VG debatt - inlägg sedan 15/4 kl 0.00


Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 15 april 2018 kl 1.48
När det stod klart att Haglunds dagar i Elfsborg var räknade hade man inom Elfsborg scoutat fram Jimmy Thelin och han fick ju som bekant jobbet.

Nu undrar jag helt enkelt vilka meriter som man baserade anställningen på. Att leda ett lag som ramlar ur allsvenskan kan väl knappast vara någon fjäder i hatten. Alltså borde beslutet varit baserat på tidigare framgångar samt Thelins personliga egenskaper.

Utan att jag på något sätt har någon insyn så drar jag ändå vissa slutsatser, bl.a. att han kanske inte hade de allra högsta löneanspråken...


Johan Andersson, Borås - söndag 15 april 2018 kl 6.46
Måste tyvärr hålla med Jan-Ove Sjöberg! När det gäller återkomsten av Holmén och Ishizaki så handlar det om vår sportchef Stefan Andreassons fina kompisrelation igen. Vad tjänar Holmén och Ishi??? Jag har skrivit innan om Andreassons nepotism när han gav sin egen son treårskontrakt som dessutom var helt värdelös, flera personer på detta forumet blev upprörda menade på att det inte stämde vilket det såklart gjorde. Vad säger dessa personer idag, är Holmén och Ishi värvade för att dem fortfarande är bra spelare eller för att dem är polare med Andreasson??? Har vi råd både spelmässigt och lönemässigt med två föredettingar som dessutom tar upp andra mer lovande spelares plats. Nu vet jag att en del inte blir glada när jag sågar Andreasson, men det skiter jag i, jag har gått på matcherna i 45 år och vill inte låta Elfsborg bli en herrklubb till Andreasson.

Erik Nilsson, Linköping - söndag 15 april 2018 kl 8.41
Gerts punkter fångar vad jag känner efter matchen.

Sen tycker jag det är lite skenheligt ang. Ishi och Holmén. Vi supportrar blev väl jätteglada när de valde att vända hem till oss, men när det går emot är de Andreassons bundisvärvningar?

Holmén har tekniska svårigheter på "ålderns höst" men bidrar med inställning och ett tufft närkampsspel. Det sagt så är det dags att ge någon annan chansen från start där. Ishi blandade och gav mot Sirius men har ju blick och passningsspel på riktigt hög nivå fortfarande. Men det är klart, det vore ju trevligt om han kunde sluta med stenhårda bakåtpass i mellangärdet på våra pressade mittbackar ;)


Magnus Andersson, Borås - söndag 15 april 2018 kl 9.22
När det gäller nepotismen kring Stefan Andreasson så är det ju inget nytt och jag skrivit om detta tidigare. Nu för tiden drar jag mig i det längsta för att skriva om sonens kontrakt eftersom vissa skribenter har svårt att hantera det på ett sakligt sätt och tyvärr verkar må uppriktigt dåligt av det och det är ju tråkigt. Men för att hitta ett sätt att lägga det utanför oss i Elfsborg så kan jag ge ett annat exempel hur utomstående ser på sonens status som fotbollsspelare. En av våra större kvällstidningar betygsatte inför säsongsstarten spelarnas status i Allsvenskan och Superettan. Nämnde son fick då en etta av fem möjliga i betyg som superettanspelare (trots att han har erfarenhet från Allsvenskan). Nog om det. Jag ber om ursäkt på förhand om jag upprört och förstört dagen för någon.

Något annat som förvånar och oroar mig är att vår nye ordförande Sune Lundqvist enkelt viftar bort publiktappet och skyller på starttid, väder och annat trams. Det minsta man kan begära är väl att han är oroad över ett publiktapp som nu pågått i över ett år och ska ta upp frågan i styrelsen.

Jag brukar inte tillhöra de stora kritikerna och är noga med att skriva både vid framgång och motgång, men dessa två saker känner jag att man måste tag i på allvar.


Magnus Andersson, Borås - söndag 15 april 2018 kl 9.23
Erik N - när det gäller Ishis återkomst så var inte alla lyriska...med risk för att bli kallad besserwisser.

Kent Carlsson, Sandhult - söndag 15 april 2018 kl 9.58
Jag tycker att BT krönikör Oscar Pålsson väl fångar verkligheten när han skriver att säsongen 2015 innebar inte enbart slutet på Anders Svenssons karriär utan också slutet på IFE succedeceninium. Thelins jobb är ett renoveringsarbete vars första fas är att laga de sprickor som uppkom 2016 och 2017 och först när detta är gjort åter börja sikta på toppen.

Vi får bedöma hans jobb i ljuset av detta och ha förståelse för att detta inte är ett lätt arbete.

Under 2016 och 2017 gjordes ett antal panikvärvningar för att rädda vad som kunde räddas.

Att några av dem fortfarande ges en plats i startelvan trots att de befinner sig miltals ifrån att prestera på allsvensk nivå hoppas jag att Thelin efter tre matchar har förstått och rättar till detta misstag.


Erik Nilsson, Linköping - söndag 15 april 2018 kl 10.02
Nä, jag vet. Vi supportrar är inte en homogen grupp som tycker lika i allt. Men en majoritet ändå kanske?

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 15 april 2018 kl 12.08
Skribenter, läsare och supporters. Ha TÅLAMOD. Jag bara säger att det var ingen rolig dag igår. BP borta o Djurgården hemma är inte lätt. Störst chanser till poäng är mot Djurgården tror jag. Haglunds debutår började också i negativismens tecken.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 15 april 2018 kl 15.09
Håller med Bertil.

Allt som krävs är att Elfsborg börjar spela boll redan i första halvlek.

Anfall är bästa försvar, om bollen är på motståndarens planhalva kan varken BP eller Djurgården göra mål.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 15 april 2018 kl 17.13
Idag är jag lite kluven. Vinner Östersund mot Blåvitt, eller tar en poäng så är vi sist i Allsvenskan. Samtidigt vill jag ju inte att Blåvitt vinner.

Efter att ha funderat fram och tillbaka föredrar jag till sist att vi hamnar jumbo i tabellen. Det är ju ända tillfälligt.

Heja Östersund.


Peter Olsson, Borås - söndag 15 april 2018 kl 18.46
Jösses... årets mål är gjort.. Curtis Edwards.. Östersund.. Vilket godis.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 15 april 2018 kl 20.53
Från och med nu när vi är jumbo finns bara en väg, uppåt.

Våra motståndare på torsdag, BP, har bara tre dagar på sig för återhämtning, det borde väl ge oss en liten fördel, eller?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 15 april 2018 kl 21.16
Till Thelin och spelarna, se här att det både är tillåtet och möjligt att skjuta från distans. Det fungerar! SVT ÖFK

Herman Thorell, Dalsjöfors - söndag 15 april 2018 kl 22.16
Hedlund, Claesson, Larsson, Hult, Zeneli, Holmén. Det är ju rätt bra ex-gula lirare ute i Europa just nu. Får man trösta sig med det?

Kurt Nilsson, Skyttorp - måndag 16 april 2018 kl 9.51
Johan Nilsson ,Lennart Odhström ----Hur fan kan man vara optimist i år ?? Det blir sämre och sämre för varje match ---Tålamod ,tålamod tjatar ni om, men blir det torsk mot BP och Djurgården så bär det till superettan med super fart !! Inget anfallsspel alls,kontringarna går alldeles för sakta,måste till med flera anfallare så inte Frick och Prodell blir chanslösa ensamma på topp.Vad har hänt med Lundevall och Jebali ?? ingen form alls där tyvärr ----Tror inte Tobias Linderoth kan göra några underverk med detta lag om han skulle få ensamt ansvar--

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 16 april 2018 kl 11.16
Låt mig få citera Leif Carlsson när han i höstas tog över Leksand som då låg sist i hockey allsvenskan.
"Jag tar inte ut laget efter vad spelarna heter utan jag tar ut laget efter prestation på träning och matcher." Följer Thelin dessa kloka ord så bör ju ljuset bryta igenom mörkret även för IFE

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 16 april 2018 kl 11.31
Kurt, hoppas du inte tog illa upp av min gliring! I år är det nog få som är stora optimister, även om vi förstås hoppas på en uppryckning. Det jag ironiserade över är att du ständigt har hävdat att allt är dåligt även under guldåren.

Medan vi andra gläds över medaljer och deppar över förluster, och ständigt slits mellan hopp och förtvivlan, är dina inlägg är identiska decennium efter decennium: allt blir sämre hela tiden.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 16 april 2018 kl 13.41
... och CvZ vill sparka tränaren, apropå inlägg som är identiska årtionde efter årtionde. Lösningen på allt, alltid.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 16 april 2018 kl 16.01
Ingen här på VG är väl nöjd så här långt med Elfsborgs insats, men att redan efter tre omgångar helt ge upp, nä det köper inte jag.

Återigen baserat på matchen mot Brann så vet jag att Elfsborg kan spela rolig och vinnande fotboll.

Varför laget inte gör det hemma i Sverige vet jag inte.

Mitt förslag är därför att Elfsborg flyttar nästa hemmamatch till Kanarieöarna.


Kent Carlsson, Sandhult - måndag 16 april 2018 kl 16.10
Lennart!! Bjuder du innehavarna av säsongsbiljetter på resan?

Peter Olsson, Borås - måndag 16 april 2018 kl 16.39
När Haglund tog över Elfsborg första ggn dröjde det väl en istid innan vi började spela boll. Därefter hade han 3-4 säsonger när Elfsborg hade ett mycket vägvinnande spel som var fantastiskt trevligt att titta på. Att tro att allt skall rivas och byggas upp under 3-4 månaders vintersäsong är naivt tycker jag. Är naturligtvis inte heller nöjd, men skall jag vara helt ärlig så kan Elfsborg åka ur i år, utan att jag tycker vi skall sparka Thelin. Det är inte han som lufsar runt på planen. Visst, han är ansvarig för att ta ut rätt spelare, men vi måste också inse att vi har tappat ett helt gäng landslagsmän sedan storhetstiden.

Peter Vuorisalo, Borås - måndag 16 april 2018 kl 17.02
Angående att det tar tid innan spelet sitter. Jimmy Thelin har sagt att det kan bli så att spelet blir vägvinnande poängmässigt först 2019. Det om något borde säga en hel del om hur lång tid det kommer att ta innan skutan är vänd på riktigt. Sportsligt seglar vi i motvind. En motvind som många supportrar väljer att förstärka genom att blåsa på via omotiverat gnäll.

Det är beklämmande att se kommentarer på olika sociala medier just nu. Ett exempel är en person som gnäller på en spelare och menar på att denna under förra matchen inte bidrog med absolut nåt. Samma person måste då ha missat helt att den spelare hade ett långskott som gick knappt över och två framspelningar som borde ha resulterat i mål.

Detta är allstå bara ett exempel


Anders Täreby, Steninge - måndag 16 april 2018 kl 17.04
Jag tror Thelin tänker att allsvenskan är som en femmil på skidor. Vi lägger oss sist och tar det lite lugnt. Bra att kontrollera fältet i lugn och ro. Risken att någon åker ifrån som Johan Olsson i Val di Fiemme är minimal... Vi kan i stället fokusera på att BYGGA RELATIONER! Detta mantra som hela spelartruppen tycks ha anammat i den längtan efter en samlande kraft som uppkom efter debaclet med Haglunds oförmåga till ledarskap. Om Thelin kom till träningen med några paket Lego och sade att "idag ska vi BYGGA LEGO!" så tror jag alla hade gjort det utan att ifrågasätta...

Jag raljerar ovan men det ligger någon sanning i det. Trots det tänker jag inte kräva Thelins avgång än på ett tag. De har bett om tid och det ska de få. Den 8 juli 2018 början serien igen efter VM-uppehållet (Örebro - Elfsborg). Borde väl räcka? Då har Thelin haft över ett halvår på sig. Men till dess kanske vi skulle behöva komplettera fotbollsträningen med lite teorilektioner? Varför inte koppla en några mattelärare från Erikslundskolan för att spelarna ska förstå Thelins matematiska system? Tror ni spelarna har tid att lägga 2 h per vecka på teori? Vad tror du, Claes? Finns tiden? Gojani verkar ju vara den ende som förstår systemet med alla platsbyten. De övriga skulle nästan behöva varsin karta med sig på plan (fotbollsorientering?). Holmén kan ju tatuera in några positionsbyten på sina underarmar - kunde bli cooolt ihop med övriga tatueringar. Kanske några tatueringar med positioner på "fasta" också, eller en pärm...

Krossa BP!


Peter Vuorisalo, Borås - måndag 16 april 2018 kl 17.18
När Jimmy pratar om att skapa relationer på plan så pratar han om att synkronisera. Det är inte konstigare än så. Förmågan att relatera till och ha samband. Att man förstår varandras styrkor och svagheter och hur man kan utnyttja och täcka upp respektive. Vilken fot man vill ha passningar på. Hur långt framför nån man ska en passning och hur man ska tajma löpningar runt varandra för att spela effektivt.

Omotiverat gnäll var ordet.


Anders Täreby, Steninge - måndag 16 april 2018 kl 18.11
sa Bull.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 16 april 2018 kl 19.28
Lars Alexandersson: det gör mig lite ledsen stt du skriver att jag vill sparka tränaren. Om du vill kritisera mig så har du min respekt men om du fablar ihop rena osanningar så bör du nog ställa dig framför spegeln och rannsaka dig själv en smula.

Om jag skulle få för mig att önska Thelins avgång så kommer jag skriva det här klart och tydligt så slipper du fabricera rent ljug om vad jag har sagt och inte sagt. I övrigt är det nog inte mina åsikter som har varit avgörande när Elfsborg har sparkat en och annan tränare...


Peter Olsson, Borås - måndag 16 april 2018 kl 20.48
Hade inte trott att Norrby skulle vara laget från Borås som levererar efter 3 omgångar. Det kan bli derby nästa år.. Oavsett om Elfsborg gaskar upp sig eller inte.. Stabil vinst mot Halmstad på intåg.

Peter Vuorisalo, Borås - måndag 16 april 2018 kl 20.55
Med lite tur så behöver vi inte ens vänta tills nästa år. Finns alltid kvalspel

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 16 april 2018 kl 20.57
Ett imponerande Norrby slår HBK på Örjans Vall med 2-0 och ett försvarsuselt BP fick pisk av Hammarby med 4-0. Men ife:s problem just nu är att skapa målchanser och göra mål. Är pessimist inför matchen på Grimsta. Så IFE bevisa min tes inför veckans match att jag har fel.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 16 april 2018 kl 21.02
Ja tänk vad det kan svänga! För ett par år sedan var Norrby hårsmånen från att åka ner i div. 2 och Elfsborg hade nyligen vunnit guld.

Nu är Norrby på delad allsvensk direktplats medan Elfsborg ligger på direkt nedflyttningsplats till Superettan. Kan man skönja maktskifte i vår stolta stad? Nej, så illa kan det väl ändå inte bli? Sådana tankar finns bara i fantasin...


Peter Olsson, Borås - måndag 16 april 2018 kl 21.40
Det maktskiftet lär aldrig ske. Däremot tillhör jag skaran som önskar Norrby att bli ett stabilt superettan-lag och att Elfsborg bör utnyttja detta samarbete mer.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 16 april 2018 kl 22.04
BP verkar lika darriga som vi. Alltid något inför torsdagen.

Gert Rehn, Göteborg - måndag 16 april 2018 kl 22.57
Negativt än så länge, förutom 0 poäng och bara 1 mål framåt. Jag kan tycka att om man tränar med boll hela tiden, borde man kunna klara av ett bättre passningsspel. Alldeles för många relativt enkla passningar slås bort. Dessutom tycker jag att Holmen har svårt med tempot och Jebalis utveckling som spelare förstår jag inte.

Positivt hittills. Joakim Nilsson har varit bra i alla tre matcherna liksom Kevin. Daniel G kan nog bli en bra högerback. Gojani är bra när han får spela på mitten. Antalet bakåtpassningar och sidledspassningar var färre mot Sirius. Inte överdrivet fler än vad som krävdes. Thelin bytte ut både Holmen och Ishizaki när de inte var bra.

Nu gäller det att få något form av självförtroende för det saknas för närvarande. Matchen mot BP är mycket viktig.


Kurt Nilsson, Skyttorp - tisdag 17 april 2018 kl 8.17
Hm---Det är mycket roligare att vara realist än över-optimist när en ny säsong startar----Det lönar sig inte att sparka tränaren när spelarna inte räcker till-Thelin verkar inte vara någon offensiv tränare tyvärr,kontringar och anfalls fotboll verkar dom inte ha tränat på alls--Ska vi vänta tills 2019 innan spelet vänder så är vi i Super ettan nästa säsong----MEN DET KLART,BP SKA VI VÄL SLÅ MED 4-0 ELLER HUR ???? Realistiskt blir det 1-0 till BP ,kanske oavgjort men fan,trot !!!

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 17 april 2018 kl 9.11
CvZ söndag 8 april 2018 kl 15.50:
Jag drömde nyligen att vår nye tränare fick sparken efter 10 omgångar. Kanske lite väl optimistiskt...
För en kort sammanfattning av CvZ:s tidigare åsikter om tränare fr.o.m. 2002, se mitt inlägg tisdag 11 augusti 2015 kl 16.35 (gå till arkivet).

Som man säger i amerikanska rättegångsdramer: I rest my case.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 17 april 2018 kl 12.13
VG är bra, allt finns svart på gult i tidernas evighet.

Min förhoppning på torsdag är att Elfsborg börjar matchen som man gjort i andra halvlek i år. Alltså ha bollen mer på motståndarens planhalva. Är övertygad om att målen kommer snart och när proppen väl går ur så blir det förhoppningsvis som för ungdomslagen.

I söndags vann U19 med 4-0 liksom U16 och U17 vann med hela 9-0.


Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 17 april 2018 kl 13.21
Drygt 5 timmar kvar att siffertippa. Nuläget är 41 st men vi skall vi upp mot 50 tycker jag.

Christofer Wärnlöf, Vedum - tisdag 17 april 2018 kl 16.51
Gammelguliganen på forumet här jämte har ännu inte efter flera timmars publicering av Aftonbladet kommenterat de ekonomiska oegentligheter som Östersunds ordförande ska stå till svars för. Vi kan nog strax förvänta oss att en rejäl diger lunta dimper ner...

Hans Josefsson, Storvreta - tisdag 17 april 2018 kl 20.26
När redaktör'n nu hotar med arkivet drar jag mig till minnes en diskussion under VG:s urhistoria som byggde på ett skämt som jag sedermera ville dra tillbaka. Men redaktör'n vägrade stryka mina tre inlägg (som egentligen var helt oförargliga). Det gjorde han rätt i. Man ska stå sitt kast även om det är snett och vint.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 17 april 2018 kl 21.15
Det mörka ser plötsligt mycket ljusare ut. Då Trelleborg ikväll förlorade så kan vi av egen kraft klättra upp till 15:e plats redan på torsdag i händelse av seger eller oavgjort mot BP!

Always look on the brigth side of life...


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - tisdag 17 april 2018 kl 21.18
Ännu bättre förresten! Eftersom vi möter BP så är vi vid seger till och med uppe på kvalplats. Minst!

Det är kul att vara gul!


Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 17 april 2018 kl 21.56
Ja, då är det ju bara den lilla detaljen att vi måste vinna matchen också ...

Christer von Zweigbergk, Viskafors - onsdag 18 april 2018 kl 0.58
Snälle Lars Alexandersson!

Var snäll och visa att det är JAG som har skrivit de inlägg du raljerar om. Visa att det är "utom rimligt tvivel".

Så här skrev jag bl.a.:

Christer von Zweigbergk, Viskafors - tisdag 11 augusti 2015 kl 23.26 ...och vem är skribenten? Det skulle kunna varit jag men jag har inte varit med så länge att jag ens minns Grönhagen eller vad han nu heter...


Henrik Eliasson, Örebro - onsdag 18 april 2018 kl 7.21
Här skulle det nu passa med ett inlägg om de psykologiska försvarsmekanismer vi människor har. När det går åt skogen i allsvenskan flyr vi in i en diskussion om vem som skrev vad i ett inlägg för 3 år sedan... Intressant.

Henrik Eliasson, Örebro - onsdag 18 april 2018 kl 7.26
Lite självrannsakande får jag väl erkänna att jag hoppas att AIK spöar ÖSK idag, så att arbetskamraterna inte bli för stöddiga. Inte heller särskilt konstruktivt, men tyvärr ganska mänskligt.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 18 april 2018 kl 7.54
Om alla andra förlorar alla matcher och vi vinner alla matcher. Då vinner vi SM-guld.

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 18 april 2018 kl 9.29
Om alla andra förlorar alla matcher räcker det till och med om vi spelar oavgjort i alla matcher. Framtiden är ljus.

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 18 april 2018 kl 9.38
Mitt sista inlägg i "CvZ-gate":

Här kommer exakta datum för respektive utfall, i samma ordning som i mitt lilla quiz tisdag 11 augusti 2015, där jag var barmhärtig nog att inte avslöja författaren:

  1. Lennartsson: onsdag 25 september 2013 kl 21.18
  2. Grönhagen: måndag 12 maj 2003 kl 20.50
  3. Ingesson/Mian: söndag 20 juli 2014 kl 21.25
  4. Haglund: måndag 24 september 2007 kl 21.39 och lördag 29 september 2007 kl 17.52
Till er alla:
VG har ingen preskriptionstid. Allt du har skrivit kan vändas emot dig. Arkivet ser dig.

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 18 april 2018 kl 9.51
Plötsligt klarnar allt. Lars "Zuckerberg" Alexandersson startade VG för att kunna sälja vidare personliga uppgifter om medelålders fotbollsintresserade boråsare med ölmage till kommersiella intressenter, och troligtvis även till ryssarna. Jag borde ha fattat det från början.

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 18 april 2018 kl 9.58
Strålande affärsidé, inte sant?

Christer von Zweigbergk, Viskafors - onsdag 18 april 2018 kl 11.14
Lars Alexandersson: varför hänger du ut mig och lägger ner tid på att gräva i gamla arkiv? Vart bill du komma? Om du är missnöjd med det jag skriver/har skrivit så är du välkommen att kontakta mig privat och inte spela något slags spel här på VG med mig som syndabock. Lågt, Lars, mycket lågt!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 18 april 2018 kl 12.16
Jag tycker det är skitkul att ALLT finns kvar. Var inne och kollade i maj 2003. Vilka diskussioner och så många inlägg!

VG är en gulturgärning.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 18 april 2018 kl 13.43
CvZ>>> Det är ju du själv som orsakat debatten. Du har ju i sten förnekat att du krävt tränarnas avgång. Varför inte bara erkänna?

Du är inte ensam om att ha krävt tränares avgång på VG. Jag tror att vi är många skribenter på VG som krävt att både tränare, spelare och klubbledningar ska avgå.

Till och med AVGÅ ALLA! har förekommit genom åren.

Jag tror att som supporter blir man sur och frusterad när det går dåligt för vårt kära IFE och eftersom man som supporter inte kan ändra spelet på plan så tar man till en enkel lösning och kräver exempelvis tränarens avgång.


Hans Josefsson, Storvreta - onsdag 18 april 2018 kl 14.26
Nu när redaktörn's ryska kopplingar är avslöjade förstår jag plötsligt varför det runt millennieskiftet var så intensiva diskussioner om KGB här på VG.

Fredrik von Knorring, Mölndal - onsdag 18 april 2018 kl 14.35

Christer von Zweigbergk, Viskafors - onsdag 18 april 2018 kl 16.53
Så här har jag skrivit när jag enligt Lars Alexandersson har velat sparka tränare i parti och minut:

Christer von Zweigbergk, Viskafors - onsdag 25 september 2013 kl 21.18 Ja du Jan, hur kunde det bli så här? Svaret är att vi har DRABBATS av en inkompetent tränare som på nolltid har tagit ifrån oss allt som vi har byggt upp genom årtionden. Han har berövat oss vår fotbollskultur och gjort oss till ett mediokert lag som har tappat sin identitet. Han måste bort och det senast i morgon. Risken är dock stor att ingen vågar agera med den kraft och pondus som krävs när allt går mot avgrundens djup.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 12 maj 2003 kl 21.08 Nä visst Odhström, Grönhagen kan inte hjälpa att spelarna gör misstag lika lite som spelarna kan hjälpa att Grönhagen gör misstag...

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 20 juli 2014 kl 21.25 När ska vi börja ifrågasätta Mian och Ingesson? Kanske är det för känsligt,vem vet. Risken är stor att vi kommer att rasa i tabellen och att vi säger morsning och good bye till Europa redan på torsdag. Jag fattar inte vad som har hänt med attityden för den verkar mest handla om att vara snabbast in till omklädningsrummet och väntande hemresa...

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 24 september 2007 kl 21.39 Långbollar, långbollar, långbollar, långbollar, långbollar, långbollar... Kalle Björklund är tydligen ett föredöme för Haglund. Men det är klart, grabbarna är ju trötta efter alla dessa matcher. Men hoppet lever, AIK kvitterade just.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - lördag 29 september 2007 kl 18.10 Jag undrar vad det är som är fel i Haglunds huvud. Ta ut Martin Andersson vid 1-0-ledning? Starta med de senaste årens sämsta nyförvärv Florén? Anders Svensson på topp sista halvtimmen? Avdic på bänken från start? Urkasse Berglund från start? (OK, han gjorde mål men det hade du och jag också gjort i det läget). Så här skulle laget sett ut: Hassan Mobaekk, Martin A, Björk, Johan Karlsson Avdic, Ilola, Anders Svensson, Bajrami Keene, Mattias Svensson. Kan det vara enklare? Den internationella erfarenheten som laget nu har skaffat sig är totalt värdelös inför nästa säsong, vi ska ju bara möta svenska lag. HAGLUND, DU HAR GJORT DITT! PACKA VÄSKAN OCH FLYTTA!

Jag gör härmed avbön, gör en pudel och ångrar djupt dessa upprörande och förfärliga inlägg som var skrivna i affekt och utan några som helst grunder.

Gratulerar till sist alla andra negativa skribenter som har tagit sig igenom Alexanderssons finmaskiga nät utan att få några pekpinnar snärtade över fingrarna. Syndabockar är alltid bekväma att skylla på när saker går fel. Dessutom tillmäter jag inte mig själv den tvivelaktiga äran av att några av nämnda tränare fick sparken. Sent omsider var det högre potentater som fattade besluten.

Sedan är det så att det var inte jag som startade denna tråkiga debatt, det var Lars Alexandersson som inte tålde att jag skrev att jag DRÖMDE att Thelin fick sparken efter 10 omgångar

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 16 april 2018 kl 13.41 ... "och CvZ vill sparka tränaren, apropå inlägg som är identiska årtionde efter årtionde. Lösningen på allt, alltid". Var någonstans skrev jag att jag ville sparka Thelin?

Låt mig då till sist visa att jag inte är missnöjd så här långt i år. Jag är helt klar över att drömmar är en sak och verklighet något helt annat.

Om jag får vara kvar här så lovar jag att bara skriva positiva och tränarvänliga kommentarer i fortsättningen!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 18 april 2018 kl 17.28
CvZ självklart ska du vara kvar på VG. Det är alltid bra med olika åsikter och det händer både nu och då att jag håller med

Appropå måndag 12 maj 2003 kl 20.50: "Avgå Grönhagen avgå! Avgå Grönhagen, avgå! Avgå Grönhagen avgå! "

Nu ser vi framåt och hoppas att morgondagens match gör att ingen (annat än BP:s fans) kräver tränarens avgång utan utbrister i kör. HALLELUJAH!


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 18 april 2018 kl 21.40
Förutom allt annat är vi det enda lag som inte klarat av att ta poäng mot Malmö FF.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 18 april 2018 kl 21.48
Trots förlusten mot skåningarna så är vi bara två poäng efter storfavoriterna till serieseger om vi spöar BP imorgon.

Kom igen IFE!


Roland Dellton, Lerum - torsdag 19 april 2018 kl 9.03
Om BT-elvan stämmer har Elfsborg samma lag ikväll, som så framgångsrikt spelade mot Sirius

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 19 april 2018 kl 9.16
I dag gäller det, men jag är mycket tveksam. Tror vi har större chans hemma mot Djurgården på måndag. Men IFE bevisa att jag har fel. Kör så det ryker är dagens MOTTO.

Kent Carlsson, Sandhult - torsdag 19 april 2018 kl 9.18
Nu måste det vara slut på aprilskämten! Enligt BT så är det samma startelva som mot Sirius?? Vill vi inte vinna?

Mikael Häggström, Borås - torsdag 19 april 2018 kl 10.15
I kväll är den sjätte allsvenskan matchen mot Brommapojkarna på Grimsta.
Elfsborg har bara vunnit en av de fem tidigare och det var i avslutningsmatchen 2014 då det slutade 1-0. 2007, 2009 och 2010 blev det oavgjort och 2013 vann BP med 1-0.
Alltså helt jämnt i historien.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 19 april 2018 kl 10.26
Vi har verkligen ingen vidare statistik mot BP på Grimsta: de fem allsvenska mötena har slutat 1-0, 0-1, 2-2, 1-1, 1-1 (mellan 2014 och 2007, senaste matchen först, Elfsborgs siffror först). Matcherna spelades ändå under vår storhetstid, och BP har aldrig blivit bättre än 12:a i tabellen.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 19 april 2018 kl 10.29
Oj, statistikoraklet hann visst före!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 19 april 2018 kl 10.49
Statistiken blir lite bättre om vi tar med omgång 1 av cupen den 26 juli 1998. Då vann vi över BP med 1-0.

Glömmer aldrig den matchen eftersom jag missade den nästa helt, kom till arenan när det var fem minuter kvar.

De hade flyttat fram matchstarten med 2 timmar och jag satt med sonen på en pizzeria en dryg kilometer från Grimsta IP och bara väntade på att tiden skulle gå och inte en själ hade en susning om ändrade starttid.

Fast seger blev det med 1-0, målskytt Kitten.

Jag tar det som ett gott omen eftersom vi i nästa omgång i cupen besegrade Söderhamn med 5-0.

Två guliganer på plats i Hälsingland, övertecknad som åkt ner från Lycksele och Olle Svalander som åkt upp från Sundsvall.

Det gäller att söka goda tecken. Heja di Gule.


Kurt Nilsson, Skyttorp - torsdag 19 april 2018 kl 11.02
Men vad fan ???? Blir det ett en-manna anfall igen så gräver vi vår egen grav --Upp med två anfallare och få lite tryck på motståndarna---Känns inte bra,vi har redan bäddat för BP-seger !!!Hm Sirius gjorde ingen vidare insats mot Häcken,men trots det en poäng-----Heja Elfsborg !

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 19 april 2018 kl 11.05
Jag missade också cupmatchen mot BP, kom fram lagom till slutsignalen ...

Fredrik von Knorring, Mölndal - torsdag 19 april 2018 kl 11.40
Det är synd att säga att vibbarna är goda inför dagens match.
Jag hoppas på poäng och att man ser lite mer glädje på plan - lite mer självförtroende. Som alla andra har också jag funderat mycket på vad vi sett på plan och varför. Min slutsats är att vi beskådar ett experiment.
Tidigare, under Haglund-eran så skapades ett tydligt spel där man visste vad man skulle göra, t o m i sömnen. Det fungerade tills vi blev sönderlästa och utmanövrerade.
För att ta tillbaka taktpinnen i Svensk fotboll måste vi göra saker smartare igen, för vi kommer aldrig kunna köpa oss till framgång såsom storstadslagen har ekonomisk möjlighet till. Smartare tror jag i detta fallet innebär mera oförutsägbart. Men när man gör det förvirrande för motståndaren så är det ju förstås synnerligen förvirrande för en själv - tills man hittar rätt.
Experimentet för mig blir ju: kommer man själv att hitta rätt till den grad att det blir en fördel eller är spelet för komplicerat och tar för lång tid att lära sig så att fördelen man hoppas på uteblir och/eller att omgivningen tröttnar.
För egen del tycker jag att detta är rätt väg att gå. Elfsborg måste utveckla sin nisch - att vara smartare. Vi har också gjort mycket smarta saker under 2000-talet.
Arenan var smart byggd.
Klubbandan är smart som resulterar i Elfsborgskänsla som i sin tur uppmanar till hemvändande och jag tror också det är orsaken till det stora sponsorintresset.
Haglund och Wettergren var smart. En duo utanför etablissemanget med ett fantastiskt driv.
Vår egen akademi som är smart och förmår oss supportrar att förbanna ledningen att de släpper fram för få talanger samtidigt som vi toppar listorna inom just detta
Om inte annat kommer det att bli spännande att följa

Jan Artursson, Borås - torsdag 19 april 2018 kl 12.20
"I dag gäller det, men jag är mycket tveksam. Tror vi har större chans hemma mot Djurgården på måndag" Bertil, du såg inte DIF mosa MFF igår va? Jag såg andra halvlek och jag kan säga att det Djurgården gjorde fick mig att undra om Elfsborg verkligen spelar i samma serie, eller om det t.o.m. var så att det var en annan sport jag tittade på.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - torsdag 19 april 2018 kl 12.56
Att tala om kris är ännu för tidigt men den lurar bakom knuten. Däremot är den ett faktum om vi inte hämtar hem 3 friska poäng i kväll. Därför avvaktar jag ännu ett tag med att belasta vårt kära Elfsborg med att lägga ytterligare sten på bördan.

Kôm igen nu pajka, i kväll vänder det!?


Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 19 april 2018 kl 15.10
Jag såg oxså matchen i går kväll mellan Djurgården och Malmö. Ett svårt sargat MFF hade inte en chans. Djurgården slog ur underläge o vann trots att Mrbati utgick tidigt pga skada. Hade MFF mot IFE tvingats ställa upp med en ny 4-backslinje hade vi slagit dem. HB Eric Larsson sjuk, mittbackarna Rasmus Bengtsson lungsjukdom och Lasse Nielsen blev skadad samt vb Behrang Safari skadad igår. Dessutom var allsvenskans bäste spelare Fouad Bachirou skadad och även vänsterspringaren Arnor Traustason skadad. För 1 vecka sedan klarade Djurgården inte hemma av ett ganska uselt Trelleborg. Djurgården är upp och ner. PÅ måndag slår vi ur underläge o det gillar vi. Pressen är på Djurgården medans vi bara gnuggar på. Är jag fel ute ? Icke sa Nicke.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 19 april 2018 kl 15.47
Kan Elfsborg få tre poäng retroaktivt om en spelare i motståndarlaget var dopad?

Sirius ska ha presskonferens om den dopade spelaren klockan 17 idag.

Någon som vet hur regelverket ser ut? Vi förlorade ju poäng på grund av att SVFF klantat till det med registreringen av Johan Karlsson.


Herman Thorell, Dalsjöfors - torsdag 19 april 2018 kl 16.54
Enligt SvFF:s tävlingsbestämmelser krävs det att minst två spelare är dopade för att matchresultatet ska ändras.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - torsdag 19 april 2018 kl 17.17
Håller med med Knorring helt om att göra bra saker i framkant på utvecklingen. Spelarnas unisona uttryck att de tror på vad Thelin vill göra visar på något nytt, spännande men vad jag sett mot Gais och Malmö gör mig orolig. Dålig rörelse framåt i att ge spelalternativ vilket lett till stereotypt spel. Hoppas fysträningen är bra, med eller utan de mätinstrument som Haglund införde efter Leicesters sensationella vinst av Premier Leaugue och mycket löpningar. Träningen och balansen av laget defensivt har hela fotbolls-Sverige kunnat se nödvändigheten av sedan förra säsongen. Haglunds resultat.. med truppen förra kan vara så mycket som man kan begära. Däremot är jag orolig att värvningarna av Holmen och Ishizaki visar på Andréassons nostalgiska tankar snarare än att se framåt. Jag gillar att Dresevic får flera chanser, utan att ha sett honom på senare tid, men hans spelförståelse och match mot Real Madrid i U19- cupen här om året imponerade så på mig att jag tror det kan ge IFE många fördelar framöver. Men efter 3-4 mån träning på något som givit 0 poäng hittills och cupförlust hemma mot Gais, så vill jag att matcherna ikväll och mot DIF helt enkelt kan visa mycket spring i benen utan boll av medspelare när vi har bollen, solfjäder som någon sagt, och snabbt på försvarssida och tätt i ryggen på tacklingssvstånd vid bollförlust. Roma sprang betydligt mer än Barcelona nyligen och Det ör en enkel sak att förstå för alla att den mesta tiden på en match har inte den enskilda spelaren bollen, men det är då man ger egna laget spelalternativ eller gör det svårt för motståndaren.

Daniel Strömqvist, Malmö - torsdag 19 april 2018 kl 19.33
Bästa halvleken i år - hittills, enligt mig. Ge oss ett mål nu!

Göran Holtstrand, Borås - torsdag 19 april 2018 kl 19.50
Tycker att första halvlek var vår, hoppas på ännu mera chanser i andra så vinner vi med 2-0! Dyer och Jebali gör målen!

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 19 april 2018 kl 19.52
Izzi mycket bra halvlek.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - torsdag 19 april 2018 kl 19.54
Nu har vi inte gjort mål på 6 halvlekar + 28 minuter = 298 min. = 5 timmar...

Herman Thorell, Dalsjöfors - torsdag 19 april 2018 kl 20.35
Äntligen mål. Skönt. Och märkligt över att känna lättnad efter mål i 75:e borta mot BP.

Daniel Strömqvist, Malmö - torsdag 19 april 2018 kl 20.47
Jaaaaaa! Håll detta nu. Tillräckligt många chanser kompenserar till slut för vissa felbeslut och dåligt självförtroende i avsluten.

Göran Holtstrand, Borås - torsdag 19 april 2018 kl 20.55
Äntligen! Underbar seger nu tar vi Djurgården på måndag också! Bra laginsats idag av hela laget!

Henrik Eliasson, Örebro - torsdag 19 april 2018 kl 20.58
Sällan varit så glad över en seger. Och de sprang, kämpade, spelade framåt, skapade chanser, visade vilja!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 19 april 2018 kl 21.02
Mycket nöjd.

Två mål och vi skapade många chanser att göra fler.

Försvarsspelet fungerade bra och bollen var mestadels på BP:s planhalva.

Första segern och första nollan.


Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 19 april 2018 kl 21.02
Där satt den trots att jag tvivlade.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - torsdag 19 april 2018 kl 21.31
Äntligen, fan vad skönt! Nu vänder det!

Christer von Zweigbergk, Viskafors - torsdag 19 april 2018 kl 22.10
Mitt intryck är att det blev bara bättre och bättre allteftersom kammen växte efter 0-1. Allt satt plötsligt på plats och tar man med sig detta mot DIF så kommer allt att blomma ut på en gång och vi kan gå mot en poängrik vår.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - torsdag 19 april 2018 kl 22.58
Håller med med Knorring helt om att göra bra saker i framkant på utvecklingen. Spelarnas unisona uttryck att de tror på vad Thelin vill göra visar på något nytt, spännande men vad jag sett mot Gais och Malmö gör mig orolig. Dålig rörelse framåt i att ge spelalternativ vilket lett till stereotypt spel. Hoppas fysträningen är bra, med eller utan de mätinstrument som Haglund införde efter Leicesters sensationella vinst av Premier Leaugue och mycket löpningar. Träningen och balansen av laget defensivt har hela fotbolls-Sverige kunnat se nödvändigheten av sedan förra säsongen. Haglunds resultat.. med truppen förra kan vara så mycket som man kan begära. Däremot är jag orolig att värvningarna av Holmen och Ishizaki visar på Andréassons nostalgiska tankar snarare än att se framåt. Jag gillar att Dresevic får flera chanser, utan att ha sett honom på senare tid, men hans spelförståelse och match mot Real Madrid i U19- cupen här om året imponerade så på mig att jag tror det kan ge IFE många fördelar framöver. Men efter 3-4 mån träning på något som givit 0 poäng hittills och cupförlust hemma mot Gais, så vill jag att matcherna ikväll och mot DIF helt enkelt kan visa mycket spring i benen utan boll av medspelare när vi har bollen, solfjäder som någon sagt, och snabbt på försvarssida och tätt i ryggen på tacklingssvstånd vid bollförlust. Roma sprang betydligt mer än Barcelona nyligen och Det ör en enkel sak att förstå för alla att den mesta tiden på en match har inte den enskilda spelaren bollen, men det är då man ger egna laget spelalternativ eller gör det svårt för motståndaren.

Gert Rehn, Göteborg - fredag 20 april 2018 kl 6.30
Tack för segern och tack för att bollen spelades framåt och inte bakåt eller i sidled backlinjen när den erövrats! Sedan var det väl inte alltid som passningsspelet var jättebra, men bara det att man vände framåt i planen och försökte var välgörande att se. Det innebar mer rörelse i laget och att det blev en fotboll mer som den skall spelas.

Men sedan kommer den elake djävulen och viskar i mitt öra. Berodde gårdagens förändrade spelidé på att BP var så dåliga eller ännu värre, berodde det på att Kevin uppenbarligen inte kunde lägga de vanliga 60 m långa uppspelen? Nej, låt oss hoppas att laget fortsätter att försöka spela gårdagens typ av fotboll även när motståndet är bättre och när Kevin kan sparka långt.


Kurt Nilsson, Skyttorp - fredag 20 april 2018 kl 9.10
VI VANN !! VI VANN ! VI VANN ! Jag är positiv,jag är positiv,jag är positiv,Otroligt vi var lite bättre än BP och fick utdelning -----

Anders Täreby, Steninge - fredag 20 april 2018 kl 9.27
Det var länge sedan jag såg sådan glädje hos spelare och ledare i Elfsborg som efter slutsignalen igår! Tydligt att det finns en annan kemi nu än förra året. Verkar faktiskt som att Thelins relationsbyggande har fått grundplattan på plats och att den håller på att härda. Undrar hur högt hus de kan bygga?

Spelmässigt var det ett klart steg framåt och jag gillar att spelarna släpper handbromsen lite och bara kör. Tror formen är på väg uppåt på flera håll. Lundevall hade dock en tuff dag. Med fjolårsformen hade han gjort 2-3 mål igår... Men han ska förstås få tid på sig, där finns ett sparkapital att utnyttja längre fram. Kul att Dresevic gjorde så bra ifrån sig ihop med Nilsson.


Kent Carlsson, Sandhult - fredag 20 april 2018 kl 9.57
Segern mot BP gör att man kan andas utan att flämta.
Men allvarligt talat, BP årsmodell 2018 skall naturligtvis besegras om man vill undvika nedflyttningsstriden. Detta gäller också Sirius modell 2018, men IFE verkar lika trögstartat som en dieselmerca från 60 talet och i matchen mot Sirius så stod man och glödtände.
Nåväl, skall bli spännande mot Djurgården då krävs det en Ferrari som mullrar på alla cylindrar.

För övrigt så applåderar jag att man grävt fram Dyer ur frysboxen.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 20 april 2018 kl 10.25
Nu börjar spelet likna det som var i matchen mot Brann. Kan det vara så enkelt att spelet kräver en temperatur på minst 18 grader?

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 20 april 2018 kl 11.04
Ångestmatch mot BP i fjärde omgången - snacka om att tiderna förändras! Supporterlivet är omväxlande, något annat kan man inte säga.

Gott med tre poäng förstås. Samtidigt bevisar vi knappast något genom att vinna mot ett uppenbart bottenlag. Ska bli intressant att se på måndag om vi kan utmana ett bättre motstånd.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - fredag 20 april 2018 kl 15.45
Skönt med säsongens första trea. Tendenser till stigande form kunde konstateras och vi får innerligt hoppas att den håller i sig och stiger.

Vi får ändå inte glömma att BP var bedrövligt dåliga och höll nog knappt bottenklass i Superettan ens. Det var länge sedan jag såg ett så dåligt lag i allsvenskan och jag tror inte att man vinner mer än max 3 matcher till.


Erik Nilsson, Linköping - fredag 20 april 2018 kl 15.51
Innan match ska Thelin ha bett laget om snabbare direkt djupledsspel. Jag gillar att han såg att det behövdes och att spelarna sen genomförde det.

Jebali på topp medförde att vi i större utsträckning spela bollen på marken - och sen så vinner vi.


Läs nya (från 20/4 kl 22.12) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!