VG debatt - inlägg sedan 15/11 kl 2.09


Lennart Odhström, Umeå - onsdag 15 november 2017 kl 11.41
Peter O >>> Elfsborg klarar sig ekonomiskt tack vare inkomster från spelarförsäljningar. Skulle vi enbart leva på inkomster från sponsorer, tv och publik så klarar vi inte av att hålla nuvarande nvå.

Tänk då om Norrby skulle spela i Allsvenskan? Det finns inte på kartan att en stad av Borås storlek kan ha två lag i Allsvenskan, inte ens i Uppsala som är en dubbelt så stor stad som Borås är det möjligt.

Byte av ämne. Kommer Elfsborg att presentera ny tränare på medlemsmötet i december? Om så är fallet, vem blir det? Någon som vet?


Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 15 november 2017 kl 15.13
Vilka hoppas ni på i kvalet, TFF eller J-Södra?

Å ena sidan ligger Jönköping nära geografiskt (även från Linköping sett!) så det är en bra bortamatch. Å andra sidan ligger Jönköping nära geografiskt så de utsätter oss för konkurrens om spelare och publik m.m.

Jag vet inte vad jag tycker!


Henrik Svensson, Varberg - onsdag 15 november 2017 kl 18.39
Lars, helt klart J-Södra, även om vi förlorade 1-0 där i regnet förra året. Trelleborg är ett sämre alternativ tycker jag. Funderar också på vår nästa tränare. Hoppas på Tobbe Linderoth tillsammans med nån "nykomling".

Fredrik von Knorring, Mölndal - onsdag 15 november 2017 kl 20.05
Jag förordar Jönköping. Det blir lite derbykänsla och mer fotbollsintresse i bygden. Bra för bägge.

Peter Olsson, Borås - onsdag 15 november 2017 kl 20.25
Det enda jag minns av Trelleborg är långbollar och en bedrövlig arena.

Lennart Odhström, Umeå - onsdag 15 november 2017 kl 21.13
Mitt svar på vår skapares fråga kommer i form av musik. Tyvärr fungerade inte länken så lägger ut adressen för kopiering och inklistring.

https://www.youtube.com/watch?v=3NPt7DVORug


Hans Josefsson, Storvreta - onsdag 15 november 2017 kl 23.15
Nordupplandssektionen noterar att frågan om Uppsalas storlek ställts ovan och informerar härmed om att det är rikets fjärde stad.

Vi kan också berätta att Sirius är måttligt förtjusta, eller snarare heligt förbannade, över att eventuellt få sällskap av Dalkurd (Kurdsala?). "This town ain't big enough for both of us", anser Sirius som hade sett fram mot att få dela arena enbart med Uppsala Fotboll (damlag som kom på åttonde plats i Elitettan 2017).

Nya arenan Nya Studenternas, som i själva verket är gamla Studenternas fast med konstgräs och nya läktare, börjar byggas 2017 och ska vara klar för konstgrässpel 2019. I väntan därpå har Dalkurderna (Kurdsalisterna?) insett att naturgräset på gamla (blivande nya) Studenternas inte håller och därför söker de en matcharena för allsvenskt spel 2018. Här har både Västerås och Gävle nämnts. Det har ännu inte framgått om det då blir aktuellt med namnbyte till Västerkurd alternativt Dalgävlar.

Dock vill de ha en träningsanläggning i Uppsala och tänker sig då det konstgräsförsedda Lötens IP (den minnesgode erinrar sig att det var där Elfsborg åkte ur cupen i en olycksalig och iskall vintermatch för några år sedan), men där får de inte plats så istället har kommunen erbjudit Österängens IP (där det amerikanska fotbollslaget Uppsala 86ers huserar) som emellertid saknar både omklädningsrum och värmeslinga.

Om inte detta inlägg var tillräckligt begripligt så går det bra att läsa hur lokalblaskans sportchef förklarar det hela.

För övrigt har Sirius ett innebandylag också. Det delar arena med Storvreta IBK, som för närvarande ligger tvåa i Superligan medan Sirius gör detsamma fast från slutet. Nordupplandssektionen är inte särskilt skadeglad över detta, bara en smula tillfreds över det därmed påvisade styrkeförhållandet mellan storebror och lillebror.


Kent Carlsson, Sandhult - onsdag 15 november 2017 kl 23.45
Efter kvällens drabbning så ligger ju MFF B-lag bra till för att överta den allsvenska platsen från J-Södra. Fast hur kul är det egentligen?

Bosse Wikensten, Göteborg - torsdag 16 november 2017 kl 8.49
Vill absolut ha kvar J-Södra i allsvenskan.. ingen diskussion. Till och med Strängsered håller man på Elfsborg... från Torhult och definitivt Bottnaryd är det J-Södra som gäller. Fredrik K har helt rätt... med J-Södra kvar i Allsvenskan bibehålls en härlig rivalitet i området mellan Ulricehamn och Jönköping som gynnar hela bygden. Kom igen ju, J-Södra!!

Gert Rehn, Göteborg - torsdag 16 november 2017 kl 10.13
Tack Hans för bra information beträffande Dalkurds flytt till Uppsala. Jag kan inte hjälpa att jag hyser en viss avoghet mot lag som plötsligt byter stad när de går upp i allsvenskan, men det är väl så det ser ut i den nya världen.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 16 november 2017 kl 10.41
Intressant om den geografiska Elfsborg - J-Södra - gränsen!

Var går motsvarande Elfsborg - IFK - gräns? Hur är det t.ex. med folk i Bollebygd och Rävlanda?


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 16 november 2017 kl 11.42
Guliganerna har förutom Borås haft ordföranden ifrån Bottnaryd, Bollebygd, Kungälv, Mölnlycke och Timmele. Så allt det där kan klassas som stark gulsvart mark.

I och med Anders Svenssons koppling till Bollebygd och Göteborg så kan vi bara anta att allt med en radie på 15 mil också är ruggigt stark gulsvart mark.

James Keene gör ju också att vi är största allsvenska lag på de brittiska öarna. För att inte tala om hur stora vi är i Danmark och Norge.

IF Elfsborg, störst och bäst i världen? Ja, såklart.


Bosse Wikensten, Göteborg - torsdag 16 november 2017 kl 11.51
Hej igen Lars, där spekulerar jag lite mer, men vår ex-mittfältsgeneral har väl präglat Bollebygd via Hultafors tillräckligt, så Bollebygd är definitivt ett gulsvart fäste... tror att Rävlanda också är övervägande gulsvart, men där är ju blåvitt starkare än i Bollebygd. Naturligtvis spelar Bollebygds gamla kommuntillhörighet (Borås) in lite grann.... jag brukar raljera med kollegor i Göteborg om att det blåvita stödet börjar först vid Delsjöbacken, innan de protesterar och jag motvilligt medger; OK, då, Mölnlycke (med Ravelli & co).. jag råkar känna till visst gulsvart stöd i Landvetter... men objektivt är det nog så att gränsen för skiftande majoritet går någonstans mellan Rävlanda & Hindås (jag kan ha fel angående Rävlanda). Det riktigt trevliga är ju hur många gulsvarta supportrar som finns "uti bögdera"... upp i Trollhättan/Vänersborg och hela Skara-schlätta tack vare Martin Andersson m fl... och sedan naturligtvis hela Mark (tack Johan Larsson m fl), sydostut (hela Tranemo kommun inklusive våra fantastiska Sjötofta-bröder) och ända långt in i Småland (Gislaved: Tack Oskar Hiljemark) och Värnamo (Tack Niklas Hult & Viktor Claesson)... Jag har säkert missat något som övriga skribenter får fylla på... hursomhelst är sträcker sig vårt stöd långt, långt utanför sjuhärads-kärnan... just det, Halland är ju stort också när jag tänker efter...

Jonas Claesson, Bottnaryd - torsdag 16 november 2017 kl 13.11
Går ett par bilar (minst!) från Jönköping/Mullsjö till varje match i Borås.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 16 november 2017 kl 13.19
I Gula Sidornas andra nummer 2012 gick vi igenom vart flest medlemmar fanns i Guliganerna. Näst största stad medlemsmässigt i Guliganerna efter Borås var då Falköping. Det var med rätt stor marginal så.

Bosse Wikensten, Göteborg - torsdag 16 november 2017 kl 13.53
Tjena Glenn, Keene är bra.. via släkt i Skottland är vi också ganska välkända i Edinburgh... mina svågrar, som är Hearts-supportrar, har fått en del där att stötta Elfsborg. Min frus moster och hennes avkomlingar är alla Hibs-supportrar, och bland Hibs är nog Elfsborgs-stödet om möjligt än större... de kommer också ihåg Europa cup-kvalmatchen för knappa 10 år sedan... och några i Glasgow känner till oss också tack vare släkt, men naturligtvis är HIF störst där tack vare en viss herr Larsson. Lite personliga kuriosa: Mitt gulsvarta engagemang svalnade av under studietiden, då jag blev akademiskt snofsig...men engagemanget återuppväcktes 2000-2001 under min tid i Skottland, där man ärtvungen och ta ställning. Jag fick frågan andra arbetsdagen: "Och vilket är ditt lag, då? Celtic eller Rangers? Hearts eller Hibs...?" Efter att lite trevande nämnt Hearts, insåg jag var mitt hjärta fanns, och jag korrigerade mig: "No, no, sorry, ELFSBORG of course!!!!", vartefter alla började fråga om Elfsborg... och varje måndag kom frågan: "How did Elfsborg do this weekend, then?" triggades intresset... hemflytt 2002, och jag fortsatte följa klubben en del... när sedan ryktena sedan började gå om Björn & Tomas vision om en ny arena ökade intresset. Och den 4 juli 2005 bjöd jag med min gamle Kalmar-stöttande kollega till arenan, och med Matte & Anders återuppväcktes gamla känslor som inte funnits sedan Tomas Ahlström, Frank Klarström, B-G Stenbäcken, Lennart Nilsson m fl sedan farsan tog med en till Ryavallen som liten grabb & man fick lära sig "Häja di våre, inte di dära, trämpa di främmande pajka på tära...". Oj, vad nostalgiskt det blev... men det är väl också därför man lider nu efter vår storhetstid det senaste dryga decenniet.... så därför tar vi nya tag inför medlemsmötet om några veckor, och ser till att det inte bara blir en massa politiskt korrekt tjafs, utan att vi kan tala klarspråk. Bosse & Stefan har gjort ett fantastiskt jobb, men låt oss vara öppna och snacka klarspråk fr o m nu ang vad som kan göras bättre... och börja med en ödmjuk inställning.... bästa laget skall alltid spela: PUNKT! satsa mer på en bättre tränare än dyra, överbetalda spelare... det har bevisats av Janne & Peters lagbygge (Grattis, Peter!), och av Graham Potter och hans skotske medhjälpare uppe i norr...

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 16 november 2017 kl 14.17
Bosse W >> Halland, framförallt Varberg, är ett mycket starkt gulsvart fäste. I alla fall på sommaren...

Men det finns, många med mig, de som slagit ner sina bopålar här så relativt starka är vi även under vinterhalvåret.

Dessvärre tycks "infödingarna" ha en viss dragning åt göteborgshållet och IFK...

Varbergs BoIS finns ju också och söderut både FFF och HBK.

De mesta kända varbergarna i gulsvart är väl annars bröderna Andersén, ni som minns dem.


Fredrik von Knorring, Mölndal - torsdag 16 november 2017 kl 20.35
I Mölndal är vi åtminstone två.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - fredag 17 november 2017 kl 8.02
Ett favoritreportage i Offside var när Varbergs supporterklubb Klacksparken gick ut med att man hatade Elfsborg och Borås. Det var dynamiskt.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 17 november 2017 kl 9.20
Jag tycker att Borås ska ta över Varberg i 30 år.

Kent Carlsson, Sandhult - fredag 17 november 2017 kl 10.10
Varför nöja sig med Varberg? Jag tycker vi tar över hela Halland på 30 år. Åk till Brömsebro och få det hela fixat.

Kurt Nilsson, Skyttorp - fredag 17 november 2017 kl 11.07
Hm----Christer o Bengt Anders´en ,visst minns man dom--70-80-tal ,kommer ihåg ett skott på Råsunda av Christer mot AIK från cirka 30-40 meter som gick spikrakt i mål ,måste vara tidigt 80-tal kanske,Elfsborg förlora dock stort efter ett par riktiga tavlor av Tore Stenbäcken i mål---Bröderna Andersen var under några år riktiga stöttespelare i Elfsborg----

Niclas Fridén, Mullsjö - lördag 18 november 2017 kl 1.53
Älskade vänner, vem tränar Elfsborg 2018? Jimmy Thelin! Min fråga, är det bra? Min personliga uppfattning, Ja! en bra tränare, ABSOLUT! Men fruktansvärt mesig i sitt framförande... och det oroar. Haglund var tydlig, men vann icke förtroende... Hur länge står vi ut med Thelin? Jag ställde frågan ni ger svaret

Kent Carlsson, Sandhult - lördag 18 november 2017 kl 12.35
Niclas>> Vem tränar IFE 2018? En intressant fråga! Jag ger inget svar men väl en spekulation.
Thelin får en roll som sportchef/manager och hanterar pappersarbete bevakar spelarmarknaden m.m.
Linderoth blir tränare och assisteras av Wålemark de ansvarar för träningen laguttagning m.m.
Jag tror att det kan bli en bra lösning, det gäller ju förstås att de är tydliga i rollfördelningen.
Men som sagt inget svar bara en spekulation.

Christofer Wärnlöf, Vedum - lördag 18 november 2017 kl 22.29
Taget från JNytt.... Hur ska man tolka detta....? Tror du att J-Södra byter tränare till nästa säsong? Ja, Thelin kommer inte fortsätta träna J-Södra. 68.51% Tveksamt. Det beror på hur det går i kvalet. 17.45% Nej. Thelin blir kvar i J-Södra 14.04% Totalt antal röster: 235

Lennart Odhström, Umeå - söndag 19 november 2017 kl 17.34
Mycket skrivs om Jimmy Thelin, vem är han egentligen? Gick ju sådär med J-södra.

Jag föredrar att vi satsar på någon av våra ungdomstränare och bygger ett lag från grunden.


Kent Carlsson, Sandhult - söndag 19 november 2017 kl 19.51
Lennart>> Jag spekulerar idag liksom igår att Linderoth blir ansvarig för träning laguttagning m.m. och att man gör en organisatoriska förändringar vilket bl.a innebär att man återigen tillsätter en sportchef. Tiden får utvisa om det blir så.

Tomas Kolles, Dalsjöfors - söndag 19 november 2017 kl 20.23
Lennart >> Man kan ju vända på myntet och ställa frågan vad
J-södra hade varit utan Thelin..
Men jag är helt inne på din linje med tränare från de egna leden. 👍🏻

Thomas Aspman, Borås - måndag 20 november 2017 kl 15.59
Ny innerback (en fältherre typ Augustsson) ny tränare (ung) och chorizo i kiosken. Önskemål inför nästa från mig. Må väl/T

Mikael Häggström, Borås - måndag 20 november 2017 kl 16.35
Snart dags för lottning till svenska cupen 2018. Vi vet redan att Elfsborg spelar i samma grupp som Hammarby och har hemmamatch mot de grönvita.
Elfsborg får också hemmamatch mot ett av följande lag : Dalkurd FF, Trelleborgs FF, Östers IF, IFK Värnamo, Helsingborgs IF, Degerfors IF, GAIS eller Norrby IF.
Bortamatch blir det mot endera Varbergs BoIS, Gefle IF, IK Frej, Syrianska FC, Åtvidabergs FF, IK Oddevold, Vasalunds IF eller Tvååkers IF

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 20 november 2017 kl 17.48
Norrby vore kul. Samt bortamatch mot Varberg eller Tvååker...

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 20 november 2017 kl 17.57
Nähä... Inga önskningar slog in .

Mikael Häggström, Borås - måndag 20 november 2017 kl 18.01
Det blev GAIS o Vasalund i "vår" grupp tillsammans Hammarby

Lennart Odhström, Umeå - måndag 20 november 2017 kl 19.40
Instämmer helt och fullt med Aspman.

Vilka spelares kontrakt går ut vid årsskiftet, någon som vet?


Niclas Fridén, Mullsjö - måndag 20 november 2017 kl 20.03
Om det blir en tränare ifrån de egna leden, vad är det då man väntar på? Bara att presentera och köra på så alla får klart för sig vilka förutsättningar som gäller, eller? Men visst, Linderoth ja tack gärna. Han får dock lite att leva upp till med tanke på vad farsan åstadkom

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 21 november 2017 kl 9.59
Ny tränare kommer, men vi får vänta till fredag, troligtvis.

Gumme Lindh, Trollhättan - tisdag 21 november 2017 kl 15.53
Olof Mellberg & assisterande tränaren Azrudin Valentic lämnar BP enligt TextTV.

Kan det bli Elfsborg för dessa herrar tro?

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 21 november 2017 kl 16.29
Mellberg eller Thelin är väl dom det kan bli, gissar jag. Om nu inte klubben halar upp något helt oväntat ur bakfickan, som de gjorde första gången de anställde Haglund.

Jörgen Willborg, Borås - onsdag 22 november 2017 kl 8.55
Mellberg är enligt mina beräkningar ungefär 1 432 ggr mer spännande än Thelin.

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 22 november 2017 kl 9.19
Jörgen: Jag bedömer dina beräkningar som korrekta. Men jag tror tyvärr att det blir Thelin.

Jörgen Willborg, Borås - onsdag 22 november 2017 kl 10.05
Johan: Jag bedömer din prognos som sannolik. Krasst är det så att Elfsborg befinner sig i ett läge då man måste överraska för att locka tillbaka marginalåskådarna, uppbåda intresse från media och potentiella värvningar etc. Tror inte Thelin har den dragningskraften.

Lennart Odhström, Umeå - onsdag 22 november 2017 kl 12.16
Mellberg skulle utan tvekan få fart snacket om Elfsborg och skapa en positiv känsla. Det skulle säkert underlätta försäljningen av säsongsbiljetter och få tveksamma sponsorer att stanna.

Thelin kommer (mycket troligt) inte att ge någon sådan effekt.

Vem av dessa herrar som är bästa tränaren har jag ingen aning om, men vill Elfsborg få vind i seglen, sätt Mellberg vid rodret.


Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 22 november 2017 kl 12.28
Sponsorer o biljetter... vad spelar det för roll? Den tränare som är bäst för lagets resultat ska enligt min mening få träna laget... med laganda, kämpa-anda och rätt attityd i alla led får vi en förening att vara stolta över.... till skillnad från nu, där man ljuger om publiksiffran, inte har förmåga att skapa enhet i truppen med mera, med mera... Om man inte från ordförande och klubbchef och nedåt inser att många problem beror på att man hårdnackat vägrat ödmjuka sig spelar det ingen roll om det blir Linderoth, Mellberg, Mian eller vem som helst...

Gert Björnalm, Borås - onsdag 22 november 2017 kl 12.34
Håller med, Mellberg vore mer spännande. Något borde han ha på gång eftersom han lämnar när BP gått upp. Finns det fler allsvenska klubbar som fortfarande letar ny tränare? Eller kan han ha ett bud från utländsk klubb? För övrigt så lämnar även hans assisterande, som även antydde att han ville fortsätta jobba med Olof. Det skulle inte rimma riktigt med att Linderoth ska flyttas upp. Eller går det få ihop rollerna ändå? Gissningsvis försvinner i alla fall Mance och Mian, i alla fall från A-laget.

Peter Olsson, Borås - onsdag 22 november 2017 kl 23.48
Det här med publiksiffran har ju varit på tapeten SÅ många ggr under hösten. Vad jag fortfarande inte förstår är varför Elfsborg inte bara gör en så ENKEL SAK som att omformulera sig... Varför säger de inte "dagens sålda biljetter 6544 st, tack så mycket". Varför LJUGER de uppenbart.. Vet de inte skillnaden på biljett och åskådare på plats? Om det hade diffat 100st hade jag fattat att man inte hade kontrollräknat, men när de säger att det är 6500 på läktaren och jag nästan kan räkna antalet åskådare, då blir det bara patetiskt. Berätta istället glatt hur jävla många biljetter ni sålt, men snälla.. sluta ljug.. yes.. my 2 cents.

Peter Olsson, Borås - torsdag 23 november 2017 kl 21.11
Grattis Östersund. Grattis Svensk fotboll. Må resten av allsvenskan åka på praktik norrut.

Kent Carlsson, Sandhult - fredag 24 november 2017 kl 20.01
Fortfarande inget besked i tränarfrågan.
Detta ger mig chansen att ännu en gång lufta min spekulation. Jag tror att man kommer att lösa tränarfrågan och göra en (enligt mig) nödvändig organisationsförändring i samma schackdrag.
Klubbchef med VD ansvar Stefan Andreasson
Sportchef med ansvar för kontrakt,bevakning av spelarmarknaden samt diverse papperssysslor Jimmy Thelin.
Huvudtränare med ansvar för träning, truppen, laguttagning m.m. Tobias Linderoth
Assisterande tränare Jörgen Wålemark.
Jag tror att man måste dela på sportchefsrollen och tränarrollen och också förtydliga klubbchefesrollen .
Se, där fick ni något att fundera på.
Trevlig helg.

Daniel Strömqvist, Malmö - fredag 24 november 2017 kl 22.26
Låter som att sportchefen i din uppställning har hyfsat litet att göra och mest kostar pengar, Kent?

Läs nya (från 24/11 kl 23.30) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!