VG debatt - inlägg sedan 10/3 kl 0.00


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 10 mars 2019 kl 17.01
Tipstävlingarna behöver fler deltagare. 17 har tippat tabellen och 12 första omgången.

Hans Josefsson, Storvreta - söndag 10 mars 2019 kl 20.24
>>Vårgårda, det gör för ont att tippa di gule på nedre halvan så jag väntar in i det sista för att tecknen på motsatsen ska hinna dyka upp.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 10 mars 2019 kl 22.43
Tips till den som har en timme över: kolla medeltipset i VG för IFEs tabellplacering de senaste åren och jämför med det faktiska utfallet för att se hur duktiga vi är som kollektiv att bedöma IFEs chanser.

Gert Björnalm, Borås - söndag 10 mars 2019 kl 23.22
Lite oväntat är det Jonas Claesson som sätter ord för min största oro... (sorry Jonas, men jag brukar oftare ha annan åsikt än dig):

Ligger vi på kvalplats, eller sämre, i sommar måste Thelin gå, det är jag med på. Fast då har vi samma problem, fast tvärtom, om ni förstår vad jag menar. Thelin bygger ett lag med spelare han anser passa i systemet. Skulle han försvinna, så står vi där med spelare som INTE passar i ett sparka-springspel och vi är tillbaka på ruta 1. Jämför oss gärna med ica, så förstår ni vad jag menar. (Mitt tillägg: Sparka och spring? Det är inte såna spelare som Thelin har ratat, men likväl ville han ha nya som han själv valt)

Som jag skrivit innan så vill jag tro på Thelin och klubbens val. Men som jag ser det så lägger vi alla ägg i samma korg just nu. Vi har skickat iväg ett helt gäng spelare sedan Thelin kom, och fyllt på med ett antal som han valt. Vad händer om det ändå inte blir bra? Ska en ny tränare komma in och få bygga om laget en gång till? Eller ska nästa tränare, till skillnad från Thelin, få "nöja" sig med den truppen som vi redan har?

Thelin har nu värvat totalt 9 spelare, vara 7 är kvar (Gojani, Holst + årets 5 nya, borta är Boysen och Obasi). Upp till bevis!


Bo Andersson, Hässelby - måndag 11 mars 2019 kl 8.31
Jag hade visst några minuter över...

Förra årets (2018) tabelltips:
Medeltips: 5,1
Rätt svar: 12
Avvikelse: 6,9 placeringar.

Slutsats: vi var ganska optimistiska förra året.

Kuriosa: ingen tippade plats 12, lägsta placering som tippades var plats 11.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 11 mars 2019 kl 8.40
Spelarna som har kommit in har självklart Thelin haft sitt att säga om. Allt annat vore dumt.

Men spelartruppens drastiska förändring handlar också om att vi måste växa in i en ny kostym för att bli mer kostnadseffektiva. Det arbetet kommer också fortsätta efter detta året oavsett om vi har Thelin eller ej.

För några år sedan skrev vi dyra fyra- och femårskontrakt som sedan har belastat föreningens ekonomi. Se bara på Horn, Jönsson och Bajramis kontrakt som exempel. Dessa kontrakt skriver vi sällan och därför tror inte jag att vi behöver vända Titanic på samma sätt igen, oavsett vilket läge vi kommer i.

Sju kontrakt går ut efter denna säsong och vi har flera lån. Dessutom höjs pengarna inom SEF till nästa säsong. Vårt värdelösa kontraktsläge de senaste fem åren har förbättrats.

Vi ser minskade lönekostnader på cirka 3 miljoner under 2018. Den siffran lär bli högre under detta året.

Jag blir oftast irriterad när allt hela tiden härleds till Thelin. Vi har minskad publik, sämre ekonomi och sämre spelare. Det raset började tidigare än Thelin. Om man ska vara ärlig så minskade publikintresset redan 2014.

Kommunikationen kring denna vändning där vi måste ta sats och förändra kontraktsläge har varit dålig. Men jag tycker att man under denna vintern har varit tydligare med det förändringsarbete som görs för att hamna rätt ekonomiskt.

Sprtslig prestation sett till lönekostnad man betalar brukar vara bästa måttet på hur framgångsrik en fotbollsförening är. Där har vi varit katastrofala, då vi oftat betalat mer än vad vi fått tillbaka. Så såg det även ut under vissa av åren där vi var ett topplag.

Efter detta året tror jag vi kommer balansera löneliga mot den allsvenska tabellen. Vilket gör att jag tror att vi hamnar 7-8:a i båda tabellerna. Jag tror fortsatt att folk kommer bli besvikna, och att man kommer rikta den frustrationen mot Thelin. Men det är nya tider nu.

Här är lagen jag tycker vi ska ha bakom oss:
Örebro
Sirius
Kalmar
AFC Eskilstuna
Falkenberg
Sundsvall
Helsingborg

Mot dessa lag ska vi ha mer poäng än motståndarna i dubbelmötet enligt mig. Alla andra lag bör vi logiskt nog få mindre poäng emot. Även om jag självklart hoppas och tror att vi kan ta fler poäng mot de andra lagen.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 11 mars 2019 kl 8.45
Ett annat lag som brukar prestera sämre sett till lönekostnad är Häcken. Men där klagas det sällan på det. Men Gothia Cup räddar självklart upp där. En sådan inkomst hade vi behövt. Borås Arena 2.0? Jag är tveksam, men hoppas självklart det kan hjälpa oss.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 11 mars 2019 kl 10.17
Jag såg att jag glömde IFK Göteborg på listan över lag vi bör hamna ovanför. Dom är det mest solklara laget på den listan.

Martin Andersson, Borås - måndag 11 mars 2019 kl 10.59
Försäsongen hittills har varken vart bu eller bä. Jag tycker inte man ska dra för stora växlar av det. Träningsmatcher brukar gå hur som helst, och även cupmatcher, titta bara i England. Jag är väldigt nöjd med spelarina in och ut än så länge. Dock är vi i stort behov av en tvågsmittfältare a´la Rhodén. Jag tycker vi ofta förlorar kampen på mitten vilket resulterar i motorväg rakt igenom, vi ser sega och långsamma ut. S.Olsson ska fördela, inte täcka ytor och försvara. Holmén är alldeles för långsam, kommer mer till sin rätt högre upp i banan. Ishizaki sliter på bra, men är ingen utpräglad tvåvägsmittfältare, dock viktig att ha på plan med sin attityd. Gojani? Vart ska man börja? Inte visat något, vart rent ut sagt dålig. Får vi in en tvåvägsmittfältare är mycket vunnet i mina ögon.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 mars 2019 kl 11.16
Glenn är inne och pekar på ett problem som vi faktiskt som supportrar kan vara med och påverka, publiksiffrorna.

Fler på Borås Arena betyder ökade inkomster vilket möjliggör satsningar.

Många klagar (med rätta) på att det gått dåligt på senare år, men lösningen kan ju inte vara att sluta gå på matcherna, det lär ju inte förbättra möjligheterna.

Bo Andersson>> Inte så konstigt att många är besvikna på fjolåret med tanke på att vi i snitt trodde på en femteplats.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 11 mars 2019 kl 12.55
Nu såg jag inte hela matchen i fredags. Men jag såg delar och noterade att Gojani pressade högre upp i banan. Det kan bli intressant. Gjorde han en Florénare med dåligt förstaår för att blomstra under år två?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 mars 2019 kl 13.55
Gojani gjorde en bra första halvlek, men bleknade i andra liksom merparten av övriga spelare undantaget Kaib och Ndione.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 mars 2019 kl 16.58
David Olsson lånas ut till IK Oddevold under 2019.

Ett bra beslut eftersom vi har tre målvakter och behöver bara två.

Förhoppningsvis får David möjligheten att förbättra sig, något som gynnar alla.


Kent Carlsson, Sandhult - måndag 11 mars 2019 kl 18.16
Martin Andersson!! jag delar din uppfattning att motståndarna alltför ofta bjuds på en autostrada i mitten. Vi måste få stopp på detta.
Jag tror att en Gojani i form ändå är den som kan vara nyckeln till att vi stänger av motorvägen. Förhoppningsvis har han mera att ge än vad han hittills har visat. I första halvlek var han ju riktigt bra.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 11 mars 2019 kl 18.29
Robert Gojani var ju ändå med på landslagets januariturné 2018, så några kvaliteter måste Janne Andersson ha sett hos honom. Jag hoppas, precis som Glenn, på en Florén-effekt detta hans andra år i Elfsborg.

Roland Dellton, Lerum - tisdag 12 mars 2019 kl 11.50
I morgon på årsmötet är valberedningens förslag att nuvarande styrelse får förnyat förtroende. Det är synd att det inte gått att få fram lite förnyelse, några av medlemmarna har suttit i mer än 10 år. Samma styrelse som suttit det år föreningen blivit av med nästan halva sitt kapital, får alltså förnyat förtroende.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 12 mars 2019 kl 12.17
Roland,
Det är årsmötet som beslutar i frågan, så det är inte bestämt enbart för att det är valberedningens förslag. Det är fritt fram för medlemmar att ta sig dit och ge denna feedback till årsstämman.

Nu tror jag likt du att det röstas igenom. Men jag tycker också att det är alldeles för många som tycker och tänker kring frågor som avhandlas på årsmötet. På våra årsmöten är det oftast väldigt tyst och man bara antar att allt är som det alltid har varit. Alla medlemmar har rätten att påverka IF Elfsborg.

Gällande styrelsen så har jag förstått att det har varit en omställning att ta över efter Bosse Johansson. Han var väldigt operativ och stöttade Stefan med flera i mycket. Min egen känsla är att styrelsen delar upp arbetet och jobbar mer operativt som helhet.

En person jag uppskattar väldigt mycket är Mats Karlsson som gör ett stort arbete för IF Elfsborg. Han sitter just nu på Elfsborgs kansli och stöttar upp i många frågor. Mitt förtroende till Ingela Carlsson och Mats Karlsson är skyhögt, och det är två personer jag är glad över att vi får ha i IF Elfsborg.

Sune Lundqvist är ärlig och transparent i sin situation och därför tycker jag det är glädjande att fler personer i styrelsen tar ansvar. Sune kan ha fått ett av de tuffaste uppdragen i svensk fotboll på flera år. Det ska vi ha respekt för.

Jag kan känna att hela föreningen inte är representerad i styrelsen. Jag har också åsikter kring vilka kompetenser som behöver tas in. Men jag har inte sett någon större anledning att påtala det. Valberedningen med Bosse Lindell i spetsen visade under vintern att man är öppna för feedback. Men känslan var att medlemmar inte återkopplade särskilt mycket.

Historiskt sett har vi haft liten rotation under 2000-talet. Men varannat år gör man alltid någon förändring, vilket jag antar vi får se till nästa år. Om samma valberedning sitter kvar.


Gert Björnalm, Borås - tisdag 12 mars 2019 kl 22.44
Glenn, det är möjligt att du har rätt i att truppförändringarna sker mer pga ekonomi och hade skett vare sig Thelin varit tränare eller inte. Men i så fall tycker jag att klubben gjort ett uselt jobb i att kommunicera det. Var någonstans har någon kommunicerat det? Jag tolkar även att klubben köpt från en hylla där priset är ganska högt, så är kostnaden för de nya ens lägre än de för de gamla? Man kan så klart resonera kring pris i förhållande till kvalité, men problemet då är att kvalité är mer svårbedömt. Och om lönerna är för höga för att klubben ska ha råd att bära dom så måste nya vara billigare oavsett kvalité, byta till samma prisklass sänker inga lönekostnader. Men du kanske har mer insyn än mig?

Däremot har klubben bantat ner antalet till mer rimligt, men kanske på bekostnad av färre egna talanger på tillväxt.

Hur som helst, du får väl bli irriterad på att jag kopplar ihop förändringen med Thelin, det är upp till dig. Jag har fortfarande känslan av att vi nu lägger alla ägg i samma korg (även om jag så klart hoppas att korgen visar sig vara bra).


Gert Björnalm, Borås - tisdag 12 mars 2019 kl 22.47
Nuvarande trupp:

Målvakter: 2 st, lagom (om man utgår från att två på varje position är lagom) - Kevin och Tim Rönning

Mittbackar: 4 st, lagom - Joakim N, Jon, Gustav Henriksson, Stian

Ytterbackar: 4 st, lagom - Holst, Manns, Kaib, Strand

Innermittfältare: 5 st, kanske en för lite - Gojani, Ishizaki, Holmén, Simon O, Hummet

Anfallare/yttrar: 6 st, lagom - Lundevall, Jesper, Frick, Cibicki, Ndione, Levi

Känns som en ganska lagom trupp. Några kan dessutom växla mellan olika positioner, och skulle det krisa finns det några lärlingar som förhoppningsvis i alla fall är hyfsade.


Gert Björnalm, Borås - tisdag 12 mars 2019 kl 22.52
Apropå klubbens kommunikation så är jag inte helt övertygad. Känns som om det är mest fräcka foton på instagram, men väldigt lite fakta-artiklar för de mer intresserade. Info inför matcher har exempelvis varit väldigt svag. Men jag kanske bara är fel målgrupp.

Erik Svensson, Göteborg - onsdag 13 mars 2019 kl 15.53
Inlån av M Rohden vore ngt? Corotone på väg ner i serie c. Inte bästa skyltfönstret oavsett. Nystart för honom i allsvenskan och ut igen

Erik Svensson, Göteborg - onsdag 13 mars 2019 kl 15.55
ngt nytt kring ryktet glömde jag skriva?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 mars 2019 kl 16.21
Marcus Rhoden vore ju en dröm, men tvivlar på att Elfsborg har råd med lönen.

Elfsborg förstärker på ungdomssidan. Hasse Lindbom, huvudtränare i IFE säsongerna 91/92, ska arbeta med U17. Har de senaste 23 åren arbetat med fotboll på Sandagymnasiet i Jönköping, ett arbete han lämnar efter våren.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 mars 2019 kl 10.34
Någon som var på årsmötet igår?

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 14 mars 2019 kl 11.04
Beslutet om damfotboll engagerade såklart och det blev en öppen votering där årsmötet tydligt tog beslut i hur vi skulle gå vidare. Start med div4-fotboll nästa säsongsstart. Jag har skrivit om det här.

Annars var det mest intressanta att vår tidigare revisor Rolf Fransson startade en kritisk utfrågning mot Sune Lundqvist. Rolf har mycket historik inom IF Elfsborg och ställde bra frågor där vi faktiskt inte fick så konkreta svar. Jag har förtroende för IF Elfsborgs styrelse, men nu har vi sett minusresultat två år i rad där fjolårets var uppseendeväckande stort. Då kände jag mig trygg i att en medlem med kunskap tar ton och ställer frågor som behövs för vår förening.


Peter Olsson, Borås - torsdag 14 mars 2019 kl 14.00
Glenn: Spännande att du nämner eSport också, där är tillväxten och intresset enormt. Nu säger jag inte att Elfsborg varesig nu eller någonsin behöver eller skall satsa på eSport. Men jag har alltid varit intresserad av det och jag tror få människor över 20 år är insatta i hur enormt stort det är. Jag följer varje vecka LEC (Leauge och Legends European Championship). Produktionen som sänds live varje fredag och lördag mellan 18:00-23:00 cirka är så påkostad att det får en Championsleaguestudio i t.ex. Viasat att framstå som amatörmässig. Intervjuer och analyser före alla matcher, analyser efter, intervjuer med spelare, coacher och allt annat.

Schalke04 har ett lag i LEC och för ett par år sedan kvalade Paris SG dit, men misslyckades. I turkiet vet jag att Fernebache har ett lag.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 14 mars 2019 kl 14.54
Peter,
Nu är jag själv ointresserad. Men jag märker att det växer och tror som du att tillväxten kommer öka mycket framöver. Det kommer också sätta press på föreningar. Speciellt nu när eAllsvenskan inom FIFA-spelen också finns.

Inom några år kommer man prata om eSport som möjlig OS-gren.

Som jag skriver i texten är jag dock glad att vi öppnar upp vår kärnverksamhet för alla innan vi tar in andra verksamheter.


Peter Olsson, Borås - torsdag 14 mars 2019 kl 17.14
Fast man kan inte prata om eSport som en OS-gren.. Det är som att säga att sport är en OS-gren. Varje spel är i sig en gren isf, då hade du haft 100 nya grenar i OS. Men jag får väl anmäla mitt intresse till Elfsborg dagen då de börjar fundera på eSport för att handha den satsningen ;)

Henrik Eliasson, Örebro - torsdag 14 mars 2019 kl 18.18
eIFE? Eller IFe??

Bo Andersson, Hässelby - fredag 15 mars 2019 kl 9.09
Kanske redaktör’n borde starta VeG, även kallad Veganerna.

Anders Täreby, Steninge - fredag 15 mars 2019 kl 10.13
Elfsborg borde teckna ett avtal med Pia Sundhage som rådgivare till sin satsning på damfotboll. Förstår ju att hon inte ska vara div 4-tränare men det kan ju vara att hon är med i styrgruppen som drar upp riktlinjerna och håller i helheten med löpande uppföljning, ungefär som en styrelse. Skulle vara att statement på att Elfsborg menar allvar, samt skapa bästa förutsättningar. Kanske skulle Pia tycka att det var kul med en sådan satsning med tanke på att hon är från bygden (Marbäck?)

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 mars 2019 kl 11.03
Instämmer helt och fullt med Anders Täreby. Snacka om att visa att IFE är seriösa när det gäller satsningen på damfotboll genom att knyta till sig Pia Sundhage. Pia är för mig damfotbollens drottning.

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 15 mars 2019 kl 12.05
Tyvärr kamrater är inte Pia Sundhage speciellt billig utan ganska dyr men kanske med god kvalitet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 mars 2019 kl 12.08
Bertil>>> Nu handlar det ju inte om hel- eller deltid utan mer att hon finns med som rådgivare/stöttare, det kan ju inte kosta skjortan, eller?

Martin Andersson, Borås - fredag 15 mars 2019 kl 12.10
På tal om något som stör mig. När ska vi byta inmarschlån? Undvarande låt är på gränsen till pinsam. Vad tycker ni andra? Jag förespråkar Jan Öjlers - Härliga Elfsborg

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 mars 2019 kl 12.48
Härliga Elfsborg röstar jag för.

Anders Täreby, Steninge - fredag 15 mars 2019 kl 13.32
Tror tyvärr inte att Härliga Elfsborg med Jan Öijlers är rätt väg framtå även vi här på "Filosofiska rummet Vigule" skulle älska det. Starkare än någonsin är ju oslagbar på en efterfest men skulle inte heller fungera på Borås Arena 2019. En indikation att låtarna inte fungerar är att de inkluderar ordet Ryavallen... Målbilden är väl ändå att i Borås få uppleva motsvarande You'll never walk alone på Anfield...

Om det skulle gå Troll i spelet under våren kan vi spela Jimmy Dean i paus...


Martin Andersson, Borås - fredag 15 mars 2019 kl 13.49
Troll funkar väl alltid? ;) Det är dags att någon tar tag i den frågan gällande inmarchlåt. Ingen som har hört något om ny låt eller om man ser över frågan? "Stå upp för Elfsborg, vi är gulsvart vi är gulsvart, tills vi dör. Vår stad är full av drömmar, drömmar om lycka, om att vinna guld en dag och stan står upp för er? " Den låtskrivaren kan inte ha fått mycket mer jobb efter den texten.

Peter Olsson, Borås - fredag 15 mars 2019 kl 14.28
Även om det är bra så är det väl inget krav att det sjungs om just Elfsborg. Hammarby är enligt mig överlägset mäktigaste inmarschupplevelsen jag har haft live. Varför "Just idag är jag stark" är låten som spelas vet jag faktiskt inte.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 mars 2019 kl 15.04
Låten Just idag är jag stark är gjord av Kenta, en bajare.. Han var med i Stefan Jarls så kallade Modstrilogi, en serie dokumentärfilmer om ungdomar på glid, narkotikamissbruk och deras barn.

Tror fortfarande att fler skulle sjunga med i refrängen till Härliga Elfsborg än Stå upp för Elfsborg.

Sheffield Wednesday använder Hi ho silver lining, orginalet, men alla sjunger istället Sheffield Wednesday, mäktigt.

Det gäller att hitta en klatschig melodi där alla kan sjunga/ropa Elfsborg.


Peter Olsson, Borås - fredag 15 mars 2019 kl 15.25
Har igång Elfsborg i bakgrunden på jobbet. Tycker anfallsfotbollen ser mycket trevlig ut idag, väldigt pigga offensivt.

Roland Dellton, Lerum - fredag 15 mars 2019 kl 15.43
Elfsborg dominerar mot ett reservfyllt Örebro. Ledning 1-0 (straff)

Herman Thorell, Dalsjöfors - fredag 15 mars 2019 kl 16.51
Nu har jag tippat tabelltipset och första omgången. Jag är helt värdelös på att pricka in det där, så nu kör jag bara på vad hjärtat säger. Elfsborg vinner allsvenskan, IFK Göteborg blir sist och vi vinner premiären med 3-0!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 mars 2019 kl 16.56
Enda kritiken jag har är att vi borde gjort något mål till, annars helnöjd. Ser bra ut det här.

Kent Carlsson, Sandhult - fredag 15 mars 2019 kl 17.14
Nu spelade vi i 90 minuter. Tack för det.
Återigen en bra match av Gojani på innermittfältet, har mycket boll, tar ansvar, varierar sitt spel, har några härligt svepande krossbollar som öppnar upp. Jag tror att han kommer att göra en bra säsong.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - fredag 15 mars 2019 kl 17.30
Håll i hatten folks!

Det här är bara en dröm som ni genomled i natt: CvZ gillade vad han såg och gav t.o.m. lite beröm till Thelin!


Roland Dellton, Lerum - fredag 15 mars 2019 kl 17.37
Jag skall inte "strö salt i såren", men vi skall vara medvetna om att det var ett reservfyllt Örebro som var motståndare idag.

Karl Orrling, Helsingborg - fredag 15 mars 2019 kl 17.48
En seger är en seger och nu har vi två på rad. Då har vi all anledning att få lite feeling. Till syvende och sist ger dock träningsmatcher inga poäng, så det gäller att bibehålla momentum in i den allsvenska upptakten!

Tillsvidare; fint jobbat och FRAMÅT FÖR SEGER!!!


Karl Orrling, Helsingborg - fredag 15 mars 2019 kl 17.59
Glädjande att debatten om inmarschlåten kom upp också. Jag är inte särskilt förtjust i dessa ”hymner” som alla allsvenska klubbar sket ur sig för tiotalet år sedan. MFF skrev väl en hyfsad som bidrog till att höja stämningen på Stadion. Eftersom svenskar är ett ängsligt folk tog flera andra klubbar efter med mediokra resultat som följd.

Som Lennart påpekar så är de hymner som verkligen sätter sig sådana som växer från gräsrötterna snarare än de som är beställningsjobb från styrelserummen. Därför är jag förespråkare för ”Starkare än någonsin”.

Om vi undantar ”starkare än någonsin” och Evertons ”z-cars” så är mina favoriter:
1) I’m forever blowing bubbles (West Ham)
2) Sweet child o’ mine (AC Milan)
3) Eiser Union (Union Berlin)
Bubblare) No one likes us, we don’t care (Millwall).


Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 15 mars 2019 kl 17.59
Nu är jag nöjd efter en bra genomförd match mot ÖSK. ÖSK (reservbetonat) var chanslöst i dagens match. Vi var klart närmare 5-0 än ÖSK ett reduceringsmål. Oj vad jag gillar Simon Strand. Där har vi kanske en ny kejsare. Cebiski blir nyttig. Det som imponerade mest var IFE:s ständiga löpande. Båda halvlekarna bra o njutbara. Jag hörde inga guliganer på matchen. Har ni gett upp eller ? Jag har fortfarande inte köpt de vanliga 5 st säsongskorten, men nu blir det nog så. Äntligen blir det en natt med sköna gul-svarta drömmar.

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 15 mars 2019 kl 18.03
Drygt 2 veckor kvar till den allsvenska premiären och vi är inte många som tippat premiäromgången. Kom igen gott folk och visa att ni är intresserade av fotboll o speciellt IFE.

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 15 mars 2019 kl 18.08
Starkare än någonsin är i särklass som Elfsborgs-hymn. Denna hymn har jag saknat länge.

Henrik Eliasson, Örebro - fredag 15 mars 2019 kl 19.03
Jag tycker Vi Gule borde ha en egen sång. Något om att det var bättre förr och att vi borde träna mer...

Peter Vuorisalo, Borås - fredag 15 mars 2019 kl 23.26
Roligt att se nån mer som följer LOL. Ikväll bjöds vi på spänning i matchen FNC - G2. Den matchen hade allt!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - lördag 16 mars 2019 kl 7.24
2-0 mot ÖSK värmer, tydligen en övertygande seger också. Frågan är hur bra Örebro var. Gött i alla fall!!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 mars 2019 kl 9.04
Berti>> Vi ligger bättre till än ifjol, l7 siffertips och 23 tabelltips med 16 dagar kvar.

Här ett inlägg från ifjol.

"Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 24 mars 2018 kl 12.41 Nu är det bara åtta dagar kvar att lämna in tips, i år går det än så länge lite trögt. Hittills 17 siffertips och 23 tabelltips. Ifjol var det 70 tabelltippare, borde ju inte vara färre i år Kom igen ni 47 som saknas, in och tippa. "


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 mars 2019 kl 9.25
Ifjol tippade 64 första omgången och 73 tabellen, det borde väl vi kunna slå i år?

Magnus Andersson, Borås - lördag 16 mars 2019 kl 9.37
Jag tror inte att man ska varken under- eller övervärdera träningsmatcher och inte heller cupmatcher. Försäsong är försäsong med nedtränade spelare, många spelare matchas och många byten under matcherna görs samt vinterväglag gör att det inte är så likt en Allsvensk match. Men kul att det var bra lir imorgon. Jag tror att det är väldigt viktigt för oss de första 5-6 matcherna går bra.

Magnus Andersson, Borås - lördag 16 mars 2019 kl 9.40
Igår menade jag givetvis!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 mars 2019 kl 9.58
Magnus A>> Jag trodde du syftade på nästa veckas träningsmatch mot Halmstad.

Roger Olsson, Borås - lördag 16 mars 2019 kl 9.59
Även om motståndet igår var klent så är det viktigt att vinna. Vi har ju mött klent motstånd tidigare i år (Frej, Falkenberg) och inte vunnit. Hoppas att detta ger självförtroende åt laget.

Roland Dellton, Lerum - söndag 17 mars 2019 kl 21.14
Mance tog AFC till cupfinal ikväll. Varför fick/ville inte han vara tränare i Elfsborg?

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 17 mars 2019 kl 21.46
Vilken publikhöjdarfinal mellan Häcken och Athletic (ironiskt skrivet). Athletic imponerade o gjorde matchen jämn mot de svenska mästarna. Kära läsare, tro inte det är 6 säkra poäng mot Athletic.

Gert Björnalm, Borås - söndag 17 mars 2019 kl 21.51
Mance!!
I år kommer jag inte att klara av att tycka illa om AFC, inte med Mance som tränare. Min störste favorit genom tiderna! Det var en sorglig dag när han fick lämna, och dessutom tog med sig sonen och därmed drömmen om att åter få se en Miljanovic i Elfsborgs tröja.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 18 mars 2019 kl 0.08
Kuriosa: Denni Avdic satte en straff mot AIK, för AFC.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 18 mars 2019 kl 0.15
Nu när den allsvenska säsongen närmar sig har BornYellow uppdaterats med statistik för 2018 (samt för svenska cupen 2019). Som vanligt bjuds det på lite trevlig (och mindre smickrande) kuriosa.

- Stefan Ishizaki är sedan länge inskriven som en av de största i Elfsborgs historia, nu tillhör han även den exklusiva skaran som spelat fler än 200 allsvenska matcher för Elfsborg, vilket ger honom en 19:e plats på denna lista.

- Kevin Stuhr-Ellegaard är inte långt därefter och får han göra en säsong till som förstemålvakt kommer han att vara Elfsborgs "meste" målvakt i Allsvenskan genom tiderna. Åke Sandberg är dock fortfarande 22 matcher före. Även Johan Wiland har än så länge fler allsvenska matcher än Kevin.

- Självmål görs det då och då, Elfsborg spelade oavgjort med sig själv under säsongen med 2 gjorda självmål mot Häcken, men fick tillbaka totalt 2st av Trelleborg och Sirius. Totalt har Elfsborgs motståndare gjort 44st självmål genom åren och hyggligast är Hammarby med 5st.

- Elfsborg slog ett mindre smickrande klubbrekord i och med den trista sviten i somras om 6st allsvenska matcher utan att göra mål. Det tidigare rekordet löd på totalt 4st matcher.

- Elfsborg vann "varningsligan" i Allsvenskan under fjolåret. Det var dessutom ytterst nära att man även slog klubbrekordet i antal varningar per säsong. Totalt drog man på sig 56 gula kort vilket endast överträffats av 57 gula kort under säsongen 2005. Detta kan jämföras med guldåret 2006 då Elfsborg drog på sig endast 24 varningar. Samuel Holmén och Ibrahim Dresevic var värst och tangerade Marcus Rohdéns rekord från 2015 på 9st varningar var.

- Publikmässigt var fjolåret ingen större hit. Framförallt var det ödsligt på läktarna i 2st bortamatcher med publiksiffror under 1000 personer, vilket bara inträffat i Elfsborgs historia totalt 7 gånger i Allsvenska sammanhang. Matchen mot Dalkurd lockade enbart 901 personer och än värre var det i Trelleborg med ynka 802 personer.

Eric Sjölin, Borås - måndag 18 mars 2019 kl 8.43
Vi har passerat 10 000 kr insamlat till Vi Tillsammans biljettfond. Tack till alla er som än så länge swishat ett bidrag. Just nu ligger det uppe flera auktioner på matchtröjor på tradera, även där går hela överskottet till biljettfonden. Läs mer och lägg ett bud.

Roger Olsson, Borås - måndag 18 mars 2019 kl 8.45
Kul att vi får se två gamla Elfsborgare (Mance och Hodzic) i cupfinal. Det visar lite grann på svårigheten att göra rätt bedömningar kring vilka man som klubb skall satsa på. Jag tror allmänt att skillnaden mellan spelares kvalitet i allsvenskan och även superettan är så liten att det är inte vilka värvningar man gör som är avgörande för en säsong. Om man undantar enstaka storstjärnor som Anders Svensson och Mattias Svensson så har det inte varit någon större skillnad på de spelare som Elfsborg har använt sig av de senaste tre åren. Istället är det avgörande om man kan forma en grupp där alla vet sitt ansvar och där alla tar sitt ansvar. Kan man krydda detta med lite äkta fotbollsglädje så kan man, som AFC, nå en cupfinal. Har man istället en tränare som inte har förmågan att stimulera, engagera och vara tydlig så åker man ut i gruppspelet.

Karl Orrling, Helsingborg - måndag 18 mars 2019 kl 10.06
Intressant statistik, Kenneth. Tack!

Publiksiffran mot Trelleborg hade varit hälften så hög om det inte hade varit för de 4 busslasterna tappra Boråsare som hade tagit sig ned till Söderslätt den regniga fredagen i oktober. Första halvlek var bra. Andra var skit. Korven var som vanligt fantastisk.


Roland Dellton, Lerum - måndag 18 mars 2019 kl 11.40
Två veckor till seriepremiär. Har någon sett/läst något om biljettförsäljningen? Hittar inget på Officiella.

Martin Andersson, Borås - måndag 18 mars 2019 kl 11.59
Roland Nej, personligen saknar jag biljettbarometern på hemsidan. Den har en tendens att skapa en liten hype. Två veckor till premiär. Tycker marknadsavdelningen kan börja jobba lite. Jag tycker vi syns och hörs alldeles för lite i Borås. Har du inte facebook eller BT, så vet du inte om att det är match. I mitt tycke bör de vara någon typ av marknadstorg på torget varje matchdag. Där man säljer biljetter och kanske har tävlingar/events av olika slag.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 18 mars 2019 kl 13.02
I Ö-vik sitter det speciella vimplar utanför alla spelbutiker, pressbyråar etc när det är matchdag för MoDo.

Eric Sjölin, Borås - måndag 18 mars 2019 kl 15.09
Det börjar märkas i Borås att det är hemmapremiär den 1 april. Idag kom Elfsborgsvepor upp längs Norrbyleden. På storbildsskärmar och TV-monitorer i butiker finns material ifrån den uppskattade kampanjfilmen som släpptes. Vi jobbar med att få upp affischer hos så många butiker, företag och privatpersoner som det bara är möjligt. Det finns mycket som görs utanför hemsdia och sociala medier. All hjälp tas tacksamt emot, fortsätt kom med bra tips och initiativ för hur vi ska få IFE att synas än mer. Alla som vill är välkomna förbi kansliet för att hämta en bunt affischer.

Läs nya (från 18/3 kl 22.39) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!