VG debatt - inlägg sedan 15/4 kl 12.00


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 mars 2019 kl 9.06
Debatten om konstgräs eller inte startar igen efter att Nederländska ligan beslutat förbjuda plastmattor. SVT. Hybridgräs ska vara tillåtet. I Sverige har MFF, Gamla Ullevi och Öster hybridmattor.

Snacka om att elda upp sina cupchanser. Disciplinnämnden dömde GAIS som segrare med 3-0. Helt rätt beslut enligt mig.


Lars Alexandersson, Linköping - fredag 1 mars 2019 kl 11.44
Biljettsläppet till IFK-Elfsborg har skjutits upp. Risk för spel inför tomma läktare? Det är ju IFK:s första hemmamatch i serien.

Bo Andersson, Hässelby - fredag 1 mars 2019 kl 12.05
Ja, rätt beslut av diciplinnämnden. Tyvärr kommer det inte att påverka hulliganerna, för hjärndöda reagerar inte på externa stimuli.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 2 mars 2019 kl 18.12
Nu rasar storlagen ur cupen - Malmö och Peking är borta.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 2 mars 2019 kl 20.53
Var det inte MFF som tränat så inihelvete? Jag såg skåningarna på Stamford Bridge när de åkte ut så att det skvätte om det. Första halvlek lyckades de med näbbar och klor försvara sig utan att ens skapa en halvchans, men i andra var laget chanslösa.

Imorgon får vi se om IFE kan spöa Djurgården, hoppas på det.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 mars 2019 kl 11.14
Det var länge sedan jag sett en så snygg matchtröja som årets. (Bortsett från reklamen)

Kul att man tagit bort kransen runt namnet och återgått till originalet. Ta mig tusan om man inte skulle ta och köpa en.

Idag är det upp till bevis om var Elfsborg står.

Jag tror faktiskt att vi har en chans att spöa Djurgården, nya matchtröjan blir tungan på vågen.


Bo Andersson, Hässelby - söndag 3 mars 2019 kl 11.20
Snöar i Stockholm. Gäller att valla rätt. Vore gôtt med ett styrkebesked idag.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 mars 2019 kl 11.27
Bo Andersson>> Finns det risk för att det blir inställt?

Bo Andersson, Hässelby - söndag 3 mars 2019 kl 11.42
Utan att veta - det tror jag inte.

Jan Artursson, Borås - söndag 3 mars 2019 kl 11.48
Läste på DIF forum att de skulle köra med taket på. Stämmer det så kan det ju snöa bäst det vill.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 3 mars 2019 kl 15.26
Ser OK ut men Manns hänger inte med. Varför får han starta?

Jörgen Willborg, Borås - söndag 3 mars 2019 kl 16.53
Lugnt. Han kommer snart att vinna en match, Thelin. Tror inte vi blir sist i Allsvenskan, även om det efter den här försäsongen ser svårt ut att ta poäng av allsvenska lag. Lite som förra säsongen.

Claes Lindquist, Malmö - söndag 3 mars 2019 kl 16.58
2019: 6 matcher hittills, en vinst, mot ett division 2 lag! Svagt på alla sätt. Men, vi höll viss allsvensk klass idag, om än svag. I årets Allsvenska hoppas jag att vi kan vinna åtminstone 2 av 6 matcher, men jag tvivlar tyvärr. Cibicki är än så länge bra, hoppas att han kan bibehålla sin form.

Peter Olsson, Borås - söndag 3 mars 2019 kl 17.01
Simon Strand är intressant, lite jävlaranamma över honom. Spelar hårt och rivigt. Manns tycker jag spelade bort sig själv från startelvan idag, Holst betydligt stabilare. Sen tycker jag Ishizaki verkade jäkligt trött när han kom in. Cibicki kommer bli superviktig i år, både för att han kan toffla in bollen, men han har en jäkla blick för spelet och att slå passningar också.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 3 mars 2019 kl 17.24
Att inte avancera från gruppspelet i cupen är rejält underkänt. Ingen bra säsongstart alls. Känns oroväckande. Men Cebicki var ett utropstecken!

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 3 mars 2019 kl 17.26
Sämst när det gäller? Bara otur? Dålig tränare?

Nej, lagen vi har mött är helt enkelt bättre (förutom Hässleholm från div. 2). 😢🥵☹️


Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 3 mars 2019 kl 17.31
Viktor Prodell nätade just mot Blåvitt! Spelar från start och svarar omedelbart upp med ett elegant självmål via en praktnick! 🥴

Erik Nilsson, Linköping - söndag 3 mars 2019 kl 17.44
Ja, huja. Men en sak känns i alla fall skönt, jag har inga som helst förväntningar kvar, nu kan de bara överprestera den här säsongen.

Anfallsspelet är så "Meh". Bara Cibicki når anständig nivå, men kanske kan han få Levi att blomma ut till något.

Saknar Kaib - då hade vi i alla fall haft ett hot för att komma runt på kanten.

Olsson är rätt bra faktiskt!

Ellegaards utsparkar är rätt usla faktiskt!

Skönt att vi förloarde, så slipper vi gräma oss över Frej-matchen.


Karl Orrling, Helsingborg - söndag 3 mars 2019 kl 18.42
Även om en hedersam bortaförlust mot Djurgården inte är en katastrof i sig så förstärker vårens insatser den allmänna känslan av mediokritet som präglat IF Elfsborg de senaste säsongerna. Inledningen på Allsvenskan måste bli bra eller så måste det till radikala och genomgripande grepp för att återställa en vinnarkultur i föreningen. Att vinna fotbollsmatcher är kärnverksamhet. Vi Tillsammans, Familjedagar på Djurparken och uppstart av damfotboll är kanske trevligt men inget av detta står på egna ben om inte a-laget är framgångsrika. Se till att börja vinna fotbollsmatcher och spela bra fotboll, så kommer publiken. Om vi är ljumna på planen kommer inte massa lullull kunna väga upp när det gäller att skapa engagemang, så back to basics tack!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 3 mars 2019 kl 19.18
Finns positiva saker, som Cibiski, Hümmet, Strand och Olsson. Fortfarande saknas en riktig bollvinnare på mitten.

Vill också se två nya från start istället för Manns och Lundevall.


Claes Lindquist, Malmö - söndag 3 mars 2019 kl 19.46
Detta inlägg är daterat 6 oktober 2021. "Idag fick vi igen positiva vibbar när vi vann över Oddevold. Det är den tredje raka segern i rad i division 1 södra! Det ser bra ut nu. De som klagande på Thelins fantastiska träningsmetoder och spelsystem hade alltså fel. Jag visste det, jag sa ju det redan på våren 2018, på hösten 2018, på våren 2019, på hösten 2019, på våren 2020, på hösten 2020 och på våren 2021. Ni som klagar måste sluta klaga sa jag redan då. Till slut skulle Thelins metoder ge resultat. Nu gör de ju det. Jag har och fick rätt"

Anders Täreby, Steninge - söndag 3 mars 2019 kl 19.55
Håller med Orrling i mycket!

Det fanns positiva tendenser i dagens match men bristen på självförtroende lyser igenom. Förstår att taktiken idag var att ha ett lågt försvarsspel och sedan kontra men frustrerande att se alla tekniska fel när vi väl får bollen. Jag har också svårt att förstå hur Thelin vill att vi ska kontra. Hur många gånger kom Lundevall rättvänd i bra position när det kändes som att varken han själv eller någon lagkamrat hade en aning om vad som borde/skulle ske?

Levi hade några riktigt fina passningar (passningen till 2-2 var genial) som var lovande och Cibicki visade att han bli viktig för oss.

Hyfsad debut av Strand som var het. Kul att se viljan. Lite skillnad mot killen framför som halvjoggar efter motståndaren i förspelet till 3-2, så irriterande när vi borde göra ALLT för att vinna bollen med några minuter kvar.

Holst känns given som högerback.

Har svårt att se i nuläget att vi hamnar på övre halvan. Vi behöver komma in i ett flow med 2-3 raka segrar för att laget ska få självförtroende och lyfta några snäpp. Känns ändå som att vi har kvaliteter i laget som vi inte får ut.


Gert Björnalm, Borås - söndag 3 mars 2019 kl 23.12
Jag tillhör visserligen Thelins skeptiker, men eftersom klubben nu bestämt sig för att hellre byta ut större delen av laget istället för honom (som om nu det vore bättre och mer ekonomiskt) så ska jag försöka att acceptera och ge honom en (rimlig) chans.

Så om jag nu försöker balansera mina intryck från dagens match är jag inte bara negativ. Å ena sidan såg det, precis som flera andra skrivit, ganska mediokert idag. Försiktigt, defensivt, och ändå släppte vi till tre mål plus en straff. Och då är inte Djurgården något topplag (tror jag).

Å andra sidan kunde man hitta en del individuella glädjeämnen. Jag tänker i första hand på Cibicki och Simon O. Även Levi och Strand kändes intressanta (även om värvningen av Strand känns svårast att förstå med tanke på Kaib och ekonomin). Hummet var jag däremot inte lika imponerad av idag, men det kanske kommer. Och trots allt så är det många nya på kort tid, så nån slags tålamod måste vi väl ändå ha. Dessutom är Henriksson ny, och han gjorde några missar (straffen och deras sista mål), möjligen blir det nån annan som tar en platsen sen.

Men visst hade både lag och supportrar mått bra av ett bättre resultat, en del sitter nog i självförtroendet också.


Gert Björnalm, Borås - söndag 3 mars 2019 kl 23.14
Alla i Göteborg heter Glenn!

Alla i Borås heter Simon (3 st i dagens startelva)..


Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 4 mars 2019 kl 0.18
Jag såg inte matchen, och har därför svårt att uttala mig.

Martin Andersson, Borås - måndag 4 mars 2019 kl 8.25
Min tanker kring matchen: Spelar sitter inte Motorväg genom mittfältet, vi lider oerhört att vi saknar en Hauger/Ilola i mitten. Manns - Måste har spelat sig ur startelvan, blir nog läktaren/utlåning Kevin - Betydligt bättre i luften och chansar inte med fötterna Lundevall - Helt under isen Simon Strand - Vilket kap. Elak, småful och bra i passningsspelet. Dock ställer jag mig frågan: Thelin har fått två försäsonger och en allsvensk säsong på sig och detta är vad han kan åstadkomma? Jag är föga imponerad och jag tror att han är borta innan sommaren.

Bosse Wikensten, Göteborg - måndag 4 mars 2019 kl 9.09
Aaaah..... glädjeämnen finns, men nu börjar jag bli irriterad igen... var finns vinnarskallarna? Var finns Augustsson? Cibicki är en vinnarskalle, vilket jag uppskattar... men det är så sant som det är sagt: Augustsson var inte ensam då det begav sig... han hade Anders... och Klarström.. och några till på plan som antingen hade tillräckligt hjärta för klubben eller tillräcklig vinnarskalle... det verkar som att Malmö-fostrade karaktärer har mer vinnarskalle än vi själva... skall vi behöva be Augustsson komma tillbaka bara för att få in rätt karaktär i laget igen? Det vore ju faktiskt trevligt att få tacka av honom någon gång..... Ljusglimtar fanns... Simon Strand var en... men varför spelar inte Rami? Av fyra backar borde Rami startat, och sedan Simon Strand eller Holst på högern... eller? Jonathan Levi var också bättre än mot Hässleholm... nu såg det ut som att han spelade för laget... jag var arg på hans själviskhet mot Hässleholm... så jag undrar om det faktiskt fortfarande inte finns stora mentala brister... kanske har Colting delvis rätt också, men jag tror att de mentala bristerna är större än de fysiska...

Bosse Wikensten, Göteborg - måndag 4 mars 2019 kl 9.14
Och ja, Martin, jag instämmer... en Ilola/Hauger saknas verkligen också...

Bosse Wikensten, Göteborg - måndag 4 mars 2019 kl 9.21
... och jag får inte glömma den störste karaktären av dem alla, allas vår egen Matte Svensson... när accepterar du ett styrelseuppdrag?

Peter Olsson, Borås - måndag 4 mars 2019 kl 12.59
Nu försöker jag inte säga att det är ok att vi åker ur gruppspelet i Svenska Cupen, men vi har rätt gott sällskap av Falkenberg, Östersund, Blåvitt, Peking och MFF. Är alla dessa lag också för dåligt tränade?

Dessutom riskerar Hammarby att åka ur idag.

Jag väljer att se positiva saker i Pavel, Simon Strand och att Levi spelar bättre och bättre. Väljer det mest för att det är jävligt mycket roligare att vara optimist än tycka att allt är skit.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 4 mars 2019 kl 13.26
Peter Olsson>> Jag tycker som du, roligare att vara optimist.

Det gör ju att man åtminstone vunnit innan matchen spelats.

Med tanke på att Kaib inte fick starta och att Lundevall var minst sagt osynlig senast, varför inte starta med Kaib på kanten? Han har ju fart och ork så det räcker och blir över.


Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 4 mars 2019 kl 13.31
Inte ens när vi var "som bäst" kunde vi åka till Stockholm och förvänta oss 3 säkra poäng.

Om vi lyckas återerövra VÅR fästning denna säsong, samt kriga/gneta oss till oavgjort borta är jag mer än nöjd. Vi kommer hamna mellan position 6 och 10 i sluttabellen, för att lyfta ännu mer 2020.

Den som vid det här laget inte ser skillnaden på årets Elfsborg och förra årets måste ha synfel.


Roger Olsson, Borås - måndag 4 mars 2019 kl 13.37
Det är kul att så många, både spelare och skribenter på vigule, försöker att hitta det positiva. Även jag tycker att spelare som Cibicki, som vi har på lån till sommaren, och Levy som vi har på lån hela säsongen verkar vara bra lån. Men det går samtidigt inte att bortse ifrån att resultaten denna försäsong är sämre än det katastrofala förra året. Då hade vi två vinster och en förlust i cupens gruppspel. I år är det en vinst, en oavgjord och en förlust. Vi har, på samtliga försäsongsmatcher i år endast vunnit mot lag som spelar i fjärdedivisionen i Sverige. Detta samtidigt som spelet på många sätt påminner om förra året. I vissa moment i matcherna rasar vi ihop. Så skedde i de båda halvlekarnas början. Vi ska vara nöjda att vi inte ligger under med 2-3 mål efter första halvlek. DIF missar en straff och två frilägen medan vi har ett skott på mål. Nu är det svårt att bedöma hur det kommer att gå i allsvenskan utifrån hur försäsongen har varit. Som många riktigt påpekar så är det fler allsvenska lag än vi som åkt ut redan nu. Men jag har hittills inte sett något som gör att jag tror på någonting annat än att vi får slåss för vårt liv för att inte åka ut.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 4 mars 2019 kl 13.45
Nu går det bra att deklarera cupmatcherna.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 4 mars 2019 kl 14.58
Lars>> En samvetsfråga, jag satt i Sheffield och såg större delen av första halvlek via en hackande tjuvstream på mobilen, hur deklarerar jag den? Som sedd eller osedd?

Anders Täreby, Steninge - måndag 4 mars 2019 kl 15.09
Lars >> Förslag: Om Lennart lyckades se bristerna i Elfsborgs spel så borde han få registrera matchen som sedd, annars inte...

Roland Dellton, Lerum - måndag 4 mars 2019 kl 16.07
Christopher McVey och Dyer lånas ut. Snart är det väl bara tränaren kvar att låna ut

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 4 mars 2019 kl 16.54
Jag tycker det är jättebra att McVey och Dyer får chansen att spela matcher, det tjänar alla på, spelare och klubbar.

Med tanke på alla nyförvärv hade vi haft en situation som ifjol med för många i truppen och det gynnar ingen. Idealet är väl 22-24 spelare. Nu återstår att låna ut en målvakt eftersom vi har tre. Som det ser ut nu i Thelins hackordning är det väl David som ligger närmast ett lån.

Jag får väl markera ej sedd då mot Frej om nu inte vår skapare mirakulöst griper in.


Kent Carlsson, Sandhult - måndag 4 mars 2019 kl 17.18
Vi saknar någon som kan "städa av" ytan mellan backlinjen och mittfältet, som det är nu så kan motståndarna ostört operera på denna yta. Att hitta en ny Hauger/Ilola vore guld värd.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 4 mars 2019 kl 17.41
Vårgårda >> Såg du minst 60 minuter av matchen? Det krävs enligt statuterna!

Roland Dellton, Lerum - måndag 4 mars 2019 kl 17.52
Snart får vi veta hur det ekonomiska resultatet för 2018 blev. "Föreningens bokslut jämte verksamhetsberättelse och revisionsberättelse skall vara tillgängliga för medlemmarna senast sju dagar före ordinarie föreningsstämma."

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 4 mars 2019 kl 20.05
Nu tror jag att jag har löst teckenkodningsproblemet!

Om ni hittar någon sida här på vigule.se med skum teckenkodning, kontakta mig (webmaster@vigule.se).

(För den som vill veta berodde problemet på att UTF-8 är standard fr.o.m. PHP version 5.4, och alla filer på Vi Gule är kodade med ISO-8859-1.)


Henrik Eliasson, Örebro - måndag 4 mars 2019 kl 20.10
Tänkte väl att det var så enkelt!

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 4 mars 2019 kl 20.24
Ni som inte oroar er över tekniken bakom VG kan sluta läsa detta inlägg nu!

Henrik E >> Jag uppdaterade från PHP 5.3 till 5.6 tidigare i kväll, men hade inte koll på att standardkodningen därmed ändrades från ISO-8859-1 till UTF-8. Det hjälper inte ens att det står charset=ISO-8859-1 i META-taggen i filerna - UTF-8 kör över det i nyare PHP-versioner! Dock kan man skriva ini_set( 'default_charset',"" ); direkt i PHP-koden, och det löser problemet, tycks det.

Redaktör'n, som har blivit lite ringrostig på HTML/PHP efter att inte ha ändrat i filerna på länge.


Henrik Eliasson, Örebro - måndag 4 mars 2019 kl 20.53
Vad jag egentligen ville säga var att den som skriver dylikt borde bli utkastad. . Men vi har ju Skaparen att tacka för allt så jag håller tyst.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 4 mars 2019 kl 21.01
Jag som trodde att du var en PHP-nörd, Henrik!

Henrik Eliasson, Örebro - måndag 4 mars 2019 kl 21.40
IFE-nörd möjligen...

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 4 mars 2019 kl 21.45
Idag publicerade IF Elfsborg motionerna inför årsmötet. Mycket fokus på elitsatsning för damlag där motionärer vill fuska och starta upp ett dopat lag. En av motionärerna verkar dessutom vara stolt Blåvitt-supporter. Länk.

Mikael Häggström, Borås - måndag 4 mars 2019 kl 22.22
Har svårt att se att ett Årsmöte är rätt forum att besluta om det ska göras en elitsatsning i någon form, detta om gäller damfotboll eller något annat tex e-sport.

Årsmötet kan besluta att bilda en sektion för damfotboll. Därefter är det rimligtvis styrelsens uppgift att ta fram riktlinjerna för detta.

Ett årsmöte ska inte rösta om en enskild ekonomisk fråga som detta i allra högsta grad är.

Jag är helt neutral i själva frågan men någon ordning hur saker och ting ska gå till måste det vara.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 4 mars 2019 kl 22.59
Måste anmäla avvikande åsikt om årsmötet. Tycker det är rätt forum, men är kluven i sakfrågan. Kan se både nackdelar och fördelar. Vad som är bäst? Inte en susning.

Fast nog är det lite kul att en Blåvit supporter går med i IFE för att starta ett damlag. Jag antar att han är medlem i någon av de två namngivna damklubbarna. Någon som vet?


Mikael Häggström, Borås - måndag 4 mars 2019 kl 23.07
Just därför att man inte vet vad som är bäst Lennart.

En styrelse måste ha uppgift att ta fram den ekonomiska kalkylen, det kan inte ett årsmöte göra.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 4 mars 2019 kl 23.13
Följande lag kommer att följa IFK Göteborg ner i Superettan:

Örebro, Elfsborg, Eskilstuna, Sundsvall, Falkenberg, Sirius och Kalmar. Oj, det blev lite för många. Jag glömde att Elfsborg räddar sig kvar tack vare att Thelin blir sparkad dagen före den sista matchen då vi med mig som tränare vinner med 7-1.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 5 mars 2019 kl 10.30
Mikael Häggström>> Jag har inte kunnat/orkat läsa utredningen, lyckades med att radera e-brevet med koden, men utgår från att någon kalkyl finns.

Utan en ekonomisk kalkyl så är jag helt överens med dig om att årsmötet inte kan ta beslut.

Det är ju som att hoppa från ett flygplan utan fallskärm och hoppas att man ändå landar mjukt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 5 mars 2019 kl 12.28
Har suttit och tittat på denna Analys av Allsvenska klubbarnas ekonomier 2017.

Mycket siffror och statistik. Elfsborg ligger både bra och dåligt till. Hyfsat stabil ekonomi, men orosmoln som att lönekostnaderna var hela 71% av intäkterna. Ligger på tredje plats när det gäller inkomster av spelarförsäljningar.

När det gäller totala intäkter så är det bara att konstatera att vi ligger först på nionde plats. Häcken ligger på tredje plats med 169,1 miljoner inklusive försäljning av spelare, Elfsborg når 92,1. Gothia Cup ger hela 85,7 miljoner, men otroligt nog når alltså ändå Häcken 83,4 miljoner, alltså inte så långt efter IFE, men med Gothia inräknat ligger vilångt efter.

Så här fortsätter det med siffror.

Kan vara bra att ha dessa basfakta i skallen, alltså att 2017 var det hela åtta lag som hade större inkomster och tror nog inte det skiljer sig mycket med ifjol.Fokus bör alltså ligga på att öka intäkterna, mer publik ger ju ökade inkomster på sponsring och liknande, så fler till Arenan.

Till sist enligt denna analys för 2017 så rangordnades IFE nia efter kostnader, men hamnade i tabellen på en åttonde.


Kent Carlsson, Sandhult - tisdag 5 mars 2019 kl 14.35
Jag har också läst den ekonomiska analysen. MEN är inte en soliditet på 12 % oroväckande låg även om man räknas som ett tjänsteproducerande företag? Eller?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 5 mars 2019 kl 20.05
Elfsborg är bra på att ta fram talanger. Tredje plats i Sverige.

Jörgen Willborg, Borås - tisdag 5 mars 2019 kl 20.09
När man pratar om Häckens intäkter från Gothia är det bra om man kommer ihåg att de har kostnader för Gothia som bara är några miljoner lägre....

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 5 mars 2019 kl 22.17
Som vanligt när det gäller statistik så måste allt tas med en nypa salt. Är medveten om att Häcken har stora kostnader för Gothia Cup, men även om man tar bort dessa pengar så växer Häckens inkomster och deras ekonomi stärks.

Som tur är för Blåvitt så har publiken ännu inte på allvar hittat till Rambergsvallen, men gör den det då får IFK se upp.


Peter Olsson, Borås - tisdag 5 mars 2019 kl 22.29
Real Madrid verkar få stryk på hemmaplan mot Ajax.. De är säkert svindåligt tränade. Förstår inte spelidén tränaren har.. Bergis kommer de åka ur La Liga.. Bedrövligt.. så dåligt.. Läste på ViGalaticos.Es.. många där som kan fotboll bättre än tränaren..

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 6 mars 2019 kl 8.56
Tack Glenn, Isak, Andreas & Linus, för inlägget på nummer8.se och för dagens insändare i BT! Konstruktivt och bra... Det är tryggt att veta att det finns gulsvarta själar med sunt förnuft och tillräckligt engagemang för att stå upp för och försvara vår vackra förening. Fortsätt så...

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 6 mars 2019 kl 9.46
Här är insändaren för den som undrar.

Henrik Eliasson, Örebro - onsdag 6 mars 2019 kl 10.12
Välformulerat och bra, Glenn. Ska man ha långsiktig bärighet är det så man måste bygga.

Henrik Eliasson, Örebro - onsdag 6 mars 2019 kl 10.20
En annan sak; häromåret fick vi möjlighet att bidra till integrering genom att stötta ekonomiskt att bjuda in flyktingar till arenan. Vad finns det för projekt nu? Tror de flesta av oss som skriver här är medelålders herrar ( dvs gubbar) och många av oss har nog hyfsad ekonomi och kan tänka oss att stötta bra projekt som dessutom gör att man kan känna extra stolthet för föreningen. E Sjölin kanske har något att komma med?

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 6 mars 2019 kl 10.29
Skoj att du tar upp LikaOlika!
Det arbetet drivs inte i samma form längre. Det var inte så lätt för Guliganerna att driva vidare det. Men IF Elfsborg driver flera sociala projekt via Vi Tillsammans där man säkert kan vara med och bidra. Jag vet att IF Elfsborg inte aktivt har velat göra reklam för allt arbete, så mycket görs i skymundan. Jag skulle rekomendera er att prata med Vedad Aganovic eller Janne Ryrlén om detta.

Gällande LikaOlika så skrev Borås Tidning en artikel som gjorde mig stolt i veckan. Ifrån start var killarna Sai och Mohamed med i vårt projekt. Vi blev kompisar på riktigt och dessa killar hjälpte till att vara faddrar för andra nyanlända flyktingar i LikaOlika. Dessa killar hjälpte sen oss i Guliganerna. Bland annat så gjorde dom omslaget till Per Samuelssons bok som vi släppte 2016.
Killarna har nu startat en reklambyrå som Borås Tidning skrev om i veckan. Länk.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 6 mars 2019 kl 10.30
Mycket bra insändare. Självklart ska inte Elfsborg ta över andra föreningars plats, oetiskt. Fast det ligger ju i tiden, allt nu, genast, inte vänta.

Ska vi ha ett damlag så bygger vi från grunden.


Anders Täreby, Steninge - onsdag 6 mars 2019 kl 11.09
Hoppas våra spelare i Elfsborg såg Ajax spela i Madrid igår. Vilken energi, vilken vilja och vilken klass! Lagerbäck sammanfattade Madrids insats väl när han talade om deras passiva inställning och vilka effekter det får.

Jag tänkte på Elfsborgs insatser de senaste åren när jag såg Real-spelarna. Det har varit för mycket negativa tankar och passivitet. Det är dags att släppa loss glädjen i spelet och stoltheten i att få bära Elfsborgs gula tröja. Jag är övertygad om att vi supportrar skulle ha lättare att acceptera sämre resultat så länge vi känner att spelarna visar glöd. Många spelare brinner för Elfsborg men känslan är att alltför många varit lite för bekväma de senaste åren.

När då också tränaren har ett ledarskap som utifrån kan uppfattas som passivt så förstärks dessa känslor. Thelin arbetar förstås stenhårt för att det ska gå bra för Elfsborg, men ett råd är att försöka visa lite mer glöd även utåt. Det gäller också vad man säger i intervjuer och liknande. Ta debatten med Colting som ett exempel. När nu BT gör en grej av detta och blåser upp frågan, varför spelar Elfsborg inte med mer öppna kort och bjuder in Colting för en träff där träningsupplägget diskuteras. Om man nu är så säker på att man gör allt för att vinna så många fotbollsmatcher som möjligt så har man väl inget att vara rädd för? Låt även BT vara med. Det kanske till och med är så att det kan finns ett och annat att lära sig av en idrottare som Colting? (svaret är givetvis ja). Att vara öppen i en sådan diskussion är a och o. I stället visar man taggarna utåt och förmedlar då en rädsla. Visa stolthet och en tro på det ni gör i stället.

Elfsborg måste försöka vända bilden av en Elfsborgsspelare FRÅN en som tränar några timmar på förmiddagen och sedan spelar TV-spel och fikar på eftermiddagen, TILL en idrottsman som gör allt för att Elfsborg ska vinna fotbollsmatcher.

Jag tror inte att Elfsborgsspelarna själva håller med om att de har det bekvämt, de offrar förstås väldigt mycket på att vara spelare i allsvenskan, med i stort sett alla helger uppbokade etc. Och de tränar förstås ganska hårt. Men de borde förstå att både de själva och Elfsborg skulle gynnas av att de uppfattades som mer professionella. Jag är övertygad om att det är en del i arbetet med att återskapa förtroendet för Elfsborg och locka folk till arenan igen.

Intressant diskussion om damsatsningen. Alla synes vara överens om att det är dags för Elfsborg att också ha ett damlag. Väldigt bra att Erik Svalander m.fl. drivit denna frågan och lite pinsamt för styrelsen att de själva inte lyckats komma fram till detta för länge sedan. Men frågan om det ska ske som ett elitlag eller en start i division 4 är inte enkel. Tänk tio eller tjugo år framåt i tiden. Visst skulle det kännas bättre att ha då ha gjort kulturmässigt rätt och ha startat satsningen från noll än att ha med sig i bagaget att man köpte en plats i division 1. Jag förstår att de som nu är aktiva i aktuella boråsklubbar gärna ser spel i Elfsborg på kort sikt, kanske medan deras egna döttrar fortfarande spelar fotboll, men när det framkommer att till och med en av de som lämnat motion till årsmötet helt öppet håller på Blåvitt så får jag en dålig magkänsla. Bra att Glenn m.fl. bevakar klubbens värderingar. Jag skulle vilja se en satsning där man börjar från grunden med ett division 4-lag och bygger upp det successivt. Är övertygad om att det skulle gå att skapa en hype kring detta och locka ganska många boråsare att följa ett sådant lag. Tror också att det finns många spelare som skulle vilja vara med på en sådan resa. Låt det ta 5 år och satsa stort på detta. Sponsorerna kommer stå på kö. Tänk bort kortsiktig framgång här och bygg från grunden. Så värnar vi känslan och stoltheten i att vara IF Elfsborg!


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 6 mars 2019 kl 11.41
Gällande sponsorerna var utredningen intressant. Jag tyckte att sponsorerna gjorde bort sig lite där.

Man hade frågat 21 sponsorer om dom kommer öka sin sponsring om Elfsborg startade damlag. Enbart två stycken svarade ja på den frågan. På frågan om man skulle minska sin sponsring om Elfsborg inte startade damlag så svarade dock en majoritet ja på frågan.

Så Elfsborg kommer inte starta damlag för få utökade intäkter. Visst, nya sponsorer tillkommer säkert någon gång. Men sett till utredning, så är det andra värden som är viktigare för både intressenter och föreningen.

Elfsborg publicerade förresten verksamhetsberättelse precis. Ingen munter läsning. Oj vilket tufft ekonomiskt år 2018 blev.


Martin Andersson, Borås - onsdag 6 mars 2019 kl 11.41
För en som inte riktigt hänger med: Enligt nummer8, har en blåvitt supporter blivit medlem i IF Elfsborg enbart för att skriva en motion. Man jag förstår riktigt vad syftet är? Vad vill han åstadkomma?

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 6 mars 2019 kl 11.47
Christer Samuelsson ingår i den damelitgrupp som enbart har blivit medlemmar i IF Elfsborg får att skriva en motion. Länk till motion.

Damelitgruppen har jobbat externt och har egentligen ingen koppling till IF Elfsborg. Däremot är det uppseendeväckande att man går så långt att man blir medlem och motionerar på IF Elfsborgs årsmöte. Jag tycker det är respektlöst mot föreningsdemokratin, framförallt då Christer öppet har hånat vår förening på sociala medier tidigare. Så sent som förra året hånade han Oscar Hiljemark och Johan Larsson i landslaget, enbart för att dessa var Elfsborgare.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 6 mars 2019 kl 11.54
Jag blir också irriterad över att Borås Tidning inte skriver om den kupp som dessa personer vill göra. Demokrati är bland det finaste vi har. Det är också något som mer eller mindre alla vill försvara. I Sverige har vi haft turen att ha en levande föreningsdemokrati som har hjälpt svensk idrott till framgångar.

Jag brukar vara allergisk mot ordet kupp i föreningsdemokratiska sammanhang. Medlemmar har självklart rätt att motionera och utrycka sin åsikt. Det är en del av demokratin. Men i detta fall så bör man kritiskt vara frågande till varför personer utan intresse i IF Elfsborg är benägna att gå så långt. För mig är det oerhört viktigt att bemöta.

Borås Tidning skriver allt mindre om IF Elfsborg, vilket är oerhört konstigt. Det är Borås Stads främsta varumärke. Det är också den största sportangelägenhet vi har i Sjuhärad. Jag tycker också Borås Tidning har svårt att inse vad som är stora eller små frågor.


Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 6 mars 2019 kl 12.06
Tack Anders T, bra inlägg! En öppen förening borde inte ha något problem med att ta en öppen debatt i frågan (och jag menar inte heller enbart löpning uppför och nedför Rya Åsar angående träning...). Ett ytterligare inspel i denna debatt är att läsa dagens BT-intervju med Magdalena Forsberg angående Wolfgang Pichler... sedan tror jag i och för sig att bristerna är mer mentala än fysiska - en brist på insikt om hur förmånligt det är att få vara avlönad fotbollsspelare i IF Elfsborg, och att vi talar om elitnivå - inget annat.... rubriken på förstasidan säger mycket: "Vill man bli bäst i världen kan man inte göra som alla andra, då blir man som alla andra." Så visst är det skillnad på individuell idrott och lagidrott... men t o m grabben reagerade när vi såg spelare sitta på en pizzeria (i och för sig efter match) och käka pizza och dricka läskeblask... inklusive light-läsk.... öh, har man inte koll på vad aspartam gör i kroppen när ämnet bryts ned saknas något i fys-insikten.... ?!

Roland Dellton, Lerum - onsdag 6 mars 2019 kl 12.33
Så kom då årsredovisningen och det blev så illa som vi nog hade befarat. Minus ca 15 mkr och det egna kapitalet och soliditeten nästan halverad.

Peter Olsson, Borås - onsdag 6 mars 2019 kl 12.36
Lika självklart som jag tycker det är att Elfsborg skall ha ett damlag, lika självklart borde det vara att det skall startas från scratch och under helt eget inflytande. Jag ser fram emot att följa detta, kommer bli superintressant!

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 6 mars 2019 kl 12.47
Oerhört tungt ekonomiskt resultat.

På en trupp på runt 25 spelare har vi en rotation på ungefär hälften. Många av avtalen är numera låneavtal. Det känns som det finns viss sjukdomsinsikt.

Hallen på Ryda och ombyggnation av Borås Arena sker i en svår tid. Jag hoppas man vet vad man gör och vi kan få utväxling på satsningar.

-15 miljoner är oerhört oroväckande. Ifjol hade vi cirka 20 miljoner i likviditet, vilket var det högsta(?) vi haft i kassan. Nu ligger samma summa på cirka 1 miljon.

Jag tycker det är intressant hur vi påverkas av förändringar i truppen. För känslan är att vi sparar pengar samtidigt som vi gör en sportslig satsning, där låneavtalen är ett pris vi får betala.

Nästa år kommer det in mycket pengar i Allsvenskan via nya avtal. Placeringspengar kommer också bli viktiga. För vår egen del går också många spelaravtal ut. Vi är i en växlingsprocess där det händer saker. Vart är vi 2021?

Spelarupproret 2017 har kostat oss mycket sportsligt, kulturmässigt och ekonomiskt. Skönt att många spelare ifrån den truppen har lämnat. För många av spelarna var dyra och satte oss i en förtroendekris.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 6 mars 2019 kl 13.00
Förlust på nästan 15 miljoner är inte det allvarligaste Det stora problemet är att lönekostnaderna är fortsatt höga i förhållande till intäkterna. Det är inte hållbart i längden.

Det gör att styrelsens förslag om att starta damlag i division 4 visar på ekonomisk insikt.


Roland Dellton, Lerum - onsdag 6 mars 2019 kl 13.15
Personalkostnader i % av nettoomsättning, 2018= 90,4%, 2017= 89,4%. Att minska personalkostnaderna är som att vända en atlantångare, det tar tid!

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 6 mars 2019 kl 13.26
Kontrakt som går ut under året:
Jesper Manns
Jon Jönsson
Simon Lundevall
Stefan Ishizaki
Alex Dyer
Christopher McVey
Arian Kabashi

Då betalar vi inte lön för dom tre sista spelarna under perioder av detta året. Dessutom har vi tre inlånade spelare vars avtal går ut i år.

Det mesta tyder på frekvent aktivitet nästa vinter med. Det är en stor växling vi genomgår.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 6 mars 2019 kl 15.07
Fotboll är tradition. Jag tappar intresset direkt när klubbar gör namnbyten och flyttas från en ort till en annan. Därför är det helt riktigt som Glenn et al skriver att det ska byggas från grunden och allt ska hållas inom samma förening.

Däremot är jag osäker på om tiden är den rätta. Känns som om klubben både har sportsliga och ekonomiska problem (inget som verkar oöverstigligt, dock) och borde koncentrera sig fullt på lösa dessa.

Ett sammarbete med Colting, formellt eller informellt, skulle kunna ge ett bra lyft, både moraliskt, fysiskt och medialt om det sköttes rätt. Ingen lämplig tid att vara defensiva.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 6 mars 2019 kl 15.10
Kommer ni ihåg Klas vinterläger? Kanske på sin plats att köra ett Coltingläger vid nästa försäsong?

Jörgen Willborg, Borås - onsdag 6 mars 2019 kl 16.30
Naturligtvis ska Elfsborg ha damlag, allt annat är i längden orimligt och det är hög tid. Lika självklart är att den ska var helt i föreningens regi och att man börjar från botten, utan konstruerade samarbeten och fixande. Tänk er om tre år när när damlaget efter diverse turer och kompromissande ska kallas för Elfsborg-Boråsalliansen FC och ha grön-gula tröjor... Hua.

Minns med skräckblandad förtjusning när Häcken/GAIS/ÖIS diskuterade sammanslagning; BK GÖIS...


Roland Dellton, Lerum - onsdag 6 mars 2019 kl 17.13
Det är möjligt att Elfsborg skall ha ett damlag, men tillfället är dåligt. Att nu starta en verksamhet som med största sannolikhet ger underskott, känns inte riktigt. Blir intressant att höra vad styrelsen har för "verktyg" för att vända verksamhetens resultat 2019. Ett år till som det nyss avslutade och vi kommer varken ha någon herr- eller damfotboll. Har alla förstått hur dåligt resultatet var??

Peter Olsson, Borås - onsdag 6 mars 2019 kl 18.44
Nu skall väl visserligen ett underskott på ett Div. 4-lag (som dessutom skall kunna generera egna sponsorintäkter) inte kunna bli speciellt stort, om man jämför det med en enda lönepost ifrån herrarnas A-trupp eller ledningen på kansliet.

Karl Orrling, Helsingborg - onsdag 6 mars 2019 kl 21.21
Bra fart i debatten nu på många olika fronter. Jag sekonderar Tärebys välskrivna inlägg. När det gäller damfotboll så stödjer jag styrelsens förslag om att starta i div 4 och bottnar i typ alla argument som andra skribenter redan anfört. Dock vill jag också att det säkerställs tillräckligt fokus från styrelse och klubbledning på att vinna herrallsvenska fotbollsmatcher. Helst bör de inte tänka på något annat under dygnets första 23 timmar än hur vi skall skrapa ihop minst 30 poäng under kommande säsong. Detta är det enda sättet för föreningen att undgå ännu ett ekonomiskt förlustår 2019. Vunna fotbollsmatcher ger positiva vibbar kring laget som i sin tur drar publik till arenan. Tyvärr har vi väl inte många kvar att sälja, som kan generera intäkter för att täcka ännu en förlust i driften så även ekonomin måste vinnas på planen. En vidareförsäljning av Claesson eller Rohdén kan eventuellt också hjälpa till lite, men det är roligare om vi går plus för att vi spelar bra fotboll inför i snitt 8700 åskådare. Med ett positivt ekonomiskt resultat i ryggen kan vi dessutom värva ihop tillräckligt bra tjejtrupp för att promenera hem fyran 2020. Om Thelin tvingas lämna herrlaget i förtid kan han ju dessutom få ansvara för damsatsningen. Snacka om att tillföra kvalitet och kompetens till det ändamålet samtidigt som vi får användning för hans lönekostnader istället för att låta honom gå sysslolös med avgångsvederlag.

Sällan haft en så här dålig känsla inför säsongsstart...

ÄLSKA ELFSBORG!!!


Anders Täreby, Steninge - onsdag 6 mars 2019 kl 22.23
Vi hade pannbandsligan, och snart har vi kanske hårbandsligan, härligt! 😀

Bra backup-alternativ för Thelin som Orrling föreslår!


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 7 mars 2019 kl 7.02
Igår poddade jag och John Östby med Jimmy Thelin. Länk.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 7 mars 2019 kl 12.01
Lyssnade inte på hela podden, men en bra bit. Känns väldigt bra förberett och fritt från flams. Bra jobb.

Per Magnusson, Bollebygd - fredag 8 mars 2019 kl 9.20
Glenn: Bra och intressant pod med Thelin. Mycket bra jobbat med nummer8.se!

En grej ni behöver förbättra är ljudet på podden. Ofta är volymen alldeles för låg när ni pratar. Även när man satt upp maxvolym är det ibland svårt att höra vad ni säger. Om vi tar podden med Thelin med exempel så var det hög volym på introt (bra låtval för övrigt), outrot och Bosse, men väldigt låg volym på resten. Speciellt Thelin var svår att höra emellanåt.

Enklast lösning är nog att höja upp volymen på inspelningen (normalisera) innan ni lägger på musik och andra delar som redan har hög volym.

Men som sagt, bra jobbat med nummer8.se!

Anders Täreby, Steninge - fredag 8 mars 2019 kl 10.42
Tack Glenn och kollega för en bra intervju med Thelin. Vore intressant med en uppföljning som bara fokuserar på taktik och olika spelmoment. Jimmy verkar ju vara en trevlig kille med fötterna på jorden och som brinner för fotbollen. Med tanke hur han pratar om vilka krav man ska kunna ställa på spelare om att kunna hantera olika situationer och om vikten av spelförståelse får jag känslan av att han inte känner att förra årets spelare riktigt förstod honom och hans tänk. Det faktum att truppen rensats en del är väl sannolikt en bekräftelse på det. Jag får känslan att han är långt ifrån nöjd med spelarnas prestationer förra året men han är en person som aldrig skulle hänga ut spelarna.

Thelin verkar vara en taktiskt duktig tränare, men frågan är hur bra han är som inspiratör och i att svetsa samman gruppen/skapa vinnarkultur. Många spelare hyllar honom för att han ser varje individ och att han är rak i sin kommunikation men jag vidhåller att han behöver utveckla sitt kroppsspråk etc. Han pratar om att laget kom in i en mental ond cirkel förra året och faktum är att han inte lyckades bryta detta och gjuta mod i spelarna. Låt oss hoppas att vi ser en klar förbättring på det här området i år. Det känns som att förutsättningarna med nya spelare som Strand t.ex., som har en skön inställning och vågar ta för sig, är ett bra första steg.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 8 mars 2019 kl 11.20
Kul podd Glenn. Intressant intervju med Thelin som förstärker den bild jag fick av honom fjol. En tänkande, vaken, intelligent karl som brinner för fotboll. Jag hoppas verkligen det lossnar, för då j-vlar.

När det gäller ljudnivåer kan generellt sägas att musik ska ligga minst 6db under prat. Samtidigt är det inte tillräckligt att enbart titta på mätare när det gäller prat, vissa röster är klenare så även om mätarna vid inspelningen slår lika blir skillnaden för lyssnarna stor.

Fick lära mig att även använda de bästa mätarna man har öronen.

Tråkigt att ingen sändning görs från matchen idag, Twitter känns ju jädrigt beigt, men i brist på bröd får man äta limpa.


Bosse Wikensten, Göteborg - fredag 8 mars 2019 kl 11.58
Hej Canaria-Vårgårda, prenumeranter på eBT kan se matchen.... men då måste man vara prenumerant...

Mattias Palm, Borås - fredag 8 mars 2019 kl 12.19
Tack Bosse för tipset! Idag kan jag faktiskt se matchen på tv, då jag slutar tidigt på jobbet! Härligt med en eftermiddag framför IFE på datorskärmen.

Jag var också väldigt nyfiken på poddintervjun med Jimmy Thelin, och tänkte lyssna på den under gårdagens löppass. Tyvärr hördes inte ett skvatt vad Thelin sa, så jag fick istället lyssna på Radiosportens dokumentär.


Bosse Wikensten, Göteborg - fredag 8 mars 2019 kl 12.36
Ingen orsak, Mattias... och jag skall förtydliga: det verkar som att man som icke-prenumerant även kan göra ett dygnsköp á 59 riksdaler... ja, Cibicki, Levi, Hümmet & Strand m fl är ju högintressanta att följa.... så det får väl bli trippla skärmar med di gule, skidskyttarna & jobb... ;-)

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 8 mars 2019 kl 13.17
Tack Bosse W.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - fredag 8 mars 2019 kl 15.49
??????????

Erfaren och professionell frågeteckensuträtare sökes till allsvensk klubb. Du ska vara väl insatt i att lösa problem som är relaterade till rörighet, otydlighet, tveksamt ledarskap, dålig självinsikt samt brist på tydlighet.


Jörgen Willborg, Borås - fredag 8 mars 2019 kl 15.56
25 minuter spelade. Ingenting positivt har hänt.

Jörgen Willborg, Borås - fredag 8 mars 2019 kl 15.59
28 minter spelade. Ett fint mål levererat!

Mattias Palm, Borås - fredag 8 mars 2019 kl 16.18
1-1 i paus. Återkommer efter match med rapport om mina åsikter.

Roland Dellton, Lerum - fredag 8 mars 2019 kl 16.23
Från GP: "Svenska fotbollförbundets riksombud Henrik Engvall har anmält IFK Göteborg till disciplinnämnden efter händelserna i skandalderbyt förra veckan. Riksombudet yrkar på att klubben ska spela en match inför delvis stängda läktare alternativt tilldömas böter."

IFK Göteborg-Elfsborg??


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 8 mars 2019 kl 16.29
Tycker Elfsborg har hyfsad koll på läget, lite vassare i anfall bara. Trelleborgs mål var snyggt, men sånt som händer.

Delvis stängda läktare, betyder det bara Elfsborgare på plats?


Mattias Palm, Borås - fredag 8 mars 2019 kl 17.25
Nja, vad var det där!? Inget vidare om du frågar mig, känns inte som att någon spelare gjorde några större avtryck (Kaib var bra sista tjugo-trettio, framförallt offensivt), och det var i ärlighetens namn en tursam seger med 2-1 på övertid som halvminuten innan lätt kunde varit 1-2, när Tim Rönning stod för en blunder där bak!

Hur som, Ishizaki är kylig i avslutet och gör ett snyggt avgörande mål. Fast jag hade väntat mig betydligt mer av Elfsborg mot detta superettanlag som ägde perioder av matchen. Blir det inte bättre än så här, då kommer det bli svettigt framöver...


Roger Ohlsson, Fristad - fredag 8 mars 2019 kl 18.06
Jo ,tjenare tänk om Alla kunde vara som den , nu mera evige optimisten Lennart Odhström, inte minst spelarna själva , de kunde kanske ge en boost, själv ser jag INGET positivt , jo möjligtvis nån procent bättre än i fjol , men vad hjälper de , vi klarar inte kontraktet om de ska se ut som det gör just nu , och det vore ju en total katastrof givetvis , man hoppas o hoppas för varje vecka att de ska lossna och se bättre ut men , iallafall jag blir lika besviken varje gång jag ser Ife , och det känns i princip, som det är ruta 1 hela tiden , Hur länge ska detta få fortgå?????

Christer von Zweigbergk, Viskafors - lördag 9 mars 2019 kl 0.13
Roger Ohlsson: Detta kommer att pågå så länge som man tillåter en inkompetent tränare att få hållas och sprida sina irrläror. Att anställa Thelin var redan från början ett misstag som ingen vill erkänna (förutom undertecknad och några andra gnällgubbar som int' begrip.)

Christer von Zweigbergk, Viskafors - lördag 9 mars 2019 kl 0.36
En sak till:

Mitt gamla och älskade Elfsborg finns inte längre. Spelare kommer, spelare går, okända namn utan känsla för vår klubb kommer hit för att tjäna en hacka, klubbmärket på bröstet betyder ingenting. Nya spelare kommer hit och sprider klyschor omkring sig: "jag kom hit för att Elfsborg är ett topplag, jag valde Elfsborg för att de spelar den fotboll som jag gillar etc etc." Skitsnack säger jag. De kommer hit för att tjäna en hacka och sedan dra vidare. Ingen klubbkänsla, ingen passion. Det är nästan meningslös att försöka lära sig de nya namnen eftersom de bara är dagsländor som snart drar vidare.

Jag har älskat Elfsborg längre än de flesta nu levande, jag har skrattat, jag har gråtit, jag har jublat, jag har buat och hejat.

Kära elfsborgsvänner! Jag har kommit till en punkt där jag inte längre känner Elfsborg i mitt hjärta eftersom jag känner mig sviken och bedragen av den klubb som en gång i tiden formade stora delar av mitt liv. Jag bokade om semesterresor för att jag hade missat att Elfsborg hade hemmamatch mot Degerfors på Ryavallen, jag smet från mitt jobb för att se MATCHEN, jag gick hem från Ryavallen med tårar i ögonen vid en snöplig förlust och min pappa tröstade mig och fick mig att lyfta på huvudet och se fram mot nästa match.

Detta är försvunnet och jag känner bara tomhet. Mitt Elfsborg finns inte längre...


Jonas Claesson, Bottnaryd - lördag 9 mars 2019 kl 1.24
I dagens fotboll finns det (tyvärr) inga Stefan eller Anders. Sånt är livet. Klart vi är frustrerade, speciellt eftersom vi aldrig upplevt en bättre period i vår underbara klubbs historia. Få (om ens någon) på VG har med egna ögon sett Sven J spela. Guldlaget - 61 lever i minnet hos dem som är redigt gamla. Jag såg min första match på plats - 86,0-0 mot MFF, och min första borta mot Öster - 89.

Mina första år var alltså mest misär i lägre division. Men jag har upplevt 2 SM-guld, en ny arena, europaspel och cupguld. Klart som korvspad jag vill ha mer. Det vill vi alla.

Men vilka alternativ har vi? Lennartsson och hans filosofi var fruktansvärd och jag saknar honom inte. Haglund hade nåt vägs ände och körde fast. Styrelsen valde då att försöka vara i framkant och leda oss in på en ny bana med Thelin vid rodret. Thelin har ett intressant tänk och en filosofi som passar oss. Det kommer, även om det tar tid. Jag ser ett Elfsborg som idag är mycket mer intressant än vad vi var förra året, vid denna tid.

Jag gillar inte att jämföra oss med andra klubbar, eftersom det sällan funkar. Men!

En stor skillnad mellan oss och de lag vi mött hittills i år, är att Hif, Frej och Tff har ett så mycket enklare spel. Deras sätt att spela kräver inte så mycket av spelarna. Att parkera laget vid eget straffområde och satsa på kontringar räcker bara så långt. Sedan är en större fråga om det är det spelet vi vill ha. Jag vill INTE ha det. Det vore verkligen att säga att vi är usla. Falkenberg vann mot ica i kväll. Det är ett lag som spelar enkel fotboll. Inte helt primitiv, men inget som kommer ge dem guld. Frej lär inte gå upp till allsvenskan i år. Hässleholm möter alltså dalstorp i sin serie, jag är inte avundsjuk på det...

Ligger vi på kvalplats, eller sämre, i sommar måste Thelin gå, det är jag med på. Fast då har vi samma problem, fast tvärtom, om ni förstår vad jag menar. Thelin bygger ett lag med spelare han anser passa i systemet. Skulle han försvinna, så står vi där med spelare som INTE passar i ett sparka-springspel och vi är tillbaka på ruta 1. Jämför oss gärna med ica, så förstår ni vad jag menar.

Äh, det kommer bli bra! Det är så nära att klaffa nu, så det vore hemskt att börja om i detta läge! Två segrar, och precis allt kan hända! Lite medflyt, sen jävlar.


Jonas Claesson, Bottnaryd - lördag 9 mars 2019 kl 1.39
Och du, CvZ, varför lägger du till det sista? Alltså det om "surgubbar som i get begriper"? Försöker du gardera dig, eller förminska, din egen åsikt? Vågar du inte stå för vad du tycker? Eller är det ett sätt för dig att, i händelse av vinst, kunna skriva att du bara skojade? Få personer här har väl sågat oss hårdare än vad jag gjort genom årens lopp. Men vad då, jag står för vad jag skriver, och har fått utstå hård kritik för både innehåll och form. Äh, fan, skit samma. Jag har mitt säs.kort och kommer ta med mina tjejer, oavsett placering. Min äldsta dotter var på sin första bortamatch i Hässleholm, och min yngsta var arg som ett bi för att hon INTE fick följa med. De är äkta gulingar och stöttar i med- och motgång, precis som jag lärt dem. Så är det med den saken. Guling är man för livet, och Elfsborg är större än både spelare, tränare och styrelse.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - lördag 9 mars 2019 kl 3.06
Jonas Claesson: framgår det inte väldigt tydligt att jag står för vad jag tycker? Det har jag aldrig hört förut.

Förresten, har du varit förälskad någon gång och känt total passionerad kärlek? Den största kärleken måste väl ändå vara den mellan två människor.

Ändå händer det att passionen och glöden falnar så mycket att bara tomhet återstår...


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - lördag 9 mars 2019 kl 10.31
Jag håller med CvZ att fotbollen känns mindre äkta nu. Men det handlar ju snarare om en skev fotbollsvärld.

Vår största anledning till att vi är sämre är att våra motståndare blir bättre samtidigt som vi stått stilla. Men man ser också ett Djurgården som tar in två stora AIKare som tränare. Ett Malmö som köper upp det bästa i Allsvenskan. Ett Blåvitt som byter DNA helt och hållet. Ett Hammarby som köper allt som rör sig. Ett Peking som tar varenda lyckad HBK-produkt. Ett Östersund som likt PL-lag bara har utländska spelare. Ett AFC Eskilstuna som fuskar sig till plats i Allsvenskan.

Fotbollsvärlden är skev och pengarna betyder mer än känslor. Självklart spiller det över på Elfsborg. Men fortsatt är vi ett av lagen som släpper fram flest talanger.

Jag blev glad att man använde Borås i filmen inför säsongen. Jag är glad att man gör reklam med boråsaren Marokhy Ndione i fokus.

Världen går för snabbt. Det tycker jag med. Men CvZ, du måste släppa hoppet om att världen ska stå stilla för din skull. Vi alla måste anpassa oss.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 9 mars 2019 kl 10.40
CvZ har du först nu upptäckt att vi numera sedan länge har en sport som domineras av pengar?

Om detta kan jag tycka illa om - och gör så också - men får inse att sånt är livet.

En av orsakerna till att jag inte valde att följa UD Las Palmas när jag kom hit. Vale medvetet ett lokalt lag där pengarna inte är allt.

Att välja bort Elfsborg har jag aldrig kunnat utan det är och förblir mitt lag.

Har valt att se glaset halvfullt istället för halvtomt.

Vidhåller att i första halvlek hade IFE koll, i andra blev det väldigt fladdrigt.

Fast trots det skapade vi ett antal vassa chanser bland annat ett skott i ribban. Tycker Ndione visade något av vad han kan och Kaib ska vara med från start. Jag skulle dock helst se honom på kanten istället för Lundevall eftersom Kaib är dubbelt så snabb.


Magnus Andersson, Borås - lördag 9 mars 2019 kl 11.00
Nu skrev Odhström delar av det jag tänkte skriva, men nu får jag nog reagera. CvZ, var har du varit de senaste 20 åren? Vilken sten har du bott under? Fotbollen har spårat ur totalt för länge sen med groteska löner mm mm. Det är väl knappast något nytt. Och det kan man tycka väldigt mycket. Men Elfsborg kan tyvärr inte vara enda undantaget där alla spelare lirar ideellt och bara för klubbkänsla. Och ett konstigt resonemang från dig som alltid klagar på dåliga resultat och ännu mer på dåliga tränare. Hade vi byggt en förening enbart på idealitet och att alla skulle tycka att det är kul så hade vi fått spela derbyn mot lokallag i division fyra eller fem. Absolut inget fel med det, men jag förstår inte ditt resonemang.

Bo Andersson, Hässelby - lördag 9 mars 2019 kl 11.10
Utan tvekan har CvZ en poäng här. Man kan inte lösa ett problem om man inte erkänner att det finns ett problem.

Om jag har sett rätt har det kommit till 3-4 startspelare under vårvintern, dvs 30%-40% av utespelarna i startelvan är nya. Det skapar följande frågor

1. Man har nött och inte riktigt satt på plats ett spelsystem i mer än ett år. Att få in flera nya spelare måste ju backa den processen ganska betydligt.
2. Spelare som kommer in med kort varsel eller t.o.m på lån kan omöjligt ha klubbkänslan och kanske (omedvetet) är mindre benägna att rätta in sig i ett kollektiv. Mer fokus på att glänsa individuellt för att få nya och kanske bättre ”gig” i framtiden.
3. Vad händer psykologiskt med den som tränat stenhårt (nåja) under ett helt år och räknat med en startplats och plötsligt ser sig förbisprungen av nykomlingar?

Jag säger inte att det varit fel att ta in dessa nya spelare, men man måste vara medveten om och kunna hantera de problem som det för med sig.


Kent Carlsson, Sandhult - lördag 9 mars 2019 kl 11.26
Jag delar Odhströms inlägg att fösta halvlek var helt OK. Vad som gör mig fundersam är att vi återigen tappar i andra halvlek. Inte bra !!
Jag väntar och hoppas på att Gojani skall komma upp i sin fulla kapacitet. Igår blandade han och gav, en del av hans aktioner var mycket bra men så hade han några slarviga felpass. Med honom i form så får vi en helt annan styrka på innermittfältet. Kom igen Gojani!! Visa vad du kan!!
När vi vann guldet 61 så var en av våra styrkor att vi var bättre än motståndarna den sista kvarten.Tränaren Karl-Erik Grahn förstod att en fotbollsmatch varade i 90 minuter.

Kent Carlsson, Sandhult - lördag 9 mars 2019 kl 11.43
Nydione!!! Vilken centertank!!! Han kan ju bli hur bra som helst!!! Visst finns det ljuspunkter.

Magnus Andersson, Borås - lördag 9 mars 2019 kl 11.44
Håller med Kent. Gojani är en nyckelspelare eftersom han är den enda i truppen med rätt egenskaper och potential att ta den balanserande rollen på mittfältet. Stundtals har han visat vad han kan, men inte hittat jämnheten. Hoppas att det lossnar för honom nu.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - lördag 9 mars 2019 kl 11.55
Vill bara säga att jag inte behöver några recensioner. Känslor kan inte recenseras, bara respekteras. Naturligtvis får ni tycka vad ni vill men tänk på att glöden och passionen ibland kan slakna med åren utan att man kan göra så mycket mer än att acceptera detta.

Samtidigt beundrar jag er som oförtrutet ser optimistiskt på Elfsborgs framtid - med eller utan Thelin bakom ratten. Jag har ingen rätt att kritisera andras känslor kring det stundtals heta ämnet ”Elfsborg” och jag är tacksam om detsamma gäller mina. 😘


Magnus Andersson, Borås - lördag 9 mars 2019 kl 12.10
Helt rätt, CvZ. Alla har rätt till sina känslor. Jag hoppas dock att det framgick att jag bara framförde en åsikt. Inte att jag recenserade känslor.

Erik Nilsson, Linköping - lördag 9 mars 2019 kl 12.13
Om tränaren förstod att matchen varade i 90 minuter, var det så att ni ofta förlorade på övertid? ;)

Jörgen Willborg, Borås - lördag 9 mars 2019 kl 12.46
Jag tycker Gojani med nöd och näppe håller allsvensk klass, absolut inte en spelare att bygga ett lag kring. Jag är trött på att vänta på att det ska lossna för honom.

Jonas Claesson, Bottnaryd - lördag 9 mars 2019 kl 12.48
CvZ: Man kan byta religion. Man kan byta ut en politisk åsikt. Man kan byta ut sin partner.

Men sitt lag byter man inte ut. Så enkelt är det.


Kent Carlsson, Sandhult - lördag 9 mars 2019 kl 12.51
Erik!! Om jag mins rätt (det är inte säkert någon får gärna rätt mig) så var det inte övertid och spelarbyten på samma sätt som det är nu. Man spelade 90 minuter punkt slut. Möjligen att man lade till tid vid skador?

Erik Nilsson, Linköping - lördag 9 mars 2019 kl 13.01
Kent! Touché!

Tack också för att du fick mig att känna mig extremt ung igen :)


Herman Thorell, Dalsjöfors - lördag 9 mars 2019 kl 13.02
Fan vad fräsigt, innehållet på VG antog en filosofisk vinkling. Det tycker jag var upplyftande!

Jonas Claesson, Bottnaryd - lördag 9 mars 2019 kl 13.25
En sak slog mig precis.

När Haglund kom till oss hade vi precis undvikit kvalspel. Vi harvade runt kring plats 10, år efter år, på en sleten arena. Vi hade ett cupguld att glädja oss åt, men inte mycket mer än så.

Vi inledde med bottenlöst usla resultat, men vi var vana. Det var ingen katastrof. Vi hade förlorat förut. (Men jäkligt kul att läsa lite i arkivet från april 2004 där CvZ är en positiv, glad, ja nästa uppsluppen skribent, som peppar och är positiv!).

Men, som sagt: Vi gav Haglund tid, vi hade inget alternativ, och det gav oss oerhörda framgångar. Det gav oss den mest framgångsrika perioden någonsin. Varför? Jo, vi lät processen ta tid. Det MÅSTE få ta tid. Hur mycket skulle vi förlora på att backa nu? Vi har ett lagbygge, där det "gamla" ersatts av nytt. Ska vi börja om från början igen, med mindre än en månad till premiär?

Västerut hörs liknande tongångar där allt fler röster börjar kräva tränarens avgång. De som kräver det säger alltså att de vill ha plats 7,ett fantasilöst spel inför de närmast sörjande.

Åh, vad gott vi kommer må när vi (återigen) blir laget som ANDRA klubbar vill kopiera, eftersom vi spelar ett vägvinnande, attraktivt spel.

Vårt "normaltillstånd" är inte topp 4 och Europa varje år. Vårt normaltillstånd är mitten/botten med enstaka sprattel. Och ni som så hett vurmar för 70-tal och 60-tal kan väl tala om för mig hur många guld vi tog då. Och hur många år vi spelade europaspel. Ta gärna med 80- och 90-talet i ekvationen, om ni känner för det.

Jag har hellre Thelin, och en dröm om något stort, än exempelvis Jonevret och mittenplaceringar i mellanmjölkssegmentet.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - lördag 9 mars 2019 kl 13.37
Jonas Claesson: du behöver inte vara orolig. Naturligtvis byter jag inte till ett annat lag eftersom Di Gule stannar kvar i mitt hjärta tills det slutar att slå men det är inte samma som att allt är frid och fröjd.

Jag har luftat mina känslor och hoppas och tror att full kärlek återvänder när en annan tränare tar vid och vänder elfsborgsskutan på rätt köl igen.


Eric Sjölin, Borås - lördag 9 mars 2019 kl 14.20
Läste för några dagar sedan om att det efterfrågades en biljettfond. Vi har nu efter ett års uppehålll dragit igång igen. Tanken är enkel, privatpersoner och företag kan bidra både med att skänka pengar eller att skänka biljetter som man inte kan nyttja för en speciell match. Genom Vi Tillsammans sitter vi på ett stort kontaktnät och kan fördela ut biljettter till grupper i samhället som av ekonomiska eller sociala anledningar inte kommer iväg till arenan. Vill du bidra? Swisha valfri summa till 123 311 4899 (Märk betalningen biljettfond).

Krister Sandberg, Skoghall - lördag 9 mars 2019 kl 14.40
Kan det inte bara vara så enkelt att när sveriges bäste och meste landslagsman slutade i Elfsborg så gick luften ur laget lite. En spelare gör ju inte hela laget men Anders var mer än bara EN spelare.

Erik Nilsson, Linköping - lördag 9 mars 2019 kl 16.52
Problemet Jonas är väl att många här inne vid det här laget börjat förknippa Thelin med just mellanmjölk snarare än uppfyllda drömmar.

Jag tycker precis som du att jämförelsen med Haglund är intressant. Jag minns att känslan var bra bl.a. för att man trots resultat såg spännande tendenser på plan, jag minns att han pratade mycket om hur noggrann man behövde vara och hur mycket man jobbade på just detta och jag tyckte man såg hur klubben blev mer och mer proffsig.

Thelin tycker jag mest säger saker som "det gäller att kämpa på", vilket för mig är väldigt intetsägande.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 9 mars 2019 kl 17.04
KFF fick bara 0-0 mot TFF hemma, vi vann med 2-1. Dessutom gjorde vi mål på övertid, inte så illa med tanke på att IFE är så dåligt tränade.

Till er som tvivlar på Thelin lyssna på Podd med Thelin och fundera, tror inte att han är ofelbar, men han har en plan.


Jonas Claesson, Bottnaryd - lördag 9 mars 2019 kl 20.53
Till syvende och sist är det tur att vi är supportrar och "slipper" ta beslut. Vårt jobb är att tycka, och det enda vi kan göra är att ta med 3-4 kompisar extra på matcherna och försöka höja publiksnittet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 10 mars 2019 kl 17.01
Tipstävlingarna behöver fler deltagare. 17 har tippat tabellen och 12 första omgången.

Hans Josefsson, Storvreta - söndag 10 mars 2019 kl 20.24
>>Vårgårda, det gör för ont att tippa di gule på nedre halvan så jag väntar in i det sista för att tecknen på motsatsen ska hinna dyka upp.

Bo Andersson, Hässelby - söndag 10 mars 2019 kl 22.43
Tips till den som har en timme över: kolla medeltipset i VG för IFEs tabellplacering de senaste åren och jämför med det faktiska utfallet för att se hur duktiga vi är som kollektiv att bedöma IFEs chanser.

Gert Björnalm, Borås - söndag 10 mars 2019 kl 23.22
Lite oväntat är det Jonas Claesson som sätter ord för min största oro... (sorry Jonas, men jag brukar oftare ha annan åsikt än dig):

Ligger vi på kvalplats, eller sämre, i sommar måste Thelin gå, det är jag med på. Fast då har vi samma problem, fast tvärtom, om ni förstår vad jag menar. Thelin bygger ett lag med spelare han anser passa i systemet. Skulle han försvinna, så står vi där med spelare som INTE passar i ett sparka-springspel och vi är tillbaka på ruta 1. Jämför oss gärna med ica, så förstår ni vad jag menar. (Mitt tillägg: Sparka och spring? Det är inte såna spelare som Thelin har ratat, men likväl ville han ha nya som han själv valt)

Som jag skrivit innan så vill jag tro på Thelin och klubbens val. Men som jag ser det så lägger vi alla ägg i samma korg just nu. Vi har skickat iväg ett helt gäng spelare sedan Thelin kom, och fyllt på med ett antal som han valt. Vad händer om det ändå inte blir bra? Ska en ny tränare komma in och få bygga om laget en gång till? Eller ska nästa tränare, till skillnad från Thelin, få "nöja" sig med den truppen som vi redan har?

Thelin har nu värvat totalt 9 spelare, vara 7 är kvar (Gojani, Holst + årets 5 nya, borta är Boysen och Obasi). Upp till bevis!


Bo Andersson, Hässelby - måndag 11 mars 2019 kl 8.31
Jag hade visst några minuter över...

Förra årets (2018) tabelltips:
Medeltips: 5,1
Rätt svar: 12
Avvikelse: 6,9 placeringar.

Slutsats: vi var ganska optimistiska förra året.

Kuriosa: ingen tippade plats 12, lägsta placering som tippades var plats 11.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 11 mars 2019 kl 8.40
Spelarna som har kommit in har självklart Thelin haft sitt att säga om. Allt annat vore dumt.

Men spelartruppens drastiska förändring handlar också om att vi måste växa in i en ny kostym för att bli mer kostnadseffektiva. Det arbetet kommer också fortsätta efter detta året oavsett om vi har Thelin eller ej.

För några år sedan skrev vi dyra fyra- och femårskontrakt som sedan har belastat föreningens ekonomi. Se bara på Horn, Jönsson och Bajramis kontrakt som exempel. Dessa kontrakt skriver vi sällan och därför tror inte jag att vi behöver vända Titanic på samma sätt igen, oavsett vilket läge vi kommer i.

Sju kontrakt går ut efter denna säsong och vi har flera lån. Dessutom höjs pengarna inom SEF till nästa säsong. Vårt värdelösa kontraktsläge de senaste fem åren har förbättrats.

Vi ser minskade lönekostnader på cirka 3 miljoner under 2018. Den siffran lär bli högre under detta året.

Jag blir oftast irriterad när allt hela tiden härleds till Thelin. Vi har minskad publik, sämre ekonomi och sämre spelare. Det raset började tidigare än Thelin. Om man ska vara ärlig så minskade publikintresset redan 2014.

Kommunikationen kring denna vändning där vi måste ta sats och förändra kontraktsläge har varit dålig. Men jag tycker att man under denna vintern har varit tydligare med det förändringsarbete som görs för att hamna rätt ekonomiskt.

Sprtslig prestation sett till lönekostnad man betalar brukar vara bästa måttet på hur framgångsrik en fotbollsförening är. Där har vi varit katastrofala, då vi oftat betalat mer än vad vi fått tillbaka. Så såg det även ut under vissa av åren där vi var ett topplag.

Efter detta året tror jag vi kommer balansera löneliga mot den allsvenska tabellen. Vilket gör att jag tror att vi hamnar 7-8:a i båda tabellerna. Jag tror fortsatt att folk kommer bli besvikna, och att man kommer rikta den frustrationen mot Thelin. Men det är nya tider nu.

Här är lagen jag tycker vi ska ha bakom oss:
Örebro
Sirius
Kalmar
AFC Eskilstuna
Falkenberg
Sundsvall
Helsingborg

Mot dessa lag ska vi ha mer poäng än motståndarna i dubbelmötet enligt mig. Alla andra lag bör vi logiskt nog få mindre poäng emot. Även om jag självklart hoppas och tror att vi kan ta fler poäng mot de andra lagen.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 11 mars 2019 kl 8.45
Ett annat lag som brukar prestera sämre sett till lönekostnad är Häcken. Men där klagas det sällan på det. Men Gothia Cup räddar självklart upp där. En sådan inkomst hade vi behövt. Borås Arena 2.0? Jag är tveksam, men hoppas självklart det kan hjälpa oss.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 11 mars 2019 kl 10.17
Jag såg att jag glömde IFK Göteborg på listan över lag vi bör hamna ovanför. Dom är det mest solklara laget på den listan.

Martin Andersson, Borås - måndag 11 mars 2019 kl 10.59
Försäsongen hittills har varken vart bu eller bä. Jag tycker inte man ska dra för stora växlar av det. Träningsmatcher brukar gå hur som helst, och även cupmatcher, titta bara i England. Jag är väldigt nöjd med spelarina in och ut än så länge. Dock är vi i stort behov av en tvågsmittfältare a´la Rhodén. Jag tycker vi ofta förlorar kampen på mitten vilket resulterar i motorväg rakt igenom, vi ser sega och långsamma ut. S.Olsson ska fördela, inte täcka ytor och försvara. Holmén är alldeles för långsam, kommer mer till sin rätt högre upp i banan. Ishizaki sliter på bra, men är ingen utpräglad tvåvägsmittfältare, dock viktig att ha på plan med sin attityd. Gojani? Vart ska man börja? Inte visat något, vart rent ut sagt dålig. Får vi in en tvåvägsmittfältare är mycket vunnet i mina ögon.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 mars 2019 kl 11.16
Glenn är inne och pekar på ett problem som vi faktiskt som supportrar kan vara med och påverka, publiksiffrorna.

Fler på Borås Arena betyder ökade inkomster vilket möjliggör satsningar.

Många klagar (med rätta) på att det gått dåligt på senare år, men lösningen kan ju inte vara att sluta gå på matcherna, det lär ju inte förbättra möjligheterna.

Bo Andersson>> Inte så konstigt att många är besvikna på fjolåret med tanke på att vi i snitt trodde på en femteplats.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - måndag 11 mars 2019 kl 12.55
Nu såg jag inte hela matchen i fredags. Men jag såg delar och noterade att Gojani pressade högre upp i banan. Det kan bli intressant. Gjorde han en Florénare med dåligt förstaår för att blomstra under år två?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 mars 2019 kl 13.55
Gojani gjorde en bra första halvlek, men bleknade i andra liksom merparten av övriga spelare undantaget Kaib och Ndione.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 11 mars 2019 kl 16.58
David Olsson lånas ut till IK Oddevold under 2019.

Ett bra beslut eftersom vi har tre målvakter och behöver bara två.

Förhoppningsvis får David möjligheten att förbättra sig, något som gynnar alla.


Kent Carlsson, Sandhult - måndag 11 mars 2019 kl 18.16
Martin Andersson!! jag delar din uppfattning att motståndarna alltför ofta bjuds på en autostrada i mitten. Vi måste få stopp på detta.
Jag tror att en Gojani i form ändå är den som kan vara nyckeln till att vi stänger av motorvägen. Förhoppningsvis har han mera att ge än vad han hittills har visat. I första halvlek var han ju riktigt bra.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 11 mars 2019 kl 18.29
Robert Gojani var ju ändå med på landslagets januariturné 2018, så några kvaliteter måste Janne Andersson ha sett hos honom. Jag hoppas, precis som Glenn, på en Florén-effekt detta hans andra år i Elfsborg.

Roland Dellton, Lerum - tisdag 12 mars 2019 kl 11.50
I morgon på årsmötet är valberedningens förslag att nuvarande styrelse får förnyat förtroende. Det är synd att det inte gått att få fram lite förnyelse, några av medlemmarna har suttit i mer än 10 år. Samma styrelse som suttit det år föreningen blivit av med nästan halva sitt kapital, får alltså förnyat förtroende.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 12 mars 2019 kl 12.17
Roland,
Det är årsmötet som beslutar i frågan, så det är inte bestämt enbart för att det är valberedningens förslag. Det är fritt fram för medlemmar att ta sig dit och ge denna feedback till årsstämman.

Nu tror jag likt du att det röstas igenom. Men jag tycker också att det är alldeles för många som tycker och tänker kring frågor som avhandlas på årsmötet. På våra årsmöten är det oftast väldigt tyst och man bara antar att allt är som det alltid har varit. Alla medlemmar har rätten att påverka IF Elfsborg.

Gällande styrelsen så har jag förstått att det har varit en omställning att ta över efter Bosse Johansson. Han var väldigt operativ och stöttade Stefan med flera i mycket. Min egen känsla är att styrelsen delar upp arbetet och jobbar mer operativt som helhet.

En person jag uppskattar väldigt mycket är Mats Karlsson som gör ett stort arbete för IF Elfsborg. Han sitter just nu på Elfsborgs kansli och stöttar upp i många frågor. Mitt förtroende till Ingela Carlsson och Mats Karlsson är skyhögt, och det är två personer jag är glad över att vi får ha i IF Elfsborg.

Sune Lundqvist är ärlig och transparent i sin situation och därför tycker jag det är glädjande att fler personer i styrelsen tar ansvar. Sune kan ha fått ett av de tuffaste uppdragen i svensk fotboll på flera år. Det ska vi ha respekt för.

Jag kan känna att hela föreningen inte är representerad i styrelsen. Jag har också åsikter kring vilka kompetenser som behöver tas in. Men jag har inte sett någon större anledning att påtala det. Valberedningen med Bosse Lindell i spetsen visade under vintern att man är öppna för feedback. Men känslan var att medlemmar inte återkopplade särskilt mycket.

Historiskt sett har vi haft liten rotation under 2000-talet. Men varannat år gör man alltid någon förändring, vilket jag antar vi får se till nästa år. Om samma valberedning sitter kvar.


Gert Björnalm, Borås - tisdag 12 mars 2019 kl 22.44
Glenn, det är möjligt att du har rätt i att truppförändringarna sker mer pga ekonomi och hade skett vare sig Thelin varit tränare eller inte. Men i så fall tycker jag att klubben gjort ett uselt jobb i att kommunicera det. Var någonstans har någon kommunicerat det? Jag tolkar även att klubben köpt från en hylla där priset är ganska högt, så är kostnaden för de nya ens lägre än de för de gamla? Man kan så klart resonera kring pris i förhållande till kvalité, men problemet då är att kvalité är mer svårbedömt. Och om lönerna är för höga för att klubben ska ha råd att bära dom så måste nya vara billigare oavsett kvalité, byta till samma prisklass sänker inga lönekostnader. Men du kanske har mer insyn än mig?

Däremot har klubben bantat ner antalet till mer rimligt, men kanske på bekostnad av färre egna talanger på tillväxt.

Hur som helst, du får väl bli irriterad på att jag kopplar ihop förändringen med Thelin, det är upp till dig. Jag har fortfarande känslan av att vi nu lägger alla ägg i samma korg (även om jag så klart hoppas att korgen visar sig vara bra).


Gert Björnalm, Borås - tisdag 12 mars 2019 kl 22.47
Nuvarande trupp:

Målvakter: 2 st, lagom (om man utgår från att två på varje position är lagom) - Kevin och Tim Rönning

Mittbackar: 4 st, lagom - Joakim N, Jon, Gustav Henriksson, Stian

Ytterbackar: 4 st, lagom - Holst, Manns, Kaib, Strand

Innermittfältare: 5 st, kanske en för lite - Gojani, Ishizaki, Holmén, Simon O, Hummet

Anfallare/yttrar: 6 st, lagom - Lundevall, Jesper, Frick, Cibicki, Ndione, Levi

Känns som en ganska lagom trupp. Några kan dessutom växla mellan olika positioner, och skulle det krisa finns det några lärlingar som förhoppningsvis i alla fall är hyfsade.


Gert Björnalm, Borås - tisdag 12 mars 2019 kl 22.52
Apropå klubbens kommunikation så är jag inte helt övertygad. Känns som om det är mest fräcka foton på instagram, men väldigt lite fakta-artiklar för de mer intresserade. Info inför matcher har exempelvis varit väldigt svag. Men jag kanske bara är fel målgrupp.

Erik Svensson, Göteborg - onsdag 13 mars 2019 kl 15.53
Inlån av M Rohden vore ngt? Corotone på väg ner i serie c. Inte bästa skyltfönstret oavsett. Nystart för honom i allsvenskan och ut igen

Erik Svensson, Göteborg - onsdag 13 mars 2019 kl 15.55
ngt nytt kring ryktet glömde jag skriva?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 13 mars 2019 kl 16.21
Marcus Rhoden vore ju en dröm, men tvivlar på att Elfsborg har råd med lönen.

Elfsborg förstärker på ungdomssidan. Hasse Lindbom, huvudtränare i IFE säsongerna 91/92, ska arbeta med U17. Har de senaste 23 åren arbetat med fotboll på Sandagymnasiet i Jönköping, ett arbete han lämnar efter våren.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 14 mars 2019 kl 10.34
Någon som var på årsmötet igår?

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 14 mars 2019 kl 11.04
Beslutet om damfotboll engagerade såklart och det blev en öppen votering där årsmötet tydligt tog beslut i hur vi skulle gå vidare. Start med div4-fotboll nästa säsongsstart. Jag har skrivit om det här.

Annars var det mest intressanta att vår tidigare revisor Rolf Fransson startade en kritisk utfrågning mot Sune Lundqvist. Rolf har mycket historik inom IF Elfsborg och ställde bra frågor där vi faktiskt inte fick så konkreta svar. Jag har förtroende för IF Elfsborgs styrelse, men nu har vi sett minusresultat två år i rad där fjolårets var uppseendeväckande stort. Då kände jag mig trygg i att en medlem med kunskap tar ton och ställer frågor som behövs för vår förening.


Peter Olsson, Borås - torsdag 14 mars 2019 kl 14.00
Glenn: Spännande att du nämner eSport också, där är tillväxten och intresset enormt. Nu säger jag inte att Elfsborg varesig nu eller någonsin behöver eller skall satsa på eSport. Men jag har alltid varit intresserad av det och jag tror få människor över 20 år är insatta i hur enormt stort det är. Jag följer varje vecka LEC (Leauge och Legends European Championship). Produktionen som sänds live varje fredag och lördag mellan 18:00-23:00 cirka är så påkostad att det får en Championsleaguestudio i t.ex. Viasat att framstå som amatörmässig. Intervjuer och analyser före alla matcher, analyser efter, intervjuer med spelare, coacher och allt annat.

Schalke04 har ett lag i LEC och för ett par år sedan kvalade Paris SG dit, men misslyckades. I turkiet vet jag att Fernebache har ett lag.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 14 mars 2019 kl 14.54
Peter,
Nu är jag själv ointresserad. Men jag märker att det växer och tror som du att tillväxten kommer öka mycket framöver. Det kommer också sätta press på föreningar. Speciellt nu när eAllsvenskan inom FIFA-spelen också finns.

Inom några år kommer man prata om eSport som möjlig OS-gren.

Som jag skriver i texten är jag dock glad att vi öppnar upp vår kärnverksamhet för alla innan vi tar in andra verksamheter.


Peter Olsson, Borås - torsdag 14 mars 2019 kl 17.14
Fast man kan inte prata om eSport som en OS-gren.. Det är som att säga att sport är en OS-gren. Varje spel är i sig en gren isf, då hade du haft 100 nya grenar i OS. Men jag får väl anmäla mitt intresse till Elfsborg dagen då de börjar fundera på eSport för att handha den satsningen ;)

Henrik Eliasson, Örebro - torsdag 14 mars 2019 kl 18.18
eIFE? Eller IFe??

Bo Andersson, Hässelby - fredag 15 mars 2019 kl 9.09
Kanske redaktör’n borde starta VeG, även kallad Veganerna.

Anders Täreby, Steninge - fredag 15 mars 2019 kl 10.13
Elfsborg borde teckna ett avtal med Pia Sundhage som rådgivare till sin satsning på damfotboll. Förstår ju att hon inte ska vara div 4-tränare men det kan ju vara att hon är med i styrgruppen som drar upp riktlinjerna och håller i helheten med löpande uppföljning, ungefär som en styrelse. Skulle vara att statement på att Elfsborg menar allvar, samt skapa bästa förutsättningar. Kanske skulle Pia tycka att det var kul med en sådan satsning med tanke på att hon är från bygden (Marbäck?)

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 mars 2019 kl 11.03
Instämmer helt och fullt med Anders Täreby. Snacka om att visa att IFE är seriösa när det gäller satsningen på damfotboll genom att knyta till sig Pia Sundhage. Pia är för mig damfotbollens drottning.

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 15 mars 2019 kl 12.05
Tyvärr kamrater är inte Pia Sundhage speciellt billig utan ganska dyr men kanske med god kvalitet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 mars 2019 kl 12.08
Bertil>>> Nu handlar det ju inte om hel- eller deltid utan mer att hon finns med som rådgivare/stöttare, det kan ju inte kosta skjortan, eller?

Martin Andersson, Borås - fredag 15 mars 2019 kl 12.10
På tal om något som stör mig. När ska vi byta inmarschlån? Undvarande låt är på gränsen till pinsam. Vad tycker ni andra? Jag förespråkar Jan Öjlers - Härliga Elfsborg

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 mars 2019 kl 12.48
Härliga Elfsborg röstar jag för.

Anders Täreby, Steninge - fredag 15 mars 2019 kl 13.32
Tror tyvärr inte att Härliga Elfsborg med Jan Öijlers är rätt väg framtå även vi här på "Filosofiska rummet Vigule" skulle älska det. Starkare än någonsin är ju oslagbar på en efterfest men skulle inte heller fungera på Borås Arena 2019. En indikation att låtarna inte fungerar är att de inkluderar ordet Ryavallen... Målbilden är väl ändå att i Borås få uppleva motsvarande You'll never walk alone på Anfield...

Om det skulle gå Troll i spelet under våren kan vi spela Jimmy Dean i paus...


Martin Andersson, Borås - fredag 15 mars 2019 kl 13.49
Troll funkar väl alltid? ;) Det är dags att någon tar tag i den frågan gällande inmarchlåt. Ingen som har hört något om ny låt eller om man ser över frågan? "Stå upp för Elfsborg, vi är gulsvart vi är gulsvart, tills vi dör. Vår stad är full av drömmar, drömmar om lycka, om att vinna guld en dag och stan står upp för er? " Den låtskrivaren kan inte ha fått mycket mer jobb efter den texten.

Peter Olsson, Borås - fredag 15 mars 2019 kl 14.28
Även om det är bra så är det väl inget krav att det sjungs om just Elfsborg. Hammarby är enligt mig överlägset mäktigaste inmarschupplevelsen jag har haft live. Varför "Just idag är jag stark" är låten som spelas vet jag faktiskt inte.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 mars 2019 kl 15.04
Låten Just idag är jag stark är gjord av Kenta, en bajare.. Han var med i Stefan Jarls så kallade Modstrilogi, en serie dokumentärfilmer om ungdomar på glid, narkotikamissbruk och deras barn.

Tror fortfarande att fler skulle sjunga med i refrängen till Härliga Elfsborg än Stå upp för Elfsborg.

Sheffield Wednesday använder Hi ho silver lining, orginalet, men alla sjunger istället Sheffield Wednesday, mäktigt.

Det gäller att hitta en klatschig melodi där alla kan sjunga/ropa Elfsborg.


Peter Olsson, Borås - fredag 15 mars 2019 kl 15.25
Har igång Elfsborg i bakgrunden på jobbet. Tycker anfallsfotbollen ser mycket trevlig ut idag, väldigt pigga offensivt.

Roland Dellton, Lerum - fredag 15 mars 2019 kl 15.43
Elfsborg dominerar mot ett reservfyllt Örebro. Ledning 1-0 (straff)

Herman Thorell, Dalsjöfors - fredag 15 mars 2019 kl 16.51
Nu har jag tippat tabelltipset och första omgången. Jag är helt värdelös på att pricka in det där, så nu kör jag bara på vad hjärtat säger. Elfsborg vinner allsvenskan, IFK Göteborg blir sist och vi vinner premiären med 3-0!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 15 mars 2019 kl 16.56
Enda kritiken jag har är att vi borde gjort något mål till, annars helnöjd. Ser bra ut det här.

Kent Carlsson, Sandhult - fredag 15 mars 2019 kl 17.14
Nu spelade vi i 90 minuter. Tack för det.
Återigen en bra match av Gojani på innermittfältet, har mycket boll, tar ansvar, varierar sitt spel, har några härligt svepande krossbollar som öppnar upp. Jag tror att han kommer att göra en bra säsong.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - fredag 15 mars 2019 kl 17.30
Håll i hatten folks!

Det här är bara en dröm som ni genomled i natt: CvZ gillade vad han såg och gav t.o.m. lite beröm till Thelin!


Roland Dellton, Lerum - fredag 15 mars 2019 kl 17.37
Jag skall inte "strö salt i såren", men vi skall vara medvetna om att det var ett reservfyllt Örebro som var motståndare idag.

Karl Orrling, Helsingborg - fredag 15 mars 2019 kl 17.48
En seger är en seger och nu har vi två på rad. Då har vi all anledning att få lite feeling. Till syvende och sist ger dock träningsmatcher inga poäng, så det gäller att bibehålla momentum in i den allsvenska upptakten!

Tillsvidare; fint jobbat och FRAMÅT FÖR SEGER!!!


Karl Orrling, Helsingborg - fredag 15 mars 2019 kl 17.59
Glädjande att debatten om inmarschlåten kom upp också. Jag är inte särskilt förtjust i dessa ”hymner” som alla allsvenska klubbar sket ur sig för tiotalet år sedan. MFF skrev väl en hyfsad som bidrog till att höja stämningen på Stadion. Eftersom svenskar är ett ängsligt folk tog flera andra klubbar efter med mediokra resultat som följd.

Som Lennart påpekar så är de hymner som verkligen sätter sig sådana som växer från gräsrötterna snarare än de som är beställningsjobb från styrelserummen. Därför är jag förespråkare för ”Starkare än någonsin”.

Om vi undantar ”starkare än någonsin” och Evertons ”z-cars” så är mina favoriter:
1) I’m forever blowing bubbles (West Ham)
2) Sweet child o’ mine (AC Milan)
3) Eiser Union (Union Berlin)
Bubblare) No one likes us, we don’t care (Millwall).


Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 15 mars 2019 kl 17.59
Nu är jag nöjd efter en bra genomförd match mot ÖSK. ÖSK (reservbetonat) var chanslöst i dagens match. Vi var klart närmare 5-0 än ÖSK ett reduceringsmål. Oj vad jag gillar Simon Strand. Där har vi kanske en ny kejsare. Cebiski blir nyttig. Det som imponerade mest var IFE:s ständiga löpande. Båda halvlekarna bra o njutbara. Jag hörde inga guliganer på matchen. Har ni gett upp eller ? Jag har fortfarande inte köpt de vanliga 5 st säsongskorten, men nu blir det nog så. Äntligen blir det en natt med sköna gul-svarta drömmar.

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 15 mars 2019 kl 18.03
Drygt 2 veckor kvar till den allsvenska premiären och vi är inte många som tippat premiäromgången. Kom igen gott folk och visa att ni är intresserade av fotboll o speciellt IFE.

Bertil Lindh, Trollhättan - fredag 15 mars 2019 kl 18.08
Starkare än någonsin är i särklass som Elfsborgs-hymn. Denna hymn har jag saknat länge.

Henrik Eliasson, Örebro - fredag 15 mars 2019 kl 19.03
Jag tycker Vi Gule borde ha en egen sång. Något om att det var bättre förr och att vi borde träna mer...

Peter Vuorisalo, Borås - fredag 15 mars 2019 kl 23.26
Roligt att se nån mer som följer LOL. Ikväll bjöds vi på spänning i matchen FNC - G2. Den matchen hade allt!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - lördag 16 mars 2019 kl 7.24
2-0 mot ÖSK värmer, tydligen en övertygande seger också. Frågan är hur bra Örebro var. Gött i alla fall!!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 mars 2019 kl 9.04
Berti>> Vi ligger bättre till än ifjol, l7 siffertips och 23 tabelltips med 16 dagar kvar.

Här ett inlägg från ifjol.

"Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 24 mars 2018 kl 12.41 Nu är det bara åtta dagar kvar att lämna in tips, i år går det än så länge lite trögt. Hittills 17 siffertips och 23 tabelltips. Ifjol var det 70 tabelltippare, borde ju inte vara färre i år Kom igen ni 47 som saknas, in och tippa. "


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 mars 2019 kl 9.25
Ifjol tippade 64 första omgången och 73 tabellen, det borde väl vi kunna slå i år?

Magnus Andersson, Borås - lördag 16 mars 2019 kl 9.37
Jag tror inte att man ska varken under- eller övervärdera träningsmatcher och inte heller cupmatcher. Försäsong är försäsong med nedtränade spelare, många spelare matchas och många byten under matcherna görs samt vinterväglag gör att det inte är så likt en Allsvensk match. Men kul att det var bra lir imorgon. Jag tror att det är väldigt viktigt för oss de första 5-6 matcherna går bra.

Magnus Andersson, Borås - lördag 16 mars 2019 kl 9.40
Igår menade jag givetvis!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 16 mars 2019 kl 9.58
Magnus A>> Jag trodde du syftade på nästa veckas träningsmatch mot Halmstad.

Roger Olsson, Borås - lördag 16 mars 2019 kl 9.59
Även om motståndet igår var klent så är det viktigt att vinna. Vi har ju mött klent motstånd tidigare i år (Frej, Falkenberg) och inte vunnit. Hoppas att detta ger självförtroende åt laget.

Roland Dellton, Lerum - söndag 17 mars 2019 kl 21.14
Mance tog AFC till cupfinal ikväll. Varför fick/ville inte han vara tränare i Elfsborg?

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 17 mars 2019 kl 21.46
Vilken publikhöjdarfinal mellan Häcken och Athletic (ironiskt skrivet). Athletic imponerade o gjorde matchen jämn mot de svenska mästarna. Kära läsare, tro inte det är 6 säkra poäng mot Athletic.

Gert Björnalm, Borås - söndag 17 mars 2019 kl 21.51
Mance!!
I år kommer jag inte att klara av att tycka illa om AFC, inte med Mance som tränare. Min störste favorit genom tiderna! Det var en sorglig dag när han fick lämna, och dessutom tog med sig sonen och därmed drömmen om att åter få se en Miljanovic i Elfsborgs tröja.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 18 mars 2019 kl 0.08
Kuriosa: Denni Avdic satte en straff mot AIK, för AFC.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 18 mars 2019 kl 0.15
Nu när den allsvenska säsongen närmar sig har BornYellow uppdaterats med statistik för 2018 (samt för svenska cupen 2019). Som vanligt bjuds det på lite trevlig (och mindre smickrande) kuriosa.

- Stefan Ishizaki är sedan länge inskriven som en av de största i Elfsborgs historia, nu tillhör han även den exklusiva skaran som spelat fler än 200 allsvenska matcher för Elfsborg, vilket ger honom en 19:e plats på denna lista.

- Kevin Stuhr-Ellegaard är inte långt därefter och får han göra en säsong till som förstemålvakt kommer han att vara Elfsborgs "meste" målvakt i Allsvenskan genom tiderna. Åke Sandberg är dock fortfarande 22 matcher före. Även Johan Wiland har än så länge fler allsvenska matcher än Kevin.

- Självmål görs det då och då, Elfsborg spelade oavgjort med sig själv under säsongen med 2 gjorda självmål mot Häcken, men fick tillbaka totalt 2st av Trelleborg och Sirius. Totalt har Elfsborgs motståndare gjort 44st självmål genom åren och hyggligast är Hammarby med 5st.

- Elfsborg slog ett mindre smickrande klubbrekord i och med den trista sviten i somras om 6st allsvenska matcher utan att göra mål. Det tidigare rekordet löd på totalt 4st matcher.

- Elfsborg vann "varningsligan" i Allsvenskan under fjolåret. Det var dessutom ytterst nära att man även slog klubbrekordet i antal varningar per säsong. Totalt drog man på sig 56 gula kort vilket endast överträffats av 57 gula kort under säsongen 2005. Detta kan jämföras med guldåret 2006 då Elfsborg drog på sig endast 24 varningar. Samuel Holmén och Ibrahim Dresevic var värst och tangerade Marcus Rohdéns rekord från 2015 på 9st varningar var.

- Publikmässigt var fjolåret ingen större hit. Framförallt var det ödsligt på läktarna i 2st bortamatcher med publiksiffror under 1000 personer, vilket bara inträffat i Elfsborgs historia totalt 7 gånger i Allsvenska sammanhang. Matchen mot Dalkurd lockade enbart 901 personer och än värre var det i Trelleborg med ynka 802 personer.

Eric Sjölin, Borås - måndag 18 mars 2019 kl 8.43
Vi har passerat 10 000 kr insamlat till Vi Tillsammans biljettfond. Tack till alla er som än så länge swishat ett bidrag. Just nu ligger det uppe flera auktioner på matchtröjor på tradera, även där går hela överskottet till biljettfonden. Läs mer och lägg ett bud.

Roger Olsson, Borås - måndag 18 mars 2019 kl 8.45
Kul att vi får se två gamla Elfsborgare (Mance och Hodzic) i cupfinal. Det visar lite grann på svårigheten att göra rätt bedömningar kring vilka man som klubb skall satsa på. Jag tror allmänt att skillnaden mellan spelares kvalitet i allsvenskan och även superettan är så liten att det är inte vilka värvningar man gör som är avgörande för en säsong. Om man undantar enstaka storstjärnor som Anders Svensson och Mattias Svensson så har det inte varit någon större skillnad på de spelare som Elfsborg har använt sig av de senaste tre åren. Istället är det avgörande om man kan forma en grupp där alla vet sitt ansvar och där alla tar sitt ansvar. Kan man krydda detta med lite äkta fotbollsglädje så kan man, som AFC, nå en cupfinal. Har man istället en tränare som inte har förmågan att stimulera, engagera och vara tydlig så åker man ut i gruppspelet.

Karl Orrling, Helsingborg - måndag 18 mars 2019 kl 10.06
Intressant statistik, Kenneth. Tack!

Publiksiffran mot Trelleborg hade varit hälften så hög om det inte hade varit för de 4 busslasterna tappra Boråsare som hade tagit sig ned till Söderslätt den regniga fredagen i oktober. Första halvlek var bra. Andra var skit. Korven var som vanligt fantastisk.


Roland Dellton, Lerum - måndag 18 mars 2019 kl 11.40
Två veckor till seriepremiär. Har någon sett/läst något om biljettförsäljningen? Hittar inget på Officiella.

Martin Andersson, Borås - måndag 18 mars 2019 kl 11.59
Roland Nej, personligen saknar jag biljettbarometern på hemsidan. Den har en tendens att skapa en liten hype. Två veckor till premiär. Tycker marknadsavdelningen kan börja jobba lite. Jag tycker vi syns och hörs alldeles för lite i Borås. Har du inte facebook eller BT, så vet du inte om att det är match. I mitt tycke bör de vara någon typ av marknadstorg på torget varje matchdag. Där man säljer biljetter och kanske har tävlingar/events av olika slag.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 18 mars 2019 kl 13.02
I Ö-vik sitter det speciella vimplar utanför alla spelbutiker, pressbyråar etc när det är matchdag för MoDo.

Eric Sjölin, Borås - måndag 18 mars 2019 kl 15.09
Det börjar märkas i Borås att det är hemmapremiär den 1 april. Idag kom Elfsborgsvepor upp längs Norrbyleden. På storbildsskärmar och TV-monitorer i butiker finns material ifrån den uppskattade kampanjfilmen som släpptes. Vi jobbar med att få upp affischer hos så många butiker, företag och privatpersoner som det bara är möjligt. Det finns mycket som görs utanför hemsdia och sociala medier. All hjälp tas tacksamt emot, fortsätt kom med bra tips och initiativ för hur vi ska få IFE att synas än mer. Alla som vill är välkomna förbi kansliet för att hämta en bunt affischer.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 19 mars 2019 kl 10.53
Sakta, men säkert växer antalet tippare, men takten behöver öka om vi ska komma i närheten av fjolårets siffror.

I skrivande stund är det 25 siffertips och 31 tabelltips.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 20 mars 2019 kl 10.37
Elfsborg ber om hjälp. Elfsborgare, vi behöver din hjälp inför premiären!

Synd att Elfsborg inte har en biljettbarometer. VG har dock en tippningsbarometer. Just nu 29 siffertips och 36 siffertips. 4 stycken har tippat alla 30 matcherna!


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 20 mars 2019 kl 12.43
Bra initiativ, men kanske stava rätt till "matchaffsich".

//Señor Messerschmitter.


Bo Andersson, Hässelby - onsdag 20 mars 2019 kl 14.49
Någon läser VG!

Lennart Selrot, Bohus-Malmön - onsdag 20 mars 2019 kl 17.05
Hur uttalar Rami Kaib sitt efternamn. I Canal+ heter han omväxlande Kajb eller Kejb. Inte nog med det. Journalisterna är så otroligt dåliga på danska att de inte vet att aa uttalas som å, dvs vår målvakts mamn skall uttalas Ellegård.

Läs nya (från 21/3 kl 6.33) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!