VG debatt - inlägg sedan 17/7 kl 13.06


Lennart Odhström, Umeå - måndag 17 juli 2017 kl 21.07
Första halvtimmen var riktigt bra. 3-0 var rättvist, men andra halvlek var lite seg.

Skit samma, tre nya poäng.


Lennart Odhström, Umeå - måndag 17 juli 2017 kl 21.29
Drygt en halvtimme efter storseger och ingen reaktion på VG. Inte ens text-Tv har skrivit något.

Magnus Andersson, Borås - måndag 17 juli 2017 kl 21.33
Kevin var grym idag. Holmén visade klass. Lundevall är nog Allsvenskans bästa spelare just nu!

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 17 juli 2017 kl 21.42
Mycket bra första 30 minuterna, sedan var det segt. Lundevall två kanonmål och Nilssons ett.
Det blir ännu bättre när vi har ett fungerande forwardspar.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 17 juli 2017 kl 21.46
Ångrar nästan att jag inte gjorde resan från sommarstugan på Orust i kväll. Härligt med ny storseger och fortsatt enastående målfabrikation.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 17 juli 2017 kl 22.51
Underbar insats! Var det 75-25 i bollinnehav för gulsvart? Fullständig kross av stackars Hammarby. Imponerad av Elfsborgs vårdade passningsspel. Och måleffektiviteten. Att man tog det lite lugnare efter paus är ganska begripligt, men man hade full kontroll. Kul återkomst för Holmen och nu är gulsvart med i medalhstriden på allvar, det är där man ska vara! 11.000 på läktarna var godkänt, och jag tror de flesta kommer tillbaka, för idag var det riktigt kul att vara på Arenan!

Anders Lindborg, Varberg - tisdag 18 juli 2017 kl 0.06
Jag är väldigt nöjd att jag gjorde resan från sommarstället på Tjörn...

Hans Reichel, Alingsås - tisdag 18 juli 2017 kl 0.28
Hej alla gnällspikar, var håller ni hus? Vad bra Elfsborg spelade och Haglund är ju fantastiskt bra som tränare, han får ju tack vare bra värvning av Andreasson (Holm'en) hela laget att tända till. Såg en formtopptabell med alla lag spelande de senaste åtta matcherna och där låg Elfsborg på tredje plats.Det är ju skönt att Haglund är kvar.

Gert Rehn, Göteborg - tisdag 18 juli 2017 kl 8.06
Återigen såg jag att Frick, även med en något sämre form, är ett vida bättre alternativ som anfallare än Prodell. Däremot förstår jag inte vad som hänt med Jebali. Han var klart bättre förra hösten när han kom direkt från Superettan. Nu har han väldigt svårt att få ut något av sitt spel. Godkänd återkomst av Holmen. Till sist. I glädjen över 3-0 får vi inte glömma bort att Hammarby kom till en hel del ganska farliga avslutslägen som de alla brände eller Kevin räddade.

Lennart Odhström, Umeå - tisdag 18 juli 2017 kl 9.19
Att Haglund lämnat merparten av sitt spelupplägg är väl bra. Kommer aldrig att klaga på att Elfsborg vinner.

Tänk om Elfsborg spelat så från början?

Instämmer med Gert Rehn att vi inte får glömma att Bajen var nära flera gånger.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - tisdag 18 juli 2017 kl 10.51
Fy fan vad gött att det flyter på nu. Om om inte vore om och vi vunnit de två oerhört jämna hemmamatcherna mot AIK och MFF hade vi varit serieledare nu.

Claes Lindquist, Malmö - tisdag 18 juli 2017 kl 10.55
Trots att vi nu är fantastiskt bra i 2! matcher i rad, så var är IFE:s prestationer inte på topp. Holmen tillför naturligtvis energi, men den stora förklaringen är Lundevall! Han lyfter laget och är fantastiskt bra just nu. Med tanke på lagets inneboende kvalité, så är det dock fortfarande en gåta att vi var så genomuselt dåliga de första 8 matcherna, där vi bara skrapade ihop 8 poäng. Och det är bara två matcher sedan vi gjorde en dålig insatts mot Halmstad. Jag hoppas verkligen att det fortsätter att gå bra och att vi kan knipa en topp 4 placering, men Haglunds insattser som tränare är enligt mig inte tillräckligt bra om man ser säsongen som helhet fram till nu. Men som sagt, kan vi ta en topp 4 placering, så är jag ganska nöjd. Det som då grämer mig är att om vi hade tagit 16 poäng efter 8 omgångar, så hade vi nu varit med i toppen.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 18 juli 2017 kl 11.42
Jebali verkar ha ett släng av prestationsångest där han vill göra allt själv och blir väldigt lättläst som följd av det. Hoppas han kan skaka av sig det.

Samtidigt tycker jag han är helt självskriven - han har speed och och teknik och är en sugsvamp i bollmottagningen.


Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 18 juli 2017 kl 11.51
Om det går dåligt kan man klaga över att det inte går bra och om det går bra kan man klaga över att det gick dåligt tidigare... Ser fortfarande rejäla brister i defensiven, alldeles för lätt för motståndarna att ta emot boll o vända upp på vår planhalva. Kan vi styra upp defensiven är vi ett topplag. Bara en sak till: Simon O; kan bli hur bra som helst!

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - tisdag 18 juli 2017 kl 13.21
Måste också kommentera Jebali - fast med en mer positiv ton. Jag var faktiskt imponerad av honom igår. Jag tycker han verkar väldigt stark, vinner närkamper och väcker respekt hos motståndarna. Och visar en bra inställning. Känns som en riktig krigare? Dessutom gjorde han en del roliga dragningar och fina nedtagningar. Borde kanske gjort mer av sina chanser, och han kan kanske bättre, men jag tycker han var bra.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 18 juli 2017 kl 13.41
Medhåll Jan, jag tycker också han var bra.

Gumme Lindh, Trollhättan - tisdag 18 juli 2017 kl 14.04
Lennartson har nu fått sparken.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 18 juli 2017 kl 14.05
Jag vill också gnälla lite, för det känns rimligt efter en 3-0 seger mot Hammarby.

Lundqvist. När många andra här på vigule klagat på hans många bakåtspel har jag ställt mig lite vid sidan. Jag tycker visserligen inte det är så roligt att titta på alltid, men i Elfsborgs spel ingår att vi värderar lägena, spelar säkert snarare än på chans och att vi långsamt ruckar på motståndarlagets försvarspositioner genom spel från sida till sida.

Igår tyckte jag bara det blev totalt överdrivet (brasklapp: mest i andra halvlek). Lundqvist hade flera åkrar av plats på sin kant, viftade på sina lagkamrater att få bollen och valde gång på gång att ta ner bollen och spela den tillbaka till egen målvakt. Ofta helt opressad.

Jag tycker det är synd. Lundqvist är för stunden en av lagets mest lovande spelare med plats i Sveriges U-21-trupp - men vart ska han ta vägen? Hur ska en sån spelare kunna utvecklas mer om han inte tar några löpningar längs med kanten, hur ska han kunna utnyttja sin fina inläggsfot om han inte tar sig till lägen att slå inlägg?


Lennart Odhström, Umeå - tisdag 18 juli 2017 kl 15.24
Erik N>> Det var ganska tydligt att Haglund gett order om att vara defensiva i andra halvlek. Något jag inte förstår, varför inte fortsätta att anfalla och pressa högre upp?

Henrik Svensson, Varberg - tisdag 18 juli 2017 kl 15.28
Vad hände med Frick? Fantastiskt fin första halvlek!

Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 18 juli 2017 kl 16.04
Ganska tydligt att laget fått order att framför allt inte tappa bollen o ge utrymme för kontringar i andra halvlek. Förståeligt med tanke på Hammarbys kontringar i första halvlek. Med lite otur kunde vi faktiskt legat under i paus. Den dagen Lundevall missar sina skott kan det hända. Han tofflar till bollen på ett knepigt sätt, ger målvakten ingen tid att vara beredd, ibland ser det nästan ut som tåfjuttar...

Hasse Ekdahl, Borås - tisdag 18 juli 2017 kl 16.40
Hoppas Lennartson fått kicken (IFK Gbg) omedelbums.....

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 18 juli 2017 kl 20.14
Blåvitt i kaos, Malmö utslagna i första omgången av CL kvalet, vilket innebär att deras säsong är ett fiasko även om de tar SM-guld och gör att de nu måste börja kolla på sin dyra spelartrupp ... som sagt, skadeglädje är inte så dumt.

Lennart Odhström, Umeå - tisdag 18 juli 2017 kl 20.20
Då lär väl MFF ta guld efter att ha besegrats av Vardar i Svampligans kvalspel. Inget dubbelspel under hösten.

Claes Lindquist, Malmö - tisdag 18 juli 2017 kl 22.17
MFF blir lätt utslaget i första kvalomgången av ett lag som aldrig gått vidare i en kvalsmatch till Europaspel. Och MFF leder Allsvenskan överlägset. Det säger nog tyvärr en hel del om kvalitén på Allsvenskan. Undrar om Sverige har ett enda lag som överlever första kvalomgången i år?

Herman Thorell, Dalsjöfors - tisdag 18 juli 2017 kl 22.53
Det här är bra. De tre poängen mot Hammarby är viktigt såväl ur sportsligt perspektiv som i symbolvärdet med återkomsten för Holmén. Det kan bli en riktigt bra höst!

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 18 juli 2017 kl 23.09
Jo, uppenbart att vi ville riskminimera i andra halvlek. Samtidigt tycker jag det var precis det Lundqvist kunde göra, att komma fram högt och antingen vägga med Lundevall eller slå ett inlägg mot våra två forwards. Tappar man bollen där med båda defensiva mittfältarna i bra positioner är det i regel lugnt. Det är ett energisparande sätt att spela som ändå tvingar motståndarna att tänka försvar - mycket bättre än att Holmén eller Olsson avancerar för långt upp i banan.

Kent Carlsson, Sandhult - onsdag 19 juli 2017 kl 8.48
Enligt dagens BT så var Haglund mycket nöjd med gårdagens träning. Man kan ju hoppas på att han talade om för Jebali att fotboll är ett lagspel,att han försökte ingjuta lite mod i Lundqvist och att Lundevalls flow fortsätter.
Då kanske det kan bli en ny tre poängare mot Hammarby.

Herman Thorell, Dalsjöfors - onsdag 19 juli 2017 kl 10.19
Det här är bra. De tre poängen mot Hammarby är viktigt såväl ur sportsligt perspektiv som i symbolvärdet med återkomsten för Holmén. Det kan bli en riktigt bra höst!

Henrik Eliasson, Örebro - onsdag 19 juli 2017 kl 11.00
Pessimisten spår: på måndag kommer spelarna ut på plan, tror att de redan leder matchen på meriterna från veckan innan och blir helt överkörda av ett taggat Hammarby. Må pessimisten ha fel!

Lennart Odhström, Umeå - onsdag 19 juli 2017 kl 12.04
Henrik>> Om spelarna går ut och tror att det är klart, då är vi helkörda.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - torsdag 20 juli 2017 kl 12.30
Avgå Haglundfalangen, till vilken jag själv hörde, har nu fått sig en ordentlig tankeställare. Jag ser det så här:

När det går dåligt är det oftast tränaren som får bära skulden och det är väl ganska logiskt men när det går bra är det inte alltid självklart att det är hans förtjänst. Därför vill jag nu göra avbön och från djupet av min elfsborgssjäl utbrista:

STANNA HAGLUND!


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 20 juli 2017 kl 15.04
CvZ: Supporterskapet är känslobaserat ... Man behöver nog inte göra avbön för att man ropat "Avgå!" eller "Straff för fan!" nån gång.

Man Uniteds fans försökte få bort Alex Ferguson under hans första säsong i klubben. Och hade Blåvitts supportrar fått bestämma skulle Svennis ha fått gå efter bara några matcher. Om fansen fått styra hade de här klubbarna troligtvis missat några av sina största triumfer.

Hur resten av den här säsongen blir för IFE vet vi inte men det var åtminstone bra att klubbledningen höll huvet kallt när det stormade som värst i våras.


Lennart Odhström, Umeå - torsdag 20 juli 2017 kl 20.14
CvZ>> Att Elfsborg nu övergett merparten av Haglunds spelmönster har gett resultat.

Att Elfsborg vinner gör mig alltid glad, men kommer aldrig att göra avbön.


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 20 juli 2017 kl 21.47
Fantastiskt av Östersund. riktigt starkt att slå ut Galatasaray.

Krister Sandberg, Skoghall - torsdag 20 juli 2017 kl 21.47
Hatten av för Östersund! Snackar. Och levererar!

Lennart Odhström, Umeå - torsdag 20 juli 2017 kl 22.00
Östersund imponerar. Att slå ut turkarnas bästa lag är inte fy skam.

Noterar att AIK hade målfrossa, de gjorde hela TVÅ mål!!!! när de gick vidare.


Krister Sandberg, Skoghall - fredag 21 juli 2017 kl 0.02
Ja vilken ketchupeffekt det blev när målskyttet lossnade för GnetA IK!

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - fredag 21 juli 2017 kl 23.24
Apropå Haglund och senaste matcherna efter uppehållet. Halmstad- besvikelse och dålig energi andra halvlek. Norrköping bra första halvlek och flyt i andra när domaren inte blåser straff och vi därmed slipper kvittering. Hammarby- Fantastisk effektivitet och individuella prestationer, men Ellegaard fick göra flera räddningar och med annan utdelning för HIF hade resultatet blivit annorlunda. Andra halvlek mycket spel på en kant, höger, och få spelvändningar- plottrigt spel. Holmeneffekt och publikmatch gav inspiration, men på måndag kan mycket väl rollerna vara ombytta. Sju matcher utan förlust är jättestarkt, tro sjutton att man inte skriker avgå Haglund. Men byt till nästa år och visa resten av säsongen att fysiska, mentala styrkan räcker hela andra halvlek, annars kanske fystränarens upplägg under säsong behöver granskas.

Lennart Odhström, Umeå - fredag 21 juli 2017 kl 23.58
Karl-Henrik Lindblom>>>> På pricken.

Kjell Floberg, Lidingö - lördag 22 juli 2017 kl 9.56
Karl-Henrik Lindblom>>>> På pricken!

Kent Carlsson, Sandhult - lördag 22 juli 2017 kl 13.31
Karl-Henrik Lindblom >>>>> På pricken

Gert Rehn, Göteborg - lördag 22 juli 2017 kl 22.21
Jag tycker också att man bör överväga Haglunds roll nästa år. Är inte helt säker på en fortsättning för hans del som huvudansvarig för laget. Vet inte heller om spelarnas fysiska status, men tycker ibland att de borde orka springa betydligt mer hela matcherna. Fotboll är till stor del en löparsport. Däremot verkar tränarna ha hittat bra metoder för att undvika sträckningar, förslitningar och den typen av skador. Det är bra.

Erik Nilsson, Linköping - söndag 23 juli 2017 kl 14.05
För övrigt gjorde Viktor Claesson två assist igår för Krasnodar. Kul när det går bra för våra gamla Elfsborgare! (vidoklipp här)

Peter Olsson, Borås - söndag 23 juli 2017 kl 14.06
Om man skall gå och kolla på Hammarby - Elfsborg imorgon, vilken sektion skall man köpa biljett på för att få stå med klacken?

Lennart Odhström, Umeå - söndag 23 juli 2017 kl 15.24
Ståplats södra. Sektion 119 ser det ut som. Verkar inte gå att köpa via Bajens hemsida. Biljetterna köper man i en butik utanför arenan som ligger i ett hörne mot Globen till.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 23 juli 2017 kl 19.18
Det är kanske lätt att förhäva sig, men vid seger i morgon seglar vi upp från en sjunde till en andra(!) plats.

Inte illa om det blev så - så illa som det såg ut för ett par månader sedan.


Erik Nilsson, Linköping - söndag 23 juli 2017 kl 19.32
Och IFK Göteborg. Det är nästan inte roligt längre. Nästan.

Magnus Andersson, Borås - söndag 23 juli 2017 kl 20.05
Jo, lite roligt är det.

Lennart Odhström, Umeå - söndag 23 juli 2017 kl 20.25
Det är mycket roligt.

Roger Olsson, Borås - söndag 23 juli 2017 kl 23.20
Kul att se att Kevin är en av de som betalat för att få hem Sampa. Kanske det är Vi tillsammans som gäller i höst. För övrigt hörde jag följande efter HIF matchen. Kennedy gick fram till Emir och frågade om det var allsvenskans bästa mittfältare vi såg idag. Emir svarade att Sampa är bra. Kennedy sa: Nej inte Sampa, Simon Olsson.

Eric Sjölin, Borås - måndag 24 juli 2017 kl 10.53
Inför alla bortamatcher publicerar vi en supporterinfo där vi försöker att samla allt matnyttigt om man ska på bortamatch. Se länk här Biljetterna till vår sektion finns att köpa via en så kallad partnerlänk (länkad i artiklen) samt precis utanför vår bortasektion på plats.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 24 juli 2017 kl 16.07
Det här trodde jag faktiskt inte om Horn, men inte desto mindre roligt!

Jörgen Willborg, Borås - måndag 24 juli 2017 kl 20.53
Ungefär så här bra är vi i år, inte så dåliga som i våras, inte så bra som det verkade efter det.

Lennart Odhström, Umeå - måndag 24 juli 2017 kl 21.06
Ett misstag orsakade Bajens andra mål.

Tycker ändå att IFE förtjänade åtminstone en poäng, men målen är det som räknas.


Erik Nilsson, Linköping - måndag 24 juli 2017 kl 21.07
Förlustmålet ett klassiskt Elfsborgsbaklängesmål för den här säsongen. Bolltapp i mycket dåligt läge av en av våra defensiva spelare och kontring. Har vi gjort ett sånt i varje förlustmatch i år?

I tennis brukar det kallas för ett "Unforced Error".


Göran Holtstrand, Borås - måndag 24 juli 2017 kl 21.11
Ja då är vi nere på jorden igen,idag såg det inte bra ut med alldeles för få offensiva inslag i matchen.Hammarby lärde sig läxan från förra matchen och tog bort våra anfallspelare totalt. Jag undrar alltid vid underläge i andra halvlek varför bytena görs så sent som idag.

Göran Holtstrand, Borås - måndag 24 juli 2017 kl 21.12
Ja då är vi nere på jorden igen,idag såg det inte bra ut med alldeles för få offensiva inslag i matchen.Hammarby lärde sig läxan från förra matchen och tog bort våra anfallspelare totalt. Jag undrar alltid vid underläge i andra halvlek varför bytena görs så sent som idag.

Lennart Odhström, Umeå - måndag 24 juli 2017 kl 21.19
Enligt Lex Haglund får inga tidiga byten göras. Undantag skador.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 24 juli 2017 kl 21.20
Tyvärr är Elfsborg lite för ojämna i år för att på allvar vara med i toppen. Dagens match bekräftar det. När laget spelar bra är vi ett av de absolut bästa lagen i allsvenskan. Men tyvärr gäller även det omvända. Vi släpper in för mycket enkla baklängesmål, tabellen ljuger inte. Tråkigt, en seger idag hade gett toppkänning. Nu blir det fortsatt mittenplacering och risk att fler lag rycker i toppen...

Jan Artursson, Borås - måndag 24 juli 2017 kl 22.03
Haglund har sin mall. Han kör efter den oavsett hur det ser ut på planen. En förprogrammerad dator skulle kunna sköta coachningen lika bra.

Lennart Odhström, Umeå - tisdag 25 juli 2017 kl 10.00
Fingertoppskänsla och datorer går sällan bra ihop.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 25 juli 2017 kl 12.14
För övrigt tyckte jag Manns var väldigt bra igår. Städgubbe när vårt mittfält tappar boll.

Peter Olsson, Borås - tisdag 25 juli 2017 kl 15.01
Ser inte riktigt Haglunds skuld i den här förlusten. 1-0 till Hammarby efter mycket svagt agerande av Lundqvist, 2-1 efter en superblunder av Nilsson. Hur skulle Haglund agerat där? Matchbilden blir ju utifrån dessa misstag. Lägg där till att domaren inte dömer för en solklar straff, så blir det en för stor uppförsbacke och obekväm matchbild. Men, det är väl kutym här på forumet att alla förluster är Haglunds fel och inte spelarnas.

Herman Thorell, Dalsjöfors - tisdag 25 juli 2017 kl 15.23
Sjukt tråkiga försvarsmissar vid båda baklängesmålen igår. Lägg därtill att vi hade en boll på mållinjen och oavgjort hade vart rättvist.

Sista kvarten var dock uddlös. Här tycker jag att man man kan kräva mer av Haglunds coachning. Att Jönsson kommer in på topp var kanske ett försök, men det gav absolut ingenting.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 25 juli 2017 kl 22.09
Hammarbys 1-0 var väl ungefär en kopia av alla mål Lundvall gör. Går det att försvara sig bättre? Visst. En försvarsblunder? Nä, det är att ta i.

Nilsson däremot gjorde en blunder, jag undrar hur tränarteamet och spelaren jobbar med en sån sak?


Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - onsdag 26 juli 2017 kl 9.55
Min oro om för dåligt tränade spelare i andra halvlek syntes inte direkt i spelet i andra halvlek mot Hammarby, men för alla kommer tekniska misstag fram när man är trött. Felpasset är horribelt, men Holmen hänger inte med i löpningen från Paulsen, trots att han försöker hela vägen från Hammmarbys planhalva. Jebali har inte fokusering att knäa in bollen nära mållinjen utan väntar att bollen ska hamna på foten, så är chansen borta. Så knapp är marginalen från måltjyvar som gör mål med hela kroppen och ordinära forwards. Ja, jag tycker Jebali är ordinär just nu, håller bollen ett moment för länge och är ur form. Dessutom var Holmen väldigt blek, ja dålig och gjorde bl.a. ett exakt likadant passningsmisstag som Nilsson i andra halvlek. Av tre centrala mittfältare var faktiskt Dyer bäst, tycker jag. Ja, det kan vara små mariginaler men gör man misstag förlorar man och en 2-3 plats i tabellen blir istället en 7-9 plats. Och är spelare ur form kan de få fortsatt förtroende för att formen snart vänder eller så får alla visa att konkurrensen finns och då får en annan hungrigare spelare chansen. Se Manns t.ex. och varför är Frick inte med, skadad?, när enda planen för att jaga kvittering är långa bollar på Jon? Hittills efter uppehållet har ingen forward varit bra, Prodell faktiskt minst dålig och om vi fortsätter vara mittenlag kan gott Rosenqvist och Jesper Karlsson få chansen. Eller så gör Jebali två och Holmen är bäst på plan mot Sirius.

Läs nya (från 26/7 kl 10.27) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!