändra sig till seger över DIF?

Hans Josefsson, Storvreta - torsdag 1 augusti 2019 kl 16.51
Vårgårda har just avslöjat ett samband mellan Ndione och VG-tipparna. Spelskandal! Utred! Redaktörn!

Gert Björnalm, Borås - fredag 2 augusti 2019 kl 9.27
Conny: Bra genomgång. När jag kollar så inser jag att du räknar inte med de tre "U21"-orna i antalet 26, truppen består alltså av 29 totalt (eller 26 "på plats" eftersom 3 är utlånade).

Även Kevin har utgående kontrakt.

Det bör alltså innebära att 13 st har kontakt över nästa år i nuläget:
Mv: Rönning
Backar: Henriksson, Kaib, Strand, Holst
Mittfält: Holmén, Gojani, Simon O, Hummet
Anfall: Alm, Jesper, Frick, Ndione.

Om vi får behålla alla dessa (inkl Strand och Simon O där rykten har funnits) så ser det ändå inte så illa ut inför nästa år. Inte så illa, men inte helt bra heller. Svagast ser det ut på mittbackssidan, och kanske målvakter. Klubben kommer att få mycket att göra i vinter.

Jag tycker:
- Skriv nytt kontrakt med Lundevall, nu! (och börja använda honom...)
- Om priset blir rätt (lön/pris), skriv kontrakt med Kevin, Levi och Stian.
- Om Ishi vill spela ett år till, förläng!
- Lämna minst några platser i truppen till unga egna talanger. Om det sen är bland de tre med tillfälligt kontrakt eller andra ur ungdomstrupperna (Iljazi, Stålheden, någon annan) lämnar jag åt andra att bedöma.

Skulle kunnat tänka mig att förlänga ett år till med Jon, särskilt om vi inte lyckats lösa Stian, men nu är det så länge sen man fick se honom spela så det känns svårt att veta om han fortfarande håller klassen eller inte. Men det hade varit ett bra sätt att komplettera de unga talangerna på mittbackssidan som finns i klubben, tills någon/några av dessa är redo för allsvenskt spel (Henriksson, Schyberg, Stålheden).


Conny Johansson, Brämhult - fredag 2 augusti 2019 kl 11.53
Beträffande Kevins kontrakt så tror jag att man har en ömsesidig option för ett års förlängning . Ser gärna att Elfsborg inte åberopade optionen utan istället avslutade efter denna säsong . Finns många duktiga målvakter att värva för en billig peng och till en tredjedel av Kevins lönekostnad .

Kenneth Nygren, Sjuntorp - fredag 2 augusti 2019 kl 13.52
En gåta varför inte Lundevall får mer speltid. Han är ju den ende offensivt (frånsett Levi) som kan göra saker på egen hand. Överglänser spelare som Kabran, Hümmet och Karlsson. En poängspelare med 18 mål och 33 assist på 117 matcher inför säsongen.

Roger Ohlsson, Fristad - fredag 2 augusti 2019 kl 18.27
Håller med dig Kenneth till 100%

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 3 augusti 2019 kl 10.28
Om drygt sex timmar är det stopp för att vara med i omgång 18, just är vi 67 som tippat. Två nya tippare de senaste två dagarna och fortfarande är det flera som tippar om, min teori är ju att det är Ndione som ligger bakom omtippning.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 3 augusti 2019 kl 11.07
Så var vi 68. Mot 70 kom igen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 3 augusti 2019 kl 11.12
Söndagen den 11/8 stänger fönstret. Kommer ytterligare spelare att lämna, kommer IFE att värva någon/några fler?


Gert Rehn, Göteborg - söndag 4 augusti 2019 kl 7.16
Jag hoppas verkligen att förlusten i morgon mot Djurgården stannar vid under 0-5. Kan nog bli mycket svårt att få ihop de minst 30 poäng som säkert kommer att krävas för nytt kontrakt, även om poängen mot Kalmar var livsviktiga.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 augusti 2019 kl 11.37
Någon verkar ha vaknat på fel sida idag.

Varför skulle Elfsborg få storstryk mot Djurgården? Jag fattar inte?


Bo Andersson, Hässelby - söndag 4 augusti 2019 kl 11.47
Tror det räcker med 27 poäng i år. Två segrar i matcherna AFC, Falkis och Giffarna och vi är hemma. Så vi kan börja bygga 2020 års lag redan nu.

Conny Johansson, Brämhult - söndag 4 augusti 2019 kl 11.51
Tre startspelare avstängda mot Djurgården ( Simon Strand , Stian Rode Gregersen och Robert Gojani ) . Rami Kaib bör väl ta hand om vänsterbacken , Gustav Henriksson alternativt Jon Jönsson om mittbackplatsen . På mitt fältet finns flera alternativ men jag skulle gärna se att Alex Dyer får chansen . Svaret ges på dagens träning som börjar 14,30 .

Fredrik Sigurd, Borås - söndag 4 augusti 2019 kl 11.59
Gert B....Jon startade i matchen mot Falkenberg så sent som 29/6 så det är inte så väldigt länge sedan du hade chansen att se honom spela🙂

Gert Björnalm, Borås - söndag 4 augusti 2019 kl 12.07
Jo, det är sant. Jag var där, tyvärr..

Men den matchen är det svårt att bedöma efter. Katastrofinsats från hela laget, han var väl varken bättre eller sämre än nån annan. Och skulle vi välja fel match från Henriksson eller för den delen Stian, och bara bedöma efter en match, så skulle båda släppas så fort som möjligt..

Tidigare år har jag alltid imponerats av Jons förmåga att snabbt hålla klassen direkt efter skadeuppehåll. Men gäller det fortfarande..?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 augusti 2019 kl 12.13
Det var ju nära att det blivit två önskeresultat igår, om inte AFC haft tur och avgjort på tilläggstid hade alla lag under oss fått oavgjort. Oavgjort är bra för då försvinner en poäng i varje match.

Noterar att en supporters födelsedag uppmärksammas på Elfsborgs hemsida. Grattis Lente 60.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 4 augusti 2019 kl 14.19
Med tanke på spelarnas form ser jag gärna följande startelva imorgon:
Kevin
Holst - Jon - Portillo - Kaib
Holmén - Olsson - Ishi
Alm - Ndione - Lundevall

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 4 augusti 2019 kl 20.07
James Keene gjorde ett av målen när Öster slog Gais idag.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 augusti 2019 kl 20.11
Johan N>>> Jag hoppas att du skriver detta som kuriosa och inte syftar på att Keene borde värvats?

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 4 augusti 2019 kl 20.44
Nej, nej, jag vill absolut inte ha honom till IFE idag. Men han är en skön snubbe och det är kul att ha honom i svensk fotboll igen. Förutom att göra mål drog han på sig en varning, så han verkar vara sig lik.

Christofer Wärnlöf, Vedum - söndag 4 augusti 2019 kl 21.08
ÄR det någon som vet ifall man kan köpa biljetter till övre mittsektionen? Jag skulle - som vanligt - beställa sex biljetter men det finns ingen åtkomlighet till de övre sektionerna utan man kunde endast beställa till de nedre...tacksam för svar....

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 augusti 2019 kl 21.30
Gå in och klicka på VÄLJ SJÄLV. Då går det att välja platser, men lite komplicerat för man man måste dra med hjälp av symbolen som dyker upp på sidan så att man ser sektionerna N och R på övre.

Roland Dellton, Lerum - söndag 4 augusti 2019 kl 21.34
Christofer-vet inte vilken läktare du söker på. I vart fall går det att köpa på Sjuhäradsläktaren.

Roland Dellton, Lerum - söndag 4 augusti 2019 kl 21.40
Kenneth-i stort sett är jag överens med dig, men jag vill nog ha Levi på ena kanten. Misstänker tyvärr att Manns blir vänsterback, vår bäste poängspelare Lundevall på bänken tillsammans med Ishizaki och något nyförvärv från start

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 4 augusti 2019 kl 21.46
Roland, såg nu att Levi är uttagen i truppen, kul! Är han spelklar för att starta skall han naturligtvis in, men då blir det på bekostnad av Alm.

Christofer Wärnlöf, Vedum - måndag 5 augusti 2019 kl 8.07
Tack för hjälpen...

Bo Andersson, Hässelby - måndag 5 augusti 2019 kl 9.26
Hoppsan! Tippade visst 3-1 till Eleganterna! Måste ha tippat dagen efter matchen då Thelins system fungerade.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 5 augusti 2019 kl 10.10
Med det lag vi kan ställa på benen idag är Djurgården storfavoriter. Troliga mittbacksparet Henrikssson/Portillo är plågsamt svagt, och eftersom vi inte har ett mittfält som kan skydda försvaret kan DIF:s offensiva spelare räkna med generöst svängrum. Vi verkar dessutom ställa upp med en vänstersida (Kaib & Lundevall) som med lite tur kan uträtta något framåt, men är väldigt svag bakåt.

Men vi är trots allt obesegrade hemma i år, och mot bra lag som Norrköping och Häcken har vi varit kompakta och inte släppt till mycket. Förhoppningsvis kan vi lyckas med det i kväll också. Och sedan byter vi in Ndione med en halvtimme kvar ...


Isak Edén, Göteborg - måndag 5 augusti 2019 kl 10.25
Förvånansvärt många som vill se Lundevall från start idag. Är han truppens bästa ytter? Arguably. Kommer han vara kvar i truppen 2020? Troligtvis inte. I största möjliga mån anser jag att vi nu bör satsa på spelare som kommer vara i truppen 2020. Dvs, ge Jeppe, Alm, Marokhy och även Levi även om det är tveksamt om han är kvar nästa år.

Fredrik Sigurd, Borås - måndag 5 augusti 2019 kl 10.48
Håller inte med alls....bästa laget ska ALLTID spela! Hur vet vi att tex Jesper Karlsson är kvar nästa år?

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 5 augusti 2019 kl 11.24
Det där med långsiktighet är tyvärr svårt i dagens fotboll. Ett av få glädjeämnen förra hösten var att vi verkade ha hittat ett mittbackspar att bygga framtiden kring: Dresevic och Nilsson. Men Ibro försvann redan i vintras och Jocke försvann i juni. Så gick det med den framtiden. Med andra ord: man vet aldrig vilka spelare som kommer att vara kvar i truppen nästa vecka eller nästa säsong. Spela alltid bästa tillgängliga lag, tycker jag.

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 5 augusti 2019 kl 11.49
U19 som tränas av Tobias Linderoth spelade match och vann i lördags. Simon Olsson var på plats och säger enligt BT "de spelar bra, det är sådan fotboll som jag gillar". Det kan ju tolkas som kritik mot skrivbordsgeneralen och ett tecken på att spelarna på allvar börjar tröttna på ledarskapet och att Thelin håller på att förlora omklädningsrummet.

I slutet av matchen mot Kalmar såg det ju ut som att spelarna själva struntade i Thelin och genomförde den vinstgivande forceringen genom att spela 4-4-2.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 5 augusti 2019 kl 12.16
Instämmer helt och fullt med Isak Edén.

Oavsett vilka som spelar så gäller det att kämpa och inte lämna ytan framför vår backlinje till passningscentral för Djurgården.

Defensiv taktik, men inte backa hem utan möta vid mittlinjen. Ndione fixar sedan ett mål eller två genom att springa igenom motståndarnas försvar. Heja di Gule.


Alf Gunnarsson, Eksjö - måndag 5 augusti 2019 kl 13.12
Sjävklart ska vår bäste poängspelare de senaste åren, Lundevall, spela från start.
Vi behöver ett Elfsborg med profiler för att publiken ska komma tillbaka. Att då sätta den spelare, som verkligen har förmåga att slå ut sin motståndare, på bänken verkar mindre välbetänkt. Ett Elfsborg utan lirare är inte det lag, som varit mitt favoritlag sedan slutet av 50-talet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 5 augusti 2019 kl 14.39
Lundevall verkar vara någon sorts vattendelare. Många framhåller honom som vår bäste poängspelare, men faktum är ju att han så här långt på 13 matcher, varav tio visserligen som inhoppare, gjort ett mål.

Det jämför vi med Jesper Karlsson som gjort 12 matcher, precis som Lundevall tio som inhoppare, han har gjort två mål och två assist.

Så ska vi gå på statistk är ju valet enkelt.

Oavsett vilka som spelar så hoppas jag att de Gule vinner.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 5 augusti 2019 kl 14.43
Ingen kris i Elfsborg säger Stefan Andreasson i en intervju på Fotboll Direkt.

Peter Olsson, Borås - måndag 5 augusti 2019 kl 14.54
Killen med koll som skrivit den artikeln.. "Endione"

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 5 augusti 2019 kl 15.15
Då är det hemmamatch nr 594 utan att ha missat någon match på hemmaplan sedan sommaren 1975. Vi blir som vanligt 4 män och lillflickan. Vi ramlar in på MAX ca 17.45 o stärker oss innan matchen. Hoppas IFE är som Gyllene Tider i lördags kväll på Nya Ullevi dvs rocknroll. Hoppas vår KOMPIS Johan Kr ger från Fristad (hittar inget tyskt Y på tangentbordet). Johan lovade att börja tippa igen. Johan ligger sist i maratontabellen. Kom igen Johan önskar alla Lindharna från Trollhättan.

Alf Gunnarsson, Eksjö - måndag 5 augusti 2019 kl 17.30
Ja du Odhström. Med statistik kan man bevisa mycket, bara man tar en lämplig, kort period med litet underlag (få mål).
När jag skriver Elfsborgs bäste poängspelare gäller det för flera år
2017
SL 29 matcher 6 mål 13 assist månadens spelare i allsvenskan i juli
JK 14 mather 0 mål 1 assist
2018
SL 29 matcher 5 mål 6 assist
JK 22 matcher 0 mål 1 assist
Tittar vi på dagsformen är nog de flesta överens om att JK gjorde en blek insats mot Kalmar medan SL kom in med en helt annan attityd och bidrog till att vända matchen.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 5 augusti 2019 kl 18.23
Jönsson spelar bredvid Portillo, öerraskande om ni frågar mig. Henriksson verkade på väg att bli ordinarie i våras, nu är han långt från startelvan. Och noterar även att Thelin väljer Alm före Jeppe.

Jörgen Willborg, Borås - måndag 5 augusti 2019 kl 19.49
Vi är usla idag också.

Jörgen Willborg, Borås - måndag 5 augusti 2019 kl 20.08
Frick har 98% av sina tillslag med smalbenen. Det är inte värdigt IF Elfsborg.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 5 augusti 2019 kl 20.12
Mitt 3-1 till IFE tips lever fortfarande.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 5 augusti 2019 kl 20.47
Vad har denne domare emot Elfsborg? Delar ut kort för allt för oss och inte ett enda till Djurgården. Frågan är om det borde vara rött för tröjdragningen på Ndione, minst gult.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 5 augusti 2019 kl 21.01
Djurgården vann väl rättvist, men jag tycker ändå Elfsborg gör en bra andra halvlek.

Tycker att denne domare är usel, han missade massor med frisparkar som vi borde haft. För att inte dela om hur han drog kort för allt och inget

En av de bättre i Elfsborg var Portillo, tyckte även det var kul att se Kaib tillbaka och Ndione från start.

Ingen skam att förlora mot Sveriges just nu bästa lag, synd dock att hemmasviten bröts.


Peter Olsson, Borås - måndag 5 augusti 2019 kl 21.48
Elfsborg gör väl ingen bra match, men man ser hur det glimtar till av skönspel ibland. Ndione och Olsson hittar varandra bra. Vi tar alldeles för mycket billiga frisparkar.. Sen hjälper ju domaren till en del kan man tycka, genom att ignorera friskt varje gång Ndione dras i tröjan, vilket till slut gjorde att Olsson fick tuppjuck och en mycket onödig varning.

Nästa match vill jag se Ndione från start igen. Sen vill jag ha Karlsson istället för Alm från start.

Knivigast är Kaib vs Strand.. Gillar båda..

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 5 augusti 2019 kl 22.32
Nåja, en väntad förlust mot ett bra lag.
Vi lyckades med Olsson och Ishizaki försvara den centrala ytan framför backlinjen, tack för det. När Robert är tillbaka så stärks ju mittfältet ytterligare. Kan bli väldigt viktigt att i höst ha ett fungerande mittfält.
Ndione är bra och kommer att bli ännu bättre, vilken potential!
Det är självklart att Strand skall in i startelvan.
I övrigt var det väl några insatser som inte höll måttet. Tyvärr!

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 6 augusti 2019 kl 0.20
Jag tycker att IFE gjorde årets bästa hemmamatch. Djurgården vann rättvist men vi var nära att knipa en poäng. Bäst i IFE var utan tvekan Stefan Ishizaki. På hemväg efter match körde vi på ett rådjur utanför Vänga. Skadorna på bilen inte värre än att vi kunde köra till Trollhättan trots en del skador på bilen. Ingen skadad i bilen som tur var. Rådjuret kunde vi inte hitta. Anmälan gjordes i sedvanlig ordning till Polisen som skulle skicka ut en jägare.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 6 augusti 2019 kl 8.26
Trots första förlusten på hemmaplan ett fall framåt.

Tycker det här spelet passar vårt spelarmaterial för stunden. Djurgården ett nummer större, men vi lyckas ändå pressa dem i perioder och vaskar fram ett par ok chanser.

Egentligen borde man ju in inte vara nöjd över detta, men ett steg i taget.


Anders Täreby, Steninge - tisdag 6 augusti 2019 kl 9.19
Djurgården var riktigt bra och är tunga att möta. Fysiskt starka centralt och samtidigt duktiga med bollen. Navet Une Larsson, Danielsson, Ulvestad och Karlström påminner mig om Blåvitt på 90-talet med Mild-Lindqvist mfl. I jämförelse är Elfsborg ett juniorlag för närvarande.

Jag har svårt att förstå de som hyllar Elfsborg efter den här matchen, visst hade vi några chanser men 0-3 hade inte varit orättvist. Elfsborg låter Djurgården ha bollen och det skapar en passivitet som jag inte förstår. När man vinner bollen är det mängder av tekniska fel med bolltapp i stort sett omgående. Jag kan inte se några linjer i Elfsborgs anfallsspel. Sista kvarten mot Djurgården blir det mest chansspel med långa bollar, vilket knappast är det spel man egentligen vill spela. Jag saknar både kvalitet, mod, struktur och aggressivitet. Ishi visar moral, Simon har stundtals kvaliteter, men när våra övriga spelare håller så låg kvalitet i själva spelet är vi chanslösa mot ett lag som Djurgården. Och backlinjen blir tokstressad som fort Djurgården sätter in sin press.

Snygg volleyklack av Jesper som skulle kunna växa i en bättre omgivning, som någon tidigare varit inne på.

Nu gäller det bara att säkra kontraktet. Inför nästa år kanske vi borde byta plats på Linderoth och Thelin? Skulle vara intressant att se vad Tobbe kan göra med fritt mandat.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 6 augusti 2019 kl 10.32
Fotboll är en fascinerande idrott. Omdömena om Elfsborgs insats igår varierar från en stundtals bra insats till att vi var mer eller mindre chanslösa. Intressant eftersom det handlar om samma match

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 6 augusti 2019 kl 10.58
Visst hade Djurgården mycket boll, men inte så många chanser enligt detta klipp med höjdpunkter från Fotbollskanalen.

Efter att ha sett Ndiones friläge igen flera gånger så tycker jag att Djurgårdensbacken skulle fått rött efter det att han försöker dra omkull Ndione, visserligen misslyckas försöket, men det saktar ner Ndione nån tiondel och det gör att målvakten hinner först.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 6 augusti 2019 kl 11.09
När jag var inne på Fotbollskanalen råkade jag kolla på Örebro mot Blåvitt.

Örebro skapade ett dussin superchanser och lyckades till och med missa en straff, men Blåvitt hade tur och 100% utdelning och ledde med 2-0, slut 2-2.

Djurgården var inte ens i närheten av att skapa lika många heta chanser som Örebro, ett gott betyg till Elfsborgs försvarsspel.


Bosse Wikensten, Göteborg - tisdag 6 augusti 2019 kl 12.40
Håller nog med dig, Bertil, förutom passivitet i samband med målet. Åtminstone var det en kämpa-anda jag är glad över att se. Skönt att höra att det inte blev några personskador... (lite jobbigt när det händer - det är ca 5 år sedan jag körde på ett rådjur...)

Jörgen Willborg, Borås - tisdag 6 augusti 2019 kl 12.56
Anders Tärebys analys är korrekt.

Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 6 augusti 2019 kl 17.04
Vi kämpar, sliter och krigar i mer eller mindre hela matchen. Inga gamnackar och uppgivenhet, trots underläge. Det tar jag med mig.

I övrigt är det tydligt att vi är dåligt tränade, då vi orkade de första 20,sedan var det stiltjr fram till minut 60 och full forcering sista 38.Det är något jag vill se ändring på!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 6 augusti 2019 kl 17.06
Noterar att Thelin i alla fall försökte följa mitt taktiska råd inför matchen: "Defensiv taktik, men inte backa hem utan möta vid mittlinjen".

"Manager Jimmy Thelin på den efterföljande presskonferensen: – Vi börjar matchen bra, sedan har Djurgården bra kontroll över situationen. Vi blir lite låga i vårt försvarsspel så vi får svårt att få tryck framåt. "

Skönt besked att Jon Jönsson är på bättringsvägen.

"-Jon svimmade av av smällen mot näsa/huvud igår. Han hade smärta i nacken och hade huvudvärk igår. Idag är det bättre med Jon och han mår efter omständigheterna bra – endast smärta i nacke kvarstår. Huvudvärken har lagt sig, säger lagläkare, Matilda Lundblad."


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 6 augusti 2019 kl 18.41
I mitt tycke gjorde vi en kass match mot Kalmar, men vann tack vare ett jäkla flyt. Mot DIF gjorde vi en helt ok match men förlorade för att motståndarna var bättre. Av AIK, Malmö och Djurgården tycker jag det sistnämnda laget spelar mest sevärd fotboll.

Samspelet mellan Olsson och Ndione får mig att minnas hur fint Svensson och Berglund hittade varandra när de var unga. För första gången på några år har vi ett anfallsvapen som motståndarna måste förhålla sig till och ha respekt för.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 6 augusti 2019 kl 19.12
U21 besegrade Blåvitt med 3-1 idag, övertygande seger, Jesper Karlssonn två mål, varav ett på straff.

Kent Carlsson, Sandhult - tisdag 6 augusti 2019 kl 20.39
Lennart konstaterar att trots att vi ser samma match så har vi olika bilder
Ja, så är det ju,vi värderar saker olika.
Till och börja med Djurgården är ett bra fotbollslag, alltså en svår motståndare.
Jag gillar hur vi med en nästan nykomponerad backlinje och med ett mittfält som klarade ytan framför backlinjen genomförde säsongens bästa (?) försvarsarbete.
Ishizaki visade mycket bra form och vilja. Olsson spelade ofta på ett tillslag och visade vilken bra mittfältare han är. När nu Robert kommer tillbaka efter avstängningen så har vi enligt mig ett bra mittfält såväl offensivt som defensivt. Detta kommer att vara viktigt i höst.
I Ndione har vi en stark forward som går i djupled, han kommer också att vara en viktig kugge.
Låt oss undvika avstängningar och skador på nyckelspelare så bör det bli en hygglig höst som resulterar i en mittenplacering.
Ja, jag vet allt är inte bra och det finns en del svaga kort i leken men ännu en gång matchen mot Djurgården var när man värderar helheten ett fall framåt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 7 augusti 2019 kl 12.45
41 deltagare så här långt i omgång 19 gott om plats för fler.

Det är alltid kul att läsa om gulsvarta segrar, gör det HÄR.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 7 augusti 2019 kl 13.05
Något för våra spelare att ta till i försvarspelet? Släpp bollen.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 7 augusti 2019 kl 18.51
I kommentarerna säger en del att det borde blivit indirekt frispark och gult kort. Någon som är insatt i reglerna som vet?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 7 augusti 2019 kl 21.07
Bo>>> Självklart är det både osportsligt och olovligt, men onekligen kul, givetvis inte för Nathaniel Chalobah och Watford, men för många andra.

Enligt regelverket borde det blivit gult. Så här står det på sidan 84 i regelverket: "verbalt distraherar en motspelare under spelet eller dess återupptagande".

Frågan är bara hur ska domaren kunna höra något på en fullsatt arena under match?

P.s Fem nya tippare under dagen, nu 46. d.s


Bosse Wikensten, Göteborg - torsdag 8 augusti 2019 kl 9.49
Kommentar till Lennarts klipp: Om jag hade varit klubbchef och en spelare i "mitt" lag gjort så hade han direkt fått fem matchers avstängning med en varning om att det blir omedelbart avsked om det upprepas....

Peter Olsson, Borås - torsdag 8 augusti 2019 kl 11.01
Anekdot som ej har med fotboll att göra.. Såg något liknande när jag tittade på en BHC-match för dryga 25 år sedan...

Nikolaj Drozdetskij stod framför motståndarnas mål och klappade med klubban i isen när en motståndare hade pucken i sarghörnet, med ryggen mot mål... Fick en fin passning av honom och stänkte upp den i krysset... Har aldrig sett en så paff back..

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 8 augusti 2019 kl 14.06
Då är vi 49 st som tippat omgång 19. Själv funderar jag vidare men lovar att tippa. Jag kommer att tjata på de övriga Lindharna och även min kompis från Fristad Johan Kryger. Johan ligger i maratontabellen på plats 341 med 25 poäng dvs sist. Kom igen Johan. Nu stänger snart transferfönstret undrar om det kommer något mera ? Norrköping borta är svårt. Upprepar vi spelet som vi hade mot Djurgården så finns poängchans men bortaplan är inte IFE:s starka sida. Därefter Östersund hemma som blir en nagelbitare igen (typisk 6 poängsmatch). Vinner vi mot Östersung känner jag att kontraktet är räddat och klart. Nu är min viltskadade bil på verkstad för reparation. Hoppas de löser det under nästa vecka.

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 8 augusti 2019 kl 14.10
Johan är faktiskt nr 339 i maratontabellen och inget annat.

Bosse Wikensten, Göteborg - torsdag 8 augusti 2019 kl 15.48
Apropå anekdoter och viltolyckor... hade hyrt en bil på Hertz uppe hos Borås Bil våren 2016 för jobbet, och varit en repa på Samsö - en ö i Danmark... kört ganska långt, och - som inte sällan händer - strax efter midnatt, en dryg mil hemifrån sprang en grävling ut på R40... jag låg i 120, och det blev en ganska rejäl smäll... grävlingar är nästan lika hårda som Augustsson... jag lyckades köra hem, och på morgonen lyckades jag via småvägar köra tillbaka till Borås Bil för att lämna bilen... och vid disken stod Andreas Klarström, då relativt nybliven fotbollspensionär... och inom en sekund var fotbollssnacket i full gång. Andreas fick påminna mig om att vi kanske skulle ta en titt på bilen, vilket vi gjorde... han skakade bara på huvudet och undrade hur jag kunnat köra mer än någon km med bilen... varvid vi garvade. Sedan ringde jag in till jobbet och berättade att resebudgeten fick innehålla självrisken för en grävlingssmäll också. De undrade hur det gått med mig, och jag svarade bara: Suveränt, tack - fick tjöta med Klarström... vem då, frågade de... och jag svarade bara "äh, en gammal elfsborgslegend (vars far jag också följde som grabb en gång för länge sedan)"

Peter Olsson, Borås - fredag 9 augusti 2019 kl 12.29
Fyra dagar kvar innan deadline day i allsvenskan. Aiesh ryktas från Östersund till Blåvitt, Leo Bengtsson från Hammarby till Norrköping... Totalt stiltje från Elfsborg som plockar hem tidigare utlånade spelare + en div 2 spelare från Spanien. Vi lämnar utöver det tillbaka Kabran och Cibicki... Kan man få drömma om att det smäller till i transferfönstrets sista dagar? Köp hem Johan Larsson, ge han bindeln och ett livstidskontrakt. Vi tar hem Hiljemark samtidigt och så vinner vi guldet 2020!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 9 augusti 2019 kl 15.00
Peter O>> För mig får man gärna hitta fler spelare som Portillo från spanska division 2. Han var en av de bättre i IFE mot Djurgården och kostnaden var vad jag förstår noll pesetas (euro).

Bertil har ju lovat fyra Lindh-röster till och en från Fristad så då borde vi ju klara av att nå 60 eller mer i omgång 19? För just nu är det 52 som tippat, tre plus Bertils 5 så når vi 60. Heja di gule.


Peter Vuorisalo, Borås - fredag 9 augusti 2019 kl 17.23
Vi har värvat Rasmus Alm från Degerfors också.

Jonas Claesson, Bottnaryd - fredag 9 augusti 2019 kl 21.20
Köpe å köpe. De är det enda man hör!

Mikael Häggström, Borås - lördag 10 augusti 2019 kl 10.23
Tänkte kopiera in bilder på sidan men det fungerar väl inte eller?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 10 augusti 2019 kl 10.36
Mikael H>>>>> Lägga in bilder går inte, men det går ju att länka till bilderna om de finns publicerade på nätet någonstans Exempelvis på Facebook, Twitter, hemsida eller vad det nu månde vara.

Nu är det Bertils Lindhar och hans Fristadkompis som på egen hand kan dra upp deltagandet i omgång 19 till 60, just nu 55.


Hasse Ekdahl, Borås - lördag 10 augusti 2019 kl 10.58
Jesper Manns är klar för Kalmar FF året ut....

Lars Alexandersson, Linköping - lördag 10 augusti 2019 kl 11.02
Mikael H >> Som Vårgårda sa: Inga bilder i den löpande texten, men länkar till bilder går bra.

Apropå söndagens "hemmamatch": Snoka fick en rätt tuff match mot Hapoel Be'er Sheva sent i torsdags (avspark kl 20), så man kan ju hoppas att den matchen sitter i benen på dem, och/eller att de vilar några nyckelspelare med tanke på returen.


Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 10 augusti 2019 kl 11.12
Spelar vi i IFE så fruktansvärt fult? Efter Djurgårdsmatchen gjorde Djurgårdstränaren Kim Bergstrand följande uttalande "Jag är glad att ingen av våra spelare dog. Jag tycker att Elfsborg spelar fruktansvärt fult. Efterslängar hela tiden. Inte konstigt att de har flest varningar. Idag borde de haft något rött också". Detta skedde i CMores intervju efter matchen. Bergstrands tränarkollega Thomas Lagerlöf säger i en intervju med sajten Fotboll Sthlm att "Elfsborg är allsvenskans FULASTE lag. Elfsborg har gått från typ 2004 vara allsvenskans elegantaste fotbollslag till att vara det absolut fulaste. Det är inte bara gula o röda kort utan de är sena in i dueller hela tiden". Jag håller inte med om detta alls. Jag tycker inte att IFE spelar exceptionellt fult men vi är ofta lite sena in i situationer. Många av våra gula kort är sk gnällkort. Vi får lätt domarna nägot emot oss för att det gnälls i tid o otid. Att vi gnäller är inget nytt fenomen utan det sitter i IFE:s gener. Alltså IFE "Bit ihop och ge fan i att gnälla" är mina enkla råd. Vi måste visa att vi är vuxna män. Nu kör vi så det ryker både mot Peking borta o Östersund hemma. Har inte tippat ännu men det sker inom någon timme. Kryger från Fristad ligger lågt men han läser våra tankar. Så Johan tippa så vi kan ta en bägare nästa helg. Minns du inte din kod tag kontakt med redaktören.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 10 augusti 2019 kl 12.59
Avskyr gnällkort. Vore jag tränare:

Första gnällkortet: stå över nästa match
Andra gnällkortet: stå över tre matcher
Tredje gnällkortet: byt bort spelaren

Jo, men i stridens hetta, fysisk sport, bla, bla bla..

Kolla på boxarna! Hur många boxare klagar på domaren, trots att en annan typ med gigantiska muskler slår dig upprepade gånger rätt i ansiktet?

Jag, som tränare, vill ha seriösa och professionella spelare som har disciplin nog att sköta sig och göra iskalla avslut och brytningar.

Det där med att vi kommer sent in i situationerna, gissa vad det kan bero på? (Rätt svar: för dåligt tränade, för långsamma, för dålig kondition.)


Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 10 augusti 2019 kl 13.15
Nu är vi 57. Skall vi nå 60 tro ? Ett önsketänkande Jesper Manns ut o Johan Larsson in. Pågår några förhandlingar tro ? Kom igen Stefan Andreasson lös detta.

Herman Thorell, Dalsjöfors - lördag 10 augusti 2019 kl 14.44
Gnällkort är sjukt onödiga. Däremot är det givet att vi spelar tufft mot ett topplag, allt annat vore förkastligt.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 10 augusti 2019 kl 15.55
Tror att alla lag under IFE förutom Giffarna får stryk denna omgång. Men ett poäng mot Snoka skulle sitta fint.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 10 augusti 2019 kl 16.01
Vi blev 60. Skoj. Men vi saknar Kryger från Fristad.

Peter Olsson, Borås - lördag 10 augusti 2019 kl 17.56
Oj, vi sålde alltså Manns och lånade inte ut honom. Spännande. Den platsen lär ju behöva fyllas, annars har vi ju "inget alternativ" på högerbacken, även om jag har hört rykten om att Strand skall vara ännu bättre till höger än vad han är till vänster.

Gert Björnalm, Borås - söndag 11 augusti 2019 kl 12.49
Det där med att vi spelar fult.. Tja, tyvärr måste jag nog, åtminstone delvis hålla med Djurgårdstränarna om det. Det är ingen slump att vi vann ligan över mest kort redan förra året, och leder ligan även i år. Vi har gått från att vara "Eleganterna" till något helt annat. Sen är det klart att man måste stå upp fysiskt också, särskilt när man möter topplag som Djurgården.

Men å andra sidan kastar Djurgårdstränarna rätt mycket sten i glashus. Dagens Nyheter har en intressant krönika kring det här där dom bland annat nämner "korgossen från Bosnien" Haris Radetinac som var i blåsväder i somras. Här ser man för övrigt en bild av hur en Djurgårdstränare står framför Elfsborgs bänk och till synes beter sig illa.

Dessutom är som säkert även lite uppretade sedan vårens match, då Elfsborg fick 4 gula kort. Men i samma match fick Djurgården också 4 gula, plus ett rött på just Radetinac (som nog dock blev ganska provocerad av Strand, vilket säkert retar dom också).


Jörgen Willborg, Borås - söndag 11 augusti 2019 kl 14.52
En viktig anledning till alla gula kort är frustration för att vi nästan aldrig styr spelet längre. Vi får jaga boll och vårt eget spel fungerar inte, ofta blir vi överspelade av motståndare med bättre självförtroende och tryggare grundspel med sena brytningsförsök som följd. Jag hävdar att vi är ett av de sämsta lagen i Allsvenskan, räddade hittills bara av ett par bra vårmatcher och lite flyt och jävlar anamma i slutet av Kalmarmatchen!

Därmed inte sagt att det är omöjligt att sno 3 poäng mot Peking. Heja di gule!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 11 augusti 2019 kl 15.30
Inte dåligt gjort av ett av Allsvenskans sämsta lag att ligga på en 8/9 plats i serien och detta bara tack vare ett par bra vårmatcher och lite flyt i slutet mot Kalmar. Att få nio poäng till 21 påminner lite om Jesus hantering av fem bröd och två fiskar

Alf Gunnarsson, Eksjö - måndag 12 augusti 2019 kl 8.24
IFE chanslöst mot Norrköping. T.o.m. Vigule gav upp i ett tidigt skede.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 12 augusti 2019 kl 8.46
Det blir en tung höst i år.

Gert Rehn, Göteborg - måndag 12 augusti 2019 kl 8.49
Efter 1-0 till Norrköping kände jag bara en uppgivenhet. Det blir inga poäng idag! Och tyvärr var känslan korrekt. Vi skapade nästan inte ens någon rejäl målchans. Spelarna var som tur var inte lika uppgivna som jag, de kämpade i alla fall och försökte men kunnandet räckte inte till. Spelet ute på plan kan vara ganska OK stundtals, men uppenbarligen är vi inte bättre än så här. Vi har väldigt svårt att ens komma till lägen. Jag ser fortfarande att kontraktet är i fara, men vi får hoppas att tillräckligt med poäng trillar in.

Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 12 augusti 2019 kl 9.37
Priset togs av en som skrev något i stil med "sparka Thelin, Andreasson och halva truppen. Låt oss börja om, det spelar ingen roll om det tar fem år". Du milde tid. Vad tror du vi håller på med nu?

Det är oerhört frapperande att så många vill ha en nystart och säger sig vara beredda på att de direkta framgångarna uteblir under någon säsong,för att i nästa sekund vilja sparka allt och alla.

Vi har den 10de största ekonomin bland de svenska klubbarna. Vi ligger 10 i serien, och har chans att klättra någon placering till. Det är ganska enkel matematik.

Det finns en plan och den planen är ganska enkel att förstå: 2002 inleddes planen med ny arena. Vi fick hem Anders och Matte. Detta gjorde att vi helt plötsligt dikterade villkoren under många år, med oerhörda framgångar.

Nu har resten hunnit ikapp oss och då behövs en ny plan. Den planen innefattar Jimmy Thelin och hans tänk om hur fotboll ska spelas i framtiden. Det vi ser är en total omställning i precis allt. Det kommer bära frukt, vänta och se!

Ajax levde i många år på sin förmåga att plocka fram produkter som var skickliga på totalfotboll. Det gav dem oerhörda framgångar. Men till sist hade verkligheten kommit ikapp dem. Nu har de, under många säsonger, byggt om precis allt. Det har betytt uteblivna framgångar i Europa, ända till förra säsongen då det blev semi i CL. Helt plötsligt har allt klaffa för dem.

Ja, jag är helt övertygad om att vad vi håller på med i Elfsborg kommer ge oss belöningar inom något år. Nej, inte semi i CL, det har vi varken spelare eller ekonomi till.

Att ge upp detta skulle innebära att vi måste börja om igen och därmed ha slösat bort miljontals kronor och tid.

Eftersom vi inte kan få den största ekonomin i svensk fotboll, så måste vi hitta andra vägar. Och de andra vägarna innefattar inte "floskelkungar" som Axen.

Vi kommer unisont stå och hylla Thelin när alla bitar faller på plats.


Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 12 augusti 2019 kl 9.46
Såg på bilderna från Norrköpings 1-0 mål att Fransson ligger bakom både Olsson och Ishizaki när Haksanebanovic anfaller, men ingen av dem hänger med när han stöter in returen på skottet som räddas först. Och rapporterna om att Elfsborg inte ens var nära gör att första halvlek mot DIF, som jag såg, framträder tydligare än andra halvlek mot DIF. Sent in i dueller och frisparkar där man kan ta upp kortet ja, det går för fort, de gule hinner inte med. Tidigare matcher jag sett i år har jag också undrat: Vilket tempo och intensitet har man på sina träningar? Ödesmatcher väntar och jag hoppas bara att man kommer upp i nivå nog att hålla tre lag bakom sig, men går djupledsspelet långsamt, från Ellegårds uppspel och vidare, så hinner motståndarna markera ut och störa bort så man ständigt hamnar under press.

Erik Nilsson, Linköping - måndag 12 augusti 2019 kl 10.01
Min post från igår försvann tillsammans med resten av sajten (orsak och verkan... hmmm).

Jag tycker snart vi behöver prata om vårt ineffektiva kantspel. Det är ju fint i teorin att Strand och Holst ska klara av att löpa som galningar i 90 minuter. I praktiken ser jag inte mycket av detta. När vi hamnar i underläge stänger motståndarna i mitten och vi kommer inte fram där, då måste någon löpa längs kanten och komma runt med inspel, men det händer bara inte.

Defensivt fungerar det inte heller, när Holst går upp i press vid 1-0 lämnar han en hel aveny bakom sig som Haksabanovic utnyttjar.


Johan Nilsson, Göteborg - måndag 12 augusti 2019 kl 10.05
Hur många av dagens startelva skulle platsa i den startelva som vi ställde på benen för nästan exakt tio är sedan, mot Hammarby borta 15 augusti 2009.

Mitt svar: inte en enda av 2019 års spelare skulle platsa i 2009 års lag. Vi tar det lagdel för lagdel:

Mv 2009: Ante Kovic. Klart bättre än KST

Backlinje 2009: Johan Karlsson, Teddy Lukic, Andras Wikström, Mattias Florén. Ja, ni ser själva: ingen i dagens fyrbackslinje är i närheten av att ta en plats. Notera att vi på den tiden tyckte att Wikström var en svag spelare, och han blev heller inte långvarig i IFE (i den aktuella matchen byttes han ut mot Martin Andersson i halvtid). Idag skulle vi vara extas om vi kunde bygga försvaret runt en spelare av Wikströms kaliber.

Mittfält/anfall är svårare att jämföra eftersom vi på den tiden spelade med fem mf och en ensam forward, medan dagens uppställning är 4-3-3. (Visst är det komiskt att tänka på hur folk klagade på att vi bara hade en anfallare på den tiden, trots att vi var ett enormt offensivt lag. Numera har vi tre anfallare, men kan ändå inte hålla kvar bollen i anfall.)

Nå, vårt mittfält var så brutalt bra på den tiden att det bara vore elakt att jämföra med dagens. I matchen 2009 ställde vi upp med: Helgi Danielsson, Anders Svensson, Stefan Ishizaki, Daniel Mobaeck och Emir Bajrami. Herregud, vilken stark uppställning! Vår överlägset bästa mittfältare idag, Simon Olsson, skulle inte haft en chans att ta en ordinarie plats. Däremot skulle han ha platsat på bänken, enligt mig.

Forward: Amadou Jawo. Jawo gjorde som bekant ingen succé i IFE, och i matcherna efter denna hade vi i stället James Keene på topp. Forwardsplatsen var nog under den här perioden vårt svagaste kort. Av dagens spelare skulle säkert Ndione ta en plats i 2009 års trupp som en intressant påläggskalv. Karlsson, Lundevall och Frick skulle inte ens vara nära.

Slutsats: Tre av 2019 års spelare skulle (enligt mig) kunnat vara truppspelare 2009: Ellegard, Olsson och Ndione. Men ingen av dem skulle vara nära att ta en ordinarie plats. Det gäller även den gamle Ishizaki, som inte är ens nära att kunna matcha den unge Ishizaki.

Kan vara bra att tänka på detta när man dömer ut dagens spelare och ledarstab! (Källa Born Yellow.)


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 12 augusti 2019 kl 11.07
Som vanligt så ser vi vad vi vill se. De med negativt inställt filter ser bara fel och vi med en positiv grundinställning försöker hitta ljuspunkter.

När jag läser kommentarer på exempelvis Elfsborgs facebooksida då undrar jag varför vissa påstår sig vara anhängare av IFE. De spyr ut galla och otrevligheter. Med såna vänner behövs inga fiender. Givetvis får folk önska sig en ny tränare, ny styrelse, ny klubbchef, nya spelare, men sättet att framföra det på?????

Ljuspunkter? Ja, det fanns enligt mig några. Ndione visar goda takter, med lite flyt hade han gjort ett mål och kunde/borde fått en straff när försvararna blockerade bollen med både armar och ben. Ndione jobbade inte bara offensivt utan även defensivt, liksom även Karlsson som bröt många Pekingatttacker, han hade även en del bra frisparkar och hörnor, men skotten behöver riktas bättre än rakt på målvakten. Olsson växer sakta men säkert som mittfältsmotor, fortfarande dock en diamant som behöver slipas lite.

Alms inhopp liksom även Hümmets och Dyers var bra. Det som inte var bra var att vi släppte in två mål.

Nu väntar tre mycket viktiga matcher, varav två på hemmaplan, är övertygad om att vi faktiskt kan ta nio poäng! Heja di Gule.


Jörgen Willborg, Borås - måndag 12 augusti 2019 kl 11.30
Intressant jämförelse av Johan Nilsson, håller med om det mesta men tycker nog att KSE är lika bra som Ante Covic. Uppskrivningen av Wikström håller inte heller.

Situationen är ödesmättad! Vi måste kanske vinna 3 av de kommande 4 matcherna, annars blir detta en strid på kniven, för sen är det Malmö, AIK och Häcken. Mot dessa tror jag vi är chanslösa. Tänk ödesmatch i sista omgången mot Helsingborg borta....Hua.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 12 augusti 2019 kl 11.35
Störningar på VG senaste dygnet.

Gert Björnalm, Borås - måndag 12 augusti 2019 kl 11.47
Eftersom jag ibland har tyckt, även offentligt, att Jonas C emellanåt skriver meningslösa inlägg i affekt snarare än med eftertanke så vill jag berömma för ett sakligt och genomtänkt inlägg väl värt att argumentera med.

Önskar dock att jag kunde dela din tillförsikt. Ja, jag tror också att tanken har varit att åter välja en ny väg, att göra saker annorlunda och bättre än andra för att kompensera för vår relativa litenhet (dvs att vi bara har den 10:e största ekonomin). Men bara för att man försöker nya vägar så behöver det inte betyda att man hittar rätt väg, och om vägen är fel kostar det mer att fortsätta köra den än att vända. Står Thelin för framtidens fotboll som du skriver? Tja, förhoppningsvis har du rätt i det, men det är inte mycket som tycks tyda på det just nu. Jag tror helt enkelt inte på det, även om jag skulle önska att det är du som får rätt.

När det gäller jämförelsen med Ajax så haltar den dock något tror jag. Om jag fattat rätt så har nya TV-avtal i Holland gjort att de största klubbarna fått väldigt mycket större andel av pengarna medan de mindre klubbarna har riktigt jobbigt med ekonomin för tillfället. Därmed har maktbalansen förändrats och klyftorna ökat rejält, vilket mer än något annat lagt grunden för Ajax framgångar på sistone. Dom har nog gjort en del annat bra också förstås, men de är ändå Hollands största klubb, från huvudstaden, i ett klassiskt starkt fotbollsland.


Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 12 augusti 2019 kl 13.19
Jämförelsen med ajax gör jag där Ajax motsvarar Europa och vi i Sverige. Ajax är Europas Elfsborg, typ.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 12 augusti 2019 kl 13.21
Jag brukar få kritik när jag klagar på Lundevall.
Nu har han startat två raka matcher. Han har presterat noll och ingenting framåt samtidigt som han ofta är vilsen i försvarsläge. Han är en spelare med dålig fysik som dessutom börjar bli till åren.

I år har han varit perfekt inhoppare när motståndare har blivit trötta och nedtryckta. I de senaste två matcherna har vi varit utan det hotet eftersom han har startat.


Johan Nilsson, Göteborg - måndag 12 augusti 2019 kl 13.22
Jag tror att Jonas C har en något för ljus syn på framtiden. Men framför allt tror jag att många här på VG har en alldeles för mörk och dyster syn på framtiden.

Med min jämförelse 2009/2019 ville jag belysa att det inte går att kräva superresultat av dagens trupp. Man behöver inte ha samma uppfattning som jag om varje enskild spelare (Wikström, t ex). Men man kan inte undgå att se att 2019 års lag ligger ungefär där man kan förvänta sig, sett till spelarmaterialet. Medan 2009 års lag även idag skulle fajtas i toppen.


Anders Täreby, Steninge - måndag 12 augusti 2019 kl 13.31
Att förlora borta mot Norrköping är inte anmärkningsvärt i sig i nuläget. Norrköping är ett bra lag, ungefär som Elfsborg var för 10 år sedan. Det var ju inte så att Norrköping spelade ut Elfsborg, men de var tillräckligt bra för att skapa några vassa lägen som de också förvaltade. Sedan stängde de butiken. Skillnaden är att Norrköping är ett mycket mer gediget lag än Elfsborg i nuläget.

Vi lider förstås av alltför stor spelaromsättning. Vi har i år t.ex. sålt två ordinarie mittbackar (Dresevic och Nilsson). Det syns att vi inte har kontinuitet i laget.

Det som oroar mig mest är att så få spelare synes kunna prestera eller till och med överprestera i nuvarande miljö. När man vet potentialen i spelare som Holmén, Ishizaki, Lundevall och Frick m.fl. så undrar man ju varför de inte får ut mer av sitt spel i nuläget. Det jag ser är tyvärr ett lag som inte mår särskilt bra och som inte ser ut att ha särskilt kul ihop. Här har förstås ledarna ett stort ansvar, både på plan och utanför. Främst i det ledet står förstås Thelin.

När Andreasson presenterade Holmén som ett stort nyförvärv för några år sedan trodde nog varken Stefan eller Samuel att den nya nummer 8 inte ens skulle ta en startplats något år senare... När spelare som ska vara bärande inte presterar så får det tyvärr ringar på vattnet.

Nu gäller det att knyta näven och i vart fall inte förlora mot bottenkollegorna i de kommande omgångarna.


Bo Andersson, Hässelby - måndag 12 augusti 2019 kl 14.11
Finns inte den minsta risk att vi åker ut iår. Alla lag som ligger efter IFE har förlorat i omgången förrutom Giffarna som jag förutspådde skulle vinna och Östersund som fick en poäng efter en sen straff. Idag får Falkis och Kalmar stryk.

Men jag undrar vad Jonas menar att vi bygger för framtiden? Med alla inlån har vi ju ingen kontinuitet. Hur passade lånet av Cibicki in i framtidsbygget?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 12 augusti 2019 kl 14.45
Länkar till de elva återstående omgångarna.

omgång 20.

omgång 21.

omgång 22.

omgång 23.

omgång 24.

omgång 25.

omgång 26.

omgång 27.

omgång 28.

omgång 29.

omgång 30.


Conny Johansson, Brämhult - måndag 12 augusti 2019 kl 16.43
Vore intressant att få reda på om och i så fall hur Elfsborg har agerat med Kevins kontrakt . Slut efter säsongen eller ytterligare ett år ? Förordar ett avslut efter säsongsslut !

Gert Björnalm, Borås - måndag 12 augusti 2019 kl 16.47
Ska man se statistiskt på det där med risk för att åka ur så ska man nog inte vara alltför säker. De senaste åren har laget som fått kvala åkt ur, och de har haft följande poäng:
2018: 26p
2017: 30p
2016: 29p
2015: 25p (kvalade sig dock kvar)

Ska vi vara helt säkra borde vi alltså nå drygt 30 poäng, vi har nu 21 poäng (1,1 i snitt). Efter sommaren har vi tagit 4 poäng på 7 matcher, dvs 0,57 poäng i snitt. Skulle höstens form hålla i sig tar vi 6 poäng till på de 11 matcher som återstår, och i så fall hamnar vi på 27 poäng.

De sista omgångarna har flera bottenlag tagit poäng, och lagen på platserna 14 resp 16 är Kalmar och Sundsvall, lag som mycket väl kan tänkas komma igång igen. Samtidigt som vi har ett antal tuffa matcher kvar. Nu har vi fyra matcher i rad där vi kan/bör ta poäng (Östersund, Sundsvall, Sirius, Eskilstuna). De här matcherna är nyckeln, för sen kommer Malmö, Häcken och AIK i rad. Med den form vi har nu så känner inte jag mig trygg, men går det bra i de fyra närmaste så bör det hålla. Om inte så...

Jag tror inte heller att vi åker ur. Men det betyder inte att jag känner mig lugn.


Andreas Alexandersson, Borås - måndag 12 augusti 2019 kl 17.55
Har väldigt svårt att förstå dom som förordar att vi ska släppa KSE och inte förlänga hans kontrakt? Han är ju en av ytterst få som når upp i klart godkänd nivå och presterar denna säsongen. Jag anser knappast att det är på målvaktspositionen som vi har några större bekymmer, snarare dom övriga tre lagdelarna....

Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 12 augusti 2019 kl 18.23
Vi bygger för framtiden genom att fasa ut de spelare som JT inte anser passa in i sin idé. Det kan vara så att de är helt fel spelartyper för hans tanke (exempelvis Prodell) eller att spelaren inte VILL uträtta jobbet som krävs för att det ska funka. (Här lämnar jag inget namn, men den som har sett matcher kan nog dra lite egna slutsatser.)

Detta gör att vi inte haft möjlighet att köpa in en hel mängd spelare, som kanske inte visar sig vara vad vi söker,utan ett lån är perfekt. Då främst med spelare som Thelin haft i tidigare skeden (Pawel och Portillo).

När vi i höst ser 10 spelare, vars kontrakt går ut, så finns det möjlighet att köpa in de spelare vi behöver och vill ha, eftersom de kommer passa in i systemet på ett sätt som "ärvda" spelare inte gör alla gånger.

Detta är den långsiktiga planen, och jag tror stenhårt på den.

Ang. Kevins varande i Elfsborg, så är jag övertygad om att det är samma sits som Anders befann sig när han skrev på sitt sista kontrakt. Han var bra, men inte SÅ bra att han kunde sätta sina egna villkor på lön och förmåner. Antingen kommer han få gå ner rejält i lön, och går därmed ett sista (?) år i klubben som andramålvakt, då Rönning spelas in. Eller så väljer han att söka sig vidare, och vi får spela in Rönning/Olsson.

Märl väl att det sista är rena spekulationer från min sida, och jag har ingen aning om hur styrelse/ledare tänker i frågan.

Detta gäller även första stycket i inlägget.


Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 12 augusti 2019 kl 18.46
För ljus syn på framtiden? Inte alls! Jag ser oss ligga strax under det absoluta toppskiktet, för att då och då sticka upp och knipa medaljplats. Jag skulle vilja påstå att jag och Vårgårda (tillsammans med Glenn) är de som har klarast bild om hur framtiden kommer se ut. Alldeles för många här inne har fastnat i ett beteende där det anses att allt som är sämre än plats 1-4 är att jämställa med kattskit och leder till dödsvandringar i skuggriket.

Jag vill ha ett lag som klarar kontraktet utan problem. Skräller i cupen. Spöar blåvitt och stjälper de "stora" när de får hybris. Och kan vi en gång var 5 år utmana om guldet ända in i kaklet blir jag överlycklig.

Det är detta som håller på att byggas nu. Lita på mig.


Peter Olsson, Borås - måndag 12 augusti 2019 kl 20.00
Får man önska att Elfsborg lyckas att lösa Levi tills nästa år. Jag tycker han var smått fantastisk på våren. Överglänste alla i laget, skapade läget, gjorde mål och assist. Jag tror att Jesper Karlsson kommer att växa med utökat förtroende. Rasmus Alm är intressant och i rätt ålder. Ndione är en oslipad diamant, han kan bli hur bra som helst. Vårt största problem i år är att backlinjen inte har något som helst samspel med mittfält och saknar självförtroende. Går det att rekrytera bort? Knappast, vi har lyft in Gregersen (som skulle bli den nya generalen) och Portillo, båda har Thelin varit med och rekryterat, så de borde ju spela efter hans melodi. Problemet är att ytan mellan mittfält och backlinje ofta blir stor som stilla havet och motståndarna får segla runt där utan problem.

Men, jag tror att Elfsborg bygger något bra. Jag tror inte att byta halva truppen, tränare, klubbchef och styrelse gör att vi når framgång snabbare.

Jag hoppas att vi nästa år rycker upp oss, vi lär inte gå från ett bottenlag till ett topplag, men hade vi kunnat komma topp6 nästa år, då är jag mer än nöjd.

Magnus Andersson, Borås - måndag 12 augusti 2019 kl 20.02
Ja, det stämmer nog bra att 30 och någon poäng till räcker för att undvika kval. Vi har de närmsta fyra matcherna Östersund (H), Sundsvall (B), Sirius (H) och Eskilstuna (B) så det finns bra chans att ta många av de ca 10 poängen som behövs i dessa matcher.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 12 augusti 2019 kl 20.55
Jonas C: Jamen då har vi faktiskt ungefär samma syn på utvecklingen. Låt oss hoppas att vi får rätt.

Erik Nilsson, Linköping - måndag 12 augusti 2019 kl 21.54
Men om det bara handlar om att rekrytera rätt spelare - vilka är då dessa spelare? Förslag!


Peter Olsson, Borås - måndag 12 augusti 2019 kl 22.12
Johan Larsson står överst på min önskelista alla dagar i veckan, av många skäl - men framförallt för att han är en kulturbärare och en bygdens son. Annars anser jag ju att Elfsborg skall vara ett spelande lag med vackert spel.. Sno alla spelare från Hammarby eller något i den stilen :P

Christofer Wärnlöf, Vedum - måndag 12 augusti 2019 kl 23.22
Det borde man fråga Anders Svensson. Han hjälper ju till med scouting...

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 13 augusti 2019 kl 8.41
Mittfältet är väl den lagdel (arguably) som fungerar sämst.

Några förslag på vilka vi kan få in där?


Anders Täreby, Steninge - tisdag 13 augusti 2019 kl 10.02
Johan Larsson vore en drömvärvning! En stark karaktär där man vet vad man får. Han skulle inte falla ur ramen.

Jag vill se fler starka karaktärer i laget. Filip Haglund är ett exempel på en spelare jag gärna skulle ha två av i Elfsborg, en som mittback och en på mittfältet. Stor, stark, bra på huvudet och rejäl i spelet. Viker aldrig ner sig. Nu är just Filip Haglund inte tillgänglig eftersom han vid sidan om sin fotboll äger och driver företag med typ 100 anställda (han är ett bevis på att det går att göra mer vid sidan om fotbollen är att fika och spela playstation), men det är karaktären och ledaregenskaperna jag syftar på. Något som verkligen saknats sedan Anders slutade. Vi har ju på senare år värvat en del prestigevärvningar som Jörgen Horn, Samuel Holmén och Alex Dyer och där jag är övertygad om att det funnits förhoppningar om att även få med ett stort ledarskap.

Med en förbättrad stomme i laget kan spelare likt Jesper Karlsson blomma ut med fart på kanterna. Eller Simon Olsson för den delen.

Gregersen har kanske potential till att växa ut till en större ledargestalt.

När det gäller framtida eventuella hemvändare är förstås Hiljemark en drömvärvning på motsvarande sätt som Johan Larsson. Även Hult med sin karaktär, även om han lär tappa lite i snabbhet om några år.

Simon Strand var en bra värvning för övrigt, han påminner mig mycket om Johan Larsson.


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 13 augusti 2019 kl 10.33
Lite värre än vad jag trodde. Både Kalsipperna och Falkis tog poäng. Kanske blir en orolig höst, trots allt.

Peter Olsson, Borås - tisdag 13 augusti 2019 kl 10.34
MFF plockar hem Beijmo, som så sent som förra året gick för 30 miljoner kronor från DIF. Alexander Milosevic sliter bänk, kan han vara något för Elfsborg? Deadline day idag... Tyst från Elfsborg.

Roland Dellton, Lerum - tisdag 13 augusti 2019 kl 10.51
Inatt stänger det svenska transferfönstret. Fotbollskanalen har en intressant lista på 20 spelare, som kan värvas. Men pengarna är kanske slut hos Elfsborg..

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 13 augusti 2019 kl 11.24
Elfsborg har ju tagit in både Alm och Portillo under det här fönstret. Båda har gått rakt in i startelvan. Osannolikt att vi värvar mer just nu.

Conny Johansson, Brämhult - tisdag 13 augusti 2019 kl 11.28
Hur kan man vara så säker på att man vet vad man får beträffande Johan Larsson ? Dra lärdom av Samuel Holménaffären som vi har kontrakt med i 2,5 år till , en stor flopp både spelmässigt och framför allt ekonomisk . Emir Bajrami likaså var väl ingen större hit . Ingenting är vad det har varit ? Elfsborg skall sikta på att föryngra laget , helst med spelare från närområdet i den mån det är möjligt .

Daniel Oskarsson, Borås - tisdag 13 augusti 2019 kl 11.51
>> Jonas Claesson

"När vi i höst ser 10 spelare, vars kontrakt går ut, så finns det möjlighet att köpa in de spelare vi behöver och vill ha, eftersom de kommer passa in i systemet på ett sätt som "ärvda" spelare inte gör alla gånger.

Jag tror dom utgifterna som försvinner kommer gå åt för att täcka upp backet på 15 miljoner från förra året. Elfsborg kommer kunna välja vilka spelare dom vill ha från superettan och sämre lag. Elfsborg kommer nog inte längre kunna locka med 80 000 i månaden för dussinspelare. Gör vi en vinst i år på 10-20 miljoner då kommer vi nog få se på fina värvningar. Sen tror jag säkert att någon av de utgående kontrakten kommer förlängas.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 13 augusti 2019 kl 12.50
Jag tror precis som Daniel Oskarsson att det är så det kommer se ut. Sedan kommer det även in mer pengar ifrån SEF som kan balansera det lite åt det mer positiva hållet.
Den stora skillnaden är att vi antagligen inte behöver låna in så mycket spelare.

Jag tycker Osynliga Handens genomgång av prestation sett till utgifter på spelartrupp är intressant. Länk.
Enligt den bör vi komma på plats 7-9 vilket jag ser som högst troligt denna säsong.

För att vi ska nå bättre resultat över tid tror jag på högre intäkter eller en överprestation av vår trupp. Intäkterna ser det ut att gå sådär med, framförallt då publiken väljer att sitta hemma och gnälla samtidigt som också sponsorintäkterna har dalat de sista åren. Samtidigt har vi också kommande utgifter i en arenaombyggnation som just nu känns lite som en allt för skör tråd för att jag ska vara lugn. Kan verkligen den satsningen betala av sig?

Överprestation får vi om våra spelare presterar bättre än vad man kostar. Något vi var bäst i Sverige på under några år. Just nu känns det som vi sedan 2015-2016 har varit sämst i Sverige på det, där vi dock börjar plana ut. Bra exempel är om man tar Jon Jönsson och jämför med exempelvis Gustav Henriksson. Henriksson är billigare och antagligen bättre val att ha i den roll vi haft Jon. Jon är en dyr spelare sett till den prestation vi har fått för kontraktet. Just sådana Jon-kontrakt har vi tyvärr haft många av.
Andra jämförelser som kan göras är Rasmus Alm jämfört med David Boysen. Där det känns som att Alm är bra mycket bättre än Boysen sett till vad vi betalar. Det är dessutom inte helt omöjligt att vi kan få pengar in för Alm om vi säljer honom.

En annan nyckel till överprestation är om vi lyckas få fram billigare ungdomsspelare. Där jobbar vi med kullar där vi gav sju a-kontrakt till spelare födda 1997 och tre a-kontrakt till spelare födda 1999. Det är brutalt många. Flest i Sverige? Jag kan dock känna att spelarna inte har hållit samma klass som vi har varit vana vid. Nästa stora kull är P01, kan vi få bättre lycka där? Får Eduart Iljazi a-kontrakt? Han är en 00:a som känns intressant. Varannan kull brukar vara bra, exempelvis har vi inga 98:or förutom invärvade Jesper Karlsson.

Många som ropar efter ungdomsspelare verkar ofta tro att det är där vi ska få fram spets. I Marokhy känns det ju sannerligen som om vi kan få fram det. Men det blir lite av en utopi att alltid hoppas på det. Däremot bör alltid basen av vår bredd komma ifrån egna led. Exempelvis ser jag hellre McVey på bänken före Jesper Manns. Eller Anton Thorsson framför Alex Dyer.

2022 har nämnts som året då spelare som Hult, Rohdén och Larsson vill spela hemma igen. Hur är vårt kontraktsläge då? Det blir intressant. För det är spelare som kommer förvänta sig bra sista kontrakt i sina karriärer. Kommer vi fortsätta bromsa fram till dess?


Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 13 augusti 2019 kl 13.19
Vad jag menar med kontrakten är att den scouting Thelin genomför på spelare han vill ha kanske är ett för oss okänt namn, men passar som hand i handske.

Jag menar, hellre en "billig" Simon Strand än en "dyr" Holmen/Jönsson/Bajrami.

Detta gör att jag tror på Thelin och hans förmåga att hitta "fynd" som kommer passa som hand i handske. Jag är övertygad om att Andreasson/Thelin har kontakt med spelare, samtidigt som de avvaktar utgående kontrakt. Dessa faktorer gör att jag ser framtiden an med tillförsikt.

I Södra hade han idéerna, men inte pengarna. Hos oss finns mer resurser, samtidigt som idéerna har testats och visat sig fungera.

Sedan gäller det att inse att vi fortfarande inte har möjlighet att köpa precis vad som helst. Men när paradigmskifte väl är genomfört och implementerat i föreningen kommer arbetet bli ännu enklare och bära ännu mer frukt.


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 13 augusti 2019 kl 13.42
En faktor som man dock inte får glömma är att Thelin just nu är kraftigt impopulär i Borås. Om vi förlorar de kommande matcherna mot bottenlagen kan han mycket väl tvingas bort. Ingen styrelse kan stå emot om supportrar och medier på allvar vänder sig mot Thelin. Det som sker på kort sikt (de kommande fyra matcherna) kommer att få stor betydelse för framtiden. I värsta fall rivs ett påbörjat förändringsarbete upp med rötterna.

Minns ni det enorma jublet efter segermålet mot Kalmar? Det berodde inte bara på att vi vände en match i slutminuterna, utan också på att laget plötsligt erbjöd något som vi inte har sett på åratal: en känsla av hopp. En ung boråskille som går rakt på mål utan att tveka, dessutom briljant framspelad av en talang som många hade gett upp hoppet om! Ett lag måste kunna ge sin kärnpublik just den känslan av att det finns en mening med att gå på matcherna. De senaste åren har det ibland känns som en tung plikt att gå och se Elfsborg.

Som individ är Thelin oförmögen att förmedla hopp och framtidstro, med sina frammumlade klichéer och oförmåga att bjuda på sig själv. Han kommer antagligen aldrig att bli populär på riktigt, även om det börjar gå bättre för laget. Men om han kan få spelarna på planen att oftare leverera känslostormar som den mot Kalmar, då kommer han ändå till slut att hyllas av boråsarna.


Jörgen Willborg, Borås - tisdag 13 augusti 2019 kl 18.10
Jonas Claesson; om jag tolkar dig rätt har Thelins idéer testats och visat sig fungera. Kan du förklara de här idéerna?

Magnus Eriksson, Stockholm - tisdag 13 augusti 2019 kl 20.23
Enligt journalist på NRK i Bergens twitter sitter Elfsborg just nu i slutförhandlingar med en 27-årig norsk defensiv mittfältare, Sivert Heltne Nilsen.

Det är ju i alla fall en spelartyp som alla skrikit efter länge.


Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 13 augusti 2019 kl 23.17
Det är en idé om en fotboll som inte betyder 4-4-2,där den med störst lungor och bästa löpsteget automatiskt blir mästare. Det är en idé där varje spelare vet vad denne ska göra på plan vid olika situationer. Det är en idé om att spelarna ska underkasta sig systemet, och därigenom nå framgång som ett kollektiv.

Det har visat sig att det fungerade i Södra, trots de begränsade resurser de hade att röra sig med. De var en stolpträff från allsvenskan även 2018 och skrev ett nytt kontrakt med JT, eftersom de de visste att hans tankar fungerade.

Hos oss har han en större möjlighet att nå större framgångar, eftersom vi är en större klubb med mer resurser.

Vi har dock en mängd spelare som är ärvda, och kanske till och med lite mätta, vilket gör att de kanske inte är redo att "börja om från början" med sitt tänk. Men de spelare som plockas in av JT (och Stefan) vet från första början vad som förväntas av dem, och passar in i JTs tankar om hur han vill att laget ska spela. Det samma gäller dem som kommer underifrån.

Ingen som såg Elfsborg spela under 2017 kan ha varit nöjd med hur det såg ut. "Alla" ville ha förändring, eftersom Haglund nått vägs ände hos oss. "Alla" begrep, och accepterade, att det skulle få ta tid innan det nya systemet satte sig.

Men det har ju visat sig vara skitsnack rakt igenom från många håll. "Sparka tränaren!" "Sparka styrelsen!" "Byt ut truppen!" Detta har nu luftats under snart 3 års tid.

Detta TROTS att både Jimmy, Stefan och spelare sagt att det tar tid.

Kvar står en handfull frustrerade supportrar som klarar att inse att det tar tid, eftersom det måste få ta tid, och försvarar föreningen med näbbar och klor, eftersom vi inser att det inte finns en rimlig chans att sparka och börja om från början ytterligare en gång. Det går liksom inte att göra en omelett utan att knäcka äggen.

Så jo, jag tror på detta. Vi kommer inte åka ur. Jag har fullt förtroende för styrelse och tränare. Jag vet vilka spelare jag vill ha bort, då de kostar för mycket, sett till vad de presterar. Jag kommer åka på ännu fler matcher och köpa säs.kort även nästa år, eftersom jag vet att det kommer vända.

Sedan kanske vi aldrig mer kommer få se en Anders Svensson i laget igen, men det kommer nya profiler. Det vet vi. När Ahlis la av var det säkerligen någon som tänkte att "nu är det slut. Nu kommer vi aldrig mer kunna hota någon." Det samma har ältats till förbannelse av dem som minsann vet att allt var bättre förr, och det minsann aldrig mer kommer bli som det var.

Men nu orkar jag inte tjafsa mer om detta. Jag har min åsikt i frågan, och orkar inte stånga mig blodig mer mot dem som bara vill vrida tillbaka klockan, eller tror att vi har en budget att jämställas med OPEC-ländernas samlade budgetar.

Jag kanske skriver något i affekt efter någon match, men i övrigt så kan ni sitta här och gnälla i kör över hur jävla mycket bättre det skulle vara om vi hade haft samma lag som - 77 och spelade på Ryavallen. Naturligtvis med en tränare från Borås, som inta pratar någon form av utrikisk dialekt ingen begriper. Allra helst ska spelarna jobba fulltid på Eiser och cykla till matcherna. Och löpa RYA ÅSAR upp och ner vid varje givet tillfälle. För så var det förr i tiden, och inget går upp mot det!

End rant


Christer von Zweigbergk, Viskafors - onsdag 14 augusti 2019 kl 0.07
Kloka ord, Jonas Claesson!

Jonas Claesson, Bottnaryd - onsdag 14 augusti 2019 kl 0.28
Vet inte om driver med mig, eller om du menar det. Men jag tror positivt och tackar! Hoppas allt är bra med dig, CvZ!

Christofer Wärnlöf, Vedum - onsdag 14 augusti 2019 kl 7.08
Nej, det är tyvärr inga kloka ord. Att:

1) varje spelare vet vad denne ska göra på plan vid olika situationer.

2) spelarna ska underkasta sig systemet’,

...känns inte som ett nytänkande utan snarare som fundementala grunder i vilken taktik som helst. Det är nästan man tror att det är du som skämtar.


Anders Täreby, Steninge - onsdag 14 augusti 2019 kl 7.36
Välkommen Sivert!

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 14 augusti 2019 kl 8.19
Hoppas Sivert kan balansera upp så att Simon Olsson får mer yta med boll och att Robert Gojani eller Samuel Holmén får mer utrymme för att gå i djupet så som båda spelarna gjorde så fint i våras.
Jag hoppas få se Nilsen, Olsson och Gojani mer frekvent som våra innermittfältare till hösten. Kan bli väldigt spännande.

11 poäng upp till Blåvitt som har kryssat sig fram sedan i maj. Tar vi dom under hösten?

På tal om Blåvitt så värvade dom in en meriterad norsk defensiv mittfältare i Fredrik Oldrup Jensen ifjol. Stort fiasko för dom. Hoppas det går bättre för oss.
Sett till Siverts cv är det konstigt att han går till oss. Jag fortsätter förundras över vilken hylla vi kan värva ifrån. Har Thelin och Andreasson superkrafter i transferförhandlingar?

Så sent som i söndags var Sivert lagkapten för AC Horsens i matchen mot Midtjylland. Han är också AC Horsens dyraste värvning någonsin.


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 14 augusti 2019 kl 8.53
Av BT:s artikel framgår inte om det är köp eller lån. Är det nån som vet? Eller måste vi invänta officiellt besked från Elfsborg?

Hur som helst rätt position, defensivt mittfält, att satsa på. Måtte nu denne Nilsen kunna staga upp mittfältet!


Jonas Claesson, Bottnaryd - onsdag 14 augusti 2019 kl 9.25
Wärnlöf, läs gärna fjärde stycket i mitt inlägg från 23.17 igår. Läs det noga, och långsamt.

Jonas Claesson, Bottnaryd - onsdag 14 augusti 2019 kl 9.28
Glenn, så sent som i måndags var det lipande och gnäll på ifks forum (svfans) över att en spelare från Jönköping hade mage att nobba dem. Hybrisen är tillbaka efter en hygglig vårsäsong. Jag skulle inte bli det minsta förvånad om vi passerat dem när säsongen summeras.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 augusti 2019 kl 10.16

Här går IFE och värvar en spelare just innan fönstret stänger, men inte ett ord om detta från Elfsborg? Nog borde det vara möjligt att åtminstone lägga ut en liten snutt om detta på hemsidan?

Sivert ser ju att fylla det tomrum vi haft framför backlinjen. Hoppas han lyckats, för av någon outgrundlig anledning så använde Horsens honom som mittback istället för defensiv mittfältare som han ju är. Nåväl det är deras bekymmer nu är han vår glädje. Välkommen Sivert.

Glenn>>>> Jag tror nog att vi kan köra om Blåvitt, för just nu är de inte mycket att hänga i en julgran. Deras kvittering var en gigantisk blunder av Falkenbergs målvakt.


Jörgen Willborg, Borås - onsdag 14 augusti 2019 kl 10.26
Sivert har startat som mittback de fem första matcherna i Horsens den här säsongen, utbytt två gånger.

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 14 augusti 2019 kl 10.36
Välkommen Sivert! Och jag förstår nyhetstörstandet, speciellt när det gått som det gjort... men samtidigt har jag förståelse för att det dröjer lite... i första hand ska ju allt komma på plats, och när vi talar om tider runt midnatt får man väl ha lite förståelse för att en nedbantad kommunikationsavdelning funkar som den gör. Det är naturligtvis en investering för att tillgodose ett stort behov, och för att kunna klättra något pinnhål under hösten och få del av den större kakan nästa säsong...

... men för egen del kommer engagemanget trappas ned fr o m nästa säsong (om inget får mig att ändra mig). Jag har alltför svårt för att Unibet sponsrar allsvenskan samtidigt som man försöker arbeta mot spelmissbruk och matchfixning.


Roland Dellton, Lerum - onsdag 14 augusti 2019 kl 10.37
Av Horsens hemsida framgår att Sivert spelat på en position, som han inte ville ha (mittback). Han önskar spela defensivt mittfält och detta var en orsak till att han ville byta klubb.

Elfsborg har bekräftat övergången nu...men inte ett ord om att guldhjälten Jens Söderberg avlidit.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 augusti 2019 kl 10.41
Här kom till sist artikeln om nyförvärvet på IFE:s hemsida. Långsiktig satsning.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 augusti 2019 kl 11.16
Bosse W >>>> Att Sivert skulle skriva på var ju ingen hemlighet för klubben så att publicera en kort nyhet igår hade ju inte varit svårt, oavsett om hur många som arbetar eller inte på kommuniktionsavdelningen. Ska man tro hemsidan arbetar två personer med kommunikation/media. Inlägg kan skrivas i förväg och publiceras vid en bestämd tidpunkt.

Instämmer med Dellton att det är tråkigt att IFE inte publicerat något om Jens Söderbergs död.


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 14 augusti 2019 kl 11.32
Av Horsens och Elfsborgs hemsidor framgår nu att vi köper loss Nilsen. Kontraktet gäller till 2023. Verkligen anmärkningsvärt efter alla lån och korttidslösningar.

Nu börjar allvaret för det nya Elfsborg. Lånen har varit till för att staga upp laget tillfälligt. Holst (kontrakt till 2021), Strand (2021), Alm (2022) och Nilsen (2023) är vad klubben väljer att satsa på för framtiden. Runt dessa, plus egna unga killar, ska laget byggas.

Vi får verkligen hoppas att Nilsen är välscoutad och att han passar in i laget. Planen är uppenbarligen att han ska vara en nyckelspelare i flera år framåt.


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 14 augusti 2019 kl 11.46
Horsens smeknamn är förresten "De gule"". Så omställningen borde bli enkel för Nilsen.

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 14 augusti 2019 kl 11.51
Hej Lennart, jo, jag håller nog med... en kortis borde lagts upp omedelbart, speciellt då klubben behöver tillmötesgå supportrar & övriga intressenter för att inte ådra sig onödig irritation... sådant arbetssätt är mycket viktigare än snygga videor... det finns ju en hel del människor som sitter upp och bevakar slutet av transferfönster för att få nyheter...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 augusti 2019 kl 12.01
Johan N>>> Vi kan utgå från att nyförvärven är noga kollade, att det ändå kan skita sig någon gång är ju givetvis en möjlighet.

Tycker att lagbygget sakta tar form.

Utgår från att det kommer att komma in ytterligare några i vinter. Spelare som lämnar blir mest troligt Jönsson, Lundevall, Ishizaki, möjliga kandidater, Dyer och Kevin, den sistnämnde får möjligen förlängt om lönen sänks.

Nyförvärv förutsätter ju fortsatt Allsvenskt spel och det har vi ju hyfsat goda chanser att fixa redan under de kommande fyra matcherna. 3 segrar och ett kryss, klart.


Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 14 augusti 2019 kl 12.03
Jag gillar vad jag sett så långt av Holst och Strand. Alm har i alla fall löpt på bra, vilket är mer än man kan säga om många... så jag har tillförsikt för att Sivert kan bli bra också. I dessa fall är jag glad för långsiktiga satsningar/köp. Vore väldigt roligt om någon av våra egna produkter håller måttet och passar in i Jimmys system... och åtminstone får plats på bänken... och jag tenderar att hålla med Jonas C i hans resonemang... men det vore väldigt intressant att veta varför Tobias Linderoth och Jimmy Thelin inte samarbetar längre.... för jag tenderar att föredra chefstränare som gör det bästa av det material som finns tillgängligt (och vi har verkligen ett antal hyfsat bra spelare utanför matchtrupp och på bänken)

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 14 augusti 2019 kl 12.26
Men strunt samma... nu har vi de tränare vi har, och jag förutsätter att Tobbe och Jimmy i alla fall snackar med varandra ang. ev talanger... och jag är förväntansfull. Sivert var ju inte gratis, men ibland måste investeringar tas för att få det att funka.... kanske någon företagare hjälpte till lite grann för att slippa kräftgång... som Olle Blomqvist brukade säga: För anställda elfsborgare är det ju av betydelse att det går bra...

Christofer Wärnlöf, Vedum - onsdag 14 augusti 2019 kl 13.08
Till Berörde! Jag läste både noga och långsamt flera gånger med blev ändå inte klokare på hur taktiken och spelsättet ska förstås.

Men vi har kanske lagt tillräckligt med kraft på detta ämne numera


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 14 augusti 2019 kl 13.13
Jag har blivit inspirerad av Gerts truppgenomgångar och gör en här. Såhär ser det ut med spelare som har kontrakt 2020. Då har jag räknat att det är två spelare på varje position där frågetecken (?) markerar tom plats.

Målvakter:
Tim Rönning, David Olsson

Högerback:
Frederik Holst, Christoffer McVey

Vänsterback:
Simon Strand, Rami Kaib, (Mattias Özgun?)

Mittbacksplats 1:
Gustav Henriksson, (?)

Mittbacksplats 2:
(?), (?)

Defensiv innermittfältare:
Sivert Nilsen, Rasmus Rosenqvist

Innermittfältare plats 1:
Robert Gojani, Samuel Holmén

Innermittfältare plats 2:
Simon Olsson, Deniz Hümmet

Högerytter:
Jesper Karlsson, (?)

Vänsterytter:
Rasmus Alm, (?)

Anfallare:
Marokhy Ndione, Per Frick

Kontrakt som går ut:
Kevin Stuhr-Ellegaard, Alex Portillo, Stian Gregersen, Jonathan Levi, Jon Jönsson, Alex Dyer, Simon Lundevall, Stefan Ishizaki och Arian Kabashi

Min analys av läget:
Spelare jag tror vi vill behålla nästa år är Kevin, Portillo, Levi och Stian. Men vill vi verkligen ha båda dessa mittbackar? Kevin och Levi kanske blir för dyra? Man kanske vågar välja Tim före Kevin?

Filip Schyberg och Tim Stålheden bör få kontrakt. Åtminstone en av dessa spelare. Bör vara svårt att rangordna? Känslan är också att vi kommer gå för minst en startspelare som mittback. Men kanske till och med två?

Bra att vi fått in Sivert på defensivt mittfält. Hoppas han håller en bra standard där. För bakom honom känns det svagt då vi inte har någon riktigt bra spelare i ungdomsleden på den positionen samtidigt som vi har bevisat under året att vi har saknat spelartyp där. Sett till Rosenqvists år i GAIS. Kommer han verkligen spela i gulsvart nästa år? Av Thorsson och Engström är det svårt att säga något. Känns som deras position kan jämföras med Mattias Özguns. En position där ingen verkar förstå något.

Lundevalls aktie är nog inte tokhög hos Elfsborg just nu, så det kontrakt lär löpa ut. Kan man gissa att han spelar i Västerås nästa år? Vi kommer nog förstäkra ytterplatserna på båda kanterna. En av spelarna lär bli Eduart Iljazi underifrån. Klarar vi lösa Jonathan Levi? Det blir min stora dröm i vinter. Då får han gärna gå och rehaba nu under säsongen.

Dessutom tror jag nästan vi kan garantera att 2-4 spelare med kontrakt kan försvinna. Jag skulle tippa att Rosenqvist, D.Olsson, S.Olsson, Strand, Kaib och Ndione ligger närmast till hands att lämna av dessa spelare.

Vi var många som tyckte föregående vinter var spännande. Med en 8:e-plats(min gissning) i ryggen kommer nog nästkommande vinter bli ännu mer spännande. :)


Jonas Claesson, Bottnaryd - onsdag 14 augusti 2019 kl 13.14
Wärnlöf: vi har för många ärvda spelare, som hellre sitter av kontraktet, då de inte vill lära sig mågot nytt. Bakåtsträvare har alltid funnits. Och är de värvade av förre tränaren för att ingå i dennes system, så finns inget intresse för att lära sig något nytt.

Tydligare än så kan jag inte uttrycka mig.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 14 augusti 2019 kl 13.31
Vill göra en rättelse till min lista. McVeys kontrakt går ut efter detta året.

Lite spännande år för honom ändå. Rätt många starter, men en skada och två röda kort som ställt till det lite. Känns som han kan ha lärt sig ett och annat. Kanske en spelare vi behåller som reserv?

Hans inställning är något jag vet många uppskattar. Även i Dalkurd.


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 14 augusti 2019 kl 15.35
Dock även viktigt att vi får stopp på den värsta spelarsnurren till nästa år. Visst, i modern fotboll är det alltid snabba ryck, men det får finnas gränser. Som åskådare vill jag hinna lära känna spelarna, skaffa mig personliga favoriter osv. Och för lagets skull måste det vara bra om spelartruppen får "sätta sig" lite mer.

Martin S Andersson, Borås - onsdag 14 augusti 2019 kl 16.21
Noterar att BT har en längre intervju med Sivert, stort minus till Elfsborg där.

Peter Olsson, Borås - onsdag 14 augusti 2019 kl 16.26
Jag hoppas Elfsborg löser Levi. Han har inte hunnit visa upp sig ordentligt pga. hans envisa skada, men han dansade en vår och han gjorde det jäkligt bra. Så länge Levi fanns med i truppen hade jag känslan att vi kunde hota alla lag.

Peter Wiberg, Borås - onsdag 14 augusti 2019 kl 17.15
Här kan man se vad Sivert Heltne Nilsen är bra på enligt FM19. Höga värden på aggressivitet, ledarskap, mod, arbetskapacitet och lagarbete. Inte världsklass på tekniska och fysiska attribut, men sammantaget känns han som en bra värvning sett till vår trupp. Sedan har ju spelare en del trixiga dolda värden också, såsom anpassningsförmåga, skadebenägenhet etc. Om jag vore Elfsborgs manager hade jag avvaktat hur det ser ut på träningarna och därefter tagit ut laget.

Peter Wiberg, Borås - onsdag 14 augusti 2019 kl 18.02
Här är korrekt direktlänk.

Christofer Wärnlöf, Vedum - onsdag 14 augusti 2019 kl 19.26
Hej Jonas Claesson!

Du kan visst vara tydligare, mycket tydligare till och med. Frågan till dig från Jörgen Willborg var: Kan du förklara de här idéerna? [i.e. Thelins idéer]

Om du då hänvisar till fjärde stycket – och därtill hänvisar till ditt eget citat – så kan man önska sig en avsevärt tydligare förklaring. Ingen som läser din text kommer förstå Thelins idéer. Men vi lägger ner detta samtalsämne. Det blir bättre så.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 augusti 2019 kl 19.29
37 har tippat omgång 20.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 augusti 2019 kl 20.01
Christofer W. och Jörgen W.>>>>> Så här skrev Jonas igår kväll om spelsystemet:

"Det är en idé om en fotboll som inte betyder 4-4-2,där den med störst lungor och bästa löpsteget automatiskt blir mästare. Det är en idé där varje spelare vet vad denne ska göra på plan vid olika situationer. Det är en idé om att spelarna ska underkasta sig systemet, och därigenom nå framgång som ett kollektiv. "


Alf Gunnarsson, Eksjö - onsdag 14 augusti 2019 kl 21.10
Odhström
Christofer W.har ju redan klargjort vad som gäller oavsett vilket spelsystem som tillämpas.
Är det någon tror att t.ex. Janne Andersson inte förväntar sig att varje spelare vet vad han ska göra i olika situationer samt att spelaren ska vara solidarisk mot det spelsystem som landslaget tillämpar?
Just förmågan att fungera som ett kollektiv har ju alltid varit det svenska landslagets styrka.
Så kom igen nu, ni som är så övertygade om Jimmy T. kvalitéer. Vad består hans nytänkande av?

Gert Rehn, Göteborg - onsdag 14 augusti 2019 kl 21.15
Hellre stora lungor och 4-4-2 men vinster i matcherna än vilka fina ideer och fantastiska system som helst men förluster. Elitidrott går ut på att vinna! Med detta sagt vill jag ändå framhålla att nu när vi så tydligt slagit in på Thelinspåret måste vi fortsätta. Han bör absolut få mer tid på sig när han fått en trupp som är ”hans”. Det gäller bara att vi klarar oss kvar i år, vilket kan bli nog så knepigt. Nästa år kanske vi får ett mycket bra år och kan landa på 45 poäng.

Jonas Claesson, Bottnaryd - onsdag 14 augusti 2019 kl 22.42
Jag känner på mig att vi har spelare i truppen som inte klarar av/vill underkasta sig Thelins idéer, och resultaten kommer utebli till den dagen vi får in rätt spelare.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 15 augusti 2019 kl 8.01
När fotboll blir religion: alla har hört talas om Thelins system, några tror på det men ingen har sett det.

Om någon kritiserar systemet blir det en bannbulla. Och om någon gör fel i systemets namn är det inte systemets fel. För systemet är rätt.


Jonas Claesson, Bottnaryd - torsdag 15 augusti 2019 kl 9.56
Jamenprecis! Och de som kritiserar systemet lämnar inga alternativ, utan gnäller systematiskt....

Jörgen Willborg, Borås - torsdag 15 augusti 2019 kl 11.21
En del upplevs nog som gnälliga när de bara försöker förstå vad systemet går ut på och vilka fördelar det har.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 15 augusti 2019 kl 11.37
Bo A>>>> Självklart är fotboll religion, se här vad Bill Shankly sa om treenigheten:

At a football club, there's a holy trinity - the players, the manager and the supporters. Directors don't come into it. They are only there to sign the cheques.

Jörgen W>> För att nå vetskap om Thelinismen får man göra som det står i Lukas 11:9:

Ty var och en som beder, han får; och den som söker, han finner; och för den som klappar skall varda upplåtet.

40 har hittills tippat omgång 20.


Peter Vuorisalo, Borås - torsdag 15 augusti 2019 kl 11.52
Man kan som tränare skriva en manual på femtioelva sidor där varje spelare blir en robot som utför sina uppgifter mekaniskt. Fördelen med det är att det är lätt att ersätta spelare. Nackdelen är att det på sikt blir lättläst. Det Thelin gör en nästan raka motsatsen. Ett minimalt ramverk där man istället jobbar mycket med spelarnas hjärnor, beslutstagande och ansvar. Det kräver mer av spelarna som måste vara villiga att kommunicera med varandra. Fördelen på sikt är att man får spelare med hög spelförståelse och ett system där man kan stoppa in olika spelartyper för att förändra utan att spelet blir lidande. Nackdelen är att det ser ut som pannkaka i början.

Anders Täreby, Steninge - torsdag 15 augusti 2019 kl 12.10
En del säger att fotboll är som religion. Andra att det är betydligt viktigare än så. Jag har hört talas om thelinismen och är lite nyfiken men har ännu inte förstått riktigt vad det handlar om. Men det skulle vara spännande att få gå på något möte och få höra mer. Det sägs handla om att bygga relationer och att man lära sig att se sina medmänniskor på ett nytt sätt, och det tar tydligen tid att lära sig. Jag kan tänka mig att det är ett problem att det tar så lång tid att lära sig samtidigt som medlemmarna hela tiden byts ut, men vad vet jag, som ligger på plats 32 i tipstävlingen. Hoppas att vi blir över 70 personer som är med i nästa tipsomgång, det skulle göra mig lycklig på riktigt!

Jörgen Willborg, Borås - torsdag 15 augusti 2019 kl 12.15
Det där med pannkaka i början stämmer ju, ska bli intressant att följa fortsättningen. Jag är ju allergisk mot snömos, men jag hoppas verkligen att det fungerar. Vi som babblar och spekulerar här har ju väldigt lite insikt i truppens vardag.

Alf Gunnarsson, Eksjö - torsdag 15 augusti 2019 kl 12.56
De redan Thelinfrälsta är väl beredda att lägga följande bibelcitat i Thelins mun: "Jag är vägen, sanningen och livet"(?) 😀

Jozef Wojtyla spelade fotboll i sin ungdom. Som påve sa han: "Unter allen unwichtigen Dingen ist Fussball bei weitem das wichtigste."
Apropå påve: Nisse Liedholm hade stora framgångar som tränare i Roma. 1983 ledde han Roma till den första ligasegern på 40 år. Då sa man i Rom: "Först kommer påven, men sen kommer Liedholm."

Gert Björnalm, Borås - torsdag 15 augusti 2019 kl 13.36
Bo Andersson: Klockrent om religion och Thelin . Framtidens fotboll skrev någon (Jonas?). Den enda vägen enligt de troende, medan de otrogna ("griniga soffsupportar" enligt en annan sida.. ) tror att man valt fel håll på motorvägen (40:an mot Jönköping istället för Göteborg). Vända kan man i alla fall inte enligt de troende, eftersom Sankt Jimmy har GPS:en. Tiden får väl utvisa om vi hamnar rätt eller inte.

Jag har aldrig riktigt förstått varför vi just behövde en defensiv mittfältare eftersom jag tycker att både Gojani och Simon O passar bäst i den rollen. Särskilt Simon O som haft svårare för andra roller. Hur ska han användas nu? Risk för mycket bänk för honom i höst. Men i det här fallet har jag varit nedröstad av både troende och ateister, så jag får väl tro på er andra då. Hur som helst så låter det som om Thelin fått den spelare han vill ha, med tanke på att han beskrivs som "hårt arbetande och duellstark". Det låter bekant, och har nog använts tidigare om flera av Thelins nyförvärv (?). Jag hade jublat mer om ett nyförvärv presenterats som spel- och passningsskicklig, eller liknande. Därmed inte sagt att det är något fel på att vara hårt arbetande och duellstark. Men det låter som om vi fortsatt siktar på seger i gula-kort-ligan .


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 15 augusti 2019 kl 13.58
Många roliga inlägg just nu på VG.

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 15 augusti 2019 kl 14.32
Då var vi 42 som tippat och IFE en norrman rikare. 70 tippare blir inte lätt. 60 st är målet för denna omgång men gärna fler förstås.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 15 augusti 2019 kl 15.23
Alf >> Tur att du inte skrev påvecitatet på hans modersmål.

Thelinister och övriga: De kommande fyra seriematcherna blir otäckt viktiga. Det som oroar mig är att vi inte har spelat bra mot (de andra) bottenlagen: Falkenberg (b), HIF (h) och Kalmar (h), samt AFC (h) före uppehållet. Att vi ändå skrapade ihop 7 poäng på dessa fyra matcher får vi vara nöjda med - vi hade ju rätt mycket flyt både mot HIF och Kalmar, t.ex. Tar vi minst 7 poäng även på kommande fyra matcher tror jag att vi grejar kontraktet, men gör vi det? Det gick ju inte så bra förra hösten mot de lag som sedan åkte ut: bara 2 poäng totalt mot TFF (b), Dalkurd (h) och BP (h) ...

Vem kan ingjuta lite hopp?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 15 augusti 2019 kl 15.39
Hemma mot Östersund säger statistiken seger. Borta mot Sundsvall är statistiken än bättre till fördel oss. Sirius hemma talar all statistik för förlust. Borta mot laget vars namn inte får nämnas är det 100% för seger enligt statistiken.

Summerar vi då detta blir det minst 9 poäng av 12 möjliga.


Jörgen Willborg, Borås - torsdag 15 augusti 2019 kl 16.02
Man skulle också kunna extrapolera aktuell prestation som snittet efter sommarupphållet; då lutar det mer åt 2 av 12 poäng, sen är det Malmö, Häcken och AIK...

I färskt minne finns "sviten" från förra hösten Lars nämner ovan, då vi också behövde vinna lite matcher.

Herregud, det här kommer att bli tight.


Roland Dellton, Lerum - torsdag 15 augusti 2019 kl 16.20
De som ropade "kontraktet klart" efter Kalmarsegern har kommit till sans. Det här kommer att bli nervöst och det känns inte bättre om man tänker på det spel laget presterat. Men efter nästan två år skall väl "JT-systemet" sitta?

Mikael Häggström, Borås - torsdag 15 augusti 2019 kl 16.39
Klart är det inte med allsvenskt spel 2020 ännu men jag tror att 28 poöng kommer att räcka.

Om vi gör en tabell med inbördes möte och exkluderar de sju lagen i topp så är Elfsborg klart i topp med 18 poäng på 9 matcher. Örebro SK har 15 på 11 matcher och Sirius 14 på åtta spelade.

Tycker ända att vi ska fundera lite på som Lars Alexandersson skriver. Hur bra har vi spelat mot bottenlagen på sistone?

Vi kanske också ska tänka på att av de fem vinsterna i år så, jag vet att det är en lång serie där förutsättningarna varierar av olika skäl som form, skador, MEN vi har haft turen att möta såväl Örebro SK och IK Sirius under våren när de var i usel form och ett Kalmar FF med extremt många spelare på skadelistan. DET kan i så fall oroa mig lite.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 15 augusti 2019 kl 18.34
Det var ett tag sedan någon kritiserade hur dåligt tränade vi är. IFE träning 15/8.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 15 augusti 2019 kl 19.17
Dom måste ha klippt bort sekvensen från Rya åsar. Annars en rolig video!

Peter Olsson, Borås - torsdag 15 augusti 2019 kl 20.38
Den videon som Odhström länkar till borde ni kika på. Jösses vad IFE har steppat upp sina mediaproduktioner. Riktigt kul att se de olika momenten som de tränar. Kul att se Levi i full träningen igen också.

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 16 augusti 2019 kl 14.48
Då har vi nått 50 stycken. Minst 10 till innan dead-line i morgon eftermiddag. Var är Johan Kryger i Fristad undras ?

Christer von Zweigbergk, Viskafors - fredag 16 augusti 2019 kl 18.06
Malin Henriksson, BT, slog huvudet på spiken i dag apropå ständiga övergångar:

bt.se/sport/giggandet-gor-lag-till-framlingslegioner/


Johan Nilsson, Göteborg - fredag 16 augusti 2019 kl 20.31
Ja, bra text av Malin H. Detta är en av de största nackdelarna med den moderna fotbollen. Som jag skrev härom dan måste Elfsborg till nästa år få stopp på den värsta spelarsnurren. Vi supportrar förtjänar bättre än att ständigt se nya, okända namn i laguppställningen.

Jag är förstås väl medveten om att detta inte är specifikt Elfsborgs fel. Problemet finns i hela fotbollsvärlden idag. Men vår klubb har dock nästan legat på Gais-nivå i spelaromsättning de senaste åren, och den vägen leder sällan till framgång.


Johan Nilsson, Göteborg - fredag 16 augusti 2019 kl 20.39
(Framför allt bra av Malin att knyta detta till den eländiga gigg-ekonomin, som inte för mycket gott med sig. För på så sätt får man även spelarnas perspektiv. Det är antagligen inte så kul att skickas runt i Europa på olika låne- och korttidskontrakt. Även om fotbollsspelarna förstås tjänar mer än de stackare som cyklar runt i Gbg med stora matlådor på ryggen.)

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 17 augusti 2019 kl 9.07
7 timmar kvar att tippa helgens allsvenska omgång. Vi är uppe i 55 tippare och minst 5 till borde vi bli. Fundera en stund och lämna in ert tips. ATT TIPPA ÄR ROLIGT MEN INTE HELT LÄTT.

Stefan Carlsson, Vårgårda - lördag 17 augusti 2019 kl 13.52
Vi kan notera att Jocke Nilsson har gjort sitt första mål för Arminia Bielefeld i dagens ligamatch mot Erzgebirge Aue.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 17 augusti 2019 kl 15.11
Bertil L>>>>> Börjar tro att din kompis i Fristad är samma kille som Alfons Åberg har som vän.

Lars Alexandersson, Linköping - lördag 17 augusti 2019 kl 16.08
... och Ante Covic har minsann gått och blivit tränare för Hertha Berlin.

Roland Dellton, Lerum - lördag 17 augusti 2019 kl 16.55
…..men en annan Ante än den som vaktade målet i Elfsborg

Bo Andersson, Hässelby - lördag 17 augusti 2019 kl 17.33
Bertils ”Var är Johan Kryger i Fristad” ser jag som en trickfråga. Lite som ”vilken färg hade Gustav II Adolfs vita märr”.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 18 augusti 2019 kl 9.14
I övrigt vill vi se Kalmar, Örebro, Falkis och Sirius förlora idag.

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 18 augusti 2019 kl 14.16
Hoppas på sammalunda kanske med undantag för Falkenberg. Imorgon skall vi ta jämtarna från Östersund. Utan att veta så finns det nog inga jämtar i detta "köpelag". Å andra sidan har väl IFE inte speciellt många sjuhäringar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 augusti 2019 kl 14.32
Bertil>>< Nog finns det några sjuhäringar i truppen, Ndione från Hässleholmen, Samuel Holmén från Annelund, Kabashi från Bollebygd och även Rosenqvist och David Olsson är ju Sjuhäringar om än utlånade. Sedan är det fler som flyttat till Borås som tonåringar, så nog finns det lite hemvävt kvar i IFE.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 18 augusti 2019 kl 14.32
Jo, Falkenberg ligger ju nära hjärtat också, men nu i slutspurten är det alle man för sig själv.

Petter Alburg, Växjö - söndag 18 augusti 2019 kl 17.13
Risken är att vi efter denna omg har 3 p ner till kval...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 augusti 2019 kl 18.00
Ösregn/motvind i Växjö? Falkenberg vinna borta mot MFF?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 augusti 2019 kl 18.10
I mörkaste Småland tror man tydligen även att Östersund ska vinna imorgon. Är det något i vattnet?

IFE kommer att ta tre poäng imorgon och därmed åtta poäng till kvalplats. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 augusti 2019 kl 18.17
Jag hoppas Elfsborg har span på mittfältaren Björkengren i FFF, den "gubben" ska vi värva.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 augusti 2019 kl 18.42
Ösregn/motvind i Växjö? Falkenberg vinna borta mot MFF?

Roland Dellton, Lerum - söndag 18 augusti 2019 kl 18.59
Från Officiella:

TRUPPEN Kevin Stuhr-Ellegaard, Tim Rönning Stian Rode-Gregersen, Gustav Henriksson, Alejandro Portillo, Simon Strand, Rami Kaib. Sivert Heltne Nilsen, Stefan Ishizaki, Samuel Holmén, Simon Olsson, Alex Dyer, Simon Lundevall, Deniz Hümmet, Rasmus Alm, Jesper Karlsson, Per Frick, Jonathan Levi, Arian Kabashi

Frånvaro (skada/rehab/sjukdom/avstängning): Jon Jönsson. (Hjärnskakning) Följer hjärntrappan, börjat träna. Frederik Holst (rehab) Robert Gojani (rehab)

Ndione????


Petter Alburg, Växjö - söndag 18 augusti 2019 kl 19.14
Lennart... Var det någon som trodde Kff skulle spöa Solna på bortaplan? Vattnet må vara dåligt i Växjö men jag tillbringade helgen, som vanligt, i Vilshärad o har inte druckit Växjövatten sedan i fredags... Är inte alls säker på vinst i morgon även om jag hoppas...

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 18 augusti 2019 kl 19.40
>> Petter, det är nog även något i vattnet i Halland? Det har jag också druckit i helgen och är inte heller så säker på två poäng i morgon...

Jörgen Willborg, Borås - söndag 18 augusti 2019 kl 20.07
Rejäl Thelinsågning i BT.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 augusti 2019 kl 20.27
Mycket märkligt att vår, enligt mig, bäste anfallare inte finns med i truppen. Vad har hänt?

J-O S>>> Det måste garanterat vara något i vattnet i Halland. IFE kan få få tre poäng (mest troligt), en poäng (mindre troligt) eller 0 poäng (osannolikt), men två poäng är garanterat omöjligt.

Jag förstår ju tidningarna som låser sina sidor, men det är ju omöjligt att betala för tiotals olika tidningar. Någon som kan summera krönikörens åsikt, mer än att vi under Thelin tagit lite poäng?


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 18 augusti 2019 kl 21.15
Även om det tar emot så måste jag ge dig rätt Lennart.

Såg att trepoängsystemet infördes 1990! Man kan ju undra vart jag varit senaste 29 åren? Visserligen var det samma år jag träffade min fru men, samband?

Men ok, kan vi inte få två poäng så tar vi väl tre istället!


Roger Olsson, Borås - söndag 18 augusti 2019 kl 21.25
Enligt BT har Ndione känningar i ett knä. BT har också en mycket intressant sammanställning av poängsnittet för tränarna i Elfsborg sedan den allsvenska comebacken 1997. Sämst poängsnitt av alla har Thelin. Grönhagen, B-A Strömberg ja t.o.m. Kalle Björklunds lag tog fler poäng i snitt än vad Thelin har gjort. Thelins snitt var 1.0 förra året och 1,1 hittills i år. Vi får väl hoppas att snittet för Thelin kan höjas de närmaste matcherna även om formen inte talar för det.

Anders Täreby, Steninge - måndag 19 augusti 2019 kl 8.57
Jag hällde upp en liter halländskt vatten på en bricka igår kväll. När jag tittat på vattenspegeln en stund såg jag en bild av en nöjd Sivert som sittande på Thelins axlar tackar guliganerna efter matchen... I bakgrunden skymtades en gråtande Evert Ljusberg. Detta kan inte tolkas på annat sätt än att vi tar tre poäng mot Östersund!

Jörgen Willborg, Borås - måndag 19 augusti 2019 kl 11.23
Senast vi vann mot Östersund var 25 juli 2016 (3-1), efter det 6 raka utan vinst. Dags nu.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 19 augusti 2019 kl 11.35
Nu börjar den allsvenska ödesmånaden: 19/8 ÖFK (h), 26/8 GIF (b), 31/8 Sirius (h), 16/9 AFC (b). Nu måste poängen börja trilla in.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 19 augusti 2019 kl 12.00
Vi har förresten inte tagit ledningen i en match sedan Eskilstuna hemma den 15:e maj. Dags att bryta den idiotiska traditionen.

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 19 augusti 2019 kl 12.11
Efter viltolyckan i Vänga efter Djurgårdsmatchen fick jag i fredags tillbaka bilen hel och fin. Det innebär resa till Borås under seneftermiddagen med full bil. Hade inte bilen blivit klar så fanns i vart fall 2 reservbilar. Hoppas att de gulsvarta spelarna är helare o piggare än vad jag själv är. dÅ BLIR DET 3 poäng i kväll är jag ganska säker på. Vi ses (jag o ca 4500 andra åskådare).

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 19 augusti 2019 kl 14.43
Matchen borta mot Gauthiod i Grästorp startar 18.00 eller 18.30 på torsdag. Vem vet SÄKERT?

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 19 augusti 2019 kl 14.46
Matchen borta mot Gauthiod från Grästorp i svenska cupen är på torsdag på den fina arenan Lunnevi. På VG står starttid 18.30 medan på Elfsborgs hemsida kl 18.00. Vad är rätt undras ? (Äntligen nära till en match).

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 19 augusti 2019 kl 14.48
Las Palmas vet säkert. Avspark 18:00 Lunnevi IP.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 19 augusti 2019 kl 14.58
Ändrat här på VG också! (Från början annonserades starttiden 18.30. Varför ändrades den?)

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 19 augusti 2019 kl 15.00
Tiden ändrades till 18:00 för att det inte finns elljus på Lunnevi IP.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 19 augusti 2019 kl 15.14
Man tar alltså höjd för förlängning och straffar - hemska tanke!

Krister Sandberg, Skoghall - måndag 19 augusti 2019 kl 18.10
Och jag som trodde att matchen var flyttad hit till Skoghall! Hemmaarenan för IFK Skoghall heter nämligen också Lunnevi IP.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 19 augusti 2019 kl 18.56
När man tvingas titta neråt i tabellen, tvingas man hålla på Djurgården och IFK idag. Vore skönt att slippa.

Magnus Eriksson, Stockholm - måndag 19 augusti 2019 kl 19.22
2 - 0!

Nu tittar vi uppåt Bosse!


Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 19 augusti 2019 kl 19.25
Så jävla uselt. Värdelöst, precis.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 19 augusti 2019 kl 19.28
3-0! Risk för nackspärr när vi tittar så högt uppåt, Magnus!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 19 augusti 2019 kl 19.52
Jesper Karlsson är kung!!!!

Domaren måste vara från Jämtland. Dömer emot oss konsekvent och givetvis är det vi som får ett gult! Östersund borde fått två och så missar han en straff.

Trots det är vi bäst, precis som det ska vara. Heja di Gule.


Karl Orrling, Helsingborg - måndag 19 augusti 2019 kl 19.59
Kul att vara gul

Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 19 augusti 2019 kl 21.16
Väl genomförd match. Helt plötsligt kan Olsson och Holmen ägna sig åt det de ska göra på plan.

Så enkelt det är när rätt spelare finns på plan.


Krister Sandberg, Skoghall - måndag 19 augusti 2019 kl 21.22
Såja! Medaljhoppet lever! Segrar i resterande 10 matcher då kan vi nog räkna in åtminstone en bronspeng.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 19 augusti 2019 kl 21.37
Precis det vi behövde nu, en stabil storseger och avancemang i tabellen. Nu får man arbetsro. Hoppas trenden vänt nu. En bra dag, bra jobbat!

Anders Täreby, Steninge - måndag 19 augusti 2019 kl 21.39
Så kul det är att se när en spelare får sitt genombrott! Jespers första halvlek är ju fantastisk, och vilket mål han gör till 1-0, rena Super-Mac!

Såg någon om Sivert satt på Thelins axlar efter matchen?

Fina fötter på Levi när han kommer in.

Den här segern ger lite arbetsro, nu siktar vi uppåt!


Kent Carlsson, Sandhult - måndag 19 augusti 2019 kl 21.48
Äntligen!! fick Jesper visa vilken bra spelare han är. Insatsen borde ju ge självförtroendet en rejäl knuff uppåt.
Frick bökar och stökar tar mycket i luften och måste vara jobbig att möta, dessutom gjorde han ju mål.
Jag tyckte att Sivert gjorde en bra match inte minst med tanke på att det var första framträdandet i gulsvart. Fortsätter han på samma sätt så är han den defensiva mittfältaren som vi har saknat.
Avslutningsvis en viktig seger som är värd en skål.

Peter Olsson, Borås - måndag 19 augusti 2019 kl 21.52
Vi hade en period i första halvlek, strax efter 2-0 tror jag... Jag trodde ett tag att jag tittade på Elfsborg anno 2006 eller 2008. Östersund var helt vilsna och vi spelade kortpassningspel, bytte kant.. Det var så vackert...

Jesper Karlsson, jag har alltid önskat in han i startelvan. Tror han kan bli en ny Bajrami eller Zeneli.. Bara han får rätt matchvana och rätt backup. Tror den nya norrmannen kan vara den som löser att våra offensiva spelare får vara just offensiva.

Utöver det, underbart att se Levi på planen igen. Jag hoppas verkligen Elfsborg ser till att behålla honom.

Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 19 augusti 2019 kl 22.54
Hög inledande press. Ta ledningen, fall ner lite. Locka upp öfk i banan. Dra på maxtempo igen, utöka. Repetera.

I dag stämde det till 100,och den som ännu inte begriper taktiken kommer nog aldrig begripa den, hur noga man än förklarar.

Äntligen har vi lagdelarna och spelarna som begriper vad som ska göras.

Holmen och Olsson fick nu ägna sig åt precis det de ska ägna sig åt och var lysande! Jeppe fick bollarna levererade, eftersom Olsson slapp ta fullt ansvar för defensiven. Allt tack vare Sivert Nilsen.

Jag har hela tiden hävdat att vi saknade den spelartypen. Men nu är han på plats!

Öfk var inte bra. Men vi GJORDE så de inte kunde bli bra. Nu kommer i vändningarna direkt "Ja men öfk är ju ett bottenlag!". Ja, de är precis vad de är. Och det är de lagen vi ska slå, rejält, på hemmaplan.

Jag ser redan fram mot ett mycket intressant 2020!

Och ja, det känns sååååååå skönt att ha rätt och veta att man sagt detta hela tiden....


Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 20 augusti 2019 kl 0.09
Tack redaktören för väldigt snabb rättning av omgång 20. När jag kom hem för ca 1 timme sedan blev det ett glas starkt. Det kommer att bli söta drömmar i natt. Ett nytt ord för IFE ("Sivert-effekten). Sivert styrde o ställde och kändes som en ny kejsare men kanske inte så småful som kejsaren spelade.

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 20 augusti 2019 kl 8.49
I den tjugonde omgången uppmärksammas att för 6:e gången blev resultatet över 300 poäng. Richard Adelmo fick 305 poäng vilket placerar Adelmo på plats 4 genom alla tider. Grattis ! Hur gör du undras ? Rekordet hålls av Kenneth Baglee från 2013 med 335 poäng. Jag lyfter min hatt !

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 20 augusti 2019 kl 9.52
Härligt att se Sivert gå in och korrigera positioner på Alm, Strand, Olsson och Kaib konstant hela tiden. Dessutom faller han ner naturligt när Portillo gick framåt. Vid ett tillfälle var Portillo i offensivt straffområde pga rockaden. Det om något är överaskningsmoment.

Att presspelet satt igår beror nog främst på att Östersund var det sämsta laget som spelat på Borås Arena de senaste 2-3 åren. Sedan gjorde vårt självförtroende att spelarna hittade bra rörelser framåt. Sedan vill jag vara naiv och tro att Sivert höll ihop mitten. Han pekade konstant och Amin, Colkett och Hopcutt fick aldrig ytor att göra något med bollen centralt.

Vårt presspel har i år vunnit mer framgångar på hemmaplan, men det är också framförallt mot sämre lag vi kan upprätthålla det. Igår blev det väldigt enkelt då Östersund var oerhört naiva vid uppspel. Naivitet vid uppspel tror jag förövrigt också att Sundsvall och AFC kan stå för.

Nu gäller det att vi vågar och vill använda det på bortaplan och mot bättre lag. Det här spelet gynnar spelare som är löpstarka, vilket jag tycker vi har fått in en bra stomme av. Sundsvall och AFC är två fina bortamatcher att fortsätta ta poäng och få utdelning på. Håller vi i detta under hösten? Det vore skönt med en mer harmonisk försäsong till 2020.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 20 augusti 2019 kl 9.56
Richard Adelmo var ytterst nära att få hela 330 poäng, dessutom. Det hade han fått om inte Hümmet hade gjort 4-1 i minut 90+3.

Segermarginal 115 poäng - har det hänt förr, tabellbitare Bertil?


Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 20 augusti 2019 kl 10.25
Utan att kolla känns det som att segermarginalen är nytt rekord, men jag kollar o återkommer.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 20 augusti 2019 kl 12.39
Jag twittrade lite om värvningar nu när Sivert kändes så bra igår. Jag orkar inte föra in det här, men det är säkert någon som vill läsa.

Så här har ni länk.


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 20 augusti 2019 kl 12.50
Ett tag, medan Göteborg låg under i sin match, började jag drömma om att vi skulle kunna sätta upp ett ädelt mål för säsongen: att komma i kapp IFK. Så länge de låg under igår skilde "bara" sju poäng till dem och vi har ju kvar att möta dem hemma. Men nu stod sig ju inte resultatet i Helsingborg tyvärr.

Nu blir vi kvar i mittskiktet, där vi legat större delen av säsongen. Långt från toppen, inte i farozonen för att åka ur. En ganska trist position för oss supportrar på sätt och vis, men jag väljer att se det mer positivt: det är ju en klar förbättring mot fjolåret. Och framför allt ser spelet bättre ut, och fler bitar har kommit på plats i framtidsbygget.


Mattias Palm, Fristad - tisdag 20 augusti 2019 kl 13.16
Kul!!! Med seger för di gule. Jesper Karlsson var magisk att se, men visst borde Aly Keita kunnat göra något mer åt det första målet. Ska bli spännande att se hur Thelin väljer att spela mot de svårare motståndarna som väntar om fyra omgångar, när Elfsborg vunnit (för det ska de väl göra) fyra raka. Det är DÅ det gäller, hur står sig våra gulsvarta idoler mot betydligt vassare motstånd. Jag är inte så övertygad jag om att det kommer gå som på räls mot Häcken, Malmö och Aik.

Det mest positiva av allt är väl trots allt att det nu definitivt inte kommer bli någon bottenfajt samt att Jesper Karlsson kanske kan bli Boråsarnas nya kelgris (tillsammans med Ndione), och locka tillbaks en del folk till arenan igen.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 20 augusti 2019 kl 13.25
Johan,
Tänk då att vi möts i Borås. Vinner vi den är det åtta poäng som skiljer!

Innan vår match den 27 oktober spelar Blåvitt många matcher mot storlag som är i guldstrid.

Realistiskt? Nja...Kan man hoppas? Självklart!


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 20 augusti 2019 kl 14.22
Blåser ni inte faran över lite väl snabbt nu? Vi har fortfarande bara 24 poäng.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 20 augusti 2019 kl 14.43
Lars A: Du menar att vi fortfarande har chans på medalj? Tja, om vi vinner resten av matcherna hamnar vi på 54 poäng, vilket kan räcka till en topp fyra-plats. Men det är ju inte så sannolikt trots allt. Och det kräver också att minst ett lag där uppe kollapsar.

Det går säkert också att räkna ut ett sätt som gör att sex lag går förbi oss i tabellen och vi ramlar ur. Allt kan naturligtvis hända. Men realistiskt sett är vi fast i mitten.


Kent Carlsson, Sandhult - tisdag 20 augusti 2019 kl 16.42
Jag håller med Lars! Det farligaste som finns är att för tidigt blåsa faran över och därmed förlora koncentration och fokus. Det är många som gått i den fällan.
" Det är inte över förrän den feta damen sjunger."

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 20 augusti 2019 kl 16.56
Omgång 20:s segermarginal på 115 är ett nytt fantastiskt rekord. Det gamla rekordet var en differens på 68 vilket skedde 1998 omgång 25. Då vet alla läsare detta.

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 20 augusti 2019 kl 17.00
Då har 37 st tippat omgång 21. Det är 95 timmar kvar att tippa. 1 tippare varje timme gör ett nytt fantastiskt deltagarrekord. Ni som är tveksamma att vara med i denna skicklighetstävling säger jag bara tippa. Har ni ingen kod eller inte minns kontakta redaktören.

Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 20 augusti 2019 kl 17.36
Jo, det krävs nog bara ett missat inkast, sen är avgå-kören tillbaka. Ni har rätt!

Mattias Palm, Fristad - tisdag 20 augusti 2019 kl 17.43
Okej, det kanske inte blir tre raka segrar till efter denna, men det är ändå alltför många svaga lag i årets allsvenska för att jag på riktigt ska bli orolig för kval/degradering.

Att sikta uppåt känns inte heller direkt realistiskt. Tio poäng upp till närmsta lag, nä det blir alldeles för svårt.Men Thelin har iaf köpt sig lite mer tid och arbetsro som storsegern igår.


Erik Nilsson, Linköping - tisdag 20 augusti 2019 kl 18.59
Härlig match!

Många har skrivit insiktsfullt om matchen, och jag håller med om mycket.

Ang. vår förmåga att dra ut på motståndarnas lag och sedan växla tempo så tänker jag att en grundförutsättning för detta är att vi klarar av att hantera motståndarnas press. Tills helt nyligen var Simon Olsson den enda i vårt lag som var riktigt bra på detta. Nu är de plötsligt tre som kan hjälpa till: Olsson, Nielsen och Portillo. Det gör det mycket enklare. Både Portillo och Nielsen tycks mig vara väldigt begåvade värvningar.

Det är ju en floskel, men ack så viktigt det första målet är, men hur ska vi göra när vi inte får det?

När Jesper Karlsson kom till klubben var det ett direkt byte mot Hedlund. Jag tyckte vi fick in en nästan lika snabb spelare men som också hade teknik och bra avslut. Kort och gott, en uppgradering. Det var något sånt här jag föreställde mig då, det tog sin lilla tid.

Per Frick var strålande, särskilt i början av matchen när vi gick för första målet (!). Känner han flåset av Ndione tro?

Inget ont om Holst, men för stunden är Kaib och Strand mina startytterbackar.

I tabellen kan allt hända, men jag avfärdar redan nu AFC och Sundsvall. De är för många poäng efter + att de inte visat tillräckligt med kvalitét. Av övriga lag kan säkert flera gå om oss men för att vi ska hamna på kvalplats så måste ju _alla_ göra det - det tror jag bara inte.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 20 augusti 2019 kl 19.14
Nej, inte heller jag tror att vi hamnar på kvalplats eller värre. Vad jag menar är bara att man aldrig ska ta ut något i förskott. De nödvändiga poängen ska plockas också.

Det vore underbart om vi hade minst 30 poäng efter AFC-matchen - då kan vi spela avslappnat i de svåra matcherna mot MFF (h), Häcken (b) och AIK (h).


Kenneth Nygren, Sjuntorp - tisdag 20 augusti 2019 kl 19.27
Gött att det är match tätt inpå nu när det går bra igen och inte långt hemifrån heller. Väl mött i Grästorp! Gick ju bra sist, 7-0 efter fyra av DG!

Gert Björnalm, Borås - tisdag 20 augusti 2019 kl 22.44
Jonas C: Ursäkta, men jag kan bara inte låta bli... Det är väldigt mycket roligare när du är nyanserad och resonerande än när du, återigen, nått en ny bottennivå: måndag 19 augusti 2019 kl 19.25. Siktar du på att sänka debatt-nivån eller vad handlar det om? Och det kanske bara räcker med ett misslyckat inkast för att avgå-kören ska komma igång, men för dig räcker det med 7 poäng på 8 matcher, varav 6 poäng mot motstånd i sämre form än oss, för att du ska konstatera att du haft rätt hela tiden.

Så där Jonas, nu är det fritt fram att sparka tillbaka, det får jag tåla när jag hängt ut dig så.

Men absolut, matchen var ett mycket stort fall framåt. Riktigt kul att se, och för första gången på länge känns det som att hoppet är på väg tillbaka. Och till och med jag, som saknar Jonas bländande öga för taktiska finesser, kunde se och förstå åtminstone en del av Thelins taktik. Nu hoppas jag bara att detta är början på en ny trend..

För övrigt glädjer jag mig lite extra åt tre spelares insats:
- Jesper så klart, som kämpat länge för detta
- Kaib, som inte bara gjorde en bra match offensivt, utan var även stabil defensivt. Borde verkligen få (många) fler chanser. Älskar hans sköna knorrande inlägg, särskilt när han slår dom tidigt istället för att löpa ända fram till kortlinjen (ex vid hans assist igår).
- Simon Olsson. Jag var lite orolig att han skulle ha jobbigt att funka ihop med Sivert, men samspelet funkade klart över förväntan och Simon gjorde en bra match (med något bolltapp, men även mycket på plussidan).


Fredrik Sigurd, Borås - onsdag 21 augusti 2019 kl 9.33
Var ju inte så länge sedan Jonas själv ingick i "avgåkören" :) Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 22 juli 2019 kl 19.51 Orkar inte mer. Avgå, Thelin. Detta kommer aldrig funka.

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 21 augusti 2019 kl 10.38
Fast där försvarar jag Jonas... han är som många av oss känslostyrd, och det inlägget var ett känsloinlägg "... jag orkar inte mer.."... och en gång är ingen gång... Ibland är det befriande med ett mått av kaxighet... förutsatt att grundattityden är ödmjuk. Hellre det än en kaxig grundattityd med korta ögonblick av ödmjukhet...

Kent Carlsson, Sandhult - onsdag 21 augusti 2019 kl 15.56
Ja, det är verkligen högt och lågt på VG. Men det är väl naturligt att det är så på denna typ av forum. Man väljer ju själv om man anser att det är mödan värt att läsa ett inlägg.
Sedan är väl det självklart (som i alla sammanhang) att var och en får ta ansvar för det hen skriver.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 21 augusti 2019 kl 18.32
Match imorgon igen. Jag kan ge mig tusan på att Thelins taktik (sammanfattad av någon här på VG som att ”ta ledningen”) kommer att fungera igen!

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 21 augusti 2019 kl 19.01
Cibicki utlånad igen.

Daniel Oskarsson, Borås - onsdag 21 augusti 2019 kl 23.15
Positivt med fint anfallsspel och tendenser
Hoppas självklart på fler poäng. Men glömmer folk?
I april hade vi liknande spel. Vann två matcher på raken. Sen tog vi 6 av 18 poäng fram till uppehållet. 3 mål framåt.
Östersund har vunnit en bortamatch
Kalmar hade halva laget borta..
Vi möter Häcken borta. Vi har 3-15 i målskillnad mot dom senaste fyra på Hissingen
Vi har tagit 5 av 30 poäng borta
Faran är över för den här gången. Elfsborg kommer troligen inte höja upp snittet på 1.2p per match något nämnvärt

Nu blev sanningen riktigt negativ.

Realstiska poäng kvar?
21. Round Sundsvall Elfsborg 1p
22. Round Elfsborg Sirius 3p
23. Round AFC Eskilstuna Elfsborg 3p
24. Round Elfsborg Malmo FF 0p
25. Round Hacken Elfsborg 0p
26. Round Elfsborg AIK 0p
27. Round Elfsborg Falkenbergs 3p
28. Round Orebro Elfsborg 0p
29. Round Elfsborg Goteborg 1p
30. Round Helsingborg Elfsborg 0p
Snitt 1.1

Jag håller på Elfsborg och hoppas på vinst i alla matcher men något är allvarligt fel i IF Elfsborg.

Peace.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 22 augusti 2019 kl 8.36
Daniel,
Med din uträkning landar vi på 35 poäng, vilket bör garantera en 10:e-plats.
Jag själv tror på 40-43 poäng, vilket historiskt sett alltid har räckt till en 8:e-plats.

Du tror på 4p i bortamatcherna mot Sundsvall, AFC, Häcken, Örebro och Helsingborg. Där tror jag vi tar minst 7-8 poäng.
Du tror på 7p i hemmamatcherna mot Sirius, MFF, AIK, FFF och IFK. Där tror jag på minst 10-11 poäng.

Antagligen hamnar resultat mittemellan, så vi når 38p. Det borde nog som sämst räcka till 9:e-platsen.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 22 augusti 2019 kl 9.23
Mycket snack om poängsnitt det sista. Här är en tabell med poängsnitt på hemmaplan:

1. MFF 2,6
2. Bajen 2,6
3. Häcken 2
4. DIF 2,1
5. Peking 2,1
6. AIK 2
7. IFE 1,9
8. Blåvitt 1,9
9. ÖFK 1,4
10. FFF 1,3
11. HeIF 1,2
12. AFC 1
13. GIFS 1
14. KFF 0,9
15. ÖSK 0,8
16. IKS 0,7

AIK och Djurgården har en match mer hemma än oss andra.

Att vårt hemmaspel sett så bra ut i år och bortaspel så dåligt tror jag beror mycket på vilka lag vi har mött. T.ex kommer hemmasnittet balansera neråt av att vi möter MFF och AIK hemma i höst. På samma sätt kan bortasnittet höjas genom att vi möter sämre lag borta.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 22 augusti 2019 kl 10.20
Idag spelar Vårgårda mot Falkenberg. Någon som flyger in till matchen?

Daniel Oskarsson, Borås - torsdag 22 augusti 2019 kl 10.40
>> Glenn

"Du tror på 7p i hemmamatcherna mot Sirius, MFF, AIK, FFF och IFK. Där tror jag på minst 10-11 poäng."

"Att vårt hemmaspel sett så bra ut i år och bortaspel så dåligt tror jag beror mycket på vilka lag vi har mött. T.ex kommer hemmasnittet balansera neråt av att vi möter MFF och AIK hemma i höst. På samma sätt kan bortasnittet höjas genom att vi möter sämre lag borta."

Din första tes gär att vi höjer snittet hemma. Din andra gör att vi sänker snittat hemma.

Jag tror inte vi kommer trippla vårat poängsnitt på bortaplan de sista matcherna som du tror. Jag tror helt enkelt att vi är för dåliga borta pga underlaget och motivationen slår "klass" när det börjar närma sig. Fast å andra sidan har vi 4 av 5 konstgräsmatcher kvar på bortaplan..

Bosse Wikensten, Göteborg - torsdag 22 augusti 2019 kl 11.02
Nä, dra på trissor.. spelar Odhström mot Falkis... det är väl därför det varit tyst på honom sedan i måndags kväll... han har laddat.. och tar med sig lite eld i baken från sydön... mellanlandade i en radiointervju med radio sju på vägen... heja Vårgårda!

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 22 augusti 2019 kl 11.26
Inte har det varit tyst om Odhström. Vi har ju kunnat höra honom i radion, där han har rapporterat om skogsbränderna på Gran Canaria.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 22 augusti 2019 kl 12.19
Har en kompis på besök och vi har åkt runt lite och då blir det mindre tid framför datorn. Dessutom har det blivit en massa telefonintervjuer om branden. Ikväll hoppas jag på dubbelseger. Vårgårda spöar Falkenberg och Elfsborg tvålar till Gauthiod.


Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 22 augusti 2019 kl 14.41
Om drygt 2 timmar avresa till Grästorp med 3 passagerare. Enligt BT så är det inte det starkaste laget vi kommer med, men det måste ju bli vinst iallafall. Just nu så småregnar det i Trollhättan ca 2 mil från Grästorp. Det blir nog paraply skulle jag tro.

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 22 augusti 2019 kl 16.19
48 timmar kvar att tippa omgång 21. 44 har tippat och målet är 60. Kom igen gott folk o tippa.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 22 augusti 2019 kl 19.43
Det har varit driftsstörningar på FS data - igen.

... och 1-1 i Grästorp just nu. Herregud.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 22 augusti 2019 kl 19.45
1-1 med fyra kvar av ordinarie. Men ingen fara, eftersom vi ”tog ledningen” så sitter ju taktiken perfekt.

Daniel Oskarsson, Borås - torsdag 22 augusti 2019 kl 19.59
Underskattning? Skickar reservera? Nej just det. Det är ju etablerade allsvenska spelare de flesta. Inte halva laget bestående av U-spelare. Hoppas systemet satt sig till straffläggningen.

Hasse Ekdahl, Borås - torsdag 22 augusti 2019 kl 20.34
I en förlängning 3-1 ! Ordinarie matchtid Ishisaki, Jesper Karlsson o Ishisaki...

Christer von Zweigbergk, Viskafors - torsdag 22 augusti 2019 kl 20.43
Inställningen var säkert på topp hos Elfsborg men Gauthiod är ju ett ruskigt bra lag som är svårslagna hemma. Starkt att vinna trots motvind i andra halvlek...

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 22 augusti 2019 kl 21.35
Då var vi hemma från Grästorp efter en blöt match. Gauthiod gjorde en riktigt bra match medan IFE var ganska "kassa". Dåligt tempo, stillastående spelare och usla passningar. Vi måste ha fart annars är vi väldigt lättlästa. Betänk att Gauthiod hade ett avslut i underkanten av ribban och ett stolpskott. Vi levde farligt helt klart. Spelar vi såhär mot Sundsvall blir det inga poäng.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 22 augusti 2019 kl 21.50
Cup är cup. Vi gick vidare och bara det räknas. Helsingborg och Norrby åkte exempelvis ur och flera andra topplag gick vidare med hjärtat i halsgropen.

Ser man på laget som startade var det inte många från senaste startelvan, bara två, Kaib och Holmén.

Tim Rönning, Frederik Holst, Jon Jönsson, Gustav Henriksson, Rami Kaib(Ut), Stefan Ishizaki, Samuel Holmén(Ut), Alex Dyer, Arian Kabashi(Ut), Deniz Hümmet, Simon Lundevall(Ut)

Ersättare: Kevin Stuhr-Ellegaard, Alejandro Portillo, Simon Strand(In), Rasmus Alm(In), Anton Thorsson, Jonathan Levi(In), Jesper Karlsson(In)

Från matchen mot Östersund:

Startuppställning (4-5-1): Kevin Stuhr-Ellegaard–Simon Strand, Stian Gregersen, Alejandro Portillo, Rami Kaib–Jesper Karlsson, Simon Olsson, Sivert Heltne Nilsen, Samuel Holmén (86), Rasmus Alm (76)–Per Frick (89)

Ersättare: Tim Rönning, Gustav Henriksson, Stefan Ishizaki (86), Deniz Hümmet (89), Alex Dyer, Simon Lundevall, Jonathan Levi (76)


Markus Jansson, Lerum - fredag 23 augusti 2019 kl 10.22
Ingen Sivert -> inget välfungerande spel. Det är ju tydligt utifrån två senaste matcherna!

Bosse Johansson, Göteborg - fredag 23 augusti 2019 kl 11.34
Matchen som sådan var rena öknen med uselt tempo och flera goda chanser för Gauthiod. Med lite oflyt hade vi kunnat åka ur Svenska Cupen redan här. Allt detta i under stundom hällande ösregn. Men ändå, jag gillar den här sortens nedslag i det riktiga Folkrörelsesverige med bullbakande tanter och en speakerröst som uttalar Alex Dyer precis som det låter på svenska och på bred skaraborgsdialekt dessutom. Och kaffet var mycket bättre än på Borås Arena.

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 23 augusti 2019 kl 12.25
Då har 49 tippat och 27 timmar kvar att tippa. Kom igen 60 är målet.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 24 augusti 2019 kl 9.03
Efter rapporterna från våra förnämliga utsända på plats, Bertil och Bosse, förstår vi att det inte var någon uppbygglig tillställning dom bevittnade, trots att vi sände idel spelare ut A-truppen. Trävirket var tydligen Rönnings bästa vänner.

Men nu vänder vi blad ... eh ... scrollar vidare, och tittar fram mot matchen på måndag. Giffarna har ju inte varit något vidare men går aldrig att räkna bort. Dessutom är detta deras sista chans att ha en chans att hänga kvar (förlåt den störande upprepningen). Dom har just lånat in Johan Blomberg, mittfältare med meriter från AIK och Colorado i MLS, som blev utbytt efter 60 mot Bajen. Jag har då och då vägarna förbi Sundsvall, men tyvärr inte på måndag.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 24 augusti 2019 kl 12.21
Tack Bosse Johansson för din matchrapport. Satt i Las Palmas och hörde matchspeakern uttala Alex Dyers namn så som bara en Västgöte kan.

Sundsvall måste väl vara ett av de lag i nuvarande Allsvenskan som Elfsborg genom åren haft lättast för. 31 spelade, 16-8-7 och målskillnad 54-31 och totalt 56 poäng, ett snitt på 1,8 poäng per match. Grundtips tvåa, gardera med kryss. .

Till sist kan noteras att 53 tippat omgång 21. Tre av familjen Lindh i Trollhättan ännu otippade och den mystiske mannen i Fristad är fortsatt osynlig.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 24 augusti 2019 kl 12.42
För att förtydliga, jag satt alltså och kunde föreställa mig hur det lät när Dyers namn uttalades. Jag "hörde" alltså rösten tack vare Bosses målande berättelse.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 24 augusti 2019 kl 13.46
Nu är vi 54 som tippat omgång 21. 2 Lindhar till borde tippa tycker jag och Johan Joker från Fristad gillar att vara sist i vår maratontabell. Träffade honom senast på Gyllene Tider konserten i Göteborg som i och för sig var "kanon". Hoppas de lever om 5 år och är fräscha. Då blir det nog ett slutligt slut. Kan Rolling Stones spela vidare kan alla andra också göra detta. Skulle träffat Johan förra helgen hos dottern i Velanda (firade 1-årig bröllopsdag) men han tyckte det var för långt att åka (knappt 85 km). Efter matchen mot Gauthiod så vågar jag inte tippa Elfsborgs-seger mot Sundsvall utan tippar FEGT 1-1. Kan vi få 6 till som tippar tro ?

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 24 augusti 2019 kl 15.45
Då var vi 56 st och en knapp halvtimme kvar att tippa. Idag blev jag klar med listan över 50-poängare (dvs rätt matchresultat) på tipset från 1997 till omgång 20 2019. Just nu leder Dellton med 494 följd av J-E Andersson 492 och L Alexandersson 477. Återkommer i detta ämne efter serieavslutningen.

Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 26 augusti 2019 kl 9.18
Hoppas på seger idag. 3 p och spel likt det vi hade mot öfk, så kommer allt kännas riktigt bra!!!

Bo Andersson, Hässelby - måndag 26 augusti 2019 kl 12.47
Ja, tre poäng och jag anser att kontraktet är klart. Kan vi dessutom få några ströpoäng så har vi 30 poäng, dvs hängslen och livrem. Omgången har ju hittills varit gynnsam där alla lag under oss (förutom ÖSK då, något lag måste ju ta poäng i den matchen) förlorat, så tre friska ikväll känns som ett litet ryck.

Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 26 augusti 2019 kl 13.15
Jag är inte det minsta oroad för kontraktet. Jag vill se samma fina spel som mot öfk, så är jag nöjd!

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 26 augusti 2019 kl 15.19
Det känns rätt rimligt att tror att GIF Sundsvall är lika naiva som Östersund i uppspelen idag. Ifjol hyllade alla deras passningsspel och i år har dom ofta vunnit bollinnehavet i sina matcher.

En intressant detalj där är att den spanske mittbacken Carlos Gracia idag är avstängd. Nu ska jag villigt erkänna att jag inte sett allt för mycket GIF Sundsvall i år, men min känsla säger mig att han ofta är den som startat uppspel.

Jag ser två scenarion här. Antingen fortsätter Sundsvall trilla boll på egen planhalva med stor risk. Eller så ställer man om och blir mer direkta när spelare saknas och man behöver poäng.

Sett till vårt presspel emot Östersund och vår förmåga att göra bra matcher mot Cedergrens Sundsvall så hoppas jag att Sundsvall fortsatt är naiva och trillar boll. Då kan vi låsa fast och komma till lägen som mot Östersund. Ett mer direkt Sundsvall kan blotta våra svagheter i backlinjen. Det vore på sätt och vis skönt om vi slipper vara laget som trillar runt på egen planhalva.

Idag kommer misstagen avgöra matchen. Känslan säger mig att vi kommer vara mer stabila där.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 26 augusti 2019 kl 18.02
Tar Elfsborg försvarsspelet på allvar kommer vi att besegra Sundsvall. Framåt kommer vi att göra två-tre mål.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 26 augusti 2019 kl 18.59
Hakim domare! Inte bra. Har han någon gång dömt bra när vi spelat?

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 26 augusti 2019 kl 19.42
Vad är det för stolpskott till domare? Sundsvallsspelaren sparkar bort bollen tydligt vid inkast och domarkadavret väljer att varna Nielsen för protest. Domarkåren har helt klart något mot oss i år!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 26 augusti 2019 kl 19.50
Kenneth>> Med Hakim som domare kan vad som helst hända. Så otroligt inte med i matchen.

Lars Johansson, Mölnlycke - måndag 26 augusti 2019 kl 20.17
Men vad är detta för spel. Inga skott på mål och felpass en masse.

Lars Johansson, Mölnlycke - måndag 26 augusti 2019 kl 20.54
Hur kan Gregersen tillåtas ta straffen när han just blivit fälld? Har man ingen utsedd? Varför styr inte Thelin upp detta, svagt. Izhisaki borde vara bäst av de som fanns på planen.

Herman Thorell, Dalsjöfors - måndag 26 augusti 2019 kl 20.57
Glänsa på hemmaplan och gneta borta. 6 poäng mot lagen efter oss är ju sjukt viktigt. Fan vad gött!

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 26 augusti 2019 kl 20.59
Trots allt vann vi med 2-1. Gregersen missade en straff (IFE:S första i år tror jag). Skottet gick säkert 5 meter över målet. Rättvist dock men mot Östersund var vi bättre.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 26 augusti 2019 kl 21.00
Lars>>>> Bra gjort av Elfsborg då att göra två mål utan skott på mål. Tio avslut enligt CMoore.

Inte var det en stor match, men vi vinner och det är det som räknas, en del fina grejer av olika spelare så jag är nöjd.

Domarinsatsen är ju som den är, några totalt obegripliga gula kort.


Bo Andersson, Hässelby - måndag 26 augusti 2019 kl 21.00
En mycket bra omgång för IFE. Av dom nio sista lagen i Allsvenskan vann bara två, ÖSK och IFE. Där kom rycket!

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 26 augusti 2019 kl 21.00
Oerhört snabb rättning av tipset. Föredömligt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 26 augusti 2019 kl 21.01
När det gäller straff så ska straffläggare utses innan match.

Henrik Eliasson, Örebro - måndag 26 augusti 2019 kl 21.02
Skönt med seger. All heder till den lilla klacken som hördes bra.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 26 augusti 2019 kl 21.07
En riktigt fin Elfsborgsvecka. Sex allsvenska poäng och däremellan ordnade B-laget avancemang i cupen. Maximal utdelning!

Jesper Karlsson har kommit upp på en ny nivå och både Alm och Nilsen är riktigt fina värvningar. Båda har gått rakt in i laget och tillfört väldigt mycket.


Magnus Andersson, Borås - måndag 26 augusti 2019 kl 21.08
Det var ingen bra straff. Men den slog i ribban så den gick inte fem meter över.

Erik Nilsson, Linköping - måndag 26 augusti 2019 kl 21.20
Ingen höjdarmatch. Men vi har lite mer kvalitét än Sundsvall och vinner. Det är precis de här lite halvbra 3-poängarna som man måste få med sig.

Svårt att tro att vi tar oss ikapp Norrköping, men inte någon större risk att bli indragna i botten. Ska ändå bli kul att se om vi kan fortsätta spela bättre under hösten. Plusstatistik i målskillnad kan vi väl ändå sikta på?


Jörgen Willborg, Borås - måndag 26 augusti 2019 kl 21.31
Underbart med seger! Sex gula till, vi rycker i fair play-ligans botten. Var det sex rimliga gula?

Gert Björnalm, Borås - måndag 26 augusti 2019 kl 21.39
Kändes som om det var Lundevall som skulle varit straffskytt, han var på väg för att ta den men Stian ville inte släppa den. Tur för Stian att det ändå blev 3 poäng.

+ 3 poäng
+ Jesper fortsatt het
- Alla gula kort! Det var inte ens en särskilt fysisk match. Pinsamt!!


Peter Olsson, Borås - måndag 26 augusti 2019 kl 21.45
Att Elfsborg leder varningsligan är bara pinsamt tycker jag. MEN... Jag har också en förståelse för frustrationen hos spelarna.. Jag har tappat räkningen på gula kort som inte sker pga. förseelser mot motspelare, utan pga. att man klagar på domaren eller kastar iväg en boll. Vi fick ytterligare en sådan denna match. Hur riktig den var kan man väl ifrågasätta, men den är fortfarande onödig. Den tråkiga tabellsituationen har skapat frustration för såväl spelare som supportrar. Det blir bättre nästa år, Elfsborg är *inte* allsvenskans fulaste lag, oavsett vad stolpen till djurgårdens tränare säger.

Peter Olsson, Borås - måndag 26 augusti 2019 kl 21.59
Undra hur intresserade av fotboll BTs journalister är.

Betyg från matchen

Med risk för att det ändras, så fnissade jag åt:
3 Rasmus Alm: Hade friläge en kvart in i matchen men Herr Nilsson i hemmamålet räddade den gången. Spelade fint fram till 0-1-målet. Gick av med vad som såg ut att vara kramp. Ut 67.

* Mitov Nilsson stod inte i Sundsvall, så det blir svårt för han att rädda.

3 Per Frick: Nickade säkert in bollen i mål när matchen gick på lågvarv och gav Elfsborg ledningen.

* Va? Nickade? Inte så länge huvudet inte sitter på foten iaf.

Roland Dellton, Lerum - måndag 26 augusti 2019 kl 22.16
Naturligtvis skönt med tre poäng. Synd att Thelin tvingas ha med "ärvda spelare" som gör mål Tråkigt med alla gula kort. Inte är det "mitt Elfsborg". Märkligt vid straffen. Är det numera så i Elfsborg att den som snabbast tar hand om bollen får lägga straffen??? Vad gör ledarna???

Karl Orrling, Helsingborg - måndag 26 augusti 2019 kl 22.25
Härligt att killarna förmår ta tre planenliga poäng uppe i Sundsvall. Det är svårt att vinna på beställning men nu ser det riktigt fint ut. Nog skall väl formen kunna hålla i sig över de kommande två matcherna och sedan när kontraktet är säkrat kan vad som helst hända då vi går in i en period med tuffare motstånd. Det borde rimligtvis också kunna dra lite publik mot både Malmö och AIK hemma.

Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 26 augusti 2019 kl 22.50
Roland: ledarna försöker verkligen att se till att vi ska börja förlora igen. De har nämligen tyckt det varit alldeles för lite krav på avgång på VG de sista dagarna.

Vi tar 6 p på en vecka, går vidare i cupen, värvar en kenyansk landslagsspelare och tar oss mot allt fastare mark. Ja, såpass att Peking, som har haif och malmö de nästa 2 matcherna, vid dubbelförlust kan ha endast 4 p ner till oss. (Om vi vinner våra matcher, förstås).

Men jag säger som Vårgårda "man ser det man vill se". Därtill lägger jag "med vänner som dessa, vem behöver fiender då?"


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 26 augusti 2019 kl 23.47
Skönt med seger och nu har vi väl rimligen lämnat bottenträsket? Lite självförtroende är precis vad laget behövde, kanske vi vågar snegla lite uppåt i tabellen ändå? Fast det är långt till plats 7...

Karl Orrling, Helsingborg - tisdag 27 augusti 2019 kl 8.27
Har helt missat det här med Kenyanen. Vad är det för värvning? Såg något snabbt flasha förbi på från Oskar Pålsson på Twitter men artikeln från BT var bakom betalvägg. Någon som kan ge mer info?

Conny Johansson, Brämhult - tisdag 27 augusti 2019 kl 9.18
Karl , läs på fotbollstransfer.com

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 27 augusti 2019 kl 9.38
Länk.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 27 augusti 2019 kl 11.51
Först tre poäng mot Sirius, och sen blir det vila. Skönt att byta den allsvenska lunken mot sprakande heta möten, så som Sverige - Färöarna med Granen som toppattraktion. Not.

Lars Johansson, Mölnlycke - tisdag 27 augusti 2019 kl 14.07
Jag måste ifrågasätta ledarskapet vid strafftagningen i matchen mot Sundsvall.
Har inte ledningen gjort upp en rangordning för vem som skall slå straffar?
Kan Stian bara ta bollen och slå straffen?
Mycket svagt av Thelin att inte styra upp detta och bara inta en låt-gå-attityd vid sidlinjen.
Ishizaki är ju en säker straffskytt.
Tänk om Sundsvall hade kvitterat och då hade plötsligt två poäng varit förlorade.

Detta tyder på attitydproblem och dåligt ledarskap.


Peter Olsson, Borås - tisdag 27 augusti 2019 kl 14.53
Det var synd att Stian missade. Men jag tycker det tyder på att man litar på varandra och att spelare vågar och vill ta ansvar. Lundevall var den utpekade straffskytten såg det ut som på TV iaf, Stian ville ta den och Lundevall backade. Anser att det är ljusår bättre än när t.ex. Zlatan vägrade lämna ifrån sig bollen till Kim Källström eller hur det nu var. I Elfsborg litar de uppenbarligen på varandra.. Men nästa gång lär väl inte Stian få lika lätt att "tjata" sig till en straff antar jag.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - tisdag 27 augusti 2019 kl 14.54
Snacka om att vara cementerade i mitten nu, 9 poäng ner till bottenstriden (Kalmar) och 10 poäng till närmaste lag uppåt (Norrköping). Blir troligen den 8:e-platsen vi har för tillfället. Vi borde vara bättre än Örebro och Östersund.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 27 augusti 2019 kl 15.11
Hoppas att 8:e-plats cementeras ordentligt så vi kan få se Rönning i målet i åtminstone en allsvensk match.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 27 augusti 2019 kl 15.26
Tre raka segrar borde väl lägga en bra grund för en åttonde plats. Sirius hemma borde bli 3 poäng liksom borta mot laget vars namn jag inte vill nämna.

Då återstår den tredje trean hemma mot MFF. Omöjligt? Absolut inte. Jag var på plats på Malmö Stadion och såg Elfsborg spela ut iff-iff och utan utvisningen av Olsson vete tusan om vi inte vunnit.

Nåväl, jag tar på plats på Elfsborgsläktaren den 22/9 och är övertygad om att spelarna i Elfsborg tycker som jag att vi tar och besegrar skånepågarna hemma på Borås Arena.


Fredrik Sigurd, Borås - tisdag 27 augusti 2019 kl 16.22
En åttondeplats ger ju dessutom en bättre lottning i cupen.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - tisdag 27 augusti 2019 kl 17.26
Va fan, Gråvitt hemma måste väl vara tre säkra pinnar!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 27 augusti 2019 kl 19.11
Kenneth>>> Givetvis är det säkra poäng mot IFK hemma.

Jag skrev om de kommande tre matcherna och att nio poäng där mer eller mindre borde garantera en åttonde plats.

Jag tror faktiskt att vi har en hyfsad chans att ta 18 av de 27 poäng som det återstår att spela om.


Daniel Oskarsson, Borås - tisdag 27 augusti 2019 kl 19.55
Johan Larsson återvänder till Bröndby
BT
Han lär väl inte nöjt sig med mindre än 5 miljoner om året för att återvända till Elfsborg.

Gumme Lindh, Trollhättan - tisdag 27 augusti 2019 kl 23.43
Idag är det 10 år sedan vi vann mot Lazio, hemma på Borås Arena med 1-0 (Denni Avdic).

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 28 augusti 2019 kl 7.50
Värt att notera gällande Johans kontrakt är att det gäller fram till jul.
Jag vet inte heller hur hans artistskatt i Danmark är nu. Men de tre år den brukar gälla var avverkade innan hans äventyr i Frankrike.

Bertil Lindh, Trollhättan - onsdag 28 augusti 2019 kl 12.14
Inför omgång 22 kan nämnas att IFE ALDRIG vunnit över Sirius på hemmaplan. I och för sig så vann vi borta mot Sirius i våras. Det var första gången vi vann mot Sirius i Uppsala. Sirius är ett riktigt bogey-team för IFE. Denna gång skall vi bara vinna och jag tror på vinst. Glöm inte tippa.

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 28 augusti 2019 kl 12.37
Vi har vunnit en cupmatch borta mot Sirius också: semifinalen 2014 (4-1), på första maj. Det var då Ola Andersson (Rit-Ola), med glimten i ögat, rekommenderade Elfsborg att övernatta centralt i Uppsala inför matchen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 28 augusti 2019 kl 12.42
IK Sirius 11 2 4 5 13-19 10 poäng.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 28 augusti 2019 kl 12.45
Hade det varit Cupen hade det gått bättre. IK Sirius 3 2 0 1 9 - 3. Tack till Born Yellow.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 28 augusti 2019 kl 13.19
Daniel Oskarsson>>>> Jag ser gärna Johan Larsson tillbaka, men om det är något Elfsborg inte ska göra är det att erbjuda spelare 5 miljoner i lön, med sociala avgifter och pensionskostnader så hamnar vi på 9-10 miljoner om året. En summa Elfsborg aldrig kan klara av.

Det spelar ingen roll vad spelaren heter eller hur duktig han är. Elfsborg har inte råda att betala löner på flera hundratusen i månaden. Det finns inte pengar till det.

Elfsborgs framtid bygger på att få fram bra egna talanger som sedan kan säljas vidare och värva smart från lägre divisioner. Om detta kan man tycka illa (jag tycker inte om det), men verkligheten i dagens genomkommersiella fotboll är så. Pengarna styr.

Igår gick till exempel den engelska klubben Bury FC med två FA-Cupvinster i KK. 134 år av historia borta, orsak? Spenderat pengar som inte fanns. Även 145-åriga Bolton Wanderers med fyra FA-cupsegrar hotas av KK.

Dessa är inte de första och heller inte de sista. Troligt är väl att lagen ombildas och startar om i botten av pyramiden som många andra klubbbar gjort som drabbbats av samma öde, men att komma tillbaka till toppen lär aldrig ske.


Bertil Lindh, Trollhättan - onsdag 28 augusti 2019 kl 13.54
Nu äro vi 42. Då fattas bara 18 till målet dvs 60.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 28 augusti 2019 kl 15.33
Finns alltid många goda skäl att gå till Borås Arena när Elfsborg spelar. På lördag tillkommer ett extra skäl. Återträff för gamla spelare och ledare.

Några av de som kommer till återträffen på lördag är enligt IFE:s hemsida: Anders Bogsjö, Bo Falk, Daniel Mobaeck, Andreas Klarström, Henry Larsson, Stefan Larsson, Thomas Wigestål (fd Gällstad Johansson), Göran Ahlström och Vedad Aganovic.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 28 augusti 2019 kl 15.40
PK klockan 16. Är det Kenyanen som presenteras?

Vad jag kunnat läsa mig till så verkar han bra, men andraligan i USA känns ju sådär, men utgår från att en som spelart i Kenyas landslag i Afrikanska mästerskapen är mer än bra.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 28 augusti 2019 kl 16.04
From Kenya, with love. #WelcomeOkumu.

Peter Vuorisalo, Borås - onsdag 28 augusti 2019 kl 16.08
Kan ju tilläggas att han spelade i högstaligan i Sydafrika innan han flyttade till USA.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 28 augusti 2019 kl 16.11
Intervju med Okumu på hemsidan.

Stefan Andreasson hoppas att han får arbetstillstånd snart och förhoppningen är att han blir spelklar efter landslagsuppehållet.

"Joseph anlände till Sverige och Borås i veckan och är mycket glad över att äntligen vara på plats. -Det känns mycket bra att ha kommit hit. Jag valde IF Elfsborg från flera andra klubbar som var intresserade. Jag tycker att det här är det den bästa miljön att utvecklas i och kan göra det med hjälp av, och omkring bra människor, säger Joseph.

-Till att börja med vill jag hjälpa laget att bli bättre och att säkerställa goda resultat. För min egen del vill jag utvecklas och fortsätta att växa som fotbollsspelare, säger han.

-Jag är en central försvarare. Bra med bollen, lugn och stark i luften, avslutar Joseph."


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 28 augusti 2019 kl 17.19
Viktor Claesson lämnar tomrum i landslagstruppen. Hoppas Niklas Hult får spela.

Bertil Lindh, Trollhättan - onsdag 28 augusti 2019 kl 20.17
47 men bättre kan vi. Tillsammans är vi starka o vi har något gemensamt. Dad har vi gemensamt ? Vi älskar vårt gul-svarta lag.

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 29 augusti 2019 kl 11.48
Nu har vi nått 50 st som tippat helgens omgång och det är drygt 30 timmar kvar att göra sitt tips. Själv tänker jag intensivt vidare men hittills har jag inte blivit klokare. Heja IFE.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 29 augusti 2019 kl 13.58
Elfsborg värvar en landslagsman, en ung och lovande mittback, men i stort sett ingen kommenterar detta kap på VG.

Enligt mig har IFE lyckats riktigt bra som hittat en klasspelare, givetvis kan det ju visa sig vara helt fel, men allt som man kan läsa och se på nätet om denne Okumu pekar på att det är ett kap. Även de andra nyförvärven i sommar har ju visat sig vara riktigt bra. Heja di Gule.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - torsdag 29 augusti 2019 kl 16.01
Verkar ju onekligen lovande med Okumu. Blir hårdare om mittbacksplstserna nu. Är det Gregersen-Okumu som är tänkt förstauppställning tro?

Conny Johansson, Brämhult - torsdag 29 augusti 2019 kl 16.23
Okumu var nog inte speciellt dyr i transfer och blir relativt billig i lön med turistskatt . Elfsborg ser helt klart honom som en investering. Men vem skall han peta/avlösa ? Jon slutar med största sannolikhet , kvar Portillo , Stian och Henriksson samt utlånade McVey. Min tanke är att man inte förlänger med Stian , då det säkert blir en dyr affär och med höga lönekrav .

Peter Olsson, Borås - torsdag 29 augusti 2019 kl 16.42
Jag är inne på samma spår som Conny. Stian lirar året ut med eleganterna, sedan är det tack och hej och den nya Kenyanen med Henriksson eller annat stjärnskott från egna leden vid sidan. Alternativt behåller man Portillo, som absolut inte gjort bort sig och dessutom heller antagligen inte är en speciellt dyr lösning.

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 29 augusti 2019 kl 17.28
54 st. Bra. Ni som är tveksamma tippa och var med i vår fina gemenskap.

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 29 augusti 2019 kl 18.48
Nu är vi 56 och 24 timmar kvar att tippa. 4 Lindhar från Trollhättan har ännu inte tippat. 56 + 4 = 60 och då har vi fixat detta delmål. Jag ser gärna att fler ansluter o tippar.

Jonas Claesson, Bottnaryd - torsdag 29 augusti 2019 kl 22.29
Nu är jag ännu mer glad och stolt över att vara gul. Vi har en sund styrelse, som begriper att Elfsborg är så mycket mer än enkla lösni gar och panikköp. Tänk om vissa supportrar hade fått som de velat. Då hade vi varit i samma sits sits som heif och öfk.

Att signa en landslagsman, helt under radarn är otroligt bra jobbat. Stefan ÄR untouchable i Elfsborg, och den som säger annat vet jag inte vad jag ska tycka om.


Daniel Oskarsson, Borås - fredag 30 augusti 2019 kl 16.23
Jonas... menar du Att PGA en spännande värvning som vi inte vet lyckas så är tre säsonger av dåligt spel helt glömt? Jag tycker styrelsen har misslyckat totalt särskilt sen Bosse slutade.de som ropat på avgångar och värvningar har Med facit i hand varit fel ute?

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 30 augusti 2019 kl 16.28
Då är vi 58 st o JAG har tippat. Jag tror på seger för IFE trots att vi aldrig vunnit på hemmaplan mot Sirius. Träffar 3 Lindhar om ca 1 timme och kommer att tvinga dem att tippa. De har väl ända en viss respekt för far o svärfar. Har man barn så skall de tippa. Tror att många av dagens tippare har barn/barnbarn. Invig dessa i denna roliga tävling.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 30 augusti 2019 kl 17.22
Vissa ser glaset halvfullt, andra halvtomt.

Att varje gång det går dåligt byta tränare leder aldrig någonstans. Se på Helsingborg, ett varnande exempel. "Supportrarna" krävde först en tränares avgång och sedan tvingade de bort Henke Larsson. Tror knappast att någon duktig tränare är beredd att ta på sig uppdraget.

Flera andra klubbar ligger pyrt till ekonomiskt. Elfsborg har även på detta område inlett ett tillnyktringsarbete för att slippa tvingas sälja allt går som exempelvis Sundsvall, Östersund och Örebro med flera gjort.

Vi som lever nu har fått vara med om en makalös resa med två guld, flera medaljer, cupvinst, spel i Europa. Det kommer att dröja att återskapa detta, men det måste få ta tid.

Jag tycker att Elfsborg har börjat det tålmodiga arbetet med att vända på skutan.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 30 augusti 2019 kl 18.59
När Bertil talar lyder familjen. Gammalt Trollhätteordspråk.

Herman Thorell, Dalsjöfors - fredag 30 augusti 2019 kl 19.21
Jag har tippat 0-0 i kvällens ångestmötet söderöver. Det ena laget har blivit belagt med värvningsförbud, i det andra hoppade tränaren av pga hotfulla kommentarer från ”fans”. I skenet av det är vi långt från bottenträsket, även om poänggapet fortfarande är lite väl litet. Tror på seger imorgon, trots den dystra statistiken.

Jonas Claesson, Bottnaryd - fredag 30 augusti 2019 kl 19.24
Jag menar att jag fattar vart vi är på väg och att vi gör det på rätt sätt.

Hellre "osexiga" Elfsborg, med sund ekonomi och bra ledarskap än en leksak i händer på idioter.


Conny Johansson, Brämhult - fredag 30 augusti 2019 kl 20.08
Okume var med på delar av dagens träning , han gjorde ett bra intryck . Snabb , följsam och spenstig , ser lovande ut .

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 31 augusti 2019 kl 9.16
Då är det dags för seriematch i Borås för IFE och det blir utan avbrott match 597 för mig. Tänk snart är det jubileum. Vi från Trollhättan är laddade till tusen. Vi blir 5 vuxna och ev 2 barnbarn. Vi får se hur det blir. Avresa 11.15. Allt vilt hoppas jag sover eller i vart fall inte är på vägen. Kryckorna inlämnade så nu klarar jag mig själv i vardagen. Slutligen: IFE är bäst av allt.

Kent Carlsson, Sandhult - lördag 31 augusti 2019 kl 12.28
Vi har bärgat sex blytunga poäng de senaste två matcherna. Hoppas poängskörden fortsätter idag.
Perfekta förutsättningar med en härlig sensommarlördag, först match och därefter segerskål och grill.
Vi syns på Arenan.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - lördag 31 augusti 2019 kl 14.26
1-0 men även om de vinner ser jag fortfarande inget system i IFE:s spelsätt. Många tillslag per spelare långa bollar ibland, missar adress regelbundet (Pedersen), och mycket dålig kvalitet på inläggen. Spela snabbare, finns alltid fri spelare nära, och utmana på kanterna. Gå till kortlinjen och slå snett bakåt och kom i andravågen. Sent in i närkamperna och press på egen planhalva. Jag undrar vilket tempo det är på träningarna jfr. match? Kan någon förklara varför Elfsborg i år är det klart mest varnade laget i allsvenskan? Kanske kan bli 8-10 plats i år, avståndet till topp 5-6 är längre än på mycket länge. Osar både straff och ett offsidemål från Sirius. Någon tränare behöver inte sparkas, gott det! Och visst är det kul att vi är med i allsvenskan nästa år ändå. Ska bli intressant hur vi klarar oss mot MFF, AIK o IFK på hemmakonstgräs, då syns det tydligast vad som fattas, eller så har jag fel. Andra halvlek mot DIF var helt OK ju.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 31 augusti 2019 kl 15.24
Sirius ska tacka sin målvakt som gjorde fyra-fem matchavgörande räddningar.

Vi måste sätta chanserna. Tycker ändå vi förtjänade segern, men återigen målen räknas.


Kent Carlsson, Sandhult - lördag 31 augusti 2019 kl 16.21
Jag håller med Lennart, vi borde vunnit. Vi hade en bra period de förta 37-38 minuterna. Sedan dalade intensiteten och Sirius kom in i matchen.
Vi borde satt Jesper i spel oftare, det är ju han som skapar läget till 1-0 och är i övrigt kreativ. Han har väldigt bra hörnor och någon av dem borde resulterat i mål, även om Sirius målvakt gjorde några jätteräddningar.
Nåväl jag är inte jättebesviken, poäng är alltid poäng.
Det blir grill och poängskål.

Jonas Claesson, Bottnaryd - lördag 31 augusti 2019 kl 19.23
Bättre och bättre för var match. Vi har 7 av 9 de tre senaste. Och vidare i cupen. Nästa år kan vi börja kolla uppåt i tabellen.

Erik Nilsson, Linköping - söndag 1 september 2019 kl 9.21
Inte mycket skrivet här. Kanske sammanfattar matchen på något vis.

Första halvlek var vi helt överlägsna Sirius och jag tycker det är uppenbart att vi helt enkelt är klassen bättre. I andra haltade spelet men vi lyckades ändå vaska fram en handfull riktigt farliga chanser. Vi hade två svaga perioder, 5 minuter i slutet av första och 5 minuter i början av andra. Det räckte för att Sirius skulle kvittera.

Tabellen speglar vårt lags kvalitét just nu, det finns en grupp lag som vi är distinkt bättre än, men det finns också en grupp lag som vi är distinkt sämre än - och vi blir fast förankrade i mittens rike.

Det grämer ändå att vi inte tar 3p när vi så tydligt äger matchen.


Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 1 september 2019 kl 9.51
Anser att vi var klart bättre än Sirius o men vi fick bara 1 pinne. Kändes som ett hån. BT ansåg att matchen var en LJUMMEN TILLSTÄLLNING. Fattar NADA ? Hemmasviten mot Sirius fortsätter dvs aldrig vinst hemma mot Sirius. 3 tippare av 61 trodde på oavgjort. Gillar en gestikulerande Sivert som dessutom höll på att bli matchhjälte. Tack Simon för ditt mål framåt. Tyvärr var du inte med vid Sirius kvitteringsmål. Är ändå nöjd med gårdagens match. Nu går vi i ide "a fort-night".

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 1 september 2019 kl 9.55
Trots mina varningsord var det ingen av 61 tippare som trodde på Sirius-seger vilket var helt rätt. Hoppsan.

Kent Carlsson, Sandhult - söndag 1 september 2019 kl 12.24
Apropå gårdagen! I vissa matcher har man medvind och i vissa motvind. Det brukar jämna ut sig under en säsong.
Ser man på spelat så borde vi vunnit igår, men som sagt vi hade motvind och då blev det "endast" en poäng.
Det viktigaste för mig är att vi spelar en helt OK fotboll. Vi har rättat till en del brister framförallt defensivt och det omtalade spelsystemet verkar vara mer och mer på G. Vi har fått in några vassa nyförvärv och så har Jesper (äntligen) visat vilken utomordentlig fotbollsspelare han är.
Med tanke på de resurser vi har och på de resurser storstadslagen har så tycker jag att det är en realistisk målsättning att vi tillhör mittens rike.
Skulle vi vissa år sticka upp så inte mig emot.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 1 september 2019 kl 12.53
Kent Carlsson slår huvudet på spiken. Jag tycker att Elfsborg spelade riktigt bra och underhållande fotboll långa stunder. Erik Nilsson pekar på de tio minuter som vi inte var med och det kostade oss ett mål i baken.

Som jag skrev igår så anser jag att det var en person som bokstavligt talat stod i vägen för en seger med 3-4 mål. Det var Sirius målvakt som gjorde fyra-fem sanslösa räddningar, ta bara de två räddningar han gjorde inom loppet av några minuter på nickar från Sievert Nielsen. Vi snackar landslagsklass på dessa räddningar.

Ibland så har man oturen att det just denna dag stod en målvakt som måste ha gjort sin bästa match på år och dag, det är sådant som händer.


Daniel Oskarsson, Borås - söndag 1 september 2019 kl 14.36
Hittils vinst mot ett lag i år på den just nu övre halvan (Örebro).
6 av 33 poäng
September är verkligen upp till bevis
23. Round AFC Eskilstuna Elfsborg
24. Round Elfsborg Malmo FF
25. Round Hacken Elfsborg
26. Round Elfsborg AIK
Hur många poäng på dessa?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 1 september 2019 kl 14.45
Jag tror på minst 5-7 poäng.

Hans Röllgårdh, Storvreta - söndag 1 september 2019 kl 17.32
Håller inte med om att di Gule gjorde en bra match. Stundtals var det ok men inte mer än så. För många felpass, dålig bollbehandling, för få löpningar och tempoväxlingar. Men vi borde vunnit matchen ändå mtp övertaget i spel och målchanser.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 2 september 2019 kl 8.47
Landslagsuppehåll, och alla vet vad det betyder: uppdatera deklarationerna!

Såg Norrköping-Hammarby på plats i går. Första gången någonsin som jag hört en speaker redovisa både sålda biljetter (15.500) och personer på plats (13.125).


Johan Nilsson, Göteborg - måndag 2 september 2019 kl 9.16

Surt att inte lyckas vinna en match där vi är klart bättre än motståndaren, men om man ser det från andra hållet: var vi "klart bättre" än motståndaren i en enda match förra året? Särskilt i första halvlek tryckte vi tillbaka Sirius så djupt att vi stundtals hamnade i det där läget där man försöker passa sig runt och igenom en parkerad buss. Det vill säga så som hemmamatcherna brukade se ut för några år sedan.

Det var länge sedan jag gick hem från en match och tänkte: "Jäklar, vi hade ju fem-sex klara chanser, otroligt att vi bara gjorde ett mål! Nåja, det viktigaste är att vi skapar chanser."

Vi har blivit sämre säsong för säsong under några år, men nu känns det faktiskt som att vi är på väg uppåt igen.


Bo Andersson, Hässelby - måndag 2 september 2019 kl 9.21
Helgens resultat förvandlade mikrochanserna (mC) att gå förbi IFK och IFK till nanochanser (nC). Nästan osannolikt hur fast förankrade vi är i mitten.

De sex första platserna innehavs av storstadslagen. Visst, dom brukar dominera, men har det någonsin varit så tydligt?

Vad hände egentligen med ICA? Var inte dom ett krislag när Allsvenskan drog igång!


Johan Nilsson, Göteborg - måndag 2 september 2019 kl 9.29
Lars A: Intressant att det diffade så mycket på en så välbesökt match. Jag har generellt trott att falska publiksiffror har varit ett problem när intresset sjunker, som i Borås. Folk/företag har biljetter men struntar i att gå för att laget är för dåligt - klubben vill inte tala om hur glest det är på läktarna utan väljer att redovisa antal sålda i stället för antalet åskådare på plats.

Men även på en attraktiv match som den i Norrköping igår, med mycket folk på plats, väljer alltså ca 2 400 biljettinnehavare att inte utnyttja sina biljetter. Märkligt.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 2 september 2019 kl 9.38
Johan N >> Att skillnaden var så stor i går berodde nog på det kraftiga åskväder med skyfall som drabbade Östergötland några timmar före matchstart. I mina kvarter blev flera gator översvämmade, t.ex. Speakern tackade oss som ändå tog oss till arenan!

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 2 september 2019 kl 9.53
Till saken hör att IFK Norrköping väljer att redovisa antalet på plats som den officiella publiksiffran (13.125 i går).

Mikael Häggström, Borås - måndag 2 september 2019 kl 12.32
Publiksiffra som ska redovisas är GIVETVIS åskådare på plats. Förstår inte allsatt några som är "idrottspersoner" kan se det på annat sätt. IFK Norrköping har förmodligen, precis som Elfsborg, ett antal biljetter i sponsorpaket. För inte är det 2 400 privatpersoner som har säsongsbiljett som utebli.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 2 september 2019 kl 13.18
Jag är förstås helt enig med Mikael Häggström. Det jag vill veta när jag läser publiksiffrorna på både svenska och utländska matcher är hur många personer som faktiskt var på plats på läktarna. Det borde vara självklart - även för IF Elfsborg.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 2 september 2019 kl 14.04
Mikael Häggström har helt rätt. Jag försökte med en motion till årsmötet, men beslutet blev att redovisa som alltid om inte krav på att redovisa antalet närvarande införs.

Mattias Palm, Fristad - måndag 2 september 2019 kl 18.55
Varför envisas Elfsborg med att redovisa antalet sålda biljetter då, någon som vet? Det blir bara löjeväckande och skrattretande att de står på sig så, är de rädda att tappa ännu mer publik om det framgår i tidningarna att det t.ex bara var 2812 personer på plats i matchen mot Kalmar. (Nu var detta bara en siffra tagen ur luften, men ni förstår poängen hoppas jag.)

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 2 september 2019 kl 19.37
Vad som ska redovisas eller inte är luddigt. Revovisar här Elfsborgs svar på min motion svar på motion 3. Där hänvisas till att Svensk Elitfoboll ska ta beslut i frågan.

Fotboll Direkt intervjuade SEF 2018 och då sades att man skulle ta fram redovisning om både antal sålda och närvarande och att båda ska redovisas antingen säsongen 2019 eller 2020, men det verkar ännu inte vara gjort.

"Sef kommer i framtiden redovisa två publikligor – en för antalet sålda biljetter och en för antalet åskådare på plats:

– Det har sina poänger, för då kan man se den ekonomiska delen av det men även hur många som faktiskt var på plats, säger Sef:s generalsekreterare Mats Enquist till FotbollDirekt.se. "


Mikael Häggström, Borås - måndag 2 september 2019 kl 20.00
Om man ska se det verkliga ekonomiska utfallet av sålda biljetter måste man redovisa i tre steg. Så här många ingår i ett sponsorpaket som har betalt så mycket, så här många är privatpersoners seriebiljetter till ett pris av och så antalet sålda lösbiljetter till totalt antal kronor.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 3 september 2019 kl 10.37
Det märks att det är landslagsuppehåll när vi kör denna diskussion tredje säsongen i rad.
Jag håller självklart med om att publiksiffran är publiksiffran. Men frågan testades på årsmöte där det inte blev någon större diskussion. Där valde vi medlemmar att gå på styrelsens linje, vilket gör att jag känner att frågan är avgjord.

Jag själv var också mer irriterad när jag trodde vi var ensamma om detta. Sedan har jag noterat att många gör på detta vis. Tittar vi på lokal nivå så syns det tydligt på Norrbys matcher att det fuskas med siffror. Tittar man på nationell nivå ser man tydligt att Helsingborgs IF fuskar. Tittar man på internationell nivå ser man att Arsenal fuskar. Det är bara några av exemplen jag har sett, och då finns det säkerligen betydligt många fler.

Jag tycker det är intressant att frågan är så stor i Borås, och jag är stolt att vi medlemmar tog den på årsmötet och gav ett beslut. Men nu borde vi väl släppa frågan?

Det som kan irritera mig mest är att BT inte räknat Norrbys siffror. För det var BT som bollade upp frågan gällande avtal och liknande. Om BT återigen lyfter frågan hoppas jag att man räknar Norrbys siffror. För er vetskap vet jag att Norrbys publiksiffra mot BP räknades i våras. Då var det 130-150 personer på arenan, men Norrby annonserade en siffra på 395. Bara den matchen är ett större procentuellt fusk än någon av IF Elfsborgs matcher.


Johan Lindqvist, Göteborg - tisdag 3 september 2019 kl 10.56
>Glenn. Att saken lyftes och klubbades är bra. Men att som fuskare skylla på att andra minsann också fuskar är inte ett bra argument.

Mattias Palm, Fristad - tisdag 3 september 2019 kl 11.29
Vissa frågor är ganska intressanta och engagerande, kanske därför de återkommande lyfts. Publiksiffrefrågan är en, träningsmängd en annan.

Är det vanligt att man redovisar på det vis Elfsborg gör? Glenn lyfter tre andra exempel, Norrby, Helsingborg och Arsenal. Fast på andra håll då? Är vi en av två allsvenska klubbar som gör det så blir jag inte gladare för det. Är vi en av åtta som gör det känns det i min värld fortfarande lika töntigt. Skulle alla allsvenska klubbar göra på detta vis, då är det en större fråga som känns än mer angelägen att få svar på. Jag vet inte hur det ligger till, jag frågar om någon vet.

Att sen Norrby också fuskar med sina redovisade siffror är naturligtvis lika töntigt det, men det försvarar inte Elfsborgs agerande.


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 3 september 2019 kl 12.09
När jag var på Old Trafford för typ tio år sedan muttrades det även där över att man alltid redovisade samma publiksiffra, 75 000, oavsett hur många som var på plats. Det framgick också att man delade ut mycket gratisbiljetter till vissa matcher. Så problemet är nog utbrett.

Men det blev väl ett väldigt abrupt uppvaknande i Borås. Vi vande oss vid välfyllda läktare i några år, och kontrasten blev väldigt stor när läktarna började gapa tomma samtidigt som de rapporterade siffrorna fortfarande såg ok ut. Många fick nog upp ögonen för det vid sista hemmamatchen 2016. Max 1500 åskådare på plats, rapporterad publiksiffra drygt 6000. Då kan man inte undgå att reagera.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 3 september 2019 kl 12.23
En till notering, i år är siffrorna mer rätt. Det är många matcher där vi har varit fler jämfört med föregående år, men ändå haft sämre publiksiffra. Så en korrigering har gjorts någonstans så att det diffar ett hundratal jämfört med innan när det kunde diffa tusental. Exakt publiksiffra kommer vi nog aldrig få. Det hade vi inte ens när Olle Blom räknade biljett för biljett.

Intressant att frågan fortfarande är het här. På årsmötet var som sagt inte diskussionen så stor. Vad jag minns var det bara Bosse Wikensten som var riktigt kritisk, och det med rätta. Men som sagt, jag tycker beslut är taget.

Sedan tog jag tre exempel här. Jag tror vi kommer hitta desto fler om vi letar. Ett till exempel är Frölunda som ofta annonserar 12044 utan att det stämmer. Där har vi en siffra som har blivit för symbolisk för den föreningen.

Sporten har ett förtroendeproblem, där IF Elfsborg har fått mest kritik i Sverige. Får jag gissa är det ett resultat av att alla bara vill jaga pengar.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 3 september 2019 kl 12.26
Jag lyfte frågan om att redovisa åskådare på plats och konstaterar att medlemmarna inte tyckte det var någon stor fråga och tänker inte driva den vidare.

Kan bara konstatera att publiksiffror numera är friserade för att se bra ut.

Skulle tro att de flesta klubbar numera redovisar sålda biljetter, det gör exempelvis mitt lag i England, Sheffield Wednesday. Vilket ibland blir riktigt roligt, jag vann två logebiljetter med mat, dryck och inträde för två. Av de totalt tio som vunnit plats i logen var jag den ende som inte hade säsongsbiljett, så publiksiffran blev därmed nio fler eftersom dessa räknades dubbelt.

En annan sak som ändrats är ju att förr i tiden var det många lag som istället redovisade för lite publik eftersom pengarna hamnade i kassan för svarta löner.

Är det någon mer än jag som tycker att det blivit alltfler på läktarna som klär sig gult? Jag tycker det är en glädjande utveckling.

I Spanien verkar det som om 80-90% av åskådarna i La Liga har på sig en matchtröja, så det finns potiental att växa i Borås.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 3 september 2019 kl 12.38
Bayern München redovisade 75.000 åskådare (Zuschauerzahl) på alla sina matcher i Bundesliga förra säsongen. De måste rimligen också räkna som Elfsborg och Frölunda gör, för inte var varje plats upptagen varje match.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 3 september 2019 kl 12.40
En killgissning ifrån mig. I föreningar där sponsorsintäkterna är högre än publikintäkterna tror jag mer eller mindre alla fuskar, och det är en majoritet av elitföreningarna i Sverige. Men som sagt, killgissning.
Det grundar jag på att det då oftast läggs fler biljetter in i sponsorpaket. Vilket är biljetter med dålig nyttjandegrad.

Lennart, jag håller helt med kring att det är mer gult.
Där ska Guliganerna ha stort beröm för att man mer eller mindre enbart säljer gula souvenirer. Årets matchtröja har också varit en succé.


Herman Thorell, Dalsjöfors - tisdag 3 september 2019 kl 12.44
Oavsett om siffran är friserad eller inte, är den fortfarande urusel. Det hoppas jag verkligen att man diskuterar internt, för hur det kunnat gå utför med sådan fart är för mig alarmerande. Arenans placering långt bort från stadens centrum med tillhörande krogliv är säkert en (liten) del, en annan att man har en pub för VIP-gäster medan övriga får "hålla till godo" med kiosker, en annan. Det går säkert att skrapa ihop ganska många småsaker som gör att helhetsupplevelsen mattats (efter de första åren på arenan med nyhetens behag som boost).

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 3 september 2019 kl 13.36
Nån som vet om sponsoravtalen ger större utdelning vid högre publiksiffror?

Jörgen Willborg, Borås - tisdag 3 september 2019 kl 13.55
@Odhström; Jag såg Union Berlin-Dortmund på TV i helgen och där var närmare 100% av hemmasupportrarna rödklädda och koordinerade. Imponerande, minst sagt. Att andelen gulklädda på BA ökar beror kanske på att de som köper biljetter men inte kommer är mindre gula i själen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 3 september 2019 kl 20.34
I väntan på nytt om Elfsborg så får det bli om lagen under och i jämte oss.

Helsingborg har nu gjort klart med sin tredje tränare för i år, Olof Mellberg och Sundsvall har nyss skaffat sig Tony Gustavsson. Ingen av dem har en särskilt lätt uppgift. Oddsen är klart emot. Kan tränare vända trender?

Våran främsta konkurrent om plats på övre halvan blir av med sin anfallstjärna,Carlos Strandberg, 11 mål på 19 matcher i år för ÖSK. Han lämnar Örebro SK eftersom Malmö FF väljer att låna ut honom till saudiarabiska Al-Hazem FC.

Dessutom säljer Örebro även anfallaren Filip Rogic till ryska FC Orenburg, 21 mål på 73 matcher. Nog tur för ÖSK att kontrakt i princip är klart.


Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 3 september 2019 kl 20.50
Lennart: Om Mellberg o Gustafsson lyfter de lagen så de hamnar över oss, så är jag beredd att byta tränare ännu oftare....

Skämt åsido. Det de sysslar med är uppenbara panikåtgärder för att klara kontrakt, i mina ögon. Vi bygger för framtiden, de släcker bränder.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 3 september 2019 kl 20.56
A-laget spelar ju inte i Europa som bekant just nu, det gör dock U 19-laget. I eftermiddags lottades laget mot FC Midtjylland,vars lag ifjol gick till kvartsfinal.

Omgång 1 kommer inledas på Borås Arena den 2 oktober kl 18.30 och returen i Herning, Danmark, är den 23 oktober klockan 18.30.

Vinst över danskarna betyder möte mot vinnaren mellan ungerska MTK Budapest och HŠK Zrinjski från Bosnien och Herzegovina.

Andra rundan är sedan den 6 och 27 november, där Elfsborg börjar hemma.

64 lag deltar i turneringen. 32 lag i Champions League Path dit U19-lagen kvalificerar sig tack vare att klubben A-lag kvalificerar sig till Champions League, och 32 lag i Domestic Champions Path, dit man i Sverige kvalificerar sig genom att vinna den inhemska U17-serien föregående säsong.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 4 september 2019 kl 14.29
Man vet att det är fotbollstorka när man går in på 377 och hittar Angola - Filippinerna i basket-VM. (Angola vann för övrigt med 84-81 efter förlängning.)

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 4 september 2019 kl 16.34
Men på sid 378 har du det afrikanska VM-kvalet! Etiopien-Lesotho står 0-0 med en kvart kvar.

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 4 september 2019 kl 16.51
Kval till afrikanska mästerskapen måste det förresten vara, inte VM-kval som det står på sidan.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 4 september 2019 kl 17.29
Tack, då andas jag lite lättare. Och, jo men visst, det är VM-kval enligt FIFA.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 4 september 2019 kl 20.45
Etiopien- Lesotho slutade 0-0.

Var tvungen att kolla lite, 54 nationer ska bli 5! Det som pågår nu är att de 28 lägst rankade länderna deltar i omgång 1.

Där lagen lottats in i fjorton par. Här möter lagen varandra i en match på bortaplan och en på hemmaplan där den sammanlagda poängen avgör vem som tar sig vidare.

I omgång två läggs de 26 bäst rankade lagen till och delas upp i tio grupper.

Det betyder att vår Okumu kommer att (förhoppningsvis) spela för sitt Kenya 2020/21. Vinnarna i de tio grupperna lottas mot varann i dubbelmöten i omgång tre och de fem vinnarna går till VM.

Varje dag lär man sig något nytt.


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 4 september 2019 kl 20.59
En lång väg att gå för Lesotho ...

Herman Thorell, Dalsjöfors - torsdag 5 september 2019 kl 7.56
Jag lärde mig också ngt nytt av påpekandet av afrikanska VM-kvalet: att det finns en nation som heter Eswatini (då har jag ändå som SO-lärare kört namngeografi för afrika i många år, med uppehåll de senaste åren pga annan tjänst). Nu visade det sig inte vara så märkligt, utan ett namnbyte sedan ett drygt år tillbaka (landet heter/hette Swaziland). Men en nyhet var det.

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 5 september 2019 kl 11.27
Bildningsnivån stiger brant på VG, tack vare det allsvenska uppehållet!

Stefan Nilsson, Borås - torsdag 5 september 2019 kl 16.04
Seychellerna förlorade mot Rwanda med 3-0. Troligen välförtjänt - men tränare för Seychellerna är iallafall Jan Mak

Bosse Wikensten, Göteborg - fredag 6 september 2019 kl 10.32
Ett litet förtydligande ang antal sålda biljetter vs publik. Jag förespråkar absolut att man redovisar publik på plats, men det som upprörde mig var när man kallade "antal sålda biljetter" för "publik" (vilket inledningsvis Stefan inte verkade förstå, och jag i upprörd frustration fick fråga vad jag ska säga till ungdomar på plats som frågar varför föreningen ljuger). Under säsongen 2018 ändrades så småningom detta, och man redovisar nu "antal sålda biljetter".. vilket är OK för mig (även om jag föredrar "publik").

Bosse Wikensten, Göteborg - fredag 6 september 2019 kl 12.37
NEEEEEEEEEEEEJ! Nu har man bytt dag på El Västico till mån 28 oktober... planerade en resa med familjen under höstlovet, och anpassade resan efter att matchen skulle spelas söndagen den 27 oktober (som var planerat).... aaaaaaaaargggggggggggghh...

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 6 september 2019 kl 15.30
Ingen match har flyttats, eftersom speldagar och avsparkstider för omgång 29 och 30 bestämdes först i går.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 6 september 2019 kl 15.57
Att matchen emot Blåvitt hamnar på en måndag i slutet av oktober istället för på en söndag lär kosta några tusen åskådare. Mycket pengar förlorade där eftersom folk är beredda att betala för att se derbyt.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 6 september 2019 kl 16.11
Jag hade garanterat sett matchen om den hamnat på söndagen, men nu är det högst osäkert.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 6 september 2019 kl 16.17
Finns det en möjlighet för Elfsborg att få matchen flyttad till söndagen? Vi pratar om ett tapp på minst en halv miljon kronor.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 6 september 2019 kl 16.23
På söndagen går bl.a. kioskvältaren AFC-Sirius ...

Kan det vara så enkelt att Elfsborg och IFK vill att matchen ska spelas på måndagen?


Daniel Oskarsson, Borås - lördag 7 september 2019 kl 12.06
Finns det något tråkigare än söndagsmatcher 17.30?
För övrigt fick Elfsborg matchen flyttat till 19.00 pga att man har mer inspelade poäng kl 19.00 på vardagar än på helger..

Daniel Oskarsson, Borås - lördag 7 september 2019 kl 12.12
..konstigt att den blir på måndagen? För fem år sedan hade kanske varit given "förstamatch" i Cmore.
Östersund - Hammarby
Malmö - AIK
Djurgården - Örebro

..samma datum och tid..

Kenneth Nygren, Sjuntorp - lördag 7 september 2019 kl 13.49
Personligen föredrar jag vardagsmatcher. Lättare att ta sig ner en vardagskväll än en helg som ändå alltid är bokad med något annat.

Herman Thorell, Dalsjöfors - söndag 8 september 2019 kl 12.10
Har ngn bra överblick av Okumu än? Hur bra är han? Kommer han kliva in i startelvan?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 8 september 2019 kl 13.54
Nog ser han bra ut vår Kenyan. Höjdpunkter i ligamatcher. Höjdpunkter Afrikanska Mästerskapen).

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 9 september 2019 kl 18.12
97 timmar kvar att tippa omgång 23. 37 har tippat men målet är ca 60. Tänk o tippa. Tillsammans kan vi göra 2019 till rekordår beträffande tippandet i vårt tips. För att slå rekordet så skall 62-63 tippa varje omgång. Kom igen o tippa. Har ni ingen kod för tippandet, ta kontakt med vår ansvarige administratör dvs herr Alexandersson snarast. Undrar var IFE gör just nu ? Hoppas att de tränar och nöter på fasta situationer som uppkommer i varje match. IFE är rock "n" roll eftersom de kan spela gudalikt (finns detta ord tro).

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 9 september 2019 kl 19.55
I SAOL står det så här om gudalikt,det är ett substantiv.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 9 september 2019 kl 21.17
Måste väl vara ett adjektiv!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 9 september 2019 kl 21.43
Adjektiv= Gudalik.

Alf Gunnarsson, Eksjö - måndag 9 september 2019 kl 22.46
Gudalikt är adjektiv, i t.ex. "ett gudalikt spel" men i uttrycket "de kan spela gudalikt" är gudalikt adverb.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 10 september 2019 kl 10.33
VG - i upplysningens tjänst sedan 1997.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 10 september 2019 kl 11.21
Det börjar bli hög tid att tippa omgång 23.

Eric Sjölin, Borås - onsdag 11 september 2019 kl 12.23
Många Elfsborgare vill hjälpa till med publikrekrytering, allt ifrån att komma in på kansliet för möte med förslag, skriva här eller bidra med andra synpunkter. En konkret grej som jag/vi gärna vill ha hjälp med ifrån alla Elfsborgare är att sprida info om Ungdomens Dag och vårt föreningserbjudande. En identifierad målgrupp som vi arbetar mycket mot är barn/ungdomar som spelar fotboll i vår region. Ni som är ledare/föräldrar till ungdomslag, passa på att ta med laget på en kul aktivitet på Borås Arena.

Ungdomens dag 6 oktober mot Falkenberg, där bjuder vi in alla ungdomslag i regionen, biljetterna kostar ifrån 20 kr per barn. Vi bygger upp ett aktivitetsområde bakom Knallelandsläktaren och siktar på en stor barnklack. Läs mer här.

Föreningserbjudandet gäller för registrerade föreningar på alla hemmamatcher, där det finns biljetter såväl på sittplats som ståplats till kanonpris. Läs mer här.

Bertil Lindh, Trollhättan - onsdag 11 september 2019 kl 13.21
Nu är det 54 timmar kvar att tippa omgång 23. Just nu har 44 tippat. Det innebär att 16 saknas för att nå delmålet 60. Kom igen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 12 september 2019 kl 15.10
Hittills är det bara en som tippat omgång 23 idag. Totalt 48.

Det finns pengar att spara om man samlar ihop ett gäng kompisar och ser matchen mot MFF på ståplats.

Kompispaket. 3 går in för 330, 4 för 420 och fem för 500, ordinarie 150 för vuxen. Så samla ihop dina polare och ta dig till Borås Arena.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 13 september 2019 kl 13.20
Hög tid att tippa omgång 23. I skrivande stund är vi 53 och då har Bertil och ytterligare två Lindhare i Trollhättan ännu inte tippat.

Råkade av misstag logga in på tipssidan så ser det som om jag tippat om, men lovar att det är samma rad som i mars. Jag utgår från att för eller senare kommer lagen att spela som jag tippat.

Enligt tipsraden i mars vinner Elfsborg med 3-1 på måndag.


Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 13 september 2019 kl 13.29
5½ timme kvar att tippa omgång 23. 53 st hittills är ganska uselt. 7 fattas till 60 och dit skall vi nå. Kom igen gott folk.

Mattias Palm, Fristad - fredag 13 september 2019 kl 14.06
Åtta matcher kvar, lika många inkasserade poäng på dessa är min gissning. Två segrar, mot Eskilstuna nu och Falkenberg hemma, två oavgjorda mot Göteborg hemma och Örebro borta. I övrigt blir det förlust mot de tre topplagen samt Helsingborg borta i sista matchen då de säkert är indragna i bottenstriden.

Vad tror du??


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 13 september 2019 kl 14.37
Jag tror på mellan 15 och 18 poäng. Hög tid att vi spöar Blåvitt hemma och jag tror på minst fyra poäng mot MFF, Häcken och AIK, dessutom borde vi väl ha en mer än rimlig chans att spöa Helsingborg borta.

Låt oss börja med tre poäng på måndag och så följer vi upp med att vi visar MFF än en gång att vi bättre än dem och denna gång med elva spelare på plan hela matchen så vinner vi.


Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 13 september 2019 kl 16.26
Nu har alla Lindharna tippat o ändå är vi bara 56 som tippat. Det är dock 2½ timme kvar. Så lågt som 56 är ändå inte årssämsta. Årssämsta är 53 från omgång 16 och årsbästa är 75 från omgång 1. Alla tveksamma gör slag i saken och tippa. Att tippa är roligt.

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 13 september 2019 kl 16.27
Nu har alla Lindharna tippat o ändå är vi bara 56 som tippat. Det är dock 2½ timme kvar. Så lågt som 56 är ändå inte årssämsta. Årssämsta är 53 från omgång 16 och årsbästa är 75 från omgång 1. Alla tveksamma gör slag i saken och tippa. Att tippa är roligt. Vi som tippar är BÄST.

Roland Dellton, Lerum - söndag 15 september 2019 kl 13.53
Enligt Officiella vaktar Rönning målet i morgon, Kevin Stuhr-Ellegaard är sjuk!

Henrik Eliasson, Örebro - söndag 15 september 2019 kl 14.34
Bra mjukstart för Tim. Hoppas jag.

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 15 september 2019 kl 17.36
Rönning måste spelas in. Det kvittar om han kröker rygg i morgon. Det är han som är vår framtida förste, och någon gång måste han in i hetluften.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 15 september 2019 kl 19.41
Det kommer att bli bra med Rönning i mål. Han kommer att klara detta. Heja di Gule. För övrigt var det kul att Blåvitt torskade.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 16 september 2019 kl 15.42
Viktig match ikväll. Va? säger ni, inget att vinna, inget att förlora. Jo, viktig av flera anledningar.

1, Tävlingsmatch. Oavsett allt runt omkring gäller det att vinna. Så som i Allsvenskan, så och i pingismatchen mot dottern.
2. Placering. Läste på VG att man får bättre cuplottning på plats 8. Och trots allt, vi snackar övre halvan.
3. Image. Ett vinnande lag, arbetsro, sponsorglädje. Publik.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 16 september 2019 kl 15.59
Segrar är alltid bra. Att komma åtta ger som sagt bättre lottning i cupen och varför inte sikta på en sjätte/sjunde plats? Inte helt uteslutet ännu.

Seger ger förutom tre poäng till oss även större chans att laget vars namn jag inte vill nämna åker ur.


Fredrik von Knorring, Mölndal - måndag 16 september 2019 kl 16.24
Det ska bli kul att se hur Rönning står sig.

Henrik Eliasson, Örebro - måndag 16 september 2019 kl 16.35
Funderar ändå på att se matchen på plats ikväll, bara en timmes resa. Blir man svartlistad då?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 16 september 2019 kl 16.59
Henrik E>>>>> Inte då. Far du och stötta di Gule.

Idag är det väl bara två saker som talar emot gulsvart seger.

1: Matchen är på bortaplan.

2: Det har varit matchuppehåll. När vann vi senast efter en sådant?

Det som talar för är att IFE är på G och vi är ett mycket bättre lag än det vi möter.


Jörgen Willborg, Borås - måndag 16 september 2019 kl 19.19
Vi höll nollan en kvart. Mot AFC. Bra att vi slipat på försvarsspelet under det evighetslånga landslagsuppehållet.

Ivar Tengklint, Glommen - måndag 16 september 2019 kl 20.03
Jag hoppas verkligen att det inte är en läggmatch!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 16 september 2019 kl 20.33
Läggmatch? Vi skapar ju chans på chans, men bollen vill inte gå in.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 16 september 2019 kl 20.40
Det är ju för fan straff och rött kort. Domarskandal.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 16 september 2019 kl 20.57
Snacka om att vi har oflyt. Deras första mål är ju ren flax och så en straff. Vi skapar ju femtioelva chanser, men tyvärr blir det inte mål. Sedan kommer vi till skandalen. Holmén fälld, fult, i straffområdet, men inte tusan blåser domaren straff och RÖTT kort.

Peter Olsson, Borås - måndag 16 september 2019 kl 21.10
Nu är det ju inte jag som tar ut laget.. Men jag vill ändå påpeka att Elfsborg ALDRIG NÅGONSIN har förlorat i Allsvenskan om Rönning står i mål.. Han borde få stå mot Malmö.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 16 september 2019 kl 21.18
Tuff debut för Rönning. Två avslut för AFC gav två mål. Rönning kan inte lastas för något av målen men det måste ändå vara typ den värsta typ av match man kan få som målvakt. Killen fick väl inte göra en enda räddning?

Sedan var ju Elfsborg bättre i allt i den här matchen utom på den lilla detaljen att göra mål. Där var lagen lika bra, tyvärr.


Roland Dellton, Lerum - måndag 16 september 2019 kl 21.52
"men bollen vill inte gå in." Någon gång kanske det beror på spelarnas oförmåga? . Ishizaki, Simon Olsson och Lundevall på bänken- ja, så kan det bli i ett lag fullt av "stjärnor" Nya gula kort idag. Vad håller de på med? Är det ingen som kan förklara för spelarna vad Elfsborg står för??

Bo Andersson, Hässelby - måndag 16 september 2019 kl 22.04
IFE har fått 58 varningar hittills i år. Två varningar idag sänker alltså snittet. Något.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 16 september 2019 kl 22.15
Dellton>> Ibland går bollen bara inte in, nicken i ribban som ett exempel. Vad gäller gula kort så är ju det första rent löjligt. Några minuter tidigare sparkas Levi ner bakifrån och inget kort. För att inte tala om stämplingen bakifrån på Holmén.

Roland Dellton, Lerum - måndag 16 september 2019 kl 22.33
Vårgårda- håller med om bedömningen av Holmén. Våra "stjärndomare" har varit riktigt dåliga i år. Förstår Andreas Alm frustration. När det gäller "bollar som bara inte går in" inklusive Gregersens, beror de flesta gånger på oförmåga. Ralf Edström hade inte satt nicken i ribban

Roland Dellton, Lerum - måndag 16 september 2019 kl 22.57
Från nät BT:

"Samuel Holmén, 35, berövades på en straff i slutet. Efteråt kallades han in till domarrummet. – Domaren lade sig platt, bad om ursäkt och sa att han inte förstod hur han kunde missa det under matchens gång, säger Holmén. Det var strax innan att Elfsborgs spelarbuss skulle rulla hemåt Borås igen som domaren Martin Strömbergsson kom ut i Tunavallens innandömen med endast en duschhandduk lindad kring sig. Han ville prata med Samuel Holmén, som hämtades från bussen av lagkamrater. – Domaren kallade in mig och bad om ursäkt, och för mig var det ingen nyhet att det skulle varit straff, den var solklar, säger Holmén, och fortsätter: – Det hedrar honom att be om ursäkt så personligt, jag har inte varit med om något sådant sedan jag kom hem till Sverige (sommaren 2017), men självklart hade jag hellre velat att han såg situationen under matchens gång. Jag tycker att han borde ha gjort det."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 16 september 2019 kl 23.54
Heder åt domaren som erkänner sitt fel.

Bortsett från de första fem-tio minuterna och den obefintliga markeringen vid det första målet så tycker jag att Elfsborg spelar bra och skapar chanser.

Som jag skrivit tidigare så är fotbollen så att ibland går bollarna inte in, men på söndag går bollarna in.

Heja di Gule och vi ses på Elfsborgsläktaren.


Mattias Palm, Fristad - tisdag 17 september 2019 kl 0.17
Ojojoj, ett poäng (!) mot Eskilstuna, det var en missräkning. Risk för att Sirius alt. Helsingborg är ifatt oss om tre omgångar. Räknar inte med något poäng på närmsta tre matcherna, därefter kan det åter bli en kniven-mot-strupen-match mot Falkenberg. Den matchen känns plötsligt jätteviktig!!!

Odhström>> Känner en avund gentemot din positivitet, min är som bortblåst. Jag är mer orolig och tittar bakåt i tabellen nu. Att nå ifatt något av kamratlagen känns som en utopi idag. Jag är nöjd om vi lyckas hålla en åttonde-nionde plats i tabellen. Känner tyvärr ingen tillförsikt in i framtiden. Kan det vända med Thelin vid rodret? Är inte lika övertygad som en viss Herr Claesson.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 17 september 2019 kl 0.57
Mattias>> Det är så mycket roligare att vara positiv. Jag blir lika upprörd över en dålig insats som alla andra, men som matchen idag där vi gjorde det mesta rätt utom det viktigaste, mer mål än motståndarna, sånt händer. Ta straffen som domaren själv erkänner skulle varit så hade vi vunnit 3-2.

Hade varit oroad om det inte varit för det faktum att vi skapade chanser, laget vars namn jag inte vill nämna hade noll heta chanser förutom målen. Tyvärr räknas ju målen i fotboll och därför blev det ett kryss.

Ser fram emot matchen på söndag är övertygad om att vi kan spöa skåningarna. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 17 september 2019 kl 10.26
Nu ska jag inte vara helt positiv, måste få skriva av mig om klanteriet igår.

Ju mer jag tittar på första målet så inser jag att nackade hönor hade haft bättre koll än vad vårt försvar hade. Ingen markering över huvud taget. Först ute på vänsterkanten där en rödklädd står helt ensam och har tid att slå bollen i straffområdet där två rödklädda är helt rena, nummer 7 missar nedtagningen, men bollen går till nummer 3 som slår inlägget till en helt ensamstående Nalic som klackar in bollen. Stackars Tim, med sådana kompisar i försvaret behöver han inga motståndare. Nu ska sägas att försvarsspelet ryckte upp sig efter detta sanslösa debacle.

Straffen är ju inte mycket att säga om. Förstaläget när bollen tar på Portillos skuldra hade nog inte gett straff utan det blir först när han med armen slår bort bollen, vill man vara snäll gjorde väl Portillo en reflexrörelse, men lik förbaskat onödigt. Därmed har jag gått igenom farligheterna som de rödklädda åstadkom.

På söndag har vi inte råd med denna typ av misstag och inte heller att vara kvar i omklädningsrummet de första tio minutrarna.

Förhoppningsvis har vi Alm och Olsson från start på söndag. Heja di gule.


Erik Nilsson, Linköping - tisdag 17 september 2019 kl 10.30
Vi var totalt dominanta, det var inte på grund av bra försvarsspel som Eskilstuna kunde gå därifrån med en poäng.

En poäng borta är förstås ingen katastrof, men det känns som vi hade behövt 4 poäng till mot Sirius och AFC för att kunna närma oss lagen ovanför oss (förutom Örebro då som gick om oss).

Spelet ser inte fy skam ut ändå, Holmén är oväntat bra just nu. Kan man hoppas på fortsatt förtroende för Kaib samt Strand och Alm tillbaka till nästa match?


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 17 september 2019 kl 15.11
Spelet var hur som helst klasser bättre än i vårmatchen mot samma gäng, en match som vi till slut vann med 1-0.

Daniel Oskarsson, Borås - tisdag 17 september 2019 kl 15.26
För en månad sen skrev jag
Realstiska poäng kvar?
21. Round Sundsvall Elfsborg 1p
22. Round Elfsborg Sirius 3p
23. Round AFC Eskilstuna Elfsborg 3p
24. Round Elfsborg Malmo FF 0p
25. Round Hacken Elfsborg 0p
26. Round Elfsborg AIK 0p
27. Round Elfsborg Falkenbergs 3p
28. Round Orebro Elfsborg 0p
29. Round Elfsborg Goteborg 1p
30. Round Helsingborg Elfsborg 0p
Snitt 1.1


Nu vill det verkligen till för att hålla snittet om 1.1 poäng (!!)
Ser det som en omöjlighet när vi inte tagit full pott mot varken Sirius eller AFC..Eller har jag fel?

Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 17 september 2019 kl 17.50
Vet inte om ni såg den imponerande klacken igår. Vi var 6 personer...Vi bjöds på kaffe av matchvärdarna, i o för sig ingen hög kostnad. Upplevelsen på plats var att vi dominerade totalt i cirka 65 minuter och skapade ett antal bra chanser. Det är förstås inte bara tillfälligheter att bollen inte går in, men ändå. Mest imponerade Kaib, Levi och Gojani, tycker jag. För övrigt tycker jag att tabellen i tipstävlingen är en roligare läsning än allsvenska tabellen...

Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 17 september 2019 kl 17.54
Jag menar alltså siffertipset.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 17 september 2019 kl 20.34
Det har varit många som tippat omgång 24 idag, elva stycken. Totalt 35.

Ser fram emot söndagens möte med MFF. Tror det kan bli en riktigt bra match. Tycker vi förtjänar revansch för förlusten i Malmö.


Krister Björling, Sandared - tisdag 17 september 2019 kl 20.44
Känns inte alls bra i magen att läsa om Kevin i BT nu. Känns som om det varit lite för mycket rök nu för att det inte skall finnas någon eld.

Peter Olsson, Borås - tisdag 17 september 2019 kl 21.06
Nä, det var ingen munter läsning. Samtidigt, hade jag inte blivit erbjuden ett nytt kontrakt, så hade jag blivit sur också. Jag hade säkert sagt något till en reporter som sedan försökt läsa in ännu mer. Jag hoppas på en höna av en fjäder och att det reder ut sig. Åtminstone till den grad att man får tacka av Kevin på arenan för allt han har gjort för Elfsborg.

Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 17 september 2019 kl 21.11
Inget konstigt alls. Tack för allt Kevin. Lycka till i framtiden! Du är för evigt en sann hjälte!

Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 17 september 2019 kl 21.26
Han har ju blivit erbjuden ett kontrakt. Sedan att han inte vill ha det är väl inte Elfsborgs fel?

Jag är mer besviken på Kevin, som väljer att gå direkt till media och se till att vi får ovett vi inte förtjänar. Och, tyvärr, är det inte första gången han har en kontrovers med tränare i Elfsborg.

Kevin, du är en hjälte, men jag trodde högre om dig och det är synd att du gör på detta vis.


Peter Olsson, Borås - tisdag 17 september 2019 kl 21.39
Fast du kan ju inte skriva att det inte är något konstigt, för att sedan skriva saker som inte står i artikeln. Sitter du på info som inte gemene man vet? Du säger att Kevin tackade nej till kontraktet, i artikeln står det att Elfsborg drog tillbaka kontraktet som Kevin tackade ja till.

Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 17 september 2019 kl 21.48
Det är inget konstigt att spelare lämnar föreningar, av olika anledningar. De blir sålda, de avslutar karriärer, de blir skadade osv. Det är det jag menar.

Och att hävda att Kevin inte kan sitt eget kontrakt duger inte. Han är besviken, och fick väl ett förslag på ett kontrakt med för dålig lön och väljer att gå till media.

Och media sväljer ju betet med hull och hår. För det kan väl inte finnas någon som tror att Sune och Stefan gått ut med detta?

Nej, jag vet inte mer än någon annan, men jag kommer ihåg vem som var först ute i media när Haglund skulle väck...


Anders Täreby, Steninge - tisdag 17 september 2019 kl 22.43
Oavsett hur detta gått till så är det riktigt svagt av Kevin att såga Thelin och Stefan i media i nuläget. Det kan han göra efter säsongen. Han är ute och hänger tvätt helt enkelt. Jag gillar att spelare har åsikter och gillar starka karaktärer men Kevin saknar ju helt timing. På vilket sätt gynnar detta Elfsborg just nu? Det visar bara att vår lagkapten tycker sig vara viktigare än laget, och då ska man kanske inte vara lagkapten...

Peter Olsson, Borås - tisdag 17 september 2019 kl 22.48
Nä, gråta ut i media löser väl sällan något. Om inte annat har han ju bränt sina broar nu. Konflikter löser man bakom låsta dörrar, genom att göra det för öppen ridå så hittar man aldrig en lösning. Men, det är fortfarande mycket tråkigt. Kevin har varit otroligt viktig för Elfsborg under en väldigt lång tid, dessutom har han alltid varit mycket trevlig de gånger jag träffat han privat. Sen kommer vi aldrig få reda på sanningen ändå, men jag hoppas som jag skrev innan, att det inte blir samma typ av avslut som det blev för Augustsson. Jag vill tacka av Kevin på arenan.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 17 september 2019 kl 22.54
Efter att ha läst både Kevins och styrelsens svar tycker jag att Kevins uttalande osar av genuin obetäckt ilska av den sort jag har svårt att tro att någon häver ur sig om det inte ligger något bakom.

Vad skulle han vinna på att ljuga menar ni?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 18 september 2019 kl 0.01
När Elfsborg nu måste rätta mun efter matsäcken då tar man bort dem som tjänar mest. Båda parter har skrivit på ett avtal som reglerar detta.

Vem som sagt eller gjort vad i den här historien kan man ju spekulera i, men ingen av oss vet. Det gör bara Kevin och klubbben.

Konstaterar bara att det är tråkigt att en lagkapten går ut i media och sågar klubben. Det säger en del tycker jag. Att Kevin var på väg bort kommer i alla fall inte för mig som en blixt från klar himmel.

Kevin har gjort mycket bra och för det ska han ha ett stort tack.

Hundarna skäller, men karavanen drar vidare. Heja di Gule.


Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 18 september 2019 kl 9.09
OM det är så som Kevin hävdar, att han hade ett förslag med rejält sänkt lön att ta ställning til, och efter ett par dagars övervägande tackade ja... och sedan drar klubben tillbaka det UTAN att erbjuda något reviderat förslag... samtidigt som Stefan indikerat en trolig förlängning... så är det enligt mig helt OK att gå till media, eftersom det i sådana fall finns en fruktansvärt unken attityd i föreningsledningen. I ett sådant läge MÅSTE Stefan bemöta anklagelserna sakligt i media... det håller helt enkelt inte att bara ducka... genom att ducka sprids rykten som bara förvärrar situationen... och eftersom det inte är första gången man från ledningens sida agerat så fruktansvärt unket att det inte är värt någon respekt alls (läs t ex Augustsson) tenderar jag att - om inte Stefan svarar - tro på Kevin... observera att det inte handlar om att man inte kan bryta ett kontrakt... det handlar helt och hållet om HUR man gör det... och HUR man behandlar medmänniskor...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 18 september 2019 kl 10.46
Bosse W>>>>Vill du verkligen att Stefan Andreasson ska gå ut i media och berätta allt? Vad vet vi om hur turerna varit? Vi har Kevin som hävdar en sak, sant eller inte, inte en aning. Ponera då att Elfsborgs version är totalt motsatt och det går dessutom att visa svart på vitt, vad har Elfsborg då uppnått? Att skitkastningen nått nya höjder?

Tänk er följande scenario, Kevin har ett kontrakt som kan sägas upp i september från båda parter. Vad hade hänt om Elfsborg säg i somras sagt till Kevin, du får gå vid årsskiftet? Hade Kevin då lojalt tigit och stått i mål som om inget hade hänt? Baserat på hur Kevin agerat tidigare och använt media för sina syften så tvivlar jag på att "lagkaptenen" sett till lagets bästa och tigit. OBS, det är min personliga tolkning.

För mig är Kevin historia, tack för det som var bra. Hundarna skäller men karavanen drar vidare. Heja di Gule.


Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 18 september 2019 kl 10.57
Nej, inte allt, men bemöta Kevins anklagelser sakligt... av den enkla anledningen att jag inte har tillräckligt förtroende för vår ledning, och om man hanterat det klantigt är det bra att be om ursäkt för det. Alternativt att svara tydligare än att "Så är inte riktigt fallet". Förtroende återskapas först när ledningen lär sig att be om ursäkt!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 18 september 2019 kl 11.15
Vad jag kunna läsa mig till så har både Andreasson och Thelin sakligt och sansat svarat på Kevins kritik, utan att gå in på detaljer. Vad ska de om ursäkt för, att Kevin inte får förlängt kontrakt?

Herman Thorell, Dalsjöfors - onsdag 18 september 2019 kl 11.22
Det är inte lika enkelt och självklart för en organisation som för en enskild individ att tvätta byken offentligt. De har dels hela spelartruppens förtroende att tänka på, dels sponsorers anseende. En ordväxling mellan klubbledning och spelare via media visar på något osunt. Att en spelare tänker på sig själv och sin egen karriär är självklart, han har bara ansvar för sig själv och möjligtvis det som är reglerat i ett kontrakt (icke att blanda ihop med lojalitet som är en känsla). Är det tråkigt för Elfsborg? Ja, tveklöst, det solkar ned. Men alternativet att föra en öppen och känslostyrd debatt i lokalmedia är än värre.

Jonas Claesson, Bottnaryd - onsdag 18 september 2019 kl 11.29
Bosse: Det är inte som du tror. Lennart skriver närmre sanningen än vad du tror.

Peter Olsson, Borås - onsdag 18 september 2019 kl 12.05
Men för fasiken Herr Claesson ;) Nu är du ju där igen och säger att någon ligger närmare sanningen än vad man tror... Du sitter alltså inne på information som inte vi andra gör. Du vet alltså att Kevin inte hade tagit en uppsägning proffsigt om det skett tidigare? Du behöver inte ange källor eller liknande, jag undrar bara igen.. Vet du mer än vad som har stått i tidningarna? (För då behöver jag också mer initierade källor).

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 18 september 2019 kl 12.17
Att vara fotbollsproffs har många fördelar, men också en del nackdelar. Som att man när som helst, nästan, kan skeppas iväg till ett annat lag, en annan liga, ett annat land. Även om man har barn och familj. Såna är villkoren, och det borde Kevin veta. Min sympati är inte jättestor för honom efter att han gick i täten för att driva bort Haglund, som förresten också hade barn och familj. Finns det ingen tränare som Kevin gillar?

Sen är det säkert klantigt skött från ledningen också. Sånt där känner man tyvärr igen från många arbetsplatser. Svårt att få klara besked, ingen som riktigt vill stå för jobbiga besked.

Själv är jag trött på negativa nyheter om Elfsborg. Har känts som att vi varit på väg bort från det den senaste tiden, med värvningarna av Nilsen och Okumu. Det har varit lite positivare vibbar. Men så kommer en sån här sak, som får många boråsare att ännu en gång tänka att något är ruttet i Elfsborg. Verkligen fin uppladdning inför MFF ...


Jörgen Willborg, Borås - onsdag 18 september 2019 kl 12.34
Andra negativa nyheter: Östersund hade till och med augusti intäkter på 39 miljoner och kostnader på 59....Vad är det för lallare? Väck med dom.

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 18 september 2019 kl 12.51
Tack för synpunkter, och ja, Herrman, visst är det som du skriver... så jag får nog ge mig angående en öppen dialog i media. Dock känner jag att man från ledningen bör rannsaka sig också, huruvida man kunde skött det bättre...

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 18 september 2019 kl 14.30
Ett par frågor:

1. Om ÖFK kursar med omedelbar verkan tappar vi fyra poäng och poängsnittet sjunker. Är det bättre att behålla poängen, eller är det bättre att ett ekodopat lag försvinner?

2. Kanske framgår i det skrivna, men vad händer med Kevin nu? Står han i målet resterande matcher? Om inte, vem får Rönning med som reservis?


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 18 september 2019 kl 14.31
PS. Har alltid gillat Kevin. Hans sätt med suporters har alltid varit jättefint.

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 18 september 2019 kl 15.11
Bo: Dagens Nyheter har räknat om dagens tabell utifrån antagandet att ÖFK kursar före säsongens slut. Då stryks alla deras resultat och de hamnar på noll poäng.

För mittenlagens del är effekten minimal. Elfsborg ligger fortfarande nia, men en poäng efter Örebro (mot samma poäng nu).

Desto mer avgörande i toppen och botten. I botten tar Eskilstuna klivet upp till kvalplats och FFF slipper kvala. Extremt viktiga förändringar. I toppen blir det en liten fördel för AIK. Hela artikeln för den som är DN-prenumerant.

Låt oss hoppas att ÖFK kan slutföra säsongen så att vi slipper det här omräkningskaoset.


Läs nya (från 18/9 kl 15.30) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!