VG debatt - inlägg sedan 19/5 kl 6.00


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 1 juli 2017 kl 9.18
Väderprognos för dagen - Halmstad. Mulet, 20 grader och ingen risk för nederbörd. Klockan 18 uppsprickande molntäcke då även solen kommer lysa gul vid avspark.

Alla till Örjan!


Lennart Odhström, Umeå - lördag 1 juli 2017 kl 18.00
Herre min skapare vad vackert med alla gula tröjor.

Så ska det se ut varje match .


Lennart Odhström, Umeå - lördag 1 juli 2017 kl 19.54
De gula tröjorna på läktarna var väl dagens behållning. Medioker insats på plan.

Kevins räddningar undantaget.


Hasse Ekdahl, Borås - lördag 1 juli 2017 kl 19.58
Kicka Haglund bums :( Lundkvist tillbaka-spelar hela tiden..

Alf Gunnarsson, Eksjö - lördag 1 juli 2017 kl 20.57
Lågt tempo och svagt passningsspel. Man undrar hur spelarna sköter träningen under uppehållet. Jag har en känsla av att IFE ofta gör en svag insats när serien startar om. Alla kommer väl ihåg hur IFE blev utklassat av Åtvidaberg 2012.

Erik Nilsson, Linköping - lördag 1 juli 2017 kl 21.22
Ja, inte var det en fantastisk insats idag.

Frustrerande känsla att vi har större talang i laget men inte riktigt får ut det.

Halmstad kontrar sönder oss och vi tappar boll i dåliga lägen. Trots det hade vi kunnat gå vinnande från det här på ren och skär kvalitét.


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - lördag 1 juli 2017 kl 21.28
Jag trodde verkligen på lite nytändning nu, efter ett bra slut på vårsäsongen o beskedet om Holmen. Men det känns lika svajigt nu som i våras. Tråkigt. Den här matchen borde vi självklart vinna. Tveksamt om Holmen ensam kan locka tillbaka publiken. Tror man kräver mer än så.

Lennart Odhström, Umeå - lördag 1 juli 2017 kl 21.32
Ska sanningen fram var Halmstad närmare tre poäng idag än Elfsborg var.

Haglund visade återigen att han inte är mannen att ta oss framåt.


Roland Dellton, Lerum - lördag 1 juli 2017 kl 21.45
Tveksamma i närkamperna, dåliga passningar, onödiga bolltapp. Då blir det ingen vinst ens mot ett bottenlag.Två av lagets bästa målskyttar (Prodell, Nilsson) inte på bänken...

Claes Lindquist, Malmö - lördag 1 juli 2017 kl 22.17
Snälla styrelsen, byt tränare nu! Haglund är inte rätt tränare om ambitionen är att ta medalj. Han är i dagsläget en 5 - 12 plats tränare. Jag vill inte att mitt lag har den ambitionen.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - söndag 2 juli 2017 kl 0.14
Skönt att läsa att det är fler som tycker laget gör en dålig insats när jag på text-tv läser att Haglund säger att det var godkänt. Vill han smöra laget för att få dem positiva till honom som tränare? Nej, en passningssäker Holmen med vilja och inspiration räcker inte fö att detta laget ska nå högre placeringar. Två varningar för snack mot domaren och ingen tummen upp, vad jag såg, till lagkompisar för ett bra försök till passning. Mycket hålla bollen själv och försöka göra en gubbe istället för att spela enkelt, snabbt och rörelse. Oinspirerat och ovärdigt mot alla oss gula supportrar som var där. Tacket till supportrarna var inte enhälligt ens det, några kom släntrande lite slött efter de andra och applåderade lite slappt. Attityd, stolthet och glädje saknas och jag tror inte laget mår bra. Men man kickar inte sin andra tränare på raken. Men vem kan inspirera till snabbare och rakare spel utan plotter och dribblingar där man tappar bollen oftare än vinner mark. Blir Jebali allt sämre ju längre han tränat med Elfsborg? Hoppas Holmen förmedlar inspiration och positiv känsla och att alla vi gula i Halmstad och i Sjuhäradsbygden sluter upp mot Hammarby trots denna bleka insats.

Lennart Odhström, Umeå - söndag 2 juli 2017 kl 11.07
-Det är en tuff bortamatch. Vi gör en godkänd match, det är Haglunds ord efter en miserabel insats mot Halmstad BK, ett HBK som alltså lyckats skrapa ihop sex poäng av 36 möjliga.

Det säger allt om en tränare som är nöjd med 1-1 mot ett bottenlag, som dessutom var närmare segern än oss.

Tyvärr var jag så naiv att jag trodde att IFE var på G efter avslutningen på våren och satsade 200 på seger.

Gudarna straffade mig med rätta för mitt övermod och att jag glömt vem som är tränare.


Roger Olsson, Borås - söndag 2 juli 2017 kl 18.46
Karl-Henrik: Skulle det vara dålig stämning i laget? Menar du kanske när lagkapten Kevin efter 8 minuter skriker "Håll käften" till en klagande Adam Lundkvist? Eller menar du när Frick skäller ut ut Haglund när han blir utbytt och hävdar att Issam aldrig byts ut eftersom Elfsborg vill ge honom speltid så att man kan sälja honom för dyra pengar? Detta var två saker jag hörde eftersom man kom så nära på Örjans vall. Nä, jag tror att det bara är exempel på "Vi tillsammans" konceptet. Speciellt eftersom halva laget vägrade att åka spelarbussen tillbaka till Bprås utan istället tog sig hem med privatbilar.

Lennart Odhström, Umeå - söndag 2 juli 2017 kl 19.10
Roger O>>> Är det verkligen så illa som du skriver, det är inget hittepå?

Om det är sant, då ska vi vara glada för att AFC, Halmstad och Kalmar finns eftersom vi i alla fall inte riskerar att åka ur.


Alf Gunnarsson, Eksjö - söndag 2 juli 2017 kl 19.58
Kan MH vara kvar som tränare?
Jo han är kvar därför att
1) föreningen tror på honom som tränare
2) det är för dyrt att sparka honom
3) det ser illa ut att sparka två tränare efter vår andra
4) det finns inget bra alternativ just nu
... eller kallar IFE till presskonferens de närmaste veckorna?

Erik Nilsson, Linköping - söndag 2 juli 2017 kl 20.18
Exakt vad åstadkom Frick i matchen mot Halmstad? Elfsborg = gnäll?

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 2 juli 2017 kl 20.47
Det Roger berättar är djupt sorgligt. Jag struntar i om felet är tränarens eller om det är bortskämda spelare som tycker att de är större än laget. Faktum kvarstår: en tränare som tappat omklädningsrummet är finito.

Som jag skrev för en månad sedan trodde jag att tränarskiftet skulle komma under uppehållet.

Den dagen Haglund försvinner har spelartruppen mycket att bevisa. De gnäller i pressen men vågar uppenbarligen inte stå för kritiken gentemot klubbledningen. Och de är tydligen beredda att sumpa säsongen för klubben och fansen genom att underprestera. För hur ond Haglund än är så har han knappast sagt till dem att spela långsamt och dåligt.

Hoppas klubbledningen att Sampa ska lösa allt detta? Karln är en duktig fotbollsspelare men ingen trollkarl.


Roger Olsson, Borås - söndag 2 juli 2017 kl 21.30
Erik Nilsson: Jag tar ingen av spelarna eller ledarna i försvar men det var väl ändå Fricks passning som lade grunden till vårt mål.

Peter Olsson, Borås - måndag 3 juli 2017 kl 9.17
Om jag hade tagit bilen TILL matchen, hade jag också vägrat åka i spelarbussen hem.. Just my two cents. (Och då hade jag antagligen fått godkänt att ta bilen dit). Hela den tanken är ju absurd.. Som om någon skulle kört ner spelarnas bilar under tiden det var match, så de kunde strejka bussen på vägen hem.

Roger Olsson, Borås - måndag 3 juli 2017 kl 9.56
Peter Olsson: Även spelare har anhöriga i form av fruar, flickvänner, föräldrar, syskon och kompisar som åker och ser på matcherna. Framförallt när det är så nära Borås som Halmstad är. Då kan man förstå att det är lockande att åka hem med dem istället för att åka med bussen. Det är ett faktum att hälften inte åkte med spelarbussen. Sedan vilken anledning det finns till detta har jag ingen aning om. Men det är ett symptom på bristande sammanhållning när man inte kan åka buss tillsammans i knappt två timmar. Du får gärna tvivla på mina uppgifter men ställ frågan till Elfsborgs ledning kring vilka regler som finns och vilka undantag som görs.

Magnus Andersson, Borås - måndag 3 juli 2017 kl 10.31
Jag tror inte man ska grotta ner sig i alltför många detaljer (vissa saker sägs nog i stridens hetta av makalösa vinnarskallar och blir uppförstorat), men jag tror tyvärr att både Johan N och Roger O påtalar något viktigt i ett större sammanhang. Nämligen att stämningen inte är den bästa och att lagandan måste bli bättre. Jag har inget emot Magnus Haglund, men om man efter så lång tid som tränare tappar omklädningsrummet då blir det svårt, sannolikt omöjligt i längden att leda laget. Samtidigt vill jag inte Elfsborg ska sparka två tränare i rad under pågående säsong. Det är inte det Elfsborg ska stå för enligt mig. Men också en tankeställare till styrelsen och ledningen, det handlar också om rekryteringsarbete. Var det rätt att tillsätta Jörgen Lennartsson? Var det rätt att återanställa Magnus Haglund? Är processen tillräckligt bra när ny huvudtränare anställs?

Kanske man ska gå en medelväg och byta tränare efter säsongen, då blir det snyggare hanterat för alla inblandade parter.

Poängtappet mot HBK var synd när AIK, Östersund och Norrköping tappade poäng, hade vi vunnit hade vi till och med haft lite häng på andraplatsen eftersom vi möter Norrköping till helgen.


Lennart Odhström, Umeå - måndag 3 juli 2017 kl 10.51
Man behöver inte sparka Haglund, vi kan omplacera honom. Vi har enligt mig en uppsjö av bevisligen duktiga tränare i klubben.

Ingen är betjänt av att vi behåller status quo, inte Elfsborg, inte Haglund, inte spelarna och framför allt inte supportrarna.


Kent Carlsson, Sandhult - måndag 3 juli 2017 kl 12.38
Elfsborg behöver förtroende från sponsorer, publik, supportrar, näringsliv, kommun, idrottsvärlden media osv Nuvarande karusell som mer och mer framstår som en maktkamp där position, försörjningsmöjligheter och prestige ligger i potten stärker sannerligen inte förtroendekapitalet. Det är ett högt spel som bedrivs där en gammal anrik förening är spelplan.

Erik Nilsson, Linköping - måndag 3 juli 2017 kl 15.37
Roger: Ah! Det tänkte jag inte på. Och helt dålig var han väl säkert inte. Men uppenbarligen måste han ha joggat omkring där på plan och tänkt för sig själv att Jebali inte gör någon bra match. Inte snyggt... tycker iofs inte Jebali gjorde sin bästa match men han producerade trots allt chanser matchen igenom.

Henrik Eliasson, Örebro - måndag 3 juli 2017 kl 17.28
Jag tycker man läser in för mkt i det som händer. Att man inte åkte hem med bussen berodde väl troligen på att man ville passa på att vara kvar vid kusten över söndagen. Och att enstaka spelare blir sura för att just de blir utbytta tycker jag man ser ganska ofta o jag ser det snarare som ett plus att man är så angelägen om att få spela. Att Kevin skäller på en gnällande spelare ingår väl i hans jobb som lagkapten. Just nu känns det som om man tar alla chanser att tolka allt åt ett visst håll. Vi vet faktiskt inte att det är dålig stämning eller? Övertyga mig om jag har fel! Sedan kan man diskutera om Haglund är rätt man att leda laget.

Roger Olsson, Borås - tisdag 4 juli 2017 kl 14.25
Henrik Eliasson: Visst får man tro vad man vill. Men att spelarna skulle få ledigt för en extradag på kusten rimmar ganska illa med att det var träning på söndag kl. 11.00. Som vanligt är det alltid träning dagen efter match. Jag vet inte skälet till varför man inte vill göra saker tillsammans i laget. Men det är oroväckande med alla dessa signaler om splittring i en förening som säger sig stå för "Vi Tillsammans". Alltifrån spelarkritik mot tränaren till att man visar upp osämja inför publik. Är der verkligen någon som tror att saker och ting blir bättre av att lagkaptenen skriker håll käft till sina medspelare? Jag tror inte att det är så man bygger en grupp.

Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 4 juli 2017 kl 18.39
OK. Trodde man var ledig efter matchen, tills nästa match.... Kanske det ändå är så nu att många bäckar små blivit en stor å och att det är stora problem med missnöje och dålig stämning. Vad är bäst; köra på säsongen ut eller göra åtgärder redan nu? Jag vet inte. Jag tror inte det är så enkelt att bara lyfta upp någon ur de egna leden i det läget; det är något helt annat att vara ansvarig på den nivån (men å andra sidan kom ju Haglund direkt från div 2 första gången).

Lennart Odhström, Umeå - tisdag 4 juli 2017 kl 19.23
Elfsborg spelar ett högt spel nu.

Man har satsat på att behålla Haglund och genom att ta hem Samuel Holmén hoppas ledningen att den negativa stämningen runt IFE under våren ska vändas till något positivt.

Att publiken vänder åter med fler nöjda supportrar och på köpet få sponsorerna att sitta lugnt i båten.

Kan det lyckas? Ett första test blir mot Bajen, bra insats mot Peking borta kanske kan få folk att vända åter, men en usel insats kan göra att det blir tvärtom.

Vad tror övriga på VG?


Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 4 juli 2017 kl 19.38
Apropå den halvfulla spelarbussen: Hur många av våra spelare bor i Göteborgsområdet numera - någon som vet? För några år sedan var det i alla fall rätt många. Det är kanske helt enkelt så att de har fått tillåtelse att åka på egen hand till och från matchen i Halmstad.

Lennart Odhström, Umeå - tisdag 4 juli 2017 kl 19.52
Va? Bor det så många spelare i Göteborg idag?

Roland Dellton, Lerum - tisdag 4 juli 2017 kl 19.54
Vad jag vet är det fn bara Viktor Prodell och han var sjuk.....

Magnus Andersson, Borås - tisdag 4 juli 2017 kl 20.00
Vårgårda - Holmén kan säkert dra lite extra publik de första matcherna, men när nyhetens behag är över så tror jag inte det räcker för att behålla samma publiksiffror. Det behövs nog något annat. Samuel Holmén är en mycket bra bollspelare och jag förväntar mig att han höjer laget, men det är nog bara en Anders Svensson som själv kan fylla läktarna. Matchen mot Norrköping är väldigt viktig, vinst där och kan tom bli lite häng på andraplatsen. Förlust, ja då tappar vi mot toppen och tappet mot HBK blir ännu mer kännbart. Tror matchen mot Norrköping är väldigt viktig.

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 4 juli 2017 kl 21.17
Oj, bara Prodell som bor i Göteborgsområdet numera. Så mycket för mitt försök till "räddning" i buss-mysteriet, alltså ...

Eric Sjölin, Borås - torsdag 6 juli 2017 kl 12.20
Nu har det gått ett par dagar, men jag kan hjälpa till att bringa lite klarhet i spekulationerna om bussresan hem ifrån Halmstad. Flera spelare blev kvarhållna för dopingtester och därför åkte de bil hem för att inte alla skulle behöva vara kvar och vänta.

Hans Josefsson, Storvreta - torsdag 6 juli 2017 kl 12.41
Bara de dopinguttagna inte drack starköl som urindrivande så tycker jag det var ok att de tog bilen.

Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 6 juli 2017 kl 15.15
Erik Sjölin: Gott att du redde ut detta!

Roger Olsson, Borås - torsdag 6 juli 2017 kl 18.10
När jag efter Halmstadmatchen skrev mitt inlägg om bristande lagkänsla så var det framförallt attityden mellan spelare och spelare och ledare jag tyckte var viktigast att framhålla. Berättelsen om att flera inte åkte med spelarbussen såg jag mer som en kompletterande information. Till min förvåning är det just detta som många har reagerat på. Främst är det personer som inte var på plats som har försökt att ge alternativa förklaringar. Det är inte så konstigt eftersom det är mänskligt att försöka hitta någon förklaring på denna händelse. När dessa har motbevisas så dyker Eric Sjölin upp, fem dagar senare, med en förklaring om dopingtest. Det är korrekt att två spelare blev utvalda att göra dopingtest. Men dessa två spelare åkte med bussen hem. Spelarbussen väntade in alla. Det var således andra spelare som åkte hem på egen hand. Eric Sjölin ska nog kolla sina källor innan han skriver något. Jag tror inte det ligger någon protest eller revolt bakom att hälften inte åker med bussen. Det kan mycket väl vara så att de har fått tillåtelse, vad vet jag. Men det är tydligt att denna fråga upplevs som känslig för många. För min egen del är det snarare attityderna mellan spelare och ledare som oroar mig. Detta får bli mitt sista inlägg i bussfrågan. Jag hoppas att jag har fel i allt vad gäller dålig lagkänsla och att vi vinner över Norrköping på söndag.

Lennart Odhström, Umeå - torsdag 6 juli 2017 kl 18.42
Tre dagar kvar till mötet mot Peking. Med samma inställning som mot Halmstad lär det inte bli roligt.

Norrköping lär vara rejält taggade efter förlusten mot ÖSK, så det krävs det en rejäl uppryckning från IFE.

Lagsammanhållningen kommer att sättas på prov.


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 6 juli 2017 kl 20.19
Norrköping behöver inte bekymra sig för avancemanget i kväll, men förhoppningsvis kan de få en knölig och krånglig resa till Kosovo. Jag vet inte om de reser hem i natt eller om de stannar tills i morgon, men jag hoppas i alla fall att de får dåligt med sömn och kommer hem trötta och sura!

Kent Carlsson, Sandhult - torsdag 6 juli 2017 kl 20.40
Roger Olsson rapporterade om en bussresa som innehöll ett antal tomma platser.

Detta resulterade i ett antal spekulativa inlägg i ämnet. "Varför åker vi med tomma stolar"

Efter att ha läst dessa så undrar jag om inte rötmånadshistorierna kommer ovanligt tidiga i år?


Eric Sjölin, Borås - fredag 7 juli 2017 kl 16.22
Roger>> Det stämmer som du skrev, jag missuppfattade den infon jag fick. Poängen är hur som att dopingtesterna var anledningen om man nu tycker att det är märkligt att inte alla åkte med bussen hem.

Erik Nilsson, Linköping - söndag 9 juli 2017 kl 10.39
Ok, folk är kanske trötta på buss-konspirationen vid det här laget. Men kanske gör vi en höna av en fjäder ändå?

Blir verkligen lagkänslan bättre av att ha ett fotbollslag sittandes på en buss två timmar? Varför inte låta de som vill och kan åka direkt hem, varva ner och så kan man ses nästa dag igen med nya krafter.

Som allsvenskt fotbollslag får man sin beskärda del av att åka buss tillsammans, det är nog inte där skon klämmer.


Lennart Odhström, Umeå - söndag 9 juli 2017 kl 11.01
Jag gillade busshistorien.

Nu försöker jag tänka positivt inför mötet mot Norrköping, vilket inte är helt lätt.

Har försökt blockera förra helgens insats för att istället låta bilder från mötet mot Häcken rulla inför mitt inre öga.

En seger gör att IFE kan hänga på i kampen om en topp 4-placering och därmed locka tillbaka publiken.

Oavgjort eller förlust tror jag riskerar ge fortsatt halvtomma läktare och mest troligt en slutplacering på nedre halvan, dock utan risk för nedflyttning.

Kämpa IFE!!!


Magnus Andersson, Borås - söndag 9 juli 2017 kl 11.49
Jag håller med, Vårgårda. Matchen idag känns lite som en vattendelare. Vinst och vi är med i medaljstriden på allvar och vi lyfter mentalt. Förlust och det känns som tvärtom...

Henrik Eliasson, Örebro - söndag 9 juli 2017 kl 15.36
JAAA!!!!

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 9 juli 2017 kl 15.51
Såja! Härlig avslutning på halvleken. Kom igen nu i andra!

Peter Olsson, Borås - söndag 9 juli 2017 kl 16.32
Olidligt att titta på andra halvlek när IFK skruvat upp tempot.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 9 juli 2017 kl 16.46
JAAAAAA!!!!

Lars Johansson, Mölnlycke - söndag 9 juli 2017 kl 16.50
Avgå Haglund, inte sen utan NU. Hoppas att alla åker buss hem till Borås.

Henrik Eliasson, Örebro - söndag 9 juli 2017 kl 16.51
Ujujuj! Spelar vi som i första halvlek är vi ett topplag. Spelar vi som i andra är vi ett bottenlag. Ganska typiskt för den här säsongen.

Lennart Odhström, Umeå - söndag 9 juli 2017 kl 17.05
Tyvärr fungerade inte sändningen i första så kan inte uttala mig om den.

Andra halvlek var en enda lång press mot vårt mål, endast Kevin och guds försyn räddade oss.

Domaren gav också en hjälpande hand som inte blåste straff.

Lundevall var väl den ende som åstadkom något framåt, två ribbträffar varav den sista med retur snyggt förvaltades av Bajrami.

Bra lag har tur sägs det så Elfsborg måste vara mycket bra.

Skit samma i historieböckerna kommer det att stå seger med 3-1. Tre sköna poäng. Det borde väl ge årets bästa puliksiffra mot Bajen, drygt 12 000?


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 9 juli 2017 kl 17.31
Tung och oväntad seger i en av årets svåraste bortamatcher. Riktigt bra! Hoppas det var en del i vändningen uppåt. Elfsborg är ruggigt målfarliga i år. Och nästa match tillkommer Holmen.

Herman Thorell, Dalsjöfors - söndag 9 juli 2017 kl 17.36
Fantastiskt. Vi slår serietvåan med 3-1 på bortaplan. Så jävla grymt!

Henrik Eliasson, Örebro - söndag 9 juli 2017 kl 17.49
Tror att det är raset mot Sirius och Östersund som sitter i huvudet när de leder och det börjar gå emot. För övrigt anser jag att Jon ska spela från start. Tycker inte Horn håller måttet. Vet förresten någon hur det går med biljettförsäljningen till Hammarby-matchen?

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 9 juli 2017 kl 17.52
Årets Elfsborg överraskar åt alla håll. Jag trodde aldrig vi skulle tappa poäng mot Halmstad, men jag trodde heller aldrig att vi skulle kunna vinna borta mot Peking. Fyra poäng på dessa två matcher är mycket bra.

Nu gäller det bara att nån bevakar spelarbussen och kollar vilka som åker med!


Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 9 juli 2017 kl 18.03
Haglund åkte inte med spelarbussen hem eftersom flera i truppen inte ansåg att han är en spelare. Haglund, Andreasson och Plånboken åkte limousine körd av Lasse Nilsson som iklädd vita handskar tryggt transporterade nämna trio till Borås.

Roland Dellton, Lerum - söndag 9 juli 2017 kl 18.09
Sena byten trots värmen I nästa match borde Prodell få chansen. Frick har inte varit lyckad varken mot Halmstad eller i dagens match.

Lennart Odhström, Umeå - söndag 9 juli 2017 kl 22.08
Värme hindrar inte Haglund. Han har en plan. Undvik byten så länge det går, inte förr 70:e minuten.

Anders Täreby, Steninge - söndag 9 juli 2017 kl 23.09
Riktigt starkt att vinna på bortaplan mot Peking! Klassprestationer av Lundevall och Jebali, två av seriens vassaste spelare offensivt. Intressant fortsättning nu med Holmén in i laget!

Stämmer ryktet att stämningen är så bra att alla spelare sjöng med i "En busschaufför" på vägen hem, anförd av Haglund!?


Krister Sandberg, Skoghall - söndag 9 juli 2017 kl 23.11
Det kan inte vara höga odds på 0-0, 1-0 eller 0-1 när AIK spelar. Vilket gnetlag!

Christer von Zweigbergk, Viskafors - söndag 9 juli 2017 kl 23.57
Anders Täreby: Omöjligt eftersom Haglund som jag tidigare skrev om åkte limousine till Borås!


Alf Gunnarsson, Eksjö - måndag 10 juli 2017 kl 17.22
Jag tror inte heller att man sjöng "En busschaufför"
Istället analyserade Haglund en omdiskuterad händelse på det här sättet:
Lundevall
Känslosvall
i Pekings publik
Domarkritik
Mohammed Al-Hakim
Simsalabim
Trollade bort en straff
Edman blev paff

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 10 juli 2017 kl 18.42
Jag noterar med tillfredsställelse att vi har lyriker bland skribenterna

Claes Lindquist, Malmö - måndag 10 juli 2017 kl 20.28
Bra insatts i första halvlek mot Norrköping. Och vad bra Lundevall är! Och jag noterar med (liten) men ändå glädje att laget tränar fotboll lite, lite mer i år än föregående år. Inte tillräckligt enligt mig med 6,5 timmars fotbollsträning och 1,5 timmars styrketräning mellan matcherna som droppar in var 7-8 dag just nu, ger hela 8 timmars lagträning tillsammans per vecka. Mer än tidigare, men alldeles för lite.... Laget kan ju knappast vara slutkört med tanke på sommaruppehåll och en match per vecka.

Lennart Odhström, Umeå - måndag 10 juli 2017 kl 20.56
Avdelning skadeglädje. Blåvitt-Halmstad 1-1.

Magnus Andersson, Borås - måndag 10 juli 2017 kl 21.29
Jag älskar äkta skadeglädje!!

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 11 juli 2017 kl 16.17
Det kändes bra. Vi hade i alla fall bortaplan.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - tisdag 11 juli 2017 kl 20.45
På måndag väntar en viktig match, på flera sätt. Både sportsligt och ekonomiskt. Hoppas på storpublik och att gulsvart gör en riktigt bra insats med Holmen i laget. Några segrar till nu så börjat topp fyra bli realistiskt. Det trodde jag inte i maj...

Lennart Odhström, Umeå - onsdag 12 juli 2017 kl 9.56
Idag firar vi att det är 20 år sedan vi besegrade Blåvitt med 3-0.

"1997 var IF Elfsborgs comeback efter de tunga åren i söderettan. IFK Göteborg besegrades med 3-0 på Ryavallen inför 16 398 åskådare. Målskyttar Moses Nsbuga, Stefan Andreasson samt Christer Mattiasson."


Lennart Odhström, Umeå - onsdag 12 juli 2017 kl 10.39
Förlåt. Det var inte idag som det är 20 år sedan vi besegrade Blåvitt, men för ett år sedan bestämde sig IFE för att uppmärksamma dagen på Ansiktsboken. Korrekt är 7/4 1997.

Inte fasen kommer jag ihåg exakta datum, mer än när jag föddes , mina barns födelsedagar samt något datum mer.

Ber om ursäkt, men så här i väntan på mötet mot Bajen varför inte läsa om matchen mot Blåvitt? 1904 – Från Landala till Borås Arena


Herman Thorell, Dalsjöfors - onsdag 12 juli 2017 kl 11.22
Odhström, den matchen får du gärna påminna om när som helst och oavsett datum

Henrik Eliasson, Örebro - onsdag 12 juli 2017 kl 18.10
Upprörande att någon här minns sina barns högtidsdagar mer än minnesvärda segermatcher. Själv jobbade jag och kunde inte se matchen men hade inga större förhoppningar efter ett mediokert genrep ( 0-0 mot Hässleholm?)

Henrik Eliasson, Örebro - onsdag 12 juli 2017 kl 18.13
Löser länken o set att det t o m var förlust mot Hässleholm!

Peter Wiberg, Borås - torsdag 13 juli 2017 kl 21.59
7/4 1997 var jag på väg till Karlsborgs regemente för att inställa mig till försvarsmakten. Min uppskovsansökan hade inte hunnit behandlas så jag ringde till Pliktverket från en telefonkiosk på stationen i Skövde, i väntan på tågbyte, för att höra hur det gick. Fick prata med en gubbe som ögnade igenom mina papper lite snabbt. Därefter sa han "du kan åka hem till Borås och kolla på fotboll istället" - vilket var precis vad jag gjorde.

David Stadig, Göteborg - fredag 14 juli 2017 kl 10.00
Vi poddade inför Bajenmatchen. Pratade HBK, Peking och Holmén. Här är direktlänken men vi finns självklart på alla platser där du hittar poddar. Sök efter Gulsvart

Johan Nilsson, Göteborg - fredag 14 juli 2017 kl 15.01
Jäklar vad sommarveckorna känns långa och Elfsborgs-lösa nu för tiden. Saknar verkligen Europaspelet.

Gert Rehn, Göteborg - lördag 15 juli 2017 kl 7.37
En fråga till någon som vet. Kan man köpa biljett till matchen utanför Tele2 Arena en timma före avspark när Hammarby spelar hemma?

Magnus Eriksson, Stockholm - lördag 15 juli 2017 kl 18.07
Gert>>
Det har alltid gått förut i alla fall. Biljetter köps i biljettkassan som ligger på den kortsidan som är närmast Globen.

Gert Rehn, Göteborg - lördag 15 juli 2017 kl 20.35
Tack, Magnus.

Magnus Andersson, Borås - söndag 16 juli 2017 kl 15.34
Örbro-Ica 3-0 efter 22 minuter.

Lennart Odhström, Umeå - söndag 16 juli 2017 kl 16.33
Underbar söndag, tack ÖSK för 4-0 över IFK. Skadeglädjen är och förblir den enda sanna glädjen. .

Lennart Odhström, Umeå - söndag 16 juli 2017 kl 18.46
Jag förlåter ÖSK för att de släppte in två mål.

Henrik Eliasson, Örebro - söndag 16 juli 2017 kl 20.14
Bra att Blåvitt får stryk men ÖSK får inte hota Elfsborgs placering. Bästa sättet är 3 säkra poäng imorgon. Biljett inhandlad för mig o 2 av barnen. Vore kul att veta något om biljettförsäljningen men ingen verkar veta. Nog ska vi väl kunna bli över 10 000 imorgon?

Lennart Odhström, Umeå - söndag 16 juli 2017 kl 21.08
Bajen har redan sålt mer biljetter till matchen måndag åttedar än vad som ryms på Borås Arena! 17 700

Lennart Odhström, Umeå - söndag 16 juli 2017 kl 22.08
På Elfsborgsläktaren är det sålt 1 500 enligt Guliganerna.

Roland Dellton, Lerum - söndag 16 juli 2017 kl 22.18
Frågan är varför Elfsborg aldrig har en "biljettermometer" som visar antal sålda biljetter, som de flesta allsvenska lag har. Tror man att de kommer färre besökare om man berättar om intresset??

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 16 juli 2017 kl 22.37
Viktig match i morgon. Gulsvart seger så är vi topp sex och har definitivt chans till toppstrid. Hoppas på storpublik och att intresset för Elfsborg börjar växa igen. Sonen o jag givna på ståplats i morgon!

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 16 juli 2017 kl 22.44
Roland: Biljettermometer kan vara en kul grej om försäljningen börjar ticka över 12-13 000. Då kan man skapa en hajp och kanske fylla de sista platserna också. Däremot vore biljettermometer till vardags usel reklam. Ofta har det bara sålts några få hundra biljetter utöver serie/sponsorbiljetter. Det ser verkligen inget vidare ut. (Till matcherna i våras skulle det ha behövts en termometer som hamnade på minus, med tanke på att så många människor med biljett struntade i att komma.)

Lennart Odhström, Umeå - måndag 17 juli 2017 kl 21.07
Första halvtimmen var riktigt bra. 3-0 var rättvist, men andra halvlek var lite seg.

Skit samma, tre nya poäng.


Lennart Odhström, Umeå - måndag 17 juli 2017 kl 21.29
Drygt en halvtimme efter storseger och ingen reaktion på VG. Inte ens text-Tv har skrivit något.

Magnus Andersson, Borås - måndag 17 juli 2017 kl 21.33
Kevin var grym idag. Holmén visade klass. Lundevall är nog Allsvenskans bästa spelare just nu!

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 17 juli 2017 kl 21.42
Mycket bra första 30 minuterna, sedan var det segt. Lundevall två kanonmål och Nilssons ett.
Det blir ännu bättre när vi har ett fungerande forwardspar.

Johan Nilsson, Göteborg - måndag 17 juli 2017 kl 21.46
Ångrar nästan att jag inte gjorde resan från sommarstugan på Orust i kväll. Härligt med ny storseger och fortsatt enastående målfabrikation.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 17 juli 2017 kl 22.51
Underbar insats! Var det 75-25 i bollinnehav för gulsvart? Fullständig kross av stackars Hammarby. Imponerad av Elfsborgs vårdade passningsspel. Och måleffektiviteten. Att man tog det lite lugnare efter paus är ganska begripligt, men man hade full kontroll. Kul återkomst för Holmen och nu är gulsvart med i medalhstriden på allvar, det är där man ska vara! 11.000 på läktarna var godkänt, och jag tror de flesta kommer tillbaka, för idag var det riktigt kul att vara på Arenan!

Anders Lindborg, Varberg - tisdag 18 juli 2017 kl 0.06
Jag är väldigt nöjd att jag gjorde resan från sommarstället på Tjörn...

Hans Reichel, Alingsås - tisdag 18 juli 2017 kl 0.28
Hej alla gnällspikar, var håller ni hus? Vad bra Elfsborg spelade och Haglund är ju fantastiskt bra som tränare, han får ju tack vare bra värvning av Andreasson (Holm'en) hela laget att tända till. Såg en formtopptabell med alla lag spelande de senaste åtta matcherna och där låg Elfsborg på tredje plats.Det är ju skönt att Haglund är kvar.

Gert Rehn, Göteborg - tisdag 18 juli 2017 kl 8.06
Återigen såg jag att Frick, även med en något sämre form, är ett vida bättre alternativ som anfallare än Prodell. Däremot förstår jag inte vad som hänt med Jebali. Han var klart bättre förra hösten när han kom direkt från Superettan. Nu har han väldigt svårt att få ut något av sitt spel. Godkänd återkomst av Holmen. Till sist. I glädjen över 3-0 får vi inte glömma bort att Hammarby kom till en hel del ganska farliga avslutslägen som de alla brände eller Kevin räddade.

Lennart Odhström, Umeå - tisdag 18 juli 2017 kl 9.19
Att Haglund lämnat merparten av sitt spelupplägg är väl bra. Kommer aldrig att klaga på att Elfsborg vinner.

Tänk om Elfsborg spelat så från början?

Instämmer med Gert Rehn att vi inte får glömma att Bajen var nära flera gånger.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - tisdag 18 juli 2017 kl 10.51
Fy fan vad gött att det flyter på nu. Om om inte vore om och vi vunnit de två oerhört jämna hemmamatcherna mot AIK och MFF hade vi varit serieledare nu.

Claes Lindquist, Malmö - tisdag 18 juli 2017 kl 10.55
Trots att vi nu är fantastiskt bra i 2! matcher i rad, så var är IFE:s prestationer inte på topp. Holmen tillför naturligtvis energi, men den stora förklaringen är Lundevall! Han lyfter laget och är fantastiskt bra just nu. Med tanke på lagets inneboende kvalité, så är det dock fortfarande en gåta att vi var så genomuselt dåliga de första 8 matcherna, där vi bara skrapade ihop 8 poäng. Och det är bara två matcher sedan vi gjorde en dålig insatts mot Halmstad. Jag hoppas verkligen att det fortsätter att gå bra och att vi kan knipa en topp 4 placering, men Haglunds insattser som tränare är enligt mig inte tillräckligt bra om man ser säsongen som helhet fram till nu. Men som sagt, kan vi ta en topp 4 placering, så är jag ganska nöjd. Det som då grämer mig är att om vi hade tagit 16 poäng efter 8 omgångar, så hade vi nu varit med i toppen.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 18 juli 2017 kl 11.42
Jebali verkar ha ett släng av prestationsångest där han vill göra allt själv och blir väldigt lättläst som följd av det. Hoppas han kan skaka av sig det.

Samtidigt tycker jag han är helt självskriven - han har speed och och teknik och är en sugsvamp i bollmottagningen.


Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 18 juli 2017 kl 11.51
Om det går dåligt kan man klaga över att det inte går bra och om det går bra kan man klaga över att det gick dåligt tidigare... Ser fortfarande rejäla brister i defensiven, alldeles för lätt för motståndarna att ta emot boll o vända upp på vår planhalva. Kan vi styra upp defensiven är vi ett topplag. Bara en sak till: Simon O; kan bli hur bra som helst!

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - tisdag 18 juli 2017 kl 13.21
Måste också kommentera Jebali - fast med en mer positiv ton. Jag var faktiskt imponerad av honom igår. Jag tycker han verkar väldigt stark, vinner närkamper och väcker respekt hos motståndarna. Och visar en bra inställning. Känns som en riktig krigare? Dessutom gjorde han en del roliga dragningar och fina nedtagningar. Borde kanske gjort mer av sina chanser, och han kan kanske bättre, men jag tycker han var bra.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 18 juli 2017 kl 13.41
Medhåll Jan, jag tycker också han var bra.

Gumme Lindh, Trollhättan - tisdag 18 juli 2017 kl 14.04
Lennartson har nu fått sparken.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 18 juli 2017 kl 14.05
Jag vill också gnälla lite, för det känns rimligt efter en 3-0 seger mot Hammarby.

Lundqvist. När många andra här på vigule klagat på hans många bakåtspel har jag ställt mig lite vid sidan. Jag tycker visserligen inte det är så roligt att titta på alltid, men i Elfsborgs spel ingår att vi värderar lägena, spelar säkert snarare än på chans och att vi långsamt ruckar på motståndarlagets försvarspositioner genom spel från sida till sida.

Igår tyckte jag bara det blev totalt överdrivet (brasklapp: mest i andra halvlek). Lundqvist hade flera åkrar av plats på sin kant, viftade på sina lagkamrater att få bollen och valde gång på gång att ta ner bollen och spela den tillbaka till egen målvakt. Ofta helt opressad.

Jag tycker det är synd. Lundqvist är för stunden en av lagets mest lovande spelare med plats i Sveriges U-21-trupp - men vart ska han ta vägen? Hur ska en sån spelare kunna utvecklas mer om han inte tar några löpningar längs med kanten, hur ska han kunna utnyttja sin fina inläggsfot om han inte tar sig till lägen att slå inlägg?


Lennart Odhström, Umeå - tisdag 18 juli 2017 kl 15.24
Erik N>> Det var ganska tydligt att Haglund gett order om att vara defensiva i andra halvlek. Något jag inte förstår, varför inte fortsätta att anfalla och pressa högre upp?

Henrik Svensson, Varberg - tisdag 18 juli 2017 kl 15.28
Vad hände med Frick? Fantastiskt fin första halvlek!

Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 18 juli 2017 kl 16.04
Ganska tydligt att laget fått order att framför allt inte tappa bollen o ge utrymme för kontringar i andra halvlek. Förståeligt med tanke på Hammarbys kontringar i första halvlek. Med lite otur kunde vi faktiskt legat under i paus. Den dagen Lundevall missar sina skott kan det hända. Han tofflar till bollen på ett knepigt sätt, ger målvakten ingen tid att vara beredd, ibland ser det nästan ut som tåfjuttar...

Hasse Ekdahl, Borås - tisdag 18 juli 2017 kl 16.40
Hoppas Lennartson fått kicken (IFK Gbg) omedelbums.....

Johan Nilsson, Göteborg - tisdag 18 juli 2017 kl 20.14
Blåvitt i kaos, Malmö utslagna i första omgången av CL kvalet, vilket innebär att deras säsong är ett fiasko även om de tar SM-guld och gör att de nu måste börja kolla på sin dyra spelartrupp ... som sagt, skadeglädje är inte så dumt.

Lennart Odhström, Umeå - tisdag 18 juli 2017 kl 20.20
Då lär väl MFF ta guld efter att ha besegrats av Vardar i Svampligans kvalspel. Inget dubbelspel under hösten.

Claes Lindquist, Malmö - tisdag 18 juli 2017 kl 22.17
MFF blir lätt utslaget i första kvalomgången av ett lag som aldrig gått vidare i en kvalsmatch till Europaspel. Och MFF leder Allsvenskan överlägset. Det säger nog tyvärr en hel del om kvalitén på Allsvenskan. Undrar om Sverige har ett enda lag som överlever första kvalomgången i år?

Herman Thorell, Dalsjöfors - tisdag 18 juli 2017 kl 22.53
Det här är bra. De tre poängen mot Hammarby är viktigt såväl ur sportsligt perspektiv som i symbolvärdet med återkomsten för Holmén. Det kan bli en riktigt bra höst!

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 18 juli 2017 kl 23.09
Jo, uppenbart att vi ville riskminimera i andra halvlek. Samtidigt tycker jag det var precis det Lundqvist kunde göra, att komma fram högt och antingen vägga med Lundevall eller slå ett inlägg mot våra två forwards. Tappar man bollen där med båda defensiva mittfältarna i bra positioner är det i regel lugnt. Det är ett energisparande sätt att spela som ändå tvingar motståndarna att tänka försvar - mycket bättre än att Holmén eller Olsson avancerar för långt upp i banan.

Kent Carlsson, Sandhult - onsdag 19 juli 2017 kl 8.48
Enligt dagens BT så var Haglund mycket nöjd med gårdagens träning. Man kan ju hoppas på att han talade om för Jebali att fotboll är ett lagspel,att han försökte ingjuta lite mod i Lundqvist och att Lundevalls flow fortsätter.
Då kanske det kan bli en ny tre poängare mot Hammarby.

Herman Thorell, Dalsjöfors - onsdag 19 juli 2017 kl 10.19
Det här är bra. De tre poängen mot Hammarby är viktigt såväl ur sportsligt perspektiv som i symbolvärdet med återkomsten för Holmén. Det kan bli en riktigt bra höst!

Henrik Eliasson, Örebro - onsdag 19 juli 2017 kl 11.00
Pessimisten spår: på måndag kommer spelarna ut på plan, tror att de redan leder matchen på meriterna från veckan innan och blir helt överkörda av ett taggat Hammarby. Må pessimisten ha fel!

Lennart Odhström, Umeå - onsdag 19 juli 2017 kl 12.04
Henrik>> Om spelarna går ut och tror att det är klart, då är vi helkörda.

Christer von Zweigbergk, Viskafors - torsdag 20 juli 2017 kl 12.30
Avgå Haglundfalangen, till vilken jag själv hörde, har nu fått sig en ordentlig tankeställare. Jag ser det så här:

När det går dåligt är det oftast tränaren som får bära skulden och det är väl ganska logiskt men när det går bra är det inte alltid självklart att det är hans förtjänst. Därför vill jag nu göra avbön och från djupet av min elfsborgssjäl utbrista:

STANNA HAGLUND!


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 20 juli 2017 kl 15.04
CvZ: Supporterskapet är känslobaserat ... Man behöver nog inte göra avbön för att man ropat "Avgå!" eller "Straff för fan!" nån gång.

Man Uniteds fans försökte få bort Alex Ferguson under hans första säsong i klubben. Och hade Blåvitts supportrar fått bestämma skulle Svennis ha fått gå efter bara några matcher. Om fansen fått styra hade de här klubbarna troligtvis missat några av sina största triumfer.

Hur resten av den här säsongen blir för IFE vet vi inte men det var åtminstone bra att klubbledningen höll huvet kallt när det stormade som värst i våras.


Lennart Odhström, Umeå - torsdag 20 juli 2017 kl 20.14
CvZ>> Att Elfsborg nu övergett merparten av Haglunds spelmönster har gett resultat.

Att Elfsborg vinner gör mig alltid glad, men kommer aldrig att göra avbön.


Johan Nilsson, Göteborg - torsdag 20 juli 2017 kl 21.47
Fantastiskt av Östersund. riktigt starkt att slå ut Galatasaray.

Krister Sandberg, Skoghall - torsdag 20 juli 2017 kl 21.47
Hatten av för Östersund! Snackar. Och levererar!

Lennart Odhström, Umeå - torsdag 20 juli 2017 kl 22.00
Östersund imponerar. Att slå ut turkarnas bästa lag är inte fy skam.

Noterar att AIK hade målfrossa, de gjorde hela TVÅ mål!!!! när de gick vidare.


Krister Sandberg, Skoghall - fredag 21 juli 2017 kl 0.02
Ja vilken ketchupeffekt det blev när målskyttet lossnade för GnetA IK!

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - fredag 21 juli 2017 kl 23.24
Apropå Haglund och senaste matcherna efter uppehållet. Halmstad- besvikelse och dålig energi andra halvlek. Norrköping bra första halvlek och flyt i andra när domaren inte blåser straff och vi därmed slipper kvittering. Hammarby- Fantastisk effektivitet och individuella prestationer, men Ellegaard fick göra flera räddningar och med annan utdelning för HIF hade resultatet blivit annorlunda. Andra halvlek mycket spel på en kant, höger, och få spelvändningar- plottrigt spel. Holmeneffekt och publikmatch gav inspiration, men på måndag kan mycket väl rollerna vara ombytta. Sju matcher utan förlust är jättestarkt, tro sjutton att man inte skriker avgå Haglund. Men byt till nästa år och visa resten av säsongen att fysiska, mentala styrkan räcker hela andra halvlek, annars kanske fystränarens upplägg under säsong behöver granskas.

Lennart Odhström, Umeå - fredag 21 juli 2017 kl 23.58
Karl-Henrik Lindblom>>>> På pricken.

Kjell Floberg, Lidingö - lördag 22 juli 2017 kl 9.56
Karl-Henrik Lindblom>>>> På pricken!

Kent Carlsson, Sandhult - lördag 22 juli 2017 kl 13.31
Karl-Henrik Lindblom >>>>> På pricken

Gert Rehn, Göteborg - lördag 22 juli 2017 kl 22.21
Jag tycker också att man bör överväga Haglunds roll nästa år. Är inte helt säker på en fortsättning för hans del som huvudansvarig för laget. Vet inte heller om spelarnas fysiska status, men tycker ibland att de borde orka springa betydligt mer hela matcherna. Fotboll är till stor del en löparsport. Däremot verkar tränarna ha hittat bra metoder för att undvika sträckningar, förslitningar och den typen av skador. Det är bra.

Erik Nilsson, Linköping - söndag 23 juli 2017 kl 14.05
För övrigt gjorde Viktor Claesson två assist igår för Krasnodar. Kul när det går bra för våra gamla Elfsborgare! (vidoklipp här)

Peter Olsson, Borås - söndag 23 juli 2017 kl 14.06
Om man skall gå och kolla på Hammarby - Elfsborg imorgon, vilken sektion skall man köpa biljett på för att få stå med klacken?

Lennart Odhström, Umeå - söndag 23 juli 2017 kl 15.24
Ståplats södra. Sektion 119 ser det ut som. Verkar inte gå att köpa via Bajens hemsida. Biljetterna köper man i en butik utanför arenan som ligger i ett hörne mot Globen till.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 23 juli 2017 kl 19.18
Det är kanske lätt att förhäva sig, men vid seger i morgon seglar vi upp från en sjunde till en andra(!) plats.

Inte illa om det blev så - så illa som det såg ut för ett par månader sedan.


Erik Nilsson, Linköping - söndag 23 juli 2017 kl 19.32
Och IFK Göteborg. Det är nästan inte roligt längre. Nästan.

Magnus Andersson, Borås - söndag 23 juli 2017 kl 20.05
Jo, lite roligt är det.

Lennart Odhström, Umeå - söndag 23 juli 2017 kl 20.25
Det är mycket roligt.

Roger Olsson, Borås - söndag 23 juli 2017 kl 23.20
Kul att se att Kevin är en av de som betalat för att få hem Sampa. Kanske det är Vi tillsammans som gäller i höst. För övrigt hörde jag följande efter HIF matchen. Kennedy gick fram till Emir och frågade om det var allsvenskans bästa mittfältare vi såg idag. Emir svarade att Sampa är bra. Kennedy sa: Nej inte Sampa, Simon Olsson.

Eric Sjölin, Borås - måndag 24 juli 2017 kl 10.53
Inför alla bortamatcher publicerar vi en supporterinfo där vi försöker att samla allt matnyttigt om man ska på bortamatch. Se länk här Biljetterna till vår sektion finns att köpa via en så kallad partnerlänk (länkad i artiklen) samt precis utanför vår bortasektion på plats.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 24 juli 2017 kl 16.07
Det här trodde jag faktiskt inte om Horn, men inte desto mindre roligt!

Jörgen Willborg, Borås - måndag 24 juli 2017 kl 20.53
Ungefär så här bra är vi i år, inte så dåliga som i våras, inte så bra som det verkade efter det.

Lennart Odhström, Umeå - måndag 24 juli 2017 kl 21.06
Ett misstag orsakade Bajens andra mål.

Tycker ändå att IFE förtjänade åtminstone en poäng, men målen är det som räknas.


Erik Nilsson, Linköping - måndag 24 juli 2017 kl 21.07
Förlustmålet ett klassiskt Elfsborgsbaklängesmål för den här säsongen. Bolltapp i mycket dåligt läge av en av våra defensiva spelare och kontring. Har vi gjort ett sånt i varje förlustmatch i år?

I tennis brukar det kallas för ett "Unforced Error".


Göran Holtstrand, Borås - måndag 24 juli 2017 kl 21.11
Ja då är vi nere på jorden igen,idag såg det inte bra ut med alldeles för få offensiva inslag i matchen.Hammarby lärde sig läxan från förra matchen och tog bort våra anfallspelare totalt. Jag undrar alltid vid underläge i andra halvlek varför bytena görs så sent som idag.

Göran Holtstrand, Borås - måndag 24 juli 2017 kl 21.12
Ja då är vi nere på jorden igen,idag såg det inte bra ut med alldeles för få offensiva inslag i matchen.Hammarby lärde sig läxan från förra matchen och tog bort våra anfallspelare totalt. Jag undrar alltid vid underläge i andra halvlek varför bytena görs så sent som idag.

Lennart Odhström, Umeå - måndag 24 juli 2017 kl 21.19
Enligt Lex Haglund får inga tidiga byten göras. Undantag skador.

Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 24 juli 2017 kl 21.20
Tyvärr är Elfsborg lite för ojämna i år för att på allvar vara med i toppen. Dagens match bekräftar det. När laget spelar bra är vi ett av de absolut bästa lagen i allsvenskan. Men tyvärr gäller även det omvända. Vi släpper in för mycket enkla baklängesmål, tabellen ljuger inte. Tråkigt, en seger idag hade gett toppkänning. Nu blir det fortsatt mittenplacering och risk att fler lag rycker i toppen...

Jan Artursson, Borås - måndag 24 juli 2017 kl 22.03
Haglund har sin mall. Han kör efter den oavsett hur det ser ut på planen. En förprogrammerad dator skulle kunna sköta coachningen lika bra.

Lennart Odhström, Umeå - tisdag 25 juli 2017 kl 10.00
Fingertoppskänsla och datorer går sällan bra ihop.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 25 juli 2017 kl 12.14
För övrigt tyckte jag Manns var väldigt bra igår. Städgubbe när vårt mittfält tappar boll.

Peter Olsson, Borås - tisdag 25 juli 2017 kl 15.01
Ser inte riktigt Haglunds skuld i den här förlusten. 1-0 till Hammarby efter mycket svagt agerande av Lundqvist, 2-1 efter en superblunder av Nilsson. Hur skulle Haglund agerat där? Matchbilden blir ju utifrån dessa misstag. Lägg där till att domaren inte dömer för en solklar straff, så blir det en för stor uppförsbacke och obekväm matchbild. Men, det är väl kutym här på forumet att alla förluster är Haglunds fel och inte spelarnas.

Herman Thorell, Dalsjöfors - tisdag 25 juli 2017 kl 15.23
Sjukt tråkiga försvarsmissar vid båda baklängesmålen igår. Lägg därtill att vi hade en boll på mållinjen och oavgjort hade vart rättvist.

Sista kvarten var dock uddlös. Här tycker jag att man man kan kräva mer av Haglunds coachning. Att Jönsson kommer in på topp var kanske ett försök, men det gav absolut ingenting.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 25 juli 2017 kl 22.09
Hammarbys 1-0 var väl ungefär en kopia av alla mål Lundvall gör. Går det att försvara sig bättre? Visst. En försvarsblunder? Nä, det är att ta i.

Nilsson däremot gjorde en blunder, jag undrar hur tränarteamet och spelaren jobbar med en sån sak?


Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - onsdag 26 juli 2017 kl 9.55
Min oro om för dåligt tränade spelare i andra halvlek syntes inte direkt i spelet i andra halvlek mot Hammarby, men för alla kommer tekniska misstag fram när man är trött. Felpasset är horribelt, men Holmen hänger inte med i löpningen från Paulsen, trots att han försöker hela vägen från Hammmarbys planhalva. Jebali har inte fokusering att knäa in bollen nära mållinjen utan väntar att bollen ska hamna på foten, så är chansen borta. Så knapp är marginalen från måltjyvar som gör mål med hela kroppen och ordinära forwards. Ja, jag tycker Jebali är ordinär just nu, håller bollen ett moment för länge och är ur form. Dessutom var Holmen väldigt blek, ja dålig och gjorde bl.a. ett exakt likadant passningsmisstag som Nilsson i andra halvlek. Av tre centrala mittfältare var faktiskt Dyer bäst, tycker jag. Ja, det kan vara små mariginaler men gör man misstag förlorar man och en 2-3 plats i tabellen blir istället en 7-9 plats. Och är spelare ur form kan de få fortsatt förtroende för att formen snart vänder eller så får alla visa att konkurrensen finns och då får en annan hungrigare spelare chansen. Se Manns t.ex. och varför är Frick inte med, skadad?, när enda planen för att jaga kvittering är långa bollar på Jon? Hittills efter uppehållet har ingen forward varit bra, Prodell faktiskt minst dålig och om vi fortsätter vara mittenlag kan gott Rosenqvist och Jesper Karlsson få chansen. Eller så gör Jebali två och Holmen är bäst på plan mot Sirius.

Läs nya (från 26/7 kl 10.30) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!