VG debatt - inlägg sedan 12/9 kl 0.00


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 12 september 2018 kl 12.01
Snacka om ebb och flod på VG. Under några dagar vällde det in inlägg och nu är det bara en ensam Robinson på en ö i Atlanten som skriver.

Ikväll påbörjas resa mot Borås som går via London, så jag missar Blåvitt borta, men Örebro hemma får besök av mig och Gary Hook.


Göran Holtstrand, Borås - onsdag 12 september 2018 kl 15.36
Välkommen hem Lennart till Svedala igen!! Hoppas vi ses mot ÖSK!!!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 12 september 2018 kl 15.44
Göran>> Jag antar att det blir Cheers som uppladdning och sedan ståplats.

Göran Holtstrand, Borås - onsdag 12 september 2018 kl 19.55
Lennart, kommer till puben innan matchen! Vi syns då! Nu vinner vi först mot Blåvitt,sedan ÖSK!

Fredrik von Knorring, Mölndal - fredag 14 september 2018 kl 14.29
Snart är det match. Tänk om vi kunde kanalisera all vilja till att slå Blåvitt i Göteborg. Är det nu det vänder?

Christofer Wärnlöf, Vedum - fredag 14 september 2018 kl 18.50
Jag hoppas fortfarande på svar på frågan om Anders Svenssons kommentar att problemet i truppen är delvis en generationsfråga.... ett svårtolkat påpekande som skulle vara kul att få någon kommentar på....

Magnus Andersson, Borås - söndag 16 september 2018 kl 8.25
Krossa Ica!

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 16 september 2018 kl 12.02
Klart mindre pepp än vanligt inför västderbyt. Inte mycket biljetter sålda heller. Kanske inte så konstigt med tanke på lagens resultat. Men särskilt för oss är matchen livsviktig. Vi skulle verkligen behöva bygga upp ett poängöverläge mot de andra bottenlagen, nu när vi snart ska möta dem i en lång ångestfyll rad.

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 16 september 2018 kl 17.30
Låt mig inte bli besviken nu. Det är bara det jag önskar. Älska Elfsborg!

Hasse Ekdahl, Borås - söndag 16 september 2018 kl 17.59
Ife leder 1-0..Obasi målskytt :)

Hasse Ekdahl, Borås - söndag 16 september 2018 kl 18.03
2-0 Frick målskytt :)

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 16 september 2018 kl 18.10
JAAAAA!!! Fan, håll i detta nu. Då är säsongen räddad och allt förlåtet!

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 16 september 2018 kl 19.18
Jag spyr fan på detta. Att det kan finnas sånt bottenlöst förakt i mig är skrämmande!

Jörgen Willborg, Borås - söndag 16 september 2018 kl 19.25
Hur många försäsonger får Thelin på sig att träna upp truppen att orka mer än 60 minuter? Inte ens det har han klarat av.

Henrik Eliasson, Örebro - söndag 16 september 2018 kl 19.26
Så bittert och så fel. Var är VAR?

Ivar Tengklint, Glommen - söndag 16 september 2018 kl 19.30
Domarna bestjäl Elfsborg på segern! Men vi skall förstås inte ge bort spelet när vi hade full kontroll. Kevin lägger sig alltid i god tid åt samma håll på straffen - enkelt för skytten!

Morgan Tidstål, Borås - söndag 16 september 2018 kl 19.37
Jag trodde vi var på väg uppåt, och sen plockar Thelin in Gojani, varför? Dyer, Jesper Karlsson och Prodell måste vara bättre alternativ 100 gånger av 100. Mörkret 2018 fortsätter.

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 16 september 2018 kl 20.06
Domaren ber efter matchen om ursäkt för den felaktiga straffen, men vad hjälper det? Trist slut på en match där Per Frick verkligen förtjänade att få bli matchjälte för sitt briljanta mål.

Markus Jansson, Lerum - söndag 16 september 2018 kl 20.47
Jag har vevat straffsituationen några gånger och det är inte ett litet misstag från al-Hakim - det är faktiskt totalt hjärnsläpp. Han blåser och springer sedan förbi Holmen in i straffområdet och pekar på straffpunkten. Holmen är aldrig ens inne i straffområdet. Hur kan det komma sig att en av Sveriges mest ansedda domare gör ett sådant grovt tjänstefel? Är han under press på något sätt? Får detta några konsekvenser för honom?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 16 september 2018 kl 20.48
Domaren stal segern, men att sluta anfalla hjälpte till.

Peter Olsson, Borås - söndag 16 september 2018 kl 22.11
Det är klart Al-Hakim stal Elfsborgs seger, men han stod upp i intervju efteråt och erkände sitt misstag.. Det hjälper såklart föga, men han är människa, precis som alla andra. Stort att inte gömma sig. Han har all min respekt och brukar döma jäkligt bra. Jag gillar han och han får gärna döma Elfsborg igen. En annan domare hade gett Jönsson rött kort direkt btw.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 16 september 2018 kl 23.08
Vi har inget flyt, ingen medvind. Det är ett sånt år...

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 16 september 2018 kl 23.10
Thelin: jag tror på dig som tränare. Men nu är jag beredd att hålla med Claes i en sak. Spelarna är åt helvete för dåligt tränade. Match efter match tappar vi allt efter 60 minuter. Det jag trodde var dåligt samspel, som skulle ge sig med tiden, visar sig vara dålig kondition.

Uppenbarligen fungerar inte frihet under ansvar. Det finns vardagsmotionärer som skulle äga skiten ur våra spelare. UPP PÅ RYA ÅSAR OCH SPRING! Skandal, för i helvete!!!


Claes Lindquist, Malmö - söndag 16 september 2018 kl 23.42
Men Thelins analys av andra halvlek är ju briljant.

Ur BT: Vi står emot ganska så bra och har kontroll på händelserna. Sedan får de energi efter sitt 1-2-mål. Vi tillåter de att ha bollen en bit ifrån och vi har mycket folk emellan. Sedan får de en straff. That’s it, säger Jimmy Thelin, tränare i Elfsborg. (Är det någon som förstår något av Thelins förklaring och analys?)

Nu vet vi varför vi tappade. Jonas, det har således ingenting med hur tränade laget är.


Claes Waltersson, Trollhättan - måndag 17 september 2018 kl 7.54
Det blåste motvind när jag cyklade till jobbet imorses. Efter att läst här på forumet så förstår jag nu att det måste vara Thelins fel. Jag har tyckt att Thelin tagit ut fel lag/ kört fel taktik många gånger under året men att skylla gårdagens kryss på honom är ju inte juste. Han var några minuter från att ge oss första segern på 15 år om inte domaren fått hjärnsläpp.

Om man tycker att spelarnas ork tar slut efter 60 min så ligger ju det ansvaret på spelarna, att matcher är 90 minuter har de nog koll på. Jag tror nog mest sista tjugo präglas av det svaga självförtroendet hos di gule. Efter reduceringen blev det nervigt för våra grabbar, fanns ju några riktigt fina omställningslägen där man tar dåliga beslut eller bara sparkar iväg bollen.


Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 17 september 2018 kl 9.35
Jag tror på Thelin, och spelet sitter bättre och bättre för varje match. Men orken räcker inte till.

Anders Täreby, Steninge - måndag 17 september 2018 kl 9.37
Tungt poängtapp, men med lite perspektiv så är det förstås OK att vara en feldömd straff ifrån första segern borta mot blåvitt på 15 år...

Tydligt att det saknas självförtroende och ork. Att åter tappa en 2-0-ledning sista 20 min är inte normalt. Tycker dock att man börjar kunna se mer linjer i Elfsborgs spel och flera spelare visar mer kvalitet. Holst är ett riktigt bra nyförvärv och tillsammans med Kaib på vänsterbacken har vi nu två riktigt bra ytterbackar. Ishi och Frick visar också kvalitet. Jönsson borde vara mer rutinerad än att riskera att snacka/skalla till sig en utvisning, han är en säkerhetsrisk numera. Jag saknade Dresevic.

Tittar man på statistiken så är det framförallt på hemmaplan som Elfsborg misslyckats i år. Vi har 1 (!) hemmaseger och 8 poäng (!) på 10 matcher (5 oavgjorda och 4 förluster)! Otroligt svagt facit. Seger mot Trelleborg, oavgjort mot Djurgården, AIK, Blåvitt Hammarby och Kalmar samt förluster mot Malmö, Sirius, Östersund och Norrköping. Inget lag är längre rädda för att komma till Borås. För några år sedan var allt annat än 3p hemma ett misslyckande.

Det är 27 poäng kvar att spela om, kan gå precis hur som helst! Viktigt att inte låta sig luras av attvi har ett på pappret "lätt" spelschema kvar. Varje match i oktober blir som en kvalmatch.


Erik Nilsson, Linköping - måndag 17 september 2018 kl 11.24
Det där med hemmaplan är ju en viktig faktor. Kan det vara så att det går för snabbt för vår nuvarande trupp på konstgräset?

Det är extra illa eftersom det urlakar vårt publikstöd och därmed också vår ekonomi.


Johan Nilsson, Göteborg - måndag 17 september 2018 kl 13.11
Matcherna mot Kalmar och IFK var ju dock väldigt olika. Mot Kalmar spelade vi med hög, aggressiv press som krävde enormt mycket löpning. När man ser lag göra så, även om det är i VM eller CL, så tar de alltid slut en kvart in i andra halvlek. Det gjorde Elfsborg också. I det läget måste man dels kunna förändra sin spelstil, dels kunna sätta in tre friska, löddriga spelare som kan hålla uppe löpnivån. Men Elfsborg har inte tre spelare på bänken som är så bra. När vi gör våra byten sjunker alltid kvaliteten.

Mot IFK låg vi lägre. Matchen blev underhållande och ganska böljande i regnet, även om kvaliteten inte var den högsta. Dock gjorde vi det klassiska misstaget (särskilt för bottenlag) att bli avvaktande och fega vid ledning. IFK kunde komma tillbaka av minst tre skäl, enligt mig. 1) Vår passivitet. 2) När Ishi, Frick och Olsson gick ut kunde vi inte upprätthålla kvaliteten. 3) IFK:s lagledning, spelare och publik satsade allt på desperat kaosfotboll samt att sätta tryck på domaren. Tyvärr lyckades det. Efter Jons och Söders gruff var det uppenbart att IFK skulle få en straff. Fällningen kunde ha skett vid mittlinjen, det skulle ändå ha blivit straff.

Det sker små förbättringar, men det räcker förstås inte så länge trepoängarna inte kommer. Seger mot ÖSK känns som ett måste.


Alf Gunnarsson, Eksjö - måndag 17 september 2018 kl 17.08
Om nu spelarna inte orkar mer än 60 min, varför tränar de inte kondition då? Övrig träning och matcher är väl knappast mer än halvtidssysselsättning.
Hur många fotbollsspelare skulle lyckas i en individuell sport, där det krävs en helt annan träningsmängd?
Inte särskilt många.
De individuella idrottarna har ofta en inre drivkraft, som gör att det i första hand inte behövs en tränare som kollar att de sköter den dagliga träningen utan mera är till för att lägga upp riktlinjerna för träningen och för att finslipa tekniska detaljer.

Henrik Hermansson, Borås - måndag 17 september 2018 kl 18.05
Jag har noterat följande: en fotbollsmatch pågår två gånger 45 minuter plus tilläggstid. För det bör spelarna vara tränade. Svårare än så är det inte.

Claes Lindquist, Malmö - måndag 17 september 2018 kl 19.46
Hej igen. Jag undrar verkligen. Mitt inlägg från igår kväll. Är det någon som förstår Thelins analys av andra halvlek och varför vi tappade till 2-2? Säger han det som stod där till spelarna också efter matchen? Förstår de vad han menar? Vad skall de ändra på och göra bättre? Jag tycker det här är viktigt. För om det han säger är obegripligt och inte ger någon vettig vägledning, så har ju laget ett problem.

Erik Nilsson, Linköping - måndag 17 september 2018 kl 19.57
Vilken analys avses, någon tidning- eller cmore-intervju? Elfsborgs hemsida?

Christofer Wärnlöf, Vedum - måndag 17 september 2018 kl 20.10
...ta ett stoppur och klicka igång den när bollen är i spel så upptäcker du varje match är i gång ungefär 35 - 40 min. per halvlek....

Claes Lindquist, Malmö - måndag 17 september 2018 kl 23.52
Erik, se mitt inlägg från igår, klockan 23.42. Från BT, deras hemsida i en artikel efter matchen.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 18 september 2018 kl 9.18
Intressant text om Joel Cedergren i Sundsvall.

Det mest intressanta handlar om de metoder Cedergren har använt för att lyckas med Sundsvall i år. Med hjälp av Jimmy Thelin hittade han Vitor Frade och har sedan intresserat sig i Ekkono-metoden som också Thelin använder.

Ifjol var det kaos kring ekonomi och spel för Sundsvall där många supportrar krävde hans avgång. I år har det varit succé, speciellt efter den nya spanska assisterande tränaren Ferran Sibilia gjorde intåg.


Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 18 september 2018 kl 9.31
Claes: Jo, jag förstår. Jag förstår att Thelin inte gärna kunde säga "Jo, jag fattade att matchen var körd i samma sekund som Jon fick hjärnsläpp".

Ibland måste inte allt sägas. Thelin ser ju precis samma saker som vi ser, men han vore ju komplett idiot om han gjorde som Dalkurds förre tränare (namn?) som efter vår match där gick ut och sågade sina spelare offentligt. Det hade åtminstone jag reagerat negativt på.


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 18 september 2018 kl 9.46
Bra att Cedergren och Sundsvall uppmärksammas, det händer intressanta grejer där. (Artikeln är dock låst.)

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 18 september 2018 kl 10.02
Robin Söder sa i GP efteråt att kampen mellan honom och Jon var "fair". Han sa att han själv hade sparkat på Jon i momentet före, och han accepterade helt att han blev varnad för att han filmade vid "skallningen". (Inget av detta ursäktar förstås Jon, som mycket väl kunde ha blivit utvisad.)

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 18 september 2018 kl 12.00
Direkt efter slutsignal så kramade Jon och Söder om varandra. Det tyckte jag såg fint ut.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 18 september 2018 kl 18.36
Claes: Ah, där skrev du ju.

Kan väl hålla med om att den analysen är lite torftig. Knappt en analys rentav.

En annan analys skulle kunna vara att IFK:s fasta situationer var farliga hela matchen. Att de till slut fick en i mål var ganska väntat. Heller aldrig bra känsla i magen när man får byte på fast defensiv situation.

Kvitteringen en effekt av att vi inte alls kontrollerar matchen utan sakta men säkert pressats för djupt och tvingats till fler och fler panikrensningar och för få vilostunder med bollen. Sen är ju straffen feldömd också.

Men som sagt, förmodligen är väl analysen betydligt djupare med laget.


Roger Olsson, Borås - tisdag 18 september 2018 kl 20.52
U21 förlorade ikväll. Igen. U19 förlorar var och varannan match. A-laget har 9 raka utan seger. Publiken sviktar och sponsorerna flyr. När förlorarstämpel är det som utmärker föreningen så är det ändå gott att veta att allt detta är spelarnas fel. Om de begår misstag på planen så är det deras fel. Om de är dåligt tränade så är det deras fel.Om de inte förstår spelsystemet är det deras fel. I princip allting som går fel beror på att spelarna är för dåliga. Den enda som inte har något ansvar är tränaren i A-laget. Det måste vara världens bästa jobb att ha. Vad man än gör så kan allt skyllas på spelarna. Allt enligt vissa på vigule. Nej, jag tror mer på det Thomas Nyberg sa under Kalle Björklund affären. " Fisken ruttnar från huvet först".

Peter Olsson, Borås - tisdag 18 september 2018 kl 22.34
Om det är någon som har sluppit skiten för en nedåtgående spiral och sitter cementerad på sin plats är det väl ändå Stefan Andreasson eller? Det är HAN som har rekryterat spelare och tränare.

Jan Artursson, Borås - onsdag 19 september 2018 kl 7.50
Spelarnas fel är det ju inte! Att det går dåligt beror ju på något av följande. 1. Spelarna är för dåligt tränade. I så fall är det Thelins fel. Även om det horribla ryktet som säger att fysträningen ligger på spelarnas ansvar är det ju hans fel som låter det gå till så. 2. Spelarna är bra tränade fysiskt men vi har dålig taktik och system. Även detta är ju givetvis Thelins ansvar i så fall. 3 Spelarna är bra tränade och taktik och system är rätt för de spelare vi har. I så fall är det ju så att spelarna helt enkelt är dåliga med allsvenska mått mätt. I detta fall ligger ju ansvaret på Andreasson och övriga som är ansvariga för hur truppen ser ut.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 19 september 2018 kl 18.00
Det är väl tio år sedan som det bestämdes i Elfsborg att det är tränarna som ansvarar för värvning av spelare.

Jag utgår från att alla som vill byta tränare och avsätta klubbchef har några miljoner att skänka klubben, eller en lösning hur vi fixar ekonomin.

IFE kommer att fixa detta. Vi ses på Borås Arena på lördag. Heja di gule.


Roland Dellton, Lerum - onsdag 19 september 2018 kl 20.45
Vårgårda- du har säkert rätt. Det är tränaren som bestämmer spelartruppen. Problemet i år är att nästan hela truppen fanns på plats då nuvarande tränaren tillträdde. Men som jag skrivet tidigare, om han bedömde att truppen inte var ok hade han inte tagit jobbet som tränare för vårt lag. Därför har han naturligtvis ansvaret för årets resultat.

Roger Olsson, Borås - onsdag 19 september 2018 kl 20.58
Frågan är väl om det finns någon som har några miljoner att avvara för att ersätta intäkterna om vi åker ur och får spela superettan mot Varberg, Degerfors och Brage.

Peter Olsson, Borås - onsdag 19 september 2018 kl 21.44
Odhström: Jag vill inte sparka Thelin. Däremot vill jag att Andreasson skall gå tillbaka till att vara sportchef.. Han byggde Sveriges i särklass starkaste lag under 2000-talet. Men sedan blev han klubbchef och i mina ögon gick/går inte dessa två saker att kombinera. Vi har inte rekryterat spelare lika bra sedan han sitter på dubbla stolar.

Roland Dellton, Lerum - onsdag 19 september 2018 kl 21.57
Peter-förklara gärna vad skillnaden är med att vara sportchef i Elfsborg och var klubbchef i Elfsborg utan sportchef.

Peter Olsson, Borås - onsdag 19 september 2018 kl 22.21
Att om någon annan sköter klubbchef jobbet, så får du tid över till att fokusera på just spelare. Istället för att handha allt som rör klubben, personal på kansliet, vilken städfirma man skall använda, varför Nisse tittar snett på Lisa etc etc. Eller tror du Stefan fokuserar lika mycket på just att anskaffa/sälja spelare som han gjorde innan han blev sportchef? I doubt it.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 20 september 2018 kl 9.32
Styrelsen har delegerat till tränaren/managern att värva, välja,ut, vem han vill ha. Sedan är det ju styrelsen som säger ja eller nej.

Först då kommer Andreasson in och sköter avtalsskrivning.

Detta är en sak som hanteras olika i varje klubb.

Vad som är bäst vet jag inte, om det är managern som väljer de spelare han vill ha eller att en sportchef värvar och så får tränare/manager jobba med det som finns.

Nu är vi ett läge där vi har ett motflyt av osannolik storlek.

Det vi kan göra är att gå til Borås Arena på lördag och heja fram di gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 20 september 2018 kl 13.37
Jag, Thomas Andersson och Torbjörn Lindeberg, som bevistade träningslägret i Maspalomas, återförenades idag på Borås Arena, för 1,5 timmes träning.

Kärt återseende och att döma av samtal med spelarna är dessa inte uppgivna, besvikna givetvis, men beredda att ge allt på lördag.

Glöm nu inte att utnyttja erbjudandet om biljetter för 99 kronor på lördag, sista dagen idag.

Alla till Borås Arena.


Mattias Palm, Borås - torsdag 20 september 2018 kl 15.12
Det känns som att matchen på lördag är o-t-r-o-l-i-g-t viktig! De närmsta fyra efterföljande räknar jag med inte kommer inbringa mer än ett, max två poäng. Därför är det av oerhörd vikt att det blir tre poäng på lördag. Känns tufft, inte omöjligt, men tufft! Är beredd på att mycket avgörs i matcherna mot Dalkurd och BP hemma. Där krävs segrar, annars blir det sannolikt kval, eller hemska tanke, direkt nedflyttning!

Slut upp nu Boråsare, kan tyvärr inte närvara själv då jag är på kurs i Linköping aktuell dag, men jag sänder en tanke till Borås arena såklart!


Henrik Svensson, Varberg - torsdag 20 september 2018 kl 18.05
Alla till arenan på lördag! Klart vi vinner👍

Henrik Eliasson, Örebro - torsdag 20 september 2018 kl 18.26
Styr Toyotan mot Borås på lördag, och utmanar alla som har mindre än 26 mil dit att komma! Egentligen borde vi ha en VG-pubträff innan matchen (eller efter för att fira segern!)

Claes Lindquist, Malmö - torsdag 20 september 2018 kl 20.02
Såg ni tempot som GENK satte upp mot MFF i första halvlek i kväll? MFF fick knappt låna bollen och när de hade den, blev de av med den nästan direkt Från den 19 september till och med den 30 september spelar GENK 4 matcher och tränar ALLA dagar som de inte spelar, det vill säga 8 dagar. (källa: deras hemsida) Totalt är de igång i minst 18 timmar under perioden, vara 6 timmars tävlingsmatch. De måste vara extremt slitna med det hårda match- och träningsprogrammet? Och skadade!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 20 september 2018 kl 20.05
Henrik, kom till Cheers på Allegatan innan matchen. Alla till Borås Arena.

Fyra timmar kvar att köpa billiga biljetter.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - fredag 21 september 2018 kl 9.12
Fick reda på att både Kaib och Obasi fick känningar under gårdagens träning. Det känns oroväckande inför morgondagen.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 21 september 2018 kl 10.05
Annus horribilis ...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 21 september 2018 kl 15.22
Obasi fick en spark på foten och gick av plan och blev ompysslad av massören. Han kom ut igen och gick runt på egen hand med och deltog inte spel, men såg inte allvarigt ut.

Han kommer garanterad att spela, samma med Kaib som fick en mindre smäll och gick av för säkerhets skull.

McVey var övrigt ute och tränade på egen hand och såg ut vara på väg tillbaka. Likaså Nindone rehabtränadr.

Ingen fara alltså. Kom till Borås Arena imorgon och se IFE spöa Örebro.


Roger Olsson, Borås - fredag 21 september 2018 kl 20.40
Elfsborgs bästa tränare genom tiderna: 1 Magnus Haglund. Odiskutabel meritförteckning med SM-guld, Supercup-guld, Champions League kval och flera SM medaljer. 2. Rolf Svensson. Ledde Elfsborg under Ahlströms period med flera SM medaljer. 3. Anders Linderoth. Förde klubben tillbaka till allsvenskan och utvecklade spelare som blev stommen i landslaget. 4. Jörgen Lennartsson. Ett SM-guld, och ett gruppspel i Europa League borde kanske värderas högre. Men sättet han fick lämna klubben med konflikten med Anders Svensson och den misslyckade Champions League satsningen drar ner omdömet. Sämsta Elfsborgstränare: 1 Kalle Björklund. Goes without saying. 2. Sven Andersson var den som bar huvudansvaret till att vi åkte ur 1987. 3. Jimmy Thelin. Misslyckat med att få en högt värderad trupp att slåss om de högsta 8 platserna. 4. Anders Grönhagen. Distanstränare utan förankring i klubben. Längtar efter kommentarer till min värdering. Jag erkänner att Sven Zachrisson och Klas Ingesson saknas på listan.

Eric Sjölin, Borås - lördag 22 september 2018 kl 11.23
Idag ska vi stå upp för Elfsborg och stötta laget fram till seger. Missa inte att hela arenan ska stå upp och ropa i första matchminuten. Ni som är på sittplats får hjälpa till lite extra idag!

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 22 september 2018 kl 11.23
Vi har haft en hel del "stolpskott" som tränare genom åren. Odiskutabel etta och vinnare av denna tävling är Jens "Lill-Lotta" Lindblom. Minns ni denna AIK-are som fick sparken ganska snart ? Han införde att IFE skulle vara helgula som Leeds var på den tiden. Minns inte året men det kan ha varit 76 eller 77.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 22 september 2018 kl 11.28
Born Yellow upplyser att Lill-Lotta tränade IFE 1976 men fick sparken i maj 1976. Helgul dress som om vi vore kycklingar. Hade guliganerna funnits då hade det ta mej fan blivit REVOLUTION.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 22 september 2018 kl 11.36
Ja IFE idag måste ni prestera och slå ÖSK. Ett ÖSK utan hjärnan Nordin Gerzic borde vara en överkomlig uppgift. Vi från Trollhättan ändrar matrutinen idag.Vi har stött MAX i många år o någon gång McDonald. Idag blir det istället Burger King i Trollhättan som har supergoda pommes. Hoppas denna ändring gör skillnad. Skrockfull vad är det ? Vi fyller bilen idag och blir i vart fall 5 st. Ingen tvekar utan alla säger unisont SEGER. Annars blir det en superdeppig hemresa o det vill vi inte ha.

Roland Dellton, Lerum - lördag 22 september 2018 kl 12.31
Svårt att jämföra tränare. De har haft lite olika förutsättningar. Bertils "etta" är nog svårslagen. Sven Z fick nog fram det mest konditionsstarka lag, som Elfsborg haft. De vann nästan alla matcher sista kvarten...Bästa tekniktränare har nog österrikaren Vogel varit.

Henrik Hermansson, Borås - lördag 22 september 2018 kl 13.24
Lotta måste vara den sämsta tränaren och Haglund den bästa. Wettergrens betydelse för Haglunds tränarskap ska dock inte underskattas. Tre pinnar idag!

Claes Lindquist, Malmö - lördag 22 september 2018 kl 13.29
Roger, om man ser till resultat de senaste 40 åren, så är naturligtvis Haglund bäst. Om han är den bästa tränaren låter jag vara osagt. Det var många saker som samverkade i positiv riktning. Ibland tyckte jag nog att resultaten kunde varit ändå bättre under Haglunds tid, samma gäller under Lennartssons första år. Vi vann Allsvenskan två gånger, fantastiskt, men med en strålande trupp. Och vi vann lite med nöd och näppe, på relativt låga poäng för att bli nummer ett. Men ändå, Haglund gjorde ett bra jobb mellan 2006 - 2010, det skall han ha beröm för. Thelin, ja hittills har han varit bland de två- tre sämsta tränarna vi haft. Han kanske kan ändra sig, förstå att man måste träna mer och hårdare och lära sig att prata begripligt med press och spelare.

Läs nya (från 22/9 kl 15.33) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!