VG debatt - inlägg sedan 11/8 kl 0.00


Magnus Andersson, Borås - söndag 1 oktober 2017 kl 16.31
Hans - ja, du har givetvis rätt.

Hans Josefsson, Storvreta - söndag 1 oktober 2017 kl 18.18
Nu har dom spelat en HALV match...

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 1 oktober 2017 kl 18.32
Jag skrev i går att allt bättre än 0-3 känns som en framgång. Det ser ju bra ut än så länge...

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 1 oktober 2017 kl 19.16
Här kommer ett litet jobb för statistikbitare:

Har vi någonsin släppt in 11 mål på två matcher tidigare?


Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 1 oktober 2017 kl 19.24
2-5 är bättre än 0-3, alltså var detta en framgång enligt mitt något ologiska sätt att se på Elfsborgs öden och äventyr för närvarande.

Erik Svensson, Göteborg - söndag 1 oktober 2017 kl 19.25
Fortfarande lamt och långsamt på många håll, men det kanske krävs en försäsongsträning för att få ordning på det?

Roland Dellton, Lerum - söndag 1 oktober 2017 kl 19.30
49 insläppta mål. Där är Elfsborg "bäst"

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 1 oktober 2017 kl 19.33
Någon mer seger i år lär det inte bli. Sju poäng ner till kval - 12 poäng att spela om. Det lär bli en spännande höst. Minst sagt!

Jag är riktigt orolig.


Johan Nilsson, Göteborg - söndag 1 oktober 2017 kl 19.37
Det märks ju tydligt att spelarna inte gör sitt bästa. Det måste väl stå klart för alla att laget gör så här för att bli av med den hatade tränarduon Mian/Miljanovic. Eller hur?

Göran Holtstrand, Borås - söndag 1 oktober 2017 kl 19.45
2mål framåt idag, Vilken framgång, Resten ska vi nog glömma direkt. Jag tror U21 lagets försvar skulle klara sin bättre de sista matcherna.

Erik Nilsson, Linköping - söndag 1 oktober 2017 kl 19.46
Haglund, avgå!!!

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 1 oktober 2017 kl 20.11
Som sagt, det här handlar inte bara om tränare o ledning. Något är riktigt rejält fel i årets trupp.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 1 oktober 2017 kl 20.12
Det KAN inte bli sämre att spela med U19 nästa match. Ställ över hela a-laget!

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 1 oktober 2017 kl 21.04
Finns det någon därute som kan tipsa mig om det finns någon sajt som visar alla Elfsborgs matcher i Allsvenskan genom tiderna?

TACK PÅ FÖRHAND!


Johan Nilsson, Göteborg - söndag 1 oktober 2017 kl 21.19
CvZ: Om du menar resultaten (+ laguppställningar och diverse statistik) så finns allt på Born Yellow, se länk till vänster.

Om du menar rörliga bilder så kan det bli kärvt. Ta t ex guldsäsongen 1935/36. Då var rättigheterna delade mellan Cmore och SF-journalen. Livestreamingen var inte så utbredd än så vissa matcher kan ha försvunnit i arkivet.


Roland Dellton, Lerum - söndag 1 oktober 2017 kl 21.27
Christer- Mikael Häggströms bok "1961-Guldåret" innehåller det mesta. Som gammal Elfsborgare har du naturligtvis den i din bokhylla... Komplementerat med "Born Yellow" har du allt. Beträffande din fråga om när Elfsborg släppte in 11 mål eller fler är svaret nog år 1929. Då var vi i vart fall inte med

Fredrik Sigurd, Borås - söndag 1 oktober 2017 kl 21.58
När släppte vi senast in mål i nitton bortamatcher på raken? Eller vann en av elva matcher?

Jonas Claesson, Bottnaryd - måndag 2 oktober 2017 kl 0.40
Tänk att man trodde att man skulle få se lite hederlig "kämpa och spring"fotboll idag och ett hedervärt resultat, i en match där spelarna bestämt sig för att visa att det i alla fall finns hjärta i klubben. Men se, det fick man INTE. Avgå, alla! Kuken!

Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 2 oktober 2017 kl 0.41
Helt rätt Roland! Det gamla rekordet i insläppta mål 2 matcher i följd härrör sig från våren 1928 då vi förlorade hemma mot Hälsingborg (stavades med "ä" på den tiden) med 7-0 som sedan följdes av bortaförlust mot Sleipner med 5-0.

Året 1928 var min pappa 24 år och han mådde nog lika illa då som jag gör nu för han var sedan barnsben en mycket hängiven supporter.

Tanken är svindlande: ingen nu levande människa har bevittnat något som är i närheten av dessa två raka förluster med 0-6 och 2-5. Inte dina eller mina föräldrar, inte någon av oss nu levande, inte Kung Gustav V Adolf, inte Gustav VI Adolf, inte Kung Carl-Gustaf, inte Ingvar Carlsson, inte Jörgen Mörnbäck, inte John Hedin, inte Magnus Haglund, inte Olof Palme, inte Tage Erlander eller Gunnar Hedlund.

För oss alla är det här ett nytt förnedrande och förhoppningsvis oslagbart rekord som vi dessvärre får dras med resten av livet och det svider ordentligt i hjärta och själ.

Alla som har bidragit till detta ska skämmas och be oss alla om offentlig ursäkt och då menar jag managers, spelarna, ledarna, klubbdirektören, ordföranden och styrelsemedlemmarna. Ni ska alla ta på er ansvaret för denna totala förnedring och ni ska inte komma med bortförklaringar. Ni har suttit där med era feta löner som ni inte har förtjänat och stillatigande sett på när vår fina förening kastar sig ut i fritt fall och ni har trott att vi som betalar för era tjänster ska vara nöjda när ni ljuger om publiksiffror och i övrigt visar en nedlåtande attityd när vi kräver förändring.

Vi och sponsorerna är till för er, det är vi som stödjer er med pengar och närvaro på plats eller i TV-soffan. Ni är helt beroende av oss och därför förtjänar vi att ni visar en ödmjuk attityd mot oss genom att låta oss känna att vi är en del av er. Så har det inte varit de senaste två åren och det kommer att kosta er stora intäkter som kan bli förödande framöver.

Personligen har jag aldrig i mitt snart 75-åriga liv känt mig så utanför den en gång så fina elfsborgsfamiljen som jag gör nu och jag lägger skulden på er som har makten i Elfsborg. De som står utanför den och gör ett bra jobb i det tysta ska sträcka på sig och inte ta åt sig av min hårda och kompromisslösa kritik.

Jag kan till sist inte låta bli att jämföra med Norrby IF som kämpar och sliter för att överleva sitt första år i Superettan trots att kapital saknas och trots att man har det sämsta publiksnittet hemma i hela serien. Spelarna JOBBAR vid sidan av fotbollen och visar en attityd som man inte är i närheten av i Elfsborg trots att man bara tränar några timmar i veckan och sedan inte går ut på planen och gör sig förtjänta av sina fantasilöner.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - måndag 2 oktober 2017 kl 0.57
Det kan också tilläggas att jag under ett par timmar i kväll har gått igenom SAMTLIGA resultat under 105 år ända från 1912 och fram tills i dag och det innefattar alla seriematcher, svenska och internationella cuper samt kvalspel och gruppspel till olika turneringar i Europa. Totalt rör det sig om uppskattningsvis 2.700 matcher fram till och med denna veckans 0-6 mot MFF och 2-5 mot AIK. Tur att rekordet genom alla tider slogs 1928 och inte i år...

Lennart Odhström, Umeå - måndag 2 oktober 2017 kl 2.16
Rensa i spelartruppen. Spela med U23 resten av säsongen.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 2 oktober 2017 kl 8.40
Detta måste vara Elfsborgs största kris och sammanbrott sedan vi åkte ut allsvenskan på 80-talet?

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 2 oktober 2017 kl 10.17
Detta måste väl vara unikt?
Hur kan man köra en grupp så fullständigt i botten? Självförtroende, initiativförmåga och glädje är lika bortblåsta som höstlöven.
Något för managementforskare att studera och använda som avskräckande exempel i sin undervisning.

Claes Lindquist, Malmö - måndag 2 oktober 2017 kl 10.45
Ja, vi är unikt dåliga just nu. Och det är framförallt ordförande och tränarnas fel. Tränarna, betyder i första hand Haglund, men för min del också i hög grad Mian. Miljanovic har jag ingen åsikt om. Janne Mian har inte imponerat på mig och jag har tidigare för flera år sedan varit djupt kritiskt om hur han ser på träning och träningsmängd. Att han skulle vända Haglunds dåliga jobb var helt orealistiskt, speciellt på en vecka. Nej, Mian måste också bort så snart som möjligt. Att spelare som tidigare har presterat bra, nu underpresterar grovt, är beklagligt, men det beror till 100% på ledarna och tränarna. Med rätt ledning och tränare, kan samma lag vara topp 4 nästa år.

Claes Lindquist, Malmö - måndag 2 oktober 2017 kl 11.18
Och jag håller med dig Christer, de borde skämmas! Tack för intressant statistik.

Claes Lindquist, Malmö - måndag 2 oktober 2017 kl 13.26
Ja, det är väl ett understatement, men skönt att någon tränare säger som det är. Men svenska lag fortsätter säker ändå att träna 4-7 timmar per vecka i genomsnitt. Jag har tyvärr noll hopp om att det kommer att bli en ändring på detta. heja Pia! #link(https://www.svd.se/sundhage-svenska-spelare-tranar-for-lite/i/senaste)

Markus Jansson, Lerum - måndag 2 oktober 2017 kl 15.13
Förbundskaptenen har lika bra koll på brorsorna Holmén som journalister brukar ha:

Sebastian Holmén, till vardags i Dynamo Moskva, ersätter Pontus Jansson som utgick skadad i Leeds ligamatch i söndags.

– Vi har följt Samuel väldigt noga och han har gjort en stark säsong, säger Janne Andersson.


Erik Svensson, Göteborg - tisdag 3 oktober 2017 kl 11.35
Låt Colting sköta fysen till nästa säsong.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 3 oktober 2017 kl 11.44
Colting? Då skulle vi få en trupp byggd för seg uthållighetssport. Spelarna skulle kanske klara ett maraton, men på planen skulle de släppa in ännu fler mål än idag.

Dagens elitspelare springer inte fler meter än förr på planen, men de maxlöper mer och oftare. Tempoväxlingar är nyckeln. I CL kan lagen vila i flera minuter, bara stå och bolla till varandra lite lojt. Men när de exploderar exploderar de. Där är Elfsborg genomusla, vi joggar oss igenom matcherna. Vi har säkert bra kondis, men noll explosivitet. Jag har inget emot Colting, men vi behöver motsatt fysträning än vad han står för.


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 3 oktober 2017 kl 13.11
Nytt landslagsuppehåll, alltså dags att deklarera innan ni glömt (läs: förträngt) de fem matcher vi spelat efter förra uppehållet; tabellrad
5 0 2 3 6-18 2

Peter Olsson, Borås - tisdag 3 oktober 2017 kl 16.18
Någon som vet om Elfsborg använder sig av en idrottspsykolog för spelartruppen?

Jag tycker egentligen att det är mycket intressantare att ta reda på varför vissa människor presterar så oerhört mycket bättre än andra. Visst, det är fysiska praktexemplar, men jag tror nog att det är det som finns innanför pannbenet som till mångt och mycket har gjort Zlatan, Stenmark, Borg, Forsberg, Waldner och andra till superstjärnor.

De har säkert tränat mycket hårdare än sina konkurrenter, men de har också haft rätt mindset.

Erik Svensson, Göteborg - tisdag 3 oktober 2017 kl 16.38
Lyssnade på Coltings pod, därav kastade jag in hans namn lite allvar lite på skoj. Mkt intressant kring inre drivkraft som måste finnas i individuell idrott. Där får snarare tränaren bromsa än driva på. Att inte fotbollspelare som har bra betalt skulle kunna lägga 40 tim i veckan på fotboll, praktik, teori och lagbygge är ju rätt märkligt? Kanske dags att gå utanför boxen och välja ledare med annan bakgrund.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 3 oktober 2017 kl 20.12
Erik: Att slänga in Colting som nån sorts inspiratör, där är jag med dig. Många i Elfsborgs trupp skulle nog behöva fundera ett varv på varför de egentligen håller på med fotboll. Coltings passion och engagemang skulle kunna få dem att tänka igenom sina egna drivkrafter. Vilket i bästa fall leder till att de hittar tillbaka till glädjen i sitt idrottande.

Hasse Ekdahl, Borås - tisdag 3 oktober 2017 kl 23.56
Tobias Linderoth tillsammans med Anders Svensson...Härligt !!! Carpe Diem :)

Erik Nilsson, Linköping - onsdag 4 oktober 2017 kl 9.35
Peak av Anders Ericsson kan vara en kul bok att läsa om man är intresserad av vad som får folk att bli bra på något.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 4 oktober 2017 kl 10.35
Tobias Linderoth låter som ett väldigt spännande val.

- Spelare, ledare och andra runt ungdomslagen hyllar ofta Tobbes ledarstil.

- Spelarna som flyttas upp har tränats av Tobbe tidigare. På samma sätt som när Klabbe blev huvudtränare.

- Tobbe verkar vara en person som sätter krav på sin omgivning. Sett till vad andra har sagt och vad tidningar skriver så verkar Tobbe sätta krav på både förening och spelartrupp.

- Skönt med nytt och fräscht. Allsvenskans tränarkarusell brukar innebära att samma tränare hoppar runt mellan lagen.

- Tobbe har spelat fotboll på hög nivå och har med sig den erfarenheten. Som bonus kan det även innebära ett spännande kontaktnät.

- Ekonomiskt låter en intern lösning som billigare lösning. Men finns såklart flera aspekter här. Helt nytt ledarteam är inte direkt gratis.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 4 oktober 2017 kl 10.38
Intressant med surret om Anders Svensson. Jag tycker ju Anders Svensson bör vara allas husgud, så jag blir ju väldigt positiv när jag hör hans namn. Men vad innebär en ev. roll i Elfsborg? Det kan ju lätt framstå som en PR-grej som man kan jämföra med Torbjörn Nilssons återkomst i Blåvitt. Självklart kommer Anders likt Torbjörn ha en roll som är mer än PR om det blir aktuellt, men det är intressant hur den utformas.

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 4 oktober 2017 kl 11.00
Det finns hopp! Engagemanget runt vår fina förening är tydligt. Fyra insändare i dagens BT. I del två, citatet av Ralf Edström: "Laget betydde alltid mest". Om en dryg vecka är det "Ungdomens dag" på arenan... vår framtid - ungdomarna - har naturligtvis följt vad som hänt i klubben, och också hur Östersund lyckats med små medel. Där verkar respekten för medmänniskor inklusive medspelare gå före egona. Det gör den även i vissa delar av vår förening... men inte i hela vår förening. För att lyckas måste attityder ändras i de delar av föreningen där den inte finns... Exempel på den attityd som saknas hos oss återfinns i filmer som "Facing the Giants", "Miracle", "Radio", "Coach Carter" etc. Graham Potter har visat prov på rätt attityd. Människor som har rätt attityd finns även i Sjuhärad. Om ansvariga har förstånd att leta lite skulle de hitta rätt personer.... men då behöver man lägga undan allt vad prestige, stolthet (dem typ av stolthet som motverkar ödmjukhet) och egen vinning heter för klubbens bästa!

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 4 oktober 2017 kl 11.44
Ett förtydligande kan vara på sin plats: Ödmjukhet är INTE detsamma som mjukhet i betydelsen vekhet (om någon misstolkade det). Fotbollsvärlden är som vi återigen sett prov på i veckan (Kalla Fakta) korrupt: kärleken till pengar är som bekant roten till allt ont... dock är pengarna i sig naturligtvis nödvändiga. Med rätt attityd kan vår gulsvarta förening lysa än klarare än Östersund om några år....

Kent Carlsson, Sandhult - onsdag 4 oktober 2017 kl 11.48
Håller helt med Glenn. Linderoth är en mycket bra lösning.

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 4 oktober 2017 kl 13.40
Och så ska Anders förevigas med inbjudan kl 13 på torsdag - bra initiativ, men...mitt på dagen en veckodag - med 48 timmars varsel... ?! Glenn: du får väl representera alla oss andra som gärna varit med.

Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 4 oktober 2017 kl 13.47
Ursäkta... 24 timmars varsel... För övrigt håller jag med om att Tobbe L är intressant... frågan är om hans attityd & kapacitet är av Potters kaliber... kanske...

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 4 oktober 2017 kl 14.21
Just Potter-jämförelsen kan jag tycka är lite tröttsam.

Jag är oerhört imponerad av det Graham Potter har gjort. Det är unikt och banbrytande på så många sätt. Kanske det mest fascinerande på 2000-talet i svensk fotboll?

Men Potter och ÖFKs resa är unik, så den är svår att implementera på andra ställen. Jag skulle säga att långsiktighet, tydlig idé och social medvetenhet är framgångsfaktorer. Men Östersund som stad och Östersunds FK som förening spelar också roll i resan. Resan var möjlig där.

Alex Dyer är ett tydligt exempel på det. När man plockade ut Dyer ifrån ÖFK så var det inte riktigt samma spelare som ifjol.

Det jag vill få fram är att Potter som exempel i vår jakt på tränare blir missvisande. Det han har gjort, gjordes i Östersund. Nu ska vi sträva efter att hitta den tränare som passar bäst i vår långsiktiga plan. Jag hoppas på Tobbe och att Sverige pratar om Tobbe Linderoth om fem år på samma sätt som vi pratar om Potter idag.

Jag tror också att Potters nästa steg kan bli svårt. För förutsättningarna han har i Östersund går mer eller mindre inte hitta någon annanstans i Sverige. Kanske inte ens i hela världen.


Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 4 oktober 2017 kl 14.47
Hej Glenn: Kan förstå att det blir tröttsamt. Min andemening är inte vi skall att försöka kopiera deras resa rakt av, utan att hitta de nycklar som behövs för att vända vår trend. Håller med om de framgångsfaktorer du listar... Potters framtid tror jag till stor del beror på hans fortsatta attityd. Han kanske får svårt att vinna på det sätt som han gjort hittills, men segrar är inte allt i en allsvensk förening... en rätt attityd är dock vad som behövs.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 4 oktober 2017 kl 14.51
Ja, attityden är det vi verkligen bör slipa på. Varje träning och varje match ska betyda 100% fokus och hängivenhet. Tobbe Linderoth symboliserade mycket av detta när han var spelare, så jag tror och hoppas han fungerar på samma sätt som ledare.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - onsdag 4 oktober 2017 kl 16.23
Rykten är rykten och måste alltid tas med försiktighet och får inte utmynna i att någon hängs ut offentligt. Problemet är när, hur och varför dessa uppstår. "Ingen rök utan eld" är en berömd klyscha men sanningen har ingen plats i den eftersom det mycket sällan handlar om förstahandsuppgifter som kan verifieras.

Tyvärr cirkulerar sedan en tid tillbaka ett envist rykte som gör gällande att en högt uppsatt person i Elfsborgs organisation har blivit av med sitt körkort p.g.a. rattfylleri. Detta rykte har hamnat i mina öron från flera av varandra oberoende personer och sprids med blixtens hastighet bland allmänheten. Frågan uppstår då hur detta ska hanteras av Elfsborg som sannolikt känner till ryktet.

Nästa fråga är hur länge ett sådant ska tillåtas fortsätta att cirkulera utan att någon framträder antingen för att förneka eller bekräfta. Problemet är att spekulationer om vem som avses ger utrymme för gissningar på alla möjliga och omöjliga namn och det i sin tur medför att flera oskyldiga kan få utstå förödande obehag utan att kunna försvara sig.

Borås Tingsrätt har ingen dom på personen i fråga och Transportstyrelsen bekräftar att körkortet inte är indraget så ryktet är falskt men tyvärr kan personen inte gå ut offentligt och visa att den inte är dömd. Min vädjan är därför till alla som har tänkt att sprida detta vidare att ni tänker till en vända till och ser till att inte förvärra den skada som har uppstått

Jag blev bestört när jag fick höra ryktet från olika håll och är glad att jag inte har deltagit i ryktesspridningen och att jag har tagit mig tid att ta reda på fakta. Vi har alla ett ansvar i frågor som denna och min förhoppning är att ryktet dödas och begravs från och med nu.

Till sist men inte minst:

PERSONEN I FRÅGA INNEHAR GILTIGT KÖRKORT OCH RYKTET ÄR I N T E SANT!


Christer von Zweigbergk, Viskafors - onsdag 4 oktober 2017 kl 21.36
Mina synpunkter har tyvärr oftast ingen förmåga att engagera. Kommentarer på dem är mycket sällsynta vilket jag tolkar som att alla håller med och det är ju bra. Risken är att jag blir för kaxig när jag vaggas in i tron att jag alltid har rätt.

Bosse Wikensten, Göteborg - torsdag 5 oktober 2017 kl 12.19
Hej Christer, dina inlägg engagerar kanske mer än vad som syns i kommentarer. Du är ganska frispråkig, vilket ju kan vara kontroversiellt - inte minst i Borås. Hursomhelst ligger det en hel del sanning i det du skriver, även om jag inte håller med om allt. Så fortsätt skriva...

Eric Sjölin, Borås - torsdag 5 oktober 2017 kl 16.51
Just nu jobbar vi stenhårt för att fylla Knallelandsläktaren när det är vår årliga Ungdomens Dag 15 oktober. I skrivande stund är det över 500 anmälda och 7-8 bussar som kommer att rulla ifrån Mariestad, Ulricehamn, Falköping mm. Ett perfekt tillfälle att bjuda på roliga aktiviteter och rekrytera framtidens Elfsborgssupportrar. Nu på söndag är sista dag för föreningar att anmäla och dessutom delar vi ut värdebevis till andra ungdomslag som går att lösa in på matchdagen. Känner ni barn och unga som är fotbollsintresserade? Se till att de hänger på, det här blir häftigt!

Christofer Wärnlöf, Vedum - torsdag 5 oktober 2017 kl 21.04
Manns och J.Nilsson var med i ungdomslandslaget innan dom kom till Elsborg. Lundquist var en av Sveriges mest lovande ytterbackar. KSE var rankad som en av dom bästa målvakterna i Allsvenskan. Henning var för några år sedan med i norska landslaget; Jabali deltog i någon landslagssamling förra året; Prodell låg trea i allsvenska skytteligan tills några omgångar kvarstod; Frick gjorde succé i januariturneringen; Karlsson har gjort det väldigt bra i något av ungdomslandslagen: Lundevall har varit vår bäste spelare, etc, etc. …. Hur kunde det går så fort nedåt? Ni fotbollskunniga svara gärna…

Hasse Ekdahl, Borås - torsdag 5 oktober 2017 kl 21.57
Underbart med en fasadmålning på Borås Arena-Anders Svensson-störst av alla spelare i Elfsborg genom tiderna :)

Hasse Ekdahl, Borås - fredag 6 oktober 2017 kl 23.14
Ishizaki ska nog flytta ner till Borås..köpt radhus och har ev 1-årskontrakt med Elfsborg..bättre högerfot med frisparkar och inlägg än Lundevall...sen kan han få marknadskommunikation med IFE :)

Magnus Andersson, Borås - lördag 7 oktober 2017 kl 10.33
Att Ishi är aktuell som spelare känns otroligt konstigt. Han är 36 år nästa år och det känns bara som löjlig nostalgi och kompisvarningen till Andreasson späs på ytterligare ett varv. Som ledare, gärna! Som spelare, absolut inte! Det går inte att skruva klockan tillbaka. Nu när vi ska byta tränare så borde ju den få en rejäl möjlighet att bygga nytt med nya och unga spelare och få tid för sitt bygge. Då borde det vara läge att pensionera Lasse, Ishi, Horn Bajrami och Prodell och kanske även något till. Jag är fullt medveten om att flera av dessa är bra karaktärer med Elfsborgshjärtan, men det borde det vara ledarroller och inte spelarkontrakt som borde erbjudas till dessa.

Roland Dellton, Lerum - lördag 7 oktober 2017 kl 11.43
Bayrami och Prodell är under 30. Det finns andra spelare i truppen som är närmare pensionsåldern

Magnus Andersson, Borås - lördag 7 oktober 2017 kl 12.56
Jag vill påpeka att pensionsåldern för fotboll är helt individuell. Anders Svensson till exempel borde fortsatt till minst 50.

Hans Josefsson, Storvreta - lördag 7 oktober 2017 kl 20.39
”Åtta noll”, sa Niklas Jarelind spydigt till Anders Svensson ”Det är ju som Djurgårn-Elfsborg”.

Vet karln inte hut! Vi gjorde ju faktiskt ett mål i den där matchen för tolv år sedan som aldrig har ägt rum.


Herman Thorell, Dalsjöfors - lördag 7 oktober 2017 kl 23.03
Ishi skulle göra nytta som karaktär. Och den där jävla matchen på Stockholm Stadion skulle nog göra susen i ett karaktärsdanande syfte.

Lennart Odhström, Umeå - söndag 8 oktober 2017 kl 19.34
Ishi var en gång en tillgång, men att vid 36 ålder ge honom kontrakt som spelare är så dumt att man tar sig för pannan.

Ska alla som en gång spelat för Elfsborg och sedan blivit proffs återvända när deras utländska karrärer är över?

Dumheter, undantag ska alltid göras, men kan ju inte fungera som en regel. Ishi valde ju dessutom Gnaget före oss efter sejouren i USA.


Gert Björnalm, Borås - söndag 8 oktober 2017 kl 23.11
Vårgårda: Det har väl aldrig offentliggjorts hur det gick till, men jag har för mig att Ishi har uttryckt besvikelse i nån intervju att han inte fick något bud från Elfsborg då. Så att han valde AIK före Elfsborg då kanske inte bara berodde på honom.

Jag är för Ishi! Och nytt kontrakt till Lasse!!


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 9 oktober 2017 kl 18.57
Är kluven om Ishi. I grunden håller jag helt med kritikerna om att det inte är gamla fd proffs som skapar framtidens Elfsborg. Men med två undantag. Anders - och Ishi. Det är kanske just en krigare, vinnarskalle och rutinerad spelare som Ishi som kan vara en ledare för ett gäng nya förmågor från våra U-lag? Ishi som lagkapten och härförare av en hjord hungriga unga spelare?

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 11 oktober 2017 kl 19.03
Ödesmatcher mot Sundsvall och Eskilstuna i oktober. Känns som att vi är tillbaka på den gamla onda tiden.

Jakob Lagerdahl, Stockholm - onsdag 11 oktober 2017 kl 20.33
Och mot Östersund! Fast dem mötte vi aldrig på gamla onda tiden...

Vad säger Nordupplandssektionen om att ta in Kjetil som pådrivare säsongen ut?


Hans Josefsson, Storvreta - onsdag 11 oktober 2017 kl 20.57
Nordupplandssektionen säger nej till Kjetil! Vi vill också passa på att dementera ryktet om att vi skulle vara positiva till Kalle Björklund som tränare.

Roland Dellton, Lerum - onsdag 11 oktober 2017 kl 21.41
Bättre med "Vårgårda" i Umeå

Lennart Odhström, Umeå - onsdag 11 oktober 2017 kl 23.15
Mina år som manager i Blåviksjön och ungdomstränare i BAIK kanske räcker?

Elfsborg kan lugna oss alla genom att besegra Sundsvall och därefter koncentrera sig på att lösa tränarfrågan.

Jag tycker dessutom att det behövs rensas i spelartruppen, vilka som ska bort är jag inte helt säker på, men rensning behövs.


Kurt Nilsson, Skyttorp - torsdag 12 oktober 2017 kl 9.17
Håller med ordförande i Nord Upplands sektionen,ingen Kjetil,sämsta spelaren i Elfsborg genom alla tider--Usch ,blir deprimerad när jag tänker på honom----Nää ,in med Anders och Tobias Linderoth som ett tränar-par, skulle kunna styra upp Elfsborg på rätt köl igen,ge dom några år så kommer det att vända med nya friska talanger ifrån dom egna leden .

Eric Sjölin, Borås - fredag 13 oktober 2017 kl 9.35
18 föreningar och totalt närmar vi oss 850 föranmälda till Ungdomens Dag på söndag. Vi har dessutom delat ut många värdebevis i skolor, till familjer och ungdomslag. Förhoppningsvis blir det många som tar med hela familjen och deltar i Ungdomens Dag på söndag. Det kommer att bli välfyllt på Knallelandsläktaren med framtidens gulsvarta supportrar!

Bosse Wikensten, Göteborg - fredag 13 oktober 2017 kl 11.33
Bästa sittplats och ståplats inkl guliganer (Glenn m fl): Eric gör sitt & jag kommer stötta honom med ungdomarna på Knallelandsläktaren... varför inte försöka få de enkla, men taktfasta ramsorna & sångerna skandera fram och tillbaka mellan kortsidorna? Normalt sitter grabben & jag och sjunger på P2, men på söndag får någon annan ta P2 så gott det nu går ;-). Att fylla arenan med sång, ramsor och liv kanske är för mycket att önska, men är man visionär så är man....

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 15 oktober 2017 kl 18.45
Säga vad man vill om Elfsborg men attraktionskraften kan man inte klaga på. Nästan 6.000 mot Sundsvall talar sitt tydliga språk.

Peter Olsson, Borås - söndag 15 oktober 2017 kl 20.30
Så glad att Lasse Nilsson får göra målet..

Claes Lindquist, Malmö - söndag 15 oktober 2017 kl 20.48
Ja, verkligen bra gjort av Lasse! I övrigt, inte mycket att vara glad för, hemskt dålig första halvlek av Elfsborg, lite bättre i andra.

Roland Dellton, Lerum - söndag 15 oktober 2017 kl 22.02
Ja, det var en bedrövlig första halvlek av Elfsborg ikväll. Inte ett skott på mål! Nu blev det ändå tre poäng bl.a. pga Lasse Nilsson som suttit i "frysboxen" av tidigare tränaren. Ett annat "problem" är Viktor Prodell, som enligt Alexander Axen m.fl. TV-experter borde vara startspelare och som i förra årets allsvenska ensam gjorde lika många mål som Frick/Jebali gjort tillsammans i år. Det blir en jobbig vinter för sportchefen att hitta rätt tränare och trupp. En "lustighet" ikväll var att i det program som delades ut till sponsorer m.fl. hade Magnus Haglund som tränare för Elfsborg. Inte heller där hängde Elfsborg med...

Hasse Ekdahl, Borås - söndag 15 oktober 2017 kl 22.37
Randrup hade bättre spelförståelse än Holmén när han kom in-fick in en passning som Jebali placerade in...första varningen var helt tokig...(borta-domare)...

Lennart Selrot, Bohus-Malmön - söndag 15 oktober 2017 kl 22.46
Jag såg via CMore AIK mot Jönköping idag. Alla tvivel om Stefan Ishizaki måste väl handla om ekonomi, En sån framspelare mm platsar ju, trots hans ålder, i vilket allsvenskt lag som helst. Han var ju bäst på plan. Tack för Lasse Nilsson - en annan gamling. När han kom in, blev det fart och rörelse i anfallsspelet.

Tomas Kolles, Dalsjöfors - måndag 16 oktober 2017 kl 5.49
Om Lasse INTE är med i startelvan mot Eskilstuna är det förmodligen ett ganska tydligt kvitto på att han spelar i en annan förening 2018. Ser gärna att han får besked om framtiden innan säsongens slut och kan få den hyllningen av publiken som Augustsson aldrig fick.

Erik Nilsson, Linköping - måndag 16 oktober 2017 kl 7.59
Hasse: Var inte första varningen helt solklar där han tar en spelare helt utan att vara närheten av bollen? Men den andra var en armbåge eller nått? Såg inget ojuste från där jag satt.

Peter Olsson, Borås - måndag 16 oktober 2017 kl 8.09
Snygg "protest" eller "markering" eller hur man vill uttrycka det av Lasse, som springer ifrån alla spelare på planen för att springa ut och fira med de som sitter på bänken.

Erik Nilsson, Linköping - måndag 16 oktober 2017 kl 12.08
För egen del hoppas jag på mer rakt 4-4-2 spel i framtiden. Vet inte varför det är skrivet i sten att så fort Frick är på planen så måste det vara utpräglat 4-5-1 med Jebali relativt långt ner i planen. Frick vinner inte tillräckligt med boll åt oss i det systemet, han behöver en anfallspartner att jobba mer tillsammans med.

Fredrik von Knorring, Mölndal - måndag 16 oktober 2017 kl 15.30
Skönt att få svart på vitt att kontraktet är säkrat.
Jag hoppas man utnyttjar tiden med de matcher som är kvar och vinteruppehållet till att renovera och bygga nytt.
Lasses mål är ju förlösande på många sätt men väljer han att fira med bänken istället för de som är närmast som en slags protest så är det en av flera saker som behöver lagas. Det tyder ju inte direkt på någon VI-känsla.
Som den dum-optimist jag är tror jag detta blir bra till slut. Om inte annat för att jag vill väldigt mycket.

Per Dahlberg, Borås - måndag 16 oktober 2017 kl 16.32
Man kan ju se det som att han firar med bänken för att
involvera hela laget, och visa hur viktig bänken är.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 17 oktober 2017 kl 13.57
Trots usla resultat och prestationer så har majoriteten av spelarna utanför startelva haft svårt att få speltid. Lasse med flera som har varit bänkade borde ha fått mer speltid under året. Så jag tyckte det var en fin symbolik. Jag blev också väldigt glad över att Lasse gjorde mål.

Lars Johansson, Mölnlycke - tisdag 17 oktober 2017 kl 14.36
Finns ingen sentimentalitet kring vem som gör målen, bara de trillar in. Snygga som fula.

Peter Olsson, Borås - tisdag 17 oktober 2017 kl 16.51
Om en spelare suttit stenhårt i frysboxen, till den grad att tränaren påstår att han är skadad medan spelaren själv säger att han är frisk... Då är det en rätt hög grad sentimentalitet för mig. Speciellt när det gäller Lasse som brukar få i stort sett mest skit av alla spelare. Jag tycker han är en fantastisk ambassadör för Elfsborg.

Hans Josefsson, Storvreta - tisdag 17 oktober 2017 kl 19.52
Jag missade matchen mot Sundsvall men råkade nyss zappa in stopptidsminuterna från Cmores repris. Noterade två saker:

1. Sundsvall tryckte på och verkade ha häng på ett ledningsmål. I 93:e minuten skjuter de över, men istället för att låta tiden gå jagar Stuhr-E fram en boll för att sätta igång spelet snabbt.
2. Inför det som kom att bli det sista anfallet viftar Stuhr-E intensivt med armarna för att få upp laget.

Karaktär. Vinnarskalle. Viktigt.


Christer von Zweigbergk, Viskafors - onsdag 18 oktober 2017 kl 1.23
Pia Sundhage ny tränare i Elfsborg?!?!?!

Kurt Nilsson, Skyttorp - onsdag 18 oktober 2017 kl 8.09
Hm---Tro fan att han vill ha upp laget i anfall för att göra mål,försvaret med Kevin har väl nästan släppt in flest mål i allsvenskan i år------Lasse Nilsson var när han kom in en vitamin injektion för anfallet,han skulle nog ha spelat många flera matcher än han har fått---Frick o Prodell--hm---inte lika pigga någon match jag har sett !!!

Hans Josefsson, Storvreta - onsdag 18 oktober 2017 kl 9.21
Kurt, vad jag menar är att det hade varit enkelt att försöka få tiden att gå den sista minuten för att undvika att släppa in mål när man nu var under press. Istället fanns viljan att satsa framåt och det betyder att det finns (eller är på väg att skapas) en ny positiv energi i laget. Särskilt mtp att det betalade sig.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - onsdag 18 oktober 2017 kl 12.51
Christer von Z :s nattliga funderingar om Pia Sundhage som ny tränare väcker, i alla fall hos mig, en del funderingar...

Letade med hjälp av VG:s sökfunktion och under två månader (sep-okt) 2003, alltså för 14 år sedan, redan då fanns det en hel del som önskade knyta damen ifråga till oss.


Bo Andersson, Mexico City, Mexiko - onsdag 18 oktober 2017 kl 14.41
Det var faktiskt undertecknad (övertecknad?) som tog fram Pia som förslag den 17 september 2003. Detta ledde till spekulationer även utanför VG, där bl.a. Pia blev intervjuad om hennes eventuella kontrakt med Elfsborg e.t.c.

F.ö. är jag tillbaks i Hässelby om Redaktör´n skulle vilja korrigera.


Torbjörn Gustavsson, Shanghai, Kina - onsdag 18 oktober 2017 kl 16.23
Redaktör´n får gärna korrigera min hemort också, har flyttat tillbaka till Göteborg

Hasse Ekdahl, Borås - onsdag 18 oktober 2017 kl 19.34
U-21 Elfsborg piskade till BP med 6-1 (Jesper Karlsson gjorde 3 mål)...nu är vi i final :)

Hasse Ekdahl, Borås - onsdag 18 oktober 2017 kl 19.54
Jesper Karlsson gjorde 4 mål .... :)

Hasse Ekdahl, Borås - onsdag 18 oktober 2017 kl 19.56
Nu blev det fel :)

Kjell Tibrand, Piteå - torsdag 19 oktober 2017 kl 8.09
Lyssna på SR P1 Dokumentär , programmet som sändes 15 okt. "Älskade, hatade Anders Svensson" hette det. Mycket intressant!

Kurt Nilsson, Skyttorp - torsdag 19 oktober 2017 kl 8.59
Hans---Jag förstod precis vad du menade,Jag var bara lite sarkastisk och jävlades med dej----För guds skull,inte Pia Sundhage som tränare !!!Satsa nu på dom tränar-talanger som finns inom föreningen istället .Roade mig härom dagen att titta på Johan Cryuff ,vilken lirare o spelare,Hollands total fotboll var helt fantastisk ,jag rös av välbehag,det var inte sämre förr-----

Hans Josefsson, Storvreta - torsdag 19 oktober 2017 kl 23.01
Skäms på dig, Skyttorpardjävul.

Johan Andersson, Borås - lördag 21 oktober 2017 kl 7.53
Läser i lokalblaskan att Elfsborg kommer till start med samma lag som senast mot Sundsvall, förutom att Lasse ersätter en skadad Frick. Trots att vi inte har något som helst att spela för så får inte några av våra lovande ungdomar starta. Istället satsar ledningen på de äldre spelare som under säsongen inte presterat. Nu tror jag inte det är så lätt som vissa påstår att det bara är att sätta in alla yngre och halva U21-laget som vissa verkar tro men vi har ju landets bästa akademi och flera spelare i åldern 26-35 som inte levererar alls. Varför man då inte kan ge t ex en supertalang som Jesper Karlsson en startplats i en sådan här match är väldigt konstigt. Utifrån detta är Ishizaki, 36 år nästa år på väg in. Jag kan inte förstå den inställningen som ledningen har, däribland Stefan Andreasson, att ta hem våra "gamla stjärnor" (förvisso ikoner som är och ska vara legender i Elfsborg) som har sina bästa år bakom sig och inte ens låta någon yngre spelare få chansen. Med denna inställningen och utvecklingen kommer vi fortsätta att parkera på 10:e platsen som vi ofta gjorde i början av 2000-talet. Vilka yngre lovande spelare vill satsa på Elfsborg om vi aldrig kan tänka nytt eller vågar spela in nya spelare? Tyvärr har vi tappat det fina försprång vi haft under flera år då vi var föregångare och idag är vi tillbaka som ett mediokert allsvenskt lag. Enligt mitt resonemang så ska en spelare som är 28-35 år och inte presterar bättre än en 19-20-åring inte ha kontrakt på 3-4 år, låt istället en generationsväxling ske, som alla lag går igenom, och satsa framåt. Då kommer nog även publiken tillbaka. Och då räknar jag även med dem som betalat för årskort och räknas in i publiksiffrorna och inte är på plats.

Kent Carlsson, Sandhult - lördag 21 oktober 2017 kl 10.36
Jag är också fundersam över varför inte Jesper får chansen en supertalang med härlig teknik.
Vi har en av landets bästa akademier men till vilken nytta?

Roland Dellton, Lerum - lördag 21 oktober 2017 kl 15.02
BT-elvan stämde inte! Prodell och Lasse N på topp. Jebali på högerkanten istället för Daniel G.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 21 oktober 2017 kl 16.09
Vi höll nollan - i två minuter...

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 21 oktober 2017 kl 17.19
Ge Bali bollen...

Jörgen Willborg, Borås - lördag 21 oktober 2017 kl 17.43
Vi klarar inte att dominera ens mot allsvenskans sämsta lag. Jag är orolig för nästa säsong.

Alf Gunnarsson, Eksjö - lördag 21 oktober 2017 kl 19.30
Det är inte så enkelt att besegra ett lag, som såg vinst i den här matchen som den enda chansen att rädda sig kvar i allsvenskan. Jag tycker ändå att man såg en del positiva tendenser i Elfsborgs spel.
Eskilstuna är visserligen Allsvenskans sämsta lag, men det är inte ofarligt. Det fick MFF erfara i 20:e omgången: förlust med 3-1

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 21 oktober 2017 kl 19.59
Ändå lite fascinerande. Efter en extremt dålig säsong med underprestationer i ett stort antal matcher ligger vi idag ändå på övre halvan av tabellen. Det säger en del om allsvenskans kvalitet i år....

Roland Dellton, Lerum - lördag 21 oktober 2017 kl 21.26
Ja, vi ligger där bl.a. på grund av att andra lag inte spelat lika många matcher. Om några dagar kan vi ligga på nedre halvan.

Läs nya (från 21/10 kl 23.03) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!