VG debatt - inlägg sedan 12/7 kl 12.00


Karl Orrling, Helsingborg - måndag 1 april 2019 kl 8.17
Idag startar Allsvenskan. Årets bästa dag. Tillförsikt och förhoppningar. Idag är allt möjligt. Imorgon är en annan dag.

Kurt Nilsson, Skyttorp - måndag 1 april 2019 kl 8.32
Hmmmm---Blir troligen stryk ikväll mot Hammarby ,ska vi säga 1-3 ----Ärligt talat har Elfsborg inte sett bra ut på försäsongen--kan bli att det inte ens blir kval i år--direkt ut helt enkelt .

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 1 april 2019 kl 8.40
Härligt med premiär!
Oerhört spännande säsong framför oss.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 1 april 2019 kl 9.01
Nu är det dags...att tacka redaktörn’ för att du genom din minimalistiska ledarstill hållit liv i VG under mer än 20 år.

Och dags att spekulera om dagens match. Förra året kom Bajen fyra, vi kom tolva. Att komma efter Farbror Frej i cupen är väl inget styrkebevis direkt. Så vad är då ett godkänt resultat i kväll? Oavgjort vore toppen. Även en hedersam uddamålsförlust kan accepteras. Tror vi får vänta i tre, fyra omgångar innan vi kan se en tendens. Verkar bli många överaskningar i denna Allsvenska.


Johan Nilsson, Göteborg - måndag 1 april 2019 kl 9.36
Hoppsan, Allsvenskan har visst börjat. Dags att hämta ner datorn från vinden och damma av tangentbordet

Förutom den allmänna premiärnervositeten bekymrar det mig att det på sina håll spirar en viss optimism. Ingenting gör mig mer orolig än det. Det är viktigt att ha rätt inställning inför säsongstart, nämligen att allt kommer att gå åt helvete!

Även utsocknes verkar tro att det ska vända för oss i år. När GP:s sportredaktion tippade serien i helgen hade de flesta oss på en stabil mittenplats. Oroväckande.

Min främsta förhoppning är att 2019 är året då vi stagar upp ekonomin. Placeringsmässigt har jag tippat oss tia och skulle vara nöjd med det. Egentligen är jag nöjd med allt som inte innebär kval och nedflyttning. En bonus skulle vara om (ännu en) av våra unga spelare får ett genombrott.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 1 april 2019 kl 9.44
Martin Andersson, Borås och Martin Andersson, Borås >> Det finns två personer registrerade på detta vis, en så tidigt som 970126 (nr 031) och en så sent som 190201 (nr 810). Kontakta red@vigule.se och uppge era andranamn (som vi får hoppas är olika!) så lägger jag in en intital på var och en av er.

Mattias Palm, Borås - måndag 1 april 2019 kl 10.12
Dags för match idag, fantastiskt! Våren är här!!

Jag har dessutom bestämt mig. Bestämt mig för att ge Thelins Elfsborg en chans. Tillhör heller inte hans främsta beundrare och ställer mig tvivlande till hans förmåga att implementera sina idéer hos sina fotbollsspelare, men dessa tankar ska jag begrava för en tid framöver. Har bestämt mig (efter att ha läst den intressanta artikeln i BT) för att ge honom en ny chans. Bara för att det är roligare så. Bara för att jag hellre vill vara en optimist. Bara för att jag kanske egentligen har fel. Om tio-tolv omgångar kanske jag ändrar mig, men tills dess, Heja di gule!! Heja Thelin!! Heja Elfsborg!!!!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 april 2019 kl 11.32
Jag utgår alltid från att vi ska vinna, även om allt skulle tala emot, eftersom alternativet innebär att man förlorat både före och efter matchen.

Statistiskt sett är vi klart på plus mot Bajen på senare år och jag tycker även att Elfsborg visat i år att de kan spela boll, så jag tror på seger, varför inte med 3-0.


Herman Thorell, Dalsjöfors - måndag 1 april 2019 kl 11.57
Mitt tips har börjat på bästa sätt. Jag närde en from förhoppning om att Eskilstuna skulle slå blåvitt med uddamålet, men mina förväntningar överträffades. Sådana felgissningar tar jag gärna. Ikväll har jag tippat 3-0 och tar gärna något mål fel hit eller dit.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 1 april 2019 kl 12.13
Pessimisten och kritikern i mig som såg nedgången komma i slutet med Haglund, värvningarna av Holmen och Ishizaki i utförsbacken, fjolårets vårinsatser med ett förvirrande irrande lag utan linjer har varit och är fortfarande orolig för nedflyttningsstrid. Men tack för Ishizakis höst och moral och bara kul med nytt blod och att Elfsborg fortfarande kan locka vissa spännande namn, även om omloppstiden i modern fotboll är kort , lån och försäljningsr. Artikeln av Thelin var bra och jag väljer att hålla med om allt i hans syn på fotboll, utom spelsättet att försöka spela genom motståndarna genom passningsspel vilket jag hävdar kräver en teknik och passningssäkerhet som många gula saknar. Vi måste tro på det vi har och stötta det, helst på plats om det går, och se så positivt det går på vårt lag ”Vi tillsammans” är en bra devis. Även i motgång, behöver jag själv inte minst påminna mig om.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 1 april 2019 kl 12.35
Snart 8 000 sålda biljetter. Det får man vara glad för efter förra året.

Eric Sjölin, Borås - måndag 1 april 2019 kl 14.44
Vi har passerat över 8000 biljetter och det tickar på.

Jörgen Willborg, Borås - måndag 1 april 2019 kl 15.56
Kabran klar på lån enligt Expressen.

Roland Dellton, Lerum - måndag 1 april 2019 kl 16.21
Snart är hela truppen förnyad...kul med en ungdomssatsning som levererar.

Fredrik von Knorring, Mölndal - måndag 1 april 2019 kl 16.55
Snart är det premiär! Jag tycker det ska bli kul.
I år har jag inga förväntningar och det känns på något vis befriande.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 1 april 2019 kl 17.36
Förut hade vi Bosse Plånbok, nu har vi Svante Lånbok...

Hasse Ekdahl, Borås - måndag 1 april 2019 kl 17.45
C v Z !! Ha,ha,ha !!!

Herman Thorell, Dalsjöfors - måndag 1 april 2019 kl 19.47
Byter man inte ut Holmén i halvtid så vet jag inte vad som krävs för att bli utbytt. Småplottrigt vid omställningarna förutom vid ett tillfälle (typ) och då blev det mål.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 april 2019 kl 20.53
Oavgjort, men med mersmak. Tycker vi förtjänade en seger.

Henrik Eliasson, Örebro - måndag 1 april 2019 kl 20.56
En helt annan glöd och entusiasm i år! Och anfallsvilja! Jag tror det här kan bli riktigt bra. Nu slår vi Blåvitt och sedan går det av bara farten.

Jörgen Willborg, Borås - måndag 1 april 2019 kl 21.21
Klart bättre än väntat! Härliga tider!

Herman Thorell, Dalsjöfors - måndag 1 april 2019 kl 21.24
Holmén bättre i andra, tur jag inte är tränare. Tycker det här såg ganska bra ut och framförallt jävligt mycket roligare än på länge. Den offensiva linjen och fyrtornen där bak kändes lovande. Cibickis vilja kommer betyda mycket.

Niclas Fridén, Mullsjö - måndag 1 april 2019 kl 21.44
Bra premiär! Det ser riktigt spännande ut inför fortsättningen. Tycker vi var närmast segern

Peter Olsson, Borås - måndag 1 april 2019 kl 21.50
Så mycket positiva kommentarer efter att vi "bara" fått 1-1... Ritar ett stort kors i taket och sällar mig till de som tycker Elfsborg gjorde en bra match. Cibicki lite väl bollkär idag, men jösses vilken fotbollsspelare han är. Frick sliter som ett djur hela matchen och jag tycker han kompletterar sina yttrar mycket bra. Slår vi IFK på söndag så blir det här en bra säsong, det känner jag på mig.

På den negativa sidan. @Eric Sjölin, kan du se till att någon från Arenabolaget skickar en vaktmästare att byta ut lamporna i trappan ut från Arenan vid MAX. De har varit trasiga sen förra året och idag trillade inte mindre än två äldre herrar i trappan framför mig, det är en dödsfälla på riktigt. Inte värdigt Elfsborg att ha så dålig koll på arenan.

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 1 april 2019 kl 22.06
Helt OK premiär och resultat.
Jag håller med om lamporna man blir förbannad över sånt slarv, byt lamporna för he--ete

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 1 april 2019 kl 22.12
Med beröm godkänd allsvensk premiär! En hel del av mina farhågor försvann. Seger på söndag och ja, då kan mycket hända! Gojani imponerade. Likaså båda ytterbackarna, Frick också! Kort och gott, tummen upp ikväll!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 april 2019 kl 22.54
VG åter ett forum fyllt av glädje. Heja IFE.

Roland Dellton, Lerum - måndag 1 april 2019 kl 23.14
Tillstår att jag inte tillhör Thelinfavoriterna, men ikväll var det ett Elfsborg med speed. Gregersen, Levi och Chibicki blir värdefulla framöver och ännu bättre blir det med Ishizaki och Lundevall i laget. Mycket betydelsefull arbetsinsats av Per Frick! Kanske slipper vi kvala i år?

Anders Täreby, Steninge - måndag 1 april 2019 kl 23.22
Ja, stor skillnad på Elfsborg i år mot förra året. En annan frejdighet i spelet i år, och så har vi bättre hot i anfallet. Det borde också finnas betydligt mer att ta av med tanke på många tekniska misstag. Viktigt med poäng i premiären, tror spelarna var livrädda för att förlora på slutet. Sättet de genomför matchen på ger självförtroende inför fortsättningen. Jag tycker många spelare var duktiga, men extra plus till Holst, Gregorsen, Kevin och Chibicki. Ingen föll ur ramen. Med Lundevall och Ishizaki tillbaka blir vi ännu bättre. Kul att vi är i gång!

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 2 april 2019 kl 8.41
Härligt att kunna gå in här och orka läsa inläggen!

Här har jag skrivit mina tankar efter matchen.


Jörgen Willborg, Borås - tisdag 2 april 2019 kl 8.56
Om detta IFE trampar gasen i botten mot gråvitt kan det bli trevligt på söndag....

Karl Orrling, Helsingborg - tisdag 2 april 2019 kl 9.23
En fullt godkänd premiär och gårdagens förhoppningar om en hyfsad allsvensk säsong består. Nu slipper vi gå in i derbyt med ångest medan motståndarna har all press på sig. Jag tror vi slår Blåvitt!

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 2 april 2019 kl 9.27
Första kvarten av andra halvlek var bästa Elfsborgsfotbollen på flera år. Vi kunde ha avgjort matchen där. Å andra sidan hade Hammarby två jättechanser senare (Kevins räddning!) så oavgjort är ok. Kul med en tempostark och böljande match efter all ökenfotboll de senaste åren.

Men låt mig påminna om premiären för två år sedan: vi mosade Kalmar med 5-1 borta och allt såg bra ut. Den säsongen slutade i kaos med sparkad tränare och fritt fall under hösten. Så visst: det såg lovande ut igår, men det är bara en match än så länge.


Roger Olsson, Borås - tisdag 2 april 2019 kl 10.27
Det var mycket bättre än vad man kunde tro efter alla dessa svaga insatser på försäsongen. Framförallt var det glädjande att se att Simon Olsson var tillbaka på den nivån han var på 2017. Han lyckades skapa extra tid för sig själv och sina medspelare. Men innan man drar iväg och gläds för mycket så finns det några saker som oroar. Det första är att Hammarby är en klubb som vi har ganska lätt för. Deras fotbollstänk passar oss rätt bra. Förra året mötte vi dem tre gånger med resultaten två vinster och en oavgjord. Hammarby var ett av de få lag vi hade plusstatistik på. Därför är oavgjort kanske inte så fantastiskt som många ger uttryck för. Det andra orosmoment var hur vi återigen sjönk ihop sista kvarten. Det var endast tur och en mycket bra räddning som gjorde att vi inte återigen släppte in mål i slutet. Det återstår att se hur vi klarar oss mot lag som spelar en annan och mer cynisk form av fotboll.

Jonas Claesson, Bottnaryd - tisdag 2 april 2019 kl 11.05
Mitt Elfsborg är tillbaka. Jag nöjer mig med det. Spelar vi såhär åker vi inte ur, även om haif är ett av få lag som vågar spela sitt eget spel på BA.

Johan Lindqvist, Göteborg - tisdag 2 april 2019 kl 11.19
Angående sista femton oroade det att Thelin inte bytte någon av våra kantspringare som gick på knäna. Hammarby hade tre pigga på banan och vårt byte kom sent och gav egentligen ingenting. Det kunde ha straffat sig.

Herman Thorell, Dalsjöfors - tisdag 2 april 2019 kl 11.41
Ang sena byten han jag tänka tanken att de skulle spela hela matchen utan ett enda byte. Det första kom väl i typ 84:e minuten? Och det andra i slutminuten? Men jag kan inte säga att jag är orolig över lagets ork, de sprang kopiöst mycket hela laget och hela matchen och avmattningen i slutet måste man ju tillskriva ett normaltillstånd. Men byten kunde man gjort tiigare?

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 2 april 2019 kl 12.17
Gällande byten blir det skönt när Kabran och Jesper Karlsson är tillgängliga.
Igår hade vi kunnat sätta in en offensiv stöt i slutet om vi hade haft dessa tillgängliga. Igår hade vi möjligtvis kunnat sätta in Rami offensivt, annars var möjligheterna små.

Det krävs mer löpstyrka för att orka detta presspel, och därför blev jag glad att vi gjorde det så länge igår. Men ja, sista 10 minuterna var en ren pina och vi lät Bajen ta kommando.

För att se det positiva i det. Ifjol hade vi nog haft svårt att kvittera eller stå emot den sista anstormningen.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 2 april 2019 kl 15.14
Roade mig med att kolla lite bakåt, men det blev mest oroande...

Sånär som på en månad är det sju(!) år sedan vi vann en allsvensk match mot IFK Göteborg. 1-0 hemma på BA den 7:e maj 2012.

Efter den matchen har det spelats ytterligare 13 allsvenska matcher mot IFK.

Den mindre smickrande raden ser ut så här.

13 0 9 4 11-16 9

Mindre än ett mål gjorda/match. Ingen munter läsning så klart, men kanske kan det vara tändvätska nog inför söndag?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 april 2019 kl 15.24
Memento te mortalem esse. VG har lämnat det euforiska stadiet.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 2 april 2019 kl 15.44
Det måste vara en fördel för oss att matchen på söndag inte spelas på Lilla Ullevi, där vi så vitt jag minns aldrig har vunnit. På Stora Ullevi blir båda lagen bortalag och det blir inget särskilt publiktryck. Gräsplanen sägs dessutom vara bra, kanske den bästa i Sverige just nu, i alla fall norr om Skåne.

Däremot är ju Stora Ullevi bedrövlig för oss åskådare, förstås.


Johan Lindqvist, Göteborg - tisdag 2 april 2019 kl 15.51
Fördel med löparbanorna, blir svårare att skjuta in raketer på plan då ;)

Peter Olsson, Borås - tisdag 2 april 2019 kl 16.41
Lasse Vibe verkar klar för IFK igen.. Kan man få hoppas att han är spelklar först på måndag.. fick en dålig känsla i magen...

Kent Carlsson, Sandhult - tisdag 2 april 2019 kl 16.56
Vore naturligtvis på tiden med en seger mot Göteborg. Men vanans makt är som bekant stor.
Jag vill därför gardera mig och utbrister. I segerns stund förtjänar man champagne, i nederlagets stund behöver man det

Krister Sandberg, Skoghall - tisdag 2 april 2019 kl 17.17
Hur i hela friden kan man få över 200 poäng i denna hopplöst svårtippade omgång!? Grattis alla ni där uppe i toppen!

Roland Dellton, Lerum - tisdag 2 april 2019 kl 17.52
Kevin Kraban klar för Elfsborg enligt Officiella! Kevin kommer att spela i nr 19 och spelar redan idag i IF Elfsborgs u21-match borta mot BK Häcken på Bravida.

Roland Dellton, Lerum - tisdag 2 april 2019 kl 17.59
Kabran skall det vara

Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 2 april 2019 kl 18.22
Gick inget vidare i tipstävlingen. Och då har jag ändå VG-legendarer som Odhström och Lindh långt bakom mig... Ju fler som tävlar desto fler som kan hamna före dig; har du tänkt på det, Bertil?

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 2 april 2019 kl 18.28
Att fler är före mig bjuder jag gentilt på. Tänker bara att vara med i en tävling med 74 andra är stort bara det.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 april 2019 kl 19.40
Fasen lagen spelar ju som den blinde slåss, inte konstigt att man ligger näst sist. Riskerar man att bli nedflyttad om man ligger kvar på näst sista platsen när serien är slut?

Undrar lite om varför man värvar Kevin Kabran nu när serien startat?

Hade det inte varit smartare och ha lite is i magen och vänta till i sommar med fler nya?

Nåväl, nu är han här och då blir det nog bra. Heja di Gul.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 april 2019 kl 19.41
Heja di Gule ska det ju vara.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 2 april 2019 kl 23.09
Jag ligger sist i tipset!!! Men nöjd ändå med oavgjort. Fast vi ligger efter AFC, Sirius och Falkenberg. For now.

Eftersom jag ligger sist i tipset har jag rätt att tycka vad jag vill (tills nästa omgång). Och då tycker jag att det är märkligt med alla dessa lån. 30%-40% av utespelarna är lån. När slutar man vara en klubb? Vad är en klubb? Är vi ett bemanningsföretag (fast tvärt om)?

I ett normalt bolag tar man in konsulter (läs lån) för att täcka upp specifika brister under begränsad tid. Samtidigt (i dom bästa av världar) lär man upp egen personal för att kunna ta över, speciellt om kunskapen är strategisk för företaget. Någon som vet hur IFE funderar runt dessa saker? Tränas det upp spelare som kan ta över när lånen försvinner?

En av dom stora inkomsterna har ju varit försäljning av spelare. Hur blir det med det om vi bara lånar spelare?


Christer von Zweigbergk, Viskafors - tisdag 2 april 2019 kl 23.44
Bo Andersson, jag delar dina farhågor. Varför inte be om audiens hos Svante Lånbok? Han och hans stab kanske har bra svar...

Isak Edén, Göteborg - onsdag 3 april 2019 kl 0.34
Om vi bortser från behov, låneavtal och andra sportsliga och ekonomiska aspekter av lånet av Kabran så är det mest intressant tycker jag hur attraktiva vi har blivit som förening för spelare. Den credden ska Jimmy Thelin verkligen ha. Trots ett miserabelt 2018 och ett bankkonto som knappast sprutar ut pengar kan vi attrahera spelare som betydligt fler klubbar med bättre kortsiktiga sportsliga och ekonomiska förutsättningar vill ha.

Jimmy Thelin har seglat upp som sveriges överlägset mest populära och intressanta manager att spela fotboll för och har fått IF ELfsborg att bli en destination dit spelare VILL gå till och det ska verkligen inte underskattas. Jämför med t.ex Göteborg där man läst X-antal rubriker under vintern om spelare som "nobbat" Blåvitt. Jag var orolig i vintras att vi skulle falla bort från "relevanskartan" i fotbollssverige, men den här vintern har verkligen föreningen och Jimmy visat ambitioner, att man vill någonting och framförallt har man lyckats sälja in föreningen och projektet till spelare som har noll anknytning hit och som fortfarande vill någonting med sina fotbollskarriärer. Det är otroligt imponerande och ett kvitto på att man gör många bra saker.

Nu är det upp till bevis att få det att fungera på planen också och där bådade onekligen premiären gott. En bra insats och poäng (vinst vågar jag knappt hoppas på längre i Göteborg) på söndag och vi har verkligen fått den starten på säsongen som vi behöver.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 3 april 2019 kl 7.27
Sisteman orerar: jag har en bra idé!

Inför nästa stora turnering, EM, VM, kvaltävlingar, kan vi sälja klubben, dvs låta något bra land spela för IF Elfsborg i allsvenskan under ett par veckor. Vi får bra resultat, får se stora stjärnor på Arenan plus pengar. Landslaget som köper IFE får chans att spela sig samman mot hyfsat motstånd under valfri tid.

Win-win.


Herman Thorell, Dalsjöfors - onsdag 3 april 2019 kl 7.44
Finns det inte köp-klausul i lånenkontrakten? Ngn som vet?

Bertil Lindh, Trollhättan - onsdag 3 april 2019 kl 8.04
Redan nu har 49 st tippat omgång 2 jämfört med 2018 då 58 tippade. Vi skall knäcka 2018. Kom igen o tippa.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 3 april 2019 kl 8.29
Herman: Köpoption på Cibicki. Framgår inte för Levi och Stian.

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 3 april 2019 kl 9.01
Köpoption även på Kabran.

Jonas Claesson, Bottnaryd - onsdag 3 april 2019 kl 9.20
Köpoption är bra. Lån är bra. Obasi kom en kort period, gjorde det han skulle och försvann. Fördelen med lån är att vi (i aktuella fall) har möjlighet att köpa loss om det funkar. Skulle skador, och liknande, uppstå är vi säkra. Jämför Horn, där vi satt på ett lååååångt kontrakt, utan möjlighet att bli av med honom. Jag ser fördelarna med lån, och inser att det är ett lotteri.Men än så länge verkar det funka!

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 3 april 2019 kl 9.55
Jag har börjat hoppas att Leeds ska gå upp till Premier League. I så fall lär de lägga hundratals miljoner på att rusta sig med nya spelare. Då blir en kille som Cibicki - som inte har fått plats i laget ens i Championship - förhoppningsvis så ointressant för dem att de släpper honom utan större krångel.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 3 april 2019 kl 10.27
Instämmer med Johan Nilsson att det vore bra om Leeds går upp.Då kommer nästan garanterat släpp Cibicki.

Att skriva dessa rader kostade dock på eftersom jag håller på Sheffield Wednesday och anser Leeds vara likställda med Blåvitt.

Jag tycker Elfsborg agerat mycket smart när det gäller inlån oavsett om det är med eller utan option. Som Isak skrev så är det ju så att vi fått in en drös med spelare som många klubbar vill ha, men de väljer att spela för Gulsvart.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 3 april 2019 kl 10.42
Då kommer Leeds nästan garanterat släppa Cibicki. Så ska det stå och inget annat..

Anders Täreby, Steninge - onsdag 3 april 2019 kl 11.03
Lån med köpoption borde vi kalla för provanställning... Kabran och Chibicki är provanställda. Man kan också kalla det för "grisen i säcken-försäkring".

Med tanke på den finansiella situationen i klubben köper jag (inte lånar) klubbens strategi fullt ut. Den som tror att vi hade haft samma förutsättningar att lyckas i allsvenskan i år genom att flytta upp 5 U21-spelare i stället för Chibicki, Svin-Stian, Levi och c:o räcker upp en hand. Att spelarna trivs i Elfsborg är nyckeln! Om de gör det så kommer de att bli elfsborgierade på ganska kort tid. Detta är spelare som varit i större klubbar och vet att det inte alltid är guld och gröna skogar att vara proffs i utlandet. Elfsborg har idag en fantastisk track record med ca 10 gamla spelare som är utlandsproffs och som faktiskt spelar och lyckas väl i sina klubbar runt om i Europa (Claesson, Hult, Hiljemark, Zeneli mfl.). Mycket på grund av att de lämnat allsvenskan vid rätt tillfälle (inte för tidigt) och gått till rätt klubb. Jag tror detta är en styrka för Stefan och Jimmy när de försöker sälja in Elfsborg.


Roger Olsson, Borås - onsdag 3 april 2019 kl 11.40
Vi har väl lånat in lika många som vi lånat ut. Gemensamt för de som är utlånade är att de kan skaffa sig rutin och erfarenhet för att i bästa fall återvända till klubben och konkurrera om platserna i truppen. Jag tycker det är ett bättre system än att sätta talangfulla spelare på bänken i två ,tre års tid. Det gör bara att de stannar i utvecklingen.

Martin S Andersson, Borås - onsdag 3 april 2019 kl 15.29
Som dem flesta tror väntar vi på "vigge-pengar" för att eventuellt kunna köpa loss x antal lån. Cibicki - Option finns, om än dyr? Levi - Utan option? Hittar inget om det. Stian - Utan option. förmodligen väldigt dyr om ens Molde funderar på att sälja Kabran - Option finns, hittar dock ingen siffra. Ponera att vi får in mellan 20-30 mkr för vigge och ev köpa loss 2-3 av ovan, helt plötsligt är det ganska tomt på kontot igen.

Eric Sjölin, Borås - onsdag 3 april 2019 kl 16.43
Peter>> Synpunkterna från arenan i måndags är medtagna och hade även kommit in på annat håll.

Hemmapremiären i måndags blev i stort en trevlig tillställning, nu gäller det att arbeta vidare med att locka Elfsborgare till arenan. Där har vi alla en viktig roll i att prata positivt om IFE, bjuda med familj/vänner osv. Mot GIF Sunndsvall är det avspark söndag 15.00, det innebär att det blir årets första match som vi arbetar med kategoriseringen "familjematch". Läs mer.

Henrik Eliasson, Örebro - onsdag 3 april 2019 kl 20.23
A och O är ändå att ha en bra ungdomsverksamhet och vara attraktiv för unga talanger. En hel del spelare måste komma upp i A-truppen från de egna leden. Det är enda långsiktiga möjligheten för en ändå ganska liten klubb att hävda sig. Här ser det ju också ljust ut.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 4 april 2019 kl 15.44
Bertils 58 är nått, nu återstår 16 för att nå första omgången.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 4 april 2019 kl 16.08
Avsparkstiderna för omgång 11-22 är fastställda, se länk i marginalen.

Bo Andersson, Hässelby - fredag 5 april 2019 kl 8.55
När man blickar tillbaka i tiden finner man spelare som förkroppsligar IFE, med stora Elfsborgshjärtan och bärare av klubbkulturen. Sven Jonasson, Henry Larsson, Wigard, bröderna Målberg, John Hedin, Thomas Ahlström. Vissa har fler än 300 matcher i A-laget. I senare tid har vi givetvis Anders Svensson, men även klanen Klarström platsar i gänget. Människor som vi fortfarande talar om, helt identifierade med Elfsborg.

I dessa tider av räntesnurror och lånekaruseller, vilka i dagens A-lag kommer vi att tala om med värme om tio år? Kulturbärare. Kevin, Jon, Ishi antar jag. Vilka tror ni?


Kurt Nilsson, Skyttorp - fredag 5 april 2019 kl 9.21
Bo----Du har en poäng där---Vilka spelare kommer vi att prata om med äkta Elfsborgs -känsla-----Jag surrar alltid om John Hedin och bröderna Målberg---Hm--Tror att Gert Christiansson lirade 13 säsonger i Elfsborg 1962-1974--Snacka om klubbkänsla !!Roar mej själv ibland och tittar på 1997-laget på video --Tobias Lindroth ,vilken fantastisk spelare vid 17 års ålder så dominerade han i laget med Anders Svensson och Bella Berglund,vilken trojka ,det kommer att dröja länge innan vi får spelare med en liknande spelförståelse offensivt----Men som en annan flitigt skribent skrev: Det är inte mitt Elfsborg längre---

Bosse Wikensten, Göteborg - fredag 5 april 2019 kl 9.29
Andreas Augustsson, Andreas Augustsson, Andreas Augustsson.... fortfarande, efter så många år, ingen ordentlig ursäkt från Bosse, Stefan eller Jörgen L... så jag kommer se till att han inte glöms bort, var så säkra! Förutom 'pannbandsligan' (Anders, Tobbe & Bella) som är givna även Daniel Mobaeck... nä, jag vet... inte en som omnämns så ofta kanske, och inte boråsare, men bosatt i bögda och en portion sunt förnuft och fötter på jorden jag kommer snacka om också... grabben 'råkar' ha samma namn som honom....

Bosse Wikensten, Göteborg - fredag 5 april 2019 kl 9.34
... och den störste av dem alla: "In med Matte, vi vägra å gå hem"

Kent Carlsson, Sandhult - fredag 5 april 2019 kl 10.08
Jag glömmer aldrig Ove Grahn, min ungdoms store idol. Hur stor han var i början av 60 talet bevisas av att tom och med några av mina kompisar som höll på Norrby erkände att han var en sjutusan till fotbollsspelare.
Thomas Ahlström vilken lirare!! dessutom en trevlig och ödmjuk person, han fick tyvärr inte de chanser i landslaget som han var värd.
Stefan Andreasson en av nycklarna till att vi återkom till allsvenskan, i sina bästa stunder, briljant som innermittfältare.

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 5 april 2019 kl 10.15
Johan Karlsson för helsicke! Aldrig glamorös, alltid pålitlig och gedigen. En underbar spelartyp. Han går dessutom fortfarande på hemmamatcherna, vilket också bör räknas honom till godo.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - fredag 5 april 2019 kl 10.28
Tore Stenbäcken! Vill minnas att han hade ett svårslaget rekord under många år att ha hållt nollan i en rad av matcher. Var det 10?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 april 2019 kl 10.41
Johan N>>> Det var tio säsonger (1974-1983) och 150 allsvenska matcher. 1977 höll han nollan i sju matcher och med bidrog han stort till att IFE tog stora silvermedaljerna det året.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 april 2019 kl 10.50
Bröderna Holmén borde väl finnas med. Johan Wiland ännu en. Kaib hoppas jag blir en som vi kommer att komma ihåg med med hjärta för Elfsborg.

Peter Olsson, Borås - fredag 5 april 2019 kl 10.56
Allsvenskan kanske är en halvkass liga, men den börjar åtminstone bli het i Sverige. AIK har lycakts få tag på Jack Lahne och Örebro knycker Carlos Strandberg av MFF. Vart får alla föreningarna tag på pengar till detta...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 april 2019 kl 11.17
Peter O>>> AIK har ju relativt gott om pengar, likvida medel: 54,7 miljoner kronor, eget kapital: 63,1 miljoner kronor, men Örebro kanske tagit i lite för mycket. Likvida medel: 3,2 miljoner kronor, eget kapital: 8,1 miljoner kronor.

Fast nu handlar det väl om lån och då blir det ju inte så gigantiska pengar.


Peter Olsson, Borås - fredag 5 april 2019 kl 12.18
Det är en sak att ha pengar.. Men ingen blir rik på dåliga investeringar.. Vad skall AIK med Jack Lahne till när man har Obasi, Elyounoussi, Silva, Goitom och den nya islänningen redan. Samtliga av dessa skulle antagligen platsa i de flesta andra allsvenska klubbar. Hade de värvat Lahne på "riktigt" för att han skall ta över om ett år eller två hade jag förstått.. Men vem skall han peta? Dessutom känns det som Ylätupa spelar lika mycket anfallare som mittfältare.. men vad vet jag om gnagare..

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 5 april 2019 kl 12.42
Lahne ska bara vara hos AIK några månader, innan han flyttar tillbaka till Amiens. AIK:s syfte med detta tror jag är lika ondskefullt som glasklart. Det har inte att göra med den här våren, för Lahne får troligtvis inte mycket speltid. Däremot kommer de att fjäska maximalt för pojken så att han ska känna sig som gnagare och välja AIK framför BP den dag han återvänder till Sverige. Det är vad alltihop går ut på, tror jag.

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 5 april 2019 kl 12.42
Omgång 2, där 65 redan tippat. 27 ½ timme kvar att tippa. 2018 tippade 58 omgång 2, som vi redan slagit. Så hög siffra som 65 har vi inte haft sedan 2004. Bäst är 2002 med 80 tippare därefter 2003 med 76 tippare vidare 2004 och 2000 med 72 tippare. 12 st som tippat omgång 1 har ännu inte tippat omgång 2 (däribland jag själv). Skäms på dig, Bertil. Hetsa andra men inte göra sin plikt själv. Blev själv 69:a omgång 1 och det var ett riktigt bottennapp som aldrig får upprepas. Snart är "oraklet" laddad att tippa.

Kent Carlsson, Sandhult - fredag 5 april 2019 kl 12.57
Profiler man minns. Bosse Falk med sin aviga spelstil hade en enastående förmåga att sända supportrarna mellan hopp och förtvivlan.

Roger Olsson, Borås - fredag 5 april 2019 kl 13.33
Hmm är inte Stefan Andreasson den störste profilen av alla. Lagkapten, sportchef och klubbchef. Eller är minnet så kort att de senaste årens mindre bra insatser ska prägla omdömet av någon som ägnat hela sitt vuxna liv för IFE.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 5 april 2019 kl 14.35
Självklart tillhör Stefan Andreasson familjen ur-Elfsborgare.

Göran Holtstrand, Borås - fredag 5 april 2019 kl 14.40
Gert Christiansson var min stora idol när jag växte upp på 60-talet, Thomas Ahlström var också en favoritspelare!! John Hedin var alltid sevärd med sin målvaktsstil

Roland Dellton, Lerum - fredag 5 april 2019 kl 15.08
...och jag som är "lastgammal" kommer ihåg 61-laget och spelare som Lasse Råberg, Jens Söderberg, Henry Larsson, Vigar Bartholdsson.

Herman Thorell, Dalsjöfors - fredag 5 april 2019 kl 15.13
Lirare i mitt (unga) hjärta: Stefan Andréasson, Anders, Bella, Wiland, Kejsar August, Johan Karlsson, Lasse Nilsson, Klarström, Christer Matiasson. Finns nog fler som platsar. Av dagens lirare med potential att fastna: Kevin, Frick, Holmén... Finns nog några till.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - fredag 5 april 2019 kl 16.25
Ingemar "Harald" Haraldsson var också en riktig urelfsborgare. Han var i hasorna på vår kanske främste målvakt genom tiderna: Kalle Svensson. Sedan får vi inte glömma Rolf "Kinis" Johansson som hade kondition som nog få av dagens elfsborgare ens är i närheten av.

Oj, det var värst vad gammal jag tycks ha blivit...


Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 5 april 2019 kl 17.15
Kom inte Ingemar Haraldsson från Kalmar FF till IF Elfsborg ?

Mattias Palm, Borås - fredag 5 april 2019 kl 20.33
Christer Kvist??

Jonas Claesson, Bottnaryd - fredag 5 april 2019 kl 21.24
En gång guling, alltid guling. Klippan, Modigh, Martin A, Stefan A, Anders S, L-G och ALLA andra.

Henrik Hermansson, Borås - fredag 5 april 2019 kl 22.08
Gulsvarta hjältar finns det många av. Från min barndom vill jag nämna en: Lennart Nilsson, så jäkla bra. Han var lite avig, vek ofta in i straffområdet och gjorde sina mål. Sedan minns jag matcherna på Ryavallen med korvgubbe, Fristads musikkår med drillflickor och bilvsning i halvtid.

Henrik Hermansson, Borås - fredag 5 april 2019 kl 22.27
Gulsvarta hjältar finns det många av. Från min barndom vill jag nämna en: Lennart Nilsson, så jäkla bra. Han var lite avig, vek ofta in i straffområdet och gjorde sina mål. Sedan minns jag matcherna på Ryavallen med korvgubbe, Fristads musikkår med drillflickor och bilvsning i halvtid.

Johan Lindqvist, Göteborg - lördag 6 april 2019 kl 18.10
U16-lagen möttes redan idag. 6-3 till Elfsborg efter tre mål av Daniel Ramadan.

Jörgen Willborg, Borås - lördag 6 april 2019 kl 19.13
Underbart att dryga MFF fick stryk av Sundsvall, undras om konstgräset var krattat åt fel håll? Tyvärr ser Sundsvall starka ut, en rejäl utmaning i vår nästa hemmamatch.

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 7 april 2019 kl 10.24
Kom igen nu, Elfsborg. Vinst idag och livet blir så mycket enklare att leva.

Göran Holtstrand, Borås - söndag 7 april 2019 kl 10.49
Hoppas på vinst idag för di gule! Har vi bara samma inställning och bra tempo som mot Hammarby så räcker det säkert till vinst! 1-2 tror jag med mål av Frick och Holmen.

Henrik Eliasson, Örebro - söndag 7 april 2019 kl 12.10
Katten, vad nervös jag är. Inte bara möte med blåvitt, känns dessutom som att hela säsongen står och faller med en bra start. Hoppas jag överdriver oavsett hur det går idag.

Daniel Strömqvist, Malmö - söndag 7 april 2019 kl 13.23
Idag blir det 0-2. Snacket efteråt kommer vara att ett av målen var misstänkt offside, samt att Blåvitt blev snuvade på en straff. Detta förtar fokus från det uppenbara - blåvitt är en nedflyttningskandidat i år.

Kom ihåg var ni läste det först!


Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 7 april 2019 kl 15.38
Så var den dagen/säsongen förstörd...

Jörgen Willborg, Borås - söndag 7 april 2019 kl 15.41
Hur är det nu, har Elfsborg vunnit någon match mot allsvenskt motstånd med Thelin som tränare? Jag minns ingen.

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 7 april 2019 kl 15.59
Hammarby borta.

Peter Olsson, Borås - söndag 7 april 2019 kl 16.03
Svårt att se Thelins fel i resultat från första halvlek eller? Tycker Elfsborg till stor del spelar ut blåvitt. Sen är det ett snyggt kontringsmål och ett individuellt misstag av Stian.

Stefan Carlsson, Vårgårda - söndag 7 april 2019 kl 16.12
Det är obegripligt att kunna ligga under med två mål mot ett lag som knappt kan slå tre passningar innan de tappar bollen.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 7 april 2019 kl 16.18
Jag tycker det såg bra ut första 20, men det skapades ju inget direkt. Blåvitt är sannerligen inget topplag, vilka ska vi ta poäng av?

Stefan Carlsson, Vårgårda - söndag 7 april 2019 kl 16.43
Fyra gula försvarsspelare mot två blåvita. Vi släpper ändå en fri.

Peter Olsson, Borås - söndag 7 april 2019 kl 16.46
Elfsborg spelade bra i första. Blev för stressade i andra. Stian dock underkänd.

Henrik Eliasson, Örebro - söndag 7 april 2019 kl 16.48
Kanske vi kan få mängdrabatt om vi köper antidepressiv medicin tillsammans?

Jörgen Willborg, Borås - söndag 7 april 2019 kl 16.54
Nu är jag trött på Thelinfotboll för den innebär att man nästan aldrig vinner. Det gällde i Jönköping och det gäller i Borås.

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 7 april 2019 kl 16.55
Ja, jag vet inte. Detta var det uslaste jag sett. Läge att byta namn till IF Papperstiger? Allt positivt från haif är bortblåst.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 7 april 2019 kl 16.57
Låneborg visar upp sig: en spelare som var okänd för en vecka sedan tar nu plats och är kvalificerad att hoppa in från start i andra halvlek. Vad händer när dessa främlingslegionärer drar vidare mot nya uppdrag i sommar? Det kan bara gå käpprätt åt skogen med ett antal spelare utan elfsborgshjärta och en usel tränare.

Det här laget har ingen framtid om man inte illa kvickt söker en ny tränare och slutar låna in ett antal spelare som knappt vet hur man stavar till ”Elfsborg”. Som jag har skrivit om tidigare: ”mitt” Elfsborg finns inte längre och sorgen bara växer...


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 april 2019 kl 16.58
Pinsamt. Första halvlek hyfsat bra spel, men inga chanser och noll två. Andra halvlek? Bryta ihop och komma igen.

Roland Dellton, Lerum - söndag 7 april 2019 kl 17.07
Hade Elfsborg något skott på mål??

Lars Johansson, Mölnlycke - söndag 7 april 2019 kl 17.11
Det blir tyvärr inte bättre än så här med nuvarande ledarskap. Byt tränare nu i god tid än panik mot slutet av säsongen.

Lars Johansson, Mölnlycke - söndag 7 april 2019 kl 17.13
Blir ny förlust mot Sundsvall och noll poäng mot Östersund. En poäng på fyra matcher.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 7 april 2019 kl 17.15
Låneborg visar upp sig och symptomatiskt släpper man in ännu ett lån från start i andra halvlek, en spelare som ingen hade hört talas om ens för en vecka sedan. Vad händer i sommar när lånen av olika anledningar försvinner? Denna främlingslegion som inte har något hjärta för Elfsborg och som ska föreställa någon sorts nödlösning på ett problem som bottnar i en fullständigt värdelös tränare, kommer att dra vidare mot nya pengar och utmaningar.

Som jag tidigare med stor sorg har konstaterat så är ”mitt” Elfsborg förlorat och hela klubben är på väg mot en djup avgrund. Prio 1 måste vara att omedelbart söka en ny tränare för Thelin har inte lyckats, eller har han fortfarande orubbat förtroende?


Alf Gunnarsson, Eksjö - söndag 7 april 2019 kl 17.17
Rubrik i BT:
Thelin: ”Har en bra känsla inför matchen”

Roland Dellton, Lerum - söndag 7 april 2019 kl 17.20
8 underkända i BT:s betygsättning. Svårt att ha några invändningar mot det.

Erik Nilsson, Linköping - söndag 7 april 2019 kl 17.20
Elfsborg hade 0 avslut på mål - så vi är tillbaka på en standardmatch från förra säsongen.

Ingen lagdel är tillräckligt bra. Anfallet klarar inte att ta sig till avslut, mittfältet tappar boll i farliga lägen och försvaret kan inte hantera överlägen med tre man mot en.

Det är ju nått konstigt med att det ändå känns stabilare än i fjol. Kanske är det att vi i alla fall kör 4-3-3 från början nu, hoppas verkligen inte att vi fegar ner i 4-5-1.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 7 april 2019 kl 17.21
Oj, vad hände? Mitt första inlägg fick rött ljus så därför skrev jag om det. Det kan kanske kvitta för mina åsikter tål att upprepas...

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 7 april 2019 kl 18.02
Noll målchanser på 93 minuter. Noll!

Jörgen Willborg, Borås - söndag 7 april 2019 kl 18.03
KEJSAREN ÄR NAKEN!

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 7 april 2019 kl 18.50
Sitter här och tänker på alla skribenter som har knäppt mig på näsan för mina åsikter om Thelin som tränare. Varför har ni inte sett det jag har sett i ett års tid? Ska jag knäppa tillbaka nu kanske?

Nej, resultaten gör det jobbet åt mig...


Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 7 april 2019 kl 19.00
Kanske det är för att alla inte har samma åsikt som dig? Vi har hört dina åsikter, men du har inga lösningar. Jag tror på detta och det kommer visa sig under säsong. Derby är derby och efter deras andra mål kan de slå sig på försvar och kontra. De hade ett klassiskt "italienskt" försvar med 5 i backlinjen och resten precis framför. Med andra ord: ett spel jag INTE vill att vi spelar. Det gav poäng idag, men kommer inte ge dem ett guld. Vi räcker inte till för ett guld, men vi kommer vinna matcher och fortsätta bygga för framtiden.

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 7 april 2019 kl 19.05
Och angående lånen, du så ivrigt hånar, kan jag bara säga att jag hoppas på att de lyckas hos oss. Detta efter flera år med kontrakt som gett oss gråa hår...

Emir, Holmen, Horn och Jönsson är några kontrakt jag funderat över. Så långa, dyra, kontrakt behöver ju inte ge guld varje gång heller.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 7 april 2019 kl 19.37
Undrar just vilken annan allsvensk klubb som inte skulle sparka sin tränare efter 7 vinster på 32 matcher...

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 7 april 2019 kl 19.49
Fortfarande inte tillstymmelse till förslag på lösningar.... Sparka, köp nytt, bla bla bla.... Vem vill du se som tränare?

Kent Carlsson, Sandhult - söndag 7 april 2019 kl 20.09
Tobias Linderoth!!!!

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 7 april 2019 kl 20.14
Jonas: Jag har inga lösningar eftersom det inte är min uppgift att ha några. Jag förskräcks över klimatförändringar, våldtäkter, krig, åldringsrån o.s.v. och det är min skyldighet att offentligt framföra det. Det betyder inte att JAG ska lösa allt detta, nej det är experternas sak, de som har betalt för att påverka med sin kompetens.

Jag har dessutom noll kunnighet när det gäller att förändra det negativa som pågår i Elfsborg men för mig är det angeläget att inte sitta still och betrakta dekadensen som pågår. Om jag hade varit i Elfsborgs ledningsgrupp så hade jag med stor säkerhet föreslagit omedelbart tränarbyte men då hade jag förmodligen fått syna mitt kontor från insidan för sista gången. Visst, jag medger gärna att jag tjatar om detta till leda men jag står för mina åsikter och hoppas att fler och fler kommer att dela dem med mig om inget positivt händer inom kort.

Inte förstår jag heller att de flesta supportrarna verkar nöja sig med nuvarande situation i stället för att hyra varsin traktor med släpet lastat med gödsel och tippa det utanför kansliet.

Thelins spelsystemtänk verkar inte ha fallit i god jord nu heller trots över ett års nötande med dem som inte förstår och hur ska då detta "nya" laget där spelarna knappt känner varandra kunna förstå?


Jörgen Willborg, Borås - söndag 7 april 2019 kl 20.25
Kevin säger att "vi har det bra som grupp". Hur kan man som kapten med 7 vinster på 32 senaste matcherna säga så? Gruppen Elfsborgare har det sannerligen inte bra! Dags att ifrågasätta kaptensbindeln? Vi har fått nog av dessa ständiga genomklappningar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 april 2019 kl 21.01
Herregud, det sket sig idag och det mot ett jädra sketlag. Vilket svider så ini helvete, men kan hända den bäste.

Malmö FF har samma usla start som oss och samma debatt, sparka tränare, usla spelare och fel spelsystem.

Jag tänker dock inte ge upp, än. Heja di gule.


Hans Reichel, Alingsås - söndag 7 april 2019 kl 21.03
C vZ nu. får du ge dig. Vi måste ge Ife och Tellin tid, årminstone till. vårsäsongen är slut. innan vi fäller vår tränare. Förra matchen mot Hby alldeles utmärkt insats av de våre, jämför med Haglun ds start, inte många poäng på de första åtta matcherna men han gillade du visst inte heller.Saliga äro de saktmodiga

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 7 april 2019 kl 21.03
Om vi lägger till J-Södra:s facit från 2017 med 6 vinster och adderar med Elfsborgs 7 på 32 allsvenska matcher så är facit för Thelin skrämmande för en allsvensk tränare: 13 vinster av 62 möjliga = 21 %. Vem vill ha en sådan tränare? Jo, de som tror på tomten som i sin tur säger att "det lossnar snart" men julklapparna uteblir...

Kent Carlsson, Sandhult - söndag 7 april 2019 kl 22.18
Pålsson skriver i BT att vi saknar en ledare på plan som kan leda laget när det krävs i en akut situation.
Dessvärre tycks det också saknas ledaregenskaper på lagledarbänken.
Jag tycker att det faktiskt är en förbannad skyldighet mot föreningen, att tränare och en del spelare tar på sig ledarrollen och ser till att vi undviker flera kollapser.
Skippa teoritugget och börja praktisera ledarskap.

Lars Karlsson, Torestorp - söndag 7 april 2019 kl 22.32
Hur många nya spelare hade IFE idag ? Två i backlinjen, två i anfallet och tre inhoppare. Det förklarar en hel del av den svaga insatsen. För svag var den frånsett de första 20 min.

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 7 april 2019 kl 22.43
Avslutar dagen med att se de två sista avsnitten av "Sunderland till I die". Det finns alltid dom som har det värre - vi har i alla fall inte blivit nedflyttade två säsonger i rad.

Man ska förstås inte jämföra Sunderland och Borås. Men ändå. När Sunderland vinner säsongens sista match - totalt betydelselöst eftersom de redan är klara för nedflyttning - firar publiken och hyllar laget. Det är vad jag kallar supporterskap.


Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 7 april 2019 kl 22.45
Vad kul att du nu nämner just Södra! När JT tog över efter Mats Gren (inför 2014), hade de inte rosat marknaden på något sätt och folk i Jönnet var oroade, samt skrattade hela vägen till banken när ifk inte bara ville ha Gren, utan dessutom betalade för honom!!!

Första året under JT slutade Södra 4 i SE och året efter tog de klivet upp. De var en stolpträff mot TFF i kvalet 2017 från att klara sig kvar i AS inför 2018. Efter den säsongen tappade de 3 spelare (Gojani, Calisir och ytterligare en som namnet försvunnit för mig). De fick kvala för att klara sig kvar i SE förra året, med i princip samma lag som året innan.

Min poäng med detta är att allt inte går att skylla på tränaren. Vad som däremot går att diskutera är vilka spelare som finns i truppen, och hur DE vill spela. När Lennartsson hamnade på kollisionskurs med Anders Svensson var det ganska givet hur det skulle sluta, då JL förespråkade en fotboll spelarna inte ville spela och vi inte ville se. Sagt och gjort, in med Ingesson (som troligen var den ende person som KUNDE ta över, eftersom han var fullt jämförbar med Anders i fråga om "namn").

Efter Ingessons tragiska bortgång var det som att mycket av vad han byggt upp försvann, och det sämsta vi kunde göra var som jag ser det att ta tillbaka Haglund. Vilket inte heller ledde till en ny framgångssaga. Men Haglund fick chansen och byggde upp ett lag som HAN trodde på, men det räckte inte till när Anders väl la skorna på hyllan. Vi har lidit något oerhört av att Anders blev äldre och inte kunde fortsätta spela. Med andra ord, inget tacksamt läge för JT att ta över. MEN!

Där vi försmäktade under Haglund och tvangs se vårt Elfsborg drivas längre och längre ner i en ond cirkel så har JT lyckats vända skutan. Förra året var ett tungt år, men det kändes BÄTTRE än vad det gjorde 2017. Och i takt med att vi lyckades göra oss av med spelare som inte passade in i spelet Thelin vill spela, så såg det bättre och bättre ut. Vi har fortfarande några spelare i truppen jag vill byta ut, där Jönsson står högst på listan. Men kontrakt (långa sådana) omöjliggör det.

Nåväl, för att sammanfatta det hela: Matchen mot haif gladde många och allt kändes bra inför resten av säsongen.

Sedan möter vi ifk på bortaplan i deras hemmapremiär i strålande solsken. Vi ÄGDE matchen fram till 1-0 och jag bara stod och njöt av spelet. Efter det smög det sig in tvivel i spelarna och när Gregersen tappade bollen och de fick 2-0 var det ridå. Inga problem med att försvara en ledning med 2-0 för ifk, som backade hem med i princip hela laget resten av matchen och låg på kontring utan att riskera något bakåt. Easypeasy-japaneasy!

Nu svider förlusten EXTRA mycket eftersom vi byggt upp förväntningar på en eventuell seger för första gången sedan tidigt 00-tal. Det gick inte idag, och det svider något oerhört. Sedan svider förlusten mot just ifk extra mycket i sig, men det är ingen katastrof att förlora en match. Hade vi mött ajk/dif/haif i Stockholm och förlorat med 3-0 hade det inte svidit lika mycket.

Jag väljer ändå att se det positivt och hoppas på revansch mot gif på söndag. Vinst (och bra spel) i den matchen, så är vi med igen. Inget lag går obesegrade genom en hel allsvenska under en säsong. Inte ens mff, som ändå har det bästa laget allsvenskan någonsin sett, har två segrar i årets serie. Sundsvall har börjat bra i år, inget snack. Men de har inte mött oss än. Och hade jag varit ifksupporter hade jag varit mer orolig inför året än vad jag är som guling. Vi kommer få det att lossna, och då jävlar!


Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 7 april 2019 kl 22.59
Fast det är klart. Allt var bättre förr, förstås. När Anders spelade och vi prenumererade på plats till Europa. För att inte tala om det gloriösa 70-talet när vi tog guld i princip varje år. För att inte nämna 80-talet när medaljerna rasade in. Eller 90-talet....

Tiden är allas vår värste fiende, och vi är helt enkelt tillbaka på den nivå vi befann oss på före Anders. Det är ju bara att acceptera fakta och sänka förväntningarna lite. Den dag vi accepterar att vi ALDRIG kan få en ny Anders, och därmed vara i topp år efter år, kommer vi kunna glädja oss åt vad vi har. Ett lag i Allsvenskan som fortfarande attraherar spelare och drar publik.

Självklart kommer det år när vi kan överraska och knipa europaplats, inget snack om saken, men en sådan era vi upplevt fram till 2016 tror jag vi kommer få vänta länge på.

Och även om man kan köpa varenda spelare i hela världen så ska det finansieras, och JAG är som alla andra: jag vill inte betala 20000 för ett säsongskort. Jag vill inte tvingas följa Dalstorp (inget ont förövrigt om den klubben) för att jag inte har råd att se Elfsborg. Jag VILL kunna ta med mina döttrar på matchen. Jag vill att de ska bli gulingar och leva med i matcherna. Jag vill INTE ha en utveckling där jag inte har råd med fotboll, för att vi ska kunna spela i Europa varje år. Nej, hellre ser jag mitt lag i mitten av AS, där vi ibland kan sprattla till och överraska, än att knappt ens ha råd att se dem på tv.

Och vi KOMMER inte åka ur. Vi kommer hamna stabilt mellan plats 6-10, och vi kommer vara nöjda med det när vi summerar säsongen.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 7 april 2019 kl 23.21
Jonas Claesson, jag respekterar och beundrar din positiva syn på Elfsborg, särskilt när jag läser:"tvangs se vårt Elfsborg drivas längre och längre ner i en ond cirkel så har JT lyckats vända skutan."

Dessvärre tycks skutan ha gått på grund vid Almenäs när han vände den och där lär den nog bli liggande med slagsida och inifrån kaptenshytten hörs någon ropa: ABANDON SHIP!"

Skämt åsido så behövs sådana som du som fortfarande har ett långt liv framför sig. Din generation och yngre har gott om tid att invänta en ny era med stora framgångar men en gammal gubbe som jag har så att säga lite mer bråttom med att komma dit igen. Alltså är jag mitt uppe i en kapplöpning med tiden och kräver snabba lösningar för att kunna dö med ett gulsvart guldleende på läpparna...


Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 7 april 2019 kl 23.33
Och de lösningarna innebär ett vågspel där vår ekonomi riskerar att totalt kapsejsa?

Lätt val, säger jag då. Hellre rida ut stormen än att gå under.


Bo Andersson, Hässelby - måndag 8 april 2019 kl 7.57
Kennedy tågar med fansen till Bajens första hemmamatch. Vem av våra inlån kommer att göra det efter sin karriär?

Bo Andersson, Hässelby - måndag 8 april 2019 kl 8.18
För övrigt är det för tidigt att såga årets upplaga av IFE. Efter fem matcher kan vi se en tendens. Vi har redan sett ”konstiga” resultat i årets allsvenska och så kommer det att fortsätta.

Vi lär behöva 30 poäng för att hänga kvar, så vi ligger bara ett poäng efter den normen.


Kurt Nilsson, Skyttorp - måndag 8 april 2019 kl 9.08
Lyssnade på radiosporten igår o dom sade att det var en synnerligen bedrövlig allsvensk fotbolls match med ett Göteborg som gjorde mål på sina chanser---Sedan tror jag att vi som följt Elfsborg sen tidigt 60-talet kan se att nuvarande tränare inte håller måttet med sin fotbolls filsofi---Det märktes förra året redan och i år lär det bli som bäst kval-plats för de gule----

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 8 april 2019 kl 9.58
Det var som bra mot Bajen var dåligt igår.
Tempot mot Bajen där vi lyckades ha höga positioner för att vinna boll och skapa många anfall fungerade i 20 minuter. Men då kändes det också som att Blåvitt bjöd in oss till att spela så.
Däremot hade vi inget bolltempo och vi stampade/snubblade fram med bollen. I en mot en lägen så sprang man rakt in i motståndare och vi gjorde det för svårt vid avgörande passningar.

Kvickheten var som bortblåst och Blåvitt kunde enkelt rinna igenom när vi stod högt. Då blir man straffad. Många vill peka ut exempelvis Stian. Men att han gör misstag beror snarare på att laget ligger fel, vilket gör oss känsliga för misstag. Liknande saker kunde ske mot Bajen, men då lyckades vi behålla anfallsspelet. Om man har 100% bollinehav så behöver man inga försvarare, så att säga.

Jag lyfter två stora frågetecken efter igår. Är vi tillbaka i det här att vi inte kan spela på naturgräs? Igår var inte planen dålig, men det kändes motigt för spelare som Cibicki och Levi. Vår offenisva kvickhet kunde inte användas och det kändes som att laget "tyckte synd" om sig själva i offensiva lägen.
Det andra är att man inte klarar att höja sig efter mardrömdsminuterna. Ett mål och jag tror vi hade satt Blåvitt under stor press. För det är också ett ungt lag med dåligt självförtroende. Men det var aldrig nära.

Thelin gjorde två byten för att rätta till spelet, men det gjorde ingen skillnad. Offensiva spelare stod ofta ensamma, oavsett om dom hette Kabran, Cibicki eller Levi.


Roger Olsson, Borås - måndag 8 april 2019 kl 11.05
För en vecka sedan skrev jag att många övervärderade prestationen mot Hammarby. Vi hade en period 5 minuter före och 25 minuter efter paus som såg bra ut. Då lämnade också Hammarby mer ytor. I övrigt var det ingen bra match av IFE. Tyvärr besannades mina farhågor igår. Mot ett lag som backar hem och satsar på omställningar var vi lika sårbara som ifjol. Svackorna vi har i matcherna är bottenlösa. Bristen på ledarskap är så uppenbar att man måste vara helt blind för att inte se att detta är en grupp helt utan stabilitet. Jag förstår inte dem som säger att det "känns" bättre i år. Försäsongen var resultatmässigt sämre än förra året och inledningen av allsvenskan ser likadan ut som förra året. När Kevin säger i BT att han inte känner igen Elfsborg i gårdagens match är han nog ensam i hela universum. Det var precis så som det såg ut i match efter match under förra säsongen. Det verkar inte som att spelarna ännu har förstått sig på det geniala med alla platsbyten som ska göras i spelsystemet. Istället irrar de omkring i ett ingenmansland. Håglöst och uppgivet utan moral och fighting spirit. Tror tusan att Tobias Linderoth inte ville vara en del av detta förra året. Det som retar mig mest är att jag alltid har skällt på att IFK inte lyckas få fram egna talanger. Nu torskar vi mot ett IFK som är mer hemvävt än någonsin medan vi, med den bästa ungdomsverksamheten i Sverige, har misslyckats kapitalt med att förädla våra talanger. Dessa lånas ut i parti och minut och in kommer spelare som är likvärdiga eller till och med sämre. Måtte det vända mot Sundsvall annars kommer detta år att sluta i bedrövelse.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 8 april 2019 kl 11.44
Håller fullständigt med Roger, efter bra energiska första 20 faller laget ihop fullständigt när IFK lätt utnyttjar blottorna bakåt och utnyttjar misstag. Mot Hammarby fanns stunder av fullständigt obalans defensivt efter bolltapp med. Efter över ett år med Thelins träning ser jag stora brister i organisation av laget, man kan övermanna motståndarens mittfält genom att ibland vara 2-3-4 som pressar , men det hjälper inte att man vinner boll när man sedan slår bort bollen så lätt så ofta. 0 målchanser, och noll skott på mål och ett huvudlöst försvarsspel vid upprepade tillfällen igår visar på en obalans i laget och övertro på sin egen passningsskicklighet och förmåga att utmana en mot en. Och varför ska man försöka kortpassa sig igenom där det är som mest trångt istället för att hålla bredden och byta kant till öppnare ytor när man inte har tekniken för spel på trånga ytor? Ett spelsätt som f.ö. Haglund körde mycket med också tyvärr och som ofta slutade med bolltapp av Lundewall eller annan offensivt inriktad spelare. Hur många gånger har inte Cibicki tappat boll alt.passat fel hittills på två matcher? Thelin säger att han fått de spelartyper han söker som nyförvärv, nu återstår bara att se hur de reagerar när man får motgångar, jag är riktigt orolig för resten av säsongen och vad jag sett hittills på två matcher. Varför hoppade Linderoth av A-lags organisationen undrar jag med?

Martin S Andersson, Borås - måndag 8 april 2019 kl 11.53
Jahapp, då var vi här igen. Vad är det som händer egentligen? Vi viker ner oss fullständigt, Strand, Pawel, Levi, Gregersen - Varför blir alla helt plötsligt sämre i Elfsborg? Försvaret verkar vara ett återkommande problem, hur man än vänder och vrider på vilka som spelar så ser det väldigt ostabilt ut. Kan problemet stavas Jocke Nilsson? Gjuten i mittförsvaret, men om man tittar närmare på just honom så tycker jag att har tenderar att sjunka väldigt lågt och nästan aldrig stöta och ofta 3-4 misstag per match Bara en tanke, men stavas problemet Jocke Nilsson? Jag hoppas verkligen att Stefan tittar på en tvåvägsmittfältare som tar jobbet och krigar i båda riktningar. Holmén är slut, hänger tyvärr inte med i tempot. Olsson slår ett par bra bollar per match, men är väldigt temposvag och tappar boll i väldigt sårbara lägen. Gojani försöker och sliter men brister i kvalité?

Erik Svensson, Göteborg - måndag 8 april 2019 kl 12.02
Behövs en ny Andreas Augustsson men såna tillverkas väl inte längre

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 8 april 2019 kl 14.14
Noll målchanser har flera skrivit, men hur räknar man då? Räknas inte ribbträffen i första halvlek, vid ställningen 0-2?

Med detta sagt: en bedrövlig insats av di gule i går.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 april 2019 kl 15.22
Ribbträffen såg jag inte. Vådan av att dricka öl är att man måste gå och göra vissa saker.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 8 april 2019 kl 15.23
Hade vi en i ribban? Jag måste erkänna att jag inte minns det. Det enda framåt jag minns i första halvlek var en lite kaosartad situation på deras mållinje, som slutade med frispark för IFK. I andra halvlek var vår bästa chans en feltajmad bakåtnick av en blåvit back, som ställde deras målvakt men gick utanför.

I den matchstatistik jag hittar på nätet är det 7-0 i skott på mål för IFK.


Peter Olsson, Borås - måndag 8 april 2019 kl 15.25
Jag vill också veta definitionen av målchans (inte för att skriva någon på näsan nu alltså), utan för att jag anser att Gojanis tunga distansskott som gick någon halvmeter utanför är en målchans. Inte 100%.. men.. en målchans. Eller är det per definition inte målchans om man missat målet? Det förstår jag också isf, men det blir ju fel om man har öppet mål och sedan missar målet.. var det aldrig en målchans då?.. Schrödingers målchans.. Det både är och är inte en målchans före bollen har träffat virket.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 8 april 2019 kl 16.08
Well, det var ju jag som skrev om noll målchanser igår. Ok, det där skottet utanför minns jag, det var inte så dumt. Kanske går det alltså att argumentera för att vi hade en eller två halvchanser. Man sitter ju en halv mil från planen på Ullevi, så det är ofta svårt att veta om ett skott är nära eller inte. Men min känslomässiga sanning direkt efter matchen var att antalet chanser var noll!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 april 2019 kl 17.14
Ett problem som inte det talas om så ofta är Elfsborgs närmast totala oförmåga på gräs? Någon som vet när vi senast vann en match på gräs?

Ett lag måste kunna spela på båda underlagen.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 8 april 2019 kl 17.17
Jag satt också en halv mil från planen och kan inte svära på att bollen tog i ribban, men jag och mitt sällskap (både gula och blå) tyckte det. Vi kan ha fel. Men nog är det mer än en halvchans när det är kaos på deras mållinje.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 8 april 2019 kl 17.35
Bara andra omgången och redan årets första dilemma: hoppas att Stocholmslagen vinner och ligga på fjortonde plats eller att Stockholmslagen förlorar och ligga sist.

Peter Olsson, Borås - måndag 8 april 2019 kl 19.10
Otroligt imponerad av Peking mot Gnaget första 10 minuterna. Hög press, likt den Elfsborg hade mot IFK, men mycket bättre på att såga sig igenom. Känns konstant livsfarligt.. Vinner AIK denna är det yttersta beviset på att fotboll är orättvist... För det är alltid orättvist när IFK slår Elfsborg.. Alltid.. finns inget som kan ändra det.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 april 2019 kl 19.54
Bästa inlägget efter gårdagens debacle.

"För det är alltid orättvist när IFK slår Elfsborg.. Alltid.. finns inget som kan ändra det." Tack Peter Olsson för dessa sanna ord.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 april 2019 kl 21.15
AIK, IFK Norrköping, Malmö FF, Hammarby IF 1-4 ifjol, nu 11,13,12, 10. Ett rejält fall. Lite skadeglädje kanske kan lysa upp i allt dystert)

Kurt Nilsson, Skyttorp - tisdag 9 april 2019 kl 8.54
Roger Olsson------Håller med dig till 1000 procent i din analys ,Helt klockren !!!

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 9 april 2019 kl 12.31
Här är svaret på gräsfrågan.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 april 2019 kl 12.39
Tack Glenn>>> Snacka om att Elfsborg har svårt för gräs. Endast fyra segrar av 25 möjliga och senast vi vann var premiären borta mot Kalmar, seger med 5-1!!!

Roland Dellton, Lerum - tisdag 9 april 2019 kl 13.06
Nästan "Thelin-statistik, 7 segrar av 32 möjliga

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 9 april 2019 kl 14.10
Visst är det dålig statistik, men man måste också tänka på att våra gräsmatcher alltid är bortamatcher.

Om man ska jämföra med lag som spelar på gräs hemma måste man alltså begränsa sig till deras bortamatcher på gräs annars blir statistiken helt skev.

Orkar någon göra det? Man kan botanisera på denna sida.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 9 april 2019 kl 14.26
Här är gräsbortatabeller för samma år.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 april 2019 kl 14.37
2018 vann vi fyra matcher borta, en mer än hemma. Totalt borta: 4 3 8 varav på gräs 0 2 3. På konstgräs 4 1 5.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 9 april 2019 kl 14.42
Här är vår gräsbortaplacering i jämförelse med bortaplacering.

Herman Thorell, Dalsjöfors - tisdag 9 april 2019 kl 15.43
Så vad kommer kontentan av borta-gräs-statistik-dikussionen bli? Att vi ska skaffa gräs på arenan och att vi därmed kommer bli bättre på att spela fotboll på dåliga planer? Eller att vårt hemmafacit kommer bli lika uselt som vårt gräs-borta-facit? Eller att fotboll ska spelas på naturgräs för att det är mer på riktigt? Eller kanske att naturgräsplaner i Borås är lika svårt att få bra som norr om polcirkeln?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 april 2019 kl 15.50
Herman>> Min tanke med debatten att förhoppningen att IFE lär sig konsten att spela även på gräs.

Exempelvis träna på gräsplaner i Borås veckan innan man ska möta lag med gräsplan.


Peter Olsson, Borås - tisdag 9 april 2019 kl 16.38
Jag förespråkar varesig plast eller gräs, utan anser att man skall spela på ett så bra underlag som möjligt. Supertrist om Elfsborg hade behövt flytta matchen likt IFK och spela på Ryavallen istället (även om det i sig är en omöjlighet). Men, precis som Glenn påpekar kanske träningen borde förläggas till större del på gräs för att klara av att hantera det bättre. Sedan undrar jag också när BA bytte matta senast? Varje generation av konstgräs blir ju mer och mer likt vanligt gräs. Har inte nuvarande matta legat i ett par år?

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 9 april 2019 kl 19.23
Nu har vi i alla fall fem raka matcher på konstgräs - även Sirius hemmaplan har ju konstgräs numera.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 april 2019 kl 19.26
Ska dessa fem konstgräsmatcher säkra Thelins framtid? Han behöver väl minst tio poäng av 15 möjliga för att få arbetsro.

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 9 april 2019 kl 20.03
Jag tog ett stort kliv uppåt i tipsligan, främst för att flera inte tippade andra omgången och för att CvV tippade ännu sämre än jag. Knappade in på vår Tips Influencer Bertil, men ännu inte ikapp.

Fotnot: CvV = Canarias von Vårgårda.


Anders Täreby, Steninge - onsdag 10 april 2019 kl 7.11
Vilken kollaps på Ullevi. Så tydligt att det finns en osäkerhet i laget. Grundtryggheten i spelet saknas och vi saknade Ishizaki något oerhört. Tydligt mot Hammarby att Elfsborg har en högre högstanivå i år men det är nu bekräftat att lägstanivån är lika låg som förra året. Kommer väl bli en berg och dalbana i år. En förlust på bortaplan är förstås ingen katastrof i sig, men sättet det sker på efter underläget som vi hamnar i! Det är då 70 minuter kvar! Är så besviken på Holmén som med all sin erfarenhet inte klarar att ta ledarrollen i dagens Elfsborg!

Axén uttryckte mycket bra vad som hände efter 2-0: ”Elfsborg tappade nappen!”


Herman Thorell, Dalsjöfors - onsdag 10 april 2019 kl 7.48
Lennart: ja, jag tror att det är nog det man kan göra, även om jag tror sådan uppladdning har ganska liten betydelse då gräs vid den här tidpunkten på året ser väldigt olika ut. Om man ska vara lite cynisk så borde laget ha en gris-strategi att plocka fram när underlaget inte tillåter ngt lir.

Jörgen Willborg, Borås - onsdag 10 april 2019 kl 10.07
För att ta 10 av de kommande 15 poängen måste Thelin plötsligt gå från 22% vinster till upp mot 60%. Inte mycket tyder på det.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 10 april 2019 kl 11.06
Herman>> Har inget emot grisfotboll, ibland är det grisfotboll som gäller.

Jörgen W>> Vad som är möjligt eller inte spelar ingen roll. Vad jag menar är att Thelin nu har fem konstgräsmatcher på sig att tysta sina många belackare (åtminstone de flesta) och för att lyckas med detta behöver han minst tio poäng av femton. Så som jag ser det.

Bo A>>> Trots en rejäl förbättring, från 32 till 83, så är jag fortfarande näst sist bland oss som tippat två omgångar. Tre stycken som endast tippat en omgång ligger till och med före. Jag kanske måste gå in och ändra tipsen som gjordes i början av mars.

Fast då tippade jag ju seger till Elfsborg mot Sundsvall i tredje rundan, det tror jag ännu på så ändrar inget, denna omgång.


Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 10 april 2019 kl 12.14
Jag tippar med hjärtat och tror på 1-0 mot Sundsvall. Om så behövs med grisfotboll.

Men det blir svårare utan Stian ...


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 10 april 2019 kl 12.56
Redaktör’n = Spjuver!

Peter Olsson, Borås - onsdag 10 april 2019 kl 19.20
Om det nu blir som vissa här inne önskar (icke jag), att Thelin får gå. Så önskar jag mig Henrik Rydström som tränare.. Eftersom vi inte har en vinnarskalle på planen får vi ta en på bänken isf.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - onsdag 10 april 2019 kl 20.36
Om vi inte vinner någon av de två kommande matcherna, ger du ändå Thelin fullt stöd och förtroende?

Niklas Larsson, Fristad - onsdag 10 april 2019 kl 23.27
Jag skulle vilja se Axen som tränare i Elfsborg

Martin S Andersson, Borås - torsdag 11 april 2019 kl 8.52
Tar vi noll poäng i kommande två matcher på Sundsvall och Östersund bör Thelin avgå. Hans statistik gällande vunna matcher är total katastrof. Förra året skyllde man på att det var ett nytt spelsystem, spelarna måste skapa relationer och lära känna varandra. Tills i år har Thelin fått vad han har pekat på, och således finns inga mer bortförklaringar. Dock förstår jag inte att prio inte legat på en tvåvägsmittfältare eller en riktigt ful städgumma a´la Ilola, Danielsson, Hauger osv. Alla kan se att det är innermittfältet som brister.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 11 april 2019 kl 9.04
Även om Thelin skulle få ett topperbjudande från någon annan klubb och lämna oss ensamma, skulle jag inte våga föreslå en ny tränare. Jag gjorde det i september 2003 i detta forum och fjädern blev till en höna.

Aftonbladet


Jonas Claesson, Bottnaryd - torsdag 11 april 2019 kl 9.26
Varför Axen? Vad har han uträttat i någon klubb som gör att han skulle leda oss till framgångar? Dessutom tycker jag att han står för en fotboll jag inte uppskattar.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 11 april 2019 kl 9.33
Tänk en universitetslärare som går igenom den komplexa Schrödingerekvationen med sina elever. Just när alla börjar förstå dröser det in en hel ny grupp av elever och läraren måste börja om från noll, till alla tidigare närvarande elevers frustration. Dessutom får några av dom gamla eleverna maka på sig för att ge plats åt dom nya.

Herman Thorell, Dalsjöfors - torsdag 11 april 2019 kl 11.29
Nästa gång vi ska tillsätta en tränare så måste denne bara heta Anders Svensson. Kosta vad det kosta vill i övertalning, pengar och tvång!

Jonas Claesson, Bottnaryd - torsdag 11 april 2019 kl 13.17
Maradona var en av världens bästa spelare genom alla tider. Katastrof som tränare...

Peter Wiberg, Borås - torsdag 11 april 2019 kl 14.42
Maradona är med marginal världens bäste genom tiderna och helt okej som tränare. Nu ska han träna ett lag i Mexico och det kommer gå hur bra som helst.

Jörgen Willborg, Borås - torsdag 11 april 2019 kl 14.43
Tror inte på Maradona. Men hade han över 20% vinster?

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 11 april 2019 kl 17.33
Maradona tränar Dorados, från Culiacan, Sinaloa på Mexikos västkust. Dom spelar i motsvarande Superettan. Dom gick rätt bra i höstas, nu har han 5 vunna (och 4 oavgjorda) på 13 matcher under vårsäsongen, som borde ge en Thelin-faktor på strax under 40%.

Han blev just bötfälld för att han tillägnade senaste vinsten åt Venezuelas diktator Maduro. Ligan i Mx tolererar inga politiska utspel.


Peter Wiberg, Borås - torsdag 11 april 2019 kl 18.04
Ber att få korrigera mig: "Nu tränar han (Maradona) ett lag i Mexico och det går hur bra som helst".

Herman Thorell, Dalsjöfors - torsdag 11 april 2019 kl 19.15
Maradona var ju som spelare naturligtvis ingenting i jämförelse med Anders På allvar tror jag Anders ledaregenskaper, aura och bärare av Elfsborgskultur skulle göra honom till en jävligt bra tränare i världens bästa fotbollsförening.

Magnus Andersson, Borås - torsdag 11 april 2019 kl 19.45
Nervärderande mot Anders mot att bli jämförd med Maradona såklart. Alla Elfsborgare och Boråsare vet att Anders var en bättre bollspelare.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 11 april 2019 kl 19.53
Diego hade Guds hand. Anders hade Guds fot.

Magnus Andersson, Borås - torsdag 11 april 2019 kl 19.57
En del kanske hävdar att Maradona har ett VM-guld från 1986 till hans fördel. Men hade Tommy Svensson inte fegat ur och tagit med en 18-årig Anders Svensson till VM 1994 (istället för Håkan Mild) så hade Anders också haft ett VM-guld.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 11 april 2019 kl 22.20
>> Bo A. Maduro är en demokratiskt vald president i Venezuela! Att kalla honom diktator är ungefär som att påstå att Blåvitt är världens bästa lag...

Kurt Nilsson, Skyttorp - fredag 12 april 2019 kl 8.41
Tror inte på Anders Svensson som tränare---Däremot Tobias Linderoth om han får förädla talangerna vi har i ungdomslagen finns en chans att vi om ett antal år kan bli bland dom fyra bästa igen----Anders Linderoths fotbolls filosofi gick hem 1995-1997---Han hade dock ett antal talanger att jobba med och en bra grundstomme i laget----

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 april 2019 kl 9.25
65 har nu tippat omgång 3. 9,5 timme kvar att tippa.

Jonas Claesson, Bottnaryd - fredag 12 april 2019 kl 9.33
Däremot skulle jag vilja ha in en psykolog/mental coach som kan hjälpa till. Det var så det började när vi inledde vår framgångsperiod. Ett nytt överlevnadsläger eller liknande.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 april 2019 kl 10.25
Jonas>> Kostnad för mental träning enligt Fil.Dr Lars-Eric Uneståhl, som i flera decennier forskat om - och utprövat metoder för - mänsklig utveckling och problemlösning.

Mental Träning i Fotboll träningspaket 690 kr.

Mental Träning i Fotboll CD-skivor 590 kr

Mental Träning i Fotboll Bok 219 kr. Totalt 1499 kronor. Billigt.


Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 12 april 2019 kl 12.44
Fortfarande 65 tippare och drygt 6 timmar kvar. Det är delad 4:e plats sedan starten. Bäst är 2004 med 84 tippare, sedan kommer 2002 med 77 tippare, därefter 2001 med 66 tippare och 2005 med 65 tippare. Vi skall i vart fall slå 2001. Jag har ju själv inte tippat ännu men jag skall.....

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 12 april 2019 kl 14.21
Då var vi 66 och går mot 70. Kom igen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 april 2019 kl 16.12
Elfsborgs satsning på Familjeläktaren verkar gå bra, ser ut att bli fullsatt andra matchen i rad. IFE. Kul inslag blir att Ishizaki finns på plats före match för att träffa barnen. Bra initiativ.

Någon som vet mer om Familjeläktaren, exempelvis hur det fungerade i premiärmatchen, får gärna skriva och berätta.


Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 12 april 2019 kl 18.34
Knappt ½ timme kvar att tippa. Nu när jag tippat är vi 68 st. Är du tveksam tippa med en gång.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 14 april 2019 kl 11.15
Ny dag. Nya möjligheter.

Bortsett ifrån att vi ligger sist om vi förlorar med två mål, så kan vi ta ett jättekliv i tabellen vid vinst!

Våga vinna!


Göran Holtstrand, Borås - söndag 14 april 2019 kl 11.18
Ja här var det ingen större aktivitet. Hoppas verkligen på vinst idag och att Elfsborg verkligen kämpar hela matchen, och har högre speed än motståndarna som är farliga i sitt kontringsspel. 2-1 tippar jag idag till du gule!!!

Lars Johansson, Mölnlycke - söndag 14 april 2019 kl 11.39
Intervju med Thelin innan avspark: - Vi ska pressa högt, löpa i djupled och försöka komma runt dem på kanterna. Intervju med Thelin efter matchen: - Vi lyckades pressa dem högt i 10 minuter, fick inte igång vårt djupledsspel och tryckte ihop spelet för mycket på mitten.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 april 2019 kl 14.16
Nu är det dags att visa vad laget kan. Våga satsa framåt och gör mål på chanserna.

3-0 till IFE.


Alf Gunnarsson, Eksjö - söndag 14 april 2019 kl 15.59
Varför reagerar inte Thelin när Strand gång på gång tappar markeringen på sin vänsterkant? Två gånger har Joakim Nilsson fått rädda upp situationen med hörna som följd. Andra gången ledde det fram till Sundsvalls mål. Det kändes tryggare när Kaib spelade vänsterback!

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 14 april 2019 kl 16.54
Stort grattis till en välförtjänt seger och en väl genomförd match!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 14 april 2019 kl 16.55
Fan vad gött! ÄNTLIGEN!!!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 april 2019 kl 16.59
Nöjd.

Peter Olsson, Borås - söndag 14 april 2019 kl 17.23
Tycker Elfsborg gör en stabil defensiv insats. Sundsvall hade väl egentligen ingenting, medans Elfsborg kunde ha fått en ett mål till eller två.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 april 2019 kl 17.27
Enda kritiken idag är att inte att våga spela Kaib på kanten istället för Holmén.

Kent Carlsson, Sandhult - söndag 14 april 2019 kl 17.28
Vi visade (återigen) att vi spelar bättre mot lag som spelar fotboll och inte enbart parkerar bussen.
Mittfältet höll bra idag, Gojanis framspelning till 3-1 är lysande.
Vi bör ha fått en stor dos självförtroende av dagens match.

Erik Nilsson, Linköping - söndag 14 april 2019 kl 18.19
Härligt att för en gångs skull ta ledningen istället för att behöva chansattackera sig ur ett underläge. Holméns pass är klass - han kan än - skönt att han fick vara på plan för att slå den.

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 14 april 2019 kl 18.55
Ja, Holméns passning var en delikatess. Även härligt att se Levis djupledslöpning, och hur han gestikulerar till Holmén var han vill ha bollen. Levi har känts rätt beige i de första två matcherna, men idag visade han varför t ex Rosenborg ville ha honom. Bäst på plan idag, tycker jag.

Göran Holtstrand, Borås - söndag 14 april 2019 kl 19.57
Underbar seger idag!! Tror att det lossnar nu för laget med många vinster nu i vår! Bäst idag var J.Levi tycker jag.

Karl Orrling, Helsingborg - söndag 14 april 2019 kl 21.07
Underbart med en solid trepoängare. Bra att komma tillbaka snabbt efter debaclet mot blåvitt. Hoppas detta ger lite råg i ryggen inför kommande omgångar.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 15 april 2019 kl 8.30
IFEs andra mål var förstås en målvaktstavla...men...kom inte och säg att Frick hade tur. Han befann sig precis där en måltjuv ska vara.

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 15 april 2019 kl 10.53
I går var en underbar dag vilket gör att framtiden är på väg att bli ljus. Från bottenlag till mittlag på en match. Fortsätt att marschera ytterligare uppåt. Jag firade vid hemkomst med ett glas Doktor Nielsen och sov vidunderligt gott i natt.

Herman Thorell, Dalsjöfors - måndag 15 april 2019 kl 10.56
Inte en lika bra insats som i hemmapremiären men bra och då slår vi plötsligt formstarka Sundsvall. Nästan lika svårt att förstå som det är glädjande. Jag tycker djupledslöpandet är en ingrediens som vi är jävligt mycket bättre på i år jämfört med ifjor. Och det borde ge ännu mer resultat på bortaplan på sikt.

Herman Thorell, Dalsjöfors - måndag 15 april 2019 kl 22.20
Blåvitt och Hammarby åker på sena förlustmål. Det gör inte vi hittills i år, ngt man kunde befara med tanke på träningsdiskussionen. Nu har det bara gått tre omgångar, men ändå.

Peter Olsson, Borås - tisdag 16 april 2019 kl 8.53
Intressant artikel i BT idag om det flyktande publikintresset hos bland annat Elfsborg. Sitter inte på några enkla lösningar, men har under lång tid påpekat att Elfsborg behöver göra något drastiskt. På det stora hela vill jag påstå att Elfsborg övervärderar sin produkt och tar för mycket betalt för ett lag som i flera år kämpat i de nedre regionerna av tabellen, samtidigt som faciliteterna inte är de bästa längre. Känns som Eric Sjölin har fattat det här, frågan är om det finns en hybris inbyggd i väggarna på kansliet som gör att andra inte tar den frågan lika allvarligt.

Jan Artursson, Borås - tisdag 16 april 2019 kl 10.20
Ja efter bottenrekordet i publik i söndags så kommer det artiklar om sviktande publik som ett brev på posten. Det tråkiga är ju bara att det helt klart var mer folk på plats i söndags än det var i höstas i vissa matcher när antalet sålda biljetter var fler. Det här med publiksiffror har vi ju lyckats klanta till ordentligt. Det går helt enkelt inte att jämföra siffrorna.

Kent Carlsson, Sandhult - tisdag 16 april 2019 kl 13.50
Jag kan inte klaga på priset för säsongsbiljett för pensionärer, det är helt OK. Däremot blir jag irriterad på "smågrejer" som inte funkar och som man inte åtgärdar.
Peter påpekade 1/4 att lamporna var sönder vid en av utgångarna (ingen smågrej klar skaderisk) och att det hade varit så ett tag utan att det hade blivit åtgärdad.
En handtork vid toaletten på Ålgårdsläkataren var sönder i flera år utan att någon fixade detta. Struntsaker kan tyckas men det andas öststatsmentalitet (innan man kastade ut kommunisterna). Ingen bryr sig, vi får lön ändå.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 16 april 2019 kl 16.34
Jag tror att en bidragande orsak till att fel inte repareras kan vara det något komplicerade upplägget runt Borås Arena. Arenan ägs visserligen av Elfsborg, men det är Borås kommun som sköter driften.

Från komunens hemsida: " Borås Arena ägs av Borås Arena AB, som är ett dotterbolag till IF Elfsborg. Fritids- och folkhälsoförvaltningen svarar för driften av anläggningen. En läktardel, Ålgårdsläktaren med affärslokaler i anslutning till affärscentrat Knalleland, såldes till kommunens fastighetsbolag, IBAB, och Arenabolaget hyr tillbaka läktardelen. Denna läktare har också utökats med en konferenslokal för 30 personer."

Kritiken mot bristande underhåll borde därför främst riktas till kommun som ansvarar för skötsel, men samtidigt borde ju Elfsborg som ägare ligga på mer.

Ett förslag från min sida är att IFE börjar med att fråga medlemmarna vad som saknas/är dåligt och vad som kan göras bättre. Det tror jag skulle skapa engagemang och göra mycket för begreppet Vi tillsammans.


Petter Alburg, Växjö - tisdag 16 april 2019 kl 18.10
Jag tror att uteblivande positivt resultat och spel är orsaken till minskat publikintresse. Thelins (bristande?) framtoning i media bidrar nog inte heller till att öka intresset.

Herman Thorell, Dalsjöfors - tisdag 16 april 2019 kl 22.15
Fan vad kass jag är i årets tipps. Men nu är omg 4 tippad.

Vad gäller publiktillströmningen så är det ju en trend som pågått ganska länge. Jag tror inte på ngr quick-fix, men nog borde det finnas lite mer dragkraft att vaska fram? Var det inte Lennart som skrev om antalet pubar man passerade på väg till den lokala arenan nere på Grand Canaria? Jag saknar ett hak nära arenan där folk samlas, tror det skulle locka mer än en ganska lång promenad från stan. Naturligtvis måste resultaten på plan till i första hand, men de lär ju komma fortare om det blir tryck på arenan. Kanske behövs en lojalare inställning från boråsarna i allmänhet?

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 16 april 2019 kl 23.18
Om nu Thelin har en personlighet som inte går igenom ”rutan” (vilket i sig är helt OK), finns det då ingen spelare som kan göra annat än att tala i presens och som skulle kunna gå ut och ta lite plats? Jag vet, Anders är unik, men någon åt det hållet som är lite kontroversiell, som vågar ta ut svängarna.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 17 april 2019 kl 9.58
Herman>>> Elfsborg har ju sedan 2016 planer på att göra en bar/restaurang på Arenana, först gällde ovanpå Elfsborgsläktaren, men nu ska det vara i Nyborgs affärslokal. Någon som är uppdaterad?

När det gäller Gran Canaria så är föredömet stadion i Vecendario, där man i stort sett måste passera genom två barer för att komma till insläppet. Borde vara standard i fotbollsvärlden.

Bo A. >>Vi har ju numera flera kaxiga spelare, särskilt Cibiski, som tar för sig rejält.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 17 april 2019 kl 10.08
Gott att höra, Lennart. Har inte nät-BT så jag kan inte bedöma vilket genomslag dom får.

I övrigt är jag en usel tippare. Herman klagar på sig själv men ligger mil före mig. Sist av alla som tippat fullt, och förbikörd av flera som missat matcher och flera som nafsar mig i hälarna. Med tanke på att jag blev åtta förra året måste jag vara årets besvikelse.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 17 april 2019 kl 10.26
I denna video efter matchen mot Sundsvall finns exempel på Cibiskis kaxighet.

Henrik Eliasson, Örebro - onsdag 17 april 2019 kl 14.52
Bo A: du behöver nog byta tränare! Själv tycker jag att det börjar rätta till sig i tipset...

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 17 april 2019 kl 15.40
Med knappt två dygn kvar så har 57 tippat tredje omgången. Vi är elva som tippat alla 30!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 17 april 2019 kl 15.41
Fjärde omgången ska det vara.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 17 april 2019 kl 15.42
Kom ju som sagt åtta i tipset förra året, det var jag inte nöjd med så jag sparkade tränaren som hade flera år kvar på kontraktet. Så nu har jag inte råd att byta igen, så jag sitter där jag sitter. Men...kanske borde slå en signal till Pia...

Under vintern har jag tränat bra, tippat engelska och tyska matcher 6-7 timmar i veckan, väl i linje med dom andra tipparna, har jag hört. Däremot gick tipset i cupen inte så bra, men jag har ett system...gäller bara att få till det!


Ivar Tengklint, Glommen - onsdag 17 april 2019 kl 15.52
Såg Ajax fantastiska spel igår mot Juventus. Vilket passningsspel! Barca är också skickliga men Ajax passningar leder snabbt fram till avslut trots att många fötter är involverade. Otroligt kreativt! Hoppas att våra spelare tittade och fick en hint om hur fotboll kan spelas när den är som bäst.

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 17 april 2019 kl 16.34
Ja, Ajax spel i vinter/vår är sannerligen fantastiskt. De kombinerar spansk tika taka med brittiskt tempo och tysk kraft - de har kort sagt återuppfunnit totalfotbollen, men i en moderniserad version jämfört med 1970-talet. Jag tror aldrig jag har sett ett passningsspel som går så snabbt och samtidigt har så hög precision. En njutning att se på. Åt det hållet får fotbollen gärna utvecklas de närmaste åren.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 17 april 2019 kl 18.20
Nog har vi kaxighet i laget. Inför Östersund

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 17 april 2019 kl 19.14
Bra video, Lennart! Hoppas Pawel stannar några år och blir en riktig IFE-profil. Det tar ett tag att växa in i en roll av folklig kaxighet (i ordens bästa bemärkelse).

Herman Thorell, Dalsjöfors - onsdag 17 april 2019 kl 20.49
Restaurang och bar i gamla Harald Nyborgs låter ju förträffligt.

Ajax imponerar oerhört. Med fart och skicklighet, men framförallt med sin inställning. Van Ligt som nickade in ledningsmålet var väl ett par decimeter kortare än sina två italienska motståndare han med lätthet besegrade? Det är ju trots allt ngt universellt och oberoende av nivå, att vilja vinna sådana situationer?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 17 april 2019 kl 22.31
75, 70, 68 är antalet som tippade de tre första omgångarna, just nu är vi 58 som tippat omgång 4.

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 18 april 2019 kl 13.18
Vi välkomnar 5 st nya tippare i vår tipstävling. Dessa äro: Peter Vuorisalo Borås, Roger Ohlsson Borås, Karl-Henrik Lindblom Björlanda, Christian Ekblom Floby och Martin S Andersson Borås. Hjärtligt välkomna i vår gemenskap. Ni som ännu inte tippat omgång 4 (det fattas 14 st från omgång 3). Ni har ett dygn på er.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 18 april 2019 kl 13.26
Intressant artikel om Bielsa i Dagens Nyheter.

”Om du är trött ska du träna ännu hårdare”. Musik i öronen på en träningsivrare!


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 18 april 2019 kl 13.29
Rätt länk här.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 18 april 2019 kl 23.30
Matchstart 13:30 en klassisk tid. Det tar jag som ett gott omen.

64 som tippat nu, fyra till och vi är lika med tredje omgången.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 19 april 2019 kl 10.02
10:00 med 3,5 timme kvar var det 65 som tippat.

Som vanligt är Bertil sen med sitt tips. Bertil du borde föregå med gott exempel och tippa tidigt.


Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 19 april 2019 kl 10.12
Tänker fortfarande men snart är jag beredd att tippa. Kan vi slå Östersund idag undras ?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 19 april 2019 kl 10.28
Östersund både kan och skall besegras. Spelar IFE som senast mot Sundsvall så ser jag inga hinder.

I Östersund är det ju plast, så då försvinner den negativa faktorn som gräs verkar utgöra.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 19 april 2019 kl 12.32
Med 59 minuter kvar att tippa, fortfarande utan Bertils namn. Ska han hinna?

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 19 april 2019 kl 13.13
Så var det gjort. Först dusch o sedan TV-tittande Östersund-Elfsborg. Måtte denna bortamatch bli bättre än förra mot Blo-vitt.

Jonas Claesson, Bottnaryd - fredag 19 april 2019 kl 15.25
En pinne borta är ok. Älska Elfsborg!

Magnus Andersson, Borås - fredag 19 april 2019 kl 16.21
Riktigt bra första halvlek, ledningen kunde varit större med lite flyt. Tyvärr gjorde Kevin årets första tabbe på ÖFK:s mål. Och tyvärr så känns det som att vi tappar mittfältet och pressen i andra halvlek så att ÖFK kniper en pinne är nog rättvist till slut, även om vi hade två bollar i stolpen.

Flera positiva saker att ta med framförallt har vi en imponerande bredd på anfallet, jag räknar till 7-8 bra gubbar som ska konkurrera om tre platser där. Levi är ett fynd, Kabran ser spännande ut och Jesper gjorde ett bra inhopp. Tyvärr är balansen i truppen inte den rätta ännu då vi inte har varken samma kvalitet eller bredd på mittfältet och det var där vi tappade matchen i andra halvlek. Men totalt sett ser det hästlängder bättre ut än förra säsongen.


Bosse Johansson, Göteborg - fredag 19 april 2019 kl 16.23
En poäng borta mot Östersund känns som något som går att leva och fira påsk med.

Bosse Johansson, Göteborg - fredag 19 april 2019 kl 16.32
En poäng borta mot Östersund känns som något som går att leva och fira påsk med.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 19 april 2019 kl 19.04
Jag tycker nog att vi förtjänade en seger. Med bara lite flyt, typ stolpe in, hade det blivit så.

Första halvlek var riktigt bra.


Erik Nilsson, Linköping - lördag 20 april 2019 kl 12.27
Synd att vi inte kunde knipa en 3-poängare borta igår, det är inget man kan räkna med egentligen mot något lag, men som matchen utvecklade sig hade vi verkligen chansen.

Jag tycker vi vinner första halvlek och spelar oavgjort den andra, så hade det här varit boxning hade vi vunnit på poäng.

En trygghet (kanske falsk) om att firma Cibicki-Frick-Levi ändå kommer peta dit en eller två bollar per match börjar infinna sig. Det kommer inte räcka för att vinna alla matcher, men det kommer räcka för att bli ett stabilt mittenlag.

Vår starka press i början av matcherna börjar verkligen se bra ut, men det känns svårt att bibehålla när vi kommer i ledning och vill bevaka. Att växla tillbaka igen efter Östersunds kvittering, det grejade vi inte alls - kanske var vi trötta då?

Jag tycker att mittfältet får godkänt. Holmén visar vägen med ledarskap, Gojani en nyttig terrier i många delar av spelet och Simon Olsson som då och då blixtrar till av briljans. Mot slutet av matchen börjar Östersund komma runt på kanterna vilket kanske inte är konstigt när Holst sprungit så mycket.


Jonas Claesson, Bottnaryd - lördag 20 april 2019 kl 12.52
Någon skrev på svenska fans forum att det känns kul att gå på Elfsborg igen. Och jo, så är det ju. Förra året (och även - 17) gick man mest för att det äf så man gör. Mitt Elfsborg är tillbaka, och jag VISSTE hela tiden att Thelin skulle få ordning på grejorna!!!

Christer von Zweigbergk, Viskafors - lördag 20 april 2019 kl 18.31
Jonas Claesson, lite tidigt är det väl ändå att konstatera att Thelin "har fått ordning på grejerna". 1 seger på 4 matcher är ungefär procentuellt lika med förra årets 7 på 30. 25 % i år mot 23,3 % förra säsongen. Mnnnja, jag vet inte vad jag ska tro men jag tycker mig se en märkbar förändring sedan lånen kom in i bilden men vad hjälper det om de försvinner i sommar?

Den som Levi får se...


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 20 april 2019 kl 22.47
En reflektion så här långt. Alla verkar kunna slå alla i år. Ovanligt låg klass på allsvenskan? I vart fall kan vad som helst hända. Både positivt och negativt. Det är i vart fall spännande...

Bo Andersson, Hässelby - söndag 21 april 2019 kl 9.34
Just det, Jan. Oerhört svårtippat (kolla min placering, haha) men också väldigt svårt att värdera resultaten så här långt. Är oavgjort mot Östersund kass? Är storstryk mot IFK acceptabelt? Tiden får utvisa.

Om det behövs 30 poäng för att hänga kvar ligger vi i alla fall strax över för tillfället. Och oavgjort på bortaplan är väl aldrig katastrof.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 21 april 2019 kl 17.21
Går ju sisådär för Norrby. 1-7 hemma mot J-södra.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 21 april 2019 kl 19.59
Ganska lite aktivitet här, kan bero på påsken...eller på att vi inte vet om IFE är hiss eller diss i år. Nu möter vi ÖSK som har förlorat mot Falkenberg (!) och mot Djurgården, bara (?) oavgjort mot AFC och vinst (!) emot AIK. Hur i all sin dar ska man värdera dom?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 21 april 2019 kl 20.13
Det gick ju bra i träningsmatchen och hemma mot ÖSK i Allsvenskan har vi ju en bra statistik.

Petter Alburg, Växjö - söndag 21 april 2019 kl 21.46
5p på 4 matcher... Vi har bara mött lag på undre halvan... Hua!

Petter Alburg, Växjö - söndag 21 april 2019 kl 21.47
Fel... Hammarby ligger på övre

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 21 april 2019 kl 21.58
Det är väl inte första gången det varit prat om Norrby och resultat.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 21 april 2019 kl 22.00
Fast det är ju just för att dom mött oss och inte vunnit (IFK ej medräknad) som dom ligger på nedre halvan! (Värst vad jag har blivit positiv på sista tiden!) ( Fast jag vidhåller att träningsdosen måste upp drastiskt.)

Mikael Häggström, Borås - måndag 22 april 2019 kl 10.08
Finns det någonstans i Stockholm där det visas Elfsborgsmatcher fortfarande? Tänker se matchen mot Sirius på något ställe

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 22 april 2019 kl 10.24
Retro Sportbar är stället i Eken för Gulingar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 22 april 2019 kl 10.47
Häggström>>> Du vet att det går tåg till Uppsala från Stockholm?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 22 april 2019 kl 17.03
Petter>> Vi har 5 poäng efter att ha mött två lag på övre halvan och två på nedre. Det går undan i årets Allsvenska.

Herman Thorell, Dalsjöfors - måndag 22 april 2019 kl 22.00
Två poäng till sistaplatsen och två poäng till andraplatsen. Sjukt jämnt efter fyra omgångar. Det kommer nog inte gå att tyda ut ngt om den här serien före sommaruppehållet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 23 april 2019 kl 9.53
19 är det antal som fattas i omgång fem för att nå samma lika som tippade omgång 4.

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 23 april 2019 kl 16.44
Nu fattas "bara" 14 st. Tänk till o tippa gamla som nya tippare.

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 23 april 2019 kl 21.22
11 kvar kom igen.

Läs nya (från 23/4 kl 22.00) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!