VG debatt - inlägg sedan 10/10 kl 0.00


Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 11 oktober 2017 kl 19.03
Ödesmatcher mot Sundsvall och Eskilstuna i oktober. Känns som att vi är tillbaka på den gamla onda tiden.

Jakob Lagerdahl, Stockholm - onsdag 11 oktober 2017 kl 20.33
Och mot Östersund! Fast dem mötte vi aldrig på gamla onda tiden...

Vad säger Nordupplandssektionen om att ta in Kjetil som pådrivare säsongen ut?


Hans Josefsson, Storvreta - onsdag 11 oktober 2017 kl 20.57
Nordupplandssektionen säger nej till Kjetil! Vi vill också passa på att dementera ryktet om att vi skulle vara positiva till Kalle Björklund som tränare.

Roland Dellton, Lerum - onsdag 11 oktober 2017 kl 21.41
Bättre med "Vårgårda" i Umeå

Lennart Odhström, Umeå - onsdag 11 oktober 2017 kl 23.15
Mina år som manager i Blåviksjön och ungdomstränare i BAIK kanske räcker?

Elfsborg kan lugna oss alla genom att besegra Sundsvall och därefter koncentrera sig på att lösa tränarfrågan.

Jag tycker dessutom att det behövs rensas i spelartruppen, vilka som ska bort är jag inte helt säker på, men rensning behövs.


Kurt Nilsson, Skyttorp - torsdag 12 oktober 2017 kl 9.17
Håller med ordförande i Nord Upplands sektionen,ingen Kjetil,sämsta spelaren i Elfsborg genom alla tider--Usch ,blir deprimerad när jag tänker på honom----Nää ,in med Anders och Tobias Linderoth som ett tränar-par, skulle kunna styra upp Elfsborg på rätt köl igen,ge dom några år så kommer det att vända med nya friska talanger ifrån dom egna leden .

Eric Sjölin, Borås - fredag 13 oktober 2017 kl 9.35
18 föreningar och totalt närmar vi oss 850 föranmälda till Ungdomens Dag på söndag. Vi har dessutom delat ut många värdebevis i skolor, till familjer och ungdomslag. Förhoppningsvis blir det många som tar med hela familjen och deltar i Ungdomens Dag på söndag. Det kommer att bli välfyllt på Knallelandsläktaren med framtidens gulsvarta supportrar!

Bosse Wikensten, Göteborg - fredag 13 oktober 2017 kl 11.33
Bästa sittplats och ståplats inkl guliganer (Glenn m fl): Eric gör sitt & jag kommer stötta honom med ungdomarna på Knallelandsläktaren... varför inte försöka få de enkla, men taktfasta ramsorna & sångerna skandera fram och tillbaka mellan kortsidorna? Normalt sitter grabben & jag och sjunger på P2, men på söndag får någon annan ta P2 så gott det nu går ;-). Att fylla arenan med sång, ramsor och liv kanske är för mycket att önska, men är man visionär så är man....

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 15 oktober 2017 kl 18.45
Säga vad man vill om Elfsborg men attraktionskraften kan man inte klaga på. Nästan 6.000 mot Sundsvall talar sitt tydliga språk.

Peter Olsson, Borås - söndag 15 oktober 2017 kl 20.30
Så glad att Lasse Nilsson får göra målet..

Claes Lindquist, Malmö - söndag 15 oktober 2017 kl 20.48
Ja, verkligen bra gjort av Lasse! I övrigt, inte mycket att vara glad för, hemskt dålig första halvlek av Elfsborg, lite bättre i andra.

Roland Dellton, Lerum - söndag 15 oktober 2017 kl 22.02
Ja, det var en bedrövlig första halvlek av Elfsborg ikväll. Inte ett skott på mål! Nu blev det ändå tre poäng bl.a. pga Lasse Nilsson som suttit i "frysboxen" av tidigare tränaren. Ett annat "problem" är Viktor Prodell, som enligt Alexander Axen m.fl. TV-experter borde vara startspelare och som i förra årets allsvenska ensam gjorde lika många mål som Frick/Jebali gjort tillsammans i år. Det blir en jobbig vinter för sportchefen att hitta rätt tränare och trupp. En "lustighet" ikväll var att i det program som delades ut till sponsorer m.fl. hade Magnus Haglund som tränare för Elfsborg. Inte heller där hängde Elfsborg med...

Hasse Ekdahl, Borås - söndag 15 oktober 2017 kl 22.37
Randrup hade bättre spelförståelse än Holmén när han kom in-fick in en passning som Jebali placerade in...första varningen var helt tokig...(borta-domare)...

Lennart Selrot, Bohus-Malmön - söndag 15 oktober 2017 kl 22.46
Jag såg via CMore AIK mot Jönköping idag. Alla tvivel om Stefan Ishizaki måste väl handla om ekonomi, En sån framspelare mm platsar ju, trots hans ålder, i vilket allsvenskt lag som helst. Han var ju bäst på plan. Tack för Lasse Nilsson - en annan gamling. När han kom in, blev det fart och rörelse i anfallsspelet.

Tomas Kolles, Dalsjöfors - måndag 16 oktober 2017 kl 5.49
Om Lasse INTE är med i startelvan mot Eskilstuna är det förmodligen ett ganska tydligt kvitto på att han spelar i en annan förening 2018. Ser gärna att han får besked om framtiden innan säsongens slut och kan få den hyllningen av publiken som Augustsson aldrig fick.

Erik Nilsson, Linköping - måndag 16 oktober 2017 kl 7.59
Hasse: Var inte första varningen helt solklar där han tar en spelare helt utan att vara närheten av bollen? Men den andra var en armbåge eller nått? Såg inget ojuste från där jag satt.

Peter Olsson, Borås - måndag 16 oktober 2017 kl 8.09
Snygg "protest" eller "markering" eller hur man vill uttrycka det av Lasse, som springer ifrån alla spelare på planen för att springa ut och fira med de som sitter på bänken.

Erik Nilsson, Linköping - måndag 16 oktober 2017 kl 12.08
För egen del hoppas jag på mer rakt 4-4-2 spel i framtiden. Vet inte varför det är skrivet i sten att så fort Frick är på planen så måste det vara utpräglat 4-5-1 med Jebali relativt långt ner i planen. Frick vinner inte tillräckligt med boll åt oss i det systemet, han behöver en anfallspartner att jobba mer tillsammans med.

Fredrik von Knorring, Mölndal - måndag 16 oktober 2017 kl 15.30
Skönt att få svart på vitt att kontraktet är säkrat.
Jag hoppas man utnyttjar tiden med de matcher som är kvar och vinteruppehållet till att renovera och bygga nytt.
Lasses mål är ju förlösande på många sätt men väljer han att fira med bänken istället för de som är närmast som en slags protest så är det en av flera saker som behöver lagas. Det tyder ju inte direkt på någon VI-känsla.
Som den dum-optimist jag är tror jag detta blir bra till slut. Om inte annat för att jag vill väldigt mycket.

Per Dahlberg, Borås - måndag 16 oktober 2017 kl 16.32
Man kan ju se det som att han firar med bänken för att
involvera hela laget, och visa hur viktig bänken är.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 17 oktober 2017 kl 13.57
Trots usla resultat och prestationer så har majoriteten av spelarna utanför startelva haft svårt att få speltid. Lasse med flera som har varit bänkade borde ha fått mer speltid under året. Så jag tyckte det var en fin symbolik. Jag blev också väldigt glad över att Lasse gjorde mål.

Lars Johansson, Mölnlycke - tisdag 17 oktober 2017 kl 14.36
Finns ingen sentimentalitet kring vem som gör målen, bara de trillar in. Snygga som fula.

Peter Olsson, Borås - tisdag 17 oktober 2017 kl 16.51
Om en spelare suttit stenhårt i frysboxen, till den grad att tränaren påstår att han är skadad medan spelaren själv säger att han är frisk... Då är det en rätt hög grad sentimentalitet för mig. Speciellt när det gäller Lasse som brukar få i stort sett mest skit av alla spelare. Jag tycker han är en fantastisk ambassadör för Elfsborg.

Hans Josefsson, Storvreta - tisdag 17 oktober 2017 kl 19.52
Jag missade matchen mot Sundsvall men råkade nyss zappa in stopptidsminuterna från Cmores repris. Noterade två saker:

1. Sundsvall tryckte på och verkade ha häng på ett ledningsmål. I 93:e minuten skjuter de över, men istället för att låta tiden gå jagar Stuhr-E fram en boll för att sätta igång spelet snabbt.
2. Inför det som kom att bli det sista anfallet viftar Stuhr-E intensivt med armarna för att få upp laget.

Karaktär. Vinnarskalle. Viktigt.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - onsdag 18 oktober 2017 kl 1.23
Pia Sundhage ny tränare i Elfsborg?!?!?!

Kurt Nilsson, Skyttorp - onsdag 18 oktober 2017 kl 8.09
Hm---Tro fan att han vill ha upp laget i anfall för att göra mål,försvaret med Kevin har väl nästan släppt in flest mål i allsvenskan i år------Lasse Nilsson var när han kom in en vitamin injektion för anfallet,han skulle nog ha spelat många flera matcher än han har fått---Frick o Prodell--hm---inte lika pigga någon match jag har sett !!!

Hans Josefsson, Storvreta - onsdag 18 oktober 2017 kl 9.21
Kurt, vad jag menar är att det hade varit enkelt att försöka få tiden att gå den sista minuten för att undvika att släppa in mål när man nu var under press. Istället fanns viljan att satsa framåt och det betyder att det finns (eller är på väg att skapas) en ny positiv energi i laget. Särskilt mtp att det betalade sig.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - onsdag 18 oktober 2017 kl 12.51
Christer von Z :s nattliga funderingar om Pia Sundhage som ny tränare väcker, i alla fall hos mig, en del funderingar...

Letade med hjälp av VG:s sökfunktion och under två månader (sep-okt) 2003, alltså för 14 år sedan, redan då fanns det en hel del som önskade knyta damen ifråga till oss.


Bo Andersson, Mexico City, Mexiko - onsdag 18 oktober 2017 kl 14.41
Det var faktiskt undertecknad (övertecknad?) som tog fram Pia som förslag den 17 september 2003. Detta ledde till spekulationer även utanför VG, där bl.a. Pia blev intervjuad om hennes eventuella kontrakt med Elfsborg e.t.c.

F.ö. är jag tillbaks i Hässelby om Redaktör´n skulle vilja korrigera.


Torbjörn Gustavsson, Shanghai, Kina - onsdag 18 oktober 2017 kl 16.23
Redaktör´n får gärna korrigera min hemort också, har flyttat tillbaka till Göteborg

Hasse Ekdahl, Borås - onsdag 18 oktober 2017 kl 19.34
U-21 Elfsborg piskade till BP med 6-1 (Jesper Karlsson gjorde 3 mål)...nu är vi i final :)

Hasse Ekdahl, Borås - onsdag 18 oktober 2017 kl 19.54
Jesper Karlsson gjorde 4 mål .... :)

Hasse Ekdahl, Borås - onsdag 18 oktober 2017 kl 19.56
Nu blev det fel :)

Kjell Tibrand, Piteå - torsdag 19 oktober 2017 kl 8.09
Lyssna på SR P1 Dokumentär , programmet som sändes 15 okt. "Älskade, hatade Anders Svensson" hette det. Mycket intressant!

Kurt Nilsson, Skyttorp - torsdag 19 oktober 2017 kl 8.59
Hans---Jag förstod precis vad du menade,Jag var bara lite sarkastisk och jävlades med dej----För guds skull,inte Pia Sundhage som tränare !!!Satsa nu på dom tränar-talanger som finns inom föreningen istället .Roade mig härom dagen att titta på Johan Cryuff ,vilken lirare o spelare,Hollands total fotboll var helt fantastisk ,jag rös av välbehag,det var inte sämre förr-----

Hans Josefsson, Storvreta - torsdag 19 oktober 2017 kl 23.01
Skäms på dig, Skyttorpardjävul.

Johan Andersson, Borås - lördag 21 oktober 2017 kl 7.53
Läser i lokalblaskan att Elfsborg kommer till start med samma lag som senast mot Sundsvall, förutom att Lasse ersätter en skadad Frick. Trots att vi inte har något som helst att spela för så får inte några av våra lovande ungdomar starta. Istället satsar ledningen på de äldre spelare som under säsongen inte presterat. Nu tror jag inte det är så lätt som vissa påstår att det bara är att sätta in alla yngre och halva U21-laget som vissa verkar tro men vi har ju landets bästa akademi och flera spelare i åldern 26-35 som inte levererar alls. Varför man då inte kan ge t ex en supertalang som Jesper Karlsson en startplats i en sådan här match är väldigt konstigt. Utifrån detta är Ishizaki, 36 år nästa år på väg in. Jag kan inte förstå den inställningen som ledningen har, däribland Stefan Andreasson, att ta hem våra "gamla stjärnor" (förvisso ikoner som är och ska vara legender i Elfsborg) som har sina bästa år bakom sig och inte ens låta någon yngre spelare få chansen. Med denna inställningen och utvecklingen kommer vi fortsätta att parkera på 10:e platsen som vi ofta gjorde i början av 2000-talet. Vilka yngre lovande spelare vill satsa på Elfsborg om vi aldrig kan tänka nytt eller vågar spela in nya spelare? Tyvärr har vi tappat det fina försprång vi haft under flera år då vi var föregångare och idag är vi tillbaka som ett mediokert allsvenskt lag. Enligt mitt resonemang så ska en spelare som är 28-35 år och inte presterar bättre än en 19-20-åring inte ha kontrakt på 3-4 år, låt istället en generationsväxling ske, som alla lag går igenom, och satsa framåt. Då kommer nog även publiken tillbaka. Och då räknar jag även med dem som betalat för årskort och räknas in i publiksiffrorna och inte är på plats.

Kent Carlsson, Sandhult - lördag 21 oktober 2017 kl 10.36
Jag är också fundersam över varför inte Jesper får chansen en supertalang med härlig teknik.
Vi har en av landets bästa akademier men till vilken nytta?

Roland Dellton, Lerum - lördag 21 oktober 2017 kl 15.02
BT-elvan stämde inte! Prodell och Lasse N på topp. Jebali på högerkanten istället för Daniel G.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 21 oktober 2017 kl 16.09
Vi höll nollan - i två minuter...

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 21 oktober 2017 kl 17.19
Ge Bali bollen...

Jörgen Willborg, Borås - lördag 21 oktober 2017 kl 17.43
Vi klarar inte att dominera ens mot allsvenskans sämsta lag. Jag är orolig för nästa säsong.

Alf Gunnarsson, Eksjö - lördag 21 oktober 2017 kl 19.30
Det är inte så enkelt att besegra ett lag, som såg vinst i den här matchen som den enda chansen att rädda sig kvar i allsvenskan. Jag tycker ändå att man såg en del positiva tendenser i Elfsborgs spel.
Eskilstuna är visserligen Allsvenskans sämsta lag, men det är inte ofarligt. Det fick MFF erfara i 20:e omgången: förlust med 3-1

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 21 oktober 2017 kl 19.59
Ändå lite fascinerande. Efter en extremt dålig säsong med underprestationer i ett stort antal matcher ligger vi idag ändå på övre halvan av tabellen. Det säger en del om allsvenskans kvalitet i år....

Roland Dellton, Lerum - lördag 21 oktober 2017 kl 21.26
Ja, vi ligger där bl.a. på grund av att andra lag inte spelat lika många matcher. Om några dagar kan vi ligga på nedre halvan.

Magnus Andersson, Borås - lördag 21 oktober 2017 kl 23.04
AFC är inte just nu Allsvenskans sämsta lag, långt därifrån. Därmed inte sagt att dagens drabbning var en fantastisk match. Men utan Jebali idag vet jag inte vi hade grejat det.

Läs nya (från 21/10 kl 23.18) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!