VG debatt - inlägg sedan 11/8 kl 1.54


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 11 augusti 2018 kl 0.18
Claes>> Jag bestämde mig föratt vara optimist efter ha sett Elfsborg på träningslägret.

Underbar stämning i truppen och stenhårt arbete och som grädde på moset seger över Brann efter en imponerande insats.

Tyvärr har något gått snett, om jag visste vad så skulle jag säga det.

Skyller inte på något.

Enligt mig så kunde Thelin tagit ut andra spelare i olika matcher än vad som gjorts, men vem är jag att veta, tycka kan jag däremot.

Givetvis blir det ingen serieseger i år, men jag är övertygad om att Elfsborg kommer att klättra i höst. Förr eller senare kommer det att klicka, förhoppnings förr.


Johan Andersson, Borås - lördag 11 augusti 2018 kl 9.29
Det är ju som Glenn hela tiden säger vi har för dåliga spelare. Det kan inte Thelin ändra på över en natt hur bra eller dålig han än må vara. Bara se på de spelare vi tappat under 3-4 år och dem vi ersätt dem med. Holmén, Ishi, Bajrami, Horn är aldeles för dåliga. Dyer tveksam, speciellt med tanke på att han aldrig får spela på sin rätta position. Daniel Gustavsson är en hyfsad allsvensk spelare men inte mer. Sedan förlänger man med Jon, ständigt skadad. Jesper har stor potential och kan utvecklas till en bra spelare men han är ju värvad på sikt, men sedan håller jag med många han får för lite speltid. Gojani har ett stort register men har inte alls fått till det sedan den bedrövliga Häckenmatchen, tror han tappat självförtroendet, för under våren såg han väldigt bra ut. Utifrån detta är det väl inte konstigt att vi ligger där vi ligger??? Återigen som Glenn säger, det verkar inte finnas någon strategi när man tar in nya spelare och utifrån vilket spelsätt man vill ha!!! Ska vi kunna bedöma Thelin på ett rättvist sätt måste han ju få sätta sin prägel på nyförvärven och bygga laget på sitt sätt.

Magnus Andersson, Borås - lördag 11 augusti 2018 kl 10.06
Den här gången är jag bara glad över att vi lyckats värva en spelare som är 23 år och inte 33 år eller äldre. Det händer ju inte varje årtionde hos oss numera. Så jag hoppas att vår nye dansk kan hjälpa oss att höja tempot och farten i spelet. Nu vet jag inte vad den ryktade anfallaren från Costa Rica är för spelartyp, men är han snabb, rörlig och gillar att gå i djupled så skulle det kunna bli riktigt intressant.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 11 augusti 2018 kl 20.06
Jag gillar inte detta. Jag tänker på resultaten Göteborg-Sirius 2-3 och Örebro-BP 0-1. Ja IFE ni har allt i egna händer (fötter) inför morgondagens match på bortaplan mot serieledarna AIK. Just nu luktar det degradering, tyvärr. Visa att jag har fel.

Jan Artursson, Borås - lördag 11 augusti 2018 kl 20.10
Verkar som att alla bottenlag hittat formen. BP vinner borta mot Örebro. Inga marginaler förutom målskillnad kvar nu ner till kvalplatsen. Det blir en jobbig höst!

Jan Artursson, Borås - lördag 11 augusti 2018 kl 22.09
Obasi!?

Gumme Lindh, Trollhättan - lördag 11 augusti 2018 kl 22.11
Obasi verkar vara klar enligt fotbollskanalen.

Jörgen Willborg, Borås - lördag 11 augusti 2018 kl 22.23
Som jag sagt hela våren; vi får svårt att hänga kvar!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 11 augusti 2018 kl 22.44
Två nyförvärv David Boysen och Edu Obasi.

Gumme Lindh, Trollhättan - lördag 11 augusti 2018 kl 22.45
David Boysen verkar klar.

Jörgen Willborg, Borås - lördag 11 augusti 2018 kl 22.52
Spirande hopp, bra att det händer något, vi behöver positiva nyheter!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 11 augusti 2018 kl 22.54
Obasis stamtavla är bra, men Boysens lite mindre bra.

Nåväl båda välkomna och må IFE spöa råttorna imorgon.


Fredrik von Knorring, Mölndal - lördag 11 augusti 2018 kl 22.55
Jag tycker det låter lite panikartat. Bägge som Bosman.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - lördag 11 augusti 2018 kl 22.57
Det var väldigt vad det händer saker nu på slutet. Tre nya, vad det verkar, meriterade spelare på kort tid. Hoppas man får ihop det bra. Optimist som man är tror man ju alltid det bästa.

Jan Artursson, Borås - lördag 11 augusti 2018 kl 23.00
Har vi koll på ekonomin? Eller spårar det ut nu när Bosse Bank inte är kvar? Dessa legoknektar lär ju inte spela gratis direkt.

Claes Lindquist, Malmö - lördag 11 augusti 2018 kl 23.39
Hoppas att de tre nyförvärven förstår Thelins fantastiska spelsystem bättre än lagets nuvarande spelare. De har ju hittills enbart påverkats negativt av denna och den högst måttliga träning som bedrivs. 2017 låg vi 7:a efter 16 omgångar, de spelare som var med då, har väl alla i stort sett blivit sämre under 2018.

Erik Nilsson, Linköping - söndag 12 augusti 2018 kl 0.22
Tre nyförvärv på kort tid. Ledningen reagerar i alla fall på det dåliga läge vi är i och gör vad man kan.

* Obasi är av den kaliber vi behöver i vårt system med en ensam anfallare. Hoppas verkligen att han inte gått och blivit för gammal. Det känns inte så, det här ska bli kul!
* Boysen är om jag förstår det rätt utpräglad vänsterytter. Är en era med Lundevall på väg mot sitt slut? Kanske behövs bara konkurrensen.
* Holst verkar gå in och konkurrera med Manns om högerbacksplatsen. Det borde innebära att DG nu kan flyttas upp i banan och erbjuda hot i djupled (en bristvara i årets Elfsborg).

Thelin lär ha fått vara med i rekryteringsprocessen så äntligen får vi se om han förstår vilka spelare han behöver för sitt spelsystem.


Roland Dellton, Lerum - söndag 12 augusti 2018 kl 8.07
Om BT-elvan stämmer blir det rejäla ändringar i laguppställningen sedan sist. Manns och Holst ytterbackar, "seniorerna" Ishizaki och Holmèn på mitten och Daniel G till vänster. Frick längst fram. Kaib, Dyer, Simon O, Lundevall, Prodell på bänken. Panik???

Betr. Thelins ansvar och att han inte satt ihop truppen. Är det någon som verkligen tror att han inte ordentligt studerat Elfsborgstruppen , innan han skrev på som manager. Om han inte var nöjd kunde han ju bara tackat nej...


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 9.04
Petning av Kaib var oväntat! Men Manns inhopp har lovat gott.

Denna startelva som BT har publicerat har mer rörelse och fysik än vad vi haft tidigare under året. Hoppas vi kan behålla laget högre upp och orka pressen.

Håller man uppe laget mot 3-5-2 som AIK spelar, så blir det lätt en fembackslinje där vi enklare kan etablera spel och trycka ned AIK.


Magnus Andersson, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 9.08
Roland, ska jag då konstatera att allt, precis allt, är tränarens ansvar? Då kanske vi bara ska diskutera exakt en fråga här, vem ska vara Elfsborgs tränare. Allt övrig är ovidkommande som hur föreningen jobbar med förutsättningar för tränaren, hur föreningen styrs och leds, tillgång till bra träningsmöjligheter, långsiktig strategi vad avser ungdomsverksamheten mm mm är alltså helt ovidkommande. Har du några bra förslag på ny tränare eller ni övriga som enbart fokuserar på denna fråga. Och är det verkligen så enkelt så får vi bara rätt tränare som sitter allt annat automatiskt? Jag frågar eftersom jag faktiskt inte förstår vad du/ni menar, inte för att dumma mig.

Roland Dellton, Lerum - söndag 12 augusti 2018 kl 9.31
Magnus, jag måste tydligen förklara mig. Naturligtvis är inte allt tränarens ansvar! Det är många som delar det, styrelsen, klubbchef m.fl. Det jag ville ha sagt var att tränaren uppenbarligen trodde att spelarmaterialet var ok och passade in i hans tankar. Annars hade han naturligtvis inte tagit jobbet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 12 augusti 2018 kl 9.49
Peta Kaib????????

Kaib har väl varit en av Elfsborgs bästa spelare i år. Jag är chockad. Vill Thelin att jag ska gå över till hans kritikers sida?

Oavsett vilka som spelar så vill jag ha seger.


Magnus Andersson, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 9.57
Roland, tack för ditt förtydligande. Då förstår jag bättre hur du tänker.

För övrigt håller jag med Vårgårda och är förvånad över petningen av Kaib som varit ett av få glädjeämnen denna tröga säsong.


Mikael Häggström, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 10.00
Fakta om Obasi i AIK under hösten 2017 som är den senast aktuella speltiden han haft.
Han spelade sin första match i omgång 17 mot Sirius och då gjorde han två mål. Det var alltså 14 omgångar kvar av allsvenskan efter han gjorde sin första match. Sammanlagt startade Obasi i sju matcher och var ersättare i två. Det blev fem mål, förutom de två mot IK Sirius ett i derbyt mot Djurgårdens IF (1-1) och i de två sista omgångarna mot IFK Göteborg och Örebro SK.
Klasspelare när han är frisk säger många men en ensam forward på topp kan inte göra allt ensam.

Claes Lindquist, Malmö - söndag 12 augusti 2018 kl 10.58
Håller med Roland om att Thelin naturligtvis utvärderade och kände till spelarmaterialet i samband med att han tog jobbet. Och Elfsborgs styrelse måste ju grundligt ha utvärderat Thelin innan han erbjöds jobbet. Styrelsen måste ju också ha ansett att han passade perfekt in för den trupp som fanns.

Ansvarsfrågan igen: Styrelsen har utsett Thelin till Manager med ansvar för A-laget. Han är chef för 11 medarbetare och alla spelare i A-laget om jag tolkar organisationen rätt. Styrelsen har säkert satt upp en målsättning för resultatet av hans arbete. Troligtvis är det en topp 6-7 placering i Allsvenskan 2018. Det fanns säkert också en målsättning att gå vidare i Svenska Cupen 2017/2018. Båda dessa målsättningar kommer Thelin att misslyckas med.

Det finns säkert mer långsiktiga mål för Thelin. Till exempel att nå en topp 4 placering i Allsvenska 2019 eller senast 2020. Att nå Europacupspel, att vinna Svenska Cupen. Allt detta och truppens kapacitet visste Thelin när han tog jobbet. Om A-laget inte når målsättningarna är det huvudsakligen hans ansvar. Det som gör ansvaret så mycket större för Thelin, är att hans resultat präglar hela föreningens ekonomi.

Styrelsens ansvar (gällande A-laget) är i första hand att utvärdera Thelins arbete och om han inte når målen, ersätta honom med en Manager som man anser kan nå målen.


Johan Nilsson, Göteborg - söndag 12 augusti 2018 kl 11.02
2001 - det är vad jag tänker på. Vi sålde Anders & Bella och därmed var truppen lika tunn som luften på Mount Everest. Lösningen blev chansköp av Jurij Siljanoski och Bruno Franca Fogaca. Strategin funkade. Vi klarade kontraktet. Bruno stannade inte länge, men "Sillen" blev en pålitlig och sympatisk spelare under några säsonger.

Nu är det 2018 och vi hotas återigen av nedflyttning. Supportrar som är under 25-30 har aldrig ens upplevt ett sånt läge förut! Vi har lätt varit Allsvenskans stabilaste lag under hela 2000-talet.

Klubbens svar blir alltså en chanstrippel, tre spelare köpta på den europeiska fotbollens överskottslager. Hur det faller ut kan vi bara gissa än så länge. Om Obasi gör tre avgörande mål i rätt matcher i höst så får han väl anses ha varit värd pengarna. Men efter det måste vi börja jobba långsiktigt igen!


Johan Nilsson, Göteborg - söndag 12 augusti 2018 kl 11.09
En bra sak med Elfsborg är i alla fall att det är tyst om värvningar fram till kontrakt är skrivet. Så var det när vi låg i toppen och slog till med chockvärvningar av t ex Elm och Bangura. Och så är det nu då det plötsligt dyker upp namn som ingen kunde ha gissat sig till i förväg. Jämför med en viss sportchef hos ett fd storlag i Gbg som babblar och babblar, men aldrig får nåt vettigt gjort.

Peter Olsson, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 11.15
Idag är en dag när så många underbara saker kan slå in.
1. Vi kan bryta AIKs över ett år långa förlustfria svit.
2. Vi kan kliva förbi IFK.
3. Vi kan ta ett välbehövligt steg iväg från nedflyttningsplatserna.

Bara ett problem här, Elfsborg brukar inte vara bra på att ta chansen när de får den. Men, alla traditioner är till för att brytas. Jag säger 2-1 till Elfsborg och Frederik Holst gör båda målen.. Bara för att!

Jörgen Willborg, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 12.07
Att peta Kaib för Manns är fel.

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 12 augusti 2018 kl 12.57
Ett stort ansvar har även spelarna. Följer inte spelarna de givna direktiven så rasar allt som ett korthus. Kaib kanske mår bra av att vila idag. En hel Manns är ganska likvärdig med Kaib tycker jag. Kör så hårt ni kan i kväll våra guldgula idoler.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 16.59
Man hoppas ju att det ska vända, men med det lag vi har att ställa upp med är samma som inte levererat på LÄNGE. Tyvärr pessimist. Heja di gule!

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 12 augusti 2018 kl 17.13
Kan Kaib vara på väg bort? Eller har han någon lättare skada?

Jag var så naiv att jag trodde på seger hemma mot Östersund. Idag är jag däremot säker på förlust. Bra om vi kan göra ett tröstmål, så att vi slipper slå klubbrekord i måltorka.


Johan Nilsson, Göteborg - söndag 12 augusti 2018 kl 18.22
Positivt i första halvlek: vi utstrålar verkligen inte bottenlag idag. Inga gamnackar, lugnt och samlat försvarsspel. Både Holst och Manns sköter sig bra.

Men AIK har naturligtvis bollen nästan hela tiden, och vi är inte ens nära att skapa en målchans. Slutsats: det ser ut ungefär som det brukar på Friends. AIK är inte laget som siktar på att spela spekulativt. De mal bara ner lag som Elfsborg bit för bit, och gör till slut 1-0 i typ 71:a minuten. Så jag är fortsatt pessimist trots en ok första halvlek.


Peter Olsson, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 18.26
Statistiken att vi inte har gjort mål på XX minuter ger jag inte så mycket för. Det är självklart att det inte är bra, någonstans. Men det finns en för stor osäker faktor för att detta skall vara en vettig statistik att följa. Vi har mött Hammarby, Norrköping, Östersund X 2. Idel topplag.. Visst, vi skall göra mål där med. Men släng in ett möte med Dalkurd, Trelleborg, Brommapojkarna eller ett annat bonkagäng där imellan.

Så länge Elfsborg skapar chanser, vilket de har gjort - så kommer målen. Fösta halvlek mot AIK var bra av Elfsborg, inte anfallsmässigt kanske. Men försvarsmässigt.. 2 riktigt farliga chanser till AIK, varav den första var tok-offisde.. Men ligger man etta så behöver man inte oroa sig för att bli avvinkad tydligen.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 18.26
Det var spel likt detta alla älskade när Sverige spelade VM i somras. ;)

Jag är glad att vi klarade första 20 minuterna så bra. Det gynnar självförtroendet ordentligt!


Jörgen Willborg, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 19.03
Jag tror inte alls att spelarna har förstått Thelins spelidé. När vi får bollen stendör tempot, bollhållaren vänder hem eller slår en lyckatillboll.

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 12 augusti 2018 kl 19.26
Ibland är fotbollen full av överraskningar. Andra gånger, som idag, tycks den följa ett i förhand skrivet manus. AIK mot random bottenlag = AIK-seger med 1-0 efter att hemmalaget kanske inte direkt imponerat, men ändå dominerat. Samma sak händer vecka efter vecka, och Elfsborg var aldrig nära att skriva om manus.

Nu måste poängen börja trilla in oavsett vad motståndarna heter.


Göran Holtstrand, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 19.35
Ja hur många målchanser hade vi i denna match? Man kan inte säga att AIK målvakt behövde jobba speciellt mycket för sin lön.Nä detta duger inte med denna taktik så åker vi ur redan i år. Var har det offensiva spelet tagit vägen i år? Förstår inte alls hur tränaren tänker i år.

Erik Nilsson, Linköping - söndag 12 augusti 2018 kl 19.43
Med skillnad att det är roligare att se ett överpresterande landslag jämfört med ett underpresterande Elfsborg ;)

Första halvlek är ju bra av oss. Samtidigt så tar ju allt slut när vi hamnar i underläge - knappt en målchans vaskar vi fram. Och vilka som är på plan verkar inte spela så stor roll heller.


Johan Nilsson, Göteborg - söndag 12 augusti 2018 kl 19.57
På landslaget är förväntningarna att vi ska vara som ett bättre Island. Sverige var ett defensivt och rätt trist lag i somras, men också ett lag som vågade gå till anfall när chansen fanns. Ett defensivt men inte fegt lag.

På Elfsborg finns andra förväntningarna - att vi ska kunna lira fin fotboll. Tekniskt, passningsorienterat och offensivt. Den traditionen håller vi snabbt på att tappa. Jag kan köpa att man ställer upp defensivt mot AIK borta, men man måste ändå försöka ge järnet framåt vid de kontringschanser som bjuds.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 20.13
Oerhört slarvigt varje gång vi fick bollen idag. Oavsett vem som hade bollen. Man hafsar iväg utan tanke.

Vi klagade mycket kring kortpassningar på egen planhalva i våras. Då behöll vi iaf bollen. Idag skickades det upp på chans direkt. Stressat...

Försvarsspelet var lysande. Det ledde Ishi som spets med bravur. Det är dock svårt att vara perfekta i 95 minuter. Det är inget lag. Felpass av Sampa och en Ibroo som inte fullföljer i defensiven, så hade vi 1-0 i baken.

Lundevall bedrövlig igen... Jag har snart inget hår kvar.

Ser man tabellen idag så ligger våra fem senaste motståndare topp 5 i tabellen. Nu har vi två matcher till mot topp 5-motstånd. Så jag avvaktar fortsatt att vara alltför arg.


Claes Lindquist, Malmö - söndag 12 augusti 2018 kl 20.18
Glenn, din självbehärskning är imponerande! Gällande Elfsborg så kan man konstatera att det går i alla fall framåt bakåt och nedåt!

Claes Lindquist, Malmö - söndag 12 augusti 2018 kl 20.20
Jörgen, jag tror tyvärr att spelarna helt och hållet förstår Thelins spelidé. De hade väl aldrig spelat så här annars. Noll mål på 5 matcher.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 20.30
Jag skrev inför denna månad att jag är förvånad och mer än nöjd om vi tar mer ens tar tre poäng under denna period. Två kryss eller en vinst kommande två matcher är väl godkänt.

Jag kan inte ändra inställning efter det. Men egentligen är jag mer hoppfull nu, då vi fått in tre nyförvärv. Men är ju ett lotteri om dessa spelare kan leverera redan nu.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 20.31
Till vår glädje kan vi konstatera att DIF var sämre än sämst idag. Den bortamatchen känns genast bättre. Peking har också haft det svårt på Borås Arena tidigare. Men ja, jag vidhåller att jag inte tror på poäng.

Claes Lindquist, Malmö - söndag 12 augusti 2018 kl 20.37
Eftersom det tar tid att implementera Thelins spelidé, så kanske nyförvärven kan prestera bra under de första 5-10 matcherna, sedan är det nog kört när de börjar spela enligt Thelins idéer

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 12 augusti 2018 kl 20.59
Trots bänkningen av Kaib har jag fortsatt tro på Thelin. Förr eller senare sitter det, nu blev det ju inte förr så då får Peking storstryk.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 12 augusti 2018 kl 21.48
De hedersamma förlusterna radas upp.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 22.06
Sjunde uddamålsförlusten i år. På 30 matcher ifjol hade vi fyra uddamålsförluster.

Claes Lindquist, Malmö - söndag 12 augusti 2018 kl 22.11
Men Glenn, ärligt, vi var ju helt chanslösa idag, liksom i flera av de andra uddamålsförlusterna.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 22.18
Yes, helt klart. Vi var bra i försvarsspelet och lyckas inte anfalla.

Förra året gick vi all in på anfall och kunde inte försvara. 2017 var värdelöst och 2018 är värdelöst. Därför bör supportrar ändra sina förväntningar och inse fakta. Vi kan inte vinna mot topplagen, speciellt inte när vi har sju raka matcher mot topp 5-motstånd.

Alla ni som ropade på Haglunds avgång ifjol och som ropar på Thelins avgång i år. När ska ni vakna? Vad vill ni? IF Elfsborg behöver ert stöd och just nu har vi en dålig trupp som ni i 47 raka matcher har trott vara bra. När ska ni ändra förväntningar? Efter 47 nya matcher och ännu en ny tränare för tre nya miljoner?


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 22.23
Jag om någon skriver att vi är dåliga. Jag om någon har insett fakta. Jag om någon försöker föra resonemang i den verklighet vi befinner oss i.

Ibland får man känslan av att folk härinne njuter av förluster.

VI ÄR INTE ETT TOPPLAG. VI HAR INTE VARIT DET SEDAN 2014. VI HAR INTE TRUPP TILL DET.


Johan Nilsson, Göteborg - söndag 12 augusti 2018 kl 22.35
Det där att leva i nuet, med realistiska förväntningar, är ofta svårt för fotbollssupportrar. Vi jämför alltid med de bästa, mest gyllene åren. Historiskt har det dock varit decennier mellan Elfsborgs storhetsperioder ... vi får hoppas att vi kommer tillbaka snabbare den här gången, men hur som helst: det gäller att kunna stötta laget utifrån var det befinner sig, inte utifrån var man önskar att det befann sig.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 22.41
2012 är det bästa året i mitt liv. Men ska jag jämföra allt med det är det ju lika bra att ta självmord.

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 12 augusti 2018 kl 22.50
Jag är helt på din linje, Glenn. Och Vårgårda.

Någon är sur, eftersom inte John Hedin står i mål. Någon tjurar, eftersom han efter många års ältande äntligen har fått rätt. Ytterligare någon är frustrerad, eftersom träningen är feldoserad... Och ALLA vill byta tränare. Skit i kostnader, bara vi får som vi vill...

Men aldrig konkreta förslag på nya tränare, eller ledare. Är ni medlemmar i föreningen? Bra! Pallra er iväg till årsmöte och kom med förslag på ny styrelse, eller engagera er själva. Vårgårda, Glenn och jag har varit drivande i Guliganerna och VET vilket jobb det kräver. Och engagemang.

Sluta lipa, stötta ännu hårdare och kom med konstruktiv kritik!

Matchen mot Öfk var Magisk från läktarhåll och jag ger mig tusan på att spelarna höjde sig ännu mer när vi försökte bära fram dem. Vi kommer göra samma sak mot Peking. Och ALLA andra matcher.

Frustrerad får man vara. Ja, man får ta mig fan till och med skriva KUKEN om man vill. Men ge upp och hänfalla åt floskler och nonsens är inte för oss.


Claes Lindquist, Malmö - söndag 12 augusti 2018 kl 22.53
Jag är vaken. Jag vill ha en riktigt bra Manager/Tränare. Som kan göra spelarna och laget bättre. Så som sker i alla idrotter, om nu inte just Elfsborg är ett unikum, där detta inte sker. Till skillnad mot vissa på detta forum, så tror jag att en bra tränare kan vända den negativa utvecklingen. Jag håller med, efter Haglund och nu Thelin, så har vi spelare som inte ens håller mittenlagsnivå. Det är dessa två tränares fel. Vad kan vi hoppas på? Att Thelin tänker om och utvecklas? Kanske. Om inte, att vi är tillbaka i Allsvenskan 2022 med en bra tränare.

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 12 augusti 2018 kl 23.00
Jonas Claesson: Väl talat!

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 23.02
Claes, vem lyfter dessa medelmåttor då? Är det du? Pep Guardiola? Jan Mak? Tony Adams? Svennis? Poya Asbaghi? Rikard Norling? Pia Sundhage? Ralf Edström? Kicki Danielsson? Vrävarna?

Jag tror supportrarnas stöd kan hjälpa. Framförallt känns det bättre för mig. Jag hade inte mått bra av att ropa efter ny tränare vid varje motgång.


Claes Lindquist, Malmö - söndag 12 augusti 2018 kl 23.04
Men det gladde mig oerhört när jag såg en engagerad Anders Svensson på bänken idag. Det ger mig hopp. Anders om någon kan hjälpa till att vända utvecklingen. Han borde vara Manager för A-laget, med en chefstränare under sig. Anders skulle då ha huvudansvar för A-lagets prestationer, inkluderat värvningar av nya spelare

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - söndag 12 augusti 2018 kl 23.09
Jag älskar Anders Svensson,vilket många vet. Han har dock bara tränat ett lag i sitt liv. Det är Öjersjö IF i division 5. Laget innehåller massa elitmatcher i Anders Svensson, Johan Karlsson och Pontus Farnerud. Laget ligger sist i division 5.

Sluta tro på magi... Öjersjös tabell.


Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 12 augusti 2018 kl 23.15
Bra där! Ett konkret förslag! Nu är ju grejen lite så att styrelse/ledning redan tagit in Anders i leden. Så, det är ju redan uppfyllt... Men, ändå, bra med ett konkret förslag!

Claes Lindquist, Malmö - söndag 12 augusti 2018 kl 23.15
Jag vill inte ha Anders som tränare, utan som operativ Manager för A-laget med en tränare under sig

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 12 augusti 2018 kl 23.22
Ja, men det är ändå ett realistiskt förslag, till skillnad från det verkligt fritt flytande "bra tränare"

Och ja, jag tror att V rävarna hade lyft oss! "älgjakt" vid inmarsch hade varit grymt!!!


Claes Lindquist, Malmö - söndag 12 augusti 2018 kl 23.27
Jonas, är Anders Svensson chef/ansvarig för A-laget såsom jag önskade. Det har jag inte sett någonstans, på Elfsborg.se står det att han är Individuell Tränare/analys

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 12 augusti 2018 kl 23.41
Jag bad om ett konkret förslag, du gav det. Jag skrev aldrig att han hade fått just den roll DU önskar. Men faktum är att Anders var på Friends idag. Inte som turist, eller supporter. Det är ett enkelt konstaterande.

Magnus Andersson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 6.07
Bra rutet, Glenn och Jonas C! Ni har helt rätt, det blir ju knappast bättre när alla sitter bakom sin dator och skriker ny tränare varenda gång det inte går som man önskar. Kom själva med förslag på förbättring och eftersom allt tydligen hänger på tränaren så kom med mirakelförslaget på tränare som gör att alla spelare helt plötsligt blir fantastiska. Kom igen nu, CvZ, du har ju enligt egen utsago alltid rätt så du kan väl komma med ett tungt förslag. Nu var jag lite provokativ, kanske lite i överkant, men tycker man allt är fel så engagera er, det är vad var och en kan göra. För även om vi alla här inne är bästa tränaren så är det max en av oss som kommer att få den chansen.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 9.32
Mina tankar efter matchen.

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 13 augusti 2018 kl 10.14
Efter detta väldiga rytande och med några instämmande jamanden så börjar ju man fundera på om VG har fått sin egen avdelning av Stasi.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 10.18
Det är kanske det lättkränkta gubbar kan behöva. :)

David Stadig, Göteborg - måndag 13 augusti 2018 kl 10.39
Mitt första inlägg här på några år. Håller definitivt med Glenn och Jonas C om väldigt mycket. Våra förväntningar var för höga innan säsong. Vi ser att klubben har tappat konkurrenskraft i några år (så sent som 2014 hade vi en trupp för toppen). Det som framförallt hänt är att vi gått fel med en hel del långa kontrakt och är fast i en hög kostnadsbild sett till att matchdagsintäkter och sponsorintäkter har svårt att öka när det sportsliga inte håller den rent hysteriskt höga nivå som vi vänjde oss vid i perioden 2005 till 2014.

Det finns inte utrymme att förstärka när de spelare som vi redan försökt förstärka med och behålla är kvar. Tittar man på toppen de senaste åren är det ju tydligt att MFF och AIK i kraft av sina överlägsna ekonomiska resurser stabiliserat sig i toppen och i sin tur fått några av de klubbar som besitter stor potential i höga matchdagsintäkter och välanpassade arenor att titta på modeller för att maximera det sportsliga mer långsiktigt (Djurgården och Hammarby). AIK, DIF och Hammarby var under perioderna 2005-2015 gravt misskötta och hade väldigt svårt med kortsiktiga sportsliga och ekonomiska ledningar. Lite där Prioritet finans befinner sig nu minus deras lök på laxen i det ok historien som jätteklubb är.

Detta innebär att stjärnorna måste stå helt rätt och alla beslut som tas måste vara perfekta för att vi ska kunna konkurrera. Just nu är Peking och ÖFK där. Det är rimligt att tro att detta inte kommer att hålla i sig. Även klubbar med klart bättre handlingsutrymme än vi just nu har, bästa exemplet är väl BK Häcken, kan inte konkurrera sportsligt.

Det jag inte riktigt håller med om i Glenns argumentation är nivån på haveriet i truppbygget. Förra årets serie var märklig. Vi gjorde en katastrofal säsong och det blev uppenbart att det enda som fungerade var Lundevall och Jebalis poängproduktion. Detta sminkades över av en poängmässigt ok period som till slut gav en åttondeplats. Tabellen ljuger aldrig efter 30 omgångar, men sanning att säga var fjolåret ett enormt svagt år för allsvenskan där ett MFF som inte fick mycket att stämma sprang ifrån tidigt och våra mittenkonkurrenter alla krisade samtidigt. Vi hade mitt i detta seriens kollektivt sämsta försvarsspel men lyckades bärga en åttondeplats.

Jimmys fokus har varit ganska tydligt: ett mer varierat presspel med mer defensivt fokus för våra offensiva spelare, mindre risktagande i uppspelsfas och fler spelare positionellt centralt för att bygga ett kollektivt starkt försvarsspel som en bas för framgång. Filosofiskt är jag personligen lite mer offensivt lagd, men jag förstår verkligen den idén och den kan mycket väl vara långsiktigt rätt.

Här kommer jag till det jag inte håller med Glenn om:
1. Vi ligger för långt ner i tabellen sett till de lag vi har framför oss och deras truppkvalitet. (Sundsvall, Kalmar, Örebro och Blåvitt har 2018 sämre trupper än IFE)
2. Anfallsspelet skulle kunna se bättre ut med mer speed, något som inte maximerats vid laguttagning.
3. Även om vi är överens om att förra året var illa, och att detta så klart inte berodde på enbart Haglund utan mycket på den kvaliteten på spelare vi har, så borde vi se en större utveckling efter mer än 20 matcher med Jimmy.

Sammanfattningsvis:

1. Jag tror att vi fixar det här och avancerar någon placering när spelschemat lättar lite framåt september.

2. Första halvan är långt ifrån godkänd. Säsongen i stort kommer inte heller att vara det.

3. Kommunikationen från klubben har förbättrats i år, viktigt att så fortsätter för att långsiktigt bygga en kultur kring IFE som bygger mindre på resultat och mer på långsiktig stolthet kring klubbens kärnvärden. Här behöver också Jimmy inkluderas och ta ett ansvar för att bli mer tillgänglig för media och direkt och indirekt supportar. Han måste samarbeta mer.

4. Man ska verkligen inte underskatta svårigheterna att konkurrera utan ekonomin hundra procent på plats inom fotbollen. Om vi kollar fotbollens topp 10 största ligor under säsongen 2017-18 så vann enbart en klubb som inte är den ligans mest förmögna klubb. Och det var FC Barcelona (i den ligan vann ju den mest förmögna i stället Champions league). Elfsborgs stora chans i detta sammanhang hade varit att 2007 eller 2013 kvalificera sig för Champions League eller att flera år än de två knipa en plats i Europa League.
Klubben satsade hårt på att ge sina tränare bästa möjlighet att göra det genom att låta dem investera tungt och förlänga kontrakt med spelare de ville behålla. Det här gav mycket, sportslig framgång i 10 år och fantastiska minnen, men är grunden till den baksmälla vi nu ser med långa kontrakt till lite för många äldre spelare. Kanske hade en sportchefsroll gjort detta problem lite mindre. Personligen är jag lite svag för den modellen i stället för managerrollen vi har.

5. Konkurrera ekonomiskt utan europaspel på begränsad marknad kräver stora spelarförsäljningar. Stora försäljningar kräver fortsatt och ökad satsning på akademin och rätt köp av de riktigt unga spelarna och att dessa får mycket speltid tidigt. Den modellen måste vi jobba än mer med.

Min personliga reflektion är också hur lätt man som supporter har att tappa perspektiv. Vi upplevde så mycket framgång under de 10 åren när vi stod på toppen att även små motgångar i sammanhanget sågs som katastrofer. Man märkte också att de på marginalen droppade av ganska snabbt efter de största framgångsåren redan efter någon liten motgång och att det blev ganska bortskämt. EL-kval sågs som något givet (jag går och kollar nästa omgång då motståndet nog blir sexigare). NU är det motigt på riktigt. Vi får bita ihop, jobba hårdare och köra på.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 13 augusti 2018 kl 10.54
Jonas Claeeson slår huvudet på spiken när han undrar om alla som vill byta tränare och klubbledning är medlemmar i IF Elfsborg.

Engagera er, skriv motioner, gå på medlemsmöten och årsmötet. Lägg konkreta förslag och inte bara gnäll.

Självklart får var och en tycka och skriva som han vill på VG, men tydligen får man inte efterlysa konstuktiva tankar för då är man Stasi. Suck.

Jag tycker att Elfsborg igår gjorde en överlag bra insats defensivt, men framåt går det trögare.

Ska bli kul att se om denne Chinedu Obasi är fågel, fisk eller mittemellan.

Han har ju inte spelat en A-lagsmatch sedan han lämnade AIK ifjol. Han verkar bara ha spelat tre matcher för Boltons U23-lag där han gjorde två mål. Varför han inte fick spela mer framgår inte.

Att Nigerianen tidigare har spelat bra och gjort mål vet vi, men hur är formen idag?


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 10.58
Skönt David! Äntligen någon som argumenterar utan att bara skriva "det är dåligt" utan argument.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 11.11
Svar till David.

1. Jag håller med att vi ligger bakom lag som har sämre trupper än oss. Men där tycker jag mycket handlar om vilka matcher vi har spelat. Just lagen du nämner är lagen vi ska jämföra oss med, och det där är lag jag hoppas vi kan ta poäng mot i höst. Jag själv har räknat in att vi ska ta 16 poäng i höst, och då har jag max räknat med kryss mot flera av lagen du har radat upp. Så det är upp till bevis om vi är bättre där, och då får vi se facit i november om vår trupp och tabellplacering är bättre än dessa lag.

2. Speed och löpstyrka är det som har saknats, så jag är glad över värvningarna då jag tycker detta är egenskaper som finns i dessa spelare. Men det är ju ett lotteri om spelarna infriar det. Vårt största problem är fortsatt innermittfält där vi absolut inte har speed och löpstyrka. När vi kör fast med spelet behöver vi försöka nå djupledsalternativ för att skapa ytor på annat håll.

3. Här är ju den punkt där jag provocerar mest. För jag ser ju en utveckling, då vi har ett mycket mer stabilare spel i år. Vårt försvarsspel ger oss en grund att bygga på. Det har varit på bekostnad av vårt anfallspel, helt klart. Men sju uddamålsförluster där marginalerna grinar oss i ansiktet är det som gör att resultaten är sämre än ifjol. Jag har större tilltro till flera av spelarna i år än förra året.


Peter Olsson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 12.23
Elfsborgssupporters tålamod är inte mycket att hänga i granen, allt var bättre förr. Jag minns själv en underbar frispark borta mot Oddevold. Det var bra då.. I division 1 södra.. Nej, jag skall inte förlöjliga saker, men vi är i den situation vi är, den är trist - såklart. Men ta en ordentlig titt på vår trupp och se hur många av våra spelare som hade platsat i någon av topp5-klubbarnas startelvor, ni lär inte hitta speciellt många.

Sen att vi inte gör mål, det är oerhört besvärande såklart, men jag hade redan ställt in mig på att det här året enbart är till för att Thelin skall komma igång med något nytt. Han har reparerat det fullständiga försvarshaveriet som fanns förra året (bortsett ifrån Häckenmatchen, men det får fasen Ishi och Gojani ta på sig). Vi har släppt in 22 mål, men är redan klara med både AIK och Östersund. Vi kommer klättra.

2 önskemål har jag.
1. Till nästa säsong spetsar vi en bra defensiv, med att även våga anfall ordentligt.

2. Peta Gojani!

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 12.38
Jag önskar ett mer stabilt innermittfält, där vi kanske kan behöva värva även fast det är skrattretande sett till innermittfältarna vi har tagit in. Vi behöver också tänka mer långsiktigt i vilken spelare vi vill ha på topp, då jag enbart ser Obasi som ett kortsiktigt försök till att få igång anfallspositionen.

Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 13 augusti 2018 kl 12.51
Ett svenskt landslag som vinner gruppen i VM. Ett Elfsborg som ligger efter ica i tabellen. Vad säger det oss?

Jo, att allt kan hända i idrott!


Erik Nilsson, Linköping - måndag 13 augusti 2018 kl 13.03
Ett problem är ju att uddamålsförlusterna ger sken av att det varit jämna matcher. Men de har ju tyvärr inte varit det.

Från det första mål vi släppt in (som i flera matcher varit tidigt) och framåt har vi inte producerat något av värde och motståndarna har lugnt kunnat promenera hem segrarna. Undantaget var väl möjligen hemmamatchen mot ÖFK, men då fick vi ju istället en 0-2 förlust.

Vårt försvarsspel har varit bra, men helt enkelt inte tillräckligt bra. Om anfallsspelet är så dåligt som det är nu då måste ju helt enkelt försvarsspelet vara prickfritt för att vi ska ta poäng.

Så framåt då? In med Obasi på topp, spela Kaib. Ge nuvarande innermittfält nån chans till, jag tyckte ändå Ishi centralt såg bra ut och Holmén har lite djupled i sig och lite bollvinnare, två egenskaper vi behöver. DG måste spela och på vänsterkanten är det vidöppet - skulle inte ha något emot att ge Boysen chansen där tidigt för att veta var vi har honom.


Erik Nilsson, Linköping - måndag 13 augusti 2018 kl 13.07
Vad tycker ni förresten om Manns kontra Holst på högerbacken?

Tyckte båda gjorde ganska bra ifrån sig men jag vill gärna ha in Kaib igen på vänstersidan.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 13.16
Erik,
Jag håller med dig kring spelarna du tar upp. Ishi och Sampa centralt tycker jag är det bästa vi kan ha där ihop med Gojani. Även om det är en svaghet för oss just nu. Igår ledde dock Ishi laget på ett fint sätt. Jag blev glad av att se det kommando han ville ta.

Manns kan inte spela vänsterkant, då han blir onaturlig i sitt sätt att leverera framåt. Flera gånger stannade spelet upp på honom samtidigt som DG fick mindre bollar att jobba med.

Manns och Holst är hugget som stucket i min värld. Har sett för lite av båda den senaste perioden.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 13 augusti 2018 kl 17.04
Kaib ska spela vänsterback. Tycker Holst bör få en ny chans som högerback. Tyckte han gjorde det bra med tanke på att han ju knappt hunnit packa upp resväskan.

Tur att Kevin kan ge order.

Ska bli intressant att se om de båda andra nyförvärven får starta mot Norrköping.


Kent Carlsson, Sandhult - måndag 13 augusti 2018 kl 18.10
Jag har de senaste dagarna fått fem telefonsamtal/sms från personer som tycker att VG debatt domineras av ett fåtal och att de flesta inläggen går ut på att förhålla sig till detta fåtal.

Den som till äventyrs inte håller med utan är kritisk blir i värsta fall hånad och därmed nedtystad. Detta är ju en form av härskarteknik som används för att utöva makt.

De som tog kontakt med mig berömde mig för att jag vågade vara kritisk och stå emot skallet. Jag har alltid trott på den demokratiska människan och det fria ordet som ett överlägset sätt att förhålla sig till omvärlden i stort och smått.

Skall man ha ett läsvärt och intressant debattforum så måste olika åsikter få brytas emot varandra annars förlorar ju forumet sitt syfte och ställning .

Avslutningsvis vill jag förmedla ett råd som jag fick under 70 talet då jag ibland skrev artiklar i några tidningar. På deras manuspapper stod texten "skriv kortfattat" inget dumt råd om man skriver för att bli läst.


Per Magnusson, Bollebygd - måndag 13 augusti 2018 kl 18.53
Jag håller inte med Kent. Tycker det har varit väldigt bra debatt sista tiden med genomtänkta och konstruktiva inlägg. Så fortsätt med långa inlägg!

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 19.02
Kent, du jämförde skribenter med Stasi för att man inte har samma åsikt som dig. Sedan klagar du på för långa inlägg istället för att komma med argumentation.

Det är många debatter på VG som slutar såhär. Oftast debatterna som är mest engagerande. Det känns bra att det finns engagemang kring Elfsborg. I våras undrade jag vart allt engagemang hade tagit vägen!


Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 13 augusti 2018 kl 19.29
Stasi här. Hoppas ni sköter er och har tagit emot direktiven över beteende här på forat!

Skämt åsido:Kent, du inser förhoppningsvis att du talar mot dig själv så det ryker nu? Att antyda att ett fåtal röster/skribenter tar över tolkningsföreträde och dikterar agendan för de andra är ju bara löjligt...

Kan det vara så att de som inte håller med om allt dravel som skrivs bara är bättre på att argumentera för sin sak/åsikt.

"Jag har mottagit flera sms och samtal..." På riktigt? Hahaha!!! Förresten, min pappa är starkare än din pappa....

Alltså, ni behöver inte hålla med mig om något av det jag skriver... Och ibland är det bara så kul att peta lite på getingboet, liksom bara för att man kan....

Så där. Då inväntar jag domen som den förste som blir bannad från vigule.se


Kent Carlsson, Sandhult - måndag 13 augusti 2018 kl 19.47
Militäriskt rytande i en debatt är en härskarteknik som för mina tankar till Stasi.

Jag klagade inte på långa inlägg, jag vidarebefordrade ett råd jag fått av tidningsredaktioner.


Magnus Andersson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 20.11
Kent, jag vet att de som skriver ganska mycket nu tillhör kategorin som alltid går på matcherna och alltid står bakom laget i både med och motgång samt har en enorm lidelse för Elfsborg. Kan vara bra för dig och veta. Jag anser att alla dessa har rätt att framföra sina åsikter utan att bli kallad Stasi.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 13 augusti 2018 kl 20.13
Det är väl många år sedan debatten varit så livlig på VG. Det tycker jag är jättebra.

Kent>> Vem har försökt tysta eller håna dig? Ingen så vitt jag vet. Några har dock efterlyst argument från din sida.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 20.22
Intressant att se ytorna som Peking släpper i sitt försvarsspel. Dom går självklart framåt på hemmaplan. Men spelare som Jesper Karlsson och Daniel Gustavsson kan hitta ytor att löpa in i på söndag.

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 13 augusti 2018 kl 20.48
Hånets främsta offer är väl CvZ, han blev ju hånad senast idag på morgonen.
Det verkar ju nästan som han gett upp och slutat skriva på VG.
Risken finns ju att flera ger upp som skribenter och läsare av VG.
För övrigt tror jag att vi besegrar Norrköping, vi har under senare år haft lätt för Peking.
I denna del delar jag Glenns uppfattning vi måste spela med mera speed och i den bilden passar Jesper och DG. Men vi måste alltid spela med mera speed och bättre bolltempo för att kunna straffa motståndarna

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 13 augusti 2018 kl 20.51
Kent, för sjutton, skriv vad du tycker om Elfsborg i stället för sånt där. Debatten är ju livligare nu än på många år, vilket är jättekul. Det absolut enda som krävs för att skriva här är att du kan ta ett motargument utan att sura ihop.

Som jag skrev för några dagar sedan: "Det har aldrig existerat två fotbollssupportrar som har samma åsikt, men vad gör det?" Ett forum är till för att åsikter ska brytas mot varandra - så skriv vad du tycker men var beredd på att andra (till exempel jag) inte håller med dig! Vi ses på Arenan på söndag, där vi tillsammans hejar på pojkarna i de gula tröjorna - och så fortsätter vi att käbbla på VG efter det!


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 20.55
Horn verkar på väg till Sarpsborg. Dessutom verkar vi få pengar för honom. GALET!

Peter Wiberg, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 21.41
Om det blir aktuellt med ett tränarbyte och om tiden är den rätta så kan jag tänka mig att bli manager för IF Elfsborg.

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 13 augusti 2018 kl 21.42
Det blev ju en rejäl urblåsare av mitt inlägg.Jag står för det jag skriver sedan får andra ha åsikter om de tycker det är bra eller dåligt de har ju sin fulla rätt att tycka vad de vill. Möjligen, men jag skall säga att jag inte är helt säker, så kan det ibland ha sina poänger med ett rejält tvärdrag.

Jag har den 7 aug och den 9 aug skrivit om hur jag anser att vi skall spela och vilka detaljer som jag tycker är viktiga. Jag tänker inte upprepa detta, är det någon som till äventyrs är intresserad kan de ju gå tillbaka och kolla.


Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 13 augusti 2018 kl 21.56
Vi fick betalt för Horn? Stefan är ett GENI!!!

Magnus Andersson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 21.58
Kent, alla har rätt och skriva vad de vill säger du. Jättebra, då tycker vi lika. Ändå recenserar du gladeligen andra vad de bör och inte bör skriva så det blir ju lite konstigt. Jag har inget som helt personligt mot CvZ, tycker han är ganska kul för det mesta, även om jag ofta tycker annorlunda, men någon duvunge är han verkligen inte. Han brukar gå på andra skribenter ganska hårt och då får man tåla leken kan jag tycka. Nu orkar jag nog inte med mer diskussion om diskussionen så nu kanske vi kan fortsätta och diskutera Elfsborg. Kan vi vara överens om det?

Peter Olsson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 22.06
Vart har ni sett uppgifter om att Elfsborg fått betalt? Det står endast att han skall till Norge.. Ingenstans har jag läst något om betalning. Kan nästan tänka mig att Elfsborg släpper honom för att slippa en dyr lönepost.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 22.13
Peter,
VG skriver om att flera klubbar var med i kampen. Lät som budgivning. Men du har en poäng, för det betyder inte pengar in.

Conny Johansson, Brämhult - måndag 13 augusti 2018 kl 22.19
Jörgen Horn är värderad till 3,500,000:- . Vore bra om man kunde få hälften .

Gert Rehn, Göteborg - måndag 13 augusti 2018 kl 22.21
Glenn. För min del är det självklart att Frick, när han väl inte är skadad, är vår förste anfallare. Men han kan inte vara själv där som han nästan alltid är, det måste finnas någon mer som kan hjälpa honom när han antingen skarvar vidare bollen eller tar fast den. Stundtals var Ishzaki där mot AIK, min förhoppning är att Obasi kan vara vara den som går in där under hösten. Men jag är tveksam till Obasis form eftersom han inte spelat nästan någonting under året, men jag hoppas. Då blir det två anfallare och det har jag förstått inte ingår i Thelins upplägg. Och då är det Frick som får min röst.

Var det bara jag som tyckte att Holst bara joggade tillbaka vid AIK:s mål? Han var bredvid Goitom när anfallet startade vid mittplan, men eftersom han inte gjorde hemjobbet var han minst 2-3 meter efter vid straffområdet. Jag tycker att det var hans mål.

Till alla VG-skribenter. Mycket intressant och bra debatt just nu och mycket roligt att några av er som inte skrivit på ett tag har återkommit. För övrigt håller jag fortfarande med Claes om att man tränar alldeles för lite gemensam fotboll i Elfsborg/Sverige. Lade märke till att Häckens unge Irandust uttalade sig efter matcherna mot Leipzig att han var närmast chockad av hur mycket motståndarna orkade springa och hur rörliga de var. Själv förstod han att han måste börja träna mer.


Stefan Carlsson, Vårgårda - måndag 13 augusti 2018 kl 22.22
Glenn, vilken av Stasi-skribenterna på VG har skrivit att flera klubbar var med i kampen?

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 22.26
Hehe Stefan,

Det var norska VG. Dom styrs av KGB. Det vet man ju. ;)


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 22.30
Gert,
Jag gillar också Frick och hans rivighet. Men ser ett problem att idag bygga långsiktigt kring honom pga skador. Inför säsongen var jag glasklar i min åsikt att man kunde bygga runt honom, men nu är jag desto mer osäker. En stor favoritspelare annars.

Gällande det där med flera anfallare. Min förhoppning är att vi kommer upp med laget. För med denna spelmodell ihop med ett fungerande presspel kan vara 4-3-3 med speed i anfallsspelet. Vi är mil ifrån det, men bara på en vecka har vi bättre spets på viktiga positioner.


Stefan Carlsson, Vårgårda - måndag 13 augusti 2018 kl 22.32
Av Kalle Björklund?

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 22.41
Stefan Carlsson har en formtopp för tillfället. Hoppas Elfsborg inspireras av den till söndag. Pekings anfallsspel kändes lite tandlöst i avslutslägen och det finns ytor bakåt. Vi grisar till oss 1-0 där. :)

Stefan Carlsson, Vårgårda - måndag 13 augusti 2018 kl 22.55
Skämt åsido så tycker jag också att den som spelar ensam anfallare i Elfsborg, oavsett om det varit Jebali, Prodell eller Frick, ofta har en oerhört otacksam roll där man blir nästan övergiven av övriga laget när bollen spelas upp. Elfsborg ligger ofta väldigt lågt, vilket å ena sidan är begripligt efter förra säsongens många baklängesmål, men å andra sidan måste flera spelare då flytta upp snabbare när vi får tag i bollen. Annars har bollinnehavaren knappt några alternativ framåt, och därmed hamnar bollen ofta i backlinjen och det går så långsamt att motståndarna enkelt hinner samla sig.

Det är något jag tycker mig ha sett i flera år. När Elfsborg vinner bollen pressar motståndaren högt så att bollen hamnar i vår backlinje eller hos målvakten. Men när Elfsborg tappar bollen kan motståndaren alltför ofta spela sig fram snabbare med mer rörliga spelare. Tydligen förmår inte vi med samma press tvinga motståndarna att spela bakåt istället.

Vilket leder mig in på frågan om löpkapacitet och -vilja. Internationellt kan man ofta se löpstatistik i TV efter matcherna, men inte i Allsvenskan vad jag sett (vet någon om man kan hitta sådan statistik någonstans?). Springer Elfsborg för lite eller kanske inte lika smart som andra lag? Och i så fall varför? Kanske har Claes en poäng vad gäller träningsmängden? Jag vet inte, men för mig värt att analysera.


Peter Olsson, Borås - måndag 13 augusti 2018 kl 23.48
Det gjordes ju en satsning av Aftonbladet för ett antal år sedan, där de mätta löpsträcka på varje enskild spelare.. Tror de satte upp ett gäng kameror på varje arena.. Blev väl för dyrt kan man tänka.

Anders Täreby, Steninge - tisdag 14 augusti 2018 kl 0.30
Många bra reflektioner ovh inlägg för tillfället! Jag älskar långa konstruktiva inlägg, och handlar det om nya infallsvinklar/åsikter så får man försöka ta in och bedöma även om man inte håller med. Kul att det hettar till lite, och intressant att vissa som har mycket bestämda åsikter och säger sig respektera andras uppfattningar blir så kränkta av att någon annan ifrågasätter dem att de överväger att sluta skriva. Det där med lättkränktheten är tidstypiskt. Lite förvånande dock att de mest lättkränkta synes vara hyfsat seniora.

Ser dock likheter mellan VG:s metadebatt och årets Elfsborg som mest pratar om hur de ska spela i stället för att bara spela. Ut och kör! Jag tyckte mig se positiva tendenser med Frick och Ishi mot AIK och tror laget kan lyfta om spelarna vågade spela utan att vara så oroliga över om nästa aktion passar in i vad Jimmy sa innan matchen... Mot AIK var dock de tekniska felen alldeles för många tyvärr, vilket säkert följer med det låga självförtroendet just nu. Om vi tappar bollen så lätt så som mot AIK så är det omöjligt att få igång ett ordnat eget spel.


Magnus Andersson, Borås - tisdag 14 augusti 2018 kl 6.03
Att Horn är på väg bort har väl hängt i luften länge och är ju inte så konstigt. Det har aldrig känts som att han hamnade rätt i Elfsborg och en fet lön på det gör ju att Elfsborg vill sälja. Dock blir jag lite orolig kring bredden i mittförsvaret. Det är bara tre renodlade mittbackar i truppen varav Jon är skadebenägen. Så vi får verkligen hoppas att Nilsson och Dresevic inte sliter av något ledband.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 14 augusti 2018 kl 6.26
Underifrån har vi tre bra mittbackstalanger. Gustav Henriksson, Filip Schyberg och Tim Stålheden. Jag hoppas vi har tålamod med försvararna vi har, för jag tror det kan bli båda billigare och bättre än eventuella värvningar.

Jag tycker förövrigt det är rätt coolt att en kille ifrån Norrby har konkurrerat ut en dyr norrman med landskamper på CVt.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 14 augusti 2018 kl 8.06
Anders Täreby,
Jag tror mycket ligger i det du säger. Spelarna behöver släppa loss och och sluta låsa sig själva. Nu vet jag inte hur Thelin tänker, men Peter Wettergren och Janne Andersson pratade mycket om det inför VM. Det bästa anfallsspelet är det som inte är planerat. När spelarnas egen kreativitet flödar och släpps loss kan man hitta anfallsvägar oavsett hur man gör.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 14 augusti 2018 kl 9.30
Att spela med bara en anfallare är över huvud taget en en rätt konstig idé tycker jag, men vi har ju för det mesta kört med det i över ett decennium nu. Och det har ju oftast gått bra. Men det kräver mycket av laget. När vi har varit som bäst har i praktiken halva laget eller mer öst på framåt, och vi har haft mittfältare som gjort sju, åtta mål (t ex de unga versionerna av Anders Svensson, Stefan Ishizaki och Samuel Holmén). Med en sådan trupp spelar det nästan ingen roll om man spelar med en eller två eller tre anfallare - det finns ändå så många skickliga och offensivt lagda spelare att det blir anfallsfotboll i vilket fall som helst.

Men med dagens trupp, med spelare av klart lägre kaliber, erövrar vi bollen djupt nere i eget försvar och sedan försöker vi långsamt, långsamt spela oss igenom ett samlat motståndarlag. Vilket är omöjligt. Eller alternativet med en långboll mot en ensam forward som ska försöka hålla bollen i en kvart tills resten av laget har flyttat upp - lika omöjligt det. Vi får exakt det vi ser nu: ett lag som har hygglig koll bakåt (antalet insläppta mål är okej) men som inte kan göra något framåt.

Jag inser att jag mest upprepar vad andra har skrivit ... nåja, det funkar som terapi i alla fall!


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 14 augusti 2018 kl 10.47
Ni som har kontaktat Kent C med synpunkter på debatten är - som alla elfsborgare, gula, gulsvarta, gulingar och guliganer - välkomna att skriva här på VG. Om ni inte redan är skribenter är det lätt att bli, se länk i marginalen.

Välkomna!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 14 augusti 2018 kl 10.47
Glenn>> Vad jag fattade av Thelin och spelarna när de var på besök på min hemmaplan, så var tanken med spelmetoden de övade in just detta att släppa loss kreativiten.

Tyvärr har väl bara jag och Dellton här på VG plus cirka 150 andra gula på plats fått se det i praktiken. Detta i framför allt andra halvlek mot Brann, då var det just ett sådant spel.

Förlåt att jag ältar om den matchen, men faktum är att just då och där fungerade det.

Tyvärr har vi sedan dess bara fått se mycket få och korta glimtar av detta i Allsvenskan.

Som många påpekat så går det för långsamt i uppspelsfasen och när vi då även tappar bollen så har motståndarna ofta utnyttjat detta med dödligt resultat. Tror att självförtroendet hos många är lågt just nu och det är inte det lättaste att bota.

Förhoppningsvis kan de tre nyförvärven göra skillnad, låt oss hoppas på det.

Tillväxten bland mittbackar verkar bra. Tim Stålheden imponerade stort på mig i de två matcher jag såg honom spela i Gothia Cup.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 14 augusti 2018 kl 17.10
Det där är en trend bland nya tränargenerationer. Man vill inte sätta för hårda riktlinjer i anfallsspel. Då slipper man förstöra kreativitet, samtidigt som man blir mindre lättläst. Uppspel brukar dock styras mer noggrant. Där har vi varierat oss mycket. Vi inledde säsong med oerhört vågat kortpassningsspel i våras för att nu sist slå mer långt på chans.

Jag tycker alltid att bra lag med självförtroende lyckas bygga upp spel med kortpassningar i uppbyggnad. Det ger också ofta mer chans till att vila med boll.

Här har vi inte hittat rätt, vilket vi kommer behöva jobba på.


Magnus Andersson, Borås - tisdag 14 augusti 2018 kl 20.04
Givetvis kul att det finns unga mittbackar med potential. Men att hoppa in i svåra måstematcher för att rädda kontrakten kan att vara och begära för en ung spelare. Jag hade hoppas på att vi skulle hamna i ingemansland i tabellen och då kunna få en bra möjlighet att spela in yngre spelare.

Magnus Andersson, Borås - tisdag 14 augusti 2018 kl 20.06
Glömde och skriva att jag backar upp förslaget med Peter Wiberg som ny manager den dagen det kan bli aktuellt.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 15 augusti 2018 kl 6.56
För mig har alltid Peter Wiberg stått för en offensiv frejdig fotboll. Jag tror även att vi hade fått en lämpligare klädsel vid sidlinjen. Enligt mig är Tommy Söderberg den bäst klädda tränaren vi har sett i Sverige.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 15 augusti 2018 kl 9.26
Jag tror nyförvärvet David Boysen kan bli en bra förstärkning. Enligt en intervju i BT är han en fotbollsnörd. Har koll på alla lag i både Allsvenskan och Superettan, både vad gäller tröjfärger, spelare, till och med om de är höger-eller vänsterfotade!

Tyvärr har han inte spelat på ett tag, men säger till BT att om han får träna några dagar är han redo. Varför inte?

Han har enligt mig helt rätt i syn analys av Elfsborg.

" – Det är en bra atmosfär, men jag ser också ett lag som trots att man spelar smart saknar lite fantasi. Det beror inte på kvaliteten hos spelarna i laget utan mer att det saknas glöd och självförtroende. Jag försöker bara vara mig själv och bidra med min uppgift. Att hitta offensiva lösningar, att göra assist och mål, säger han."

Någon som har koll på killen, Glenn exempelvis?


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 15 augusti 2018 kl 10.27
Inte en aning gällande Boysen. Men jag fick ju föraningar om att det skulle komma in en annan spelare än Vega, vilket jag också skrev på nummer8.se. Det enda jag hörde då var att vi skulle få in en klasspelare med förflutet i Bröndby. När allt stämde för honom i Lyngby så verkade han vara oerhört bra.

Jag är ju mer spänd på Boysen än Obasi. För mig ska Obasi bara leverera oavsett vad, och där kommer inte tålamod finnas alls. Han själv verkar ha den approachen och den kostnad han verkar kräva gör att man bör ha sådana förväntningar. Obasis girighet gör att han inte spelar i AIK idag.

Att Boysen och Holst kommer in samtidigt och är vänner gör också att jag tror mer på denna danskduo än tidigare danskar. Men å andra sidan, Mikkel Bekkmann och KSE är ju bästa vänner sedan lång tid tillbaka.


Erik Nilsson, Linköping - onsdag 15 augusti 2018 kl 10.41
T.ex. david boysen highlights

Ser ut att ha liknande egenskaper som Lundevall. Teknisk på små ytor. I videon verkar han spela ungefär lika mycket på höger som på vänster kant.


Eric Sjölin, Borås - torsdag 16 augusti 2018 kl 9.05
Supporterinfo för dig som ska stötta IF Elfsborg i Motala nästa vecka. Läs mer på länken

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 16 augusti 2018 kl 10.45
Bortsett från löparbanorna är det en ganska trevlig stadion i Motala. Studerade utanför Motala 90/91 och passade då på att se ett lokalderby mot Mjölby.

Några tusen på plats, men någon större stämning var det inte. Folk applåderade lite artigt. Tror inte jag hörde en enda hejaramsa.

Gratis är ju som bekant gott, men eftersom resan blir något dyr för mig, så undrar jag om matchen kommer att visas på eller sändas på annat vis, någon som vet?


Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 16 augusti 2018 kl 10.53
Jösses, fri entré och bortaklacken på långsidan under tak. Snällt värre av Motala. Men är det gul tröja eller bar överkropp som gäller, med tanke på bilden i artikeln Eric länkade till?

Redaktör'n, som är synnerligen nöjd med cuplottningen - inte sedan 1998 (mot Sylvia, då ett topplag i gamla divison 1 södra, seger med 3-1) har jag haft så nära till en cupmatch med di gule.


Eric Sjölin, Borås - torsdag 16 augusti 2018 kl 14.50
Lars>> Vi kan säga att vi utgår ifrån gul tröja så får väderlek och sinnesstämning avgöra resten.

Hoppas på bra uppslutning bland alla Elfsborgare nu på söndag. Viktig match på arenan mot Norrköping.

Per Magnusson, Bollebygd - fredag 17 augusti 2018 kl 14.30
David Boysen om varför han valde Elfsborg: Därför blev det Elfsborg – ”Sett över 200 timmar video med mig"

Gert Björnalm, Borås - fredag 17 augusti 2018 kl 17.56
Vilken fantastisk liv det har blivit i debatten. För min del har jag inte hunnit med att läsa på en vecka eller så, man hamnar lite efter, men härligt ändå. Men vill ändå kommentera nåt som inte är helt färskt...

1/ Jag har de senaste dagarna fått fem telefonsamtal/sms från personer som tycker att VG debatt domineras av ett fåtal och att de flesta inläggen går ut på att förhålla sig till detta fåtal. Den som till äventyrs inte håller med utan är kritisk blir i värsta fall hånad och därmed nedtystad. Detta är ju en form av härskarteknik som används för att utöva makt. (Kent Carlsson)

Jag kan till viss del hålla med om den första delen, dvs att några dominerar och många inlägg är repliker till detta. Men däremot ser inte jag det som negativt eftersom dessa inlägg oftast är sakliga och intressanta och har tillfört något nytt i diskussionen. Äntligen. Således tänker även jag mest förhålla mig till samma personers inlägg... Och skriva ett långt inlägg... När det gäller Kents andra del (om hån etc) så tycker jag att den är överdriven, men inte helt osann bara för det (se även punkt 3 nedan).

2/ Äntligen är David Stadig tillbaka! Du har varit saknad. Fortsätt skriv.

3/ Alla ni som ropade på Haglunds avgång ifjol och som ropar på Thelins avgång i år. När ska ni vakna? Vad vill ni? IF Elfsborg behöver ert stöd och just nu har vi en dålig trupp som ni i 47 raka matcher har trott vara bra. När ska ni ändra förväntningar? Efter 47 nya matcher och ännu en ny tränare för tre nya miljoner? VI ÄR INTE ETT TOPPLAG. VI HAR INTE VARIT DET SEDAN 2014. VI HAR INTE TRUPP TILL DET (hopklippt från flera inlägg av Glenn HG).

Det är inte fakta att Elfsborg har en dålig trupp, det är en åsikt. Jag håller inte med, och jag och flera med mig är i vår fulla rätt att diskutera och argumentera kring detta. Det betyder inte att jag inte stöder laget. Jag går fortsatt på matcher, hejar fortfarande på laget, ropar inget negativt på matcherna, men VG är ett diskussionsforum. Du ifrågasätter truppens kvalité, jag ifrågasätter Thelins kvalité. Båda fortsätter vi att diskutera och argumentera, och båda fortsätter vi att hålla på klubben i våra hjärtan.

4/ Jag tror förövrigt att Sveriges bästa sportchef heter Stefan Andreasson. Problemet är bara det att han är klubbchef för tillfället. (Glenn HG)

Jag håller med. Jag tror att Stefan var väldigt bra på detta, och är generellt tveksam till manager-tanken. Med en manager i rollen så blir det lätt problem om denne lämnar och nya tankar ska in, dvs det blir lätt ryckigt och kortsiktigt. Och managern vill ha resultat direkt och värvar hellre spelare som är bra direkt men inte nödvändigtvis är bra i längden (då kanske managern ändå inte ansvarar för laget). Dessutom blir det lättare så att denne får sina favoriter. Inte så att jag tror att det påverkar, men man kan ändå undra varför Holst startade direkt (trots endast några få träningar), varför Manns (som var Thelins spelare för något år sen) petade Kaib och varför Gojani alltid går före Simon O. Nu kan det förstås bero på allt från kvalité, dagsform, rotation, motstånd etc så än ska jag inte påstå något sådant, bara att det rent generellt med en manager istället för en sportchef kan vara en risk.


Roger Ohlsson, Fristad - fredag 17 augusti 2018 kl 20.20
Inget gynnsamt resultat just nu i dagens allsvenska match, oroväckande kan jag tycka ......

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - fredag 17 augusti 2018 kl 22.21
Gert, det andra inlägget är skrivet direkt efter match när de flesta skribenterna härinne enbart skriver "Thelin är dålig" utan att argumentera för sin sak. Det inlägget fick också David Stadig att skriva igen, vilket är ett inlägg jag tyckte förde debatt åt rätt håll. Många vill gärna skriva att jag har fel i mycket utan att argumentera. Det är jag van vid, men vid matcher är VG och de flesta andra Elfsborgsforum annorlunda.

På flera ställen läser jag om hur dålig Thelin är. Framförallt läser jag hur svår spelidé är. Jag har svårt att förstå vad folk menar med att Thelin är dålig? Och vad i hans spelidé är så svårt? Jag ser det mest som ett bevis på att många supportrar mest kräver vinster utan att sätta krav och önskemål kring annat. Läste man samma skribenter ifjol så handlade mycket om ett obefintligt försvarsspel. I år har vi satt många ramar och skapat förutsättningar för ett presspel som för oss närmare stabila grund att kunna fasa in pusselbitar.

Artikeln som länkades upp kring Boysen här idag är den största anledningen till att jag tror på Thelin. Det är en noggrann tränare som sätter en idé i främsta rummet för att sen bygga över tid, vilket gör att jag räknar med sämre resultat under 2018 och 2019. Är det värt att åka ut för det undrar säkert många då? Och då tycker jag att frågan gällande Superettan ska vi inte diskutera i augusti när vi är inne i ett spelschema där vi har sju raka matcher mot topp 5-motstånd.

Gällande manager så har jag börjat notera att det arbetssättet börjar försvinna i Europa med. Fler vill ha sportchef i sina organisationer. Monchi i Roma, som precis lämnade Sevilla är det tydligaste exemplet som visar att Sportchef är hett i Europa igen. I Manchester United har man den senaste tiden sett en schism mellan klubbdirektören Ed Woodward och managern José Mourinho som belyser samma fråga i England, vilket också kommer göra frågan het i landet där managern har varit en självklarhet.


Magnus Andersson, Borås - lördag 18 augusti 2018 kl 9.59
Ja, intressant diskussion om manager eller sportchef är bästa modellen. Det finns ju olika fördelar med modellerna. Jag kommer ihåg att Anders Grönhagen när han var tränare (vilket förvisso är några år sen nu) hela tiden påpekade att han inte var delaktig i nyförvärv. Då blir det ju märkligt, en tränare måste ju tro på ett nyförvärv. Oavsett modell så måste ju tränare/manager/sportchef gå i takt.

Själv är jag måttligt förtjust i att det blir för många spelare ut och in under sommarfönstret, det blir lite för ofta en kortsiktigt och chansartat. Men den här gången tycker jag det var motiverat med spelare in och när jag ser hela pusslet med Jebali ut och tre nya in så är jag ändå försiktigt positiv.

Att Manns spelade mot just AIK borta berodde på att Thelin ville ha en tyngre spelare som kunde stå emot bättre än Kaib i defensiven. Men jag hoppas att Kaib är tillbaka imorgon som är rättvänd med sin fina vänsterfot och förstärker offensiven.


Johan Nilsson, Göteborg - lördag 18 augusti 2018 kl 10.42
Jörgen Lennartsson är ny tränare i Lilleström. GP skriver att Lilleströms sportchef "fått klartecken både från norske fotbollsikonen Ståle Solbakken och svenske tränaren Magnus Haglund" om att Lennartsson är rätt man som tränare.

Kul att märka att Haglund har ett gott namn i Norge. Och fint att de båda tränare som vi har sparkat på sistone hjälper varandra.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 augusti 2018 kl 11.23
Två ut och tre in i sommar är ingenting mot UD Las Palmas som åkte ur La Liga. Åtminstone 14 ut och 15 nya in i sommar.

Dessutom ännu ett tränarbyte, tror de hade fyra tränare säsongen 2017/18.

Hur det ska sluta vete fåglarna. Nu bryr jag mig inte, har mitt lag Real Sporting San José på tre minuters avstånd.

Är det någon som varit på några träningar i veckan och sett hur nyförvärven verkar och om det är troligt att någon av dem startar mot Norrköping imorgon.

Personligen är jag väldigt nyfiken på denne Boysen som verkar kunna bli en rejäl tillgång. Heja di Gule.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - lördag 18 augusti 2018 kl 13.43
Gustav Henriksson är med i truppen imorgon, då Jon är skadad igen. Nyförvärven är också med.

Roger Olsson, Borås - lördag 18 augusti 2018 kl 14.34
Jag har kollat på två träningar sedan AIK matchen. Obasi framstår som världsklass jämfört med våra andra anfallare. Han sätter i princip alla lägen han får. Återstår att se hur hans matchtempo är. Boysen och Holst är mer svårbedömda. Det har sett ut som att vi startar med 4-3-3 uppställning med D.G. Frick och Obasi på topp. Men vi får väl se imorgon om man vågar förändra spelsätt. Skulle inte förvånas om samtliga tre nyförvärv är med från start.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - lördag 18 augusti 2018 kl 15.18
Anfallsmässigt har vi velat spela 4-3-3 hela säsongen. Nu har vi spelarna!

Härligt! Tre riviga spelare med löpstyrka på topp låter oerhört spännande. Morgondagens match ser jag oerhört mycket fram emot.


Johan Nilsson, Göteborg - lördag 18 augusti 2018 kl 15.37
Roger O: Tack för träningsrapport!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 augusti 2018 kl 16.50
Ja stort tack Roger A.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 18 augusti 2018 kl 17.44
Roger O ska det givetvis vara. Se stora A som betyg.

Göran Holtstrand, Borås - lördag 18 augusti 2018 kl 21.19
Tack för träningsrapporten Roger. BT skriver ju inte så mycket om läget med laget.

Claes Lindquist, Malmö - söndag 19 augusti 2018 kl 11.39
Har månne Thelin en helt ny insikt inför dagens match jämfört med tidigare under säsongen? Jimmy Thelin, manager i BT idag: ”Målen måste komma in, vi måste vinna matcher. Jag håller med och gillar hans omsvängning. Och, de nya spelarna kommer utan tvekan att tillföra energi och visa upp en högre nivå jämfört med resten av laget. De har ju bara varit i Thelins grepp i mindre än 2 veckor. Hoppas att deras aggerande smittar av sig på resten av laget och sätter press på prestationer och kreativitet.

Claes Lindquist, Malmö - söndag 19 augusti 2018 kl 11.43
Och Norrköping är ju faktiskt inne i en formsvacka. 2 poäng på de senaste tre matcherna. Så det är inte ett lag i toppform som vi möter, långtifrån.

Claes Lindquist, Malmö - söndag 19 augusti 2018 kl 12.06
Fast när jag läser Thelins kommentar inför matchen känns taktiken lite tunn. Ingenting om hur målen skall komma in och hur man skall vinna. Men man kanske har tränat extra hårt som i IFK Göteborg och lagt ner en hel timmes träning i veckan på det som inte funkar? GP skrev följande i tisdags: "Tio av tolv baklängesmål har efter uppehållet kommit på fasta situationer. Efter fadäsen mot Sirius lade IFK Göteborg under tisdagen ett helt träningspass på fasta situationer." Så nu är man experter, efter en hel timmes träning? Fotboll måste vara världens enklast och man lär sig väldigt snabbt tydligen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 19 augusti 2018 kl 14.08
Två anfallare från start, det var ett tag sedan. Frick och Obasi.

Robert Lindh, Trollhättan - söndag 19 augusti 2018 kl 14.14
Skriver på Bertil Lindhs vägnar "Just nu sitter vi i en full bil på väg till Borås. Jag bedömdes som lämpligast förare efter gårdagens bröllop för min lillflicka och henne alfahanne. Under bröllopet så spelades Stå upp för Elfsborg samt Starkare än någonsin. Stort tack till Lasse Nilsson, Kevin och Anders Svensson som skickade videohälsningar. Väl mött på arenan!"

Fredrik von Knorring, Mölndal - söndag 19 augusti 2018 kl 14.35
Jag är lite förväntansfull.

Läs nya (från 19/8 kl 15.24) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!