VG debatt - inlägg sedan 14/3 kl 0.00


Christofer Wärnlöf, Vedum - torsdag 15 mars 2018 kl 9.20
vore intressant att höra kommentarer från årsmötet....

Lennart Odhström, Umeå - torsdag 15 mars 2018 kl 10.33
Här är ytterligare en som gärna vill ha rapporter från årsmötet.

Per Magnusson, Bollebygd - torsdag 15 mars 2018 kl 11.58
BT rapporterade från årsmötet.

Bosse Wikensten, Göteborg - torsdag 15 mars 2018 kl 12.49
Tjena VG-följare, Rapport från igår. Först presenterades gårdagens 40-årscelebrant, Jimmy Thelin, som talade lite om något jag inte kommer ihåg ett dyft av. Sedan skulle Ingela C börja prata, men redan då började jag bli uttråkad och vi drog igång "Vi må han leva..." Ganska snart sattes tonen av och med avgående ordf Bosse Bank.. just det, in memoriam-hyllningen av de gule som gått bort under 2017. Sedan rullade det på... motionerna fick presenteras av någon motionär (förutom din, Vårgårda, men alla visste vad det handlade om).... spontan reaktion är att mötesordföranden i högre grad borde respekterat att alla inte är så vana mötesdeltagare... vilket ledde till att det tog tid innan någon fattade att någon skulle bifalla din motion... sedan blev det ett något svagare ja till motionen än till styrelsen förslag, varpå ingen begärde votering... jag hade det på tungan, men det kändes inte nödvändigt då Tranlöv, jag och någon mer ändå fått säga vad vi tyckte om bristen på respekt för kommunikationen av "Publik kontra Sålda biljetter" och "hur svårt kan det vara att registrera antalet besökare på plats"... Det blev ändå en bra dialog mellan medlemmar och styrelse, och Linus Ternander kompletterade föredömliga föredragning med ytterligare förtydligande (om damfotbollen), vilket fick styrelsen att faktiskt ändra sig och helt bifalla Glenns och Linus motion... vilket var riktigt bra - det öppnar upp för en framtida, tydligare respekt för medlemmar och motioner, och lovar gott inför framtiden (även om det behöver upprätthållas). Sune välkomnade dialog och det är bra om vi medlemmar faktiskt kommunicerar med honom och styrelsen på ett konstruktivt sätt... jag nöjer mig så... Glenn, Linus.. övriga.. fyll gärna på... nja, ett par saker till förresten: jag tycker styrelsen verkar vara lite "feg" - det blev en diskussion angående möjligheten att påverka Borås Arena AB.... mer om det av någon annan... vidare är jag inte helt nöjde med Bosse Lindells (ordf, valberednigen) kommentar om att "det viktigaste är att en styrelse är eniga"... jag förstår vad han menar, alltså att man kan komma till beslut och stå bakom det... men jag läste mellan raderna att styrelsen inte vill ha alltför "vidlyftiga"/utanför boxen-diskussioner med olika uppfattningar... och undrar om det är anledningen till att magkänslan om att styrelsen är lite väl strömlinjeformad faktiskt stämmer... han nämnde att man hade marknadsförare, ekonomer, jurister o.s.v.... jag saknade ingenjörer (logiskt tänk, problemlösning och kostnadseffktivitet), någon guligan, någon vanlig medlem..... alltså kvarstår magkänslan om strömlinjeformad styrelse. Men det får vi väl ta tag i till nästa år (med alternativa förslag till valberedning och ev. även styrelse)....

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 15 mars 2018 kl 14.28
Tack Bosse för utförlig rapport!

Lennart Odhström, Umeå - torsdag 15 mars 2018 kl 16.31
Tack för rapport.

Roland Dellton, Lerum - fredag 16 mars 2018 kl 7.14
Elfsborg-Landskrona på Cmore Fotboll kl 16.55

Bosse Wikensten, Göteborg - fredag 16 mars 2018 kl 8.21
Ingen orsak, Johan & Vårgårda... en annan positiv iakttagelse var att väldigt många spelare var på plats.... vilket jag tror stärker föreningskänslan än mer, och förhoppningsvis ger spelarna ytterligare - eller kanske förstärkt - perspektiv på vad de är en del av... (många vet redan, men kanske inte alla?!)

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 16 mars 2018 kl 17.50
Nja, inte imponerad av insatsen i första. Finns väl bra intentioner, men för långsamt. Dessutom verkar det idiotiska bakåtspelet till målvakt återuppstått.

Bättring i andra anbefalles.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 16 mars 2018 kl 18.55
Så mycket bättre i andra. Jag vill rent av påstå mycket bra andra halvlek.

Några nya fräscha spelare, snabbare och resolutare spel, massor av avslut, bra helt enkelt.

De som startade andra halvlek ligger bra till för startelvan mot MFF.

Jesper Karlsson kommer att göra massor av mål i år. Kandidat till vinnare av skytteligan.


Johan Nilsson, Göteborg - fredag 16 mars 2018 kl 19.01
Alla träningsmatcher och cupmatcher i år (utom Kanarieöarna) har väl spelats i riktigt bister kyla. Påverkar nog tyvärr prestationen en hel del. Naturligtvis kan man idrotta i vinterväder, men explosiva sporter som fotboll är inte perfekta. Många korta maxruscher, mycket riktningsförändringar - sånt gillar inte en kall kropp. Att blanda med de stunder av stillastående som hör till fotbollen är inte heller idealiskt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 17 mars 2018 kl 9.20
Tack Johan för en intressant vinkel.

Efter att ha sett IFE spela mot Brann på Gran Canaria, en defensivt bra första halvlek och där det mesta gick rätt i andra halvlek, så har jag funderat lite över varför det inte sett likadant ut i Sverige (bortsett från andra halvlek igår), nu vet jag.


Christofer Wärnlöf, Vedum - lördag 17 mars 2018 kl 19.56
---spelarna i Östersund och Malmö hade inget behov av eviga bakåtpassningar och lågt passningstempo i sex minus grader...

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 18 mars 2018 kl 11.39
Christofer: Nej, jag menar det absolut inte som en ursäkt för Elfsborg. Det är lika kallt för alla svenska lag den här hemska försäsongen.

Och inte bara i Sverige förresten. I stora delar av Nordeuropa och England har man de senaste helgerna spelat ligafotboll i minusgrader, och Norge inledde bisarrt nog ligaspelet redan förra helgen. Så det är klart det går. Jag menar bara att människokroppen presterar sämre i kyla. Fråga friidrottarna - det har aldrig slagits några friidrottsrekord i minusgrader.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 mars 2018 kl 16.26
Med fjorton dagar kvar är det än så länge bara tio som tippat Allsvenskan och första omgången. Tipstävlingar

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 19 mars 2018 kl 20.27
Tiden går, bara två veckor kvar. Tror på ett bra år och på sexårscykler, 2006, 2012 och så då 2018.

Roland Dellton, Lerum - måndag 19 mars 2018 kl 21.44
VG-sponsorn gillar optimister

Läs nya (från 20/3 kl 5.03) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!