VG debatt - inlägg sedan 12/10 kl 13.21


Bo Andersson, Hässelby - lördag 1 juni 2019 kl 2.42
Ibland får jag känslan att fotbollspelare inte riktigt tar sin sport på allvar, jämfört med individuella sporter som tennis och höjdhopp. Man super ner sig mitt under säsong, slarvar med träning och gömmer sig bakom laget.

Senaste vattnet på denna gnällkvarn är att damlandslaget erkänner att dom inte har koll på dom nya reglerna. Tydligen hade man inte fått all info under ett upptaktsmöte. Men om man är proffs på något, sport, juridik, medicin, visst läser man på om allt som är nytt inom ditt område!

En enkel googling ledde fram till denna sida, där man finner allt om dom nya reglerna. Antar att detta kommer att gälla Allsvenskan också, så var goda att läs på nu!

Laws of the game


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 1 juni 2019 kl 10.30
Bo Andersson>> Tycker du är väl hård. Jag söker och hittar inte ett ord om detta på SVFF.

I den artikel som du länkar till så tolkar jag det som att regeländringarna träder i kraft efter säsongen är slut eftersom det inte finns något om detta på vare sig Domarförbundet eller SVFF


Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 1 juni 2019 kl 11.50
Då var vi 63 o fortfarande 4 timmar kvar att tippa. De 51 första i sammandraget har tippat. 12 saknas av de som tippat tidigare i år. Tänk om några tidigare tippare återkommer eller om några helt nya tillkommer ? Spännande väntan.

Henrik Eliasson, Örebro - lördag 1 juni 2019 kl 14.42
Fortfarande har ingen överträffat mina 280 poäng från omgång 3. Ni borde skämmas!

Bo Andersson, Hässelby - lördag 1 juni 2019 kl 15.43
Enligt Expressen gällde de nya reglerna i matchen mot Sydkorea och kommer att gälla i Damfotbolls-VM. Domaren Jonas Eriksson körde också en dragning med damerna om detta.

Med det sagt håller jag med om att informationen är minst sagt luddig. Hittade inget på varken FIFA eller UEFA sidorna, och (enligt Lennart) inget på SFF heller.

Kanske beror det på att reglerna ska gälla från första juni, men bara i nya tävlingar. Allsvenskan spelas kanske klart enligt dom gamla reglerna. Någon som har info?

Tycker dom flesta ändringarna är positiva och kommer att bidra till ett lite snabbare spel.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 1 juni 2019 kl 16.45
Flera regler är bra, som att det blir slut på maskandet i samband med byten. Utbytt spelare ska lämna via närmaste sidlinje, alltså inte till mittlinjen som hittills.

Denna regel är jag lite mer tveksam över: Förtydligad handsregel – det ska alltid dömas hand om en spelare får boll på armen vid målsituation oavsett om det är avsiktligt eller inte.

Å ena sidan blir det ingen diskussion om avsiktligt eller inte och det är väl i och för sig bra, men samtidigt tycker jag det blir väl hårt, i synnerhet som att om bollen träffar domaren blir det nu nedsläpp, inte som nuvarande regel att spelet fortsätter.


Bo Andersson, Hässelby - lördag 1 juni 2019 kl 18.17
Hittade den här, reglerna på svenska för 2019. Antar att gången är att man spelar klart alla turneringar i Sverige under 2019, och till hösten översätter (och kanske tolkar) reglerna för 2020.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 1 juni 2019 kl 20.08
Dessa regler gäller nu, men när följs dessa av domarna?

Fördröjande av spelets återupptagande

Domare ska varna spelare som fördröjer spelets återupptagande genom att:

• se ut att göra ett inkast, men plötsligt lämnar över det till en medspelare att kasta

• dröja med att lämna planen då spelaren ska ersättas

• överdrivet dröja med att återuppta spelet•

•sparka eller bära bort bollen eller framkalla en konfrontation genom att avsiktligt röra bollen efter att domaren stoppat spelet

• lägga en frispark från fel plats för att tvinga fram att den tas om.

Herre jösses vad gula kort det borde bli under en normal match. Fast som vanligt, om reglerna tillämpas strikt så tar det inte många matcher innan spelarna får order av klubbar och tränare att följa reglerna eftersom laget förlorar.


Kent Carlsson, Sandhult - söndag 2 juni 2019 kl 9.27
För några veckor sedan skrev en skribent att vi bara var några få som verkligen förstod oss på fotboll och sett Robert Gojanis storhet och nyckelroll.( BT krönikören Pålsson har ju också sett den, det hade ju varit pinsamt om just han hade missat detta)Nåväl Robert tillhör väl den kategori av fotbollsspelare vars storhet märks mest när han inte är med.

Nu när han är skadad får vi hoppas att kvarvarande mittfältare kan få fart på fötterna, tanken och bollen.
Så att Roberts storhet förblir en väl förborgad hemlighet för de flesta


Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 2 juni 2019 kl 10.39
Då är det Arena-besök i eftermiddag. Vi har de senaste åren haft stora problem med Häcken och så blir det nog i eftermiddag oxså. Annars hade vi en lång förlustfri trend mot Häcken o vann allt som oftast. Hoppas att spelarna i IFE och publiken ger allt i dagens match o tillsammans vinner. Det skulle sitta "gott".

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 juni 2019 kl 13.04
Har startat dagen med att fira två-årsdagen av segern över BK Rõva med 2-0. Med en flaska egentillverkad öl.

Nu väntar uppladdning i form av matlagning till familjen så att allt är klart till klockan 14 (15 i Sverige), då blir det fotboll från Borås Arena

Hoppas sedan att få fira igen senare i eftermiddag genom upprepning av segern 2017.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 juni 2019 kl 15.56
Domarna verkar ha något emot Elfsborg, okej att Henriksson får två gula kanske, men varför blir det inte gult när en Häckenspelare knuffar omkull, är det Gregersen?, men inget utan istället ett gult till vår lagkapten som med rätta protesterar mot att inget gult kort ges?

Det här blir inte lätt, kan vi hoppas på oavgjort i detta läge?


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 2 juni 2019 kl 16.37
Temat för dagen - "Gul Arena" har ju domaren löst med bravur! Hans gula kort är ju fler än alla tappra som är på plats...

För övrigt måste domarjäveln vara dum i huvudet! På riktigt!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 juni 2019 kl 16.55
Vad är det med domarna? Om man nu ska dela ut kort för allt så måste det ju gälla alla.

Bortsett från det tycker jag att Elfsborg spelade bättre i andra än i första trots en man mindre och en pajas som gjorde sitt bästa för att jävlas med oss.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 2 juni 2019 kl 17.27
Jag kan tyvärr inte se många matcher, så jag vänder mig till detta utmärkta forum: har IFE börjat spela grisfotboll?

Underlag: de första sex matcherna fick IFE nio varningar mot sig och nio varningar till motståndarlaget. De senaste sex matcherna har IFE fått 24 varningar mot sig och 16 till motståndarna. IFE gjorde 13 mål de sex första matcherna och bara tre dom sex senaste.

Källa: Svenskfotboll.se där jag fulräknat mig igenom resultaten, så det kanske blir någon diff på +/- 1.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 2 juni 2019 kl 17.35
Så här skrev jag den 26:e maj:

Jag gillar INTE det Elfsborg jag ser! Varför blir plötsligt de senaste matcherna fula, bråkiga, gnälliga och oorganiserade? Nej, smekmånaden med alla nya lån och värvningar är över och nu är matcherna fyllda av kaos och vilsenhet. Åter på ruta 1...

Inlägget kan nästan kopieras efter dagens bök och stök...


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 juni 2019 kl 17.36
Bo Andersson>> Baserat på insatsen av dagens domare så är antalet gula kort mer resultatet av en inkonsekvent domare som snabbt tappade greppet över matchen.

Hade dagens domare varit konsekvent borde han visat ut både Paulinho och Jeremejeff.


Jörgen Willborg, Borås - söndag 2 juni 2019 kl 17.38
Skitmatch. Igen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 juni 2019 kl 17.48
Jag tycker att även om IFE inte fick igång något spel så är det en stor skillnad ifjol. Spelarna kämpar i 90 minuter och idag gav det en poäng. Ifjol hade vi åkt på storstryk.

Faktum är att jag tycker vi spelade bättre i andra med en man mindre än i första.

Kan man inte ändra reglerna så att ett lag som startar första halvlek med tio man får spela med tolv i andra?


Peter Olsson, Borås - söndag 2 juni 2019 kl 17.48
Själv tycker jag att Elfsborg gör en bragdartad andra halvlek. Det röda på Henriksson är ju brutalt hårt taget. Att sedan inte Häcken får minst 2 röda kort får mig ju nästan att fundera på om domaren var mutad på riktigt. Jeremejeff fullständigt kör över Simon Strand , båda får gult??...

Förövrigt borde Stian Gregersen bli president.

Hasse Ekdahl, Borås - söndag 2 juni 2019 kl 17.49
Domare Ekberg...bluff-domare...borta-domare....Usch !!!

Kent Carlsson, Sandhult - söndag 2 juni 2019 kl 18.01
Jag håller med Lennart!! Domaren är inte konsekvent och han tappar matchen. Tyvärr!! Jag upprepar det jag tidigare skrivit. Det måste finnas en struktur även i fotbollen där domarna och deras insatser granskas och de som inte håller måttet skall inte döma fotboll på elitnivå

Vi kämpade till oss en poäng och det stärker oss i fortsättningen. Samtidigt så måste vi lära oss att hålla fokus på rätt saker och inte låta dåliga domarinsatser störa oss mentalt.

Nu kommer ett uppehåll och det ger oss tid att läcka skador och ladda om batterierna.

Är jag rätt ute när jag säger att Gregersen är ett lån? I så fall köp loss honom vi behöver han inställning, mod och skicklighet.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 2 juni 2019 kl 18.11
Vad är det med årets domarkår? Tredje matchen i år domaren tappar kontrollen fullständigt och viftar sönder matchen med både rött och gult.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 2 juni 2019 kl 22.36
Gregersen är inlånad från Molde under 2019.

Bosse Wikensten, Göteborg - måndag 3 juni 2019 kl 8.54
Bäste Gustav & Jimmy: Första gula får vi väl skriva på kontot otydlighet från Jimmy med truppen alternativt dåligt lyssnande från Gustav och orutin.... efter att Simon gjort en liknande historia (men klantat sig vid andra gula) mot Malmö , borde Jimmy ha varit tydlig med hela truppen så att Gustav aldrig skulle gått in så hårt vid första gula, givet situationen (på offensiv planhalva, som försvarare)... som försvarare måste man ju vara så taktisk att man har "två gula kvar" för att kunna ta ett gult som vid den andra situationen... sådan otydlighet alternativt dåligt lyssnande (orutin) måste rättas till omedlebart!!
Vidare brukar jag försöka att inte skälla på domare, men när det blev dubbelgult i slutet kunde jag inte hålla mig... det var riktigt dåligt.

Bosse Wikensten, Göteborg - måndag 3 juni 2019 kl 8.57
För övrigt var det en fröjd att se Stian... vilken klippa i Jockes frånvaro!! Gott att se!! Och det är nyttigt för Gustav att göra misstag nu... kommer ihåg Ibro för ett par säsonger sedan... bra att Gustav får spela och lära, så har vi i alla fall ett bra backpar även nästa säsong (om vi får behålla Jocke)...

Bosse Wikensten, Göteborg - måndag 3 juni 2019 kl 9.02
Slutligen: Spela Ndione, Jesper eller Deniz före Lundevall... så lojt, så otaggat bredvid killar som Holst och Strand... jag var tvungen att spontant skrika ut: "Det står Elfsborg på bröstet, Lundevall".... som om några snygga dribblingar kan kompensera färr en bibehållen fjolårsattityd... nej, spelare som inte fattat att attityd är det viktigaste är inte välkomna att spela med Elfsborgsemblem på bröstet...

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 3 juni 2019 kl 9.43
På VG klagar alla på domaren, men i GP klagar Irandust lika mycket på samma domare. Och han är dessutom arg på elfsborgarna som han tycker filmar och maskar och försöker pressa domaren till en kompensationsutvisning på en Häckenspelare.

"Elfsborg är ett tufft lag ... men vi viker inte ner oss utan vi kan brottas och sparkas vi också. Men det är irriterande när de ska lägga sig ner och filma", säger Irandust.

Jag missade gårdagens match, men har ju sett matcherna mot Malmö och DIF. Är det ett sånt lag vi plötsligt har blivit? Ett grinigt brottarlag? Det är bra att inte vika ner sig, men att gång på gång hamna i fula och griniga kaosmatcher är inte så meningsfullt. Och inte har det gynnat oss heller. En poäng av nio möjliga i de tre stökmatcherna. Tidigare i vår fanns tendenser till fint spel - förhoppningsvis hittar vi tillbaka till det efter uppehållet.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 3 juni 2019 kl 10.58
Nästa match är ju först 29 juni. Passa på att deklarera hittills sedda matcher innan ni glömmer bort vilka ni sett!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 juni 2019 kl 11.10
Jag kan förstå om även Häckenspelare klagar på domaren, även om Elfsborg var värst drabbat så åkte även Häcken på konstiga kort.

Däremot ska herr Irandust nog tagga ner betydligt när det gäller ordet filma, om det var något lag med ambitioner att få roller i Hollywood så var det Häcken.

Bosse Wikensten har helt rätt i att Thelin borde inpränta i spelarna att man inte gör den typen av tacklingar på offensiv planhalva som ger Gustav första gula. Lärpengar.


Erik Nilsson, Linköping - måndag 3 juni 2019 kl 11.10
Jag upplevde faktiskt inte domaren som särskilt ojämn (dock gjordes misstag, se nedan).

Elfsborg har bestämt sig för att spela ett aggressivt försvarsspel och det fungerar ganska bra (inget insläppt mål igår). Det resulterar dock i många varningar och det vore bra i längden om vi kunde undvika dessa (utan att därmed börja släppa in mål).

Vissa situationer kan kommenteras ytterligare:
1. Henrikssons utvisning. Det är två solklara gula kort. Orutinen gör att han först drar på sig det onödiga första, och sen på andra måste han ju förstå att han blir utvisad om han stänger Jeremejeff när denne i princip blir helt fri annars.
2. Strands knuff i ryggen på Irandust. Detta är en miss av domaren, på reprisen ser man tydligt att Strand är där och knuffar Irandust i ryggen i skottögonblicket. Det borde ha varit straff, troligt 0-1 och utvisning nr 2.
3. Jeremejeffs knuff av Strand efter avblåsning. Att ge en motspelare en hård tackling/knuff utanför spel kan inte ha några andra konsekvenser än rött kort.


Herman Thorell, Dalsjöfors - måndag 3 juni 2019 kl 11.11
Fan vad det har svängt den här säsongen. Det som såg så energifyllt och frejdigt ut verkar nu vara plågat och krampaktigt. Domarinsatsen är ju blek och ojämn, men å andra sidan är det ju inga konstiga gula kort Henriksson får. Kanske blir bra med nästan ett helt juni utan tävlingsmatchande, så att truppen får landa lite. Trots allt är vi obesegrade på hemmaplan och har bara 3 förluster på kontot. Det är ganska skapligt!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 3 juni 2019 kl 11.18
För första gången på länge har jag markerat två matcher sedda på plats.

Nu väntar drygt tre veckor av ingenting. Tur att mitt lokala lag Real Sporting San Jose har slutspel att vänta. Först två matcher, hemma/borta mot laget som kom tvåa i den andra division 6-gruppen på ön och går det bra där väntar ytterligare två matcher som avgör om vi går upp eller inte.


Kent Carlsson, Sandhult - måndag 3 juni 2019 kl 12.19
Jag gillar det jag ser!!
Vi är allsvenskans fulaste lag om man räknar gula och röda kort. Är det enbart dåligt, jag vill besvara den frågan med ett rungande NEJ.
Det är naturligtvis inte bra med röd kulör på korten, har man ett gult så måste man lära sig att värde de närkamper man tar fortsättningsvis.

Det finns varningar och varningar.
Varningar man får för att man är sent inne i situationen, vi har en del spelare som inte är några vinthundar och de drar på sig en del gula kort beroende på detta. Men alla spelare kommer ibland in sent i närkamper.
Varningar man snackar till sig. Onödigt kan tyckas men de som drar på sig dessa kort är ofta heta vinnarskallar och det är inte att alltid lätt hålla sig kall.
Gula kort man får i samband med duellspel, de som vinner många dueller får också en del varningar. Det är spelartyper som är tvättäkta fighters och som alla motståndare hatar men alla lag älskar att ha dem i laguppställningen.

Alltså bli bättre på att värdera närkamperna när ni har ett gult. MEN jag älskar fighters och vinnarskallar och har inte mycket till övers för mesar.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 3 juni 2019 kl 12.43
En reflektion kring det här fula spelet.
Publiken på Borås Arena har sällan känts så engagerad och fylld med inlevelse.

På något vis höjer det stämningen och ger mig något mer när jag är där och tittar. Det där med "fin fotboll" är ju oerhört subjektivt. Men för mig som gillar känslor så var det en upplevelse att vara på Borås Arena igår.

Agget mot Ekberg kan vara lite överdrivet. Men det känns ändå skönt att vi gulsvarta kändes enade på Borås Arena igår. Det var vi mot världen, vilket jag tror kan lyfta vårt lag.


Stefan Nilsson, Borås - måndag 3 juni 2019 kl 14.48
Säga vad man vill om domaren och att laget visar aggressivitet - men känns ändåså lite synd att det var just den här matchen som alla ungar från ”bra kompis”-fotbollen var inbjudna till.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 3 juni 2019 kl 17.18
Jomenvisst, våld engagerar. Vi borde införa systemet med enforcers som NHL hade på 70/80-talet. Se den utmärkta dokumentären Ice Guardians. Tuffa grabbar som hade i uppgift att skydda stjärnorna, men framför allt att köra ett slagsmål per match med motståndarens enforcer. En kille berättar att han bad motståndaren om att skjuta upp slagsmålet till nästa period för han var lite sliten, vilket accepterades av motståndaren.

Ett av problemen var att grabbarna ofta blev knockade (medvetslösa) men till skillnad från boxning där det finns en karens efter knock-outs på veckor eller månader, så var det ny match ett par dagar senare. Många dras tyvärr med svåra men efter dessa år.

Något för Allsvenskan?


Magnus Andersson, Borås - måndag 3 juni 2019 kl 20.05
Jag såg om några av sekvenserna med utvisning, varningar etc i lugn och ro när jag kom hem från matchen igår. Det jag slås av är att domarinsatsen inte alls är särskilt dålig, utan nästan får betyget bra av mig. Gurras utvisning var inte fel och Gurra måste vara mer kall, framförallt andra varningen är solklar och första varningen ganska onödig. Starkt att ändå ta en pinne till slut tycker jag.

Peter Olsson, Borås - måndag 3 juni 2019 kl 22.39
Med distans kan jag förstå Gurras 2 gula kort. Men en del saker var.. Well, helt uppåt väggarna.. Ishizaki står blixt stilla, ja han står ivägen, men helt stilla och häckenspelaren springer in i han.. Ja, det är Ishiz idé, men han står STILLA. Gult kort.... Jeremejeff agerar fribrottare på Strand.. Båda får gult kort? Utvisningen, ja rätt (men jag tycker fortfarande den är hårt dömd). Men resten av matchen.. Njae...

Jag säger inte att han är en usel domare och att han inte skall få döma igen.. Men, den här matchen gjorde han inte en bra insats.

Tänker även på KSEs gula kort efter att Holst? blev överkörd... KSE är lagkapten, han får prata med domaren.. Med det sagt kanske han sa väldigt dumma saker och förtjänade gult.. Men varför får inte häckenspelaren det?

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 3 juni 2019 kl 23.47
BREAKING NEWS!!!

Kalmar-Elfsborg utreds för matchfixning. ”Underligt agerande från flera spelare”. Drömmer jag? NEJ! Måtte inte våra spelare vara inblandade...


Christer von Zweigbergk, Viskafors - tisdag 4 juni 2019 kl 2.14
Om "nya" Elfsborg, med flest varningar och utvisningar, med fult spel i varje match toppat av gnäll och utfall mot domare och andra spelare tänker fortsätta på den inslagna vägen - då ber jag att få tacka för alla år som varit.

Visserligen ligger vi (snart säger jag dom) på en åttondeplats och har en bättre resultatrad än motsvarande tid förra året MEN om det framöver ska spelas fotboll på det sätt som har varit utmärkande de senaste matcherna så sätter mitt estetiska fotbollshjärta och min estetiska fotbollssjäl STOPP!

Jag kommer ihåg när Sören Cratz förde Hammarby till SM-guld för att sedan få sparken av Billy Ohlsson efter påtryckningar av fansen. Missnöjet handlade om att Hammarby hade tappat sin spelmässiga och traditionella själ och identitet och den rör man inte vid ostraffat.

När det nu framgår att Elfsborg är ett lag av två, rätt eller orätt, som på ett eller annat sätt är inblandat i matchfixning så kommer blotta misstanken att dra ännu en våt filt av negativitet över varumärket Elfsborg. Detta kan få oanade konsekvenser inte bara för Elfsborg utan också för Borås rykte som staden där de båda "storheterna" Elfsborg och Norrby alltför ofta nämns i mindre smickrande sammanhang.

Är jag ensam om att känna sorg över vårt nya sätt att till alla pris dra ihop poäng eller blir jag som brukligt är betraktad som en udda fågel som bara klagar?


Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 4 juni 2019 kl 9.18
Hellre 10 miljoner på Gregersen än Pawel.

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 4 juni 2019 kl 9.34
Det jag framför allt minns av historien med Cratz och Hammarby var att han, året efter guldet och då som tränare för Helsingborg, sprang ärevarv runt Söderstadion efter matchen Hammarby-Helsingborg inför 10.000 väntande fans. (Han fick senare sparken av HIF.)

Så påtryckningar från fansen? Nja ... Aftonbladet


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 juni 2019 kl 14.23
Vad var det som hände i matchen mot Kalmar FF, mer än att det även då handlade mer om att sparka på spelare än på bollen?

Det enda som påverkade resultatet var väl självmålet. Skulle alltså Henriksson gjort det medvetet? Eller är det någon Kalmarspelare som missar särskilt grovt? Jag uppfattade inget underligt. Fast å andra sidan om ovanligt många miljoner satts på oavgjort och/eller 1-1. Då skulle jag nog också granska varje sekvens i detalj.

Som CvZ så riktigt påpekar så är detta inte bra reklam för IFE.


Anders Eliasson, Borås - tisdag 4 juni 2019 kl 14.33
Lennart det verkar vara ett gult kort som "någon" tagit och någon nära spelaren verkar satsat pengar på att spelaren ska få gult kort..... bevisa det om ni kan
Annars såg jag i dag på ett spelbolag att Öis-Syrianska ger 2.20 kr för över 10,5 hörnor i matchen..... Superettan har väl inte jätte löner och satsar man 20000kr gånger 2.20, ja då genererar det 24000 friska kronor till kontot...

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 4 juni 2019 kl 15.32
CvZ - starkt och engagerat inlägg. Att vara en udda fågel är inte nödvändigtvis något negativt, snarare tvärt om. Jag har sett för få matcher för att kunna uttala mig (bara Sirius borta, med piggt spel om än byggt på kontringar då Sirius hade mer spel på vår planhalva) men visst kan man ana negativa tendenser. Är det Thelins modell som slutligen satt sig?

Vad gäller mutskandalen, så är det mest troliga att det är något av dom gula korten som spökar, men vill inte spekulera för mycket eftersom jag inte såg matchen och inte vet om någon situation såg omotiverad eller misstänkt ut.

Klubbens agerande nu kommer ett avgöra om det faller ljus eller skugga över klubben. Jan Carlzon, fd SAS, talade om sanningens ögonblick. Alla vet att saker kan gå snett, det gör dom hela tiden. Det viktiga är hur företaget reagerar, en negativ händelse kan bli en positiv upplevelse. (Ostädat hotellrum, som kompensation blir du uppgraderad till lyxsviten, wow, vilket hotell!) Nu måste klubben agera med transparens och om det visar sig att anklagelserna stämmer (obs, inget är bevisat ännu) snabbt ta till nödvändiga åtgärder. Då kan klubben klara sig med flaggan i tipp.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 juni 2019 kl 16.06
Vi lever ta mig f-n i en sjuk värld. Hur i h-vete är det möjligt att spela på att en spelare ska få gult kort? Det är ju så dumt att man tar sig för pannan. Ursäkta franskan.

Med tanke på alla gula kort vi drar på oss måste ju någon skratta hela vägen till banken, eller?

Sport? Nä, inte när det uppmuntras till fusk och mygel. Tillåt bara stryktips.

Om någon gul spelare ertappas så ska han avskedas på stående fot och likt gammaltestamentligt straff ska även avkomman straffas intill sjunde led.


Peter Olsson, Borås - tisdag 4 juni 2019 kl 16.17
Om man googlar lite så får man fram vem som är under utredning, även om det saknas vettiga källhänvisningar. Att döma någon på förhand är dumt.

Jag sällar mig dock till kören som undrar hur det är möjligt att man får spela på antal hörnor, gula kort eller liknande? Saker där en person kan gå in och avgöra allt själv. Det är en sak att förstöra en hel match, jag vet inte hur det skulle gå till, men jag tycker det borde synas rätt uppenbart. Men i det här fallet där det spekuleras om ett gult kort... Alltså, hur många spelare har inte tagit ett gult kort pga. dåligt humör under sina karriärer? Förbjud spel på annat än resultat.

Peter Olsson, Borås - tisdag 4 juni 2019 kl 17.11
Jag kan ju inte lagen, men låt säg att min polare spelar i Elfsborg. Låt säg att det är Jon Jönsson (Nej, jag är inte kompis med han på riktigt). Men jag vet att han skall få starta.. Jag vet att risken att han klarar av att spela en hel fotbollsmatch utan att få gult kort är noll, skit och inget. Blir han då utredd för att jag bettar på att han får ett gult kort?

Länk: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/e8kk7M/matchen-utreds-som-korruptionsbrott

Kent Carlsson, Sandhult - tisdag 4 juni 2019 kl 17.12
Jag instämmer i Lennarts och Peters kör. Det borde rensas i de spelobjekt som en del spelbolag erbjuder. Någon j-vla ordning måste det bli på spelmarknaden.

Christofer Wärnlöf, Vedum - tisdag 4 juni 2019 kl 17.40
Det skulle vara förbjudet att spela på Malmö som allsvensk vinnare, och att AIK kommer före oss i tabellen, och allt annat som inte är till Elfsborgs fördel...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 juni 2019 kl 18.22
Jag börjar nu förstå varför det händer alltfler underliga saker i fotbollen. Pengarna tar över alltmer och varje gång det händer tappar jag lite av intresset. Fortsätter det såhär är det adjö till fotboll annat än klubbar i lägre divisioner där pengar används till att köpa boll och dräkter och liknande.

Numera tittar jag aldrig på friidrott eller OS, sönderdopat och därmed inte kul.

Med tanke på att Unibet nästa år tar över Allsvenskan lär väl elitklubbarna blunda för mycket eftersom få biter den hand som föder en.

Borde vara förbjudet för spelbolag att sponsra ligor och/eller klubbar.


Tomas Kolles, Dalsjöfors - tisdag 4 juni 2019 kl 18.23
Tittar man på matchfakta från Kalmarmatchen så är det 3 gula kort var.
Inget konstigt med det om man nu jämför med senaste matchen.
Nu såg jag inte matchen mot Kalmar. Men det enda jag noterar är Viktor Elms gula kort i 93:e.
Vad hände där?

Stefan Carlsson, Vårgårda - tisdag 4 juni 2019 kl 19.15
Om någon spelare avsiktligt tar ett gult kort för att någon bekant spelat på det är det förstås fel och antagligen bedrägeri. Men vi ska också komma ihåg att det än så länge bara är en förundersökning och att man är oskyldig till dess att motsatsen bevisas.

Samtidigt håller jag med om att spelbolagen själva bidrar till denna risk genom att vara så pengakåta att de erbjuder spel på gula kort, hörnor, vilket lag som får avspark och så vidare. Sådant lockar förstås ohederliga, lika pengakåta bettare till att försöka fixa överenskommelser med eller till och med hota spelare för att vinna pengar på det, dessutom utan att spelaren behöver bidra till att matchen förloras eller liknande.

Jag instämmer med andemeningen hos en del andra här: Tillåt endast spel på 1X2 och slutresultat, möjligen också totalt antal mål. Men absolut inte på enskilda händelser som så att säga i sig inte är avgörande för slutresultatet!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 juni 2019 kl 19.25
Det vore någonting för Supporterunionen att driva frågan om att få bort spelmaffiorna. För så här kan det inte fortsätta.

Det värsta med detta är att det lär bli svårt att bevisa om en släkting spelade på ett gult kort och att spelaren visste om det, eller motbevisa för den delen. Ord mot ord.

Inte omöjligt att det läggs ner i brist på bevis, men kvar kommer tvivlet att finnas. Inget bra läge. Varje gång något omdiskuterat/oväntat händer i våra matcher så kommer lika säkert som att solen går upp i öster folk att mumla, köpt, bluffare, fuskare.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 4 juni 2019 kl 20.02
Tyvärr är inte lägre serier förskonade från detta, Vårgårda. Ni minns väl Magnus Svenungssons reportage i Uppdrag granskning för några år sedan, där skumma personer satt och direktrapporterade från matcher i gärdsgårdsserier om inkast, gula kort m.m. (om jag minns rätt).

Chatten efter programmet.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 4 juni 2019 kl 20.09
Tack vår skapare för länken, den säger ju en hel del om vad som händer med vår älskade sport. Det trista är ju att knappast något blivit bättre.

När jag pratade om lägre serier så menade jag ännu lägre än division 3. Än så länge är division fyra och lägre förskonade från spelbolag och fixare.


Alf Gunnarsson, Eksjö - tisdag 4 juni 2019 kl 22.21
Det är inte omöjligt att det i spelarens mobil finns samtal, sms eller messenger, som kan ge upplysningar och kanske till och med utgöra bevis.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - onsdag 5 juni 2019 kl 0.38
Om misstankarna visar sig leda fram till bevis och elfsborgsspelaren fälls så tänker jag aldrig mer känna tillit till mitt en gång så älskade lag. Laget som gett mig så mycket i över 65 år är i dag en sorglig spillra och en skugga av en tid som var lycklig och bekymmerslös, en tid av stolthet som tillät elfsborgshjärtat att klappa varmt och kärleksfullt även i de värsta av motgångar.

De sista åren har man långsamt och brutalt lyckats väcka mig upp ur mina ljuva och kanske lite väl rosa drömmar, skakat om mig i grunden för att nu visa sina sämsta sidor där vägen till eventuella framgångar inte längre handlar om lojalitet mot anhängarna. Det handlar om ett allmänt förfall helt eller delvis format av uselt ledarskap och toppstyrd ledning.

Jag tror inte att någon av er som läser detta är opåverkad av förfallet som har satt sina vassa klor i vår en gång så stolta och högt älskade förening.

Hur ska man hitta tillbaka till en kärlek som inte längre är besvarad? Fult spel, tjafs, varningar, röda kort och nu grava misstankar om att spelare som bär deno gula tröjan med klubbemblemet ”Elfsborg” närmast hjärtat får mig att må illa på ett sätt som jag inte trodde fanns. Jag är en fulländad gnällspik - det är jag medveten om - men jag är också en människa full av känslor och genom åren förvärvad klarsynthet. Är du bara det minsta kritisk mot den senaste utvecklingen så förstår du vad jag känner just nu.

Ni som såg min produktion ”Hysen på Scen” på plats eller på fb eller youtube fick förhoppningsvis en glädjefylld upplevelse där sorglösheten från fotbollens finrum i slutet av 1900-talet stod över dagens hårda klimat på och utanför de stora och små arenorna.


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - onsdag 5 juni 2019 kl 1.09
Hur vet man att inte en domare under hot eller mot ersättning delar ut ett kort till en viss spelare? Om mutor och maffiametoder får fäste på allvar kan ju precis vad som helst hända. 😞

Anders Eliasson, Borås - onsdag 5 juni 2019 kl 7.22
Jag var i Dalstorp ett par år, vi hade speciellt en match som var uppe på riksnivå med SVT och tidningarna, då var det domaren som var i fokus, vi vann med 6-3 jag har för mig att det blev 4-5 straffar...

Sen tycker ju jag att det kan vara bedrägeri om man till exempel anställer sin kompis, för att denne inte har något annat, eller att familjen vill hem till staden, i exempelsevis en medlemsägd Förening, som tränare i många år... sen sparkar Föreningen oduglingen och Föreningen får stå för notan och kompisen drar som en avlöning från ordförande posten.
Det skulle störa mig något bortom all kontroll..... om det skulle hända...
Men då skulle det säkert inte krävas några avgångar, då är det silkesvantar och tungorna blir brunare och brunare, man tävlar i vem som älskar fanskapen mest!

För att inte prata om hur efterdyningarna kunde te sig, uteblivna sponsorer och utebliven publik... nej det skulle jag inte vilja se i IF Elfsborg.....

Heja di gule!

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 5 juni 2019 kl 8.51
Suck... kärleken till pengar är som bekant roten till allt ont. Det var därför jag var så irriterad när Stefan för några år sedan började snacka om de nya TV-avtalen som skulle ge mer pengar... Svenska Spel är illa, men kontrollerbart likt systembolaget. Unibet, Bet365 & allt vad de heter är enligt min mening exakt lika omoraliskt som knarklangning, och borde omgående förbjudas... Är det SEF som står bakom att man bryter med Svenska Spel? I så fall, skam åt SEF och skam åt Mats Enquist, Bosse Bank och Stefan Andreasson!!! I så fall (jag måste få det bekräftat först), förbannade girigbukar!!! Glöm mitt stöd... min förening heter IF Elfsborg, och det klubbmärket är inte till salu!

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 5 juni 2019 kl 9.01
... och ja, jag skall inte förekomma utredningen, men den spelare som möjligen begått brott är välkommen ut till oss och röja skog, hugga ved och ARBETA!!! En engångsförbrytare kan räddas, med rätt medel.... två gånger, och livslång avstängning från en radie på 300 m från arenan....

Peter Olsson, Borås - onsdag 5 juni 2019 kl 9.24
CvZ varför lägger du skulden på Elfsborg om en enskild spelare har gjort något? Det är ju knappast så att resterande av Elfsborg bör dömas för det?

Förövrigt bör ingen dömas alls just nu. Det är en utredning, inget alls är bevisat. Ingen är skyldig än.

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 5 juni 2019 kl 9.24
Men det finns en kärlek till fotbollen som aldrig dör, och barn och unga som än inte förpestats... engelsk fotboll var intressant t o m 80-talet innan kommersialiseringen (& har jag sagt skam åt de jag nämnde tidigare kan jag väl lika väl säga MEGA-skam åt Rupert Murdoch, Joao Havelange och Sepp Blatter också...). Det kan vara så att intresset för allsvenskan dör 2019... och fega smålirare som de jag nämnde tidigare lär ju bara av de stora förbrytarna...

Kent Carlsson, Sandhult - onsdag 5 juni 2019 kl 9.54
BT har idag två bra artiklar om matchfixning.

Magnus Svenungsson journalist som följt matchfixningsproblematiken och har stora kunskaper i ämnet.Han konstaterar bl.a att det är viktigt att klubbarna tar detta på allvar och de inte är skyldiga utan tvärtom drabbade. Men att de måste agera och på olika plan arbeta med spelarna och vara uppmärksamma på om de ser riskbeteende hos någon spelare.

Fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand tar upp spelbolagens strävan efter vinstmaximering som ett stort problem och vill att det blir en starkare reglering av spelobjekten så att viss betting som spel på hörnor och gula kort försvinner.

Tyvärr så har ju maffian växt sig starka i landet och äter sig alltmer in i olika sektorer av samhället och att fotbollens också drabbas är beklagligt men inte överraskande.

Fotbollen behöver oss som älskar fair play mer än någonsin.

Låt oss stå upp och ta kampen så att inte mörkrets krafter segrar.

Älska di gule!!!


Kurt Nilsson, Skyttorp - onsdag 5 juni 2019 kl 10.03
HMMMM---Kanske dags att ge upp Elfsborg nu----Bara misstanken om match-fix och dom senaste årens spel är inte längre tilltalande-----Ibland måste man ge upp helt enkelt,man kan inte vinna jämt i livets spel-----Det kommer nog aldrig mer att spelas en härlig snabb fotboll i Borås med egna talanger---Tittade på gamla videos med Hockey Vm 1989-1990,vilken härlig hockey med Loob,Kenta Nilsson,Eldebrink ,där var det bättre förr,likaså Elfsborg 1997,vilka unga lirare med Anders ,Linderoth o Bella som kom samtidigt, det kommer aldrig mer att inträffa,nu köps dom redan i 20-års åldern och försvinner från allsvenskan--Senast Elfsborg lirade fotboll på allvar var 2012 med Guldlaget ,Anders o Niklas Hult med fart o speed !!

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 5 juni 2019 kl 10.08
Tack Kent, Bra! Jag är med i den kampen...!! Och Mats, Bosse & Stefan har gjort mycket bra... men just beträffande girighet agerar de inte OK, eftersom deras girighet sätter en nivå som sedan sprider sig.... som ledare måste de ha en högre moral!!!

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 5 juni 2019 kl 10.11
.. och en dag som denna får vi minnas Lennart Johansson! Mannen som utmanövrerades av korrupte Blatter... men vars namn grabben fick lära sig i samband med att han fick följa med till arenan och med stolthet sjunga om vår evigt unge nummer 8 och Lennart Johansson pokal!

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 5 juni 2019 kl 11.20
Kanske framgår det av BT-artikeln, men annars tipsar jag här: Magnus Svenungsson har även, tillsammans med Jens Littorin, skrivit reportageboken Matchfixarna - hotet mot nationalsporten. Intressant men deprimerande läsning om spelbedrägerier och matchfixning i Sverige på senare år.

Anders Täreby, Steninge - onsdag 5 juni 2019 kl 12.25
För det första pågår en utredning och ingen ska dömas på förhand. För det andra har Elfsborg på sin hemsida skrivit att man samarbetar med polis och myndigheter och att klubben arbetar för att sådant som ni utreds inte ska förekomma.

Det går aldrig att skydda sig fullt ut för vad enskilda personer hittar på, och som någon skrivit så kan Elfsborg gå stärkta ur en sådan här process. Allt beror på hur klubben agerar beroende på vad som kommer fram framöver. Om det visar sig att en spelare medvetet har tagit ett gult kort och är medskyldig till ett bedrägeri i spelbranschen kommer den spelaren givetvis tvingas lämna IF Elfsborg omgående. Det är sannolikt även ett kontraktsbrott så möjligen kan Elfsborg även driva en skadeståndsprocess i så fall.

Ni som nu tar tillfället i akt att spy galla över allt och alla och anser att allt är kapitalismens fel får väl mobilisera er och till nästa årsmöte lägga en egen budget där medlemsavgifter, publikintäkter och korvförsäljning är enda inkomstkällan. SEF-pengar och sponsorintäkter från företag mm ska vi givetvis avstå ifrån... Detta är givetvis en väg att gå men det kommer också ganska snabbt innebära att IF Elfsborg trillar ur serie efter serie. Men tycker ni så så ska ni givetvis argumentera för det. Jag skulle ha större respekt för era åsikter om ni drev dessa åsikter fullt ut i stället för att bara vara nostalgiska.

Även om fotbollen är en del av samhällsekonomin måste fotbollen sätta upp sitt eget regelverk, och det sker ju både på europeisk nivå (med som det verkar hittills ganska uddlösa bestämmelser) och svensk nivå (t.ex. elitlicens och 51 %-regeln). Här behövs förstås ständigt en diskussion. Tyvärr ser jag ganska få konkreta förslag till en förbättrad reglering?

I frågan om spelbolagens framfart de senaste åren och vad det medför för samhällsproblem i stort finns en stor dubbelmoral med tanke på statens intresse i Svenska Spel. Jag tycker själv att spelbolagens verksamhet och möjligheter till reklam behöver regleras mycket hårdare men jag kan inte se att det är Stefan Andreassons fel att det går att spela på gula kort i allsvenskan. Klubbarna är en del av ekonomin och SEF vill förstås maximera sina intäkter för att svenska fotboll ska kunna konkurrera med övriga länder.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 5 juni 2019 kl 12.45
Tack Johan för tipset om denna bok. Det blir till att köpa.

Faktum är att den sport jag varit kär i hela mitt liv sakta men säkert förstörs av pengar. Frågan är inte längre om utan när jag tvingas ge upp fotbollen på elitnivå som jag tvingats göra när det gäller friidrott, längdskidåkning och cykel.

Pengarna har väl alltid funnits, men inte på den nivå som är nu. Miljardärer, stora bolag köper upp klubbar och dopar sönder sporten. Spelarna i toppen har idag så höga löner att det är rent absurt, i och för sig inget fel att även dessa tar för sig eftersom det ju ändå är spelarna som utför arbetet på planen, men i sin förlängning är det inte hållbart.

I både England och Sverige försvinner småklubbar eftersom kostnaderna stiger, men inkomsterna ökar inte utan snarare minskar eftersom de i toppen inte vill dela med sig och det undergräver basen för fotbollen.

Dystert? Ja, men så känner jag nu när spelmaffiorna tillåts härja mer eller mindre fritt. I det nu pågående fallet lär det ju handla om någon tusenlapp, men det visar hur korrupt allt är på väg att bli.


Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 5 juni 2019 kl 14.08
Tack Anders, till stor del håller jag med dig... även om det inte låter så. Svenska Spel är enligt min mening inte heller OK, vilket däremot företagssponsorer är. Det är vidare inte pengar i sig som är fel, utan kärleken till pengar. Och det är precis det du nämner jag överväger att göra... motionera för att vi blir en bygdens klubb igen, till vilken publik kommer och kan identifiera sig. Hellre spel i division 2 eller 3 med hjärta än "elitfotboll" baserad på att sko sig på spelmissbrukares olycka...

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 5 juni 2019 kl 15.31
Det är väl ett tecken i tiden att den störste av alla, Lennart Johansson, lämnat oss. Vila i frid.

Kent Carlsson, Sandhult - onsdag 5 juni 2019 kl 16.44
Ta upp kampen!!

Här några tankar och funderingar, kanske kan de vara till hjälp i något sammanhang

Låt oss kolla på matchfixningens struktur och vilka spelare som beröres.

Kategori 1 Spelare som vill dryga ut förtjänsten med en "säker" spelvinst, alltså rent kriminellt beteende. Förhoppningsvis är de ganska få men de finns ju.

kategori 2 Spelare som har ett spelberoende och behöver täcka förluster eller betala tillbaka lån. Det är troligen mycket vanligare än kategori 1

Kategori 3 Spelare som blir hotade av maffian.Tyvärr är troligen hot inte helt ovanliga.

Vad kan vi göra?
kategori 1 Den mest effektiva åtgärden är troligen att skriva in i kontraktet att spelare som deltar i matchfixning får kontraktet uppsagt utan någon ersättning. Det kan verka avskräckande för alla kategorier.

Kategori 2 Spelberoende är en av flera beroendesjukdomar den kan visserligen ibland vara svår att behandla men den är INTE kronisk. Här kan IFE samvarka med en eller flera beteendevetare för att erbjuda behandling. Processen upparbetas nedtecknas och kvalitetssäkras. Spelare skall kunna känna sådant förtroende för processen att han går till IFE med budskapet "jag har ett riskbeteende med mitt spelande och behöver komma till rätta med detta innan allt går överstyr."

Kategori 3 Är ju obehagligt och ärendet skall omgående överlämnas till polisen för åtgärd. IFE har i förebyggande syfte upparbetat kontaktvägar och rutiner med polisen så att spelaren kan känna trygghet när han kommer till föreningen och att hotet därmed kan hanteras.

Vi måste vara tydliga med att det inte är föreningen som är boven utan föreningen är offret och det största offret är FOTBOLLEN.

Tack Anders för ditt inlägg jag håller med dig i det du skriver.

Ge upp!!

Aldrig!!

I krisen prövas vännen.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 6 juni 2019 kl 3.56
För att för en stund fly undan bedrövelserna i Allsvenskan tittar jag på México - Venezuela och kan meddela att man spelar enligt dom nya reglerna.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 6 juni 2019 kl 13.11
Min namne Lennart Johansson har ju lämnat oss, men det finns ju klipp kvar, som detta efter att polisen skjutit varningsskott på läktaren i matchen AIK-AEK Aten. Johansson gör bra ifrån sig, Nordahl däremot gör det inte.

Kent Carlsson, Sandhult - fredag 7 juni 2019 kl 17.52
Halvårskortet är här! Gå in på hemsidan och kolla. Bra och kreativt jobbat Elfsborg! Vi ses på Arenan!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 7 juni 2019 kl 19.29
Halvårskortet köpes här.

MATCHER SOM INGÅR

IF Elfsborg – Helsingborgs IF

IF Elfsborg – Kalmar FF

IF Elfsborg – Djurgårdens IF

IF Elfsborg – Östersunds FK

IF Elfsborg – Malmö FF

IF Elfsborg – AIK

IF Elfsborg – IK Sirius

IF Elfsborg – Falkenbergs FF

IF Elfsborg – IFK Göteborg

Sittplats Ordinarie - Halvår 1610 ~ 2295 kr

Sittplats Ungdom - Halvår 1240 ~ 1760 kr

Sittplats Senior - Halvår 1240 ~ 1760 kr

Ståplats Senior/ungdom 655 Vuxen 1 150 För medlemmar i Guliganerna 550/750

Familjeläktare. Vuxna 1 600, ungdom 1 235, barn 595.


Kent Carlsson, Sandhult - fredag 7 juni 2019 kl 23.38
Helårskort i min prisklass(senior) kostnad för varje match 117kr, halvårskort kostnad i min prisklass 137kr.( reservation för felräkning men jag tror jag räknat rätt) Mycket förmånliga priser.
Vi ses på Arenan!

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 8 juni 2019 kl 16.21
Håller med om vad som skrivits till 100 %. Själv är jag lite ofokuserad just nu då jag knäckte ett ledband i V knä. Min långa matchsvit spricker (just nu 591 matcher). Rehab 6 mån-1 år. Det gäller att vara enveten o inte ge upp. Ge mig hjälp om ni ser mig vid Arenan. Tack på förhand.

Peter Olsson, Borås - lördag 8 juni 2019 kl 17.49
Jebali pratar om att han gärna spelar i Allsvenskan igen och att han tycker om Sverige. "Allt är inte pengar". Är detta en spelare som Elfsborg har knutit så hårt till sig att vi i så fall får se han i Elfsborg, eller spelar han i något Stockholmslag om han återvänder? Skulle ni vilja se han i Elfsborg?

Personligen tycker jag aldrig han blommade ut ordentligt i Elfsborg, men jag tror mycket väl han kan göra det, nu när Thelin börjar få ordning och reda på sitt system. Å andra sidan tror jag inte Jebali tänker spela i Allsvenskan för de kaffepengar vi erbjuder jämfört med fotboll i arabvärlden än på många år.

http://www.fotbolldirekt.se/2019/06/07/just-nu-pa-fd-tjanar-miljoner-saudi-men-jebali-oppnar-allsvensk-comeback/

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 8 juni 2019 kl 20.24
Bertil inte ska du bryta din svit. Det måste ju gå att lösa transport från Trollhättan och sittplatsläktaren fram och åter. Se till att krya på dig!

Peter O>> Jag skulle inte satsa på Jebali som förstaval vad gäller nyförvärv


Bo Andersson, Hässelby - söndag 9 juni 2019 kl 0.09
Trist, Bertil, men speluppehållet kom ju annars ganska lägligt. Du får tid att känna efter och kanske funkar det bra, trots allt. Alla arenor är väl handikappanpassade, så med lite tur och ”with a little help from your friends” kommer det nog att gå bra.

Speluppehållet kom ju också lägligt för IFE (och/eller Kalmar) som slipper alla spekulationer om varför spelar inte den eller den spelaren. Mediastormen runt ”matchfixnngen” mojnade ju tämligen snabbt, dels beroende på nämnda uppehåll men också för att inget storstadslag varit inblandat. Och Guliganerna är väl inte kända för att hålla kvartssamtal med misstänkta spelare.

Skönt att vi sluppit spekulationerna här på VG om vem eller vilka som är inblandade, det sköter man ju så bra på andra forum.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 9 juni 2019 kl 12.54
Undrar om någon kommer att vilja vara säkerhetsansvarig i en fotbollsklubb i framtiden? Kalmar FF:s säkerhetschef åtalas.

Det polisen sysslar med nu är ju absurt, vill de tömma läktarna helt?

Jag är emot eldande av bengaler utan tillstånd, men för pyroteknik under ordnade former. Detta är dock tydligen inte polisen intresserade av, ordet dialog verkar utsuddat i poliskretsar.

Systemet med supporterpoliser har fungerat mycket bra, men nu ska det tydligen vara slut med att prata ihop supportrar, klubbar och polisen, bonka och slå verkar vara det som ska gälla.

Ingen är betjänt av att det blir fler poliser, eller än värre, fler vaktbolag på arenorna som den uppenbarligen mutade Björn Eriksson vill.


Herman Thorell, Dalsjöfors - tisdag 11 juni 2019 kl 8.35
Hur ser det ut med lånekontrakten? Löper de ut nu i juni?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 11 juni 2019 kl 9.35
Stian säsongen ut.

Levi säsongen ut.

Kabran 31/7

Cibicki mitten av juli.


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 11 juni 2019 kl 15.00
Vad gör våra eleganter under speluppehållet (och med spel menar jag fotboll, inget annat)?

Stenhård konditionsträning på Rya åsar? Överlevnadsläger på Sandvallsplats? Skriver ”jag ska inte tjata till mig gula kort” hundra gånger på svarta tavlan? Eller rentav semester några dagar?

Läste på något forum att AIK spelar varje match med nya tröjor och att dom gamla auktioneras ut (något som jag inte kunnat verifiera). Hur funkar det i IFE?


Conny Johansson, Brämhult - tisdag 11 juni 2019 kl 15.47
2019-06-20 Kl 13:3o Träningsmatch IF Elfsborg - Örebro SK Brahevallen - Visingsö .

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 11 juni 2019 kl 17.09
Då kan det bli en liten utflykt till Visingsö!

Är det någon som vet när höstens matcher (fr.o.m. omgång 23) spikas?


Peter Olsson, Borås - torsdag 13 juni 2019 kl 10.01
Knäpptyst i all media om Victor Claessons skada, han skulle magnetröntgas i tisdags. Oroar mig att locket är på så mycket, är skadan allvarlig måntro.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 13 juni 2019 kl 21.21
Knäpptyst på VG om....allting.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 13 juni 2019 kl 22.38
Om aktiviteten på VG ligger lågt så händer det ju saker. Alla som funderat på att se Elfsborg borta mot Falkenberg bör ju utnyttja detta erbjudande från Guliganerna, resa och matchbiljett för 200 kronor måste ju betraktas som ett fynd.

Elfsborg började träna idag efter tio dagars ledighet. På måndag börjar träningsläger på en ö, tyvärr inte Gran Canaria, utan på Visingsö.


Peter Olsson, Borås - fredag 14 juni 2019 kl 12.46
Är det någon som vet vilken sektion Elfsborgare skall stå på vid Falkenbergsmatchen? Vid gott väder kommer vi åka ner med familjen och campa och gå på matchen istället för att åka med bussen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 14 juni 2019 kl 14.04
Exakt var bortaläktaren är placerad vet jag inte, men biljetter dit säljs här.

Roland Dellton, Lerum - fredag 14 juni 2019 kl 16.26
Nu är speldagar och matchtider fastställda för omgångarna 23-28, se Officiella. Resterande omgångar fastställes senast i slutet av september.

Eric Sjölin, Borås - fredag 14 juni 2019 kl 22.05
Bortasektionen är placerad på ena kortsidan på Falkenbergs Arena och tar 1500 platser. Förköp är att rekommendera för alla som ska på matchen, dels hjälper du till att skapa intresse och dels blir det blligare än att köpa på plats.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 15 juni 2019 kl 12.06
I väntan på ett Elfsborg är igång igen om två veckor så kan man ju roa sig med att tippa.

För att inte riskera att missa en omgång kan man nu passa på i lugn och och göra som 13 av oss redan gjort, alltså tippa alla omgångar.

Vill man sedan ändra sig är det bara att gå in och tippa om.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 17 juni 2019 kl 10.34
En liten fråga om terminologi, också med tanke på nästa säsong:

Är vi baddjävlar i Falkenberg och ullharar i Varberg?


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 17 juni 2019 kl 13.58
Exakt så är det Lars!

Varbergsguliganerna, tillika ullhararna, hoppas på många baddjävlar i Falkenberg den 29:e! Vi tar cyklarna ner.


Eric Sjölin, Borås - måndag 17 juni 2019 kl 14.28
Jan-Ove Sjöberg, har ni sett att Gulsvart Göteborg gått ut på facebook och skrivit att de cyklar ner? Kul att ni hakar på längs vägen!

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 17 juni 2019 kl 17.37
Tack Erik. Vår lilla cykeltur blir ju en bagatell i jämförelse.

Falkenbergarna kommer få stora ögon, en gulsvart cykelkaravan istället för en husvagnskaravan med baddjävlar...


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 17 juni 2019 kl 17.43
* Tack Eric! ... skulle det vara.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 18 juni 2019 kl 11.07
Både Svensk Elitfoboll och Svenska Fotbollförbundet kritiserar polisen.

Ett litet utdrag ur uttalandet:

"Vi vänder oss kraftigt mot att åtgärderna riktar sig mot breda supportergrupper som inte har med ordningsstörningarna att göra.

Vår fasta övertygelse är att åtgärder ska riktas mot de individer som är skyldiga till brott, och att oskyldiga supportrar och supporterkulturen i stort ska hållas utanför detta. Den positiva supporterkulturen är en mycket viktig del av den svenska elitfotbollen."


Läs nya (från 18/6 kl 21.03) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!