VG debatt - inlägg sedan 17/7 kl 15.54


Gumme Lindh, Trollhättan - onsdag 1 november 2017 kl 15.53
Johan Larsson (Brøndby) är uttagen i Jannes trupp i play off (VM) mot Italien.

Hasse Ekdahl, Borås - onsdag 1 november 2017 kl 16.35
Bra med Johan Larsson !! Lustig fick tredje varningen när han fumla med inkastet förra matchen....

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 1 november 2017 kl 21.10
Kul med Johan Larsson, känslan är att han fått alldeles för få chanser i A-landslaget.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - torsdag 2 november 2017 kl 9.56
Läste att Lasse kommer avsluta sin karriär på söndag. En tillräcklig anledning att ta sig dit.

Gert Björnalm, Borås - torsdag 2 november 2017 kl 14.13
Näää..... Ge Lasse ett nytt kontrakt!

Peter Olsson, Borås - torsdag 2 november 2017 kl 18.08
Jag kommer sakna Lasse. Vet att han ofta är ifrågasatt här, men han har ett fantastiskt stort Elfsborgshjärta och han är en verklig ambassadör för laget. Jag tror jag har missat 4-5 Elfsborgsmatcher de senaste 20 åren. En av dessa var när Elfsborg bytte speldatum och lyckades pricka mitt bröllop. Jag och min fru fick då en videohälsning ifrån Lasse Nilsson (som visserligen hälsade ifrån hela truppen), där de beklagade att jag inte kunde närvara på arenan, men förstod det och önskade oss lycka till.

Gert Rehn, Göteborg - fredag 3 november 2017 kl 9.13
Några reflektioner nu när årets till större delen bedrövliga säsong snart är slut.

Efter medlemsmötet i december 2016, sa jag till min gode vän i bilen på vägen hem att det var en sak som oroade och störde mig svårt. Det var den självgodhet och självbelåtenhet som har blivit allt mer framträdande i framför allt Stefan Andreassons dragningar och uttalanden vid den här typen av möten. Visserligen hade säsongen avslutats på ett mycket bra sätt, men man kunde redan se de problem börja komma som i år blivit tydliga för i stort sett alla som följer laget. Men fortfarande var Stefans budskap ungefär att "vi är bra, andra tittar på oss, vi har flest egna produkter i klubben, andra avundas vår kontinuitet etc". Detta är ett mycket farligt resonemang. Risken är att man bara är nöjd, utvecklas inte, slår sig för bröstet och ser inte vad som händer i omvärlden. Jag upplever att det är precis det som hänt. Självbelåtenheten lyste också igenom tydligt i tidningen Offsides långa artikel i nummer 3/2017.

Självklart finns det skäl för Stefan och de andra i Elfsborgs ledning att vara stolta över resultaten det senaste decenniet. Det har varit en fantastiskt framgångsrik tid, men man kan aldrig leva på gamla meriter och slå sig till ro. Då blir man omedelbart omsprungen och det är precis det som hänt nu. Jag vill ha tillbaka den mer ödmjuke Stefan med en fantastisk blick för vad som skulle kunna bli bra. Som vågade satsa på oprövade tränare som Magnus Haglund och Peter Wettergren, som fick hem de båda Svenssönerna, fick Ishizaki att lägga sina bästa fotbollsår i Elfsborg och se vilken fantastisk spelare Augustsson var. Jag tycker att den förmågan har minskat hos Stefan de senaste åren i takt med att självbelåtenheten ökat.

En annan reflektion är att de mest framgångsrika åren stämmer exakt överens med åren Anders Svensson spelade. Något att fundera på när man nu måste hitta en helt ny tränar- och ledarstab?

Nästa fundering. Visserligen är det väldigt roligt att ungdomslagen är så bra och till och med blir svenska mästare. Men man måste komma ihåg att det på intet sätt garanterar att det kommer fram nya fullgoda allsvenska spelare av hög klass. Det är ett stort steg som många upptäcker. Visst är chansen större om ungdomslagen är bra, men några garantier finns inte. Det gäller att hitta metoder som möjliggör detta för så många som möjligt.

Det finns mycket mer att säga, men det blev långt nog detta. Det gäller nu att hitta en tränar- och ledarstab till nästa säsong som kan utveckla de spelare som har potential samt att våga ta bort de som inte håller måttet. Tycker därför att det var rätt att inte förlänga med Lasse Nilsson, tack för allt positivt du gjort för klubben, men allt har ett slut.


Bo Andersson, Hässelby - fredag 3 november 2017 kl 9.36
Tack, Gert. Trevligt med ett längre och resonerande inlägg.

Bosse Wikensten, Göteborg - fredag 3 november 2017 kl 11.01
Instämmer, Gert... stolthet går som bekant före fall, medan ödmjukhet kan reparera mycken skada. Kan inte undgå följande iakttagelse: Erik Jullander, BT, skriver: "Elfsborg.. har också den goda smaken att meddela sitt besked före sista matchen så att "Borlängeexpressen" kan få sin välförtjänta avskedshyllning." Vill ta tillfället i akt: TACK för allt, Lasse!! Jag läser dock in en hel del syrlighet i Eriks kommentar gentemot hanteringen av - i mina ögon exakt vad Elfsborg saknat sedan 2012 - Andreas Augustsson! Delvis reparerades det av vår mittfältsgeneral... men bara delvis. Har någon därute hört en ursäkt från Bosse, Stefan eller Jörgen L.? Jag hoppas att jag missat ursäkten... för om den inte kommit, så har inblandade parter saknat legitimitet i sina roller de senaste fem åren. Stolthet går före fall... så min uppmaning till Bosse & Stefan: Utnyttja årsmötet - eller detta forum - för att be om ursäkt till Andreas A. och oss supportrar för hanteringen senhösten 2012 (bättre sent än aldrig, eller?)... men tack ändå för att ni verkar har lärt er något av misstaget (som Erik J påpekar). Om jag har missat ursäkten så är detta inlägg delvis irrelevant.

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 3 november 2017 kl 14.06
Gert: Tack för genomtänkt och klokt inlägg!

Magnus Andersson, Borås - fredag 3 november 2017 kl 16.44
Ett mycket bra och genomtänkt inlägg, Gert! Det går inte att leva på gamla meriter. Ödmjukhet och att hela tiden på ett positivt sätt ifrågasätta det man håller på med gör att man inte stannar i utvecklingen. Det finns bara en Anders Svensson och den eran är nu över och vi går in i en annan fas. Låt då en ny tränare välja sin egen stab och få en yngre spelartrupp till sitt förfogande. Lasse ska definitivt tackas av under klang och jubel för sina insatser i den gula vackra tröjan, men allt har ett slut och jag anser att det är rätt att sätta punkt nu. Jag tycker att det är läge att föryngra på andra positioner också. Gärna värva in lovande spelare från superettan och division ett. Ska vi värva etablerade spelare ska de vara rena förstärkningar som höjer laget, några av våra senaste såna värvningar har tyvärr inte blivit så.

Roland Dellton, Lerum - fredag 3 november 2017 kl 21.47
Många tänkvärda ord Gert! Tack för ett bra inlägg. Jag tror att du har många "med dig".

Bosse Wikensten, Göteborg - lördag 4 november 2017 kl 9.19
Till alla läsare och Bosse, Stefan & Jörgen L.: Jag vill be om ursäkt för delar av mitt inlägg igår. Att hävda att "inblandade parters saknat legitimitet i sina roller" på grund av eventuell utebliven ursäkt till Andreas A. var fel, och för det ber jag om ursäkt. Naturligtvis har de haft legitimitet - årsmötet tillsätter ordförande, och styrelsen anställer klubbchef etc. Jag ska hädanefter inte använda detta forum som en "tryckventil". Däremot anser jag fortfarande att god ton och en ödmjuk inställning innefattar en ursäkt till Andreas, vilken jag fortfarande skulle vilja veta om den kommit. I det stora hela är jag förbannad på korruptionen inom FIFA och fotbollsvärlden, och kommer fortsätta attackera det jag uppfattar som sjukt. Liksom många av er har jag barn som spelar ungdomsfotboll, och accepterar inte något annat än en schysst attityd av mig själv och mina egna barn... och kommer därför även påpeka brister av de som förväntas vara deras förebilder. Vår älskade idrott och vårt föreningsliv är alldeles för fint för att tillåta allt annat än en schysst attityd i alla led. Gerts ton och innehåll var föredömligt...

Peter Olsson, Borås - lördag 4 november 2017 kl 18.11
Grattis Norrby.. En bra dag för Boråsfotbollen.

Hasse Ekdahl, Borås - lördag 4 november 2017 kl 19.22
Håller med dig Peter :) Norrby är på 10:e plats i sluttabellen !!!

Gert Björnalm, Borås - söndag 5 november 2017 kl 12.11
Jag tycker att Lasse borde fått ett nytt kontrakt. Han har varit en av allsvenskans effektivaste spelare i år sett till mål per spelad minut, och ett antal poäng är hans förtjänst (minns hemmamatchen mot Östersund). Med det sagt så har jag ändå en viss förståelse, främst med tanke på hans skadehistorik de senaste åren (vad som nu berott på skador och vad som berott på Haglund). Med den logiken var det ytterst tveksamt att Jon fick förlängt kontrakt i våras, men det är som det är.

Det ska bli väldigt intressant att se hur man nu väljer att bygga sin trupp. Det borde bli några "offer" för att göra plats för upplyftningar från lärlingar och u-trupper, och sannolikt borde det bli någon utlåning. Tror att både David Olsson och Rosen skulle må bra att utlåning, och kanske någon mer. Sen är frågan om man försöker hitta sätt att släppa Prodell som knappast motsvarat förväntingar och lön (?). Kanske finns det fler som är i liknande situation som Prodell, ex Bajrami.


Peter Olsson, Borås - söndag 5 november 2017 kl 14.21
Jörgen Horn är väl bland de bäst betalda spelarna i Elfsborg, om det finns någon som inte motsvarar sitt lönekuvert är det väl han? Jag har ju hellre komplementspelaren Randrup på planen.

Fredrik von Knorring, Mölndal - söndag 5 november 2017 kl 17.26
Kul att Lasse fick göra mål i sin sista match i Elfsborgströjan.
Och viss skadeglädje åt IFK Göteborg

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 5 november 2017 kl 18.31
Sista matchen känns som en summering av säsongen. Grym effektivitet framåt och ett rent jäkla såll bakåt. Gulsvart har släppt in absolut flest mål under säsongen av alla lag. Men är också ett av de målfarligaste.

Lite tröst ändå att vi slutar på övre halvan. Och före Blåvitt. Men med detta sagt - 2017 års allsvenska slutar med betyget IG. Det enda som får godkänt är målskyttet, som håller allsvensk toppklass. Resten talar vi tyst om.

Till sist - tack till Lasse för alla år och alla mål! En legendarisk Elfsborgsspelare vi kommer att minnas. Hur många matchavgörande mål har Lasse gjort?

Roland Dellton, Lerum - söndag 5 november 2017 kl 18.39
Två mål av Prodell i sista matchen och nio mål totalt under året. Bara ett mål sämre än Jebali, som startat i 29 matcher, Prodell i 13 matcher...Jag har svårt att förstå kritiken mot Prodell. Är han inte en typisk "måltjuv" och sådana skall vi väl se till att ha i laget??

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 5 november 2017 kl 18.57
Publiksiffra = de som är på plats och tittar på! Dagens "publiksiffra" 6.516 är ju som alla vet en fejkad siffra som ger ett löjets skimmer över Elfsborg. Inte nog med att årets prestation har varit under all kritik, någon eller några i föreningen har svårt med sanningen och sådan(a) person(er) borde inte åtnjuta förtroende i fortsättningen.

Vad har hänt med vårt kära Elfsborg?


Magnus Andersson, Borås - söndag 5 november 2017 kl 19.05
Jag är nöjd! Vi kom ju före Ica!

Roland Dellton, Lerum - söndag 5 november 2017 kl 20.59
Med statistik kan man bevisa det mesta: Jebali 5:a och Prodell 7:a i skytteligan. Stuhr-Ellegaard 5:a från slutet i målvaktsligan. Lundevall 1:a i passningsligan.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - söndag 5 november 2017 kl 21.20
8:e platsen var väldigt viktigt att säkra idag. Det påverkar vår seedning i Svenska Cupen till våren. Jag hoppas förövrigt lite på derby mot Norrby i cupen.

Vad tror ni om presskonferens för ny tränare? Inom två veckor tippar jag på.


Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 5 november 2017 kl 22.47
Vinnare i tipstävlingen 2017 blev Kenneth Baglee 3993 p, därefter Kjell Tibrand 3981 p och sedan Fredrik von Knorring 3954 p. Reservation om jag räknat fel. Hurra.

Henrik Eliasson, Örebro - söndag 5 november 2017 kl 23.04
Om man lägger ihop gjorda och insläppta mål för alla lag i allsvenskan har Elfsborg ( 112 mål) överlägset mest, 22% mer än tvåan ÖSK ( 92 mål). Vill man se mål ska man se IFE! Jag hoppas dock på att man tar hjälp av någon gnetig tjurskalle a la Lagerbäck som kan nöta in försvarsspel hela vintern. Gärna en ny mittback med erfarenhet o ledaregenskaper också, när vi pratar önskelista.

Hasse Ekdahl, Borås - söndag 5 november 2017 kl 23.04
CvZ.....Publiksiffran ligger på ca 3400 besökare :( :(

Kent Carlsson, Sandhult - söndag 5 november 2017 kl 23.12
Jag har också svårt att förstå varför man kritiserar Prodell, måltjuven som alltid är på rätt plats och gör mål.
Ett annat mysterium är hur BT kan ge Jesper underkänt i dagens match, jag tyckte att han tillförde teknik och fart. Men vi kanske inte har sett samma match.

David Ahlgrand, Göteborg - söndag 5 november 2017 kl 23.19
Vi möter Hammarby i Sv.Cupen i vår + 2 lag som lottas...

Gert Rehn, Göteborg - måndag 6 november 2017 kl 8.40
Jag kan förstå kritiken mot Prodell. Jag tycker inte att han håller allsvensk klass som spelare, men han gör mål och det förlåter mycket, nästan allt, eftersom det är så svårt att göra mål i fotboll. Därför bör han behållas, men inte som startspelare. Håller med Peter Olsson. Jörgen Horn håller definitivt inte allsvensk klass och kommer heller aldrig att göra det. Förstår inte värvningen av honom. Då är det i så fall bättre att satsa på Dresevic trots hans båda bedrövliga misstag igår. Han ser i alla fall ut att kanske ha potentialen att bli bättre.

Roland Dellton, Lerum - måndag 6 november 2017 kl 8.56
Prodell har gjort 9 mål. 8 som startspelare, 1 som inbytt......

Peter Olsson, Borås - måndag 6 november 2017 kl 10.07
Efter att ha läst BT's betyg undrar jag också om jag såg samma match. Var väldigt besviken när de bytte ut Jesper Karlsson. Inte för att han lyckades med allt, men han var ju den enda som rörde sig i anfallsspelet. Både Prodell och Jebali blev alldeles för stillastående. Tycker Jesper var bästa offensiva spelare (Om man bortser ifrån Lundevall som typ alltid är det..)

Erik Nilsson, Linköping - måndag 6 november 2017 kl 11.16
Prodell har placerat sig helt ok poängmässigt alla säsonger han spelat i allsvenskan. Det finns gott om anfallare som inte har den meriten. Självklart är han "allsvensk klass". Men kanske kommer han aldrig bli en riktig topp-anfallare, vill vi ha det får vi fortsätta leta (jag tror tyvärr inte Frick kommer bli det heller)

Sen tänkte jag precis samma sak som Kent ang. Jespers betyg. Ok, man måste inte tycka att han gjorde en fantastisk match, men 1:or ska man spara till absoluta bottenprestationer, själv hade jag gett Jesper en stark 2:a eller 3.

Jag ser också fram emot att få reda på vem som blir ny tränare. Jag tror och hoppas att det kommer ske ganska snart nu efter avslutad säsong.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 6 november 2017 kl 14.00
Grattis till årets segrare i tipstävlingarna: Kenneth Baglee (siffertipset) och Roland Dellton (tabelltipset)!

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 6 november 2017 kl 18.52
Nu går det bra att

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 6 november 2017 kl 19.33
Till alla oss som varit kvar på läktaren! Som slitits mellan hopp och förtvivlan! Som ibland fått jubla men tyvärr alltför ofta fått tömma nederlagets bittra kalk!
Likväl är vi kvar på läktaren 2018 och hoppas på att ännu en gång få fira segrar.
Till alla oss!
Skål!

Peter Olsson, Borås - måndag 6 november 2017 kl 20.57
Jag har fortfarande inte fått något brev av Elfsborg ang. nästa års seriebiljetter. Jag har för mig att dessa brukar komma väldigt tidigt, innan säsongen ens är slut. Har jag bara missat det eller är det förändringar på gång?

Lite halvbitter efter säsongen tror jag säkert de tänker höja priserna, eftersom vi supportrar inte förstår produktens värde.

Roland Dellton, Lerum - måndag 6 november 2017 kl 21.20
Peter-jag tror att de funderar på att uppfinna en möjlighet för dig och dina barn och barnbarn att sitta jämte varandra på bästa plats nästa år. Om inte får ni kanske välja en annan arena t.ex. Häckens .

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 6 november 2017 kl 22.41
Mycket prat om spelarlöner. Hur ser det egentligen ut i Elfsborg och i de andra klubbarna? Finns några officiella siffror? Personligen tycker jag provisionsdelen av lönerna borde öka. Ett framgångsrikt lag ska ha bättre löner än motsatsen. Nån som vet hur Elfsborg och andra lag hanterar detta?

Peter Olsson, Borås - tisdag 7 november 2017 kl 0.24
Roland: Barnbarn har jag ju inte än, men jag har åtminstone en lustig historia ang. "familjepriser". Jag ringde Elfsborg och erbjöd att betala halva priset för min 8-åriga sons biljett om han kunde sitta ijämte mig. Fick svaret att det var minsann helt omöjligt. Frågade varför, då platserna brevid mig allt som oftast gapar tomma. "Så är det helt enkelt, vill ni sitta tillsammans får ni köpa biljett i hörnet på arenan.".

Jag har suttit på samma plats sen arenan byggdes, så det vart ju inte superintressant. Därför köpte jag en plats där nere till min son, som sedan följer med mig upp till min plats där det alltid är ledigt. För den biljetten tror jag att vi betalde 1400kr eller liknande.. Summa summarum, Elfsborg förlorade 400kr för att de uppför sig idiotiskt och de har en relativt missnöjd pappa som känner att familjer ej är prioriterade.

Att inte Elfsborg förstår att få barn och unga att älska fotboll är det viktigaste som finns är utanför mitt förstånd. Min son kommer säkert följa Elfsborg livet ut, dra in tiotusentals kronor i biljettpengar. Så försöker man aktivt att ge oss så dåliga platser som möjligt... suck..

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 7 november 2017 kl 8.43
Sportbladet har stor intervju med Claesson idag. Han nämner att man kan träna mer i Sverige.

Klicka här.


Bosse Wikensten, Göteborg - tisdag 7 november 2017 kl 10.05
Kommentar till Christer (5 nov): Håller med om att det är bedrövligt att redovisa "Dagens publiksiffra" på det sättet. Publik finns på plats, och således blir Elfsborgs sätt att redovisa en lögn. Lögnare bör tillrättavisas innan de avsätts, så att de får en chans att bättra sig. Om de efter tillrättavisning inte slutar ljuga, bör de avsättas!

Bosse Wikensten, Göteborg - tisdag 7 november 2017 kl 10.20
Hade inte ens sett dagens BT, att Bosse J. uttalar sig om publiksiffrorna. Det gör ju saken än mer patetisk...."Vad gäller publiken engagerar det hur vi ska vända trenden än att titta på rena siffror"... oj, oj... första tipset: sluta ljug med siffrorna! Det kanske inte i sig lockar fler till arenan, men det stoppar åtminstone förtroendebristen för ledningen... när sonen frågar "är det verkligen så många här, pappa", och man förklarar att Elfsborg ljuger, så börjar man förstå var de verkliga problemen ligger.....

Bosse Wikensten, Göteborg - tisdag 7 november 2017 kl 10.39
Fel av mig. Det var Stefan som citerades. Hursomhelst: Stefan, Catalina m fl: SKÄRPNING! Till nästa hemmamatch...

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 7 november 2017 kl 10.41
Jag förstår inte varför man har försatt sig i en situation där den redovisade publiksiffran möts med ett hånskratt vid varje match.

Om man åtminstone hade sagt Till dagens match har 6.516 biljetter sålts i stället för Dagens publiksiffra är 6.516, om man nu inte vill ändra redovisningssättet under pågående säsong. Att man ändrar till nästa säsong utgår jag ifrån.

(Sedan undrar jag om inte t.ex. Örebro också har räknat sålda biljetter i år. Jag kan svårligen tänka mig att 6.223 personer var på plats vid vår match där i augusti - det var synnerligen glest på huvudläktaren då.)


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 7 november 2017 kl 10.50
Varför kan inte Elfsborg göra som IFK Norrköping: ha enbart fullprisbiljetter på huvudläktaren/sponsorläktaren men ha fullpris-, pensionärs- och ungdomsbiljetter på hela läktaren mitt emot (i Elfsborgs fall Sjuhärads- respektive Ålgårdsläktaren)?

Bosse Wikensten, Göteborg - tisdag 7 november 2017 kl 11.01
Bra förslag, Lars! Frågade grabben om han ville stå i klacken i sista matchen, men svaret blev: "Nej, tack, pappa... vi sitter på P2 som vanligt - jag vill se så mycket som möjligt av spelet." Ska man betala fullpris för att sitta mer centralt (och se mer av spelet) och dra ner på matkontot kommande månad, eller nöja sig med P2? Hittills har det fått bli P2... (I och för sig kommer man närmare klacken på P2, och känner sig mer delaktig... men det är grabbens intresse som styr numer)

Kent Carlsson, Sandhult - tisdag 7 november 2017 kl 12.28
Bra förslag Lars! Det behövs nytänkande för att få till baka publiken.
Jag sitter också och häckar på P2. Det bästa med det att man har trevliga läktarkompisar.

Peter Olsson, Borås - tisdag 7 november 2017 kl 12.50
Jag tittar väldigt mycket på Allsvensk fotboll, de flesta lagen.. Men på något sätt har jag väl lyckats undvika J-Södra i år.. Kan någon insatt förklara för mig vilken typ av spel Thelin förespråkar.. Om det nu är han som kommer ta över Elfsborg.

Hasse Ekdahl, Borås - tisdag 7 november 2017 kl 13.13
J-södra klarar sig kvar mot Trelleborg.....Thelin borde få tränarjobbet i Ife...om inte Linderoth vill upp som tränare i A-laget...

Bertil Lindh, Trollhättan - tisdag 7 november 2017 kl 13.25
Årets 3 bästa spelare på hemmaplan i allsvenskan 2017 tycker jag i nämnd ordning är: 1. Simon Olsson 2. Anders Randrup o 3. Simon Lundevall. Vad tycker ni andra skribenter om detta ?

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 7 november 2017 kl 15.35
J-Södras spel har väl utgått mycket ifrån den trupp de har haft till förfogande. Jag tycker de flesta nykomlingar som kommit upp de senaste åren alltid haft en linje i sitt spel. Alla nykomlingar inkl. J-Södra har haft en vilja att ha boll, sen så går det inte i längden när man spelar i bottenstriden.

Oroväckande med J-Södra är ju att försvarsspelet har varit alldeles för dåligt. Under en period så var även J-Södra Allsvenskans klart sämsta lag i år.

Det som jag tycker kan ses som positivt med Thelin är att han har trollat med den trupp han har haft till förfogande. Han verkar ha gett förtroende till spelare och han verkar ha fått förtroende tillbaka. Om man tittar på den spelartrupp J-Södra har, så känns det sjukt att de klarar kvalplatsen. Spetsen truppen haft de senaste två åren har de ju lånat in. Jag menar, de var tvungna att ta in Anton Andreasson och Fredrik Olsson ifrån bottenkollegan Halmstads bänk för att göra något inför hösten i truppen.

Jag är skeptisk. Men jag hade å andra sidan ställt in mig på Tobbe och alla hans fördelar.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 7 november 2017 kl 15.43
Jesper Karlsson kritisk till sin speltid.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - tisdag 7 november 2017 kl 15.46
Gällande Jesper Karlsson, hur kan IF Elfsborg lägga så mycket pengar på en så stor talang utan att ge honom speltid? Detta är dessutom en talang som har allsvensk erfarenhet.

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 7 november 2017 kl 16.15
Ja, Karlssons begränsade speltid är en av de stora gåtorna i år. Han visade redan 2016 att han håller för allsvenskan och jag tycker han har mycket större potential än t ex DG. Positivt med artikeln är i alla fall att han verkar träna hårt på egen hand och vill ge det en rejäl chans 2018.

Gumme Lindh, Trollhättan - tisdag 7 november 2017 kl 18.17
På fotbollskanalen står det följande; "Jimmy Thelin är, enligt uppgifter till Expressen, detaljer från att ta över Elfsborg. Det kommer till känna bara drygt en vecka innan ödeskvalet mot Trelleborg."

Fotbollskanalen

Expressen

Gumme Lindh, Trollhättan - tisdag 7 november 2017 kl 19.38
Mina länkar fungerade inte, så gör ett nytt försök här;

Fotbollskanalen
Expressen

Gert Björnalm, Borås - tisdag 7 november 2017 kl 22.54
Nej, Jesper K är inte nöjd med speltiden. Men då kanske han ska snacka mindre och jobba på. Jag tycker inte att han presterat när han fått chansen, vilket visserligen inte varit så ofta, men i alla fall. Sanningen, som jag ser det, var att det blev en klar förbättring när Lasse byttes in mot Jesper i söndags.

Han har alla förutsättningar att bli bra. Men då får han bita ihop och kämpa på som alla andra, inte agera diva. Men han är ung och kommer att få fler chanser, både att visa klass på planen och en bättre attityd vid sidan av.


Kent Carlsson, Sandhult - tisdag 7 november 2017 kl 23.20
Jesper är en ambitiös spelare som vill framåt, det är en spelartyp som vi behöver när vi bygger inför 2018. Var och en som sett Jesper på plan inser vilken potential han har.

Alf Gunnarsson, Eksjö - onsdag 8 november 2017 kl 10.12
Jesper Karlsson har fortfarande brister men när det gäller fart och teknik är det inte många spelare i dagens Elfsborg som kan konkurrera.
Trots att JK spelade i en sämre klubb förra året gjorde han en lysande insatser då. Det går bra att gå in på YouTube och se en sammanställning av klipp från hans matcher då.
Skillnaden var väl att han då hade tränarens förtroende. Ansvaret faller därför tungt på Magnus Haglund och Janne Mian som inte visat tålamod och gett honom chansen att spela in sig i den nya miljön.

Kent Carlsson, Sandhult - onsdag 8 november 2017 kl 10.36
Idag hälsar vi Oskar Pålsson välkommen som ny krönikör i BT. Han debuterar med en insiktsfull och välskriven krönika. Det skall bli intressant att följa hans fortsatta skriverier.

Bertil Lindh, Trollhättan - torsdag 9 november 2017 kl 19.03
U21 ligger under i paus med 1-0 Djurgården på Grimsta. Djurården har ett ganska namnkunnigt lag med Tommy Vaiho i mål samt Jonatan Augustsson, Marcus Hansson, Jesper Karlström, Aliou Badji (målskytt) samt Julian Kristoffersen. Spelmässigt för Djurgården matchen. I Elfsborg spelar bla David Olsson, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Rami Kaib samt Ibrahim Dresevic. Kom igen gulsvart.

Kjell Floberg, Lidingö - torsdag 9 november 2017 kl 21.20
Förlust 1-0, DIF mästare! Efter DIFs mål ägde "hemmalaget" första halvlek. Andra halvlek backade DIF hem med 5 man i försvaret och satsade på kontringar. Klart spelövertag för Elfsborg då, flera chanser men inget mål, DIF hade också en del vassa kontringar. J Karlsson kom "inte till riktigt", Dresevic (mycket tveksam i situationer bakåt tex vid målet!) McVey och S Olsson drev på framåt, men det var alltför ojämnt på många positioner. Det var kallt på Grimsta och väldigt få "guliganer"!

Peter Olsson, Borås - fredag 10 november 2017 kl 8.21
En sak funderar jag lite på. Stefan Andreasson har svarat kategoriskt på alla frågor ang. att förlänga kontrakt eller spelare de har varit i kontakt med att "Vi löser allt med ny tränare först". Men man har trots det inga problem med att bestämma att Lasse Nilsson inte får ett nytt kontrakt.. Varför? Jag förstår om han kanske inte ses som en startspelare, men det finns ingen i truppen med den erfarenheten som han har. Är det helt enkelt så att Lasse tänker och framförallt pratar för mycket för att vara bekväm för andra ledare?

Kent Carlsson, Sandhult - fredag 10 november 2017 kl 11.47
Peter>> Om jag får spekulera i Lasse Nilsson "frågan" så tror jag det helt enkelt är en bedömning utifrån ålder och möjligen också ekonomi, alltså man vill förnya och föryngra truppen och samtidigt dra ner på kostnaderna.
Jag tror att de har stämt av vissa frågor med det nya tränarteamet (som jag i nuläget tror är klara) och ville ge Lasse ett värdigt avslut i IFE.
Får Ishizaki kontrakt så faller ju en del av mina antagande. Då kan du ha rätt i att Lasse upplevdes som alltför "pratig"

Lennart Odhström, Umeå - måndag 13 november 2017 kl 19.45
Missade årets sex sista matcheroch lika bra var väl det.

2017 är bara att glömma, vad finns då runt hörnet?

Vem blir ny tränare?

Hur många spelare sitter på kontrakt som går ut?

Är det sant att IFE skrivit kontrakt med Stefan Ishizaki, om så är fallet varför? IFE måste väl satsa på att börja om på nytt och bygga från grunden, eller?


Ivar Tengklint, Glommen - tisdag 14 november 2017 kl 18.23
Med tanke på de många insläppta målen hos de gule i år så kanske vi kan gå över till landslagets 10-0-0 till nästa säsong! Två nollor under 180 minuter mot Italien - det borde inte vara svårare mot allsvenskt motstånd? Publiken kan ju ha synpunkter förstås!

Lennart Odhström, Umeå - tisdag 14 november 2017 kl 19.48
AFC åkte ur, men ersätts av ett nytt tveksamt lag, Dalkurd som flyttar ifrån Borlänge till Uppsala.

I min värld kan man inte flytta ett lag från en stad till en annan. Rimligen borde Dalkurd byta namn då till Uppkurd eller Kurdsala, eller?


Peter Olsson, Borås - tisdag 14 november 2017 kl 19.59
Fast hur tycker du Dalkurd skall lösa att få spela då? Arenan som de använder idag är ju inte godkänd för allsvenskt spel? Skall de ta hela sin Åshöjdenhistoria och slänga den? Jag är grymt imponerad av vad de har gjort och tror att de kan överraska även i allsvenskan.

Peter Olsson, Borås - tisdag 14 november 2017 kl 20.20
Fast det hade varit kul om de bytte namn till Kurdsala istället ;)

Lennart Odhström, Umeå - tisdag 14 november 2017 kl 20.23
Jag är imponerad av Dalkurd, men när lag flyttar från en stad till en annan är jag inte med längre.

Mig veterligen har Dalkurd ingen arena i Uppsala. Den enda allsvenska arenan som finns används av Uppsalalaget Sirius.

Jag kan inte tänka mig att det finns tillräckligt med vare sig sponsorer eller publik för två lag i Uppsala.

Det betyder att något av lagen, eller till och med båda två, kommer att gå under.


Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 14 november 2017 kl 21.45
Västerås skulle behöva ett elitlag. Kurderås?

Peter Olsson, Borås - tisdag 14 november 2017 kl 22.27
Fast Uppsala kommun har väl sagt att de tänker rusta arenan för att kunna ha två lag. Om Norrby och Elfsborg delar arena och inget av lagen lär gå under om Norrby någon gång tar sig dit tror jag. Uppsala är en större stad än Borås väl?

Lennart Odhström, Umeå - onsdag 15 november 2017 kl 11.41
Peter O >>> Elfsborg klarar sig ekonomiskt tack vare inkomster från spelarförsäljningar. Skulle vi enbart leva på inkomster från sponsorer, tv och publik så klarar vi inte av att hålla nuvarande nvå.

Tänk då om Norrby skulle spela i Allsvenskan? Det finns inte på kartan att en stad av Borås storlek kan ha två lag i Allsvenskan, inte ens i Uppsala som är en dubbelt så stor stad som Borås är det möjligt.

Byte av ämne. Kommer Elfsborg att presentera ny tränare på medlemsmötet i december? Om så är fallet, vem blir det? Någon som vet?


Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 15 november 2017 kl 15.13
Vilka hoppas ni på i kvalet, TFF eller J-Södra?

Å ena sidan ligger Jönköping nära geografiskt (även från Linköping sett!) så det är en bra bortamatch. Å andra sidan ligger Jönköping nära geografiskt så de utsätter oss för konkurrens om spelare och publik m.m.

Jag vet inte vad jag tycker!


Henrik Svensson, Varberg - onsdag 15 november 2017 kl 18.39
Lars, helt klart J-Södra, även om vi förlorade 1-0 där i regnet förra året. Trelleborg är ett sämre alternativ tycker jag. Funderar också på vår nästa tränare. Hoppas på Tobbe Linderoth tillsammans med nån "nykomling".

Fredrik von Knorring, Mölndal - onsdag 15 november 2017 kl 20.05
Jag förordar Jönköping. Det blir lite derbykänsla och mer fotbollsintresse i bygden. Bra för bägge.

Peter Olsson, Borås - onsdag 15 november 2017 kl 20.25
Det enda jag minns av Trelleborg är långbollar och en bedrövlig arena.

Lennart Odhström, Umeå - onsdag 15 november 2017 kl 21.13
Mitt svar på vår skapares fråga kommer i form av musik. Tyvärr fungerade inte länken så lägger ut adressen för kopiering och inklistring.

https://www.youtube.com/watch?v=3NPt7DVORug


Hans Josefsson, Storvreta - onsdag 15 november 2017 kl 23.15
Nordupplandssektionen noterar att frågan om Uppsalas storlek ställts ovan och informerar härmed om att det är rikets fjärde stad.

Vi kan också berätta att Sirius är måttligt förtjusta, eller snarare heligt förbannade, över att eventuellt få sällskap av Dalkurd (Kurdsala?). "This town ain't big enough for both of us", anser Sirius som hade sett fram mot att få dela arena enbart med Uppsala Fotboll (damlag som kom på åttonde plats i Elitettan 2017).

Nya arenan Nya Studenternas, som i själva verket är gamla Studenternas fast med konstgräs och nya läktare, börjar byggas 2017 och ska vara klar för konstgrässpel 2019. I väntan därpå har Dalkurderna (Kurdsalisterna?) insett att naturgräset på gamla (blivande nya) Studenternas inte håller och därför söker de en matcharena för allsvenskt spel 2018. Här har både Västerås och Gävle nämnts. Det har ännu inte framgått om det då blir aktuellt med namnbyte till Västerkurd alternativt Dalgävlar.

Dock vill de ha en träningsanläggning i Uppsala och tänker sig då det konstgräsförsedda Lötens IP (den minnesgode erinrar sig att det var där Elfsborg åkte ur cupen i en olycksalig och iskall vintermatch för några år sedan), men där får de inte plats så istället har kommunen erbjudit Österängens IP (där det amerikanska fotbollslaget Uppsala 86ers huserar) som emellertid saknar både omklädningsrum och värmeslinga.

Om inte detta inlägg var tillräckligt begripligt så går det bra att läsa hur lokalblaskans sportchef förklarar det hela.

För övrigt har Sirius ett innebandylag också. Det delar arena med Storvreta IBK, som för närvarande ligger tvåa i Superligan medan Sirius gör detsamma fast från slutet. Nordupplandssektionen är inte särskilt skadeglad över detta, bara en smula tillfreds över det därmed påvisade styrkeförhållandet mellan storebror och lillebror.


Kent Carlsson, Sandhult - onsdag 15 november 2017 kl 23.45
Efter kvällens drabbning så ligger ju MFF B-lag bra till för att överta den allsvenska platsen från J-Södra. Fast hur kul är det egentligen?

Bosse Wikensten, Göteborg - torsdag 16 november 2017 kl 8.49
Vill absolut ha kvar J-Södra i allsvenskan.. ingen diskussion. Till och med Strängsered håller man på Elfsborg... från Torhult och definitivt Bottnaryd är det J-Södra som gäller. Fredrik K har helt rätt... med J-Södra kvar i Allsvenskan bibehålls en härlig rivalitet i området mellan Ulricehamn och Jönköping som gynnar hela bygden. Kom igen ju, J-Södra!!

Gert Rehn, Göteborg - torsdag 16 november 2017 kl 10.13
Tack Hans för bra information beträffande Dalkurds flytt till Uppsala. Jag kan inte hjälpa att jag hyser en viss avoghet mot lag som plötsligt byter stad när de går upp i allsvenskan, men det är väl så det ser ut i den nya världen.

Lars Alexandersson, Linköping - torsdag 16 november 2017 kl 10.41
Intressant om den geografiska Elfsborg - J-Södra - gränsen!

Var går motsvarande Elfsborg - IFK - gräns? Hur är det t.ex. med folk i Bollebygd och Rävlanda?


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 16 november 2017 kl 11.42
Guliganerna har förutom Borås haft ordföranden ifrån Bottnaryd, Bollebygd, Kungälv, Mölnlycke och Timmele. Så allt det där kan klassas som stark gulsvart mark.

I och med Anders Svenssons koppling till Bollebygd och Göteborg så kan vi bara anta att allt med en radie på 15 mil också är ruggigt stark gulsvart mark.

James Keene gör ju också att vi är största allsvenska lag på de brittiska öarna. För att inte tala om hur stora vi är i Danmark och Norge.

IF Elfsborg, störst och bäst i världen? Ja, såklart.


Bosse Wikensten, Göteborg - torsdag 16 november 2017 kl 11.51
Hej igen Lars, där spekulerar jag lite mer, men vår ex-mittfältsgeneral har väl präglat Bollebygd via Hultafors tillräckligt, så Bollebygd är definitivt ett gulsvart fäste... tror att Rävlanda också är övervägande gulsvart, men där är ju blåvitt starkare än i Bollebygd. Naturligtvis spelar Bollebygds gamla kommuntillhörighet (Borås) in lite grann.... jag brukar raljera med kollegor i Göteborg om att det blåvita stödet börjar först vid Delsjöbacken, innan de protesterar och jag motvilligt medger; OK, då, Mölnlycke (med Ravelli & co).. jag råkar känna till visst gulsvart stöd i Landvetter... men objektivt är det nog så att gränsen för skiftande majoritet går någonstans mellan Rävlanda & Hindås (jag kan ha fel angående Rävlanda). Det riktigt trevliga är ju hur många gulsvarta supportrar som finns "uti bögdera"... upp i Trollhättan/Vänersborg och hela Skara-schlätta tack vare Martin Andersson m fl... och sedan naturligtvis hela Mark (tack Johan Larsson m fl), sydostut (hela Tranemo kommun inklusive våra fantastiska Sjötofta-bröder) och ända långt in i Småland (Gislaved: Tack Oskar Hiljemark) och Värnamo (Tack Niklas Hult & Viktor Claesson)... Jag har säkert missat något som övriga skribenter får fylla på... hursomhelst är sträcker sig vårt stöd långt, långt utanför sjuhärads-kärnan... just det, Halland är ju stort också när jag tänker efter...

Jonas Claesson, Bottnaryd - torsdag 16 november 2017 kl 13.11
Går ett par bilar (minst!) från Jönköping/Mullsjö till varje match i Borås.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - torsdag 16 november 2017 kl 13.19
I Gula Sidornas andra nummer 2012 gick vi igenom vart flest medlemmar fanns i Guliganerna. Näst största stad medlemsmässigt i Guliganerna efter Borås var då Falköping. Det var med rätt stor marginal så.

Bosse Wikensten, Göteborg - torsdag 16 november 2017 kl 13.53
Tjena Glenn, Keene är bra.. via släkt i Skottland är vi också ganska välkända i Edinburgh... mina svågrar, som är Hearts-supportrar, har fått en del där att stötta Elfsborg. Min frus moster och hennes avkomlingar är alla Hibs-supportrar, och bland Hibs är nog Elfsborgs-stödet om möjligt än större... de kommer också ihåg Europa cup-kvalmatchen för knappa 10 år sedan... och några i Glasgow känner till oss också tack vare släkt, men naturligtvis är HIF störst där tack vare en viss herr Larsson. Lite personliga kuriosa: Mitt gulsvarta engagemang svalnade av under studietiden, då jag blev akademiskt snofsig...men engagemanget återuppväcktes 2000-2001 under min tid i Skottland, där man ärtvungen och ta ställning. Jag fick frågan andra arbetsdagen: "Och vilket är ditt lag, då? Celtic eller Rangers? Hearts eller Hibs...?" Efter att lite trevande nämnt Hearts, insåg jag var mitt hjärta fanns, och jag korrigerade mig: "No, no, sorry, ELFSBORG of course!!!!", vartefter alla började fråga om Elfsborg... och varje måndag kom frågan: "How did Elfsborg do this weekend, then?" triggades intresset... hemflytt 2002, och jag fortsatte följa klubben en del... när sedan ryktena sedan började gå om Björn & Tomas vision om en ny arena ökade intresset. Och den 4 juli 2005 bjöd jag med min gamle Kalmar-stöttande kollega till arenan, och med Matte & Anders återuppväcktes gamla känslor som inte funnits sedan Tomas Ahlström, Frank Klarström, B-G Stenbäcken, Lennart Nilsson m fl sedan farsan tog med en till Ryavallen som liten grabb & man fick lära sig "Häja di våre, inte di dära, trämpa di främmande pajka på tära...". Oj, vad nostalgiskt det blev... men det är väl också därför man lider nu efter vår storhetstid det senaste dryga decenniet.... så därför tar vi nya tag inför medlemsmötet om några veckor, och ser till att det inte bara blir en massa politiskt korrekt tjafs, utan att vi kan tala klarspråk. Bosse & Stefan har gjort ett fantastiskt jobb, men låt oss vara öppna och snacka klarspråk fr o m nu ang vad som kan göras bättre... och börja med en ödmjuk inställning.... bästa laget skall alltid spela: PUNKT! satsa mer på en bättre tränare än dyra, överbetalda spelare... det har bevisats av Janne & Peters lagbygge (Grattis, Peter!), och av Graham Potter och hans skotske medhjälpare uppe i norr...

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - torsdag 16 november 2017 kl 14.17
Bosse W >> Halland, framförallt Varberg, är ett mycket starkt gulsvart fäste. I alla fall på sommaren...

Men det finns, många med mig, de som slagit ner sina bopålar här så relativt starka är vi även under vinterhalvåret.

Dessvärre tycks "infödingarna" ha en viss dragning åt göteborgshållet och IFK...

Varbergs BoIS finns ju också och söderut både FFF och HBK.

De mesta kända varbergarna i gulsvart är väl annars bröderna Andersén, ni som minns dem.


Fredrik von Knorring, Mölndal - torsdag 16 november 2017 kl 20.35
I Mölndal är vi åtminstone två.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - fredag 17 november 2017 kl 8.02
Ett favoritreportage i Offside var när Varbergs supporterklubb Klacksparken gick ut med att man hatade Elfsborg och Borås. Det var dynamiskt.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 17 november 2017 kl 9.20
Jag tycker att Borås ska ta över Varberg i 30 år.

Kent Carlsson, Sandhult - fredag 17 november 2017 kl 10.10
Varför nöja sig med Varberg? Jag tycker vi tar över hela Halland på 30 år. Åk till Brömsebro och få det hela fixat.

Kurt Nilsson, Skyttorp - fredag 17 november 2017 kl 11.07
Hm----Christer o Bengt Anders´en ,visst minns man dom--70-80-tal ,kommer ihåg ett skott på Råsunda av Christer mot AIK från cirka 30-40 meter som gick spikrakt i mål ,måste vara tidigt 80-tal kanske,Elfsborg förlora dock stort efter ett par riktiga tavlor av Tore Stenbäcken i mål---Bröderna Andersen var under några år riktiga stöttespelare i Elfsborg----

Niclas Fridén, Mullsjö - lördag 18 november 2017 kl 1.53
Älskade vänner, vem tränar Elfsborg 2018? Jimmy Thelin! Min fråga, är det bra? Min personliga uppfattning, Ja! en bra tränare, ABSOLUT! Men fruktansvärt mesig i sitt framförande... och det oroar. Haglund var tydlig, men vann icke förtroende... Hur länge står vi ut med Thelin? Jag ställde frågan ni ger svaret

Kent Carlsson, Sandhult - lördag 18 november 2017 kl 12.35
Niclas>> Vem tränar IFE 2018? En intressant fråga! Jag ger inget svar men väl en spekulation.
Thelin får en roll som sportchef/manager och hanterar pappersarbete bevakar spelarmarknaden m.m.
Linderoth blir tränare och assisteras av Wålemark de ansvarar för träningen laguttagning m.m.
Jag tror att det kan bli en bra lösning, det gäller ju förstås att de är tydliga i rollfördelningen.
Men som sagt inget svar bara en spekulation.

Christofer Wärnlöf, Vedum - lördag 18 november 2017 kl 22.29
Taget från JNytt.... Hur ska man tolka detta....? Tror du att J-Södra byter tränare till nästa säsong? Ja, Thelin kommer inte fortsätta träna J-Södra. 68.51% Tveksamt. Det beror på hur det går i kvalet. 17.45% Nej. Thelin blir kvar i J-Södra 14.04% Totalt antal röster: 235

Lennart Odhström, Umeå - söndag 19 november 2017 kl 17.34
Mycket skrivs om Jimmy Thelin, vem är han egentligen? Gick ju sådär med J-södra.

Jag föredrar att vi satsar på någon av våra ungdomstränare och bygger ett lag från grunden.


Kent Carlsson, Sandhult - söndag 19 november 2017 kl 19.51
Lennart>> Jag spekulerar idag liksom igår att Linderoth blir ansvarig för träning laguttagning m.m. och att man gör en organisatoriska förändringar vilket bl.a innebär att man återigen tillsätter en sportchef. Tiden får utvisa om det blir så.

Tomas Kolles, Dalsjöfors - söndag 19 november 2017 kl 20.23
Lennart >> Man kan ju vända på myntet och ställa frågan vad
J-södra hade varit utan Thelin..
Men jag är helt inne på din linje med tränare från de egna leden. 👍🏻

Thomas Aspman, Borås - måndag 20 november 2017 kl 15.59
Ny innerback (en fältherre typ Augustsson) ny tränare (ung) och chorizo i kiosken. Önskemål inför nästa från mig. Må väl/T

Mikael Häggström, Borås - måndag 20 november 2017 kl 16.35
Snart dags för lottning till svenska cupen 2018. Vi vet redan att Elfsborg spelar i samma grupp som Hammarby och har hemmamatch mot de grönvita.
Elfsborg får också hemmamatch mot ett av följande lag : Dalkurd FF, Trelleborgs FF, Östers IF, IFK Värnamo, Helsingborgs IF, Degerfors IF, GAIS eller Norrby IF.
Bortamatch blir det mot endera Varbergs BoIS, Gefle IF, IK Frej, Syrianska FC, Åtvidabergs FF, IK Oddevold, Vasalunds IF eller Tvååkers IF

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 20 november 2017 kl 17.48
Norrby vore kul. Samt bortamatch mot Varberg eller Tvååker...

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - måndag 20 november 2017 kl 17.57
Nähä... Inga önskningar slog in .

Mikael Häggström, Borås - måndag 20 november 2017 kl 18.01
Det blev GAIS o Vasalund i "vår" grupp tillsammans Hammarby

Lennart Odhström, Umeå - måndag 20 november 2017 kl 19.40
Instämmer helt och fullt med Aspman.

Vilka spelares kontrakt går ut vid årsskiftet, någon som vet?


Niclas Fridén, Mullsjö - måndag 20 november 2017 kl 20.03
Om det blir en tränare ifrån de egna leden, vad är det då man väntar på? Bara att presentera och köra på så alla får klart för sig vilka förutsättningar som gäller, eller? Men visst, Linderoth ja tack gärna. Han får dock lite att leva upp till med tanke på vad farsan åstadkom

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 21 november 2017 kl 9.59
Ny tränare kommer, men vi får vänta till fredag, troligtvis.

Gumme Lindh, Trollhättan - tisdag 21 november 2017 kl 15.53
Olof Mellberg & assisterande tränaren Azrudin Valentic lämnar BP enligt TextTV.

Kan det bli Elfsborg för dessa herrar tro?

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 21 november 2017 kl 16.29
Mellberg eller Thelin är väl dom det kan bli, gissar jag. Om nu inte klubben halar upp något helt oväntat ur bakfickan, som de gjorde första gången de anställde Haglund.

Jörgen Willborg, Borås - onsdag 22 november 2017 kl 8.55
Mellberg är enligt mina beräkningar ungefär 1 432 ggr mer spännande än Thelin.

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 22 november 2017 kl 9.19
Jörgen: Jag bedömer dina beräkningar som korrekta. Men jag tror tyvärr att det blir Thelin.

Jörgen Willborg, Borås - onsdag 22 november 2017 kl 10.05
Johan: Jag bedömer din prognos som sannolik. Krasst är det så att Elfsborg befinner sig i ett läge då man måste överraska för att locka tillbaka marginalåskådarna, uppbåda intresse från media och potentiella värvningar etc. Tror inte Thelin har den dragningskraften.

Lennart Odhström, Umeå - onsdag 22 november 2017 kl 12.16
Mellberg skulle utan tvekan få fart snacket om Elfsborg och skapa en positiv känsla. Det skulle säkert underlätta försäljningen av säsongsbiljetter och få tveksamma sponsorer att stanna.

Thelin kommer (mycket troligt) inte att ge någon sådan effekt.

Vem av dessa herrar som är bästa tränaren har jag ingen aning om, men vill Elfsborg få vind i seglen, sätt Mellberg vid rodret.


Bosse Wikensten, Göteborg - onsdag 22 november 2017 kl 12.28
Sponsorer o biljetter... vad spelar det för roll? Den tränare som är bäst för lagets resultat ska enligt min mening få träna laget... med laganda, kämpa-anda och rätt attityd i alla led får vi en förening att vara stolta över.... till skillnad från nu, där man ljuger om publiksiffran, inte har förmåga att skapa enhet i truppen med mera, med mera... Om man inte från ordförande och klubbchef och nedåt inser att många problem beror på att man hårdnackat vägrat ödmjuka sig spelar det ingen roll om det blir Linderoth, Mellberg, Mian eller vem som helst...

Gert Björnalm, Borås - onsdag 22 november 2017 kl 12.34
Håller med, Mellberg vore mer spännande. Något borde han ha på gång eftersom han lämnar när BP gått upp. Finns det fler allsvenska klubbar som fortfarande letar ny tränare? Eller kan han ha ett bud från utländsk klubb? För övrigt så lämnar även hans assisterande, som även antydde att han ville fortsätta jobba med Olof. Det skulle inte rimma riktigt med att Linderoth ska flyttas upp. Eller går det få ihop rollerna ändå? Gissningsvis försvinner i alla fall Mance och Mian, i alla fall från A-laget.

Peter Olsson, Borås - onsdag 22 november 2017 kl 23.48
Det här med publiksiffran har ju varit på tapeten SÅ många ggr under hösten. Vad jag fortfarande inte förstår är varför Elfsborg inte bara gör en så ENKEL SAK som att omformulera sig... Varför säger de inte "dagens sålda biljetter 6544 st, tack så mycket". Varför LJUGER de uppenbart.. Vet de inte skillnaden på biljett och åskådare på plats? Om det hade diffat 100st hade jag fattat att man inte hade kontrollräknat, men när de säger att det är 6500 på läktaren och jag nästan kan räkna antalet åskådare, då blir det bara patetiskt. Berätta istället glatt hur jävla många biljetter ni sålt, men snälla.. sluta ljug.. yes.. my 2 cents.

Peter Olsson, Borås - torsdag 23 november 2017 kl 21.11
Grattis Östersund. Grattis Svensk fotboll. Må resten av allsvenskan åka på praktik norrut.

Kent Carlsson, Sandhult - fredag 24 november 2017 kl 20.01
Fortfarande inget besked i tränarfrågan.
Detta ger mig chansen att ännu en gång lufta min spekulation. Jag tror att man kommer att lösa tränarfrågan och göra en (enligt mig) nödvändig organisationsförändring i samma schackdrag.
Klubbchef med VD ansvar Stefan Andreasson
Sportchef med ansvar för kontrakt,bevakning av spelarmarknaden samt diverse papperssysslor Jimmy Thelin.
Huvudtränare med ansvar för träning, truppen, laguttagning m.m. Tobias Linderoth
Assisterande tränare Jörgen Wålemark.
Jag tror att man måste dela på sportchefsrollen och tränarrollen och också förtydliga klubbchefesrollen .
Se, där fick ni något att fundera på.
Trevlig helg.

Daniel Strömqvist, Malmö - fredag 24 november 2017 kl 22.26
Låter som att sportchefen i din uppställning har hyfsat litet att göra och mest kostar pengar, Kent?

Läs nya (från 24/11 kl 23.21) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!